LULEČSKÝ ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ. září 2007 Ročník I/číslo 3, zdarma Vydává Obec Luleč. Dva tanky na území obce Luleč po válce v roce 1945.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LULEČSKÝ ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ. září 2007 Ročník I/číslo 3, zdarma Vydává Obec Luleč. Dva tanky na území obce Luleč po válce v roce 1945."

Transkript

1 LULEČSKÝ ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ září 2007 Ročník I/číslo 3, zdarma Vydává Obec Luleč Dva tanky na území obce Luleč po válce v roce 1945.

2 Vážení občané, dostává se Vám do ruky třetí číslo obecního zpravodaje, ve kterém se mimo jiné dozvíte o práci a činnosti dalších zájmových organizací, které zatím nebyly přestaveny. Další informace se budou týkat činnosti obecního úřadu a změn ve vyhlášce a znovu otevřeme otázku vypouštění odpadních vod. Páté zasedání zastupitelstva Obce Luleč dne 9. srpna 2007 Usnesení zastupitelstva: schválilo novelu vyhlášky č. 1/2007, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů (pes na vodítku bez náhubku) bere na vědomí informace o návštěvě na ŽP ve Vyškově schválilo nákup tří odpadkových košů na obec neschválilo odprodej Slámového schválilo školský obvod Drnovice neschválilo odprodej pozemku na Kopaninách 2004/1, ani jeho části o velikosti 700 m 2 schválilo příspěvek VK Luleč ženy ve výši ,- Kč schválilo zrušení pěti starých vyhlášek schválilo přijetí dotace od Jmk ve výši ,- Kč na Martinské hody schválilo převod čtyř pozemků z Pozemkového fondu ČR na Obec Luleč neschválilo odvolání předsedů výborů z funkce neschválilo odvolání starosty z funkce vzalo na vědomí informace o cestě na Brda a povolení vypouštění odpadních vod uložilo Kontrolnímu výboru prověřit odprodej Orelského NÁRŮST OBYVATEL V letošním roce kulturní komise při Obecním úřadě v Lulči přivítala do života celkem 6 dětí a do koce roku uvítáme ještě dalších šest občánků. V mateřské škole máme pro školní rok 2007/2008 zapsáno celkem 39 dětí, o které se stará paní ředitelka se dvěmi učitelkami, dále vedoucí kuchyně se dvěmi kuchařkami a paní uklízečka. Radostnou zprávou je, že naše obec má již více jak 800 obyvatel. A další přibudou s plánovanou rekonstrukcí budovy Slámovo na obecní byty. Oprava bude stát ,- Kč a vznikne zde šest bytových jednotek. Nejmenší byt 1+1 má 42 m 2, byty 1+2 se pohybují od 66 m 2 až po 76 m 2. K tomu je nutné připočíst cca 40 m 2 společných prostor. Rekonstrukci bude provádět Firma Stavimal, Viničné Šumice. Předpokládané datum zahájení je čtvrté čtvrtletí 2007 a ukončení v polovině roku Vše se avšak bude odvíjet od zájmu občanů o byty.

3 KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LULEČ V roce 2005 se začal zpracovával koncept územního plánu naší obce. Pro obec je to do budoucna velmi důležitý materiál, podle něhož se bude v obci řídit další výstavba jak rodinných domků, sportovišť, parkovacích míst, podnikatelských zón tak i míst určených pro cestovní ruch a dalších. Koncept územního plánu se bude projednávat na veřejném zasedání v sále u Štrbů dne v hodin. Do 15-ti dnů od veřejného projednání může každý uplatnit své připomínky. Ve stejné lhůtě mohou vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem, veřejně prospěšných staveb a opatření, zastavitelných ploch a zástupce veřejnosti uplatnit své námitky a připomínky. Koncept územního plánu Luleč je vystaven k veřejnému nahlédnutí od do vždy v úřední dny od 8.00 hod do hod. NOVELA VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška obce Luleč č. 1/2007, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství v obci Luleč ZMĚNA ve vyhlášce je vypuštění v čl. 1, odst.1, písm. a (a s náhubkem) Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti Jaromír Zbořil místostarosta Josef Vlach starosta obce Vyvěšeno na úřední desce dne: Sejmuto z úřední desky dne: TJ SOKOL LULEČ ODDÍL STOLNÍHO TENISU Oddíl stolního tenisu si v soutěžích vede velmi dobře. V žákovské lize jsou žáci Lulče na druhém místě za oddílem Drnovic se stejným počtem bodů z jedenácti družstev. V okresní soutěži III. Třídy má B tým (dorostenci a žáci) na svém kontě tři vítězství a jednu prohru a A tým (družstvo dospělých) jednu prohru a jedno vítězství.

4 ODDÍL VODNÍCH SKAUTŮ LULEČ Skautský vodácký tábor, který je vyvrcholením roční činnosti, se uskutečnil letos v červenci v krásném prostředí rybníku "Opička" u obce Domamil nedaleko Moravských Budějovic. Na slunné louce u rybníka stálo deset stanů na podsadách, vybavených dvěmi lůžky a stolečkem. Před stany byl lodní stožár, na kterém byla při zahájení tábora vztyčena oddílová vlajka a každý den ráno při nástupu vlajka státní. Stožár zdobily i námořní signalizační praporky. V lese u louky se nacházela táborová kuchyň a přístřešek s jídelnou, podzemní spižírna, polní WC a na protější straně jsme přichystali táborové ohniště. Oddílového tábora se zúčastnilo 12 dětí, dva vedoucí, zdravotnice a kuchař/hospodář. Táborová činnost se zaměřovala na zdokonalovací výcvik na lodích - pramici, kanoi a kajacích, ale též na plavecký výcvik. I když se jedná o oddíl vodních skautů, členové musí ovládat všechny skautské dovednosti pro pobyt v přírodě, první pomoc při úrazech, pomoc slabším a další. Na táboře splnili noví zájemci "nováčkovské zkoušky", starší tzv. "vlčky" (chlapci) či "světýlka" (dívky) jednotlivých odborností a někteří úspěšně obstáli u zkoušek "tři bílé tesáky" a "tři kapky rosy", při kterých museli prokázat pořádnou zdatnost a odvahu při samostatném denním a nočním pobytu v přírodě. Ukončení tábora bylo završeno slavnostním nástupem, předáním medailí a pamětních diplomů. Tábor v Domamilu byl již třetí, kterého se oddíl vodních skautů zúčastnil. Při prvním, putovním, v roce 2005, účastníci spluli řeku Ohři v regionu Karlovarském a druhý se konal v roce 2006 na stálém táboře v Podivicíc.

