Dnes se naučím.. Základy háčkování :-)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dnes se naučím.. Základy háčkování :-)"

Transkript

1 Dnes se naučím.. Základy háčkování :-) Také občas marně přemýšlíte, jak zabavit děti? Nebo chcete někoho obdarovat originálním dárkem a zrovna vás nic nenapadá? Nebo prostě sháníte nové nápady? Tak to jste na správném místě! Dnes se společně naučíme základy háčkování. A abyste si našli právě vy užitek, proč se naučit háčkovat, ukážu vám pár výtvorů, které zvládnete nejen vy, ale i naprostý začátečník. Tak pojďme na to.. Napsala Jana Chovancová Expertka a milovnice ručních prací 2013 Jana Chovancová

2 Dnes se naučíme háčkovat, jak začít, jak pokračovat a také proč se vůbec naučit háčkovat. Tohle hravě zvládnete nejen vy, ale i vaše děti! Je to zábava pro celou rodinu. A abyste si našli právě vy užitek, proč se naučit háčkovat, ukážu vám pár výtvorů, které díky tomuto ebooku zvládnete také. Tak pojďme na to.. Napsala Jana Chovancová pro aneb kurzy v čase, který pasuje právě Vám! Děkuji všem milovníkům ručních prací. Jako vždy se máte na co těšit. Navíc jsem pro vás opět připravila bonus. Uvidíte jak překvapíte opět originálním dárkem. Vlastnoručně vyrobená věc vždy potěší!!! Prohlášení Tento materiál je informačním produktem. Jakékoliv šíření či poskytování třetím osobám bez souhlasu autorky je zakázáno. Děkuji za pochopení a respektování tohoto prohlášení. Stažením tohoto materiálu rozumíte, že jakékoli použití informací z tohoto materiálu a úspěchy či neúspěchy z tohoto plynoucí, jsou pouze ve Vašich rukách a autorka za ně nenese žádnou zodpovědnost.

3 Jsem moc ráda, že se právě k vám dostal nový ebook a že se díky němu můžete naučit něco nového. Moje ebooky jsou a nadále budou o ručních pracích z různého oboru. Proto jsou moje stránky věnovány všem kreativním lidičkám, kteří se chtějí naučit něco nového. Proto i kolárkářky se budou moci naučit základům háčkování a naopak třeba pletařky díky bonuskům mohou vyzkoušet například práci s fimem. Pokud ovšem budete chtít Proč právě já Vás mám něco učit? Já se s ručními pracemi potýkám už od školky. Možná neuvěříte, ale již v první třídě jsem si uháčkovala svoji první čepici. Takže vy to určitě zvládnete také! Proč platit za drahé čepice a stále shánět co by pasovalo zrovna vám? Vždyť to zabere spoustu času! Ušetřím vám čas s hledáním a naučím vás, jak si čepici uháčkovat sami a přesně takovou, jakou si sami navrhnete ale to až v dalším ebooku. V současné době mám již tři děti a to syny. Možná mě teď někdo polituje, že nemám komu předat všechno co umím, ale já to prostě nevzdala! I moji synové korálkují, fimo je baví hodně, košíčky na příbory z pedigu vyrábí už sami. Takže se nebojte. Vím dobře proč jsem své stránky nazvala: aneb kurzy v čase, který pasuje právě Vám! Věřte tomu, že to doopravdy zvládnete! Pojďme se konečně pustit do práce Jana Chovancová

4 Obsah 1. Potřebný materiál 1.1. Příze 1.2. Pomůcky 2. Jak začít 3. První oko 4. Řetízek 5. Možnosti využití 5.1. Náramek 5.2. Korálky Pokud budete potřebovat s čímkoliv poradit, obratem mi pište, abychom společně vyřešili, co vás trápí! Janinka.ch@seznam.cz 6. Výrobky pro začátečníky 7. Co dělat když 8. Závěrem

5 1. Potřebný materiál 1.1. Příze Pro začátek můžeme použít jakoukoliv přízi, či vlnu, jakou doma najdeme. Určitě bude mít babička někde klubíčko, nebo najdete ve starých zásobách. No a nebo si prostě pro začátek jedno klubko/přadeno kupte. Nevíte jaké? Pro začátek je nejlepší buď bavlněná příze Camilla. Dnes ji mají snad v každé galanterii. Alternativou je příze Katka, ale je tenčí. Pokud máte raději příze s vlasem chlupaté prostě vlnu, doporučuji dětské příze. Jsou velice příjemné, jemné. Nebo si kupte přízi značky Tera Pomůcky No k háčkování je nejlepší háčkovací háček jsou háčky i pletací, a háčky na takzvané tuniské háčkování. Na obrázku vidíte jaké háčky nejraději používám já. Háčky jsou samozřejmě různě tlusté, tenké a různě tvarované. Vhodný háček tedy velikost zjistíte na štítku u příze či vlny. I další informace, jako kolik klubek na svetřík, zda se hodí pro strojové pletení, praní, žehlení, čištění a kolik řad a ok je potřeba pro čtverec 10*10cm tento údaj je spíše pro ty pletací stroje.

6 Konkrétně u příze Camilla je na štítku 2,5 3,5. To znamená, že pro výrobky z této příze můžete použít tři druhy háčků. Háček číslo 2,5, háček číslo 3 a háček číslo 3,5. Z vlastní zkušenosti vím, že je lepší používat ty větší háčky. Začátečníci, kupte si k přízi značky Camilla nebo Tera háček číslo 3,5. Další pomůckou pro práci jsou nůžky. Když práci zakončíme abychom měli čím přízi odstřihnout a nekazili si vlastní zuby, přeci jen chrup máme jen jeden 2. Jak začít Než vůbec uděláme první oko, musíme se naučit přízi držet. A nejen přízi, ale i háček. Položte si ruce na stehna jako ve škole. Do ruky kterou píšete vezměte konec příze. Já pravák beru konec příze do pravé ruky, leváci samozřejmě do levé. Druhá ruka, která doteď ležela na stehně ohněte ji v zápěstí a naučíme se v ní držet přízi takto: - Konec příze vedeme na položené ruce mezi malíčkem a prsteníčkem směrem ke dlani, dále mezi prostředníčkem a ukazováčkem zpět. Poté necháme napnutý ukazováček a jednou či dvakrát ovineme přízi kolem něj. Je to pro začátečníky dobrá pomůcka, aspoň pro první oko, určitě se vám povede dobře.

7 - Když už víme jak na to nemusíme mít ruku položenou. Zvedněte si ji do výšky pro vás příjemné. Nyní uchopíme přízi mezi palec a prostředníček. A já pravák pouštím přízi z pravé ruky, leváci z levé a můžeme uchopit háček. Háček uchopíme tak, abychom ho co nejpevněji drželi hlavně mezi palcem a ukazováčkem. Háček by měl směřovat směrem k nám, nebo dolů. Musíte si najít svoji pozici, aby se hlavně vám dobře háčkovalo.

