Vybrané změny v oblasti nemovitostí ve vztahu k energetice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vybrané změny v oblasti nemovitostí ve vztahu k energetice"

Transkript

1 Nová civilní legislativa Vybrané změny v oblasti nemovitostí ve vztahu k energetice (pohled provozovatele přenosové soustavy) Vlastimil Diviš právník odbor Právní služby, ČEPS, a. s. seminář AEM

2 NEMOVITOSTI ( 498) věci, pozemky + věcná práva k nim podzemní stavby se samostatným účelovým určením (např. vinný sklep, důl) + věcná práva k nim práva, která za nemovité věci prohlásí zákon (např. právo stavby) + věcná práva k nim o kterých zvláštní právní předpis stanoví, že nejsou součástí pozemku a takové věci nelze přenést z místa na jiné místo, aniž by došlo k porušení jejich podstaty (např. pozemní komunikace, letiště) + věcná práva k nim jednotky ( 1159) stavby vlastněné jiným vlastníkem než vlastníkem pozemku ( 3055/1) - výslovně prohlášené NOZ za nemovitosti dočasné stavby ( 506/1) inženýrské sítě ( 509) jedná se tedy o samostatné věci (nejsou součástí pozemku) - budou ale vždy nemovitostmi? (i zde podle posuzování porušení podstaty )

3 SOUČÁST POZEMKU Stavba není součástí pozemku Součást pozemku prostor nad povrchem i pod povrchem, stavby zřízené na pozemku a jiná zařízení s výjimkou staveb dočasných, ( 506). Pozor na rozdíl mezi právem veřejným a soukromým - pro daňové účely stavba samostatnou věcí je (soukromé právo je nezávislé na právu veřejném - 1/1).

4 Vlastník pozemku a vlastník stavby, která je na tomto pozemku zřízena, nejsou totožné osoby ( 3055/1). Všichni spoluvlastníci stavby nejsou zároveň vlastníky pozemku, na kterém je stavba zřízena ( 3055/1) pokud stejní spoluvlastníci, pak musí mít ale ještě i stejné podíly. Stavba se nestane součástí pozemku POKUD : Stavba nebo pozemek jsou zatíženy věcným právem, toto věcné právo trvá a povaha věcného práva spojení vylučuje ( 3060). Má být stavba postavena na pozemku jiného vlastníka sice za účinnosti NOZ, ale věcné právo opravňující ke stavbě vzniklo stavebníkovi do konce roku 2013 nebo do konce roku 2013 uzavře stavebník smlouvu umožňující mu stavbu na cizím pozemku provést ( 3055/2). U všech případů se zavádí zákonné předkupní právo vlastníka stavby a vlastníka pozemku navzájem (není možné ani smluvně vyloučit) působí i vůči novému nabyvateli stavby či pozemku. Akcese ani předkupní právo se neuplatní vůči stavbám inženýrských sítí ( 3061). U staveb, které nebudou kvalifikovány jako inženýrská síť nedojde ke ztrátě vlastnictví (splynutí) díky nestejnému vlastníkovi pozemku a stavby.

5 POVAHA INŽENÝRSKÉ SÍTĚ Inženýrské sítě, zejména vodovody, kanalizace nebo energetické či jiné vedení, nejsou součástí pozemku. Má se za to, že součástí inženýrských sítí jsou i stavby a technická zařízení, která s nimi provozně souvisí ( 509). Ne zcela jasné, co ještě je a co není inženýrskou sítí. Existují i názory, že při hledání obsahu pojmu nelze vycházet z právních předpisů veřejného práva stavební zákon, energetický zákon ( 1 a 3029/2). Je podmínkou inženýrské sítě její funkčnost (opuštěné potrubí v zemi, nevybavené stožáry elektrického vedení)? K vyloučení pochyb v 104/10 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích jednoznačně stanoveno, že síť elektronických komunikací (včetně stožárů, nadzemního i podzemního komunikačního vedení a jejich opěrných a vytyčovacích bodů) není součástí pozemku ve smyslu jiného právního předpisu 64) a je ve smyslu jiného právního předpisu 64) považována za inženýrskou síť. 509 však neodpovídá na otázku, zda jsou inženýrské sítě nemovitostí. Důvodová zpráva NOZ inženýrské sítě nejde-li je bez porušení podstaty jak tomu bude ve většině případů, jde o věci nemovité.

6 POVAHA INŽENÝRSKÉ SÍTĚ Věc hromadná ( 501) přenosovou soustavu považujeme za věc hromadnou (soubor jednotlivých věcí, náleží téže osobě, považován za jeden předmět, nesoucí společné označení). Definice soustav v úvodních ustanoveních energetického zákona ani 509 NOZ tomuto závěru nijak nebrání. Inženýrská síť se tak může skládat ze souboru věcí, který je souborem věcí movitých i nemovitých. V současné době jsou např. v plynárenství určité části distribučních soustav vlastněny subjekty odlišnými od jejich provozovatelů. NOZ jim nemůže toto vlastnictví nabytím své účinnosti odejmout ve prospěch vlastníka větší části (provozovatele distribuční soustavy).

7 DOBRÁ VÍRA STAVBA SOUČÁST POZEMKU 3058/2 Bylo-li vlastnické právo k pozemku zcizeno třetí osobě, která byla při nabytí vlastnického práva v dobré víře, že stavba je součástí pozemku, přestane být stavba samostatnou věcí a stane se součástí pozemku, na němž je zřízena. (za náhradu) 3057 Zřídí-li vlastník k pozemku věcné právo ve prospěch třetí osoby, která věcné právo nabývá v dobré víře, že stavba je součástí pozemku, považuje se vůči této osobě stavba za součást pozemku Ustanovení tohoto oddílu se nepoužijí, jedná-li se o stavbu, která není součástí pozemku podle tohoto zákona, nebo o nemovitou věc podle 498 odst. 1 věty druhé. Oddíl 5 o věcných právech se na inženýrské sítě nepoužije.

8 NABÝVÁNÍ VLASTNICTVÍ okamžik nabytí vlastnictví přechod nebezpečí na věci věc nezapsaná ve veřejném seznamu věc zapsaná ve veřejném seznamu již účinností smlouvy - není nutné předání ( 1099) až předáním ( 2121) zápisem ( 1105, 1102) až předáním ( 2130) zcizení věci několika osobám věc nezapsaná ve veřejném seznamu věc zapsaná ve veřejném seznamu Vlastníkem bude ten, komu bude věc předána jako prvnímu. (1. den smlouva s prvním bez předání věci, 2. den smlouva s druhým současně s předáním vlastníkem se stává druhý kupující!) držba má přednost před vlastnictvím ( 1100/1) Vlastníkem bude ten, kdo je v dobré víře a jeho vlastnické právo bylo zapsáno do veřejného seznamu jako prvnímu ( 1100/2) neotálet s podáním návrhu na zápis do veřejného seznamu! uplatnění zásady pořadí zápisu věcných práv do veřejného seznamu podle doby podání návrhu ( 981/1).

