Název města Nejdek je prý odvozen od německého "neue Decke" - podle nově pokryté střechy hradní věže.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Název města Nejdek je prý odvozen od německého "neue Decke" - podle nově pokryté střechy hradní věže."

Transkript

1 Město Nejdek se nachází na úpatí Krušných hor, v údolí říčky Rolava. První písemný doklad o existenci Nejdku pochází z roku Udává se však, že Nejdek vznikl jako hornická kolonie těžařů cínu již kolem roku Název města Nejdek je prý odvozen od německého "neue Decke" - podle nově pokryté střechy hradní věže. O hasičstvu v Nejdku se první písemná zmínka v hasičské kronice objevila dne 12. dubna Údajně měl být tento den v prostoru hotelu Pošta založen Dobrovolný cvičící hasící spolek. Tento cvičící spolek se však podílel na likvidaci požárů již v průběhu dvou předchozích let. Snad právě proto se oficiálně z cvičícího spolku stal Dobrovolný cvičící hasící spolek. Všechny informace o historii hasičů v Nejdku jsou dostupné v originále Hasičské kroniky. Kronika byla nalezena při rekonstrukci v jednom rodinném domě v Nejdku. Po oslovení majitele domu byla kronika přenechána hasičskému sboru a my jsme se mohli dočíst o velmi pestré historii sboru. Kronika je ručně psaná v německém jazyce a dle písma je patrné, že jí vedlo pět kronikářů. Obsahuje i staré dobové fotografie. Poslední písemný záznam v kronice byl proveden dne 6. září 1936 a to dokonce rozepsanou větou. Originál naší kroniky je uložen v archivu Městského úřadu Nejdek.

2 Z různých dostupných zdrojů jsme se dále dozvěděli, že po okupaci naší vlasti hitlerovským Německem v r byli starší členové sboru hasičů odvedeni do Německa, kde téměř všichni padli. Zůstávající družstva mladších hasičů byla rozdělena do dvou hasičských jednotek a díky systému, který v té době vládl, se tato družstva stala polovojenskými jednotkami. Stejně tak, jako v první světové válce, tak i v této válce byli mladí hasiči povolání do armády. Mnoho z nich se nikdy nevrátilo. Veškeré finanční prostředky spolku byly zabaveny. Těmito kroky německých úřadů byla přerušena 71-letá činnost nejdeckých hasičů. Po druhé světové válce přicházejí hasiči z plzeňské Škodovky, kteří obnovují činnost našeho sboru, a podílejí se na budování města. V roce 1946 je založen i Hasičský sbor v místní Přádelně vlny. V roce 1949 čítá Městský hasičský sbor pouze 3 členy. Sbor současně vykonával také záchrannou zdravotní službu. Bylo potřeba řady členů rozšířit. Proto se tehdejší Městský národní výbor dohodl na zřízení dobrovolných hasičů. Na vyzvání MNV se přihlásily pouze 4 osoby. V roce 1952 měli hasiči v Nejdku registrovaných 101 žáků, ze kterých se mnoho z nich v dospělosti stalo opravdovými hasiči. I když se zdálo, že 60. a zejména 70. léta dvacátého století budou pro naši zemi ekonomicky silná, do požární ochrany jako takové se příliš finančních prostředků nedostávalo. Tato léta lze nazvat nejen pro sbor v Nejdku, ale i pro sbory z okolí, jako léta krizová. Dochází k rozpuštění hasičských sborů v přilehlých obcích, Suché, Lesíku, Tisové, Rájci a Fojtově z ekonomických důvodů. Rodiny hasičů byly okrádány o volný čas, ve kterém členové sboru odpracovali tisíce hodin dobrovolné práce, aby udrželi techniku, jež zde zůstala po Němcích, v akceschopném stavu. Obnova techniky přicházela velmi sporadicky, postupně se hasiči mohli těšit z vozidel Tatra 805, Zil, Škoda 706, Avia 30, Žuk, Škoda 105, Tatra 623 Sedmdesátá a osmdesátá léta byla pro náš sbor tzv. zlatým věkem v práci s mládeží. Mnoho dětí zůstalo hasičině věrno nejenom jako svému koníčku, někteří členové se stali profesionálními hasiči, pracovali jak v závodních, tak i v Okresních požárních útvarech

