LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM l tter

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013. l tter"

Transkript

1 LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013 Informace News l t letter lett l tter

2 Obsah podzimního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Nová informační brožura pro pacienty: Nemoc a naše psychika 5 Pohybové aktivity pro pacienty po onkologické léčbě 5 6 Český den proti rakovině - Kytičkový den 6 7 Regionální setkání pacientů v Plzni 8 Celostátní setkání pacientů s lymfomem Sponzoři a partneři

3 str. 3 Úvod Vážení a milí, po krásném horkém létě přijměte od našeho sdružení pozdrav v podobě dalšího čísla informačního elektronického newsletteru, jehož prostřednictvím vás již šestým rokem pravidelně informujeme o aktuálním dění v našem sdružení. Během léta proběhlo několik golfových turnajů na podporu aktuálního projektu Dar naděje včetně VIP turnaje, který pro nás zorganizovala patronka Klárka Spilková. K našemu velkému potěšení se všechny turnaje těšily velké návštěvnosti. Po skončení celé tour vás budeme samozřejmě informovat o celkovém výtěžku i o celém projektu Dar naděje a to prostřednictvím našeho bulletinu a webových stránek. V září se již potřetí zúčastnilo naše sdružení putovní výstavy Každý svého zdraví strůjce, jejímž pravidelným pořadatelem je Liga proti rakovině Praha. V rámci této akce se mohou všichni návštěvníci dozvědět o prevenci nádorových onemocnění s konkrétními ukázkami přímo na místě. Pro naše sdružení je účast na akci dobrou možností, jak informovat veřejnost o onemocnění lymfomem i o nabídce pomoci nemocným a jejich rodinám. I pro letošní rok máme na programu novou informační brožuru pro lymfomové pacienty, na které jsme již během léta začali pracovat. Tentokrát bude zaměřena na problematiku psychiky onkologických pacientů. Na říjen pro vás ve spolupráci s lékaři Kooperativní lymfomové skupiny a za finanční podpory Heřmanského nadace připravujeme již osmý ročník setkání s celodenním bohatým vzdělávacím programem. Samozřejmě jste srdečně zváni i na tradiční pražská setkání pacientů se zajímavými tématy (více informací v našem prvním letošním bulletinu a průběžně i na našich webových stránkách a facebooku). Věříme, že energie načerpaná z krásného léta vám vydrží dlouho a až se podzim rozehraje všemi barvami, uvidíme se na některých z akcí, které pro vás na podzim připravujeme. Za celý tým LYMFOM HELP, o.s. Monika Poulová

4 str. 4 Nová informační brožura pro pacienty: Nemoc a naše psychika Během letošního léta jsme začali připravovat další publikaci pro naše pacienty, která bude tentokrát zaměřena na problematiku psychiky pacientů. Autorem odborného textu je přední český psycholog a člen dozorčí rady našeho sdružení PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D., který je rovněž onkologickým pacientem, tudíž má v této problematice i bohaté osobní zkušenosti. Navíc mezi jednotlivými kapitolami budou vloženy příběhy pacientů, kterým se podařilo nemoc překonat. Publikace bude vydána do konce letošního roku a díky finanční podpoře Ministerstva zdravotnictví ČR bude všem pacientům a jejich rodinným příslušníkům či blízkým k dispozici zdarma.

5 str. 5 Pohybové aktivity pro pacienty po onkologické léčbě V letošním roce jsme členům a příznivcům sdružení z Prahy a blízkého okolí nabídli možnost účastnit se speciálního kurzu jógy. Jógu, potažmo pohybovou aktivitu, označují lékaři za velmi přínosnou pro většinu pacientů po onkologické léčbě a to ve všech věkových kategoriích. Naši klienti si díky tomuto kurzu budou moci osvojit techniky relaxačních, dechových a meditačních cvičení a seznámit se se základními pozicemi Hátha jógy pod vedením lektorky Zdeňky Fialové. První díl Jóga v denním životě se nazývá SARVA HITA ÁSANY (pozice prospěšné všemu a všem), neboť tyto cviky jsou svou všestranností vhodná pro všechny lidi i pro všechny části těla. Sarva hita ásany přinášejí pocit celkové tělesné pohody, protože uvádějí do rovnováhy tělo, mysl i duši. Tyto cviky může pro jejich jednoduchost provádět každý bez ohledu na věk a tělesnou kondici. Celý kurz se skládá z 15 lekcí a bude probíhat v Jógacentru Blanická v Praze 2 na Vinohradech v termínu od 19. září 2013 do 16. ledna Cvičení bude probíhat pod dohledem zdravotní sestry z Interní hematologické kliniky a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Díky neinvestiční dotaci Magistrátu hlavního města Prahy a cenově zvýhodněným podmínkám Jógcentra Blanická je tato služba pro lymfomové pacienty bezplatná. Děkujeme touto cestou Jógacentru Blanická za milou spolupráci a finanční podporu projektu a Magistrátu hlavního města Prahy, který podpořil tento projekt neinvestiční dotací.

6 str. 6 Kytičkový den Ve středu 15. května se konal již 17. ročník celonárodní sbírky s názvem Český den proti rakovině. Tématem letošní sbírky byla prevence karcinomu tlustého střeva, která byla do preventivního programu z důvodu vysokého výskytu této nádorové nemoci v České republice zařazena již podruhé. V počtu výskytu této onkologické diagnózy totiž Česká republika patří v Evropě k zemím, které se drží na špici žebříčku a to zejména kvůli nesprávným způsobům stravování a špatnému životnímu stylu. Téměř třem desítkám dobrovolníků, kteří za naše sdružení prodávali kytičky v různých koutech naší republiky, se podařilo prodat bezmála kusů kvítků. Pomohli tak nashromáždit krásných téměř Kč, ze kterých i letos obdrží naše sdružení 30 %. Úspěšnosti prodeje velmi napomohlo pěkné počasí, které tuto akci provázelo. Velmi nás potěšily obzvláště milé reakce lidí, kteří neváhali přispět i daleko větší částkou než byla minimální stanovená prodejní cena jedné kytičky. Namísto již tradiční dvacetikoruny mnozí přispívali automaticky většími částkami. Získané finanční prostředky budou využity k částečné úhradě provozu prostor sdružení, ve kterých se konají pravidelná pražská pacientská setkání a projekty zaměřené na podporu informovanosti pacientů. Nadšení a skvělé práce dobrovolníků si velmi vážíme a všem děkujeme!

