Montáž a návod pro obsluhu plynového vozíkového grilu Číslo výrobku

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Montáž a návod pro obsluhu plynového vozíkového grilu Číslo výrobku 1271392"

Transkript

1 Verze: cz Stav: # Vydání: 10/07bt j Montáž a návod pro obsluhu plynového vozíkového grilu Číslo výrobku Před provozem si nejdříve přečtěte! Nedodržování údajů tohoto návodu může mít za následek omezení funkce nebo poškození přístroje, jiné věcné škody, jakož i poranění osob. Před každou montáží a před každým zprovozněním si proto přečtěte odpovídající kapitolu tohoto návodu.dodržujte pracovní postup v předem určeném pořadí a respektujte uvedené bezpečnostní pokyny. Tento návod je součástí výrobku.uschovejte si jej proto společně s výrobkem a předejte jej každému dalšímu uživateli.

2 2 Obsah Technické údaje... 3 Rozsah dodávky... 4 Sáček se šrouby... 4 Explozivní výkres... 5 Ovládací prvky... 6 Funkce... 6 Použití... 7 Poskytnutí záruky a vyloučení záruky... 7 Bezpečnostní pokyny... 8 Definice použitých pokynů... 8 Nebezpečí Horké povrchy a díly... 9 Nebezpečí Plyn se lehce zapálí"...10 Nebezpečí Plyn vypudí kyslík...11 Montáž...12 Realizace montáže...13 Připojení a odpojení plynové bomby...19 Připojení plynové bomby Odpojení plynové bomby Obsluha Zprovoznění grilu Ukončení provozu grilu Čištění Gril Plynový systém Údržba Pokyny pro životní prostředí a likvidační opatření Hledání chyb a odstranění poruch Výpověď o souladu s normami... 28

3 3 Technické údaje Povolení Intertek Testing Services Ltd. (ITS). Číslo zkoužky Gril Kategorie přístroje I3B/P podle DIN EN 498 Celková hmotnost cca 54 kg Rozměry (D x V x Š) cca 132 x 116 x 57 mm Grilovací plocha (D x Š) cca 32 x 48,5 mm (2x) Plynový systém Tepelný výkon cca 13,2 kw Průtoková hodnota 3 x 314 g/h (hmotný proud) Doba hoření cca 1 h/kg při plném výkonu Druh plynu tekutý plyn (propan/butan) Plynová bomba v obchodě běžně dostupná plynová bomba s 11 kg náplní Redukční ventil Typ Pevně nastavený a -uznaný redukční ventil Průtočné množství max. 1,5 kg/h Provozní tlak 30 mbar Plynová hadice -uznané hadicové vedení (max. 1,5 m) Zapalování Zapalování Piezo Regulace plamene plynule 0 až Max. Trysky-průměr 1,0mm

4 4 Rozsah dodávky Poz. Počet Označení Poz. Počet Označení 1 1 Čelní strana víka 8 1 Boční stěna, vlevo (montovaná) 2 1 Zadní strana víka 9 1 Dveřní madlo (montovaná) 3 1 Grilovací deska 9a 1 Dveře 3a 1 Grilovací rošt 10 4 Kolečko 4 2 Kryt plamenů 11 1 Podlahová deska 5 1 Těleso 12 1 Boční stěna, vpravo 6 2 Boční odkládací plocha 13 1 Příčná výztuha, přední 7 1 Záchytný plech na tuk 14 1 Příčná výztuha, zadní Sáček se šrouby A B C D E F H M6x25 M6x10 M6 M4x10 M4 8x 16x 8x 4x 4x 1x 1x

5 5 Explozivní výkres 1 A A A 2 A A A 3 3a A a 11

6 6 Ovládací prvky Poz. Označení Funkce A Regulátor plamenu vlevo Zapálit levý hořák. Po zapálení nastavit přívod tepla pro levý hořák střed Zapálit střední hořák. Po zapálení nastavit přívod tepla pro střední hořák vpravo Zapálit pravý hořák. Po zapálení nastavit přívod tepla pro pravý hořák G0 Plynová bomba Nádoba na hořlavinu G1 Ventil bomby Dělící bezpečnostní zařízení; Plynovou bombu otevřít (otáčet vlevo) a uzavřít (otáčet vpravo). G2 Závit ventilu plynové bomby Spojení plynová bomba - redukční ventil G3 Převlečná matice Redukční ventil Připojení plynové bomby (otáčet doleva) a odpojení (otáčet doprava). G4 Redukční ventil Redukovat tlak plynu G5 Spojovací závit redukční ventil Spojení redukční ventil - plynová hadice G6 Příchytka Spojení redukční ventil - plynová hadice G7 Plynová hadice Přivádět plyn k hořáku G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 G0 Funkce Při otevřeném ventilu bomby (G1) a regulátoru plamene (A) proudí plynovou hadicí (G7) a regulačním členem do hořáku (6) plyn. Zapalovač Piezo vyprodukuje jiskru, která plyn zapálí. Plameny plynu zahřejí nad nimi ležící grilovací rošt (3a) a grilovací desku (3), na kterých jsou připraveny potraviny na grilování. Tepelný výkon grilovacího roštu a grilovací desky může být regulován regulátorem plamenu (A).

7 7 Použití Účelové použití Gril je plynový grilovací přístroj, který je určen pro grilování venku. Účelové použití je dodrženo tehdy, bude-li tento gril použit výhradně pro přípravu potravin vhodných pro grilování za dodržení všech údajů tohoto návodu. Jenom pro soukromé použití! Neúčelové použití Jiné použití nebo překročení jeho rozsahu není dovoleno. Platí to obzvláště pro následující, rozumně předvídatelná chybná použití. Gril neprovozovat dřevěným uhlím nebo jiným palivem, s výjimkou tekutého plynu (propan/butan). Gril nepoužívat jako kamna a nestavět na něj hrnce a pánve. Gril nepoužívat jako topení. Gril nepoužívat pro ohřev látek a materiálů, s výjimkou potravin určených pro grilování. Poskytnutí záruky a vyloučení záruky V okamžiku započetí konstrukce byl gril konstruován a vyroben dle všeobecných technických pravidel, jakož i požadavků výkresů. Je uznán a povolen institutem Intertek Testing Services Ltd. (ITS) (číslo zkoušky -0359). Gril opustil závod v bezvadném funkčním a bezpečnostně technickém stavu. Na gril poskytujeme dvouletou záruku, která počíná dnem koupě. Záruka zahrnuje vady ve zpracování a vadné díly; a vztahuje se na výměnu těchto dílů. Náklady na přepravné, montáž, náhradu opotřebovaných dílů a ostatní nejsou součástí této záruky. Záruka zaniká a jakákoliv zodpovědnost přechází na vykonávajícího: nebude-li gril použit k danému účelu bude-li gril, navzdory viditelné vadě nebo neúplné montáži, zprovozněn budou-li na grilu provedeny technické změny bude-li použito nevhodné příslušenství, které není pro tento gril výslovně povoleno (při pochybách se prosím obraťte na servisní službu) nebudou-li použity originální náhradní díly firmy LANDMANN GmbH & Co. Handels-KG.

