Ministerstvo spravedlnosti ČR Konec zapírání! Nový systém doručování soudních zásilek urychlí výkon spravedlnosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.reformajustice.cz Ministerstvo spravedlnosti ČR Konec zapírání! Nový systém doručování soudních zásilek urychlí výkon spravedlnosti"

Transkript

1 Ministerstvo spravedlnosti ČR Konec zapírání! Nový systém doručování soudních zásilek urychlí výkon spravedlnosti

2 Co je změna doručování? 1. července 2009 vstoupí v účinnost novela občanského soudního řádu. Ta mimo jiné přinese novou úpravu doručování soudních zásilek. V tomto letáku se dozvíte, co všechno jako občan potřebujete o změnách doručování vědět. V čem je podstata změny? Nová úprava přenese odpovědnost za doručení písemností na adresáta. Základem je tzv. povinná doručovací adresa. Na ni budou zásilky doručovány. Bude zde platit tzv. fikce doručení, to znamená, že zásilka se po splnění zákonných podmínek považuje za doručenou, i když jste si ji nepřečetli. Nikdo už se tak nebude moci vyhýbat převzetí zásilky a brzdit soudní projednání věci nebo v exekuci namítat, že mu rozsudek nebyl doručen, jelikož se na adrese trvalého pobytu nezdržoval. Změna doručování tedy výrazně napomáhá spravedlnosti v této zemi. Jaké náležitosti musí mít moje domovní schránka? Schránka musí být pro poštovního doručovatele volně přístupná, funkční a zřetelně označená vaším jménem nebo názvem vaší společnosti. Bude možno zásilky přebírat také v elektronické podobě? Ano. Můžete využít tzv. datovou schránku a obsluhovat ji pohodlně ze svého počítače. Pak vám už zásilky nebudou doručovány jiným způsobem. Po dohodě se soudem můžete používat i vlastní ovou adresu. Dokument doručený do datové schránky si můžete následně nechat konvertovat tj. vytisknout s ověřením, že se jedná o listinnou podobu elektronického dokumentu, a to na kterémkoliv kontaktním místě veřejné správy Czech POINT, tj. na obecních a krajských úřadech, u notáře nebo na poště. Důležité! Vždy pečlivě čtěte poučení obsažená jak v písemnosti, tak na výzvách, které vám pošta při doručování zanechává!

3 Proč nahlásit svou doručovací adresu a zřídit si v ní domovní schránku označenou svým příjmením? Z dluhu šest set korun téměř devatenáct tisíc Slečna Zdena si jako studentka občas zapomněla v metru označit lístek. Samozřejmě, že štěstí nebylo vždy na její straně. Šest set korun na zaplacení (tehdejší) pokuty u sebe neměla, a tak chtěla zaplatit složenkou. Pak si ale řekla, že v trvalém bydlišti stejně nebydlí a soud její skutečnou adresu nezná, tak na zaplacení zapomene. Jaké proto bylo její překvapení, když téměř po deseti letech zazvonil u dveří exekutor a předával jí vykonatelný rozsudek. Paní Zdena náhle stála před dvěma nezáviděníhodnými možnostmi: bu zaplatí korun za pokutu, náklady soudního řízení a exekuce, nebo jí exekutor začne oblepovat nábytek, zabavovat elektroniku a další zařízení bytu. Zdena samozřejmě vše na místě zaplatila, aby o své věci nepřišla. Jak se ale stalo, že se o rozsudku včas nedozvěděla? Jednoduše. Paní Zdena měla nahlášeno trvalé bydliště ve svém rodišti, v domě, v němž bydlela jen její stará teta. Tam jí byla doručena žaloba a předvolání k prvnímu jednání. Protože si zásilku nepřevzala ani si ji na poště nevyzvedla, byla doručena tzv. fikcí, to znamená 10. dnem od uložení na poště. O tom všem Zdena neměla ani zdání. Protože se k prvnímu jednání soudu nedostavila, soudce vynesl rozsudek pro zmeškání, ten byl opět doručen na adresu trvalého pobytu, kde si jej Zdena nevyzvedla, a nabyl tak právní moci. Kdyby si paní Zdena nahlásila hned na obecním úřadě v místě svého trvalého bydliště adresu, na které se skutečně zdržuje, a měla zde i schránku se svým příjmením, její opomenutí ji nemuselo nic stát. U soudu totiž mohla namítnout promlčení dluhu.

