Unie odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR. STANOVY (platné od )

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Unie odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR. STANOVY (platné od 25. 6. 2014)"

Transkript

1 Unie odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR STANOVY (platné od )

2 2 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. UNIE odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR (dále jen "UNIE ") je profesní a odborová organizace sdružující na základě dobrovolnosti a společných zájmů: a) profesionální hudebníky komorních, symfonických a divadelních orchestrů působících na území České republiky, profesionální hudebníky a zaměstnance komorních, symfonických, divadelních a pěveckých souborů působících na území České republiky. b) profesionální orchestrální hudebníky svobodné umělce, kteří jsou občany České republiky, c) profesionální orchestrální hudebníky, kteří nejsou občany ČR - svobodné umělce kteří účinkovali samostatně nebo v hudebních tělesech na území ČR minimálně po dobu dvou let před podáním žádosti o členství. UNIE je registrována na Ministerstvu vnitra jako odborová organizace, pod č.j. VSP/1-2307/90-E, IČO organizace Sídlem UNIE je Praha 1, Senovážné nám UNIE je členem Českomoravské konfederace odborových svazů (dále jen ČMKOS). 4. UNIE je zaměstnavatelským subjektem pro administrativu UNIE Posláním Unie je: II. POSLÁNÍ UNIE 1. Odborovou činností působit na zaměstnavatele, aby bylo zajištěno důstojné společenské postavení a zlepšování pracovních podmínek profesionálních orchestrálních hudebníků. 2. Prosazovat a obhajovat profesní, pracovní, ekonomické a sociální zájmy svých členů vůči zaměstnavatelským a jiným příslušným subjektům. 3. Zajišťovat svým členům bezplatnou právní pomoc při kolektivním vyjednávání, v pracovněprávních sporech se zaměstnavateli, sporech před soudními a jinými orgány, a to v oblasti pracovně právní a sociálně-právní, podle odborných, finančních a organizačních možností UNIE. 4. Zpracovávat podklady pro stanoviska ČMKOS k návrhům právních předpisů a prosazovat jejich změny v případech, kdy navrhovaný předpis omezuje nebo znemožňuje uplatnit oprávněné požadavky a profesní zájmy orchestrálních hudebníků. 5. Uplatňovat při prosazování práva oprávněných zájmů členů UNIE použití všech zákonem stanovených možností včetně opravných prostředků. 6. Vykonávat kontrolu nad stavem bezpečnosti a ochrany zdraví při práci u jednotlivých zaměstnavatelů.

3 3 III. ČLENSTVÍ V UNII 1. Členem UNIE se může stát každý orchestrální hudebník prostřednictvím ZÁKLADNÍ ODBOROVÉ ORGANIZACE UNIE (dále jen" ZO UNIE "). 2. Členem Unie se stává fyzická osoba a to na základě registrace přihlášky provedené ZO UNIE. Členství vzniká dnem registrace. 3. Členství v UNII není omezeno věkem ani místem působení a trvá, i pokud člen: a) působí mimo území České republiky a je stále jejím občanem, b) ukončil aktivní uměleckou činnost a odešel do důchodu, c) přerušil aktivní uměleckou činnost: z důvodu péče o osobu blízkou, ze zdravotních důvodů, ze studijních důvodů. 4. Členství v UNII je dobrovolné. 5. Členství v UNII se pozastavuje po dobu, kdy se člen UNIE nebo jemu osoba blízká stane členem vedení společnosti, která se zabývá provozováním profesí vyjmenovaných v článku I/ 1, nebo členem orgánu, který má oprávnění o těchto organizacích rozhodovat, nebo je zakládat. 6. Členství v UNII zaniká: a) jestliže člen UNIE vstoupí do jiné profesní odborové organizace u téhož zaměstnavatele, b) na základě písemné žádosti člena UNIE o ukončení členství, c) v případě, že člen UNIE přestane platit členské příspěvky, d) na základě rozhodnutí ZO UNIE o vyloučení člena z důvodu hrubého porušení Stanov UNIE, e) úmrtím člena Unie. 7. V případě žádosti o opakované členství, je žadatel povinen v přihlášce uvést důvody, pro které znovu žádá o členství v UNII. O takovém členství rozhoduje výbor ZO Unie. 8. V případě sporů týkajících se provádění bodů 3, 5, 6 a 7 tohoto článku konečné rozhodnutí přísluší RADĚ UNIE. IV. PRÁVA A POVINNOSTI ČLENŮ UNIE 1. Každý člen Unie má zejména právo: na obhajobu a ochranu svých pracovních a profesních zájmů prostřednictvím orgánů UNIE, na bezplatnou právní poradu na území ČR v rozsahu daném možnostmi UNIE, na ochranu proti diskriminaci prostřednictvím orgánů UNIE, na účast při tvorbě programu ZO UNIE a prostřednictvím svých zástupců i tvorby zásadních dokumentů a usnesení vyšších orgánů UNIE, na kritiku kteréhokoliv funkcionáře a kteréhokoliv orgánu UNIE včetně uplatnění svých námětů, připomínek a dotazů na všechny orgány UNIE, volit a být volen do všech orgánů UNIE, účastnit se schůzí orgánů, které jednají, nebo rozhodují o jeho osobě, na hmotnou pomoc v případě dlouhodobé nemoci a na podporu při nezaviněné finanční tísni, a to podle finančních možností UNIE, využívat všech práv a výhod, které pro své členy získávají základní organizace a dále i ostatní orgány UNIE.

