ČERVENEC Mgr. BOHUMIL KUNDL PŘIJAL KNĚŽSKÉ SVĚCENÍ. Ročník II Číslo Vydává Obecní úř ad Hrobice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ČERVENEC 2004. Mgr. BOHUMIL KUNDL PŘIJAL KNĚŽSKÉ SVĚCENÍ. Ročník II Číslo 2 + + + + Vydává Obecní úř ad Hrobice"

Transkript

1 + + Ročník II Číslo 2 Vydává Obecní úř ad Hrobice ČERVENEC 2004 Mgr. BOHUMIL KUNDL PŘIJAL KNĚŽSKÉ SVĚCENÍ Bohumil Kundl se narodil 4.července 1978 ve Vsetíně. Od svých čtyř let navštěvoval mateřskou školu na Březové, poté základní školu ve Slušovicích a na Březové. Již tehdy se u něj projevoval větší zájem o víru. Vzhledem k věku svými otázkami v náboženství udivoval i pana Pekárka. Měl rád taktéž hudbu. Výborně zpíval, ve hře na trubku absolvoval celý první cyklus na Lidové škole umění ve Zlíně a dosáhl výborných výsledků. Jeho kroky z osmé třídy vedly na Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži, kde působil čtyři léta. V té době již ministroval v kostele ve Slušovicích. Po úspěšném složení maturitní zkoušky se mu stal důležitým studijním rokem konvikt v Litoměřicích. Zde se měl definitivně rozhodnout, zda se jeho životní cestou stane teologie. Jeho volba jej zavedla až na Cyrilometodějskou teologickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, kterou úspěšně dokončil. V době ministrování v kostele ve Slušovicích se seznámil s knězem americké národnosti p. Nesrstou, který jej pozval na návštěvu do Ameriky, kde strávil nejprve dva měsíce, poté pak téměř celý rok. Další jeho zahraniční zkušeností se staly dvoje prázdniny v Anglii. Osvojil si tak anglický jazyk a získal mnoho velmi dobrých přátel, kteří jej navštívili i na slavnostní primici. V současné době působí jako kaplan na farnosti ve Valašských Kloboukách, čímž si současně odbývá i civilní službu. Olomoucký arcibiskup Jan Graubner udělil v sobotu v 9.30 hodin v katedrále sv. Václava v Olomouci kněžské svěcení Mgr. Bohumilu Kundlovi a dalším sedmi jáhnům, absolventům Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Společná mše letošních novokněží se uskutečnila při hlavní pouti na Velehradě v pondělí 5.července v 8.30 hodin. Primice proběhla poté odpoledne v hodin ve Slušovicích, v kostele Narození sv. Jana Křtitele. Už na základní škole, dále na střední a vysoké byl výborným studentem. Žádný z předmětů mu nečinil problémy a svým spolužákům rád pomáhal při učení a při řešení domácích úkolů. Mezi jeho velké koníčky patřil jakýkoliv druh kutilství se dřevem. Ne nadarmo se vedle Arcibiskupského gymnázia hlásil i na Střední odbornou školu dřevařskou v Bystřici pod Hostýnem. Měl rád pořádek a na rozdíl od jiných si nenechával práci na poslední chvíli. V Nových Dvorech v okolí jejich domu, bývalého mlýna, si často hrával se svými kamarády a spolužáky. Mnohokrát se stalo, že zabráni do hry zapomněli hlídat čas a přicházeli pozdě domů, což jim rodiče náležitě připomenuli hned ve dveřích. + +

