zábavné hrátky a soutěže ke dni dětí, které pro nás připravili starší kamarádi ze základní školy Masarykova (dopolední program)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2.6.2016 zábavné hrátky a soutěže ke dni dětí, které pro nás připravili starší kamarádi ze základní školy Masarykova (dopolední program)"

Transkript

1 Hurá děti, blíží se léto a s ním prázdniny! Naše zvířecí parta pro vás dětské kamarády má připravený báječný recept. Připravte si velkou sklenici a do ní dávejte tyto ingredience: sluníčko, čvachtání u vody, kopec ovocné zmrzliny, jahody, maliny, výlety a pohodu. Vše pořádně zamíchejte a vypijte do dna zábavné hrátky a soutěže ke dni dětí, které pro nás připravili starší kamarádi ze základní školy Masarykova (dopolední program) divadelní představení v MŠ O zachráněném království Pohádkové putování dvou chasníků, kteří svojí chytrostí a s pomocí dětí přemůžou čaroděje a zachrání království (Klemprdovo kočovné divadlo) Léto je žluté. Léto je nejvíc žluté od sluníčka, od písku a od kytek. Léto máme moc rádi, protože jsou prázdniny.

2 Motivační pohádka od veverky Zrzečky Závody ve skoku z místa Vypravěč: Začaly prázdniny a děti užívaly volno. Hrály si různé hry a uspořádaly i závody. Nikdo už dnes neví, koho to tenkrát vlastně napadlo, ale jednoho dne se začala mezi zvířátky po dvoře šířit zpráva, kterou jako první uslyšela kráva. Prý se bude závodit. Kráva hned s tou zprávou pospíchala ke koni: Nechceš, koni, všeho nechat a na louku honem spěchat? Dnes na louce u vody budou velké závody. Jedna věc je jistá. Bude to skok z místa. Jak to kůň uslyšel, pospíchal k pejskovi: Nechceš, koni, všeho nechat a na louku honem spěchat? Dnes na louce u vody budou velké závody. Jedna věc je jistá. Bude to skok z místa. Jak to pejsek uslyšel, pospíchal ke kočce: Nechceš, koni, všeho nechat a na louku honem spěchat? Dnes na louce u vody budou velké závody. Jedna věc je jistá. Bude to skok z místa. Kočka se zaradovala: Na louce se sejdeme a závodit budeme! A pak se zprávou pospíchala za dalšími obyvateli dvorečku. Nakonec se na louce všichni sešli. Do závodů ve skoku z místa se přihlásily a na startovní čáru vedle sebe postavily kočka, telátko a slepice. První skočila slepice. Skok se jí ale moc nepovedl. Byl to vlastně jen delší krok. Pak skočilo telátko. Poskočilo sice pěkně ale spíše do výšky než do dálky. Nakonec se připravila ke skoku kočka. Právě ve chvíli, kdy se chtěla odrazit, zašustila daleko od startovní čáry v trávě myška. Kočka udělala za myší tak velikánský skok, že všichni vydechli úžasem. Dopadla tak daleko, předaleko. Myška se však stačila schovat v díře. Všichni začali jásat a kočku oslavovat: Zvítězila kočička, vítězkou je Micička, Tralala, tralala naše kočka vyhrála. (E. Hurdová, M. Tetaurová, P. Jurkovič, E. Plicková Hrajeme si ve školce)

3 Písnička ptáčka Zpěváčka Prázdninová

4 Sovička Rozárka se ptá: Co už umíte děti? Prázdniny, prázdniny, dělat se nemusí, vrabčáci na stromech vesele rámusí, dobroty padají na zem i do pusy. Zavolá na děti zářivé sluníčko: Nenechte na keřích jediné zrníčko! Veselo je při práci, zelená se plot, zpívají si vrabčáci jako podle not. A kdo tomu nevěří, ať je chytí za peří. Jsou dnes, lidé zlatí, všichni kropenatí! Když maminka zaváří, moc klidně se netváří. Kde můžeme, pomůžeme, ať se dílo podaří. Mámo, táto, nechte nás, zaléváme v pravý čas! Zítra ráno za svítání budeme tu zas! (M. Tetourová, E. Plicková Svět plný sluníček)

5 Pro chytré hlavičky, něco od lišáčka Vuka Mám rád sladké, nezapírám. Jablíčka si v trávě sbírám. Jedna dvě tři čtyři pět, všechny schroupnu na oběd. Od malinka se to učím, jak se z trávy dělá mlíčko. Chodím loukou, tiše bučím, koukám k nebi na sluníčko. Dřív než sedlák pole zorá, jednou dvakrát zakrákorá. A co křičí tenhle pták? Pořád jenom kráky krák! Koukej brouček, samá tečka. Vlastně, jak vím od dědečka. Jenom sedm teček má. Kdo z vás jeho jméno zná? Na slunci i ve stínu zdobí celou krajinu. Pro stráně i pro louky, dělá z hlíny klobouky. chce se mně spát. Přiznávám se vám bez vytáček, nejsem drak, spíš malý dráček. Princeznička pro mě není, nebudu vám lhát, vyhřívám se na kamení a V lehoučkém růžovém kabátě klouže se pomalu na blátě. Ničeho kolem si nevšímá, jenom ta louže ji zajímá. Dřív než slunce spadne k lesu, na ošatku vejce snesu. Zobu, co mně na dvůr hodí pod zobák. Koko! Koko! Kokodák! Hádej, hádej, hadači, přemýšlej, to postačí. K rozluštění blíž tě strčím celé léto v trávě cvrčím. V pavučině rád si hoví, houpe se a mouchy loví. Houpe se a mušky lapá, tu, co chytí, potom spadá. Když má hodně oříšků, pohladí se po bříšku. Sladká jádra křoupe. Se sluníčkem nad hlavou spokojeně houpy, hou, na větvi se houpe. Pod jabloní v noci seděl a měl záda plná jehel. Na hlídače pozor dával, jablíčka si nabodával. (J. Balík Hrajeme si a tvoříme s hádankami)

