Výroční zpráva za rok 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva za rok 2009"

Transkript

1

2 Výroční zpráva za rok 2009 Český svaz žen, základní organizace Jámy Dětský karneval Muzikál Carmen Fond Vysočiny Pálení čarodějnic Sousedské posezení Cvičení 120. výročí SDH Jámy Dětský den Drakiáda Úklid návsi Adventní věnce Mikulášská besídka Finanční zpráva za rok 2009 Seznam členek Poděkování

3 Český svaz žen Poslání dle stanov: Český svaz žen, je dle stanov nezávislé, dobrovolné občanské sdružení, které sdružuje ženy bez ohledu na národnost, politickou a náboženskou příslušnost a sociální postavení a je otevřeno spolupráci se všemi sympatizujícími. IČ: Základní organizace Jámy Založena: ZO ČSŽ Jámy byla založena v roce V letošním roce jsme tedy oslavili 40. výročí vzniku naší organizace. Potěšitelné je, že v současné době mezi sebou máme stále ještě 5 zakládajících členek. Struktura : Nejvyšším orgánem je shromáždění členek základní organizace. Shromáždění volí radu. Rada dohlíží na běžný chod organizace. Rada ZO ČSŽ Jámy: předsedkyně: Antonie Machová místopředsedkyně: Alena Švomová hospodářka: Jana Mazánková členky rady: Mgr. Petra Doležalová Ing. Eva Juráčková Věra Machová ml. Jaroslava Klímová Eva Sochorová Věra Sklářová Kontakt: Antonie Machová, Alena Švomová, , alena.svomova@seznam.cz Fotogalerie: motto: Poděkováním za naši práci je nám radost našich dětí a naše spokojenost.

4 Z činnosti Dětský karneval Sobota Dětský karneval byl tentokrát ve velkém stylu. Předcházela mu mnohahodinová náročná práce členek ČSŽ, našlo se i mnoho dalších pomocníků hlavně pro výzdobu sálu. Sál byl vyzdoben mnoha pohádkovými postavami, s výzdobou na stoly nám opět pomohly děti a paní učitelky z MŠ Jámy, které připravily veselou výzdobu v podobě květináčů s konfetami a se zápichy klaunů a paraplíček, velice hezcí byli klauni vyrobení z PET lahví. Dále bylo třeba zajistit přípravu a průběh soutěží, přípravu bohaté tomboly, a s tím spojený prodej losů a výdej cen, prodej doma pečeného cukroví a dortů, zabezpečení občerstvení v kuchyni a v baru tradiční párky v rohlíku, limonády a slané pochoutky. Pro tatínky stále častěji doprovázející svoje ratolesti jsme měli připraveno i pivo. Malí zpěváci tradičně soutěžili v Causo show ve dvou věkových kategoriích, proběhlo také oblíbené praskání balónků při tanci a na postřeh zaměřená hra domeček, stromeček, hříbeček, nechybělo ani točení obručí hula hop. Dětí byl přeplněný sál, a to nejen od nás ze vsi, ale i z okolních obcí.

5

6 Muzikál Carmen Sobota Tentokrát jsme si udělaly radost a vydaly se s cestovní kanceláří ZDAR a.s. do Prahy do Karlínského hudebního divadla na muzikál Carmen, v hlavní roli s Lucií Bílou. Na zájezd se s námi vydalo 17 našich přátel a 15 členek ČSŽ ZO Jámy, kterým jsme uhradily polovinu ceny zájezdu, jako dík za jejich celoroční práci. Fond Vysočiny Pondělí Během února jsme opět zpracovaly a předložily projekt do vyhlášeného grantového programu Kraje Vysočina na financování Sousedského posezení. Projekt jsme předkládali na začátku března, bohužel byl opět zamítnut pro formální nedostatky. Důvodem bylo, že nemáme registrační list, který by nám umožňoval jednat za ZO Jámy samostatně svým jménem. Pálení čarodějnic Čtvrtek Již druhým rokem jsme pořádaly tuto akci zaměřenou na obnovu tradic na vesnici. Sraz masek čarodějnic, čarodějů a jiných strašidel byl u kulturního domu. Sešlo se asi 80 čarodějnic. Každá maska dostala přívěsek na krk čarodějnici nebo netopýra. Děti si čas do začátku lampiónového průvodu krátily plněním různých čarodějnických disciplín, jako byl například hod krysou na cíl nebo překážková dráha prolétávaná na koštěti. Po společném fotografování se lampiónový průvod masek vydal za zpěvu písní k Velké čarodějnici. Tuto vatru opět připravili naši hodní muži.