4 2. Každý člen je povinen: dodržovat STANOVY UNIE a všechna usnesení orgánů UNIE, pravidelně platit stanovené členské příspěvky, dodržovat pravidla profesní solidarity, dbát na svou profesionální úroveň a podle svých sil a možností se podílet na zvyšování prestiže UNIE. 3. Vůči členům UNIE je možné omezit jejich práva uvedená v odst. 1 tohoto článku na dobu nejdéle šesti měsíců. O tomto omezení rozhoduje výbor ZO UNIE svým usnesením. Proti tomuto usnesení se člen UNIE může odvolat do 30 dnů ode dne jeho oznámení k RADĚ UNIE. Odvolání nemá odkladný účinek. 4 V. ORGANIZAČNÍ ZÁSADY 1. UNIE je budována na demokratických principech jako sdružení ZO UNIE. 2. Statutárním zástupcem UNIE je PREZIDENT UNIE (dále jen "PREZIDENT"), a to v rozsahu daném STANOVAMI UNIE, SJEZDEM UNIE a rozhodnutími RADY UNIE. Je volen SJEZDEM UNIE ze členů Unie na dobu tří let. Rezignuje-li PREZIDENT na tuto funkci před ukončením svého funkčního období, přebírá jeho funkci na dobu do mimořádného SJEZDU UNIE VÝKONNÝ TAJEMNÍK UNIE. V této funkci vykonává pouze nejnutnější úkony potřebné k zajištění chodu UNIE. Jeho hlavním úkolem je v co nejkratší době svolat RADU UNIE, která rozhodne o svolání mimořádného SJEZDU UNIE. 3. Nejvyšším orgánem UNIE je SJEZD UNIE (dále jen "SJEZD"). 4. V období mezi sjezdy je nejvyšším orgánem UNIE RADA UNIE, jejímž předsedou je PREZIDENT. 5. Základní organizační jednotkou UNIE je ZO UNIE. 6. Orgány a jednotliví funkcionáři UNIE jsou svým členům za svou činnost odpovědni. 7. Ztratí-li člen některého VÝBORU ZO UNIE důvěru svých voličů, může být odvolán orgánem, který jej zvolil. Tento orgán pak musí provést novou volbu nejdéle do 30 dnů. 8. Ztratí-li důvěru PREZIDENT, může být odvolán mimořádným SJEZDEM, který je svolán minimálně 2/3 většinou RADY UNIE nejdéle do dvou měsíců od hlasování o svolání mimořádného SJEZDU. 9. Činnost UNIE zabezpečují volení funkcionáři UNIE. Orgány UNIE si vytvářejí v nezbytném rozsahu vlastní aparát, který je jim podřízen a jimi kontrolován. 10. Usnesení všech orgánů UNIE jsou přijímána prostou většinou hlasů. Orgány UNIE, kromě SJEZDU, jsou usnášeníschopné, je-li přítomna nejméně jedna třetina jejich členů. SJEZD je usnášeníschopný, pokud je zastoupena nadpoloviční většina ZO UNIE. 11. Všechny orgány UNIE jsou povinny na písemné náměty a připomínky svých členů odpovědět nejpozději do jednoho měsíce od doručení.

5 5 VI. ZÁKLADNÍ ORGANIZACE UNIE 1. Orchestrální hudebníci uvedení v článku I. bod a) a c) Stanov mohou založit ZO UNIE. Základní organizace vzniká dnem, kdy je doručena Rejstříkovému soudu Městského soudu v Praze žádost o její evidenci. Tímto dnem nabývá právní subjektivitu. O přistoupení Základní organizace do UNIE rozhoduje Rada UNIE na své nejbližším zasedání. Orchestrální hudebníci uvedení v článku I. bod b) Stanov vstupují do ZO UNIE, své přihlášky za člena podávají přes sekretariát UNIE. 2. ZO UNIE má právní subjektivitu a je oprávněna jednat vlastním jménem. Jejím statutárním zástupcem je PŘEDSEDA, který je oprávněn jednat jejím jménem ve všech záležitostech. Rovněž se stává členem RADY UNIE. Ve své činnosti je vázán usneseními členské schůze ZO UNIE a jejího VÝBORU a ostatních orgánů UNIE. Svoje pravomoci, včetně pravomoci účastnit se schůze RADY UNIE, může delegovat na některého z ostatních členů ZO UNIE. 3. Členská schůze ZO UNIE, kterou svolává předseda ZO UNIE podle potřeb, nebo na žádost minimálně jedné třetiny členů ZO UNIE, rozhoduje o všech důležitých otázkách své činnosti, a to zejména: stanoví program činnosti ZO UNIE, rozhoduje o způsobu volby a o počtu členů VÝBORU ZO UNIE, přijímá a hodnotí zprávy VÝBORU ZO UNIE a kontroluje jeho činnost, projednává návrh kolektivní smlouvy a ostatních vnitřních předpisů, o kterých jedná výbor ZO UNIE s vedením organizace, rozhoduje o způsobech spolupráce s ostatními odborovými organizacemi u svého zaměstnavatele, schvaluje rozpočet ZO UNIE, kontroluje použití finančních prostředků, které tvoří zejména podíl členských příspěvků, výnosy z vlastní činnosti, FKSP a příp. z dalších mimořádných fondů dotací a darů, přijímá a hodnotí zprávu Revizní komise ZO UNIE. 4. Pro zabezpečení úkolů ZO UNIE volí její členové na dobu 3 let VÝBOR ZO UNIE a REVIZNÍ KOMISI ZO UNIE. 5. VÝBOR ZO UNIE si ze svého středu volí PŘEDSEDU a další funkcionáře, s ohledem na podmínky, velikost a potřeby ZO UNIE. 6. ZO UNIE s malým počtem členů může zvolit jen PŘEDSEDU. V těchto malých ZO UNIE nahrazuje činnost VÝBORU ZO UNIE členská schůze. 7. VÝBOR ZO UNIE zajišťuje úkoly, jimiž byl pověřen členskou schůzí, vykonává činnosti a pravomoci, které zejména podle pracovně právních předpisů přísluší odborovým orgánům, organizuje práci členů ZO UNIE, vyžaduje respektování odborových práv funkcionářů podle příslušných právních předpisů, hospodaří s finančními prostředky podle schváleného rozpočtu, rozhoduje o použití prostředků všech fondů, kterými ZO UNIE disponuje a o výsledku hospodaření pravidelně informuje členskou schůzi, v souladu se zákonem č. 2/1991 Sb. o kolektivním vyjednávání, ve znění pozdějších předpisů uzavírá kolektivní smlouvu se zaměstnavatelem a kontroluje její plnění, v souladu s usnesením RADY UNIE deleguje zástupce ZO UNIE na SJEZD.

