Rid veiejn6ho pohiebi5t6 obce Borotin

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rid veiejn6ho pohiebi5t6 obce Borotin"

Transkript

1 Obec Borotin jako provozovatel veiejn6ho pohiebisg podle $ 16 odst. 1aek Sb., o pohiebnictvi a o zm6n6 n6kte4fch zikont, ve zneni pozddj5ich piedpisfi (dile jen z6kon o pohiebnictvi) lydilv6 v souladu s ustanovenim $ 19 citovandho zi,kona Rid veiejn6ho pohiebi5t6 obce Borotin Zastupitelstvo obce Borotin ve smyslu $ 84, odst. 3 ziikona d Sb. o obcich, v platn6m zneni schvrflilo Rrid veiejndho pohiebi5td obce Borotin dne , pod dlslem usneseni 7 /2015 a to ve smyslu ziikona o pohiebnictvi. Cl1nek 1 Uvodni ustanoveni Rad veiejndho pohiebi5t6 se vyd vdnaziftjadd ztikona o pohiebnictvi, po piedchozim souhlasu Krajskdho uiadu Jihomoravskdho kraje, odboru Zivotniho prosfiedi, ze dne , vydan6ho pod dj. IMK 90795/2015 Spoledenskd poslini pohiebi5td jako veiejndho, zdravotn6 technick6ho zaiizeni, urdendho k rozloudeni se zemielfmi, k jejich pietnimu pohibivrini a k uklidrini jejich zpopelnenfch ostatkfi vyzaduje, aby pohiebi5td bylo udrzovrino v dobr6m stavu. Ukl6drini uhynul6 zveie z dom cich chovfi do hrobri di hrobek j e zakinino. R6d veiejn6ho pohiebi5t6 uprawje spr6vu pohiebi5t' obce Borotin a povirmosti osob, klerlim svdddi prdvo n6jmu mista na pobiebistich, drfle osob, li:terd zde vykon6vaji objednand dinnosti a n6v5tevnikri pohiebi5t', to v5e v souladu se ztikonem o pohiebnictvi. Vysvdtleni pojmi: r Veiejn6 pohiebist6 - d61e jen pohiebistd r R6d veiejn6ho pohiebi5td - d6lejen Rrld Provozovatelem veiejndho pohiebi5te je obec Borotin,Ie: , se sidlem: Borotn d.200, zastoupen6 starostou obce Ing.Zdeikem Toulem. Spr6vci veiein6ho pohiebistd: o Kancelai uiadu obce Borotin (dale KUO) - zajist'uje pron6jem hrobovfch mist, souvisejici evidence, poskytuje sluzby nutn6 k zajisteni b6zn6ho provozu cel6ho pohiebi5td: UdrZbu zelend, sedeni a riklid h6vy, ridrzbu komunikaci, likvidaci odpadu a hibitovniho zaiizeni. r Pohiebni ristav Holub s.r.o., Ie: ,Pod kostelem 7215,679 6l Letovice (drile jen pohiebni sluzby) - zaji5t'uje vjkopy hrobn a sluzby souvisejici s pohibiviinim, exhumacemi a ukl6drfurim zpopelndnjch ostatlai. e JUDr. Magdalena Raabovd - Pohiebni fstav, Ie: ,U VriZnd studny 611/9, 680 zaji5fuje vikopy hrobt a sluzby souvisejici 01 Boskovice (d6le jen pohiebni sluzby) - s pohfbiv6nim, exhumacemi a ukl6dri.rrim zpopelndnfch ostatkri.

2 Pohiebni sluzba ZdenEk Slavidek,Ie , B. Smetany , 680 0l Boskovice (drfle jen pohiebni sluzby) - zaji5f{e vfkopy hrobri a sluzby souvisejici s pohfbfvr4aim, exhumacemi a ukl6d6nim zpopelndnfch ostatkri. e6nek 2 Pdsobnost i6du pohfiebist6 I Ustanoveni tohoto RAdu se vztahuji na veiejnd pohiebistd v Borotind v k.ri. Borotin u Boskovic na parcel6ch Eislo: 284/1, 284/4, 284/5 a st.parc.d.l89, jehoz soudiisti j sou: o mista pro uklld6ni lidskfch pozustatkt do hrobt o mista pro ukl6daini lidshjch pozristatkri do hrobek o mista pro ukl6drini zpopelndnlich lidskfch ostatkri v umrich o spolednd hroby o Vndjii hranice tohoto pohiebi5te jsou rymezeny oplocenim. Rddje urden pro provozovatele - obec Borotin, a drile pro subjekty, zajist'ujici pohiebni sluzby, pro obstaravatele pohiebnich a jinfch rikonri, n6jemce hrobovjch a umov,.ich mist, objednatele a zhotovitele sluzeb, n6v5tdvniky pohiebiste vdetnd osob, kter6 zde s prokazatelnjm souhlasem spr6vce pohiebist6 nebo n6jemce prov6d6ji pr6ce a pro ostatni veiejnost. Flrob, ve kter6m je pohiben zemlel!, jehoi, dinnost byla mimoilidne spoledensky prospein6 a vieobecne uzn varft, je mozn6 se souhlasem vlastnika hrobovdho zaiizeni rozhodnutim Zastupitelstva obce Borotin prohlisit za,,cestnj,hrob" na z6klad6 Pravidel pro udelovrini destn6ho obdanstvi, destnfch poct a ceny obce Borotin. Ilrob, ktery bude prohkibenj,,eestnjm hrobem" bude opatien ruipisem,,cestnf hrob". Nijemci hrobov6ho mista" na kterdm se nachiz,i hrob prohl65enlf za,,iestn1f hrob" pffsluii sleva z n6jmu a sluzeb s n6jmem spojenich ve vfsi 100 % u jednohrobu a umov6ho mist4 ve \.i5i 100 % u dvojhrobu. N6jemce a vlastnik hrobov6ho zaiizeni nesmibez souhlasu Zastupitelstva obce Borotin odstranit hobovd zaiizeni hrobov6ho mista. V piipad6, Ze o dalsi uzfvrfuri hrobovdho mista, na kterdm se nachiizi brob prohlriienlf za,,eestnj hrob", neprojevi n6jemci z6jem nebo v pffpade, 2e hrobovd zalizent vykazuje znaky opu3tdnosti, je obec Borotfn povinna udinit na sv6 nrlklady opadeni smdiujici k zachovrini pietnosti a dristojnosti hrobu. Nrilnobek, vykaztjici vysok6 umdleckoiemeslnd zpracovfni, je mozn6 se souhlasem vlastnika lrrobovdho zaiizeni rozhodnutim Zastupitelsfva obce Borotin prohl6sit za,,cenny niihrobek". N6jemce nesmi bez souhlasu Zastupitelstva obce Borotin odstranit hrobov6 zaiizeni hrobov6ho mista. V piipad6, Ze o dal5i uzivrini hrobov6ho mista, na kter6m se nach6zi hrob prohl6senf za,,cenn1l nrihrobek", neprojevi zfljern nfijemci nebo v piipadd, Ze hrobov6 zaiizeni vykazfie znaky opustdnosti, j e obec Borotin povinna udinit na sv6 nriklady opadeni sm6iuj ici k zachov6ni..cerur6ho nrihrobku". Clilnek 3 Rozsah poskytovanych sl uzeb Na pohiebisti obce Borotin j sou poskytovriny tyto sluzby: o n6jem hrobov6ho mista r pohibiv6ni r uklad6ni exhumovanjch lids$ch ostatkt a uren I prov6ddni exhumaci r vykopovd pr6ce souvisejici s pohfbenfm, nebo exhumaci o spr6va a ridrzba pohiebi5te, vdetnd komunikaci a zelen6.)

