PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ a KARLOVARSKÝ KRAJ. za rok 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ a KARLOVARSKÝ KRAJ. za rok 2015"

Transkript

1 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZMOCNĚNCE VLÁDY PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ a KARLOVARSKÝ KRAJ za rok 2015 Předkládá: doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc., zmocněnec vlády pro MSK, ÚK a KVK Zpracoval: Gabriela Nekolová, DiS. a Ing. Jana Dronská Listopad 2015

2 OBSAH 1 ÚVOD 2 ČINNOST V ROCE Průřezové aktivity 2.2. Tematické aktivity 3 ZÁVĚR

3 1 ÚVOD Předložená zpráva o činnosti zmocněnce vlády vychází z usnesení vlády ČR č , které ukládá ministru průmyslu a obchodu a zmocněnci informovat vládu každý rok o výkonu funkce zmocněnce a plnění opatření při řešení negativního vývoje zaměstnanosti a problémů spojených s revitalizací Moravskoslezského a Ústeckého kraje. Zpráva mapuje činnost vládního zmocněnce v Moravskoslezském (MSK), Ústeckém (ÚK) i Karlovarském kraji v roce Ve druhém roce působení ve funkci zmocněnce navázal doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. a jeho tým na aktivity a závěry z roku Zaměřil svou práci především na oblast zaměstnanosti a podnikání, ale věnoval se opět se i dalším tématům, která jsou klíčová pro rozvoj sledovaných regionů. Zpráva obsahuje průřezové i tematické aktivity. Kancelářzmocněnce průběžněúzce spolupracovala nejen s regionálními partnery MSK a ÚK, ale i KVK. Hlavním výstupem činnosti vládního zmocněnce v roce 2015 byl materiál pro vládu nazvaný Koncepce hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje, který vláda projednala a vzala na vědomí na zasedání vlády V průběhu roku 2015 zmocněnec opakovaněpředložil vláděnávrh na rozšíření opatření i na kraj Karlovarský a to z důvodu stejné míry ekonomických, sociálních a environmentálních problémů na území tohoto regionu. O rozšíření kompetencí zmocněnce vlády na Kraj Karlovarský následně rozhodla vláda svým usnesením č. 826 z Tým vládního zmocněnce pracoval v roce 2015 ve složení: 2 pracovnice v MSK, 2 pracovnice v ÚK, 1 pracovnice na částečný úvazek v Praze, zmocněnec a řidič. Celkové výdaje činily. Kč. 2 ČINNOST V ROCE 2015 Činnost zmocněnce vlády pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj v roce 2015 vycházela z plánu aktivit stanoveného ve Zprávěo činnosti zmocněnce vlády za rok Konkrétní aktivity byly stanoveny na základěpodnětůa požadavkůministerstev a regionálních partnerů. Zmocněnec se spolupodílí na stanovování a prosazování krajských priorit ve všech směrech činnosti kanceláře zmocněnce vlády. Na území krajůzmocněnec spolupracuje zejména s krajskými samosprávami a krajskými tripartitami, dle tematického zaměření a místních specifik je spolupráce rozšiřována o další relevantní organizace s vlivem na tvorbu a udržování pracovních míst. Zmocněnec inicioval a posiloval spolupráci regionálních institucí a subjektůa pomáhal řešit jejich podněty. Zaměřuje se na sjednocení postupu regionálních partnerůvůči centrálním orgánům a zajištění obousměrného přenosu informací. Zmocněnec nebo jeho spolupracovnice se účastnily jednání odborných tematických pracovních skupin. Kancelářzmocněnce se zapojuje do veřejného života, účastní se konferencí, seminářů, kulatých stolůa společenských akcí, některé z nich organizovala, některým dala záštitu. Snaží se budovat prestiž institutu vládního zmocněnce a také zlepšit image krajů.

4 2.1. Průřezové aktivity Průběžné vyhodnocování plnění usnesení vlády č. 732/2013 Spolupráce na zlepšování image MSK, ÚK a KVK zejména s cílem snížení odlivu mladých kvalifikovaných obyvatel mimo region. Iniciace a účast na přípravěvýjezdních zasedání vlády v MSK a ÚK v roce 2015 Příprava Koncepce hospodářské restrukturalizace pro MSK, ÚK a KVK, zdůvodnění její potřebnosti, příprava obsahu vycházející z jednání pracovních skupin a platforem a projednávání s dotčenými orgány. Šlo o stěžejní úkol, který vyústil v usnesení vlády č. 826 z Koncepce byla hlavním výstupem činnosti vládního zmocněnce v roce Cílem tohoto dokumentu bylo informovat vládu o situaci ve třech krajích nejvíce postižených vysokou nezaměstnaností a dalšími závažnými problémy, vyspecifikovat hlavní bariéry rozvoje těchto krajů, upozornit na další hrozby a navrhnout VláděČR komplexní řešení nepříznivé hospodářské, sociální a environmentální situace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje, které dlouhodobě zaostávají za průměrem České republiky v řaděsocioekonomických ukazatelů. Koncepce vycházela z potřeby řešit hlavněpřípravu na další útlum tradičního průmyslu a ekonomicko-sociální problémy, a ze skutečnosti, že řešení situace v MSK, ÚK a KVK se s ohledem na strukturu průmyslu, historické zátěže a strategické chyby, dlouhodobé problémy i aktuální hrozby, neobejde bez další pomoci státu, a to jak koncepční, tak finanční. Materiál obsahoval návrh řešení situace, 14 okruhůopatření i konkrétnější návrhy, které vzešly z diskusí v krajích a budou sloužit jako podněty pro práci meziresortního týmu. Výsledkem by měla být strategie restrukturalizace MSK, ÚK a KVK. Ta by měla obsahovat integrovaná řešení v oblasti zaměstnanosti, podpory podnikání, vzdělávání, dopravy i životního prostředí a respektovat partnerský přístup při plánování a realizaci. Součástí Koncepce byl též návrh na rozšíření působnosti současného zmocněnce pro Ústecký a Moravskoslezský kraj o kraj Karlovarský. Usnesením č. 826 z vláda vzala na vědomí materiál zmocněnce a schválila ustavení meziresortního týmu pro přípravu, realizaci a vyhodnocování opatření na podporu rozvoje Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje a zpracování Strategie hospodářské restrukturalizace ÚK, MSK a KVK včetněakčního plánu Tematické aktivity Zaměstnanost a podnikání