5 V průběhu letošního tábora přišla radostná zpráva, že obci Luleč byla přidělena z fondu Podpory obnovy venkova dotace ve výši Kč na "Víceúčelový objekt vodních skautů v obci Luleč". O této akci jsme informovali v minulém Lulečském zpravodaji. Na bývalém školním hřišti, přezdívaném "Akátový ostrov", se za příznivého počasí oddíl schází na pravidelných schůzkách a také pomáhá s jeho úpravou, aby byly všechny práce dokončeny v dohodnutém termínu do konce listopadu. P O Z V Á N K A Kulturní komise při obecním úřadu v Lulči ve spolupráci s kolektivem místních občanů pořádají v sobotu dne K R O J O V A N É M A R T I N S K É H O D Y Začátek ve hod. - krojovaný průvod obcí se zakončením čtení práva. Začátek hodové zábavy je ve hod. v sále sokolovny. K tanci hraje krojovaná kapela PODBORANKA. Vstupné: odpoledne do sálu 20,- Kč, večer na hodovou zábavu 60,- Kč.

6 Sklep pod pomníkem Při opravě pomníku padlým lulečským občanům v roce 2005 byl nalezen sklep, který je pravděpodobně z roku Sklep je klenutý, z jedné třetiny kamenný a ze dvou třetin cihelný. Délka je cca 11 metrů, výška a šířka asi 3.5 metrů. Vážení občané, v první polovině roku 2007 jsme Vás formou letáků informovali, že od zaniknou některá povolení k odběru podzemních a povrchových vod a vypouštění odpadních vod do vod povrchových a podzemních. Vzhledem ke krátké době, kdy povolení zanikne, Vám chceme ještě pomoci. Stáhli jsme pro Vás některé návody přímo ze stránek MŽP a MZe. Věnujte prosím této problematice velkou pozornost! Nové povolení Pokud budete chtít i po zániku Vašeho stávajícího povolení k odběru podzemní nebo povrchové vody, popř. k vypouštění odpadních vod, s vodami nakládat, musíte legalizovat nakládání s vodami podáním žádosti o vydání nového povolení. Formulář žádosti obdržíte na příslušném vodoprávním úřadu. V elektronické podobě jsou tyto formuláře ke stažení v menu Dokumenty na stránkách Vypouštění odpadních vod 1. V jakých případech je třeba k vypouštění odpadních vod povolení? Povolení vodoprávního úřadu (zásadně obecního úřadu obce s rozšířenou působností) je třeba v případě, že jsou odpadní vody vypouštěny přímo do vod povrchových (vodní tok, rybník) nebo v případě, že jsou odpadní vody vypouštěny do vod podzemních (přes půdní vrstvy).

7 2. Kdy se jedná o vypouštění odpadních vod do vod podzemních? O vypouštění odpadních vod do vod podzemních se jedná v případě, že půdou prosakující odpadní vody mohou znečistit nebo ohrozit podzemní vody. V naprosté většině případů tomu tak je (jde o tzv. nepřímé vypouštění odpadních vod do vod podzemních). Každé vypouštění musí vodoprávní úřad posuzovat individuálně (např. s ohledem na písčité/jílovité podloží). V pochybnostech je potřebné zpracování hydrogeologického posudku. 3. Je možné vypouštět odpadní vody přímo do vod podzemních? Vypouštění odpadních vod přímo do vod podzemních (např. potrubí zaústěné přímo do zvodně) je zákonem zakázáno a je tedy nelegální. 4. V jakých případech lze povolit (nepřímé) vypouštění odpadních vod do vod podzemních? Toto povolení může vodoprávní úřad vydat pouze v případě vypouštění odpadních vod z jednotlivých rodinných domů a staveb k individuální rekreaci ( 38 odst. 4 vodního zákona). Vypouštění odpadních vod do vod podzemních z jiných nemovitostí povolit nelze, pokud by k němu docházelo, jde o nelegální činnost. 5. Musí mít povolení k vypouštění odpadních vod fyzické osoby (občané) i právnické osoby? Z hlediska potřebnosti mít povolení v tomto rozdíl není. Povolení potřebuje každý, kdo odpadní vody vypouští do vod povrchových nebo podzemních. Liší se samozřejmě vlastní obsah povolení. 6. Od kdy je potřebné mít povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních? Povinnost mít povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních není nově zavedenou povinností, tuto povinnost ukládal už zákon o vodním hospodářství č. 11/1955 Sb. [ 8 odst. 1 písm. b)] i vodní zákon č. 138/1973 Sb. [ 8 odst. 1 písm. c)]. V současné době ji ukládá 8 odst. 1 písm. c) vodního zákona č. 254/2001 Sb. Jde tedy o povinnost, která trvá už přes 50 let. 7. Platí pro vypouštění odpadních vod také zlomový rok 1955? Nikoliv, pro veškeré vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních vždy bylo potřebné ( papírové ) povolení. 8. Za jakých podmínek lze prodloužit platné povolení k vypouštění odpadních vod? Stávající povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních lze podle 9 odst. 4 vodního zákona č. 254/2001 Sb. na návrh oprávněného prodloužit v případě, že se nezměnily podmínky, za kterých bylo povolení uděleno. Vodoprávní úřad jej může prodloužit tehdy, pokud nedošlo v místě vypouštění ke změně přírodních podmínek (hydrologických, ekologických). Pokud vodoprávní úřad povolení neprodlouží, je třeba žádat o nové povolení podle požadavků vyhlášky č. 432/2001 Sb. Povolení nelze prodloužit v případě, že vodní zákon č. 254/2001 Sb. vydání povolení pro danou činnost vůbec neumožňuje tzn. nelze prodloužit povolení k vypouštění odpadních vod do vod podzemních z jiných nemovitostí než jsou rodinné domy a stavby pro individuální rekreaci. 9. Kdy je potřebné povolení k vypouštění odpadních vod ze septiku? (Septik je zařízení sloužící k předčištění odpadních vod, ze kterého jsou odpadní vody vypouštěny buď přímo do vodního toku nebo průsakem do podloží. Naproti tomu žumpa je stavba sloužící pouze ke shromažďování odpadních vod (bezodtoková jímka), nikoliv k jejich čištění, a odpadní vody z ní tedy nelze přímo vypouštět, ale musí být vyváženy na ČOV.)

