STANOVY Sportovního clubu Zéva Hradec Králové

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANOVY Sportovního clubu Zéva Hradec Králové"

Transkript

1 STANOVY Sportovního clubu Zéva Hradec Králové Článek I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Sportovní club Zéva Hradec Králové (dále jen SC Zéva ). 2. Sídlo: Hradec Králové, Eliščino nábřeží 842/3, PSČ SC Zéva je nezávislou dobrovolnou organizací sdružující fyzické a právnické osoby s cílem uspokojení jejich potřeb a zájmů formou sportovního vyžití. 4. Podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů je dobrovolným spolkem a právnickou osobou. 5. SC Zéva se může sdružovat za vzájemně výhodných podmínek s ostatními sportovními či jinými právními subjekty bez ztráty vlastní subjektivity na základě smluv o sdružení nebo členství. O vzniku nebo zániku takového sdružení nebo členství rozhoduje členská schůze. 6. SC Zéva je nezávislý a svoji činnost vyvíjí na demokratických principech v souladu s platnými zákony a dalšími obecně závaznými právními předpisy ČR, těmito stanovami a dalšími interními předpisy. 7. SC Zéva je založen na dobu neurčitou. Článek II. Cíle a poslání 1. SC Zéva umožňuje nadaným dětem a mládeži rozvíjet a zdokonalovat se v oblasti plavání a vést je k získávání sportovních výsledků na nejvyšší možné úrovni v rámci jejich kondice úměrné věku bez přetěžování organismu, s cílem posílení a utužení jejich zdraví. 2. Hlavním cílem SC Zéva je organizace, řízení a zajišťování sportovní činnosti a vytváření, v rámci svých možností, dobrých a uspokojivých materiálních tréninkových podmínek pro své členy a zájemce z řad veřejnosti. 3. K naplnění poslání SC Zéva na profesionální úrovni, v úzké spolupráci s Českým svazem plaveckých sportů, s Magistrátem města HK, s KÚ Královéhradeckého kraje, s PŠ Zéva, HK a s dalšími partnery (MŠ, ZŠ atd.) zejména: a) zpracovává koncepci sportovní a tělovýchovné činnosti, zejména plavecké činnosti dětí a mládeže v rámci své působnosti, b) spoluvytváří podmínky a odpovídá za úroveň sportovní a tělovýchovné činnosti - zejména plavecké přípravy svých členů, c) chrání práva a oprávněné zájmy svých členů souvisejících s činností SC Zéva, d) vede své členy k dodržování základních sportovních, etických a mravních pravidel hájit zájmy členů SC Zéva. 4. SC Zéva provozuje hospodářskou činnost, za tím účelem může zřizovat hospodářská a účelová zařízení. 5. SC Zéva pečuje o movitý a nemovitý majetek, který vlastní nebo užívá. Je povinen vést evidenci veškerého majetku dle platných norem a zákonů. Článek III. Vznik a zánik členství 1. Členství v SC Zéva je dobrovolné. Členem se může stát fyzická a právnická osoba nebo jiný kolektiv, které mají předpoklady podílet se na rozvoji činnosti SC Zéva za předpokladu splnění všech těchto podmínek: a) podáním písemné přihlášky s jejím doručením výkonnému výboru SC Zéva b) schválením přihlášky výkonným výborem u osob starších 18 let, v případě zájemců mladších 18 let podáním přihlášky a písemného souhlasu alespoň jednoho z rodičů nebo zákonného zástupce a Strana 1 (celkem 5)

