Operační program Rybářství

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Operační program Rybářství 2007-2013"

Transkript

1 OP Rybářství Operační program Rybářství Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav GŘUNDĚL, Ing. Zdeněk PAŘÍZEK Květen 2010

2 Portál farmáře Informační portál (dostupný přes který poskytuje žadateli přístup k individuálním informacím detailního charakteru o jeho žádostech a umožňuje mu využívat služby, jejichž cílem je žadateli pomoci, případně mu poskytnout podporu při vybraných úkonech. Přístup k individuálním informacím a službám mají pouze registrovaní žadatelé. Žadatel může získat registraci, resp. uživatelské jméno a heslo na Portál farmáře osobním podáním žádosti na místně příslušném pracovišti Regionálního odboru SZIF bližší informace a podmínky jsou uvedeny na internetových stránkách SZIF

3 Přihlášení do Portálu farmáře SZIF Přihlášení se do Portálu farmáře SZIF prostřednictvím adresy Zobrazí se webové stránky SZIF, kde se prostřednictvím tlačítka Přihlášení (v pravém horním rohu hlavní stránky) žadatel přihlásí do Portálu farmáře SZIF. Následné zadání ID uživatele a Hesla + tlačítko Přihlášení.

4 Důležité termíny Možnost vyplnění a elektronického podání Žádosti o dotaci OP Rybářství na opatření 3.1. a) pro 6.kolo OP Rybářství přes Portál farmáře SZIF od Žádost o dotaci zaslanou elektronicky, musí žadatel přijít osobně zaregistrovat na příslušný RO SZIF. Následně, žadatel obdrží její originál v tištěné podobě po předložení Potvrzení o zaslání na podatelně RO SZIF Registrace Žádosti o dotaci na RO SZIF bude probíhat od do , 13:00

5 Přihlášení do Portálu farmáře SZIF

6 Přihlášení do Portálu farmáře SZIF

7 Pracovní plocha Portálu farmáře SZIF sekce Nová podání Produktivní ( ostrá ) verze Portálu farmáře SZIF může mít jiný vzhled: -nebude uvedeno TEST SYSTÉM.

8 Nová podání záložka Žádost OP Rybářství-projektová opatření Produktivní ( ostrá ) verze Portálu farmáře SZIF může mít jiný vzhled: -nebude uvedeno TEST SYSTÉM.

9 Záložka Ke stažení Zde najde žadatel instruktážní listy, které slouží jako instrukce k vyplňování Žádosti o dotaci pro opatření 3.1.a) Společné činnosti

10 Předvyplnění nových Žádostí o dotaci Produktivní ( ostrá ) verze Portálu farmáře SZIF může mít jiný vzhled: -nebude uvedeno TEST SYSTÉM -na této obrazovce již nebude nutné zadávat ID uživatele resp. JI (jednotný identifikátor) žadatele žadatel je již přihlášen viz snímky Přihlášení do portálu farmáře SZIF. - zde si žadatel předvyplní novou Žádost o dotaci pomocí funkce Předvyplnění nových Žádostí o dotaci

11 Výběr údajů do Žádosti o dotaci Pokud má žadatel v rámci jednotlivých údajů (adresa pro doručování, bankovní spojení, telefon, atd.) na Portálu farmáře SZIF uloženo více možností, může k dané Žádosti o dotaci vybrat konkrétní údaj.

12 Výběr opatření/záměru + vepsání názvu projektu Označení opatření/záměru, na který chce žadatel předvyplnit Žádost o dotaci. Vepsání názvu projektu.

13 Průběh předvyplnění Žádosti o dotaci Nyní žadatel vygeneroval novu žádost, která se automaticky uložila do Seznamu dočasně uložených Žádostí o dotaci. Do seznamu dočasně uložených Žádostí o dotaci se žadatel vrátí pomocí funkce Zpět na seznam žádostí, kde také najde svou předvyplněnou Žádost o dotaci (viz následující strana prezentace)

14 Předvyplněná Žádost o dotaci - popřípadě její Výmaz V případě potřeby výmazu vygenerované Žádosti o dotaci označit příslušnou Žádost o dotaci a stisknout vymazat vybrané záznamy.

