S T Á L E U TŘENÁ TABULE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S T Á L E U TŘENÁ TABULE"

Transkript

1 I když jsme malí, dokážeme velké věci! Školní časopis Masarykovy ZŠ a MŠ v Žihli číslo 14. / červen 11 Konec školního roku 2010/2011 se nenávratně přiblížil a mně nezbývá nic jiného, než se s vámi se všemi rozloučit a popřát vám hezké prázdniny a úspěšný start do nového školního roku. Aby nevypadalo mé loučení tak stroze, chtěla bych poděkovat. V prvé řadě mým kolegům a zaměstnancům školy za to, že i když se potýkáme s malým počtem žáků naší školy a tím pádem malým finančním obnosem na výplatách, pracují všichni s plným nasazením a není jim lhostejný chod a osud školy. Dále mé díky patří letošním deváťákům, kteří i když nedosahovali excelentních výsledků ve vědomostních soutěžích, dosáhli velkého úspěchu sami v sobě, protože se stali partou, která drží při sobě a vzájemně si pomáhá. Přeji jim do dalšího života hlavně hodně zdraví, štěstí a splnění přání, které si vysnili. No a vám všem ostatním děkuji za přízeň, kterou ke škole chováte a v září se těším s plným nasazením na naše další setkání. Hana Baborová, ředitelka školy S T Á L E U TŘENÁ TABULE IV. ročník SUT, soutěže mj. o ,- Kč je u konce. Více informací o jejím letošním průběhu na str. 5 a Karel Bažant, Standa Bláha, Helena Čechurová, Honza Frank, Katka Fúdorová, Kamila Kalousová, Dalibor Kociňák, Zdeněk Kouřil, Ivetta Krynesová, Bára Kůsová, Míša Maroušková, Venca Novák, Lenka Sládková, Monika Šubrtová, Vojta Volek a Honza Zápotocký Na 1. stupni proběhla v pátek 17. června tradiční Školní akademie. U vchodových dveří d si můžete prohlédnout historicky první školní tablo. Letošní mistři SUTu si ve středu vyzkoušeli mistrovský sport na golfovém hřišti. Slavnostní loučení s deváťáky proběhne 30. června od 9 hodin na obecním úřadě. Letošní vysvědčení nedopadlo dobře, protože po jeho předání nebude k obědu řízek, ale rizoto. Příští školní rok se můžete těšit na novou paní učitelku. youtube.com/watch?v=3iirmhz119g&feature=player_embedded Šéfredaktor: Venda Bažantová Do tohoto čísla dále přispěli: Míša Maroušková, Kamila Kalousová, devítka, Hana Baborová, Květa Fillerová (Žihadlo na webu Přispět do časopisu a získat body pro třídu do SUTu můžete i vy! Náš zihadlo@klikni.cz)

