Nabídka potravinových doplňků, sirupů,extraktů a ostatních výrobků české firmy TOPVET

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nabídka potravinových doplňků, sirupů,extraktů a ostatních výrobků české firmy TOPVET"

Transkript

1 Nabídka potravinových doplňků, sirupů,extraktů a ostatních výrobků české firmy TOPVET Lihové bylinné extrakty ECINACEA TINKTURA Aktivuje produkci buněk, které jsou v těle odpovědné za imunitní odpověď ( granulocyty, makrofágy, T-lymfocyty, NK buňky ). Echinacea má okamžití nástup reakce. Síla reakce je podmíněna velikostí dávky a dobou podávání. Tinkturu lze použít zevně na špatně se hojící hnisavé rány, ekzémy, proleženiny, popáleniny a bércové vředy. ELEUTEROKOK TINKTURA Patří k nejsilnějším přírodním autogenům. Ovlivňuje adaptaci organismu na stres. Užívá se při psychickém i fyzickém přetížení organismu. Zlepšuje kondici a výkonnost. Zlepšuje pamět a snižuje potřebu spánku. GUARANA TINKTURA Využívána je bylinka zejména pro své povzbuzující a tonizující účinky, ale i schopnost snižovat bolest. Guarana má stimulační účinek na nervový systém, podobně jako kofein, obsažený v kávě. Na rozdíl od kofeinu však stimuluje intenzivněji a dlouhodoběji. Důležitá je skutečnost, že guarana nemá vedlejší škodlivé účinky. JATERNÍ SMĚS TINKTURA Bylinná kompozice napomáhá při regeneraci poškozené jaterní tkáně. Vhodné je využít tuto jaterní směs k celkově očistě organismu. JÍNAN TINKTURA Má regulační účinky na celý kardiovaskulární aparát. Jínan zabraňuje křečovitým stahům tepen, rozšiřuje cévy, snižuje propustnost kapilár a upravuje jejich tonus. Optimalizuje výživu mozkové tkáně. KARMELITSKÉ KAPKY TINKTURA V minulosti tajná přísně střežená receptura pařížských karmelitánských mnichů na člověka působí zejména při zažívacích problémech. Výrazně zvyšuje tvorbu žaludečních šťáv a podporuje trávení. Používá se zejména při pocitu plnosti, nadýmání, říhání a plynatosti.

2 KLANOPRAŠKA TINKTURA Patří mezi nejcennější harmonizátory lidského organismu. Povzbuzuje centrální nervovou soustavu, stimuluje kardiovaskulární systém a dýchání. Zvyšuje duševní a fyzickou kapacitu. Využívá se při nespavosti, únavě a slabosti. Léčí impotenci, zvyšuje ostrost vidění, zlepšuje paměť. KOZLÍK LÉKAŘSKÝ Má uklidňující účinek při srdečních neurózách, nervovém vyčerpání, migrénách a nespavosti. Tiší bolesti a uvolňuje křeče. Malé dávky povzbuzují aktivitu a zvyšují koncentraci, ale větší dávky uklidňují a tlumí. LÉKOŘICE TINKTURA Lékořice dráždí receptory žaludku, což vyvolává reflexně vyšší sekreci v dýchacím aparátu. Rozpouští hlen a podporuje lepší odkašlávání. Je poměrně účinným prostředkem proti kašli a chrapotu. LICHOŘEŘIŠNICE TINKTURA Má široké spektrum účinku zejména v oblasti urogenitálního aparátu. Účinný na akutní i chronické záněty urogenitálního aparátu. Přípravek se osvědčil a při tlumení zánětu prostaty. Méně účinná je také proti infekcím dýchacího aparátu. MÁTOVÁ TINKTURA Odstraňuje křeče a to zvláště v trávicím ústrojí. Mentol povzbuzuje vylučování trávicích šťáv, působí protizánětlivě a svíravě. Používá se při nadýmání, bolestech žaludku, snížené produkci trávicích šťáv. MUČENKA TINKURA Vykazuje účinky zklidňující, sedativní, navozující spánek a protikřečové. Je velkým pomocníkem při všech formách psychického vyčerpání. Uvolňuje hladké svalstvo a tím navozuje klidný, hluboký a nepřetržitý spánek. Mučenka navrací duševní rovnováhu a pohodu. MYRHA TINKTURA Je užívaná pro její silné protizánětlivé, hojivé a bolest tlumící účinky zejména do ústních vod. Snižuje pravděpodobnost vzniku zubního kazu a onemocnění dásní. Myrha má také silný repelentní účinek. Tinktura pro kosmetické účely. PROPOLISOVÁ TINKTURA Má velmi všestranné použití ničí viry a bakterie, je tedy vhodná při chřipkových epidemiích. Účinkuje proti plísním na kůži. Tlumí bolest zubů. Tinktura pro kosmetické účely.

3 OSTROPESTŘEC TINKTURA S úspěchem se používá k ochraně a regeneraci jaterní tkáně ( po žloutence, intoxikacích alkoholem, jedy houbami ). Podporuje zvýšené vylučování žluči a tím zlepšuje trávení. Komplex bioaktivních látek působí na organizmus detoxikačně. RAKYTNÍK TINKTURA Pomáhá tlumit žaludeční onemocnění i vředy, hojí sliznici. Podporuje výkonnost při fyzické a psychické zátěži. Rakytník je velice silný biogennní stimulátor. Tlumí bolesti, zlepšuje krevní oběh, podporuje hojení tkání, zvyšuje odolnost organismu, podporuje imunitu. Pomáhá odbourávat toxické a škodlivé látky z těla. Používá se také při kloubních potížích, zejména léčí revma a dnu. SMĚS PRO LEPŠÍ SPÁNEK TINKTURA Směs bylin, které na člověka působí sedativně a pomáhají navodit klidný a plnohodnotný spánek. Extrakt se používá zejména v případech nervového a fyzického vyčerpání, nespavosti a depresích. ŠIŠÁK TINKTURA Regeneruje jaterní parenchym, působí protizánětlivě a tlumí průjmy. Aktivní látky šišáku napomáhají řešit problémy nervové soustavy. Pomáhá navodit klidný a plnohodnotný spánek. Šišák je vhodné používat při stresu, hysterii, úzkosti, depresích a nervovém vypětí. Celá řada klinických testů prokázala schopnost hojit a regenerovat kloubní chrupavku. TEA TREE OIL TINKTURA Má výrazné antibakteriální a protiplísňové účinky. Čajovník značně zesiluje imunitní odpověď organismu. Využívá se zejména v době chřipkových epidemií. Tea tree oil dále úspěšně likviduje chronické záněty. ŽEN ŠEN TINKTURA Pravidelné používání tlumí v těle proces stárnutí a přispívá k dlouhověkosti. Stimuluje organismus, zvyšuje koncentraci, tlumí projevy únavy, podporuje krevní oběh. Je vhodný při problémech s pamětí. Zvyšuje mentální výkonnost. ECHINACEA PURPUREA TOBOLKY Podpůrný přípravek k posílení vlastních obranných funkcí organismu. Je vhodné echinaceu užívat preventivně v obdobích s vyšším výskytem infekcí, účinná je však také při již probíhající virové nákaze, kdy má téměř okamžitý účinek. Vitamín C rozšiřuje její účinek.

