Kdo je BUDDY (1 5) Jak získat Erasmáka (6) MySection (7 11) Základní úkoly Buddyho (12 16) Orientation week (17) Nejčastější dotazy (18 19) Bonusy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kdo je BUDDY (1 5) Jak získat Erasmáka (6) MySection (7 11) Základní úkoly Buddyho (12 16) Orientation week (17) Nejčastější dotazy (18 19) Bonusy"

Transkript

1

2 Kdo je BUDDY (1 5) Jak získat Erasmáka (6) MySection (7 11) Základní úkoly Buddyho (12 16) Orientation week (17) Nejčastější dotazy (18 19) Bonusy (20) Užitečné odkazy (21)

3 1 Ahoj buddy, seznam se s ESN! ESN je studentská organizace, která funguje na principu studenti pomáhají studentům. Věnujeme se všem zahraničním studentům, kteří k nám přijíždějí v rámci programu Erasmus+, a snažíme se jim pobyt co nejvíce zpříjemnit. Spolu s Oddělením mezinárodních vztahů Univerzity Palackého pořádáme tzv. Orientation Week, během kterého se Erasmák dozví všechny praktické informace. Dále organizujeme výlety, exkurze, národní prezentace a další zajímavé akce a zahraničním studentům jsme vždy k dispozici.

4 2 Kdo je BUDDY? Buddy je něco jako parťák nebo kamarád pro zahraničního studenta v jeho novém světě. Vyzvedne ho na nádraží, dopraví na koleje, ukáže mu nejbližší obchod s potravinami a jeho školu. Jako Buddy tak poznáš spoustu nových přátel a hlavně si u toho procvičíš cizí jazyk.

5 CO MÁM UDĚLAT PRO TO, ABYCH SE S TAL BUDDYM? 3 Napiš nám, že se chceš stát Buddym na hr.esn@upol.cz. Poté ti pošleme odkaz do systému MySection, kde se zaregistruješ a vybereš si Erasmáka. Obdržíš také odkaz na facebookovou skupinu BUDDIES ESN UP Olomouc, ve které probíhá veškerá komunikace mezi ESN a Buddíky, ale i mezi Buddíky samotnými. Ze začátku máš určitě spoustu dotazů, a proto je ti k dispozici tento manuál, kde najdeš odpovědi na většinu otázek. Pokud jich budeš mít víc, neváhej se na nás obrátit na facebookové skupině pro Buddíky nebo soukromě na výše uvedeném u.

6 Proč se stát BUDDYM? 4 Získáš nové kamarády z různých koutů světa Zlepšíš si své jazykové a komunikační dovednosti Uděláš hned několik dobrých skutků Dozvíš se spoustu zajímavostí z jiných kultur Budeš se moct účastnit našich ESN akcí Pokud se ti ESN organizace zalíbí, můžeš se stát jejím členem

7 Dva nejčastější dotazy: 5 MUSÍM MLUVIT ANGLICKY? Angličtina není podmínkou. Studenti k nám přijíždějí z různých konců světa a můžeš využít své znalosti i z jiných jazyků jako španělštinu, francouzštinu, polštinu, italštinu, holandštinu, portugalštinu a spoustu dalších. MUSÍM BÝT STUDENTEM UP? Rozhodně nemusíš, ale je velmi důležité znát Univerzitu Palackého, abys mohll/a svému Erasmákovi všechno náležitě vysvětlit a ukázat.

8 Jak získat Erasmáka? 6 V pravý čas obdržíš odkaz na přihlášení do systému MySection, ve kterém si musíš vytvořit profil, abys získal/a svého Buddyho. Stejně tak Erasmáci se přihlašují do tohoto systému, kde o sobě vyplní nejnutnější informace ohledně příjezdu apod. V My Section si jednoduše vybereš Erasmáka podle tvé fakulty a dalších informací. Pozor! Vyber si pouze jednoho! Respektuješ tak ostatní Buddíky, kteří si Erasmáka ještě nenašli. Až budou mít všichni jednoho, upřesníme další postup. Nezodpovídáme za počty různých národností, takže neovlivníme, jestli na tebe vyjde například španělsky mluvící Erasmák. Pokud ti jde o procvičení jazyka, tak se např. ve španělštině můžeš procvičit během různých ESN akcí, kde tě jistě tvůj Erasmák seznámí s ostatními a my tě tam rádi uvidíme.

9 MySection 7 MySection je systém, který sdružuje všechny Buddíky, Membry a Erasmáky. Slouží k hledání Erasmáků, ale také k registraci na akce pořádané ESN UP Pro registraci do systému stačí vyplnit krátký online formulář, který ti zašleme mailem, a pak jen, aby tě Buddy Coordinator aktivoval

10 MySection Jakmile tě Buddy Coordinator aktivuje, můžeš se přihlásit a hned na úvodní stránce uvidíš Erasmáky, kteří ještě nemají svého Buddyho. Kliknutím na Take si ho vybereš. 8

11 MySection 9 Po té, co si vybereš Erasmáka, budeš ho moci najít v záložce My students

12 MySection 10 Po rozkliknutí Erasmáka uvidíš základní informace o něm

13 MySection 11 ale také čas a místo příjezdu.

14 Základní úkoly každého Buddyho: PŘED PŘÍJEZDEM ERASMÁKA KONTAKTOVAT SVÉHO ERASMÁKA Oslov Erasmáka co nejdříve (Facebook, ). Měj na paměti, že Erasmákovi chodí spousta ů, a tak nemusí odpovědět ihned. Buď trpělivý, a pokud se Erasmák neozve, kontaktuj nás. Tip: Nejsnadněji probíhá komunikace na Facebooku, proto doporučujeme poslat odkaz na tvůj facebookový účet hned v prvním u! ;-) 2. ZJISTIT, KDY A JAK PŘIJEDE Poraď mu, jak se dostane do Olomouce a zajdi pro něj na nádraží. Tip: vyměňte si telefonní čísla v případě nečekaných situací. (Pokud ze zásadních důvodů nemůžeš Erasmáka vyzvednout, zkus zjistit, jestli ve stejnou dobu nepřijíždí i jiný Erasmák a případně se domluv s jiným Buddíkem nebo kamarádem. Ideální je využít FB skupiny pro Buddíky) Pro cestu z Prahy doporučujeme RegioJet, kde se erasmák domluví bez problémů anglicky a cesta je navíc pohodlnější. V případě, že přiletí do Vídně, doporučujeme autobus Student Agency z letiště do Brna a poté přesednout na SA z Brna do Olomouce.