8 Malé cvičení: když už víte jak na to, několikrát přízi pusťte a znovu přichystejte pro práci, aspoň se vám nebudou tolik potit ruce. Nemusíte ji obmotávat kolem ukazováčku, ale zkuste jak bude mezi prsty klouzat. Prostě potáhněte za konec příze. Přízi držte volně, aby se mohla dobře odvíjet z přadénka. Také se vám nebudou potit ruce. 3. První oko Nyní držíme přízi i háček a uháčkujeme první oko = začátek. Potáhněte přízi mezi palcem a prostředníčkem tak, aby vám cca 5cm visela. Než ji opět chytíte, udělejte malinkou smyčku oko do kterého vsunete háček. Podívejte se na obrázek:

9 Nyní, když máte háček v očku, naberte přízi, která vede od ukazováčku k palci na háček a provlečte okem takto: A ještě jednou. Naberte přízi a protáhněte. Přichyťte si háček mezi palec a prostředníček spolu s přízí a potáhněte za konec. Tím se příze utáhne a vznikne vám první očko = začátek.

10 4. Řetízek Nyní máme první očko a řetízek už je maličkost. Vlastně už ho umíte Řetízek, nebo také řetízkové oka se háčkují stejně jako začáteční oko. Nabereme vlnu na háček a protáhneme již vzniklým okem. Příliš práci neutahujeme, protože do řetízkových ok následně budeme háčkovat krátké či dlouhé sloupky. Musí se nám tam tudíž znovu vejít háček! Pokud však děláme výrobky jen z řetízkových ok níže vás je naučím můžete utahovat dle libosti Řetízek do kterého budeme dělat další řady by měl vypadat asi takto:

11 Utažený řetízek, tedy finální výrobek zase takto: Ukončení řetízku, tedy když už nechcete háčkovat dále je naprosto jednoduché. Ustřihněte přízi, která vede mezi ukazováčkem a palcem a potáhněte háčkem aby se příze provlékla skrze oko pod háčkem. Teď už stačí jen utáhnout. Podívejte se na obrázky:

12 5. Možnosti využití Nemyslete si, že z řetízkových ok nelze udělat pěkný výrobek, protože opak je pravdou! Z řetízkových ok uděláme moc pěkné šperky. Pojďme se je naučit Náramek Vyberte si bavlněnou přízi v barvě, která se vám líbí, nebo pasuje k oblečení. Pro tento náramek si vezměte přízi značky Camilla nebo Katka. Uháčkujte první oko a pak háčkujte řetízek, aby měl alespoň 30cm. Ustřihneme a ukončíme. Pak stačí oba konce zauzlíkovat k sobě a dva až třikrát obtočit kolem ruky. TIP: než náramek zauzlíkujete k sobě, udělejte na řetízku sem tam uzlík pro efektnější vzhled. Také je možné navléct sem tam nějaký korálek s velkou dírkou. Těmto korálkům se říká bavorák. Další náramek či korálky: Uháčkujte první oko a pak háčkujte řetízek, ale pouze tak dlouhý jako je vaše zápěstí + 10 řetízkových ok navíc. Nyní si vezměte přízi v jiné barvě do kontrastu. Práci zopakujte jako s předchozí barvou. Oba řetízky zakončete. Teď vezměte oba řetízky spojte je k sobě a zhruba uprostřed udělejte uzlík, nebo i dva. Můžete také udělat dva uzlíky dále od sebe. Nebo třeba navléci opět korálek. Podívejte se na obrázky. Nyní řádně utáhněte zakončení a ještě oba konce svažte k sobě.

13 Vezměte si zakončovací díly na náramek, vypadají takto: Pokud byste je hledali v obchodech, přesný název je zakončovací nebo koncový díl na kůži. Sevřete v nich konce přízí takto: položte uzlík na díl, vezměte kleště, přehněte přes přízi pomocí kleští jednu a následně i druhou stranu uzávěru. Kleštěmi ještě přitlačíme spodek i vrch k sobě.

14 Přidělejte zapínání následujícím způsobem: Na každou uzávěrku přidělejte bižuterní kroužek a řádně kleštěmi dejte konce k sobě = uzavřete. Na jednu stranu k bižuternímu kroužku přidělejte ještě zapínání. No a je hotovo. Takto můžete dát několik barev k sobě a použít místo příze i bavlnku. Doporučuji značku Sněhurka, nebo Perlovka. Když uděláte šňůrky delší tak vyrobíte háčkované variace na krk Můžete se pochlubit na mém facebooku, budu moc ráda! Nezapomeňte se pochválit za dobře vykonanou práci, protože vaše práce je určitě moc pěkná!

15 5.2. Korálky Co jsem si to na vás připravila. Moc dobře vypadající korálky. Vezměte si opět tenčí přízi Katka nebo rovnou Sněhurku. Navlečte na začátek této příze různé korálky, nebo třeba všechny stejné, výběr už nechám opět na vás. Navlečte jich pro začátek třeba 15kousků. Podívejte se na obrázek: TIP: určitě vám pomůže klasický navlékáček jehel Posuňte korálky dále, abyste mohli začít háčkovat. Uháčkujte první oko a pak začněte počítat řetízková oka. Uháčkujeme třeba 20 řetízkových ok a přisuneme si k háčku první korálku. Přidržíme korálek vzadu za háčkem a uháčkujeme další řetízkové oko. Jako by tam ten korálek ani nebyl. Uháčkujeme dalších 20 řetízkových ok a opět vháčkujeme další korálek. Pokud chcete korálky blíže k sobě, uháčkujte méně řetízkových ok, pokud dále, tak samozřejmě více řetízkových ok. Po posledním korálku uháčkujte pouze dvě řetízková oka a práci ukončete. Zauzlíkujte a buď omotejte několikrát kolem ruky to je krásný náramek že? Nebo klidně dvakrát kolem krku a na tričku máte najednou moc pěkné korálky. Tak se přeci pochvalte, mám radost jak vám to pěkně jde!

16 6. Výrobky pro začátečníky Psát o výrobcích je jedna věc, ale obrázky přeci jen pomohou nejlépe. Pojďme si tedy vyrobit něco z řetízkových ok společně. Přichystejte si přízi, háček, navlékač jehel, korálky, nůžky (cvakačky) a pomůže nám na konci práce i jehla s velkým uchem. Přízi jsem použila značky Katka. Než začneme háčkovat, navlečeme si korálky na přízi. Já použila korálkové zbytky, korálky, které mám třeba jen jednu, nebo ze směsi. Aby se dílo podařilo, musí jich být aspoň 40ks.

