S T A N O V Y ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB ASOCIACE PRVOLIGOVÝCH KLUBŮ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S T A N O V Y ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB ASOCIACE PRVOLIGOVÝCH KLUBŮ"

Transkript

1 S T A N O V Y ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB ASOCIACE PRVOLIGOVÝCH KLUBŮ Část I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ K řízení své nejvyšší soutěže NBL a k ochraně a prosazení svých zájmů založili kluby NBL toto zájmové sdružení právnických osob zapsané v registru zájmových sdružení právnických osob vedeném Magistrátem hlavního města Prahy pod č. reg. ZS 31/4/98. Zájmové sdružení se zápisem do shora uvedeného registru stalo právnickou osobou s vlastní právní subjektivitou a provozuje předmět činnosti pod svým názvem, na svou odpovědnost a řídí se následujícími stanovami: Článek 1 Název zájmového sdružení Název zájmového sdružení právnických osob je - Asociace prvoligových klubů (dále jen jako ALK nebo sdružení). Článek 2 Sídlo sdružení Sídlo sdružení je na adrese : Praha 6, Zátopkova 100/2, PSČ Sdružení se zřizuje na dobu neurčitou. Článek 3 Trvání sdružení Článek 4 Předmět činnosti Předmětem činnosti sdružení je: - organizování a pořádání sportovních akcí, soutěží a kurzů, - reklamní a zprostředkovatelská činnost. Část II MAJETKOVÉ POMĚRY A ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY Článek 5 Majetkové poměry /1/ Majetek sdružení činil při založení Kč ( třistatisíc korun českých ) a byl tvořen peněžitými vklady jednotlivých zakladatelů a nevyčerpaným zůstatkem peněžních prostředků bývalého ALK, kterého je toto sdružení nástupcem. /2/ Vkladem zakladatele a člena sdružení je souhrn peněžních prostředků, kterými přispívá člen do majetku sdružení. /3/ Vklad, který je u všech členů stejný a činí celkem Kč (pět tisíc korun českých), zaplatil každý ze zakladatelů. Nově přistupující člen je povinen jej zaplatit před první členskou schůzí sdružení, které se zúčastní. Zaplacení vkladu se tak stává podmínkou členství ve sdružení. Vklad se stává majetkem sdružení a používá se k provozování činnosti sdružení a je součástí celkového majetku sdružení. Strana 1 (celkem 8)

2 /4/ Základní povinností člena ALK je zaplatit každoročně členský příspěvek ve výši a termínu, který určí Členská schůze ALK. /5/ Členské příspěvky budou splatné na samostatný účet sdružení, číslo účtu: /0100. Část III ORGANIZACE SDRUŽENÍ Článek 6 Členství ve sdružení /1/ Členy sdružení se mohou stát na základě své žádosti pouze ty právnické osoby, kterým vzniklo právo startu a účasti v Národní basketbalové lize (dále jen NBL) mužů a členství ve sdružení vzniká splacením vkladu. /2/ Člen sdružení je oprávněn ze sdružení vystoupit, a to jednostranným prohlášením o vystoupení, které nabývá účinnosti doručením statutárnímu zástupci sdružení. Při tomto ukončení členství ve sdružení nevzniká vystupujícímu subjektu právo na majetkové vypořádání. /3/ Členská schůze je oprávněna vyloučit člena sdružení za porušení těchto stanov nebo jiné hrubé porušení sportovní etiky. Při tomto způsobu ukončení členství ve sdružení také nevzniká vyloučenému členovi právo na majetkové vypořádání. /4/ Sestoupením, vyřazením nebo jiným způsobem ztráty práva startovat v NBL členství ve sdružení zaniká. V tomto případě obdrží tento člen jednorázovou náhradu svého zaplaceného vkladu ve výši Kč. /5/ Představenstvo ALK vede seznam všech členů, v němž je zapsáno: - firma nebo název a sídlo právnické osoby - identifikační číslo - právní forma člena - bankovní spojení - všechny změny těchto údajů, které je člen povinen bez zbytečného odkladu ALK sdělit a doložit výpisem z obchodního rejstříku nebo jiného příslušného registru, ve kterém je zapsán či evidován. Článek 7 Působnost ALK /1/ ALK je nedílnou součástí ČBF a jako taková se podílí na činnosti ČBF zejména tím, že navrhuje: - hrací systém NBL mužů a počet účastníků této soutěže, - postupové a sestupové klíče při respektování návaznosti na nižší soutěže, - podmínky pro účast v NBL, - Rozpis NBL a Organizaci, systém řízení a sportovně technické podmínky pro účast v Mistrovství ČR v basketbale mužů (dále jen STP), - strukturu těch celostátních soutěží mužů, ve kterých startují družstva NBL společně s družstvy nižších soutěží organizovaných ČBF (Český pohár mužů). /2/ Pří řízení NBL ALK schvaluje: - termínovou listinu NBL, - sazebník pokut a trestů pro NBL, - změnu řádů ČBF jen v případě, že se tato změna týká pouze NBL, - další řády, směrnice a dokumenty platné jen pro NBL. /3/ Pro operativní řízení NBL jmenuje ALK vrchního, sportovního a disciplinárního ředitele. Dle potřeb vytváří své vlastní orgány pro rozvoj své činnosti, např. marketingovou nebo legislativní komisi. /4/ Proces odvolání je upraven v STP. Strana 2 (celkem 8)

