UHERSKOHRADIŠŤSKO PUTOVÁNÍ ZA VÍNEM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "UHERSKOHRADIŠŤSKO PUTOVÁNÍ ZA VÍNEM"

Transkript

1 UHERSOHRADIŠŤSO PUTOVÁNÍ ZA VÍNEM

2 VINNÉ SLEPY UHERSÉ HRADIŠTĚ Vinný sklep Slovácké vinium U Juráků Tyršovo nám Uherské Hradiště tel.: Otev. doba: út so V kamenném sklípku, téměř v centru Uherského Hradiště, je vinárna, kde Vám jediný pohárek dobrého vína spláchne tisíce chmur. Nabízíme 80 druhů lahvového vína, 9 druhů sudových vín a dobroty z naší studené kuchyně. Teplá jídla zajistíme na základě telefonické dohody. Vinný sklep SYNOT Vinohradská ul Uherské Hradiště rezervace + catering hotel + vinotéka Slunce tel.: Sklep s více než dvousetletou historií, nabízí příjemné posezení všem milovníkům dobrého vína k nejrůznějším příležitostem jako jsou gurmánské akce, ochutnávky vín, doprovodné akce a dále privátní archiv. Vinný restaurant U Dvořáků Vinohradská 248, Uh. Hradiště tel.: , po - čt pá - so ne Přijměte pozvání do renomovaného vinného sklípku, o kterém je zmínka už v roce 1827, kde můžete ochutnat široko daleko proslulé umění moravských vinařů. Dále ve stylové restauraci pro gurmány připravíme Slovácké speciality, grilovaná jídla a pochoutky z domácí udírny. Pro soukromé rodinné a firemní příležitosti je možnost využití prostoru séparé se zahradním posezením (grilování, muziky,...) Vinný sklep U ieryků Vinohradská ul Uherské Hradiště tel.: dle telefonické objednávky 40 Vinný sklep se nachází ve východní části mařatických vinohradů, na rozcestí k Rochusu. Sklep je postaven v klasickém kvelbeném stylu s možností posezení u krbu. Ve vinném sklepě si můžete v pěkném prostředí ochutnat dobrá vína i s přednáškou o výrobě vína a historii sklepa.

3 Vinný sklep U Lisu Vinohradská 247, Uh. Hr. tel.: , čt - so , jinak na základě telefonické dohody 28 Posezení ve stylovém prostředí lisovny s možností prohlídky tradičního předsklepí s prodejnou moravských vín. Nabízíme sudová vína značková i odrůdová, vína lahvově zralá, kabinetní, výběr z hroznů, pozdní sběr; minutková jídla z kuřecího masa a bohatý výběr chuťovek k vínu klobásy, sýr, nakládaný hermelín, lupínky, tyčinky, mandle, arašídy, Po dohodě zajistíme hudeckou muziku. Jedna z nejhodnotnějších barokních staveb v mařatických vinohradech. Vinný sklep U Marholtů Vinohradská Uherské Hradiště - Mařatice tel.: , út - so od 19.00, jinak na základě tel. dohody 75 Vinný sklep se nachází v mařatických vinohradech, v místní části Uherského Hradiště. Sklep nabízí stylové posezení s ochutnávkou regionálních vín a možností vystoupení cimbálových muzik. dobrému vínu si můžete objednat i dobré jídlo: grilovaná selata, slováckou živáňskou, steaky, kuřata na dřevěném uhlí Vinný sklep U Musilů Uherské Hradiště tel.: , na základě telefonické dohody 25 lasický slovácký, 300 let starý vinný sklep, najdete nedaleko historického centra Uherského Hradiště. Můžete zde posedět nad sklenkou dobrého vína vlastní výroby nebo využít příjemného zahradního posezení u krbu s možností grilování. Vinný sklep Vás překvapí milou rodinnou atmosférou. Vinný sklep U Skryjů 1.máje 112, Uh. Hradiště tel.: , petra.skryjova@post.cz na základě tel. objednávky 30 Vinařství D.O.M.A. Vám nabízí příjemné posezení ve vinném sklípku U Skryjů s možností ochutnání nejen vín vlastní výroby z hroznů z moravských vinařských podoblastí Mikulovská, Velkopavlovická a Slovácká, ale i zahraničních. Dále nabízíme prodej lahodného vína do přinesených nádob.

4 BUCHLOVICE Vinný sklep U Dvořanů Světlana Dvořanová Buchlovice 607 tel.: večer, dvoranova@sapag.cz na základě tel. objedn. 28 Zveme Vás k posezení u vína s možností řízené degustace moravských vín. Skupinám do 28 osob nabízíme prostory sklepa s krbem či venkovní terasu. Zajištění občerstvení dle dohody, ubytovací kapacity v blízkém okolí. POLEŠOVICE Šlechtitelská stanice vinařská - Štýrská terasa a Golanské výšiny Polešovice 634 tel.: , ssv.polesovice@quick.cz Otev. doba: na základě tel. objednávky 50 Šlechtitelská stanice s dlouholetou tradici (založena r. 1922) nabízí řízené ochutnávky vín vlastní výroby na Štýrské terase s majestátným výhledem do vinic, okolních pohoří Chřibů, Bílých arpat, Vízovických a Hostýnských vrchů nebo v degustační místnosti Golanské výšiny. Ve vinotéce si můžete zakoupit vína a révové sazenice. Šlechtitelská stanice vinařská Vinný sklep U šlechtitelů Polešovice 634, Polešovice tel.: , ssv.polesovice@quick.cz 45 Šlechtitelská stanice s dlouholetou tradicí nabízí řízené ochutnávky odrůdových vín a specialit novošlechtění, které nenajdete široko daleko. Ve vinném sklepě můžete zakoupit vína z vlastní produkce, vzorky novošlechtění a révové sazenice. Vinařství Ing. Jaroslav Vaďura Polešovice 677 tel.: , z.vadura@quick.cz 25 Rodinná firma obhospodařující 8 ha vinic nabízí prodej jakostních, přívlastkových a archivních lahvových vín, velký výběr sudových vín a možnost ochutnávek a řízených degustací s posezením ve vinném, 250 let starém sklepě s poslechem cimbálové muziky. Vinný sklep se nachází v zástavbě historických vinařských sklepů v Polešovicích.