15 Základní úkoly každého Buddyho: PŘED PŘÍJEZDEM ERASMÁKA ZJISTI, ZDA MÁ ERASMÁK VŠECHNY POTŘEBNÉ INFORMACE Zejména se jedná o studijní záležitosti (předměty, jméno koordinátora na fakultě), ale také informace k ubytování (kde bude bydlet, jaké je vybavení na kolejích, že potřebuje kabel pro připojení k internetu), dále info o životě v Olomouci, o počasí a podobně 4. PORAĎ MU Ať si vezme s sebou aspoň 5 pasových fotek. Smění si peníze, bude je potřebovat hned od začátku. Doporučujeme aspoň 3000 Kč. Ať si okopíruje kartičku zdravotního pojištění a pas (ID), pro případ, že je ztratí. Ať se podívá na webovou stránku ESN UP, kde najde další informace o tom, co si nezapomenout. 5. INFORMUJ HO O ORIENTATION WEEKU Dozví se zde plno informací, potká tam všechny ostatní Erasmáky, bude se moci zaregistrovat na akce ESN UP, koupit českou SIM kartu. Více informací k Orientation weeku bude na webu a program i na FB stránce. Tento semestr OW začíná

16 Jak se můžeš ty připravit na svého Erasmáka? 14 Počítej s nepředvídatelným Erasmáci si své plány můžou rozmyslet za pět minut dvanáct. Může nastat situace, že na tvůj první vůbec neodpoví. Také je možné, že se rozhodne o den déle zůstat v Praze a informuje tě o tom, při troše štěstí, v čas smluveného setkání. Také může nastat situace, že Erasmák dorazí do Olomouce v noci a nejlépe na autobusové nádraží kam přes noc jede poslední spoj kolem 11 večer a první kolem 4 ráno. Pokud by nastala tato situace, je nejlepší variantou taxi služba. V případě, že Erasmák dorazí například 3:30, můžeš ho poprosit, aby na tebe počkal, než pojedou první spoje. Na kolejích na Neředíně je nonstop recepce, takže s ubytováním by neměl být problém, ale pro jistotu doporučujeme kontaktovat paní recepční, nebo se na recepci osobně zastavit.

17 Základní úkoly každého Buddyho: KDYŽ UŽ JE ERASMÁK V OLOMOUCI Přivítej Erasmáka na smluveném místě, připrav si transparent apod. V případě, že Erasmák nedorazil na místo, buď trpělivý, může se stát, že Erasmák půjde na toalety, popřípadě z nádraží projde podchodem rovnou ven apod. Nejlepší místo na setkání je hlavní hala vlakového nádraží nebo konkrétní nástupiště, kde po chvíi zůstane stát jen jeden človíček s kufrem. 2. Ubytuj ho na přidělených kolejích dojeď s ním na koleje, pomož mu vyplnit veškeré dokumenty, zaplatit kauci, Pokud přijede v noci, smlouvu vyplní následující den, až budou paní referentky v kanceláři. 3. Zeptej se s čím potřebuje pomoct, popřípadě se s ním domluv na dalším setkání 4. Poraď mu, kde si koupí průkazku na MHD, kde najde nejbližší supermarket. 5. Pokud budete mít oba ještě energii, zajděte si do města třeba na pivo

18 Základní úkoly každého Buddyho: V PRŮBĚHU POBYTU ERASMÁKA 16 Buď Erasmákovi oporou. Může se stát, že bude potřebovat tvoji pomoc vyřešit něco na úřadech, kolejích, cizinecké policii. Také v případě, že se zraní nebo onemocní. V případě, že mu nemůžeš pomoct, pokus se zajistit někoho místo tebe. V žij se do dané situace a představ si, jakou podporu bys potřeboval ty sám. Na kolejích J. L. Fischera sídlí studentská lékařka, na kterou se můžete obrátit v případě potřeby.

19 ORIENTATION WEEK 17 Erasmáci jsou rozděleni do skupin, které si vyzvednou před jejich kolejemi tzv. Guidové. Ti je dovedou na místo konání OW. Proto je opravdu důležité, aby byl Erasmák přidán do skupiny Erasmus in Olomouc 2015/2016 na Facebooku, kde mu bude sděleno, kdy a kde je kdo vyzvedne. Během pondělního dopoledne se dozví vše o naší univerzitě, možnostech jazykového vzdělávání a hlavně, vše o ESN. Neméně důležitá informace je, že ESN během OW prodává: SIM karty Vodafone, switche, kabely na internet, vstupné na různé akce pořádané ESN během OW i celého semestru. Během OW si Guidové vyberou od své skupiny Erasmáků kartičky zdravotního pojištění, které si International Relations Office okopíruje. Pokud má Erasmák kopii obou stran, stačí ji dát Guidovi a nemusí se o nic víc starat. Pro návštěvu univerzitního lékaře toto musí být vyřízené. Co si s sebou má Erasmák vzít na OW? Je užitečné, když s sebou Erasmák má tužku, papír a diář. Během OW se zmiňují důležité informace a různé termíny, takže je fajn, když si je zapíšou. Proto doporučujeme, aby Erasmáci opravdu dávali pozor a potřebné informace si zapisovali.