2 Dětské odpoledne aneb prázdniny klepou na dveře Příchodem června se v hlavách našich dětí začaly probouzet vzpomínky na minulé letní prázdniny, protože ty letošní již klepaly na dveře. Asi nejtěžší školní měsíc ze všech jim dal nejspíš pořádně zabrat, a tak bylo potřeba patřičně jeho konec a začátek vytouženého odpočinku oslavit. Tento rok, stejně jako minulý, si mohly děti přijít spolu zasoutěžit, změřit své síly nebo se jen tak pobavit na dětské odpoledne v areálu na Dubíčku. Překážkou jim nebyl věk, ani těžké soutěže. Nechyběly tradiční disciplíny jako střelba ze vzduchovky, slalom s balónem nebo třeba shazování plechovek. Avšak všichni soutěžící se dočkali i něčeho nového. Slalom na koloběžce, atraktivní soutěž v chůzi na chůdách a snad nejvyhledávanější at-rakce nafukovací hrad. Ten samozřejmě mimo soutěž, jen tak pro potěšení skákacích povah. Chvílemi vypadal, že praskne, ale díky odbornému hlídání panem Kuželou st. a ukázněnosti všech skákačů nám vydržel. Všichni se mohli dosytnosti vydovádět. Celé odpoledne nepokazilo ani pár dešťových kapek a nedočkaví soutěžící si nakonec po svém snažení odnesli i nějakou tu dobrotu. Pro vítěze byly samozřejmě připraveny ceny. Od rychlých špuntů, různých sladkostí, her a autíček, až po zubní kartáčky. Velmi příjemnou a překvapivou tečkou za všemi radovánkami byla nečekaně vyhlášená soutěž v chůzi na chůdách, při které se utkali dva přeborníci na slovo vzatí. Pan starosta a místostarosta vzali tento úkol natolik vážně a zodpovědně, že závod připomínal chvílemi hru na slepou bábu a Dubíček pod jásotem a povzbuzováním všech přihlížejících jen vřel. Pro nezasvěcené nutno podotknout, takovýto zápas obecních sil nebyl nikterak domluven a při vyhlašování závodu bylo v obou obličejích vidět jisté překvapení, o pár sekund později pak bojovnost, po odchozené dlouhé trati únava a spokojenost z nečekaného výkonu, dobře odvedené práce. Kdo vyhrál? To jen těžko říct. V ono příjemné předprázdninové odpoledne snad všechny děti, kterým se zábava líbila a mohly se dosytosti vyřádit. Prázdniny jsou teď už v plném proudu, mnozí se rozjeli na dovolené. Počasí nám sice neustále připravuje samá překvapení, každý si však jistě ten svůj způsob odpočinku najde. Nezbývá tedy, než popřát všem dětem příjemné dvouměsíční volno, trochu i toho hezkého počasí na koupání a určitě se zase uvidíme třeba už na podzim na diskotéce.

3 obecní klání aneb kdo bude dřív v cíli? Tyto akce nejsou možné bez sponzorských příspěvků a darů. Děkujeme, že nás nenecháváte na holičkách. ENERGOINVESTMENT s.r.o. - p. Březina, A.O.P. plastová okna - p. Pospíšilík, ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ - p. Bořuta, fy GREINER s.r.o., fy TIMEX Neubuz, fy GALLAS, BENZINA Slušovice, Město Slušovice, fy AGROBAC - p. Gebauer, fy PESECO Zlín, p. Rudolf Halaška, p. Ludvík Vaškových a další SOUTĚŽ V POŽÁRNÍM SPORTU 1. kolo - Okrsková soutěž ve Všemině 5.června kolo v požárním sportu každoročně prověří naše družstva, jestli přes zimu zbytečně nezahálela. Nutno říci, že ne. Do Všeminy jsme vyslali dvě družstva mužů, družstvo žen a družstvo starších žáků. Díky letošnímu velmi proměnlivému počasí byl terén náročný a promoklý od dlouhých dešťů. Po štafetě vedlo naše družstvo mužů B o pár setin před druhou Veselou, muži družstva A štafetu nedokončili a byli mimo hru. Na útok však nastoupili a ten se jim povedl na výbornou, s časem 20,97 byli jen o jednu setinu pomalejší než čas absolutních vítězů 20,96 - mužů Hrobice B. Na druhém místě skončili hasiči z Veselé a třetí místo si domů vezli Březovjané. Ženy opět potvrdily, že jsou špičkou v našem okrsku a nejen tam. S přehledem zvítězily před ostatními družstvy žen. Obě naše družstva, tedy muži A a ženy, postoupily do okresního kola ve Velkém Ořechově. Starší žáci také předvedli velmi solidní výkon, ale dosažený čas jim stačil pouze na čtvrté místo.

4 2. kolo - Okresní soutěž 26.června 2004 Velký Ořechov Okresního kola v požárním sportu se zúčastnila vítězná družstva okrskových kol, mezi které patří i naše Hrobice B a Hrobice ženy. Z 22 účastníků se muži umístili na 8. místě. Ženy potkalo nečekané zklamání, po nezdařeném útoku byly neklasifikovány. Přesto si naše družstva vedla ve velké konkurenci dobře a opět se zapsala do podvědomí svých kolegů z okolních vesnic jako bojovná a nepřehlédnutelná. Třeba ještě zmínit, že v přeboru jednotlivců se časy našich hasičů pohybovaly někde uprostřed startovního pole, což vedle vynikajících patnástisekundových výkonů na stometrové trati není tak špatnou vizitkou výročí založení SDH Slušovice Město Slušovice a Sbor dobrovolných hasičů Slušovice uspořádaly dne 13. června 2004 u příležitosti 120. výročí založení SDH ve Slušovicích oslavu spojenou s posvěcením praporu města Slušovice a praporu Sboru dobrovolných hasičů Slušovice. Program byl zahájen slavnostní mší svatou, pak následovalo uctění památky zemřelých u pomníku padlých položením kytic a věnců. Slavnostní schůze hasičského sboru, která se odehrávala v nově vybavené školní jídelně, se zúčastnily delegace hasičů ze širokého okolí a představitelé okolních obcí. Jistě vzácnou návštěvou pro všechny byli hejtman našeho kraje František Slavík, poslanec Jan Škopík, senátor Jiří Stodůlka. Odpoledne následoval hasičský námětový program na čtyřproudové komunikaci za účasti i našeho družstva. Ukázky hasičské techniky - historické i té nejnovější, spojené s jejím praktickým předvedením, se líbily mnoha divákům a hasiče odměňovali potleskem. Důstojná oslava se líbila všem. Hasičům ze Slušovic přejeme hodně chuti do další práce.

