V tomto čísle najdete:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V tomto čísle najdete:"

Transkript

1 Školní časopis Základní školy Bodláka a Pampelišky prosinec školní rok 2011/2012 V tomto čísle najdete:

2 Vítězové Velišské barvičky Dne se ve škole konala Velišská barvička. Přišlo tam hodně dětí. Každé dítě mělo spoustu nápadů. Vzniklo mnoho hezkých výrobků. Dne skončilo tajné hlasování a proběhlo vyhlášení vítězů. Na 3. místě - se umístila jedna z novinářů - Alenka Dubská!!! Na 2. místě skončila Nela Preisová. A famfára tatatadá!!! Na 1. místě se umístila Míša Tobiášová. Gratulujeme!!!! (Zuzka Fortelková, 3. třída) To není c, to je lízátko! Redakce školního časopisu přeje všem KRÁSNÉ VÁNOCE! Tento časopis vznikl v rámci Novinářského kroužku, který začal fungovat letos v září. Je nás dohromady 9 Špiónů a tohle je naše třetí číslo. Časopis je zdarma. Pokud byste však chtěli nějakým způsobem podpořit rozvoj časopisu, nebo ho obohatit novým nápadem či dokonce vlastním příspěvkem, prosím, kontaktujte p. učitelku Bočkovou (vlasta.jenckova@centrum.cz)

3 Mikulášská besídka Ve čtvrtek se konala v KD ve Veliši Mikulášská besídka dětí ze ZŠBP a MŠ. Součástí byla i výstava vánočních ozdob, které se utkají v soutěži O nej vánoční ozdobu. Besídka začala v 16h a skončila kolem 18h. (Vlastně pro děti skončila až 2.12 kvůli úklidu ). Celkem se uskutečnilo 14 vystoupení. Nejvíc se mi líbilo vystoupení družiny, kterého jsem se sám zúčastnil. Družina zazpívala krásnou písničku Půlnoční od Václava Neckáře z filmu Alois Nebel. Pak přišli čerti s Mikulášem! Děti Mikulášovi říkali básničky nebo zpívali písničky. Já jsem mu zazpíval s Danem Pec nám spadla. Rozdávalo se taky cukroví. Nejlepší byly piškoty polévané čokoládou a s banánem. (Aleš Bacul 4.třída) Mikuláš a čerti na vánoční besídce Bodlák se šel kouknout jestli čerti už jdou a v tom CILILINK a už tam byli!!!ti byli tak hnusní, až mi z toho běhal mráz po zádech. S nimi přišel i Mikuláš a anděl, kteří rozdávali čokoládové adventní kalendáře za básničky nebo písničky. Čerti vzali do pytle Daniela, Matyáše a Honzu Patolána. (Sára Gollová, Kačka Grohová 5. a 2.třída) Mikulášská besídka Mikulášská besídka začala proslovem Bodláka, z kterého jsme si vzali poučení: Prožívej každý den, jako by byl poslední. Vystoupení začalo hrou dramatického kroužku žáků z 2. stupně, kteří hráli O zatoulaném koťátku. Potom vystoupila školka s písničkami jako např. Masožravá kytka, O čertech, vánoční koledy a další. Následovaly Berušky s Kankánem za doprovodu fléten, dále malé flétničky a malá Angličtinka. Potom přišla 1.třída s písmenkovými básničkami a následovala 2.třída s písničkou Já malý přicházím. 3.třída zazpívala a předvedla písničku Káča si chce čerta brát. Čtvrťáci zatancovali na písničku Tři oříšky pro Popelku. Jako předposlední vystoupil kroužek velké angličtiny s písničkou o jídle a nakonec přišla na řadu 5.třída, která se vžila do scénky Járy Cimrmana Dobytí severního pólu. (Sára Gollová 5.třída)