7 Nechyběla ani čarodějnice, jako symbol zimy, která shořela spolu s vatrou. Její výroby se již podruhé ujala rodina Juráčkova. U velké čarodějnice byly připraveny uzené klobásy, svařené víno, pivo, pro děti nealko a sladkosti, a taky zázračné svítící náramky. Pro klidné posezení byl připraven velký stan a lavičky. Počasí se nám opět vydařilo. Na to, že ještě v 18:00 hodin byla pořádná jarní bouřka, která málem odnesla i zapůjčený stan, večer i celou noc bylo moc pěkně. Úklid po akci druhý den byl velice náročný, pro příště je třeba zajistit víc pomocníků. Z

8 Sousedské posezení ke Dni matek Neděle Členky ČSŽ připravily tradiční pohoštění koláče a kávu. Na výzdobě stolů se podílely maminky a děti z naší obce. Děti z Mateřské školy Jámy přispěly do programu velmi povedeným pásmem básniček a písniček a krátkou pohádkou. Starší děti a mládež si připravily společné taneční vystoupení. O současném dění v obci pohovořil i pan starosta. Na závěr zahrál k poslechu na harmoniku Josef Kabrda ml. Součástí akce byla vernisáž výtvarných prací dětí na téma Jaro u nás na vesnici. V průběhu odpoledne proběhlo vyhodnocení výtvarné soutěže. Ve třech kategoriích byly vítězům předány hodnotné ceny a všem ostatním drobné dárky. Všechny přítomné maminky obdržely k svátku členkami ČSŽ vlastnoručně vyrobené voňavé látkové pytlíčky plněné levandulí. Děti z MŠ dostaly za vystoupení oplatek a občerstvení a společně pro potřeby MŠ také zpěvník s písničkami pánů Svěráka a Uhlíře. Starší děti dostaly poukaz na zmrzlinový pohár v Hospodě Jámy. Připraveno bylo 130 míst a všechna byla obsazena, do programu se zapojilo asi 40 dětí.

9

10 Cvičení Pátek S laskavou podporou obce Jámy, která nám bezplatně zapůjčila sál v kulturním domě, jsme na začátku června zahájily cvičení pro ženy a dívky pod vedením cvičitelky ze Žďáru nad Sázavou, paní Hany Kunstmüllerové. Nakoupily jsme si cvičební pomůcky gymnastické míče, posilovací gumy, činky, posilovací tyče a podložky, a střemhlav jsme se vrhly do cvičení zvaného body styling což je v podstatě posilování všech částí těla a formování postavy. Zpočátku nás cvičilo i přes třicet, postupně naše řady prořídly, až se počet cvičenek ustálil mezi 15 až 17. Cvičíme dvakrát týdně vždy ve středu a v pátek od 19:00 hodin. Celkem jsme v tomto roce odcvičili 45 hodin a možnosti zacvičit si využilo více či méně 54 žen a 1 muž.

11 Výročí 120 let trvání SDH Jámy Sobota a neděle 4. a Členky ČSŽ na žádost hasičů zajistily pomoc s občerstvením, a to u stánků s párky v rohlíku, kofolou a pivem. Celkem 7 žen se v neděli vůbec nezastavilo od vítání sborů až po ukončení ukázek, kdy si stánky převzali hasiči. Dětský den Sobota Dobrodružná cesta za lesní vílou započala v 15:00 hodin na parkovišti u hřbitova, kde děti vyslechly legendu ke hře a našly mapu cesty, na které je čekalo 10 zastavení. Během cesty, která vedla přes les Hájek musely děti pomoci lesním zvířátkům, které zužovala zlá čarodějnice Ruprechta. Když se jim podařilo překonat všechny nástrahy a vykonat sedm dobrých skutků, získaly klíč, kterým osvobodily dobrou vílu Sedmikrásku a získaly od ní jako poděkování za záchranu zlatou šišku. Jako odměna byly pro všechny děti připraveny dárkové balíčky a občerstvení v podobě opečeného párku a limonády. Později odpoledne byla také vyhodnocena celoprázdninová hra pro starší děti. Při níž děti hledaly každý týden podle zadaných GPS souřadnic jedno místo v okolí obce, kde nalezly část mapy a nápovědu. Po složení celé mapy a zvážení všech nápověd měly uhodnout konečné místo s pokladem. Poslední souřadnice byly nalezeny, úkol splněn a všem účastníkům předána originálně zdobená trička a velmi pěkné odměny. Celé dopoledne před akcí hodně pršelo, takže příprava nás stála hodně sil, ale odpoledne nám počasí opět přálo, vysvitlo sluníčko a oteplilo se, takže účast 64 dětí nás všechny moc potěšila.