6 Zvědálek se svými kamarády přeje všem dětem k svátku Všechny děti na celém světě si rády hrají a jestlipak víte, jak si hrávali před léty vaši pradědové a pratety. Kolo, kolo, mlýnský, zpívaly si prababičky. Kolo, kolo, mlýnský znala celá ves. Je za čtyři rýnský pro kluky i pro holčičky a ty čtyři rýnský platí ještě dnes. Hádej, hádej, hadači, kdo tu káču roztáčí? Žádný motor ani klíč, stačí k tomu pouhý bič. Ráno ani v poledne káča má si nesedne. Zpívá si jak za mlada: Kluci, to je paráda! Kam utíká slepá bába? Kdo to ví, odpoví Nevěřím, že ráda padá do louží, do křoví. Nepospíchej, slepá bábo, zůstaň stát, pojď si hrát! Jinak budeš se strašákem na poli tancovat. Pár šikovných rukou stačí, k tomu správný chlap, Aby mlýnek u olšinek klapal klapy klap. Tak postavil s vnukem děda na potoce jez. Kde si malí dříve hráli, hrají si i dnes. (M Tetourová, E. Plicková: Svět plný sluníček)

7 Úkol od opičáka Smíška: Kdo chytil jakou rybu? (J. Löffel Hrajeme si rádi s vtipem)

8 Úkol od opičáka Smíška: Najdi ukryté pastelky a pak si obrázek vybarvi. (Egmont Hádanky a křížovky na cesty)

9 Úkol od opičáka Smíška: Když Petřík obkresloval horní obrázek, velice spěchal, a proto je na spodním obrázku spousta nedokreslených věcí. Obrázky si pozorně prohlédni a do spodního obrázku dokresli vše, co na něm chybí. Obrázek potom vybarvi. (Didaktis Moje krůčky ke škole)

10 Mražená citrónová pochoutka od Panenky Barbie Příprava italské mražené pochoutky z citrónů je snadná, ale zdlouhavá. Zabere vám asi 2 hodiny. Když ji budete připravovat předem, přendejte dobrotu do zásobníku z umělé hmoty. Rozpis je pro 8 osob. Co je potřeba: - 3 citróny - ½ šálku cukru - 2 šálky vody Pomůcky: - struhadlo - odšťavňovač - odměrka - kávová lžička - mistička - kovová forma na koláč - železná pánvička nebo kastrůlek Pracovní postup: 1. operte a osušte citróny. Kůru z jednoho citrónu nastrouhejte do misky na co nejjemnějším struhadle. Odšťavňovačem vymačkejte šťávu ze všech citrónů. 2. Do kastrůlku dejte vodu, cukr a nastrouhanou citrónovou kůru. Za občasného míchání zahřívejte na středním ohni až k bodu varu. Potom odstavte ze sporáku. 3. Citrónovou směs nalijte do formy na koláč. Přidejte citrónovou šťávu a zamíchejte. Dejte do mrazničky a počkejte, až se na okrajích začnou tvořit ledové krystalky. 4. Vyndejte mrznoucí směs z mrazničky, zamíchejte kovovou lžičkou, abyste krystalky ledu rozbili. Dejte znovu do mrazničky. Tento postup opakujte každých 15 minut po dobu 2 hodin. Použijte raději budík, abyste nezapomněli míchat. Hotová pochoutka je drsná a ledová a výborně chutná! (Barbie vás zve na párty)

11 zábavou, hrou a soutěžemi oslavíme mezinárodní den dětí, dále si budeme hrát a poznávat exotická zvířátka, hmyz, dozvíme se něco o planetě Zemi, vodstvu, vesmíru. A budeme se těšit na prázdniny. čekají nás krátké pěší výlety do přírody a pozorování letní krajiny, letní hry a radovánky prázdninový provoz: platí jen pro přihlášené děti, provoz přes celé prázdniny bude zajištěn následovně: Týden Středisko MŠ MŠ Bašta MŠ Bašta MŠ Čeplov Týden Středisko MŠ MŠ Čeplov MŠ Masarykova MŠ Masarykova Týden Středisko MŠ MŠ Ostrý roh MŠ Ostrý roh MŠ Masarykova nový školní rok 2016/2017 začíná od čtvrtka Děti si hrají na zahradě mateřské školy a staví hrady v pískovišti, hrají míčové hry, cvičí na průlezkách. Za paní učitelkou přiběhne Davídek a křičí: Paní učitelko, na stromě leze plíště, potřebuji žebřík, abych ho sundal a potom zašlápnul, protože je nebezpečné. (klíště) Erik se chlubí ve školce dětem, že budou mít nové auto. Když se děti a paní učitelka ptají jaké?, odpověď zní: Baboráka. (bavoráka) Pavlík říká paní učitelce: paní učitelko já mám bratříčka, ale je nějaký rozbitý, protože neumí chodit. Tak já teď nevím, jestli ho máme vyměnit nebo počkat až trochu vyroste.