8 8 Bezpečnostní pokyny Definice použitých pokynů Upozornění na nebezpečí a důležité informace budou v tomto návodu pro použití vyjadřované následujícími piktogramy a signalizačními slovy: Bezpečnostní pokyny Piktogram a signalizační slovo Upozornění na... Pozor Nebezpečí... možnost nebezpečí, které, nebudou-li učiněna uvedená opatření, může mít za následek těžké poranění osob nebo věcné škody.... možnost nebezpečí, které, nebudou-li učiněna uvedená opatření, může mít za následek věcné škody. Pokyny pro použití Piktogram Upozornění na nápomocnou funkci nebo užitečný tip.

9 9 Nebezpečí Horké povrchy a díly Během provozu se některé díly grilu velmi zahřejí, obzvláště v blízkosti ohniště. Možné následky: Těžké popáleniny při doteku dílů v blízkosti ohniště. Oheň nebo doutnající oheň vyskytují-li se v blízkosti grilu hořlavé materiály nebo látky. Bezpečnostní opatření před grilováním: Umístění grilu vybrat tak, aby se v blízkosti grilu nenacházely nebo do něj nemohly vniknout hořlavé materiály nebo látky.minimální odstup k hořlavým materiálům nebo látkám: 2 m nad a 1 m bočně.odstup k těžce vznětlivým materiálům nebo látkám, např. domovním stěnám: minimálně 0,25 m. aby se gril nacházel na rovné, dostatečně velké ploše. Během provozu jím nesmí být pohybováno. Bezpečnostní opatření během grilování: Používat grilovací rukavice. Gril nikdy nenechávat bez dozoru.obzvláště dbát na to, aby se v blízkosti grilu nepohybovaly děti nebo domácí zvířata.

10 10 Nebezpečí Plyn se lehce zapálí" Tekutý plyn je velmi lehce zápalný a shoří explozivně. Možné následky: Těžké újmy na zdraví nebo věcné škody při nekontrolovatelném zapálení unikajícího plynu. Ochranná opatření: Gril používat jenom venku a při dobrém větrání. Plynovou bombu a plynové vedení chránit před přímým slunečním zářením a dalšími tepelnými zdroji (max. 50 C).Zejména dbát na to, aby se plynové vedení nedotýkalo horkých ploch. Plynovou bombu, vzhledem k blízkosti hořáku, nestavět na spodní odkládací plochu. Nenahýbat se nad grilovací plochu při zapalování plamene plynu. Po každém použití ihned uzavřít ventil plynové bomby (ventil plynové bomby otáčet doprava). Gril nikdy nenechávat bez dozoru.při uhasnutí plamene ihned nově zapálit nebo uzavřít plynovou bombu. Při připojování plynové bomby dbát na to, aby se v okolí 5 m nenacházely žádné zápalné zdroje. Obzvláště: Nezažehovat otevřený oheň, nekouřit a nezapínat žádné elektrické spotřebiče (přístroje, lampy, zvonky atd.) (možnost přeskočení jisker). Před každým provozem provést kontrolu těsnosti a nezávadnosti plynovodních spojů. Dbát na případné vyměnění hadice, existují-li odpovídající národní požadavky. Při výskytu porézních nebo vadných plynovodních spojů gril nezprovozňovat. Platí to i v případě hmyzem ucpaných hadic nebo armatur, může totiž dojít k nebezpečnému zpětnému šlehu plamene.

11 11 Nebezpečí Plyn vypudí kyslík Tekutý plyn je těžší než kyslík.proto se ukládá na zemi a vypudí kyslík. Možné následky: Při vytvoření adekvátní koncentrace udušení nedostatkem kyslíku. Ochranná opatření: Gril provozovat jenom venku, při dobrém větrání a nad úrovní země (tzn. v dolících pod úrovní země nepoužívat). Po každém použití okamžitě uzavřít ventil plynové bomby. Gril nikdy nenechávat bez dozoru.při uhasnutí plamene ihned nově zapálit nebo uzavřít plynovou bombu. Před každým provozem provést kontrolu těsnosti a nezávadnosti plynovodních spojů. Dbát na případné vyměnění hadice, existují-li odpovídající národní požadavky. Při výskytu porézních nebo vadných plynovodních spojů gril nezprovozňovat. Při delším vyřazení grilu z provozu odpojit a náležitě uskladnit plynovou bombu. Ventil plynové bomby opatřit uzavírací maticí a ochranným víčkem. Plynovou bombu neskladovat pod úrovní země, na schodišti, chodbě a průjezdech domů, jakož i v jejich blízkosti. Plynové bomby i prázdné skladovat vždy ve stoje!

12 12 Montáž Před započetím Pro rychlou a úspěšnou montáž grilu vám nabízíme pár instrukcí: Zkontrolujte obsah dodávky a jednotlivé díly si přehledně rozložte na prázdný stůl (vyhrazujeme si právo na menší technické změny, např. v souvislosti s obsahem sáčku s malými díly). Bude-li, i přes pečlivou závodní kontrolu, něco chybět, pak kontaktujte naši službu zákazníkům (viz poslední stránka).neodkladně vám pomůžeme. Malé díly si roztřiďte, protože např. šrouby se mohou jenom minimálně lišit a mohou být lehce zaměněny. Pro montáž potřebujete šroubovák střední velikosti a vhodný klíč na šrouby (vidlicový, očkový nebo nástrčný). Použijte jenom bezvadné a vhodné nářadí. S opotřebovaným nebo nevhodným nářadím nemůžete šrouby nejen dost pevně utáhnout, ale můžete je tak poškodit, že budou nepoužitelné. Montáž všech spojovacích prvků (šroubů, matic atd.) provádějte vždy podle zobrazení na následujících obrázcích. Jenom tak je zaručena bezpečnost a jistota konstrukce. Dojde-li ke ztrátě prvku, opatřete si vhodnou náhradu. Nezbytně dodržujte předem určené pořadí pracovních kroků! Text montážního kroku si kompletně přečtěte před jeho provedením, někdy jsou užitečné pokyny uvedeny teprve následně. I když nejste zkušený řemeslník, pro montáž nepotřebujete zpravidla déle než hodinu.