4 Výstava vánočních ozdob Na Mikulášské besídce se uskutečnila výstava vánočních ozdob, které vlastnoručně vyrobili rodiče a děti. Skoro všichni byli namačkaní u stolu plných ozdob. Nebyly to jenom ozdoby na vánoční stromeček, ale byly tam i dekorace na stoly atd. Mně se líbily třeba dvě ozdoby, které vypadaly jako smajlíci,ale myslím si, že to vyhraje perníková chaloupka od paní Dubské. Ale všechny ozdoby byli nádherné, ať byli z čehokoliv. (Radek Hadinec 5.třída) Dražba vánočních ozdob V listopadu byla vyhlášena soutěž O nejvánočnější vánoční ozdobu. Všechny ozdoby byly vystaveny nejprve v na Mikulášské besídce a poté na chodbě školy. Po dobu trvání výstavy probíhalo tajné hlasování. A pak na Vánoční dílně byla vyhlášená ta vítězná a proběhla dražba všech ozdob. Získané peníze budou věnovány opuštěným dětem do zařízení Klokánek. Dražbu vedl obratně Bodlák. U každé ozdoby zdůraznil její zajímavost. Největší zájem byl o perníkovou chaloupku a ozdobený stromeček v květináči. Nemilosrdná rvačka se strhla o moderní skleněný svícen a fialovou svíčkou a korálky. Dražba byla velice zajímavá akce. Všichni zúčastnění se dobře bavili a měli radost ze zakoupených vánočních ozdobiček a z prospěšného činu. (Adam Řezníček, 3.třída) Vánoční dílna V sobotu 10. prosince jsme se sešli ve škole na Vánoční dílně. U paní učitelky Bočkové jsme vyráběli svícínky nebo kapry technikou quilling ( spirálky z papíru), u paní učitelky Málkové čajové hvězdičky a pletli jsme z papírových roliček hvězdičky a stromečky. U paní učitelky Veselé jsme tvořili svícen z malých dřevěných špalíčků, které jsme lepili do tvaru hvězdičky. U pani učitelky Provazníkové jsme vystřihovali vločky z papíru. Přijela i paní Machová s korálky, u které jsme si mohli vyrobit např. náušnice, náhrdelníky či náramky. Vařil se tam čaj, jedlo cukroví, nebylo tam příliš mnoho lidí a hezky se tam posedělo. (Alena Dubská 5.třída.)

5 Vystoupení v domě seniorů v Jičíně Ve čtvrtek 15. prosince se konalo vystoupení v domě seniorů v Jičíně. Ještě před tím než se nashromáždili všechny děti, zahrál nám pan učitel Kůs pár písniček. První vystoupily Berušky se skladbou CAN CAN za doprovodu fléten. Jako druzí vystoupili žáci 4. třídy s písničkou z pohádky Tři oříšky pro Popelku, na kterou tancovali valčík. 2.třída zazpívala koledu Já malý přicházím koledovat. Po 2. třídě přišli zatancovat břišní tanečnice břišní tanec za doprovodu tónů arabské hudby. Po břišních tanečnících zpívala a tancovala 3. třída písničku Čert a Káča. Potom přišla Terka Havlová zahrát na flétnu s hudebním doprovodem skladbu Labutí jezero. Nakonec zazpívali všechny děti vánoční koledy. Také k tomu přidaly novou písničku Půlnoční od Václava Neckáře z filmu Alois Nebel. Na závěr šly děti obdarovat seniory dárečky. Seniorům se ty dárečky moc líbily. Za vystoupení jsme dostali malou sladkou odměnu - lízátko. (Aleš Bacul 4. třída) Zpívání v Bystřici V sobotu 10. prosince odpoledne ZŠBP navštívila se svým vystoupením Bystřici. Páťáci hráli Cimrmanovo Dobytí Severního pólu, flétničky zapískali Cancan, prvňáčci přednesli básničky a druháci zazpívali Já malý přicházím koledovat. Nakonec všechny děti zazpívali vánoční koledy a jako bonus písničku Půlnoční, která se nám moc líbí. (Kačka Grohová, 2. třída)