9

10 SLUŽEBNOST INŽENÝRSKÉ SÍTĚ SIS ( 1267) Provozovatel přenosové soustavy je povinen uzavírat s vlastníkem cizího pozemku věcné břemeno (tím vyloučeny jiné tituly k cizímu pozemku jako je právo stavby, nájem, apod.). SIS koncipována jako soukromoprávní (párové ustanovení), nezasahuje tedy do četných veřejnoprávních úprav (např. v energetickém zákoně) a ponechává je nedotčeny. SIS nebyla do NOZ zařazena pro subjekty, které mají zřizování VB zákonem již zcela dostatečně upravenou pro realizaci potřeb veřejného zájmu, ale pro soukromé subjekty, kterým tato úprava chybí (prof. Eliáš uvádí, že SIS byla záměrně pojata jako služebnost využitelná v sousedských vztazích (tam, kde je na vedení sítí veřejný zájem, upravuje problematiku veřejné právo zvláštní zákony). Má sloužit k usnadnění návodem, co má být ujednáno ve smlouvě o služebnosti nebo pro obsah vydržení služebnosti či pro výrok v případě vyvlastnění (jakou služebnost má ale úřad vyvlastnit? podle energetického zákona či podle NOZ služebnost inženýrské sítě)?

11 SLUŽEBNOST INŽENÝRSKÉ SÍTĚ SIS ( 1267) Veřejnoprávní prvky VB povinnost provozovatele zřídit VB - VB zřizováno pro provozování přenosové soustavy ve veřejném zájmu veřejnoprávní oprávnění sloužící k výkonu práv z VB. Energetický zákon je vůči NOZ předpisem speciálním (vlastní úprava v energetickém zákoně téměř překrývá úpravu NOZ). Výčet služebností včetně jejich obsahu je podle NOZ zásadně dispozitivní zatímco úprava energetického zákona je úpravou kogentní (včetně závazného stanovení obsahu VB). NOZ do ustanovení EZ veřejnoprávní povahy podle 3029/2 nezasahuje, a pokud se v jedná o ustanovení EZ, která mají soukromoprávní povahu, z principu speciality právního předpisu se uplatní před úpravou NOZ. Nazývání věcných břemen podle energetického zákona služebností inženýrské sítě může být matoucí (vyvolat porovnávání obsahu VB podle energetického zákona a NOZ a interpretaci možných odlišností) je proto vhodné odkazovat na VB podle energetického zákona.

12 SLUŽEBNOST INŽENÝRSKÉ SÍTĚ SIS ( 1267) Pokud by se VB podle energetického zákona nesla ve svém názvu SIS, pro vyloučení konfliktů obou úprav (zabránění kombinace výběru těch částí obou ustanovení, které vedle sebe mohou společně obstát) by měla být výslovně vyloučena úprava SIS v 1267 a násl. Požadavky obsažené v nové úpravě služebnosti inženýrské sítě nelze vztáhnout i na věcná břemena vzniklá před účinností NOZ. Pokud by se ustanovení SIS měla vztahovat na již vzniklá VB podle EZ, nemohlo by platit, že jsou ustanovení SIS dispozitivní. Podle nového katastrálního zákona zapisuje KÚ do KN věcná břemena KÚ tedy nepožaduje, aby ve smlouvě o zřízení VB bylo uvedeno, že se jedná o služebnost či o reálné VB, mělo by postačit dostatečné vyjádření obsahu VB (viz katastrální vyhláška, kde se rovněž nepoužívá rozlišování služebnosti/reálná břemena, ale pouze obecně VB a uvádí, že do KN se mimo jiné zapisuje i jeho obsah ). V případě, že je VB vyvlastněno, zapisuje vyvlastňovací rozhodnutí do KN vkladem (nikoli záznamem jako dříve) vkladové řízení musí zahájit oprávněný. Vkladové řízení je automaticky zahájeno, pouze pokud dojde KÚ rozhodnutí soudu nebo soudního exekutora.

13 SLUŽEBNOST TYPU IN REM PODLE NOZ výhoda zachování VB i při změně vlastníka stavby panující věcí nemovitá věc představovaná vedením, služebnou věcí vedením dotčený pozemek služebnost v souladu s 1262/1 zapsána v KN u služebného pozemku, který je v KN evidován (na rozdíl od vedení, které evidované není) viz. 16 odst. 4 vyhlášky č. 357/2013, katastrální vyhláška ( Věcné břemeno ve prospěch nemovitosti panující, která není předmětem evidování v katastru, se eviduje pouze u nemovitosti zatížené. ). panující věcí může být i věc movitá (v případě, že část inženýrské sítě nesplní podmínky pro věc nemovitou ) Viz : Komentář k NOZ (Spáčil, J. a kol. Občanský zákoník III. Věcná práva ( ). Komentář. 1. vydání. Praha: C. H. Beck, 2013, 1276 s. str ), - služebnosti jsou institutem soukromého práva, jsou institutem dispozitivním a za dodržení pravidel povahy služebností lze sjednat služebnost s libovolným obsahem. Uváděn ilustrativní příklad, ve kterém je uvažována služebnost spočívající v právu kotvit, kdy panující věcí je loď (tedy věc movitá) a služebnou věcí pozemek (tedy věc nemovitá) zasahující do přístavu.

14 OCHRANNÁ PÁSMA A VEŘEJNOPRÁVNÍ OPRÁVNĚNÍ Stále platí, že ochranné pásmo není věcným břemenem (VB se pro jeho rozsah nezřizuje, ani za něj nenáleží náhrada v rámci náhrady za VB). Oprávnění provozovatele přenosové soustavy náležejí jak z práv odpovídajících věcným břemenům tak z tzv. veřejnoprávních oprávnění (např. 24/3 písm. f) a g). Jedná se o dva zcela odlišné instituty, které nelze slučovat (veřejnoprávní oprávnění není věcným břemenem)! Veřejnoprávní oprávnění se nevkládají do katastru nemovitostí, jelikož vznikají (existují) ze zákona a chybí tak zákonný důvod k vkladu těchto práv.

15 SJEDNÁVÁNÍ SMLUV O VB 560 Písemnou formu vyžaduje právní jednání, kterým se zřizuje nebo převádí věcné právo k nemovité věci, jakož i právní jednání, kterým se takové právo mění nebo ruší. 561/2 Jedná-li více osob, vyžadují se jejich projevy na téže listině při právním jednání, kterým se zřizuje nebo převádí věcné právo k nemovité věci, anebo kterým se takové právo mění nebo ruší. V případě písemné formy, půjde o nabídku pokud je podepsána oprávněným. Pokud navrhovatel (oprávněný) podepisuje až jako druhý v pořadí, pak jde pouze o výzvu povinnému k vyjednávání smlouvy (k přijetí své nabídky pak vyzývá povinný oprávněného). Ve smlouvách o smlouvách budoucích o zřízení VB možnost ujednat časově omezený zákaz zcizení nebo zatížení věci ( 1761) zřejmě neochota vlastníka (povinného) k zatížení své nemovitosti zápisem zákazu do katastru nemovitostí. Kontraktační pravidla lze ujednat odlišně od NOZ (např. vyloučit finální krok uzavření smlouvy zpětnou informaci o přijetí nabídky navrhovateli). Pamatovat i na ustanovení vyloučení přijetí s odchylkami ( 1740/3) nejlépe přímo v návrhu smlouvy, popř. podepisovat až jako poslední smluvní strana.