3 V devadesátých letech minulého století se začíná též psát historie hasičské soutěže O plaketu sv. Floriána. Koncem tohoto období nastává určitý zlom v jednání s představiteli města, státním požárním dozorem, ale i dalšími orgány veřejné správy, kdy i přes nedostatek finančních prostředků je možné sledovat snahu zlepšit technické a strojní vybavení, dochází k vybavování hasičů novými výstrojními součástmi.. V roce 1998 oslavili nejdečtí hasiči 130 let založení sboru. Před konáním oslav se podařilo po mnoha desetiletích opravit hasičskou zbrojnici, byla opravena i fasáda budovy včetně požární věže. Hasiči připravili pro občany velkolepou oslavu, jejíž součástí byl konvoj požárních vozidel nejen z Nejdku, ale i širokého okolí. Proběhlo svěcení Čestného praporu v kostele sv. Martina na náměstí Karla IV V roce 1999 byla vlastními silami zřízena nová místnost, která začala sloužit jako telefonní ústředna. Ústředna byla zbudována ve střední části hasičské věže, která dříve sloužila jako sušárna požárních hadic. Tato ústředna byla vybavena telefonem, faxem, počítačem a základnovou radiostanicí. Později byla dovybavena ledničkou, televizí a videopřehrávačem. V den otevření nové ústředny byla také odhalena pamětní deska v prostorech hotelu Pošta jako věčná vzpomínka na první písemnou zmínku zapsanou do hasičské kroniky.

4 V roce 2000 dochází v rámci reorganizace požární ochrany k zařazení jednotky do kategorie Jednotek požární ochrany kategorie JPO II, což znamená poloprofesionální statut jednotky Ve dnech června 2000 se 12 nejdeckých hasičů zúčastnilo 27. celosvětového setkání hasičů ve městě Augsburg ve Spolkové republice Německo. Této akce se zúčastnily stovky sborů z celého světa, našemu sboru se podařilo navázat přátelské vztahy nejen s hasiči ze SRN, ale např. také z Chile. Náš sbor byl vyznamenán poctou jít v čele celého slavnostního průvodu, který se vydal přes město Augsburg a dle našich odhadů byl dlouhý přes 2 km. V průvodu jela požární technika, pochodovaly sličné mažoretky a zástupci všech zúčastěných zemí. Navštívili jsme místní Nejdecké muzeum, do jehož sbírek přispělo mnoho přistěhovalců z Nejdecka. Viděli jsme zde mnoho zajímavých dokumentů a fotografií z historie našeho města a okolí, přičemž některé byly starší 100 let. Město Nejdek pořídilo v roce 2001 od podniku VLNAP, a.s. Nejdek, který v předešlém roce zrušil HZS podniku, požární automobilový žebřík IFA AŽ 30 v hodnotě ,- korun. 4. května 2002 byla slavnostně vysvěcena Socha svatého Floriána Plzeňským biskupem panem Ing. Františekem Radkovským Socha je v životní velikosti, vyřezána z jednoho kusu dřeva. Byla objevena v kostele v Rudné nedaleko Nejdku a předána nejdeckým hasičům jako dar. Proběhla její nutná restaurace. Od té doby střeží z požární věže nejen místní hasiče při plnění svého poslání, ale i město před požáry a jinými pohromami. V srpnu 2002 byly celé Čechy zkrápěny neustálým, silným deštěm. Jedna třetina Čech se ocitla pod vodou, bylo zničeno mnoho domů, silnic, smeteny vodou byly celé vesnice. Dne 16. srpna 2002 vyjelo 6 hasičů z Nejdku s plně vybaveným vozem Avia 30 na pomoc postiženým oblastem. Konkrétně byli nasazeni v Kralupech nad Vltavou, Po dobu jednoho týdne se jednotka snažila pomoci postiženým oblastem. Čerpala vodu, odklízela bahno či jiné nánosy a prováděla další nesmírně potřebné práce.

5 Na jeden den byla přiřazena k naší jednotce jednotka amerických námořníků, jíž navštívil velvyslanec USA v ČR pan Greg Stapleton, který se velice živě zajímal o dění v postižených oblastech. Pan velvyslanec také hovořil s našimi hasiči a poděkoval jim za práci, kterou zde vykonávali. V roce 2003 oslavili Hasiči Nejdek 135. výročí založení sboru. Oslavy proběhly ve velkém stylu a byla to společenská událost celého města. Městem se vydal slavnostní průvod, ve kterém nechyběla hasičská technika včetně veteránů, mažoretky, zástupci hasičských sborů nejen z Karlovarského kraje, ale např. z kraje Středočeského, Jihočeského a Plzeňského. Na čestném místě v průvodu šla také delegace z Generálního ředitelství HZS ČR z Prahy vedená plk. Zoltánem Szaszo, který své první kroky u hasičů dělal právě v našem sboru. Rok 2003 byl rekordní v počtu výjezdů k různým událostem, které se vyšplhaly na neuvěřitelné číslo 212 Dne 6. května 2004 v Centru hasičského hnutí na zámku v Přibyslavi převzal náš dlouholetý člen, funkcionář a bývalý velitel jednotky pan Julius Kovač vysoké vyznamenání za jeho celoživotní přínos pro rozvoj hasičstva. Obdržel titul Zasloužilý hasič a zároveň byl uveden do Síně slávy dobrovolných hasičů.