4 Nejprve si určete svou doručovací adresu! Každý musí mít tzv. povinnou doručovací adresu. Vyberte si takovou, která vám bude vyhovovat. Datová schránka Jiná ová adresa Zvláš dohodnutá adresa Adresa pro doručování Adresa trvalého bydliště Přebírejte zásilky pohodlně elektronicky! Občané mohou o bezplatné zřízení datové schránky požádat Ministerstvo vnitra ČR nebo tak učinit prostřednictvím Czech POINT. Žádost musí obsahovat jméno, příjmení, rodné příjmení, datum a místo narození a váš úředně ověřený podpis. Soudy i ostatní úřady budou mít povinnost doručovat všechny zásilky pouze do vaší datové schránky. Soudu také můžete sdělit vaši elektronickou adresu, pokud máte uznávaný elektronický podpis. Ten vám zřídí některá z certifikačních společností uváděných na stránkách Ministerstva vnitra ČR. Takový postup samozřejmě předpokládá, že už jste se soudem v kontaktu. Se soudem si můžete dohodnout libovolnou poštovní adresu, na kterou budou zásilky doručovány. I tady se předpokládá, že už jste se soudem v kontaktu. Sjednaná adresa platí pouze na dohodnuté období. Na obecním úřadu v místě vašeho trvalého pobytu můžete nahlásit jakoukoliv doručovací adresu odlišnou od místa trvalého pobytu, kde si můžete zásilky přebírat nebo kde máte domovní schránku označenou svým příjmením. Na rozdíl od zvláš dohodnuté adresy platí trvale. Soudem tedy bude používána do té doby, dokud ji nezrušíte a nenahradíte jinou. Pokud jste si nezvolili žádnou z předchozích možností, je doručovací adresou automaticky adresa vašeho trvalého pobytu. A se na této adrese zdržujete, nebo ne, bude vám zde účinně doručeno a nemůžete následně namítat, že na této adrese nebydlíte.

5 U vás všechno v pořádku? Zkontrolujte si, zda jste na změnu doručování po připraveni! Občan Podnikatel Obchodní společnosti a družstva Bydlíte (můžete pravidelně vybírat poštu) v místě svého trvalého pobytu? Sídlíte (můžete pravidelně vybírat poštu) na adrese uvedené v živnostenském rejstříku? Sídlíte (můžete pravidelně vybírat poštu) na adrese uvedené v obchodním rejstříku? Nedělejte nic! Nahlaste na svém obecním úřadě adresu pro doručování Nedělejte nic! Nahlaste do rejstříku faktickou adresu místa podnikání Nedělejte nic! Nahlaste do rejstříku faktickou adresu sídla společnosti Můžete si zřídit datovou schránku Zři te si datovou schránku Můžete si zřídit datovou schránku Zři te si datovou schránku Datová schránka vám bude zřízena automaticky