5 Vinný sklep U Juráků Polešovice tel.: tomas.jurak@seznam.cz 50 40m dlouhý sklep ze 17. stol. Byl původně církevní, dnes jsou v něm uskladněna kvalitní sudová i lahvová vína z našeho regionu. Stylové posezení u krbu s pohárkem vínka Vám zpříjemní cimbálová muzika a řízená degustace s poutavým výkladem majitele u dubových sudů. Vinařství rodiny Šupkovy Provozovna: Polešovice tel.: , petrsupka@volny.cz 25 Vinařství rodiny Šupkovy nabízí prodej révových, jakostních, přívlastkových a archivních vín z vlastní produkce a příjemné posezení ve stylovém sklepu s možnosti ochutnávky a řízených degustací vín. ZEAS Polešovice, a.s Polešovice 308 tel.: Prodejna vína otevřena: po - pá Firma Zeas nabízí prodej jakostních, přívlastkových a archivních lahvových vín. A dále možnost ochutnávek a řízených degustací s posezením ve vinném, 250 let starém kvelbeném sklepě. VELEHRAD Vinný sklep Magna Moravia Velehrad 73, Velehrad tel.: , na základě tel. objednávky dle požadavku 160 Stylový vinný sklep, jehož vznik se datuje do 17. století, se nachází v těsné blízkosti areálu baziliky a kláštera na Velehradě, jehož půdu posvětil papež Jan Pavel II. Sklep nabízí kvalitní výběr odrůdových vín. Zajišťujeme obědy, večeře (svatby, výročí, firemní akce, ročníkové srazy...) i hudbu.

6 VINOTÉY UHERSÉ HRADIŠTĚ VINARIUS Regionální vinotéka Šromova 136, Uh. Hradiště tel.: , po - pá so Vinotéka s vinným klubem, která nabízí vína ze slováckého regionu, vybraných oblastí Moravy a vína z Nového světa. romě vín zde můžete koupit žádané somelierské doplňky a zúčastnit se pravidelných prezentačních akcí pro milovníky vína a vinaře. Vinotéka Hotel Slunce Masarykovo nám Uherské Hradiště tel.: po - pá so Vinotéka se nachází v původním sklepení historického domu a návštěvníkům nabízí průřez 11. moravskými vinařstvími ze Slovácké oblasti a širokou nabídku vína z francouzské provincie. Z vinotéky můžete sejít po točitých schodech do vinného sklepa, kde je možnost ochutnávek a řízených degustací s povídáním o víně. VINIUM POD VĚŽÍ Prostřední ul Uherské Hradiště tel.: po pá so Nachází se v historických prostorách Staré radnice, přímo v centru Uherského Hradiště. Nabízí 7 druhů odrůdových sudových vín z Polešovic a více než 90 druhů lahvových vín nejen z regionu Uherskohradišťsko a Slovácko za dobré ceny. Vinotéka VINIA Havlíčkova 7, Uh. Hradiště tel.: , po - pá so Vinotéka nabízí široký sortiment vín z produkce nejlepších jihomoravských vinařů, dále vína z Čech, Slovenska a světových vinařských velmocí jako je Španělsko, Argentina, Francie, Maďarsko. V prodeji jsou rovněž vinařské doplňky a dárkové předměty s vinařskou tematikou.

7 BUCHLOVICE Galerie vín Zámecký sklep Buchlovice Buchlovice, tel.: květen říjen: denně mimo pondělí listopad duben: ne Nabídka regionálních vín v zámeckém sklepu v areálu státního zámku Buchlovice. Většinu vín je možno vybrat po předchozí degustaci. OSTROŽSÁ NOVÁ VES Vinotéka U Svatého Vavřinca Ostrožská Nová Ves, tel.: po , út - pá UHERSÝ OSTROH 110 Jedna z největších nezávislých vinoték v ČR se sortimentem přes druhů vín ze 41 států. Hlavně jsou zde však zastoupeny moravské regiony. Naše vinotéka Vám nabízí gurmánské speciality (mimo jiné přes 100 druhů sýra), možnost řízených degustací či klidný prostor k oslavám a jednáním. Možnost pronájmu archivních boxů. Regionální vinotéka Údolí moravských vín Zámek Uherský Ostroh tel.: info@vino.cz pá, so Nabízíme příjemné posezení v prostorách ostrožského zámku. Můžete u nás zakoupit víno od regionálních vinařů, ale i víno zahraniční. Uspořádáme pro Vás rodinné oslavy, rauty, firemní večírky. Možnost pronájmu sálu s kapacitou až 60 osob. VLČNOV Vlčnovské búdy Největší památková rezervace vinohradnických búd na území ČR, soubor 41 památkově chráněných staveb. Vinařská symbolika je znázorněna na obecní pečeti z roku 1704, na níž je zobrazen vinařský nůž, rýč a uprostřed révový hrozen. volně přístupná lokalita