5 Podpora vzniku a činnosti Teritoriálních paktůzaměstnanosti a vytvoření Regionálních observatoří trhu práce koordinace pracovní skupiny ustavené za tímto účelem ministryní práce a sociálních věcí. Spolupráce na řešení hrozby hromadného propouštění v důsledku útlumu těžby uhlí v MSK a ÚK. Vyhodnocování dopadů. Poskytnutí součinnosti MMR při vyhodnocování efektivnosti programu Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území MSK a ÚK z roku Jednání o pokračování tohoto dotačního programu s MMR, MPSV a MPO. Součinnost s MPO a agenturou CzechInvest na zajištění nových investorůa investic schůzky s investory. Spoluorganizování akcí k podpoře podnikání s cílem prohloubit spolupráci soukromého a veřejného sektoru, vyhodnotit podnikatelské bariéry a prezentovat podnikatelský a rozvojový potenciál MSK, ÚK a KVK. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2015 Get More investiční konference MSK 2015 Další kulaté stoly a workshopy Předložení návrhu na vytvoření národního dotačního programu na regeneraci brownfieldů. Zpracování Analýzy poptávky měst a obcí po nástroji na řešení problematiky brownfieldů s následným využitím pro průmysl a podnikání ve strukturálněpostižených regionech (MSK, ÚK a KVK). Spolupráce s firmami na zachování zaměstnanosti nebo zmírnění dopadůreorganizačních opatření (OKD, Vítkovice Steel, ČEZ Distribuce, Job Air Technic ). Facilitace ve sporech firem (OKD x Mölnlycke Health Care). Spolupráce s okresy a městy s nejvyšší nezaměstnaností na možnostech zlepšení situace na trhu práce. Spolupráce s krajem na přípravěprůmyslové zóny (Karvinsko Barbora). Spolupráce na projektu podpory malých a středních firem v MSK. Účast v jednáních o umístění podpůrného a logistického centra Galileo do Ústeckého kraje Technické vzdělávání, věda, výzkum, inovace Založení a koordinace Výzkumněvzdělávací platformy Ústeckého kraje. Účast ve vědecké raděuniverzity Jana Evangelisty Purkyně. Podpora technického vzdělávání ve spolupráci s krajskými institucemi a podniky, zapojení zmocněnce do projektu Svazu průmyslu Rok průmyslu a technického vzdělávání, spolupráce na vzniku tzv. sektorové dohody v MSK Energetika a suroviny Účast na jednáních Rady vlády pro energetiku a surovinovou strategii. Spolupráce s MPO na řešení problémůútlumu těžby uhlí a navazujícího průmyslu. Účast na Energetickém fóru Ústeckého kraje Zpracování stanovisek a návrhůk problematice těžebních limitův ÚK a k situaci v OKD.

6 Jednání s energetickými firmami o aktualizaci krajské energetické strategie MSK Životní prostředí Předložení návrhu na vytvoření Programu revitalizace Krušných hor. Zpracování argumentáře. Vyjednání zpracování Studie o stavu lesních porostův Krušných horách. Průběžná účast na meziresortních jednáních k tvorběprogramu. Spolupráce na přeshraničních projektech pro zlepšení ovzduší v MSK. Prosazování plnění ekologických privatizačních závazkůstátu vůči podnikům Dopravní infrastruktura Organizace a účast na jednáních k plnění dopravních priorit na území MSK, ÚK a KVK. Připomínkování materiálůpředkládaných na výjezdním zasedání vlády v MSK a ÚK. Zpracování samostatných argumentářů k některým úsekům (plavební stupeňděčín, zkapacitnění I/27 Most-Litvínov) pro příslušná jednání Rekultivace a revitalizace Jednání s MF ČR o akceleraci revitalizačních a rekultivačních projektů. Jednání s dotčenými subjekty o potřebných legislativních změnách ve věci koncepčního řešení nakládání s územím po těžběuhlí. Součinnost při formulaci legislativních úprav s Odbornou komisí pro rekultivace a revitalizace HSR-ÚK a poslanci a senátory ÚK. Účast v Meziresortní komisi řešení škod vzniklých před privatizací těžebních společností. Spolupráce na řešení problematiky brownfieldů Sociální tématika Účast na jednáních pracovních skupin k přípravěnávrhu koncepčního řešení problematiky dostupného bydlení a následné tvorbězákona. Spolupráce na předložení návrhu na vytvoření dotačního programu na demolice budov v SVL. Účast v pracovní skupině, ustavené za tímto účelem při MMR. Zpracování Analýzy absorpčních kapacit měst a obcí (MSK, ÚK a KVK) Efektivní čerpání fondůeu Sledování a prosazování adekvátního zohlednění specifických potřeb MSK, ÚK a KVK v programech a výzvách programovacího období Účast na jednáních Regionálních stálých konferencí, na tvorběregionálních akčních plánů, na tvorběstrategií ITI.