20 Nejčastější dotazy: Co když můj Erasmák nebyl na OW v pondělí během placení akcí, ale chce se jich zúčastnit? V tom případě nás Erasmák musí navštívit v naší kanceláři v úředních hodinách, kde se na všem domluvíme. Naši kancelář naleznete na Tř. Svobody 26 ve druhém patře. 2. Mají Erasmáci povinnou docházku na přednášky? Jsou to studenti, jako my všichni. Párty jsou fajn, ale pokud budou chybět moc často, bude to pro ně mít stejné následky jako pro nás. 3. K čemu je Erasmákovi české telefonní číslo? Především k tomu, aby byli dostupní telefonicky jak pro univerzitu a pro ESN, tak pro své vlastní potřeby. Většině Erasmáků telefon v ČR nefunguje, nehledě na to, že je pro ně levnější komunikovat na území ČR s českým telefonním číslem. Samozřejmě je pro ně důležité, aby si mohli v akutních případech zavolat pomoc (policie, hasiči, záchranná služba). Nehledě na to, že i pro nás, buddíky, je vždy levnější komunikovat s Erasmákem na českém čísle. A nejdůležitější věc, proč mají mít SIM kartu od nás protože si ve Vodafone můžou volat všichni ZDARMA! A k tomu mají internet za 44Kč/měs.!

21 4. Jak a kdo řeší cizineckou policii? Cizinecká policie má svou pobočku v Olomouci, a proto Erasmáky a ostatní zahraniční studenty dovede Guide během OW na smluvenou schůzku právě na toto oddělení. 5. Co když si můj Erasmák chce otevřít český bankovní účet? V žádném případě to není problém. K této administrativě potřebuje potvrzení o studiu, pas a občanský průkaz. Určitě doporučujeme otevřít studentský bankovní účet, který je možný například v Komerční bance, ale můžete samozřejmě doporučit i jinou banku. 6. Jak s Erasmákem vyřídím průkazku na MHD? Během OW dostane každý Erasmák potvrzení o studiu, které předloží spolu s pasovou fotografií při koupi legitky. Nezapomeň svého Erasmáka upozornit, že legitka se nerazítkuje a má omezenou platnost. Také mu vysvětli, že v případě kontroly legitku musí předložit revizorovi. V případě, že Erasmák s sebou svou legitku nemá zrovna během této kontroly, je nutné ji vzít s sebou na DPMO i s lístkem o pokutě. 7. Co když můj Erasmák nemá vybrané předměty nebo je chce změnit? Na tomto se Erasmák domlouvá se svým katederním koordinátorem, který je vždy uveden v jeho dokumentech. Určitě je dobré za tímto koordinátorem jít i v případě, že předměty měnit Erasmák nechce. 19

22 Bonusy 20 BUDDÍCÍ!!! Protože si vážíme vaší práce a chtěli bychom vám usnadnit komunikaci s Erasmákem, dáme vám SIM kartu jako dárek! Na kartě je 150KČ kredit a volání ZDARMA DO SÍTĚ VODAFONE a internet za 44Kč/měsíc!!! SIM kartu si můžeš vyzvednout v kanceláři pro té, co si v MySection vybereš Erasmáka. Jako Buddíci, máte možnost účastnit se všech akcí pořádaných ESN pro Erasmáky. Máte zde možnost seznámit se s dalšími zahraničními studenty a s členy ESN UP Budeme si vážit tvojí pomoci například při OW. Může to být také tvůj první krok ke členství v ESN UP Olomouc.

23 Užitečné odkazy: (nezapomeň se o nich zmínit i svému Erasmákovi ) 21 ESN UP web Univerzitní web KOLEJE FB ESN UP FB skupina pro Olomoucké Erasmáky na rok 2015/ Lékařka pro studenty UP

24 22 Pokud se chceš na cokoliv zeptat, nebo nám něco hezkého napsat, s chutí do toho Monča Pospíšilová HR DEPARTMENT hr.esn@upol.cz

Buddy příručka ESN CULS PRAGUE

Buddy příručka ESN CULS PRAGUE Buddy příručka ESN CULS PRAGUE Obsah Před příjezdem studenta... 2 Vyzvednutí studenta... 2 Ubytování... 3 Univerzitní kampus... 4 Další užitečné informace... 4 Užitečné odkazy... 5 Co obnáší být buddym?

Více

Pokud byste měli jakékoliv otázky na naši organizaci nebo si nejste jistí, jestli se týkají jen Buddy Programu, potom piš na info@buddysystem.

Pokud byste měli jakékoliv otázky na naši organizaci nebo si nejste jistí, jestli se týkají jen Buddy Programu, potom piš na info@buddysystem. BUDDY PROGRAM JAK BÝT SPRÁVNÝM BUDDIEKEM Ještě jednou Ti jménem naší organizace organizace ESN VŠE Praha Buddy System o. s. gratulujeme k získání Buddyho. Pevně věříme, že si spolu budete rozumět a semestr

Více

Důležité kontakty. Eliška Rolfová (koordinátorka pro vyjíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS)

Důležité kontakty. Eliška Rolfová (koordinátorka pro vyjíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS) IC CUNI Buddy Programme Coordinator: Simona Zemanová zahraniční oddělení FHS UK: Důležité kontakty buddy@ic-cuni.cz zahranicni@fhs.cuni.cz Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka

Více

I m Buddy Guide. I m Buddy Guide Buddy Program isc.vutbr.cz #iscvutbrno

I m Buddy Guide. I m Buddy Guide Buddy Program isc.vutbr.cz #iscvutbrno I m Buddy Guide Obsah I m Buddy Guide Obsah Úvod Základní informace Úkol Buddyho? Výběr studenta Vyzvednutí + první kontakt Koleje Cizinecká policie Chceš být super Buddy? První kontakt Welcome pack Panda

Více

BUDDY GUIDE Letní semestr 2018

BUDDY GUIDE Letní semestr 2018 BUDDY GUIDE Letní semestr 2018 Jak se stát Buddym? Registruj se do Uni-Buddy na https://esnuct.broaddy.com/register/buddy Vyber si Erasmáka podle svých preferencí a termínu jeho příjezdu Kontaktuj ho!