15 Otevření předvyplněné Žádosti o dotaci

16 Otevření předvyplněné Žádosti o dotaci

17 Předvyplněná Žádost o dotaci o dotaci

18 Dočasné uložení Žádosti o dotaci na Portálu farmáře SZIF Po částečném vyplnění údajů v Žádosti o dotaci stisk tlačítka Dočasné uložení.

19 Dočasné uložení Žádosti o dotaci na Portálu farmáře SZIF Při prvním Dočasném uložení konkrétního formuláře Žádosti o dotaci je potřeba zadat Jméno uživatele a heslo (stejné jméno resp. heslo jako pro přihlášení do Portálu farmáře SZIF).

20 Dočasné uložení Žádosti o dotaci na Portálu farmáře SZIF

21 Dočasné uložení Žádosti o dotaci na Portálu farmáře SZIF Po stisku tlačítka Žádost OP Rybářství projektová opatření se změní čas (případně datum) podle posledního Dočasného uložení Žádosti o dotaci.

22 Elektronické zaslání Žádosti přes Portál farmáře SZIF Před elektronickým zasláním Žádosti o dotaci přes Portál farmáře SZIF (kompletně vyplněné Žádosti o dotaci zkontrolované přes Menu Kontrola vyplněných údajů ) doporučujeme stisknout tlačítko Dočasné uložení, aby v sekci Seznam dočasně uložených Žádostí o dotaci byla uložena poslední verze elektronicky zaslané Žádosti o dotaci přes Portál farmáře SZIF.

23 Elektronické zaslání Žádosti přes Portál farmáře SZIF

24 Elektronické zaslání Žádosti přes Portál farmáře SZIF

25 Elektronické zaslání Žádosti přes Portál farmáře SZIF

26 Přehled elektron. zaslaných Žádostí přes Portál farmáře SZIF Na přehled elektronicky zaslaných Žádostí o dotaci přes Portál farmáře SZIF se žadatel dostane prostřednictvím záložky Elektronické podání žádosti.

27 Přehled elektron. zaslaných Žádostí přes Portál farmáře SZIF Přehled Elektronicky zaslaných nebo nahraných Žádostí o dotaci OP Rybářství projektová opatření obsahuje všechny elektronicky zaslané žádosti nebo žádosti nahrané a ke každé takové žádosti tyto dokumenty: 1. Elektronicky zaslanou resp. nahranou Žádost o dotaci přes Portál farmáře SZIF. 2. Potvrzení o přijetí (elektronicky zaslané resp. nahrané Žádosti o dotaci).

28 Elektronicky zaslaná Žádost o dotaci přes Portál farmáře SZIF Elektronicky zaslanou nebo nahranou Žádost o dotaci OP Rybářství již nelze upravovat!!!

29 Potvrzení o přijetí elektronicky zaslané Žádosti přes PF SZIF Potvrzení o přijetí slouží k identifikaci Žádosti o dotaci při osobním zaregistrování Žádosti o dotaci OP Rybářství na příslušném Regionálním odboru SZIF!!! Toto potvrzení je nutné předložit při osobním zaregistrování Žádosti o dotaci OP Rybářství na příslušném Regionálním odboru SZIF ke každé elektronicky zaslané nebo nahrané Žádosti o dotaci OP Rybářství, kterou bude žadatel na Regionálním odboru SZIF chtít zaregistrovat!!!

30 Postup nahrání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře SZIF z vlastního PC Záložka Elektronické podání žádosti slouží také k Elektronickému zaslání Žádosti o dotaci z vlastního PC musí se však jednat o formulář Žádosti o dotaci OP Rybářství platný pro dané kolo příjmu žádostí a pro dané opatření/záměr!!!