7 3 ZÁVĚR Vládní zmocněnec v průběhu roku 2015 pokračoval v aktivitách započatých v roce 2014 a zabýval se i nověvzniklými problémy a potřebami krajů. Věnoval se především klíčovým otázkám udržení a vytváření pracovních míst v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, ale i dalším tématům, důležitým pro rozvoj regionů. Zpráva ukazuje, že rozsah činností zmocněnce je značný a odborně, časově i fyzicky náročný. Přestože zmocněnec nemá žádné přímé nástroje ani žádné finanční prostředky, daří se mu v součinnosti s regionálními partnery a jednotlivými ministerstvy plnit roli facilitátora, koordinátora a mediátora. Na základězkušeností a poznatkůz roku 2015 zmocněnec potvrzuje, že i nadále je potřeba věnovat se především těmto oblastem: Tvorba a udržení pracovních míst podporou rozvoje podnikání Využívání výzkumu, vývoje a inovací pro zvýšení konkurenceschopnosti výrobkůa služeb Restrukturalizace školství, podpora technického vzdělávání Dobudování regionální infrastruktury dopravní napojení, průmyslové zóny, legislativní zázemí Zajištění finančních prostředkůna rozvojové aktivity a efektivní čerpání všech dostupných zdrojů národních i evropských s důrazem na vyrovnávání regionálních rozdílů Za svůj hlavní letošní úspěch považuje zmocněnec to, že se podařilo přesvědčit vládu, že Moravskoslezský a Ústecký kraj mají dlouhodobé problémy, které vlastními silami a zdroji nemohou vyřešit, potřebují pomoc státu v mnohem větší míře než ostatní regiony a potřebují také jasnou dlouhodobou strategii. Na základěiniciativy zmocněnce se uskutečnila jednání vlády v Moravskoslezském (v červenci) a Ústeckém kraji (v říjnu). Vláda projednala a vzala na vědomí návrhy zmocněnce na pomoc těmto krajům, včetněkarlovarského kraje, které byly obsaženy v Koncepci hospodářské restrukturalizace MSK, ÚK a KVK. Výsledkem je usnesení vlády č. 826 z V roce 2016 bude zmocněnec pokračovat v aktivitách ve prospěch rozvoje MSK, ÚK a KVK a zaměří se na plnění usnesení č Zhodnocení předloží zmocněnec vlády po ukončení práce mezirezortního týmu ustaveného za účelem přípravy Strategie hospodářské restrukturalizace. Právěpříprava Strategie hospodářské restrukturalizace MSK, ÚK a KVK bude hlavní náplní činnosti zmocněnce vlády v roce Oběkanceláře zmocněnce jsou do procesu zapojeny jak na národní, tak i regionální úrovni. Další aktivity zmocněnce budou vycházet z již definovaných prioritních tematických okruhůa budou konkretizovány na základěpožadavkůa podnětůjak ministerstev, tak regionálních partnerů. Měsíční plány aktivit jsou průběžněpředkládány zástupkyní zmocněnce vlády generálnímu řediteli agentury CzechInvest, který zodpovídá za technické a personální zajištění výkonu agendy zmocněnce vlády.

8 S ohledem na rozšíření působnosti zmocněnce vlády o Karlovarský kraj a nárůst agendy požádal zmocněnec vlády o navýšení počtu zaměstnancův obou regionálních kancelářích a jejich technické vybavení. Rozpočet na rok 2016 byl projednán s MPO a agenturou CzechInvest. Předpokládané náklady na činnost v roce 2016 činí Kč.

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZMOCNĚNCE VLÁDY PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ A KARLOVARSKÝ KRAJ. za rok 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZMOCNĚNCE VLÁDY PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ A KARLOVARSKÝ KRAJ. za rok 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZMOCNĚNCE VLÁDY PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ A KARLOVARSKÝ KRAJ za rok 2016 Předkládá: doc., Ing. Jiří Cienciala, CSc. a Gabriela Nekolová, DiS. Zpracovala: Edita Mynaříková, DiS., Ing.

Více

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Konference Zaměstnanost 2015 / Karlovy Vary Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Kanceláře zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK 1 Vymezení pomoci strukturálně

Více

2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016

2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016 2. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 2016 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu Sekce fondů EU, VaVaI a investičních pobídek 13. 14. června 2016, Ústí nad Labem Strategie

Více

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje. Kanceláře zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje. Kanceláře zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Kanceláře zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK 1 Vymezení pomoci strukturálně postiženým krajům ( MSK, ÚK a KVK)

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZMOCNĚNCE VLÁDY PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ A KARLOVARSKÝ KRAJ. za rok 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZMOCNĚNCE VLÁDY PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ A KARLOVARSKÝ KRAJ. za rok 2017 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZMOCNĚNCE VLÁDY PRO MORAVSKOSLEZSKÝ, ÚSTECKÝ A KARLOVARSKÝ KRAJ za rok 2017 1 / 14 Obsah Úvod... 3 Činnost Úřadu zmocněnce vlády pro strukturálně postižené regiony v roce 2017... 4 Příprava