6 Terka Rozmanová (4.): LPS a deník. Míša Havíř (4.): PSP2(XB), horu kostek. Míša Tobiášová (3.): LPS a LPS domek. Lada Pelcová (3.):ZOOBLES,LPS. Vojta Prachař (5.): lego, heroika. Natálka Samková (4.): LPS dům LPS. Aleš Bacul (4.): peníze, retrorádio, DVD přehrávač. Alča Dubská (5.): Pejska a zdraví. Ráďa Hadinec (5.): Play station2. Pan učitel Kůs: Svatej pokoj sobě a lidem, které mám rád. A svět bez novinářů. Bodlák: Aby se lidem, u kterých je to zapotřebí, rozsvítilo, aby byli všichni pokud možno zdraví a aby lidi k sobě byli slušní a měli se rádi. Paní učitelka z MŠ: Pro všechny zdraví a aby se děti měly rády. Paní učitelka Bočková: Aby si všichni prožili Vánoce v klidu a pohodě. 24. je Štědrý den, tak se veselme! Přijede k nám Ježíšek, tak se veselme! Přinese nám dárky, tak se veselme! Přijde s ním i anděl s čertem, tak se trošku bojte! O Vánocích je všem hej, tak se veselme! (Zuzka Fortelková, 3.třída) Barbora Barbora je tradiční zvyk v České republice. Děti si chystají punčochy na kliku od okna. Zlobivým dětem dává do punčochy: uhlí, brambory, cibuli a jiné laskominy. Hodným dětem: bonbóny, žvýkačky, hračky. Chodí večer, když všichni spí. Pani učitelka jí prý viděla a říkala, že je tak ošklivá, že jí nikdy už vidět nechce!!!!!!!! (Alča Dubská, 5.třída).

7 (Připravila Eliška Prachařová, 3. ročník) Dánsko V Dánsku si o Vánocích zdobí dům postavičkami skřítku, kterým se říká NISSER. Jsou různě velcí, mají špičatou čepičku a jsou oblečeni do dánských národních barev (červená, bílá). Tito skřítci nadělují večer 24. prosince dárky. Švédsko Ve Švédsku nosí vánoční dárky přihrbený dědeček JULTOMTEN, za pomocí skřítků JULNISSAR Je zvykem na dárky místo jména obdarovaného napsat krátký verš, který charakterizuje danou osobu, která se má podle toho o svůj dárek sama přihlásit. Belgie: V Belgii slaví podobně jako v Nizozemsku více svátek sv. Mikuláše než Vánoce. Nejtypičtější pochoutkou vyhrazenou jen pro vánoční tabuli je vánoční poleno. Je to měkká pěnovitá pochoutka naplněná krémem a zvenčí ozdobená čokoládou tak, že připomíná poleno. Polsko V různých částech Polska se jedí různé vánoční pochoutky: např. pro Slezsko je typická moczka namočený perník s ořechy, mandlemi a sušeným ovocem a také makůvky rohlík máčený ve sladkém mléce a obalovaný v máku. Typická je také kutia jejím základem je pšenice, med, rozinky, mandle atp. Řecko: V Řecku se o Vánocích podává krůta a kaštanovou nádivkou, mleté maso a piniové oříšky. Někdy se peče sele, jehně nebo ryby. Dárky nosí Mikuláš až na přelomu roku. Podle pověsti zachraňoval potápějící se lodě, a tak mu z vousů crčí slaná voda. Havaj Na Havaji prý panuje zvyk pořídit si na Vánoce domů akvárium s ostencem běloskvrným. Domorodé jméno této ryby je humu-humu-nuku-nuku-a-pua-a.