7 str. 7 Regionální setkání pacientů v Plzni červen 2013 V pátek 21. června 2013 jsme se opět k našemu velkému potěšení zúčastnili setkání pacientů v plzeňském regionu, které se konalo již tradičně v plzeňském Hotelu u Pramenů. Tato setkání připravuje Hematologicko-onkologické oddělení FN Plzeň a Nadace pro transplantace kostní dřeně od začátku letošního roku nově každé dva měsíce a účastní se ho nejen pacienti s lymfomem, ale i s jinými hematoonkologickými diagnózami, jako jsou například leukémie apod. Setkání zahájil milým uvítáním MUDr. Tomáš Svoboda, poté následovala přednáška doc. MUDr. Samuela Vokurky, Ph.D. o činnosti Nadace pro transplantace kostní dřeně a možnostech, jak lze s nadací spolupracovat či ji podpořit. Jako další byla na programu krátká prezentace o aktuální činnosti LYMFOM HELP, o.s. v uplynulém pololetí tohoto roku a seznámení s plány do konce roku Přednáškovou část tentokrát zakončil psycholog PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D. a to tématem Nemoc jako připomínka stáří. Ve svém sdělení se dr. Klimeš zaměřil na několik zajímavých pohledů na to, jak může náš život změnit setkání s vážnou nemocí a jak je náš život ovlivněn, pokud jsme schopni si připustit a uvědomit vlastní smrtelnost. Součástí přednášky byla také bohatá diskuse na toto téma s výměnou rozmanitých zkušeností jednotlivých účastníků. Celé setkání uzavřela i odlehčila tradiční rukodělná dílna Mgr. Petry Kolerusové, při které si všichni mohli nejen ozdobit podnos pestrou mozaikou dle vlastní fantazie, ale také krásně popovídat.

8 str. 8 Celostátní setkání pacientů s lymfomem (18. října 2013) Letos pro vás již poosmé připravujeme ve spolupráci s lékaři z Kooperativní lymfomové skupiny Celostátní setkání pacientů s lymfomem s celodenním vzdělávacím programem. Česká asociace sester tuto akci pravidelně zařazuje do svého akreditačního programu vzdělávání. Letošní setkání se jako v loňském roce uskuteční v prostorách Charvátova sálu, který se nachází na 3. interní klinice 1. LF a VFN v 1. patře (U nemocnice 1, Praha 2) v pátek Jeho součástí bude také pravidelné zasedání valné hromady členů sdružení. Prostory setkání jsou ve velmi dobré dostupnosti MHD - metro: linka B (stanice Karlovo náměstí); bus linka: 291 (zastávka U Nemocnice); tramvaj: zastávka Moráň nebo Karlovo náměstí. Těšit se můžete na vzdělávací přednášky tentokrát například na téma: Pokroky v radioterapii maligních lymfomů - MUDr. Kateřina Dědečková Novinky v léčbě lymfomů, klinické studie Prof. MUDr. Marek Trněný, CSc. Využití lázeňské péče při onkologických onemocněních Bc. Martina Mikšíková Právní dostupnost inovativní terapie v léčbě lymfomů - JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D. Co je čínská medicína a jak může fungovat jako podpůrná terapie v léčbě a po léčbě lymfomů - MUDr. Dagmar Komárková V případě zájmu Vám na místě proplatíme náklady na jízdné do výše max. 500,- Kč/os. Podrobný program a časový rozvrh přednášek spolu s přihláškou ke stažení na setkání naleznete na: našich webových stránkách, případně na Facebookovém profilu. Těšíme se na setkání s vámi všemi.

9 str. 9 Celostátní setkání pacientů s lymfomem (18. října 2013) LYMFOM HELP, o.s. ve spolupráci s KLS a ČAS pořádají Celostátní setkání pacientů s lymfomem CHARVÁTŮV SÁL Srdečně Vás zveme na Celostátní setkání pacientů s lymfomem dne CHARVÁTŮV SÁL Pořádáme ve spolupráci s KLS a ČAS. Adresa: Charvátův sál, prostory 3. interní kliniky 1. LF a VFN (1. patro), U nemocnice 1, Praha 2 metro: linka B, stanice Karlovo náměstí bus: linka 291, zastávka U Nemocnice tramvaj: zastávka Moráň nebo Karlovo nám. Program a přihlášku si můžete stáhnout na našich webových stránkách nebo nás můžete kontaktovat PROGRAM: hod Registrace hod Činnost a aktivity LYMFOM HELP, o.s. členky výkonného výboru sdružení hod Pokroky v radioterapii maligních lymfomů MUDr. Kateřina Dědečková hod Přestávka hod Novinky v léčbě lymfomů, klinické studie Prof. MUDr. Marek Trněný, CSc hod Novinky v KLS Prof. MUDr. Marek Trněný, CSc hod Oběd Pro členy: valná hromada hod hod Využití lázeňské péče při onkologických onemocněních Bc. Martina Mikšíková hod Právní dostupnost inovativní terapie v léčbě lymfomů JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D hod Přestávka hod Co je čínská medicína a jak může fungovat jako podpůrná terapie v léčbě a po léčbě lymfomů MUDr. Dagmar Komárková hod Závěr na u info@lymfomhelp.cz a telefonním čísle PŘIHLÁŠKA Jméno: Příjmení: Adresa bydliště: PSČ: Telefon: Jsem: v remisi v léčbě rodinný příslušník lékař jiné ÚČAST NA VALNÉ HROMADĚ (prosím zaškrtněte jednu z variant) jsem členem LYMFOM HELP, o.s. a chci se zúčastnit zasedání valné hromady nejsem členem LYMFOM HELP, o.s. OD ÚČASTI NA SETKÁNÍ OČEKÁVÁM (prosím napište max. tři svá očekávání): Adresa: Charvátův sál, prostory 3. interní kliniky 1. LF a VFN (1. patro), U nemocnice 1, Praha 2 metro: linka B, stanice Karlovo náměstí bus: linka 291, zastávka U Nemocnice tramvaj: zastávka Moráň nebo Karlovo nám. V průběhu celého dne bude pro účastníky setkání zajištěno občerstvení. V případě zájmu Vám na místě proplatíme náklady na jízdné do výše max. 500 Kč/os Vyplněnou přihlášku zašlete, prosím, do na adresu: LYMFOM HELP, o.s., Arménská 1374/14, Praha 10. Přihláška se stává závaznou po potvrzení účasti. Storno účasti je nutno provést písemně. Partner akce Partner akce

10 Naši sponzoři a partneři Tomáš Slezák

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016. letter

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016. letter LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016 letter News l t lett er Obsah jarního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Trénování paměti pro pacienty s lymfomem 5 Víkendová setkání 1. pololetí 2016 6 Možnost individuálních

Více

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s.