Více

Kde mohou pracovat lidé s postižením?

Kde mohou pracovat lidé s postižením? Kde mohou pracovat lidé s postižením? 30 Chráněné dílny Lidé s postižením pracují v chráněných dílnách. Většina lidí, kteří pracují v chráněných dílnách jsou lidé s postižením. V chráněné dílně ale také

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu. National Taiwan University of Science and Technology

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu. National Taiwan University of Science and Technology Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu National Taiwan University of Science and Technology 1. Osobní údaje Jméno: Iuliia Ilinykh Kontakt: juliajulia663@gmail.com Délka pobytu: 18.02.2015

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy)

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy) SPOLU Olomouc SPOLU Olomouc, z. s. I Středisko podpory integrace Dolní náměstí 38, 779 00 Olomouc Tel: 585 237 194, e-mail: arp@spoluolomouc.cz, web: www.spoluolomouc.cz PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních

Více

Manuál k Office Smart Network

Manuál k Office Smart Network Manuál k Office Smart Network 1. Stránky Office Navštivte stránku office.smart-network.cz pro přihlášení do vašeho účtu. 2. Vaše první přihlášení V pravém horním rohu klikněte na přihlásit se. Do kolonky

Více

Buddy Guide. International Student Club VUT Brno Kolejní 4, 612 00 Brno Czech Republic www. isc.vutbr.cz

Buddy Guide. International Student Club VUT Brno Kolejní 4, 612 00 Brno Czech Republic www. isc.vutbr.cz Buddy Guide Úvod Tak na úvod, co se v příručce dočteš a k čemu slouží? Tato příručka by měla pomoci novým buddíkům, či novým lidem, kteří se chystají pick upovat zahraniční studenty přijíždějící na VUT(nejčastěji

Více

Důležité kontakty. Buddy Programme Coordinators: Jana Jelínková vicepresident@ic-cuni.cz, buddy@ic-cuni.cz 605 513 992

Důležité kontakty. Buddy Programme Coordinators: Jana Jelínková vicepresident@ic-cuni.cz, buddy@ic-cuni.cz 605 513 992 Důležité kontakty Buddy Programme Coordinators: Jana Jelínková vicepresident@ic-cuni.cz, buddy@ic-cuni.cz 605 513 992 Alternativní kontaktní osoba v IC CUNI: Michaela Banýrová secretary@ic-cuni.cz 604

Více

Výhody: menší nemocnice i fakulta, historické památky, zajímavé okolí, levnější ubytování i ceny v obchodech

Výhody: menší nemocnice i fakulta, historické památky, zajímavé okolí, levnější ubytování i ceny v obchodech Praktické informace ke stáži Erasmus v Nîmes (Montpellier) Studentka 5. ročníku Ivana Lukášová sepsala na základě svých zkušeností ze stáže ve francouzském Nîmes kromě reportáže i přehled praktických informací

Více

University of Szeged Faculty of Medicine

University of Szeged Faculty of Medicine University of Szeged Faculty of Medicine Studijní pobyt ERASMUS+ Lea Nováková Základní informace Studijní pobyt v rámci programu ERASMUS+ Pobyt v Szegedu je na jeden semestr je možnost zvolit si, zda zimní/letní

Více

Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany

Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany 1. Notifikace zde je soupis všech důležitých událostí a změn podle typu ikonky poznáš, zda je to suplování, aktualita na webových stránkách

Více

ESN Usti. Bc. Ondřej Pixa

ESN Usti. Bc. Ondřej Pixa ESN Usti Bc. Ondřej Pixa Co nás dnes čeká Představení ESN Možnost zapojení do ESN Usti Mobility na UJEP Představení ESN ESN International ESN International ESN CZ ESN Usti Největší studentský spolek v

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

Alternativní kontaktní osoba v IC CUNI: Michaela Banýrová secretary@ic-cuni.cz 604 315 179

Alternativní kontaktní osoba v IC CUNI: Michaela Banýrová secretary@ic-cuni.cz 604 315 179 Důležité kontakty Buddy Programme Coordinators: Tereza Hluchá (do 10. 9.) buddy@ic-cuni.cz 774 148 494 Dominika Exnerová (od 10. 9.) buddy@ic-cuni.cz 608 813 111 Alternativní kontaktní osoba v IC CUNI:

Více

International Student Club ÚSTÍ NAD LABEM BUDDY MANUAL

International Student Club ÚSTÍ NAD LABEM BUDDY MANUAL International Student Club ÚSTÍ NAD LABEM BUDDY MANUAL Milý Buddíku, do ruky se ti dostala příručka, ve které najdeš všechno, co budeš potřebovat vědět o svých povinnostech vůči svěřenému zahraničnímu

Více

QUICK N SIMPLE. Studentské vízum a dlouhodobý pobyt

QUICK N SIMPLE. Studentské vízum a dlouhodobý pobyt QUICK N SIMPLE Studentské vízum a dlouhodobý pobyt Ahoj, jsi student v České republice (dále ČR) ze zemí mimo Evropskou Unii? Máš studentské vízum? Chceš v ČR zůstat a dále studovat? Nejsi si moc jistý,

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/21.O288 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_57 Jméno autora: Pischová Třída/ročník: PVS 1

Více

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC?

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? E-shop s ekopalivy BIOMAC najdete na adrese https://eshop.biomac.cz 1 REGISTRACE/PŘIHLÁŠENÍ ZÁKAZNÍKA Máte dvě možnosti nákupu 1. Registrovaný zákazník Díky registraci

Více

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil 1 Obsah Užitečné informace... 3 Získání SIM s novým číslem... 3 Získání SIM se svým současným číslem... 3 Aktivace SIM... 3 ČVOP... 4 Jak získat ČVOP...

Více

Milý buddy, Přejeme ti hodně štěstí!