2 c) zaplacením členského příspěvku. 2. Členství v SC Zéva zaniká: a) vystoupením člena na vlastní žádost, b) vyloučením pro závažné provinění neslučitelné s členskými povinnostmi dle čl. IV odst. 2 a 3 těchto stanov; o vyloučení rozhoduje výkonný výbor; předchozí výzva k nápravě podle 239 odst. 1 občanského zákoníku se nevyžaduje, c) úmrtím člena, d) zánikem SC Zéva. 3. Každý člen je povinen poskytnout SC Zéva svou aktuální ovou adresu a v případě změny novou ovou adresu SC Zéva nahlásit. Pozvánka na zasedání orgánu, kterého je člen SC Zéva členem, nebo jiná korespondence určená členovi, se považuje za doručenou okamžikem odeslání i v případě, že se ová zpráva vrátí odesílateli jako nedoručitelná. Členové nesou odpovědnost za to, že SC Zéva poskytli aktuální ovou adresu. 4. Zakládající členové SC Zéva jsou Martin Gümpl, Petra Dušková, Bc. Pavla Mojžíšková, Mgr. Jiří Pašta, Šárka Hronová, Soňa Kejzlarová, Mgr. Karel Zadrobílek, Mgr. Kristýna Pavlíčková, Mgr. Dita Kejzlarová, Simona Kuličková a Bc. Lenka Jarkovská. Článek IV. Práva a povinnosti členů, čestné členství 1. Člen SC Zéva má tato práva: a) podílet se na činnosti SC Zéva a užívat k tomu jeho zařízení, b) účastnit se jednání členské schůze a hlasovat na ní, pokud v den konání členské schůze dosáhl 18ti let, c) účastnit se závodů v souladu s interními předpisy, d) podávat návrhy, dotazy a stížnosti výkonnému výboru, e) kandidovat a navrhovat kandidáty z řad členů do funkcí v orgánech SC Zéva (podmínkou je dosažení věku 18 let). 2. Člen SC Zéva má tyto povinnosti: a) řídit se těmito stanovami, právními předpisy ČR a rozhodnutími (směrnicemi) výkonného výboru, b) hájit zájmy, tradice a dobré jméno SC Zéva, c) pravidelně platit členské příspěvky dle platné směrnice SC Zéva, d) udržovat, chránit a nepoškozovat majetek a zařízení SC Zéva užívané, e) podílet se na přípravě a pořádání závodů, příp. dalších akcí, f) v rámci svých schopností a možností přispívat a podílet se na správě a činnosti SC Zéva, g) závodník má dále povinnost - startovat ve sportovním oděvu (plavkách, čepicích atd.) s logem SC Zéva - jedenkrát ročně absolvovat zdravotní prohlídku. 3. Za závažné provinění dle čl. III odst. 2 písm. b) se zejména považuje: a) prokázané zajišťování nebo poskytování zakázaných dopingových látek, b) jakákoliv trestná činnost, c) opakované vystupování v rozporu se zájmy SC Zéva, jakož i opakované poškozování dobrého jména SC Zéva. 4. Výkonný výbor může schválit čestné členství fyzické osobě, a to na základě návrhu podaného kterýmkoliv zletilým členem SC Zéva. Čestný člen nemá právo hlasovat na členské schůzi. Článek V. Orgány a organizační uspořádání Orgány Sportovního clubu Zéva Hradec Králové je členská schůze a výkonný výbor. Strana 2 (celkem 5)

3 Článek VI. Členská schůze 1. Členská schůze (dále jen ČS) je nejvyšším orgánem SC Zéva. Je složena z členů sdružení. Každý člen sdružení má 1 hlas. 2. Schází se nejméně jedenkrát ročně, svolává ji výkonný výbor, který je povinen informovat v dostatečném předstihu o termínu jejího konání všechny členy SC Zéva vhodnou formou pozvánkou, která musí obsahovat: a) místo, datum a hodinu konání ČS, b) označení formy ČS (řádná, mimořádná), c) předběžný program jednání ČS., 3. Pozvánka na ČS se doručuje em všem členům sdružení alespoň 10 dní před datem jejího konání. Každý člen výkonného výboru jednotlivě je oprávněn svolat ČS. 4. Mimořádná ČS se koná, pokud o její svolání požádá nejméně 30% členů starších 18 let, nebo výkonný výbor, nebo předseda výkonného výboru a koná se nejpozději do 1 měsíce od doručení takového podnětu výkonnému výboru. 5. Členská schůze: e) schvaluje stanovy SC Zéva, jejich doplňky a změny f) rozhoduje o zániku SC Zéva a jeho názvu, g) schvaluje plán práce a rozpočet SC Zéva h) projednává zprávu o činnosti a hospodaření SC Zéva i) volí výkonný výbor na období 4 let, j) volí a odvolává členy výkonného výboru, k) rozhoduje o přijetí nového člena l) rozhoduje o vstupu SC Zéva do jiných organizací a sdružení i o vystoupení z nich, o ekonomické účasti na jejich činnosti, jakož i o jiných formách spolupráce m) volí zástupce do orgánů jiných organizací a sdružení, na jejichž činnosti se podílí 6. Právo hlasovat (hlas rozhodující) má člen SC Zéva, který ke dni konání ČS dosáhl 18ti let věku, a zároveň splnil všechny své členské povinnosti za předchozí kalendářní rok. 7. Ke všem rozhodnutím ČS je potřebný souhlas nadpoloviční většiny přítomných členů s hlasem rozhodujícím. 8. Veškeré návrhy do ČS musí výkonný výbor obdržet nejpozději před zahájením ČS, na které má být příslušný návrh projednán. Výkonný výbor je povinen zařadit tento návrh jako bod programu ČS. 9. Členové sdružení přítomní na ČS se zapisují do prezenční listiny. Tato listina obsahuje název a sídlo sdružení, datum a místo konáním a jméno, bydliště a podpis člena. 10. ČS volí předsedajícího schůze a zapisovatele. 11. Zápis o ČS obsahuje: a) název a sídlo spolku, místo a datum konání, b) jméno předsedajícího a zapisovatele c) popis jednotlivých bodů programu, d) rozhodnutí ČS s uvedením výsledků hlasování, e) obsah připomínky člena ve vztahu k rozhodnutí ČS. 12. Na každé řádné ČS bude podána zpráva o stavu členské základny a hospodaření SC Zéva. 13. K zápisu se přiloží návrhy předložené k projednání na ČS do 14 dnů od jejího ukončení. Zápis podepisuje zapisovatel a předsedající ČS. Každý člen spolku obdrží jedno vyhotovení zápisu. Zápisy z ČS stejně jako pozvánky ČS a listina přítomných se archivují. 14. Zápis o ČS se doručuje em všem členům sdružení do 15 dnů od konání ČS. Strana 3 (celkem 5)