3 a a 0 a t vedeni piedepsan6 evidence souvisejici s provozoviinim pohiebiste zajisfov6ni odvozu a likvidace odpadri spravoviini a udrzovrini objekfii na pohiebi5ti (m6rnice, komunikace, inzenyrskd sit6, oploceni) rykon6vrini dozoru nad dodrzoviinim tohoto i6du zveiejfiovri.ni informaci v miste na dan6m pohiebisti obvykldm pro potieby veiejnosti V souladu se stanoviskem krajsk6 hygienick6 staniceje na ziiklad6 zrikona o pohiebnictvi timto R.adem pro ulozeni lidskfch ostatkri do hrobri stanovena na pohiebi5ti tleci doba v d6lce minimii,lnd 12 let s moznosti pohibivrini do prohloubenjch hrobt (260 cm pod povrch). Zemieli mohou byt na pohiebistich pohfbeni jen se souhlasem sprivce pohiebi5t6 a po piedlozeni j ejich Listu o prohlidce zemiel6ho. Cldnek 4 Povinnosti ndv1t6vnikit pohiebiste, zptsob a pravidla uzivdni zaiizeni a doba zpiistupneni pohiebi5t6 Pohiebi5t6 je veiejn6 misto, dennd pffstupnd bez omezeni. Spr6vce pohiebi5te (KO[D mriie z opr6vn6nfch dfivodt pffstup veiejnosti na pohiebi5te nebo jeho drist dodasnd omezit nebo zaklzat, napi. v dob6 provddeni terdnnich tiprav, exhumaci, za sn6hu, nrfledi apod., pokud nelze zajistit bezpednost n6v5tdvnikfi. Spriivce zabezpedi v zimnim obdobi nezbytnou ridrzbu hlavnich komunikacl pohiebiste v z6jmu zaji5teni bezpednosti. Ddtem do l0 let veku je dovolen vstup na pohiebi5td pouze v doprovodu dospdlich osob. Osobdm pod vlivem n6vykovfch a psychotropnich l6tek j e vstup na pohiebi5td zakfurin, rovnez je zakiaino poiivini alkoholickfch n6pojri na pohiebi5ti. Na pohiebi5ti j e rovnez zakinino pohybovat se na kolech, koledkovjch bruslich, kolobezkrich, skateboardech. N6v5tdvnici jsou poviruri chovat se na pohiebi5ti distojnd a pietne s ohledem na toto misto, iidit se Rrldem pohiebi5t6. Zejmdna neni n6v5gvnikfim pohiebi5t' dovoleno se zde chovat hludn6, pouiivat audio a video piijimaie, kouiit, poiivat alkoholick6 n6poje a jin6 omamnd l6tky, odhazovat odpadky mimo odpadov6 ruidoby, nechat volnd pobihat vodit psy, kodky a jirul zviiata apouzivatprostory pohiebi5te i jeho rybaveni k j injm rideltm, nez k jakjm j sou urdeny. Z hygiencklch drivodri neni dovoleno na pohiebi5ti pit vodu z vodovodnich vypusti a studni. RovndZ neni dovoleno tuto vodu odn65et v nilhradnich obalech mimo pohiebi5td. Svitidla mohou n6vstdvnici a n6jemci na pohiebi5ti rozsvecovat jen pokud jsou vhodnjm zprisobem zabezpedena proti vzniku pozdru. Spnivce (KOU) mrize v odrivodn6njch piipadech pouzivrini svitidel na pohiebisti omezit nebo i zaktaat. Ukl6dtiai nridob, nritadi, j infch piedmehr" vdetnd dihi hrobov6ho zaiizeni na zelen6 pilsy a mista kolem hrobovjch mist neni dovoleno. Nddoby na odpadky na pohiebisti sloux j en pro ukl6d6ni odpadu z pohiebi5td - mimo stavebniho.

4 N6vdtdvnikum je zak{zino provfiddtjak koli zisahy do vzrostl6 zelend na pohiebisti. Na pohiebi5ti je povoleno prov6ddt prdce pouze v takov6m rozsahu a zprisobem, kterj stanovi tento R6d. V5echny osoby, vykon6vajici dinnosti, souvisejici se zaji5tdnim iridn6ho provozu pohiebi5td, jsou povinny tak dinit v souladu se zdkonem o pohiebnictvi a ostatnimi pr6vnimi norrnami, upravujicimi takovou dinnost, dodrzovat tento R6d ato vidy s vddomim spr6vce pohiebi5tb, nebo s jeho piedchozim souhlasem, jeji ho dle tohoto Rddu podeba. e6nex s Povinnosti obce Spr6vce hibitova, uvedenj v dl.1 tohoto irldq je povinnen zejmdna: I Provozovat pohiebi5t6 v souladu se zikonem o pohiebnictvi, timto zveiejnenjm Rridem a zvl65tnimi prrivnimi piedpisy (napi. zrikon o odpadech, zikon o ochrane osobnich ridajri, zi{kon o shromazd'ovrlni apod.). a Stanovit stejn6 podminky pro sjednrini n6jmu hrobov6ho mista dle typu pro kazd6ho n6jemce. (KOI) I ZdrLet se ve styku s pozustaljmi chovrini ne5etmdho k jejich citfim a umoznit pfi smutednich obiadech ridast registrovanjch cirkvi, n6bozenskfch spolednosti a jinfch osob v souladu s projevenou vrili osob, kter6 sjednaly pohfbeni. r V piipadd zil<azu pohibivini bezodkladne pisemnd informovat niijemce hroborrjch mist, pokud je mu znrima jejich adresa a soudasn6 informovat veiejnost o tomto zdkazu v mfste na dan6m pohiebisti obvykl6m.(kou) o V piipad6 ru5eni pohiebi5td spr6vce postupuje dle ustanoveni $ 24 zrikona o pohiebnictvi a je bezodkladne povinen ve sm6ru k zridastn6nlfm osob6m a veiejnosti splnit veikerou informadni povinnost. o Pfipravit k pron6jmu novd mista pro hroby, hrobky, urnov6 mista apod. (tzn. vytydit - oznadit sch6matickjm pl6nkem, diselne omadit, rydistit). Pronajimat tato mista a prov6ddt obnovu n6jmu z6jemcim za podminek, stanovenlfch zikonem o pohiebnictvi a Rddem tak, aby vznikly ucelen6 iady, oddily, di skupiny hrobovfch mist stejn6ho charakteru a rozmdru. 26dni, zfijemce o pron6jem mista na pohiebi5ti nem6 niirok na individruilni umisteni hrobov6ho mista mimo 'qymezenf prostor stejn6ho charakteru a rozndru. (KOU) I Zabezpedovat vlfkopy hrobri a sluiby, souvisejici s pohibivrinim, exhumacemi a uklldinim zpopelndnjch ostatkfi, (vsypy, rozpiyly, ulozeni uren). Tuto povinnost muze zajistit i u tietiho subjektu. s Zaji(tovat idribu veiejnd zelene na pohiebiiti podle platnfch piedpisri, pokynri pffslu5ndho spr6vniho orgrinu, prov6ddt ridrzbu cest a chodnikri, opravovat oploceni, spoledn zaiizeni a inzenfrskd sitd v rozsahu stanoven6m smlouvou, db6t na ripravu pohiebi5te a piedkl6dat obci Borotin ruivrhy na rozvoj a modemizaci pohiebi5td. r Zajistbvat likvidaci odpadri z pohiebiste piedepsanfm zprisobem. (KOU) t Zabezped,oval poi6dek a distotu na pohiebi5tich, vdetne fdrzby veiejnfch travnatlich ploch, opu5tdnjch hrobovfch mist, spolednfch hrobri a ryhrazenlfch ploch.(kou) I UmoZnit opr6vndnfm osobiim provedeni exhumace za podminek stanoven;ich z6konem o pohiebnictvi a tfmto RAdem. (KOU) t Spr6vce pohiebi5t6 je povinen pisemnd upozomit nrijemce na skondeni sjednand doby ruijmu nejm6nd 90 dnfr pied jejim skondenim. NeniJi mu trvalf pobyt, nebo sidlo ruijemce zniim, uveiejni tuto informaci v mistd na dan6m pohiebi5ti oblykldm, nejm ne 60 dnt pied skondenim sjednand doby n6jmu.(kou)