8 Povolení je potřebné v případě, kdy jsou odpadní vody jsou ze septiku vypouštěny přímo do vod povrchových a dále v případě, že jsou odpadní vody vypouštěny průsakem do vod podzemních (případy, kdy se jedná o vypouštění do vod podzemních viz výše). Jsou-li odpadní vody ze septiku vypouštěny do sběrného systému zaústěného do vod povrchových, povolení není potřebné. Pro zařízení určená k individuálnímu čištění odpadních vod (tj. i septiky), ze kterých vyčištěná odpadní voda odtéká do sběrného systému, platí emisní limity dané kanalizačním řádem tohoto systému (smlouva s provozovatelem). Povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových je třeba až v místě zaústění sběrného systému do vod povrchových (adresátem tohoto povolení je obvykle obec). 10. Kdy lze užívat odpadní vody ze septiku nebo žumpy k zalévání? Užívat odpadní vody k zalévání zahrad apod. lze pouze v případě, že tyto vody nemohou vniknout do vod podzemních ani je ohrozit (jedná se zejména o ochranu podzemních vod v blízkých studnách). Pokud by ke znečištění či ohrožení podzemních vod došlo, jedná se o nedovolené vypouštění odpadních vod do vod podzemních, za které lze uložit pokutu. Pokud odpadní vody nemohou znečistit ani ohrozit vody podzemní, lze zalévání provádět a není k tomu zapotřebí žádné povolení. Doporučujeme informovat se u příslušného vodoprávního úřadu (obecní úřad obce s rozšířenou působností) ohledně hydrologických podmínek v místě vypouštění, tj. zda se v konkrétním případě jedná či nejedná o vypouštění odpadních vod do vod podzemních (v pochybnostech bude zapotřebí zpracovat hydrogeologický posudek). 11. Je možné získat finanční dotaci na pořízení domovní čistírny odpadních vod? Tato možnost zatím není. Dotace jsou poskytovány pouze obcím, a to na větší akce (obecní ČOV, obecní kanalizace). Obec Luleč je vlastníkem kanalizace, má Živnostenský list na provozování vodovodu a kanalizace a vlastní povolení Krajského úřadu tuto živnost provozovat. Rozhodnutí Vodoprávního úřadu ve Vyškově má povolení vypouštět odpadní vody do roku Toto povolení je vydáno pouze na části kanalizace, které jsou připojeny na Lulečský potok. Ve skutečnosti to znamená, že občané napojeni na tuto kanalizaci mohou vypouštět přepady ze septiků do kanalizace. Má to ale podmínku, že nepřekročíme limity, které Vodoprávní úřad stanovil ve svém rozhodnutí. V případě, že přijde Vodoprávní úřad, nebo Inspekce životního prostředí na kontrolu a zjistí překročení limitů, může Obci Luleč stanovit pokutu jak je uvedeno v zákoně až ,- Kč. Kanalizace, na které nejsou vydána povolení jsou: - ve Fortně - v Homolí po Daňkovo - část Kopečka po Hynštovo - kanalizace od Michlíčkového po Mickovo - dále strouha u Trávníčkového a strouha u Říhového, obě na rozhraní Lulče a Nemojan Lulečský čtvrtletník - vychází v nákladu 300 ks. Vydavatel Obec Luleč tel: , Fax: , obec.lulec@tiscali.cz, evidenční číslo MK ČR 17497

Majitelé nevyhovujících septiků riskují pokutu

Majitelé nevyhovujících septiků riskují pokutu Majitelé nevyhovujících septiků riskují pokutu Až padesátitisícovou pokutu může dostat ten, kdo do 1. ledna 2008 neuvede svůj septik do souladu s požadavky vodního zákona. Se začátkem roku totiž zanikají

Více

Způsoby likvidace domovních odpadních vod

Způsoby likvidace domovních odpadních vod Způsoby likvidace domovních odpadních vod 1. Žumpa - jímka na vyvážení odpadních vod. - Jde o vodotěsnou bezodtokou nádrž. - Stavbu této žumpy povoluje stavební úřad. - Předpokládá se, že žumpa je vyvážena

Více

Odpadní vody a možnosti jejich zneškodňování

Odpadní vody a možnosti jejich zneškodňování Odpadní vody a možnosti jejich zneškodňování A. Akumulace odpadní vody v bezodtokové jímce V případě, že chcete odpadní vody akumulovat v bezodtokové jímce, týká se Vás zákon č. 183/2006 Sb., o územním

Více

V Ř E S K O V Á K červen 2004

V Ř E S K O V Á K červen 2004 V Ř E S K O V Á K červen 2004 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dnešní číslo Vřeskováka se k vám dostává po volbách do Evropského parlamentu. Za dobu, co vykonávám funkci starosty, jsem již zažil celou

Více

Vodohospodářská infrastruktura povinnosti provozovatele domovní a kořenové ČOV

Vodohospodářská infrastruktura povinnosti provozovatele domovní a kořenové ČOV Vodohospodářská infrastruktura povinnosti provozovatele domovní a kořenové ČOV 2 Porovnání zásobování pitnou vodou v roce 2015 dle krajů: Kraj Podíl obyvatel zásobovaných vodou (%) Hl. město Praha 100,0

Více

INFORMACE STAVEBNÍKŮM PŘED PROJEKTOVÁNÍM KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK. Kanalizace a ČOV obcí Oldřiš - Borová

INFORMACE STAVEBNÍKŮM PŘED PROJEKTOVÁNÍM KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK. Kanalizace a ČOV obcí Oldřiš - Borová INFORMACE STAVEBNÍKŮM PŘED PROJEKTOVÁNÍM KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK Kanalizace a ČOV obcí Oldřiš - Borová DNEŠNÍ ZAJIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD U DOMÁCNOSTÍ Splaškové vody jsou odpadní vody z domácností, tj. vody

Více

ZPŮSOBY ZAVÁDĚNÍ A UPLATŇOVÁNÍ METODICKÝCH POKYNŮ V PRAXI

ZPŮSOBY ZAVÁDĚNÍ A UPLATŇOVÁNÍ METODICKÝCH POKYNŮ V PRAXI ZPŮSOBY ZAVÁDĚNÍ A UPLATŇOVÁNÍ METODICKÝCH POKYNŮ V PRAXI Ing. Pavel Koreček Městský úřad Chrudim, Odbor životního prostředí, oddělení vodního hospodářství Čistírny do kapacity 50 EO Hlavní změny ohlášení

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD POLIČKA ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, ROZVOJE A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ROZHODNUTÍ

MĚSTSKÝ ÚŘAD POLIČKA ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, ROZVOJE A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ROZHODNUTÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD POLIČKA ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, ROZVOJE A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PALACKÉHO NÁM. 160, 572 01 POLIČKA Spis. zn.: MP/21201/2015/07 Opr. úřední osoba: Ing. Radek Klein Tel.: 461 723 888 E-mail:

Více

Návod pro budování přípojek

Návod pro budování přípojek Návod pro budování přípojek Budování kanalizace se nám, jak všichni již dobře víte, chýlí ke svému závěru. Hlavní řad kanalizace by měl být dokončen v první polovině roku 2019. Nutností je, aby určitá

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ *MUKHSP04530044 * MĚSTSKÝ ÚŘAD KUTNÁ HORA Havlíčkovo náměstí 552/1, 284 01 Kutná Hora, IČ: 00236195 odbor životního prostředí sídlo odboru: Radnická 178, Kutná Hora tel.: 327 710 111*, fax: 327 710 364,

Více

O B E C B O R O V N I Č K A zastupitelstvo obce

O B E C B O R O V N I Č K A zastupitelstvo obce Z Á P I S o průběhu veřejného zasedání zastupitelstva obce konaného dne 30.května 2014 od 18:00 hod.v restauraci KD Borovnička, č.p.29. Starosta zahájil druhé veřejné zasedání zastupitelstva obce v roce