Více

Strategický rámec hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje

Strategický rámec hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Strategický rámec hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. Zmocněnec vlády ČR pro MSK, ÚK a KVK HOSPODÁŘSKO OBCHODNÍ STRATEGIE MINISTERSTVA

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Aktuality z MMR. Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Aktuality z MMR. Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuality z MMR Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018 Iniciativa Coal Regions a program RE:START 2 Další kroky MMR v podpoře iniciativy Coal Regions Probíhá

Více

Strategie hospodářské restrukturalizace Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje ve vazbě na podporu podnikání

Strategie hospodářské restrukturalizace Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje ve vazbě na podporu podnikání Strategie hospodářské restrukturalizace Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje ve vazbě na podporu podnikání Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Národní úroveň Usnesení vlády

Více

STRATEGIE RE:START AKTUALIZACE AKČNÍHO PLÁNU

STRATEGIE RE:START AKTUALIZACE AKČNÍHO PLÁNU STRATEGIE RE:START AKTUALIZACE AKČNÍHO PLÁNU Konzultační den KVK 14. 8. 2018 Úřad zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK Realizace a aktualizace Akčního plánu Harmonogram AKTUALIZACE AKČNÍHO PLÁNU ZDROJE NÁMĚTŮ

Více

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha 4. zasedání 29. dubna 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas 10:00 10:30 Bod programu Úvod Metodické a koordinační aktivity MMR Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR 10:30 11:15

Více

VÍTÁNÍ Čeladná

VÍTÁNÍ Čeladná VÍTÁNÍ 6.5.2014 Čeladná ZAHÁJENÍ 6.5.2014 Čeladná Návrh programu Čím déle se budeme věnovat současnosti, tím méně času nám zbyde na budoucnost. 1. VÍTÁNÍ 2. ZAHÁJENÍ 3. SLADĚNÍ 4. PRIORITIZACE 5. SPOLEČNÁ

Více

Rozvoj podnikatelského prostředí v Ústeckém kraji

Rozvoj podnikatelského prostředí v Ústeckém kraji Rozvoj podnikatelského prostředí v Ústeckém kraji 2015-2016 ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V ÚSTECKÉM KRAJI 2015-2016 ÚVOD Závěry 1. Podnikatelského fóra Ústeckého kraje 2015 Podpořit další příliv investic

Více

U S N E S E N Í z 80. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne v Mostě od 11:00 hod.

U S N E S E N Í z 80. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne v Mostě od 11:00 hod. 434 37 Most, Budovatelů 2532 U S N E S E N Í z 80. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 2. 9. 2016 v Mostě od 11:00 hod. Přítomni: dle prezenční listiny (originál

Více

REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj

REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR 2014+ RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj INTEGROVANÝ ROZVOJ ÚZEMÍ vymezení národních rozvojových priorit -

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Janáčková regionální projektová manažerka Brno, 26. února 2014 Regionální kancelář

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE,

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE, ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE, které se konalo dne 31. 3. 2016 v době od 14:00 do 15:30 v zasedací místnosti číslo 559 v 5. patře budovy

Více

Komplexní řešení brownfieldů v Moravskoslezském kraji

Komplexní řešení brownfieldů v Moravskoslezském kraji Komplexní řešení brownfieldů v Moravskoslezském kraji Prezentace je rozdělena na tyto okruhy: Pracovní skupina NSRB stát Pracovní skupina pro podporu BRF v MSK Krajská brownfieldová jednotka (BRU) role

Více

Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) Mgr. Viktor Havlice odbor ekologie Evropa 2020 Stěžejním strategickým materiálem pro hospodářskou

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo Program jednání 1. Zahájení, schválení programu a schválení hostů

Více

STAKEHOLDEŘI, s nimiž byla strategie v různých fázích přípravy konzultována

STAKEHOLDEŘI, s nimiž byla strategie v různých fázích přípravy konzultována STAKEHOLDEŘI, s nimiž byla strategie v různých fázích přípravy konzultována Přehled subjektů, s nimiž byla strategie konzultována individuální rozhovory v Ústeckém kraji Ústecký kraj Krajská samospráva

Více

CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj. Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013

CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj. Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013 CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013 Regionální kancelář pro JMK 1. část Regionální kanceláře agentury CzechInvest

Více

Strategie regionálního rozvoje ČR a její dopady na Moravskoslezský kraj

Strategie regionálního rozvoje ČR a její dopady na Moravskoslezský kraj MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ a její dopady na Moravskoslezský kraj 14. ročník Konference pro starosty měst a obcí 15. května 2019,

Více

PRŮMYSLOVÉ BROWNFIELDY NA OSTRAVSKU ZÁTĚŢ A PŘÍLEŢITOST. Ing. Vít Ruprich, Ph.D., MBA

PRŮMYSLOVÉ BROWNFIELDY NA OSTRAVSKU ZÁTĚŢ A PŘÍLEŢITOST. Ing. Vít Ruprich, Ph.D., MBA PRŮMYSLOVÉ BROWNFIELDY NA OSTRAVSKU ZÁTĚŢ A PŘÍLEŢITOST Ing. Vít Ruprich, Ph.D., MBA OSTRAVSKO Centrum nejrychleji rostoucího regionu ČR Kumulativní růst přímých zahraničních investic (ČNB) : - 1998 8

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Regionální stálá konference Libereckého kraje, 26. září 2018, Liberec Obsah příspěvku 1. Příprava ČR na Programové období

Více

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í z 37. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 1. 10.