12 Tvořivá dílnička Letadlo Létáte rádi? Létání je spojeno s prázdninami, s mořem, s létem. Udělejte si letadlo a zkuste si představit, že letíte na nějaké zajímavé místo. Co třeba do pohádky. Co budeme potřebovat? role od papírových utěrek 3 roličky toaletního papíru temperové barvy starý časopis nůžky lepidlo Jak postupovat při tvorbě? - Všechny roličky od toaletního papíru sešlápněte. - Na jedné straně sestřihněte přibližně pod úhlem 20. Na té samé straně je v místech ohybu nastřihněte do délky asi 0,5 cm. - Nastřižené části ohněte směrem ven. - Jednu roličku přilepte za nastřižené části na roli od papírových utěrek jako ocas letadla. Zbylé dvě přilepte na boky jako křídla. - Celé letadlo natřete temperovými barvami podle své fantazie a nechte zaschnout. Pak domalujte okénka. Ze starého časopisu vystřihněte čísla a nějaký znak, nápis atd., které přilepíte na letadlo jako jeho označení. Teď už jen nastartovat pomyslné motory a hurá do oblak! Letadlo má rádo výšky, létá výš, než rostou šišky, Výš, než létá pestrý drak, výš než vítr, výš než mrak. Nevěříš mi? Říkám pravdu, je to tak. (V. Doňarová Co umí barvy, nůžky, lepidlo )

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Co se děje v trávě? Zuzana Musilová Cíl: vnímat živou i neživou přírodu všemi smysly, rozvíjet v dětech schopnost chránit ji a učit se ji chápat, položit základy k celoživotnímu vzdělávání, umět pomoci

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. O mamince Zuzana Musilová Cíl: rozvoj schopností vytvářet a rozvíjet citové vztahy k mamince, k rodině, k nejbližším lidem, rozvoj jemné i hrubé motoriky, ve volné hře pomáhat dětem nalézat své místo ve

Více

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Začal nový školní rok. Ze třídy nám odešli někteří spolužáci do jiných tříd nebo se odstěhovali. A zase nám přišli noví spolužáci parta hokejistů. Potřebovali jsme

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku L. Malujeme jaro

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku L. Malujeme jaro Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku L Malujeme jaro Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, slovní zásoby, správné motoriky mluvidel, artikulace, zapojení jemné

Více

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv jiný 3. kde jsem 4. jak jsem se sem dostala 5. kde bydlím

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY A máme tu červen - jí se jahody, třešně a všechno dozrává. I čas prázdnin. Těšíme se na ně, na léto, na sluníčko a naši školáci se nemohou dočkat,

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší!

Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší! Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší! také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Jasně, že jsem nejlepší! e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část

Více

Začínáme Bezpečnostní doporučení

Začínáme Bezpečnostní doporučení Začínáme Bezpečnostní doporučení Vždy udržujte Cobb čistý. Nenechávejte rozpálený tuk bez dozoru. Hrozí riziko požáru. Pozor: Při hořícím palivu a při vaření se kovový povrch zahřívá. Nezapalujte Cobb

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku O Okolo stolečku Jana Dřímalová, DiS.

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku O Okolo stolečku Jana Dřímalová, DiS. Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku O Okolo stolečku Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, správné motorky mluvidel, slovní zásoby a samostatného vyjadřování

Více

Uspořádání vaší fermentace

Uspořádání vaší fermentace Science in School Issue 24: Autumn 2012 1 Přeložila Zdena Tejkalová Uspořádání vaší fermentace Pro provedení následujících aktivit bude každá skupina potřebovat přibližně 200 ml zkvašeného moštu, 200 ml

Více

Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena

Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz všechna práva vyhrazena Pokud používáte měl bych, je na čase to změnit Dostáváte se do situací, ve kterých používáte slovní spojení měl bych nebo

Více

Organismy. Látky. Bakterie drobné, okem neviditelné, některé jsou původci nemocí, většina z nich je však velmi užitečná a v přírodě potřebná

Organismy. Látky. Bakterie drobné, okem neviditelné, některé jsou původci nemocí, většina z nich je však velmi užitečná a v přírodě potřebná Organismy Všechny živé tvory dohromady nazýváme živé organismy (zkráceně "organismy") Živé organismy můžeme roztřídit na čtyři hlavní skupiny: Bakterie drobné, okem neviditelné, některé jsou původci nemocí,

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, Start : 1) Děti si nejdříve dobře prohlédnou obrázek a vzápětí doplňují správná čísla do vět, které předčítá paní učitelka: V jednom starém strašidelném mlýně bydlely... čarodějnice Elvíra a Xyloféna.

Více

Moje módní vizitka. Vyplň prázdné kolonky ve své módní vizitce a přemýšlej, na jaká báječná místa by ses díky ní chtěla dostat. Ráda bych navštívila:

Moje módní vizitka. Vyplň prázdné kolonky ve své módní vizitce a přemýšlej, na jaká báječná místa by ses díky ní chtěla dostat. Ráda bych navštívila: Moje módní vizitka Vyplň prázdné kolonky ve své módní vizitce a přemýšlej, na jaká báječná místa by ses díky ní chtěla dostat. Ráda bych navštívila: Jméno: Věk: Datum narození: Barva vlasů: Barva očí:

Více

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Zimní školáček Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Milí čtenáři, Vítám vás na stránkách zimního čísla našeho školního časopisu, který vydáváme

Více

PARNÍ ČISTIČ HA-188. Návod k použití. 1400 W; 230 V ~ 50 Hz. Odkládejte vždy mimo dosah dětí!!! Zákaz používání osob mladší 15 let!!!

PARNÍ ČISTIČ HA-188. Návod k použití. 1400 W; 230 V ~ 50 Hz. Odkládejte vždy mimo dosah dětí!!! Zákaz používání osob mladší 15 let!!! PARNÍ ČISTIČ HA-188 1400 W; 230 V ~ 50 Hz Odkládejte vždy mimo dosah dětí!!! Zákaz používání osob mladší 15 let!!! Návod k použití Popis přístroje: Vypínač Zásobník vody Kontrolka Přívod Držák kartáče

Více

Netradiční adventní věnec 46 Jedlé dárky

Netradiční adventní věnec 46 Jedlé dárky Jedlé dárky Svátky, malé oslavy nebo jen obyčejná návštěva u přátel. To vše jsou příležitosti, kam se velké dary příliš nehodí, originalita je vítána a osobní charakter dárku je milou přidanou hodnotou.