Více

V Ý P I S U S N E S EN Í

V Ý P I S U S N E S EN Í V Ý P I S U S N E S EN Í ze zasedání Zastupitelstva obce Bílovice nad Svitavou konaného dne15. 12. 2016, zápis č. 11/2014-2018 Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2012. Změna č. 3 územního plánu obce Mladeč

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2012. Změna č. 3 územního plánu obce Mladeč Obec Mladeč OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2012 Změna č. 3 územního plánu obce Mladeč Zastupitelstvo obce Mladeč, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Zápis a usnesení ze zasedání zastupitelstva obce Cejle č. 20/2016 konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Cejle

Zápis a usnesení ze zasedání zastupitelstva obce Cejle č. 20/2016 konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Cejle Zápis a usnesení ze zasedání zastupitelstva obce Cejle č. 20/2016 konaného dne 30.5.2016 v 17.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Cejle Přítomni: Omluveni: Hosté: Zapisovatel: Ověřovatelé: Pavlína

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ, odbor životního prostředí náměstí Československé armády čp. 16, PSČ

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ, odbor životního prostředí náměstí Československé armády čp. 16, PSČ VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ, odbor životního prostředí náměstí Československé armády čp. 16, PSČ 551 33 Vaše čj. /spis. zn.: Jaroměř 18.07.2018 Čj.: PDMUJA 23971/2018 Spis. zn.: OŽP-83-10/2018-Hř

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO PODZEMNÍCH *) PRO POTŘEBY JEDNOTLIVÝCH OBČANŮ (DOMÁCNOSTÍ)

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO PODZEMNÍCH *) PRO POTŘEBY JEDNOTLIVÝCH OBČANŮ (DOMÁCNOSTÍ) Příloha : Vyplněný formulář žádosti o povolení *) *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO PODZEMNÍCH *) PRO POTŘEBY

Více

SUCHO vodohospodářská legislativa Znojmo

SUCHO vodohospodářská legislativa Znojmo SUCHO vodohospodářská legislativa Znojmo 05.10.2017 Mojmír Pehal Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Extrémy počasí v posledních letech Povodně: Sucho: 1997 2000 2002 2003 2006

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMBERK odbor životního prostředí a zemědělství Masarykovo nám. 166, ŽAMBERK

MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMBERK odbor životního prostředí a zemědělství Masarykovo nám. 166, ŽAMBERK MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMBERK odbor životního prostředí a zemědělství Masarykovo nám. 166, 564 01 ŽAMBERK JID: 46522/2018/MUZBK Čj.: MUZBK-10453/2018/ZPZE-18/231.8/SCHP Spisová značka: MUZBK-10453/2018/ZPZE Počet

Více

Stanovování záplavových území a vymezování aktivních zón Opatření obecné povahy. Michal Cibulka Brno

Stanovování záplavových území a vymezování aktivních zón Opatření obecné povahy. Michal Cibulka Brno Stanovování záplavových území a vymezování aktivních zón Opatření obecné povahy Michal Cibulka 18.10.2017 - Brno ZÁKLADNÍ POJMY: Záplavové území (ZU) jsou administrativně určená území, která mohou být

Více

V e ř e j n á v y h l á š k a O z n á m e n í o zahájení vodoprávního řízení

V e ř e j n á v y h l á š k a O z n á m e n í o zahájení vodoprávního řízení Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK pracoviště Náměstí Svobody 8, 385 17 VIMPERK odbor životního prostředí VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE: 02.05.2013 ČÍSLO JEDNACÍ: ŽP 10395/13-KUB VYŘIZUJE: Jan

Více

OBEC ZDĚCHOV. Zápis z 25. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne

OBEC ZDĚCHOV. Zápis z 25. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne Zápis z 25. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne 22. 12. 2016 25. zasedání Zastupitelstva obce (nebo jen ZO) Zděchov, zahájil starosta obce v 18:00 hod. a konstatoval, že zápis z minulého zasedání

Více

MĚSTO CHABAŘOVICE. O p a t ř e n í č. 1/2003

MĚSTO CHABAŘOVICE. O p a t ř e n í č. 1/2003 MĚSTO CHABAŘOVICE Zastupitelstvo města Chabařovice na svém zasedání dne 29. 9. 2003 se rozhodlo usn. č. 35/2003 k provedení ustanovení 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

VYHLÁŠKA ze dne 13. srpna 2018 o náležitostech rozhodnutí a dalších opatření vodoprávního úřadu a o dokladech předkládaných vodoprávnímu úřadu

VYHLÁŠKA ze dne 13. srpna 2018 o náležitostech rozhodnutí a dalších opatření vodoprávního úřadu a o dokladech předkládaných vodoprávnímu úřadu Strana 2730 Sbírka zákonů č. 183 / 2018 183 VYHLÁŠKA ze dne 13. srpna 2018 o náležitostech rozhodnutí a dalších opatření vodoprávního úřadu a o dokladech předkládaných vodoprávnímu úřadu Ministerstvo zemědělství

Více

Město Janovice nad Úhlavou

Město Janovice nad Úhlavou Město Janovice nad Úhlavou Nařízení obce číslo 01/2015 TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo města Janovice nad Úhlavou rozhodlo usnesením č. 56/2015 ze dne 24.08.2015 vydat v souladu s ustanoveními 12 a 84, odst.

Více

183/2018 Sb. VYHLÁŠKA

183/2018 Sb. VYHLÁŠKA Systém ASPI - stav k 15.10.2018 do částky 113/2018 Sb. a 27/2018 Sb.m.s. - RA1282 Stránka 1 z 8 183/2018 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 13. srpna 2018 o náležitostech rozhodnutí a dalších opatření vodoprávního úřadu

Více

PŘÍLOHA č. 5 b. smlouvu o poskytnutí účelového příspěvku na realizaci kanalizační přípojky:

PŘÍLOHA č. 5 b. smlouvu o poskytnutí účelového příspěvku na realizaci kanalizační přípojky: PŘÍLOHA č. 5 b Smlouva o poskytnutí účelového příspěvku na realizaci kanalizační přípojky Město Kopřivnice se sídlem v Kopřivnici, Štefánikova 1163 IČ 00298077 bankovní spojení... zastoupené starostou

Více

PROVOD - inženýrská společnost, s.r.o.