4 LICHOŘEŘIŠNICE VĚTŠÍ TOBOLKY Podpůrný přípravek k posílení správné činnosti močového měchýře. Používá se při akutních i chronických zánětech urogenitálního aparátu. Lichořeřišnice vykazuje značné antibiotické účinky zejména v oblasti urogenitálního a dýchacího aparátu. OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ TOBOLKY S úspěchem se používá jako podpůrný prostředek k ochraně jaterní tkáně. Podporuje zvýšené vylučování žluči. Napomáhá při jaterní cirhóze, poruchách trávení, žlučníkových potížích a nechutenství. Je účinnou podporou proti křečím. Komplex bioaktivních látek působí na organizmus silně detoxikačně. ŠIŠÁK BAJKALSKÝ TOBOLKY Je používán k podpoře regenerace jaterní tkáně. Pomáhá přivodit klidný spánek při stresu, úzkosti a depresích. Šišák je vhodnou podporou při bolestech kloubů. Silně detoxikuje organizmus. VRBOVKA SPECIES TOBOLKY Se používá jako podpůrný prostředek při zánětech prostaty, zbytnění prostaty, zánětech ledvin a močových cest. Napomáhá podporovat správnou funkci ledvin, močových cest a prostaty. Bylinné sirupy : BOROVICE LESNÍ SIRUP Uvolňuje hleny a usnadňuje odkašlávání. Vnitřně se používá při bronchiálním astmatu, nachlazení či jiných chorobách dýchacích cest. Borovici není vhodné používat dlouhodobě, neboť přítomné terpeny mohou působit silně dráždivě. Vůbec by ji neměli používat lidé se zánětlivým onemocněním ledvin, jater nebo trávicího ústrojí, protože tyto orgány mohou být působením terpenů až poškozeny. BORŮVKA ČERNÁ SIRUP Při zánětlivých procesech v trávicím ústrojí spojených s průjmy a kolikovými bolestmi. Borůvka je účinný prostředek při zánětech v močovém ústrojí a při slabosti močového měchýře. Aktuálně byl ověřen účinek borůvky na zpevnění cévní stěny a stěny srdce. Borůvka regeneruje oční sítnici a zvyšuje ostrost vidění, čehož bylo hojně využíváno za druhé světové války anglickými letci.

5 BRUSINKA OBECNÁ SIRUP Využívá se zejména k dezinfekci močových cest a prevenci zánětů močových cest. Aktivně působí v močových cestách a proti virům a jako pomocný prostředek při močových kamenech. Dále brusinka používaná k tlumení průjmů, k regeneraci očí, k ochraně před zubním kamenem a zubním kazem. ECHINACEA PURPUREA SIRUP Aktivuje produkci buněk,které jsou v těle odpovědné za imunitní odpověď ( granulocyty, makrofágy, T-lymfocyty, NK buňky ). Echinacea má okamžitý nástup reakce. Síla reakce je podmíněna velikostí dávky a dobou podávání. ČERNÝ BEZ SIRUP Napomáhá při rozpouštění hlenů v dýchacích cestách. Plod bezu pročišťuje organismus a podporuje pocení. Vhodné je použití při snižování nadváhy. Doporučuje se při chřipkových stavech, při léčbě zánětu hrtanu, hltanu a sliznice dutiny ústní. Dále je doporučován při léčbě revmatismu. GRAPEFRUITOVÝ SIRUP Zvyšuje obranyschopnost, zlepšuje látkovou výměnu a krevní oběh. Upravuje hladinu cukru, upravuje hladinu cholesterolu, mírní potíže spojené s revmatismem. Posiluje kardiovaskulární aparát, zbavuje cévy nánosů. Velmi účinně detoxikuje organismus. IMUFIT BYLINNÁ SMĚS SIRUP Kompozice bylin v tomto sirupu slouží ke stimulaci organismu směrem ke zvýšení odolnosti. Odolnost zvyšují jak fyzickou, tak i psychickou. Výhodou je fakt, že účinky rostlin se v této směsi potencují. Stimulují celý organismus, zvyšují výkon, jsou vhodné pro sportovce a řidiče. IBIŠKOVÝ SIRUP Účinně tlumí suchý kašel. Využíván je rovněž při zánětech hltanu a průdušnice. Mírní projevy kuřáckého kašle. Schopnost ibišku zvlhčovat a hojit se využívá při zánětech dutiny ústní, dásní, při spáleninách a akné. Méně známá je jeho schopnost mírnit projevy zánětu ledviny a močových cest. JÍNAN DVOULALOČNÝ SIRUP Jínan má regulační účinky na celý kardiovaskulární aparát. Jínan zabraňuje křečovitým stahům tepen, rozšiřuje cévy, snižuje propustnost kapilár a upravuje jejich tonus. Byl prokázán přímý vliv jínanu na prokrvování mozku.

6 JITROCEL KOPINATÝ SIRUP Využívá se především na problémy horních cest dýchacích. Chrání sliznice a kůži, snižuje jejich dráždivost, ztekucuje husté hleny a ulehčuje vykašlávání. Jitrocel působí protizánětlivě, snižuje intenzitu a četnost kašle. LIPOVÝ KVĚT SIRUP Je používán jako podpora při rýmě, kašli a nachlazení. Má sedativní účinek při stresu a nespavosti. Účinnost lípy při poruchách spánku byla klinicky prokázána. Zvyšuje potivost při onemocněních, usnadňuje odkašlávání při zahlenění a zánětu průdušek. MÁTA PEPRNÁ SIRUP Tlumí a odstraňuje křeče zejména trávicího traktu. Působí dezinfekčně, povzbuzuje vylučování trávicích šťáv a snižuje krevní tlak. Při sníženém vylučování žluči, při žlučových kamenech. Máta také podporuje chuť k jídlu. RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ SIRUP Pomáhá při výskytu žaludečních vředů a hojení sliznic. Podporuje výkonnost při fyzické a psychické zátěži. Rakytník je velice silný biogenní stimulátor. Tlumí bolest, zlepšuje krevní oběh, podporuje hojení tkání, zvyšuje odolnost organismu, podporuje imunitu. Pomáhá odbourávat toxické a škodlivé látky z těla. Používá se také při kloubních potížích, zejména léčí revma a dnu. Rakytník je bohatý na přírodní vitamín C, organické kyseliny, stopové prvky a mnoho dalších cenných látek. MEDUŇKA LÉKAŘSKÝ SIRUP Působí sedativně a pomáhá navodit klidný a plnohodnotný spánek. Sirup se používá zejména v případech nervového a fyzického vyčerpání, nespavosti a depresích. ŠALVĚJ LÉKAŘSKÁ SIRUP Účinný proti nadměrnému pocení. Podporuje léčbu při zažívacích potížích ( nadýmání, pomalém trávení, říhání, plynatosti ). Blahodárný účinek má šalvěj na mozkovou činnost při duševní vyčerpanosti, uvolňuje psychický přetlak, zvyšuje koncentraci a tlumí stařecký třes. ŠÍPKOVÝ SIRUP Je celoročním, velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Z dalších aktivních látek jde zejména o karoteny ( provitamín A ), vitamíny B1,B2,P,K a kyselinu nikotinovou. Zvyšuje obranyschopnost organismu proti chřipce a nachlazení. Čaj připravený z šípku je mírně projímavý a močopudný. Doporučuje se při tzv. jarní únavě.