5 t Spr6vce pohiebist6 je povinen bdhem doby trvdni n6jmu zajistit k hrobovdmu mistu pffstup a zdriet se jakjchkoli zrisahri do hrobov6ho mist4 s vfiimkou piipadri, kdy je nezbytnd bezodkladnd zajistit bezpednli provoz pohiebi5t6. Sprrivce pohiebi5td (KO[D je povinen vdst elektronickou evidenci souvisejici s provozov6nlm veiejndho pohiebi5td v rozsahu dle ustan. $21, odst.l z6kona o pohiebnictvi (o zemlelfch, o ndjemci, o lrobov6m zaiizeni, o zpisobu ulozeni lidshjch pozustatkri a ostatku) a archivovat Listy o prohlidce zemiel6ho dle archivadniho a skartadniho i6du obce. SoudasnE je obec povinna udrzovat aktu6lni p16n pohiebi5t6 s vedenim evidence volnfch hrobovfch mist. Zdjemctm o uzavieni n6jemni smlouvyje povinen najejich Zridost nechat nahlddnout do pl:inu pohiebi5t a evidence volnfch mist. e6nek 6 Uiivdni hrohov6ho mista 1. N6jem hrobov6ho mista (drfle jen n6jem) vznikrl na ziikladd smlouvy o ndjmu hrobovdho mista uzavien6 mezi pronajimatelem - Obci Borotin (KOU) a n6jemcem (d6le jen smlouva o n6jmu. Smlouva o n6jmu musi mit pisemnou formu a musi obsahovat urdeni druhu hrobov6ho mista, jeho rozmery, vjsi nijemn6ho a vi5i rihrady za-sltrtby spojen6 s n6jmem. ViSe n6jemn6ho je regulovdna platnfm cenoqim vestnikem MF CR, kterim j e drlna cena maxim6lni- Cena sluzeb spojenfch s n6jmem je stanovena cenovfm wjmerem, kterj vydrivs Obec Borotin. 2. K uzavieni smlouvy o n6jmu hrobov6ho mista je ruljemce povinen poskytnout pohiebistd vesker6 ridaje, jejichz vedeni je piedepsrfuro ustanovenim $ 21, odst. I z6kona o pohiebnictvi, kteqimi j sou: I jm6no a piijmeni osoby, jejiz lidsk6 pozustatky jsou na pohiebisti ukl6d6ny, misto a datum jejiho narozeni a rimrti ajeji rodn6 dislo, a zlznam o nebezpedne nemoci, pokud osob4 jejiz lidsk6 pozustatky maji bjt ulozeny do hrobu nebo hrobky, bylaji touto nemoci nakazena, r jm6no, piijmeni, adresu mista trval6ho pobytu a rodn6 dislo najemce hrobovdho mist4 jdeli o ryzickou osobu, nebo obchodni jmdno, ninet firmy, sidlo a identifikadnf dislo n6jemce hrobov6ho mista, jdeji o pr6vnickou osobq r ridaje o hrobovdm zaiizeni dandho hrobovdho mista, r drile pffpadnd ridaje o vlastniku hrobov6ho z&izenl- nenili vlastrikem n6jemce a to nejmdn6 v rozsahu jmdno, pffjmeni, trvalf pobyt, datum narozeni. Zmdny v,.ise uvedenych ridajri a skutednosti je najemce povinen bez zbyte(naho odkladu oznrimit spr6vci (KOU) pohiebi5t6. 3. V piipad6, Ze sejedn6o n6jem hrobov6ho mista v podobd hrobu, musi byt dob1 nanti se smlouva o n6jmu uzary'lti! stanovena tak, aby od pohibeni mohla byt dodrzena tleci doba stanoven6 pro pohiebistd na ndmz se hrob nachr1zi, to je 72let. Podruijem hrobov6ho mista je zaktfuiin. 4. Platnjm uzavienim n6jemni smlouvy k hrobov6mu mistu na pohiebisti vmik6 n6jemci pnivo ziidit na pronajat6m mist6 hrob, hrobku, umov6 misto, vdetnd vybudovrlni nrihrobku a hrobov6ho zaiizeni (r6m, kryci desky apod.) a vysrizet kv6tiny, to v5e v souladu s obsahem n6jemni smlouvy, timto i.iidem a pokyny spr6vce pohiebi5t6, s nrislednou moznosti ulozit v tomto miste lidskd pozfistatky a lidsk6 ostatky. 5. Najemni priivo k hrobovdmu mistu lze plevdst na deti osobu pouze prostlednictvim spravce pohfebi5te novou smlouvou. Soudasnd s pievodem ruijemniho pr6va je dosavadni

6 n6jemce a vlastnik hrobky, nrihrobku, nebo luobov6ho zaiizerlj povinen piedlozit spnivci pohiebi3td smlouvu o pievodu uvedenlich vdci do vlastnictvi jind osoby, nezustrivaji-li i nad6le v jeho vlastnictvi. 6. N6jemceje povinen vlastnim niikladem zajisfovat ridrzbu pronajatdho hrobov6ho mista v rozsahu stanoven6m smlouvou o n6jmu. 7. JeJi nrijemcem fuzick6 osoba, plechizi pnivo n6jmu na dddice. Je-li ruijemcem pr6vnick6 osob4 piechrlzi pr6vo n6jmu na jejiho pnivniho nristupce. D6dic, nebo pr6vni n6stupce nrijemce je povinen dolozit spr6vci titul k plechodu nijmu a sd6lit ridaje, podebn6 pro vedeni evidence. 8. Spr6vce pohiebi5td (KOU; mu2e odstoupit od srnlouvy o nrijmg s v'-ijimkou smlouvy o ruijmu hrobu, kde dosud neuplynula stanoven6 tleci dob4 jestlize n6jemce neuhradi dluzn6 nrijemn6, nebo rihradu za sluzby spojen6 s ndjmem do 3 mdsici ode dne, kdy ho k tomu spnivce pisemn6 vyzval. 9. JestliZe ruijemce pod6 pied uplynutim sjednan6 doby n6jmu n6wh na prodlouzeni smlouvy o n6jmu, mize spr6vce pohiebi5te jeho n6vrh odmitnout jen v pffpad6, Ze: I n6jemce neplni sv6 povinnosti podle odstavce 9 a 15 t6to dtisti RAdu, I n6jemce neuhradil dluzn6 n6jemn6 nebo ihradu za shfiby spojend s nijmem do 3 mdslcri ode dne, kdy ho k tomu spr6vce pisemne lyzval, nebo r m6ji bjt pohiebi5td zru5eno podle $ 24 odst. ( I ) zrikona o pohiebnictvi. 10. Pokud si n6jemce po skondeni n6jmu neodebere hrobov zaiizeniv etnd umy, postupuje spr6vce pohiebi5te (KOU) podle $ 20, pism. g), bod 4 a 5 zrikona o pohiebnictvi. 11. UloZeni konstrukce pro uklidrini vykopan6 zeminy pii vfkopu vedlejliho hrobu a nutnd kamenick6 pr6ce na piilehl6m hrobovdm mist6, to vbe v odtvodndnfch pilpadech a na nezbytne nutnou dobu, neni onezenim pr6va n6jemce ve smyslu $ 25, odst. 4 zikora o pohiebnicm. DojdeJi k zisahu do hrobov6ho mist4 nebo zaiizeru a vznikneli timto Skoda, je povinen hrobov6 misto uv6st do privodniho staru, nebo Skodu nahradit ten, kdo Skodu zprisobil. To plati i v piipadd, Ze Skidce ke sv6 dinnosti piibral ffeti osobu. 12. Ndjemceje povinen prov6ddt tdrzbu pronajat6ho hrobov6ho mista a hrobov5ho zalizeni v ruisledujicim rozsahu a zptsobem: o nejpozddji do 3 mesicri od pohibeni do hrobu zajistit ripravu pohibivaci plochy hrobov6ho mista, o zajistit, aby plocha hrobovdho mista nezarustala nevhodnlftn porostem, kteri by narusoval svfm vzhledem okoli, prubdznd zajistbvat ridrzbu hrobovdho mista tak, aby travni porost nedosiiftl kvetenstvi (vymetrilni trav), jakoz i prubdznd zaj ist'ovat ridrzbu hrobov6ho zaiizeni na vlastni nriklady tak, aby jejich stav nebtlnil uziv6nl hroboqich mist ostatnich ruijemcri a daliich osob, t odstranit veas znehodnocen6 kvetinovd a jin6 dary, odpad z ryhoteljch svidek a dalsi piedm6ty, kterd narusuji estetickf vzhled pohiebi3td. Neodshanili q/to piedmety nijemce hrobov6ho mista, je sptivce pohiebi5te opr6vndn tak udinit sr6m. 13. Nijemce je povinen neprodlene zajistit opraru hrobov6ho zaiizeni pokud je narusena jeho stabilita a ohrozuje tim zdravi, Zivoty, nebo majetek dalsich osob. Pokud tak n6jemce neudini po uplynuti lhrity uvedend ve vyzve spr6vce, je spr6vce pohiebistd opravn6n zajistit bezpednost na nriklady a riziko n6jemce hrobovdho mista.