6 Jak budou soudní zásilky doručovány? Především vždy na vaši povinnou doručovací adresu. Podle jejího typu to bude v datové, nebo v listinné podobě. Způsob doručování bude závislý na druhu zásilky. Všechny listinné zásilky soudu budou zasílány v obálkách se zeleným pruhem. «Druh zásilky» Zásilka určená do vlastních rukou (žaloba, rozsudek) Zásilka určená do vlastních rukou s vyloučením vložení do schránky bez fikce doručení (platební rozkaz, výzva k vyjádření k žalobě pod sankcí uznání nároku, předvolání k přípravnému jednání) Ostatní soudní zásilky (usnesení, předvolání, výzvy, poučení a jiná sdělení soudu) Nezastihne-li vás doručovatel, vloží do vaší domovní schránky výzvu a zásilku uloží na poště. Nemá-li doručovatel výzvu kam vložit, bude písemnost vrácena soudu a výzva vyvěšena na úřední desce. Nevyzvednete-li si ji na poště nebo u soudu, bude 10. dnem považována za doručenou (tzv. fikce doručení). 11. den pošta vloží zásilku do vaší domovní schránky. Nezastihne-li vás doručovatel, vloží do vaší domovní schránky výzvu a zásilku uloží na poště. Nemá-li doručovatel výzvu kam vložit, bude písemnost vrácena soudu, výzva vyvěšena na úřední desce a zásilku si můžete ve lhůtě 10 dnů u soudu vyzvednout. Pokud si zásilku do 10 dnů na poště nevyzvednete, pošta ji 11. den po uložení vrátí soudu jako nedoručenou. Nezastihne-li vás doručovatel, vloží zásilku do vaší domovní schránky, a tím je zásilka doručena. Nemáte-li schránku, bude písemnost vrácena soudu a vyvěšena na úřední desce. Nevyzvednete-li si ji u soudu, bude 10. dnem považována za doručenou (tzv. fikce doručení). Soud zašle zásilku do vaší datové schránky. Zásilka je doručena v momentě, kdy se do své datové schránky přihlásíte. I když se do své schránky během 10denní úložní doby nepřihlásíte, bude 10. dnem považována za doručenou, ledaže zákon vylučuje náhradní doručení tzv. fikcí (např. platební rozkaz).

7 VÝHRADNĚ JEN ADRESÁTA Jak budou nové úřední zásilky vypadat? Od můžete najít ve vámi užívané schránce některé z nových typů zásilek s Doručenkou se zeleným pruhem. Liší se dle odesílatelem zvolených služeb, zejména zkrácenou dobou uložení na 10 dní a případným vložením do schránky. u Odesílatel: DORUČENKA DO VLASTNÍCH RUKOU VÝHRADNĚ JEN ADRESÁTA NEVKLÁDAT DO SCHRÁNKY Označení písemnosti: Adresát: v DORUČENKA DO VLASTNÍCH RUKOU S VYLOUČENÍM VLOŽENÍ DO SCHRÁNKY u Zásilka určená do vlastních rukou Našli jste ve vaší domovní nebo jiné vámi užívané schránce tuto Doporučenou zásilku se zeleným pruhem? Při pokusu o doručení vás poštovní doručovatel před 10 kalendářními dny nezastihl doma a do vámi užívané schránky vložil Výzvu k vyzvednutí zásilky se zeleným pruhem. Jelikož jste si zásilku ve lhůtě 10 dnů na poště nevyzvedli, byla vám vložena do schránky. Na Doručence byla tato skutečnost uvedena a byla vrácena odesílateli*. Zásilka vám byla tímto způsobem na základě požadavku odesílatele účinně doručena. *Zásilka vám nebyla vložena do schránky, pokud odesílatel zvolil dispozici Nevkládat do schránky. Zásilka byla vrácena zpět odesílateli. w Odesílatel: DORUČENKA Označení písemnosti: Adresát: v w Zásilka určená do vlastních rukou s vyloučením vložení do schránky Tuto Doporučenou zásilku se zeleným pruhem ve vaší domovní nebo jiné vámi užívané schránce nikdy nenajdete! Při pokusu o doručení vás poštovní doručovatel nezastihl doma a do vámi užívané schránky vložil Výzvu k vyzvednutí zásilky se zeleným pruhem. Po 10 denní úložní době se zásilka vrátí odesílateli jako nedoručená, pokud si ji na poště nevyzvednete. Ostatní soudní zásilky Našli jste ve vaší domovní nebo jiné vámi užívané schránce tuto Doporučenou zásilku se zeleným pruhem? Tak to vás poštovní doručovatel při pokusu o doručení nezastihl doma a zásilku vám vložil do schránky. Na Doručence byla tato skutečnost uvedena a byla vrácena odesílateli. Zásilka vám byla tímto způsobem na základě požadavku odesílatele účinně doručena.