7 TYMIÁN OBECNÝ SIRUP Je bohatý na tymol, který má značně dezinfekční účinky. Tymián je jedno z nejsilnějších rostlinných antiseptik, které je účinné proti bakteriím, plísním, střevním prvokům a parazitům. YZOP LÉKAŘSKÝ SIRUP Využívá se zejména při zahlenění, zánětu průdušek, kašli, bronchiálních zánětech a účinně tlumí projevy astmatu. Podporuje trávení, uvolňuje křeče, lehce projímá a působí močopudně. ZÁZVOR OBECNÝ SIRUP Příznivě působí zejména na žaludeční obtíže jako je pocit plnosti, pálení žáhy, plynatost, nucení na zvracení. Aktivuje střevní peristaltiku. Účinný je také na příznaky kinetóz ( nevolnost při jízdě dopravním prostředkem ). HROZNOVÝ OLEJ Olej lisovaný ze semen hroznů. Byl prokázán vliv těchto látek na zvýšení elasticity pokožky, zvýšení pevnosti kapilár, tepen a žil, zvýšení vitality krevních buněk. Vykazuje velice silnou antioxidační aktivitu, zejména pak v kombinaci s vitaminem C a E. Redukuje kapilární lomivost. Omezuje vznik křečových žil, otoky a bolesti nohou. Vyniká silnou aktivitou proti volným radikálům, inhibicí enzymatických systémů, které rozvíjejí zánět a omezují tvorbu histaminu. PUPÁLKOVÝ OLEJ Za studena lisovaný olej příznivě ovlivňuje metabolizmus tuků, zrychluje jejich spalování a zabraňuje jejich ukládání. Reguluje krevní tlak a činnost srdce. Snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob. Vyhlazuje pleť, působí protizánětlivě a je účinný proti akné. Upravuje hladinu cholesterolu. Pomáhá při menstruačních obtížích a hormonální nerovnováze. Vhodným rozšířením funkcí pupalky jsou látky s antioxidačním účinkem. V tomto produktu plní tuto funkci přírodní vitamin E. RAKYTNÍKOVÝ OLEJ Je bohatý na vitamíny, minerální látky, flavonoidy, nenasycené mastné kyseliny, organické kyseliny a další. Při vnitřním použití účinně pomáhá upravovat hladinu cholesterolu. Užívá se jako podpůrný prostředek snižující riziko vzniku infarktu. Významně stimuluje imunitní systém. Prospívá kloubům, je vhodnou podporou při revmatismu a dně. Jedná se o bylinku unikátních vlastností, proto ji doporučujeme konzumovat denně a v každém věku. Rakytník má výrazný regenerační a epitelizační účinek. Zevně je vhodný na onemocnění kůže, popáleniny, omrzliny, ekzémy a drobná poranění. Zvyšuje pružnost pokožky, omezuje tvorbu vrásek, podporuje hojení bez tvorby jizev, podporuje růst vlasů.

8 ARTROREGEN KLOUBNÍ TONIKUM Glukosamin sulfát je spolu s chondroitinem důležitou stavební součástí kloubních obalů, vazů a chrupavek. Účinky přípravku jsou rozšířeny o bylinný komplex, který působí protizánětlivě, chondroprotektivně a tlumí bolest. Přípravek pomáhá chránit a regenerovat poškozené chrupavky, opotřebované klouby, zmírňuje bolesti kloubů a páteře. Při zvýšené zátěži snižuje riziko poškození kloubů a svalových zranění. Komplex bylin obsahuje vysoké procento kyseliny křemičité, která snadno proniká do sliznic a napomáhá při procesech hojení. Bršlice zvyšuje vylučování solí kyseliny močové, což působí při dně a revmatismu.

Teplota vaporizace (uvedené teploty vaporizace jsou jen orientační, vždy se poraďte se svým lékařem) Bylina. Použití

Teplota vaporizace (uvedené teploty vaporizace jsou jen orientační, vždy se poraďte se svým lékařem) Bylina. Použití Bylina Teplota vaporizace (uvedené teploty vaporizace jsou jen orientační, vždy se poraďte se svým lékařem) Použití Aloe Vera 177 C - 204 C Aloe posiluje organismus, zlepšuje buňečnou regeneraci, působí

Více

Ceník wellness služeb

Ceník wellness služeb Ceník wellness služeb AROMA KOUPEL Z KAČENČINÝCH HOR voňavá lázeň v přírodní dřevěné vaně, při svíčkách a se zdravým občerstvením 20 minut.. 250 Kč HORSKÁ KOZÍ SAUNA Pro ubytované v Kozím chlívku 60 minut

Více

OK Omega-3 Complete. o A 90 % DDD o D 3 100% DDD o E 40% DDD o Q10 má 60 mg

OK Omega-3 Complete. o A 90 % DDD o D 3 100% DDD o E 40% DDD o Q10 má 60 mg OK Omega-3 Complete posiluje činnost srdce - kardiovaskulární systém, je více zaměřená na srdce než Gama a Omega snižuje hladinu cholesterolu i když dokáže plně nahradit léky, nemá vedlejší účinky a nevzniká

Více

Lymphastim. Nový lymfodrenážní přístroj pro estetickou praxi

Lymphastim. Nový lymfodrenážní přístroj pro estetickou praxi Lymphastim Nový lymfodrenážní přístroj pro estetickou praxi Lymphastim LYMFODRENÁŽ A JEJÍ CHARAKTER Lymfatické masáže (lymfodrenáže) aktivují tok lymfy v lymfatickém systému, který je významnou součástí

Více

Marocké zlato ARGANOVÝ ARGAN OLEJ

Marocké zlato ARGANOVÝ ARGAN OLEJ Marocké zlato ARGANOVÝ OLEJ ARGANOVÝ OLEJ ZEMĚ PŮVODU Stromy Argania Spinosa rostou v jihozápadním Maroku Arganový olej, který Vám přinášíme, pochází z produkce regionu Agadir ARGANIA SPINOSA SVATÝ STROM

Více

POSÍLENÍ IMUNITY (IMUNOMODULANCIA)

POSÍLENÍ IMUNITY (IMUNOMODULANCIA) POSÍLENÍ IMUNITY (IMUNOMODULANCIA) Imunita je nedílnou součástí našeho života. Ovlivňuje naše zdraví jak kladným, tak záporným způsobem. Musíme dbát na její rovnováhu a správnou funkci, abychom se cítili