6 6 8. REVIZNÍ KOMISE ZO UNIE kontroluje hospodaření ZO UNIE podle zásad a pravidel schválených členskou schůzí a nejméně 1x ročně informuje členskou schůzi o výsledcích provedené kontroly. Pro tyto účely si může od VÝBORU ZO Unie vyžádat jakékoliv materiály týkající se činnosti ZO UNIE a jejího VÝBORU. VII. SJEZD UNIE 1. Nejvyšším orgánem UNIE je SJEZD UNIE. Členové UNIE jsou na sjezdu zastoupeni delegáty, v souladu s usnesením RADY UNIE. 2. SJEZD se při svých jednáních řídí Jednacím řádem sjezdu a Volebním řádem sjezdu, které schvaluje na začátku SJEZDU. 3. SJEZD UNIE: projednává a schvaluje zprávu PREZIDENTA o plnění usnesení minulého SJEZDU a činnosti UNIE v období od posledního SJEZDU a zprávu REVIZNÍ KOMISE o hospodaření v tomtéž období, stanoví cíle UNIE pro další období, schvaluje STANOVY UNIE a jejich změny, projednává spolupráci s ostatními odborovými svazy, mezinárodní činnost UNIE a určuje základní směry této činnosti, volí PREZIDENTA UNIE, rozhoduje o všech existenčních otázkách UNIE volí novou Revizní komisi volí a navrhuje zástupce UNIE v orgánech Nadace Život umělce, příp. navrhuje jejich odvolání. 4. Řádný SJEZD UNIE svolává RADA UNIE vždy jednou za 3 roky. 5. RADA UNIE je povinna svolat mimořádný sjezd, jestliže o to s ohledem na zvláštní vnitřní nebo vnější situaci požádá: PREZIDENT UNIE s podporou minimálně 1/3 členů RADY UNIE, VÝKONNÝ VÝBOR RADY UNIE s podporou minimálně 1/3 členů RADY UNIE nadpoloviční většina členů RADY UNIE, jestliže svolání písemně navrhla nejméně 1/3 všech členů UNIE, a to nejpozději do 2 měsíců od doručení návrhů. VIII. RADA UNIE 1. RADU UNIE tvoří PŘEDSEDOVÉ všech ZO UNIE, nebo jimi jmenovaní zástupci z řad ZO UNIE. 2. RADA UNIE je mezi sjezdy nejvyšším orgánem UNIE. 3. Předsedou RADY UNIE je PREZIDENT. 4. Přípravu, svolání a průběh jednání Rady Unie upravuje Jednací řád RADY UNIE. Stanovuje způsob usnášení a kontroly usnesení přijatých RADOU UNIE, jakož i další otázky související s organizací a vlastním průběhem jednání RADY UNIE.

7 7 5. RADA UNIE zejména: realizuje usnesení SJEZDU a dbá na účelné vynaložení všech finančních prostředků UNII svěřených, jedná a rozhoduje o všech zásadních otázkách, týkajících se zájmů členů UNIE a uplatňuje je ve vztahu ke státním a jiným orgánům, vyvíjí iniciativu v oblasti legislativy, týkající se otázek mzdových, honorářových, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, sociálních a pracovně právních, přijímá návrhy a podněty od všech orgánů a členů UNIE a prostřednictvím PREZIDENTA a sekretariátu UNIE zabezpečuje jejich realizaci, prostřednictvím svých členů informuje o své činnosti členskou základnu UNIE, rozhoduje o vydávání tiskových materiálů UNIE, volí a navrhuje zástupce UNIE ve výboru SVU a Intergramu, případně navrhuje jejich odvolání. 6. RADA UNIE vybírá pro účely řízení sekretariátu UNIE podle potřeb a na základě konkurzního řízení zaměstnance, kteří zajišťují činnost sekretariátu UNIE. Činnost sekretariátu UNIE řídí VÝKONNÝ TAJEMNÍK UNIE. 7. RADA UNIE stanovuje výši mezd a odměn. 8. RADA UNIE volí a odvolává VÝKONNÝ VÝBOR UNIE. Členem VÝKONNÉHO VÝBORU UNIE je z titulu své funkce VÝKONNÝ TAJEMNÍK UNIE, další kandidáti na členy VÝKONNÉHO VÝBORU musí být členy RADY UNIE. VÝKONNÝ VÝBOR UNIE je tříčlenný. 9. Jménem RADY UNIE jedná PREZIDENT, který může delegovat tuto pravomoc na TAJEMNÍKA UNIE, člena VÝKONNÉHO VÝBORU UNIE, nebo jiného člena RADY UNIE, kterého vybaví plnou mocí k těmto jednáním. 10. VÝKONNÝ TAJEMNÍK UNIE řídí veškerou činnost sekretariátu UNIE. Jeho činnost řídí PREZIDENT v souladu s usneseními RADY UNIE a SJEZDU. IX. REVIZNÍ KOMISE 1. REVIZNÍ KOMISE je zpravidla dvoučlenná a je volena SJEZDEM ze členů UNIE na dobu tří let. 2. Revizní komise zejména: kontroluje dodržování schváleného rozpočtu UNIE a správnost provádění finančních operací, kontroluje placení členských příspěvků a stav členské evidence, průběžně kontroluje hospodaření s majetkem UNIE, kontroluje plnění přijatých usnesení Sjezdu a Rady UNIE každoročně vypracovává zprávu o stavu a hospodaření UNIE, kterou předkládá RADĚ UNIE, 3. REVIZNÍ KOMISE se může zúčastnit všech jednání RADY UNIE a ke kontrolní činnosti si může kdykoliv vyžádat přístup ke všem materiálům a dokladům souvisejícím s chodem UNIE. 4. Zjistí-li REVIZNÍ KOMISE zásadní pochybení Prezidenta nebo Rady Unie, je její povinností neprodleně svolat Mimořádný sjezd. 5. REVIZNÍ KOMISE o své činnosti podává zprávu a je odpovědná SJEZDU UNIE.

