Příloha smlouvy č.1. Technické specifikace. Hlavní dalekohled do západní kopule

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha smlouvy č.1. Technické specifikace. Hlavní dalekohled do západní kopule"

Transkript

1 Příloha smlouvy č.1 Technické specifikace Hlavní dalekohled do západní kopule požadované zadavatelem Optika Objektiv dalekohledu je zrcadlový nebo čočko-zrcadlový, poskytuje ostrý obraz v celém zorném poli bez komatické aberace v okrajích a bez zkreslení pole. Průměr objektivu dalekohledu musí 400 mm nebo větší, ohnisková vzdálenost objektivu musí být 4000 mm nebo větší. Optika má antireflexní vrstvy nebo vrstvy UHTC, které zlepšují přenos světla a zvyšují kontrast obrazu. Mezní vizuální hvězdná velikost dosahuje 16 mag mezní fotografická hvězdná velikost objektivu dosahuje 20 mag. Dalekohled je vybaven systémem ostření obrazu. Hrubé ostření je řešeno posouváním hlavního zrcadla prostřednictvím ostřícího šroubu. Hrubé zaostření má zámek, kterým se zajistí poloha hlavního zrcadla. Přesné doostření provádí elektrický systém ostření obrazu s velmi přesným a jemným chodem. Velikost výstupu (upínacího průměru) na okulárovém výtahu buď 1,25 nebo 2. Dalekohled je vybaven odpovídajícím uchycením na požadovaný typ montáže. Dalekohled je vybaven objímkami nebo plošinou pro uchycení dalších optických zařízení, např. fotografického dalekohledu s barevnou CCD kamerou nebo dalšího teleobjektivu. Tubus je vybaven snímatelným krytem objektivu. Dalekohled je vybaven hledáčkem 9 50 se zorným polem 6 objektiv hledáčku je achromát, umožňuje ostření prostřednictvím objektivu, je uchycen na tubusu prostřednictvím upínacích standardů. Montáž dalekohledu Tubus dalekohledu je uchycen v pevné a stabilní paralaktické montáži prostřednictvím upínacích standardů. Celková výška montáže včetně sloupu musí být taková, aby se tubus dalekohledu ve své nejnižší poloze nacházel celým svým průměrem nad hranou štěrbiny kopule (výška spodní hrany štěrbiny kopule je 205 cm). Schopnost plné automatizace a robotizace řízení a ovládání montáže. Ovládání pohybů je provedeno servomotory. Montáž je doplněna snímači poloh. Montáž je vybavena softwarem pro řízení a ovládání montáže lokálně i vzdáleně, řízení montáže včetně PEC. Montáž umí pracovat v módech hvězdy, satelity a Slunce tzn., musí být schopna po vybrání požadovaného objektu se za ním automaticky natáčet a sledovat jej s přesností 1 úhlové vteřiny. Po uvedení do polohy Home si montáž pamatuje svoji poslední polohu

2 Nosnost montáže podle vybraného typu dalekohledu + příslušenství + protizávaží Montáž má šnekové převody Přesnost najetí montáže je 5 úhlových vteřin nebo lepší. Je zajištěna schopnost práce v nízkých teplotách do -35 C Plné otáčení o 360 stupňů v rektascenzi a deklinaci Je vybavena systémem pro uchycení protizávaží a sadou protizávaží odpovídající hmotnosti vyvažovaného zařízení. Součástí dodávky je doprava na místo, kompletace zařízení v kopuli hvězdárny, precizní ustavení montáže s dalekohledem s ohledem na následná astronomická pozorování a odzkoušení funkčnosti celého zařízení. Dalekohled s montáží je upevněn na výškově stavitelném sloupu těchto parametrů: Sloup dalekohledu Sloup je výškově nastavitelný v rozmezí od 75 cm do 130 cm. Nosnost sloupu je minimálně 100 kg. Splňuje podmínky tuhosti (nesmí se chvět, viklat, prohýbat, naklánět) a nesmí se při zvedání a spouštění během provozu změnit přesné ustavení montáže. Sloup musí být při instalaci pevně uchycen k betonovému pilíři v kopuli. Zvedání a spouštění musí být provedeno elektro-mechanicky (napájení 230 V) a je řízeno elektricky prostřednictvím ovladače připojeného kabelem nebo bezdrátově. Součástí dodávky musí být příslušenství okuláry a další optické doplňky, jejichž technické parametry jsou specifikovány zde: Příslušenství hlavního dalekohledu Průměry příslušenství jsou voleny vzhledem k vybranému typu dalekohledu a velikosti jeho výstupu (1,25 nebo 2 ), popř. je možné použít redukci (ze 2 na 1,25 ). - sada okulárů optické konstrukce typu Plössl nebo SuperPlössl v přepravním kufříku: 6 mm, 9 mm, 14 mm, 26 mm, 32 mm, 40 mm (ohniskové délky se mohou lišit podle aktuálního ho sortimentu max. o 10 %). Okulár má čtyř až šesti čočkovou optickou soustavu, vícenásobné antireflexní vrstvy na všech členech a odstíněný okraj optických členů. Okulár poskytuje velmi ostrý a kontrastní obraz, který má výrazně potlačenou barevnou vadu a okrajové zkreslení. Zorné pole je alespoň 50 s výborným rozlišením a ostrostí až do krajů. Vzdálenost výstupní pupily je v rozmezí mm. - filtr pro pozorování Slunce ve viditelném světle (např. s Baader fólií), který je možné nasadit a mechanicky zajistit na tubus dalekohledu před objektiv (průměr filtru nutno zvolit s ohledem na vybraný průměr dalekohledu). Zeslabení slunečního světla a tepla je minimálně 96 %. Sluneční světlo a teplo nesmí při pozorování poškodit optiku dalekohledu ani zrak pozorovatele. - rosnice podle průměru tubusu dalekohledu - diagonální hranol (upínací průměr musí být zvolen podle typu dalekohledu 1,25 nebo 2 ).

3 - speciální filtry: Upínací průměry filtrů jsou zvoleny podle vybraných průměrů okulárů (1,25 nebo 2 ). Okulárový filtr odstraňující světelné znečištění, zejména rozptýlené světlo sodíkových a rtuťových výbojek. Ztmavuje pole, zvyšuje kontrast na deep-sky objektech v místech, kde je příliš mnoho umělého osvětlení. Největší propustnost je požadována v oblasti mezi nm a od 640 nm výše. Okulárový filtr UHC Ultra High Contrast. Filtr propouští světlo na třech základních čarách, ve kterých záři většina mlhovin - má téměř 100% propustnost O III a H-beta, 96% propustnost H-alfa. Okulárový filtr OIII tzv. mlhovinový filtr propouští okolí spektrální čáry OIII. Je vhodný pro objekty, které na této vlnové délce vyzařují, tedy planetární a emisní mlhoviny. Největší propustnost je požadována zároveň mezi nm, nm a mezi nm.