31 Postup nahrání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře SZIF z vlastního PC Nalezení formuláře Žádosti o dotaci OP Rybářství ve vlastním PC musí se jednat o formulář Žádosti o dotaci OP Rybářství platný pro dané kolo příjmu žádostí a pro dané opatření/záměr!!!

32 Postup nahrání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře SZIF z vlastního PC

33 Postup nahrání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře SZIF z vlastního PC

34 Nahrání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře SZIF z vlastního PC Průběh nahrání Žádosti o dotaci z vlastního PC. Nahraná Žádost o dotaci z vlastního PC.

35 Přehled nahraných Žádostí z vlastního PC přes PF SZIF Přehled Elektronicky zaslaných nebo nahraných Žádostí o dotaci OP Rybářství projektová opatření obsahuje všechny elektronicky zaslané Žádosti nebo žádosti nahrané a ke každé takové žádosti tyto dokumenty: 1. Elektronicky zaslanou resp. nahranou Žádost o dotaci přes Portál farmáře SZIF. 2. Potvrzení o přijetí (elektronicky zaslané resp. nahrané Žádosti o dotaci).

36 Přejmenování názvu projektu v Žádosti o dotaci Pokud je ze sekce Seznam dočasně uložených Žádostí o dotaci otevřena Žádost o dotaci a v této Žádosti o dotaci je změněno pole 10. Název projektu (na straně A1 Žádosti) a následně je provedeno Dočasné uložení bude vytvořena nová dočasně uložená Žádost o dotaci. Název projektu (pole 10. Název projektu - strana A1 Žádosti) je jednoznačný klíč pro Žádost o dotaci OP Rybářství.

37 Přejmenování názvu projektu v Žádosti o dotaci Opět je zobrazena informace, že Žádost o dotaci byla dočasně uložena, ale jelikož byl změněn název projektu, tak byla vytvořena nová dočasně uložená Žádost o dotaci.

38 Přejmenování názvu projektu v Žádosti o dotaci Po stisknutí tlačítka Žádost OP Rybářství projektová opatření v záložce Nová podání se zobrazí v sekci Seznam dočasně uložených Žádostí o dotaci nová dočasně uložená Žádost o dotaci, která vznikla otevřením původní dočasně uložené Žádosti o dotaci a v ní byl přepsán název projektu (po změně názvu projektu byla žádost dočasně uložena).

39 Děkujeme za pozornost Ing. Antonín Vavrečka tel.: Ing. Miroslav Gřunděl tel.: Ing. Zdeněk Pařízek tel.:

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci (pouze pro opatření 3.3. e) - 15. kolo příjmu) Plná elektronizace příjmu Žádosti o dotaci Oddělení metodiky

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci (19. kolo příjmu žádostí OP Rybářství opatření 3.2. b) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA,

Více

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Probíhá v případě zjištění nekompletní dokumentace/vyplněné

Více

Operační program Rybářství

Operační program Rybářství OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci (15. kolo příjmu žádostí OP Rybářství) opatření 2.1., 2.4., 3.2. b) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing.

Více

OP Rybářství 2014-2020

OP Rybářství 2014-2020 OP Rybářství 2014-2020 Příjem Žádostí o podporu pro 3 a 4 výzvu Ing. David Suchánek Duben 2016 Obsah prezentace Obecná ustanovení pro podání Žádosti o podporu Podání Žádosti o podporu Portál Farmáře Nejčastější

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

Operační program Rybářství

Operační program Rybářství OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci (20. kolo příjmu žádostí OP Rybářství opatření 2.1. a), b), c) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 27. října 2011 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Ing. Miroslav Gřunděl, kontakt: tel.: 222 871

Více

Operační program Rybářství

Operační program Rybářství OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Standardní roční monitorovací zprávy Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe) Přihlášení do Portálu farmáře

Více

Operační program Rybářství

Operační program Rybářství OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Plná elektronizace příjmu Žádosti o dotaci (20. kolo příjmu žádostí OP Rybářství opatření 3.1.a) a 3.3.e) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing.