8 8 X. FINANČNÍ PROSTŘEDKY A HOSPODAŘENÍ UNIE 1. Základní zdroj finančních prostředků UNIE tvoří členské příspěvky. Další finanční prostředky, se kterými UNIE disponuje, plynou z úroků z vkladů, darů, provozování nemovitého majetku UNIE, z kulturní činnosti a z hospodářské činnosti. 2. UNIE může na základě rozhodnutí RADY UNIE pro podporu umělecké činnosti svých členů: zakládat společnosti, které zabezpečují umělecké a sociální potřeby členů UNIE, vstupovat do společností, které zabezpečují umělecké a sociální potřeby členů UNIE s podmínkou, že podíl UNIE na takové společnosti bude činit minimálně 67%. 3. Finanční prostředky UNIE slouží k uspokojování zájmů a potřeb členů UNIE, zřizování účelových fondů a financování činnosti orgánů a zařízení UNIE. 4. Interní směrnicí PREZIDENTA jsou stanovena dispoziční práva s finančními prostředky UNIE, příslušné rozsahy pravomoci a odpovědnosti. 5. RADA UNIE neodpovídá za finanční závazky svých ZO UNIE. 6. Členské příspěvky jsou stanoveny ve výši 1 % čisté měsíční mzdy, nebo 1 % čistého daňového příjmu. Rozhodnutím Rady členům v tíživé životní situaci může být členský příspěvek snížen, nebo zcela prominut, aniž by tím pozbyli členství v UNII. Nepracujícím důchodcům a členům na rodičovské dovolené registrovaným v ZO UNIE, je členský příspěvek zcela prominut, aniž by tím pozbyli členství v UNII. 7. Rozdělení členských příspěvků mezi RADU UNIE a ZO UNIE je stanoveno na 30 : 70 (%). 8. RADA UNIE a ZO UNIE sestavují své rozpočty na každý kalendářní rok a minimálně jednou ročně předkládají výsledky svého hospodaření svým revizním komisím ke kontrole. 9. Pro zabezpečení potřeb a sociálních jistot vytváří UNIE tyto účelové fondy: ÚFH (účelový fond hospodářský) ÚFR (účelový fond rezervní) Odpovědnost za hospodaření s těmito fondy nese PREZIDENT. 10. Všechny orgány UNIE zodpovídají za to, že finanční prostředky jim svěřené budou vynakládány maximálně hospodárně, v souladu se schváleným rozpočtem a příslušnými právními předpisy. XI. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Tyto STANOVY UNIE nabývají platnosti a účinnosti Okamžikem schválení těchto STANOV UNIE pozbývají platnosti dosavadní STANOVY UNIE OH. Za správnost: Jindřich Ptáček, výkonný tajemník Unie odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR

STANOVY KOKONÍN z. s.

STANOVY KOKONÍN z. s. Čl. I STANOVY KOKONÍN z. s. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1. Název spolku: Kokonín z. s. (dále jen spolek); 2. Sídlem spolku je Jablonec nad Nisou Kokonín, Dělnická 4315, PSČ 468 01; 3. Spolek

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Článek 1. Spolek Jetsurf club, z.s. (dále jen Jetsurf club nebo Spolek ) je samosprávným dobrovolným svazkem fyzických osob a právnických osob, založeným k naplňování

Více

STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma. Článek II Účel spolku

STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma. Článek II Účel spolku STANOVY POVÍDEJ, z. s. Článek I Jméno, sídlo a právní forma Název spolku: Povídej, z. s. Sídlo spolku: Česká 235, 284 01 Kutná Hora právní forma: spolek Spolek vznikl v r. 1998 jako občanské sdružení s

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn.

Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn. Statut Základní organizace OS KOVO při FAB, Rychnov n. Kn. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Základní údaje ( dále

Více

Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s.

Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s. Stanovy badmintonového klubu Kabal team Karviná z.s. I. Úvodní ustanovení 1.1. Badmintonový klub nese název Kabal team Karviná z.s. (dále také jen klub ) a je založen v souladu s ustanovením zákona č.

Více

Stanovy Asociace chytrého bydlení

Stanovy Asociace chytrého bydlení Stanovy Asociace chytrého bydlení Čl. I - Název, sídlo a působnost sdružení Název sdružení je Asociace chytrého bydlení, ve zkratce ACHB (dále jen Asociace). Sídlo Asociace,. Asociace působí na celém území

Více

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 15. Akciová společnost Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku

Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. Stanovy spolku Článek I. Název a sídlo spolku Unie ROSKA - česká MS společnost, z. s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Senovážné náměstí 994/2, 110 00 Praha

Více

Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje. České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00. Stanovy ZBK JmK ČR z.s.

Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje. České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00. Stanovy ZBK JmK ČR z.s. Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje České republiky z.s. ZBK JmK ČR z.s. Tomešova 902/10b, Brno, 602 00 Stanovy ZBK JmK ČR z.s. Schváleno členskou schůzí ZBK JmK ČR z.s. dne 14. 6. 2015 Platí

Více

S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA. I. Název a sídlo. Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) II.

S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA. I. Název a sídlo. Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) II. S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA I. Název a sídlo Název svazku obcí zní: Sídlo svazku: Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) J. P. Koubka 4, 388 01 Blatná II. Předmět činnosti

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu Národní kontaktní místo pro implementaci Směrnice OECD pro nadnárodní podniky Česká republika 1 Obsah Národní kontaktní místo (NKM) - vznik a struktura Jednací řád Případy

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením TESTY Legislativa FAČR Stanovy 1. Fotbalová asociace ČR je a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením 2. Symboly FAČR jsou a) znak, vlajka a hymna b) znak a hymna c) vlajka

Více

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Příloha č. 1 ZAKLÁDACÍ SMLOUVA O ZALOŽENÍ SPOLKU ve smyslu ustanovení 218 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Jihomoravský kraj IČO: 70888337 se sídlem Žerotínovo nám. 449/3, 601 82 Brno zastoupený:

Více

S T A N O V Y. SK Meteor Libeř, z.s.

S T A N O V Y. SK Meteor Libeř, z.s. S T A N O V Y SK Meteor Libeř, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem SK Meteor Libeř, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují veřejně prospěšnou sportovní činnost,

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Mateřské školy v Praze 6, Šmolíkova 865

Stanovy Spolku rodičů a přátel Mateřské školy v Praze 6, Šmolíkova 865 Stanovy Spolku rodičů a přátel Mateřské školy v Praze 6, Šmolíkova 865 I. Sdružení občanů Klub rodičů a přátel Mateřské školy v Praze 6, Šmolíkova 865/3, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s.

S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s. S T A N O V Y SK Baťov 1930 z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem SK Baťov 1930 z.s. (dále jen SK Baťov 1930) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, osvětovou a vzdělávací

Více

Dů chodové pojiš té ní

Dů chodové pojiš té ní Dů chodové pojiš té ní 4. 3. 2016 MP_03_2016_03_15 Materiál k tomuto článku je z prezentace Mgr. Lady Šupčíkové, který byl prezentován na Odborné konferenci ke mzdové problematice 2016, kterou pořádal

Více

STANOVY ODBOROVÉHO SVAZU STÁTNÍCH ORGÁNŮ A ORGANIZACÍ

STANOVY ODBOROVÉHO SVAZU STÁTNÍCH ORGÁNŮ A ORGANIZACÍ STANOVY ODBOROVÉHO SVAZU STÁTNÍCH ORGÁNŮ A ORGANIZACÍ Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1.1 Název odborového svazu je Odborový svaz státních orgánů a organizací (dále jen Odborový svaz ). Odborový

Více

Stanovy České rady dětí a mládeže

Stanovy České rady dětí a mládeže Naformátováno: Vpravo: 1,63 cm Stanovy České rady dětí a mládeže (Návrh Pracovní skupiny pro stanovy ze 17. 6. 2009) Čl. 1 Název (1) Název sdružení zní Česká rada dětí a mládeže. Čl. 2 Vymezení a účel

Více

STANOVY SPORTOVNÍHO KLUBU. Florbal Havířov, z.s.

STANOVY SPORTOVNÍHO KLUBU. Florbal Havířov, z.s. STANOVY SPORTOVNÍHO KLUBU Florbal Havířov, z.s. Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, sídlo a postavení 1. Florbal Havířov, z. s. (dále jen FH)je spolkem ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., občanský

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Veterán klub Kroměříž o.s. stanovy zájmového sdružení fyzických osob

Veterán klub Kroměříž o.s. stanovy zájmového sdružení fyzických osob stanovy zájmového sdružení fyzických osob OBSAH I. NÁZEV A SÍDLO... 3 II. CHARAKTERISTIKA A PŘEDMĚT ČINNOSTI... 3 III. VZNIK A ZÁNIK ČLENSTVÍ... 3 IV. VÝŠE A ZPŮSOB ZAPLACENÍ ČLENSKÉHO PŘÍSPĚVKU... 4 V.

Více

S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s.

S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s. S T A N O V Y Sportovního klubu Sobotka, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Sportovní klub Sobotka, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku,

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

STANOVY ASOCIACE ČESKÉ ZLATO

STANOVY ASOCIACE ČESKÉ ZLATO STANOVY ASOCIACE ČESKÉ ZLATO HLAVA 1 JMÉNO A SÍDLO ASOCIACE Asociace České zlato (dále jen Asociace) je právnickou osobou, vzniklou na základě Občanského zákoníku č.40/1964sb., ve znění pozdějších předpisů

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Stanovy. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném znění.