4 Okulárový filtr zvyšující kontrast při pozorování planet a Měsíce. Speciálně konstruovaný pro APO refraktory a všechny typy reflektorů. Nepropouští světlo rtuťových a sodíkových výbojek, ve zbytku spektra propustnost až 95 %. FOTOGRAFICKÝ DALEKOHLED Je určen pro fotografování větších oblastí hvězdné oblohy v kombinaci s barevnou CCD kamerou, splňuje požadavky na tuto specifikaci parametrů: požadované zadavatelem Refraktor typu ED Průměr objektivu 80 mm Ohnisková vzdálenost 600 mm Limitní dosah vizuálně 12 mag Jeho součástí je okulárový výtah o průměru 2". Součástí je elektricky řízený mikrofokus (okulárový výtah) s převodem 1:10 zaručující plynulost chodu a jemné ostření. Je vybaven rovnačem pole (flattenerem) a zkracovačem ohniskové délky 0,85 Lze jej uchytit k hlavnímu dalekohledu, přičemž musí být možné ustavit jeho optickou osu rovnoběžně s optickou osou hlavního dalekohledu. Tubus musí být vybaven snímatelným krytem objektivu. CCD KAMERA včetně programového vybavení níže specifikovaného a adaptéru pro uchycení k fotografickému dalekohledu splňuje tyto technické parametry: požadované zadavatelem Má kompaktní a robustní hlavu o rozměrech mm. Obsahuje nízkošumový Full-Frame CCD čip KAF8300 formátu 4/3 s barevnou maskou (Bayerovou maskou) má rozlišení 3358 x 2536 bodů. Rozměry čipu jsou být 18,1 13,7 mm, velikost pixelů 5,4 5,4 µm. Má anti-blooming gate (ABG), zamezující přetékání náboje do okolních pixelů. Má nízký čtecí šum, temný proud 0,2 e - /s/pixel při 0 C. Teplota zdvojení tepelného šumu není větší než 5,8 C.

5 Má integrovanou mechanickou závěrku. Minimální expozice 100 ms. Elektronika kamery má 16 bitový A/D převodník s korelovaným dvojitým vzorkováním zajišťující vysoký dynamický rozsah a čtecí šum limitovaný pouze samotným CCD čipem. Vodorovný a svislý binning musí být v rozmezí 1 až 4 pixely a musí být kombinovatelný v obou osách. Chlazení čipu kamery je regulovatelné dvoustupňové termoelektrické s nuceným oběhem vzduchu Musí zajistit pokles teploty čipu až o 50 C pod okolní teplotu. Přesnost regulace 0,1 C. Kamera má integrované filtrové kolo s pěti pozicemi pro filtry o průměru 1,25. Kamera je vybavena jedním filtrem UHC a filtry LRGB o průměru 1,25. Filtry musí být vhodné pro astrofotografii propustnost filtrů musí být vyšší než 90 %. Rozsah vlnových délek: UHC ( nm a zároveň nm), R ( nm), G ( nm), B ( nm). Filtry musí být umístěny v objímkách ve filtrovém kole. Napájení CCD kamery probíhá přes univerzální V AC/50 60 Hz adaptér o výkonu 60 W. Výkonný program pro řízení kamery a manipulaci se snímky, který dovoluje řídit expozici, chlazení, pořizuje automatické sekvence, provádí kompletní kalibraci apod. Program obsahuje také pokročilé nástroje jako např. automatickou registraci a skládání dílčích snímků se sub-pixelovou přesností, blikání snímků, obrazové filtry, profily atd. vhodný adaptér pro uchycení k fotografickému dalekohledu (upínací průměr 2 ), CD-ROM nebo USB Flash Drive s ovladači kamery, instalací ovládacího programu, elektronickou dokumentací, PDF verzí manuálu zaškolení obsluhy. SLUNEČNÍ DALEKOHLED včetně paralaktické montáže, napájecího zdroje, kabeláže a sadou protizávaží splňuje tyto technické parametry: požadované zadavatelem Sluneční dalekohled musí umožňovat pozorování Slunce ve světle vlnové délky H-alfa (656 nm). Objektiv dalekohledu musí mít průměr 80 mm nebo větší, ohnisková délka objektivu musí být 560 mm nebo delší. Dalekohled musí být vybaven energetickým filtrem, omezujícím infračervené (tepelné) a ultrafialové záření, a dále slunečním filtrem H-alfa s jedním etalonem a možností jemného tlakového ladění s pološířkou propustnosti lepší než 0,75 Å. Zaostřování musí být provedeno bezvůlovým výtahem typu Crayford s převodem do jemna 1:10. Dalekohled musí být vybaven přípravkem (např. rybinou) pro uchycení k paralaktické montáži. Součástí dodávky musí být dva okuláry typu Plössl poskytující (v závislosti na ohniskové délce dalekohledu) zvětšení 40krát a 80krát (tolerance 10 %).

6 Dalekohled musí být vybaven paralaktickou montáží německého typu s protizávažím, musí mít výškově nastavitelný stativ na 2 nerezových nohách s odkládací plochou na příslušenství. Montáž musí být přenosná. Paralaktická montáž musí být vybavena naváděcím systémem (Go-To) s upínací deskou jak 1.75 standardu Vixen/Celestron tak 3 upínání standardu Losmandy. Go-To systém musí obsahovat databázi aspoň objektů a přesnost najetí montáže musí být 5 úhlových minut nebo lepší. Součástí montáže musí být ovladač s 2 řádkovým displejem. Nosnost montáže kg. Montáž musí mít elektricky ovládané krokové motory v obou osách a nainstalovaný osvětlený polární hledáček. Dalekohled musí být vybaven hledáčkem 9 50 se zorným polem 6, objektiv musí být achromát, ostření prostřednictvím objektivu, uchycení na tubusu prostřednictvím upínacích standardů. Stabilizovaný napájecí zdroj 230 V/ 12 V o výkonu 30 W, propojovací kabeláž a sada protizávaží.