4 Článek VII. Výkonný výbor 1. Výkonný výbor SC Zéva (dále jen výbor ) je výkonným orgánem spolku Sportovního clubu Zéva Hradec Králové a řídí jeho činnost v období mezi dvěma ČS. Výbor se schází nejméně jedenkrát za čtyři týdny a je oprávněn rozhodovat o všech jeho záležitostech, nejsou-li vyhrazeny ČS. O průběhu zasedání výboru a o jeho rozhodnutích se pořizují zápisy podepsané předsedou a zapisovatelem zvoleným ze členů výboru na předmětném zasedání výboru. Tyto zápisy se archivují. 2. Výbor svolává jeho předseda. Pokud se členové výboru na konání zasedání nedohodnou, rozešle předseda všem členům výboru pozvánku em alespoň 5 dnů před konáním zasedání výboru. Předseda svolá výbor na žádost jiného člena výboru tak, aby se zasedání konalo do 2 týdnů. Pokud tak předseda neučiní, je kterýkoliv člen výboru oprávněn svolat zasedání výboru výše uvedeným způsobem. 3. Výbor se ze své činnosti odpovídá ČS. Ve své činnosti se řídí obecně závaznými předpisy a zásadami schválenými ČS. 4. Členy výboru volí a odvolává ČS ze členů sdružení. Členové výboru jsou odpovědni za porušení povinností plnění úkolů spolku. Jsou povinni vykonávat svou působnost s veškerou péčí a zachovávat mlčenlivost o důvěrných informacích spolku. 5. Výbor je tříčlenný. Výbor je volen ČS, volební období je čtyřleté. Výbor volí z řad svých členů předsedu. Výbor je usnášeníschopný, je-li přítomná nadpoloviční většina jeho členů. Ke všem rozhodnutím je potřebný souhlas nadpoloviční většiny přítomných členů výboru. Při rovnosti hlasů, rozhoduje hlas předsedy. 6. Činnost výboru SC Zéva řídí a za jeho výsledky zodpovídá předseda výboru. Je reprezentantem SC Zéva navenek - statutární osobou a je oprávněn za spolek jednat a činit právní úkony ve všech věcech, na kterých se dohodl výkonný výbor. Ostatní členové výboru mohou jednat za SC Zéva na základě plné moci udělené předsedou. 7. Podepisování dokumentů a listin za SC Zéva se provádí následovně: k napsanému nebo natištěnému názvu spolku připojí svůj podpis předseda, v případě jeho zastupování člen výboru. Jednat za SC Zéva může také jiná osoba, vždy na základě plné moci udělené předsedou SC Zéva, na základě dříve sjednaných a písemně doložených ujednání. 8. Pro jednotlivé úseky činnosti SC Zéva výbor ustanovuje potřebné odborné komise. Svá rozhodnutí výbor zveřejňuje formou zápisu z jednotlivých jednání nebo vydáním směrnic, jíž specifikuje pro danou oblast činnosti SC Zéva, či nakládání s jeho majetkem podrobná a pro členy SC Zéva závazná pravidla. 9. Zasedání výboru se může zúčastnit s hlasem poradním kterýkoliv člen SC Zéva starší 18 let, není-li účast z vážných důvodů výborem vyloučena. 10. Pokud člen výboru ukončí svoji funkci, provede se na následující ČS SC Zéva doplňovací volby. V období mezi ČS může výbor na uvolněnou funkci kooptovat nového člena. Tuto kooptaci musí potvrdit následující ČS nebo na jeho místo zvolit jiného člena výboru, čímž skončí výkon funkce ve výboru kooptovaným členem. 11. Členem výboru se může stát pouze řádný člen SC Zéva, který splnil všechny své členské povinnosti a dosáhl hranice 21 let. 1. Kontrolní komise se zrušuje. Článek VIII. Kontrolní komise Článek IX. Hospodaření a majetek 1. SC Zéva odpovídá za závazky sdružení celým svým majetkem. Členové spolku neručí za závazky spolku. Stát, město ani jiná organizace neručí za závazky spolku a spolek neručí za závazky státu, města nebo jiných organizací. 2. Zásady finančního hospodaření se řídí obecně platnými právními předpisy. Strana 4 (celkem 5)