5 1 1. r o čn í k Po há r o v é s o u t ěž e H r o b i c e To je panečku start. Tak s tímto elánem se vrhly naše ženy do boje Začátek prázdnin se na Hrobicích odehrával již tradičně v duchu sportovního klání hasičů. V sobotu se na Dubíčku sešlo 16 družstev mužů a žen, aby změřila své síly v požárním útoku o dvě sady pohárů. Počasí nám docela přálo, takže téměř tři stovky diváků a soutěžících mohly obdivovat velmi kvalitní výkony všech zúčastněných družstev. V tvrdé konkurenci zvítězili hasiči z Lukova časem sec. před družstvem Přílep a Držkové. Na naše muže(b) zbyla po dobrém výkonu bramborová medaile, u áčka po velmi slibném začátku zapracovala nervozita a disciplínu nedokončili.smůla provázela i naše ženy. Bezchybné provedení útoku zmařila na závěr prasklá hadice. Sportovní postoj ostatních ženských družstev, které souhlasily, aby se konaly druhé pokusy jim dal novou šanci. Dokázaly ji využít a zvítězily ve svém osobním rekordu 22,17 sec. před Březovou a Všeminou (tento čas by brala i družstva mužská). V závěru hasičského odpoledne, mimo soutěž, chtěli divákům naši muži A dokázat, že to umí, MUŽI ale stejně jako poprvé, jim útok nevyšel. Přesto byli odměněněni bohatým pořadí útoku družstvo čas Místo potleskem. K dobré pohodě přispíval i vtipný komentář moderátorů a dobře Lukov ,61 zajištěné občerstvení. Pro udírnu, obsluhovanou chlapy Maršálkovými a zdatným panem Mašláněm, by měla být vyhlášena speciální kategorie, jejich spolehlivost Přílepy ,94 a kvalita jimi poskytovaných výrobků oceněna tím největším pohárem. Nesmíme Držková 18, zapomenout ani na zbylé stánky a ostatní pořadatele, kteří se podíleli na přípravě Hrobice B 18, a hladkém průběhu soutěže. Jejich přičiněním se stala pohárovka populární Fryšták A 18, nejen u diváků z Hrobic ale i v širokém okolí a slouží k propagaci požárního sportu Fryšták B 19, a naší obce. Děkujeme Kašava Štípa B Štípa A Hrobice A Veselá Všemina Vlčková 19,97 34,15 35, N D D N Ženy pořadí útoku 5 10 družstvo čas Místo Hrobice Březová Všemina 22, N nehodnoceni 27,83 34,52 D - diskvalifikace Bohuš s Liborem se vody nebojí