Teleskopie díl pátý (Triedr v astronomii)

Teleskopie díl pátý (Triedr v astronomii) Teleskopie díl pátý (Triedr v astronomii) Na první pohled se může zdát, že malé dalekohledy s převracející hranolovou soustavou, tzv. triedry, nejsou pro astronomická pozorování příliš vhodné. Čas od času

Více

gynekologická křesla urologická křesla kolposkopy

gynekologická křesla urologická křesla kolposkopy gynekologická křesla urologická křesla kolposkopy BTL zdravotnická technika, a.s. Šantrochova 16, 162 00 Praha 6 tel./fax: +420 235 363 606 +420 235 361 392 +420 777 920 276 obchod@btl.cz www.btl.cz Všechna

Více

MIC400 Podvodní kamera PTZ

MIC400 Podvodní kamera PTZ CCTV MIC400 Podvodní kamera PTZ MIC400 Podvodní kamera PTZ Plně ponořitelná do hloubky až 25 metrů Technologie bezkontaktního motoru Velké množství možností montáže a pozorování Použití více protokolů

Více

PALETOVÉ REGÁLY SUPERBUILD NÁVOD NA MONTÁŽ

PALETOVÉ REGÁLY SUPERBUILD NÁVOD NA MONTÁŽ PALETOVÉ REGÁLY SUPERBUILD NÁVOD NA MONTÁŽ Charakteristika a použití Příhradový regál SUPERBUILD je určen pro zakládání všech druhů palet, přepravek a beden všech rozměrů a pro ukládání kusového, volně

Více

Dodávka termovizních kamer s příslušenstvím

Dodávka termovizních kamer s příslušenstvím Dodávka termovizních kamer s příslušenstvím Název veřejné zakázky: část 1 - Dodávka termovizních kamer pro laboratoř zpracování obrazu a pro výuku stavební diagnostiky část 2 - Dodávka termovizní kamery

Více

Vstupní stanice na omítku s barevnou kamerou a volacím tlačítkem 1dílným Vstupní stanice na omítku s barevnou kamerou a volacím tlačítkem 2/3dílným

Vstupní stanice na omítku s barevnou kamerou a volacím tlačítkem 1dílným Vstupní stanice na omítku s barevnou kamerou a volacím tlačítkem 2/3dílným Návod k obsluze Vstupní stanice na omítku s barevnou kamerou a volacím tlačítkem 1dílným 1269 65/66/67 Vstupní stanice na omítku s barevnou kamerou a volacím tlačítkem 2/3dílným 1270 65/66/67 Obsah Popis

Více

DT 18-55 mm F3,5-5,6 SAM DT 55-200 mm F4-5,6 SAM

DT 18-55 mm F3,5-5,6 SAM DT 55-200 mm F4-5,6 SAM 4-136-086-03(1) Objektiv pro digitální jednookou zrcadlovku Návod k obsluze DT 18-55 mm F3,5-5,6 SAM DT 55-200 mm F4-5,6 SAM SAL1855/SAL55200-2 2009 Sony Corporation 4-135-235-02(1) Objektiv pro digitální

Více

DUM 09 téma: P edepisování struktury povrchu

DUM 09 téma: P edepisování struktury povrchu DUM 09 téma: P edepisování struktury povrchu ze sady: 03 tematický okruh sady: Kreslení výrobních výkres ze šablony: 04_Technická dokumentace Ur eno pro :1. ro ník vzd lávací obor: 26-41-M/01 Elektrotechnika

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 OHYB SVĚTLA

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 OHYB SVĚTLA Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 OHYB SVĚTLA V paprskové optice jsme se zabývali optickým zobrazováním (zrcadly, čočkami a jejich soustavami).

Více

Světlo. barevné spektrum

Světlo. barevné spektrum Světlo Světlo je elektromagnetické záření o vlnové délce 400 700 nm. Šíří se přímočaře a ve vakuu je jeho rychlost 300 000 km/s. Může být tělesy vyzařováno, odráženo, nebo pohlcováno. Těleso, které vyzařuje

Více

Návrh zásad provozního řádu základních škol

Návrh zásad provozního řádu základních škol Návrh zásad provozního řádu základních škol ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) Zařízení pro výchovu a vzdělávání jsou povinna vypracovat

Více

Větrná elektrárna GWL

Větrná elektrárna GWL Větrná elektrárna GWL GWT400, GWT600, GWT1000 Návod obsluze - 1 - 1. Popis Větrné elektrárny GWL jsou určené do každého počasí pro všechny geografické a klimatické podmínky. Vynikají malými rozměry, snadnou

Více

EMS 58 Automat na prodej času

EMS 58 Automat na prodej času JITOJA spol. s r.o. Zvonařská 1310 156 00 Praha 5 - Zbraslav tel.: 00420 257920850 EMS 58 Automat na prodej času Pokyny k obsluze a popis automatu Výrobek firmy BECKMANN GmbH Beckmann GmbH Brandstraße

Více

Jeřábový hák s dálkovým ovládáním elebia.

Jeřábový hák s dálkovým ovládáním elebia. Jeřábový hák s dálkovým ovládáním elebia. Automatický hák elebia, je unikátní jeřábový hák, který umožňuje na dálku a bez manipulace uchytit a uvolnit náklad. Nyní byla představena druhá generace elebia

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožňuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveřního zámku. Základním přínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpečnosti bydlení. Základní

Více

Optické přístroje. Lidské oko

Optické přístroje. Lidské oko Optické přístroje Lidské oko Oko je kulovitého tvaru o průměru asi 4 mm, má hlavní části: Rohovka Duhovka Zornice (oční pupila): otvor v duhovce, průměr se mění s osvětlením oka (max.,5 mm) Oční čočka:

Více

Mechanismy. Vazby členů v mechanismech (v rovině):

Mechanismy. Vazby členů v mechanismech (v rovině): Mechanismy Mechanismus klikový, čtyřkloubový, kulisový, západkový a vačkový jsou nejčastějšími mechanismy ve strojích (kromě převodů). Mechanismy obsahují členy (kliky, ojnice, těhlice, křižáky a další).

Více

REGULACE AUTOMATIZACE BOR spol. s r.o. NOVÝ BOR

REGULACE AUTOMATIZACE BOR spol. s r.o. NOVÝ BOR REGULACE AUTOMATIZACE BOR spol. s r.o. NOVÝ BOR Katalog výrobků : PŘEVODOVÉ MOTORY OBSAH. Všeobecné údaje. Převodový synchronní motor reverzační B 406 3. Převodový synchronní motor reverzační B 408 4A.