5 3. Za vedení účetnictví odpovídá výbor, který každoročně sestavuje účetní uzávěrku a předkládá ji ČS ke schválení. 4. Kterýkoliv ze členů SC Zéva má právo na požádání nahlédnout do účetních záznamů spolku a v případě, že o to požádá, musí mu být poskytnuto vysvětlení. 5. Účetní rok sdružení trvá od 1. ledna do 31. prosince příslušného kalendářního roku. 6. První účetní rok SC Zéva začíná zápisem v registru spolku a končí 31. prosince téhož roku. 7. Majetek SC Zéva tvoří zejména: a) nemovitý a movitý majetek, b) členské příspěvky, c) státní příspěvky, dotace od sportovních svazů, d) jiné dotace a příspěvky, e) příjmy z reklamy, f) dary právnických nebo fyzických osob, g) zisky z pořádaných sportovních akcí, h) jiné příjmy. 8. Členské příspěvky, jejich výši a lhůty placení určuje výkonný výbor formou směrnice. Výbor jmenuje hospodáře SC Zéva, který odpovídá za správné zpracování účetních dokladů, souvisejících s činností výše uvedeného spolku a jejich předání ke zpracování účetní firmě, dále připravuje podklady o hospodaření SC Zéva pro výbor a ČS. 9. Článek X. Zvláštní ustanovení 1. Posláním SC Zéva je rozvíjet sportovní činnost všemi legálními metodami a způsoby, které slouží lidskému zdraví a to jak po stránce fyzické tak i duševní. SC Zéva se distancuje od případného zvyšování sportovní výkonnosti užíváním nedovolených prostředků. Dojde-li k porušení tohoto pravidla jeho členem, bude to považováno za závažné provinění s následky dle čl. III odst. 2. písm. b) těchto stanov. 2. Nezaplacení členských příspěvků ze strany závodníka ani po jeho upomenutí, může výbor potrestat také zastavením činnosti či jiných výhod. Článek XI. Závěrečná ustanovení 1. Závazný výklad Stanov Sportovního clubu Zéva Hradec Králové provádí výkonný výbor. 2. Tyto stanovy jsou v souladu s právním řádem a zákonnými předpisy ČR a neomezují členy výše uváděného spolku ve svých právech. 3. Pro okruh otázek, které stanovy výslovně neupravují, platí přiměřeně příslušná ustanovení zákona č. 89/2012 SB., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů. 4. Tyto stanovy nabývají platnosti a účinnosti dnem schválení ČS. Tyto stanovy byly schváleny členskou schůzí dne V Hradci Králové dne Předseda výkonného výboru Jan Zima Strana 5 (celkem 5)

STANOVY KOKONÍN z. s.

STANOVY KOKONÍN z. s. Čl. I STANOVY KOKONÍN z. s. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1. Název spolku: Kokonín z. s. (dále jen spolek); 2. Sídlem spolku je Jablonec nad Nisou Kokonín, Dělnická 4315, PSČ 468 01; 3. Spolek

Více

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Článek 1. Spolek Jetsurf club, z.s. (dále jen Jetsurf club nebo Spolek ) je samosprávným dobrovolným svazkem fyzických osob a právnických osob, založeným k naplňování

Více

Veterán klub Kroměříž o.s. stanovy zájmového sdružení fyzických osob

Veterán klub Kroměříž o.s. stanovy zájmového sdružení fyzických osob stanovy zájmového sdružení fyzických osob OBSAH I. NÁZEV A SÍDLO... 3 II. CHARAKTERISTIKA A PŘEDMĚT ČINNOSTI... 3 III. VZNIK A ZÁNIK ČLENSTVÍ... 3 IV. VÝŠE A ZPŮSOB ZAPLACENÍ ČLENSKÉHO PŘÍSPĚVKU... 4 V.

Více

Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s.

Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s. Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s. I. Úvodní ustanovení 1.1. Badmintonový klub nese název Kabal team Karviná z.s. (dále také jen klub ) a je založen v souladu s ustanovením zákona č.