8 PostOnline DopisOnline

Výzva pro vyvěšení na úřední desce soudu podle 49 odst. 2 o.s.ř.

Výzva pro vyvěšení na úřední desce soudu podle 49 odst. 2 o.s.ř. Výzva pro vyvěšení na úřední desce soudu podle 49 odst. 2 o.s.ř. Adresát (jméno a příjmení): Vendula Kmečová, nar. 4.1.1983 Adresa, na níž má být písemnost doručena: Černá 1409/17, 747 05 Opava Spisová

Více

Implementace eidas pohledem ČÚZK LENKA VRZALOVÁ KONFERENCE ISSS 2016, 4.4.2016

Implementace eidas pohledem ČÚZK LENKA VRZALOVÁ KONFERENCE ISSS 2016, 4.4.2016 Implementace eidas pohledem ČÚZK LENKA VRZALOVÁ KONFERENCE ISSS 2016, 4.4.2016 Existuje ekvivalent ověřeného podpisu v elektronické podobě? Ekvivalent ověřeného podpisu v e-podobě? odst. zákona o azylu

Více

Příloha C - Účtování a placení

Příloha C - Účtování a placení Příloha C - Účtování a placení 2 Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování a platební podmínky... 3 3 Ručení... 4 3 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám Veřejná zakázka: Medicinální plyny Zadavatel: Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, příspěvková organizace Vše k veřejným zakázkám VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE k veřejné zakázce MEDICINÁLNÍ

Více

Exekuční příkaz. exekuční příkaz k provedení exekuce prodejem nemovitostí:

Exekuční příkaz. exekuční příkaz k provedení exekuce prodejem nemovitostí: Toto rozhodnutí ze dne 17.01.2013, č.j. 120 EX 53871/12-22, nabylo právní moci dne 29.01.2013. Připojení doložky právní moci provedl JUDr. Dalimil Mika, LL.M., v.r. soudní exekutor, dne 05.02.2013. Číslo

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

300/2008 Sb. ZÁKON ze dne 17. července 2008. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. Předmět úpravy

300/2008 Sb. ZÁKON ze dne 17. července 2008. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. Předmět úpravy 300/2008 Sb. ZÁKON ze dne 17. července 2008 o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: (1) Tento zákon upravuje 1 Předmět úpravy a)

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č.

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje Zborovská 11 150 21 Praha 5 OBECNÍ ÚŘAD obce Velké Přílepy Pražská 162 252 64 Velké Přílepy Vyjádření k oznámení

Více

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování... 3 3 Placení... 4 4 Ručení... 5 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za služby elektronických

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004 CzechPOINT@office Pracovní sešit Materiál vznikl v rámci řešení projektu Vzdělávání v oblasti základních registrů a dalších kmenových projektů egovernmentu, registrační

Více

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci ZKVALITNĚNÍ NAKLÁDÁNÍ S ODPADY - HORNÍ SMRŽOV 1. Předmět zadávané zakázky Dovolujeme

Více

Platné znění s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Změna občanského soudního řádu

Platné znění s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Změna občanského soudního řádu Platné znění s vyznačením navrhovaných změn a doplnění Změna občanského soudního řádu 353a Činnost soudu před zahájením exekučního řízení (1) Na žádost oprávněného podanou k soudu příslušnému podle 45

Více

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci:

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Město Jevíčko předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Zpracování projektové dokumentace na akci oprava vodovodu, kanalizace a komunikace na