Více

Seznam některých pokusů, prováděných na přednáškách z předmětu Optika a atomistika

Seznam některých pokusů, prováděných na přednáškách z předmětu Optika a atomistika Seznam některých pokusů, prováděných na přednáškách z předmětu Optika a atomistika Seznam bude průběžně doplňován U každého pokusu je uvedeno číslo přednášky, ve které s největší pravděpodobností pokus

Více

Zde se podrobně seznámíte s hlavními díly vzduchové clony. Vám názorně představí nejběžnější příklady instalací clon SAHARA MAXX HT.

Zde se podrobně seznámíte s hlavními díly vzduchové clony. Vám názorně představí nejběžnější příklady instalací clon SAHARA MAXX HT. SAHARA MAXX HT Vážený zákazníku, tento katalog Vám usnadní výběr vzduchové clony SAHARA MAXX HT podle Vašich představ a požadavků a pomůže při sestavování potřebného objednacího klíče. Nabízíme Vám velké

Více

DEMOLICE NA DÁLKU DEMOLIČNÍ ROBOTI

DEMOLICE NA DÁLKU DEMOLIČNÍ ROBOTI DEMOLICE NA DÁLKU DEMOLIČNÍ ROBOTI Přehled výhod 86 Husqvarna DXR 88 Technické údaje pro demoliční roboty 9 Dálkově ovládaní demoliční roboti od společnosti Husqvarna jsou nejnovějšími stroji v oblasti

Více

Řešené příklady z OPTIKY II

Řešené příklady z OPTIKY II Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Řešené příklady z OPTIKY II V následujícím článku uvádíme několik vybraných příkladů z tématu Optika i s uvedením

Více

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar EAGLE 1 & EAGLE 2 Manuál pro uživatele Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar Technická specifikace Technologie : Vysoká frekvence a mikroprocesor

Více

Pracovní list SVĚTELNÉ JEVY Jméno:

Pracovní list SVĚTELNÉ JEVY Jméno: Zadání projektu Optické jevy Časový plán: Zadání projektu, přidělení funkcí, časový a pracovní plán 9. 5. Vlastní práce 4 vyučovací hodiny do 22. 5. Prezentace 24.5. Test a odevzdání portfólií ke kontrole

Více

Model Nosnost Zdvih Horní rám při Spodní rám Motor počet / Čas zdvihu Váha Q E A x B H A1 x B1 380V-50Hz průměr W kg mm mm mm mm Kw mm s kg

Model Nosnost Zdvih Horní rám při Spodní rám Motor počet / Čas zdvihu Váha Q E A x B H A1 x B1 380V-50Hz průměr W kg mm mm mm mm Kw mm s kg ROZMĚRY ZVEDACÍCH PLOŠIN BOLZONI-AURAMO TYP 1.A - "HEAVY DUTY" PRO ČÁSTEČNĚ KONCENTROVANÝ NÁKLAD Zvedací plošina s jedním nůžkovým mechanizmem, vhodná i do těžkých provozů. Model Nosnost Zdvih Horní rám

Více

Základy digitální fotografie

Základy digitální fotografie Základy digitální fotografie Lekce 4 PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Více

MI-3 přístroj na zjištění indexu tavení

MI-3 přístroj na zjištění indexu tavení Göttfert Werkstoff-Prüfmaschinen GmbH Siemensstraße 2 74722 Buchen E-Mail: info@goettfert.de Internet: http://www.goettfert.com Zastoupení v ČR a SR: JD Dvořák, s.r.o. V Holešovičkách 14, 180 00 Praha

Více

Amatérská videokamera jako detektor infra erveného zá ení

Amatérská videokamera jako detektor infra erveného zá ení Amatérská videokamera jako detektor infra erveného zá ení ZDEN K BOCHNÍ EK Katedra obecné fyziky P írodov decká fakulta MU, Brno P ísp vek popisuje n kolik experiment využívajících amatérskou videokameru

Více

pístové dávkovací čerpadlo KARDOS N

pístové dávkovací čerpadlo KARDOS N Všeobecně Pístová dávkovací čerpadla série KARDOS byla vyvinuta zvláště pro uživatele, kteří mají vysoké nároky na přesnost, spolehlivost a flexibilitu možností využití. Druhy provedení Symetricky koncipovaná

Více

Příloha č. 4 Specifikace veřejné zakázky Stoly pro operátory OPIS HZS Středočeského kraje. Krajský standardizovaný projekt Název projektu:

Příloha č. 4 Specifikace veřejné zakázky Stoly pro operátory OPIS HZS Středočeského kraje. Krajský standardizovaný projekt Název projektu: Příloha č. 4 Specifikace veřejné zakázky Stoly pro operátory OPIS HZS Středočeského kraje Operační program: Integrovaný operační program Identifikace výzvy: Výzva č. 11 Registrační číslo: CZ.1.06/3.4.00/11.07810

Více

RMA. KLIKY TRITON Po několik let již Tritón vyrábí své vlastní kliky pro stojanové rozvaděče. Patent: PUV 2009-22086.

RMA. KLIKY TRITON Po několik let již Tritón vyrábí své vlastní kliky pro stojanové rozvaděče. Patent: PUV 2009-22086. 0 0 0 0 0 1 1 0 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 01 1 1 1 Univerzální rozvaděč pro datové a telekomunikační účely. Dostatečná nosnost pro běžné aplikace, velký výběr rozměrů a variant spolu se širokou

Více

EDSTAVENÍ ZÁZNAMNÍKU MEg21

EDSTAVENÍ ZÁZNAMNÍKU MEg21 EDSTAVENÍ ZÁZNAMNÍKU MEg21 Ing. Markéta Bolková, Ing. Karel Hoder, Ing. Karel Spá il MEgA M ící Energetické Aparáty, a.s. V uplynulém období bylo vyvinuto komplexní ešení pro sb r a analýzu dat protikorozní

Více

Technická specifikace a požadavky na grafické provedení Jízdních dokladů

Technická specifikace a požadavky na grafické provedení Jízdních dokladů Příloha č. 1 Rámcové smlouvy o dílo uzavřené dne [BUDE DOPLNĚNO] mezi Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost a [BUDE DOPLNĚNO] Technická specifikace a požadavky na grafické provedení Jízdních