Více

Vázu Kabelku Čertíka Zvonek na vánoční stromeček Tohle jsem já!

Vázu Kabelku Čertíka Zvonek na vánoční stromeček Tohle jsem já! Výtvarné éhrátky éhátk splas plastem Plastové kelímky, plastové láhve, víčka, obaly to všechno jsou věci, se kterými se setkáváme snad každý den. Z plastu se vyrábějí hračky, různé součástky i nádobí.

Více

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace 1 1 listo Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ě vková organiz ace 1 listo 1 Za átek listou se v mate ské kole nesl je t ve znamení podzimu. D ti na vycházkách pozorovaly pestré barvy podzimní

Více

Co nás čeká v měsíci ÚNORU?

Co nás čeká v měsíci ÚNORU? Co nás čeká v měsíci ÚNORU? 2.2. zápis do 1. ročníku téma LES 2.2. projekt na téma LES 9.2. karneval ve škole 15.-19.2. jarní prázdniny 22.2. poslední lekce plavání 23.2. divadlo ve Vamberku pro 1. a 2.

Více

Časopis MŠ. Prosinec 2015

Časopis MŠ. Prosinec 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Prosinec 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Vesmír kolem nás Zuzana Musilová Cíl: podporovat pozitivní emoce, motivaci učit se novým věcem, vytvářet povědomí sounáležitosti s planetou Zemí, sluneční soustavou, se Sluncem a Měsícem, orientovat se

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, správné motorky mluvidel, slovní zásoby a samostatného vyjadřování

Více

Televize. Julie Brůčková 8. A Zš. Bratří Jandusů Prosinec 2015. Vývoj Televizí: Televize našich babiček. Televize našich rodičů.

Televize. Julie Brůčková 8. A Zš. Bratří Jandusů Prosinec 2015. Vývoj Televizí: Televize našich babiček. Televize našich rodičů. Julie Brůčková 8. A Zš. Bratří Jandusů Prosinec 2015 Vývoj Televizí: Televize našich babiček Televize našich rodičů Současnost Moderní televize současnosti Úvod: Toto téma jsem si vybrala, protože skoro

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 Obsah: Slovo ředitele školy. Jarní prázdniny, plavecký výcvik. Školní projekt- jíme zdravě, divadelní představení,

Více

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř Zdeněk Svěrák Jaroslav Uhlíř Barbora píše z tábora 2 Maminko, tatínku posílám vám vzpomínku z letního tábora Jistě víte, že vám píše vaše dcera Barbora Strava se nedá jíst dneska byl jen zelný list polívka

Více

Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví

Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví 9 Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný pocit odříkání. Pokročilí již znají heslo všeho s mírou

Více

Království vzduchu. 1. Vzduch kolem nás (co je vzduch, jeho vlastnosti, význam ) 2. Copak to letí? (zvířata ve vzduchu, dopr.

Království vzduchu. 1. Vzduch kolem nás (co je vzduch, jeho vlastnosti, význam ) 2. Copak to letí? (zvířata ve vzduchu, dopr. Království vzduchu 1. Vzduch kolem nás (co je vzduch, jeho vlastnosti, význam ) 2. Copak to letí? (zvířata ve vzduchu, dopr. prostředky) 3. Skřítci Pokusníčci (hrátky a pokusy se vzduchem) 4. Skřítci Větrníčci

Více

Pedig, miska na vodu, nůžky, provázek nebo drátek, korálek ( dřevěný či keramický ).

Pedig, miska na vodu, nůžky, provázek nebo drátek, korálek ( dřevěný či keramický ). Práce s pedigem I. PEDIG II. Užití pedigu při výrobě předmětů a dekorací. Pedig je přírodní materiál, který se k nám dováží ze subtropického pásma. Jedná se o vzdušné kořeny palmy - calamus rotang. VĚNEČEK

Více

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach OD 13 DO 17 HODIN Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach Květnový kalendář narozenin našich kamarádů. Ahoj děti, Minulý měsíc jsme si vytvořily Knihu

Více

I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti)

I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti) I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti) Máte doma děti a nevíte, čím je motivovat, přitáhnout ke cvičení a zapojit některé aktivity do jejich dne? Mám pro vás sadu cvičení, které se dají velmi

Více

VELIKONO NÍ KRASLICE A JINÉ DEKORACE

VELIKONO NÍ KRASLICE A JINÉ DEKORACE V ková kategorie: Starší školní v k s. 1/6 as p ípravy 30 minut as realizace 45 minut Prostor uvnit Ro ní období jaro Po et ú astník 20 V ková kategorie 12 14 let VELIKONO NÍ KRASLICE A JINÉ DEKORACE Obecný

Více

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ Účastníci: děti a učitelky Mateřské školy Orlová Lutyně K. Dvořáčka 1228 okres Karviná, příspěvková organizace Program vedli: lektoři občanského sdružení ROZCHODNÍK - Ostrava

Více

Výlet na Pěnkavův dvůr

Výlet na Pěnkavův dvůr Vážení rodiče! Vánoce jsou za námi, všichni jsme je přežili snad bez újmy, maminky bez nadbytečných kil a tatínkové bez újmy z rodinných sešlostí a poletování po nákupech. Věříme, že jste si svátky užili

Více

Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!!

Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!! Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!! Jak na učitele -Nebuď drzý. -Vždy se chovej slušně. -V přítomnosti učitele (jakéhokoli dospělého)

Více

Na zev: Vlastnosti ru zny ch plynu

Na zev: Vlastnosti ru zny ch plynu Na zev: Vlastnosti ru zny ch plynu Téma: Vlastnosti různých plynů Úroveň: střední škola Tematický celek: Látky a jejich přeměny, makrosvět přírody Výukové materiály Předmět (obor): fyzika Doporučený věk

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

P O K Y N Y P R O ZADAVATELE

P O K Y N Y P R O ZADAVATELE P O K Y N Y P R O ZADAVATELE A. Činnosti vykonávané KAŽDÝ DEN KONÁNÍ ZKOUŠEK PŘED JEJICH ZAPOČETÍM Dostavte se před konáním zkoušek dle jednotného zkušebního schématu do místnosti, kde proběhne předání

Více

Text Jana Jirková Photo Jana Jirková Cover Design Jana Jirková. ISBN 978-80-88174-01-1 (ve formátu PDF)

Text Jana Jirková Photo Jana Jirková Cover Design Jana Jirková. ISBN 978-80-88174-01-1 (ve formátu PDF) Text Jana Jirková Photo Jana Jirková Cover Design Jana Jirková ISBN 978-80-88174-01-1 (ve formátu PDF) Elektronické publikace: ISBN 978-80-88174-00-4 (ve formátu mobi) ISBN 978-80-88174-02-8 (ve formátu

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ B) Téma oborové Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Definice matematických pojmů Matematika a její aplikace

Více

Gynekologická prohlídka

Gynekologická prohlídka Gynekologická prohlídka Co se v této brožuře dozvíte? Co je to gynekologická prohlídka Jak se připravit na gynekologickou prohlídku Co Vás čeká na gynekologické prohlídce S jakými problémy můžete jít ke

Více

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou 1 Příloha č.6 ke ŠVP Škola hrou Projekt - P5 Rok v přírodě (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou Autor projektu: Mgr.Charlotta Kurcová Přílohy: kniha Tuláček liška

Více

Kdy (ne)testovat web oční kamerou

Kdy (ne)testovat web oční kamerou Kdy (ne)testovat web oční kamerou VYDÁNO DNE: 8. 6. 2010 Propracované moderní technické zařízení a úžasně vypadající výstupy to jsou, dle mého názoru, dva nejčastější důvody, proč se firmy rozhodnou do

Více

dětí. Těžká nemoc, která pak pomalu stravovala její síly, byla jí odpovědí Ježíšovou na její nabídku a naplňovala ji vnitřním štěstím.

dětí. Těžká nemoc, která pak pomalu stravovala její síly, byla jí odpovědí Ježíšovou na její nabídku a naplňovala ji vnitřním štěstím. Krátký životopis Narodila se 19. července 1924 jako dcera rolníka Aloise Zelíka a jeho manželky Anny, rozené Jirsákové, v Napajedlích č. 302. Navštěvovala mateřskou, obecnou a měšťanskou školu v ústavě

Více

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!!

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!! Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!! Vydal: DDM DOMINO Domažlice ve spolupráci se studenty VOŠ Číslo: prosinec 2010 Odpovědná osoba: Lenka Zimmerová Náklad: 100 Ks

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Poznáš mě? Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_38_03 Tématický celek: Gramatika, skladba, sloh Autor: Mgr. Jarmila

Více

Název: O co nejvyšší věž

Název: O co nejvyšší věž Název: O co nejvyšší věž Výukové materiály Téma: Pevnost, stabilita, síly Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Jak se co dělá Věci a jejich původ (Suroviny a jejich zdroje) Předmět (obor): prvouka a přírodopis

Více

Měření změny objemu vody při tuhnutí

Měření změny objemu vody při tuhnutí Měření změny objemu vody při tuhnutí VÁCLAVA KOPECKÁ Katedra didaktiky fyziky, Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze Anotace Od prosince 2012 jsou na webovém portálu Alik.cz publikovány

Více

9:00-9:30 PŘÍJEZD, PŘÍPRAVA OHNIŠTĚ NA SOUTĚŽ VE VAŘENÍ SEKYRKOVÉ POLÉVKY

9:00-9:30 PŘÍJEZD, PŘÍPRAVA OHNIŠTĚ NA SOUTĚŽ VE VAŘENÍ SEKYRKOVÉ POLÉVKY Místní akční skupina MAS MORAVSKÁ BRÁNA o.s. ve spolupráci s obcí GRYMOV a MIKROREGIONEM POBEČVÍ pořádá v sobotu 7. 6. 2014 v Obecním parku u STODOLY v GRYMOVĚ 8. ročník soutěže HRY BEZ HRANIC tentokrát

Více

Kompozice 8 x 10 cm ZHOTOVENÍ KVĚTY

Kompozice 8 x 10 cm ZHOTOVENÍ KVĚTY Královna 24 Kompozice 8 x 10 cm POTŘEBNÝ MATERIÁL: 45 gramů zelených korálků 15 gramů růžových korálků 15 gramů bílých korálků 15 gramů světle zelených korálků zelený drátek 0,30 zelená lepicí páska (gutaperča)

Více

BRIAN TRACY MAGAZÍN PRO SKUTEČNÝ ŽIVOT

BRIAN TRACY MAGAZÍN PRO SKUTEČNÝ ŽIVOT MAGAZÍN PRO SKUTEČNÝ ŽIVOT Bea Benková Jan Műehlfeit Karel Janeček Aleš Kalina Brenda Strong Mark Dzirasa Renata Kronowetterová Pavel Vošalík BRIAN TRACY rozvoj Vision board není pouhá nástěnka: plní sny!

Více

ŠKOLNÍ PEKÁRNA. - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců

ŠKOLNÍ PEKÁRNA. - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců I. Priclová Kuchyňka ŠKOLNÍ PEKÁRNA - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců ČÁST PERNÍKŮ BUDE URČENA K PRODEJI V PŘEDSÁLÍ DIVADLA PŘED ŠKOLNÍ AKADEMIÍ, ČÁST BUDOU

Více

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu.