12

13 Drakiáda Neděle Drakiáda se letos konala na kopci Kříbě. Sešlo se poměrně hodně dětí, ale pro velký vítr a zimu jsme brzy skončily. Každý účastník obdržel sladkou odměnu v podobě malé čokoládky. Jeden z draků ukončil let ve stromech u hřbitova a vznášel se tam ještě dva dny, druhý odletěl neznámo kam. Nejoriginálnějšího, vlastnoručně vyrobeného draka měli Sýkorovi.

14 Úklid návsi Sobota Úklidu návsi a okolí kostela se účastnily členky ČSŽ společně s mladými hasiči a místními farníky. Ač v letošním roce brzy napadl sníh a stromy nestačily shodit listí, nakonec vše roztálo a listí z větší části opadalo, takže byl úklid dokončen včas před svátkem Svatého Martina, jemuž je zasvěcen zdejší kostel. Počasí bylo sychravé, ale všichni se činili, takže vše bylo brzy hotovo. Adventní věnce Sobota Již druhým rokem jsme s pomocí hajného pana Trojánka a našich mužů zajistily chvojí. Asi 30 žen a 10 dětí mohlo proto společně vyrábět krásné adventní věnce, svícny a další ozdoby. Sešlo se neuvěřitelné množství přírodnin na dozdobování věnců. Každý něčím přispěl, takže dekorace se nám opravdu povedly. Společná práce byla letos obohacena o odbornou pomoc naší nové členky Lucie Staré, která také přinesla mnoho zajímavých a krásných doplňků.

15 Mikulášská besídka Pátek Opět ve velmi krásně vyzdobeném sále se tradičně sešlo velké množství dětí, aby si zasoutěžily a na závěr dostaly od Mikuláše nadílku. Pro děti bylo připraveno házení míčkem do otevřené čertovy pusy, skákání na míči a tahání čerta za ocas, slalom s korbičkou mezi čertovskými kuželkami, chůze po kladině s andělskými křídly, prolézání tunelem do pekla a konečně nejúspěšnější stavění hranice z dřívek. Nakonec přišel Mikuláš a všechny děti mu pověděly básničku nebo zazpívaly písničku. Rozdaly jsme všech 80 připravených balíčků.

16 Finanční zpráva za rok 2009 Příjmy Výdaje Poznámka Dětský karneval Kč Kč Muzikál Kč Kč Čarodějnice Kč Kč Sousedské posezení 0 Kč Kč Cvičení Kč Kč Dětský den 0 Kč Kč Drakiáda 0 Kč 664 Kč Adventní věnce 0 Kč 606 Kč Mikulášská besídka 0 Kč 2047 Kč Členské příspěvky Kč Odvod členských příspěvků 500 Kč odvod okresní a krajské radě Příspěvek obce Jámy Kč 40.výročí založení ČSŽ ZO Jámy 375 Kč květina pro zakládající členky Životní výročí členek Kč Režijní výdaje 526 Kč poštovné, razítko Členská schůze Kč občerstvení Celkem Kč Kč Mikulášská besídka Adventní věnce Drakiáda Příjmy Výdaje Dětský den Cvičení Sousedské posezení Čarodějnice Muzikál Dětský karneval