Více

OSVĚTLENÍ STROJOVÉHO VIDĚNÍ

OSVĚTLENÍ STROJOVÉHO VIDĚNÍ OSVĚTLENÍ STROJOVÉHO VIDĚNÍ OSVĚTLENÍ STROJOVÉHO VIDĚNÍ Konzistentní, účinné, rovnoměrné osvětlení je klíčovým prvkem aplikací strojového vidění. Čím lépe se podaří danou scénu připravit z hlediska použitého

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky, zadávanou podle 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon) s názvem Dodávka optického mikroskopu

Více

METEOROLOGICKÁ STANICE GARNI 857

METEOROLOGICKÁ STANICE GARNI 857 METEOROLOGICKÁ STANICE GARNI 857 Popis Meteorologická stanice zobrazuje čas řízený rádiovým signálem DCF-77, měří barometrický tlak, vnitřní teplotu a relativní vlhkost, pomocí bezdrátových čidel měří

Více

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy a třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Horní Bojanovice,

Více

Stavba a porozumění vlastností Poncetovy EQ plošiny.

Stavba a porozumění vlastností Poncetovy EQ plošiny. Stavba a porozumění vlastností Poncetovy EQ plošiny. Původní stránky Vyhledat stránku K překladu dal souhlas Přeložil axel z NJ : http://home.wanadoo.nl/jhm.vangastel/astronomy/links.htm : Equatorial plattforms-reiner

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

TECHNICKÁ SPECIFIKACE Příloha č. 1 zadávací dokumentace Název zakázky Ev. č. zakázky ve Věstníku veřejných zakázek Název projektu Číslo projektu TECHNICKÁ SPECIFIKACE Dodávka technologií pro monitoring a trasování kanalizačního

Více

MĚŘIČ DÉLKY. typ DELK2115 rozsah měření 0 až 9999,99m předvolba a výstupní relé. čítač počtu kusů A T E R M. DELK2115 Technická dokumentace

MĚŘIČ DÉLKY. typ DELK2115 rozsah měření 0 až 9999,99m předvolba a výstupní relé. čítač počtu kusů A T E R M. DELK2115 Technická dokumentace MĚŘIČ DÉLKY typ DELK2115 rozsah měření 0 až 9999,99m předvolba a výstupní relé čítač počtu kusů 1. Obecný popis měřiče délky Měřič délky DELK2115 je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně

Více

Tisková zpráva. Multi-čárový laser se třemi paprsky v 360 pro všechny interiérové aplikace: Kompaktní Bosch GLL 3-80 P Professional

Tisková zpráva. Multi-čárový laser se třemi paprsky v 360 pro všechny interiérové aplikace: Kompaktní Bosch GLL 3-80 P Professional Tisková zpráva Multi-čárový laser se třemi paprsky v 360 pro všechny interiérové aplikace: Kompaktní Bosch GLL 3-80 P Professional Duben 2010 PI 6709 PT KH Jeden horizontální a dva vertikální laserové

Více

Příloha č.1 k č.j.: HSBM-624-2/2013. Technická specifikace

Příloha č.1 k č.j.: HSBM-624-2/2013. Technická specifikace Technická specifikace Věcné prostředky PO (čerpadla, stan) povodně 2013 Předmět a určení technické specifikace Tato technická specifikace vymezuje technické požadavky pro pořízení Věcné prostředky PO (čerpadla)

Více

Příznivé teploty pro vaše plasty

Příznivé teploty pro vaše plasty Příznivé teploty pro vaše plasty Řešení technického ohřevu ve výrobě www.voetsch-ovens.com 1 Spolehlivé procesy technického ohřevu ve výrobě plastových výrobků Ve výrobě plastových výrobků jsou téměř vždy

Více

ÚVOD. V jejich stínu pak na trhu nalezneme i tzv. větrné mikroelektrárny, které se vyznačují malý

ÚVOD. V jejich stínu pak na trhu nalezneme i tzv. větrné mikroelektrárny, které se vyznačují malý Mikroelektrárny ÚVOD Vedle solárních článků pro potřeby výroby el. energie, jsou k dispozici i další možnosti. Jednou jsou i větrné elektrárny. Pro účely malých výkonů slouží malé a mikroelektrárny malých

Více

4-149-563-02(1) Objektiv pro digitální jednookou zrcadlovku. Návod k obsluze. DT 50 mm F1.8 SAM SAL50F18. 2009 Sony Corporation

4-149-563-02(1) Objektiv pro digitální jednookou zrcadlovku. Návod k obsluze. DT 50 mm F1.8 SAM SAL50F18. 2009 Sony Corporation 4-149-563-02(1) Objektiv pro digitální jednookou zrcadlovku Návod k obsluze DT 50 mm F1.8 SAM SAL50F18 2009 Sony Corporation V tomto návodu najdete informace o používání tohoto objektivu. Poznámky k používání

Více

Technické podmínky pro požární kontejner technický

Technické podmínky pro požární kontejner technický Příloha č. 1 k č.j.:hspm-3496-2/2015 ÚIZS Technické podmínky pro požární kontejner technický 1. Tyto technické podmínky vymezují požadavky pro pořízení 1 ks požárního kontejneru technického (dále jen KTE

Více

*MVCRX00SYFZX* MVCRX00SYFZX prvotní identifikátor

*MVCRX00SYFZX* MVCRX00SYFZX prvotní identifikátor *MVCRX00SYFZX* MVCRX00SYFZX prvotní identifikátor Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO POŘÍZENÍ POŽÁRNÍHO AUTOMOBILU STS Číslo jednací:

Více

Ručně vedené podlahové mycí stroje s odsáváním B 40 W Bp Pack DOSE D 51. Vybavení: Diskové kartáče Konstrukce nádrž v nádrži Trakční motor 130 W

Ručně vedené podlahové mycí stroje s odsáváním B 40 W Bp Pack DOSE D 51. Vybavení: Diskové kartáče Konstrukce nádrž v nádrži Trakční motor 130 W Ručně vedené podlahové mycí stroje s odsáváním B 40 W Bp Pack DOSE D 51 Podlahový mycí stroj Kärcher s odsáváním s pohonem pojezdu, diskovým kartáčem, pracovní šířkou 51 cm, baterií (105 Ah) a sací lištou

Více

BŘIT s.r.o. - broušení a prodej dřevoobráběcích a kovoobráběcích nástrojů

BŘIT s.r.o. - broušení a prodej dřevoobráběcích a kovoobráběcích nástrojů Na úvodní stránce e-shopu (na adrese shop.brit.cz) je možno v levém sloupci vybírat jednotlivé typy zboží dle kategorií (sekce Produkty). Pro zobrazení kompletního sortimentu zvolte možnost vše. Příklad:

Více

Mikromarz. CharGraph. Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin. Panel Version. Stručná charakteristika:

Mikromarz. CharGraph. Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin. Panel Version. Stručná charakteristika: Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin Stručná charakteristika: je určen pro měření libovolné fyzikální veličiny, která je reprezentována napětím nebo ji lze na napětí převést. Zpětný převod

Více

Kupní smlouva. uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění

Kupní smlouva. uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Kupní smlouva uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1. Ústav molekulární genetiky AV ČR, v.v.i. se

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY 1. Obecný popis ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115A ATERM 1 Měřicí zařízení DEL2115A je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a provádět

Více

ÚČEL zmírnit rázy a otřesy karosérie od nerovnosti vozovky, zmenšit namáhání rámu (zejména krutem), udržet všechna kola ve stálém styku s vozovkou.

ÚČEL zmírnit rázy a otřesy karosérie od nerovnosti vozovky, zmenšit namáhání rámu (zejména krutem), udržet všechna kola ve stálém styku s vozovkou. 4 ODPRUŽENÍ Souhrn prvků automobilu, které vytvářejí pružné spojení mezi nápravami a nástavbou (karosérií). ÚČEL zmírnit rázy a otřesy karosérie od nerovnosti vozovky, zmenšit namáhání rámu (zejména krutem),

Více

Termostaty řady 8000 programovatelné & bez programování pro aplikace vytápění a chlazení

Termostaty řady 8000 programovatelné & bez programování pro aplikace vytápění a chlazení Datový list Termostaty řady 8000 programovatelné & bez programování pro aplikace vytápění a chlazení Vlastnosti Technicky vyspělé termostaty řady 8000 pro vytápění a chlazení provádějí složitou sekvenční

Více

ANGLICKÝ VÝROBCE DIGITÁLNÍHO ODMĚŘOVÁNÍ POLOHY S 10 LETOU ZÁRUKOU NA LINEÁRNÍ STUPNICE

ANGLICKÝ VÝROBCE DIGITÁLNÍHO ODMĚŘOVÁNÍ POLOHY S 10 LETOU ZÁRUKOU NA LINEÁRNÍ STUPNICE ANGLICKÝ VÝROBCE DIGITÁLNÍHO ODMĚŘOVÁNÍ POLOHY S 10 LETOU ZÁRUKOU NA LINEÁRNÍ STUPNICE CONSORTA Praha s.r.o. Poděbradská 12, 190 00 Praha 9 tel. +420 266 039 059 www.consorta.cz Ochrana vůči prostředí

Více

Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel

Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel Společnost DATmoLUX s.r.o. vyvinula systém regulace výkonu jednotlivých světelných bodů veřejného osvětlení, který je

Více

VLASTNÍ TECHNOLOGIE. Válcovací a profilovací tratě, stříhací stroje, kompletní technologické celky.

VLASTNÍ TECHNOLOGIE. Válcovací a profilovací tratě, stříhací stroje, kompletní technologické celky. ISOTRA TECHNOLOGY VLASTNÍ TECHNOLOGIE Společnost ISOTRA se dlouhodobě zabývá problematikou technologií clon slunečního záření a její dopad na energetickou úspornost. Vlastní technologie, vypracované postupy,

Více

Požadavky na vybavení - autodílna dílna opravářů zemědělských strojů

Požadavky na vybavení - autodílna dílna opravářů zemědělských strojů Příloha ZD č. 2 (část 1) Požadavky na vybavení - autodílna dílna opravářů zemědělských strojů Typ stroje počet ks Pojízdný zvedák 3t Přístroj pro zkoušení vstřikovacích trysek naftových motorů Pojízdný

Více

Inteligentní zastávky Ústí nad Labem

Inteligentní zastávky Ústí nad Labem Příloha č. 7 Technická specifikace pro veřejnou zakázku Inteligentní zastávky Ústí nad Labem nadlimitní veřejná zakázka na realizaci inteligentních zastávek zadávaná v otevřeném řízení, dle zákona o veřejných

Více

SolarMax 20S/35S. Kompaktní a efektivní.

SolarMax 20S/35S. Kompaktní a efektivní. SolarMax 20S/35S Kompaktní a efektivní. S znamená smart a stabilitu Fotovoltaické zařízení dosahuje s beztransformátorovými centrálními měniči řady S maximální účinnost. Přístroje jsou mimořádně kompaktní

Více

DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011

DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011 DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011 uzavřený na základě vzájemné dohody smluvních stran, jehož předmětem je rozšiřování Městského kamerového dohlížecího systému pro město Stříbro,

Více

TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD

TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD Přednáška č. 7 V ELEKTROTECHNICE Kótování Zjednodušené kótování základních geometrických prvků Někdy stačí k zobrazení pouze jeden pohled Tenké součásti kvádr Kótování Kvádr (základna čtverec) jehlan Kvalitativní

Více

Geometrická optika 1

Geometrická optika 1 Geometrická optika 1 Popis pomocí světelných paprsků těmi se šíří energie a informace, zanedbává vlnové vlastnosti světla světelný paprsek = přímka, podél níž se šíří světlo, jeho energie index lomu (základní

Více

Dräger Polaris 600 Operační světla

Dräger Polaris 600 Operační světla Dräger Polaris 600 Operační světla Naše operační světlo je na úrovni moderní technologie: Světlo Dräger Polaris 600 zjednodušší váš pracovní den díky intuitivnímu ovládání a univerzálním možnostem konfigurace.

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ Technické podmínky 1 RK 12 1075 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ RK 12 1075 Obr. 1 Zařízení pro odběr vzorků LEGENDA: 1. Pneumatický válec 2. Těleso vzorkovacího zařízení 3.