3 /5/ V případě, že ALK se stane nezávisle na ČBF sama vyhlašovatelem a organizátorem basketbalové soutěže mužů, přechází na ni veškerá rozhodovací pravomoc k takovéto soutěži. Článek 8 Práva a povinnosti členů ALK /1/ Základní povinností každého člena je plně respektovat a plnit přijatá rozhodnutí orgánů ALK a uhradit v určených termínech příspěvky ALK. V případě neuhrazení stanovených příspěvků do 15 dnů po jejich splatnosti pozbývá příslušný člen ALK hlasovací právo na členské schůzi a práva uvedená v čl. 8. do doby uhrazení dlužné částky. /2/ Jestliže člen nezaplatí shora uvedený příspěvek, sankci či jinou platbu, která mu byla orgánem ALK předepsána ani v náhradní lhůtě pro platbu stanovenou, vyloučí představenstvo ALK člena ze sdružení a vklad člena se použije ke splacení dlužné částky. Zbytek vkladu tak bude vrácen vyloučenému členovi po započtení nároků ALK z porušení jeho povinností. /3/ Každý člen ALK má právo být přítomen u všech jednání, která se přímo týkají jeho klubu a jsou projednávána v představenstvu ALK. /1/ Orgány sdružení jsou: a) členská schůze, b) představenstvo sdružení, c) revizor účtu. Článek 9 Orgány sdružení Článek 10 Členská schůze /1/ Členská schůze je nejvyšším orgánem sdružení, skládá se ze zástupců jednotlivých členů sdružení. Každý člen je oprávněn účastnit se členské schůze, hlasovat na ní, požadovat na ní vysvětlení a uplatňovat návrhy. Může tak činit osobně svým statutárním zástupcem nebo prostřednictvím zástupce na základě písemné plné moci. Zástupce na základě plné moci je povinen při příchodu na členskou schůzi odevzdat pověřené osobě písemnou plnou moc. Každý člen se účastní členské schůze na vlastní náklady. Pro posouzení oprávnění přítomných osob k účasti na členské schůzi je rozhodující seznam členů vedený společností. Osoba, která prokáže při prezenci před členskou schůzí, že je oprávněným členem, bude zapsána do listiny přítomných při prezenci. /2/ Členskou schůzi svolává představenstvo podle potřeby, nejméně dvakrát ročně, písemně nebo elektronickou poštou s potvrzením doručení alespoň 10 dnů před datem jejího konání. Písemná pozvánka musí obsahovat: a) název a sídlo sdružení, b) místo, datum a hodinu konání členské schůze, c) označení, zda se svolává řádná nebo mimořádná členská schůze, d) pořad jednání členské schůze. /3/ Na žádost člena je představenstvo povinno doplnit program schůze a zařadit na pořad jednání jím určený bod programu, pokud žádost došla po zaslání pozvánky na členskou schůzi ve lhůtě do sedmi dnů před konáním členské schůze. Jestliže tato lhůta dodržena není, lze uvedenou záležitost zařadit na pořad jednání členské schůze jen za účasti a souhlasu všech členů ALK. /4/ Členská schůze je schopna se usnášet, pokud je přítomna nadpoloviční většina hlasů zástupců členů sdružení. Strana 3 (celkem 8)