Milý buddy, Přejeme ti hodně štěstí! Milý buddy, velice nás těší, že ses přidal do našeho klubu a chceš se stát jeho součástí. Buddík je člověk ve všech směrech lepší, (života)schopnější a sebevědomější. Do buddy programu tedy vstupuješ s

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE. Aktivizačních a rozvojových programů - dále jen AR programy

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE. Aktivizačních a rozvojových programů - dále jen AR programy PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů - dále jen AR programy 1. Když nemůžu přijít, musím se omluvit Jak to mám udělat: Nejpozději 1 den dopředu zavolám, pošlu SMS nebo napíšu email,

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

Naše obec má novou aplikaci pro chytré telefony Stáhněte si aplikaci do Vašeho mobilu a otestujte všechny užitečné funkce

Naše obec má novou aplikaci pro chytré telefony Stáhněte si aplikaci do Vašeho mobilu a otestujte všechny užitečné funkce Naše obec má novou aplikaci pro chytré telefony Stáhněte si aplikaci do Vašeho mobilu a otestujte všechny užitečné funkce Vážení občané, jak jistě víte, přistoupili jsme k modernizaci komunikace mezi radnicí

Více

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment Supporting European Mobility for Employment Kontrolní seznam před odjezdem Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace

Více

Czech Nature Photo Návod

Czech Nature Photo Návod Czech Nature Photo Návod Tento návod vás provede všemi úkony nutnými pro úspěšné přihlášení vašich fotogra?ií do soutěže Czech Nature Photo. Pokud narazíte na problém, který není v tomto dokumentu podchycen,

Více

fb.com/klubrmosty

fb.com/klubrmosty fb.com/klubrmosty www.r-mosty.cz Vítej v Klubu R-Mosty! Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ve věku 10-21 let Možná tu jsi poprvé. Je-li ti mezi 10 a 21 lety, tak tohle všechno už teď tady můžeš získat!

Více

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem Základní údaje o studentovi Fakulta Fakulta informačních technologií Obor studia Úroveň studia v době pobytu v zahraničí Webové a softwarové inženýrství 2. ročník magisterské Zahraniční škola Země: Název

Více

ERASMUS+ UNIVERSITA CATÓLICA DE VALENCIA 2016/2017 ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ ANNA KREJČÍKOVÁ

ERASMUS+ UNIVERSITA CATÓLICA DE VALENCIA 2016/2017 ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ ANNA KREJČÍKOVÁ ERASMUS+ UNIVERSITA CATÓLICA DE VALENCIA 2016/2017 ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ ANNA KREJČÍKOVÁ PŘED ODJEZDEM Podívat se na stránky LF UP, kde najdete všechny potřebné informace ohledně výběrového řízení a dalšího

Více

MOHENDZODARO.NET. ing. Bakalářová Alena pro Osho Sugama Meditation Center 7/1/2018

MOHENDZODARO.NET. ing. Bakalářová Alena pro Osho Sugama Meditation Center 7/1/2018 2018 MOHENDZODARO.NET ing. Bakalářová Alena pro Osho Sugama Meditation Center 7/1/2018 Návod na správu profilu pro lektorky a masérky Mohendžodáro www.mohendzodaro.net Správa profilu a vlastních stránek

Více

JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU???

JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU??? Informační příručka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU??? Projekt "Podpora uživatelů drog při uplatnění na trhu práce" Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem - Operačním programem

Více

10% z každé zaplacené objednávky

10% z každé zaplacené objednávky V tomto manuálu tě podrobně seznámíme s provizním systémem Bastard.cz. Dozvíš se, jak se registrovat, kde najdeš bannery pro vložení na svůj web, kolik sis aktuálně vydělal a jak zažádat o vyplacení provize.

Více

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ pro studenty (nejen) nastupujících 1. ročníků 1. Přihlášení uchazečů na adrese https://iskam.upol.cz/ vyberte z menu položku Odkazy, pak Přihlášení uchazečů.

Více

Zahraniční stáž v Estonsku

Zahraniční stáž v Estonsku Zahraniční stáž v Estonsku Michaela Trnková a Filip Kocourek Obor: Civilní nouzová připravenost Termín: 12. 6. - 13. 4. 2018 Dne 6. 11. 2017 jsme se dozvěděli výsledky výběrového řízení, vybrány byly dvě

Více

Představujeme vám nový objednávkový a platební systém

Představujeme vám nový objednávkový a platební systém Představujeme vám nový objednávkový a platební systém Snažili jsme se udělat objednávání co nejjednodušší a zároveň dodat informace o veškerém dění okolo vašich dětí a našich obědů. Snažíme se vše usnadnit

Více

Postup zdravotní asistence

Postup zdravotní asistence Postup zdravotní asistence E.ON Zdraví Jak fungují naše zdravotní služby Lékař na telefonu... Nadstandard a kompenzace za dlouhodobý pobyt ve zdravotnickém zařízení... Doprava do zdravotnického zařízení

Více

Olomouc 2. 5. dubna 2015

Olomouc 2. 5. dubna 2015 Velikonoce s Olomouc 2. 5. dubna 2015 UBYTOVÁNÍ, REGISTRACE Registrace a ubytování proběhne ve čtvrtek 2. dubna od 14.30 do 17.30 hodin Domově mládeže Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické

Více

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2018/19

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2018/19 ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2018/19 Základní informace http://www.ff.upol.cz/ záložka studentům 1.Studijní řády a normy (Studijní a zkušební řád UP nový platný od 1. 9. 2017, Disciplinární řád UP)

Více

Fakulta/katedra/ateliér zahraniční školy: College of Computer Science

Fakulta/katedra/ateliér zahraniční školy: College of Computer Science Základní údaje o studentovi Fakulta: FIT CVUT Obor studia: Softwarové Inženýrství Úroveň studia v době pobytu v zahraničí: 3. Ročník Zahraniční škola Země: Taiwan Název zahraniční školy: Chung Hua University

Více

3. Nechám si podepsat Studijní plán od garanta studijního oboru. Neznám-li jeho jméno, podívám se do Karolínky http://karolinka.fsv.cuni.