7 14. Je zakir;ino odkl6dat dily hrobov6ho zalizeni na sousedni hrobov6 mista, nebo je opirat o sousedni hrobov6 zaiizeni. 15. Pti uzivrlni hrobov6ho mista je nhjemci zakinino manipulovat s lidslcimi ostatky. Se zpopeln6nj'rni lidskjmi ostatky mrize ndjernce manipulovat a ukl6dat je na pohiebisti pouze s vddomim obce a n6jemce je povinen poskytnout obci ve5ker6 ridaje, jejichz vedeni je piedeps6no ustanovenim $ 21, odst. I zakona o pohiebnicm. 16. N6jemce je povinen shpet diseln6 oznadeni hrobovfch mist proveden6 spr6vcem, tyto disla nepiemist'ovat, nepo5kozovat a nepouzivat kjinfm fdeltm. 17. Po zriniku ndjmu se 1idsk6 ostatky, ojejichi nov6 ulozeni se bjvalf n6jemce nepostaral, ponechaj i na dosavadnim mistd. Pii n6jmu hrobov6ho mista noqfon n6jemcem budou tyto lidsk6 ostatky ulozeny pod urovei dna hrobu. Exhumovan6 lidskd ostatky a umy se zpopelndnjmi lidskfmi ostatky patff na hibitov. Obdobnd jako pii pfijimeni lidskfch pozustatkri k pohibeni by mel sprdvce pohlebiste (KOII) db6t na to, aby pievzeti lidskfch ostatkri bylo dolozeno Listem o prohlidce zemleldho nebo alespoi tzv. rakvenkou, tj. pruvodnf listkem rakve a pruvodni dopisem s uvedenim, o di ostatky se pravd6podobn6 jedn6, odkud jsou (dislo hrobu a nrizev pohiebiste) a v dim z6jmu se exhumace a pievoz provrid6l (dislo objedn6vky a smluvnf strany); u umy postadi piedlozit doklad o zpopelnbni, ktery obsahuje ridaje shodn6 s identifikainim Stitkem. Tento doklad sloux vypraviteli pohibu pii ulozeni umy na veiejn6m pohtebisti pro evidenci provozovatele pohiebiste. Tyto dokumenty by m6ly bjt podkladem i pro evidenci souvisejici s provozov6nim oohiebistd. ehnek 7 Podminky ziizeni hrobky, ndhrobku, hrohovhho zafizeni Ke zhotoveni hrobky, ndhrobku, hrobovdho zaiizeni na pohlebi5ti, nebo ripravd jiz existujicich je opr6vndn pouze vlastnik, nebo jim znocn6n6 osoba po prokazateln6m piedchozim souhlasu sprdvce pohiebi5t6 (KOU) za jim stanovenlfch podminek. pfi prov6ddni praci smdrujicich ke zhotoveni, ridrzb6, opravilm, nebo odstaneni v6ci na pronajatdm hrobovdm mistd je vzdy tieba piedchoziho prokazatelndho souhlasu ndjemce, neprov6diji tlto prrice srim, piidemi je ten, kdo tyto pr6ce prov6di povinen dinit tak dle pokynri spr6vce pohiebistb, n6jemni smloury a tohoto Mdu. Podminky ke ziizeni hrobovdho zaiizeni mimo hrobky urduje spr6vce v rozsahu: Urdi rozm6ry, tvar hrobovdho zaiizeni, piipadnd druh pouzitdho materiiflu, minimrllni hloubku zi*jadt odstupfovrlni hrobov6ho zaiizeni ve svahovitdm terdnu, Siiku ulidek mezi hrobovfm zaiizenim, zprisob ulozeni zeminy a odpadu pii zhzovini hrobovdho zaiizen, jeho opravdch a likvidaci. Jednotliv6 dily hrobov6ho zaiizeni musi b1t mezi sebou pevne kotveny. Ziklady musi bfi provedeny do nezanrzaiici hloubky 80 cm, dimenzovilny se detelem na fnosnost pridy a nesmi zasahovat do pohibivaci plochy. Zifuady pod nim musf bit provedeny do hloubky nejm6nd 50 cm pod ter6n (pokudjsou vyztuzeny). Piedni a zadni nimy hrobu musi blft v jedn6 piimce s riimy sousednich hrobi. N6pisy na nrihrobcich nesmi byt v rozporu s obecnd zivaznjmi pr6vnimi normami.

8 V piipade, Ze je misto na pohiebi5ti pronajato ke ziizpni hrobky, je n6jemce oprivnen ziidit hrobku zpfisobem, v rozsahu a za podminek stanovenfch souhlasem sprhvce ke dizeni hrobky, kte4i je jako piiloha nedilnou soudristi n6jemni smlouvy k piedm6tndmu mistu. V prubdhu zhotovoviirri, ridrzby, oprav, nebo odstraiovrini hrobky, hrobov6ho zaiizeni na pohiebisti odpovidd n6jemce hrobov6ho mista za udrzoviirri poi6dku, za skladoviilni potiebn6ho materi6lu na mistech a zprisobem urdenltm spr6vcem pohiebi5t6. Odshaiovanf stavebni materi6l, nri.trobky, di jejich dristi, stejn6 tak i vykopanou zeminu je n6jemce povinen nejpozdeji pied pierusenim prdce t6ho? dne odvdzt na wden6 misto sklidky a ptipadn6 ulozit do piislu5n6ho kontejneru. Pii tdchto pracich nesmi bjt cesty a ulidky na pohiebi5ti uziv6ny k jindmu idelu nez ke komunikadnim a nesmi bjt jejich pruchodnost omezoviiaa. Po skondeni uvedenych praci je n6jemce povinen na svrij nrlklad uvdst okoli piislu3ndho hrobov6ho mista a mista, kter6 pii pr6ci znedistil, do privodniho stavu nejpozdbji do 48 hodin. llkondeni praci je n6jemce povinen ohl6sit spr6vci pohiebi5td a je povinen uhradit nriklady spojen6 s odvozem a likvidaci odpadu, vznikl6ho pii pracich na hrobov6m mistd, pokud tak neudinil na vlastni naklad s6m. spolu s tim nahl6si zmdny hrobovdho zaiizeni, zan dajici povinnost zmenit, di doplnit piedepsanou evidenci. Na pronajatdm hrobov6m miste lze rysadit strom, nebo kel pouze s piedchozim pisemnfm povolenim sprdvce pohiebi5td. Spr6vce miie n6jemci piikrizat odstrandni rysazend dieviny bez jeho souhlasu, piipadnd odstranit takovou vr.isadbu na ruiklad n6jemce hrobov6ho mista. vlastnik hrobov6ho zaiizeni je opravndn s timto nakladat bez omezprd vlastnicklfch pr6v, vdetnd odstrandni hrobov6ho zaiizeni z pohiebistd po piedchozim projedn6ni se spnivcem (KOU). elilnek I Ilktdddni lidskj'ch pozistatkit a exhumace lidsk!'ch osta '*irt Flroby pro ukl6dtini lidskfch pozfistatkri musi spliovat n6sleduj ici poiadavky: r jejich hloubka musi bfl u dospdlfch osob a ddti od 10 let nejmdnd 1,5 m, u d6ti mladsich 10 let nejmdnd 1,2 m, t dno hrobu musi lezet nejmdnd 0,5 m nad hladinou podzemni vody, t bodnf vzd6lenosti mezi jednotlivjmi hroby musf dinit nejmdn6 0,3 m a rakev s lidskjmi pozustatky musi blit po ulozeni do hrobu zasyprlna zkypienou zeminou ve rrysi minim:i'lne 1,2 m. pied uplynutim tleci doby mohou bjt do t6hoz hrobu ulozeny dalsi 1idsk6 pozustatky, pokud je mozn6 je umistit nad rirovei naposledy pohibenjch lidskich ostatkri a wstva ulehle zeminy nad rakvi bude dinit nejm6nb 1 m. Pied uplynutim tleci doby mohou bjt lidskd ostatky exhumoviiny na pisemnou a zdtvodnenou Z6dost ndjemce hrobov{ho mista, kteqf se stal nrijemcem novdho hrobov6ho mista na stejndm nebo j in6m pohiebi3ti, a to j en se souhlasem kraj sk6 hygienickd stanice, nebo naiidili exhumaci v trestnim iizeni soud, nebo st6tni z6stupce. Nriklady na exhumaci bradi ten, kdo o ni pozrldal. spr:ivce pohiebiste zajisti pii exhumaci provoz na pohiebisti tak, aby nebyl narusen veiejny poi6dek a aby byl vylouden pienos mozn6 n6kazy. Po uplynuti tleci doby mohou b;ft lidsk6 ostatky exhumovriny na pisemnou a zdflvodndnou Z6cloit nrljemce hrobovdho mist4 kteqf se stal niijemcem nov6ho hrobov6ho mista na stejndm nebo jin6m pohiebisti, a to jen s pisemnjm souhlasem obce. Pievoz exhumovanlich lidsh.ich ostatkfi na jinf hibitov musi bjt piedem objednrin a objedn6vka k Zridosti piilozena. Naklady