4 /5/ Každý člen sdružení má při hlasování na členské schůzi jeden hlas rozhodující. Hlas rozhodující má i předseda představenstva sdružení v případě, že není příslušníkem člena sdružení. /6/ Do působnosti členské schůze patří: a) měnit obsah stanov, b) rozhodovat o členském příspěvku, c) volit a odvolávat předsedu představenstva a 2 členy představenstva d) volit a odvolávat své zástupce v subjektech, na jejichž činnosti se bude sdružení podílet, e) volit a odvolávat revizora účtů, f) schvalovat roční účetní závěrku a rozhodovat o rozdělení zisku, g) rozhodovat o odměnách za funkce vykonávané v rámci ALK, h) rozhodovat v oblasti hospodaření o všech dispozicích s majetkem sdružení, i) rozhodovat o splynutí, sloučení, rozdělení a o jiném způsobu zrušení sdružení, j) vyloučit člena sdružení za porušení těchto stanov nebo hrubé porušení sportovní etiky, k) rozhodovat o dalších otázkách, které zákon nebo stanovy zahrnují do působnosti členské schůze nebo které si členská schůze vyhradí k rozhodnutí, l) navrhovat ČBF hrací systém NBL, postupové a sestupové klíče, m) rozhodovat o vstupech do kapitálových společností. /7/ Je-li členská schůze oprávněna určité rozhodnutí přijmout, je oprávněna rovněž takové rozhodnutí změnit nebo zrušit, pokud to neodporuje povaze tohoto rozhodnutí. /8/ Členská schůze je oprávněna svým usnesením udělovat pokyny představenstvu k operativnímu řízení ALK. /9/ Členská schůze rozhoduje prostou většinou hlasů přítomných zástupců členů sdružení, pokud tyto stanovy nebo zákon nevyžadují většinu jinou. /10/ Valná hromada hlasuje vždy nejdříve o návrhu předneseném členem představenstva pověřeným zahájením schůze do zvolení řídícího schůze, poté řídícím schůze, pokud byl předložen, poté o ostatních návrzích v pořadí, v jakém byly předloženy. Je-li schválen jeden z návrhů, o dalších návrzích se již nehlasuje. /11/ Rozhodnutí o změně stanov, vyloučení ze sdružení, zvýšení nebo snížení členského příspěvku a o zrušení sdružení vyžaduje dvoutřetinovou většinu hlasů přítomných zástupců členů sdružení. /12/ Členská schůze volí svého řídícího a zapisovatele. /13/ Zápis o členské schůzi obsahuje: a) název a sídlo sdružení, b) místo a dobu konání členské schůze, c) jméno řídícího členské schůze a zapisovatele. d) popis projednání jednotlivých bodů programu členské schůze, e) rozhodnutí členské schůze s uvedením výsledku hlasování, f) obsah protestu zástupce člena sdružení týkající se rozhodnutí členské schůze, jestliže o to protestující požádá. /14/ Představenstvo zabezpečuje vyhotovení zápisu o členské schůzi do 15 dnů od jejího ukončení. Zápis podepisuje zapisovatel a řídící členské schůze a každý člen ALK musí být o všech přijatých rozhodnutích týkajících se jeho klubu písemně informován. /15/ Každý zástupce člena sdružení může požádat představenstvo o vydání kopie zápisu nebo jeho části. /16/ Zápisy o členské schůzi spolu s pozváním na členskou schůzi a prezenční listina přítomných členů sdružení se uchovávají v archivu sdružení po celou dobu jeho trvání. Strana 4 (celkem 8)

5 Článek 11 Postup při doplňování a změně stanov /1/ Ke změně stanov dochází rozhodnutím členské schůze o změně stanov, jiným rozhodnutím členské schůze nebo jinou právní skutečností. /2/ Je-li na programu členské schůze schválení změny stanov, musí pozvánka na schůzi: a) charakterizovat podstatu navrhovaných změn, b) obsahovat upozornění pro členy, že jsou oprávněni nahlédnout v sídle ALK do návrhu změn stanov. /3/ Ve lhůtě pro oznámení členské schůze musí být v sídle ALK k dispozici úplný návrh změn stanov k nahlédnutí. /4/ Jestliže člen hodlá uplatnit na členské schůzi protinávrhy k návrhu stanov, je povinen doručit písemné znění svého návrhu nebo protinávrhu ALK nejméně 5 pracovních dnů před konáním členské schůze. Představenstvo je povinno sdělit jeho návrh se svým stanoviskem, pokud je to možné, nejméně tři dny před oznámeným datem konání členské schůze ostatním členům ALK. /5/ Změny stanov nabývají účinnosti okamžikem rozhodnutí členské schůze, neplyne-li z rozhodnutí nebo ze zákona, že nabývají účinnosti později. Článek 12 Představenstvo /1/ Představenstvo je statutárním orgánem, jenž řídí činnost ALK a jedná jejím jménem. Představenstvo rozhoduje o všech záležitostech ALK, pokud nejsou stanovami vyhrazeny do působnosti členské schůze. Představenstvo má 3 členy a všechny členy představenstva volí členská schůze, která ze zvolených členů představenstva zvolí i předsedu. Funkční období člena představenstva je tříleté a mandát zaniká až zvolením nového člena. /2/ Člen představenstva může ze své funkce odstoupit. Je povinen oznámit písemně svoje odstoupení představenstvu nebo oznámit své odstoupení z funkce na členské schůzi při jejím jednání. Člen představenstva může ze své funkce odstoupit rovněž tak, že oznámí své odstoupení z funkce na zasedání představenstva. Orgánem příslušným k projednání odstoupení člena představenstva je představenstvo. Odstoupení je účinné dnem, kdy se koná nebo mělo konat zasedání představenstva společnosti. /3/ Rozhodnutí členské schůze mohou omezit právo představenstva jednat jménem sdružení, avšak tato omezení nejsou účinná vůči třetím osobám. /4/ Představenstvo zabezpečuje řádné vedení účetnictví sdružení a předkládá členské schůzi ke schválení roční účetní závěrku. Tuto závěrku předkládá členům sdružení nejpozději před zahájením členské schůze. /5/ Nejméně jedenkrát za rok předkládá představenstvo členské schůzi zprávu o činnosti sdružení a o stavu jeho majetku. /6/ Představenstvo je povinno svolat mimořádnou členskou schůzi písemně nebo elektronickou poštou s potvrzením doručení alespoň 10 dnů před datem jejího konání, jestliže sdružení je po dobu delší než tři měsíce v platební neschopnosti. /7/ Představenstvo společnosti může podle své úvahy přizvat na zasedání i členy jiných orgánů ALK či jiné osoby. /8/ Představenstvo může kooptovat jednoho člena představenstva do příští členské schůze. Členem představenstva může být pouze fyzická osoba. Strana 5 (celkem 8)