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu. Stránka1 Vyhodnocení ankety Školní jídelna Chvaletická 918 Praha 9 - Lehovec Vážení rodiče, vážení strávníci, ráda bych Vás seznámila s výsledky ankety, kterou jsme pro Vás připravili v měsíci říjnu a

Více

Krize ve vztahu. Udělejte si audit partnerského vztahu

Krize ve vztahu. Udělejte si audit partnerského vztahu Krize ve vztahu Krize ke vztahům neodmyslitelně patří. Mění se naše nálady, mění se naše preference, měníme se v průběhu života sami o sobě. A nyní to vynásobte dvěma. Ještě je nutné podotknout, že tyto

Více

Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství. Pohádkový les 2.

Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství. Pohádkový les 2. Příprava na vyučování Výchovy k občanství a Dramatické výchovy s cíli v oblastech OSV a čtenářství Název učební jednotky (téma) Pohádkový les 2 Stručná anotace učební jednotky Žáci 6. ročníku ve 4 5členné

Více

Biologický otazník. Botanika z přesmyček vylušti názvy rostlin ze společenstva luk a polí:

Biologický otazník. Botanika z přesmyček vylušti názvy rostlin ze společenstva luk a polí: ÚNOR strana: 1 2016 Biologický otazník Správné odpovědi z minulého čísla 1. stupeň Biologie člověka (nebylo) Zoologie STRAKA, VEVERKA 2. stupeň Biologie člověka (nebylo) Zoologie PLZÁK, TRYPANOZÓMA SPAVIČNÁ

Více

Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy

Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy Milá školičko, na školku v přírodě pojedete do Srbské Kamenice v Českém Švýcarsku. Zavítáte do krajiny tak malebné, jakou znáte z pohádek Pyšná princezna

Více

Jiří Nenáhlo Adam Borek David Vošický Lukáš Kubík Barbora Lohrová

Jiří Nenáhlo Adam Borek David Vošický Lukáš Kubík Barbora Lohrová Jiří Nenáhlo Adam Borek David Vošický Lukáš Kubík Barbora Lohrová INFORMACE Chemický kroužek je jednou za čtrnáct dní vpátek. Vede ho paní učitelka Dvořáková. Je určen pro osmou adevátou třídu. MŮJPOHLED

Více

Newtonovy zákony PROJEKT VĚDA A TECHNIKA NÁS BAVÍ! BYL PODPOŘEN:

Newtonovy zákony PROJEKT VĚDA A TECHNIKA NÁS BAVÍ! BYL PODPOŘEN: Newtonovy zákony PROJEKT BYL PODPOŘEN: Cílem projektu je prostřednictvím vzdělávacích (vzdělávací programy, materiály) a popularizačních ( vědecké road-show) nástrojů a přeshraniční motivační soutěže zvýšit

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. Jak se oblékáme Zuzana Musilová Cíl: vytvářet emočně podporující prostředí, vnímat rytmus a tempo, seznamovat se s novými pojmy, rozšiřovat slovní zásobu,zapojovat sluchovou kontrolu, uvědomovat si změny

Více

Kocourek Modroočko. literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd. CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě

Kocourek Modroočko. literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd. CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě Kocourek Modroočko literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě POMŮCKY: obrázky zavřené oči, otevřené modré oči, hlava kocourka

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY Č. 4 Třídy 5.B Ahoj spolužáci 1. až 5. tříd! V tomto vánočním čísle na vás čeká spousta čtení a luštění. Vánoční příběh, pohádkový test, pohádka Hrnečku vař, kterou jistě neznáte. Nechybí

Více

METODICKÉ LISTY. Zpracovala : PaedDr.. Ilona Baarová

METODICKÉ LISTY. Zpracovala : PaedDr.. Ilona Baarová METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech) reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0003 Sada metodických listů: ČJ KV Název metodického

Více

Vážená paní, vážený pane!

Vážená paní, vážený pane! Vážená paní, vážený pane! Na následujících stránkách Vám přináším ukázku z receptů ke snižování nadváhy konkrétně několik variant večeří. Tyto recepty jsou sestaveny z takových surovin a v takovém poměru,

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Cvičení pro uvolnění ruky jsou určeny pro vzdělávání žáků v základní škole speciální a plně respektují

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 33 57

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 33 57 NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/04 Obj. č.: 30 33 57 Toto praktické ultramalé a lehké rádio se středními a velmi krátkými vlnami schováte do kterékoliv kapsy u kalhot. Připojíte-li k tomuto rozhlasovému přijímači

Více

DĚTSKÝ KLUB/ŠKOLKA K2 mateřská škola s integrovaným lesním programem. Charakteristika školního vzdělávacího programu ROSTEME S PŘÍBĚHY

DĚTSKÝ KLUB/ŠKOLKA K2 mateřská škola s integrovaným lesním programem. Charakteristika školního vzdělávacího programu ROSTEME S PŘÍBĚHY METODIKA DĚTSKÝ KLUB/ŠKOLKA K2 mateřská škola s integrovaným lesním programem Charakteristika školního vzdělávacího programu ROSTEME S PŘÍBĚHY Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti. 1 Obsah 1. Charakteristika

Více

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008 Komise kultury a sportu připravuje: 12. 13.9.2008 Vinobraní Mikulov. Další z novinek naší komise, tentokrát se zaměřením na kulturu dospělých. 12.9. odpoledne nasedneme do autobusu a necháme se převézt

Více

Výroba Hofmanových bočních louček pomocí hoblovky. Napsal uživatel Milan Čáp Čtvrtek, 30 Duben 2009 17:47

Výroba Hofmanových bočních louček pomocí hoblovky. Napsal uživatel Milan Čáp Čtvrtek, 30 Duben 2009 17:47 Zveřejňujeme příspěvek, který byl před časem publikován ve Včelařských novinách. Tento elektronický včelařský web je již delší dobu mimo provoz, proto návod na výrobu bočních louček Hoffmanova typu dnes

Více

Příloha 1: Text zadávaný žákům a záznamový arch pro učitele v polovině 1. ročníku - AS metoda HORY

Příloha 1: Text zadávaný žákům a záznamový arch pro učitele v polovině 1. ročníku - AS metoda HORY Přílohy Příloha 1: Text zadávaný žákům a záznamový arch pro učitele v polovině 1. ročníku - AS metoda Jakub, Bára a Tereza nemusí zítra do školy. Pojedou do hor. Do Pece. Na týden. Máma s tátou pakují.