17

18 Seznam členek Bartoňová Renata Bartoňová Růžena Doležalová Petra, Mgr. Filipová Marie Chroustová Ludmila Juráčková Eva, Ing. Juráčková Marie Klímová Jaroslava Lacinová Jarmila Machová Antonie Machová Marie Machová Věra Machová Věra, ml. Mazánková Jana Němečková Kateřina Pospíchalová Věra Sklářová Irena Sklářová Jana Sklářová Marie Sklářová Věra Sklářová Věra, ml. Sochorová Eva Svatoňová Anna Švomová Alena Do ČSŽ ZO Jámy v tomto roce vstoupila Lucie Stará. Schůze: Shromáždění členek ZO ČSŽ Jámy se uskutečnilo Na tomto shromáždění byla zvolena nová rada. Shromáždění bylo spojeno s oslavou Mezinárodního dne žen. Pozvání k diskusi přijal i pan starosta Jiří Šikl. Běžné členské schůze byly svolány k přípravě větších akcí, uskutečnily se 16.1.,24.4., 5.5. a Rada ZO se scházela dle potřeby. Významná životní výročí našich členek: Věra Machová 75 let Marie Juráčková 60 let Antonie Machová 60 let Věra Sklářová 50 let Alena Švomová 35 let Věra Machová ml. 30 let Narození Tomáška Bartoně naší člence Renatě Bartoňové.

19 Poděkování Děkujeme všem členkám za celoroční pilnou práci a dobré nápady. Děkujeme všem příznivcům, kteří nám v našem snažení jakkoli pomohli. V první řadě děkujeme za finanční podporu, bezplatný pronájem kulturního domu a veškerou další podporu obci Jámy. Dále pak děkujeme deníku MF Dnes a Liboru Homolkovi, který nám pomohl zajistit podstatnou část cen do soutěží. Děkujeme i všem ostatním, kteří přispěli věcnými dary. Děkujeme učitelkám z mateřské školy Jámy za pomoc při tvorbě výzdoby a programu na Den matek. Děkujeme všem dětem a mládeži, kteří se podíleli na tvorbě programu na den matek. Děkujeme Josefu Kabrdovi ml. za hudební doprovod na harmoniku na Sousedském posezení. Děkujeme cvičitelce Hance Kunstmüllerové, že se ujala péče o naši kondici. Děkujeme Jaromíru Sýkorovi a Tomáši Kampovi za zapůjčení zvukové aparatury na Mikulášskou besídku. Děkujeme Zdeňku Trojánkovi za pomoc při stříhání chvojí na adventní věnce a při výběru dřeva na stavbu čarodějnice. Děkujeme panu Juráčkovi za výrobu stavebnice na Mikulášskou besídku. Děkujeme SDH Slavkovice za zapůjčení stanu na pálení čarodějnic. Děkujeme obci Hlinné za zapůjčení laviček. Děkujeme Miroslavu Bartoňovi za zajištění a darování nápojů. Děkujeme za vstřícnost a pochopení paní prodavačce Jitce Králové. Děkujeme panu a paní Chroustovým, za umožnění připojení se k elektrické síti při pálení čarodějnic. Děkujeme všem mužům, kteří se účastnili svážení dřeva na čarodějnice a jejího stavění, zvláště pak Luboši Brychtovi za zapůjčení traktoru. Děkujeme Aleši Chmelíkovi, za uzení a prodej párků, děkujeme Martinu Klimešovi a Josefu Filipovi za točení piva a děkujeme panu Doležalovi za zapůjčení udírny na pálení čarodějnic. Děkujeme rodině Mužátkové, Brychtové, Doležalové, Vrbasové a Pátkové za zapůjčení stanu na dětský den. A v neposlední řadě děkujeme našim dobrým mužům za trpělivost, kterou s námi měli, za to že hlídali děti, a za to že nám nejednou pomohli s přípravami našich akcí. Hledáme: Pokud vás naše činnost oslovila a není vám lhostejné, jak vaše děti tráví volný čas, přidejte se k nám. Pro vstup do ČSŽ kontaktujte paní Antonii Machovou, Jámy 117, tel

20 Vydal: ČSŽ ZO Jámy Zpracovali: Antonie Machová, Jana Mazánková, Alena Švomová, Petra Doležalová Foto: Miroslav Švoma, Pavel Juráček, František Doležal Ilustrace: převzato z pořadu ČT Pod pokličkou Počet výtisků: 30