6 /9/ Představenstvo rozhoduje většinou hlasů a je oprávněno jednat pouze, pokud je přítomna nadpoloviční většina členů. /10/ Představenstvo se řídí zásadami a pokyny schválenými členskou schůzí. Jejich porušení však nemá vliv na účinky jednání členů představenstva vůči třetím osobám. /11/ Členové představenstva jsou povinni vykonávat svou působnost s náležitou péčí a zachovávat mlčenlivost o důvěrných informacích a skutečnostech, jejichž prozrazení třetím osobám by mohlo sdružení způsobit škodu. /12/ Členové představenstva, kteří porušili své povinnosti, ručí za závazek k náhradě škody způsobené třetím osobám, jestliže náhrady této škody nelze dosáhnout od sdružení pro jeho platební neschopnost. /13/ Představenstvo svolává jeho předseda podle potřeb. O průběhu zasedání představenstva a o jeho rozhodnutích se pořizují zápisy podepsané předsedou představenstva. /14/ Každý člen představenstva má právo, aby v zápise byl uveden jeho odlišný názor na projednávanou záležitost. /15/ Člen představenstva ALK je vyloučen z rozhodování a projednávání věci, jestliže se zřetelem na jeho poměr k věci lze mít pochybnost o nepodjatosti. Z projednávání a rozhodování je vyloučen také ten, kdo se v téže věci zúčastnil řízení na jiném stupni. /16/ Rozhodnutí v naléhavých případech může představenstvo přijmout i mimo zasedání (per rollam), musí být projednáno se všemi členy představenstva. Takové rozhodnutí je stejně platné a účinné, jako by bylo přijato na zasedání představenstva řádně svolaném a konaném. Rozhodnutí učiněné mimo zasedání musí být uvedeno v zápise nejbližšího zasedání představenstva. Veškerou organizační činnost spojenou s rozhodováním mimo zasedání představenstva zajistí předseda představenstva. Článek 13 Jednání a podepisování jménem sdružení /1/ Jménem ALK jedná vždy předseda představenstva nebo pověřený člen představenstva. /2/ Jménem společnosti podepisuje představenstvo tak, že k vytištěnému nebo jinak napsanému názvu sdružení připojí svůj podpis předseda představenstva nebo pověřený člen představenstva. Článek 14 Revizor účtu /1/ Revizor účtu: - kontroluje hospodaření sdružení a účetní závěrku, - podává o své činnosti zprávu členské schůzi sdružení jednou ročně. /2/ Revizor účtu sdružení je jmenován pro první období zakladateli a posléze je volen členskou schůzí sdružení. Nemůže být současně členem představenstva ani zástupcem sdružení v subjektech, na jejichž činnosti se bude ALK podílet. Strana 6 (celkem 8)

7 Část IV HOSPODAŘENÍ Článek 15 Hospodaření ALK /1/ Účetním obdobím je kalendářní rok, nestanoví-li zákon v konkrétním případě jinak. Na každý účetní rok sestavuje ALK rozpočet, který schvaluje členská schůze ALK. /2/ Sdružení je povinno zajišťovat řádné vedení účetní evidence. Evidence účetnictví společnosti je vedena příslušnými obecně závaznými právními předpisy. Po skončení účetního období sestavuje ALK účetní závěrku podle obecně závazných předpisů. /3/ Základní příjmy jsou tvořeny: a) členskými příspěvky členů sdružení, b) příjmy z reklam a sponzorských příspěvků, c) příjmy z akcí sportovně-společenského charakteru, d) příjmy z podnikání, e) ostatní příjmy. /4/ Náklady sdružení jsou hrazeny z vlastních příjmů a administrativa se uskutečňuje prostřednictvím sekretariátu ČBF a rovněž v režii ALK. /5/ Funkce vykonávané v rámci ALK jsou odměňovány. Výši odměn určuje představenstvo. Článek 16 Odpovědnost za hospodaření /1/ Za hospodaření sdružení odpovídají členové představenstva sdružení. Ohledně odpovědnosti členů představenstva za škodu způsobenou porušením právních povinností při výkonu své působnosti a ručení za závazky sdružení se použijí ustanovení právní úpravy akciových společností, konkrétně ust. 194 odst. 4 až 6 ObchZ. /2/ Sdružení odpovídá za závazky celým svým majetkem. Členové sdružení ručí za závazky sdružení způsobem uvedeným shora. Část V ZÁNIK SDRUŽENÍ Článek 17 Podmínky zániku /1/ Sdružení se zrušuje dnem uvedeným v rozhodnutí členské schůze o zrušení, jinak dnem, kdy toto rozhodnutí bylo přijato, dochází-li ke zrušení společnosti likvidací. Ke zrušení může dojít i dohodou všech členů ALK. /2/ Sdružení zaniká ke dni výmazu z registru sdružení. Zániku sdružení předchází jeho zrušení a likvidace, pokud jmění sdružení nepřechází na právního nástupce. /3/ Způsob provedení likvidace společnosti při jejím zrušení se řídí obecně závaznými předpisy. Likvidaci provádí představenstvo sdružení a o způsobu vypořádání likvidačního zůstatku rozhoduje členská schůze. Likvidační zůstatek bude rozdělen mezi členy ALK ve stejném poměru. Strana 7 (celkem 8)