6 Dne 6. května 2006 proběhlo odhalení Pamětní desky velitelů našeho sboru od dob jeho založení po současnost. Slavnosti se zúčastnila široká veřejnost. Římsko-katolický farář Mgr. Jan Pražan desku vysvětil, přítomni byli všichni žijící velitelé, kteří u sboru sloužili V tomto roce se začínají rozbíhat jednání o obměně zastaralého vozového parku, jehož průměrné stáří je 30 let. Je spuštěn nový způsob svolávání hasičů k výjezdům. Pro omezení hlučnosti požární sirény byl zakoupen pagerový systém pro svolávání zásahové jednotky. V roce 2007 se podařilo převodem od Městské policie Nejdek získat vozidlo Mitsubishi Aby vyhovovalo hasičům při jejich práci, bylo odpracováno mnoho hodin. Práce to nebyla jednoduchá, jelikož toto vozidlo mělo nahradit dosluhující Tatru 623 která byla předurčena na dopravní nehody. Do provozu bylo Mitsubishi zařazeno v roce 2008 V roce 2008 naše jednotka oslavila 140. výročí založení sboru. Městem se vydal průvod včetně hasičské techniky, převážná část oslav proběhla v areálu hasičské zbrojnice v Nejdku. Technický stav našeho vozového parku dosáhl kritického stavu, z výjezdu byla vyřazena vozidla Avia 30 a Tatra 623 TA1. Také vozidlo CAS 24, které nám v té době sloužilo již přes 30 let,muselo projít finančně nákladnými opravami, aby zůstalo provozuschopné.

7 Vozidlo Tatra 623 TA1 bylo prodáno do Brušperka. Její nový majitel vozidlo využívá jako vozidlo veteránské. Naším potěšením bylo, že na voze zůstaly i původní nápisy na jeho dveřích V listopadu 2008 bylo po mnoha jednáních s vedením města a za přítomnosti zástupců Krajského ředitelství HZS Karlovy Vary dohodnuto, že v nejbližší době město Nejdek zakoupí požární automobil nižší kategorie pro tzv. prvotní zásah, aby tím byly eliminovány výjezdy vozidla CAS na nejnutnější případy do doby, než bude zakoupena plnohodnotná cisterna. Den 1. května 2009 se do historie našeho hasičského sboru zapsal zlatým písmem. Hasiči Nejdek převzali zbrusu nové vozidlo Mercedes Benz Sprinter 4 x 4 Léta páně 2010 se v historii hasičstva v Nejdku zapíše také zlatým písmem. Splnil se sen každého hasiče, posadit se do tolik vytoužené nové cisterny CAS 15 MAN TGM 4X4 S předáním nového vozidla byla završena kapitola obnovy vozového parku, která se odehrávala necelé tři roky. Hasiči získali dvě vozidla, jejichž pořizovací cena dosáhla celkem 8 milionů 850 tisíc korun

8 Také prostory hasičské zbrojnice se dočkaly v tomto roce výrazných změn. Svépomocí byla postavena garáž pro výškovou techniku a proběhla i částečná úprava okolí zbrojnice. Celkové náklady na stavební úpravy se přiblížily jednomu milionu korun Po 184 dnech od zahájení prací bylo dílo hotovo. Jsme pyšní, že jsme dokázali zvládnout vlastními silami převážnou část stavby sami. Při této stavbě bylo odpracováno celkem hodin. V roce 2011 se nám podařilo dotáhnout do konečné podoby úpravu prostoru okolo naší požární zbrojnice, dokončení tarasů, zatravnění celé plochy a dokončili jsme úpravu prostoru, kde je umístěna historická stříkačka. Mimozásahová činnost, údržba techniky, práce okolo hasičárny, různá školení a odborná příprava spolkly v roce 2011 bezmála hodin. Po třicetileté službě jsme se rozloučili s vozidlem CAS 24 Š 706 RTHP. Od HZS Karlovarského kraje bylo bezplatným převodem převedeno zásahové jednotce hydraulické vyprošťovací zařízení LUKAS. Toto zařízení v ceně bezmála 800 tisíc je ve výbavě vozidla Mercedes Benz. Nahradilo již historické zařízení NARIMEX, které bylo vráceno zpět jeho majiteli Za uplynulé tři roky se podařilo vylepšit vybavení jednotky vozidlovou technikou a věcnými prostředky v celkové hodnotě zhruba za korun.