Více

AKTIVNÍ SLOŽKY PŘÍPRAVKU: Detoxikují uložené tukové buňky Podporují rychlé spalování tuků Napomáhají úbytku hmotnosti

AKTIVNÍ SLOŽKY PŘÍPRAVKU: Detoxikují uložené tukové buňky Podporují rychlé spalování tuků Napomáhají úbytku hmotnosti AKTIVNÍ SLOŽKY PŘÍPRAVKU: Detoxikují uložené tukové buňky Podporují rychlé spalování tuků Napomáhají úbytku hmotnosti RAPID SLIM Máte pocit, že si vaše tělo ukládá stále více tuku do zásoby? Vyzkoušela

Více

Podvýživa, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Podvýživa, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Podvýživa, hrozba moderní doby PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Podvýživa je stav, kdy se tělu nedostávají základní živiny. Příčin je řada. Podobně jako obezita i podvýživa se stává strašákem moderního věku

Více

PŘEDMLUV A TRÁVICÍ TRAKT

PŘEDMLUV A TRÁVICÍ TRAKT Obsah PŘEDMLUVA... 9 TRÁVICÍ TRAKT... 15 1. Šťávy a směsi šťáv... 16 2. Čaje... 22 3. Koktejly... 27 SRDEČNÍ A CÉVNÍ SOUSTAVA... 39 1. Šťávy a směsi šťáv... 40 2. Čaje... 48 3. Koktejly... 51 JÁTRA A ŽLUČNÍK...

Více

KOMPLEXNÍ VÝŽIVOVÝ SYSTÉM GU HYDRATACE, ENERGIE A REGENERACE

KOMPLEXNÍ VÝŽIVOVÝ SYSTÉM GU HYDRATACE, ENERGIE A REGENERACE KOMPLEXNÍ VÝŽIVOVÝ SYSTÉM GU HYDRATACE, ENERGIE A REGENERACE Výživový systém GU byl pečlivě sestaven a vytvořen tak, aby podpořil výkon sportovce dostatečnou hydratací, kvalitní energií a následnou regenerací

Více

PORUCHY PAMĚTI A SOUSTŘEDĚNÍ

PORUCHY PAMĚTI A SOUSTŘEDĚNÍ PORUCHY PAMĚTI A SOUSTŘEDĚNÍ S narůstajícím věkem se může snižovat výkonnost paměti a soustředění a může docházet k poruchám paměti. Ročně je v zemích Evropské unie nově diagnostikováno na 600 000 pacientů

Více

Atopický ekzém - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vitamínové doplňky a alternativní medicína

Atopický ekzém - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vitamínové doplňky a alternativní medicína Atopický ekzém Co je to atopický ekzém atopický je slovo řeckého původu a znamená cizí, zvláštní, něco co vyvěrá na povrch. Atopický ekzém je zánětlivé onemocnění kůže, provázené svěděním a suchostí pokožky,

Více

Obsah. 1. Nastartujte svůj den 11. 2. Polévky a předkrmy 21. 3. Lehké svačiny a obědy 33. 4. Hlavní chod 47. 5. Přílohy 91. 6. Moučníky a dezerty 101

Obsah. 1. Nastartujte svůj den 11. 2. Polévky a předkrmy 21. 3. Lehké svačiny a obědy 33. 4. Hlavní chod 47. 5. Přílohy 91. 6. Moučníky a dezerty 101 ÚVOD 3 Obsah Úvod 4 1. Nastartujte svůj den 11 2. Polévky a předkrmy 21 3. Lehké svačiny a obědy 33 4. Hlavní chod 47 5. Přílohy 91 6. Moučníky a dezerty 101 7. Domácí pečivo 113 Seznam receptů a jejich

Více

180 INDIFERENTNÍ GEL pro univerzální použití 600 ml 51,24 Kč 21 62,00 Kč MASÁŽNÍ OLEJE

180 INDIFERENTNÍ GEL pro univerzální použití 600 ml 51,24 Kč 21 62,00 Kč MASÁŽNÍ OLEJE Péče o zdraví: masážní a léčebná kosmetika MASÁŽNÍ GELY 280 AKNÉ GEL 250 ml 74,38 Kč 21 90,00 Kč 286 ALPSKÝ GEL 250 ml 74,38 Kč 21 90,00 Kč 296 ARTROREGEN GEL 250 ml 95,04 Kč 21 115,00 Kč 336 ARTROREGEN

Více

Jíme pro zdraví aneb. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Jíme pro zdraví aneb. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Jíme pro zdraví aneb božská lékárna PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Zdravotní stav se odráží na našem zevnějšku. Řadu potíží lze zmírnit nebo zcela odstranit vhodně zvolenými potravinami. Které to jsou, jaký

Více

Pavlína Kyjovská 386415

Pavlína Kyjovská 386415 Pavlína Kyjovská 386415 patří mezi klasické narkomanie, vytváří typické farmakologické i psychické závislosti Farmakologicky účinnou látkou je alkaloid nikotin (obsažen v tabáku). Na nervový systém může

Více

Jídlo, produkty a služby pro RESTART VAŠEHO ŽIVOTA. Autorka: Ing. Radka Burdychová,Ph.D., MBA

Jídlo, produkty a služby pro RESTART VAŠEHO ŽIVOTA. Autorka: Ing. Radka Burdychová,Ph.D., MBA Jídlo, produkty a služby pro RESTART VAŠEHO ŽIVOTA Autorka: Ing. Radka Burdychová,Ph.D., MBA RESTARTs NutriAcademy= NutriAcademy Akademie výživy a sportu: prestižnímoderní společnosts tradicía vynikajícímodborným

Více

HYPERTENZE VYSOKÝ KREVNÍ TLAK

HYPERTENZE VYSOKÝ KREVNÍ TLAK HYPERTENZE VYSOKÝ KREVNÍ TLAK Arteriální hypertenze (vysoký krevní tlak) patří v dnešní době k nejčastějším poruchám zdravotního stavu populace, jak v rozvojových, tak i ve vysoce vyspělých zemích. Arteriální

Více

www.printo.it/pediatric-rheumatology/cz/intro

www.printo.it/pediatric-rheumatology/cz/intro www.printo.it/pediatric-rheumatology/cz/intro Behcetova nemoc Verze č 2016 2. DIAGNÓZA A LÉČBA 2.1 Jak se BN diagnostikuje? Diagnóza se stanovuje hlavně na základě klinických projevů, její potvrzení splněním

Více

sp.zn.sukls18558/2015

sp.zn.sukls18558/2015 sp.zn.sukls18558/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE STREPFEN flurbiprofenum pastilky Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro Vás důležité údaje. Tento přípravek

Více

POKUD CHCEME INVESTOVAT DO SVÉHO ZDRAVÍ DĚLEJME TO MOUDŘE A INFORMOVANĚ

POKUD CHCEME INVESTOVAT DO SVÉHO ZDRAVÍ DĚLEJME TO MOUDŘE A INFORMOVANĚ POKUD CHCEME INVESTOVAT DO SVÉHO ZDRAVÍ DĚLEJME TO MOUDŘE A INFORMOVANĚ Doporučení očistné bylinné kúry: Během užívání těchto bylinných směsí doporučujeme zvýšit příjem kvalitní čisté vody, aby došlo i

Více

Hydratační maska s proteiny z hedvábí

Hydratační maska s proteiny z hedvábí Hydratační maska s proteiny z hedvábí Baleni: 38 g. Kód: 1202 Cena pro vás: 88 Kč Cena katalogová: 136 Kč Je to dokonalá maska pro letní horké období, kdy se opalujeme a jsme vůbec více vystaveni přírodním

Více

Co byste měli vědět o přípravku

Co byste měli vědět o přípravku Co byste měli vědět o přípravku Co byste měli vědět o přípravku RoActemra Nalezení té pravé léčby revmatoidní artritidy (RA) je velmi důležité. S dnešními léky na RA najde mnoho lidí úlevu, kterou potřebují.