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s. Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012 LYMFOM HELP, o.s. OBSAH 1. O sdružení a hlavní oblasti činnosti 2. Významné projekty a aktivity v roce 2012 3. Výhled do roku 2013 O SDRUŽENÍ A HLAVNÍ OBLASTI ČINNOSTI

Více

Zdravotnictví 2016. 12. 11. 2015 Praha, Hotel Ambassador. www.uzs konference.cz. Mgr. Bohuslav Sobotka. MUDr. Svatopluk Němeček, MBA

Zdravotnictví 2016. 12. 11. 2015 Praha, Hotel Ambassador. www.uzs konference.cz. Mgr. Bohuslav Sobotka. MUDr. Svatopluk Němeček, MBA Unie zaměstnavatelských svazů ČR a Mladá fronta a. s. pořádají konferenci pod záštitou předsedy vlády ČR Mgr. Bohuslava Sobotky, ministra zdravotnictví ČR MUDr. Svatopluka Němečka, MBA, České lékařské

Více

VI. celostátní setkání Sdružení celiaků České republiky

VI. celostátní setkání Sdružení celiaků České republiky VI. celostátní setkání Sdružení celiaků České republiky se bude konat u příležitosti Mezinárodního dne celiakie v sobotu 20. května 2006 od 8 do 17 hodin v Kongresovém centru Nemocnice Na Homolce, Roentgenova

Více

Budeme se zajímat o léčbu bolesti? Mamma HELP, sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu, o. s.

Budeme se zajímat o léčbu bolesti? Mamma HELP, sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu, o. s. Budeme se zajímat o léčbu bolesti? Mamma HELP, sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu, o. s. Mamma HELP Mamma HELP je největším sdružením žen s rakovinou prsu v ČR, s celostátní působností Vznikl

Více

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY CENTRUM LOCIKA VÁS SRDEČNĚ VÍTÁ NA KONFERENCI DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY AKCE SE KONÁ POD ZÁŠTITOU MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ PROFILY VYSTUPUJÍCÍCH A ANOTACE PŘÍSPĚVKŮ PŘÍBĚH O LOCICE

Více

LYMFOM HELP, o.s. / JARO letter

LYMFOM HELP, o.s. / JARO letter LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2015 letter News l t lett tter Obsah jarního vydání 2. Obsah 3. Úvodní slovo 4. Nové prostory sdružení 5. Výzva - Český den proti rakovině 2015 6. Víkendová setkání v roce 2015

Více

LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM letter

LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM letter LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM 2014 letter News l t lett tter Obsah podzimního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Pacientská setkání v regionech podzim 2014 5 Možnost individuálních konzultací s psychologem 5

Více

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Základní informace PREZIDENT SYMPOZIA: doc. MUDr. Vladimír Študent, Ph.D. přednosta Urologická klinika

Více

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Pozvánka na konferenci Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Stěžejní témata: Pracovněprávní vztahy ve veřejné správě Nový občanský zákoník jaké změny přinese nový občanský zákoník do veřejné správy

Více

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 201. letter

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 201. letter LYMFOM HELP, o.s. / JARO 201 3 Informace News l t letter letter Obsah jarního vydání 1 Obsah 2 Úvodní slovo 3 Víkendová setkání 4 Regionální setkání pacientů v Plzni 5 Sympozium k Českému dni proti rakovině

Více

Plzeňská diplomatická simulace, o.s.

Plzeňská diplomatická simulace, o.s. Plzeňská diplomatická simulace, o.s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTSKÉHO MODELU VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ OSN 2013 Vážení přátelé PDS, právě začínáte číst Závěrečnou zprávu III. ročníku Studentského modelu Valného

Více

Vybrané kapitoly v péči o pacienty s kardiovaskulárním onemocněním I.

Vybrané kapitoly v péči o pacienty s kardiovaskulárním onemocněním I. Pozvánka a program Konference a semináře pro nelékařské obory Vybrané kapitoly v péči o pacienty s kardiovaskulárním onemocněním I. Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve spolupráci s Českou asociací

Více

17. září 2008 I Zasedací sál Svazu průmyslu a dopravy ČR (Palác Lighthouse, 14. patro, Jankovcova 1569/2c, Praha 7)

17. září 2008 I Zasedací sál Svazu průmyslu a dopravy ČR (Palác Lighthouse, 14. patro, Jankovcova 1569/2c, Praha 7) PŘIHLÁŠKA K ÚČASTI Interaktivní seminář Biologická terapie idiopatických střevních zánětů v roce 2008 17. září 2008 I Zasedací sál Svazu průmyslu a dopravy ČR (Palác Lighthouse, 14. patro, Jankovcova 1569/2c,

Více

Katalog otevřených kurzů

Katalog otevřených kurzů 2016 Jeseniova 47 Praha 3 Katalog otevřených kurzů G, z. s. Semináře G GPR1 Syndrom vyhoření GPR2 Psychosomatika aneb jak lze vést léčivý rozhovor GPR3 Moje duševní hygiena a pohoda vs. moji pacienti a

Více

12. ČESKO-SLOVENSKÁ KONFERENCE 23. SYMPOZIUM OZNÁMENÍ 12. 13. LISTOPADU 2013 BRNO, HOTEL INTERNATIONAL

12. ČESKO-SLOVENSKÁ KONFERENCE 23. SYMPOZIUM OZNÁMENÍ 12. 13. LISTOPADU 2013 BRNO, HOTEL INTERNATIONAL 12. ČESKO-SLOVENSKÁ KONFERENCE 23. SYMPOZIUM OZNÁMENÍ 12. 13. LISTOPADU 2013 BRNO, HOTEL INTERNATIONAL Sekce asistované reprodukce ČGPS ČLS JEP Gynekologicko-porodnická klinika MU a FN Brno www.ivfbrno.cz

Více

Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz

Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz I. informace VIII. kongres s mezinárodní účastí Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se SNH a CSS Sport V Hotel Hrotovice 17. 19.