9 Rok 2012 se zapsal opět do dějin našeho sboru. Druhým členem, který na nejsvatějším místě hasičstva v Centru hasičského hnutí na zámku v Přibyslavi obdržel titul Zasloužilý hasič byl pan Alois Nápravník. Zároveň byl pan Nápravník uveden do Síně slávy dobrovolných hasičů. Převážná většina roku 2013 byla ve znamení příprav na 145. výročí založení našeho sboru. Kromě příprav a samotného pořádání oslav jsme se pustili do dalšího zvelebování naší zbrojnice. Konkrétně proběhla první etapa rekonstrukce elektroinstalace. Začalo se spodní částí budovy. Po výměně elektrických rozvodů proběhla i částečná úprava a vymalování všech prostor. Vše směřovalo k tomu, abychom to stihli do oslav, což se nám podařilo splnit. Kromě zásahové činnosti odpracovali členové sboru na přípravách oslav a úpravách naší stanice dohromady hodin. Oslavy 145. Výročí založení sboru proběhly za velmi krásného počasí v září roku 2013

10 Rok 2014 byl ze strany našeho sboru docela úspěšný, opět se podařilo několik věcí, které nám přinesly nejen zlepšení podmínek při zásahové činnosti, ale došlo i k dalším úpravám našeho zázemí Výraznou změnu dostaly prostory bývalého bytu, ze kterého byly vytvořeny služební prostory, podařilo se také dokončit rekonstrukci elektroinstalace na naší stanici. Město nám poskytlo finance na materiál a vlastnoručním přičiněním jsme tyto prostory uvedli do patřičné podoby. Nakonec došlo i k zednickým úpravám a následnému vymalování místností, chodeb a garáží. členové našeho sboru se podíleli na výše jmenovaných akcích odpracovanými hodinami o celkovém počtu Obrovským přínosem pro zkvalitnění zásahové činnosti bylo pořízení Termokamery ISG X 380, kterou zakoupilo Město Nejdek. Tento pomocník se dá uplatnit nejen při likvidaci požárů, ale je plnohodnotný i při dalších druzích zásahové činnosti. Tato kamera byla na našem trhu jako první v České republice Podrobnější informace z jednotlivých sekcí jsou k dispozici dále na těchto stránkách našeho sboru. Hasiči Nejdek

Velká sláva u hasičů v Malém Březně

Velká sláva u hasičů v Malém Březně Velká sláva u hasičů v Malém Březně Velkou oslavu uspořádali o víkendu hasiči v Malém Březně u příležitosti převzetí nového vozidla a otevření zmodernizované klubovny mládeže. Oba projekty výrazně podpořil

Více

Jednotka SDH Havířov Město

Jednotka SDH Havířov Město Jednotka SDH Havířov Město Zřizovatelem jednotky je dle zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně je Statutární město Havířov. Organizačně jednotka spadá pod kancelář primátora. Hlavní činností je hašení

Více

SDH LIPŮVKA 1879-2009

SDH LIPŮVKA 1879-2009 OBEC LIPŮVKA Z historie obce První písemnou zmínku o Lipůvce nalézáme roku 1371 v Moravských zemských deskách. Z archeologických nálezů však víme, že zde žili lidé již mnohem dříve. Dá se předpokládat,

Více

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR Druhy jednotek PO - 65 zákona o PO jednotka hasičského záchranného sboru kraje jednotka hasičského záchranného sboru podniku jednotka sboru dobrovolných hasičů obce jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

Plošné pokrytí. Radim Paloch

Plošné pokrytí. Radim Paloch Plošné pokrytí Radim Paloch Plošné pokrytí Prvním dokumentem k plošnému pokrytí v ČR bylo Usnesení vlády č. 646 z roku 1994 Zákonná úprava stávající podoby plošného pokrytí nabyla účinnosti 01.01.2001

Více

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů zpracoval Michal Bílek Jak můžete ocenit své členy - Řídíme se Statutem čestných vyznamenání a titulů SH ČMS, který byl schválen shromážděním starostů

Více

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16.

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. DUBNA 2016 Organizační výbor: OSH ČMS Blansko, Sadová 2, 678 15 Blansko

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 4. 1. 2014 Vážení bratři hasiči, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2013. K dnešnímu dni má náš sbor 45 členů.