16 VB A ZÁSADA MATERIÁLNÍ PUBLICITY 984/1 (1) Není-li stav zapsaný ve veřejném seznamu v souladu se skutečným právním stavem, svědčí zapsaný stav ve prospěch osoby, která nabyla věcné právo za úplatu v dobré víře od osoby k tomu oprávněné podle zapsaného stavu. Dobrá víra se posuzuje k době, kdy k právnímu jednání došlo; vzniká-li však věcné právo až zápisem do veřejného seznamu, pak k době podání návrhu na zápis. (tj. NABYTÍ OD NEOPRÁVNĚNÉHO). V případě zápisů do katastru nemovitostí odklad zásady materiální publicity na ( 3064). Čas daný vlastníkům a jiným oprávněným osobám k usouladnění skutečného stavu se stavem zapsaným. 984/2 Pro nezbytnou cestu, výměnek a pro věcné právo vznikající ze zákona bez zřetele na stav zápisů ve veřejném seznamu se věta první odstavce 1 nepoužije. Omezení zásady materiální publicity vůči věcným právům vznikajícím ze zákona (nezapsaným). VB vznikající ze zákona by tak neměla zanikat.

17 TITUL KE STAVBĚ NA CIZÍM POZEMKU. I. stavba na vlastním pozemku II. stavba na cizím pozemku (např.) Právo stavby Nájem - stavba se nestane součástí pozemku, pokud půjde o stavbu dočasnou Výpůjčka Dočasná stavba? - stavba se nestane součástí pozemku, pokud půjde o stavbu dočasnou Věcné břemeno - stavba se nestane součástí pozemku, pokud půjde o stavbu dočasnou

18 KDY JDE O STAVBU DOČASNOU? a) rozhodnutí stavebního úřadu? 2 odst. 3 stavebního zákona (stavba, u které stavební úřad předem omezí dobu jejího trvání) co ale stavby, které se nepovolují či stavby, které by měly, ale jsou zřízeny bez něj (černé)? b) vůle stavebníka? c) časová omezenost právního titulu k cizímu pozemku? ( 3055 odst. 2 by postrádal význam a šlo by o obcházení institutu práva stavby) d) objektivní kritérium? účel a provedení stavby (měl by mít rozhodující roli, zejména když 3. osoby nemohou ověřit skutečnost a), b) a c)

19 ŘEŠENÍ STAVBY NA CIZÍM POZEMKU V PŘÍPADĚ NEDOHODY STRAN ( 1084) Bude vlastníka pozemku. obecné pravidlo vlastník pozemku nahradí dobrověrnému stavebníkovi účelně vynaložené náklady stavby zřejmě i pro stavby, které nejsou součástí pozemku (inž. sítě) Bude odstraněna. pouze v případě soudního rozhodnutí na návrh vlastníka pozemku přihlédnutí k dobré víře stavebníka Bude vlastníka stavby. pokud stavebník zřídil v dobré víře, může se domáhat stavebník po vlastníkovi pozemku převedení pozemku (stejné právo i vlastník pozemku) o tomto může rozhodnout i soud Podle NOZ již nelze řešit soudním zřízením VB!

20 1004 OCHRANA DRŽBY ( 1004) (1) Je-li držitel prováděním stavby ohrožen v držbě nemovité věci nebo může-li se pro to důvodně obávat následků uvedených v 1013 a nezajistí-li se proti němu stavebník cestou práva (???), může se ohrožený držitel domáhat zákazu provádění stavby. Zákazu se držitel domáhat nemůže, jestliže ve správním řízení, jehož byl účastníkem, neuplatnil své námitky k žádosti o povolení takové stavby, ač tak učinit mohl. (2) Dokud není o záležitosti rozhodnuto, může soud zakázat, aby se stavba prováděla. Hrozí-li však přímé nebezpečí, nebo dá-li žalovaný přiměřenou jistotu, že věc uvede v předešlý stav a nahradí škodu, ale žalobce jistotu za následky svého zákazu nedá, soud nezakáže, aby se zatím v provádění stavby pokračovalo, ledaže zákaz odůvodňují okolnosti případu. Týká se zřejmě oprávněnosti stavby soukromoprávního titulu k užívání pozemku (nepovolenou stavbu řeší stavební zákon). Námitky k žádosti o povolení územní, stavební řízení, i v případě, pokud je uplatnit nemohl.

21 POSTUP VKLADOVÉHO ŘÍZENÍ

22 NESOULAD SE ZÁPISEM VE VEŘEJNÉM SEZNAMU (KN) Důvod pro uplatnění poznámky spornosti Zapsaný stav je v nesouladu se skutečným právním stavem (zapsaný stav je již překonán) ( 985) Cíl Nárok Účinky vůči 3. osobám Vytvoření nového stavu (např. zápis vlastnického práva vzniklého vydržením) Zápis poznámky spornosti do KN Ode dne žádosti o poznamenání poznámky spornosti Podmínky Společně s žádostí o poznámku spornosti již předložit i podanou soudní žalobu Zapsaný stav je dotčen zápisem bez právního důvodu (zápis neměl být od počátku vůbec proveden) ( 986) Obnovení stavu před zápisem bez právního důvodu (např. zabránění zápisu zatížení věcným břemenem) Zápis poznámky spornosti do KN Vůči tomu komu neoprávněný zápis svědčí a všem následujícím zápisům Do 1 měsíce ode dne, kdy se o zápisu dozvěděl Do 2 měsíců od žádosti o poznámku musí žadatel podat soudní žalobu

23 DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Vlastimil Diviš senior specialista odboru Právní služby ČEPS, a.s Elektrárenská 774/2 Praha 10

VÉCNÉ BŔEMENO 1. VĚCNÉ BŘEMENO. Věcné břemeno. Druhy věcných břemen. Vznik věcných břemen. Zánik věcných břemen. Předkupní právo

VÉCNÉ BŔEMENO 1. VĚCNÉ BŘEMENO. Věcné břemeno. Druhy věcných břemen. Vznik věcných břemen. Zánik věcných břemen. Předkupní právo VĚCNÉ BŘEMENO, VĚCNÉ PŘEDKUPNÍ PRÁVO VÉCNÉ BŔEMENO Věcné břemeno Druhy věcných břemen Vznik věcných břemen Zánik věcných břemen Předkupní právo 1. VĚCNÉ BŘEMENO Pojem věcného břemene je zařazeno do občanského

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny:

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny: Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 44 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK- 25637/2013-22, k zápisu vlastnictví jednotek vymezených podle zákona č. 72/1994

Více

JUDr. Ladislav Navrátil, soudní exekutor USNESENÍ. Dražební vyhlášku o provedení elektronické dražby dobrovolné

JUDr. Ladislav Navrátil, soudní exekutor USNESENÍ. Dražební vyhlášku o provedení elektronické dražby dobrovolné JUDr. Ladislav Navrátil, soudní exekutor Exekutorský úřad Pardubice, Sladkovského 592, 530 02 Pardubice tel. 606 050 465, 727 954 056 podatelna@exekuce-pardubice.cz, www.exekuce-pardubice.cz č. j. 052

Více

VYVLASTŇOVACÍ ŘÍZENÍ OD A DO Z

VYVLASTŇOVACÍ ŘÍZENÍ OD A DO Z VYVLASTŇOVACÍ ŘÍZENÍ OD A DO Z 1. aktualizace k 1. 9. 2013 V právní úpravě, která se týká omezení či odnětí vlastnických práv pro dosažení účelu vyvlastnění (dále jen vyvlastnění), došlo k 1. 2. 2013 ke

Více

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s.