PROVOD - inženýrská společnost, s.r.o. Pracoviště Plzeň Barrandova 28 326 00 PLZEŇ Obec Hrádek u Sušice Váš dopis zn./ze dne naše značka vyřizuje/tel./mobil Datum Jiří Čech / 377519813 / 731572991 6.9.2012 e-mail: jiri.cech@provod.cz Věc: Akce:

Více

U Zimního stadionu 1952/2, České Budějovice, tel.: , fax:

U Zimního stadionu 1952/2, České Budějovice, tel.: , fax: O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ číslo jednací: KUJCK 13756/2011 OZZL/7/VM datum: 9. 5. 2011 vyřizuje: Vladislav Machovec DiS. telefon: 386 720 767 Předání závěru zjišťovacího

Více

*MULNX00M8NBB* ROZHODNUTÍ. Mírové náměstí 35, 440 23 Louny

*MULNX00M8NBB* ROZHODNUTÍ. Mírové náměstí 35, 440 23 Louny *MULNX00M8NBB* *MULNX00M8NBB* Městský úřad Louny odbor stavebního úřadu a životního prostředí Mírové náměstí 35, 440 23 Louny Spisová značka: MULN/6966/2015/SU/BL Louny 20.07.2015 Číslo jednací: MULNCJ

Více

Zápis č. 3/2016. ze zasedání ZO Malotice ze dne od 19:00 hod., v zasedací místnosti Obecního úřadu v Maloticích

Zápis č. 3/2016. ze zasedání ZO Malotice ze dne od 19:00 hod., v zasedací místnosti Obecního úřadu v Maloticích Zápis č. 3/2016 ze zasedání ZO Malotice ze dne 9. 6. 2016 od 19:00 hod., v zasedací místnosti Obecního úřadu v Maloticích Přítomni: Jirkovská Radka, Kaše Jiří, Drahota Jan, Kallaschová Bohumila, Mgr. Klímová

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD MIMOŇ Odbor výstavby, dopravy, zemědělství a životního prostředí Mírová 120, 47124 Mimoň Mimoň III R O Z H O D N U T Í

MĚSTSKÝ ÚŘAD MIMOŇ Odbor výstavby, dopravy, zemědělství a životního prostředí Mírová 120, 47124 Mimoň Mimoň III R O Z H O D N U T Í MĚSTSKÝ ÚŘAD MIMOŇ Odbor výstavby, dopravy, zemědělství a životního prostředí Mírová 120, 47124 Mimoň Mimoň III SP.ZN.: ČJ.: ZE DNE: VYŘIZUJE: TEL: FAX: E-MAIL: 656/2012 OV MUMI 7499/2012 7.11.2012 Dobrota

Více

1. p o v o l u j e. Předčištěné odpadní vody budou vypouštěny z jednotlivých vyústí v tomto množství a kvalitě:

1. p o v o l u j e. Předčištěné odpadní vody budou vypouštěny z jednotlivých vyústí v tomto množství a kvalitě: ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Vaše značka/ze dne Naše značka (čj.) Vyřizuje oprávněná úřední osoba/linka Datum 26.2.2014 Ing. Ostatnická Miluše, 569 497 209, 26. května 2014 2.5.2014 mostatnicka@muhb.cz Počet

Více

Právní rámec povolování staveb pro bydlení. Vodoprávní úřad v procesu povolování staveb

Právní rámec povolování staveb pro bydlení. Vodoprávní úřad v procesu povolování staveb Právní rámec povolování staveb pro bydlení Vodoprávní úřad v procesu povolování staveb zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (dále jen vodní zákon) zákon č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Svésedlice konaného dne 6. února 2019

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Svésedlice konaného dne 6. února 2019 Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Svésedlice konaného dne 6. února 2019 Zasedání Zastupitelstva obce Svésedlice (zastupitelstva) bylo zahájeno dne 6. 2. 2019 v 18:00 hod. v místní knihovně, Svésedlice

Více

Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací

Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací 1. Pojmenování (název) životní situace: Povolení ke stavbě, ke změně stavby, ke změně užívání či k zrušení a odstranění stavby vodního díla 2. Základní

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Prodej pozemku parc. č. 2249/76 v k.ú.

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Prodej pozemku parc. č. 2249/76 v k.ú. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 9. 2018 Bod programu: 43 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Jiří Kudláček Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Martina

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor životního prostředí pracoviště: náměstí Svobody 8/3, Vimperk OZNÁMENÍ

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor životního prostředí pracoviště: náměstí Svobody 8/3, Vimperk OZNÁMENÍ Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17 Vimperk Odbor životního prostředí pracoviště: náměstí Svobody 8/3, 385 17 Vimperk Váš dopis zn: Ze dne: Číslo jednací: MUVPK-ŽP 6147/19-LAJ Spisová značka:

Více

U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 26. srpna 2015

U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 26. srpna 2015 U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 26. srpna 2015 č. 228 u p r a v e n á v e r z e rozpočtové opatření č. 4/2015/Rada města, vzájemně kompenzovatelné položkové a paragrafové změny

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce ze dne od hod na OÚ.

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce ze dne od hod na OÚ. Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce ze dne 25.6.2007 od 18.00 hod na OÚ. Přítomno: 9 Omluveni: 2 Řídící zasedání: p. Šindelář Návrhová Komise: ing. Kožený, p. Marousek, p. Sedlačík Ověřovatelé:

Více

U S N E S E N Í. 23. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve středu 7. května 2014 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 23. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve středu 7. května 2014 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 23. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve středu 7. května 2014 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích Jedná se o upravenou verzi z důvodu dodržení přiměřenosti zveřejňovaných

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Stajiště trvale bydlící. Pavlov trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Stajiště trvale bydlící. Pavlov trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Pavlov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 206 Kód obce PRVKUK 0612.005.206.00 Kód obce (IČOB) 11841 (587681) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61053 Název POU Třešť Členění

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.2 / 2015, které se konalo dne 28. 1. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.2 / 2015, které se konalo dne 28. 1. 2015 Obec Loučka, Loučka č.76, 783 22 Cholina IČO: 00576247 e-mail: obec.loucka@volny.cz Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.2 / 2015, které se konalo dne 28. 1. 2015 Přítomni : Leo Kordas, Marcela

Více

Obec Křížkový Újezdec ZÁPIS

Obec Křížkový Újezdec ZÁPIS Obec Křížkový Újezdec ZÁPIS o průběhu 6. zasedání Zastupitelstva obce Křížkový Újezdec v roce 2017, konaného dne 26. září 2017 od 17.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu obce Křížkový Újezdec.

Více

USNESENÍ z 9. zasedání Zastupitelstva Obce Osek nad Bečvou konaného dne

USNESENÍ z 9. zasedání Zastupitelstva Obce Osek nad Bečvou konaného dne USNESENÍ z 9. zasedání Zastupitelstva Obce Osek nad Bečvou konaného dne 31. 7. 2007 UZ/9/1/2007 Zahájení, určení zapisovatele, volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu, schválení programu zasedání Doplnění

Více

Obec Komárov ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Účel vyhlášky

Obec Komárov ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Účel vyhlášky Obec Komárov Obecně závazná vyhláška obce Komárov č. 3/2004 k systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu Zastupitelstvo obce Komárov na svém zasedání dne

Více

obec Olbramice 10. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne 15. prosince 2016 Ověřovatelé: Jindřich Solovský Ladislav Kopřiva

obec Olbramice 10. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne 15. prosince 2016 Ověřovatelé: Jindřich Solovský Ladislav Kopřiva obec Olbramice 10. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne 15. prosince 2016 Ověřovatelé: Jindřich Solovský Ladislav Kopřiva Zapisovatel: Dagmar Křupková Přítomni: Vítězslav Bednář Ing. Iva