Více

STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma. Článek II Účel spolku

STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma. Článek II Účel spolku STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma Název spolku: Povídej, z. s. Sídlo spolku: Česká 235, 284 01 Kutná Hora právní forma: spolek Spolek vznikl v r. 1998 jako občanské sdružení s

Více

Stanovy Asociace chytrého bydlení

Stanovy Asociace chytrého bydlení Stanovy Asociace chytrého bydlení Čl. I - Název, sídlo a působnost sdružení Název sdružení je Asociace chytrého bydlení, ve zkratce ACHB (dále jen Asociace). Sídlo Asociace,. Asociace působí na celém území

Více

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Příloha č. 1 ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Jihomoravský kraj IČO: 70888337 se sídlem Žerotínovo nám. 449/3, 601 82 Brno zastoupený:

Více

S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s.

S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s. S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem SK Baťov 1930 z.s. (dále jen SK Baťov 1930) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, osvětovou a vzdělávací

Více

S T A N O V Y. SK Meteor Libeř, z.s.

S T A N O V Y. SK Meteor Libeř, z.s. S T A N O V Y SK Meteor Libeř, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem SK Meteor Libeř, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují veřejně prospěšnou sportovní činnost,

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s.

S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s. S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Sportovní klub Sobotka, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku,

Více

S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s.

S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s. S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Stonožka Březina z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s.

S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s. S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ SOKOL Polnička, z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku

Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku Článek I. Název a sídlo spolku Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Senovážné náměstí 994/2, 110 00 Praha

Více

STANOVY SPORTOVNÍHO KLUBU. Florbal Havířov, z.s.

STANOVY SPORTOVNÍHO KLUBU. Florbal Havířov, z.s. STANOVY SPORTOVNÍHO KLUBU Florbal Havířov, z.s. Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, sídlo a postavení 1. Florbal Havířov, z. s. (dále jen FH)je spolkem ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Česká asociace slackline, z.s. Stanovy zapsaného spolku

Česká asociace slackline, z.s. Stanovy zapsaného spolku Česká asociace slackline, z.s. Stanovy zapsaného spolku I. Název a sídlo Název: Česká asociace slackline, z.s. IČ: 22899863 Sídlo: Přebytek 136, 463 65 Nové Město pod Smrkem II. Základní ustanovení 1)

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Mateřské školy v Praze 6, Šmolíkova 865

Stanovy Spolku rodičů a přátel Mateřské školy v Praze 6, Šmolíkova 865 Stanovy Spolku rodičů a přátel Mateřské školy v Praze 6, Šmolíkova 865 I. Sdružení občanů Klub rodičů a přátel Mateřské školy v Praze 6, Šmolíkova 865/3, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje. České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00. Stanovy ZBK JmK ČR z.s.

Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje. České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00. Stanovy ZBK JmK ČR z.s. Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00 Stanovy ZBK JmK ČR z.s. Schváleno členskou schůzí ZBK JmK ČR z.s. dne 14. 6. 2015 Platí

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická Statutární orgán Společenství vlastníků jednotek Hlivická, se sídlem Hlivická 424/8, 181 00 Praha 8 - Bohnice,

Více

Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním

Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním I. Založení spolku 1. Na ustavující schůzi dne 1. 7. 2015 potvrdili níže podepsané osoby založení spolku ve smyslu 214 občanského zákoníku s názvem Klub

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

STANOVY. MORAVSKÁ GENEALOGICKÁ A HERALDICKÁ SPOLEČNOST zapsaný spolek. Návrh úplného znění stanov k dni 16. 2. 2016. Čl.1. Základní ustanovení

STANOVY. MORAVSKÁ GENEALOGICKÁ A HERALDICKÁ SPOLEČNOST zapsaný spolek. Návrh úplného znění stanov k dni 16. 2. 2016. Čl.1. Základní ustanovení STANOVY MORAVSKÁ GENEALOGICKÁ A HERALDICKÁ SPOLEČNOST zapsaný spolek Návrh úplného znění stanov k dni 16. 2. 2016 Čl.1. Základní ustanovení 1.) Moravská genealogická a heraldická společnost, z. s. (dále

Více

S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s.

S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s. S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Slovan Bzenec z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou a vzdělávací

Více

S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA. I. Název a sídlo. Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) II.

S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA. I. Název a sídlo. Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) II. S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA I. Název a sídlo Název svazku obcí zní: Sídlo svazku: Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) J. P. Koubka 4, 388 01 Blatná II. Předmět činnosti

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. (dále jen TJ), je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří

Více

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením TESTY Legislativa FAČR Stanovy 1. Fotbalová asociace ČR je a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením 2. Symboly FAČR jsou a) znak, vlajka a hymna b) znak a hymna c) vlajka

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Stanovy Občanského spolku Potichounku

Stanovy Občanského spolku Potichounku Stanovy Občanského spolku Potichounku I. Název, sídlo a působnost spolku 1. Spolek bude užívat názvu Občanský spolek Potichounku. 2. Adresa sídla je: Kaňkovského 1234/16, Praha 8 Kobylisy, PSČ: 182 00

Více

STANOVY SPOLKU SPORT KIDS z. s.