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s. Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. SÚ/328/1638/2010/Ku č.j. SÚ/330/1639/2010/Ku vyřizuje: Mária Kudelová e-mail:kudelova@brusperk-mesto.cz datum: 6.10.2010 R O Z H O

Více

Pravidla pro rozhodčí řízení (dále jen Pravidla )

Pravidla pro rozhodčí řízení (dále jen Pravidla ) (dále jen Pravidla ) Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pokud vznikne majetkový spor mezi stranami, tedy mezi Zhotovitelem a Objednatelem (dále jen strany ), může tento spor v souladu se zákonem č. 216/1994

Více

Usnesení o nařízení dražební jednání elektronická dražba

Usnesení o nařízení dražební jednání elektronická dražba Exekutorský úřad České Budějovice soudní exekutor JUDr. Milan Bronec Šumavská ul. 17, 370 01 České Budějovice, tel: 387436038, e-mail: urad@exekutor-cb.cz www.exekutor-cb.cz, datová schránka: 64ug78z č.j.

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

2870/15/ja Číslo jednací: 164 EX 2515/15-75

2870/15/ja Číslo jednací: 164 EX 2515/15-75 2870/15/ja Číslo jednací: 164 EX 2515/15-75 USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce

Více

Usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška) usnesení o nařízení dražebního jednání (dražební vyhláška)

Usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška) usnesení o nařízení dražebního jednání (dražební vyhláška) Č.j. 0136 EX-D 3/2015 Č.j. opr.: 12D614/2013 Usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška) Soudní exekutor JUDr. Vratislav Pospíšil, Exekutorský úřad Ústí nad Labem, se sídlem

Více

Usnesení o odročení dražebního jednání

Usnesení o odročení dražebního jednání č.j. 197 EX 862/13-205 Usnesení o odročení dražebního jednání Soudní exekutor Mgr. Alan Havlice, Exekutorský úřad Jeseník, se sídlem Otakara Březiny 229/5, 790 01 Jeseník, pověřený k provedení exekuce

Více

Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky portálu iautodíly společnosti CZ-Eko s.r.o. I. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) tvoří nedílnou součást každé kupní smlouvy, jejímž předmětem

Více

184/2006 Sb. ZÁKON ze dne 14. března 2006. o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě. (zákon o vyvlastnění)

184/2006 Sb. ZÁKON ze dne 14. března 2006. o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě. (zákon o vyvlastnění) 184/2006 Sb. ZÁKON ze dne 14. března 2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Změna: 167/2012 Sb. Změna: 405/2012 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

N á v r h VYHLÁŠKA. č. /2015 Sb. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

N á v r h VYHLÁŠKA. č. /2015 Sb. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě N á v r h VYHLÁŠKA č. /2015 Sb. ze dne o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Energetický regulační úřad (dále jen Úřad ) stanoví podle 98a odst. 2 písm. g) zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách

Více

U S N E S E N Í. I. Elektronické dražební jednání se koná dne 10.12.2015 v 09:00:00 hodin, prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese:

U S N E S E N Í. I. Elektronické dražební jednání se koná dne 10.12.2015 v 09:00:00 hodin, prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese: Stránka 1 z 5 U S N E S E N Í JUDr. Vít Novozámský, soudní exekutor Exekutorského úřadu Brno-město se sídlem Bratislavská 73, 602 00 Brno-Město, Česká republika pověřený provedením exekuce, které vydal

Více

Předmětem dražby jsou nemovité věci ve vlastnictví povinného, a to:

Předmětem dražby jsou nemovité věci ve vlastnictví povinného, a to: Č.j. 198EX 13/06-121 Pův. sp. zn.: 59EX 13/06 Sp.zn.opr.: 1306 U s n e s e n í Mgr. Jaroslava Schafferová, soudní exekutor Exekutorského úřadu Brno venkov jmenovaný na základě rozhodnutí ministra spravedlnosti

Více

Usnesení. Č. j. 099 EX 7626/13-68

Usnesení. Č. j. 099 EX 7626/13-68 Usnesení Č. j. 099 EX 7626/13-68 Soudní exekutor JUDr. Ivo Luhan, Exekutorský úřad Praha 1, se sídlem Karlovo nám. 17, 120 00 Praha 2, pověřený opatřením Okresního soudu v Olomouci ze dne 6. 11. 2013,

Více

D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A. pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech

D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A. pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech (schváleno na zasedání Městského zastupitelstva v Děčíně dne 2. 7. 1998 usnesením

Více

U S N E S E N Í. ve věci. proti. rozhodl o změně usnesení - dražební vyhlášky ze dne 13.04.2016, č.j. 1 EX 02279/04 takto:

U S N E S E N Í. ve věci. proti. rozhodl o změně usnesení - dražební vyhlášky ze dne 13.04.2016, č.j. 1 EX 02279/04 takto: Č.j. 1 EX 02279/04- U S N E S E N Í Soudní exekutor JUDr. Zdeněk Zítka, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení o nařízení

Více

USNESENÍ. Číslo jednací: 131 EX 4395/11-211

USNESENÍ. Číslo jednací: 131 EX 4395/11-211 Exekutorský úřad Liberec Voroněžská 144/20, 460 01 Liberec I, Staré Město Soudní exekutor Mgr. Petr Polanský tel: 485 104 163, fax: 485 104 271, e-mail: urad@exekuceliberec.cz, www: http://www.exekuceliberec.cz,id

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

USNESENÍ. Další dražba

USNESENÍ. Další dražba Exekutorský úřad Liberec Voroněžská 144/20, 460 01 Liberec I, Staré Město Soudní exekutor Mgr. Petr Polanský tel: 485 104 163, fax: 485 104 271, e-mail: urad@exekuceliberec.cz, www: http://www.exekuceliberec.cz,id

Více

Usnesení o nařízení dražebního roku (dražební vyhláška) elektronická dražba

Usnesení o nařízení dražebního roku (dražební vyhláška) elektronická dražba EXEKUTORSKÝ ÚŘAD JESENÍK, Mgr. Alan Havlice, soudní exekutor Otakara Březiny 229/5, 790 01 Jeseník; tel: 584 411 112, 581 112 200; fax: 584 450 309; IČ: 03372537 DIČ: CZ6608111400; e-mail: info@exekutor-jesenik.cz,

Více

Kupní smlouva. kontaktní osoba, tel.č. Na adresu kontaktní osoba, tel.č.