8 POVÍDÁNÍ O VÍNĚ vínečko bílé, jsi od mej milej, budu ťa pít, co budu žít a řada dalších písniček Vás jistě napadne, když se začne mluvit o Uherském Hradišti na Slovácku. Uherskohradištsko je nejsevernějším vinařským regionem Slovácké vinařské podoblasti na Moravě, s výměrou 319 ha registrovaných vinic. Ve 27 vinařských obcích působí na 291 pěstitelů, nejvíce v udlovicích, Zlechově a v Boršicích u Buchlovic. Mezi nejvýznamnější vinařské obce patří Boršice u Buchlovic, Tupesy, Hluk a Velehrad. Mezi nejrozšířenější odrůdy této oblasti patří Müller Thurgau, Rulandské bílé, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a Frankovka. Vzhledem k tomu, že tato oblast je poměrně chladná, daří se zde zejména odrůdě Ryzlink rýnský a Müller Thurgau. Červená vína v uherskohradišťské oblasti se pěstují méně, neboť nedosahují potřebné cukernatosti. Významnou odrůdou naší oblasti je Muškát moravský, který byl vyšlechtěn ve zdejší Šlechtitelské stanici vinařské v Polešovicích. Vína z této oblasti mají typický charakter vín z chladnějších mikroklimatických podmínek, kde je vyzrávání hroznů pozvolné a přitom se v nich vytvářejí aromatické látky. Vína jsou tu vhodná k delšímu ležení a vyzrávání v láhvi. Láhvově zralá vína si udržují dlouhou dobu svoji svěžest. Dobré víno je na Slovácku součástí prostřeného stolu a pýchou hostitele. dyž Vám je nalijí, uvidíte v něm slovácké slunce, ucítíte vůni slovácké země a chuť jejich plodů. Co neuvidíte, jsou úsilí a um, které se za každým pohárkem skrývají. Přijměte tedy pozvání na pohárek dobrého vína do našich vinných sklípků a vinoték. A pamatujte - z dobrého vína hlava nebolí a když se přece jen druhý den necítíte nejlépe, postupujte podle pravidla čím sa člověk pokazil, tím sa aj napraví.

9 MORAVSÉ VINAŘSÉ STEZY

10 INFORMAČNÍ CENTRA UHERSOHRADIŠŤSA BUCHLOVICE - Informační centrum, Tržnice 6, Buchlovice tel./fax: , tic@buchlovice.cz, UNOVICE - Městské informační centrum, Na Rynku 886, unovice tel./fax: , mic@mesto-kunovice.cz, MODRÁ - Informační centrum - Archeoskanzen, Modrá 170, Velehrad tel.: , , modra@uh.cz, STARÉ MĚSTO - Informační centrum - Městská knihovna Za Radnicí 1823, Staré Město tel.: , knihstmesto@uh.cz UHERSÉ HRADIŠTĚ - Městské informační centrum Masarykovo nám. 21, Uherské Hradiště, tel.: fax: , mic@mic.uh.cz, Informační centrum Portal, Masarykovo nám. 35, Uherské Hradiště tel./fax: , info@portal.uh.cz, UHERSÝ OSTROH - Informační centrum Zámecká 24, Uherský Ostroh tel.: , knihovna@uhostroh.cz VLČNOV Místní turistické informační centrum lub sportu a kultury Vlčnov, Vlčnov tel.: , tel./fax: ksk@vlcnov.cz, SLAVNOSTI VÍNA A OTEVŘENÝCH PAMÁTE Přijměte pozvání na jednu z největších folklorních akcí Slovácka na Slavnosti vína a otevřených památek, které se každoročně konají v září, v historickém centru Uherského Hradiště a v areálu vinných sklepů v Mařaticích. Na slavnostech můžete spatřit pestrou paletu svátečních krojů, vystoupení folklorních souborů, ochutnat špičková regionální vína i slovácké kulinářské speciality, navštívit historické památky i nakoupit výrobky lidových řemesel na jarmarku. Přijeďte v září do Uherského Hradiště a prožijte nezapomenutelné okamžiky na Slovácku. LEGENDA 50 kapacita vinného sklepa malé degustační občerstvení řízené degustace sudové víno 10 lahvové víno možnost obědů a večeří cimbálovka počet míst k sezení ve vinotéce Aktuální přehled vinných sklepů, vinoték a vinařských akcí naleznete na: Projekt spolupráce výrobců tradičních potravin, rukodělných výrobků, umělců, organizátorů tradičních lidových akcí a podnikatelů v cestovním ruchu. Masarykovo náměstí 21, Uherské Hradiště, tel.: Názory zde uvedené nejsou oficiálním stanoviskem Evropské unie. Vydal Region Slovácko - Městské informační centrum Uherské Hradiště v roce 2005 v nákladu výtisků za finanční podpory soukromých subjektů podoblasti Uherskohradišťsko v oblasti vinařství. Tisk a grafická úprava: Joker spol. s r.o. Uherské Hradiště.

UHERSKOHRADIŠŤSKO FOLKLOR A TRADICE

UHERSKOHRADIŠŤSKO FOLKLOR A TRADICE UHERSKOHRADIŠŤSKO FOLKLOR A TRADICE Mistři lidových řemesel Marie Hrobařová Reliéfní a batikované kraslice Zdobení kraslic tradiční reliéfní a batikovanou technikou (valašské, popovické a jiné moravské

Více

Novosedelské sklepy open

Novosedelské sklepy open VINAŘSKÁ NOVOSEDLY Novosedelské sklepy open 18. června 2016 od 10 do 19 hodin Možnost využití kupónů k nákupu ochutnaných vín i v neděli od 9 do 12 hodin Na vaši návštěvu se těší novosedelští vinaři NSOpen-katalog-Mar16.indd

Více

UHERSKOHRADIŠŤSKO UBYTOVÁNÍ

UHERSKOHRADIŠŤSKO UBYTOVÁNÍ UHERSKOHRADIŠŤSKO UBYTOVÁNÍ BUCHLOVICE HOTELY HOTEL BUCHLOVICE *** Náměstí Svobody 426 687 08 Buchlovice tel.: 572 596 021-8, fax: 572 596 028 www.hotelbuchlovice.cz e-mail: info@hotelbuchlovice.cz 44

Více

Představujeme držitele značky "Český výrobek garantováno Potravinářskou komorou ČR" Moravia Lacto a.s.