6 Ze zápisů zasedání zastupitelstva obce 3/ Starosta obce seznámil ZO se stanoviskem Krajského úřadu Zlínského kraje, odbor ÚPN a stavebního úřádu ke Změně č. 4 ÚPN SÚ Hrobice. ZO jednohlasně schválilo Změnu č. 4 ÚPN SÚ Hrobice dle 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů a schválilo vydání OBZV o Změně č. 4. Starosta obce zajistí vydání OBZV č. 2/2004, opatří hlavní a textovou část včetně závazných a směrných částí schvalovací doložkou podle 16 vyhlášky č. 135/2001 a předání registračního listu dle 21 vyhlášky č. 135/2001 Sb. 2. ZO zamítlo žádost firmy Energoinvestment s. r. o. HOTEL-LÁZNĚ Kostelec 493 o změnu ÚPN SÚ Hrobice. 8 členů ZO proti, 1 člen se zdržel hlasování. 3. ZO jednohlasně zamítlo spolupráci na projektu Jizvy nezhojené volného výtvarného sdružení Valašský názor. 4. ZO schválilo prodloužení vodovodního řádu v horní části obce (lokalita pod kaplí směrem k bývalému závodu BIOTECH). Starosta prověří možnosti, respektive spolupráci s VaK Zlín s r.o. 5. a) Starosta přečetl děkovný dopis od Spolku přátel hradu Lukova. b) Předsedkyně kulturně-školské komise předložila ZO petici, ve které se vyjadřují někteří občané k plánované renovaci sochy P. M. Sedmibolestné v kapli na Hrobicích. ZO trvá na svém rozhodnutí (viz. zápis č. 2/2004 bod. 3, písm. f). Socha se renovovat musí, neboť ZO zodpovídá za majetek obce, který nikdo (bytˇv dobrém úmyslu) nemůže poškozovat. TRNKOVÁ LIGA Fotbalová liga neregistrovaných hráčů 1. KOLO Velíková - Ostrata 4:2 Hrobice - Držková 1:6 2. KOLO Velíková - Hrobice 1:2 Ostrata - Držková 7:5 3. KOLO Ostrata Hrobice 3:1 Velíková - Držková 3:6 Tabulka po 3. kole body skóre Držková 6 17:11 Ostrata 6 12:10 Velíková 3 8:10 Hrobice 3 4:10 hřiště Na Dubíčku Sobota 16:00 Hrobice Držková, Ostrata Velíková Sobota 16:00 Držková Ostrata, Hrobice Velíková Sobota 15:00 Držková Velíková, Hrobice - Ostrata V neděli 16. května byla slavnostně zahájena Trnková liga fotbalová liga neregistrovaných hráčů. Tohoto, bezpochyby zajímavého, sportovního klání mužstev Velíkové, Držkové, Ostraty a Hrobic se zúčastnili i hosté. Promluvil primátor města Zlína p. Tomáš Úlehla. Zástupce dětského oddělení Baťovy nemocnice zahájil sbírku ve prospěch tohoto oddělení (sbírka probíhá při každém kole). To vše zhlédly také kamery televize Emurfilm. Nyní už mají fotbalové jedenáctky za sebou tři kola. Přinášíme vám tedy aktuální výsledky a přejeme našim hráčům rychlé nohy, pevné nervy a úspěch při reprezentování naší obce v této prestižní soutěži.

7 Mateřská škola Hrobice Jaro, léto, podzim, zima, v naší školce je vždy príma. Během školního roku jsme s dětmi navštívily nebo pro ně připravily spoustu kulturních, sportovních a společenských akcí. Z mnohých jmenuji alespoň ty, které proběhly v měsíci květnu a červnu. Pásmem básniček, písní, tanečků a dramatizací pohádky Hříbek jsme společně s maminkami, babičkami a ostatními rodinnými příslušníky oslavili Den matek. Doufám, že jsme i obyvatelům Domova na Dubíčku udělali tímto pásmem a dárečky, které pro ně děti vyrobily, radost. Navštívili jsme hvozdenský festival Měšec plný pohádek, kde děti viděly pohádku O líných strašidlech. Do Mě-stského Divadla ve Zlíně jsme jeli na hudební pohádku Kocourek Modroočko. Na Den dětí jsme připravily sportovní soutěže na školní zahradě. Děti skákaly přes lano, v pytlích, házely na cíl, přenášely míčky na pálce atd. Všechny čekaly sladké odměny a ceny. Na výlet jsme jeli jako tradičně do ZOO Lešná, kde se děti dozvěděly spoustu zajímavostí. Dopoledne plné hudby, tance a zpěvu prožily děti při kytarovém koncertu a diskotéce se členy skupiny Premiér v altánku na školní zahradě. Jednoho krásného červnového dne jsme se vydali hledat poklad víly Lesněnky. Nebylo to lehké, protože na děti čekala spousta úkolů. Musely poznávat zvířata, stromy, ptáky, lesní plodiny, květiny a luštit hádanky, ale i zdolávat přírodní překážky, házet šiškami, skákat po jedné noze. Nakonec se podařilo poklad s pexesy a sladkostmi najít, stejně jako několik praváků. Děti prožily v lese pěkné dopoledne, protože i počasí nám přálo. Soutěž v malování křídami na chodník na školní zahradě se všem líbila. Děti malovaly sluníčka, kočky, domečky. Škoda, že do druhého dne všechno smyl déšť. Na závěr roku jsme opékali špekáčky, které voněly po celé zahradě. Všem se sbíhaly sliny. O umístění v naší MŠ je velký zájem, neboť na příští školní rok máme zapsáno na jednu třídu 31 dětí a to i z okolních obcí. + Jana Šenkeříková ředitelka mateřské školy