Kupní smlouva. kontaktní osoba, tel.č. Na adresu kontaktní osoba, tel.č. Prodávající: SITEL, spol. s r.o. se sídlem Praha 4, Baarova 957/15, PSČ 140 00 Kupní smlouva Kupující: se sídlem/místem podnikání: IČ: 447 97 320 spisová značka: C 6725 vedená u rejstříkového soudu v Praze

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí

Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí Váš dopis č.j.: Ze dne: Spis. značka: Naše č.j.: 625/2015-OŽP/TC-5 Vyřizuje: Štelmák Telefon: 374 774 285 E-mail: pavel.stelmak@tachov-mesto.cz

Více

Usnesení. proti. Hejtík Zdeněk, nar.: 8.8.1974, bytem Jateční 715, 280 02 Kolín IV (značka: 3198 C 06/2014, 15423 C 06/2013) rozhodl takto: vydává

Usnesení. proti. Hejtík Zdeněk, nar.: 8.8.1974, bytem Jateční 715, 280 02 Kolín IV (značka: 3198 C 06/2014, 15423 C 06/2013) rozhodl takto: vydává Č. j. 099 EX 8374/13-58 Usnesení Soudní exekutor JUDr. Ivo Luhan, Exekutorský úřad Praha 1, se sídlem Karlovo nám. 17, 120 00 Praha 2, pověřený opatřením Okresního soudu Kolín ze dne 22. 10. 2014, č. j.

Více

t a k t o : www.e-drazby.cz Výsledná cena nemovitých věcí byla určena ve výši 4.150.000,- Kč.

t a k t o : www.e-drazby.cz Výsledná cena nemovitých věcí byla určena ve výši 4.150.000,- Kč. Číslo jednací: 156 EX 535/15-64 Uvádějte při veškeré korespondenci U s n e s e n í Soudní exekutor JUDr. Milan Makarius Exekutorského úřadu Praha-západ, se sídlem Plzeňská 298/276, 151 23 Praha 5, na základě

Více

USNESENÍ. t a k t o: Číslo jednací: 131 EX 6061/14-44

USNESENÍ. t a k t o: Číslo jednací: 131 EX 6061/14-44 Exekutorský úřad Liberec Voroněžská 144/20, 460 01 Liberec I, Staré Město Soudní exekutor Mgr. Petr Polanský tel: 485 104 163, fax: 485 104 271, e-mail: urad@exekuceliberec.cz, www: http://www.exekuceliberec.cz,id

Více

Městský úřad Březnice Stavební úřad

Městský úřad Březnice Stavební úřad Spis: Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon E-mail: 2109/2015/SÚ 2109/2015/MUBREZ/SU-5 Ing. Novotná 318 403 172 stavebni@breznice.cz Městský úřad Březnice Stavební úřad Náměstí 11, 262 72 Březnice Březnice

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í O U M Í S T Ě N Í

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í O U M Í S T Ě N Í MĚSTSKÝ ÚŘAD KRNOV ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE HLAVNÍ NÁMĚSTÍ 1 794 01 KRNOV Váš dopis zn.: Ze dne: Naše zn.: Mukrn/201544081/RR/SU/Bl. Vyřizuje: Ing. Alena Blaščíková Telefon: 554 697 709 E-mail: ablascikova@mukrnov.cz

Více

Usnesení o nařízení dražebního roku (dražební vyhláška) elektronická dražba

Usnesení o nařízení dražebního roku (dražební vyhláška) elektronická dražba EXEKUTORSKÝ ÚŘAD JESENÍK, Mgr. Alan Havlice, soudní exekutor Otakara Březiny 229/5, 790 01 Jeseník; tel: 584 411 112, 581 112 200; fax: 584 450 309; IČ: 03372537 DIČ: CZ6608111400; e-mail: info@exekutor-jesenik.cz,

Více

POKYNY Č. 45. Část I Zápis nové stavby jako samostatné věci

POKYNY Č. 45. Část I Zápis nové stavby jako samostatné věci Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 45 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK 25639/2013-22 pro zápis nové stavby, zápis vlastnického práva k nové stavbě a zápis

Více

vydává DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU o provedení elektronické dražby nemovitých věcí

vydává DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU o provedení elektronické dražby nemovitých věcí Číslo jednací: 120 EX 35695/13-61 v. s. oprávněný: 1116010106 č.j. oprávněný: 1116010106 U S N E S E N Í JUDr. Dalimil Mika, LL. M., soudní exekutor, Exekutorský úřad Klatovy se sídlem Za Beránkem 836,

Více

19/13-9 Číslo jednací: 164 EX 1804/14-73

19/13-9 Číslo jednací: 164 EX 1804/14-73 19/13-9 Číslo jednací: 164 EX 1804/14-73 USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce

Více

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Číslo jednací: 164 EX 7695/13-57 USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce na základě

Více

USNESENÍ. t a k t o: Číslo jednací: 184 EX 5038/15-134

USNESENÍ. t a k t o: Číslo jednací: 184 EX 5038/15-134 Exekutorský úřad Praha 9 Beranových 130, 199 00 Praha 18 - Letňany Soudní exekutor Mgr. Ondřej Svoboda tel. / fax: +420 266 314 206, e-mail: urad@eupraha9.cz, ID DS: hhwv2xp; http://www.eupraha9.cz USNESENÍ

Více

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek Rychtaříkova 1, 326 00 Plzeň Tel: +420 377 464 009, fax: +420 377 464 223, E-mail: info@exekutors.cz Spisová značka: 134 EX 14996/13-167

Více

KUPNÍ SMLOUVA. spojená s. dohodou o předkupním právu a dohodou o výhradě zpětné koupě (dále možno jen kupní smlouva )

KUPNÍ SMLOUVA. spojená s. dohodou o předkupním právu a dohodou o výhradě zpětné koupě (dále možno jen kupní smlouva ) KUPNÍ SMLOUVA spojená s dohodou o předkupním právu a dohodou o výhradě zpětné koupě (dále možno jen kupní smlouva ) 1. Město Česká Kamenice, se sídlem Česká Kamenice, Náměstí Míru 219, 407 21, Ič 00261220,

Více

posl. Prof. JUDr. Helena Válková, CSC.

posl. Prof. JUDr. Helena Válková, CSC. posl. Prof. JUDr. Helena Válková, CSC. Pozměňovací návrhy ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu obsaženému v usnesení ústavně právního výboru č. 99 - tisku 181/3 1. V části druhé čl. III se za bod 15 vkládá

Více

Usnesení. Nevrlý Jaroslav, Ing., IČO: 13281330, nar. 17.3.1955, se sídlem Ocelíkova 672/1, 149 00 Praha 4 - Háje. vydává DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU

Usnesení. Nevrlý Jaroslav, Ing., IČO: 13281330, nar. 17.3.1955, se sídlem Ocelíkova 672/1, 149 00 Praha 4 - Háje. vydává DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU Usnesení Č. j. 099 EX 6830/12-109 Soudní exekutor JUDr. Ivo Luhan, Exekutorský úřad Praha 1, se sídlem Karlovo nám. 17, 120 00 Praha 2, pověřený vedením exekuce na základě usnesení Obvodního soudu pro