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 20. ročník listopad 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. listopadu 2014 Usnesením č. 45/2014 zastupitelé schválili zvolení jednoho místostarosty. Usnesením č. 46/2014 zastupitelé obce Zahrádky

Více

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 6. obecní ples NOVOVESKÉ listy INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 V pátek 20. 1. 2016 se uskutečnil Obecní ples šestý v pořadí. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát byl

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Sbor dobrovolných hasičů

Sbor dobrovolných hasičů Sbor dobrovolných hasičů V sobotu 12. ledna 2013 se v místním pohostinství konala od 16 hod. Výroční valná hromada SDH Lhoty u Potštejna. Za práci s mládeží bylo uděleno Čestné uznání Janu Havlovi, Lukáši

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Sbor dobrovolných hasičů

Sbor dobrovolných hasičů Sbor dobrovolných hasičů Starostou lhoteckého sboru byl v roce 2008 Milan Dědek, velitelem Václav Morávek, náměstkem starosty Jan Růžička, jednatelem Josef Kurka, hospodářem Jiří Fibikar, revizorem Libor

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě Kéž v pomoci druhým nacházíme své vlastní štěstí. Milí přátelé, scházíme se na začátku nového roku, abychom zhodnotili ten minulý.

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice Z I Infozpravodaj Slezské Pavlovice Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ič: 00576093 č. VI./04/2016 MK ČR E 22256 ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI OČEKÁVANÁ OPRAVA CENTRÁLNÍ CESTY V

Více

ZÁŘÍ. 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole.

ZÁŘÍ. 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole. ZÁŘÍ 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole. kol. Nejvíce se nám líbilo staré kolo pro zmrzlináře, ale i kola a koloběžky pro malé děti. Měli

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Mateřské centrum PERMONÍČEK VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 Mateřské centrum Permoníček, o. s. JÍLOVÉ U PRAHY ČLEN SÍTĚ MC V ČR www.mcpermonicek.cz permonicek@mcpermonicek.cz Obsah výroční zprávy: 1) Idea, poslání,

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO + Háj 2014 www.obechabartice.cz, podatelna@obechabartice.cz OÚ 463 73 čp.191, 482 345 024, 607 973 670, -------------------------------------------------------------------- Sbor pro občanské záležitosti

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

Ročník : 2012 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 1

Ročník : 2012 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 1 ŽĎÁRSKÉ LISTY oficiální zpravodaj Obce Žďár vydávaný zastupitelstvem obce Ročník : 2012 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 1 Vážení spoluobčané, do rukou se Vám dostává první číslo obecního zpravodaje

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

STARÁ VES. Vážení spoluobčané,

STARÁ VES. Vážení spoluobčané, ZPRAVODAJ OBCE STARÁ VES Vydává obec Stará Ves Ročník 2011, č.2 Vážení spoluobčané, dostáváte do rukou druhé číslo obecního zpravodaje v letošním roce. Nastává období prázdnin, dětských táborů a dovolených

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Zpracoval: Jiří Matúš 1. Úvod "Civilizace přinesla volný čas, bezhotovostní

Více

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM ROK 2002 20. a 21. října 2006 proběhnou v naší obci volby do zastupitelstva obce. Jaké bylo volební období 2002 2006? Co jsme v tomto období čtyř let udělali

Více

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Obecní zpravodaj Ouběnice, Chaloupky, Ostrov 1/2015 Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Úvodní slovo Vážení občané, dostáváte do rukou první výtisk zpravodaje o činnosti zastupitelstva obce

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

Obecní občasník č. 5

Obecní občasník č. 5 Obecní občasník č. 5 vydává obec Rataje KVĚTEN 2016 Vážení spoluobčané, jistě se vám do rukou již dostala pozvánka na setkání rodáků obce Rataje. Během této víkendové akce přijede do Rataj mnoho návštěvníků

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

Vánoční slovo. Dnes v čísle

Vánoční slovo. Dnes v čísle Vánoční slovo Dnes v čísle Vánoční slovo... 1 Obecní úřad informuje... 2 Tuhá zima zasáhla celé Česko... 3 Zpomalovací prahy... 4 Havárie telefonního kabelu... 4 Obecně závazné vyhlášky... 4 Mikulášská