13 13 Realizace montáže Montážní krok 1 10 Otočte podlahovou desku (11) a na spodní část podlahové desky (11) upevněte kolečka (10). 11 Montážní krok 2 8 B 8x Upevněte na podlahovou desku (11) boční stěny (8 + 12), použijte šrouby (B) 12 B B B B 11

14 14 Montážní krok 3 A A C 8x 8x Upevněte na boční stěny (8 + 12) příčné výztuhy ( ), použijte šrouby (A) a matice (C) A A 8 A C 12 C C C

15 15 Montážní krok 4 13 F H 1x 1x F 9 9a H Fixujte dveře (9a) na spodní části pomocí čepu závěsu (H). Fixujte horní část dveří (9a) pomocí čepu (F) na předek příčné výztuhy (13).

16 16 Montážní krok 5 Přišroubujte těleso (5) na příčné výztuhy ( ), použijte šrouby (D) a matice (E). D E D D 5 13 E 14 D E 4x 4x

17 17 Montážní krok 6 5 B 8x 6 B B B Přišroubujte boční stoly (6) na těleso (5). Zde použijte 8 šroubů (B). Montážní krok Naplňte záchytný plech na tuk (9) cca 10 mm vrstvou savého, nehořlavého materiálu, který je schopen vsát odkapávající tuk (např. suchým, volně sypaným a čistým pískem). Bez tohoto materiálu může začít odkapávající tuk hořet. V žádném případě nepoužívejte hořlavé materiály, jako např. piliny, kočičí podestýlku nebo podobně. Vyložíte-li záchytný plech na tuk před jeho plněním alobalem, bude odstranění tukem nasátého materiálu snadnější. Záchytný plech na tuk (9) vsuňte až na doraz pod těleso (5).

18 18 Montážní krok 8 3 3a Vložte kryty plamenů (4) do tělesa (5). Vložte do tělesa (6) grilovací desku (3) a grilovací rošt (3a). Dbejte na to, aby grilovací rošt (3a) ležel nad krytem plamenů (4). 4 5

19 19 Připojení a odpojení plynové bomby Potřebné díly a nářadí Plynová bomba Kempinková plynová bomba s 11 kg náplní, běžně dostupná v obchodě (např. šedivá propanová plynová bomba).koupíte ji ve stavebninách nebo u obchodníka s tekutým plynem. Prostředek na hledání netěsností Prostředkem na hledání netěsností vyhledáte netěsnosti plynového systému.koupíte jej ve stavebninách nebo u obchodníka s tekutým plynem.při použití prostředku na hledání netěsnosti dodržujte prosím návod výrobce. V dodávce jsou obsaženy následující díly, které odpovídají normám, platným v jednotlivým zemích kam firma LANDMANN výrobky dodává. Redukční ventil Pevně nastavený a -uznaný redukční ventil, max.1,5 kg/h, provozní tlak 30 mbar, hodící se k použité plynové bombě. Plynová hadice -uznané hadicové vedení dostatečné délky, které umožní bezvadnou montáž bez ohnutí.

20 20 Připojení plynové bomby Nebezpečí Zapálení unikajícího plynu" Tekutý plyn je velmi lehce zápalný a shoří explozivně. Možné následky: Těžké újmy na zdraví nebo věcné škody, když se unikající plyn zapálí nekontrolovatelně. Ochranná opatření: Při připojení plynové bomby dbejte na to, aby se v okolí 5 m nenacházely žádné zápalné zdroje. Obzvláště: Nezažehujte otevřený oheň, nekuřte a nezapínejte žádné elektrické spotřebiče (přístroje, lampy, zvonky atd.) (možnost přeskočení jisker). Dbejte na případné vyměnění hadice, existují-li odpovídající národní požadavky. 1. Zvolte vhodné místo pro ustavení grilu. Ověřte si, zda... se v blízkosti grilu nenacházejí nebo do něj nemohou vniknout hořlavé materiály nebo látky. Minimální odstup k hořlavým materiálům nebo látkám: 2 m nad a 1 m bočně; Odstup k těžce vznětlivým materiálům nebo látkám: minimálně 0,25 m. se gril nachází na rovné, dostatečně velké ploše. Během provozu jím nesmí být pohybováno. G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 2. Postavte plynovou bombu vedle grilu. Plynovou bombu nikdy nepokládejte ani nestavte na spodní odkládací plochu. Plynovou hadici nevystavujte zkroucení nebo napětí. 3. Zkontrolujte zda-li je nasazeno těsnění závitu ventilu bomby (G2) a dále jeho bezvadný stav.nepoužívejte žádné dodatečné těsnění. 4. Spojte převlečnou matici (G3) redukčního ventilu se závitem ventilu bomby (G2) a převlečnou matici (G3) pevně rukou utáhněte doleva. K tomuto účelu nepoužívejte žádné nářadí, mohlo by dojít k poškození těsnění ventilu bomby a tím k netěsnosti. Zkontrolujte pevné utažení spojení redukční ventil (G4) plynová hadice (G7). K tomuto účelu povolte pomocí křížového šroubováku šroub spony (G6), otáčejte doprava. 6. Stejnou metodou zkontrolujte spojení plynová hadice (G7) redukční člen (pod čelní clonou). 7. Otevřete ventil bomby (G1 otáčejte doleva) a zkontrolujte těsnost všech spojů, použijte v obchodě běžně dostupný prostředkem na hledání netěsnosti. Při použití prostředku na hledání netěsnosti dodržujte návod výrobce! Zkouška těsnosti otevřeným plamenem je nepřípustná.zkouška těsnosti poslechem je nejistá. Při znatelné netěsnosti ihned uzavřete ventil bomby (otáčejte doprava) a netěsné místo utěsněte nebo netěsný díl vyměňte. Opakujte zkoušku těsnosti. 8. Nechcete-li ihned grilovat uzavřete ventil bomby (G1 otáčejte doprava).

21 21 Odpojení plynové bomby G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 1. Uzavřete ventil bomby (G1 otáčejte doprava). 2. Otočte převlečnou matici (G3) redukčního ventilu rukou doprava a redukční ventil (G4) sundejte ze závitu ventilu bomby (G2). 3. Redukční ventil (G4) spolu s plynovou hadicí (G7) uložte pod gril. Dbejte na to, abyste plynovou hadici nepřekroutili. 4. Plynovou bombu skladujte náležitě: Ventil plynové bomby opatřete uzavírací maticí a ochranným víčkem. Plynovou bombu neskladujte v prostorách pod úrovní země, na schodištích, chodbách, průchodech a v průjezdech domů, jakož i v jejich blízkosti. Plynové bomby i prázdné skladujte vždy ve stoje!