Více

Podávání žádostí IS CEDR

Podávání žádostí IS CEDR Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Podávání žádostí IS CEDR Zahajovací seminář 14.2.2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE IS CEDR Žádosti se podávají v elektronické podobě prostřednictvím IS

Více

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0 Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE Verze: 2.0 Vytvořil: Milan Horák Poslední aktualizace: 25. 3. 2015 Obsah 1. Úvod... 1 1.1 Úvodní stránka

Více

Instalace programu VentiCAD

Instalace programu VentiCAD Instalace programu VentiCAD 1) Pro stažení instalačního souboru setup.exe je třeba navštívit stránky www.elektrodesign.cz 2) V případě, že jste již zaregistrováni jako projektant TZB nebo projektant VZT,

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Platnost od 1.7.2015 Každý zájemce o práci se systémovou instalací KNX se

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

Založte si účet na Atollon.com

Založte si účet na Atollon.com Tento průvodce Vám ukáže jak založit účet organizace v rámci Atollon.com a jak ho propojit s Vaší platformou pro produktivitu a spolupráci Atollon Lagoon. Založte si účet na Atollon.com Nastavení účtu

Více

Návod k použití vigilančních formulářů

Návod k použití vigilančních formulářů Návod k použití vigilančních formulářů Obecné poznámky a upozornění Obecné poznámky a upozornění Doporučujeme používat nejnovější verze prohlížečů. Provoz aplikace je garantován na prohlížečích Internet

Více

imedicus - internetové objednávání

imedicus - internetové objednávání imedicus - internetové objednávání verze: 27. červenec 2009 2 1. Medicus Komfort imedicus - internetové objednávání imedicus slouží k internetovému objednávání pacientů. Přispívá ke zvýšení pohodlí pacientů

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 514 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Vyučující a tajemníci (osoby s tajemnickou rolí pro SIS) mají možnost v období elektronického zápisu upravovat zápis studentů

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 24. května 2012 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Ing. Miroslav Gřunděl, kontakt: tel.: 222 871

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

Vstup a přihlášení do systému. Dokumentace k programu. Zápis hodnocení studentů 1. možnost zápis po jednotlivých studentech

Vstup a přihlášení do systému. Dokumentace k programu. Zápis hodnocení studentů 1. možnost zápis po jednotlivých studentech Manuál pro vyučující pro práci se Smile ISIS Smile ISIS je nový internetový školní informační systém, který naše škola postupně zavádí. do systému je možno vstupovat z jakéhokoliv počítače, stačí mít připojení

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR prostřednictvím Portálu farmáře. 15.kolo PRV. Ing. Michal ANTON

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR prostřednictvím Portálu farmáře. 15.kolo PRV. Ing. Michal ANTON PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře 15.kolo PRV Ing. Michal ANTON 6.2.2012 Podání Žádosti o dotaci PRV!!! NÁSLEDUJÍCÍ PREZENTAZE

Více

Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS)

Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS) Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS) Přístup do SIS - Vyučujícím přidělují přístup do SIS osoby zodpovědné za správu

Více

Novinky v programu Účtárna 2.09

Novinky v programu Účtárna 2.09 Novinky v programu Účtárna 2.09 Podpora pro Kontrolní hlášení Popis: Program obsahuje podporu pro plátce DPH, pro něž platí od 1.1.2016 nová legislativní povinnost Kontrolní hlášení. V knihách prvotních

Více

Program rozvoje venkova na období 2014-2020

Program rozvoje venkova na období 2014-2020 Program rozvoje venkova na období 2014-2020 OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV PRVNÍ KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Veškeré informace jsou zveřejněny na webových

Více

Registr Erbitux. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr Erbitux. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr Erbitux Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s registrem Erbitux 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel V7 Tým SOFO Group a.s. 31. 5. 2016 DŮVĚRNÉ Obsah Obsah... 2 1. Veřejná část webových stránek... 3 1.1. Prohlížení katalogu... 3 1.2. Objednávání... 6 1.3. Přehled

Více

Popis nové sestavy v IZR - zobrazení dat z žádostí o dotace v IS SZIF (uživatelská příručka)