2 Anglie 2011 školní zájezd Na začátku června měli žáci a žákyně naší školy možnost poznat kousek světa a vyzkoušet si své znalosti angličtiny v praxi vyrazili jsme totiž na výlet do Anglie. Celkem sedmnáct odvážlivců vyrazilo v neděli odpoledne ze slunných Čech do zamračeného Londýna. Cesta autobusem byla vskutku úmorná: přes Německo, Belgii, Francii a tunelem do Anglie. Ale jelikož jsme se dost těšili, nikdo si z dvacetihodinového natřásání nic nedělal. Dopoledne už jsme si za vydatného deště prohlíželi Londýn. Navštívili jsme místo, kde se nedávno oženil princ William Westminsterské opatství, také slavný Big Ben a kouzelná náměstí Picadilly Circus a Trafalgar Square, kde jsme zvládli první konverzaci nakupování. Velkým dobrodružstvím byla cesta Londýnským metrem, kde se kupodivu nikdo neztratil. Nejstarší metro v Evropě nás dovezlo až k muzeu Madame Tussauds, kde jsme se vyfotili se svými oblíbenými hvězdami, projeli se po historii Londýna, zkoukli 4D film o superhrdinech a nechali se vyděsit ve strašidelném obludáriu. Ani jsme si nevšimli, že už se blíží večer. To už jsme ale začali být všichni trochu nervózní, protože nás čekalo setkání s rodinami, u kterých jsme měli po dva dny bydlet. Budeme jim rozumět? Dokážeme ze sebe vydolovat alespoň něco anglicky? Naštěstí se ukázalo, že rodiny jsou na nás připraveny. Pochopili, že jsme nervózní, byli na nás milí a snažili se nás povzbudit. Ke konci pobytu se některým dětem z rodiny ani odjet nechtělo. Díky pobytu přímo v rodinách se většině z nás povedlo uplatnit svou angličtinu v praxi, zjistit odlišnosti i shody v anglickém způsobu života, vyzkoušet pověstnou anglickou kuchyni a nasát do sebe něco z působivé atmosféry londýnského života. Druhý den nás čekal výlet k památnému Stonehenge, které na nás (i přes neuvěřitelné množství turistů) velmi zapůsobilo. Zbytek dne jsme strávili (díkybohu za pěkného počasí) v městečku Salisbury, kde jsme si prohlédli katedrálu. Poslední den jsme strávili opět v Londýně. Prohlédli jsme si nultý poledník, muzeum námořnictví a poté se svezli na lodi po Temži až do centra, kde jsme ve čtvrti Covent Garden společně navštívili muzeum dopravy a pak už samostatně proběhali obchůdky, pobavili se u vystoupení pouličních umělců a naposledy se nechali opájet ruchem velkoměsta. U největší a nejznámější turistické atrakce - Oka jsme se s Londýnem rozloučili posledním pohledem na světoznámý Big Ben a rozjeli se zpátky k domovu. A i když se nám odtud neodjíždělo lehko, domů jsme se přece jen velmi těšili. Co by totiž měly všechny naše nové zážitky za smysl, kdybychom se o ně nemohli podělit s naší rodinou a přáteli? 1/ Líbilo se všem v Anglii? Vrátili byste se tam? 13 z 15 dětí by se rádo vrátilo! 2 děti jenom možná (asi strach ) Ale nikdo neřekl ne a to je úspěch! Což znamená, že se tam všem líbilo...! 2) A která památka vyhrála? Muzeum Madame Tussauds! (6 hlasů z 15) Ano - 13 Ne - 0 Možná - 2

3 IV. ročník 2010/2011 Jestliže jsme vloni mohli sledovat nejnapínavější ročník SUT, kde až do poslední chvíle nebylo jisté, zda vyhraje loňská sedmička nebo osmička, letos byla situace obdobná jen do listopadu. Loňští osmáci, letošní deváťáci, v prosinci totiž nasadili k nepřekonatelnému trháku. Do té doby totiž skoro vyrovnaný souboj nejstarších ročníků nahrával spíše letošním osmákům v poměru bodů 52 proti 48. Deváťáci ale dokázali za prosinec získat rekordních 31 bodů, na což osmáci odpověděli pouhými 18 body a nástup loňských mistrů už nedokázali zastavit. Devítka totiž od ledna do konce května dokázala přibrat dalších 110 bodů, tedy o 32 bodů víc než osmáci a zajistili si výhodnou pozici do závěrečného finále. Deváťáci vůbec dominovali téměř ve všech oblastech možného zisku bodů: získali nejvíce bodů za úklid (21), za práci s třídním webem (21), za výzdobu třídy a školy (33), za sportovní činnost (18), Také počet aktivit za celý rok se zastavil na nejvyšším počtu 82. Osmáci jsou jasně druzí téměř ve všem a lze očekávat, že svá dosavadní druhá místa přetvoří v příštím ročníku SUTu v mistrovské tažení. Za úklid totiž získali celkem 17 bodů, za web 19, za sport 17 a celkově vytvořili 72 aktivit, jen o deset méně než letošní mistři. Jediná aktivita, ve které osmáci jasně dominovali (zejména díky šéfredaktorce), bylo dodávání příspěvků do Žihadla, když získali celkem 15 bodů, tedy o 5 víc než jejich největší konkurenti. U osmáků se poprvé v SUTu přikročilo k novince odečtu bodů za nevhodné chování během prosincového Rozsvěcení vánočního stromku. Sedmáci se letos příliš nepředřeli. Celkem dokázali vytvořit 42 aktivit, za což nemohli čekat víc než souboj o bronzové příčky. Nejvíce se společně s nejstaršími drželi v úklidu (16 bodů) a sportovních disciplínách (15 bodů), zbylé aktivity byly silně podprůměrně bodově hodnocené. I sedmáky postihl odečet jednoho bodu za nevhodné chování a skončili na posledním místě. Šesťáci letos především sbírali zkušenosti ve svém prvním působení v SUTu a nevedli si vůbec špatně. Nezískávali příliš bodů za vlastní aktivity, ale stačilo jim snažit se tak, aby dokázali získat bronzové umístění. Ve výzdobě školy a třídy dokonce dokázali porazit i starší osmáky. V těsném závěsu za nimi byli i při aktualizaci vlastních webových stránek. V celkem 45 aktivitách mají započítáno pouhých 12 bodů za úklid a stali se tak třídou s nejhorším úklidem během školního roku 2010/2011.