Více

XI. TRAUMATOLOGICKÝ DEN Téma:

XI. TRAUMATOLOGICKÝ DEN Téma: Traumatologické centrum FNKV Praha Chirurgická klinika 3. LF UK a FNKV Praha s garancí České chirurgické společnosti ČLS JEP České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP pod záštitou prof. MUDr. Michala

Více

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013

BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013 BULLETIN České urologické společnosti ČLS JEP 4/2013 Úvodní slovo předsedy ČUS Vážení přátelé, bulletin vychází krátce po skončení letošní výroční konference, a proto mi dovolte, abych se k ní krátce vrátil.

Více

Vážení přátelé, Poslání a cíle Klubu Diana. Rekondiční a ozdravné pobyty

Vážení přátelé, Poslání a cíle Klubu Diana. Rekondiční a ozdravné pobyty Vážení přátelé, Klub Diana je neziskové sdružení onkologicky nemocných a přátel. Byl založen 23. 9. 1988 a vznikl z iniciativy pacientek, které prodělaly operaci onkologického nádoru prsu. Byl v té době

Více

CMG. 8. vzdělávací seminář pro nemocné s mnohočetným myelomem, jejich rodinu a přátele. Lázně Bělohrad, Spa resort Tree of Life 21. - 22.9.

CMG. 8. vzdělávací seminář pro nemocné s mnohočetným myelomem, jejich rodinu a přátele. Lázně Bělohrad, Spa resort Tree of Life 21. - 22.9. 8. vzdělávací seminář pro nemocné s mnohočetným myelomem, jejich rodinu a přátele Lázně Bělohrad, Spa resort Tree of Life 21. - 22.9. 2012 Organizační tým prof. MUDr. Roman Hájek, CSc. doc. MUDr. Vladimír

Více

Editorial Pavla a Moniky Staňkových, zakladatelů nadačního fondu AQUAPURA

Editorial Pavla a Moniky Staňkových, zakladatelů nadačního fondu AQUAPURA Výroční zpráva 2014 Obsah Editorial Pavla a Moniky Staňkových, zakladatelů nadačního fondu AQUAPURA... 4 Slovo doc. MUDr. Petra Dulíčka, Ph.D., odborného garanta nadačního fondu AQUAPURA.... 6 Slovo prof.

Více

1. košumberský den. Vzpřimování, Stoj, Chůze. Program. Pořádá Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé ve spolupráci s Aesculap Akademií

1. košumberský den. Vzpřimování, Stoj, Chůze. Program. Pořádá Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé ve spolupráci s Aesculap Akademií 1. košumberský den Vzpřimování, Stoj, Chůze Pořádá Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé ve spolupráci s Aesculap Akademií 10. dubna 2014 Hamzova léčebna Luže - Košumberk Záštita a garance Partneři

Více

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2010

Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2010 Zpráva občanského sdružení České myelomové skupiny za rok 2010 Česká myelomová skupina je občanské sdružení lékařů a dalších vědeckých a odborných pracovníků, jejichž cílem je výzkum, diagnostika a terapie

Více

Projekt Internet pro pacienty (ipp) pomocná ruka nejen pro pacienty

Projekt Internet pro pacienty (ipp) pomocná ruka nejen pro pacienty Lymfom Help Praha, 16.10.2009 Projekt Internet pro pacienty (ipp) pomocná ruka nejen pro pacienty A. Škrobánková, V. Kajaba Fakultní nemocnice Olomouc ... na počátku bylo v ČR rozmach wi-fi sítě od roku

Více

2. pražské mezioborové onkologické kolokvium Prague ONCO 2011

2. pražské mezioborové onkologické kolokvium Prague ONCO 2011 Záštitu nad kolokviem převzaly: Evropská onkologická společnost Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ministerstvo zdravotnictví ČR Česká onkologická společnost Česká urologická společnost Česká

Více

Rekonvalescenční pobyt pro děti KDHO FN Motol Praha a dětí po transplantaci kostní dřeně

Rekonvalescenční pobyt pro děti KDHO FN Motol Praha a dětí po transplantaci kostní dřeně Rekonvalescenční pobyt pro děti KDHO FN Motol Praha a dětí po transplantaci kostní dřeně Rekreační objekt Caravan Camp Válek, Chrustenice u Berouna 22.6.-27.6.2015 ZÁKLADNÍ INFORMACE Transplantační jednotka

Více

Vážení přátelé, Představujeme se:

Vážení přátelé, Představujeme se: V obsahu a významu slova beseda proklamovaly spolky nutnost i možnost kontaktů, setkání, diskuse, prezentace různých názorů, ale i spolupráce, pochopení i vzájemného porozumění a úcty. Vážení přátelé,

Více

Perinatologická centra Ústeckého kraje ve spolupráci s OS ČLK a ČAS. pořádají

Perinatologická centra Ústeckého kraje ve spolupráci s OS ČLK a ČAS. pořádají Perinatologická centra Ústeckého kraje ve spolupráci s OS ČLK a ČAS pořádají 11. PERINATOLOGICKÝ DEN ÚSTECKÉHO KRAJE 7.. -- 8.. čerrvna 2012 Hottell Osttrrov Osttrrov u Tiisé Organizační zajištění: Tiskové

Více

II. mezinárodní KONGRES vývojové kineziologie u příležitosti 100 let narození Prof. Václava Vojty

II. mezinárodní KONGRES vývojové kineziologie u příležitosti 100 let narození Prof. Václava Vojty II. mezinárodní KONGRES vývojové kineziologie u příležitosti 100 let narození Prof. Václava Vojty T é m a : V o j t o v a m e t o d a a m e z i o b o r o v á s p o l u p r á c e 15. 9. 2017 16. 9. 2017

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

Liga proti rakovině Praha

Liga proti rakovině Praha Liga proti rakovině Praha 22 let činnosti Ligy Prof. MUDr. Zdeněk Dienstbier, DrSc. Tři hlavní dlouhodobé programy: Soustavná informovanost veřejnosti o nádorové prevenci Snaha o zlepšení kvality života

Více

Výroční zpráva 2008. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných

Výroční zpráva 2008. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Výroční zpráva 2008 SYMPATHEA, o. p. s. Bulharská 26 101 00 Praha 10 - Vršovice tel.: +420 776 061 541 www.sympathea.cz e-mail: sympathea@sympathea.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 zapsaný spolek MYGRA-CZ Obsah výroční zprávy: 1) Úvodní slovo 2) Základní údaje 3) Vedení organizace a kontakty 4) Členství v organizacích 5) Přehled činnosti sdružení za rok

Více

Intenzivní základní kurz PORADCE PRO VÝŽIVU 14. 10. 20. 10. 2016. Praha Sport Hotel Vestec. www.sport-hotel-vestec.cz

Intenzivní základní kurz PORADCE PRO VÝŽIVU 14. 10. 20. 10. 2016. Praha Sport Hotel Vestec. www.sport-hotel-vestec.cz !! Společnost Nutris, pořadatel odborných seminářů a kurzů (www.nutris.net) ve spolupráci s Aliancí výživových poradců ČR (www.aliance-vyziva.cz) pořádá Intenzivní základní kurz PORADCE PRO VÝŽIVU 14.