17 Vezměte si navlékač jehel, dejte na něj korálky. Do drátěné smyčky navrchu navlečte přízi a korálky stáhněte dolů na přízi. Přízi opět z navlékáčku vytáhněte. Postup opakujte, dokud nebudete mít navlečeny všechny připravené korálky. Začneme práci tím, že si korálky posuneme na přízi dolů, nebo dále a uháčkujeme první oko a dalších alespoň pět řetízkových ok. Posuneme korálek co nejblíže k práci k uháčkovanému řetízku a háčkujeme další řetízková oka. Háčkujte, jako by tam ten korálek ani nebyl. Řetízková oka háčkujeme utažená. Vypadají tak u korálků lépe. Záleží teď na tom, jak daleko chcete mít korálky od sebe. Já použila mezeru tvořenou 12-ti řetízkovými oky. Uháčkujte tedy 12 řetízkových ok a k práci posuňte další korálek a háčkujte dále. Dalších 12 řetízkových ok.

18 Pokud máte hotovo, uháčkováno, můžeme práci ukončit. Za posledním korálkem uháčkujte ještě alespoň 5 řetízkových ok. Pokud jste jako já dělali mezery co 12ok. Pokud jste mezery dělaly větší odečtěte si od počtu ok, které jste háčkovali 6ok = 5začátečních+uzlík na konci. Odstřihněte přízi, vyvlečte háček, zauzlíkujte práci k sobě a zapravte. Můžete buďto háčkem, protáhnout přízi k prvnímu korálku, nebo jehlou. Jehlou zapravujeme tak, že nejdříve provlečeme od uzlíku k prvnímu korálku jehlu. Pak teprve navlečeme konec příze do jehly a můžeme protáhnut. Rukou trochu natáhneme mezi uzlíkem a korálkem a pak teprve můžeme přízi ustřihnout.

19 Stejně postupujeme i s druhým koncem. Tak a máme hotovo krásné že, tak se nechte pochválit a pokud nemáte nikoho po ruce, tak samozřejmě na našem facebooku ukažte výrobek a určitě se vám pochvaly dostane: Tak a k čemu to všechno? Nevíte si s tím rady? Tady jsou hned tři nápady na použití tohoto krásného výrobku. Namotejte si korálky na ruku, máte originální náramek. Nebo kolem krku, taky pěkné a co třeba na brýle?

20 Nyní vás naučím nejen korálky nebo náramek, ale také náušnice. Ano i z obyčejného řetízku lze vyrobit originální náušnice. V barvě jaká se vám líbí a v délce jaká se vám líbí Budeme potřebovat namísto příze silonovou nit rybářský vlasec, pokud nemáte nějaký silon doma a musíte si jej koupit, zkuste velikost 0,3mm a háček nejméně č. 2. Korálky, komponenty na náušnice, zapínání buď ke korálkům, nebo i k náramku, nůžky, kovové kroužky 4-5mm, kaloty nejsou nutné, ale ukáži vám k čemu jsou dobré Vyrobíme si falešnou motanici Na vlasec navlečeme korálky, v tomto případě si vezměte dvě až tři barvy menších korálků a navlékejte je střídavě stále dokola. K tomuto výrobku, nepoužívejte velké korálky. Velké se totiž prověsí více než malé a nemusela by se vám výsledná práce moc podařit ani líbit. Použijte korálky maximálně do 4mm. Opakujte barvy stejně, nebo můžete vytvořit i barevné korálky ze směsi rokajlu jako já.

21 Na náušnice si navlečte nejméně 40ks rokajlových korálků. Uháčkujte 3 volné řetízkové oka. Posuňte korálek k práci a uháčkujte další 3 řetízková oka. Takto pokračujte, dokud nevháčkujete celkem 10 korálků. Poté uháčkujte ještě další 3 řetízková oka. Nyní posunujte korálky každé řetízkové oko. Tedy co řetízkové oko, to jeden korálek. Uháčkujte ještě 3 pevnější řetízková oka a silon odstřihněte, práci zakončete. Nyní stočte náušnici do kolečka, tak jak vám to pasuje a jak se vám to líbí. Já ji stočila na 3x.

22 Vezměte si kovový kroužek, navlečte na něj náušnicový díl a dále na něj navlečte první oka u obou uzlíků a další dvě oka, která jsou stočená u uzlíků, tak aby náušnice držela požadovaný tvar. Oba konce nyní zauzlíkujte. Kápněte na uzlík bezbarvého laku, nebo lepidla Herkules, který při zatuhnutí zprůhlední. Po zaschnutí můžete konce odstřihnout. No a uháčkujte další náušnici. Uháčkujeme si náramek nebo korálky, nebo obojí, to už nechám na vás. Opět navlečte korálky na silon vlasec. Na korálky o dvou řadách, nebo bohatší náramek postačí 100ks rokajlových korálků. Já uháčkuji náramek korálky se dělají stejně, akorát bude lepší, když navlečete korálků více. Tedy obrázkový postup: Navlečte korálky. Uháčkujte začáteční a dalších 5 řetízkových ok. Posuňte korálku k práci a uháčkujte dalších 5 řetízkových ok. Tedy co 5 řetízkových ok vháčkujte jednu korálku. Celkem 10 korálků takto. Dalších 50 korálků vháčkujte každé řetízkové oko. Následující korálky vháčkujte co 3 řetízková oka a zbytek každé dvě řetízková oka. Nakonec uháčkujte ještě 3 pevnější řetízková oka a práci ukončete. Oba konce svažte k sobě. Přesně naproti uzlíku naberte jedno oko z náramku k jednomu z konců a opět zauzlete.

23 Správně by jste měli uháčkovat celkem 200 řetízkových ok. Tedy na náramek na moje zápěstí vyšlo 50 řetízkových ok na jednu řadu. Můj náramek tedy bude mít celkem 4 řady. Vezměte si komponent zvaný kalota, je vyfocena na obrázku výše. Jsou to takové dvě mystičky s háčkem. Do kaloty naberte uzlík, kápněte bezbarvého laku, nebo opět lepidla. To proto aby se nám silon nepovolil, protože je to potvůrka klouzavá. Nyní kleštěmi mystičky stlačte k sobě. Na druhé straně vezměte do kaloty oba protější konce náramku, opět kápněte laku či lepidla a kalotu zavřete. Na jeden konec kalotového háčku navlečte zapínání a háček uzavřete. Na druhou kalotu navlečte bižuterní kroužek a opět háček uzavřete. Náramek je hotový!

24 Pokud budete chtít, uzlík můžete stejně schovat do kaloty u náušnice. Místo kovového bižuterního kroužku použijte rovnou kalotu. Takto uháčkovanou náušnici můžete pak zavěsit na jakoukoliv náušnici, nejen na háček, ale i na puntík rovnou do ucha.