3. Nechám si podepsat Studijní plán od garanta studijního oboru. Neznám-li jeho jméno, podívám se do Karolínky http://karolinka.fsv.cuni. Před a během Erasmus pobytu budu na české straně jednat se zahraničním oddělením FSV (OZS) a s Evropskou kanceláří RUK (EK RUK). Respektuji pokyny obou těchto institucí. V zahraničí se řídím instrukcemi

Více

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu Knihovna UMPRUM Obecné informace o knihovně: Vedoucí knihovny: Eva Mertová, DiS. Knihovnice: PhDr.Jiřina Dejmková, Bc. Anna Rýznarová Telefon: 251 098 205, 208 E-mail: knihovna@vsup.cz; mertova@vsup.cz;

Více

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Rudolfovská 9, České Budějovice, 37 6 09

Více

INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě

INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě 1 INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě Strana 1 (celkem 8) http://www.pohadkovaskola.cz Pohádková škola je další pomůcka, která ti může pomoci s přípravou do školy. Obsahuje

Více

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem

Základní údaje o studentovi. Zahraniční škola. Studijní pobyt v zahraničí. Aktivity před výjezdem Základní údaje o studentovi Fakulta: FIT Obor studia: Softwarové inženýrství Úroveň studia v době pobytu v zahraničí: Magisterské Zahraniční škola Země: Kanada Název zahraniční školy: University of Waterloo

Více

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ (pro studenty nastupujících 1. ročníků) 1. Přihlášení uchazečů na adrese http://iskam.upol.cz/ : Pouze studenti vyšších ročníků! Studenti nastupujících 1

Více

1. 9. 14. 9. 2012 v době od 7,00 14,00 hod. vždy jen v pracovní dny!!! 16. 9. 2012 ( neděle ) v době od 12,00 20,00 hod.

1. 9. 14. 9. 2012 v době od 7,00 14,00 hod. vždy jen v pracovní dny!!! 16. 9. 2012 ( neděle ) v době od 12,00 20,00 hod. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SPRÁVA KOLEJÍ A MENZ Šmeralova 12, Olomouc 771 11 V Olomouci dne: 24.4.2012 č.j.: 59 /2012 Příkaz ředitele SKM UP č. 3/2012 Organizace ubytovacího řízení pro akademický

Více

Doporučujeme vyhnout se komunikaci, která je: příliš složitá nepoužívejte dlouhé, komplikované věty

Doporučujeme vyhnout se komunikaci, která je: příliš složitá nepoužívejte dlouhé, komplikované věty PŘÍRUČKA PRO SNADNĚJŠÍ POROZUMĚNÍ S CIZINCEM Tato příručka vznikla s cílem usnadnit komunikaci mezi Vámi a cizincem. Konkrétními ukázkami komunikace s cizincem se snažíme předejít zbytečným neporozuměním.

Více

2. 9. 20. 9. 2013 v době od 7,00 14,00 hod. vždy jen v pracovní dny!!! 22. 9. 2012 (neděle) v době od 12,00 20,00 hod.

2. 9. 20. 9. 2013 v době od 7,00 14,00 hod. vždy jen v pracovní dny!!! 22. 9. 2012 (neděle) v době od 12,00 20,00 hod. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SPRÁVA KOLEJÍ A MENZ Šmeralova 12, Olomouc 771 11 V Olomouci dne: 16. 4. 2013 č.j.: 46 /2013 Příkaz ředitele SKM UP č. 3 / 2013 Organizace ubytovacího řízení pro akademický

Více

škola, studium další praktické záležitosti život v Turku cestování osobní doporučení doporučené zdroje kontakt

škola, studium další praktické záležitosti život v Turku cestování osobní doporučení doporučené zdroje kontakt Eva Šmahlíková škola, studium další praktické záležitosti život v Turku cestování osobní doporučení doporučené zdroje kontakt 2 finsky: Turun Kauppakorkeakoulu 1 ze 3 univerzit v Turku 2000 studentů semestr

Více

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2019/20

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2019/20 ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2019/20 Základní informace http://www.ff.upol.cz/ záložka studentům 1.Studium 1.1. Harmonogram akademického roku 1.2. Studijní plány a předměty 1.3. Studijní oddělení

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE. Jednodenních a Pobytových AR aktivit, dále jen AR programy

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE. Jednodenních a Pobytových AR aktivit, dále jen AR programy PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Jednodenních a Pobytových AR aktivit, dále jen AR programy 1. Když nemůžu přijít, musím se omluvit Jak to mám udělat: Nejpozději 1 den dopředu zavolám, pošlu SMS nebo napíšu email,

Více

LETNÍ KEMP MLÁDEŽE POD JEDNOU STŘECHOU. Strmilov 7. 14. 7. 2013

LETNÍ KEMP MLÁDEŽE POD JEDNOU STŘECHOU. Strmilov 7. 14. 7. 2013 Sdružení evangelické mládeže v České republice Jungmannova 9 110 00 Praha 1 info@semcr.cz http://semcr.cz/ IČ: 270 31 225 číslo účtu: 2700382555/2010 LETNÍ KEMP MLÁDEŽE POD JEDNOU STŘECHOU Strmilov 7.

Více

KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE):

KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE): KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE): Obsah Jak přihlásit hostitelku do Klubu hostitelek?... 2 Jaké jsou povinné údaje pro přihlášení hostitelky do Klubu hostitelek?... 2 Proč je

Více

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz Vybírat si můžete ze široké nabídky různých typů kurzů: - intenzivní týdenní - víkendové - měsíční - celoprázdninové - individuální - nebo můžete využít některý z vypsaných kurzů viz. níže Proč letní kurzy?