9 rra exhumaci a pievoz hradi ten, kdo o ni poiidtl. Spr6vce pohiebi5td zajisti pii exhumaci provoz na pohiebi3ti tak, aby nebyl naru5en veiejnli poiddek a aby byl vylouden plenos mozn6 nhkazy. Zpopelndni exhumovanfch lidshjch ostatku j e zak1lzino. Pokud jsou lidsk6 ostatky ulozeny v hrobce, neni tieba k jejich piemistdni, nem6ji bit rakev oteviena, souhlasu krajskd hygienickd stanice. ZpopelnEnd lidsk6 ostatky je mozn6 ulozit na pohiebisti vi:dy jen se souhlasem obce a zprisobem, kterj odpovid6 podminkrim ukl6d6ni na dandm pohiebi5ti (u hrobt zpravidla k nohrim). V dobe po rimrti n6jemce, m6ji blit tento ulozen do hrobu, jehoz byl n6jemcem, zajistl spr6vce rihradu n6jemndho a sluzeb spojenlich s n6jmem na dobu tleci od osoby, kter6 obstar6vd pohfbeni zemiel6ho n6jemce. NepoZicliJi nikdo o uzavieni n6jemni smlouvy k piedmetndmu mistu, zristiiv6 toto hrobovd misto po tleci dobu bez n6jemce s povinnosti spr6vce (KOU) o toto misto pedovat. Rakve, pouzit6 pro pohibivrini do zeme, musi bjt vyrobeny z takovich materirilhi' aby ve stanoven6 tleci dobd zetlely (mineralizace) spolu s lidslclmi ostatky. Za zetlel6 se povazuji zbytky rakvi (hlavnich desek) o maximrilni velikosti 0,5 # &iici vcelku. Pro virobu rakvi, uklridanfch do hrobu na pohiebisti, nesmeji byt pouzity dily z nerczloatelnlch materi6hi. Kovovy dil lze pouait jen omezen6. vjplf, rakvi muze bfi potrzf- z lehce rozlozitelnich mateririiri jako dievend piliny, papir a Litky. K vyrobd rakvi a jejich nrit6nl nesmi byt pouzity barvy, lepidla a twdidla, obsahujici slozky Skodlivjch l6tek. Pied spust6nim do hrobu musi bft viko rakve pevnd a trvale spojeno se spodni dfuti rakve. Do hrobt je povoleno na zrikladd pisemnd Z6dosti n6jemce hrobu pohfuit lidsk6 pozustatky bez rakve. Lidsk6 pozustatky musi byt zabaleny do pl6tna. Pro pohibivdni do hrobek je nutno pouiit rakve: t vyroben6 z dievniho materiiflu s dlouhou trvanlivosti, do kter6 bude umistdna polovidni zinkovd vlozka" a kovov6. Maximdlni rozndry rakvi v hrobk6ch nesmdji piekrodit d6lku 2'15 m a Siii 0'85 m. vsechny rakve, v nichz jsou ulozeny lidsk6 pozustatky pied pohibenlm, musi bjt oznadeny Stltkem nejmdne se jmdnem zemiel6ho, datem narozeni, datem rimrti, dnem pohibu a n6zvem prov6ddjici pohiebni sluzby. Lidsk6 pozustatky mrize do hrobu a hrobek ukl6dat pouze spnivce pohlebiste. Jifti osobajen s jeho souhlasem. Lidskd pozristatky lze do hrobt a hrobek ukl6dat pouze po pfudchozim piedrini opisu Listu o prohlidce zemieldho obci. e6nek 9 DFeviny, Iavidky a ostatni Dieviny lze na pohiebisti vysazovat pouze se souhlasem spnivce (KOLf. Jednii se o dieviny, kter6 by v budoucnu tykazovaly znaky vzrost$ch shomt a mohly by zprisobovat Skody na majetku a ohrozovat bezpednost n6v5tdvniku.

10 Dieviny nesmdji bjt vysazovriny do pohibivaci plochy s vjjimkou toho, kdy se n6jemce pisemnd zavrize k tomu, Ze bude misto uiivat pouze k ulozeni zpopelndnfch lids\ich ostatku. Spr6vce mrize dle sv6ho uvrizeni a bez souhlasu n6jemce odstranit vysazend dieviny, k jejiz vjsadbe nedal souhlas. Likvidovat vzrostlou zelefi lze j en pii dodrzeni zvll.stniho piedpisu (viz zikon o ochrane piirody a krajiny). V5echna trval6 zelei, vysazenri na pobiebi5ti, se st6v6 majetkem dizovatele pohiebi5te. Pokud je ristem vzrostlfch stromri zprisobovdna ruijemci Skoda na majetku, rozhoduje o zprisobu ie5eni nebo nihrady piislu5ni spr6vni org6n. Nijemce ani n6vdtevnik pohiebi5te neni opr6vnen prov6d6t jakdkoli z{sahy do vzrostl6 zelend bez pledchoziho souhlasu spnivce (KOU). Pevn6 i pienosnd lavidky instaluje na pohiebi5ti spr6vce, nebo osob4 kter6 k tomu udeli spriivce souhlas s urdenim rozmdru, tvaru a umist[ni lavidky a povinnosti udrzovat lavidky v i6dn6m stavu. Lavidky mohou uzivat v5ichni nrivltevnici pohiebi3td. Jednoduchd pf6ce nutn6 k udrzov6rri a okraslovriai hrobovich mist prov6d6ji na pronajaffch mistech n6jemci nebo fuzick6, di pr6vnick6 osoby n6jemci poveiend. Clilnek 10 Sankce Piestupku se dopust{ tak6 ten, kdo dle zik 8.256/2001 Sb., v platn6m zndnf je n6jemcem mista na pohiebisti a nezajisfuje ridrzbu pronajatdho hrobovdho mista i ples pisemn6 upozomdni spr6vce, zachini s lidshjmi pozustatky nebo lidskjmi ostatky zptsobem dofikajiclrn se dristojnosti zemiel6ho nebo mravniho citeni pozristalfch a veiejnosti. Za piestupky uvedend v.ise lze ulozit pokutu az do vjse ,- Kd ve smyslu $ 26 zikona o pohiebnictvi. e6nek 11 Ostatni ustanoveni Pr6vni vztahy neupravend timto i6dem, vztahujici se k provozovrini pohiebi5te, se ildi z4konem o pohiebnictvi a obdansk:im ztikonikem. Pokud se pisemnf styk prov6di dorudenkou na adresu n6jemce mista na pohiebisti' plati fikce dorudeni uplynutim posledniho dne ulozni lhity u posty. Kontrolu dodrzovrini tohoto R6du provridi a je ji poveien pffslusn'.i orgrfur obce Borotin. vjjimky z R6du pohiebi5te dle individudilni Zridosti mrize schvrflit Zastupitelstvo obce. 10

11 elilnek 13 Zruiuiici ustanoveni Dnem nabyti irdinnosti tohoto schvillleneho lridu pohiebiste se zrusuje v cel6m-rozsahu Rrld ;;dtd:il;a;;t z^t'pitti'w"- lft' so'otjn' ze dne 27'6'2002' pod dislem usneseni e6nex 14 rento i6d veiejn6ho,*"ff:::"j:":":ffi ".,e.1**.*oq ^o:.^#o,'u i) Sb. o obcich,;';i;6* ^e"i u j""'rteio"y dnem 1'11'2015' i'6d veiejn6ho pohlebidt. bude vyvdsen * WJOri J*"r OU n noroti"eio dobu 15-ti dnri a po celou dobu ;i##a;i/ttu musi bjt vvvesen napohiebisti namistd obvvkl6m' 6BEc WW^ x \,5- lu, rffiv V Borotind, dne: Ing. ZdenEk To W:t{:;Lf,:jg*: zv.rllrr.maftr 'Lldfonitd obdnl d'tc'' z EC;ll URAB )37 BOROTIN Ll,*' l1

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ. obce Nezbavětice

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ. obce Nezbavětice ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ obce Nezbavětice Obec Nezbavětice jako provozovatel veřejného pohřebiště ( dále jen pohřebiště ) podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých dalších

Více

OBEC MIKULUVKA. Řád veřejného pohřebiště

OBEC MIKULUVKA. Řád veřejného pohřebiště OBEC MIKULUVKA Řád veřejného pohřebiště Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. vydává

Více

Rád veřejného pohřebiště obce Mankovice

Rád veřejného pohřebiště obce Mankovice Obec Mankovice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. Č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Řád veřejného pohřebiště Obce Veřovice

Řád veřejného pohřebiště Obce Veřovice OBEC V E Ř O V I C E jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zák. č. 479/2001 Sb. vydává v souladu s ustanovením

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Obec jako provozovatel a správce veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. vydává

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2004

Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Svojšice na základě ustanovení 10 písm. a) a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., v platném znění (obecní nařízení)

Více

OBEC LIBICE NAD CIDLINOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE LIBICE NAD CIDLINOU

OBEC LIBICE NAD CIDLINOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE LIBICE NAD CIDLINOU OBEC LIBICE NAD CIDLINOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE LIBICE NAD CIDLINOU Rada obce Libice nad Cidlinou v souladu s ustanovením 102 odst. 2, písm. d zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších

Více

Řád veřejných pohřebišť

Řád veřejných pohřebišť Řád veřejných pohřebišť Rada města Ústí nad Orlicí vydává dne 15.07.2013 v souladu s ustanovením 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. vydává v souladu

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Hradčany jako provozovatel veřejného pohřebiště vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

Opatření obce Předslavice. řád veřejného pohřebiště

Opatření obce Předslavice. řád veřejného pohřebiště Opatření obce Předslavice. Zastupitelstvo obce Předslavice vydává dne 1.8. 2011 na základě 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění a s odvoláním na ustanovení 16

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC ROVEČNÉ, ROVEČNÉ 82, 592 65 ROVEČNÉ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Rovečné se usneslo na svém zasedání, konaném dne 04. 05. 2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19 zákona č.