Více

Doklady pro vydání povolení k nakládání s povrchovými nebo podzemními vodami [K 8 odst. 1 písm. a) nebo b) vodního zákona]

Doklady pro vydání povolení k nakládání s povrchovými nebo podzemními vodami [K 8 odst. 1 písm. a) nebo b) vodního zákona] 432/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 3. prosince 2001 o dokladech žádosti o rozhodnutí nebo vyjádření a o náležitostech povolení, souhlasů a vyjádření vodoprávního úřadu Změna: 195/2003

Více

Zpracování přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém

Zpracování přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém Forma státní pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou Zpracování přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území postiženém

Více

Zápis č. 16/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 16/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Obec Rovensko Obecní úřad Rovensko Zápis č. 16/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 24.10.2016 od 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva

Více

Schválený rozpočet městyse Prosiměřice na rok 2014

Schválený rozpočet městyse Prosiměřice na rok 2014 HLAVNÍ ČINNOST Daň z příjmu FO ze závislé činnosti a funkčních požitků 1111 1 990 000 Daň z příjmu FO ze SVČ 1112 40 000 Daň z příjmu fyzických osob vybíraná srážkou 1113 210 000 Daň z příjmu právnických

Více

OBEC ZDĚCHOV. Zápis z 26. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne

OBEC ZDĚCHOV. Zápis z 26. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne Zápis z 26. zasedání Zastupitelstva obce Zděchov ze dne 25. 01. 2013 26. zasedání Zastupitelstva obce (nebo jen ZO) Zděchov, zahájil starosta obce v 17:00 hod. a konstatoval, že zápis z minulého zasedání

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA Městský obvod Martinov USNESENÍ

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA Městský obvod Martinov USNESENÍ STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA Městský obvod Martinov USNESENÍ 73. schůze Rady městského obvodu Martinov konané dne 8. září 2014 čís. 1077/73 1092/73 1/6 1077/73 Rada městského obvodu Martinov 8. září 2014 návrh

Více

CZ051.3505.5105.0096 Dlouhý Most.0096.01 Dlouhý Most

CZ051.3505.5105.0096 Dlouhý Most.0096.01 Dlouhý Most CZ051.3505.5105.0096 Dlouhý Most.0096.01 Dlouhý Most Změna 2010 identifikační číslo obce 02666 kód obce 02666 PODKLADY 1. Údaje o počtu obyvatel obce ze sčítání lidu z r. 2001 ze Statistického úřadu 2.

Více

USNESENÍ č. 51/06-04 Z

USNESENÍ č. 51/06-04 Z MĚSTO BECHYNĚ ZASTUPITELSTVO MĚSTA BECHYNĚ USNESENÍ č. 51/06-04 Z ze dne 15.12.2004 Rozpočtové změny Zastupitelstvo Města I. s c h v a l u j e 1. rozpočtovou změnu č.60/2004 - navýšení příjmů na pol.4112

Více

Z áp i s. Přítornni: Staněk Josef, Kornherr Václav, Čamra Václav, Boháč Jan - Doubí, Kubů Milan, Pospíšil Jan, Valek Roman, Černý Jaromír.

Z áp i s. Přítornni: Staněk Josef, Kornherr Václav, Čamra Václav, Boháč Jan - Doubí, Kubů Milan, Pospíšil Jan, Valek Roman, Černý Jaromír. Z áp i s ze zasedání zastupitelstva místnosti OÚ Košice obce Košice, konaného dne 21.12.2012 od 18.00 hodin v zasedací Přítornni: Staněk Josef, Kornherr Václav, Čamra Václav, Boháč Jan - Doubí, Kubů Milan,

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU CHVALEČ

ÚZEMNÍHO PLÁNU CHVALEČ NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU CHVALEČ (v uplynulém období) Podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) ve znění pozdějších předpisů a v souladu s vyhláškou

Více

MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO

MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Skalná č. ZM 05/ 2014 Místo konání : Zasedací místnost SH ve Skalné Datum konání : 21.08.2014 Čas konání : 16, 30 hod. Ukončeno

Více

Výklad čj / z Obnova vodního díla zničeného povodní v korytě vodního toku

Výklad čj / z Obnova vodního díla zničeného povodní v korytě vodního toku Výklad čj. 24919/2007 16300 z 29. 1. 2008 Obnova vodního díla zničeného povodní v korytě vodního toku 1 Dotaz: Je vlastník pozemku, na němž leží koryto vodního toku, povinen strpět obnovu vodního díla

Více

NÁMITKA č. 7 Námitka je rozdělena na 3 dílčí námitky:

NÁMITKA č. 7 Námitka je rozdělena na 3 dílčí námitky: NÁMITKA č. 7 Námitka je rozdělena na 3 dílčí námitky: 7-1 Námitka č. 7 7-2 Námitce č. 7/1 podané společnosti Lesy České republiky, s.p., Správa toku oblast Povodí Odry, Frýdek Místek, se sídlem Nádražní

Více

Městský úřad Čáslav odbor životního prostředí nám. Jana Žižky z Trocnova 1, 286 01 Čáslav Sídlo odboru: Gen. Eliáše 6, Čáslav ROZHODNUTÍ

Městský úřad Čáslav odbor životního prostředí nám. Jana Žižky z Trocnova 1, 286 01 Čáslav Sídlo odboru: Gen. Eliáše 6, Čáslav ROZHODNUTÍ 1 Městský úřad Čáslav odbor životního prostředí nám. Jana Žižky z Trocnova 1, 286 01 Čáslav Sídlo odboru: Gen. Eliáše 6, Čáslav Č. j.: ŽP/17321/12/Si Spis. zn.: 2837/12 Vyřizuje: Ing. Eva Sikstová Tel:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD RYCHVALD Odbor stavební, životního prostředí a rozvoje Orlovská 678 735 32 Rychvald

MĚSTSKÝ ÚŘAD RYCHVALD Odbor stavební, životního prostředí a rozvoje Orlovská 678 735 32 Rychvald MĚSTSKÝ ÚŘAD RYCHVALD Odbor stavební, životního prostředí a rozvoje Orlovská 678 735 32 Rychvald Váš dopis zn.: Ze dne: 23.2.2012 Naše zn.: MěÚ-R/St.560/2012-Ond. Sp. zn.: Vyřizuje: Ondrušková Regina Tel.:

Více

Správní orgány. Stavební úřady Vodoprávní úřady Dotčené orgány (vydávají závazná stanoviska, stanoviska, rozhodnutí)

Správní orgány. Stavební úřady Vodoprávní úřady Dotčené orgány (vydávají závazná stanoviska, stanoviska, rozhodnutí) Zákon o vodovodech a kanalizacích č. 274/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů Právní předpisy Správní řád, zákon č. 500/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů Vodní zákon, zákon č. 254/201 Sb., ve znění