STANOVY SPOLKU SPORT KIDS z. s. STANOVY SPOLKU SPORT KIDS z. s. Zámecká č.p. 48, 538 43 Třemošnice Čl. I. Název a sídlo spolku 1) Oficiální název Spolku je SPORT KIDS z.s. (dále jen Spolek). 2) Sídlem Spolku je ul. Zámecká č.p. 48, 538

Více

STANOVY ASOCIACE ČESKÉ ZLATO

STANOVY ASOCIACE ČESKÉ ZLATO STANOVY ASOCIACE ČESKÉ ZLATO HLAVA 1 JMÉNO A SÍDLO ASOCIACE Asociace České zlato (dále jen Asociace) je právnickou osobou, vzniklou na základě Občanského zákoníku č.40/1964sb., ve znění pozdějších předpisů

Více

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot Směrnice ČOS č. 1/2013 Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot P ČOS stanoví k provádění ustanovení čl. 7 odst. 7.6. Stanov České obce sokolské v platném znění toto:

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Stanovy. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném znění.

Stanovy. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném znění. Stanovy I. Všeobecná ustanovení 1. Brmlab, o.s. (dále jen sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických osob. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování

Více

S T A N O V Y Tenisového klubu Vyškov, z. s.

S T A N O V Y Tenisového klubu Vyškov, z. s. S T A N O V Y Tenisového klubu Vyškov, z. s. 1. Název spolku: Tenisový klub Vyškov, z. s. 2. Spolek používá zkrácený název: TK Vyškov 3. Sídlo spolku: Vyškov, Mlýnská 541/10 4. IČ spolku: 658 40 950 I.

Více

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 15. Akciová společnost Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

STANOVY PLATFORMY PRO SOCIÁLNÍ BYDLENÍ, z. s.

STANOVY PLATFORMY PRO SOCIÁLNÍ BYDLENÍ, z. s. STANOVY PLATFORMY PRO SOCIÁLNÍ BYDLENÍ, z. s. ČLÁNEK I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku je Platforma pro sociální bydlení, z. s. (dále jen Platforma). 2. Sídlo Platformy je v Brně ČLÁNEK II. Činnost

Více

Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn.

Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn. Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Základní údaje ( dále

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

STANOVY ČESKÉ JEZDECKÉ FEDER ACE. 1. článek Název spolku

STANOVY ČESKÉ JEZDECKÉ FEDER ACE. 1. článek Název spolku STANOVY ČESKÉ JEZDECKÉ FEDER ACE 1. článek Název spolku 1.1. Název spolku je Česká jezdecká federace. 1.2. Česká jezdecká federace (dále jen ČJF ) je spolkem založeným podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Třemešná bylo zahájeno v 17.00 hodin dosavadním

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

Stanovy České rady dětí a mládeže

Stanovy České rady dětí a mládeže Naformátováno: Vpravo: 1,63 cm Stanovy České rady dětí a mládeže (Návrh Pracovní skupiny pro stanovy ze 17. 6. 2009) Čl. 1 Název (1) Název sdružení zní Česká rada dětí a mládeže. Čl. 2 Vymezení a účel

Více

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin.

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin. ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne, od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou (dále též jako zastupitelstvo

Více

Stanovy spolku Bubocentrum, z.s.

Stanovy spolku Bubocentrum, z.s. Stanovy spolku Bubocentrum, z.s. čl. I Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Bubocentrum, z.s (dále též spolek ). 1.2 Sídlo spolku: K Čeřince 41, 267 18 Bubovice 1.3 Bubocentrum, z.s je spolek ve smyslu

Více

S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky. ČÁST I. Všeobecná ustanovení

S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky. ČÁST I. Všeobecná ustanovení S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky ČÁST I. - Všeobecná ustanovení Hlava I. - Základní ustanovení Hlava II. - Účel a předmět činnosti Hlava III. - Členství Hlava IV. - Práva a povinnosti

Více

Stanovy svazku obcí. ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí. I. Název a sídlo členů svazku obcí

Stanovy svazku obcí. ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí. I. Název a sídlo členů svazku obcí ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí Stanovy svazku obcí Obec Chelčice, Chelčice 123, 389 01 Vodňany Obec Lhenice, Školní 125, 384 02 Lhenice Obec Mičovice, Mičovice 23, 383 01 Prachatice Obec

Více

S T A N O V Y. SK Donocykl Vysoké Mýto. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. SK Donocykl Vysoké Mýto. I. Základní ustanovení S T A N O V Y SK Donocykl Vysoké Mýto I. Základní ustanovení 1. SK Donocykl Vysoké Mýto (dále jen SK) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport, turistiku, osvětovou a hospodářskou

Více

STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Preambule Svaz měst a obcí České republiky (dále jen Svaz ) je otevřenou, zájmovou, nestranickou a nevládní organizací. ČÁST PRVNÍ 1 Název, sídlo, právní forma

Více

Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ).

Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ). ÚPLNÁ PRAVIDLA SOUTĚŽE S OBCHODNÍ CENTRUM LETŇANY Olympiáda Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ). 1. Pořadatel soutěže: Boomerang Publishing, se sídlem

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

SDRUŽENÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ LETECKÝCH LINEK, z. s. Stanovy spolku

SDRUŽENÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ LETECKÝCH LINEK, z. s. Stanovy spolku Níže uvedeného dne, měsíce a roku se shodli: 1. Letiště Karlovy Vary s.r.o., se sídlem K Letišti 132, Olšová Vrata, 360 01 Karlovy Vary, IČO 263 67 858, zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném Krajským

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

Zápis z členské schůze organizace Beagle Club České republiky o.s., IČ: 47608048 konané dne 16.11.2013 v Jiříkovicích, motorest Rohlenka

Zápis z členské schůze organizace Beagle Club České republiky o.s., IČ: 47608048 konané dne 16.11.2013 v Jiříkovicích, motorest Rohlenka Zápis z členské schůze organizace Beagle Club České republiky o.s., IČ: 47608048 konané dne 16.11.2013 v Jiříkovicích, motorest Rohlenka Členskou schůzi zahájil v 10:10 předseda Beagle Clubu ČR (dále jen

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu Národní kontaktní místo pro implementaci Směrnice OECD pro nadnárodní podniky Česká republika 1 Obsah Národní kontaktní místo (NKM) - vznik a struktura Jednací řád Případy

Více

Stanovy v PDF. Obsah:

Stanovy v PDF. Obsah: Stanovy v PDF Obsah: 1 Úvod 2 Název a sídlo sdružení 3 Účel sdružení a předmět činnosti 4 Právní postavení 5 Vznik členství 6 Ukončení členství 7 Členská práva 8 Členské povinnosti 9 Orgány Unie 10 Valná

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

Unie odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR. STANOVY (platné od 25. 6. 2014)

Unie odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR. STANOVY (platné od 25. 6. 2014) Unie odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR STANOVY (platné od 25. 6. 2014) 2 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. UNIE odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR (dále jen "UNIE ") je profesní a odborová organizace

Více

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace se řídí Obecnými pravidly pro poskytování dotací městské části Praha 5 (dále

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: 9 - Chadimová Pavla, Bajerová

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Statut účelového Fondu Vysočiny ze dne 10. 12. 2013 č. 13/13 Část I. Obecná ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Kraj Vysočina (dále jen Kraj ) zřídil na základě zákona č. 129/2000

Více

Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s.

Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s. Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s. ke dni 08.03.2016 Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně prospěšná společnost byla založena zakládací listinou ve formě notářského zápisu ze dne 16.1.2009. Článek

Více

I) Slezská univerzita v Opavě

I) Slezská univerzita v Opavě I) Slezská univerzita v Opavě Pokyn rektora č. 1/2014 k zabezpečení jednotného postupu při evidenci uznané doby rodičovství a činnostech souvisejících na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, únor

Více

H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY ČÁST I.

H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY ČÁST I. H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Podle ustanovení 15 zákona ČNR č. 220/1991 Sb. o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické komoře vydává se tento volební řád. ČÁST I.

Více

Dů chodové pojiš té ní

Dů chodové pojiš té ní Dů chodové pojiš té ní 4. 3. 2016 MP_03_2016_03_15 Materiál k tomuto článku je z prezentace Mgr. Lady Šupčíkové, který byl prezentován na Odborné konferenci ke mzdové problematice 2016, kterou pořádal

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 4. 4. 2016 usnesením č. 4/7/2016 usneslo vydat

Více

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu :

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu : Pachtovní smlouva uzavřená níže psaného dne, měsíce a roku ve smyslu ust. 2332 a násl. a zejména 2345 a násl, občanského zákoníku mezi propachtovatelem díl Obec Studená, nám. Sv. J. Nepomuckého 18, 378

Více

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 21.05.2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise VOLEBNÍ ŘÁD Část I. Volby představenstva a kontrolní komise Čl. 1 Základní ustanovení 1. SD volí členy představenstva a kontrolní komise družstva 2. Do představenstva družstva se volí 5 (slovy pět ) členů