Více

Kouzelné. Anna Šmalcová Z PAPÍRU 2 KRAJKY

Kouzelné. Anna Šmalcová Z PAPÍRU 2 KRAJKY Kouzelné Anna Šmalcová KRAJKY Z PAPÍRU 2 ˇ krabicky a dekorace Ȭ ǰȱ Ȭȱ Ȭ Ć ȱ þ ę Çȱ ȱ ² stiȱ ȱ ȱ+ Ç ȱ»ȱ ȱ»ǰȱ ǰȱ ǰȱ»ȱ² ȱ grafika: Martin Ondra, www.martinondra.cz Kouzelné krajky z papíru 2 krabicky a dekorace

Více

REFLEXE ABSOLVENTSKÉHO VÝKONU V AUTORSKÉ INSCENACI VDN ČASOPROSTOR

REFLEXE ABSOLVENTSKÉHO VÝKONU V AUTORSKÉ INSCENACI VDN ČASOPROSTOR JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér Výchovná dramatika pro Neslyšící REFLEXE ABSOLVENTSKÉHO VÝKONU V AUTORSKÉ INSCENACI VDN ČASOPROSTOR Projekt Autor práce: Anna Šperková

Více

Pokud chcete spíše stimulovat chodidla, tedy jakoby je probudit, využijte spíše tvrdší povrch a třeba i větší průměr.

Pokud chcete spíše stimulovat chodidla, tedy jakoby je probudit, využijte spíše tvrdší povrch a třeba i větší průměr. Pomůcky pro nohy 1. Masážní ježci Nejdostupnější pomůckou, která dělá nohám dobře, jsou nejspíše různí masážní ježci menší nebo větší míčky s ostny. Pro účely relaxační jsou vhodní ti měkčí a menší. Chodidla

Více

4. ročník. Zpracovala: Mgr. Zuzana Ryzí, ZŠ Lysice, 1. stupeň

4. ročník. Zpracovala: Mgr. Zuzana Ryzí, ZŠ Lysice, 1. stupeň Zpracovala: Mgr. Zuzana Ryzí, ZŠ Lysice, 1. stupeň 1. Anotace Úkol je zařazen do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci budou řešit úkoly společně, ve dvojicích, ale i ve skupině. Každá skupina

Více

Jarní ptáčci. několik variant jarních ptačích ozdob Jana Podzemná

Jarní ptáčci. několik variant jarních ptačích ozdob Jana Podzemná několik variant jarních ptačích ozdob Jana Podzemná Mgr. Jana Podzemná (c)2013 Jarní ptáčci několik variant jarních ptačích ozdob 1/ šití ptáčci z filcu (závěs na dveře, zapichováno do květináče) 2/ jednoduchý

Více

Anketa pro rodiče dětí

Anketa pro rodiče dětí Anketa pro rodiče dětí Příloha I. Vážení rodiče, pro účely své diplomové práce bych Vás ráda požádala, zda odpovíte na několik otázek, předem děkuji za Vámi věnovaný čas. Cílem mé práce je zjistit, zda-li

Více

BUBLINKOVAČ. Čas Cíl Obsah činnosti Organizace / Pomůcky. Vonná esence dle výběru učitele. Relaxační hudba. Vodní sloup, světelné efekty. Aromalampa.

BUBLINKOVAČ. Čas Cíl Obsah činnosti Organizace / Pomůcky. Vonná esence dle výběru učitele. Relaxační hudba. Vodní sloup, světelné efekty. Aromalampa. BUBLINKOVAČ 5 Přivítání rituál. Místnost je zatemněna, hraje relaxační hudba, světelné efekty jsou zapnuty dle výběru učitele. Žáci se po příchodu zezují. Přičichnutí k vonné esenci ( čichová stimulace

Více

4. cvičení: Pole kruhové, rovinné, Tělesa editace těles (sjednocení, rozdíl, ), tvorba složených objektů

4. cvičení: Pole kruhové, rovinné, Tělesa editace těles (sjednocení, rozdíl, ), tvorba složených objektů 4. cvičení: Pole kruhové, rovinné, Tělesa editace těles (sjednocení, rozdíl, ), tvorba složených objektů Příklad 1: Pracujte v pohledu Shora. Sestrojte kružnici se středem [0,0,0], poloměrem 10 a kružnici

Více

The University of Plymouth

The University of Plymouth The University of Plymouth Jmenuji se Lukáš Widomski, je mi 19 let a tento rok jsem udělal maturitu na SPŠ EI Kratochvílova 7. Označil bych se jako průměrný, cílevědomý student, který vzal osud do svých

Více

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí, ZŠ Masarykova Val. Meziříčí a ZŠ Šafaříkova Val. Meziříčí pořádají Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Pořadatel: Termín: ZŠ Masarykova

Více

Před samotnou tvorbou ještě pár rad.