Představujeme držitele značky Český výrobek garantováno Potravinářskou komorou ČR Moravia Lacto a.s. Představujeme držitele značky "Český výrobek garantováno Potravinářskou komorou ČR" Moravia Lacto a.s. Představujeme společnost Moravia Lacto a.s., která je držitelem značky Český výrobek garantováno Potravinářskou

Více

Kde ochutnáte pivo Ferdinand:

Kde ochutnáte pivo Ferdinand: Pivovar Ferdinand, Benešov u Prahy Stejně jako v každém městě ve středověku i v Benešově vařili pivo měšťané. K úpadku pivo- varnictví došlo v období třiceti- leté války. K renesanci a oživení přispělo

Více

HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO

HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO Vítáme Vás v LIONS HOTELS Nesuchyně je vesnička ležící mezi královskými městy Rakovník a Slaný a je v polovině cesty mezi Prahou

Více

Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné- nové turistické lákadlo vinařských regionů

Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné- nové turistické lákadlo vinařských regionů Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné- nové turistické lákadlo vinařských regionů Spolufinancováno Evropskou uniíz Evropského fondu pro regionálnírozvoj Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme

Více

Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě.

Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě. Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě. Navinování chmele Agrospol Velká Bystřice oznamuje všem zájemcům,

Více

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Cílem plánovaných aktivit je rozšířit povědomí o spravedlivém obchodu a rozvojové spolupráci mezi co nejvíce obyvatel všech věkových skupin

Více

Svatba podle Vašich představ

Svatba podle Vašich představ Svatba podle Vašich představ SVATEBNÍ NABÍDKA SVATBA PODLE VAŠICH PŘEDSTAV Svatba je bezesporu výjimečnou životní událostí, kterou chce mít každý dle svých představ. Svoji polohou a romantickou atmosférou

Více

Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád

Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád Statutární město Přerov Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád Rada města Přerova se na své 45. schůzi konané dne 2.6.2016 usnesením č. 1634/45/10/2016 usnesla vydat na základě ustanovení

Více

Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader

Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader Místní akční skupina MAS Horňácko a Ostrožsko v souladu se Strategickým plánem Leader na období 2007-2013 s názvem Návrat ke kořenům lidové

Více

UHERSKOHRADIŠŤSKO AKTIVNÍ DOVOLENÁ

UHERSKOHRADIŠŤSKO AKTIVNÍ DOVOLENÁ UHERSKOHRADIŠŤSKO AKTIVNÍ DOVOLENÁ LÉTÁNÍ UHERSKOHRADIŠŤSKO Z PTAČÍ PERSPEKTIVY TANDEMOVÉ SESKOKY JUMP TANDEM, Kunovice tel.: 603 809 458 www.skoctesi.cz e-mail:tandem@jump-tandem.cz Skočte si tandem z

Více

Aktuální situace v chovu koz v ČR Ing. Pavel Bucek, Českomoravská společnost chovatelů, a.s.

Aktuální situace v chovu koz v ČR Ing. Pavel Bucek, Českomoravská společnost chovatelů, a.s. Aktuální situace v chovu koz v ČR Ing. Pavel Bucek, Českomoravská společnost chovatelů, a.s. Příspěvek se zabývá aktuální situací v chovu koz a uvádí přehled o cenách za produkty chovu koz placených chovatelům,

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

VINAŘ PATRIK STAŠKO. vinař patrik staško

VINAŘ PATRIK STAŠKO. vinař patrik staško FAMILY WINES staško VINAŘ PATRIK STAŠKO vinař patrik staško Pochází z rodu vinařů z obce Vinné na východě Slovenska. Je IV. generací profesionálně se zabývající výrobou vína. Jeho otec Rudolf je vlastníkem

Více

U Královny Elišky. Brno. Jídelní lístek ZALOŽENO 1965

U Královny Elišky. Brno. Jídelní lístek ZALOŽENO 1965 U Královny Elišky ZALOŽENO 1965 Brno Jídelní lístek Vážení hosté, pro rok 2016 jsme pro Vás připravili nový jídelní lístek, vycházející z tradiční kuchyně a kvalitních surovin. Důraz je kladen na zdravou

Více

NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES.

NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES. NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES. PROJEKT NOVÝ PRALES NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES V roce 2010 se Nový Prales rozkládá

Více

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016 Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice Plán rozvoje školy 2014-2016 Ledenice 1. 1. 2014 1. Popis školy Základní škola, základní umělecká škola

Více

SVATEBNÍ NABÍDKA. Orea Hotel Atrium**** nám. 3. května 1877 765 02 Otrokovice

SVATEBNÍ NABÍDKA. Orea Hotel Atrium**** nám. 3. května 1877 765 02 Otrokovice SVATEBNÍ NABÍDKA O svatbě se říká, že je to spojení dvou lidských osudů v jeden. Proč tedy neprožít tak významnou událost s pocitem naplnění a lásky? Přemýšlíte nad tím, kde svoji svatbu strávit, aby tomu

Více

Nařízení města č. 4/2013

Nařízení města č. 4/2013 Nařízení města č. 4/2013 Jednací číslo: Datum schválení: Účinnost od do: Typ předpisu: Zpracovatel: 4/2013 09.07.2013 01.08.2013-16.04.2015 Nařízení města PO Nařízení města, kterým se vydává Tržní řád

Více

Zveme Vás na ochutnávku toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných sklepů.

Zveme Vás na ochutnávku toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných sklepů. Vrbovecký košt, Vrbovec, 16.4.2016, 13:00 Cech vinařů Vrbovec pořádá Vrbovecký košt vín s cimbálovou muzikou. Ochutnávka toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných

Více

WINE. Červen 2015/6 89 Kč/3,99 EUR

WINE. Červen 2015/6 89 Kč/3,99 EUR WINE Degustation Červen 2015/6 89 Kč/3,99 EUR Zámecké GRAND vinařství Třebívlice T E T Rieslingy z Mosely S VOC Mikulov www.w-d.cz Murcia Za víny na jih Španělska ze sv ta vína Murcia Murcia je nejmenší

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace OBECNÍ ZPRAVODAJ Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice Úvodní slovo starosty Rokem 2015 vstupujeme do čtyřletého volebního období 2014-2018. Na ustavujícím zasedání zastupitelstva bylo zvoleno vedení obce