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 96/2012 Zastupitelstvo městské části Praha 12 na základě ustanovení zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Zahájení zasedání zastupitelstva

Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Obce Tuchlovice, konaného dne 10.listopadu 2014 v Domě služeb II,Karlovarská 500,Tuchlovice od 18,00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby

Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby Článek I. Název nadačního fondu Název nadačního fondu zní: Nadační fond na podporu vážné hudby (dále jen jako nadační fond ). Článek II. Sídlo nadačního fondu

Více

STANOVY. Česko-Slovensko-Íránská obchodní komora, z.s. Praha

STANOVY. Česko-Slovensko-Íránská obchodní komora, z.s. Praha STANOVY Česko-Slovensko-Íránská obchodní komora, z.s. Praha srpen 2015 PREAMBULE Vedeni společným zájmem přispívat k rozvoji a prohlubování vzájemných obchodních vztahů mezi Íránem, Českou republikou a

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek Stanovy společenství vlastníků jednotek Čl. 1 Základní ustanovení Společenství vlastníků jednotek pro dům: (dále jen společenství ) čísla popisná: 3690, 3691 ulice: Stanislava Manharda čísla orientační:

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2004

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Číslo jednací: 3/16 Spisový znak: 1C Skartační znak: A 5 Vypracovala:

Více

Historie klubu. Právní postavení Klubu

Historie klubu. Právní postavení Klubu KLUBU RUSKÝCH A ASIJSKÝCH OVČÁCKÝCH PSŮ Název: KLUB RUSKÝCH A ASIJSKÝCH OVČÁCKÝCH PSŮ REG. Č. ČMKU: 1025 Sídlo: Prostějov, Čechovická 57/108, PSČ 798 01 IČ : 70540292 DIČ: CZ70540292 Historie klubu Klub

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

Standard č. 4 zkrácená verze 10

Standard č. 4 zkrácená verze 10 Domov pro seniory Pyšely Náměstí T. G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha. Standard č. 4 zkrácená verze 10 Vnitřní pravidlo pro uzavírání Smlouvy o poskytování sociální služby Toto

Více

STANOVY. Zemědělské družstvo Bašnice IČ 00125369

STANOVY. Zemědělské družstvo Bašnice IČ 00125369 STANOVY Zemědělské družstvo Bašnice IČ 00125369 Ve znění donucujících ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních

Více

STANOVY SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČESKÉ REPUBLIKY Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Svaz průmyslu a dopravy České republiky (dále jen Svaz ), "je nestátní dobrovolná nepolitická samosprávná organizace sdružující

Více

5. Funkční období členů voleného orgánu je pět let a začíná dnem zvolení do funkce. Do volených orgánů mohou být voleny jen bezúhonné osoby starší 18

5. Funkční období členů voleného orgánu je pět let a začíná dnem zvolení do funkce. Do volených orgánů mohou být voleny jen bezúhonné osoby starší 18 Stanovy společenství vlastníků jednotek Čl. I Název a sídlo společenství vlastníků jednotek 1. Název: Společenství Otradovická č.p. 732, 733, 734 ( dále jen společenství"). 2. Sídlo společenství: Otradovická

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek

Stanovy společenství vlastníků jednotek ST 02/2011 Stanovy společenství vlastníků jednotek Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 0 1 / 19 ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Článek I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

Společenství vlastníků domu Roškotova 1737/6 Praha 4

Společenství vlastníků domu Roškotova 1737/6 Praha 4 Společenství vlastníků domu Roškotova 1737/6 Praha 4 Čl. I Základní ustanovení 1) Společenství vlastníků (dále jen společenství ) je právnickou osobou, která vznikla na základě zákona č. 72/1994 Sb., o

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i T R I O L C Z, a.s.

S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i T R I O L C Z, a.s. S t a n o v y a k c i o v é s p o l e č n o s t i T R I O L C Z, a.s. ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Založení akciové společnosti Tyto stanovy upravují právní poměry obchodní společnosti TRIOL CZ,

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD. platný od 15. 7. 2014

REGISTRAČNÍ ŘÁD. platný od 15. 7. 2014 Svaz národní házené REGISTRAČNÍ ŘÁD platný od 15. 7. 2014 Svaz národní házené, Zátopkova 100/2, P.O.Box 40, 160 17 Praha 6, IČ: 539 929, sekretář: Petr Holý tel.:+420 721 820 755, e-mail: narodnihazena@cuscz.cz,

Více

S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a

S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády České republiky pro lidská práva (dále jen Rada ) je stálým poradním orgánem

Více