8 Společenská rubrika Naši jubilanti červenec září 2004 Antoláková Marie Bravencová Vlasta Chalupová Božena Huňová Cecílie Kos Jiří Prachař Jaroslav Kovaříková Marie Fišer Eduard Pempuš Stanislav Maršálková Jarmila Všem jubilantům srdečně blahopřejeme 85 let 80 let 80 let 70 let 70 let 70 let 65 let 65 let 65 let 60 let Upozornění: Kdo nechce být uváděn ve společenské rubrice, nahlaste svůj nesouhlas na obecním úřadě. Narození Červenková Radka č.p. 55 Hanáček Štěpán č.p. 121 Úmrtí Vyvlečková Marie č.p. 50 Fardová Ludmila č.p. 11 Čest jejich památce Občané nově přihlášení k trvalému pobytu Matušek Evžen č.p. 3 Matušková Simona č.p. 3 Matušková Simona č.p. 3 Občané odhlášeni z trvalého pobytu Kotulán František č.p. 136 Mašlán Pavel č.p. 108 Na poslední chvíli V době uzávěrky Hrobického zpravodaje se vesnicí rozlehla houkačka na autě našich hasičů, kteří se právě vrátili z pohárové soutěže ve Vlčkové. Klání se zúčastnila obě naše družstva mužů a také družstvo žen. Ženy obhájily letošní vynikající formu a časem 23,31 s přehledem zvítězily. Muži B se probojovali ke čtvrtému bramborovému místo, které získali časem 18,93. Muže A však nadále provází smůla a z osmi soutěžících družstev si domů přivezli místo sedmé (45,15). Tak chlapi, příště na to dupněte. hasiči na primiční mši SDH Hrobice Taneční zábava s kapelou FOCUS Pohárová soutěž Želechovice Pohárová soutěž Želechovice - Paseky Podkopná Lhota HROBICKÝ ZPRAVODAJ informační zpravodaj obce Hrobice vychází nepravidelně Ročník II, číslo 2, vydáno tiskne: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně vydal: Obecní úřad Hrobice ve spolupráci s kulturně - školskou komisí. kontakt: Obecní úřad Hrobice, Hrobice 92, p. Slušovice , IČO tel/fax: , internet hrobice@avonet.cz neprošlo jazykovou úpravou NEPRODEJNÉ MK ČR E

Červenec 2006 HASIČI OSLAVILI 70. VÝROČÍ ZALOŽENÍ SBORU

Červenec 2006 HASIČI OSLAVILI 70. VÝROČÍ ZALOŽENÍ SBORU Ročník IV Číslo 2 Vydává Obecní úř ad Hrobice Červenec 2006 HASIČI OSLAVILI 70. VÝROČÍ ZALOŽENÍ SBORU Uplynulo již 70 let od chvíle, kdy občané naší obce založili hasičský sbor. V třicátých letech minulého

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Veselský zpravodaj. Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté

Veselský zpravodaj. Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté Veselský zpravodaj září 2013 Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté Celkem deset hasičských posádek přijelo v horkém sobotním odpoledni 17. srpna na veselské hřiště bojovat ve třech různých soutěžích.

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři,

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři, ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015 Vážení občané, vážení čtenáři, v tomto vydání zpravodaje se ve svém příspěvku budu snažit o podání informací za období třetího čtvrtletí. V období prázdnin, byla

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Pozvánka na Slavětínskou pouť

Pozvánka na Slavětínskou pouť Slavětínský zpravodaj místní zpravodaj obce slavětín 2/2015 4/2010 (duben, květen, červen) Pozvánka na Slavětínskou pouť vážení spoluobčané, silvestrovský večer definitivně ukončil rok 2010 a půlnoční

Více

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Obecní zpravodaj Ouběnice, Chaloupky, Ostrov 1/2015 Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Úvodní slovo Vážení občané, dostáváte do rukou první výtisk zpravodaje o činnosti zastupitelstva obce

Více

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1 Slovo starosty Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych Vás seznámil s tím, co se za poslední dobu děje v naší krásné obci. Určitě jste si všimli, že byly zahájeny dvě stavební akce a další budou v nejbližší

Více

STARÁ VES. Vážení spoluobčané,

STARÁ VES. Vážení spoluobčané, ZPRAVODAJ OBCE STARÁ VES Vydává obec Stará Ves Ročník 2011, č.2 Vážení spoluobčané, dostáváte do rukou druhé číslo obecního zpravodaje v letošním roce. Nastává období prázdnin, dětských táborů a dovolených

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU GULÁŠFEST 2015 4. 7. 2015 proběhl už 4. ročník vaření kotlíkového guláše HLAVNICKÝ GULÁŠFEST 2015. Za krásného počasí se v Zámeckém parku sešlo více jak 350 hladových návštěvníků. Naši kuchařští mistři

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN KVĚTEN 10.5. 2010 Tento den jsme byli v Šemberově divadle ve Vysokém Mýtě. Zde jsme zhlédli divadelní představení Baví tě Kuk a Cuk. Jednalo se o pořad Hudebního divadla, který je tvořen pásmem hudby,