Popis nové sestavy v IZR - zobrazení dat z žádostí o dotace v IS SZIF (uživatelská příručka) Popis nové sestavy v IZR - zobrazení dat z žádostí o dotace v IS SZIF (uživatelská příručka) 1. Dotace zobrazení dat z žádostí o dotace v IS SZIF Hlavními cíli nového přehledu DOTAČNÍ ZVÍŘATA jsou: Získání

Více

NÁVOD K PROGRAMU. Odesílání dat do systému ISOH

NÁVOD K PROGRAMU. Odesílání dat do systému ISOH NÁVOD K PROGRAMU Odesílání dat do systému ISOH Vytvořeno: 12.4.2016 Aktualizováno: 2.5.2016 Obsah Obsah... 1 Úvod... 1 Rozsah dat... 1 Požadavky na program ESPI 8... 2 Nastavení programu ESPI8... 2 Nastavení

Více

KSRZIS. Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře. Projekt - ereg - Úprava rez ortních registrů a konsolidace rez ortních

KSRZIS. Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře. Projekt - ereg - Úprava rez ortních registrů a konsolidace rez ortních Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 8 KSRZIS Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře Projekt - ereg - Úprava

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře. Opatření IV.2.1

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře. Opatření IV.2.1 PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 Část prezentace byla převzata z obecné prezentace pro PRV 30.5.2013 Podání

Více

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference:

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: SIS (SITE INFORMATION SYSTEM) INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Připravil: AdiNet s.r.o. Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: Kapitola 1 - Řízení dokumentu 2002 1.1 Záznam změn

Více

Stručný návod k použití softwaru MATCH IT! DNA

Stručný návod k použití softwaru MATCH IT! DNA Stručný návod k použití softwaru MATCH IT! DNA Pouze pro IMMUCOR LIFECODES HLA SSO produktu Pro diagnostiku in vitro 1 LC1497CS.1 (09/15) Tato příručka byla vypracována pro MIDNA softwaru MATCH IT! DNA

Více

Roční hodnocení (návod pro studenty)

Roční hodnocení (návod pro studenty) Roční hodnocení (návod pro studenty) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba mít platné přihlašovací údaje.

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Každý student a zaměstnanec UTB má možnost připojit se do bezdrátové sítě eduroam. Tento dokument obsahuje návod, jak se připojit do WiFi sítě

Více

Průvodce e learningem

Průvodce e learningem Průvodce e learningem Vstup do systému Pro správnou funkci kurzů je nutné používat aktuální verze internetových prohlížečů. Pokud si nejste jisti, jakou verzi internetového prohlížeče používáte, doporučujeme

Více

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PŘEPIS KDY SE ŘEŠÍ PŘEPIS NA EXISTUJÍCÍM ODBĚRNÉM MÍSTĚ Ke změně zákazníka, tzv. přepisu, dochází většinou při změně

Více

Windows 10 (6. třída)

Windows 10 (6. třída) Windows 10 (6. třída) Okno spuštěné aplikace: takto vypadá okno aplikace Malování - panel nástrojů Rychlý přístup Titulkový pruh se jménem souboru (Bez názvu) tlačka pro minimalizaci, obnovení z maxima

Více

Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost. Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel

Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost. Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel Základní fakta o dtb. CINAHL CINAHL = Cumulative Index of Nursing andallied Health

Více

6. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (17. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

6. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (17. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo 07/002/41100/232/000070 MAS Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

ISTAV Media, s. r. o., www.istav.cz 1

ISTAV Media, s. r. o., www.istav.cz 1 1 PŘIHLÁŠENÍ DO APLIKACE XPLORER Přihlášení do aplikace Xplorer můžete realizovat na adrese http://pm.istav.cz/login Pro přihlášení zadejte do zobrazených polí uživatelské jméno a heslo a potvrďte tlačítkem