22 22 Obsluha Zprovoznění grilu Grilovací desku (3) a grilovací rošt (3a) před zprovozněním důkladně umyjte mýdlovou vodou a oba díly nechte dobře uschnout. Následně horní strany obou dílů natřete potravinovým olejem. Zabrání to připékání potravin na grilovací desku nebo grilovací rošt. 1. Zkontrolujte, zda... se v blízkosti grilu nenacházejí nebo do něj nemohou vniknout hořlavé materiály nebo látky. Minimální odstup k hořlavým materiálům nebo látkám: 2 m nad a 1 m bočně. Odstup k těžce vznětlivým materiálům nebo látkám, např. domovním stěnám: minimálně 0,25 m. se gril nachází na rovné, dostatečně velké ploše. Během provozu jím nesmí být pohybováno. 2. Zkontrolujte, zda... se všechny regulátory plamenu (A) nacházejí na pozici (vypnuto). je gril úplně smontován a zda nevykazuje žádnou viditelnou vadu. jsou usazeny grilovací deska (3) a grilovací rošt (3a). je otevřeno víko. je záchytný plech na tuk naplněn cca 10 mm vrstvou čistého, savého nehořlavého materiálu, který je schopen vsát odkapávající tuk (např. suchý, volně sypaný a čistý písek). V opačném případě může dojít ke spalování odkapávajícího tuku. V žádném případě nepoužívejte hořlavé materiály, jako např. piliny, kočičí podestýlku nebo podobně. G1 G3 G4 3. Zkontrolujte pevné usazení převlečné matice (G3) redukčního ventilu (G4). K tomuto účelu rukou otočte převlečnou matici (G3) doleva. 4. Otevřete ventil plynové bomby (G1 otáčejte doleva). 5. Zkontrolujte těsnost plynového systému. V případě netěsnosti ihned otočte ventil bomby (G1) doprava (uzavřít). Během následujících kroků se nad gril nenahýbejte, dodržujte odstup. 6. Stiskněte regulátor plamenu (A) a otočte jím přibližně čtvrt otáčky proti směru hodinových ručiček, až uslyšíte tiché cvaknutí pera. 7. V této pozici jej držte stisknutý 3 až 5 sekund, aby do hořáku mohl proudit plyn. 8. Nepodaří-li se vám plyn v hořáku zapálit, počkejte tři minuty a opakujte kroky 6 a Otočte regulátor plamenu (A) na Max (velký plamen). 10. U dalších regulátorů plamenu (A) kopírujte popis kroků 6 až Uzavřete víko (1+2) a gril nechte při plném výkonu rozehřát. Při prvním použití nechte prázdný gril cca 20 minut rozehřát. Vytvrdí se tím pravý potravinářský lak (jako u každé trouby).

23 Po rozehřátí grilovací desky (3) a grilovacího roštu (3a) otočte regulátor plamene (A) na požadovaný tepelný výkon (velikost plamene). Nedoporučujeme však příliš dlouhé provozování grilu při maximální teplotě. Mohlo by dojít k silnému ohřevu tělesa a tím k jeho poškození. 13. Nyní můžete vložit grilovací potraviny. Přitom doporučujeme používat grilovací rukavice nebo podobné, horku vzdorné rukavice. Ukončení provozu grilu 1. Uzavřete ventil plynové bomby (G1 otáčejte doprava). 2. Otočte regulátory plamenu (A) na pozici " (vypnuto). 3. Počkejte až vychladnou všechny díly grilu a znečištěné vyčistěte. 4. Uzavřete víko (1+2). 5. Při delším odložení: Odpojte plynovou bombu (viz kapitolu Odpojení plynové bomby"). Uskladněte gril na suchém místě.

24 24 Čištění Gril Aby vám gril byl dlouhá léta potěšením, měli byste jej po každém použití - po vychladnutí všech dílů - ihned umýt.později, po zaschnutí zbytků jídla je to obtížnější. Pozor Zapalovací svíčka hořáku se může ohnout" Při čištění můžete zapalovací svíčku hořáku ohnout nebo ulomit. Možné následky: Hořák se nedá zapálit. Ochranná opatření: Okolí hořáku čistěte obzvláště opatrně. Je-li materiál v záchytném plechu na tuk špinavý, vlhký nebo vytvořil-li hrudky, musíte jej vyměnit. V opačném případě může dojít vlivem odkapávajícího tuku k jeho vznícení. Nahraďte jej 10 mm vrstvou čistého, savého, nehořlavého materiálu, který je schopen odkapávající tuk vsát (např. suchým, volně sypaným a čistým pískem). V žádném případě nepoužívejte hořlavý materiál, jako např. piliny, kočíčí podestýlku nebo podobně. Plynový systém Krčky hořáků trysek výstupu plynu můžete v případě potřeby vyčistit špendlíkem nebo jehlou. K tomuto účelu musíte hořáky vymontovat. Všechny ostatní plynovodní díly smí vyčistit jenom odborník. Regulační člen v žádném případě nerozebírejte!

25 25 Údržba Gril se obejde bez údržby. Přesto musíte v pravidelných intervalech provádět kontrolu. Intervaly kontroly jsou závislé na četnosti použití a okolních podmínkách, kterým je gril vystaven. Gril Zkontrolujte, jsou-li všechny díly grilu k dispozici a jsou-li namontované (vizuální kontrola). Zkontrolujte, jsou-li k dispozici a pevně utažena všechna spojení; případně dotáhněte. Plynový systém Plynový systém musíte kontrolovat po každém připojení plynové bomby (viz kapitolu Připojení a odpojení plynové bomby"). Dbejte na případné vyměnění hadice, existují-li odpovídající národní požadavky. Pokyny pro životní prostředí a likvidační opatření Před likvidací gril rozeberte na jednotlivé díly.kovy a plasty odevzdejte k recyklaci.

26 26 Hledání chyb a odstranění poruch Dojde-li, i přes dostatečnou pečlivost a údržbu k poruchám, může vám je tato kapitola pomoci odstranit. Porucha Příčina Odstranění Zapáchá plyn Únik v plynovém systému 1. Ihned uzavřít ventil bomby (G1 otočit doprava) 2. Zamezit vytváření plamenů nebo jisker (nezapínat žádné elektrické přístroje) 3. Dotáhnout všechny šroubované spoje plynového systému 4. Zkontrolovat bezvadnost všech plynovodních dílů; vadné díly nahradit originálními náhradními díly 5. Zkontrolovat těsnost spojů prostředkem na kontrolu netěsnosti Hořák nejde zapálit Plynová bomba je prázdná Vyměnit plynovou bombu Ventil plynové bomby je uzavřen Ventil bomby (G1) otočit doleva Tryska výstupu plynu není nastrčena v hořáku Zapalovací jehla vedle krku levého hořáku je ohnutá Tryska výstupu plynu je ucpaná Ostatní plynové systémy ucpané Vizuální kontrola, případně vyrovnat hořák Vizuální kontrola, případně korigovat Trysku výstupu plynu vyčistit jehlou Plynový systém nechat vyčistit odborníkem Velmi nízká teplota grilu Příliš krátká doba ohřevu Uzavřít víko (1+2) a regulátor plamenu uvést na Max. Otvory výstupu plynu hořáku Odstranit ucpání na hořáku jsou ucpané Silné vzplanutí Tučné grilovací potraviny Před grilováním odstranit velké množství tuku nebo maso položit na grilovací tác nebo zredukovat grilovací teplotu