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD CHEB ODBOR STAVEBNÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14, Cheb

MĚSTSKÝ ÚŘAD CHEB ODBOR STAVEBNÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14, Cheb MĚSTSKÝ ÚŘAD CHEB ODBOR STAVEBNÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14, 350 20 Cheb Čj. došlého dokumentu: SPU 455926/2015/129/Sv Ze dne: 08.09.2015 Číslo jednací: MUCH 15157/2016

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Malý Budíkov trvale bydlící. Pusté Lhotsko trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Malý Budíkov trvale bydlící. Pusté Lhotsko trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Budíkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 103 Kód obce PRVKUK 0613.003.103.00 Kód obce (IČOB) 01535 (547638) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2012

V Ř E S K O V Á K listopad 2012 V Ř E S K O V Á K listopad 2012 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, výstavba kanalizace pokračuje a já vás žádám, aby jste případné škody na majetku, které jsou způsobeny firmou provádějící tyto práce co

Více

METODICKÝ NÁVOD. odboru ochrany vod Ministerstva životního prostředí

METODICKÝ NÁVOD. odboru ochrany vod Ministerstva životního prostředí METODICKÝ NÁVOD odboru ochrany vod Ministerstva životního prostředí k postupu vodoprávních úřadů v souvislosti se zánikem povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních (zejména

Více

Zápis ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 23. 8. 2013.

Zápis ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 23. 8. 2013. Zápis ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 23. 8. 2013. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově. Zasedání bylo zahájeno v 19:00 hodin a skončeno ve 21:00 hodin. Na

Více

Vydává Obec Maletín, Maletín č. 21, 789 01 Zábřeh, IČO: 302988, vydáno dne 1. 07. 2008 ev. číslo MK ČR: E 10391

Vydává Obec Maletín, Maletín č. 21, 789 01 Zábřeh, IČO: 302988, vydáno dne 1. 07. 2008 ev. číslo MK ČR: E 10391 MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ Vydává Obec Maletín, Maletín č. 21, 789 01 Zábřeh, IČO: 302988, vydáno dne 1. 07. 2008 ev. číslo MK ČR: E 10391 Číslo 5 ročník 14, červen 2008 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne

Více

Ždírec nad Doubravou

Ždírec nad Doubravou A. OBEC Přehledová mapka Ždírec nad Doubravou Číslo obce PRVKUK 158 Kód obce PRVKUK 0611.004.158.00 Kód obce (IČOB) 19564 (569780) Číslo ORP (ČSÚ) 004 (6104) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ) 61041 Název

Více

Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice

Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice 3/98 M Ě S T O Ú S T Í N A D O R L I C Í Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice Městské zastupitelstvo v Ústí

Více

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV

MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV MAGISTRÁT MĚSTA MLADÁ BOLESLAV ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Komenského náměstí 61, 293 01 Mladá Boleslav Spis zn.: 13406/2017/VH/zuno Čj.: 17232/2017/VH/zuno Vyřizuje: Zuzana Novotná Oprávněná úřadní osoba:

Více

Změna č. 1 ÚP Žďár nad Metují

Změna č. 1 ÚP Žďár nad Metují ÚZEMNÍ PLÁN ŽĎÁR NAD METUJÍ Změna č. 1 ÚP Žďár nad Metují etapa: NÁVRH ZMĚNY ÚP Ateliér "AURUM" s.r.o. ateliér ARCHITEKTURA URBANISMUS leden 2013 Zpracovatel: Ateliér "AURUM" s.r.o., Pardubice Zodpovědný

Více

Územní opatření o stavební uzávěře

Územní opatření o stavební uzávěře Středočeský kraj - RADA KRAJE Spis. zn.: 129389/2018/KUSK 27. 11. 2018 Vyřizuje: Ing. Jakub Pilař Územní opatření o stavební uzávěře pro koridor tramvajové tratě Opatov Čestlice Návrh Rada Středočeského

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU ROVENSKO POD TROSKAMI Zastupitelstvo města Rovensko pod Troskami, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006

Více

V y h l á š k a Města Slavonice č. 1/2007. o vytvoření a použití účelových prostředků "Fondu rozvoje bydlení na území města Slavonice".

V y h l á š k a Města Slavonice č. 1/2007. o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Slavonice. Vyvěšeno: 28. 2. 2007 Sejmuto: 15. 3. 2007 V y h l á š k a Města Slavonice č. 1/2007 o vytvoření a použití účelových prostředků "Fondu rozvoje bydlení na území města Slavonice". Zastupitelstvo města Slavonice

Více

LULEČSKÝ ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ. červen 2007 Ročník I/číslo 2 zdarma Vydává Obec Luleč. Vážení občané,

LULEČSKÝ ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ. červen 2007 Ročník I/číslo 2 zdarma Vydává Obec Luleč. Vážení občané, LULEČSKÝ ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ červen 2007 Ročník I/číslo 2 zdarma Vydává Obec Luleč Mapa Lulečského hradu. Vážení občané, dostává se Vám do ruky druhé číslo obecního zpravodaje, ve kterém se mimo jiné

Více

A. OBEC Přibyslav B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Přibyslav B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Přibyslav Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 083 Kód obce PRVKUK 0611.002.083.00 Kód obce (IČOB) 13569 (569321) Číslo ORP (ČSÚ) 002 (6102) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61023 Název POU Havlíčkův Brod

Více

USNESENÍ č. 4/2015 z 3. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne

USNESENÍ č. 4/2015 z 3. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne USNESENÍ č. 4/2015 z 3. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne 13. 04. 2015 I. Zastupitelstvo města schvaluje: 1. program dnešního jednání v upraveném znění 2. aby rozprava probíhala ke každému bodu

Více

Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl. 04. Základní informace

Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl. 04. Základní informace Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl 04. Základní informace K provedení vodních děl, k jejich změnám a změnám jejich užívání, jakož i k jejich zrušení a odstranění je třeba povolení vodoprávního

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2015

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2015 Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se

Více

Královéhradecký kraj

Královéhradecký kraj Královéhradecký kraj ZÁSADY NÁZEV: Zásady Zastupitelstva Královéhradeckého kaje pro aktualizaci a schválení Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Královéhradeckého kraje ÚČINNOST OD: 1. 1. 2017 ROZSAH PŮSOBNOSTI:

Více

Usnesení z jednání zastupitelstva Obce Nebanice ze dne

Usnesení z jednání zastupitelstva Obce Nebanice ze dne Usnesení z jednání zastupitelstva Obce Nebanice ze dne 29.6.2011 Bod č. 95 OZ schválilo navržený program jednání OZ Bod č. 96 OZ souhlasí a nemá žádných připomínek k předchozímu zápisu. Bod č. 97 OZ nemá

Více

Vyhodnocení připomínek veřejnosti : ve lhůtě pro uplatnění případných námitek či připomínek nebyly ze strany veřejnosti žádné uplatněny.