25 7. Co dělat když.. Když se vám nebude dařit, a nebudete si už vědět rady, napište mi na můj mejl janinka.ch@seznam.cz Váš problém se budu snažit vyřešit, aby se vám dílko podařilo. Přeji si, aby můj ebook byl užitečný pro všechny. Tedy nejen pro zkušené dámy, které shlédnou schéma a je jim vše jasné, ale i pro začínající nebo třeba i malé slečny a šikuly kluky. (Moji kluci háčkují obaly na mobil ). Ono v malých městech se moc těžko shání nějaký kurz. Nebo všem zrovna nepasuje termín, kdy se kurz koná. Výhodou tohoto ebooku je, že máte kurz kdykoliv a kdekoliv k dispozici stačí si ho třeba jen stáhnout na flash-disk. Navíc Všem nabízím podporu nevíte si v některém bodě rady, napište mi na můj Janinka.ch@seznam.cz Nejsem na něm sice 24h denně, ale určitě jsem na něm každý den, takže ráda poradím. Samozřejmě budu i moc ráda za zpětnou vazbu. Proto Vás moc prosím napište mi kladné i záporné postřehy. Napište mi prosím i nápady na jaké téma by vás zajímal další ebook. Pochlubte se svými dílky na adrese:

26 8. Závěrem Pokud budete chtít kurz darovat jako tištěnou publikaci, pěkně zabalenou i s přadénkem a háčkem, samozřejmě ji můžete u mne objednat. Cena je 180Kč včetně poštovného a balného. Pokud ji zrovna nenajdete na stránkách, klidně mi písněte do mejlu. Zkuste si najít, kolik běžně stojí nějaký kurz háčkování já se na ceny dívala za vás, háčkovací kurzy stojí 600Kč 1200Kč. Zde ho máte jako na dlani, navíc v době, kdy vy sami máte čas a za méně než desetinovou cenu PŘEJI VÁM MNOHO ÚSPĚCHŮ A TĚŠÍM SE NA VAŠI ZPĚTNOU VAZBU Krásný zbytek dne a háčkování zdar! Jana Chovancová Jakékoliv šíření či poskytování třetím osobám bez souhlasu autorky je zakázáno. Děkuji za pochopení a respektování tohoto prohlášení. 2013

Návod jak na čepičku

Návod jak na čepičku Návod jak na čepičku Většina holek co znám, začalo s háčkováním čepiček pro své děti. Vzhledem k tomu, že s čepičkou se nejčastěji začíná, rozhodla jsem se návod ne úplně jednoduchou čepku pro vás sepsat.

Více

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Brno 2015 Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Jazyková korektura: Václav Křížek Obálka: Pavel Vaščák Odpovědný redaktor: Dalibor Kumr Technický redaktor:

Více

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Brno 2015 Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Jazyková korektura: Václav Křížek Obálka: Pavel Vaščák Odpovědný redaktor: Dalibor Kumr Technický redaktor:

Více

Kouzlení háčkem aneb 5 rad abyste se nezamotala

Kouzlení háčkem aneb 5 rad abyste se nezamotala Kouzlení háčkem aneb 5 rad abyste se nezamotala Vytvořte si malé radosti, které budete chtít ukazovat světu. www.milena-bardonova.cz 2015 KOUZLENÍ HÁČKEM ANEB 5 RAD ABYSTE SE NEZAMOTALA Vytvořte si malé

Více

Návod včelka. Květina: příze Elian Nicky(Vlnap) kousek světle růžové a klubíčko tmavě růžové

Návod včelka. Květina: příze Elian Nicky(Vlnap) kousek světle růžové a klubíčko tmavě růžové Návod včelka Příze: Včelka: Elian Nicky(Vlnap) světle oranžová(půl klubka), smetanová(čtvrt klubíčka), světle hnědá(půl klubka), tmavě hnědá(1 klubko), bílá(zbytek), zbytek červené na vyšití pusinky Květina:

Více

Návod háčkovaný klobouček

Návod háčkovaný klobouček Návod háčkovaný klobouček Potřebujete: cca 2 klubíčka příze Camilla bílá, zbytek příze Camilla malinová, háček č. 3 a háček č. 2, jehlu na sešití mašličky Klobouček je na obvod hlavičky 45 cm, velikost

Více

Závorka uvedená na konci každé řady udává počet uháčkovaných sloupků v dané řadě

Závorka uvedená na konci každé řady udává počet uháčkovaných sloupků v dané řadě Použité zkratky Ř řada ŘO řetízkové oko PO pevné oko X krátký sloupek (KS) PDS polodlouhý sloupek DS dlouhý sloupek TDS Trojitý dlouhý sloupek Ubírání ok (Λ): sháčkujeme dvě oka dohromady Přidávání ok

Více

DS dlouhý sloupek ZR zadní reliéfní

DS dlouhý sloupek ZR zadní reliéfní Cosmic Cal Část 1 Copyright: Helen Shrimpton, 2018. Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at www.crystalsandcrochet.com Sponsored by Stylecraft yarns Zkratky a vysvětlivky (US terminologie) sl. sloupek KS

Více

7.1. Háčkování do kruhu

7.1. Háčkování do kruhu háčkování do kruhu háčkování do kruhu 7.1. Háčkování do kruhu A teď ještě něco málo k háčkování do kruhu. Začneme vytvořením kroužku. A to tak, že spojíme konce základního řetízku pevným okem. Pozor aby

Více

OBSAH...1 ÚVOD...1 POTŘEBY...2 ROZDĚLENÍ KORÁLKŮ...3 KOMPONENTY...4 POUŢITÍ KALOT A ZAPÍNÁNÍ...6 TECHNIKY...7 NÁRAMKY TKANÉ NA STAVU...

OBSAH...1 ÚVOD...1 POTŘEBY...2 ROZDĚLENÍ KORÁLKŮ...3 KOMPONENTY...4 POUŢITÍ KALOT A ZAPÍNÁNÍ...6 TECHNIKY...7 NÁRAMKY TKANÉ NA STAVU... Obsah OBSAH...1 ÚVOD...1 POTŘEBY...2 KORÁLKY...2 DRÁTKY, SILON A PRUŢENKA...2 NŮŢKY, KLEŠTĚ...3 ROZDĚLENÍ KORÁLKŮ...3 KOMPONENTY...4 POUŢITÍ KALOT A ZAPÍNÁNÍ...6 TECHNIKY...7 NÁRAMKY TKANÉ NA STAVU...

Více

krteček autorský návod od Martiny Burešové

krteček autorský návod od Martiny Burešové Originální kamarád do postýlky, na poličku, pro radost do každého pokojíčku. www.matthi-hackovanezviratko.webnode.cz krteček autorský návod od Martiny Burešové Materiál, který budete potřebovat: 1 klubko

Více

Babi jehelníček.

Babi jehelníček. * * * Návod byl přeložen do češtiny se svolením autorky, originální návod v němčině a angličtině najdete na jejích stránkách www.zhaya.de/www.zhaya.eu Pomůcky a materiál: Při použití háčku 2,0 a 2,5mm

Více

Počet řetízkových ok odpovídá počtu symbolů řetízkového oka, vznikne nám tak zvaný řetízek.