8 Část VI PŘECHODNÁ A ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Článek 18 Platnost a účinnost Toto nové úplné znění stanov nabývá účinnosti a platnosti dnem jejich schválení na členské schůzi konané dne v Praze. Strana 8 (celkem 8)

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS (dále jen Stanovy ) I. Název a sídlo Název: SPELOS Sídlo: Revoluční 1200/16, Praha 1, PSČ 110 00 II. Statut SPELOS, zájmové sdružení právnických osob

Více

S T A N O V Y Občanského sdružení

S T A N O V Y Občanského sdružení S T A N O V Y Občanského sdružení DOBRÁ KNÍŽKA 1 I. Základní ustanovení Článek 1 Název sdruženi Název občanského sdružení je Dobrá knížka. Článek 2 Sídlo sdruženi Sídlo sdružení je na adrese: V cihelně

Více

Česká sledge hokejová asociace Czech sledge hockey association. se sídlem v Dalovicích,

Česká sledge hokejová asociace Czech sledge hockey association. se sídlem v Dalovicích, Česká sledge hokejová asociace Czech sledge hockey association se sídlem v Dalovicích, S T A N O V Y S D R U Ž E N Í LISTOPAD 2011 Článek 1 : Obchodní jméno a sídlo sdružení 1.1. Obchodní jméno sdružení

Více

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení Občanské sdružení SAKUMPIKUM o.s., IČ: 22879374 registrované Ministerstvem vnitra dne 4. 8. 2011 pod č.j.: VS/11/85347/11-R ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

Stanovy Javornického rozvojového spolku

Stanovy Javornického rozvojového spolku Stanovy Javornického rozvojového spolku 1 Název a sídlo spolku Název spolku zní: Sídlem spolku je: Javornický rozvojový spolek Javorník 42, 384 73 Vacov 2 Právní postavení spolku (1) Javornický rozvojový

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

Stanovy Sdružení rodičů ZŠ a MŠ L.Janáčka Hukvaldy, z.s. I. Název a sídlo spolku. II. Forma účel a činnost spolku

Stanovy Sdružení rodičů ZŠ a MŠ L.Janáčka Hukvaldy, z.s. I. Název a sídlo spolku. II. Forma účel a činnost spolku Stanovy Sdružení rodičů ZŠ a MŠ L.Janáčka Hukvaldy, z.s. I. Název a sídlo spolku 1. Název: Sdružení rodičů ZŠ a MŠ L. Janáčka Hukvaldy, z.s. ( dále jen SRPŠ) 2. Sdružení rodičů ZŠ a MŠ L.Janáčka Hukvaldy,

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

Článek 4 Práva a povinnosti členů

Článek 4 Práva a povinnosti členů Stanovy spolku Asociace investičních fondů, z.s. ( Spolek ) Článek 1 Název a sídlo spolku a doba jeho trvání 1. Název Spolku je: Asociace investičních fondů, z.s. 2. Sídlo Spolku je v obci: Praha 3. Spolek

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

1.1. Firma družstva je: TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo (dále jen družstvo )

1.1. Firma družstva je: TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo (dále jen družstvo ) Stanovy družstva TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo identifikační číslo 004 83 389, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl Dr, vložka 73 1. FIRMA A SÍDLO

Více

Stanovy Athletic Clubu Sparta Praha

Stanovy Athletic Clubu Sparta Praha Stanovy Athletic Clubu Sparta Praha I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1) Poslání klubu a obsah jeho činnosti Athletic Club Sparta Praha {dále jen klub) je sdružením občanů, kteří chtějí provozovat v jakékoliv formě

Více

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Stanovy Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Čl. I Název, sídlo a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou je spolkem občanů, zejména

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

Stanovy zájmového sdružení právnických osob. Asociace nezávislých dodavatelů energií

Stanovy zájmového sdružení právnických osob. Asociace nezávislých dodavatelů energií Stanovy zájmového sdružení právnických osob Asociace nezávislých dodavatelů energií 1 Název, sídlo a právní forma zájmového sdružení 1.1 Název sdružení zní: Asociace nezávislých dodavatelů energií, dále

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Stanovy CZFree.Net Praha, z.s.p.o.

Stanovy CZFree.Net Praha, z.s.p.o. Stanovy CZFree.Net Praha, z.s.p.o. čl. I. Základní ustanovení 1. Název sdružení je CZFree.Net Praha, z.s.p.o., zkratka názvu je CZF Praha, z.s.p.o. 2. CZFree.Net Praha, z.s.p.o. (dále jen sdružení) je

Více

podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Hlava I Základní ustanovení

podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Hlava I Základní ustanovení Stanovy podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Občanské sdružení GAVANET Hlava I Základní ustanovení Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry v Občanském sdružení GAVANET

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

Zakládací listina nadačního fondu

Zakládací listina nadačního fondu Zakládací listina nadačního fondu I. Název a sídlo nadačního fondu 1.1 Název nadačního fondu zní: Nadační fond Žernosecká Sovička 1.2 Sídlem nadačního fondu je: Žernosecká 1597/3, 182 00 Praha 8 - Kobylisy

Více

Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s.

Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s. Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s. STANOVY Článek I. Název spolku Název spolku je Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s. (dále také jen Spolek

Více

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A o založení společnosti s ručením omezeným, uzavřená dle 105 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění Uvedeného dne, měsíce a roku níže podepsaní

Více

STANOVY. Svět vzdělávání síť místních center celoživotního vzdělávání"

STANOVY. Svět vzdělávání síť místních center celoživotního vzdělávání STANOVY Svět vzdělávání síť místních center celoživotního vzdělávání" PREAMBULE Tyto stanovy upravují vnitřní záležitosti, vztahy a působnost zájmového sdružení právnických osob založeného podle 20f a

Více

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO EVROPSKÉ A SROVNÁVACÍ PRÁVO STANOVY Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Česká společnost pro evropské a srovnávací právo (dále také ČSESP ) je spolek, jehož fungování se řídí těmito

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov Čl. I Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a Mateřské škole Lichnov, okres Nový Jičín, příspěvkové

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. S T A N O V Y S P O L K U

PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. S T A N O V Y S P O L K U PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. S T A N O V Y S P O L K U Článek 1: Založení 1.1. Spolek PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. (dále též jako spolek ) byl založen dne 10. 5. 2014. 1.2. PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. je spolkem dle zákona

Více

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ - úplné znění - tak, jak vyplývá ze znění stanov AVO, schválených ustavujícím valným shromážděním dne 18. 6. 1990, registrovaným MVČR pod č. j. VSP/1-2063/90-R

Více

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti STATUT obecně prospěšné společnosti Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. I. Základní ustanovení Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s.

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

STANOVY AUTOMOTOKLUB MOST V AČR

STANOVY AUTOMOTOKLUB MOST V AČR STANOVY AUTOMOTOKLUB MOST V AČR Článek 1 Název pobočného spolku (klubu) Název pobočného spolku ( dále jen klub ) je AUTOMOTOKLUB MOST V AČR z.s. Článek 2 Sídlo Sídlem klubu je : Hořanská cesta 205, Souš,

Více

STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s.

STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s. STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s. Čl.1 Název, působnost a sídlo 1. Název skupiny je Agility Mladá Boleslav o.s. Zkrácený název Agility MB o.s. 2. Sídlo Agility Mladá Boleslav o.s. je Žižkova 515, Mladá

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S.

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S. STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI SPŠ STAVEBNÍ BRNO, O.S. Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Název sdružení: Sdružení rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole stavební Brno, o.s. (dále jen

Více

Stanovy Družstva fanoušků Bohemians

Stanovy Družstva fanoušků Bohemians Stanovy Družstva fanoušků Bohemians Čl. 1 Obchodní firma, sídlo a předmět činnosti družstva 1. Obchodní firma družstva je "Družstvo fanoušků Bohemians". 2. Sídlem družstva je Praha, 3. Předmětem činnosti

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

Jednota, spotřební družstvo ve Volyni se sídlem Volyně, náměstí Hrdinů 69, PSČ IČ:

Jednota, spotřební družstvo ve Volyni se sídlem Volyně, náměstí Hrdinů 69, PSČ IČ: - N á v r h změn stanov družstva Jednota, spotřební družstvo ve Volyni se sídlem Volyně, náměstí Hrdinů 69, PSČ 387 01 IČ: 00031917 Představenstvo Jednoty, spotřebního družstva ve Volyni předkládá členské

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald S T A N O V Y Veterán klub Rychvald I. ZÁKLADNÍ USTANOV ENÍ Článek 1: Vznik Veterán klubu Rychvald 1. Veterán klub Rychvald (dále jen VK Rychvald) ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů se

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ).

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU Článek 1 Název a sídlo spolku (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). (2) Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s.

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Čl. 1 Forma, název a sídlo Spolku 1.1. Šestajovice pro Život, z.s. (dále též jen Spolek ) je právnickou osobou založenou ve formě spolku. 1.2. Název Spolku zní: Šestajovice

Více

Stanovy SRPŠ M. Alše

Stanovy SRPŠ M. Alše Stanovy SRPŠ M. Alše I. Název a sídlo spolku 1. Název: Spolek rodičů a přátel ZŠ Mikoláše Alše Zkratka názvu: SRPŠ M. Alše 2. Spolek rodičů a přátel ZŠ Mikoláše Alše (dále jen SRPŠ nebo spolek ) byl založen

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení 1) Název: Spolek rodičů Základní školy a Mateřské školy Hrádek 144 (dále jen spolek ). 2) Sídlo: Hrádek 144, 739 97 Hrádek. 3) IČ: 487 71 716 4) Spolek je zapsaný

Více

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení STANOVY 1. Název a IČO občanského sdružení Amalthea o.s., 266 472 14 2. Sídlo občanského sdružení Husova 199, 530 03 Pardubice. Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Právní postavení sdružení 1. Amalthea o.s.