Více

Den malých obcí - Program rozvoje venkova

Den malých obcí - Program rozvoje venkova Den malých obcí - Program rozvoje venkova 1 Obsah: Program rozvoje venkova ČR 2007 2013 Program rozvoje venkova na období 2014 2020 2 Program rozvoje venkova ČR 2007-2013 PRV je podpůrný nástroj k zvýšení

Více

Strategická příprava regionu. Setkání s regionálními partnery Ostrava,

Strategická příprava regionu. Setkání s regionálními partnery Ostrava, Strategická příprava regionu Setkání s regionálními partnery Ostrava, 22. 11. 2011 Obsah Stávající priority kraje - Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje na léta 2009-2016 a Regionální inovační strategie

Více

Průmyslový region Severní Moravy a Slezska ve světle iniciativ RESTART a Uhelné platformy

Průmyslový region Severní Moravy a Slezska ve světle iniciativ RESTART a Uhelné platformy SOUČASNOST A BUDOUCNOST BEZPEČNOSTI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 1 Průmyslový region Severní Moravy a Slezska ve světle iniciativ RESTART a Uhelné platformy Ing. Pavel Bartoš předseda představenstva FITE a.s.

Více

Strategie regionálního rozvoje optikou místní ekonomiky

Strategie regionálního rozvoje optikou místní ekonomiky Strategie regionálního rozvoje 2021+ optikou místní ekonomiky 1 Strategie regionálního rozvoje jako nástroj regionální politiky Resortní strategie Krajské strategie SRR ČR 21+ Integrované strategie v území

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Regionální stálá konference Královohradeckého kraje, 4. října 2018, Hradec Králové Obsah příspěvku 1. Nové dotační programy

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 5. 4. 2017 bod programu: 5 věc: Změna Integrované strategie Ústecko-chomutovské aglomerace č. 1 důvod předložení: Reakce na aktuální vývoj realizace ITI

Více

Politika cestovního ruchu v období v České republice

Politika cestovního ruchu v období v České republice Politika cestovního ruchu v období 2014-2020 v České republice Udržitelný cestovní ruch aneb Jaké jsou zkušenosti v udržitelném turismu v ČR? 17. září 2013, Praha Udržitelný cestovní ruch Udržitelnost

Více

4. zasedání 29. duben 2016, Praha

4. zasedání 29. duben 2016, Praha 4. zasedání 29. duben 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas Bod programu 14:00 14:15 Kontrola plnění usnesení ze 3. zasedání NSK 14:15 15:00 Shrnutí jednání jednotlivých komor NSK a diskuse

Více

Strategie a integrovaný akční program ke zvýšení zaměstnanosti a lepšímu vzdělávání v Moravskoslezském kraji na roky 2015 2023

Strategie a integrovaný akční program ke zvýšení zaměstnanosti a lepšímu vzdělávání v Moravskoslezském kraji na roky 2015 2023 Strategie a integrovaný akční program ke zvýšení zaměstnanosti a lepšímu vzdělávání v Moravskoslezském kraji na roky 2015 2023 Verze březen 2015 1 STRUČNÝ SOUHRN MS Pakt je strategickou komunikační platformou

Více

1. zasedání Externí pracovní skupiny pro přípravu programového období 2014 2020

1. zasedání Externí pracovní skupiny pro přípravu programového období 2014 2020 1. zasedání Externí pracovní skupiny pro přípravu programového období 2014 2020 Ústí nad Labem, 5. 10. 2011 Program 1. Informace o Externí pracovní skupině pro přípravu programového období 2014 2020. 2.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná v pondělí 19. října 2015 v 09:15 h V Praze 13. října 2015 Čj. 2278/15 Krajský úřad Ústeckého kraje, Velká Hradební 3118/45, Ústí

Více

Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+

Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Obsah příspěvku Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ Akční plán Strategie regionálního rozvoje ČR 2019-2020 Národní

Více

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Aktivity CzechInvestu v oblasti brownfieldů

Aktivity CzechInvestu v oblasti brownfieldů Real Estate Market Autumn 2017 Aktivity CzechInvestu v oblasti brownfieldů Kateřina Kubizňáková 19.října 2017, Praha www.czechinvest.org 2 Aktivity CzechInvestu Národní databáze brownfieldů Nabídka brownfieldových

Více

Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje

Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje 2014-2020 Strategie regionálního rozvoje ČR pro období 2014 2020 (SRR) je základním koncepčním dokumentem v oblasti regionálního rozvoje. Dle

Více

V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY

V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Č.j.: 2012Výtisk č.: V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY Věc:Návrh opatření vlády České republiky pro zlepšení podmínek rozvoje hospodářství, podporu podnikání a zaměstnanosti

Více

S T A N O V Y. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek. Čl. I Úvodní ustanovení

S T A N O V Y. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek. Čl. I Úvodní ustanovení S T A N O V Y Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek Čl. I Úvodní ustanovení 1. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje (používaná zkratka dále jen HSR-ÚK ) se zřizuje jako: -

Více

U S N E S E N Í z 73. jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne v Ústí nad Labem od hod.