Více

245/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

245/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 245/2004 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 21. dubna 2004 o stanovení bližších podmínek při provádění opatření společné organizace trhu s vínem Změna: 83/2006 Sb. Změna: 33/2007 Sb. Změna: 320/2008 Sb. Změna:

Více

Státní zemědělský intervenční fond

Státní zemědělský intervenční fond TISKOVÁ ZPRÁVA Značka KLASA nabídne další kvalitní potraviny Praha, 26. 2. 2015 Ke konci minulého a začátkem letošního roku bylo značkou kvality KLASA oceněno 35 nových produktů. Do portfolia oceněných

Více

Základní škola Moravský Beroun, okres Olomouc

Základní škola Moravský Beroun, okres Olomouc Charakteristika vyučovacího předmětu prvouka 2.období Prvouka ve 4.a 5.ročníku má časovou dotaci 3 hodiny týdně. Výuka je rozdělena do pěti oblastí : 1. Místo, kde žijeme 2. Lidé kolem nás 3. Lidé a čas

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST NA AKCI VELIKONOČNÍ SLAVNOSTI 2016

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST NA AKCI VELIKONOČNÍ SLAVNOSTI 2016 Kulturní a vzdělávací středisko U Tří kohoutů, příspěvková organizace Nerudova 294/14, 602 00 Brno IČO: 00101508 DIČ: CZ00101508 bankovní spojení: 4939621/0100 tel.: 543 212 508, mobil: 725 825 598 info@kaveeska.cz

Více

Příloha č. 1 SEZNAM TRŽIŠŤ. 1. název: Zelný trh. umístění: p. č. 653/22 v k. ú. Uherské Hradiště mimo místní komunikace

Příloha č. 1 SEZNAM TRŽIŠŤ. 1. název: Zelný trh. umístění: p. č. 653/22 v k. ú. Uherské Hradiště mimo místní komunikace Příloha č. 1 SEZNAM TRŽIŠŤ 1. název: Zelný trh umístění: p. č. 653/22 v k. ú. Uherské Hradiště mimo místní komunikace maximální kapacita: 50 prodejních míst vybavení: dle potřeby tržiště živé květiny,

Více

Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim

Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim Třídnické y Každé pondělí v 8. 30 začínají třídní učitelé ve svých třídách tzv.

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V BŘEZENU 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V BŘEZENU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V BŘEZENU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628 001, 628

Více

STATUT NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN. Velkopavlovická vinařská podoblast

STATUT NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN. Velkopavlovická vinařská podoblast STATUT NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN Velkopavlovická vinařská podoblast 1. Úvodní ustanovení 2012 Posláním soutěže je zvýšení odborné úrovně a porovnání vín s původem ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Cílem

Více

Statut. Soutěže vín. KRÁL VÍN České republiky. 1. Pořadatel soutěže. 2. Určení soutěže. 3. Minimální množství vína. 4. Množství láhví a poplatek

Statut. Soutěže vín. KRÁL VÍN České republiky. 1. Pořadatel soutěže. 2. Určení soutěže. 3. Minimální množství vína. 4. Množství láhví a poplatek Statut Soutěže vín STATUT SOUTĚŽE VÍN KRÁL VÍN České republiky 2010 1. Pořadatel soutěže Soutěž je organizována společností Black Point spol. s r.o., Skvrňov 30, 281 44 Zásmuky. Organizátor má právo na

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme JARO - LÉTO 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

Biopotraviny, jejich výroba a možnosti odbytu. Ing. Tomáš Kreutzer

Biopotraviny, jejich výroba a možnosti odbytu. Ing. Tomáš Kreutzer Biopotraviny, jejich výroba a možnosti odbytu Ing. Tomáš Kreutzer Charakteristika Potravinářské komory ČR Zájmové sdružení právnických a fyzických osob v potravinářském sektoru ČR, reprezentuje 85% českého

Více

TJ Háje - Jižní Město, handballclub. 19. ročník turnaje v házené 21. 3. 22. 3. 2015 MINI CUP 2015. za finanční pomoci MHMP a MČ Praha 11

TJ Háje - Jižní Město, handballclub. 19. ročník turnaje v házené 21. 3. 22. 3. 2015 MINI CUP 2015. za finanční pomoci MHMP a MČ Praha 11 TJ Háje - Jižní Město, handballclub 19. ročník turnaje v házené 21. 3. 22. 3. 2015 MINI CUP 2015 za finanční pomoci MHMP a MČ Praha 11 Již poněkolikáté v řadě pořádáme tradiční turnaj v házené pod názvem

Více

H o t e l S v o r n o s t

H o t e l S v o r n o s t H o t e l S v o r n o s t p Provozovatel: Svornost, s.r.o. Telefon: 420 / 281 932 122 Novozámecká 284 420 / 281 931 513 19012 Praha 9 - Dolní Počernice Fax: 420 / 281 931 100 Bankovní spojení: ČSOB Praha

Více

Kancelář městského úřadu Zastupitelstvo města Lysá n. L. 27.01.2016. Žádost o užití znaku města - Ing. Minařík, p. Houzar

Kancelář městského úřadu Zastupitelstvo města Lysá n. L. 27.01.2016. Žádost o užití znaku města - Ing. Minařík, p. Houzar Kancelář městského úřadu Zastupitelstvo města Lysá n. L. 27.01.2016 Žádost o užití znaku města - Ing. Minařík, p. Houzar Zpráva se předkládá z důvodu: mailu Ing. Minaříka z 27.11.2015 a dopisu p. Houzara

Více

PĚSTITELSKÉ PRÁCE. 6. 9. ročník Charakteristika vzdělávacího předmětu. Obsahové, organizační a časové vymezení

PĚSTITELSKÉ PRÁCE. 6. 9. ročník Charakteristika vzdělávacího předmětu. Obsahové, organizační a časové vymezení 6. 9. ročník Charakteristika vzdělávacího předmětu Obsahové, organizační a časové vymezení Tento volitelný předmět je v 6.- 9 ročníku dotován 1 hodinou týdně z disponibilní časové dotace. Jeho obsah tvoří