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Rok 2012 LEDEN ÚNOR BŘEZEN

Rok 2012 LEDEN ÚNOR BŘEZEN Rok 2012 LEDEN 1.1. Jako každý rok tak i letos nás přivítal do nového roku novoroční ohňostroj. Celou show zahájila starostka obce paní Bc. Šárka Majerová svým novoročním projevem, kde všem občanům popřála

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK JARO 1 ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY A jaro je tu, všichni šílí..., říkají slova jedné písničky a sněženky, bledulky a vystrkující lístečky narcisek a dalších jarních kytiček nám to

Více

Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13. Domek (Keramika 20. 1. 2016)

Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13. Domek (Keramika 20. 1. 2016) U nás rozkvetete. Únor 2016 zdarma číslo 2/ ročník 13 Domek (Keramika 20. 1. 2016) Vybíráme z obsahu: Dotek, komunikace, zázemí z regionálního setkání Sítě MC Dětský karneval Večerníček tentokrát v Orlovně

Více

Kronika obce Sytno 2012

Kronika obce Sytno 2012 Kronika obce Sytno 2012 1.0. Obyvatelstvo a jeho migrace 1.1 Významná životní výročí 85 let Zdvořanová Marie (č.p.55 ) 75 let Bouzková Vlasta (č.p.55 ) 70 let Hanzalová Jaroslava (č.p.30),palmová Anna

Více

Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností. 1. Místo, kde žijeme. Rozvíjené kompetence: Tematický okruh: Činnosti. Rozvíjené kompetence

Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností. 1. Místo, kde žijeme. Rozvíjené kompetence: Tematický okruh: Činnosti. Rozvíjené kompetence Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností Rozvíjené kompetence: 1. Kompetence k učení 2. Kompetence k řešení problémů 3. Komunikativní kompetence 4. Sociální a interpersonální kompetence 5. Občanské kompetence

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015) Základní škola a Mateřská škola Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Bílý Potok 220, 43 2 Hejnice Tel.: 482 322 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/201) Zprávu předkládá: Mgr.

Více

Koncertní prosinec ŽPS

Koncertní prosinec ŽPS Koncertní prosinec ŽPS Ženský pěvecký sbor v prosinci nezahálel. 7.1 2. jsme přijaly pozvání zábřežského sboru Slavice. Společně jsme vystupovaly na prvním adventním koncertu v galerii Tunklův dvorec v

Více

Vás srdečn ě zve na oslavu MDŽ, která se koná v sobotu 5. března. od 14 hodin na sále kulturního domu v

Vás srdečn ě zve na oslavu MDŽ, která se koná v sobotu 5. března. od 14 hodin na sále kulturního domu v 3/2011 Dětský karneval V sobotu 12. února se konal tradiční dětský karneval. Sešlo se více jak šedesát dětí. Členky ČSŽ připravily pro děti program i občerstvení. Sálem se hemžily princezny, kouzelníci,

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Čtvrtletník naší dílny

Čtvrtletník naší dílny Významné události ze života naší dílny Realizujeme dva projekty z grantu na podporu realizace jednotlivých návrhových opatření 4. Komunitního plánu sociálních služeb města Litoměřice 2014 2017. Naše klientka

Více

L e d e n v pranostikách:

L e d e n v pranostikách: 1/2011 L e d e n v pranostikách: Lednová zima, i na peci je zima. Leden studený, duben zelený. Když je leden bílý, je sedlákovi milý. Naši předkové věnovali počasí velkou pozornost. mnohaletých pozorování

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna Zpravodaj 3 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Městys Knínice u Boskovic ve spolupráci s místními zájmovými organizacemi připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna bude probíhat v prostorách

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2010

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2010 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 1 / 2010 E-mailová adresa: obec@rozsec.cz Internetová adresa: www. rozsec.cz Slovo úvodem Vážení spoluobčané, další číslo Rozsečského zpravodaje je první v novém kalendářním