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Podání Žádosti o dotaci PRV

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Podání Žádosti o dotaci PRV PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007-2013 Podání Žádosti o dotaci PRV 22. kolo PRV (osa I) 19.1.2015 Podání Žádosti o dotaci PRV!!! Postup podávání žádostí o dotaci v rámci 22. kola příjmu žádostí (osa I) je

Více

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information Projekt INTERPI Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013 Your contact information AKM 2013 Ten zapisuje to a ten zas tohle a dohromady uděláme moc Jana Šubová, Nadežda Andrejčíková

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ Olga Ondráčková VÝZVY k podávání žádosti 1. vlna Avízo duben 2016 (označení 02_16_022) Výzva průběžná, vyhlášení květen 2016 Podávání žádostí 5/2016 cca 6/2017 2. vlna

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 1.1. Instalace čtečky čipových

Více

Studie trhu QCZ. Manuál k vyplnění dotazníku, který bude využit pro sběr dat pro zpracování Studie trhu QCZ

Studie trhu QCZ. Manuál k vyplnění dotazníku, který bude využit pro sběr dat pro zpracování Studie trhu QCZ Studie trhu QCZ Manuál k vyplnění dotazníku, který bude využit pro sběr dat pro zpracování Studie trhu QCZ 1 Obsah Strana 1. Přístup k dotazníku pro sběr dat 3 2. Kontakty 6 3. Chovatel 9 4. Hospodářství

Více

Katalog OneNet. Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat

Katalog OneNet. Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat Katalog OneNet Manuál Jak s Katalogem OneNet pracovat Obsah Jak používat online Katalog OneNet.........................................................................................3-4 Kategorie katalogu.............................................................................................................

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Vydání ověřeného výstupu z živnostenského rejstříku Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 25.5.2010 Verze: 4.3 2009 MVČR Obsah 1. Přihlášení

Více

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND v2.0 s podporou CDMA USB modemů

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND v2.0 s podporou CDMA USB modemů Strana 1 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND v2.0 s podporou CDMA USB modemů verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND spolu s upraveným OpenWrt 1 firmware zajistí připojení a distribuci

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV. CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr.

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV. CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr. Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr. Zuzana Slimáková Obsah semináře I. Základní informace k výzvě II. Metodický

Více

MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+

MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+ UKÁZKA PORTÁLU ISKP MONITOROVACÍ SYSTÉM MS 2014+ 2 ADRESY K PŘIHLÁŠENÍ https://mseu.mssf.cz produkční/ostré prostředí (slouží pro realizaci OP, zadávají se pouze ostrá data) https://mseu-sandbox.mssf.cz

Více

Escort Servis Night Prague

Escort Servis Night Prague Escort Servis Night Prague Escortní služby po celé Praze Vize projektu Vypracovali: Jiří Blažek, Cyril Filcík, Michal Dvořák Obsah Cíl projektu...2 Zainteresované instituce a osoby...2 Zadavatel...2 Uživatelé

Více

PLATEBNÍ SYSTÉMY. Návod k obsluze. PartnerNet. .cz. Verze: 2.74 ı Vytvořeno 11.2010

PLATEBNÍ SYSTÉMY. Návod k obsluze. PartnerNet. .cz. Verze: 2.74 ı Vytvořeno 11.2010 Návod k obsluze PartnerNet PLATEBNÍ SYSTÉMY Verze: 2.74 ı Vytvořeno 11.2010.cz 2 Kazalo 1 Předmluva 3 2 Registrace v systému PartnerNet 4 3 Přihlášení do systému PartnerNet 6 4 Osobní nastavení a změna

Více

APSLAN. Komunikační převodník APS mini Plus <-> Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet. Uživatelský manuál

APSLAN. Komunikační převodník APS mini Plus <-> Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet. Uživatelský manuál APSLAN Komunikační převodník APS mini Plus Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet Uživatelský manuál 2004 2014, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Opatření III.4.1. Státní zemědělský intervenční fond platební agentura na Vaší straně. Získávání dovedností, animace a provádění