Více

Byliny na nemoci z nachlazení - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vitamínové doplňky a alternativní medicín

Byliny na nemoci z nachlazení - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vitamínové doplňky a alternativní medicín Byliny na nemoci z nachlazení - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vitamínové doplňky a alternativní medicín Období s teplotami těsně nad bodem mrazu bývají nejhorším obdobím pro šíření nemocí z nachlazení. Záměrně

Více

Katalog dárků. Svět wellness Infinit WWW.SVET-WELLNESS.CZ. Majdalenky 10, Brno Lesná tel.: +420 739 500 252

Katalog dárků. Svět wellness Infinit WWW.SVET-WELLNESS.CZ. Majdalenky 10, Brno Lesná tel.: +420 739 500 252 Katalog dárků Svět wellness Infinit WWW.SVET-WELLNESS.CZ Majdalenky 10, Brno Lesná tel.: +420 739 500 252 FITNESS PRO JEDNU OSOBU ČASOVĚ NEOMEZENO V Infinit na vás čeká moderní, plně klimatizované fitness

Více

sp.zn.sukls73280/2013

sp.zn.sukls73280/2013 sp.zn.sukls73280/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ONCOZOL 2,5 MG, potahované tablety (letrozolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Více

Předcházejme kloubním bolestem a prodlužme si aktivní život!!!!

Předcházejme kloubním bolestem a prodlužme si aktivní život!!!! Aktivní život Aloe Ever-Shield Deodorant poskytuje účinnou celodenní ochranu proti pachu potu v podpaždí a může se aplikovat přímo po sprchovaní či po holení bez pocitu štípání. Společnost Forever Living

Více

Příloha III. Dodatky k příslušným bodům souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace

Příloha III. Dodatky k příslušným bodům souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Příloha III Dodatky k příslušným bodům souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace 43 Dodatky jsou součástí odpovídajících bodů souhrnu údajů o přípravku pro monovalentní vakcíny proti spalničkám Bod

Více

BIO VANILKA BIO KOKOS

BIO VANILKA BIO KOKOS Luxusní péče za skvělou cenu BIO VANILKA BIO KOKOS VŮNĚ TROPICKÝCH OSTROVŮ PRO POTĚŠENÍ VŠECH SMYSLŮ Zbavte se stresu a všech starostí v uvolňující lázni Body SPA! Přípravky tělové péče Body SPA Vám otevřou

Více

JAK SPRÁVNĚ UŽÍVAT INFRASAUNU

JAK SPRÁVNĚ UŽÍVAT INFRASAUNU ÚVOD ZDRAVÉ POCENÍ U VÁS DOMA Saunování v infrasaunách Marimex přínáší blahodárný pocit pohody, pročištění organismu, zvýšení obranyschopnosti, prokrvení celého těla a uvolnění svalstva. Speciální infračervené

Více

301006 APPARATUS OF BLOOD PRESSURE REDUCTION PŘÍSTROJ PRO NORMALIZACI ARTERIÁLNÍHO TLAKU ( JEŽEK )

301006 APPARATUS OF BLOOD PRESSURE REDUCTION PŘÍSTROJ PRO NORMALIZACI ARTERIÁLNÍHO TLAKU ( JEŽEK ) 301006 APPARATUS OF BLOOD PRESSURE REDUCTION PŘÍSTROJ PRO NORMALIZACI ARTERIÁLNÍHO TLAKU ( JEŽEK ) Přístroj se skládá: z kovového léčivého ozubení z čepů, z obvodů, z kovového úchytu a krytu. Mechanismus

Více

Novinky mimo katalog 2012

Novinky mimo katalog 2012 Novinky mimo katalog 2012 Krémy na ruce TianDe 40109 Krém na ruce Sluneční olivy Účinek: Olivový olej v kombinaci s výtažkem z perel propůjčuje krému vynikající vyživující a hydratační vlastnosti. Dokonale

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0767 Šablona: III/2 2. č. materiálu: VY_ 32_INOVACE_124 Jméno

Více

Cítit se skvěle na duši i těle

Cítit se skvěle na duši i těle Obšťastník únor 2014 Cítit se skvěle na duši i těle Náchodská 442/149, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Připravujeme pro Vás novou proceduru: NEVIDITELNÁ MASÁŽ, aneb terapie tmou. Léčba tmou je u nás významná

Více

Dobré zdraví, lepší život. Produktová prezentace Winalite Bio-wave řízení zdraví

Dobré zdraví, lepší život. Produktová prezentace Winalite Bio-wave řízení zdraví Dobré zdraví, lepší život Produktová prezentace Winalite Bio-wave řízení zdraví Zdraví - nekonečné téma pro člověka Zdraví je nevyčerpatelným tématem pro zachování rozvoje lidstva. Podle statistických

Více

TAJEMSTVÍ KRÁSY. smyslná. prírodní komplexní. 100% pøírodní kosmetika úèinných látek s celou silou dokonalých rostlin

TAJEMSTVÍ KRÁSY. smyslná. prírodní komplexní. 100% pøírodní kosmetika úèinných látek s celou silou dokonalých rostlin TAJEMSTVÍ KRÁSY GREEN LUXURY prírodní komplexní smyslná 100% pøírodní kosmetika úèinných látek s celou silou dokonalých rostlin Vázené zákaznice, Vázení zákazníci, Rostliny mohou zpùsobit skuteèný zázrak

Více

Perfektním pomocníkem pro zachování krásy vlasů je arganový olej, který je jedním z nejhodnotnějších přírodních darů.