Více

Intenzivní základní kurz PORADCE PRO VÝŽIVU 19. 2. 25. 2. 2016. Praha - Sport Hotel Vestec

Intenzivní základní kurz PORADCE PRO VÝŽIVU 19. 2. 25. 2. 2016. Praha - Sport Hotel Vestec !! Společnost Nutris, pořadatel odborných seminářů a kurzů (www.nutris.net) ve spolupráci s Aliancí výživových poradců ČR (www.aliance-vyziva.cz) pořádá Intenzivní základní kurz PORADCE PRO VÝŽIVU 19.

Více

Reforma psychiatrické péče

Reforma psychiatrické péče Reforma psychiatrické péče Pravidelný zpravodajský souhrn projektu přípravy strategie a realizace reformy 16. prosince 2012 / I Připravujeme reformu péče o duševní zdraví Víme, že oblast psychiatrické

Více

Dětské centrum Turnov

Dětské centrum Turnov Dětské centrum Turnov VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Předkládá: Marie Macháčková Obsah Úvod Základní údaje o zařízení Vymezení činnosti organizace Personální informace Hospodaření organizace Majetek organizace

Více

IV. HIrscHůV den 14. 4. 15. 4. 2016 www.hirschuvden.cz

IV. HIrscHůV den 14. 4. 15. 4. 2016 www.hirschuvden.cz IV. Hirschův den Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice a Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci 14. 4. 15. 4. 2016 www.hirschuvden.cz Srdečně vás zveme

Více

SEVEROČESKÁ IMUNOLOGICKÁ KONFERENCE

SEVEROČESKÁ IMUNOLOGICKÁ KONFERENCE 8. KARDIOLOGICKÝ SEVEROČESKÁ IMUNOLOGICKÁ DEN KONFERENCE s doprovodnou výstavou zdravotnických Imunopatologie firem kardiovaskulárního systému 28. listopadu Novinky v 2011 terapii Ústí a diagnostice nad

Více

NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012

NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012 NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012 Studijní program: Ošetřovatelství Studijní obor: Všeobecná sestra Forma studia: Prezenční a kombinovaná Akademický rok: 2011/2012 Jedná se o

Více

15. SEMINÁŘ MLADÝCH PATOLOGŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ a 39. SJEZD ČESKÝCH PATOLOGŮ

15. SEMINÁŘ MLADÝCH PATOLOGŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ a 39. SJEZD ČESKÝCH PATOLOGŮ 15. SEMINÁŘ MLADÝCH PATOLOGŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ a 39. SJEZD ČESKÝCH PATOLOGŮ Milí přátelé, je to neuvěřitelné, ale náš každoroční seminář v letošním roce dosáhne věku, ve kterém my, obyčejní smrtelníci,

Více

ČTVRTEK 19. 10. 2006 REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ STAVBA STÁNKŮ A REGISTRACE VYSTAVOVATELŮ SATELITNÍ SYMPÓZIA SPOLEČENSKÝ PROGRAM

ČTVRTEK 19. 10. 2006 REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ STAVBA STÁNKŮ A REGISTRACE VYSTAVOVATELŮ SATELITNÍ SYMPÓZIA SPOLEČENSKÝ PROGRAM ONKOLOGICKÉ ODDĚLENÍ SPOLEČNOST RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY ČESKÁ ONKOLOGICKÁ SPOLEČNOST ČLS JEP XIII. JIHOČESKÉ ONKOLOGICKÉ DNY pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje RNDr. Jana Zahradníka

Více

51. diabetologické dny. 16. 18. dubna 2015 Luhačovice. www.diab.cz www.dialuha2015.cz INFORMACE

51. diabetologické dny. 16. 18. dubna 2015 Luhačovice. www.diab.cz www.dialuha2015.cz INFORMACE 51. diabetologické dny 16. 18. dubna 2015 Luhačovice INFORMACE www.diab.cz www.dialuha2015.cz ČESKÁ DIABETOLOGICKÁ SPOLEČNOST ČLS JEP ve spolupráci se SLOVENSKOU DIABETOLOGICKOU SPOLEČNOSTÍ pořádají 51.

Více

Bílá kniha terciárního vzdělávání - nedostatečný a nebezpečný materiál pro kvalitu vysokého školství 5.3.2009 blisty.cz str. 0

Bílá kniha terciárního vzdělávání - nedostatečný a nebezpečný materiál pro kvalitu vysokého školství 5.3.2009 blisty.cz str. 0 Bílá kniha terciárního vzdělávání - nedostatečný a nebezpečný materiál pro kvalitu vysokého školství 5.3.2009 blisty.cz str. 0 Text Hradeckého prohlášení My, níže podepsaní, odmítáme způsob přípravy Bílé

Více

Žebříček českých nemocnic pro r. 2010

Žebříček českých nemocnic pro r. 2010 Žebříček českých nemocnic pro r. 2010 Tisková zpráva V rámci Středoevropské odborné konference Efektivní nemocnice 2010 (29.-30.11.2010, hotel Clarion Praha) proběhlo oficiální vyhlášení žebříčku českých

Více

20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ÚSTŘEDÍ MONITORINGU ZDRAVOTNÍHO STAVU OBYVATELSTVA STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV, PRAHA MILOVY 6. 8. října 2015 P R O G R A M K O N F E R E N C E Úterý 6.