27 27 Porucha Příčina Odstranění Vzplanutí nebo bublající zvuk Zpětný vrh plamene ucpáním hořáku 1. Ihned uzavřít ventil bomby (G1 otočit doprava) 2. Tři minuty počkat a poté gril opět zprovoznit 3. Dojde-li opět k poruše, vymontovat hořák a vyčistit jej

28 28 Výpověď o souladu s normami

29 29 LANDMANN GmbH & Co. Handels-KG Am Binnenfeld 3-5 D Osterholz - Scharmbeck ohz@landmann.de Internet: Hotline Pondělí až čtvrtek 8:00 až 16:45 hod. Pátek 8:00 až 15:30 hod. Tel.: +49 (0) nebo 78 Fax: +49 (0)

12792cz. Plynový grilovací vozík Montáž a návod pro obsluhu

12792cz. Plynový grilovací vozík Montáž a návod pro obsluhu Verze: 12792cz Stav: #258-2009 Vydání: 02/09bt_ta j Plynový grilovací vozík Montáž a návod pro obsluhu Vezměte laskavě na vědomí před každým uvedením do užívání! Nedodržování údajů tohoto návodu může mít

Více

12392_12396cz_#431-2005_03/05bt Montáž a návod pro obsluhu plynového grilu s lávovými kameny Èíslo výrobku 12392 & 12396 Pøed zprovoznìním tohoto vysoce kvalitního grilu si prosím peèlivì pøeètìte tento

Více

Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP

Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP Obj.-č. D 030 073 Stav k 06/00 G 880 333 Duben 2002 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru v náš výrobek. Pro zajištění bezchybného chodu a dlouhé životnosti

Více

12371cz. Plynový gril s lávovými kameny Montáž a návod k obsluze

12371cz. Plynový gril s lávovými kameny Montáž a návod k obsluze Verze: 12371cz Stav: #097-2009 Vydání: 10/08bt j Plynový gril s lávovými kameny Montáž a návod k obsluze Vezměte laskavě na vědomí před uvedením do užívání! Nedodržování údajů tohoto návodu může mít za

Více

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model:

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: Pokyny Než začnete výrobek používat, pečlivě pročtěte návod k obsluze. K tomu, aby výrobek náležitě

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 Návod k obsluze Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 1 Při čtení návodu si nechejte otevřené stránky 3 a 4, abyste mohli snadněji identifikovat jednotlivé součásti. Doporučujeme, abyste před použitím spotřebiče

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE. Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C.

NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE. Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C. NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 1 Hořákové modely: 5318 5321C.100C 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C.5522 2 Hořákové modely+grill:

Více

Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D

Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D Upozornění: Před prvním uvedením postřikovače do provozu si důkladně pročtěte tento návod k obsluze a dbejte bezpodmínečně všech bezpečnostních

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 autorizovaný distributor NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 AA 5000 AA 3080 ATMOS Chrást, s.r.o.; Plzeňská 168;

Více

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Katalogové číslo: 157043 Obecné údaje Použití podle určení Dieselové čerpadlo se smí používat pouze k čerpání motorové nafty Nikdy nečerpejte výbušné kapaliny, jako

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více

Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu

Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu MODELY: SPORÁKY SNACKOVÉ CG 210 CG 310 CG 210 G CG 310 G CG-310/CG-310-G CG-210/CG-210-G CG-300S CG-200S Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Fig. 4 Obr. 6 Obr. 7 Obr.

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D

Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D UPOZORNĚNÍ! Před instalací a používáním ohřívače si pečlivě přečtěte pokyny uvedené v návodu! Požadavky a doporučení uvedená v něm

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

Kompresor pro Airbrush BAK25

Kompresor pro Airbrush BAK25 Verze 1.1 Kompresor pro Airbrush BAK25 Návod k obsl uze Čísl o artiklu: 146 88 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy 3 Popis přístroje 6 Uvedení

Více

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2 Radlice VARES VARES Mnichovice a. s. Ondřejovská 699 251 64 Mnichovice info@vares.cz www.vares.cz Tel : 323 640 413,323 640 607,323 640 613 Fax: 323 640466 Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70

Více

Návod na obsluhu. Fig. 1 PI-KO

Návod na obsluhu. Fig. 1 PI-KO Návod na obsluhu Fig. 1 PI-KO Obr. 1 Obr. 2 Otevřeno - Zavřeno Regulace primárního a sekundárního vzduchu Obsah 1. Techn. údaje str. 2 2. Důležité informace str. 2 3. Obsluha krbových kamen str. 3 4. Přehled

Více

Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER. s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX

Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER. s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX Strana 1 Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER Konstrukční řada KVN DN 10-50 s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX 1 Pouzdro 2 Horní část 3 Ruční kolečko 5

Více

Návod k instalaci a obsluze

Návod k instalaci a obsluze CORREX MP Anoda s cizím zdrojem napětí CZ Návod k instalaci a obsluze MAGONTEC Group MAGONTEC GmbH Obsah Strana 1 Bezpečnostní pokyny...3 2 Používání v souladu s určením...5 3 Funkce...5 4 Objem dodávky...5

Více

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Version 1.2 česky Kompresor BKP1500-24 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE Nejprve si pečlivě přečtěte návod k použití a myslete na to, že ho ještě můžete později potřebovat. Zkontrolujte, zda napětí v síti odpovídá napětí, pro které

Více

Plazmová řezačka BSP40

Plazmová řezačka BSP40 Verze 1.1 Plazmová řezačka BSP40 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 112 50 Označení výrobku: BSP40 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Uvedení

Více

Elektro naviják BESW3000

Elektro naviják BESW3000 Version 1.1 česky Elektro naviják BESW3000 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 27835 Art.-Bez.: BESW3000 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

GA 20 l # 16742 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen

GA 20 l # 16742 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen GA 20 l D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH # 16742 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen www.guede.com Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers www.guede.com

Více

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK Obr. 1 Obr. 2 otevřená zavřená vzduchová klapka Obsah 1. Technické údaje str.2 2. Důležité informace str.2 3. Obsluha krbových kamen

Více

DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití

DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití English Česky DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití Dem 10 1 Dem 10 DEMINERALIZAČNÍ FILTR NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, Chtěli bychom Vám tímto poděkovat za zakoupení našeho Demineralizačního filtru