Stanovy. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném znění. Stanovy I. Všeobecná ustanovení 1. Brmlab, o.s. (dále jen sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických osob. 2. Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování

Více

STANOVY ČESKÉ JEZDECKÉ FEDER ACE. 1. článek Název spolku

STANOVY ČESKÉ JEZDECKÉ FEDER ACE. 1. článek Název spolku STANOVY ČESKÉ JEZDECKÉ FEDER ACE 1. článek Název spolku 1.1. Název spolku je Česká jezdecká federace. 1.2. Česká jezdecká federace (dále jen ČJF ) je spolkem založeným podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

Stanovy svazku obcí. ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí. I. Název a sídlo členů svazku obcí

Stanovy svazku obcí. ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí. I. Název a sídlo členů svazku obcí ,,Mikroregion Chelčicko-Lhenický, svazek obcí Stanovy svazku obcí Obec Chelčice, Chelčice 123, 389 01 Vodňany Obec Lhenice, Školní 125, 384 02 Lhenice Obec Mičovice, Mičovice 23, 383 01 Prachatice Obec

Více

Stanovy Občanského spolku Potichounku

Stanovy Občanského spolku Potichounku Stanovy Občanského spolku Potichounku I. Název, sídlo a působnost spolku 1. Spolek bude užívat názvu Občanský spolek Potichounku. 2. Adresa sídla je: Kaňkovského 1234/16, Praha 8 Kobylisy, PSČ: 182 00

Více

S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s.

S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s. S T A N O V Y TJ Slovan Bzenec z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Slovan Bzenec z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou a vzdělávací

Více

S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s.

S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s. S T A N O V Y TJ Stonožka Březina, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Stonožka Březina z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s.

S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s. S T A N O V Y TJ SOKOL Polnička, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ SOKOL Polnička, z.s. (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. I. Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Tělovýchovná jednota Sokol Kobeřice, z.s. (dále jen TJ), je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I ZÁKON ze dne. 2014 kterým se mění zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů a o změně některých zákonů, ve znění

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním

Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním Stanovy Klubu pacientů s urologickým onemocněním I. Založení spolku 1. Na ustavující schůzi dne 1. 7. 2015 potvrdili níže podepsané osoby založení spolku ve smyslu 214 občanského zákoníku s názvem Klub

Více

se sídlem Křižíkova 552/2, 186 00 Praha 8 - Karlín (zápis v registru MV č.j. VS/1-1/71 465/08-E ze dne 28.4.2008)

se sídlem Křižíkova 552/2, 186 00 Praha 8 - Karlín (zápis v registru MV č.j. VS/1-1/71 465/08-E ze dne 28.4.2008) Svaz Odborářů Služeb a Dopravy se sídlem Křižíkova 552/2, 186 00 Praha 8 - Karlín (zápis v registru MV č.j. VS/1-1/71 465/08-E ze dne 28.4.2008) Generální rada Křižíkova 552/2,186 00 Praha 8 - Karlín STANOVY

Více

S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a

S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády České republiky pro lidská práva (dále jen Rada ) je stálým poradním orgánem

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise VOLEBNÍ ŘÁD Část I. Volby představenstva a kontrolní komise Čl. 1 Základní ustanovení 1. SD volí členy představenstva a kontrolní komise družstva 2. Do představenstva družstva se volí 5 (slovy pět ) členů

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

STANOVY VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU

STANOVY VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU STANOVY VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU I. Základní ustanovení a poslání odborového svazu Článek 1 Název odborového svazu: Vysokoškolský odborový svaz (zkratka VOS) Sídlo Vysokoškolského odborového svazu:

Více

STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Preambule Svaz měst a obcí České republiky (dále jen Svaz ) je otevřenou, zájmovou, nestranickou a nevládní organizací. ČÁST PRVNÍ 1 Název, sídlo, právní forma

Více

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky,

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky, 224 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. října 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje podle

Více

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Protokol k Dohodě o programu pracovní dovolené mezi vládou České republiky a vládou Nového Zélandu, podepsaný

Více

Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby

Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby Statut Nadačního fondu na podporu vážné hudby Článek I. Název nadačního fondu Název nadačního fondu zní: Nadační fond na podporu vážné hudby (dále jen jako nadační fond ). Článek II. Sídlo nadačního fondu

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení VOLEBNÍ ŘÁD Část I. Volby představenstva a kontrolní komise Čl. 1 Základní ustanovení (1) Shromáždění delegátů volí členy představenstva a kontrolní komise družstva (2) Do představenstva družstva se volí

Více

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot Směrnice ČOS č. 1/2013 Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot P ČOS stanoví k provádění ustanovení čl. 7 odst. 7.6. Stanov České obce sokolské v platném znění toto:

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY S t a t u t Rady vlády pro národnostní menšiny Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha k usnesení vlády ze dne 10. října 2001 č. 1034, ve znění usnesení vlády ze dne 3. listopadu 2004

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 145 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

S T A N O V Y Tenisového klubu Vyškov, z. s.

S T A N O V Y Tenisového klubu Vyškov, z. s. S T A N O V Y Tenisového klubu Vyškov, z. s. 1. Název spolku: Tenisový klub Vyškov, z. s. 2. Spolek používá zkrácený název: TK Vyškov 3. Sídlo spolku: Vyškov, Mlýnská 541/10 4. IČ spolku: 658 40 950 I.