Více

Organizace hasičů SDH Sbor dobrovolných hasičů - občanské sdružení pracující na úseku požární ochrany - preventivní a výchovná činnost mezi občany a mládeží - výchova nových členů do JSDH JSDH jednotka

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2013 V Praze dne 20. prosince 2013 Částka: 56 O B S A H : Část I. Část II. 56. Pokyn generálního

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Ústecký kraj Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Do zasedání ZÚK Bod programu: 6.2 16. zasedání zastupitelstva konané dne 10. 12. 2018 Věc: Program 2019 na podporu nové techniky, výstavby požárních

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, Mirovice

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, Mirovice Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Zpráva o činnosti SDH Mirovice za duben, květen a červen 2018 Dne 6. dubna se Mirovičtí hasiči

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 24

Více

Požární řád města Nejdek

Požární řád města Nejdek Obecně závazná vyhláška města č. 1 / 2008 Požární řád města Město na základě usnesení č. ZM/244/9/08 zastupitelstva města ze dne 10. dubna 2008 v souladu s 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o

Více

SDH Žamberk. Údaje o stříkačce

SDH Žamberk. Údaje o stříkačce Údaje o stříkačce SDH Žamberk Ani Žamberk nebyl ušetřen zkázy způsobené ohněm, a proto se jeho občané snažili vytvářet ochranu proti tomuto živlu. Staré kroniky zaznamenávají rok 1572, kdy město lehlo

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 0 Kojetín Obecně závazná vyhláška č. /2003, Požární řád Zastupitelstvo města Kojetín se usneslo, podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 28/2000 Sb. o obcích (obecní

Více

PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 2011 1 Obnova kaple Sv. Jana Nepomuckého v Municích Město Hluboká nad Vltavou získalo prostřednictvím Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko dotaci ve výši 332 688,-

Více

Pracovní materiál č. 4.1.

Pracovní materiál č. 4.1. Pracovní materiál č. 4.1. BEZÚPLATNÝ PŘEVOD Pracovní materiál pro 32. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 07.03.2018 Zpracoval: Karla Zobalová, pracovnice HIO MěÚ Předkládá: Bc. Karel Lukeš, starosta

Více

Graf výjezdů SHM Turnov k mimořádným událostem za období 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016

Graf výjezdů SHM Turnov k mimořádným událostem za období 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 SBOR HASIČŮ MĚSTA TURNOV 2016 Zpráva o činnosti sboru hasičů města Turnov za rok 2016 V roce 2016 jednotku tvořil 21 členný tým dobrovolných hasičů, kteří vykonávali a dále vykonávají tuto činnost na základě

Více

Obecně závazná vyhláška obce Krmelín č. 1/2016,

Obecně závazná vyhláška obce Krmelín č. 1/2016, OBEC KRMELÍN Obecně závazná vyhláška obce Krmelín č. 1/2016, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Krmelín se na svém zasedání konaném dne 22. března 2016 usnesením č. 2 d) usneslo vydat

Více

Informace o činnosti za červenec a srpen 2016

Informace o činnosti za červenec a srpen 2016 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti za červenec a srpen 2016 Dne 1. července provedli členové zásahové jednotky

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008. kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce Vraclav

Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008. kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce Vraclav Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Vraclav Zastupitelstvo obce Vraclav se na svém zasedání dne 31. 3. 2008 usneslo vydat svým usnesením č. 13/08 na základě

Více

OBEC VILÉMOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává. Požární řád obce

OBEC VILÉMOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává. Požární řád obce OBEC VILÉMOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce se na svém zasedání konaném dne 23. února 2017 usnesením č. 318/2017 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Informace o činnosti duben 2015

Informace o činnosti duben 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti duben 2015 24. března 2015 v 16:07 hodin Jednotka SDH Mirovice vyjela s CAS 32 Tatra 815 k technické pomoci do Husovy

Více

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina krajské ředitelství

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina krajské ředitelství ZK-02-2019-12, př. 2 Počet stran: 6 Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina krajské ředitelství HZSJX0061ATW HZSJX0061ATW prvotní identifikátor Ke Skalce 32, 586 04 Jihlava ADRESÁT: Kraj Vysočina Ing. Ivana

Více

Zachráníme kostel? Rok 2003

Zachráníme kostel? Rok 2003 Zachráníme kostel? Kostel sv. Wolfganga v Ostrohu je úzce spjat s hradem Seeberg a je významnou památkou celostátního významu, zapsanou v seznamu historických kulturních památek prvořadého významu a naše

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 19. 12. 2016 12 Věc: Dotační program Program 2017 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně

Více

Operační vs. organizační řízení. - snadno a rychle

Operační vs. organizační řízení. - snadno a rychle Operační vs. organizační řízení - snadno a rychle Vnitřní organizace HZS Z hlediska vnitřní organizace tvoří jednotky požární ochrany skupiny, družstva, čety a odřady. Základní organizační jednotkou je

Více

110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči

110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči 1 110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči Historie hasičských sborů se odvíjí od doby rakousko-uherské monarchie jejíž součástí byly naše země až do roku 1918. Profesionální sbor hasičů měla

Více

1. Účel... 4. 2. Dokument... 4. 3. Forma dokumentu... 4. 3.1. Požární sport, požární prevence... 4. 3.1.1. Historický hasičský oděv a helmy...