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012

NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012 NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012 Tato nabídka je platná od 2. 4. 2012 do 28. 2. 2013. Data jsou platná k 1. 3. 2012. Plnění bude zajištěno v uvedeném rozsahu v případě, že k datu uzávěrky

Více

DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016. Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA

DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016. Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016 Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA Zámecký areál v Břeclavi je komplex staveb, jehož historie sahá až do 11. století. V současnosti ovšem budovy chátrají,

Více

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice Místo stavby: Kobeřice ve Slezsku, parc.č. 343/2 a 343/3 katastrální území Kobeřice ve Slezsku Obec: 747 27 Kobeřice Investor:

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

Místo konání: Krajský úřad kraje Vysočina, Žižkova 57, Jihlava. Datum: 30.4.2014. Přítomni: Program zasedání: 1) Zahájení zasedání

Místo konání: Krajský úřad kraje Vysočina, Žižkova 57, Jihlava. Datum: 30.4.2014. Přítomni: Program zasedání: 1) Zahájení zasedání Místo konání: Krajský úřad kraje Vysočina, Žižkova 57, Jihlava Datum: Přítomni: 1. Bc. Budařová Simona ZERA Zemědělská a ekologická agentura, o.s. 2. Schellová Jitka- ZERA Zemědělská a ekologická agentura,

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2016

V Ř E S K O V Á K březen 2016 V Ř E S K O V Á K březen 2016 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, od 10.4. budou v platnosti tři nové obecní vyhlášky, č.1 o místním poplatku ze psů, č.2 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

NUR - Interaktivní panel, D1

NUR - Interaktivní panel, D1 NUR - Interaktivní panel, D1 Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz Obsah Úvod... 3 Interaktivní panel... 3 Předpokládané využití...3 Cílové skupiny... 3 Upoutání

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro střední školy, gymnázia a učiliště

Nabídka vzdělávacích lekcí pro střední školy, gymnázia a učiliště Nabídka vzdělávacích lekcí pro střední školy, gymnázia a učiliště Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2015/2016 Lekce pro střední školy, gymnázia a učiliště Pracovníci knihovny připravují řadu

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2006

V Ř E S K O V Á K duben 2006 Úvodní slovo V Ř E S K O V Á K duben 2006 Vážení spoluobčané, jak jsem již několikrát zdůrazňoval, letošní rok je rokem volebním. Parlamentní volby jsou sice důležité, ale pro zabezpečení chodu obce jsou

Více

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1 Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1.1 Cíl značky Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt (dále jen značka ) se uděluje výrobkům

Více

PREZENTAČNÍ PŘEHLED OBSAH: BYTOVÉ PROSTORY

PREZENTAČNÍ PŘEHLED OBSAH: BYTOVÉ PROSTORY PREZENTAČNÍ PŘEHLED OBSAH: BYTOVÉ PROSTORY OBÝVACÍ POKOJE Úloţné prostory Sedací soupravy a křesla Konferenční stolky JÍDELNY Jídelní stoly Jídelní ţidle LOŢNICE Postele, noční stolky, komody Šatní skříně,

Více

Siemens v České republice

Siemens v České republice Siemens v České republice Siemens, s.r.o. Evropská 33a 160 00 Praha 6 Zákaznické kontaktní centrum Telefon: 233 033 303 Fax: 233 031 112 E-mail: siemens.cz@siemens.com Internet: www.siemens.cz Lorem ipsum

Více

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel Základní údaje zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

M Ě S T O I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice

M Ě S T O I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice M Ě S T O I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice Vaše značka/dopis ze dne: Č.j.: Vyřizuje/linka: V Ivančicích dne: OTI Ing. Josef Janíček 4. 6. 2010 Věc: Výzva k podání nabídky-veřejná

Více

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016 LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016 Lázně Luhačovice Společenský dům Lázeňská dvorana s pramenem Vincentky Centrální lázně V červnu 2015 proběhly oslavy stého výročí prohlášení Luhačovic léčebnými lázněmi. Léčivé účinky

Více

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi Achillion hotelové apartmány*** ŘECKO Zakynthos / Amoudi Poloha: apartmánový hotel Achillion se nachází v malé vesničce Amoudi cca 6 km od centra Alikanas a Alikes. Achillion leží v klidné části, v okolí

Více

Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy

Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy Milá školičko, na školku v přírodě pojedete do Srbské Kamenice v Českém Švýcarsku. Zavítáte do krajiny tak malebné, jakou znáte z pohádek Pyšná princezna

Více

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2010-2011

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2010-2011 Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2010-2011 Téma č. 1 Přílohy zdravě a moderně Obsahem práce bude rozdělení a charakteristika příloh k hlavním pokrmům. Pozornost bude

Více

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Rada města Česká Lípa se na svém zasedání dne 11.12.2013 usnesením č. 921/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

Správní oblast Kraslice

Správní oblast Kraslice Správní oblast Jedná se o menší oblast Karlovarského kraje. Tato oblast se rozkládá v severní části Karlovarského kraje. Tato oblast sousedí na severu se státní hranicí s Německem. Na východě sousedí se

Více

Koncepce propagace města Milovice na rok 2013. Motto : ŽIVÉ MĚSTO

Koncepce propagace města Milovice na rok 2013. Motto : ŽIVÉ MĚSTO Koncepce propagace města Milovice na rok 2013 Motto : ŽIVÉ MĚSTO 1) Úvod Propagace Milovic, jako mladého rozvíjejícího se a zajímavého města, je klíčovým bodem celé koncepce. Tvář města se nesmí utopit

Více

Znalecký posudek číslo 54 1057 / 2015 OCENĚNÍ NEMOVITOSTI

Znalecký posudek číslo 54 1057 / 2015 OCENĚNÍ NEMOVITOSTI Znalecký posudek číslo 54 1057 / 2015 OCENĚNÍ NEMOVITOSTI NEMOVITOST: Adresa nemovitosti: Byt 45/5, v čp. 45 na st.206 včetně příslušenství Kraj Plzeňský, obec Hartmanice, k.ú. Hartmanice I Katastrální