8 Rozhovor s Michalem Havířem(4.) Ne. Alenka v hradě duchů. 4) Jak dlouho ti trvá přečíst knížku? Záleží jakou. 5) Vedeš si čtenářský deník? Rozhovor s Jirkou Pišlem(3.) Trochu. Jirka v hlavní roli. Líbí. Komiks. 5) Jak dlouho ti trvá přečíst knížku? Měsíc. Rozhovor s Anežkou Štěpánkovou (4.) Golemovy pověsti/povídky. Dobrodružné. 5) Jak dlouho ti trvá přečíst knížku? Dlouho. Rozhovor s Matyášem Lacinou(2.) Ferdu Mravence. Dobrodružné a pohádky. 5) Jak dlouho ti trvá přečíst knížku? Nevím. Rozhovor s Terkou Rozmanovou (4.) Baba Jaga. Dobrodružné. 5) Jak dlouho ti trvá přečíst knížku? 3-4 týdny. Rozhovor s Nikčou Poláčkovou (4.) Anička ve městě. Dobrodružné. 5) Jak dlouho ti trvá přečíst knížku? Týden. Ano. Rozhovor s Janem Šimkem(1.) Pohádky. O vědě. 5) Jak dlouho ti trvá přečíst knížku? Záleží, jak je dlouhá. Ještě ne. Rozhovor s Radkem Tobiášem (5.) Pohádky. Komiksy a dobrodružné. 5) Jak dlouho ti trvá přečíst knížku? Záleží jakou.

9 16.Prosince - Skypování s belgickou školou Tohoto dne si naše 3. a 5. třída skypovala se třemi třídami z belgické školy. Zpívali jsme Tichou noc. Nejdříve oni ve vlámštině a potom my v češtině, dále česky Štěstí zdraví, pokoj svatý a Belgičané nám ještě zazpívali o vánoční kouličce. Potom jsme se ptali na různá slova, jak se u nich řeknou např: Vánoce, vánoční stromeček, Ježíšek, sněhová koule atd. (Sára Gollová, 5.třída) WEBOVÉ STRÁNKY PROJEKTU AKTUALIZOVANY V prosinci byly aktualizovány naše webové stránky projektu, kde se můžete podívat na nová videa a informace. Videa jsme připravili jako návod na písničku Na tý louce zelený a hru Skákání přes gumu, které se budou učit děti v našich partnerských školách v rámci Českého projektového měsíce. Také se můžete podívat na prezentaci o Českém sportu. Na prezentacích pracovali žáci 5. ročníku v rámci SMK. Podklady dodaly všechny třídy, které nasbíraly informace o různých sportovních odvětvích v rámci listopadového projektového týdne Česko Sport. Součástí je i kvíz o českém sportu, kterým chceme otestovat naše partnery

10 Tajné mizení Honza Klíma z naší třídy má asi pero jako zmizík, protože mu najednou půlka sešitu Zážitku někam zmizela. Také z Písanky půl zmizelo. Kdo ví, možná to udělali ufoni. Co myslíte vy? (Eliška Prachařová, 3.třída) Záhada mizícího pera vyřešena!!! Jednou Honzovi Klímovi zmizela půlka sešitu, pak se to stalo i dalším dětem, které mají tohle pero. Je to pero, co má na druhém konci gumu místo zmizíku. Udělali jsme pokus. Zjistilo se, že když se sešit dá k teplu, tak napsané zmizí. Lada z naší třídy ještě zjistila, že když se to naopak dá do studena, objeví se to zpět!!! (Adam Řezníček, 3.třída) Býk Zbyněk V Rabyni žil býk Zbyněk, který byl moc malý a neměl ocas. Proto se mu býci z Přibyslavi a Bydžova smáli. Býk byl nešťastný. Rozhodl se skočit z mostu, ale pod mostem zrovna projela loď s peřinami. Taky chtěl plavat se zavázanýma nohama. Tak skočil do vody, ale spadl na vynořující se ponorku. Už to vzdal, když tu nějak u něho zastavilo auto. Z něj vystoupili dva pánové, vzali ho na ostrov, kde žili samí bezocasí malí býci. Tam se mu líbilo a už se nikdy nevrátil do Rabyně. (Eliška Prachařová, 3.třída) O kobyle a býkovi Byla jedna kobyla a býk, kteří se potkali v pondělí v Olešnici. Býk se jmenoval Zbyšek a příjmením Zbyněk. Kobyla byla Marta Babyková. Rozhodli se vydat na výpravu kolem světa. Když byli v Africe, tak si pronajali příbytek, ve kterém měli nábytek, jedli pizzu a zbytky si ukládali do baťohu na cestu. Když jeli do Anglie tak udělali to samé a četli si v knížce jejich obyčeje. A když se vydali..ale promiňte, kdybych vám řekl všechny jejich dobrodružství, tak bych popsal nejméně 100 knih! Ale jestli chcete, můžu vám říct, co se s nimi nakonec stalo. Usídlili se v České Republice! ( nenovinář Jirka Pišl, 3.třída)