Více

Nařizuje se elektronická dražba, která se koná prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese portálu: www.exdrazby.cz

Nařizuje se elektronická dražba, která se koná prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese portálu: www.exdrazby.cz Číslo jednací: 164 EX 5230/14-72 USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce na základě

Více

U S N E S E N Í VEŘEJNÁ DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA (O ELEKTRONICKÉ DRAŽBĚ)

U S N E S E N Í VEŘEJNÁ DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA (O ELEKTRONICKÉ DRAŽBĚ) Číslo jednací: 064 EX-241/05-36 U S N E S E N Í Soudní exekutor JUDr. Jaromír Peške, Exekutorský úřad Plzeň-sever se sídlem Pod Vrchem 51, 312 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení *KUCBX00ITEYJ* KUCBX00ITEYJ O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 88035/2015/OZZL/2 Sp.zn.: OZZL 87860/2015/hery datum: 1.12.2015 vyřizuje:

Více

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEMOVITÉ VĚCI

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEMOVITÉ VĚCI PŘÍLOHA č. 1 k Aukční vyhlášce č. j: 13814 SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEMOVITÉ VĚCI uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ) mezi níže uvedenými smluvními

Více

51/2006 Sb. ze dne 17. února 2006. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

51/2006 Sb. ze dne 17. února 2006. o podmínkách připojení k elektrizační soustavě 51/2006 Sb. ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Změna: 81/2010 Sb. Energetický regulační úřad stanoví podle 98 odst. 7 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a

Více

Mgr. Ondřej Svoboda, soudní exekutor DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA

Mgr. Ondřej Svoboda, soudní exekutor DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Číslo jednací: 184ED 1/16 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Ondřej Svoboda, Exekutorský úřad Praha 9 se sídlem Beranových 130, 199 00 Praha - Letňany, v souladu s ustanovením 76 odst. 2 zák. č. 120/2001

Více

Stanovy společenství vlastníků

Stanovy společenství vlastníků Stanovy společenství vlastníků I. Název Společenství vlastníků Pod Lihovarem 2232 II. Sídlo: Pod lihovarem 2231, Benešov, PSČ: 256 01 III. Předmět činnosti Zajišťování správy domu a pozemku IV. Členská

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 101 Rozeslána dne 21. srpna 2008 Cena Kč 29, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 101 Rozeslána dne 21. srpna 2008 Cena Kč 29, O B S A H : Ročník 2008 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 101 Rozeslána dne 21. srpna 2008 Cena Kč 29, O B S A H : 314. Zákon, kterým se mění zákon č. 6/2002 Sb., o soudech, soudcích, přísedících a státní správě

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 883/2015-D

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 883/2015-D DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 883/2015-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby dobrovolné - elektronické. Veřejná

Více

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška)

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška) Exekutorský úřad Chomutov Mgr. Jan Peroutka,soudní exekutor Revoluční 48, 430 01 Chomutov, IČ: 66225108, DIČ: CZ6805280988 Tel/Fax: 474 335 579, e-mail: info@exekucecv.cz, mobil : 774 760 744, DS: n7tg8u3

Více

USNESENÍ Další dražba

USNESENÍ Další dražba Exekutorský úřad Liberec Voroněžská 144/20, 460 01 Liberec I, Staré Město Soudní exekutor Mgr. Petr Polanský tel: 485 104 163, fax: 485 104 271, e-mail: urad@exekuceliberec.cz, www: http://www.exekuceliberec.cz,id

Více

348/2005 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ

348/2005 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ 348/2005 Sb. ZÁKON ze dne 5. srpna 2005 o rozhlasových a televizních poplatcích a o změně některých zákonů Změna: 235/2006 Sb. Změna: 112/2006 Sb. Změna: 304/2007 Sb. Změna: 7/2009 Sb. Změna: 132/2010

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU o provedení elektronické dražby nemovitých věcí

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU o provedení elektronické dražby nemovitých věcí Číslo jednací: 120 EX 11206/13-175 v. s. oprávněný: 5807099593 č.j. oprávněný: 5807099593 U S N E S E N Í JUDr. Dalimil Mika, LL. M., soudní exekutor, Exekutorský úřad Klatovy se sídlem Za Beránkem 836,

Více

Zásady pro zřizování služebností inženýrských sítí na pozemcích ve vlastnictví města

Zásady pro zřizování služebností inženýrských sítí na pozemcích ve vlastnictví města Kancelář starosty a tajemníka nám. J. M. Marků 12, 563 01 Lanškroun, www.lanskroun.eu Čj.: MULA 11112/2016 Počet listů dokumentu: 7 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2. Zásady pro zřizování služebností

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

u j e d n a l i t u t o s m l o u v u o b u d o u c í k u p n í s m l o u v ě

u j e d n a l i t u t o s m l o u v u o b u d o u c í k u p n í s m l o u v ě Ing. Gabriela Burzová IČO: 70339791 se sídlem Veleslavínská 48/39, PSČ 162 00 Praha 6, Veleslavín, ustanovený insolvenční správce dlužníka Vladimír Kratochvíl, r. č.: 801007/4259, bytem V Násypu 345/13,

Více

Obecní úřad Raškovice stavební úřad Raškovice 207, 739 04 Pražmo

Obecní úřad Raškovice stavební úřad Raškovice 207, 739 04 Pražmo Obecní úřad Raškovice stavební úřad Raškovice 207, 739 04 Pražmo Archivní značka: 328/A/5/2015/M/RD/AR/přípojka elektro Vaše spis. zn. Naše sp. zn. 2031/2009/SÚ/Olš/328 Datum vyhotovení : 2010-01-18 Poř.

Více

U S N E S E N Í. proti povinnému: Miroslav Volšička, bytem Generála Svobody čp.1716, Jirkov, 431 11, r.č.:750211/2761, dražební vyhlášku

U S N E S E N Í. proti povinnému: Miroslav Volšička, bytem Generála Svobody čp.1716, Jirkov, 431 11, r.č.:750211/2761, dražební vyhlášku Sp.zn. 048 EX 00155/13-107 U S N E S E N Í Soudní exekutor: JUDr. Katarína Maisnerová, Exekutorský úřad Praha 8, Záblatská 40/4, 198 00, Praha 9, pověřený provedením exekuce na základě pověření, které

Více

Oznámení o konání opakované dražby nedobrovolné Dražební vyhláška o konání opakované dražby nedobrovolné dle zákona č. 26/2000 Sb.