4 V pátek proběhlo finále již čtvrtého ročníku školní soutěže SUT. Každé finále má naprosto jinou podobu, ale vždy je neuvěřitelně napínavé. Letošní ročník byl ve znamení dvou soubojů o třetí místo se poprala šestá a sedmá třída; a takřka krvavý souboj se odehrál na nejvyšších postech mezi osmáky a deváťáky. Osmička byla loni poražena o takřka neviditelný chloupek a letos si nechtěla nechat titul vzít. Devítka zase chtěla obhajobou titulu vítězoslavně zakončit své působení na této škole. Soutěžních úkolů (mohli jsme vidět vyměňování poškozené duše, určování rostlin, minutové disciplíny, kreslení, hry se slovy i rybaření) se všechny třídy zhostily na výbornou, rozhodovaly tedy body, které žáci získaly během roku za tvorbu webových stránek jednotlivých tříd, pořádání soutěží, výzdobu tříd i chodeb a mnoho jiného. A jak to tedy nakonec dopadlo? První místo si zaslouženě obhájila devátá třída a osmáci byli právem zklamaní první místo by si zasloužili za svou celoroční snahu i oni. Třetí místo si vybojovala šestá třída a věřím, že čtvrté místo sedmáky nakopne k extra výkonu příští rok. Na konci roku totiž ukázali, že bojovat umí. Ale ta lenost!!! Závěr soutěže patřil velice vypečenému vystoupení deváťáků, které pobavilo a rozveselilo všechny vítěze i poražené. Na odpolední akademii potom deváťáci předali svůj znak nástupcům, žákům páté třídy, kteří se budou muset hodně snažit, aby se svými úspěchy vyrovnali letošním deváťákům. Gratulujeme všem třídám; aniž by si to totiž uvědomili, vyhráli také. Se svými kamarády šli společně za stejným cílem a čas strávený ve škole se najednou ukázal vcelku snesitelný. Děkujeme také vedení školy, které poskytlo hodnotné ceny a všem pedagogům, kteří své žáky podporovali na cestě SUTem. Všem přejeme krásné prázdniny a v září začínáme znovu. S prázdným bodovým kontem, ale s výjimečným nadšením!

5 pan učitel karel lapský Jaké máte koníčky, pane učiteli? Zahradničím, hodně čtu historické knihy hlavně o 1. a 2. světové válce a také poslouchám muziku. Jak dlouho se věnujete těmto koníčkům? Zahradničím něco asi přes třicet let. Hudbu už teď poslouchám jen pasivně, ale dříve jsem poslouchal i aktivně. Proč učíte zrovna fyziku? Protože ji mám rád již od střední školy a také protože je tam hodně matematiky, kterou mám taky rád. Co říkáte na žáky na naší škole? Jsou naprosto stejní jako na jiných školách. Během června jsme s úspěchem zvládli Pětiboj Martiny Sáblíkové i přes vysokou nemocnost a časový pres. S disciplínami si žáci a žákyně naší školy poradili dobře snad s výjimkou šplhu, tam máme ještě rezervy! Nejúspěšnějšími pětibojaři z prvního stupně naší školy se stali Valentýna Hynková, Lucie Hyžíková, Aneta Havlíková, Jan Mašek, Filip Hořejší a Vojtěch Fink a z druhého stupně Míša Janečková, Sára Kozová, Helča Čechurová, Ivan Novák, Standa Bláha a Michal Čechura. Nejlepším pětibojařem celé školy se stal Ivan Novák. Z celé veselé akce vzniklo ještě veselejší video: Za pomoc při tvorbě videa děkujeme především Tereze Kubrtové a Pavle Maškové, žákyním osmé a deváté třídy zejména Míše, Helče a Kamče z devítky a Míše a Vendě z osmičky. A samozřejmě panu Jiřímu Bláhovi, který nám celé video dal dohromady a také vstřícnému vedení školy, které nás podpořilo. Myslíte, že víc zlobíme? Každá třída je jiná, i každý žák je jiný. Někteří nadaní a někteří míň. Nejde říct, jestli někdo zlobí více a někdo méně! A poslední otázka: Máte nějaké zvířátko? Momentálně ne, ale měl jsem pejska. -ven- Již od 6. třídy se žáci 8. třídy pravidelně vydávají na výlety okolo řeky Střely. Vždy vyrážíme na pěší výlety s paní učitelkou Šmídlovou, panem učitelem Šmídlem a někdy i s jejich psem Škubánkem. Učíme se používat buzolu, číst z mapy a přitom plníme různé úkoly. O jednotlivých úsecích napíšeme na papír, který si zakládáme do desek, které nám paní učitelka na konci roku. Každý rok poznáváme 3-4 úseky. Na konec 9. třídy nám paní učitelka slíbila výlet, na kterém poznáme prameny řeky Střely.