Perfektním pomocníkem pro zachování krásy vlasů je arganový olej, který je jedním z nejhodnotnějších přírodních darů. KAŽDÝ Z NÁS MUSÍ SVÝM VLASŮM DODAT TUTO ZÁKLADNÍ PÉČI: DŮKLADNĚ JE UMÝT, HYDRATOVAT, VYŽIVIT A OCHRÁNIT. Ať se jedná o vlasy kosmeticky upravené či přirozené, vždy na ně negativně působí smog, atmosférické

Více

Řada pro mastnou pleť

Řada pro mastnou pleť Řada pro mastnou pleť 5020 Čistící gel Jemný, čistící a nepěnivý gel šetrně a hloubkově čistí pleť. Odstraňuje zbytky make-upu a kožního mazu, zároveň neporušuje ph pokožky a nevysušuje pleť. Obsahuje

Více

Studie o zkušenostech se špatným zacházením v dětském věku (ACE) realizovaná v ČR ZÁVĚREM. Velemínský Miloš

Studie o zkušenostech se špatným zacházením v dětském věku (ACE) realizovaná v ČR ZÁVĚREM. Velemínský Miloš Studie o zkušenostech se špatným zacházením v dětském věku (ACE) realizovaná v ČR ZÁVĚREM Velemínský Miloš Cílem studie bylo zjistit a zhodnotit frekvenci vybraných rizikových faktorů, které souvisejí

Více

Hydratační krém s medem a mateří kašičkou 50 ml. Produkt z řady péče o obličej

Hydratační krém s medem a mateří kašičkou 50 ml. Produkt z řady péče o obličej NOVINKY 2008/2009 Hydratační krém s medem a mateří kašičkou 50 ml Produkt z řady péče o obličej Popis: Krém obohacený minerály Mrtvého moře a vitamíny A, E, C, B5, medem a mateří kašičkou okamžitě dodává

Více

Plánujete miminko? Připravte se včas

Plánujete miminko? Připravte se včas Press kit Plánujete miminko? Připravte se včas 1 Několik zásad na začátek Každá nastávající maminka si prochází složitým obdobím, kdy se snaží dbát na to, aby svému tělu dodala vše potřebné pro správný

Více

Mladá pšenice - obsah živin - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vitamínové doplňky a alternativní medicína

Mladá pšenice - obsah živin - ZDRAVI-VITAMINY-DOPLNKY - vitamínové doplňky a alternativní medicína ŽIVINY V MLADÉ PŠENICI Vyvážené množství prakticky všech živin, které organismus potřebuje ke svému fungování - to je základ mimořádných účinků mladé pšenice. Jedna čajová lžička, tedy asi 3,5 g, sušeného

Více

Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje.

Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. PANCREOLAN FORTE (Pancreatinum) enterosolventní tablety Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. Tento přípravek je dostupný bez lékařského předpisu. Přesto

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. PANCREOLAN FORTE enterosolventní tablety pancreatinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. PANCREOLAN FORTE enterosolventní tablety pancreatinum sp.zn. sukls215371/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele PANCREOLAN FORTE enterosolventní tablety pancreatinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

sp.zn.sukls102844/2012, sukls102840/2012, sukls102838/2012, sukls102833/2012, sukls102826/2012, sukls102821/2012 sp.zn.

sp.zn.sukls102844/2012, sukls102840/2012, sukls102838/2012, sukls102833/2012, sukls102826/2012, sukls102821/2012 sp.zn. sp.zn.sukls102844/2012, sukls102840/2012, sukls102838/2012, sukls102833/2012, sukls102826/2012, sukls102821/2012 sp.zn.sukls197034/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Sorvasta 5 mg Sorvasta

Více

Pokud máte doma dítě s atopickým ekzémem, jistě pro vás není novinkou, že tímto onemocněním trpí každé páté dítě v Evropě.

Pokud máte doma dítě s atopickým ekzémem, jistě pro vás není novinkou, že tímto onemocněním trpí každé páté dítě v Evropě. Máme tu jaro a s ním, bohužel, zhoršení stavu většiny atopiků. Příroda se probouzí, tráva se zelená, první květiny a stromy kvetou a vzduch se alergeny jen hemží Co dělat s tím, aby to naši nejmenší přežili

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Daleron proti chřipce a nachlazení potahované tablety

Příbalová informace: informace pro pacienta. Daleron proti chřipce a nachlazení potahované tablety sp. zn. sukls65664/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Daleron proti chřipce a nachlazení potahované tablety paracetamolum, pseudoephedrini hydrochloridum, dextromethorphani hydrobromidum

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. FLECTOR EP GEL gel (diclofenacum epolaminum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. FLECTOR EP GEL gel (diclofenacum epolaminum) sp. zn. sukls168363/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE FLECTOR EP GEL gel (diclofenacum epolaminum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. APO-LETROZOL 2,5 mg Potahované tablety Letrozolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. APO-LETROZOL 2,5 mg Potahované tablety Letrozolum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls193293/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE APO-LETROZOL 2,5 mg Potahované tablety Letrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

PR & ADVERTISING. Rodiče C.I.C. metoda

PR & ADVERTISING. Rodiče C.I.C. metoda Rodiče C.I.C. metoda Překvapení Detoxikační balíček - jaro Právo BAMBI Analerg Abelia Alergis Alergie se může projevovat obtížemi na sliznici, v očích, zažívacími nebo močovými obtížemi či kožními vyrážkami.

Více

BioNase - O přístroji

BioNase - O přístroji BioNase - O přístroji Rychlý a účinný mobilní přístroj určený k léčbě senné rýmy a rýmy alergického původu. Stop senné rýmě a rýmě alergického původu fototerapií léčbou světelnými paprsky BioNase, bez

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls237437/2011

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls237437/2011 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls237437/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Cetixin 10 mg, potahované tablety cetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto

Více

DIABETES MELLITUS. Diabetes dělíme na diabetes mellitus 1. typu a 2. typu, pro každý typ je charakteristická jiná příčina vzniku a jiná léčba.

DIABETES MELLITUS. Diabetes dělíme na diabetes mellitus 1. typu a 2. typu, pro každý typ je charakteristická jiná příčina vzniku a jiná léčba. DIABETES MELLITUS Diabetes mellitus je dnes jedním z nejzávažnějších onemocnění hromadného výskytu. Diabetiků v celém světě významně přibývá. Dnes dosahuje výskyt diabetu v České republice kolem 7 %, pravděpodobně

Více

DYSPORT 500 SPEYWOOD JEDNOTEK Botulini toxinum typus A Prášek pro přípravu injekčního roztoku

DYSPORT 500 SPEYWOOD JEDNOTEK Botulini toxinum typus A Prášek pro přípravu injekčního roztoku PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DYSPORT 500 SPEYWOOD JEDNOTEK Botulini toxinum typus A Prášek pro přípravu injekčního roztoku Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

vylučování odpadních látek (tělo by bylo schopno samo sebe otrávit) vylučování odpadu v těle

vylučování odpadních látek (tělo by bylo schopno samo sebe otrávit) vylučování odpadu v těle Ledviny Odpadní látky vylučování odpadních látek (tělo by bylo schopno samo sebe otrávit) vylučování odpadu v těle kůže (soli a minerální látky) plíce (CO 2, H 2 O v podobě páry) vnitřnosti nestrávené

Více

Dopřejte si pocit neodolatelně jemné pokožky!