Více

OSICKÉ LISTY vychází 20.12.2011 jako čtvrtletník, číslo 4/2011

OSICKÉ LISTY vychází 20.12.2011 jako čtvrtletník, číslo 4/2011 OSICKÉ LISTY vychází 20.12.2011 jako čtvrtletník, číslo 4/2011 SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, letošní rok, který je plný úsporných opatření, poznamenal i obecní rozpočet, do kterého nepřišlo tolik

Více

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300 vydání 1 OÚ Trpísty Trpísty 18, 349 01 Stříbro Telefon : 374696134, fax:374696134 e-mail : trpisty@wo.cz IČO : 00573710 Obecní web:www.trpisty.cz ročník IX Úřední hodiny OÚ Po 15.00 18.00 St 8.00 9.00

Více

Nadcházející události

Nadcházející události listopad 2015 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátelé naší školy, nacházíme se v období adventu, v období, kdy tmy v průběhu dne je více než světla a slunečního jasu, vše kolem nás

Více

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 V devátém roce své existence procházelo naše občanské sdružení generační obměnou, přičemž nadále nabízelo obyvatelům Mníšku a okolí zajímavé akce

Více

Občasník obce Smilkov

Občasník obce Smilkov 8 Kuchtík Hlásek radí: Napadl sníh, tedy něco ke kávě Koláč z jablek a ořechů budeme potřebovat: 300 g polohrubé mouky 300 g nastrouhaných jablek 1 prášek do pečiva 250 g pískového cukru 3 vejce ½ sklenky

Více

MDŽ v Hynčicích 30. dubna pálení čarodejnic

MDŽ v Hynčicích 30. dubna pálení čarodejnic 4/2011 MDŽ v Hynčicích Psal se 5. březen 2011, kdy se konala na sále kulturního domu oslava MDŽ, ve spolupráci OÚ. Vystupovaly zde děvčata z Broumova pod vedením p. Hovorkové. Jejich vystupování bylo velmi

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 TOULCŮV DVŮR AKCE LISTOPAD 2015 Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 V našem hlavním městě se stále častěji setkáváme s různými plazími uprchlíky z

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady SDH Stanětice 16. 1. 2016 ve Staněticích

Z Á P I S z Výroční valné hromady SDH Stanětice 16. 1. 2016 ve Staněticích Z Á P I S z Výroční valné hromady SDH Stanětice 16. 1. 2016 ve Staněticích Program: Zahájení Zpráva starosty Zpráva velitele Zpráva o hospodaření Zpráva o stavu výzbroje a výstroje Zpráva kronikářky Zpráva

Více

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Úřední hodiny pro veřejnost: Obecní úřad: Číslo 11/2015 Obecní úřad Libějovice Listopad 2015

Více

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště)

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 3/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz RODINNÉ CENTRUM OSLAVILO

Více

VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE

VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE I/2016 www.tochovice.cz www.facebook.com/tochovice Nová úpravna vody včetně technologického vybavení v podzemí vodojem 2 x 20 m3 KRAJSKÝ AGRO CS Pohár - Osmifinále SK Tochovice -

Více

Základní škola Hošťálkovy

Základní škola Hošťálkovy Základní škola Hošťálkovy Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2005 / 2006 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání str. 4 Část III. Údaje o

Více

O B E C K O Š Í K Y 687 04 Košíky 172. Tel.:572572720, e-mail:ou_kosiky@quick.cz, www.oukosiky.cz, IČ 542377, DIČ CZ00542377.

O B E C K O Š Í K Y 687 04 Košíky 172. Tel.:572572720, e-mail:ou_kosiky@quick.cz, www.oukosiky.cz, IČ 542377, DIČ CZ00542377. Události obce Jednou z první akcí roku 2014 byl košt piva na Obecnici. Dvacet tři převáţně muţských hodnotitelů podráţdilo své chuťové pohárky zlatavým mokem a vybírali z třinácti vzorků, aby zjistili,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ ZA ROK 2011 Obsah strana 1. Úvodní slovo předsedkyně sdružení... 3 2. Kdo jsme 2. 1. Prezentace sdružení... 4 2. 2. Profily členek Výkonné rady... 5 3. Činnost

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy a evaluaci výchovně- vzdělávacího procesu za školní rok 2007/2008