6 Dne 12. května 2011 se naši starší žáci a žákyně zúčastnili atletického čtyřboje v Kralovicích. Soutěžili jsme v těchto disciplínách: vrh koulí / hod krikeťákem, sprint na 60 metrů, skok do výšky / do dálky, holky běh na 800 metrů, kluci běh na 1000 metrů. Je to divné, ale povedlo se i počasí. Všichni jsme se dobře bavili a taky pořádně unavili. Po dlouhém a napínavém boji se děvčata umístila na 5.místě a kluci na 3. místě. -mm & kk- V pondělí obhajovaly starší žačky vítězství na Jarním turnaji z minulého roku. (Ne)čekaně opět zvítězily - pod vedením pana učitele Paláta. Přivezly obrovský pohár, kterým předčily i ten, který si přivezli hoši z florbalu! Soupeřily se dvěma družstvy = Kralovice a Gymnázium Plasy. Když si po skončení turnaji chtěly dívky dát přátelský zápas s Gymnáziem Plasy, nedočkaly se ho. (Možná, že plaští měli strach, kdo ví?! =) Aspoň dortu se dočkaly! -ven- Dne 13. května 2011 bylo velké vedro. To je asi jeden z důvodů, proč se žákům na této soutěži nedařilo. Mladší výprava z naší školy (Kašparová K., Havlíková A., Pelc K., Procházka L.) si vedla dobře, ale to i ta starší (Bažantová V., Janečková M., Fink D., Sládek M.). Největší problém pro některé byla spíše jízda zručnosti. Ale tam, kde pohořely dívky kluci zabodovali a naopak! O nás starších ani pořadatelé nevěděli, že tam jsme, a my byli tááák těžko přehlédnutelní! Všichni dostali sváču a také v poledne napapat. Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách: testy, jízda zručnosti, první pomoc a jízda v provozu (dopravní hřiště). Vše bedlivě sledovali policisté. Oba naše týmy se však umístily na předposledním místě, ale vedly si skvěle! -ven-

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

více o průběhu letošního SUTu na dalších stranách časopisu I když jsme malí, dokážeme velké věci!

více o průběhu letošního SUTu na dalších stranách časopisu I když jsme malí, dokážeme velké věci! ˇ í s l o 71. Š K O L N Í A S O P I S M A S A R Y K O V Y Z Š A M Š V Ž I H L I k v t e n 12 I když jsme malí, dokážeme velké věci! Ahoj! Tak máme konečně po posledních třídních schůzkách v letošním roce

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

S T Á L E U TŘENÁ TABULE

S T Á L E U TŘENÁ TABULE I když jsme malí, dokážeme velké věci! Školní časopis Masarykovy ZŠ a MŠ v Žihli číslo 10. / červen 10 Je červen, slunce vysoko na obloze, myšlenky ještě výš a do toho pořád škola. Za několik dní však

Více

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně.

Během pěti dnů, včetně cesty autobusem, jsme toho stihli vidět a zažít docela hodně. Jazykový pobyt v Anglii Vybraní žáci 2. stupně naší školy spolu s žáky ZŠ Horní Suchá se ve dnech 15.11. 20.11.2015 zúčastnili jazykového pobytu v Anglii. Celkem se jednalo o 40 žáků a 4 pedagogy (Mgr.

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Kamil Lukáš Zach, 7. tř.