1. Účel... 4. 2. Dokument... 4. 3. Forma dokumentu... 4. 3.1. Požární sport, požární prevence... 4. 3.1.1. Historický hasičský oděv a helmy... www.sdh.valdov.cz Příprava rozpočtu na rok 2012 Obsah 1. Účel... 4 2. Dokument... 4 3. Forma dokumentu... 4 3.1. Požární sport, požární prevence... 4 3.1.1. Historický hasičský oděv a helmy... 5 3.1.2.

Více

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR V. volební období výbor pro bezpečnost podvýbor pro integrovaný záchranný systém Z Á P I S

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR V. volební období výbor pro bezpečnost podvýbor pro integrovaný záchranný systém Z Á P I S Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR V. volební období výbor pro bezpečnost podvýbor pro integrovaný záchranný systém Z Á P I S z 6. jednání podvýboru pro integrovaný záchranný systém které se konalo dne16.4.

Více

Zápis č. 10 z VV KSH JMK

Zápis č. 10 z VV KSH JMK Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno Zápis č. 10 z VV KSH JMK 21. 6. 2016 Přítomni: Bc. Z. Jandova, J. Gargula, I. Musil, Mgr. M.

Více

Informace z kontrolní akce 07/01 - Automobilní a speciální mobilní technika Hasičského záchranného sboru České republiky

Informace z kontrolní akce 07/01 - Automobilní a speciální mobilní technika Hasičského záchranného sboru České republiky Informace z kontrolní akce 07/01 - Automobilní a speciální mobilní technika Hasičského záchranného sboru České republiky Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního

Více

42 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 25. srpna 2014, kterým se upřesňuje označení hasičů při zásahu

42 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 25. srpna 2014, kterým se upřesňuje označení hasičů při zásahu Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 42/2014 Strana 1 42 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 25. srpna 2014, kterým se upřesňuje

Více

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany JEDNOTKY PO Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči), požární technikou (automobily) a věcnými prostředky požární ochrany

Více

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé Jednotky PO Jednotky požární ochrany Systém jednotek požární ochrany Jednotky požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 26

Více

Jednotky PO. 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany

Jednotky PO. 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany Jednotky PO 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči),

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2013 V Praze dne 19. února 2013 Částka: 10 O B S A H : Část I. 10. Pokyn generálního ředitele

Více

Právní předpisy a předpisy SH ČMS

Právní předpisy a předpisy SH ČMS Právní předpisy a předpisy SH ČMS -zákon o PO a související předpisy -stanovy SH ČMS, statut vyznamenání, stejnokrojový předpis 1. Fyzická osoba je mimo jiné povinna ze zákona o PO č.133/1985 Sb.ve znění

Více

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014,

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, MĚSTO VELKÉ HAMRY Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, kterou se vydává Požární řád města Velké Hamry, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo

Více

12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy

12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy 12. Nařízení, kterým se vydává požární poplachový plán hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy se usnesla dne 28. 6. 2011 vydat podle 44 odst. 2 zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve

Více

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává řád obce Zastupitelstvo obce Opatov se na svém zasedání konaném dne 29. 9. 2015 usneslo vydat na základě 29

Více

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Spolupráce s obcemi plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Integrovaný záchranný systém systém koordinace složek IZS při přípravě na MU a při záchranných a likvidačních

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

*MVCRX01CN11D* MVCRX01CN11D prvotní identifikátor

*MVCRX01CN11D* MVCRX01CN11D prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.: 8908-881/0710

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Hasiči Rožďalovice soutěže Jméno a příjmení : Michael Paroulek Třída : 5.A Školní rok : 2014/2015 Konzultant : Stanislava Kosinová Datum odevzdání

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017 NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017 ze dne 17. 8. 2017, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č. j. MV-3122-1/PO-PVP-2014 Kódové označení: T-STS-Z Praha 14. ledna 2014 listů: 12 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba.....