Více

37. KONGRES ČESKÉ NEFROLOGICKÉ SPOLEČNOSTI

37. KONGRES ČESKÉ NEFROLOGICKÉ SPOLEČNOSTI INFORMACE PRO PARTNERY A VYSTAVOVATELE 37. KONGRES ČESKÉ NEFROLOGICKÉ SPOLEČNOSTI 4. 6. června 2018 PRAHA Fakulta architektury ČVUT www.kongrescns2018.cz Úvodní slovo Milé kolegyně, vážení kolegové, partneři

Více

Obsah. 1. O Nadaci Leontinka. 2. Projekty. 3. Jak přispět. 4. Lidé v Nadaci. 5. Kontakty

Obsah. 1. O Nadaci Leontinka. 2. Projekty. 3. Jak přispět. 4. Lidé v Nadaci. 5. Kontakty Informace pro tisk Nadace Leontinka 1 Obsah 1. O Nadaci Leontinka 2. Projekty 3. Jak přispět 4. Lidé v Nadaci 5. Kontakty 2 O Nadaci Leotinka Nadaci Leontinka založil Jindřich Lukavský, majitel společnosti

Více

Aktuality v diabetologii Poděbrady 2015. Kongres ambulantní diabetologie. 5. 7. 11. 2015 Lázeňská kolonáda v Poděbradech

Aktuality v diabetologii Poděbrady 2015. Kongres ambulantní diabetologie. 5. 7. 11. 2015 Lázeňská kolonáda v Poděbradech 1 1 180 170 Kongres ambulantní diabetologie Aktuality v diabetologii Poděbrady 2015 5. 7. 11. 2015 Lázeňská kolonáda v Poděbradech registrace na www.kongresad.cz POŘADATEL Interní klinika 2. LF UK a FN

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 WILLÍK - OBČANSKÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL DĚTÍ S WILLIAMSOVÝM SYNDROMEM Praha Vážení přátelé, Předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti a hospodaření našeho občanského sdružení

Více

PŘEHLED AKCÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

PŘEHLED AKCÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ 2006 ČESKÁ SPOLEČNOST ALERGOLOGIE A KLINICKÉ IMUNOLOGIE PŘEHLED AKCÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ (ve spolupráci s ČPFS a ČIPA) Název akce: Evropská konference EFA-ČIPA Datum konání: 10. 12. 5. 2006 Místo konání:

Více

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 3 2010 hlavička B E P P O 3/2010 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 18 - číslo 3 - rok 2010 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Seminář v Anglii s

Více

MŮJ ŽIVOT JE NAŠTĚSTÍ JAKO POHÁDKA S DOBRÝM KONCEM

MŮJ ŽIVOT JE NAŠTĚSTÍ JAKO POHÁDKA S DOBRÝM KONCEM občanské sdružení na podporu pacientů s lymfomem a jejich blízkých Bulletin číslo 1/2010 MŮJ ŽIVOT JE NAŠTĚSTÍ JAKO POHÁDKA S DOBRÝM KONCEM - po léčbě akutní leukémie mám dva krásné budulínky Honzíka a

Více

http://os-kolumbus.org/ číslo účtu - 985 758 309 /0800 Občanské sdružení KOLUMBUS

http://os-kolumbus.org/ číslo účtu - 985 758 309 /0800 Občanské sdružení KOLUMBUS Občanské sdružení KOLUMBUS Výroční zpráva 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 Vážení přátelé.vážení členové našeho sdružení. KOLUMBUS pluje již 7 roků vodami duševního zdraví. A přejeme si, aby to byla plavba bezpečná

Více

Standardy hospicové péče

Standardy hospicové péče Standardy hospicové péče představení dokumentu z dílny pracovní skupiny při MZČR Bc. Adéla Zelbová Hospic Anežky České v Červeném Kostelci Pracovní skupina pro paliativní péči ustanovena jako stálý odborný

Více

Nakladatelství děkuje firmě ZENTIVA, a. s., generálnímu sponzorovi knihy, za finanční podporu, která umožnila vydání této publikace.

Nakladatelství děkuje firmě ZENTIVA, a. s., generálnímu sponzorovi knihy, za finanční podporu, která umožnila vydání této publikace. 2 Pochybení a sankce při poskytování lékařské péče Nakladatelství děkuje firmě ZENTIVA, a. s., generálnímu sponzorovi knihy, za finanční podporu, která umožnila vydání této publikace. 4 Pochybení a sankce

Více

Co je to imunoterapie?

Co je to imunoterapie? Co je to imunoterapie? Imunitní systém má důležitou úlohu v ochraně člověka před nádorovým onemocněním. Jestliže přesto dojde k rozvoji nádorového onemocnění, může vhodně povzbuzený imunitní systém pacienta

Více

7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 7. května 2011 Společná píseň

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 17. května 2012 Mladá Boleslav Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou

Více

XXI. PRACOVNÍ SYMPOZIUM ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTERVENČNÍ RADIOLOGIE

XXI. PRACOVNÍ SYMPOZIUM ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTERVENČNÍ RADIOLOGIE XXI. PRACOVNÍ SYMPOZIUM ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTERVENČNÍ RADIOLOGIE VELKÉ LOSINY 2. 4. 6. 2016 Pořádají: Česká společnost intervenční radiologie ČLS JEP Radiologická klinika LF a FN Olomouc Nadace prof. Rösche

Více

X. mezinárodní kongres informačních technologií ve zdravotnictví

X. mezinárodní kongres informačních technologií ve zdravotnictví X. mezinárodní kongres informačních technologií ve zdravotnictví 3. března 2014 Brno, hotel Myslivna PROGRAM KONGRESU 2014 www.telemedicina-brno.info KONFERENCE/KONGRESY/SYMPOZIA VÁŠ OSVĚDČENÝ PARTNER

Více

Zápis z workshopu Příprava pro výkon povolání zdravotního laboranta konaného dne 21.9.2010 v VOŠZ a SZŠ Praha 1, Alšovo nábřeží 6

Zápis z workshopu Příprava pro výkon povolání zdravotního laboranta konaného dne 21.9.2010 v VOŠZ a SZŠ Praha 1, Alšovo nábřeží 6 Zápis z workshopu Příprava pro výkon povolání zdravotního laboranta konaného dne 21.9.2010 v VOŠZ a SZŠ Praha 1, Alšovo nábřeží 6 Účast dle prezenční listiny viz příloha. Přivítání ředitelem školy Mgr.