Kamil Lukáš Zach, 7. tř. Dne 16.4. 2014, den před Velikonočními prázdninami, učitelé uspořádali program. Na jednotlivých stanovištích jim pomáhali žáci 9. třídy. Na začátku hodiny jsem dostal papír. Byli na něm napsáni členové

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Středa a pátek byli v minulém týdnu u dopravního podniku ve znamení tajných výletů. Tajných a dobrodružných výletů pro školní

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE:

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE: VÝLET NA LYSOU HORU KDY: 14. leden 2012 KDE: Havířov, Ostravice, Lysá hora a zpět VEDOUCÍ: Jan Jargus, Alan Srněnský, Ondřej Buchta ÚČASTNÍCI: 20 dětí z našich středisek Na letošní tradiční salesiánský

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

Školní časopis, 2015/2016 LÉTO

Školní časopis, 2015/2016 LÉTO Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, p.o. Školní časopis, 2015/2016 LÉTO TAK, DĚCKA, PRÁZDNINY SE BLÍŽÍ. PĚKNĚ SI ODPOČIŇTE A DÁVEJTE NA SEBE POZOR. TŘI, DVA, JEDNA, START. 1 Obsah Pozvánka na rozloučení

Více

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY Hned po náročném ukončení pololetní klasifikace se tradičně konala školní kola Biologické olympiády ve všech kategoriích. S úkoly spojené s testem, praktickými úlohami

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

Comenius setkání říjen 2013

Comenius setkání říjen 2013 Comenius setkání říjen 2013 V týdnu od 14. do 18. října 2013 hostila naše základní škola celkem 36 zahraničních účastníků projektu Comenius. Jednalo se o 7 návštěvníků z Francie v čele s koordinátorkou

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LEDEN 2019 CO JSME ZVLÁDLI BĚHEM LEDNA POTKÁVALI JSME SE S RODIČI Na kavárničkách Na rodičáku k přihláškám na střední školy Na plese KAVÁRNIČKA S DOVEDNOSTMI KAVÁRNIČKA

Více

A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009

A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009 A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009 Hudební pásmo nacvičil Mgr.Roman Drápal s dětmi Pondělí 13.dubna Pondělí velikonoční

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

Druhý ročník se opět povedl

Druhý ročník se opět povedl Druhý ročník se opět povedl Zprávy z naší školy www.facebook.cz číslo 6 květen-červen 2015 Bylo to podruhé, a opět nezapomeneutelné! Přišlo také víc lidí než vloni. Sportovní odpoledne, na jehož konci

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

Anglické divadlo (24. září 2012)

Anglické divadlo (24. září 2012) Anglické divadlo (24. září 2012) Jackie and the Giant (1. stupeň) Napínavý příběh o malé dívce Jackie, která prchá před zlým obrem a na své cestě se setkává s obrem hodným, který jí může pomoci. V obřím

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky.

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky. První školní den V pondělí 2. září 2013 nastal pro 58 prvňáčků slavnostní den. Před školou je kromě vedení školy a třídních učitelek přivítala Jana Trková, zástupkyně starosty MČ Prahy 15 a Jiří Pařízek,

Více

Zprávičky ze školní družiny

Zprávičky ze školní družiny 7.A POCHOĎÁK Pavel Mikliš Byl to krásný slunečný den (byla celkem zima :D ) všichni jsme spali a najednou jsme si uvědomili! My jdeme dneska na pochoďák!!! Některým se nechtělo, tak zůstali doma. Ale my

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková

STUDIJNÍ POBYT. Místo: Richard Language College Bournemouth. Jméno: Šárka Kurková STUDIJNÍ POBYT Místo: Richard Language College Bournemouth Jméno: Šárka Kurková Spolupráce před výjezdem Aby se uskutečnila tato cesta, byla potřeba spolupráce řady lidí. Organizační tým, poskytl dostatečný

Více

KRONIKA. oddílu sportovní gymnastiky

KRONIKA. oddílu sportovní gymnastiky KRONIKA oddílu sportovní gymnastiky roku 2014 TRENÉRKY KOUŘILOVÁ LUDMILA ZEMÁNKOVÁ EVA CHLADILOVÁ IVANA pondělí, čtvrtek pondělí, čtvrtek pondělí, čtvrtek nová trenérka - přejeme ji hodně síl a trpělivosti

Více

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd PO PRVÉ DO ŠKOLY CO TO ZNAMENÁ? Poprvé do školy. Jaké to je? Jaké pocity děti prožívají? Jaké pocity prožívají rodiče? Těšení a obavy zároveň.