Více

STATUT MIKROREGIONÁLNÍ SOUTĚŽ VÍN. 30 vín Modrých Hor

STATUT MIKROREGIONÁLNÍ SOUTĚŽ VÍN. 30 vín Modrých Hor 1. Úvodní ustanovení STATUT MIKROREGIONÁLNÍ SOUTĚŽ VÍN 30 vín Modrých Hor 2016 Posláním soutěže je porovnání vín s původem v regionu obcí Modrých Hor. Soutěž je otevřena pro všechny výrobce vína působících

Více

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok GREECE TOUR 2011 Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok Po úspěších v minulých letech pokračujeme v pořádání oblíbené dovolené spojené se sportovním vyžitím.

Více

Celostátní síť pro venkov Možnosti spolupráce s MAS. Havlíčkův Brod 17. březen 2016

Celostátní síť pro venkov Možnosti spolupráce s MAS. Havlíčkův Brod 17. březen 2016 Celostátní síť pro venkov Možnosti spolupráce s MAS Havlíčkův Brod 17. březen 2016 Celostátní síť pro venkov CSV je součást Evropské sítě pro rozvoj venkova. Byla zřízena Ministerstvem zemědělství v listopadu

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA č. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PŘEVODU ZEMĚDĚLSKÝCH A LESNÍCH POZEMKŮ Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON

Více

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás!

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás! NABÍDKA STRAVOVÁNÍ Vážení hosté, vítáme Vás! Jsme rádi, že jste si pro svůj pobyt zvolili naše zařízení a chtěli bychom Vám nabídnout výběr z pestré nabídky jídel v našem stravovacím provozu. Nabízíme:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3924-47/2014 O ceně nemovitostí, tj. budovy če.58 rod.rekr stojící na parcel č. 161/10 (LV č.412), zapsané na LV č.399 pro obec Lipoltice, k.ú.sovoluská Lhota, část obce Sovoluská Lhota

Více

- vztah ke své škole, městu,státu. - vycházky, výlety, poznatky z cest. Místo, kde žijeme

- vztah ke své škole, městu,státu. - vycházky, výlety, poznatky z cest. Místo, kde žijeme Školní družina Školní družina důležitý výchovný partner rodiny a školy - plní vzdělávací cíle, rozvíjí specifické nadání dětí - pomáhá dětem překonávat jejich handicapy - má důležitou roli v prevenci negativních

Více

Mimořádný informátor

Mimořádný informátor Mimořádný informátor leden 2014 Vydala: Oblastní odbočka SONS ČR Ostrava náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Moravská Ostrava tel.: 596 783 083; 776 305 022 ostrava-odbocka@sons.cz www.sons-ostrava.cz

Více

Francouzské pekařské speciality

Francouzské pekařské speciality Francouzské pekařské speciality Nezapomenutelné okamžiky s PAULem Narozeniny, výročí, promoce či oslava? Překvapte své blízké nebo přátele francouzským dortem od cukrářských mistrů a prožijte neopakovatelný

Více

www.amanderestaurant.cz

www.amanderestaurant.cz www.amanderestaurant.cz Stanislav Omasta Boleradice Ryzlink rýnský 2015 Pozdní sběr, suché. Sytá jiskrná zlatožlutavá barva se zelenkavými odlesky vína je umocněná intenzivní vůní kvetoucích akátů a sušeného

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51400 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko

Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko Střešní Truss Vaše kontaktní osoba : Pan Olav Lenk Lenk Nemovitost intramakler - Real-Estate-Business-Network +49 (0) 8679 / 91 15 11 +49 (0) 1522 /

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

Studie proveditelnosti návrhu

Studie proveditelnosti návrhu Veřejná knihovna v Průhonicích Studie proveditelnosti návrhu Verze: Vytvořil: Poslední aktualizace: 0.2 - úvodní draft Mgr. Vítězslav Praks, PhD. 2011-03-01 Veřejná knihovna v Průhonicích 1.1 Úvod Obsahem

Více

Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov. Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4

Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov. Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4 Pořizovatel: Městský úřad Kyjov Odbor územního plánu a rozvoje Masarykovo nám. 1 697 22 Kyjov Zpracovatel: Urbanistický ateliér Zlín tř. Tomáše Bati 399 763 02 Zlín 4 Vedoucí projektant: Zodpovědný projektant:

Více

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA ČESKÁ REPUBLIKA ŠUMAVA Šumava, jako jedno s nejstarších pohoří Evropy, je tvořena horninami prvohorního stáří, zejména žulami, rulami a svory. Je to lesnaté kopcovité pohoří s rozsáhlými náhorními plošinami

Více

OTÁZKY K ÚSTNÍM ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM 2012

OTÁZKY K ÚSTNÍM ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM 2012 Obor: Kuchař číšník se zaměřením na kuchyň 65 51 H/ 01 školní rok 2011 2012 1 a) Česká kuchyně uveďte nejžádanější a nejznámější pokrmy této kuchyně. Sestavte menu o čtyřech chodech včetně technologických

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL V roce 1994 vydal Obecní úřad v Liptále knihu Liptál s podtitulem Kapitoly z historie obce na Valašsku Její autor PhDr. Ladislav Baletka zde zachytil dějiny obce od jejího vzniku

Více

SOARE SEKT a.s. Sekty vyrobené metodou Charmat zastupují značky Mucha Sekt, Rossijskoe Igristoe.