Počet řetízkových ok odpovídá počtu symbolů řetízkového oka, vznikne nám tak zvaný řetízek. Přestože nemáme v každé ruce jehlici, ale máme pouze jeden háček, provádí se háčkování oběma rukama. Levou rukou si přízi přidržujeme a napínáme, pravou rukou provádíme konkrétní úkony háčkování. Řetízkové

Více

Vítejte u PRVNÍHO dílu Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope).

Vítejte u PRVNÍHO dílu Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope). Vítejte u PRVNÍHO dílu Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope). Tento CAL je mým prvním, některé věci budou trochu jinak, než jste u jiných CAL, kterých jste se zúčastnili. Věřím, že to však celé

Více

Náramek "TARA" Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů. Materiál: Obtížnost : Pro začátečníky a mírně pokročilé

Náramek TARA Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů. Materiál: Obtížnost : Pro začátečníky a mírně pokročilé Náramek "TARA" Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů Materiál: (na jeden komponent - pro výrobu náramku budete potřebovat 3-4 komponenty) Matubo Miniduo (24 kusů) Matubo Rulla (4

Více

Sedmikráska. Stručný návod na panáčka

Sedmikráska. Stručný návod na panáčka Sedmikráska Stručný návod na panáčka Na internetu jsem narazila na fotku krásného panáčka a našla jsem stránky, kde se dá autorský návod objednat: http://www.etsy.com/listing/98537548/pattern-cuddly-baby-amigurumi-babydoll.

Více

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic):

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): 12mm Swarovski Rivoli (2 kusy) Korálky Matubo Rulla (20 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 1 g) Japonský

Více

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic):

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): 12mm Swarovski Rivoli (2 kusy) Korálky Matubo Rulla (20 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 1 g) Japonský

Více

NÁVOD NA HÁČKOVANÉ SRDCE

NÁVOD NA HÁČKOVANÉ SRDCE NÁVOD NA HÁČKOVANÉ SRDCE Děkuji za zakoupení mého návodu a doufám, že Vám půjde práce dobře od ruky! V případě nejasností, popř. nalezení chybičky v návodu mě kontaktuje na www.fler.cz/lucie-handmade Použité

Více

Část 2 - Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope)

Část 2 - Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope) Část 2 - Conniein paprsek naděje (Connie s Ray of Hope) Vítejte u druhé části našeho projektu na pokračování. Jak se vám dařilo v části jedna? Skutečně doufám, že jste si to užili stejně, jako já. Takže

Více

Modrý svetřík. s chlupatým límcem

Modrý svetřík. s chlupatým límcem Sedmikráska Modrý svetřík s chlupatým límcem Materiál: 2 klubka modré Super Baby (Madame Tricote Paris) - 100g/360m, 100% akryl zbytek bílé Glorie a bílé Rachel (Vlnika) - 50g/100m, 100% polyester Háček

Více

- Stanislava Mrázková

- Stanislava Mrázková K ČEMU JE TENTO CHECKLIST VLASTNĚ DOBRÝ? Víte, že předtím, než ebook pustíte do světa, je potřeba zkontrolovat více než 40 jednotlivých kroků? Nechci Vás děsit. Napsání ebooku je totiž snadné, pokud máte

Více

Tento půvabný náramek dodá zajímavé kouzlo běžnému džínsovému oblečení.

Tento půvabný náramek dodá zajímavé kouzlo běžnému džínsovému oblečení. Náramek Stříbrná zahrada Tento půvabný náramek dodá zajímavé kouzlo běžnému džínsovému oblečení. KONEČNÁ DÉLKA POMŮCKY OBTÍŽNOST 19 cm Štípací kleště Ploché kleště Kulaté kleště POTŘEBUJETE Postříbřený

Více

Háčkovaná mořská panenka

Háčkovaná mořská panenka Háčkovaná mořská panenka Materiál: : zelená č. 1451 (1 klubíčko), béžová č. 1600 (1 klubíčko), červená č. 1121, žlutá č. 1105, modrá č. 1342 (větší zbytek) (ELIAN Scarlet 100% bavlna od VSV Pilníkov, 100g/290m).

Více

téma: psaní v pojetí montessori

téma: psaní v pojetí montessori téma: psaní v pojetí montessori Důvody, proč psát psacím písmem dříve než tiskacím 1. Psací písmo je přirozenějším a pohodlnějším způsobem psaní. Jelikož psaní předchází čtení, měla by pro jeho výuku být

Více

6) Ještě dvakrát zopakujte kroky 4 a 5. 1) Navlékněte čtyři korálky Rulla a posuňte je na konec nitě.

6) Ještě dvakrát zopakujte kroky 4 a 5. 1) Navlékněte čtyři korálky Rulla a posuňte je na konec nitě. Náramek "Leda" Efektní náramek z japonského rokajlu a korálků Rulla. Materiál: Matubo Rulla (124 kusů) Japonský rokajl 15/0 (cca. 1 gram) Japonský rokajl 11/0 (cca. 7 gramů) Matubo 8/0 (2 kusy) 3mm ohňovky

Více

Cosmic Cal Část 3. Copyright: Helen Shrimpton, Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at Sponsored by Stylecraft

Cosmic Cal Část 3. Copyright: Helen Shrimpton, Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at   Sponsored by Stylecraft Cosmic Cal Část 3 Copyright: Helen Shrimpton, 2018. Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at www.crystalsandcrochet.com Sponsored by Stylecraft Zkratky a vysvětlivky (US terminologie) sl. sloupek KS krátký

Více

Žlutý svetřík s límečkem

Žlutý svetřík s límečkem Žlutý svetřík s límečkem Rozměry: podle nákresu - orientační, každá z nás jinak utahuje... :-) Zkratky: ř. - řada řo - řetízkové oko po - pevné oko ks - krátký sloupek pds - polodlouhý sloupek Materiál:

Více

NAUČTE SE. Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ. Modely od návrhářů. Techniky krok za krokem.

NAUČTE SE. Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ. Modely od návrhářů. Techniky krok za krokem. 159 Kč/6,36 * ISSN 2240-161X *Cena platná pro Slovensko Tvořivé nápady a vzory pro Vás i Váš domov NAUČTE SE HÁČKOVAT ČTVEREC ZA ČTVERCEM A VYROBTE SI PATCHWORKOVÝ PŘEHOZ Techniky krok za krokem Módní

Více

Lönnrot Lönnrot

Lönnrot Lönnrot Lönnrot Lönnrot Epos Kalevala by nemohl existovat bez muže jménem Lönnrot, takže jaká by to byla Kalevala deka, kdyby na ní chyběl Lönnrot čtverec :). Lönnrot je ten, který Kalevalu sestavil. Shromáždil

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

Korálkový korálek"lily"

Korálkový koráleklily Korálkový korálek"lily" Šitá rondelka z pohanky a Superdua Materiál (na jeden korálek): Matubo Superduo (10 kusů) Pohanka (15 kusů) Matubo 8/0 (10 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 0,5 gramu) Japonský

Více

CATHY CARRONOVÁ. Cepice ˇ a kloboucky. pro každou náladu

CATHY CARRONOVÁ. Cepice ˇ a kloboucky. pro každou náladu CATHY CARRONOVÁ ˇ Cepice ˇ a kloboucky pro každou náladu Obsah 8 Úvod 10 malířská Ležérní baret 12 velkorysá Toka s copánkem 14 hřejivá Proplétaná čapka 16 základní Dvoubarevná čepice 18 rezervovaná Čepice

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem

Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem 3. kapitola Tajemství obrace a zkušebního vzorku Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem lépe.