Více

DODATEČNÉ INFORMACE. k veřejné zakázce Dodávka videokolonoskopu

DODATEČNÉ INFORMACE. k veřejné zakázce Dodávka videokolonoskopu DODATEČNÉ INFORMACE k veřejné zakázce Dodávka videokolonoskopu Vážení dodavatelé, zadavatel Vám tímto, v souladu s ust. 49 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů,

Více

ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH

ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH 1 Základní pojmy Obsluha elektrických zařízení Pracovní úkony spojené s provozem zařízení jako jsou spínání, ovládání, regulování,

Více

DUM 05 téma: Základy obsluha Gimp

DUM 05 téma: Základy obsluha Gimp DUM 05 téma: Základy obsluha Gimp ze sady: 02 tematický okruh sady: Bitmapová grafika ze šablony: 09 Počítačová grafika určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: 18-20-M/01 Informační technologie - Aplikace

Více

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky KLADENÍ VEDENÍ 1. Hlavní zásady pro stavbu vedení 2. Způsoby kladení vedení Ostrava, prosinec 2003 Ing. Ctirad Koudelka,

Více

Možnosti uspořádání. 28 * U všech cen se jedná o nezávazné doporučené ceny.

Možnosti uspořádání. 28 * U všech cen se jedná o nezávazné doporučené ceny. Možnosti uspořádání 28 CZ now! Magazin: now! no.14 Seite 28 5. 2015 CZ now! no.14 KASSIK. A NA STISKNUTÍ TAČÍTKA POP. Přes den je now! no.14 opravdu velice solidní designová linie: klasická, nadčasová,

Více

KUPNÍ SMLOUVA. dle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) Smluvní strany:

KUPNÍ SMLOUVA. dle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) Smluvní strany: KUPNÍ SMLOUVA dle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) Smluvní strany: prodávající:... zapsaná v obchodním rejstříku vedeném...,

Více

Hvězdářský dalekohled BRESSER 76/700 mm. Obj. č.: 86 10 23. Vysvětlení symbolů. Bezpečnostní pokyny

Hvězdářský dalekohled BRESSER 76/700 mm. Obj. č.: 86 10 23. Vysvětlení symbolů. Bezpečnostní pokyny Vysvětlení symbolů VAROVÁNÍ! Tento symbol najdete před každou částí textu, ve kterém je zmínka o riziku menších, až vážných zraněních, které hrozí v důsledku nesprávného použití. Hvězdářský dalekohled

Více

Milesight C3263-FPNA Full HD,Remote Focus/Zoom,Weatherproof,IR

Milesight C3263-FPNA Full HD,Remote Focus/Zoom,Weatherproof,IR Milesight C3263-FPNA Full HD,Remote Focus/Zoom,Weatherproof,IR Full HD video, 1920x1080 px Motorizovaná optika - zoom a zaostření objektivu Integrované IR LED diody Voděodolná konstrukce IP67 Detekce pohybu

Více

3. Restrukturalizace nebo manipulace s údaji - práce s rastrovými daty

3. Restrukturalizace nebo manipulace s údaji - práce s rastrovými daty 3. Restrukturalizace nebo manipulace s údaji - práce s rastrovými daty Většina systémových konverzí je shodná nebo analogická jako u vektorových dat. změna formátu uložení dat změny rozlišení převzorkování

Více

Deska zvukové signalizace DZS

Deska zvukové signalizace DZS Deska zvukové signalizace DZS Návod k montáži a obsluze Vydání: 1.1 Počet listů: 5 TTC TELSYS, a.s. Tel: 234 052 222 Úvalská 1222/32, 100 00 Praha 10 Fax: 234 052 233 Internet: http://www.ttc-telsys.cz

Více

Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY

Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY KOTLÍKOVÉ DOTACE pokračují! Máte doma starý kotel na uhlí, dřevo a jiná tuhá paliva? Pak jsou kotlíkové dotace určeny právě pro Vás! Pokud máte doma

Více

Stroje na čištění schodů BD 17/5 C. Vybavení: Nastavitelná rychlost kartáčů Kola Síťový provoz Nádrž volitelná 3.5 l Nádrž volitelná (2) 5 l

Stroje na čištění schodů BD 17/5 C. Vybavení: Nastavitelná rychlost kartáčů Kola Síťový provoz Nádrž volitelná 3.5 l Nádrž volitelná (2) 5 l Stroje na čištění schodů BD 17/5 C Kompaktní čistič schodů s technologií kotoučů a sítovým pohonem pro čištění, šamponování, leštění a krystalizaci různých malých ploch jako např. stupů nebo okenních parapetů.

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Identifikační údaje zadávacího řízení Název zakázky Dodávka pomůcek pro výuku fyziky a biologie část A, C, D, H Druh zakázky Dodávky zjednodušené podlimitní řízení Název projektu

Více

SM 23 STROJNÍ VÝROBA JEDNODUCHÝCH SOUČÁSTÍ

SM 23 STROJNÍ VÝROBA JEDNODUCHÝCH SOUČÁSTÍ SM 23 STROJNÍ VÝROBA JEDNODUCHÝCH SOUČÁSTÍ část původního dokumentu (původní text viz Obnova a modernizace technických oborů v Olomouckém kraji, registrační číslo CZ.1.07/1.1.04/02.0071) NÁVRH JEDNODUCHÝCH

Více

Digitální tlakoměr PM 111

Digitální tlakoměr PM 111 Digitální tlakoměr PM 111 Tlakoměr PM 111 Průmyslové tlakoměry PM 111 jsou určeny k měření, digitálnímu zobrazení okamžité hodnoty tlaku měřeného média a případně i na jeho regulaci. Použití a princip

Více

Svítidla IK plus Elektro-Praga Vysoká odolnost, design a úspory

Svítidla IK plus Elektro-Praga Vysoká odolnost, design a úspory Svítidla IK plus Elektro-Praga Vysoká odolnost, design a úspory Svítidla IK plus Variabilní, úsporná a velmi odolná Ideální osvětlení veřejných prostor, ve kterém se snoubí extrémní odolnost, kvalitní

Více

PRAVIDLA PRO VYBAVENÍ ZÁVODIŠTĚ

PRAVIDLA PRO VYBAVENÍ ZÁVODIŠTĚ PRAVIDLA PRO VYBAVENÍ ZÁVODIŠTĚ FR 1 FR 1.1 FR 1.2 FR 1.3 PLAVECKÁ ZAŘÍZENÍ Normy FINA pro olympijské bazény Všechna mistrovství světa (kromě mistrovství světa v kategorii Masters) a olympijské hry se

Více

VideoFlex SD / VideoFlex SD XL

VideoFlex SD / VideoFlex SD XL VideoFlex SD / VideoFlex SD XL DE GB NL DK FR ES IT PL FI 02 PT 10 SE 18 NO 26 TR 34 RU 42 135 103 UA 50 CZ 58 130 180 3" 50 ø 11 1000 / 2000 EE LV LT RO BG GR Funkce / Použití Tento videoinspektor umož