SOARE SEKT a.s. Sekty vyrobené metodou Charmat zastupují značky Mucha Sekt, Rossijskoe Igristoe. SOARE SEKT a.s. SOARE SEKT a.s. - je druhé největší vinařské uskupení v České republice. Ve svém portfoliu má Soare sekt zastoupen kompletní vinařský sortiment tj. sekty, šumivá vína, tichá vína, šumivé

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK od 15.9. do 21.9. 2013

JÍDELNÍ LÍSTEK od 15.9. do 21.9. 2013 JÍDELNÍ LÍSTEK od 15.9. do 21.9. 2013 Pondělí Polévka rýžová Zapečená brokolice se šunkou a sýrem, brambor, kompot Úterý Polévka z vaječné jíšky Vepřová pečeně, zelí, bramborový knedlík Středa Polévka

Více

ze života neziskovek

ze života neziskovek ze života neziskovek KARNEVALOVÁ SEZÓNA CEMA Žamberk, z.ú. nabízí přes 110 různých kostýmů ve své PŮJČOVNĚ DĚTSKÝCH KARNEVALOVÝCH MASEK. Katalog masek a ceník naleznete na www.cema-nno.cz. KALENDÁŘ AKCÍ

Více

Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO

Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO Naše novinka vychází z maximální snahy potěšit pivní gurmány originální specialitou, která bude plně respektovat

Více

6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI

6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI MAS Litomyšlsko o.p.s. vyhlašuje 6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2. Realizace místní rozvojové strategie Programu rozvoje venkova ČR, které budou v souladu

Více

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 8. ZŠ Slovo úvodem 8. základní škola má již více jak padesátiletou tradici. Během let poskytla vzdělání tisícům žáků z města i okolí. Přesto není školou, která

Více

KATALOG KAMION PLNÝ KM BETY

KATALOG KAMION PLNÝ KM BETY KATALOG KAMION PLNÝ KM BETY 2013 VELKÁ POKRÝVAČSKÁ SOUTĚŽ Zapojte se a vyhrajte hlavní cenu - kamión plný betonové střešní krytiny od společnosti KM Beta a.s. Hlavní cena 2013 Nejlepší pokrývačské firmy,

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE. rozloha: 5 267 km². počet obyvatel: 640 508. průměrná hustota: 122 obyv. / km². nejvyšší bod: Praděd ( 1491 m ) krajské město: Olomouc

ZÁKLADNÍ ÚDAJE. rozloha: 5 267 km². počet obyvatel: 640 508. průměrná hustota: 122 obyv. / km². nejvyšší bod: Praděd ( 1491 m ) krajské město: Olomouc ZÁKLADNÍ ÚDAJE rozloha: 5 267 km² počet obyvatel: 640 508 průměrná hustota: 122 obyv. / km² nejvyšší bod: Praděd ( 1491 m ) krajské město: Olomouc poloha: leží na severu Moravy okresy: Jeseník, Šumperk,

Více

JDEME JEŠTĚ DÁLE Podporovaná příprava, vzdělávání a zaměstnávání lidí se zkušeností s duševním onemocněním.

JDEME JEŠTĚ DÁLE Podporovaná příprava, vzdělávání a zaměstnávání lidí se zkušeností s duševním onemocněním. JDEME JEŠTĚ DÁLE Podporovaná příprava, vzdělávání a zaměstnávání lidí se zkušeností s duševním onemocněním. O organizaci: MENS SANA, o.p.s. (zdravá mysl), je nestátní, nezisková organizace, která byla

Více

Člověk a svět práce. Charakteristika předmětu:

Člověk a svět práce. Charakteristika předmětu: Člověk a svět práce Charakteristika předmětu: Obsahové vymezení Vzdělávací obsah předmětu je realizován v průběhu celého základního vzdělávání a je určen všem žákům. Obsah oboru je v 1. - 5. ročníku je

Více

5.7.Učební osnovy - Vlastivěda

5.7.Učební osnovy - Vlastivěda 5.7.Učební osnovy - Vlastivěda 5.4 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět 5.4.1 Vzdělávací obor Člověk a jeho svět 5.4.1.3 NÁZEV VYUČOVACÍHO PŘEDMĚTU: VLASTIVĚDA 5.4.1.3.1 Charakteristika vyučovacího předmětu

Více

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Odbor finanční Zastupitelstvo města Dne 17.2.2016 N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Zpráva se předkládá z důvodu: zákona o obcích 128/2000 Sb. Zprávu vypracoval: ing.ivana Polenová vedoucí

Více

Název žadatele Adresa žadatele Název projektu. Deštné v Orlických horách 61, 517 91. Trasy pro lyžařskou turistiku Orlických hor 435 000

Název žadatele Adresa žadatele Název projektu. Deštné v Orlických horách 61, 517 91. Trasy pro lyžařskou turistiku Orlických hor 435 000 Přehled schválených projektů - INTERREG III A Název žadatele Adresa žadatele Název projektu Výše schválené dotace v Kč 1. EŘV Trasy pro lyžařskou turistiku Orlických hor 435 000 Město Rýchorského náměstí

Více

ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT

ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT V roce 2012 byli v rámci výběrového šetření pracovních sil dotazováni respondenti ve věku 50-69 let na téma jejich odchodu do důchodu. Přechod mezi aktivitou

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy I. Provozní doba MŠ: Provozní řád mateřské školy 6.30 17.00 Režimové požadavky: I. Orientační režim dne Orientační režim dne dětí vychází z rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání, charakteristiky

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

JIŽNÍ ČECHY harmonické

JIŽNÍ ČECHY harmonické JIŽNÍ ČECHY harmonické ŽIVOT V PAMÁTKÁCH www.zijemevpamatkach.cz Dvacet let UNESCO v jižních Čechách.................................................... Český Krumlov.....................................................................

Více

Kulturní akce v členských obcích MAS Znojemské vinařství

Kulturní akce v členských obcích MAS Znojemské vinařství Kulturní akce v členských obcích MAS Znojemské vinařství OBEC BANTICE 7. 6. 2014 v 15.00 hod. - Den dětí 16. a 17. 8. 2014 Posvícení OBEC BOHUTICE 26. 7. 2014 - Letní meruňkový karneval Nenechte si ujít

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Regionální kultura, vy_32_inovace_ma_34_17

Více