U S N E S E N Í z 73. jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne v Ústí nad Labem od hod. 434 37 Most, Budovatelů 2532 U S N E S E N Í z 73. jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 18. 06. 2015 v Ústí nad Labem od 13.00 hod. Přítomni: dle prezenční listiny (originál

Více

Národní kulatý stůl k financování energetické účinnosti v ČR podklad Ministerstva financí. 5. října 2017

Národní kulatý stůl k financování energetické účinnosti v ČR podklad Ministerstva financí. 5. října 2017 Národní kulatý stůl k financování energetické účinnosti v ČR podklad Ministerstva financí 5. října 2017 Podpora zvyšování energetické účinnosti v ČR - působnost Ministerstva financí: dlouhodobá strategie

Více

Nabídka služeb pro obce v KHK

Nabídka služeb pro obce v KHK Nabídka služeb pro obce v KHK Regionální kancelář pro Královéhradecký kraj www.czechinvest.org CzechInvest v regionech - OneStopShop CzechInvest podpora podnikání, investic a podnikatelského prostředí

Více

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka

Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města. Bílovec a Studénka 20. 3. 2018 Společné setkání firem s vedením MSK kraje a města Bílovec a Studénka Priority v MSK 2016-2024 Podpora a propojení vzdělávání, podnikání a zaměstnanosti Dokončení hospodářské transformace

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Využívání fondů EU v letech 2007 2013 Strategie a programy ČR, možnosti pro obce

Využívání fondů EU v letech 2007 2013 Strategie a programy ČR, možnosti pro obce Využívání fondů EU v letech 2007 2013 Strategie a programy ČR, možnosti pro obce Martina Sýkorová Odbor evropských fondů Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Přerov, 26. dubna 2007 1 Finanční prostředky SF

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ ze 4. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 29. dubna 2016 Místo: Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha Usnesení Národní stálé konference č. NSK-1/2016

Více

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace * *OBSAH PREZENTACE 1) Evropské dotace v novém programovacím období 2) Nástroj ITI 3) Hradecko-pardubická aglomerace 2 *EVROPSKÁ POLITIKA 2014-2020 STRATEGIE EVROPA 2020 Inteligentní růst» rozvíjet ekonomiku

Více

Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI

Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI 9. prosince 2010, Praha Clarion Congress Hotel, Praha Operační program Podnikání a inovace 2007-2013 2013

Více

Sekce Technologie 4.0

Sekce Technologie 4.0 Sekce Technologie 4.0 Strategické priority ve vztahu k OP PIK Výroční konference OP PIK 10. 12. 2018 Ing. Petr Očko, Ph.D., náměstek MPO Sekce Technologie 4.0 Základní agendy sekce Digitální ekonomika

Více

Kulatý stůl č. 2 projektu MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů

Kulatý stůl č. 2 projektu MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů Kulatý stůl č. 2 projektu MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů 22. 9. 2015, České Libchavy Ing. Tomáš Vacenovský Obsah prezentace: Základní fakta o projektu Výstupy projektu Témata

Více

Regionální stálá konference Regionální akční plán

Regionální stálá konference Regionální akční plán Regionální stálá konference Regionální akční plán Zpracoval(a): Ing. Denisa Toráčová Mgr. Jiří Štěpán Datum: 24.2.2015 Aktuální stav v programovém období 2014-2020 Operační programy 7/2014: programy dopracovány

Více

Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE

Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE Regionální stálá konference podtitulek Královéhradeckého kraje 20. června 2014 ve 12:30 hod. PROGRAM Aktuální informace o stavu přípravy čerpání

Více

Obecný přehled: Evropské strukturální a investiční fondy (2014-2020)

Obecný přehled: Evropské strukturální a investiční fondy (2014-2020) Obecný přehled: Evropské strukturální a investiční fondy (2014-2020) Mgr. Hana Bláhová Eurocentrum Ostrava Úřad vlády ČR Odbor komunikace o evropských a institucionálních záležitostech Ministerstvo pro

Více

Řešení. Východiska řešení. Rizika

Řešení. Východiska řešení. Rizika Podpora ze strukturálních fondů EU jako významný faktor rozvoje českých podniků Operační program Podnikání a Inovace podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období Ing. Pavel

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti 5. září 2012 Setkání Tajemníků měst a obcí Lotyšska Petr Rachunek Pakt zaměstnanosti PROČ? Lidské zdroje v dostatečném počtu a s požadovanou strukturou dovedností důležitý

Více

Den malých obcí - Program rozvoje venkova stávající a budoucí podpora venkova

Den malých obcí - Program rozvoje venkova stávající a budoucí podpora venkova Den malých obcí - Program rozvoje venkova stávající a budoucí podpora venkova 1 Obsah: Program rozvoje venkova ČR 2007 2013 Program rozvoje venkova ČR 2014 2020 2 Program rozvoje venkova ČR 2007-2013 PRV

Více

Program rozvoje Karlovarského kraje Úvod Zadavatel: Karlovarský kraj Zpracovatel: EC Consulting a.s.