Před samotnou tvorbou ještě pár rad. Účel tohoto dokumentu a mé práce je ten, naučit vás jak zacházet s textovou hrou a jejím vytvářením. Doufám tedy, že popis a dokumentace k tomu postačí. Pro tento případ si ovšem zvolím jen jednoduchý

Více

6. EKOSYSTÉM ŘEKY HVOZDNICE

6. EKOSYSTÉM ŘEKY HVOZDNICE 6. EKOSYSTÉM ŘEKY HVOZDNICE Hvozdnice se svou délkou 36 km odvodňuje jižní část Stěbořické kotliny a je významným biokoridorem v oblasti. Pramení jižně od Horního Benešova. Mezi obce, kterými protéká,

Více

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Školtýn Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Obsah 1, Zpravodajství Úvod Zahájení školního roku Den bez aut Vodácký seznamovací kurz Anketa Co nás čeká v dalších měsících 2, Sport

Více

JANA ČERMÁKOVÁ. Vytvořeno pro žáky s lehkou mentální retardací

JANA ČERMÁKOVÁ. Vytvořeno pro žáky s lehkou mentální retardací Identifikátor materiálu: EU 4 33, příběh Tématická oblast: český jazyk - literatura 1. ročníku Materiál obsahuje dva pracovní listy. Úkolem prvního listu je čtení s porozuměním, úkolem druhého listu je

Více

Jak se domluvit s nemluvnětem Moc nástrojů, kterými by malé dítě projevilo své emoce, k dispozici nemá. Snad jen úsměv - v případě, že je spokojené -

Jak se domluvit s nemluvnětem Moc nástrojů, kterými by malé dítě projevilo své emoce, k dispozici nemá. Snad jen úsměv - v případě, že je spokojené - Jak se domluvit s nemluvnětem Moc nástrojů, kterými by malé dítě projevilo své emoce, k dispozici nemá. Snad jen úsměv - v případě, že je spokojené - nebo pláč. To když se mu něco nelíbí nebo pokud jej

Více

* Doušek čerstvého vzduchu * Jídlo, báječné jídlo * Kousej, ţvýkej, polykej * Řídící centrum * Kručení v břiše * Ţivotodárná krev

* Doušek čerstvého vzduchu * Jídlo, báječné jídlo * Kousej, ţvýkej, polykej * Řídící centrum * Kručení v břiše * Ţivotodárná krev Centrum čtení 1. Přečtěte si v kníţečce NAŠE TĚLO z edice Zábavná fakta od nakladatelství Fragment tyto kapitoly. Čtěte nahlas, ve čtení se střídejte, kaţdý čte jednu kapitolu. * Doušek čerstvého vzduchu

Více

Hra. Pravidla hry. Co ke hře potřebuješ. Herní podložku (strana 2) Kartičky s otázkami (strany 3-7) Seznam pravidel.

Hra. Pravidla hry. Co ke hře potřebuješ. Herní podložku (strana 2) Kartičky s otázkami (strany 3-7) Seznam pravidel. Hra Pravidla hry 1) Vyber si své postavy a umísti je na políčko start. 2) Polož kruhy s předměty na jejich místa. 3) Začíná se tak, že ti hráč(ka) po pravici přečte otázku: Co ke hře potřebuješ Herní podložku

Více

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA, MAMINKY A KOJENEČCI, UŽ JE TU ČAS ZACVIČIT SI. BUDEME SI SPOLU HRÁT, Z POHYBU SE RADOVAT. MAMINKY A KOJENEČCI, NEDEŠEL ČAS ZAMÁVAT SI. SEJDEME SE V CENTRU ZAS, CVIČENÍ MOC BAVÍ NÁS. SKÁKAL PES PŘES OVES,

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 Příloha č. 2 ANIMA VIVA o. s. 1/16 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření

Více

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Talíř microgourmet Rýže Suroviny: Cca 100 g rýže (1/2 kalíšku) a 1 hrnek vody, sůl Postup: Do talíře nasypeme rýži a přelijeme vodou. Talíř dáme na základ microgourmeta.

Více

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad tř. Masarykova 119, pracoviště tř. Masarykova 119, PSČ 698 01 Spisová značka: S-MVNM/25558/2015 SÚ Veselí nad Moravou 10.11.2015 Č.j.: MVNM/35255/2015

Více

Závěrečné shrnutí jednoduché pokusy z fyziky

Závěrečné shrnutí jednoduché pokusy z fyziky I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Laboratorní práce č. 10 Závěrečné shrnutí jednoduché

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se v prosinci také nezahálelo. Na děti čekalo tradiční ježdění na lopatách na stráni za zahrádkářskou kolonií. Podmínkou bylo vhodné oblečení a dobrá nálada,

Více

Velikonoce 2016. jaro je tady

Velikonoce 2016. jaro je tady Velikonoce 2016 jaro je tady Přivítejte s námi Velikonoce a potěšte své obchodní přátele či kolegy milým sladkým dárkem, který povzbudí jarní náladu nebo si užijte spoustu zábavy při přípravě jarních dobrot.

Více

Josh Groban - Rozhovor pro Guitar Center

Josh Groban - Rozhovor pro Guitar Center Text: George Van Wagner Foto: Ryan Hunter 7.9.2014 Josh Groban - Rozhovor pro Guitar Center Hudba je jedním z největších úspěchů lidstva a zároveň také jednou z největších záhad. Jak ve své knize Musicophilia

Více

Supermáma. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na www.albatrosmedia.cz. Jana Svobodová Supermáma e-kniha Copyright Albatros Media a.s.

Supermáma. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na www.albatrosmedia.cz. Jana Svobodová Supermáma e-kniha Copyright Albatros Media a.s. Supermáma Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.albatrosmedia.cz Jana Svobodová Supermáma e-kniha Copyright Albatros Media a.s., 2016 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace nesmí

Více

Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů

Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů Kurz pro uživatele služeb ústavní péče vznikl v rámci projektu Kvalita života jako cíl. Projekt financovaný z prostředků ESF byl realizován sdružením Quip

Více