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1 Přístroj pro přípravu vařící vody K5 Návod pro obsluhu a montáž CZ hospodárně teplá voda. 1 Obsah CZ Popis přístroje.. strana 3 Technické údaje..4 Základní informace 4 Bezpečnostní instrukce.4 Příprava...5

Více

Pásová bruska SB 180

Pásová bruska SB 180 Návod na obsluhu a údržbu Pásová bruska SB 180 Obj. č. N16000514 str.1 ze 10 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ.3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČNÍ HROZÍCÍ

Více

Plynový grilovací vozík Návod k montáži a použití art.-no. 12796

Plynový grilovací vozík Návod k montáži a použití art.-no. 12796 Verze: 12796cz Stav: #229-2010 Vydání: 01/10cd Plynový grilovací vozík Návod k montáži a použití art.-no. 12796 Vezměte laskavě na vědomí před každým uvedením do užívání! Nedodržování údajů tohoto návodu

Více

Návod k montáži a obsluze EB 5866 CS. Elektrické regulační ventily. Pneumatické regulační ventily

Návod k montáži a obsluze EB 5866 CS. Elektrické regulační ventily. Pneumatické regulační ventily Elektrické regulační ventily 3222/5857, 3222/5824, 3222/5825, 3222/5757-3, 3222/5757-7, 3222/5724, 3222/5725, 3222/5725-7 Pneumatické regulační ventily Typ 3222/2780 Typ 3222/5857 Typ 3222/5757-3 Typ 3222/5757-7

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595 Návod na údržbu a obsluhu Sponkovačky Profifix 90/25 Obj. č. D 200 595 Listopad 2001 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze dříve,

Více

Návod k použití pro Hydraulický zvedák

Návod k použití pro Hydraulický zvedák Návod k použití pro Hydraulický zvedák Katalogové číslo: 229062 Přístroj Vysoce kvalitní hydraulický válec, velká nožní deska ze speciální litiny pro větší stabilitu, volně pohyblivá sklopná zdvihací páka,

Více

Návod na obsluhu a údržbu. nýtovacích kleští v kufříku. Obj. č. D 322 315

Návod na obsluhu a údržbu. nýtovacích kleští v kufříku. Obj. č. D 322 315 Návod na obsluhu a údržbu nýtovacích kleští v kufříku Obj. č. D 322 315 Říjen 2002 Vážený zákazníku děkujeme Vám za projevenou důvěru v náš výrobek. Před tím, než začnete s nýtovacími kleštěmi pracovat

Více

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu Návod k obsluze Vážený zákazníku, Předtím než začnete přístroj používat, přečtěte si prosím pečlivě následující

Více

VIESMANN. Návod k obsluze VITODENS 100-W. pro provozovatele zařízení

VIESMANN. Návod k obsluze VITODENS 100-W. pro provozovatele zařízení Návod k obsluze pro provozovatele zařízení VIESMANN Topné zařízení s regulací pro provoz s konstantní teplotou nebo pro ekvitermně řízený provoz VITODENS 100-W 4/2007 Prosím uschovat! Bezpečnostní pokyny

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více

Zvedák převodovky HGH500

Zvedák převodovky HGH500 Version 1.2 česky Zvedák převodovky HGH500 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 15235 Art.-Bez.: HGH500 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu PLYNOVÁ OPÉKACÍ PLOTNA Model: FTG6-05L, FTG6-05R FTG6-10L, FTG6-10R, FTG/C9-05L, FTG/C9-10 L FTG6-05L,FTG6-05R,FTG/C6-05L Obr. 1a G: Připojení plynu M: Plynový

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu Návod na obsluhu a údržbu Rázový utahovák WT 1890 Obj. č. N11100114 str.1 ze 11 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ.3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČÍ

Více

Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu

Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu Katalogové číslo: 508048 První použití zařízení je ve smyslu tohoto návodu právním krokem, kterým uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento návod řádně

Více

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele Toustovací trouba TO 2038 Příručka uživatele Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před instalací, zapnutím a nastavováním trouby si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité informace

Více

Montážní návod LC 45... S-15-02

Montážní návod LC 45... S-15-02 Montážní návod LC 45... S-15-02 2 Při čtení přihlížejte k vyobrazení na posledních stranách. Důležitá upozornění Starý odsavač není bezcenným odpadem. Jeho likvidací, příznivou k životnímu prostředí, můžete

Více

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace)

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) a seřízení CZ BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) Dodatečná montáž elektrické topné vložky (volitelné) Popis a určení spotřebiče Zásobníky BC1S, BC2S jsou určeny pro ohřev teplé

Více

Návod na obsluhu a údržbu. Sponkovačky Profifix 80/16 L. Obj. č. D 200 061

Návod na obsluhu a údržbu. Sponkovačky Profifix 80/16 L. Obj. č. D 200 061 Návod na obsluhu a údržbu Sponkovačky Profifix 80/16 L Obj. č. D 200 061 Květen 2002 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze dříve,

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3 Tepelná izolace... 3 1.4 Přípojná

Více

6304 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225. Před montáží pozorně pročtěte

6304 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225. Před montáží pozorně pročtěte 604 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225 Před montáží pozorně pročtěte Obsah 1 Pokyny....................................................

Více

Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7

Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7 Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7 Redukční ventil typ 2357-1 Přepouštěcí ventil typ 2357-2 Redukční ventil typ 2357-6 Obrázek 1 tlakový regulátor typ 2357 Návod k montáži

Více

Montážní návod. Trubkové spojení Logano G115/G125 Logalux LT300 Logano G115/G125 s hořákem Logalux LT300. 6304 1253 12/2003 CZ Pro odbornou firmu

Montážní návod. Trubkové spojení Logano G115/G125 Logalux LT300 Logano G115/G125 s hořákem Logalux LT300. 6304 1253 12/2003 CZ Pro odbornou firmu 60 5 /00 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Trubkové spojení Logano G5/G5 Logalux LT00 Logano G5/G5 s hořákem Logalux LT00 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Umístění...................................................