Více

Vítejte u TŘETÍHO dílu Connieina paprsku naděje (Connie s Ray of Hope).

Vítejte u TŘETÍHO dílu Connieina paprsku naděje (Connie s Ray of Hope). Connie s Ray of Hope 1 of 5 Vítejte u TŘETÍHO dílu Connieina paprsku naděje (Connie s Ray of Hope). Ó můj bože!! Můžete uvěřit tomu, že už jsme u poslední části našeho CAL? Vím, že je to pouze krátký CAL,

Více

Květinový cardigan. Design by Vendula Maderská. (verze únor 2013) Kouzlení s háčkem a jehlicemi

Květinový cardigan. Design by Vendula Maderská. (verze únor 2013) Kouzlení s háčkem a jehlicemi Květinový cardigan (verze únor 2013) Design by Vendula Maderská Návod je podrobna vypracován pro dvě velikosti: 1. Velikost 3 roky (výška dítka cca 92-98cm) 2. Velikost 5 let (výška dítka 110 cm) 1 Rozměry:

Více

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm.

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Budete potřebovat: nůžky, řezák kulatý příborový nůž špendlíky s kovovou hlavičkou cca 18mm

Více

Smyčkový kvítek. Paprskové kolečko. Postup: Postup:

Smyčkový kvítek. Paprskové kolečko. Postup: Postup: Smyčkový kvítek Velmi rychle a snadno uháčkovaný kvítek jistě využiješ při mnoha příležitostech. Uháčkuj 8 řetízkových ok a spoj je pevným okem do kroužku. První řada: o kroužku uháčkuj 12 krátkých sloupků.

Více

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění Str. 1 V tomto Ebooku Vám odhalím pozadí textů několika mých e-mailů, které reálně přinášejí různé výsledky. Dozvíte se, jaký účel mají jednotlivé odstavce a proč volím právě tato slova. Na následujících

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Medvěd a medvědice. autor návodu: svetlana2211. přeložila: Sedmikráska

Medvěd a medvědice. autor návodu: svetlana2211. přeložila: Sedmikráska Medvěd a medvědice autor návodu: svetlana2211 přeložila: Sedmikráska Zkratky: o. - oko ř. - řada hl. - hladce obr. - obrace A - splést V - rozplést (rozháčkovat) řo - řetízkové oko ks - krátký sloupek

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

2) Přidejte jednu novou 11/0. Přeskočte následující 11/0 v řadě a provlékněte jehlu druhou následující 11/0 v řadě.

2) Přidejte jednu novou 11/0. Přeskočte následující 11/0 v řadě a provlékněte jehlu druhou následující 11/0 v řadě. 1) Nejdříve obšijeme rivoli peyote stehem z rokajlu 11/0 a 15/0. Navlékněte si 36x 11/0, posuňte korálky na konec nitě a svažte konce tak, aby korálky vytvořily kroužek. 2) Přidejte jednu novou 11/0. Přeskočte

Více

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS Občas je složité sestavit popruhový systém dle vašeho přání. Jestliže jste doposud neměli popruhový systém, tento dokument vám může se sestavením pomoci. Jestliže

Více

Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel)

Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel) Podle paní Maiy Discoe Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel) Jedná se o obrázkový návod, fotky, které jdou zvětšit najdete v originálním návodu na blogu autorky: http://maiaspins.typepad.com/maiaspins/2007/05/toeup_gusseted_.html

Více

Autor:

Autor: Autor: http://www.lookatwhatimade.net/crafts/yarn/crochet/free-crochetpatterns/crochet-flower-ball-pattern-amish-puzzle-ball/ Copyright Dedri Uys 2012. Přeložila Inka Lakatošová s povolením autorky. Materiál

Více

HÁČKOVÁNÍ 2. zvířátka, květiny, doplňky

HÁČKOVÁNÍ 2. zvířátka, květiny, doplňky HÁČKOVÁNÍ 2 zvířátka, květiny, doplňky LENKA BEDNÁŘOVÁ Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena

Více

Pletení instruktážních ponožek

Pletení instruktážních ponožek 28 Dvě najednou krok za krokem Pletení instruktážních ponožek Tak začněme! Pletení dvou ponožek najednou od špičky je jednoduché, jakmile porozumíte použitému postupu. Budete-li postupovat podle níže uvedených

Více

Tohle je háčkování. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Tohle je háčkování. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Tohle je háčkování Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Pavlína Martiňáková Tohle je háčkování e kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva vyhrazena.

Více

Zpěv sirén. 76 Siren s Song

Zpěv sirén. 76 Siren s Song Zpěv sirén Kouzelná směs namíchaná z perel, opálových korálků a stříbra má půvab podmořské symfonie. K vytvoření náhrdelníku stačí jednoduchá technika navlékání plus kónické kaplíky, které kryjí uzlíky

Více

Sluneční amulet Materiál:

Sluneční amulet Materiál: Sluneční amulet Materiál: Korálky Matubo 7/0 (2 4 barvy) Korálky Matubo Superunos Rokajl o velikosti 11/0 Kulaté korálky o průměru 2 3 mm Středový korálek (může mít tvar kuličky či mince s podélnou dírkou)

Více

SNOOPY PROSÍM NEKOPÍROVAT A NEVKLÁDAT NA ŽÁDNÉ STRÁNKY!!! MATERIÁL

SNOOPY PROSÍM NEKOPÍROVAT A NEVKLÁDAT NA ŽÁDNÉ STRÁNKY!!! MATERIÁL SNOOPY PŘEKLAD BY JLUCIE PROSÍM NEKOPÍROVAT A NEVKLÁDAT NA ŽÁDNÉ STRÁNKY!!! MATERIÁL Háček 3,75 mm Lion Brand Pound of Love bílá Red Heart Soft černá Jehla s velkým uchem Výplň Černá vyšívací nit Šicí

Více

Jednoduchý pletený náramek

Jednoduchý pletený náramek Jednoduchý pletený Barevný doplněk na míru obrázek 1 obrázek 2 Spojování šňůr Se čtyřmi barvami obrázek 3 obrázek 4 obrázek 5 obrázek 6 obrázek 7 obrázek 8 Pro dvoubarevný dvě šňůry 550 nebo 325 o délce

Více

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm):