11 (Připravili Sára a Ráďa, 5. ročník) Pane šéf, můžete mi dát zítra volno? ptá se v práci pan Urbánek. Manželka chce, abych jí pomohl s vánočním úklidem. Z takového důvodu vám přece nebudu dávat volno! rezolutně to odmítne ředitel. Děkuji, oddechne si zaměstnanec. Věděl jsem, že je na vás spolehnutí. Baví se tři ženy, co daly manželům k Vánocům. Koupila jsem manželovi věc, co udělá stovku za 10 sekund je to Honda. Já mu koupila věc, co udělá stovku za 5 sekund je to Porsche! Třetí je trumfuje: Já mu koupila věc, co udělá 200 za sekundu je to osobní váha! Mami, můžu mít na Vánoce psa? Na to zapomeň! Budeš mít kapra jako ostatní. Na Vánoce křičí malý Filípek přes celý byt na maminku u sporáku: Mamí, mamí, stromeček hoří! Říká se, svítí, a ne hoří, poučí ho matka. Chlapeček za chvíli zase začne křičet: Mamí, mamí, záclony už také svítí! OSMISMĚRKA (Zuzka, Eli a spol.) Návod Vyhledejte a vyškrtejte následující slova a ze zbylých písmen vám vyjde tajenka Např.: anděl

12 panem učitelem Kůsem (autorem přílohy) Baví Vás skládání? - Baví. Jak dlouho se tomu věnujete? - Již od dětství. Od kdy vymýšlíte své vlastní motivy? - Od pokročilého modelářského věku. Věnujete se tomu často? - Ne. Co právě teď vyrábíte? - Bystřický kostelíček. Uvažujete o vzniku modelářského kroužku? - Pokud bude zájem, tak určitě ano. Práce s výrobou vlastních modelů zlepšuje dětem jemnou motoriku a prostorovou představivost. (Vojta Prachař, 5.ročník) Pan učitel Kůs je autorem všech našich úžasných příloh. Určitě mu udělá radost, když mu každý přinesete svůj výtvor ukázat! Nástup do školy v úterý

13 Vyplněný kupón házejte do do schránky označené Špión. V dalším čísle se dozvíte, kdo vyhrál!!! Cena pro vítěze z tohoto čísla DVD!!! Jméno a příjmení: Třída: Najdi skrytá slova, zakroužkuj a opiš na linku. Jirko, meta je támhle. Táta mi dá Reka, mého nového psa. Byl s ní hodně spokojen. Máme rádi hodně sněhu, láká nás. (Vojta Prachař a Aleš Bacul, 5. a 4. ročník) 1. Nejvěrnější přítel člověka. 2. COMPUTER česky. 3. Kam zvou kluci holky? 4. Padá to v zimě z nebe. 5. Matka Ježíška. 6. Náš kontinent. 7. Horký nápoj. 8. Poslední den v týdnu. 9. Pokrm ve tvaru copu. (Radek Hadinec, 5. třída a spol Špiónů)

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída V jedné malé chaloupce žila babička dědeček a jeden malý kluk jménem Toník. Blížily se Vánoce a Toník byl čím dál víc nedočkavý, až do té doby když k

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH. 2. pololetí 2018

ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH. 2. pololetí 2018 ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH 2. pololetí 2018 V čem jsme všichni stejní a v čem se lišíme? Odkud pocházíme? Různé kultury ve společnosti Vzájemná tolerance V čem jsme všichni stejní a v čem se

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

AŤ SE. 2. číslo 2011

AŤ SE. 2. číslo 2011 AŤ SE 2. číslo 2011 VÍ Úvodník Milí čtenáři a čtenářky časopisu Ať se ví! V tomto čísle na nás čeká spoustu nového. Dočtete se zde o turnaji ve florbale a přehazované. Dozvíte se, jak vypadalo vystoupení