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště

Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště Stránka č. 1 z 6 Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou číslo 5/2002 řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Vážany nad Litavou schválilo na svém 15/2002 zasedání konaném dne 19.6.2002 v

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba pohřebiště. Článek 3 Pořádek na pohřebišti

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Provozní doba pohřebiště. Článek 3 Pořádek na pohřebišti Obec Unčín, Unčín 24, 592 42 Jimramov: Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Unčín se usneslo na svém zasedání, konaném dne 23.2.2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19 zákona č. 256/2001

Více

Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky. Řád veřejného pohřebiště

Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky. Řád veřejného pohřebiště Obec Křižánky Moravské Křižánky 116; 592 02 Křižánky Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Křižánky se usneslo na svém zasedání, konaném dne 20.6.2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19

Více

Řád veřejného pohřebiště v Líbeznicích

Řád veřejného pohřebiště v Líbeznicích Řád veřejného pohřebiště v Líbeznicích Obec Líbeznice, jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště) podle 16, odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů,

Více

Městys Křižanov, Benešovo nám. 12, 594 51 Křižanov. Řád veřejného pohřebiště

Městys Křižanov, Benešovo nám. 12, 594 51 Křižanov. Řád veřejného pohřebiště Městys Křižanov, Benešovo nám. 12, 594 51 Křižanov Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo městyse Křižanova se usneslo na svém zasedání, konaném dne 26.5.2011 v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Roštín vydává dne 25. září 2003 v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a podle 16

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Starosta obce Pátek v souladu s ustanovením 102 odst. 3 ve spojení s 99 odst 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů a na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001

Více

Řád veřejných pohřebišť

Řád veřejných pohřebišť Řád veřejných pohřebišť Starosta obce Dymokury v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona ve spojení s 99 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) a na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001

Více

Řád Veřejného pohřebiště Kadaň

Řád Veřejného pohřebiště Kadaň Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 54/2002, kterou se vydává Řád Veřejného pohřebiště Kadaň Zastupitelstvo města Kadaně se usneselo dne 27.7.2002 vydat podle ustanovení 19 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce Vedrovice vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), na základě 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví

Více

Obecně závazná vyhláška obce Mochov č. 2/2002, kterou se vydává Řád veřejného pohřebiště v obci Mochov.

Obecně závazná vyhláška obce Mochov č. 2/2002, kterou se vydává Řád veřejného pohřebiště v obci Mochov. Obecně závazná vyhláška obce Mochov č. 2/2002, kterou se vydává Řád veřejného pohřebiště v obci Mochov. Zastupitelstvo obce Mochov na základě ustanovení 10 písm. a) a 84 odst. 2, písm. i) zákona č. 128/2000

Více

OPATŘENÍ č. 1/2011 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ V OBCI NOVÁ ŘÍŠE

OPATŘENÍ č. 1/2011 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ V OBCI NOVÁ ŘÍŠE Obec Nová Říše, Náměstí 40, 588 65 Nová Říše OPATŘENÍ č. 1/2011 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ V OBCI NOVÁ ŘÍŠE Rada obce Nová Říše se na svém zasedání dne 17. ledna usnesla vydat podle 16 odstavec 1 a 19 zákona

Více

Ř Á D V E Ř E J N É H O P O H Ř E B I Š T Ě

Ř Á D V E Ř E J N É H O P O H Ř E B I Š T Ě Zastupitelstvo obce České Meziříčí usnesením bod č. 3 ze dne 2. 2. 2011 rozhodlo vydat opatření obce, kterým v souladu s ustanovením 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů

Více

Řád veřejného pohřebiště. řád veřejného pohřebiště.

Řád veřejného pohřebiště. řád veřejného pohřebiště. Řád veřejného pohřebiště Obec Malé Přítočno jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. vydává

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ DOLNÍ KRALOVICE

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ DOLNÍ KRALOVICE Obecně závazná vyhláška Obce Dolní Kralovice č. 1/2004 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ DOLNÍ KRALOVICE Zastupitelstvo Obce Dolní Kralovice se dne usneslo v souladu s 10 a 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

OPATŘENÍ. vydává. Řád veřejného pohřebiště Evangelický hřbitov. leden, únor, listopad, prosinec

OPATŘENÍ. vydává. Řád veřejného pohřebiště Evangelický hřbitov. leden, únor, listopad, prosinec MĚSTYS KRUCEMBURK NÁMĚSTÍ JANA ZRZAVÉHO 13, 582 66 KRUCEMBURK OPATŘENÍ Č. 3/2011 Rada Městyse Krucemburk jako věcně příslušný správní orgán podle 16 odst.1 a 19 zákona č.256/2001 Sb., o pohřebnictví a

Více

HŘBITOVNÍ ŘÁD HŘBITOVA RADOŠOV vydaný Obcí Kyselka

HŘBITOVNÍ ŘÁD HŘBITOVA RADOŠOV vydaný Obcí Kyselka HŘBITOVNÍ ŘÁD HŘBITOVA RADOŠOV vydaný Obcí Kyselka V souladu se zákonem č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů v platném znění I. Úvodní ustanovení 1.1. Úcta k památce zemřelých a účast

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obec Horní Bojanovice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů ve znění zákona č. 479/2001 Sb. v

Více

Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice

Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice Odsouhlaseno ZO č. 5 ze dne 21.6.2002 Řád veřejného pohřebiště Kovářov, Lašovice, Předbořice Jedná se o opatření obce. Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

Veřejná vyhláška č. 25. Řád veřejného pohřebiště

Veřejná vyhláška č. 25. Řád veřejného pohřebiště Veřejná vyhláška č. 25 Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Halenkovice se usneslo vydat podle 24 zákona č. 128/2000 O obcích a jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště ) podle

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Město, obec ČASTOHOSTICE,676 02 Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Častohostice usnesla/o na svém zasedání, konaném dne 7.2.2011v souladu s ustanovením 16 odstavec 1 a 19 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

Obec Dolní Lánov. Opatření zastupitelstva obce Dolní Lánov č.1/2013. Řád veřejného pohřebiště Dolní Lánov

Obec Dolní Lánov. Opatření zastupitelstva obce Dolní Lánov č.1/2013. Řád veřejného pohřebiště Dolní Lánov Obec Dolní Lánov Opatření zastupitelstva obce Dolní Lánov č.1/2013 Řád veřejného pohřebiště Dolní Lánov Obec Dolní Lánov jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb.,

Více

Obec Strunkovice nad Blanicí. Řád veřejného pohřebiště

Obec Strunkovice nad Blanicí. Řád veřejného pohřebiště Obec Strunkovice nad Blanicí Zastupitelstvo obce Strunkovice nad Blanicí se usneslo podle 84 odst.2 písmeno i zákona č.128/2000 Sb. o obcích, dne 30.5.2002 vydat dle 10 tohoto zákona a v souladu s ustanovením

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ VE HVOZDNÉ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ VE HVOZDNÉ Rada obce na svém zasedání dne 14.3.2012 se usnesla a vydává podle 102 odst. 2 písm. d) a podle zákona o pohřebnictví č. 479/2001 Sb. (dále jen zákon ) v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona nařízení

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Město Vrbno pod Pradědem Opatření obce číslo 1/2002 Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo města ve Vrbně pod Pradědem na svém zasedání konaném dne 20.6.2002 usnesením číslo 250/24/02, podle ustanovení

Více

1/ Opatření rady obce Určice - Řád veřejného pohřebiště

1/ Opatření rady obce Určice - Řád veřejného pohřebiště 1/2002 - Opatření rady obce Určice - Řád veřejného pohřebiště Rada obce Určice vydává dne 17. 7. 2002 podle ustanovení 16 odst. 1 a 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů,

Více

Řád veřejného pohřebiště Obce Lužice

Řád veřejného pohřebiště Obce Lužice Obec Lužice jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště) podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001 Sb. (dále jen zákon)

Více

ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠT MĚSTA NALŽOVSKÉ HORY

ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠT MĚSTA NALŽOVSKÉ HORY ŘÁD VEŘEJNÝCH POHŘEBIŠT MĚSTA NALŽOVSKÉ HORY Město Nalžovské Hory jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst.1, zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Rada obce Velký Újezd, která je provozovatelem veřejného pohřebiště, vydává podle 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví, v platném znění, v souladu s 102 odst. 3 zákona č.