Opatření III.4.1. Státní zemědělský intervenční fond platební agentura na Vaší straně. Získávání dovedností, animace a provádění Opatření III.4.1. Získávání dovedností, animace a provádění Státní zemědělský intervenční fond platební agentura na Vaší straně Oddělení metodiky Osy 4 PRV 4. 12. 2012 Příjem Žádosti o dotaci KDY: 6.2.2012

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 14. února 2013 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Poznámky k verzi. Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27

Poznámky k verzi. Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27 cs-cz Poznámky k verzi Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27 Verze 2.27 nahrazuje verzi 2.26 programu Scania Diagnos & Programmer 3 a podporuje systémy ve vozidlech řady P, G, R a T a řady F, K a N

Více

Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík

Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík 11. července 2016 Portál IS KP14+ Webová aplikace pro žadatele o podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů (ESIF) v období 2014-2020 - https://mseu.mssf.cz/

Více

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky,

Více

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Nové formy výuky s podporou ICT ve školách Libereckého kraje IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Podrobný návod Autor: Mgr. Michal Stehlík IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE 1 Úvodem Tento

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D066 Bytové domy bez bariér Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo z textu daného

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Úprava a práce s fotografiemi v programu PhotoScape Obrázkový editor PhotoScape je zdarma dostupný program, který nabízí jednoduchou úpravu obrázků a fotek, je určen začátečníků a

Více

ERGONOMIE A SYNERGIE VYUŽÍVÁNÍ EZD. Ing. Miroslav Novotný

ERGONOMIE A SYNERGIE VYUŽÍVÁNÍ EZD. Ing. Miroslav Novotný ERGONOMIE A SYNERGIE VYUŽÍVÁNÍ EZD Ing. Miroslav Novotný ERGONOMIE A SYNERGIE Zavedení EZD stylem nechci slevu zadarmo není správná cesta. Ušetření času odstraněním papírování nesmí zatížit personál při

Více

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd.

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd. Týmová spolupráce Word 2010 Kapitola užitečné nástroje popisuje užitečné dovednosti, bez kterých se v kancelářské práci neobejdeme. Naučíme se poznávat, kdo, kdy a jakou změnu provedl v dokumentu. Změny

Více

Manuál TimNet Boiler

Manuál TimNet Boiler Manuál TimNet Boiler Detailní popis: Ovládání teploty užitkové vody v bojleru zajišťuje termostatický modul. Pomocí něj docílíte, aby byla voda v bojleru nahřáta na přesně stanovenou požadovanou teplotu.

Více

Peer Group User Quick Reference Cards

Peer Group User Quick Reference Cards Peer Group User Quick Reference Cards strana 1/12 v. 10.5.2013 Přihlášení 1. http://www.mylabqc.com/seracare/home.asp 2. Zadejte User ID a heslo, klikněte Login Úvodní obrazovka User ID a heslo dostanete

Více

Návod pro Windows XP

Návod pro Windows XP Návod pro Windows XP Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows XP SP2 v české verzi pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou

Více

HNVO 2016 MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O HODNOCENÍ NEBEZPEČNÝCH VLASTNOSTÍ. 7-9 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a vyhláška č. 376/2001 Sb. verze 1.

HNVO 2016 MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O HODNOCENÍ NEBEZPEČNÝCH VLASTNOSTÍ. 7-9 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a vyhláška č. 376/2001 Sb. verze 1. HNVO 2016 MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O HODNOCENÍ NEBEZPEČNÝCH VLASTNOSTÍ 7-9 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a vyhláška č. 376/2001 Sb. verze 1.0 1 Obsah Seznam zkratek...3 Přehled změn manuálu...3

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Google Apps. pošta 2. verze 2012

Google Apps. pošta 2. verze 2012 Google Apps pošta verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Přečtení emailu... Napsání emailu... Odpověď na email... 6 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu a online aplikacím je

Více

HNVO 2016 MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O HODNOCENÍ NEBEZPEČNÝCH VLASTNOSTÍ. 7-9 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a vyhláška č. 376/2001 Sb. verze 1.