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy I. Název, sídlo a charakter spolku Stanovy Spolku rodičů a přátel školy Název spolu je: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ v Ploskovicích, zkratka SRPŠ Ploskovice. Sídlo spolku je na adrese Ploskovice

Více

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ).

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). Stanovy Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). II. Sídlo 2.1 Základní škola, Praha 8, Palmovka 8/468, PSČ 180

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku STANOVY Název spolku: Klub přátel hory Kleť z.s. zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Sídlo : 381 01 Český Krumlov, Fialková 225 IČ:

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

Stanovy GKL. I.všeobecná ustanovení

Stanovy GKL. I.všeobecná ustanovení Stanovy GKL I.všeobecná ustanovení Čl. 1 Název, sídlo, trvání spolku, klubové barvy 1.1. Na základě oboustranné dohody tělovýchovné jednoty Slavoj Praha a Golfového klubu Líšnice, Golfový klub Líšnice

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

Stanovy občanského sdružení Star Aliance

Stanovy občanského sdružení Star Aliance Stanovy občanského sdružení Star Aliance Čl. I. Základní ustanovení 1. název občanského sdružení zní: Star Aliance (dále jen Sdružení), jež je dobrovolným, nezávislým a neziskovým sdružení osob. 2. Sdružení

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

STANOVY SPOLKU KRČÍN

STANOVY SPOLKU KRČÍN STANOVY SPOLKU KRČÍN Název spolku: Spolek Krčín (dále jen spolek). Článek I Název spolku Článek II Sídlo spolku Sídlo spolku je na adrese:.. Nové Město nad Metují Článek III Právní postavení spolku 1.

Více

Stanovy spolku SDRUŽENÍ NOVÉHO MĚSTA PRAŽSKÉHO z.s.

Stanovy spolku SDRUŽENÍ NOVÉHO MĚSTA PRAŽSKÉHO z.s. Stanovy spolku SDRUŽENÍ NOVÉHO MĚSTA PRAŽSKÉHO z.s. Hlava I Základní ustanovení Článek 1. 1. Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry spolku SDRUŽENÍ NOVÉHO MĚSTA PRAŽSKÉHO z.s. (dále jen "Sdružení").

Více

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení STANOVY GKL I. všeobecná ustanovení čl. 1. Název, sídlo, trvání sdružení, klubové barvy 1.1. Na základě oboustranné dohody tělovýchovné jednoty Slavoj Praha a Golfového klubu Líšnice, Golfový klub Líšnice

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Příloha pozvánky: STANOVY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI 1 Firma a sídlo 1. Obchodní firma společnosti zní: AHARP a.s. ------- ---- 2. Obec, v níž je umístěno sídlo: Praha. --- --- 2 Internetová stránka Na adrese:

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ Na Dlouhém lánu, Praha 6 Identifikační číslo

Více

STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y

STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y STATEK KOSTELEC NA HANÉ, a. s. Smržická 537, 798 41 Kostelec na Hané, okres Prostějov ÚPLNÉ ZNĚNÍ S T A N O V Y Schváleno řádnou valnou hromadou společnosti dne 1 I. Obecná ustanovení 1 Firma a sídlo společnosti

Více

STANOVY. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. I. Úvodní ustanovení STANOVY I. Úvodní ustanovení Sdružení rodičů a příznivců Gymnázia v Hořovicích, IČ: 616 86 123, bylo založeno v roce 1995 dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, za účelem koordinace

Více

STA NOVY. Čl. I Úvodní ustanovení

STA NOVY. Čl. I Úvodní ustanovení STA NOVY Čl. I Úvodní ustanovení Název spolku: Pro Přerov, z.s. Sídlo spolku: Nová čtvrť 299/16c, Přerov VI-Újezdec, 750 02 Účel spolku: Rozvoj přímé demokracie v obcích a městech Rozšiřování účasti občanů

Více

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace Stanovy APEK 1 Název a sídlo Asociace 1.1 Název Asociace je "Asociace pro elektronickou komerci", zkráceně APEK. 1.2 Sídlem Asociace je Praha, Sokolská 23, 120 00 Praha 2. 2 Právní postavení Asociace 2.1

Více

STATUT. obecně prospěšné společnosti. Čl. I. Obecná ustanovení

STATUT. obecně prospěšné společnosti. Čl. I. Obecná ustanovení 1 STATUT obecně prospěšné společnosti Čl. I. Obecná ustanovení 1) Obecně prospěšná společnost Dobrodiní o.p.s. se sídlem 734 01 Karviná Ráj, U Lesa 713 byla založena Zakládací smlouvou ze dne 14.10.2003.

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s.

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. I. Název Klub rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. (dále jen spolek ). Sídlo spolku: Hradec Králové II. Sídlo III. Stanovy Vnitřní organizace

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU Název, sídlo a IČO Úvodní ustanovení 1 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia F. M. Pelcla Rychnov nad Kněžnou (dále jen

Více

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s.