Dopřejte si pocit neodolatelně jemné pokožky! Tisková zpráva Praha, 27. dubna 2011 Fa NutriSkin poprvé přináší hydratační tělová mléka v lehkých svěžích vůních Dopřejte si pocit neodolatelně jemné pokožky! V péči o tělo jsme čím dál náročnější. Tak

Více

Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT

Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT ContiEarth radiální pneumatiky Radiální ocelová kostra a konstrukce ocelových nárazníků pro vynikající odolnost proti prořezání

Více

GLANUTA 50 mg Potahované tablety Bicalutamidum

GLANUTA 50 mg Potahované tablety Bicalutamidum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE GLANUTA 50 mg Potahované tablety Bicalutamidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

METABOLISMUS - PŘEMĚNA LÁTEK

METABOLISMUS - PŘEMĚNA LÁTEK METABOLISMUS - PŘEMĚNA LÁTEK funkce přijatých látek: 1) zdroj energie - životní děje 2) stavební funkce - orgány, tělní tekutiny 2 typy dějů: anabolické přeměna látek jednodušších na složitější + spotřeba

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Amizolmet 500 mg/ml injekční roztok. Metamizolum natricum monohydricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Amizolmet 500 mg/ml injekční roztok. Metamizolum natricum monohydricum Sp.zn.sukls195561/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Amizolmet 500 mg/ml injekční roztok Metamizolum natricum monohydricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 2008/2009 Dopravní a manipulační technika

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 2008/2009 Dopravní a manipulační technika Automobily ve všech fázích svého života (výroba, užití, likvidace) působí na životní prostředí stejně negativně jako ostatní druhy průmyslové činnosti. Automobil ovlivňuje životní prostředí v těchto oblastech:

Více

Juvenilní dermatomyozitida

Juvenilní dermatomyozitida www.printo.it/pediatric-rheumatology/cz/intro Juvenilní dermatomyozitida Verze č 2016 2. DIAGNÓZA A LÉČBA 2.1 Liší se nemoc u dětí od dermatomyozitidy u dospělých? U dospělých může dermatomyozitidu provázet

Více

5.6.10.11. Zátěž teplem

5.6.10.11. Zátěž teplem 5.6.10.11. Zátěž teplem http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/kategorizace-praci/zatezteplem Dle Vyhlášky č. 432/2003 Sb. zařazujeme do 4 kategorií. Podmínky ochrany zdraví při práci s rizikovými faktory

Více

NACHLAZENÍ, BOLEST V KRKU, KAŠEL, RÝMA

NACHLAZENÍ, BOLEST V KRKU, KAŠEL, RÝMA NACHLAZENÍ, BOLEST V KRKU, KAŠEL, RÝMA Cucavé tabletky se šalvějí, vitaminem C a inulinem Dr. Heart Šalvěj lékařská imunita, rovnováha v dýchacích cestách Vitamín C imunita, ochrana buněk. Šalvěj lékařská

Více

Chemické látky v našem životě

Chemické látky v našem životě Další vzdělávání pro pracovníky škol v Plzeňském kraji CZ.1.07/1.3.47/02.0010 Mgr. Vladimír Nápravník, Ph.D. 28. 2. 2014 Název vzdělávacího programu: Cíl: Materiál seznamuje účastníky s výběrem látek,

Více

Výživa pro krásu. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Výživa pro krásu. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Výživa pro krásu PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Podobně jako láska i krása prochází žaludkem. Suchá pokožka, lomivé nehty, padání vlasů a jiné jsou často vnějšími příznaky nedostatku konkrétních živin. Mysl

Více

Vážení přátelé, Dýchejte, uvolněte se, naslouchejte dotekům, důvěřujte, prožívejte. Prostě jen buďte. Jana Flaxová

Vážení přátelé, Dýchejte, uvolněte se, naslouchejte dotekům, důvěřujte, prožívejte. Prostě jen buďte. Jana Flaxová Vážení přátelé, Masáž je tradiční, přirozená metoda stimulující regenerační procesy v organismu. Je ideální součástí péče o zdraví a dobrou kondici každého dospělého bez rozdílu věku. Kvalitně a pravidelně

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE. Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE. Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Alendronate - Teva 70 mg Tablety Acidum alendronicum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Alendronate - Teva 70 mg Tablety Acidum alendronicum Sp.zn.sukls83569/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Alendronate - Teva 70 mg Tablety Acidum alendronicum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Karcinom pankreatu - zhoubný nádor slinivky břišní

Karcinom pankreatu - zhoubný nádor slinivky břišní Karcinom pankreatu - zhoubný nádor slinivky břišní Autor: Aneta Balejová Jde o velmi závažné nádorové onemocnění s vysokou úmrtností. Slinivka břišní je vnitřní orgán dlouhý 18-20cm. Nachází se v zadní

Více

LÉKAŘI ČR A KOUŘENÍ SOUČASNOSTI

LÉKAŘI ČR A KOUŘENÍ SOUČASNOSTI LÉKAŘI ČR A KOUŘENÍ VÝVOJ OD ROKU 1999 DO VÝVOJ OD ROKU 1999 DO SOUČASNOSTI ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA VÝZKUMU Výsledky reprezentativních sociologických výzkumů lékařů, realizovaných agenturou INRES SONES

Více

Potřeba živin: pes domácí, tak jako jeho divocí příbuzní, potřebuje pro svůj život víc než jen maso. Hlavní složky potravy jsou:

Potřeba živin: pes domácí, tak jako jeho divocí příbuzní, potřebuje pro svůj život víc než jen maso. Hlavní složky potravy jsou: Výživa začíná sáním mateřského mléka, a to až do odstavu (4 6 týdnů věku). Během odstavu nabízíme štěňatům granule pro štěňata. U robustních (labradorský retrívr, zlatý retrívr, aj.) a atletických plemen

Více

Vzdělávací obor: Prvouka

Vzdělávací obor: Prvouka VZDĚLÁVACÍ OBLAST : Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Tematický okruh / učivo: Lidé a věci. ČP 16-DUM č. 6 Ka Autor: Marta Kasalová Název: Oblečení Anotace: Na pracovním listě se žáci naučí rozlišovat

Více

148/2004 Sb. VYHLÁŠKA

148/2004 Sb. VYHLÁŠKA 148/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 24. března 2004, kterou se mění vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 108 odst. 1 zákona

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 9 1. Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Použití látky nebo přípravku: Mycí, čistící a bělící prostředek s dezinfekčním,virucidním,baktericidním

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky. Lidocaini hydrochloridum monohydricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky. Lidocaini hydrochloridum monohydricum Sp.zn. sukls134657/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky Lidocaini hydrochloridum monohydricum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože

Více

Éčka v potravinách. Jana Dostálová Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT, Praha

Éčka v potravinách. Jana Dostálová Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT, Praha Éčka v potravinách Jana Dostálová Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT, Praha Éčka jsou spolu s chemickými kontaminanty považována neodborníky za největší riziko z potravin současné doby. Jsou velmi častým

Více

Co je to léčivo? Léčivo léku

Co je to léčivo? Léčivo léku Léčiva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vlastimil Vaněk. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno

Více

TALISMAN. (dále také jen TAL 5.0 )