Program rozvoje Karlovarského kraje Úvod Zadavatel: Karlovarský kraj Zpracovatel: EC Consulting a.s. Program rozvoje Karlovarského kraje 2007-2013 Úvod Zadavatel: Zpracovatel: Karlovarský kraj EC Consulting a.s. 1. Poslání Programu rozvoje Karlovarského kraje 2007-2013 Program rozvoje územního obvodu

Více

INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020

INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020 Území INTEGROVANÁ TERITORIÁLNÍ INVESTICE OSTRAVSKÉ AGLOMERACE PRO PROGRAMOVÉ OBDOBÍ ESIF 2014-2020 Ostravská aglomerace má charakter polycentrického sídelního systému. Ostravská Larger Urban Zone (dle

Více

Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí

Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí Strategie výzkumu CENIA, české informační agentury životního prostředí Dlouhodobý koncepční záměr pro léta 2016-2020 Projednáno poradou vedení CENIA a schváleno Rozhodnutím 12-2015, č.j. 3692/CEN/15 ze

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Setkání s představiteli Jihočeského kraje 30. dubna 2014 Jan Beneš Pakt zaměstnanosti v MS kraji PROČ? Viz FILMOVÁ UKÁZKA Lidské zdroje v dostatečném počtu a s požadovanou

Více

INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško

INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP 2014-2020 MAS Naděje o.p.s. Martin Fraško 12.05.2014, MOST Evropské strukturální a investiční fondy 2007-2013 V plánovacím období 2007 2013 bylo možné čerpat prostřednictvím

Více

HSR-ÚK. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í

HSR-ÚK. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í z 27. jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 23.05.2005 v Mostě

Více

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Podpis nové Dohody o partnerství Ostrava 1. prosince 2015 Petr Czekaj Obsah prezentace 1. Založení MSPaktu 2. Definice paktu zaměstnanosti 3. Výsledky dosavadní činnosti

Více

Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost

Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost Martin Sikora, náměstek hejtmana kraje Klimkovice, 10. června 2014 Formy podpory rozvoje území v Moravskoslezském kraji: Nefinanční

Více

Národní strategie umělé inteligence v ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace 28.

Národní strategie umělé inteligence v ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace 28. Národní strategie umělé inteligence v ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace 28. května 2019 Vše začalo Digitálním Českem Průřezový strategický dokument

Více

Administrativní zátěž a programové období 2014 2020 z pohledu MPO

Administrativní zátěž a programové období 2014 2020 z pohledu MPO Administrativní zátěž a programové období 2014 2020 z pohledu MPO JUDr. Ing. Břetislav Grégr, MBA Ředitel odboru koordinace strukturálních fondů 30. května 2012, Praha Operační program Podnikání a inovace

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 29. 6. 2015 31.1 Věc: Projektové záměry Interreg Europe Důvod předložení: Schválení přípravy projektových záměrů Nárok na rozpočet Ústeckého kraje:

Více

Aktuality z regionální a urbánní politiky. PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území

Aktuality z regionální a urbánní politiky. PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktuality z regionální a urbánní politiky PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území 12. 5. 2016, Praha Národní stálá konference - 4. zasedání Komora regionální Řídicí orgány zohledňují územní dimenzi

Více

Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně

Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Orlová a Petřvald řídíme strategicky a společně Projekt byl realizován v rámci 33. výzvy OP Zaměstnanost Prioritní osa Investiční priorita 4 Efektivní veřejná

Více

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 25. září 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Technologické platformy a dopravní výzkum. Ing. Václav Fencl, CSc. Technologická platforma silniční doprava

Technologické platformy a dopravní výzkum. Ing. Václav Fencl, CSc. Technologická platforma silniční doprava Technologické platformy a dopravní výzkum Ing. Václav Fencl, CSc. Technologická platforma silniční doprava Evropské technologické platformy vznikaly před cca deseti lety s cílem zohlednit potřeby průmyslu

Více

OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE Bc. Pavel Šoltys, DiS. náměstek hejtmana Olomouckého kraje XI. Konference samospráv Olomouckého kraje 2016 19. dubna 2016 Kotlíkové dotace Snížení emisí z lokálního vytápění

Více

OPPI nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů, zejména v reakci na krizi

OPPI nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů, zejména v reakci na krizi OPPI nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů, zejména v reakci na krizi Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje 5. prosince 2011, Praha Obsah vystoupení I. Operační

Více

HSRK U S N E S E N Í. Hospodářská a sociální rada kraje Most, Budovatelů 2830

HSRK U S N E S E N Í. Hospodářská a sociální rada kraje Most, Budovatelů 2830 HSRK Hospodářská a sociální rada kraje 434 37 Most, Budovatelů 2830 8. U S N E S E N Í z 7. řádného jednání předsednictva Hospodářské a sociální rady kraje dne 03.06.2002 v Mostě Zasedání zahájil a řídil

Více

Informace o budoucí podobě a tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+

Informace o budoucí podobě a tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ Informace o budoucí podobě a tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ POSTUP TVORBY SRR 21+ Od podzimu 2016 probíhají např. na základě interních workshopů odboru regionální politiky MMR první kroky

Více

Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti. 2. prosinec 2013, Olomouc

Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti. 2. prosinec 2013, Olomouc Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti 2. prosinec 2013, Olomouc Struktura prezentace Základní charakteristika Olomouckého kraje Možnosti a kompetence krajské samosprávy

Více

Aktuální informace z MMR

Aktuální informace z MMR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuální informace z MMR Ministerstvo pro místní rozvoj Liberec, 19. března 2018 Obsah 1. Aktivity MMR ORP a RSK v roce 2018 2. Činnosti RSK v roce 2018 - očekávání 3. Strategie