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy a evaluaci výchovně- vzdělávacího procesu za školní rok 2007/2008 Základní škola a mateřská škola Přerov nad Labem, okres Nymburk zastoupená ředitelkou školy PaedDr. Irenou Jarešovou Přerov nad Labem 112, 289 16 Přerov nad Labem Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Více

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva Lhotecký Občasník Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010 Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva se konalo 22. září v zasedací místnosti obecního úřadu. Dá se říci, že bylo plno. Projednávaly

Více

OSICKÉ LISTY vychází 31.3.2011 jako čtvrtletník, číslo 1/ 2011

OSICKÉ LISTY vychází 31.3.2011 jako čtvrtletník, číslo 1/ 2011 OSICKÉ LISTY vychází 31.3.2011 jako čtvrtletník, číslo 1/ 2011 Dostává se vám do rukou druhý výtisk našeho časopisu, první výtisk v tomto roce 2011. Máme-li být upřímné, očekávaly jsme, že se budete na

Více

Májka Co ještě? Máje 2015 předvečer

Májka Co ještě? Máje 2015 předvečer V pořadí čtvrté obnovené Staročeské Máje se v Libomyšli letos konaly 16. května. Ti, kdo přihlíželi průvodu obcí nebo besedě na návsi možná netuší, co všechno je třeba předem zařídit a připravit, tentokrát

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. U Jordánka 14, 682 01 Vyškov IČ 22825355 Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 U Jordánka

Více

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 Jezdíte rádi na kole? A jezdíte na kole i do zaměstnání? Pak se registrujte do motivační celorepublikové kampaně Do práce na kole, která se poprvé uskuteční

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

PŘIPRAVOVANÉ AKCE. občasník obcí Střelské Hoštice, Kozlov, Střelskohoštická Lhota a Sedlo 1/2016 MASOPUST

PŘIPRAVOVANÉ AKCE. občasník obcí Střelské Hoštice, Kozlov, Střelskohoštická Lhota a Sedlo 1/2016 MASOPUST občasník obcí Střelské Hoštice, Kozlov, Střelskohoštická Lhota a Sedlo 1/2016 MASOPUST Masopust není přímo svátkem církevního u, ale velmi těsně s ním souvisí. Je to krátké období před začátkem postní

Více

Chotečánek PF 2014. čtvrtletník OU Choteč leden 2014

Chotečánek PF 2014. čtvrtletník OU Choteč leden 2014 Chotečánek čtvrtletník OU Choteč leden 2014 PF 2014 12 obsah Slovo starosty Z úřadu a zastupitelstva Zápis prvňáčků v ZŠ Sezemice Hasiči Myslivci Halloweenské maškarní odpoledne Posezení se seniory Adventní

Více

Obecní úřad Rozsochatec. V období od 1.1. 2011 do 31. 3. 2011 se dožívají významného životního jubilea:

Obecní úřad Rozsochatec. V období od 1.1. 2011 do 31. 3. 2011 se dožívají významného životního jubilea: Obecní úřad Rozsochatec Jubilanti V období od 1.1. 2011 do 31. 3. 2011 se dožívají významného životního jubilea: Zadinová Bohumila Opršal Jaroslav Kaiserová Eva Kaiser Miroslav Jubilantům blahopřejeme

Více

vydáno ke dni 13. 12. 2014...

vydáno ke dni 13. 12. 2014... vydáno ke dni 13. 12. 2014... II. ročník, I. číslo Kontakty most@kpdmuk.cz www.most.kpdmuk.cz 1 Vícedenní zasedání MPM ČLÁNEK Z VÍCEDENNÍHO ZASEDÁNÍ Vícedenní zasedání MPM se konalo 26.9. - 28. 9. 2014.

Více

Program akcí na rok 2015

Program akcí na rok 2015 Líšný Program akcí na rok 2015 2015 www.lisny.cz Milí a vážení obyvatelé a příznivci Líšného, s roční přestávkou zapříčiněnou nedostatkem fotografií opět líšenští organizátoři předkládají pestrou nabídku

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK Mladecké noviny ČÍSLO 61 DUBEN 2015 XXVIII. ROČNÍK NEPRODEJNÉ Novinky z naší obce Webové stránky obce Mladecko Oficiální stránky obce Mladecko www.mladecko.cz jsou nyní celé upravovány. Doposud byly přidány

Více