TALISMAN. (dále také jen TAL 5.0 ) ZVLÁŠTNÍ POJISTNÉ PODMÍNKY PRO INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ AVIVA ŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNY, A.S. TALISMAN (dále také jen TAL 5.0 ) Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tyto Zvláštní pojistné podmínky (dále také jen

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tamsulosin HCl 0,4 Prolong 1A Pharma

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tamsulosin HCl 0,4 Prolong 1A Pharma Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn.sukls102435/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Tamsulosin HCl 0,4 Prolong 1A Pharma potahované tablety s prodlouženým uvolňováním (tamsulosini

Více

Předmět: Ošetřovatelství. Obor: Zdravotnický asistent 4.D

Předmět: Ošetřovatelství. Obor: Zdravotnický asistent 4.D Předmět: Ošetřovatelství 4.D 1. Ošetřovatelská péče o nemocného s akutním infarktem myokardu 2. Ošetřovatelská péče o nemocného s CHOPN 3. Ošetřovatelská péče o nemocného s flebotrombózou 4. Ošetřovatelská

Více

STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA

STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA ÚVOD Při válcování za studena je povrch vyválcovaného plechu znečištěn oleji či emulzemi, popř. dalšími nečistotami. Nežádoucí

Více

Chrom a jeho sloučeniny (jako Cr)

Chrom a jeho sloučeniny (jako Cr) Chrom a jeho sloučeniny (jako Cr) další názvy - číslo CAS 7440-47-3 chemický vzorec Cr ohlašovací práh pro emise a přenosy do ovzduší (kg/rok) 100 do vody (kg/rok) 50 do půdy (kg/rok) 50 ohlašovací práh

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Gliolan 30 mg/ml prášek pro perorální roztok Acidi aminolevulinici hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Gliolan 30 mg/ml prášek pro perorální roztok Acidi aminolevulinici hydrochloridum Příbalová informace: informace pro uživatele Gliolan 30 mg/ml prášek pro perorální roztok Acidi aminolevulinici hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. FINEX 5 mg potahované tablety (finasteridum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. FINEX 5 mg potahované tablety (finasteridum) sp.zn. sukls106165/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele FINEX 5 mg potahované tablety (finasteridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Sledujte v TV Receptáři i prima nápadn. padů

Sledujte v TV Receptáři i prima nápadn. padů Sledujte v TV Receptáři prima nápadn padů každou neděli kolem 12:00 hodiny na TV Prima Neděle 7.4. 2013 Reportáž na začátku pořadu: Kapalná hnojiva Fantazie Podpora z přírodyp rody Výsadba zeleniny do

Více

Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku

Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku Důležité bezpečnostní informace pro pacienty léčené přípravkem MabThera 1 Co byste měl(a) vědět o přípravku MabThera Pokud máte revmatoidní artritidu (RA), pak

Více

KALENDÁŘ PREVENCE PRO MUŽE

KALENDÁŘ PREVENCE PRO MUŽE KALENDÁŘ PREVENCE PRO MUŽE Prevence nádorových i závažných nenádorových onemocnění je v našem životě velice důležitá. Nádory i nemoci jako vysoký tlak, cukrovka i jiné, mohou probíhat dlouho bez jakýchkoliv

Více

J i h l a v a Základy ekologie

J i h l a v a Základy ekologie S třední škola stavební J i h l a v a Základy ekologie 02. Příroda, krajina a životní prostředí Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Než začneme propolis užívat

Než začneme propolis užívat Než začneme propolis užívat Před prvotním použití propolisu provedeme zkoušku na citlivost. Testujeme na dlaňové straně zápěstí na kůži, vetřeme tinkturu smotkem vaty a necháme uschnout. Nevznikne-li na

Více

Navrhovaná technická opatření vedoucí k šetrnějšímu provozu mateřských center s ohledem na dopady na životní prostředí

Navrhovaná technická opatření vedoucí k šetrnějšímu provozu mateřských center s ohledem na dopady na životní prostředí Navrhovaná technická opatření vedoucí k šetrnějšímu provozu mateřských center s ohledem na dopady na životní prostředí - návrh tzv. long listů jednotlivých mateřských center CMR BOBEŠ Rámcově bychom měli

Více

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát základní funkce hlavních orgánů a orgánových soustav rostlin i živočichů ročník 6. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát základní funkce hlavních orgánů a orgánových soustav rostlin i živočichů ročník 6. č. č. 9 název anotace očekávaný výstup druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 6. Pohlavní a nepohlavní rozmnožování V pracovních listech se žáci seznámí se základními funkcemi

Více

Důležité informace o užívání přípravku Tasigna

Důležité informace o užívání přípravku Tasigna Důležité informace o užívání přípravku Tasigna Co je důležité vědět o přípravku Tasigna Přípravek Tasigna je lék vydávaný pouze na lékařský předpis. TASIGNA se používá k léčbě leukemie nazývané chronická

Více

STANDARDNÍ LÉČBA. MUDr. Evžen Gregora OKH FNKV Praha

STANDARDNÍ LÉČBA. MUDr. Evžen Gregora OKH FNKV Praha STANDARDNÍ LÉČBA MUDr. Evžen Gregora OKH FNKV Praha HISTORICKÝ PŘEHLED 1844-1850 popsány první případy postižení skeletu s ložisky plazmatických buněk 1873 Dr. Rustizky zavádí označení mnohočetný myelom

Více

Press kit Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů?

Press kit Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů? Press kit Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů? 1 Chronické střevní problémy trápí stále více pacientů V posledních letech roste počet těch, kteří se potýkají s chronickými střevními záněty.

Více

PANTRA TURBO AUTOMAT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

PANTRA TURBO AUTOMAT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 22.9.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název p ípravku Název: íslo CAS: íslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2

Více

BLÍZKÁ SETKÁNÍ TŘETÍHO VĚKU Praktická univerzita zdraví pro všechny lidi zralého věku

BLÍZKÁ SETKÁNÍ TŘETÍHO VĚKU Praktická univerzita zdraví pro všechny lidi zralého věku BLÍZKÁ SETKÁNÍ TŘETÍHO VĚKU Praktická univerzita zdraví pro všechny lidi zralého věku Pro všechny, které zajímá, jak optimálně upravit svůj životní styl a jak efektivně předcházet či alespoň zmírnit zdravotní

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška, kterou se provádí 18 písm., d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích

Více

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 2 3 4 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám za zakoupení zařízení Aroma Decor značky LANAFORM. Difuzér esenciálních olejů Aroma Decor je spojení špičkové technologie, pohodlí

Více

P - 2. stupeň. rozmanitost životních podmínek přírodniny živé přírodniny neživé botanika zoologie přírodní děje

P - 2. stupeň. rozmanitost životních podmínek přírodniny živé přírodniny neživé botanika zoologie přírodní děje Obecná biologie a genetika zařadit správně přírodniny mezi živé a neživé vysvětlit, co zkoumají jednotlivé vědy vyjmenovat přírodní děje zdůvodnit vliv jednotlivých přírodních dějů na přírodu vymezit základní

Více