Více

Opatření obce Chrást č. 1/07

Opatření obce Chrást č. 1/07 Opatření obce Chrást č. 1/07 Zastupitelstvo obce Chrást se na svém zasedání dne 10.12.2007 usnesením č. 4/07 usneslo vydat na základě ustanovení 16 odst. 1 a 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Městys Havlíčkova Borová, Náměstí 278, 582 23 Havlíčkova Borová Řád veřejného pohřebiště ~ H líčk B' I ' dá, k ěm d tj 2 to 1 Rada M estyse av lc ova orova se usnes a na svem zase am, onanem ne : :. V

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Město Smiřice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, v platném znění vydává v souladu s ustanovením

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠŤE OBCE ČESKÁ BŘÍZA

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠŤE OBCE ČESKÁ BŘÍZA ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠŤE OBCE ČESKÁ BŘÍZA Obecní zastupitelstvo svým usnesením č. č. 256/2001 Sb., Řád veřejného pohřebiště. ze dne 6.9. 2010 vydává ve smyslu zákona Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Řád veřejného pohřebiště Rada města Kojetín vydává dne 27.6.2002 v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení),

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Řád veřejného pohřebiště Obec jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště) podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví (dále jen zákon) a o změně některých zákonů, ve znění

Více

7/2002 OBEC LUDGEŘOVICE OPATŘENÍ

7/2002 OBEC LUDGEŘOVICE OPATŘENÍ 7/2002 OBEC LUDGEŘOVICE OPATŘENÍ Rada obce Ludgeřovice na svém zasedání dne 20. 5. 2002 schválila a vydává podle 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění, v souladu

Více

Vyhláška č. 2/2002 (původní 31/2002) Města Červeného Kostelce

Vyhláška č. 2/2002 (původní 31/2002) Města Červeného Kostelce Vyhláška č. 2/2002 (původní 31/2002) Města Červeného Kostelce Řád veřejného pohřebiště. Zastupitelstvo města Červeného Kostelce vydává dne 25.4.2002 podle ustanovení 16 odst.1 a v souladu s 19 zákona č.

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení O P A T Ř E N Í M Ě S T A č.3/2005 Ř Á D P O H Ř E B I Š T Ě Rada města Pelhřimov se na své 56. schůzi dne 13.dubna 2005 usnesla vydat podle 16 odst. 1 a 19 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a změně

Více

SMLOUVA O DILO IE: IE: kterou ve smyslu ust.$536 a n5sl. Obchodniho zdkonfku i.513/l99lsb.,ve zn ni DIE: pozdej5fch zm6n uzaviraji. I.

SMLOUVA O DILO IE: IE: kterou ve smyslu ust.$536 a n5sl. Obchodniho zdkonfku i.513/l99lsb.,ve zn ni DIE: pozdej5fch zm6n uzaviraji. I. SMLOUVA O DILO kterou ve smyslu ust.$536 a n5sl. Obchodniho zdkonfku i.513/l99lsb.,ve zn ni pozdej5fch zm6n uzaviraji M6sto Neratovice se sidlem : jehoz jm6nem jedn6 starosta : ve vdcech veiejnjch : IE:

Více

MĚSTO KAPLICE. Řád veřejného pohřebiště v Kaplici. I. Úvodní ustanovení

MĚSTO KAPLICE. Řád veřejného pohřebiště v Kaplici. I. Úvodní ustanovení MĚSTO KAPLICE Řád veřejného pohřebiště v Kaplici I. Úvodní ustanovení 1. Řád upravuje provoz pohřebiště ve městě Kaplici na pozemcích parcel. č. 109 (obřadní síň), 118 (plocha hřbitova) a 119 (márnice)

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE BĚLÁ POD PRADĚDEM Rada obce svým usnesením č. 70 ze dne 22. 4. 2002 vydává ve smyslu zákona č. 256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného

Více

Článek 1. Úvodní ustanovení. a) stanovit stejné podmínky pro sjednání nájmu hrobového místa pro každého nájemce formou nájemní smlouvy.

Článek 1. Úvodní ustanovení. a) stanovit stejné podmínky pro sjednání nájmu hrobového místa pro každého nájemce formou nájemní smlouvy. ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA ŽLUTICE Město Žlutice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 479/2001

Více

(dále jen řád) Úvodní ustanovení II. Provozní doba pohřebiště III.

(dále jen řád) Úvodní ustanovení II. Provozní doba pohřebiště III. Obec Vinařice, jako majitel a provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště), se souhlasem zastupitelstva obce ze dne 22. 5.2002 podle 16 odst. 1 zákona č.256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Vlasatice

Řád veřejného pohřebiště obce Vlasatice Obec Vlasatice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA LITOMĚŘIC

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA LITOMĚŘIC Město Litoměřice Opatření Rady obce č.1/2007 Rada obce v souladu s ustanovením zákona č.256/2001 Sb., o pohřebnictví, ve znění pozdějších předpisů vydává opatření na základě usnesení Rady města pod bodem

Více

MEsto NEmiice nad Hanou

MEsto NEmiice nad Hanou MEsto NEmiice nad Hanou Obecnd ztvazna vyhli5ka 8.312012, o mistnim poplatku zaprovoz syst6mu shromalilovdni, sberu, piepravy, tiid6ni, vyulivini a odstraiovfni komun6lnich odpadri Zastupitelstvo mdsta

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2010

Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 Provozní řád veřejného pohřebiště Nedakonice Obec Nedakonice Vydán dne 10. 6. 2010 1 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Provozní doba... 3 3. Pořádek na pohřebišti... 3 4. Rozsah

Více

Města MĚSTO ALBRECTICE

Města MĚSTO ALBRECTICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2002 Města MĚSTO ALBRECTICE ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo města Město Albrechtice vydává dne 12.12.2002 obecně závaznou vyhlášku Řád veřejného pohřebiště v souladu

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Jindřichovice

Řád veřejného pohřebiště obce Jindřichovice Obec Jindřichovice, jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

Řád veřejného pohřebiště v Sopotnici

Řád veřejného pohřebiště v Sopotnici OBEC SOPOTNICE Obec Sopotnice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví

Více

Městys Včelákov Včelákov 81 Tel./fax.: , Bankovní spojení: ČS /0800, IČ

Městys Včelákov Včelákov 81 Tel./fax.: ,   Bankovní spojení: ČS /0800, IČ 1 Městys Včelákov 539 57 Včelákov 81 Tel./fax.:469 344 122, E-mail: obec@vcelakov.cz Bankovní spojení: ČS 1141625359/0800, IČ 271 128 Řád veřejného pohřebiště městyse Včelákov Zrušuje předpis: Řád pohřebiště

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE JANOVICE

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE JANOVICE OBEC JANOVICE ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE JANOVICE SCHVÁLENÝ USNESENÍM RADY OBCE JANOVICE DNE 29.07.2002 S ÚČINNOSTI OD 01.08.2002 V JANOVICÍCH, 30.07.2002 1 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBCE JANOVICE Rada

Více

OBEC JIŘETÍN POD JEDLOVOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ

OBEC JIŘETÍN POD JEDLOVOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC JIŘETÍN POD JEDLOVOU ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo obce svým usnesením č. 85/2002 ze dne 04.09.2002 vydává ve smyslu zákona č. 256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č.1/2008

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č.1/2008 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č.1/2008 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád upravuje provoz pohřebiště v Dolní Krupé, par.č. 1399/1 kat.území Dolní Krupá. 2. Provozovatelem i správcem pohřebiště

Více

v,, NARIZENI města Rudná č. 2/2003 Provozní řád veřejného pohřebiště města Rudná - Hořelice

v,, NARIZENI města Rudná č. 2/2003 Provozní řád veřejného pohřebiště města Rudná - Hořelice v,, NARIZENI města Rudná č. 2/2003 Provozní řád veřejného pohřebiště města Rudná - Hořelice MĚSTO RUDNÁ 1 Nařízení města Rudná r!,. ( opatření města v samostatné působnosti na základě 102, odst. 2, písmeno

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Chuchelná č. 1/2018

Řád veřejného pohřebiště obce Chuchelná č. 1/2018 Obec Chuchelná jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

Řád veřejného pohřebiště

Řád veřejného pohřebiště Městys Svitávka jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

vic: Z.{DOST o STAVEBNi POVOLENi

vic: Z.{DOST o STAVEBNi POVOLENi Adresa piislu5n6ho iiadu t lrao: Ulice: Pifloha i. 9 k WhliSc i. s03,2006 Sb. vic: Z.{DOST o STAVEBNi POVOLENi podle ustanoveni $ ll0 odst. I a2 zdkona d. 183/2006 Sb., o izemnim pl6nov6ni a stavebnim

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Pomezí

Řád veřejného pohřebiště obce Pomezí Obec Pomezí jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Provozní řád hřbitova ve Vracově

Provozní řád hřbitova ve Vracově Provozní řád hřbitova ve Vracově Město Vracov, jako provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen provozovatel) podle 16, odst.1 zákona č. 256/2001 Sb, o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění

Více

Zlizovaci listina I. ZKIZOVATEL. Libereckj kraj. 7089 r s08 c270891508

Zlizovaci listina I. ZKIZOVATEL. Libereckj kraj. 7089 r s08 c270891508 LIBERECKY KRAJ U lezt 642/2a. Liberec 2. 46180 Ej.: ZL- 4/09-S Zlizovaci listina Zastupitelstvo Libereckdho kraje dle ustanoveni $ 35 odst. 2 pism. k) z6kona dislo 12912000 Sb., o krajich, ve zneni pozddjsich