Více

Návod na obsluhu a údržbu. navíjecího bubnu s hadicí. typ SA 10. Obj. č. D 312 540

Návod na obsluhu a údržbu. navíjecího bubnu s hadicí. typ SA 10. Obj. č. D 312 540 Návod na obsluhu a údržbu navíjecího bubnu s hadicí typ SA 10 Obj. č. D 312 540 Listopad 2004 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za projevenou důvěru v náš výrobek. Před tím, než začnete se zakoupeným navíjecím

Více

RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX

RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX NÁVOD K OBSLUZE ČESKY OBSAH A. POKYNY K SESTAVENÍ Montáž Bezpečnost Zapojení Použití Doporučení k pracovišti B. OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PRÁCI S ELEKTRICKÝM RUČNÍM

Více

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU a Záruční list CityLam A3 1 Děkujeme, vybrali jste si laminovací stroj OPUS. Můžete si být jistí, že jste zvolili správně. Před použitím přečtěte návod na obsluhu a řiďte se

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO ZEDNICKOU KLADKU

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO ZEDNICKOU KLADKU BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 fax:+420/ 553 632 407, 553 632 151 http://www.brano.eu info@brano.eu NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ

Více

Rozmetadlo TBS4500PRCGY

Rozmetadlo TBS4500PRCGY Platnost od 21.2.2008 No. 659 Rozmetadlo model TBS4500PRCGY pro použití se zahradními traktory Bezpečnostní pokyny Nejprve si pečlivě přečtěte tento návod k sestavení a použití. Nedovolte, aby zařízení

Více

Vodopád Hagen Exo Terra EX

Vodopád Hagen Exo Terra EX Vodopád Hagen Exo Terra EX Čerpadlo součástí balení Vodopád přírodního vzhledu, který může být integrován do jakéhokoliv typu terária Stimuluje přirozené chování plazů při pití Zvyšuje vlhkost vzduchu

Více

Návod k obsluze. MSA Plus 250

Návod k obsluze. MSA Plus 250 Návod k obsluze MSA Plus 250 Návod k obsluze MSA Plus 250 Obsah Obsah Strana 1 Úvod 1.1 Platnost 1.2 Popis svářečky 1.2.1 Ovládací prvky 1.4 Napájení jednotky 1.4.1 Provoz při připojení do sítě 1.4.2

Více

1 Údržba a péče o zařízení

1 Údržba a péče o zařízení 1 Údržba a péče o zařízení 1.1 Obecné pokyny pro provádění údržby POZOR Údržbou a péčí o stroj pověřujte pouze autorizovaný personál. V rámci provádění všech prací se musí dodržovat bezpečnostní pravidla

Více

INTEGROVANÝ ČISTÍCÍ SYSTÉM PRO SOUKROMÉ I VEŘEJNÉ BAZÉNY ROZVODNÁ HLAVA KÓD

INTEGROVANÝ ČISTÍCÍ SYSTÉM PRO SOUKROMÉ I VEŘEJNÉ BAZÉNY ROZVODNÁ HLAVA KÓD NET N CLEAN INTEGROVANÝ ČISTÍCÍ SYSTÉM PRO SOUKROMÉ I VEŘEJNÉ BAZÉNY ROZVODNÁ HLAVA KÓD 21257 Návod na použití a údržbu 1/8 Tento návod obsahuje důležité bezpečnostní instrukce pro použití výrobku. Proto

Více

Přímočará pila BS900

Přímočará pila BS900 Návod na obsluhu a údržbu Přímočará pila BS900 Obj. č. N23000114 str.1 ze 10 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ 3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČNÍ HROZÍCÍ

Více

1. Účel použití. Univerzální hořáky (27kW až 90kW)

1. Účel použití. Univerzální hořáky (27kW až 90kW) 1. Účel použití Univerzální hořáky (27kW až 90kW) Univerzální hořáky jsou určeny pro spalování tuhých paliv do zrnitosti 30mm. Hořáky jsou konstruovány tak, že k běžným materiálům, jako je hnědé uhlí ořech

Více

Návod na použití a montáž

Návod na použití a montáž Uzavírací ventil s ucpávkovým těsněním 1.0 Všeobecně k návodu k použití... 11-2 2.0 Bezpečnostní upozornění... 11-2 2.1 Význam symbolů...11-2 2.2 Výrazy vztahující se k bezpečnosti...11-2 3.0 Skladování

Více

MLÝNEK NA MASO S LISEM R-540 PLUS

MLÝNEK NA MASO S LISEM R-540 PLUS Návod k použití MLÝNEK NA MASO S LISEM R-540 PLUS Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100 Version. česky Vrtací a bourací kladivo BBMH 00 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 5209 Art.-Bez.: BBMH00 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX

Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX Čtěte pozorně a uschovejte návod pro budoucí použití DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY ČTĚTE POZORNĚ A USCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ

Více

Návod k používání. Lesní naviják VIP 615

Návod k používání. Lesní naviják VIP 615 Návod k používání Lesní naviják VIP 615 1. Technická data a rozsah použití 2. Sestava výkres číslo VIP 615-000-00 3. Návod k obsluze, provozu a údržbě 4. seznam náhradních dílů 5. Bezpečnostní pokyny Z

Více

Návod k obsluze HLSI 4000. Myčka nádobí

Návod k obsluze HLSI 4000. Myčka nádobí Návod k obsluze HLSI 4000 Myčka nádobí 1 Obsah Popis ovládacího panelu...3 Rozměry...3 Technické údaje...3 Volba programu a speciální funkce...4 Automatická signalizace závad...7 Bezpečnostní systém proti

Více

Lepší dřevo pro Vaši terasu. Návod k montáži a pokyny pro údržbu

Lepší dřevo pro Vaši terasu. Návod k montáži a pokyny pro údržbu Lepší dřevo pro Vaši terasu Návod k montáži a pokyny pro údržbu Open-Air sezóna začíná! Gratulujeme! S podlahovými profily biwood jste získali vysoce kvalitní výrobek z inovativního materiálu WPC. Teď

Více

Návod k obsluze Sušák na ruce

Návod k obsluze Sušák na ruce Sušák na ruce 850.000 1 Informace k návodu použití Návod popisuje instalaci, obsluhu a údržbu přístroje a zároveň slouží k nahlédnutí při nejasnostech. Znalost návodu a dodržování jeho bezpečnostních podmínek

Více

Návod. Pump Set + + Typ 400 Typ 600 Typ 1000. Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000. www.juwel-aquarium.com

Návod. Pump Set + + Typ 400 Typ 600 Typ 1000. Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000. www.juwel-aquarium.com Návod Pump Set + + Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000 Typ 400 Typ 600 Typ 1000 www.juwel-aquarium.com Úvod Máme radost z toho, že jste se rozhodli pro výrobek značky JUWEL Aquarium a děkujeme Vám za

Více

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Úvod Tepelné výměníky společnosti WätaS jsou koncipované jako výměníky tepla vzduch-voda. Používají se pro chladiče nebo ohřívače, přímé výparníky / kondenzátory

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 85 20 03

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 85 20 03 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 85 20 03 Účel použití nabíječky Tato nabíječka, kterou zapojíte do síťové zásuvky se střídavým napětím 230 V, slouží k nabíjení automobilových nebo motocyklových baterií (olověných