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 23. 2. 2011 usnesením č. 3/2011/27 usneslo vydat

Více

CzechPoint, datové schránky a autorizovaná konverze. zákon 300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů

CzechPoint, datové schránky a autorizovaná konverze. zákon 300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů CzechPoint, datové schránky a autorizovaná konverze zákon 300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Zákon 300/2008 Sb. - předmět úpravy Zákon upravuje: a) elektronické úkony

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D Krajský úřad Zlínského kraje Odbor zdravotnictví tř. T. Bati 21 761 90 Zlín Identifikátor datové schránky: scsbwku Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb právnická osoba dle 121 odst.

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu. Nový systém CEPR

Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu. Nový systém CEPR Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu Nový systém CEPR Ing. Petr Koucký, ředitel odboru informatiky, Ministerstvo spravedlnosti ČR Ing. Jan Valenta, vedoucí projektu, CCA Group a.s.

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

HZS Středočeského kraje podatelna neschopenky oddělení personální a PaM Jana Palacha 1970 272 01 Kladno

HZS Středočeského kraje podatelna neschopenky oddělení personální a PaM Jana Palacha 1970 272 01 Kladno HZS Středočeského kraje v působnosti orgánu nemocenského pojištění na základě ustanovení 81 odst. 1, odst. 2 písm. c), odst. 3 písm. b) zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění v platném znění a

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Windows Live Mail Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní e-mailovou schránku. Uživatelé mohou pro e-mailovou komunikaci používat buď webového

Více

Pokyny k vyplnění formuláře pro podání návrhu na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku u družstva.

Pokyny k vyplnění formuláře pro podání návrhu na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku u družstva. I. Rejstříkový soud 1 Adresa rejstříkového soudu, jemuž je návrh určen. Aktuální adresy jednotlivých rejstříkových soudů lze najít na internetových stránkách Ministerstva spravedlnosti ČR (www.justice.cz)

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství a a vysvědčení o právní způsobilosti ke vstupu do partnerství

Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství a a vysvědčení o právní způsobilosti ke vstupu do partnerství Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství a a vysvědčení o právní způsobilosti ke vstupu d 3. Pojmenování životní situace Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství a a vysvědčení

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Reklamační řád. Obsah

Reklamační řád. Obsah Obsah 1 Úvod... 2 2 Úvodní ustanovení... 2 3 Předmět reklamace/stížnosti... 2 4 Způsob podání reklamace/stížnosti... 3 5 Náležitosti reklamace/stížnosti... 3 6 Způsob vyřízení reklamace/stížnosti Společností...

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Ministerstvo zahraničních věcí IČO: 45769851 Sídlo/místo podnikání: Loretánské náměstí

Více

Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ).

Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ). ÚPLNÁ PRAVIDLA SOUTĚŽE S OBCHODNÍ CENTRUM LETŇANY Olympiáda Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ). 1. Pořadatel soutěže: Boomerang Publishing, se sídlem

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby nakládající se zvláštními minerálními oleji (dále jen ZMO ) pro fyzické osoby

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby nakládající se zvláštními minerálními oleji (dále jen ZMO ) pro fyzické osoby Než začte vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Celnímu úřadu pro 01 Daňové identifikační číslo C Z 02 Identifikační číslo: otisk podacího razítka celního úřadu PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

Kandidatura ve volbách do zastupitelstev obcí v roce 2010

Kandidatura ve volbách do zastupitelstev obcí v roce 2010 Kandidatura ve volbách do zastupitelstev obcí v roce 2010 Volby do zastupitelstev obcí upravuje zákon č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA č. 229/1991 Sb., V ÚPLNÉM ZNĚNÍ (ZÁKON O PŮDĚ), UVEŘEJNĚNÁ STÁTNÍM POZEMKOVÝM ÚŘADEM DNE 19. 9. 2016 1) Oprávněné