Vyhodnocení připomínek veřejnosti : ve lhůtě pro uplatnění případných námitek či připomínek nebyly ze strany veřejnosti žádné uplatněny. PROTOKOL z ústního jednání ze dne 11.9.2012 ve věci územního řízení pro umístění stavby : Odkanalizování (septik Epurbloc 2000, zemní pískový filtr, vsakovací jímka a venkovní kanalizace) pro objekt če.

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Bystrá

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Bystrá A. OBEC Bystrá Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 104 Kód obce PRVKUK 0613.003.104.00 Kód obce (IČOB) 01662 (561801) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Působnost vodoprávních úřadů v oblasti vodovodů a kanalizací podle vodního zákon

Působnost vodoprávních úřadů v oblasti vodovodů a kanalizací podle vodního zákon Působnost vodoprávních úřadů v oblasti vodovodů a kanalizací podle vodního zákon Praha 11. 5. 2016 Jaroslava Nietscheová, prom. práv Povodí Vltavy, státní podnik nietscheova@pvl.cz Používané zkratky VZ

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OBCE KŘEPICE ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KŘEPICE ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KŘEPICE SPRÁVNÍ ORGÁN, KTERÝ ZMĚNU Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KŘEPICE VYDAL: Zastupitelstvo obce

Více

Název části obce. Obec Vepříkov leží na severozápad od města Chotěboř. Obcí protéká Vepříkovský potok. Obec má místní části Miřátky a Vepříkov.

Název části obce. Obec Vepříkov leží na severozápad od města Chotěboř. Obcí protéká Vepříkovský potok. Obec má místní části Miřátky a Vepříkov. A. OBEC Vepříkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 155 Kód obce PRVKUK 0611.004.155.00 Kód obce (IČOB) 18004 (569674) Číslo ORP (ČSÚ) 004 (6104) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ) 61041 Název POU Chotěboř

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA

ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor životního prostředí Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO STANOVISKA NEBO KOORDINOVANÉHO ZÁVAZNÉHO STANOVISKA podle ustanovení 4 odst. 6 zákona

Více

Zápis z 11/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin.

Zápis z 11/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin. Zápis z 11/2016 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne 7.11.2016, od 18:30 hodin. Den a místo konání: 7. 11. 2016, budova úřadu městyse Heraltice, kancelář starosty Hodina zahájení a ukončení:

Více

Městský úřad Náchod Masarykovo náměstí 40, Náchod Odbor životního prostředí Odloučené pracoviště Palachova 1303, Náchod ROZHODNUTÍ

Městský úřad Náchod Masarykovo náměstí 40, Náchod Odbor životního prostředí Odloučené pracoviště Palachova 1303, Náchod ROZHODNUTÍ Městský úřad Náchod Masarykovo náměstí 40, 547 61 Náchod Odbor životního prostředí Odloučené pracoviště Palachova 1303, Náchod SpZn : 10863/2012/ŽP/Di/P,T V Náchodě dne: 17.10.2012 Vyřizuje: Divoká Telefon:

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA VYŠKOV A OBCE DRNOVICE DODATEK Č. 1

KANALIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA VYŠKOV A OBCE DRNOVICE DODATEK Č. 1 KANALIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA VYŠKOV A OBCE DRNOVICE DODATEK Č. 1 Odpadní vody z místní části Opatovice Vlastník kanalizace : Vodovody a kanalizace Vyškov, a. s. Identifikační číslo (IČ) : 4945 4587 Identifikační

Více

VÍTÁME VÁS. Petr Vondrovic, starosta zastupitelstvo obce Korouhve

VÍTÁME VÁS. Petr Vondrovic, starosta zastupitelstvo obce Korouhve VÍTÁME VÁS Petr Vondrovic, starosta zastupitelstvo obce Korouhve záměr stavby Korouhev čistírna odpadních vod a kanalizace (setkání s obyvateli obce 20.2.2019 17:00 kulturní dům Korouhev) obec Korouhev

Více

11. Projednání žádosti o směnu a odkup pozemků dle geometrického plánu, č /2013 K. Pochopová

11. Projednání žádosti o směnu a odkup pozemků dle geometrického plánu, č /2013 K. Pochopová ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Tuchoměřice č. 7/2015, které se konalo dne 1. 4. 2015 od 18.00 v budově OÚ v Tuchoměřicích Přítomni: J. Radostný, L. Csermelyiová, K. Böhm, J. Vöröšová, B. Švanda,

Více

MĚSTO KAMENICKÝ ŠENOV

MĚSTO KAMENICKÝ ŠENOV MĚSTO KAMENICKÝ ŠENOV Osvobození 470, 471 14 Kamenický Šenov, tel.: 487 712 012, fax: 487 712 000 Usnesení ze zasedání č. 19 Zastupitelstva města Kamenický Šenov 27. února 2017 ve vzdělávacím centru ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Přítomni: Sýkora, Peroutka, Mošna, RNDr. Lang, Forst, Mgr. Judl, Vašák, Matějka, Němec, Johánková

Přítomni: Sýkora, Peroutka, Mošna, RNDr. Lang, Forst, Mgr. Judl, Vašák, Matějka, Němec, Johánková Z Á P I S z 2. zasedání zastupitelstva města Mirošov, které se konalo v pondělí dne 5. května 2008 od 18.00 hodin na Městském úřadě Mirošov -------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Terešov konaného dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Terešov konaného dne Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Terešov konaného dne 28.1.2019 Začátek: v 18:00 hodin Přítomni: Roman Dibus, Martina Hadinec, Petr Dibus, Luboš Hrabě, Ing. Tomáš Vileta Omluveni: Bc. Eva Machová,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 2/2010 konaného dne v 19.00

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 2/2010 konaného dne v 19.00 Druhé zasedání zastupitelstva obce se konalo 25.3.2010 a hlavním bodem jednání bylo projední žádostí Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz a kraje Vysočina o pořízení změny územního plánu

Více

Obec Olovnice, okres Kladno. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci

Obec Olovnice, okres Kladno. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Obec Olovnice, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE O L O V N I C E č. 1/2004 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Zastupitelstvo obce Olovnice schválilo a vydává dne 24.5.2004

Více

Z Á P I S. ad 2) PROGRAM

Z Á P I S. ad 2) PROGRAM Z Á P I S z 23. veřejného zasedání zastupitelstva městyse (ZM) Nepomyšl, konaného dne 26.10.2012 od 19.00 hodin do 20.51 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Přítomni: Josef Lněníček, Pavel Bartuška,

Více

OZV č. 4/1997 o vytvoření a použití účelových prostředků města v rámci Programu poskytování státních půjček na opravy a modernizaci bytového fondu

OZV č. 4/1997 o vytvoření a použití účelových prostředků města v rámci Programu poskytování státních půjček na opravy a modernizaci bytového fondu M Ě S T O B R U N T Á L OZV č. 4/1997 o vytvoření a použití účelových prostředků města v rámci Programu poskytování státních půjček na opravy a modernizaci bytového fondu Zastupitelstvo Města Bruntálu

Více