HNVO 2016 MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O HODNOCENÍ NEBEZPEČNÝCH VLASTNOSTÍ. 7-9 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a vyhláška č. 376/2001 Sb. verze 1. HNVO 2016 MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O HODNOCENÍ NEBEZPEČNÝCH VLASTNOSTÍ 7-9 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a vyhláška č. 376/2001 Sb. verze 1.0 1 Obsah Seznam zkratek...3 Přehled změn manuálu...3

Více

Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu

Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice Gama používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří, ovládání zabezpečovacích

Více

Nakupte více, získejte více!

Nakupte více, získejte více! Novinka! Nakupte více, získejte více! Navyšte svoji slevu s Avonem a prožijte snové léto! Chtěli byste až 50 % slevu? Chtěli byste až 500 Kč od Avonu jako dárek na nákup dalších výrobků? Neváhejte a využijte

Více

Google AdWords - návod

Google AdWords - návod Google AdWords - návod Systém Google AdWords je reklamním systémem typu PPC, který provozuje společnost Google, Inc. Zobrazuje reklamy ve výsledcích vyhledávání či v obsahových sítích. Platí se za proklik,

Více

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Seznam zkratek a pojmů použitých v tomto dokumentu: Pojem/zkratka Číslo domovní ČÚZK Definiční bod Vysvětlení číslo popisné nebo evidenční Český úřad

Více

Koleje a menzy VUT v Brně, Kolejní 2, 612 00 Brno V Brně dne 1.6.2010

Koleje a menzy VUT v Brně, Kolejní 2, 612 00 Brno V Brně dne 1.6.2010 Koleje a menzy VUT v Brně, Kolejní 2, 612 00 Brno V Brně dne 1.6.2010 Informace k podávání žádostí o ubytování na kolejích VUT v Brně, výběru pokoje a podpisu smlouvy o ubytování pro studenty budoucích

Více

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ FAKTUŘE 2012 Výrazná změna, která nás v letošním roce potkala je změna sazby DPH. NASTAVENÍ SAZEB DPH Nastavení jednotlivých sazeb DPH provedete v menu

Více

VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ

VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ SCHVALOVÁNÍ: K elektronickému schválení uživatel potřebuje identifikační kartu s certifikátem a middlewarem, čtečku karet (externí nebo v klávesnici) s ovladačem

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

Připravte si prosím tyto produkty Instalace hardwaru Výchozí nastavení z výroby

Připravte si prosím tyto produkty Instalace hardwaru Výchozí nastavení z výroby Instalace hardware Poznámka Než začnete, ujistěte se, všechny počítače, které budou sdílet tiskárnu, mají nainstalován ovladač tiskárny. Podrobnosti naleznete v instalační příručce vaší tiskárny. Připravte

Více

POKYNY K VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O PODPORU V IS KP14+

POKYNY K VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O PODPORU V IS KP14+ POKYNY K VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O PODPORU V IS KP14+ PRO PROJEKTY NA PODPORU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU FINANCOVANÉ NA ZÁKLADĚ JEDNOTKOVÝCH NÁKLADŮ Číslo vydání: B1 Datum vydání: 6. 11. 2015 Počet

Více

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy 2 Obsah I O aplikaci REN - Registr nemovitostí 4 II Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 6 1 Zobrazení náhledu... (detailu) záznamu 6 III Proces

Více

JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ

JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ Určeno pro E-learning pro žáky v rámci projektu OKO DO BUDOUCNOSTI, reg. č. CZ.1.07/1.1.07/03.0005 Co je to e-learning E-learning je multimediální podpora vzdělávacího

Více

AirGateway. Návod / rev.0. Strana 1 z 9

AirGateway. Návod / rev.0. Strana 1 z 9 Strana 1 z 9 1. Úvod... 3 2. Nastavení AirGateway jako station (klient) pro připojení k Vaší WiFi síti... 4 3. Nastavení... 5 Strana 2 z 9 1. Úvod Gratulujeme Vám k zakoupení AirGateway (WIfi propojovací

Více