Více

jako páteřní nástroj pro řízení kvality úředních

jako páteřní nástroj pro řízení kvality úředních Spisová služba GINIS MV jako páteřní nástroj pro řízení kvality úředních procesů na MV Oskar Macek ředitel projektu Novela legislativy (zákon 499/2004) Zákon o archivnictví a spisové službě a o změně některých

Více

KSRZIS. Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře. Projekt - ereg - Úprava rez ortních registrů a konsolidace rez ortních

KSRZIS. Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře. Projekt - ereg - Úprava rez ortních registrů a konsolidace rez ortních Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 8 KSRZIS Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře Projekt - ereg - Úprava

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY. 1. Veřejná zakázka

Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY. 1. Veřejná zakázka Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY 1. eřejná zakázka Nadlimitní veřejná zakázka na dodávky zadávaná v otevřeném řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších

Více

POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU

POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU Domov důchodců Jablonecké Paseky příspěvková organizace Vítězslava Nezvala 87/14 466 02 Jablonec nad Nisou IČ: 712 200 11 POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU VÝMĚNA DŘEVĚNÝCH OKEN ZA PLASTOVÁ

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Vězeňská služba České republiky IČO: 00212423 Sídlo/místo podnikání: Soudní 1672/1a

Více

Obchodní podmínky. Majitel a provozovatel latkysvetluska. Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808

Obchodní podmínky. Majitel a provozovatel latkysvetluska. Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808 Obchodní podmínky Majitel a provozovatel latkysvetluska Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808 Tel: 728 413 506 Korespondenční adresa: Kateřina Sedmerová, Italská

Více

Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015. Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016

Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015. Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016 Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015 Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016 Pomoc při rozhodování a výběru školy Pro nerozhodnuté žáky ( vyšetření profiorientace v PPP

Více

Závěr č. 124 ze zasedání poradního sboru ministra vnitra ke správnímu řádu ze dne 22. 3. 2013

Závěr č. 124 ze zasedání poradního sboru ministra vnitra ke správnímu řádu ze dne 22. 3. 2013 Příloha č. 4 k zápisu z 22. 3. 2013 MINISTERSTVO VNITRA Poradní sbor ministra vnitra ke správnímu řádu Závěr č. 124 ze zasedání poradního sboru ministra vnitra ke správnímu řádu ze dne 22. 3. 2013 Právní

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Číslo jednací: 3/16 Spisový znak: 1C Skartační znak: A 5 Vypracovala:

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: ČESKÁ INSPEKCE ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ IČO: 41693205 Sídlo/místo podnikání: Na břehu

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í Okresní soud ve Vyškově rozhodl samosoudcem Mgr. Silvií Knollovou ve věci výkonu rozhodnutí zpeněžením majetku zůstavitelky JUDr. Hany Kabelkové, nar. 5.9.1943, zemř.

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 2 Úvod Vážení přátelé, Vám předkládá výroční zprávu za rok 2012. Poděkování patří všem,

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A.

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A. MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Odbor dopravy Masarykovo náměstí 19 686 01 Uherské Hradiště odloučené pracoviště: Revoluční 1023 Ohlášení stavby podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona č. 183/2006

Více

Pokyny k vyplnění formuláře pro podání návrhu na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku u společnosti s ručením omezeným.