Více

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Statut účelového Fondu Vysočiny ze dne 10. 12. 2013 č. 13/13 Část I. Obecná ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Kraj Vysočina (dále jen Kraj ) zřídil na základě zákona č. 129/2000

Více

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 2 Úvod Vážení přátelé, Vám předkládá výroční zprávu za rok 2012. Poděkování patří všem,

Více

STANOVY. MORAVSKÁ GENEALOGICKÁ A HERALDICKÁ SPOLEČNOST zapsaný spolek. Návrh úplného znění stanov k dni 16. 2. 2016. Čl.1. Základní ustanovení

STANOVY. MORAVSKÁ GENEALOGICKÁ A HERALDICKÁ SPOLEČNOST zapsaný spolek. Návrh úplného znění stanov k dni 16. 2. 2016. Čl.1. Základní ustanovení STANOVY MORAVSKÁ GENEALOGICKÁ A HERALDICKÁ SPOLEČNOST zapsaný spolek Návrh úplného znění stanov k dni 16. 2. 2016 Čl.1. Základní ustanovení 1.) Moravská genealogická a heraldická společnost, z. s. (dále

Více

Pracovní skupina pro reorganizaci ČASu - pracovní postup

Pracovní skupina pro reorganizaci ČASu - pracovní postup Pracovní skupina pro reorganizaci ČASu - pracovní postup Zpracoval : Kvasnicová Eva Účinnost od : 22.9.2007 Dne : 22.9.2007 Vydání : Podpis: Revize : 0 1. Účel Skupina vzniká za účelem reorganizace ČASu

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická Statutární orgán Společenství vlastníků jednotek Hlivická, se sídlem Hlivická 424/8, 181 00 Praha 8 - Bohnice,

Více

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky.

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky. Název školy:střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Název materiálu:vy_32_inovace_03.03 Téma sady: Soudnictví Ročník: Nástavbové studium, 1.-4.ročník

Více

KLICPEROVO DIVADLO o.p.s.

KLICPEROVO DIVADLO o.p.s. KLICPEROVO DIVADLO o.p.s. STATUT Obsah: Článek 1 Článek 2 Článek 3 Článek 4 Článek 5 Úvodní ustanovení Orgány Klicperova divadla o.p.s. Organizační struktura Klicperova divadla o.p.s. Zaměstnanci Klicperova

Více

Sociální program Odborového svazu pracovníků kultury a ochrany přírody

Sociální program Odborového svazu pracovníků kultury a ochrany přírody Sociální program Odborového svazu pracovníků kultury a ochrany přírody Sociální program Odborového svazu pracovníků kultury a ochrany přírody je zaměřen na materiální podporu členů odborového svazu a jejich

Více

S T A N O V Y. SK Donocykl Vysoké Mýto. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. SK Donocykl Vysoké Mýto. I. Základní ustanovení S T A N O V Y SK Donocykl Vysoké Mýto I. Základní ustanovení 1. SK Donocykl Vysoké Mýto (dále jen SK) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport, turistiku, osvětovou a hospodářskou

Více

Stanovy v PDF. Obsah:

Stanovy v PDF. Obsah: Stanovy v PDF Obsah: 1 Úvod 2 Název a sídlo sdružení 3 Účel sdružení a předmět činnosti 4 Právní postavení 5 Vznik členství 6 Ukončení členství 7 Členská práva 8 Členské povinnosti 9 Orgány Unie 10 Valná

Více

Stanovy politické strany evropani.cz

Stanovy politické strany evropani.cz Stanovy politické strany evropani.cz Část I. Obecná ustanovení Čl. 1 Název strany Název strany zní: evropani.cz, zkratka evropani. Čl. 2 Sídlo strany Sídlem strany je Praha, Vysokoškolská 522/5, Praha

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28 MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28 Chrastava 19. 4. 2010 Účinnost: 1. 6. 2010 I. 1. V příloze č. 2 organizačního

Více

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM STANOVENÍ PARAMETRŮ OBCHODOVÁNÍ TVŮRCŮ TRHU Článek 1 Počet tvůrců trhu (dále jen TT ), kritéria a kategorie Burzovní komora stanovuje v následující tabulce č. 1:

Více

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK Systém finanční podpory je jedním z hlavních nástrojů města, kterým podporuje rozvoj sportu a tělovýchovy na svém území. Hlavním zdrojem je rozpočet města, který

Více

Česká asociace slackline, z.s. Stanovy zapsaného spolku

Česká asociace slackline, z.s. Stanovy zapsaného spolku Česká asociace slackline, z.s. Stanovy zapsaného spolku I. Název a sídlo Název: Česká asociace slackline, z.s. IČ: 22899863 Sídlo: Přebytek 136, 463 65 Nové Město pod Smrkem II. Základní ustanovení 1)

Více

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP PŘEDKLÁDÁ VYPRACOVALI PAVEL SEVERA JAROSLAV POLÁČEK, LENKA KOUDELKOVÁ NÁVRH USNESENÍ VÝKONNÝ VÝBOR VYHLAŠUJE NOMINACE PRO VOLBY DO PSP A EP DLE DOKUMENTU VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP. 87-2-

Více

STANOVY Sportovního clubu Zéva Hradec Králové

STANOVY Sportovního clubu Zéva Hradec Králové STANOVY Sportovního clubu Zéva Hradec Králové Článek I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Sportovní club Zéva Hradec Králové (dále jen SC Zéva ). 2. Sídlo: Hradec Králové, Eliščino nábřeží 842/3, PSČ