Více

Důležité kontakty. Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS)

Důležité kontakty. Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS) Ter IC CUNI Buddy Programme Coordinator: Tereza Hamáková zahraniční oddělení FHS UK: Důležité kontakty buddy@ic-cuni.cz zahranicni@fhs.cuni.cz Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka

Více

Organizace ubytovacího řízení pro akademický rok 2015/2016

Organizace ubytovacího řízení pro akademický rok 2015/2016 V Olomouci dne 20. 4. 2015 Č.j.: 64/2015 PŘÍKAZ ŘEDITELE SKM UP Č. 3/2015 Organizace ubytovacího řízení pro akademický rok 2015/2016 Organizace ubytovacího řízení na VŠ kolejích se týká výhradně kategorie

Více

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ (pro studenty nastupujících 1. ročníků) 1. Přihlášení uchazečů na adrese http://iskam.upol.cz. Studenti vyšších ročníků se přihlašují přes Portál UP: https://www.portal.upol.cz/

Více

Tréninkový kurz. Nová cesta, nová příležitost , Dolní Bečva

Tréninkový kurz. Nová cesta, nová příležitost , Dolní Bečva Tréninkový kurz Nová cesta, nová příležitost 5.8. 11.8.2018, Dolní Bečva ÚVODNÍ INFORMACE Ahoj všichni, právě čtete informativní dokument ke školení Nová cesta, nová příležitost. Jedná se o tréninkový

Více

Vojenská posádková ošetřovna Prostějov

Vojenská posádková ošetřovna Prostějov Adresa Letecká 1, Prostějov Vojenská posádková ošetřovna Prostějov Ošetřovna je uvnitř vojenských kasáren v Prostějově. Není to samostatná budova ve městě. Vyšetření probíhá každou středu od 13:00 hod.

Více

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. asistenti

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. asistenti Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. Služba nabízí bydlení v bytech po Praze. Služba mne může podpořit v zodpovědnosti za moji domácnost a za můj život. Ve službě

Více

Komunikujeme v digitálním světě i mimo něj

Komunikujeme v digitálním světě i mimo něj Komunikujeme v digitálním světě i mimo něj Co se naučíte V různých situacích budete volit různé způsoby komunikace. Zjistíte při tom, kdy je vhodné komunikovat prostřednictvím digitálních prostředků a

Více

UPOZORNĚNÍ: pokud vám Registrační formulář nelze otevřít v Internet Explorer, otevřete odkaz pomocí Google Chrome nebo jiného prohlížeče.

UPOZORNĚNÍ: pokud vám Registrační formulář nelze otevřít v Internet Explorer, otevřete odkaz pomocí Google Chrome nebo jiného prohlížeče. Přihlášení Přihlásíte se na odkazu www.taoist.cz/registrace nebo stránkách www.taoist.cz v záložce Plán akcí kliknete na R u akce IWS Praha. Po vyplnění registračního formuláře kliknete na tlačítko odeslat

Více

Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK

Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK Na webových stránkách fakulty www.ktf.cuni.cz (obrázek č. 1) a v záložce Veřejnost a dále Univerzita třetího věku naleznete informace o pořádaných kurzech

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu Knihovna UMPRUM Obecné informace o knihovně: Vedoucí knihovny: Eva Mertová, DiS. Knihovnice: PhDr.Jiřina Dejmková, Anna Rýznarová Telefon: 251 098 205, 208 E-mail: knihovna@vsup.cz; mertova@vsup.cz; dejmkova@vsup.cz;

Více

Moodle Návod pro studenty

Moodle Návod pro studenty Moodle Návod pro studenty Co je to Moodle? Moodle je e-learningové prostředí vytvořené v rámci projektu MAPLIMAT. Jsou zde ke stažení studijní opory a další materiály k předmětům inovovaným, nebo nově

Více

CASHBACK WOLD. Nakupujte velmi výhodně

CASHBACK WOLD. Nakupujte velmi výhodně CASHBACK WOLD Nakupujte velmi výhodně Co je to Cashback World Máte v peněžence kartu Tesco Clubcard? Pravděpodobně ano, protože jde o druhý největší věrnostní systém na světě. Ten první se jmenuje Cashback

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2017/18

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2017/18 ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2017/18 Základní informace http://www.ff.upol.cz/ záložka studentům 1.Studijní řády a normy (Studijní a zkušební řád UP nový platný od 1. 9. 2017, Disciplinární řád UP)

Více

Hotelový Rezervační Systém HRS

Hotelový Rezervační Systém HRS Hotelový Rezervační Systém HRS Deklarace záměru HRS je informační systém, který eviduje údaje o stavu pokojů (volný/obsazený), o ubytovaných hostech a jejich platbách. HRS kontroluje zda požadavek na ubytování

Více

Možnosti zahraničních mobilit. na akademický rok 2017/2018

Možnosti zahraničních mobilit. na akademický rok 2017/2018 Možnosti zahraničních mobilit na akademický rok 2017/2018 Informační schůzka pro studenty Katedra geografie Univerzita Palackého v Olomouci Petr Šimáček (petr.simacek@upol.cz) Druhy mobilit STUDIJNÍ vs.

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

METODICKÝ POKYN KVESTORA UP

METODICKÝ POKYN KVESTORA UP Olomouci dne: 25. 4. 2017 Č.j.: 92 / 2017 METODICKÝ POKYN KVESTORA UP K VÝBĚRU POPLATKŮ ZA UBYTOVÁNÍ V AKADEMICKÉM ROCE 2017/2018 Část I. Základní pokyny k provádění výběru poplatků za ubytování v akademickém

Více

... chceš si prodloužit školní léta?... nepřijali Tě na VŠ?