Pokyny k vyplnění formuláře pro podání návrhu na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku u společnosti s ručením omezeným. I. Rejstříkový soud 1 Adresa rejstříkového soudu, jemuž je návrh určen. Aktuální adresy jednotlivých rejstříkových soudů lze najít na internetových stránkách Ministerstva spravedlnosti ČR (www.justice.cz)

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

Česká spořitelna, a.s. odd.právní vymáhání retailových pohledávek

Česká spořitelna, a.s. odd.právní vymáhání retailových pohledávek MSPH 89 INS 16066/2014-A-21 Česká spořitelna, a.s. odd.právní vymáhání retailových pohledávek Městský soud v Praze MSPH 89 INS 16066/2014 Divadelní 3a, Plzeň 301 00 tel.: 956747290 e-mail: jcharvatova@csas.cz

Více

Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu. na dodání služby: Příprava periodického šetření o kvalitě procesu hodnocení

Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu. na dodání služby: Příprava periodického šetření o kvalitě procesu hodnocení Česká republika - Ministerstvo vnitra České republiky zastoupená PhDr. Robertem Ledvinkou vrchním ředitelem sekce veřejné správy náměstí Hrdinů 3, 140 21 Praha 4 DIČ: CZ 00007064 IČ: 00007064 Výzva k podání

Více

E X E K U Č N Í P Ř Í K A Z

E X E K U Č N Í P Ř Í K A Z Toto rozhodnutí ze dne 25.02.2014, č.j. 120 EX 40749/13-28, nabylo právní moci dne 10.03.2014.Připojení doložky právní moci provedl JUDr. Dalimil Mika, LL.M., v.r. soudní exekutor, dne 13.03.2014. Číslo

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Vězeňská služba České republiky IČO: 00212423 Sídlo/místo podnikání: Soudní 1672/1a

Více

Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989 ze dne 8.6.2004

Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989 ze dne 8.6.2004 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR EVIDENCE, SPRÁVY A VYUŽITÍ MAJETKU PID Místo pro razítko podatelny nevyplňovat Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989

Více

Usnesení o elektronické dražbě

Usnesení o elektronické dražbě Č.j. 077 EX 1392/08-365 zn. oprávněného:5661250276 Usnesení o elektronické dražbě Soudní exekutor JUDr. Martin Růžička, Exekutorského úřadu ve Zlíně, se sídlem Zlín, 2. Května 2384, pověřený k provedení

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu. dodávky

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu. dodávky KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor veřejných zakázek Č.J.: KRPA-124966-3/ČJ-2014-0000VZ-V Počet listů: 5 Přílohy: 2/2 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu Název zakázky:

Více

do 29. června 2016 do 10:00 hodin

do 29. června 2016 do 10:00 hodin KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE ÚSTECKÉHO KRAJE Č. j.: KRPU-127402-3/ČJ-2016-0400VZ Ústí nad Labem 16. června 2016 Počet listů: 5 Přílohy: 3/7 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu Číslo zakázky

Více

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Podle 62 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

*MVCRX01C7TAG* MVCRX01C7TAG prvotní identifikátor

*MVCRX01C7TAG* MVCRX01C7TAG prvotní identifikátor *MVCRX01C7TAG* MVCRX01C7TAG prvotní identifikátor odbor archivní správy a spisové služby Milady Horákové 5/133 Praha 6 166 21 Č. j. MV- 4170-1/AS-2013 Praha 31. května 2013 Text webové stránky podatelny

Více

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových 3990/PKT/2014-PKTM Č.j.: UZSVM/PKT/3594/2014-PKTM odbor Odloučené pracoviště Klatovy Randova 167/I, 339 01 Klatovy O Z N Á M E N Í o výběrovém řízení čís. PKT/12/2014 a jeho podmínkách na zjištění zájemce

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Vězeňská služba České republiky IČO: 00212423 Sídlo/místo podnikání: Soudní 1672/1a

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

Veřejný ochránce práv JUDr. Pavel Varvařovský

Veřejný ochránce práv JUDr. Pavel Varvařovský Veřejný ochránce práv JUDr. Pavel Varvařovský V Brně dne 29. listopadu 2013 Sp. zn.: 4807/2012/VOP/MK Vaše č. j.: 30207/2013 Vážený pane řediteli, v souladu s 9 písm. d) zákona č. 349/1999 Sb., o veřejném

Více

PŘÍLOHA PRO FINANČNÍ ÚŘAD A SPRÁVU SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ

PŘÍLOHA PRO FINANČNÍ ÚŘAD A SPRÁVU SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ PŘÍLOHA PRO FINANČNÍ ÚŘAD A SPRÁVU SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Identifikační část podnikatele a) jméno a příjmení / obchodní firma / název podací razítko b) Identifikační číslo / datum narození ČÁST A - PŘIHLÁŠKA

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ

OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 23.02.2011 usnesením č.3/2011/26 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Signature Not Verified

Signature Not Verified Signature Not Verified SSEXTKB03 3 05.12.2014 Komerční banka, a.s. Retailové vymáhání KB Václavské nám. 42, 114 07 Praha 1 Tel.: 955 535 567 fax: 955 535 362, mobil: 724 033 073 zdenka_cervinkova@kb.cz

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

Rozhodčí řád. Rozhodčího centra Společnosti pro informační technologie a právo, s.r.o. PREAMBULE

Rozhodčí řád. Rozhodčího centra Společnosti pro informační technologie a právo, s.r.o. PREAMBULE Rozhodčí řád Rozhodčího centra Společnosti pro informační technologie a právo, s.r.o. PREAMBULE Rozhodčí centrum Společnosti pro informační technologie a právo, s.r.o. (dále jen rozhodčí centrum ) vydává

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. IČO: 00027049 Sídlo/místo podnikání:

Více

MSPH 60 INS 7809/2014-A-7

MSPH 60 INS 7809/2014-A-7 Česká spořitelna, a.s. Centrála v Praze CEN 6720 Odbor restrukturalizace a vymáhání retailových klientů CEN 6720_02 Právní vymáhání retailových pohledávek Olbrachtova 1929/62 140 00 Praha 4 tel.: email:

Více

E X E K U Č N Í P Ř Í K A Z

E X E K U Č N Í P Ř Í K A Z Toto rozhodnutí ze dne 10.04.2014, č.j. 120 EX 15826/13-49, nabylo právní moci dne 14.04.2014.Připojení doložky právní moci provedl JUDr. Dalimil Mika, LL.M., v.r. soudní exekutor, dne 01.05.2014.Datum

Více

Projekty MV pro Prahu. Ing. Jaroslav Svoboda jsvoboda@mvcr.cz

Projekty MV pro Prahu. Ing. Jaroslav Svoboda jsvoboda@mvcr.cz Projekty MV pro Prahu Ing. Jaroslav Svoboda jsvoboda@mvcr.cz Praha 28. března 2007 Úvod Záměry Projekty řešené s kraji Projekty MV a MI Czech POINT Registry veřejné správy Hexagon Informatika na rozcestí

Více

PODMÍNKY PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PRAXI

PODMÍNKY PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PRAXI Seminář pro oblast vědy a výzkumu Jak pracovat s osobními daty ve výzkumných projektech Technologické centrum AV 19. února 2014 Přednášející JUDr. A. Kučerová PODMÍNKY PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PRAXI

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Česká republika - Úřad práce České republiky IČO: 72496991 Sídlo/místo podnikání:

Více

pokládka podlahy v budově Technických služeb, Topolská 660, http://www.mestocernosice.cz Renata.petelikova@mestocernosice.cz

pokládka podlahy v budově Technických služeb, Topolská 660, http://www.mestocernosice.cz Renata.petelikova@mestocernosice.cz Město Černošice Městský úřad Černošice odbor technických služeb Topolská 660 252 28 Černošice technicke@mestocernosice.cz VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU V souladu s ustanovením

Více

ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ I. ZÁKON ze dne... 2013 o řízení před rozhodčí komisí spolku Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1 (1) Tento zákon upravuje řízení před rozhodčí komisí spolku

Více

*HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7

*HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje územní odbor České Budějovice Pražská 52b 370 04 České Budějovice *HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7 Číslo jednací: Datum: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Počet listů: Přílohy:

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více