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Český svaz žen, základní organizace Jámy Dětský karneval Muzikál Carmen Fond Vysočiny Pálení čarodějnic Sousedské posezení Cvičení 120. výročí SDH Jámy Dětský den Drakiáda Úklid

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

č. 5/2005 Měsíčník MČ Praha Lysolaje

č. 5/2005 Měsíčník MČ Praha Lysolaje -------------------------------------------------------------------------------------- Lysolajský zpravodaj Měsíčník MČ Praha Lysolaje č. 5/2005 zdarma --------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty,

Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty, březen 2007 číslo: 2 Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty, jelikož odezvy, které jsme zaznamenali na náš první Studenský občasník, byly kladné, máme tu pro Vás druhé vydání,

Více

Letní noc na Práchovně.

Letní noc na Práchovně. ŘÍJEN 2015 Letní noc na Práchovně. Letní noc srpen 2015 Hasičské okrskové cvičení září 2015 2 Vážení spoluobčané, začátek posledního čtvrtletí každého roku je vždy období, kdy se jakoby dohání co je potřeba,

Více

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013 sudkovský zpravodaj Číslo 3/2012 Vydává Obecní úřad Sudkov www.sudkov.zabrezsko.cz OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ

Více

Bratrušovský. Ze života bratrušovské školy. zpravodaj. Číslo 3 / Říjen 2015 ROČNÍK XXI.

Bratrušovský. Ze života bratrušovské školy. zpravodaj. Číslo 3 / Říjen 2015 ROČNÍK XXI. Číslo 3 / Říjen 2015 ROČNÍK XXI. Bratrušovský zpravodaj Vychází pro obec Bratrušov a místní část Osikov Ze života bratrušovské školy Ve školním roce 2015/2016 naše škola přivítala 20 dětí, z toho 4 prvňáčky.

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO)

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO) INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Z jednání rady obce (RO) RO schválila uzavření smlouvy o věcném břemeni s ČEZ Distribuce, a.s., na p. č. 2088/3 ost. plocha a p. č. 2088/7 ost. plocha pro stavbu přípojka podzemního

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

OBČASNÍK KŘINICE. Založení a poloha vesnice

OBČASNÍK KŘINICE. Založení a poloha vesnice OBČASNÍK KŘINICE květen 2005 Vydává OÚ Křinice Čas í jako bláznivý a za několik málo týdnů budeme vzpomínat na vznik života v této naší krásné obci. Členové obecního zastupitelstva v současné době věnují

Více

Číslo 17 Září 2011. Události ve sportu

Číslo 17 Září 2011. Události ve sportu Číslo 17 Září 2011 DOBRK OV,, LLHO TTK A, ZZA LLU ŽŽ Í, S LLAVČE, MOHUŘI CE, KEB LLANY,, LLN I Š TTĚ Obecní zpravodaj Události ve sportu Převážná část sportovních soutěží jak vyšších tak i nižších se hraje

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Košetický zpravodaj. košetických. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. stromu

Košetický zpravodaj. košetických. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. stromu Košetický zpravodaj číslo 58 Slavnostní rozsvícení vánočního stromu Na první adventní neděli 3. prosince připravujeme od 16 hodin Slavnostní rozsvícení vánočního stromu před místním kostelem. Srdečně zveme

Více

DOBRATICKÝ ZPRAVODAJ. únor 2015. Pololetí ve škole za námi Zima v plné své kráse Pozvánky na zajímavá setkání

DOBRATICKÝ ZPRAVODAJ. únor 2015. Pololetí ve škole za námi Zima v plné své kráse Pozvánky na zajímavá setkání DOBRATICKÝ ZPRAVODAJ únor 2015 Pololetí ve škole za námi Zima v plné své kráse Pozvánky na zajímavá setkání Zápis do 1. třídy Přednáška s řidiči Dobratický zpravodaj 2/2015 ÚVODNÍK První měsíc roku 2015

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Zrcadlo domova Květen 2015

Zrcadlo domova Květen 2015 Zrcadlo domova Květen 2015 Ohlédnutí za měsícem dubnem: Měsíc duben si z nás opravdu, co se týče počasí, dělal legraci, ale to k aprílu neodmyslitelně patří. Zažili jsme sníh, déšť, ale i slunné dny. Koncem

Více

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení.