Více

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o pravidlech pro organizaci služebního úřadu Vláda nařizuje podle 205 písm. a) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě: 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 27/2015 ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Město Holice, (dále jen zadavatel), se sídlem Holubova 1, 534 14 Holice, IČ 00273571, zastoupené starostou města Mgr. Ladislavem

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2012 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

Stanovy Fotbalové asociace České republiky

Stanovy Fotbalové asociace České republiky Stanovy Fotbalové asociace České republiky Článek 1 Název, sídlo a symbolika 1. Fotbalová asociace České republiky (dále jen FAČR ) je spolkem vytvořeným na spolkových demokratických zásadách, nezávislým

Více

zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb.

zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb. zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb. (zákon byl zrušen dnem 1. července 2002 zákonem č.130/2002

Více

Statut. Hospodářské komory České republiky. účinný od 1. 1. 2009. Část první. čl. 1 Základní ustanovení

Statut. Hospodářské komory České republiky. účinný od 1. 1. 2009. Část první. čl. 1 Základní ustanovení Statut Hospodářské komory České republiky účinný od 1. 1. 2009 Legenda: - text, který je uveden též v zákoně Část první čl. 1 Základní ustanovení (1) Hospodářská komora České republiky (dále jen hospodářská

Více

STANOVY. Preambule. Včelaři, kteří chtějí tento stav změnit k lepšímu, využili svého ústavou zaručeného práva a vytvořili toto sdružení.

STANOVY. Preambule. Včelaři, kteří chtějí tento stav změnit k lepšímu, využili svého ústavou zaručeného práva a vytvořili toto sdružení. P r a c o v n í s p o l e č n o s t n á s t a v k o v ý c h v č e l a ř ů C Z, o. s. STANOVY Preambule Včelařství má hlubokou tradici. Lidé na celém světě si po dlouhá staletí uvědomují, jak velký užitek

Více

Stanovy Spolku rybářů Sokolnice Všeobecná ustanovení. 1 Základní ustanovení

Stanovy Spolku rybářů Sokolnice Všeobecná ustanovení. 1 Základní ustanovení Stanovy Spolku rybářů Sokolnice Všeobecná ustanovení 1 Základní ustanovení 1. Spolek rybářů Sokolnice je občanským sdružením podle zákona č.89/2012 Sb., občanského zákoníku 1. 2. Název občanského sdružení

Více

STANOVY PLATFORMY PRO SOCIÁLNÍ BYDLENÍ, z. s.

STANOVY PLATFORMY PRO SOCIÁLNÍ BYDLENÍ, z. s. STANOVY PLATFORMY PRO SOCIÁLNÍ BYDLENÍ, z. s. ČLÁNEK I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku je Platforma pro sociální bydlení, z. s. (dále jen Platforma). 2. Sídlo Platformy je v Brně ČLÁNEK II. Činnost

Více

NÁVRH STANOVISKA. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2011/0297(COD) 11. 4. 2012. Výboru pro právní záležitosti. pro Hospodářský a měnový výbor

NÁVRH STANOVISKA. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2011/0297(COD) 11. 4. 2012. Výboru pro právní záležitosti. pro Hospodářský a měnový výbor EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro právní záležitosti 11. 4. 2012 2011/0297(COD) NÁVRH STANOVISKA Výboru pro právní záležitosti pro Hospodářský a měnový výbor k návrhu směrnice Evropského parlamentu

Více

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í Okresní soud ve Vyškově rozhodl samosoudcem Mgr. Silvií Knollovou ve věci výkonu rozhodnutí zpeněžením majetku zůstavitelky JUDr. Hany Kabelkové, nar. 5.9.1943, zemř.

Více

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2004

Více

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Podle 62 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů. Odborová organizace a orgány odborového svazu

Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů. Odborová organizace a orgány odborového svazu STANOVY OSZSP ČR I. Poslání a postavení odborového svazu II. Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů A. Vznik členství B. Druhy členství C. Odmítnutí přijetí člena D. Ukončení členství E.

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Statut Rad y vlády pro záležitosti romské menšiny schválený usnesením vlády ze dne 12. května 2014 č. 352, ve znění usnesení vlády ze dne 12. prosince 2014 č. 933. Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná v pondělí 18. dubna 2016 v 10:00 h V Praze 11. dubna 2016 Čj. 2228/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ]

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Návrh V Bruselu dne... C NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] kterým se stanoví technické požadavky a správní postupy v souvislosti s neobchodním letovým provozem a kterým

Více

S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky. ČÁST I. Všeobecná ustanovení

S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky. ČÁST I. Všeobecná ustanovení S T A N O V Y Myslivecký spolek Chalupnické louky ČÁST I. - Všeobecná ustanovení Hlava I. - Základní ustanovení Hlava II. - Účel a předmět činnosti Hlava III. - Členství Hlava IV. - Práva a povinnosti

Více

Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Třemešná bylo zahájeno v 17.00 hodin dosavadním

Více

Živnostenský list je ryzím osvědčením dokládajícím, že osobě vzniklo ohlášením živnostenské oprávnění. Nejde o rozhodnutí správního orgánu ve smyslu u

Živnostenský list je ryzím osvědčením dokládajícím, že osobě vzniklo ohlášením živnostenské oprávnění. Nejde o rozhodnutí správního orgánu ve smyslu u Vybraná judikatura k problematice živností Petr Průcha listopad 2009 Živnostenský list je ryzím osvědčením dokládajícím, že osobě vzniklo ohlášením živnostenské oprávnění. Nejde o rozhodnutí správního

Více