Více

Obsah. Seznam autorů... 9. Předmluva... 11. Hlavolamy diabetologie... 15 Milan Kvapil. Paradox obezity... 27 Hana Rosolová

Obsah. Seznam autorů... 9. Předmluva... 11. Hlavolamy diabetologie... 15 Milan Kvapil. Paradox obezity... 27 Hana Rosolová Obsah Seznam autorů... 9 Předmluva... 11 I. K zamyšlení Hlavolamy diabetologie... 15 Milan Kvapil Paradox obezity... 27 Hana Rosolová Vnímání rizika diabetu populací České republiky... 30 Dina Odarčenková

Více

ČSPM ČSL J.E.P. Jiráskova 47 664 61, Rajhrad tel.: 547 232 223 www.paliativnimedicina.cz info@paliativnimedicina.cz

ČSPM ČSL J.E.P. Jiráskova 47 664 61, Rajhrad tel.: 547 232 223 www.paliativnimedicina.cz info@paliativnimedicina.cz ČSPM ČSL J.E.P. Jiráskova 47 664 61, Rajhrad tel.: 547 232 223 www.paliativnimedicina.cz info@paliativnimedicina.cz Vážený pan ředitel MUDr. Pavel Horák, CSc., MBA Všeobecná zdravotní pojišťovna Orlická

Více

News. letter. News. News. letter. letter. News. Podzim letter. L Y M F O M H E L P, o. s. /

News. letter. News. News. letter. letter. News. Podzim letter. L Y M F O M H E L P, o. s. / L Y M F O M H E L P, o. s. / Podzim 2016 Obsah podzimniho vydání Obsah 2 Obsah 3 Charitativní bazar 4 Setkání pacientů Praha 5 Celostátní setkání pacientů s lymfomem 2016 6 Nabídka kurzu Čchi-kung 6 7

Více

Z historie ochrany zdraví při práci v Moravskoslezském kraji

Z historie ochrany zdraví při práci v Moravskoslezském kraji KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SE SÍDLEM V OSTRAVĚ Z historie ochrany zdraví při práci v Moravskoslezském kraji Kolektiv pracovníků odboru hygieny práce KHS MSK Ostrava Krajskáhygienickástanice

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 17. května 2012 Mladá Boleslav Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou

Více

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče

PODPOROVÁNO EU. Pozvánka a program. Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění. z pohledu ošetřovatelské péče Pozvánka a program PODPOROVÁNO EU Konference a semináře pro nelékařské obory Kardio vaskulárníonemocnění z pohledu ošetřovatelské péče 6. června 2012 Havířov Pořádá Aesculap Akademie pod záštitou a ve

Více

Základy komplexního psychosomatického přístupu VII.

Základy komplexního psychosomatického přístupu VII. Pozvánka na komorní odbornou konferenci Základy komplexního psychosomatického přístupu VII. Vzdělávací akce je pořádaná dle Stavovského předpisu ČLK č. 16. Přednášející: MUDR. BARBORA BRANNÁ, MGR. KLÁRA

Více

Výroční zpráva 2007. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných

Výroční zpráva 2007. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Výroční zpráva 2007 Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných SLOVO ÚVODEM Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu SYMPATHEA, o.p.s. - celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných.

Více

10. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky 17. 4. 2013

10. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky 17. 4. 2013 10. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky 17. 4. 2013 Přítomni: Rybka, Kvapil, Letocha, Horák, Milata, Svačina, Borovka, Křen vz Račické, Nosálková, Perglová dia děti Ostrava Omluveni:

Více

Ocenění Sestra roku 2005

Ocenění Sestra roku 2005 Ocenění Sestra roku 2005 15.2.2006 www.zdn.cz Dne 8. února 2006 proběhlo v prostorách pražského Paláce Žofín slavnostní předání ocenění 6. ročníku soutěže Sestra roku. Vyhlašovatelem soutěže byl tradičně

Více

Organizace stáží mediků LF MU v Nemocnici Jihlava

Organizace stáží mediků LF MU v Nemocnici Jihlava Organizace stáží mediků LF MU v Nemocnici Jihlava Organizační struktura garantů předrigorózních stáží mediků LF MU v Nemocnici Jihlava: Prof. MUDr. J. Štěrba, Ph.D. proděkan pro výuku v klinických oborech

Více

CEREBROCON

CEREBROCON CEREBROCON 25. - 26. 10. 2017 PORÁDAJÍ STÁTNÍ LÉCEBNÉ LÁZNE JANSKÉ LÁZNE S.P. KONFERENCE SE KONÁ V KINOSÁLU DL VESNA, HORNÍ PROMENÁDA 268, JANSKÉ LÁZNe 2. ročník multioborové dvoudenní konference. Hlavním

Více

14. března 2016, Brno, hotel Myslivna PROGRAM KONGRESU. www.telemedicina-brno.info

14. března 2016, Brno, hotel Myslivna PROGRAM KONGRESU. www.telemedicina-brno.info 2016 14. března 2016, Brno, hotel Myslivna PROGRAM KONGRESU www.telemedicina-brno.info UNITI REVOLUCE V ZOBRAZOVÁNÍ! zobrazení a diagnostika všech modalit první barevný monitor i pro mamografii barevný

Více

XVII. NÁRODNÍ KONGRES ČSOT

XVII. NÁRODNÍ KONGRES ČSOT II. INFORMACE VÝBOR ČSOT pořádá XVII. NÁRODNÍ KONGRES ČSOT s mezinárodní účastí a s doprovodnou výstavou zdravotnické techniky a farmacie 15. 17. 5. 2013 TOP HOTEL, PRAHA Organizační zajištění: ORTOPEDICKÉ

Více

SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP.

SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP. SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP pořádá III. KONGRES ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY PERIORBITÁLNÍ REJUVENACE

Více

INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ

INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ VIII. ročník mezinárodní konference INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ pod záštitou Doc. PhDr. Vnislava Nováčka, CSc., děkana Fakulty managementu a ekonomiky Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta managementu

Více

SYMPOSIUM PRACOVNÍHO LÉKAŘSTVÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

SYMPOSIUM PRACOVNÍHO LÉKAŘSTVÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ II. INFORMACE Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě Univerzita Karlova v Praze 3. lékařská fakulta Ostravská Univerzita,Fakulta zdravotnických studií,ostrava Zdravotní

Více

11. KARDIOLOGICKÝ DEN. 17. října 2014, Ústí nad Labem. doprovodnou výstavou zdravotnických firem

11. KARDIOLOGICKÝ DEN. 17. října 2014, Ústí nad Labem. doprovodnou výstavou zdravotnických firem 11. s 17. října 2014, Ústí nad Labem KARDIOLOGICKÝ DEN doprovodnou výstavou zdravotnických firem Pořádá KZ, a.s., Klinika kardiologie Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. VÁŽENÍ PŘÁTELÉ, zveme Vás

Více

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Odbor vzdělávání, Na Bojišti 1, 120 00 Praha 2. Nabídka vzdělávacích akcí

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Odbor vzdělávání, Na Bojišti 1, 120 00 Praha 2. Nabídka vzdělávacích akcí Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Nabídka vzdělávacích akcí 2016 Obsah Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Obsah 1 Vzdělávací akce dle zákona č. 96/2004 Sb...3 1.1 Specializační vzdělávání...3 1.1.1