Více

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0 Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov HZSJX0037UG2 HZSJX0037UG2 prvotní identifikátor DRESÁT: Městský úřad, Městys, Obecní úřad, DDL Lukavec, Nemocnice

Více

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Stanice Vysoké Mýto Jednotka SDHO Vysoké Mýto mimo své techniky může v případě potřeby nebo na vyžádání krajského operačního a informačního střediska

Více

Směrnice SŽDC č. 121 Udělování čestných vyznamenání Hasičské záchranné služby státní organizace Správa železniční dopravní cesty

Směrnice SŽDC č. 121 Udělování čestných vyznamenání Hasičské záchranné služby státní organizace Správa železniční dopravní cesty Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Směrnice SŽDC č. 121 Udělování čestných vyznamenání Hasičské záchranné služby státní organizace Správa železniční dopravní

Více

STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS

STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS Soubor předpisů SH ČMS I/3-2006 STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS I. Řádní členové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v souladu se Stanovami sdružení, zákonnými předpisy a potřebami občanů,

Více

Informace o činnosti za červen 2016

Informace o činnosti za červen 2016 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti za červen 2016 Dne 1. června provedli členové zásahové jednotky společně

Více

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM

OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM OHLÉDNUTÍ ZA PRÁVĚ KONČÍCÍM VOLEBNÍM OBDOBÍM ROK 2002 20. a 21. října 2006 proběhnou v naší obci volby do zastupitelstva obce. Jaké bylo volební období 2002 2006? Co jsme v tomto období čtyř let udělali

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 1/2015 ze dne 5. 2. 2015, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2008 V Praze dne 26. listopadu 2008 Částka: 59 O B S A H : Část I. 46. Pokyn generálního ředitele

Více

Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.3/2004 požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.3/2004 požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Kornatice č.3/2004 požární řád obce Zastupitelstvo obce Kornatice se na svém zasedání dne 12.5.2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Z Á P I S. ad 1) Starosta městyse přivítal členy ZM a přítomné občany. ad 2) PROGRAM

Z Á P I S. ad 1) Starosta městyse přivítal členy ZM a přítomné občany. ad 2) PROGRAM Z Á P I S z 26. veřejného zasedání zastupitelstva městyse (ZM) Nepomyšl, konaného dne 25.1.2013 od 19.00 hodin do 20.00 hodin v zasedací místnosti hasičské zbrojnice v Nepomyšli Přítomni: Josef Lněníček,

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z dotačního programu Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňského kraje v roce 2017

Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z dotačního programu Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňského kraje v roce 2017 PLZEŇSKÝ KRAJ Č. j.: BKŘ/74/17 Sp. zn.: ZN/11/BKŘ/17 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z dotačního programu Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňského kraje v roce 2017 Plzeňský kraj

Více

Obecně závazná vyhláška Města Rokytnice v Orlických horách číslo 1/2015 ze dne 22.6.2015. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obecně závazná vyhláška Města Rokytnice v Orlických horách číslo 1/2015 ze dne 22.6.2015. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška Města Rokytnice v Orlických horách číslo 1/2015 ze dne 22.6.2015 Požární řád města Zastupitelstvo Města Rokytnice v Orlických horách se dne 22.června 2015 usneslo podle 29 odst.

Více

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy MĚSTYS NEHVIZDY Zastupitelstvo městyse NEZHVIZDY Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 kterou se vydává požární řád městyse Zastupitelstvo městyse Nehvizdy se

Více

NEWSLETTER PAMÁTNÍKU LIDICE. Květen Připravujeme ZASEDÁNÍ ODBORNÉ POROTY VĚDOMOSTNÍ SOUTĚŽE LIDICE PRO 21. STOLETÍ

NEWSLETTER PAMÁTNÍKU LIDICE. Květen Připravujeme ZASEDÁNÍ ODBORNÉ POROTY VĚDOMOSTNÍ SOUTĚŽE LIDICE PRO 21. STOLETÍ NEWSLETTER PAMÁTNÍKU LIDICE Květen 2018 Připravujeme 9. 5. ZASEDÁNÍ ODBORNÉ POROTY VĚDOMOSTNÍ SOUTĚŽE LIDICE PRO 21. STOLETÍ Zasedání odborné poroty pro druhé kolo mezinárodní vědomostní soutěže Lidice

Více

č. 2/2008 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, kterou se vydává Požární řád města Letohrad

č. 2/2008 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, kterou se vydává Požární řád města Letohrad OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, č. 2/2008 kterou se vydává Požární řád města Letohrad Zastupitelstvo města Letohrad se na svém zasedání dne 19. 3. 2008 usnesením č. 218/2008 usneslo vydat na základě

Více

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí P R A V I D L A pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje tato pravidla pro

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha dne 26. července 2012 Počet listů: 6 Příloha: 1/4

Č.j. MV /PO-IZS-2012 Praha dne 26. července 2012 Počet listů: 6 Příloha: 1/4 *MVCRX0158FJV* MVCRX0158FJV prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-81251-1/PO-IZS-2012

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 Zastupitelstvo obce Doubrava se na svém 3. zasedání konaném dne 9. 2. 2015 usnesením č.91/3/2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č.133/1985 Sb., o