Oznámení o konání opakované dražby nedobrovolné Dražební vyhláška o konání opakované dražby nedobrovolné dle zákona č. 26/2000 Sb. Oznámení o konání opakované dražby nedobrovolné Dražební vyhláška o konání opakované dražby nedobrovolné dle zákona č. 26/2000 Sb. 1. Dražebník: NAXOS a.s. se sídlem Praha 5, Holečkova č.p.103,č.or.31,

Více

Obchodní podmínky 1. 2. 2016

Obchodní podmínky 1. 2. 2016 Obchodní podmínky 1. 2. 2016 Obchodní podmínky společnosti Celius CZ s.r.o, které platí pro nákup zboží v internetovém obchodě www.ultra-fit-slim.fast.cz a blíže specifikují práva i povinnosti prodávajícího

Více

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek Dominikánská 8, 301 00 Plzeň Tel: +420 377 464 009, E-mail: info@exekutors.cz, datova schranka: pvwg8xd Spisová značka: 134 EX 09632/13-410

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU Č.j. 108 EX 03286/02 U S N E S E N Í Soudní exekutor JUDr. Zdeněk Zítka, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení o nařízení

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA Čl. A Obecná ustanovení 1. Těmito pravidly se stanoví pravidla pro hospodaření s bytovým fondem v majetku města Odolena Voda. Nájemní vztahy se

Více

Smlouva o dílo. 1. Smluvní strany

Smlouva o dílo. 1. Smluvní strany Smlouva o dílo uzavřená podle úst. 536 a násl. zákona č. 513/1991, obchodní zákoník ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní strany 1.1. Statutární město Pardubice - městský obvod Pardubice V Zastoupené:

Více

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ Článek 1. Základní ustanovení Tento Dražební řád stanoví organizaci a průběh dražby nemovitostí (dále jen dražba) realizované soudním exekutorem při provádění exekucí

Více

U S N E S E N Í D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K A

U S N E S E N Í D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K A Exekutorský úřad Rokycany, soudní exekutor Mgr. Petr Micka Svazu bojovníků za svobodu 68, 337 01 Rokycany, IČ: 67967591 tel: 371 709 750, 734 836 345, email: podatelna@exekutorcr.cz, web: www.exekutorcr.cz,

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci. Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci. Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace Návrh VYHLÁŠKA ze dne...2006 o zdravotnické dokumentaci Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 117 odst. 5 zákona č..../2006 Sb., o zdravotní péči: Rozsah údajů zaznamenávaných do zdravotnické dokumentace

Více

Nový stavební zákon a související předpisy. Metodická pomůcka pro stavební úřady Zlínského kraje 2012

Nový stavební zákon a související předpisy. Metodická pomůcka pro stavební úřady Zlínského kraje 2012 Nový stavební zákon a související předpisy Metodická pomůcka pro stavební úřady Zlínského kraje 2012 Poznámky k vybraným Ustanovením nového stavebního Zákona a předpisů souvisejících Vybrané rozsudky soud

Více

Usnesení. Riedlová Zdenka, nar. 05.09.1963, bytem Štědrá 102, 364 52 Štědrá (značka: 3012640279) rozhodl takto: vydává DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU

Usnesení. Riedlová Zdenka, nar. 05.09.1963, bytem Štědrá 102, 364 52 Štědrá (značka: 3012640279) rozhodl takto: vydává DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU Usnesení Č. j. 099 EX 4285/08-67 Soudní exekutor JUDr. Ivo Luhan, Exekutorský úřad Praha 1, se sídlem Karlovo nám. 17, 120 00 Praha 2, pověřený vedením exekuce na základě usnesení Okresního soudu v Karlových

Více

U S N E S E N Í. D r a ž e b n í v y h l á š k u o provedení elektronické dražby nemovité věci

U S N E S E N Í. D r a ž e b n í v y h l á š k u o provedení elektronické dražby nemovité věci 0998.0240283669 Exekutorský úřad Přerov soudní exekutor JUDr. Lukáš Jícha 750 02 Přerov, Komenského 38 tel: 588 003 999 fax: 588 003 990 e-mail: urad@eujicha.cz internet: www.eujicha.cz ID datové schránky:

Více

VEŘEJNÁ DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA (O ELEKTRONICKÉ DRAŽBĚ)

VEŘEJNÁ DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA (O ELEKTRONICKÉ DRAŽBĚ) Exekutorský úřad Liberec Voroněžská 144/20, 460 01 Liberec I, Staré Město Soudní exekutor Mgr. Petr Polanský tel: 485 104 163, fax: 485 104 271, e-mail: urad@exekuceliberec.cz, www: http://www.exekuceliberec.cz,id

Více

t a k t o : www.e-drazby.cz Uvedené nemovité věci tvoří jeden funkční celek a jako jeden celek budou draženy.

t a k t o : www.e-drazby.cz Uvedené nemovité věci tvoří jeden funkční celek a jako jeden celek budou draženy. Číslo jednací: 156 EX 4683/13-54 Uvádějte při veškeré korespondenci Značka oprávněného: Ederová - 170495/1 U s n e s e n í Soudní exekutor JUDr. Milan Makarius Exekutorského úřadu Praha-západ, se sídlem

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU Č.j. 094 EX 14093/08 U S N E S E N Í Soudní exekutor Mgr. Martin Tunkl, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení: Okresního

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU Č.j. 094 EX 05311/11 U S N E S E N Í Soudní exekutor Mgr. Martin Tunkl, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení o nařízení

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky 1. Definice pojmů Pro účely těchto Všeobecných obchodních podmínek se následujícími pojmy rozumí: 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. 1.7. 1.8. 1.9. 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 3. 3.1

Více

Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o.

Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o. Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Obchodní podmínky. Obchodní společnost PRESPLAST s.r.o., se sídlem Česká Třebová, Kubelkova 497, PSČ 560 02, IČ 27502317, společnost zapsaná v obchodním

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. č.registrace Puncovního úřadu 6803

OBCHODNÍ PODMÍNKY. č.registrace Puncovního úřadu 6803 OBCHODNÍ PODMÍNKY provozovatele: Marie Pouchlá Podpěrova 518/6 Brno 62100 identifikační číslo: 68652518 zapsané v registru Živnostenského úřadu města Brna pod č. j. 370203-7813-00 pro prodej zboží prostřednictvím

Více

Michaela Brabcová, nar. 26.2.1983, Uhřičice čp.126, 752 01 Uhřičice

Michaela Brabcová, nar. 26.2.1983, Uhřičice čp.126, 752 01 Uhřičice EXEKUTORSKÝ ÚŘAD JESENÍK, JUDr. Antonín Dohnal, soudní exekutor Otakara Březiny 229, 790 01 Jeseník, tel: 581 112 288, fax: 584 450 309 e-mail: info@exekutor-jesenik.cz č.j. 014 EX 85353/12-034 Soudní

Více

Usnesení o nařízení dražebního roku (dražební vyhláška) elektronická dražba

Usnesení o nařízení dražebního roku (dražební vyhláška) elektronická dražba č.j. 014 EX 179/12-75 Usnesení o nařízení dražebního roku (dražební vyhláška) elektronická dražba Soudní exekutor JUDr. Antonín Dohnal, Exekutorský úřad Jeseník, se sídlem Otakara Březiny 229, 790 01 Jeseník,

Více

Usnesení. dražební vyhlášku : - elektronická dražba- I. Nařizuje se elektronická dražba, která se koná prostřednictvím elektronického systému