... chceš si prodloužit školní léta?... nepřijali Tě na VŠ? ... chceš si prodloužit školní léta?... nepřijali Tě na VŠ? Pomaturitní studium 2008/2009 Nepřijali Tě na VŠ nebo si chceš prostě jen prodloužit školní léta? Výhody pomaturitního studia u Tutoru: Status

Více

Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK. Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014

Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK. Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014 Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014 Osnova Úvod Legislativa Statistiky Zaměstnavatel Zaměstnanec Osnova Rady, tipy, doporučení

Více

METODICKÝ POKYN KVESTORA UP

METODICKÝ POKYN KVESTORA UP Olomouci dne: 12. 5. 2015 Č.j.: 64 / 2015 METODICKÝ POKYN KVESTORA UP K VÝBĚRU POPLATKŮ ZA UBYTOVÁNÍ V AKADEMICKÉM ROCE 2015/2016 Část I. Základní pokyny k provádění výběru poplatků za ubytování v akademickém

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

POZVÁNKA NA KONFEREN CI A VELETRH BIOMED ISRAEL 2017

POZVÁNKA NA KONFEREN CI A VELETRH BIOMED ISRAEL 2017 POZVÁNKA NA KONFEREN CI A VELETRH BIOMED ISRAEL 2017 The 16th Life Sciences & Technology Week David InterContinental Tel Aviv, Israel 23. - 25. 5. 2017 1. Organizace akce Česko-izraelská smíšená obchodní

Více

Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018

Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018 Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018 Jaké projekty nadační fond Srdce na dlani pro děti z dětských domovů organizuje? Motivační program Stipendium Prázdninové praxe Pedagogicko psychologická

Více

ZRÁDNÉ MĚSTO. (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu)

ZRÁDNÉ MĚSTO. (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu) ZRÁDNÉ MĚSTO (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu) Není žádný problém se ztratit. Ať už na nákupu v obchodním domě nebo na výletě v cizím městě. Ztratit se můžete jedna dva. Ale dá se tomu

Více

Manuál pro studenty při podávání žádostí

Manuál pro studenty při podávání žádostí Správa účelových zařízení VŠE v Praze Manuál pro studenty při podávání žádostí Obsah Podávání žádostí... 2 1. Přihlášení studentů VŠE... 2 2. Přihlášení studentů jiných škol (Registrace)... 2 3. Po přihlášení

Více

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování:

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: 1. REZERVACE - uskutečněním rezervace, si zarezervujete nákup u knihkupce,

Více

Milý organizátore Akce Památky, Kontakt pro dotazy a jiné

Milý organizátore Akce Památky, Kontakt pro dotazy a jiné Milý organizátore Akce Památky, děkujeme ti, že jsi se rozhodl/a pořádat brontosauří víkendovku na pomoc památkám a že jsi ji zařadil/a pod program Akce Památky. Věříme, že naše spolupráce bude vzájemně

Více

DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ)

DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ) DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ) Akademický rok a semestr výjezdu: letní semestr 2012 Země výjezdu: Finsko DOMÁCÍ ŠKOLA: - Obor studia: Mediální studia - Ročník studia na FHS UK v době

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Lyoness tajemství nakupovat

Lyoness tajemství nakupovat Možnosti nakupování Lyoness tajemství nakupovat 1. Uplatnění CashBack karty 2. Přímá platba (Potvrzení o platbě) 3. Originální poukázky 4. Online poukázka 5. Převod elektrické energie a plynu 1. Uplatnění

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Školení pro tutory zahraničních studentů 7. 1. 2015 Jinonice (6004)

Školení pro tutory zahraničních studentů 7. 1. 2015 Jinonice (6004) Školení pro tutory zahraničních studentů 7. 1. 2015 Jinonice (6004) Lenka Lukešová, Eliška Rolfová Jakým tutorem se můžete stát? Tutor kamarád: seznámení se životem v Praze, s českou kulturou Tutor pomocník

Více

Smlouva. o poskytování služby Podpora samostatného bydlení. 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město:

Smlouva. o poskytování služby Podpora samostatného bydlení. 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město: Smlouva o poskytování služby Podpora samostatného bydlení 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město: a 2. Rytmus od klienta k občanovi o.p.s. Adresa: Londýnská

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Manuál pro úplnou registraci klienta

Manuál pro úplnou registraci klienta Manuál pro úplnou registraci klienta 1 1. Načtěte si stránky www.maxitip.cz a vpravo nahoře vyberte ZAREGISTRUJTE SE. 2. Otevře se Vám registrační formulář. 2 3. První zadáte přihlašovací údaje: Přihlašovací

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

-již mnoho programů přechází na tuto možnost vyplácení přes Payoneer

-již mnoho programů přechází na tuto možnost vyplácení přes Payoneer Payoneer patří mezi nejlepší platební společnosti -již mnoho programů přechází na tuto možnost vyplácení přes Payoneer -kartou lze platit přes internet, v obchodě, vybírat z jakéhokoliv bankomatu po celém

Více

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1 1. PROHLÉDNĚTE SI OBRÁZKY A KTERÉ TÍSŇOVÉ LINKY K NIM PATŘÍ. ZAPAMATUJTE SI JE. 155 158 150 1 2. PŘIŘAĎTE TELEFONNÍ ČÍSLO KE SPRÁVNÉMU OBRÁZKU 155 158 150 2 3. VYTOČTE

Více

Dobrovolnictví není jenom o tom, že někomu věnujeme svůj čas. Je to především jedinečná příležitost získat nové přátelé a rozšířit si obzory.

Dobrovolnictví není jenom o tom, že někomu věnujeme svůj čas. Je to především jedinečná příležitost získat nové přátelé a rozšířit si obzory. Dobrovolnictví není jenom o tom, že někomu věnujeme svůj čas. Je to především jedinečná příležitost získat nové přátelé a rozšířit si obzory. Paběrkování bude skvělou možností nasát čerstvého vzduchu venkova,

Více

MANUAL PRO MANUÁL PRO NOVĚ PŘÍCHOZÍ

MANUAL PRO MANUÁL PRO NOVĚ PŘÍCHOZÍ MANUAL PRO MANUÁL PRO NOVĚ PŘÍCHOZÍ Obsah INFORMACE O VAŠÍ SIM KARTĚ... 3 Co vše najdete na své SIM kartě?... 3 SIM karta T- Mobile... 3 SIM karta Vodafone... 3 DODATEČNÁ AKTIVACE VAŠEHO NOVÉHO ČÍSLA U

Více