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení. Budu zpěvačkou... a co na to říká maminka? Děkujeme taky panu Koprovi z Diskotéky Fantazie, který nám maximálně vyšel vstříc a panu Večeřovi z Čoka Citonice, který nás zahrnul sladkostmi pro děti. Jestli

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

únor 201 6 34 / měsíčník

únor 201 6 34 / měsíčník únor 201 6 34 / měsíčník Upozornění: Neberte všechna má sdělení úplně vážně :-) Milí čtenáři, zdravím vás z ještě stále zasněžené Staré Zagory. Je to k nevíře, ale sníh napadl dokonce dvakrát, jako dvaceti

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Blíží se konec školního roku, všichni se těšíme na léto a prázdniny a školáci na to, jak si v září nasadí aktovku a vykročí do nového světa. Leccos

Více

Šálek s podšálkem T. Navrátilová Šálek s podšálkem ze servisu Krásný porcelán zas letí. Sušenky přizdobí krásnou mísu. Posezení u čaje o třetí.

Šálek s podšálkem T. Navrátilová Šálek s podšálkem ze servisu Krásný porcelán zas letí. Sušenky přizdobí krásnou mísu. Posezení u čaje o třetí. 2013-02 Informační občasník nejen pro občany Litohoře. Vychází nepravidelně Léto je v plném proudu, teploty vytrvale stoupají, ač se to nezdá, nastal ideální čas na plánování letní dovolené. Kam vyrazit,

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima.

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima. 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima. Podzim býval ještě nedávno časem pasáčků a pasaček. Děvčata i chlapci pásávali husy,

Více

Prosinec 2015, Zprávy z obce

Prosinec 2015, Zprávy z obce Prosinec 2015, Zprávy z obce Začátkem roku jsme navázali na započatou stavbu školní jídelny výdejny. Stavbu provedla firma LV-servis, která vyhrála výběrové řízení, stavbu se podařilo dostavět do konce

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

1 Řepnický zpravodaj leden 2004

1 Řepnický zpravodaj leden 2004 1 Řepnický zpravodaj leden 2004 Vážení spoluobčané! Stojíme na prahu nového roku, kdy každý bilancuje rok minulý a dává si předsevzetí do roku příštího. O to bychom se chtěli pokusit i my. V minulém roce

Více

Rybnický zpravodaj 6/2013

Rybnický zpravodaj 6/2013 Rybnický zpravodaj 6/2013 Slovo starosty Vážení spoluobčané! Dovolte mi, abych vás touto cestou informoval o činnosti obecního úřadu Rybníky za období od 1. 4. do 31. 7. 2013. 3.4.2013 provedla firma MIKO

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

Z Á P I S. z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p.

Z Á P I S. z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p. Z Á P I S z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p.123 Přítomni: dle prezenční listiny 13 členů. Krátkodobě omluveni:

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH

MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH OBECNÍ ZPRAVODAJ 11/2013 XX. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH USNESENÍ č. 37 ze zasedání rady obce Jakartovice, konaného dne 7.11.2013 Rada obce schvaluje : 1. Rozpočtové opatření

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník 3/2014 14. ročník Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají. Když křížový pavouk se v říjnu ukrývá a nevylézá, není daleko od sněhu. Zářijové dny pomalu končí a s

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Mateřinky v pohybu 7.

Více

Informace ze zasedání rady a zastupitelstva obce

Informace ze zasedání rady a zastupitelstva obce 3-4/2014 Informace ze zasedání rady a zastupitelstva obce Rada obce se od minulého zasedání zastupitelstva, které se konalo 20.2.2014 v restauraci Fontána v Záchlumí, sešla ke svému zasedání celkem čtyřikrát.

Více

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 Schvaluje: - zapisovatele pí. L.Chybovou a ověřovatele zápisu p. F. Mičku a O. Berana - program jednání ZO - smlouvu s hudbou na setkání seniorů

Více

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Svatojánek Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU OBEC SPLNILA SVOJÍ ZÁKONNOU POVINNOST V polovině května provedli na žádost obce pracovníci kontrolního oddělení finančního referátu Okresního úřadu Beroun

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě Kéž v pomoci druhým nacházíme své vlastní štěstí. Milí přátelé, scházíme se na začátku nového roku, abychom zhodnotili ten minulý.