Usnesení. dražební vyhlášku : - elektronická dražba- I. Nařizuje se elektronická dražba, která se koná prostřednictvím elektronického systému Exekutorský úřad Praha 4, Šátalská 469/1, 142 00 Praha 4 Soudní exekutor JUDr. Dagmar Kuželová tel: 241434045, 777 04 63 25, e-mail: exekutor@aaaexekuce.cz, www.aaaexekuce.cz Usnesení Spis. zn.: 046 Ex

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU Č.j. 094 EX 19850/08 U S N E S E N Í Soudní exekutor Mgr. Martin Tunkl, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení o nařízení

Více

O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM

O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM 1. Předmět působnosti PRAVIDLA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM Pravidla stanoví postup při prodeji nemovitostí z vlastnictví města. Zastupitelstvo města může rozhodnout,

Více

D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K U

D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K U JUDr. Jiří Bulvas, soudní exekutor Exekutorský úřad Praha 1 sídlo: Jablonecká 322, 190 00 Praha 9 e-mail: podatelna@exekutorpraha1.cz tel.: 286 028 058 web: www.exekutorpraha1.cz č. ú. pro platby povinných

Více

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška)

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání (dražební vyhláška) Exekutorský úřad Chomutov Mgr. Jan Peroutka,soudní exekutor Revoluční 48, 430 01 Chomutov, IČ: 66225108, DIČ: CZ6805280988 Tel/Fax: 474 335 579, e-mail: info@exekucecv.cz, mobil : 775081383, DS: n7tg8u3

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L I T O V E L Havlíčkova ul. 818, PSČ 784 01 odbor výstavby

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L I T O V E L Havlíčkova ul. 818, PSČ 784 01 odbor výstavby M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L I T O V E L Havlíčkova ul. 818, PSČ 784 01 odbor výstavby SPIS. ZN.: VYS 150/2013/IČa Č.J.: LIT 23730/2013 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 19.12.2013 Ing. Čamková - oprávněná úřední

Více

Nařizuje se elektronická dražba, která se koná prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese portálu: www.exdrazby.cz

Nařizuje se elektronická dražba, která se koná prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese portálu: www.exdrazby.cz USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Číslo jednací: 164 EX 4251/14-150 Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce na základě

Více

se věc hodí k účelu, který pro její použití Prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,

se věc hodí k účelu, který pro její použití Prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá, Reklamační řád Výrobní společnosti SIR JOSEPH s.r.o., se sídlem Koškova 1766, Turnov, 51101, IČ 46506152, DIČ CZ46506152, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl

Více

Zn. oprávněného: Naše zn.: V Praze dne: 2167/2011 101 EX 10134/11-139 28.4.2016 USNESENÍ

Zn. oprávněného: Naše zn.: V Praze dne: 2167/2011 101 EX 10134/11-139 28.4.2016 USNESENÍ Mgr. Daniel Vlček, soudní exekutor Exekutorský úřad Praha 7 Vrchlabská 28/17, 197 00 Praha 19 - Kbely tel: 220 802 310, e-mail: podatelna@dvlcek.eu, ID datové schránky: ue8g86f Zn. oprávněného: Naše zn.:

Více

usnesení o nařízení elektronické dražby (elektronická dražební vyhláška)

usnesení o nařízení elektronické dražby (elektronická dražební vyhláška) Exekutorský úřad Vyškov č.ú.: 43-1109850257/0100 Soudní exekutor Mgr. Zuzana Komínková tel./fax : 517 330 510 Nerudova 8, 682 01 Vyškov e-mail: vyskov@soudni-exekutor.cz Usnesení č.j. 114 EX 345/14-50

Více

Č.j:111Ex1642/15-29 evid.č.opr: 6856636412

Č.j:111Ex1642/15-29 evid.č.opr: 6856636412 Č.j:111Ex1642/15-29 evid.č.opr: 6856636412 U S N E S E N Í JUDr. Igor Olma, soudní exekutor Exekutorského úřadu Svitavy, nám. Míru 53/59, 568 02 Svitavy, pověřený provedením exekuce Okresnímu soudu ve

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) podnikatele Ing. Milana Bobka, se sídlem 63500 Brno - Bystrc, Rerychova 1075/6, IČ: 134 20 496, zapsaného

Více

Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov

Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov Městský úřad ve Vratimově Odbor výstavby a životního prostředí Frýdecká 853, Vratimov muvrx001lpvj MUVRX001LPVJ Č.j. : MUVR 2967/2008 Sp.Zn. : SPIS 446/2008/VAŽP42 7 Vyřizuje : Svěnčíková Šárka Tel. :

Více

4. Kdy nelze práva z vadného plnění uplatnit? Práva z vadného plnění Vám nenáleží, pokud:

4. Kdy nelze práva z vadného plnění uplatnit? Práva z vadného plnění Vám nenáleží, pokud: Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line portálu Laury Janáčkové umístěného na webovém rozhraní www.laurajanackova.cz od naší

Více

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro nájem bytů ve vlastnictví města Tato pravidla se nevztahují Čl. 1 Předmět úpravy a) na služební byty města Pelhřimova

Více

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Článek 1 Úvodní ustanovení Pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře platí příslušná ustanovení občanského

Více

Usnesení o nařízení elektronické dražby - opakované

Usnesení o nařízení elektronické dražby - opakované Usnesení o nařízení elektronické dražby - opakované č.j. 003 EX 2656/05-60 Exekutorský kandidát Mgr. Pavel Danda, pověřený soudním exekutorem Mgr. Richardem Bednářem, Exekutorský úřad Praha 10, sídlem

Více

USNESENÍ. Dražební vyhlášku o provedení elektronické dražby nemovitých věcí

USNESENÍ. Dražební vyhlášku o provedení elektronické dražby nemovitých věcí EXEKUTORSKÝ ÚŘAD ŠUMPERK soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň IČ: 47844582, DIČ: CZ460603459 K.H.Máchy 1294/2, 787 01 Šumperk tel: 583 301 464, e-mail: podatelna@exekutor-sumperk.cz, www.exekutor-sumperk.cz,

Více

Usnesení. vydává DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU O PROVEDENÍ ELEKTRONICKÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY NEMOVITÝCH VĚCÍ

Usnesení. vydává DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU O PROVEDENÍ ELEKTRONICKÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY NEMOVITÝCH VĚCÍ Č.j. 099 CD 9378/14-28 Usnesení Soudní exekutor JUDr. Ivo Luhan, Exekutorský úřad Praha 1, se sídlem Karlovo nám. 17, 120 00 Praha 2, oprávněný dle 76 odst 2 zák. 120/2001 Sb. (exekuční řád) k provedení

Více

Informace o přijímaných způsobech platby jsou uvedeny zde. Prodávající nepožaduje žádné poplatky v závislosti na způsobu platby.

Informace o přijímaných způsobech platby jsou uvedeny zde. Prodávající nepožaduje žádné poplatky v závislosti na způsobu platby. Obchodnı podmıńky Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.kvalitnimobily.cz. Podmínky blíže upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího. Kontaktní údaje Název: ESSENTIAL

Více