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016 Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Prosinec 2016 Aktuální dění v MŠ Albrechtická Máme za sebou jedno z nejkrásnějších ročních období vánoční svátky. V našem vánočněnovoročním vydání Albrechtíčku

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám

Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám Ročník 2., vydání 2. Vánoční speciál prosinec 2010 Úvodník Čau lidi, těšíte se na Vánoce? My ano, a proto jsme se rozhodli, že vám zkrátíme čekání vánočním speciálem. Náš speciál je zdarma, protože vám

Více

KRONIKA PROSINEC 2014

KRONIKA PROSINEC 2014 KRONIKA PROSINEC 2014 ADVENTNÍ ČAS Adventní čas jsme rozžali symbolickým rozsvícením první svíčky na adventním věnci. Krásný věnec nám věnovala paní Šoupalová, děkujeme. MIKULÁŠ PŘIŠEL K NÁM S napětím

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

číslo. 5. číslo

číslo. 5. číslo ŠKOLNÍ Školní drbna DRBNA 20. 12. 2018 5. číslo 5. číslo 20. 12. 2018 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Listy naší Školičky 3.vydání Prosinec 2017

Listy naší Školičky 3.vydání Prosinec 2017 Listy naší Školičky 3.vydání Prosinec 2017 Školní Noviny Advent 2.prosince jsme zahájili první adventní neděli. U stromku na návsi ve Šťáhlavech kde se sešlo hodně lidí a zazpívali u něj děti z ZŠ + MŠ

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 SBĚR PAPÍRU V pátek 2. listopadu proběhl ve škole sběr papíru. Papír uskladněný ve školním sklepě jsme za pomoci obecních pracovníků přemístili do kontejneru. Další sběr

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

ZVONEČEK VÁNOCE 2017

ZVONEČEK VÁNOCE 2017 ZVONEČEK VÁNOCE 2017 1 2 Jiný kraj, jiné Vánoce Každé malé dítě u nás ví, co jsou Vánoce: zpívání koled, stavění betlému, rozkrajování jablíček, pouštění ořechových skořápek se svíčkou po vodě, ke štědrovečerní

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 72

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 72 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 72 Obsah: Slovo ředitele školy. Vánoční besídka, nadělování, vystoupení v domovech důchodců, divadlo, vyhodnocení sběru,

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

KRONIKA PROSINEC 2016

KRONIKA PROSINEC 2016 KRONIKA PROSINEC 2016 ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU U KAPLIČKY V neděli 4.12. děti ze ZŠ a MŠ zpívaly u kapličky. Místní se sešli na hezké akci, do které se pod záštitou obecního úřadu kromě školy zapojily

Více

Vánoce u nás a ve světě

Vánoce u nás a ve světě Rozdělení dílen na projektový den 1. Vánoční ní zvyky Vánoce u nás a ve světě 4. 9. ročník Popis: Vánoční zvyky u nás doma, odlévání plovoucích svíček, ochutnávka cukroví z jiných rodin. psací potřeby,

Více

ČTENÍ NEJMENŠÍM V pondělí 26. 3. 2012 navštívili žáci třídy 5.A s paní učitelkou Hanou Houškovou MŠ v Mechové ulici, kde v rámci Měsíce knihy zábavnou formou seznámili budoucí prvňáčky se známými i méně

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Jak se slaví Vánoce u nás a ve světě

Jak se slaví Vánoce u nás a ve světě Jak se slaví Vánoce u nás a ve světě V Krásné Lípě na Křinickém náměstí ve výlohách jste měli možnost v adventní době vidět unikátní projekt Jak se slaví Vánoce u nás a ve světě. Toto téma výtvarně ztvárnila

Více

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník Přestavlcká JEDNIČKA Občasník Úvodník Vážení a milí čtenáři, jsme moc rádi za kladné ohlasy na naše první číslo Jedničky. Zejména Vás zaujala rubrika Tajemný kout. Jedna teta kuchařka dokonce nelenila