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

Zpravodaj. obce Dobratice

Zpravodaj. obce Dobratice Zpravodaj obce Dobratice www.dobratice.cz Dne 18. 3. 2010 č. 3/2010 Další zasedání zastupitelstva Obce Dobratice se bude konat ve středu 14. dubna 2010 v 17. 00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1 Slovo starosty Vážení spoluobčané, začátkem letošního roku jsem Vás informoval o plánovaných investicích, které bychom chtěli realizovat, a na které sháníme peníze. Jak už to tak bývá, ne vše se podaří

Více

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 Vážení občané, po delší odmlce se Vám opět dostává do rukou letošní první a poslední číslo Občasníku plné zajímavých informací. Toto číslo shrnuje dění v obci od

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Zámecké noviny Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Vánoce klepou na zámecké dveře a blíží se konec roku 2014. Vánoční svátky přinášejí radost a otevírají srdce Ať

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

Školní družina při ZŠ Liptál

Školní družina při ZŠ Liptál Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní družina při ZŠ Liptál Verze č. III Platnost od: 1.9. 2015 Zpracovala: Petra Pilná vychovatelka Charakteristika ŠVP pro ŠD vychází z ŠVP ZŠ Liptál,

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Zpracovala: M. Daňhelová, provozní pracovnice dílny OBSAH 1. PRÁVNÍ STAV VÝTVARNÉ DÍLNY, JEJÍ ŘÍZENÍ A POJETÍ 2. VZNIK A VÝVOJ VÝTVARNÉ DÍLNY 3. PROVOZ

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

ČERVENEC 2008 PRÁZDNINY JSOU TADY

ČERVENEC 2008 PRÁZDNINY JSOU TADY Ročník VI Číslo 2 Vydává Obecní úř ad Hrobice ČERVENEC 2008 PRÁZDNINY JSOU TADY Skončil další školní rok a dětem začaly dva měsíce volna. Těšily se na prázdniny celý rok a teď si začnou užívat všeho, co

Více

Vážení spoluobčané, Krásné prožití váno ních svátk a zdraví, št stí v novém roce p eje. Zastupitelstvo obce B ezová

Vážení spoluobčané, Krásné prožití váno ních svátk a zdraví, št stí v novém roce p eje. Zastupitelstvo obce B ezová 4 2007 Ročník I., prosinec 2007 Krásné prožití váno ních svátk a zdraví, št stí v novém roce p eje P ání je sko ápka o íšku, h ejivý plamen sví ky, p ání je v n jehli í, co sní pod našimi ví ky. Zastupitelstvo

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 20. ročník listopad 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 Usnesením č. 45/2014 zastupitelé schválili zvolení jednoho místostarosty. Usnesením č. 46/2014 zastupitelé obce Zahrádky

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Domanínský zpravodaj

Domanínský zpravodaj OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce...1 Informace z obecního úřadu...2 Příspěvky od občanů...3 Domanínské zajímavosti...5 Víte, že...6 Kultura...7 Co se chystá...7 Informace z jednání zastupitelstva

Více

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE.

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE. PŘEPYCHYinfo PŘEHLED AKTUALIT / LEDEN 2016 Vážení spoluobčané, s přibývajícími úkoly, které řeší obecní samospráva, výbory a komise, jsme se rozhodli k vydávání měsíčního listu - aktuálních informací obce

Více

V Ř E S K O V Á K červen 2005

V Ř E S K O V Á K červen 2005 V Ř E S K O V Á K červen 2005 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodu bych chtěl poděkovat všem, kteří se při likvidaci nebezpečného odpadu řídili pokyny a nedělali nepořádek u kulturního domu. Na velkoobjemový

Více

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká ***

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká *** *** Pro děti i dospělé *** Zprávy z České Občasník 13. číslo/ listopad 2015 Ve dnech 19. a 20. září jsme si připomenuli 230. výročí založení naší obce. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nově

Více

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu:

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu: BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ Číslo vánoční speciál rok 2014 Z obsahu: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Úvodní slovo Informace k budově obce v Sedlecku Akce v roce 2015 Oslavy 900. výročí obce Bušovice Advent v Bušovicích Vítání

Více

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM e.č. MK ČR A 10345 Vydal: Městský úřad Úsov dne: 30.4. 2010 2/2010 POZVÁNKY V pátek 7. května 2010 se bude konat LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM Program: - od 19,00 hodin bude hrát na náměstí dechová hudba

Více

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček Vážení spoluobčané, od voleb uplynuly necelé dva měsíce a dva z původně Vámi zvolených zastupitelů byli vyměněni. Mandátu se vzdali Ing. Pavličík

Více

Vánoční slovo. Dnes v čísle

Vánoční slovo. Dnes v čísle Vánoční slovo Dnes v čísle Vánoční slovo... 1 Obecní úřad informuje... 2 Tuhá zima zasáhla celé Česko... 3 Zpomalovací prahy... 4 Havárie telefonního kabelu... 4 Obecně závazné vyhlášky... 4 Mikulášská

Více

Zpravodaj září 2014. Příspěvky

Zpravodaj září 2014. Příspěvky Zpravodaj září 2014 Vážení rodiče, učitelé, příznivci školy a školky, kamarádi, zdravíme všechny na začátku školního roku 2014 / 2015. Speciální pozdrav je pro loňské deváťáky, ze kterých se teď oficiálně

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více