Více

OBEZITOLOGIE a BARIATRIE 2011

OBEZITOLOGIE a BARIATRIE 2011 Celostátní konference s mezinárodní účastí OBEZITOLOGIE a BARIATRIE 2011 6. - 8. 10. 2011 Clarion Congress Hotel Ostrava I. OZNÁMENÍ ve spolupráci s Traumatologicko-ortopedickou a Interní sekcí České asociace

Více

Kandidáti do EK SPM (volby 2016)

Kandidáti do EK SPM (volby 2016) Kandidáti do EK SPM (volby 2016) Během volby na valné hromadě 10. 6. můžete odevzdat svůj hlas vybraným 5 kandidátům. MUDr. Romana Hronová (Praha) MUDr. Ivana Jirmanová (Paha) MUDr. Martina Mothejlová

Více

pracovníky státní správy: pracovníky školství: sociální pracovníky: podnikatelské subjekty:

pracovníky státní správy: pracovníky školství: sociální pracovníky: podnikatelské subjekty: již 25 let s Vámi KATALOG ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ LEDEN - ÚNOR 2016 KVĚTEN ČERVEN 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE Informace pro: pracovníky státní správy: Od roku 2003 Akreditovaná instituce MV ČR v souladu se zákonem

Více

120 00 Praha 2, Londýnská 15

120 00 Praha 2, Londýnská 15 PRACOVNÍ POSTUP Pracovní skupina soudní znalci Vydání: 1. 1. 2009 Revize provedena 25. 2. 2009 Revize provedena 1. 10. 2015 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium Odborný garant:

Více

DÁRCOVSTVÍ KRVE A KOSTNÍ DŘENĚ SOUČÁSTÍ SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI

DÁRCOVSTVÍ KRVE A KOSTNÍ DŘENĚ SOUČÁSTÍ SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI DÁRCOVSTVÍ KRVE A KOSTNÍ DŘENĚ SOUČÁSTÍ SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI kdo jsme a kam směřujeme KLUB DÁRCŮ KRVE, KREVNÍ PLAZMY, KREVNÍCH DESTIČEK A KOSTNÍ DŘENĚ o.s. Osvětová podpora dárcovství Spolupráce s

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Květen 2016 Obsah: 1. Základní údaje o spolku 2. Poslání, cíle a činnost spolku 3. Transformace na zapsaný spolek 4. Pracovníci spolku 5. Služba následné péče Pavučina 6. Další

Více

Výroční zpráva nadačního fondu CMG za rok 2004

Výroční zpráva nadačního fondu CMG za rok 2004 Výroční zpráva nadačního fondu CMG za rok 2004 Nadační fond podporuje výzkum v oblasti mnohočetného myelomu, vývoj protinádorové vakcíny a pomoc pacientům s mnohočetným myelomem. Obsah: Poslání nadačního

Více

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta zdravotnických studií Katedra ošetřovatelství a porodní asistence. Sborník příspěvků

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta zdravotnických studií Katedra ošetřovatelství a porodní asistence. Sborník příspěvků Západočeská univerzita v Plzni Fakulta zdravotnických studií Sborník příspěvků Celostátní konference s mezinárodní účastí pro studenty programu Ošetřovatelství a Porodní asistence, všeobecné sestry a porodní

Více

Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou

Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou Katalog poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Komunitní plánování sociálních služeb na území ORP Projekt komunitního plánování sociálních služeb je realizován od června 2013 do května 2015. Realizátorem

Více

Nabídka pro vystavovatele

Nabídka pro vystavovatele Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Základní informace PREZIDENT AKCE: prof. MUDr. Ivan Rektor, CSc. PROGRAMOVÝ VÝBOR: prof. prof. MUDr. Ivan

Více

XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY

XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY s mezinárodní účastí Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) Praha 8. 9. listopadu 2013 pořádá Česká flebologická společnost České lékařské společnosti J. E. Purkyně

Více

Z Á P I S. Číslo: 21 2013 z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: 21 2013 z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/1 PŘÍTOMNI: Komora akademických pracovníků: doc. MUDr. Michal Bar, Ph.D., Mgr. Marek Bužga, Ph.D., MUDr. Zuzana Čermáková, Ph.D., MUDr. Igor Dvořáček, Ph.D., MUDr. Lubomír Martínek, Ph.D., MUDr.

Více

NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE

NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE 1. česko-slovenská konference paliativní medicíny představuje fórum, na kterém se sejde několik stovek lékařů a sester z oboru onkologie, interny, geriatrie, algeziologie, pneumologie

Více

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP XXVIII. Konference Sekce perinatální medicíny České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP 6. 8. 4. 2011 Kongresové centrum Parkhotelu Plzeň I. INFORMACE Pořadatelé: Sekce perinatální medicíny

Více

Zimní setkání ve dnech 14. 16. ledna 2011 na Šumavě, Hotel Srní ***

Zimní setkání ve dnech 14. 16. ledna 2011 na Šumavě, Hotel Srní *** Czech MDS Group Zimní setkání ve dnech 14. 16. ledna 2011 na Šumavě, Hotel Srní *** Pátek 14.1.2011 12.30 hod. - odjezd autobusu s účastníky z Prahy - Zličína Hotel Srní přednáškový sál 16.00 hod začátek

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

Obr. 4 plastika ženy vystavená v muzeu v Kirklareli, která se stala předlohou pro hlavní banner konference.

Obr. 4 plastika ženy vystavená v muzeu v Kirklareli, která se stala předlohou pro hlavní banner konference. Interdisciplinární vzdělávání v ICT s jazykovou kompetencí, reg.č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0014 Konference EAA 2014 v Instanbulu, Turecko. Ve dnech 10. 9. 14. 9. 2014 proběhla mezinárodní konference 20th Annual

Více

78. KONGRES ČESKÉ SPOLEČNOSTI OTORINOLARYNGOLOGIE A CHIRURGIE HLAVY A KRKU ČLS JEP

78. KONGRES ČESKÉ SPOLEČNOSTI OTORINOLARYNGOLOGIE A CHIRURGIE HLAVY A KRKU ČLS JEP 78. KONGRES ČESKÉ SPOLEČNOSTI OTORINOLARYNGOLOGIE Nabídka partnerství na podporu kongresu ORL v roce 2016 a aktivit ORL společnosti www.orl2016.cz Organizátor Česká společnost otorinolaryngologie a chirurgie

Více