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm): 14 Brož z odstřižků Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: Až se do výroby broží pustíte naplno nebo pokud z látek už nějaký čas tvoříte, určitě najdete mezi odstřižky látek i docela malé kousky. Nevyhazujte je,

Více

JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ

JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ Nedělejte pořád stejné chyby, udělejte ten nejlepší dojem na muže, o kterého máte zájem a připravte se na úspěch. Nechte si poradit, jakých chyb se vyvarovat,

Více

Krajkový přívěsek z Minidua

Krajkový přívěsek z Minidua Krajkový přívěsek z Minidua Netradiční "dvouvrstvá" varianta síťového stehu z dvoudírkových korálků Miniduo. Materiál: Matubo Miniduo (cca 5 gramů) Matubo 8/0 (cca 2 gramy) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca

Více

Potřeby rokajl vláčná nit. Bílý límeček. Navlékání spodních obloučků. Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš

Potřeby rokajl vláčná nit. Bílý límeček. Navlékání spodních obloučků. Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš směr navlékání síťky směr navlékání obloučků Navlékání spodních obloučků Potřeby rokajl vláčná nit Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš I v tomto případě se jedná o

Více

ŽABIČKOVÁ ČEPICE UŽITEČNÝ TIP! CO BUDEME POTŘEBOVAT? POŽADOVANÉ DOVEDNOSTI

ŽABIČKOVÁ ČEPICE UŽITEČNÝ TIP! CO BUDEME POTŘEBOVAT? POŽADOVANÉ DOVEDNOSTI ŽABIČKOVÁ ČEPICE Zpestřete si podzimní procházky parkem veselou žabičkovou čepicí! V této kapitole naleznete návody na vyhotovení čepice v různých velikostech od nejmenší až po dospělé s duší věčného dítěte

Více

Lekce 5.1A teoretická: Základy kompletování Darí F.

Lekce 5.1A teoretická: Základy kompletování Darí F. 1. ÚVOD strana 1 "Jmenuji se Darí Fejtková a ráda bych pozdravila studentky polymerové školy." Ukážeme si základy kompletování a jak pracovat se základními korálkovými komponenty. 2. ZÁKLADNÍ TYPY KLEŠTÍ

Více

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Stephanie Thiesová Háckované ctverce ˇ ˇ 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Obsah 3 Úvod 4 Informace pro začátek 4 Jak se pracuje s kolekcí

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

HÁČKOVÁNÍ 2. zvířátka, květiny, doplňky

HÁČKOVÁNÍ 2. zvířátka, květiny, doplňky HÁČKOVÁNÍ 2 zvířátka, květiny, doplňky LENKA BEDNÁŘOVÁ Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena

Více

Tereza Drábková. Sutaškové náušnice. Tiny Tereza Drábková Jewel in the Crowd

Tereza Drábková. Sutaškové náušnice. Tiny Tereza Drábková Jewel in the Crowd Tereza Drábková Sutaškové náušnice Tiny WWW.JEWELINTHECROWD.COM WWW.FACEBOOK.COM/TEREZA.DRABKOVA.JEWEL.IN.THE.CROWD/ Jewel in the Crowd info@jewelinthecrowd.com Použití tohoto návodu je možné pouze pro

Více

HÁČKOVÁNÍ 2. zvířátka, květiny, doplňky

HÁČKOVÁNÍ 2. zvířátka, květiny, doplňky HÁČKOVÁNÍ 2 zvířátka, květiny, doplňky LENKA BEDNÁŘOVÁ Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 podzim zima 2012 13: 14 Dámský pletený svetr Pro vel. 36/38 = údaje před závorkou, pro vel. 40/42 = údaje v závorce. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti. Materiál: Sasou

Více

Model 20 Pončo. Materiál: Limbo od fy Schoeller + Stahl 100% čistá vlna, délka návinu = ca. 125 m / 50 g Barva 4545 schwarz 250 g

Model 20 Pončo. Materiál: Limbo od fy Schoeller + Stahl 100% čistá vlna, délka návinu = ca. 125 m / 50 g Barva 4545 schwarz 250 g Model 20 Pončo Barva 4545 schwarz 250 g Materiál: Limbo Mexiko Color od fy Schoeller + Stahl Barva 2586 veracrùz 250 g Materiál: Wonderwool Glanzeffekt od fy Schoeller + Stahl 51% čistá vlna, 49% polyakryl,

Více

Prošikulky.cz. Návod na pletený šátek COAST

Prošikulky.cz. Návod na pletený šátek COAST Prošikulky.cz Návod na pletený šátek COAST 1 Návod na pletený šátek COAST 2 Než se pustíte do pletení Obtížnost: Velikost: Pletení je určeno i pro začátečníky. Jediná Konečné rozměry šátku jsou: obtížnější

Více

PUZETY. Růžové puzety

PUZETY. Růžové puzety PUZETY Červenočirá kolečka puzety Červenovínové puzety Růžové puzety 19 Červenočirá kolečka puzety 20 Červenočirá kolečka puzety Materiál: 2 PET lahve různých barev (obr. 1) 2 kusy nerezového drátu osteofixu

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 17 Dámský kabátek Návrh Johanna Schwarz Pro velikost 36/38 = údaje před závorkou, pro velikost 40/42 údaje v závorce, pro velikost 44/46 údaje za závorkou. Pokud je uvedený pouze jeden údaj,

Více

VELIKOSTI střední M (velká L) VÝSLEDNÉ ROZMĚRY obvod 45,5 (49,5) cm

VELIKOSTI střední M (velká L) VÝSLEDNÉ ROZMĚRY obvod 45,5 (49,5) cm MATERIÁL ( ) Příze Montera (Classic Elite Yarns), lamí vlna, hmotnost přadena a SP 116 m / 100 g 1 přadeno b. č. 3887 hruškově zelená (základní barva) a 1 přadeno b. č. 3846 zelená (kontrastní barva) Jehlice

Více

Neměl by být ani příliš lehký, ani příliš těžký, aby se s ním dobře a férově bojovalo. Prostě tak akorát.

Neměl by být ani příliš lehký, ani příliš těžký, aby se s ním dobře a férově bojovalo. Prostě tak akorát. Návod na výrobu meče Pro potřeby Soumraku sepsal s pomocí starších návodů Mara Úvod Meč je nejčastější zbraň, se kterou se na dřevárnách setkáte. Používají ho častěji hráči světlé strany, ale rozhodně

Více

Výroba trpasličích fousů

Výroba trpasličích fousů Výroba trpasličích fousů Sepsal: Drrak Rozhodli jste se alespoň na chvilku stát trpaslíkem? Vězte, že to není nic těžkého. Trpaslíci jsou jedna ze základních ras ve fantasy světech a skoro všude vypadají

Více

TEXTILNÍ. Marta Drozdová Marie Kilebusová

TEXTILNÍ. Marta Drozdová Marie Kilebusová TEXTILNÍ šperky a doplnky Marta Drozdová Marie Kilebusová Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA...

OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA... 2 0 1 9 OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA... 10 2 OSOBNÍ ÚDAJE Mé jméno: Moje fotografie Chci umět ANGLICKÝ

Více

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM 2 Co Vás odliší od průměru tisíců? Masérů je opravdu hodně. Těch opravdu dobrých je málo. Co patří k základním věcem, bez kterých se z průměru nedostanete? Co dělat, abyste

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

NÁRAMEK FUNNY tvořivá sada

NÁRAMEK FUNNY tvořivá sada NÁRAMEK FUNNY tvořivá sada Stav na vyrábění náramků a jiných doplňků z gumiček. Navrhněte a vyrobte barevné náramky, prsteny, náhrdelníky z barevných gumiček. NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Vážený zákazníku, děkujeme

Více

Korálkový korálek Iris

Korálkový korálek Iris Korálkový korálek Iris Tyto drobné korálkové korálky byly inspirovány květy kosatců irisů. Materiál (na jeden korálek): Matubo NIB-BIT (12 kusů) Matubo Superduo (18 kusů) Japonský rokajl 11/0 (cca. 0,7

Více

Seznámení s parakordem

Seznámení s parakordem kapitola 1 Seznámení s parakordem Co je parakord? Slovo parakord, součást slovní zásoby profesionální mluvy a internetu, je z angličtiny převzaté označení pro padákovou šňůru. Její pevnost a odolnost se

Více

Jekorová ramena. sepsal: Tomš Papilus Maximus

Jekorová ramena. sepsal: Tomš Papilus Maximus Jekorová ramena sepsal: Tomš Papilus Maximus V tomto článečku si podrobně ukážeme, jak si z jekoru vyrobit zbroj na ramena. Chytrým hlavičkám jistě rychle dojde, že stejná metoda se dá použít na výrobu

Více

2. Podle předlohy na straně 121 zhotovíme šablonu, podle níž z oranžové plsti vystřihneme zobák.

2. Podle předlohy na straně 121 zhotovíme šablonu, podle níž z oranžové plsti vystřihneme zobák. Kuřátko Roztomilá kuřátka jsou přímo stvořená pro oslavu jara a probouzejícího se nového života. Malé žluté hejno se báječně hodí nejen na výzdobu domova a zejména velikonočního košíčku, ale i na dárky.

Více

Plstěná srdíčka. Materiál. Plstěná srdíčka 23

Plstěná srdíčka. Materiál. Plstěná srdíčka 23 Plstěná srdíčka Materiál Tři odstíny červené nebo růžové vlny na plstění, plstící jehla, pěnová houbička na nádobí nebo kousek molitanu, vykrajovátka na cukroví, korálky, jehla, nit, červené stužky. Plstěná

Více

HÁČKOVÁNÍ. hračky, ozdoby, drobnosti

HÁČKOVÁNÍ. hračky, ozdoby, drobnosti HÁČKOVÁNÍ hračky, ozdoby, drobnosti LENKA BEDNÁŘOVÁ Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné

Více

HÁČKOVÁNÍ 2. zvířátka, květiny, doplňky

HÁČKOVÁNÍ 2. zvířátka, květiny, doplňky HÁČKOVÁNÍ 2 zvířátka, květiny, doplňky LENKA BEDNÁŘOVÁ Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena

Více

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1

Schoeller Süssen GmbH for fashion & style. strana 1 strana 1 Dámská letní háčkovaná makramé taška Návrh Johanna Schwarz Velikost: 21 x 17 cm Popruh ca. 80 x 2 cm příze Anya 92% polyakryl, 8% polyester délka návinu = ca. 65 m / 200 g Háček: háček č. 5 barva

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013

VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013 VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013 Jana Podzemná fotorámečky aneb elegantní stojánky na fotografie www.batelier.cz www.vytvarne-navody.cz Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Kabelka. Vysvětlivky: ř.o. - řetízkové oko k.s. - krátký sloupek d.s. - dlouhý sloupek kříž. sl. - křížový sloupek nopek je 4x nahozený.

Kabelka. Vysvětlivky: ř.o. - řetízkové oko k.s. - krátký sloupek d.s. - dlouhý sloupek kříž. sl. - křížový sloupek nopek je 4x nahozený. Kabelka Vysvětlivky: ř.o. - řetízkové oko k.s. - krátký sloupek d.s. - dlouhý sloupek kříž. sl. - křížový sloupek nopek je 4x nahozený Strana: 1/9 Strana: 2/9 Návod: Přední díl obrázek č. 5 47 řetízkových

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

Výroba dětské slavistické soupravičky

Výroba dětské slavistické soupravičky Výroba dětské slavistické soupravičky Malý projekt Veronika Berková Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 OBSAH 1 Úvod.. 3 1.1 Podstata projektu... 3 2 Současný stav. 3

Více

Recenze + návod míček na šňůrce

Recenze + návod míček na šňůrce 1 Recenze + návod na šňůrce Sužují nás tropická vedra, a tak je teď téma hraček vhodných do vody dost aktuální. Mým oblíbencem je sice samozřejmě ChuckIt! Ultra velikosti L, který má Gorďa už víc jak tři

Více

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Komorový drak je vysokou zárukou pohodového létání, tudíž budete se svou stavbou spokojeni a Vás potomek nebude určitě šetřit chválou.

Více

2011 www.pleteni.eu všechna práva vyhrazena. strana 1

2011 www.pleteni.eu všechna práva vyhrazena. strana 1 0 www.pleteni.eu strana Model Dámské šaty Pro vel. 36/38 = čísla před závorku, pro vel. 40/4 = čísla v závorce. Pokud je udaný pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti Materiál: Novela značky Schoeller+Stahl

Více

Návod na výrobu štítu

Návod na výrobu štítu Návod na výrobu štítu Pro potřeby Soumraku sepsal s pomocí starších návodů Mara Úvod Štít a meč, štít a sekera, štít a palcát nejpoužívanější kombinace zbraní. Jak takový štít vyrobit? Není to složité,

Více

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky,

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, gumičku, stužku, dřevěnou květinku na provázku, ozubené nebo obyčejné nůžky. Všechny ozdoby zakoupíme v běžném obchodě

Více

Obsah Stránka 1. Aneta Končulová: Jak se stát dobrou mámou za 14 dní

Obsah Stránka 1. Aneta Končulová: Jak se stát dobrou mámou za 14 dní Obsah Úvod: Jak na to?...2 I. Hlava... 4 Den 1: Co to znamená být dobrá máma (teorie)...4 Den 2: Co pro mne znamená být dobrá máma? (cvičení)...6 Den 3: Práce s vlastními přesvědčeními (cvičení)...7 II.

Více

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1 Andělka Foto návod zdarma 2015 1 Budeme potřebovat: 2x obdélník látky na tělíčko Andělky asi 17x15 cm 2x obdélník látky v tělové barvě 9x15 cm a stejnou látku 2x(6x9cm) na ruce 2x obdélník látky na křídla

Více