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, 130 00 Praha 3. Čl. 3

Více

STATUT Nadačního fondu Evraz

STATUT Nadačního fondu Evraz STATUT Nadačního fondu Evraz PR1:\111809\02\2#9T02!.DOC\79211.0003 A. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek I. Název a sídlo nadačního fondu 1.1 Název nadačního fondu je: Nadační fond Evraz (dále jen nadační fond

Více

S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova

S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova S T A N O V Y Spolku přátel ZUŠ Klapkova Článek 1 Název spolku: Spolek přátel ZUŠ Klapkova z.s. Článek 2 Sídlo spolku: Klapkova 25, Praha 8. Článek 3 Spolek je právnickou osobou. I. Název, sídlo a statut

Více

Jednací řád Valné hromady IPMA Česká republika, z. s.

Jednací řád Valné hromady IPMA Česká republika, z. s. Jednací řád Valné hromady IPMA Česká republika, z. s. ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Základní údaje o spolku 1. S účinností do 31.12.2017 zní název spolku: Společnost pro projektové řízení, z. s.

Více

Stanovy ČPOK OBSAH. Část II. Členství v obchodní komoře 4 1. Vznik členství 2. Čestné členství 3. Zánik členství 4. Práva a povinnosti členů

Stanovy ČPOK OBSAH. Část II. Členství v obchodní komoře 4 1. Vznik členství 2. Čestné členství 3. Zánik členství 4. Práva a povinnosti členů Stanovy ČPOK OBSAH Část I. Obecná ustanovení. 2 1. Jméno, sídlo a vznik obchodní komory 2. Doba trvání 3. Účel obchodní komory 4. Jednací jazyk obchodní komory 5. Předmět činnosti 6. Finanční prostředky

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. SCHVÁLENO ČLENSKOU SCHŮZÍ SRPŠ DNE 2016 1. Název a sídlo ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Název: Spolek rodičů

Více

S T A N O V Y. Spolku rodičů a přátel školy při Církevní ZŠ a MŠ ve Zlíně. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. Spolku rodičů a přátel školy při Církevní ZŠ a MŠ ve Zlíně. I. Základní ustanovení S T A N O V Y Spolku rodičů a přátel školy při Církevní ZŠ a MŠ ve Zlíně I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Církevní ZŠ a MŠ ve Zlíně 2. Sídlo spolku: Česká 4787,

Více

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014)

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) STANOVY SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) 1 Obsah: Článek Název Strana I. Název, právní forma, sídlo 3 II. Cíl činnosti 3 III. Orgány 4 IV. Členská

Více

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 14. LEDNA 2016 Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 B U R E Š M A G L I A A D V O K Á T I sídlo: Bělehradská 14, Karlovy Vary, PSČ: 360 01 telefon:

Více

Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Charakter spolku. Čl. III. Účel a činnost spolku

Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Charakter spolku. Čl. III. Účel a činnost spolku Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení Název spolku: D&M TENNIS ACADEMY, z.s. /dále jen spolek / Sídlo: Dobrovského 1872/88, Brno, Královo Pole, PSČ: 612 00 Čl. II. Charakter

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s.

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s. STANOVY SPOLKU BMW Moto klub Czech Republic z.s. čl. I. Úvodní ustanovení Spolek BMW Moto klub Czech Republic z.s. (dále jen spolek) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel Stanovy zapsaného spolku KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel V Lipníku nad Bečvou dne 22. prosince 2016 I. Úvodní ustanovení 1. Klub rodičů a přátel Sluníčka, dále jen ve zkratce KRPS, z.s., je nezávislým

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

S T A N O V Y. Městského svazu stolního tenisu Ostrava z.s. I. Všeobecná ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a postavení

S T A N O V Y. Městského svazu stolního tenisu Ostrava z.s. I. Všeobecná ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a postavení S T A N O V Y Městského svazu stolního tenisu Ostrava z.s. I. Všeobecná ustanovení Článek 1 Název, sídlo a postavení 1.1 Městský svaz stolního tenisu Ostrava z.s. je dobrovolným spolkem spolčující fyzické

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s.

S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s. 3. INFORMACE S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Klub chovatelů chrtů z.s. (dále jen klub) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují chov psů,

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 4. 1. 2018 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ SLUNEČNICE KLADNO Identifikační číslo spolku:

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne STANOVY. EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo

ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne STANOVY. EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne 9.4.2016 STANOVY EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo Název spolku: Sídlo: Korespondenční adresa: EBERESCHE z.s. Karla Čapka 343/1, 790 01 Jeseník Karla Čapka 343/1, 790 01

Více

S T A N O V Y S P O L K U Rybářský spolek Proseč

S T A N O V Y S P O L K U Rybářský spolek Proseč My, níže podepsaní Jan Tomášek, nar. 12.5.1980, bytem Proseč 381, 539 44 a Petr Pešek, nar. 24.5.1979, bytem Proseč 251, 539 44 a Karel Javůrek, nar. 9.8.1976, bytem M.Švabinského 388, Litomyšl 570 01

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více