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Kalendář akcí na rok 2018

Kalendář akcí na rok 2018 Kalendář akcí na rok 2018 Místo konání: Skleněná bižuterie, a.s, Alšovice 156, Pěnčín Březen Velikonoční tvoření s básničkou Kdy: 22.3. - 24.3.2018 od 10:00 16:00 hod. K Mezinárodnímu dni básní jsme pro

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 8. číslo prosinec 2010 Hoj, ty Štědrý večere, ty tajemný svátku, co že komu dobrého neseš na památku. Vánoce, Vánoce

Více

V tomto čísle najdete:

V tomto čísle najdete: Školní časopis Základní školy Bodláka a Pampelišky únor/březen školní rok 2011/2012 V tomto čísle najdete: Správné řešení z minulého čísla Osmisměrka: MÁME RÁDI ZVÍŘATA Křížovka: SUPHI Správnými řešiteli

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 číslo: 91

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 číslo: 91 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 číslo: 91 Obsah: Slovo ředitele školy, pekelná škola, rozsvícení vánočního stromku, barevný den, vánoční besídka, vyhodnocení

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Str. 1 Dětské skupiny Kamenná informují Prosinec 2018 pro nás byl velice náročný. Venku jsme otestovali první sněhovou nadílku. V prostorách dětských skupin

Více

PROSINEC REDAKČNÍ RADA

PROSINEC REDAKČNÍ RADA PROSINEC REDAKČNÍ RADA Tereza Dobrá, Kristýna Mikotová, Martin Stryja, Eliška Kuželová, Ema Vrbová, Jakub Veverka, Kristýna Júdová, Sandra Švecová, Pavlína Krenciva, Barbora Turková, Anna Marie Hořejší

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

2. číslo Listopad-prosinec Autoři: Jan Hrabina. Vánoční speciál. Ondřej Bartoš Daniel Kopecký. Guťáci

2. číslo Listopad-prosinec Autoři: Jan Hrabina. Vánoční speciál. Ondřej Bartoš Daniel Kopecký. Guťáci 2. číslo Listopad-prosinec 2018 Autoři: Jan Hrabina Vánoční speciál Ondřej Bartoš Daniel Kopecký Guťáci Obsah: 2 Dobrý anděl 3 Semiramis 4 Origami stromečku 5-6 Mikulášská nadílka a rozhovor 7-8 Vánoční

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow.

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow. Základní škola Ořech a její KFOŠ A je tu zase prosinec. Prý měsíc klidu, pohody a radostného očekávání vánoc. No, mnozí z nás dobře víme, že umí být občas pořádně hektický a náročný. I když vždy krásný.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 11

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 11 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 11 Obsah: Slovo ředitele školy, čertovská škola, Vánoční koncert, vánoční tvoření, dětská tvorba, vyhodnocení sběru

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 VÁNOCE V EVROPĚ Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_19 Tématický celek: Evropa a Evropané Autor: Hana Londová Datum:

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky Projekt Těšíme se na Vánoce III. třída Veverky III. třída Veverky školní rok 2013/ 2014 Projekt: Těšíme se na Vánoce Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: Svátky, tradice a lidové

Více

V tomto čísle najdete:

V tomto čísle najdete: Školní časopis Základní školy Bodláka a Pampelišky V tomto čísle najdete: listopad školní rok 2011/2012 Tento časopis vznikl v rámci Novinářského kroužku, který začal fungovat letos v září. Je nás dohromady

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA LISTOPAD 2016 ŽÁCI ZŠ V měsíci říjnu jsme často chodili do přírody a užívali si podzimního počasí. Zúčastnili jsme se slavnostního

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

ČESKÉ VÁNOCE. vánoční zvyky a tradice

ČESKÉ VÁNOCE. vánoční zvyky a tradice ČESKÉ VÁNOCE vánoční zvyky a tradice O Vánocích: Vánoce jsou svátky klidu a míru. V křesťanské tradici jsou oslavou narození Ježíše Krista. Přípravu na Vánoce představuje advent, období čtyř týdnů před