Více

Město Bílina ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ. Článek 1 Úvodní ustanovení

Město Bílina ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ. Článek 1 Úvodní ustanovení Město Bílina Rada města Bíliny ve smyslu 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění schválila tento Řád veřejného pohřebiště města Bíliny, dne 10. 11. 2015 pod číslem usnesení 1301 a

Více

Řád veřejného pohřebiště města Choceň

Řád veřejného pohřebiště města Choceň Město Choceň, jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

OBEC HORNÍ MARŠOV. Řád veřejného pohřebiště

OBEC HORNÍ MARŠOV. Řád veřejného pohřebiště OBEC HORNÍ MARŠOV Řád veřejného pohřebiště Rada obce Horní Maršov, se dne 12. prosince 2011 usnesla vydat podle 84 odst. 1 a 4 zákona č. 128/200 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů a 16 odst. l

Více

Řád veřejného pohřebiště města Kamenický Šenov

Řád veřejného pohřebiště města Kamenický Šenov Město Kamenický Šenov vydává ve smyslu zák.č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví v úplném znění Řád veřejného pohřebiště města Kamenický Šenov Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného pohřebiště se vydává

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 2/2003

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 2/2003 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 2/2003 Obec Polní Voděrady jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně některých zákonů,

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N E J D E K

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N E J D E K M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N E J D E K S M Ě R N I C E Č. 3 / 2 0 0 2 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA NEJDEK Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Řád veřejného pohřebiště města Nejdek upravuje práva a povinnosti provozovatele

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA VALAŠSKÉ KLOBOUKY

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA VALAŠSKÉ KLOBOUKY ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA VALAŠSKÉ KLOBOUKY Rada města svým usnesením č. 94/418/202 ze dne 24.06.2002 vydává ve smyslu zákona č. 256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště. Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

Řád veřejného pohřebiště města Hořice

Řád veřejného pohřebiště města Hořice Řád veřejného pohřebiště města Hořice Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Řád veřejného pohřebiště (dále jen řád) upravuje provoz starého a nového hřbitova v Hořicích na Gothardě. 2. Provozovatelem pohřebiště

Více

Řád veřejného pohřebiště Města Stříbra

Řád veřejného pohřebiště Města Stříbra Řád veřejného pohřebiště Města Stříbra Rada města Stříbra ve smyslu 102, odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, v platném znění schválila tento Řád veřejného pohřebiště Města Stříbra dne 02.12.2013,

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ V OBCI TLUMAČOV

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ V OBCI TLUMAČOV O B E C TLUMAČOV Nádražní 440 763 62 TLUMAČOV, okres Zlín ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ V OBCI TLUMAČOV Rada obce Tlumačov v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Kojetice

Řád veřejného pohřebiště obce Kojetice Obec Kojetice jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Sidlo: IC: 70631743 Cz7063l743,nenipl6tce DPH

Sidlo: IC: 70631743 Cz7063l743,nenipl6tce DPH Zakladni Skola a mateisk6 Skola Ostrava-Hrabrivka, Krestova 36,4', piispdvkov6 organizace Krestova 1387 136 A, 700 30 Ostrava-Hrabrivka SMLOUV A E. T7 /2015/08 O KRATKODOBEM PRONAJMU NEBYTOV.fCH PROSTOR

Více

Řád veřejného pohřebiště obce Moravičany

Řád veřejného pohřebiště obce Moravičany OBEC MORAVIČANY jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

Řád veřejného pohřebiště Obce Dolní Lutyně

Řád veřejného pohřebiště Obce Dolní Lutyně Obec Dolní Lutyně jako provozovatel veřejného pohřebiště podle ust. 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví)

Více

Řád veřejného pohřebiště Města Žandov

Řád veřejného pohřebiště Města Žandov Město Žandov jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění zák. č. 479/2001 Sb. vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

5qq/ oz /,p 23 / O?+"

5qq/ oz /,p 23 / O?+ 5qq/ oz /,p 23 / O?+" l r ; " Obecn6 zfrvaznivyhlf5ka obce Ole5ko "' '' - 6,ii'i i i. 1/2001 ze dne 10. 12. 2001 \,., odh, -rz/-uq-?*of o nakl{d{nf s komunilnimi odpady a syst6m nakl{dfni se itavebhimi

Více

Řád veřejného pohřebiště města Zlatých Hor místní část Dolní Údolí

Řád veřejného pohřebiště města Zlatých Hor místní část Dolní Údolí Město Zlaté Hory jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví) vydává

Více

Městys Kněževes. Řád veřejného pohřebiště Městyse Kněževes

Městys Kněževes. Řád veřejného pohřebiště Městyse Kněževes Městys Kněževes jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zák. č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného

Více

I. Úvodní ustanovení

I. Úvodní ustanovení Řád veřejného pohřebiště Zastupitelstvo obce Velké Březno se na svém jednání dne 29. 6. 2016 usneslo vydat na základě zákona čís. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen jako Zákon o obcích ), ve znění pozdějších

Více

Městská část Praha 21

Městská část Praha 21 Městská část Praha 21 jako provozovatel veřejného pohřebiště podle 16 odst. 1 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, vydává v souladu s ustanovením 19 citovaného zákona tento

Více

MESTSKY URAD NYRANY odbor vfstavby

MESTSKY URAD NYRANY odbor vfstavby Y I ' V 7 Y MESTSKY URAD NYRANY odbor vfstavby 2?5,33023 Nliiany Bene5ova i j., 2009 OV-Vol15257 Vyiizuje: Telefon: Fax: E-mail: JanaVolfov6 377 832 326 Nyiany, dne 26.8.2009 377 832300 volfova@mesto-nyrany.cz

Více

O P A T Ř E N Í ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC STĚBOŘICE. č.1/2002

O P A T Ř E N Í ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ OBEC STĚBOŘICE. č.1/2002 OBEC STĚBOŘICE O P A T Ř E N Í č.1/2002 Zastupitelstvo obce Stěbořice se na svém zasedání dne 11.6.2002 usneslo schválit a vydat podle 102 odst. 3 a 84 odst. 4 zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení)

Více

Smlouva č. o nájmu hrobového místa

Smlouva č. o nájmu hrobového místa Smlouva č. o nájmu hrobového místa uzavřená podle 25 zákona č. 256/2001 Sb., o pohřebnictví a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o pohřebnictví ). Čl. I Smluvní strany

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA STRAKONICE platné pro hřbitov Strakonice a hřbitov Podsrp. Článek 1

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA STRAKONICE platné pro hřbitov Strakonice a hřbitov Podsrp. Článek 1 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ MĚSTA STRAKONICE platné pro hřbitov Strakonice a hřbitov Podsrp Rada města svým usnesením č. 967/2007, ze dne 8.8.2007 vydává ve smyslu zákona č. 256/2001 Sb., řád veřejného pohřebiště.

Více

(tz OBEC HUTISKO.SOLANEC. Obecn6 z{x aznh vyhlf5ka. obce Hutisko-Solanec

(tz OBEC HUTISKO.SOLANEC. Obecn6 z{x aznh vyhlf5ka. obce Hutisko-Solanec OBEC HUTISKO.SOLANEC Obecn6 z{x aznh vyhlf5ka obce Hutisko-Solanec 8.01.12014'. o stanoveni syst6mu shroma?ilovfunirsb6ru, piepravy, tiid[nfo vyrulil'ivfini a odstrailov6ni komunilnfch odpadri a nakl6d6ni

Více

VEc: OHLASENi STAVBY. Uiad: Ulice: CAST A. Adresa pitslusndho f iadu

VEc: OHLASENi STAVBY. Uiad: Ulice: CAST A. Adresa pitslusndho f iadu Adresa pitslusndho f iadu Uiad: Ulice: Piiloha t.8 k ryhldlce C.503/2006 Sb. VEc: OHLASENi STAVBY podle ustanoveni $ f04 odst. I pism. a) ai e) zikona i,. 18312006 Sb., o izemnim pl6nov6ni a stavebnim

Více

Akademie ved. c268378271 Jmdno a piijmeni osoby opr6vndn6 jednat jmdnem zadavatele: doc. Jan Ridki, DrSc. - ieditel

Akademie ved. c268378271 Jmdno a piijmeni osoby opr6vndn6 jednat jmdnem zadavatele: doc. Jan Ridki, DrSc. - ieditel Akademie ved v. v. t. Y Pruze dne>25.11.2013 Ej. : FZU ITHS - 124612013 VVZVN,K PODANi N,q.EiNTY VEREJNE ZAKAZKY MALEHO ROZSAHU ZasilfmeYirmvyzvuk pod6ni nabidky na veiejnou zakdzku maldho rozsahu si n6zvem,rzfhadovf

Více