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC Vítá vás 9. třída v zimním časopisu PÍRKO za měsíc listopad a prosinec Výlety a akce: Burza škol Prachatice 7.11.2017 Dne 7.11.2017 byla 9. třída základní školy Mistra Jana Husa

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2011. 1. září Jeřabinkový den Krakonošův trojboj Hraní bez bariér

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2011. 1. září Jeřabinkový den Krakonošův trojboj Hraní bez bariér Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2011 1. září Jeřabinkový den Krakonošův trojboj Hraní bez bariér 1. září - Hola, hola, škola volá!!! Příjemné a lenošivé prázdninové

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS-ZÁŘÍ. Kindlovou připravila Bára Bílá. Otázky na paní ředitelku Hanu Bílkovou připravila Tereza Weberová

ŠKOLNÍ ČASOPIS-ZÁŘÍ. Kindlovou připravila Bára Bílá. Otázky na paní ředitelku Hanu Bílkovou připravila Tereza Weberová ŠKOLNÍ ČASOPIS-ZÁŘÍ Články: O třídě a rozhovor s paní učitelkou Šárkou Kindlovou připravila Bára Bílá Otázky na paní ředitelku Hanu Bílkovou připravila Tereza Weberová Rozhovor s paní uč. Ivanou Běloubkovou

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

AŤ SE. 2. číslo 2011

AŤ SE. 2. číslo 2011 AŤ SE 2. číslo 2011 VÍ Úvodník Milí čtenáři a čtenářky časopisu Ať se ví! V tomto čísle na nás čeká spoustu nového. Dočtete se zde o turnaji ve florbale a přehazované. Dozvíte se, jak vypadalo vystoupení

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Vranov nad Dyjí 12.-14.6.2015 Za podpory z kampaně P&G Press trip s ambasadorkou Mirkou Knapkovou Na vodě s Mirkou Aktivity na pláži Výlet do okolí DĚKUJEME!

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Dívčí odpoledne....1 Veselé zoubky......2 Další den s keramikou......3 Regionální

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění Sportovní soustředění Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění První den V sobotu (5.3.) jsme se vydali do Jizerských hor. Sraz jsme měli u Penny v 8:30 kde se sešlo 35 dětí.

Více

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po Žákovský parlament - zhodnocení práce za školní rok 2014 / 2015 Dne 24. června 2015 proběhlo na naší škole 20. zasedání Žákovského parlamentu, které bylo posledním jednáním v tomto školním roce, proto

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku.

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. Základní škola Ořech a její KFOŠ Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. V pondělí 17. prosince to ráno s naším vánočním výletem do Prahy nevypadalo moc dobře. Pršelo. Vyjeli jsme

Více

Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, Meziboří

Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, Meziboří Střední škola EDUCHEM, a. s., Okružní 128, 435 13 Meziboří Zpravodaj 2018/2019 1 ZAMĚSTNANCI Bc. Pavel Prošek statutární ředitel Mgr. Helena Kripnerová ředitelka školy Kristýna Hrodková asistentka ředitelky

Více

červen 2013 ročník XI číslo 10

červen 2013 ročník XI číslo 10 červen 2013 ročník XI číslo 10 soutěž Nejlepší třída šk. r. 2012/2013 (Chci být dobrý člověk, dobrý žák) Hodnocení tříd květen - červen I.stupeň Hodnocení tříd - celkem II. stupeň 1. 5.C 153 bodů 1. 5.B

Více

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples Březen 2014 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Školní ples Tak trochu jinak jsme letos pojali školní ples, který se konal ve stylu hudby 80. a 90. let. O zahájení se postaraly děti z

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

ZŠ Sadová. ZvláŠtní vydání 9.a

ZŠ Sadová. ZvláŠtní vydání 9.a ZŠ Sadová ZvláŠtní vydání 9.a Kam po základní škole 1.Daniel Bečaj -Průmyslová škola Čáslav 2.Martin Bruner -SOU a SOUŠ informatiky a spojů Kolín 3.Monika Duchečková Obchodní akademie Čáslav 4.Lukáš Fořt-SOUŠ

Více

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín Hráno 17. ledna Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci, odstartovala kategorie starších žáků. Do prvního turnaje nastoupili chlapci Litovle, Horky, Černovíra a Nových Sadů a Nemilan. Novosadští dokonce

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

Adélka Kavková 3.třída

Adélka Kavková 3.třída Adélka Kavková 3.třída Obsah Obsah...1 Slavíme společně - leden.. 2 Výlet do mýdlárny. 3 Hrátky s čerty.....4 Hurá do kina 5 Prvňáčci v Betlémské kapli 6-7 Adventní dílny ve fotografii.8 Úspěch na IT olympiádě

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více