Více

Místní akční plány rozvoje vzdělávání

Místní akční plány rozvoje vzdělávání Místní akční plány rozvoje vzdělávání Ferdinand Hrdlička hrdlicka.ferdinand@vlada.cz Tel:+420 607 827 090 MAP v kontextu OP VVV Prioritní osa 3 je postavena na základní tezi, že klíčovým článkem kvality

Více

CzechInvest a podpora regenerace brownfieldů

CzechInvest a podpora regenerace brownfieldů CzechInvest a podpora regenerace brownfieldů Patrik Reichl, ředitel regionální kanceláře pro Jihomoravský kraj 28. a 2. podporujeme 2017 www.czechinvest.org Služby a aktivity CzechInvestu pro podporu regenerace

Více

Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit

Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit Poslání ARR: Pomáháme realizovat strategické cíle Moravskoslezského kraje Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit Pavla Břusková generální ředitelka Agentura pro regionální rozvoj,

Více

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST 1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 23. 10. 2014 Hradec Králové Schválené operační programy 2014 2020 =

Více

STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+

STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. Josef Postránecký ředitel odboru rozvoje a strategie regionální politiky STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR základní, střednědobý

Více

Strojírenství a konkurenceschopnost ČR. Doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. vládní zmocněnec pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Strojírenství a konkurenceschopnost ČR. Doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. vládní zmocněnec pro Moravskoslezský a Ústecký kraj Strojírenství a konkurenceschopnost ČR Doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. vládní zmocněnec pro Moravskoslezský a Ústecký kraj 1 Propad konkurenceschopnosti ČR Ukazatel umístění ČR ve světě 2013 2010 Kvalita

Více

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí Vize Liberecký kraj je moderní atraktivní konkurenceschopný region rozvíjející se v souladu s principy udržitelného

Více

HSR-ÚK. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í

HSR-ÚK. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í z 29. jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 18. 10. 2005 v

Více

CzechInvest. Karel Kučera generální ředitel. Červen Spojujeme a podporujeme

CzechInvest. Karel Kučera generální ředitel.   Červen Spojujeme a podporujeme CzechInvest Karel Kučera generální ředitel Červen 2017 www.czechinvest.org CzechInvest Ministerstvo průmyslu a obchodu CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic poslání Přispívá k přílivu zahraničních

Více

Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost

Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost Společné jednání pracovních skupin Sociální oblast + Zdraví a bezpečnost Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje 2. 11. 2018, Hradec Králové Program jednání PS 9:00 9:15 Úvodní informace 9:15

Více

Strategie regionálního rozvoje a bytová politika

Strategie regionálního rozvoje a bytová politika Strategie regionálního rozvoje a bytová politika MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová náměstkyně ministra Obsah prezentace: 1/ Strategie regionálního rozvoje a bytová politika; 2/ Bytová

Více

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude Příloha č. 1 Zprávy o plnění ISg Opatření 1.1.1 (fiche): Podpora zemědělského podnikání Výzva bude dle zájmu vyhlášena opakovaně. Opatření 1.1.2 (fiche): Podpora zpracování zemědělských produktů Výzva

Více

Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje. návrh. Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý

Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje. návrh. Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje návrh Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý Důvody 1. Snaha čelit problémům - nedostatečná výkonost ekonomiky kraje, nedostatek

Více

CzechInvest. Podnikatelské fórum v Ústeckém kraji. Mgr. Jiří Bureš

CzechInvest. Podnikatelské fórum v Ústeckém kraji. Mgr. Jiří Bureš CzechInvest Podnikatelské fórum v Ústeckém kraji Mgr. Jiří Bureš Obsah prezentace Poslání agentury Czechinvest Brownfieldy pro průmyslové využití a jejich investiční potenciál Služby agentury CzechInvest

Více

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE www.rskkhk.cz REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Váš regionální partner a průvodce nejen ve světě dotací OBSAH Co je Regionální stálá konference... 2 Činnost Regionální stálé konference...

Více

Sekce Výzkum, vývoj, inovace. Ing. Radek NOVOTNÝ, PhD.

Sekce Výzkum, vývoj, inovace. Ing. Radek NOVOTNÝ, PhD. Veřejn ejné projednání Kulatý stůl Programové dokumenty ČR R pro období 2007 2013 2013 - Sekce Výzkum, vývoj, inovace Ing. Radek NOVOTNÝ, PhD. Obsah presentace 1. SWOT analýza oblasti Výzkum, vývoj, inovace

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu a strategie v energetických úsporách

Ministerstvo průmyslu a obchodu a strategie v energetických úsporách Ministerstvo průmyslu a obchodu a strategie v energetických úsporách Konference Nová zelená úsporám 2015 Praha, Masarykova kolej ČVUT, 14. dubna 2015 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví

Více

Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková

Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková Téma/předmět 1. jednání pracovní skupiny Podnikání a ekonomika SWOT, globální cíl, opatření, specifické cíle Datum 20.07.2007 09:00 Místo Účastníci MěÚ Jablonec nad Nisou Jan Doležal; Stanislava Nechvílová,

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network v České republice Ing. Daniela Váchová Financování pro malé a střední podniky 20.května 2008 Praha Základní informace Výzva EK v Rámcovém programu pro konkurenceschopnost a inovace

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 Čj. 2229/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 (15. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Ústní informace členů vlády o aktuální evropské problematice Žádný z členů vlády

Více