Více

Šicí stroje NX-400 NX-200

Šicí stroje NX-400 NX-200 Šicí stroje NX-400 Brother NX-400/200 NX-400/ Elektronické šicí stroje řady NX vynikají velmi snadnou obsluhou, širokou nabídkou stehů a množstvím komfortních funkcí NX-400 Vždy na vaší straně NX-400 S

Více

- monitor 1 ks - upevňovací šrouby 2 ks - montážní rámeček 1 ks - připojovací 4-pinový DPV-4VR

- monitor 1 ks - upevňovací šrouby 2 ks - montážní rámeček 1 ks - připojovací 4-pinový DPV-4VR 1. Systém domácího videovrátného Umožňuje audiovizuální spojení s dveřní stanicí, otevírání dveří a hlasovou komunikaci mezi jednotlivými monitory -interkom. Základním přínosem tohoto systému je zvýšení

Více

Dodávka zdravotnického vybavení

Dodávka zdravotnického vybavení Příloha č. 5 ROZPIS NABÍDKOVÉ CENY Dodávka zdravotnického vybavení Zboží/max. cena včetně DPH Sada teploměrů 1 ks, max. cena 6 000 Kč/sada Minimální požadavek zadavatele Konkretizace nabídky uchazeče Cena

Více

Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II)

Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II) Název veřejné zakázky: Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II) Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Technická

Více

Spacial. Objevte novou generaci rozváděčů: Spacial SF systém řadových skříní Spacial SM samostatně stojící skříň. univerzálnost čas efektivita služby

Spacial. Objevte novou generaci rozváděčů: Spacial SF systém řadových skříní Spacial SM samostatně stojící skříň. univerzálnost čas efektivita služby Spacial Objevte novou generaci rozváděčů: Spacial SF systém řadových skříní Spacial SM samostatně stojící skříň univerzálnost čas efektivita služby Specifikace rozváděčových skříní > www.schneider-electric.cz

Více

Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na dodávku výpočetní a kancelářské techniky

Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na dodávku výpočetní a kancelářské techniky Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na dodávku výpočetní a kancelářské techniky Obecné zadání: o.s. IQ Roma servis vypisuje zadání na dodávku výpočetní a kancelářské techniky určené pro realizaci

Více

BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK

BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK Návod k montáži bodových střešních světlíků DEKLIGHT ACG Plocha, na kterou se instaluje manžeta, přechodový profil nebo křídlo světlíku, musí být zcela rovná, suchá, bez mastnot

Více

Technická specifikace

Technická specifikace Technická specifikace Číslo položky Bližší specifikace položky (technický požadavek zadavatele) Počet Uchazečem nabízené řešení DCI technologie pro přehrávání a správu digitálního obsahu 2D Splnění požadavku

Více

Digitální, ultrazvukové tloušťkoměry firmy SONATEST Plc.

Digitální, ultrazvukové tloušťkoměry firmy SONATEST Plc. UT Digitální, ultrazvukové tloušťkoměry firmy SONATEST Plc. SONATEST Plc Milton Keynes England ULTRAZVUKOVÉ TLOUŠŤKOMĚRY SONATEST B-GAGE Jednoduchý, levný ultrazvukový tloušťkoměr umožňující nastavení

Více

Obytné prostory. domy, vily, obchody. Vývoj pokračuje. Novinka. Domestic. Čtyři modely pro vysávanou plochu max 450 m 2

Obytné prostory. domy, vily, obchody. Vývoj pokračuje. Novinka. Domestic. Čtyři modely pro vysávanou plochu max 450 m 2 Obytné prostory domy, vily, obchody Vývoj pokračuje r Novinka Domestic Čtyři modely pro vysávanou plochu max 450 m 2 6 produktová řada SINCE 1993 w w w. s i s t e m a i r. c z R-evolution: 10 nových funkcí,

Více

GIGAmatic. Tenzometrický přetěžovací převodník. 1. Popis 2. 2. Použití 2. 3. Technické informace 2. 4. Nastavení 3. 5. Popis funkce 6. 6.

GIGAmatic. Tenzometrický přetěžovací převodník. 1. Popis 2. 2. Použití 2. 3. Technické informace 2. 4. Nastavení 3. 5. Popis funkce 6. 6. GIGAmatic Tenzometrický přetěžovací převodník OBSAH 1. Popis 2 2. Použití 2 3. Technické informace 2 4. Nastavení 3 5. Popis funkce 6 6. Zapojení 8 7. Údržba 9 Strana # 1 z 8 Revize: 1.8 Květen 2007 1.

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu

Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu stanovené pro vodovody a kanalizace provozované Vodohospodářskou společností Vrchlice-Maleč,

Více

NÁVOD K OBSLUZE TMAVÝCH PLYNOVÝCH ZÁŘIČŮ ETASTAR

NÁVOD K OBSLUZE TMAVÝCH PLYNOVÝCH ZÁŘIČŮ ETASTAR NÁVOD K OBSLUZE TMAVÝCH PLYNOVÝCH ZÁŘIČŮ ETASTAR TYPU : ES 03, 06, 09, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 33, 36, 39, 42... kategorie II 2H 3P EST 06, 09, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30... kategorie II 2H 3P ESRM

Více

Fotografická dokumentace makro- a mikrofotografie

Fotografická dokumentace makro- a mikrofotografie Fotografická dokumentace makro- a mikrofotografie Makrofotografie Makrofotografie se používá k zachycení malých předmětů nebo detailů na předmětech větších. Charakteristickou vlastností makrooptiky je

Více

LED svítidla - nové trendy ve světelných zdrojích

LED svítidla - nové trendy ve světelných zdrojích LED svítidla - nové trendy ve světelných zdrojích Základní východiska Nejbouřlivější vývoj v posledním období probíhá v oblasti vývoje a zdokonalování světelných zdrojů nazývaných obecně LED - Light Emitting

Více

Základní informace: Produktová a cenová nabídka. AGRALL zemědělská technika a.s. Ivo Tesař Bantice 79 671 61. info@agrall.cz www.agrall.

Základní informace: Produktová a cenová nabídka. AGRALL zemědělská technika a.s. Ivo Tesař Bantice 79 671 61. info@agrall.cz www.agrall. Agrall zemědělská technika a.s. Ivo Tesař Bantice 79 671 61 i.tesar@agrall.cz www.agrall.cz Základní informace: Produktová a cenová nabídka Řada mobilních nádrží na motorovou naftu a maziva s výdejním

Více