Více

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Reminiscence technika práce se starými lidmi s využitím vzpomínek účelem

Více

3. prosince 4. prosince

3. prosince 4. prosince 1. prosince 2. prosince 3. prosince 4. prosince 5. prosince 6. prosince 7. prosince 8. prosince Železná neděle Zapalte první svíčku na adventním věnci. Advent Víte, co to znamená? Jak dlouho trvá? Dnes

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC Vítá vás 9. třída v zimním časopisu PÍRKO za měsíc listopad a prosinec Výlety a akce: Burza škol Prachatice 7.11.2017 Dne 7.11.2017 byla 9. třída základní školy Mistra Jana Husa

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Mámo, padá hvězda! křičí Pepíček z obýváku. Tak si něco přej. Ale z vánočního stromečku!

Mámo, padá hvězda! křičí Pepíček z obýváku. Tak si něco přej. Ale z vánočního stromečku! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Paní sousedko, nešla byste nám zabít kapra? Proč zrovna já, Mirečku? Tatínek říkal, že máte strašnou ránu. Je Štědrý večer a ty jsi mi nedal

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Leden studený, duben zelený.

Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Leden studený, duben zelený. JITŘENKA Leden 2017 Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší. Hojný sníh v lednu, málo vody v dubnu. Leden studený, duben zelený. Když není konec ledna studený, únor to dvakrát nahradí. Lednový

Více

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku.

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. Základní škola Ořech a její KFOŠ Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. V pondělí 17. prosince to ráno s naším vánočním výletem do Prahy nevypadalo moc dobře. Pršelo. Vyjeli jsme

Více

BRUSINKY ZIMA Autor: David

BRUSINKY ZIMA Autor: David ZIMA 2016 Autor: David Zimní Brusinky jsou tu a s nimi tato témata: Vítáme Vás Jak se nám povedla besídka Reportáž z flétniček Vánoční trhy v Brně Dárek, který mě nejvíc potěšil Zimní pohádka Soutěž Jménem

Více

Školní časopis ZŠ Hroznětín HROZINKY. Vánoční číslo

Školní časopis ZŠ Hroznětín HROZINKY. Vánoční číslo Školní časopis ZŠ Hroznětín HROZINKY Vánoční číslo Pranostiky Na svatého Martina kouřívá se z komína, a na svatou Kateřinu schováme se pod peřinu. Přijede-li Martin na bílém koni, metelice za metelicí

Více

ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno

ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno Vážení čtenáři a příznivci naší školy, naše škola začíná vydávat nový školní časopis. Bude vycházet 4x ročně a

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem.

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. VINUTÉ PERLY, čtvrtek 5. 11. 2015 pro dospělé i šikovné starší děti Výroba krásných skleněných vinutých perel na plynovém kahanu. Individuální přístup, max.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Gymnázium a obchodní akademie Chodov

Gymnázium a obchodní akademie Chodov Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0367 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitňování výuky prostřednictvím ICT Pořadí šablony a sada: 19. Rozvoj

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu ZŠ a MŠ Olešnice. Celoroční hra: Jaro, léto, podzim, zima celý rok je prima.

Školní vzdělávací program pro školní družinu ZŠ a MŠ Olešnice. Celoroční hra: Jaro, léto, podzim, zima celý rok je prima. Školní vzdělávací program pro školní družinu ZŠ a MŠ Olešnice Celoroční hra: Jaro, léto, podzim, zima celý rok je prima Školní rok 2009 / 2010 Celoroční hra Charakteristika školní družiny, vybavení Školní

Více

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni Bulletin obecně prospěšné společnosti Zajíček na koni Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni www.zajiceknakoni.cz Obsah: Úvodní slovo... 3 Podzim v Bleu de Ciel... 4 KPZ nezná zimní spánek... 5 Kavárna

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě Hodiny čtení ve 4. třídě nejsou jen tréninkem a zdokonalováním se v technice čtení. Většina dětí už je výbornými čtenáři, jejich přednes je velmi kvalitní. A že si pamatujeme,

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více