Více

Převodník tlaku P 40 Návod k použití

Převodník tlaku P 40 Návod k použití Process and Machinery Automation Převodník tlaku P 40 Návod k použití 1. BEZPEČNOST PŘÍSTROJE Tento přístroj byl vyroben a přezkoušen dle DIN 57411 část 1 / VDE 0411 část 1 "Opatření pro ochranu elektrických

Více

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi Výrobce: DD Technik s.r.o. Tel : 380 331 830 J.V.Kamarýta 72 Fax: 380 331 091 382 32 Velešín E mail : ddtechnik @ ddtechnik.cz

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Návod k obsluze a údržbě KONTEJNER SKLOPNÝ DO BOKU Obsah: ) Důležité upozornění bezpečnostní opatření 2) Obsluha 3) Použití 4) Provedení 5) Hydraulický systém 6) Seřizování 7) Údržba 8) Mazání 9) Náplně

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

Celkový rozměr V 913 mm Š 1600 mm Hl 480 mm Rozměry dvířek V 540 mm Š 850 mm Rozměr skla V 370 mm Š 740 mm přinýtovaný na přední straně popelníku

Celkový rozměr V 913 mm Š 1600 mm Hl 480 mm Rozměry dvířek V 540 mm Š 850 mm Rozměr skla V 370 mm Š 740 mm přinýtovaný na přední straně popelníku Návod pro použití a instalaci Naše odpovědnost končí dodáním kamen. Jejich montáž musí být provedena v souladu s tímto návodem a odbornými zásadami příslušně kvalifikovanými odborníky, vykonávající svou

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

Návod S + B uzavírací desky do DN 4000 (Art. 300)

Návod S + B uzavírací desky do DN 4000 (Art. 300) Návod S+BuzavíracídeskydoDN4000 (Art.300) Typzařízení: Art.300Uzavíracídeskydvoudílné Erstellt: 100326 Ersteller: BS M:\Dokumenty\Prospekty - texty\stadler+beck Speyer\Navody\Betriebsanleitung Absperrscheibe

Více

5) Nevypínejte vytáhnutím elektrického kabelu ze zásuvky. Při odpojování uchopte zástrčku, ne šňůru.

5) Nevypínejte vytáhnutím elektrického kabelu ze zásuvky. Při odpojování uchopte zástrčku, ne šňůru. Návod k použití fontána DRINKWELL Bezpečnostní pokyny UPOZORNĚNÍ při používání elektrických zařízení je třeba vždy dbát opatrnosti a také: 1) Před prvním použitím si přečíst návod k použití 2) Pokud je

Více

Chladírenské otočné dvoukřídlé dveře

Chladírenské otočné dvoukřídlé dveře OBSAH : Úvod, legislativa vztahující se k výrobkům (dveřím) 1. Charakteristika a použití 2. Standardní rozměry 3. Popis standardního provedení 4. Technické parametry 5. Nadstandardní provedení za příplatek

Více

Návod na obsluhu. Pístové řemenem hnané kompresory 2,2 7,5kW

Návod na obsluhu. Pístové řemenem hnané kompresory 2,2 7,5kW Návod na obsluhu Pístové řemenem hnané kompresory 2,2 7,5kW PRESS-HAMMER s.r.o. 5.května 8 (Veselá), 295 01 Mnichovo Hradiště, Česká republika Tel./fax: +420 326 782 088 E-mail: info@press-hammer.cz www.press-hammer.cz

Více

Naviják Seznam náhradních dílů, montážní návod a návod k používání

Naviják Seznam náhradních dílů, montážní návod a návod k používání Naviják Seznam náhradních dílů, montážní návod a návod k používání Naviják Multi VIP 1000 smí být uveden do provozu jen při přesném respektování přibaleného montážního návodu a návodu k používání. Obsah

Více

ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS

ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS Elektrické sporáky 1 ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS Elektrické sporáky 2 Všeobecné informace: Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si vybral tento spotřebič. Před použitím

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu Návod na obsluhu a údržbu stříkací pistole FSP - AZ 2 Obj. č. D 030 206 Březen 2007 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze, dříve

Více

Návod na obsluhu a údržbu. úhlové brusky typ WSL-HW 125 L-SYS. Obj. č. D 322 295

Návod na obsluhu a údržbu. úhlové brusky typ WSL-HW 125 L-SYS. Obj. č. D 322 295 Návod na obsluhu a údržbu úhlové brusky typ WSL-HW 125 L-SYS Obj. č. D 322 295 Duben 2006 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze,

Více

NÁVOD K OBSLUZE PRO REGULÁTOR KOMEXTHERM STABIL 02.2 D

NÁVOD K OBSLUZE PRO REGULÁTOR KOMEXTHERM STABIL 02.2 D NÁVOD K OBSLUZE PRO REGULÁTOR KOMEXTHERM STABIL 02.2 D OBSAH: str. 1. Určení 2 2. Funkce.. 2 3. Popis.. 4 4. Přednosti 4 5. Montáž... 5 5.1 Montáž mechanická... 5 5.2 Montáž elektro 5 5.3 Montáž čidel

Více

PL CZ SK H BG RO SL HR GB

PL CZ SK H BG RO SL HR GB CZ NÁVOD K INSTALACI Poznámka k instalaci: minimální vzdálenost mezi plotýnkami nádob na sporáku a nejnižší částí kuchyňského odsavače par nesmí bý t menší než 50 cm u elektrických sporáků a 75 cm u plynových

Více

GENERAL Technické údaje / Oblasti použití Napětí akumulátoru... 12 V Kapacita akumulátoru... 2,0 Ah Jmenovitý příkon... 280 W Počet otáček motoru... 12000 1/min Síla na píst... 19 kn Doba lisování (podle

Více

Sombra stropní modul. Montážní návod

Sombra stropní modul. Montážní návod Sombra stropní modul de Montážní návod Bezpečnostní pokyny Montáž, zapojení, uvedení do provozu a opravy smí provádět pouze odborník, který také může určit vhodné upevnění a odtah odsavače par. Upevnění

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

Úhlová bruska. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND

Úhlová bruska. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND PROHLÁŠENÍ O SHOD S NORMAMI EU Tímto na naši vlastní odpov dnost prohlašujeme, že tento výrobek je podle sm rnic 73/23/EHS, 89/336/EHS a 98/37/ES Rady v souladu s následujícími normami normalizovaných

Více

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 2 3 4 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám za zakoupení zařízení Aroma Decor značky LANAFORM. Difuzér esenciálních olejů Aroma Decor je spojení špičkové technologie, pohodlí

Více

CZ Návod na obsluhu Sběrač popela

CZ Návod na obsluhu Sběrač popela CZ Návod na obsluhu Sběrač popela CZ Před zprovozněním se seznamte s návodem na obsluhu a s bezpečnostními pokyny a dodržujte je. CZ Dodržujte návod na použití! Při používání technických přístrojů je

Více