Více

Veřejné zasedání ustavující zasedání obecního zastupitelstva obce Hlína 7. listopadu 2006

Veřejné zasedání ustavující zasedání obecního zastupitelstva obce Hlína 7. listopadu 2006 Veřejné zasedání ustavující zasedání obecního zastupitelstva obce Hlína 7. listopadu 2006 Dne 7.11.2006 se v 19.00 hod konalo v budově obecního úřadu veřejné zasedání ustavující zasedání obecního zastupitelstva

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2013 Praha 16. září Rozhodnutí

Č.j. MV /PO-IZS-2013 Praha 16. září Rozhodnutí *MVCRX01M919L* MVCRX01M919L prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 IČ: 00007064, bankovní

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce Zastupitelstvo města Červeného Kostelce se na svém zasedání dne 25.8.2005 usnesením č. 2.25 usneslo vydat na

Více

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2009 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Ročník: 2002 V Hradci Králové dne 19. prosince 2002 Částka: 139 O B S A H : 139. Pokyn ředitele Hasičského

Více

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina krajské ředitelství

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina krajské ředitelství Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina krajské ředitelství RK-06-2018-02, RK-xx-2018-xx, př.př. 1 1 počet stran: 12 Počet stran: 12 HZSJX0052XB1 HZSJX0052XB1 prvotní identifikátor Ke Skalce 32, 586 04

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 11/2017 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 11/2017 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 11/2017 Strana 1 11 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 6. února 2017, k činnosti jednotek požární

Více

Č.j. MV /PO-IZS-2018 Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 6 Příloha: 1/8 Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 1760/ Plzeň

Č.j. MV /PO-IZS-2018 Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 6 Příloha: 1/8 Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 1760/ Plzeň *MVCRX046QBGI* MVCRX046QBGI MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 PRAHA 414 IČO: 00007064, bankovní spojení: ČNB, Praha 1, č.ú.:

Více

Program Dotace pro jednotky SDH obcí MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky

Program Dotace pro jednotky SDH obcí MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 Č.j.: MV- xxxxx-1/po-izs-2015 Praha 20. listopadu 2015 Počet

Více

ODBORNÁ PŘÍPRAVA OBECNÉ ZÁSADY. SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice. Výňatky z Bojového řádu jednotek požární ochrany

ODBORNÁ PŘÍPRAVA OBECNÉ ZÁSADY. SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice. Výňatky z Bojového řádu jednotek požární ochrany ODBORNÁ PŘÍPRAVA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice O OBECNÉ ZÁSADY Výňatky z Bojového řádu jednotek požární ochrany Úvod Tento text obsahuje obecné zásady činnosti jednotek PO vycházejících z Bojového

Více

OBSAH: Zkratka. Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. SF-DHR, o. s. Logo SPF. Výroční zpráva 2013 Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s.

OBSAH: Zkratka. Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. SF-DHR, o. s. Logo SPF. Výroční zpráva 2013 Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Svatý Floriána Dobrovolní hasiči roku, o. s. OBSAH: OBSAH... 2 1. Úvodní slovo... 3 2. Základní údaje o sdružení... 4 3. Statutární orgán... 4 4. Poslání občanského sdružení... 5 5.

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2004 V Praze dne 20. října 2004 Částka: 43 O B S A H : Část I. 43.

Více

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /209 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo města Kašperské Hory se na svém zasedání dne 25. dubna 209 usneslo vydat, usnesením č. 6, na základě

Více

Odborná příprava strojníků, velitelů družstev a velitelů jednotek SDH obcí za rok 2011

Odborná příprava strojníků, velitelů družstev a velitelů jednotek SDH obcí za rok 2011 Odborná příprava strojníků, velitelů družstev a velitelů jednotek SDH obcí za rok 2011 MV-generální ředitelství HZS ČR jako každým rokem provedlo vyhodnocení odborné přípravy členů jednotek sborů dobrovolných

Více

Zvyšování bezpečnosti zásahové činnosti jednotek HZS

Zvyšování bezpečnosti zásahové činnosti jednotek HZS Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství Zvyšování bezpečnosti zásahové činnosti jednotek HZS Pavel Poledňák, Ladislav Jánošík ÚVOD Termín bezpečnost není jednoznačně

Více

Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje

Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje Program Podpora jednotek požární ochrany obcí Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: oblast podpory č. 1 - Požární ochrana Číslo a název programu: Program č. 1.1

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává požární řád města

Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává požární řád města Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává požární řád města Schváleno ZM dne 21.09.216 usnesením č. 12/159/2016 Nabývá účinnosti dne 18.10.2016 Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, kterou se vydává

Více

Hana Štancová 9. A Pod vedením Mgr. Anny Chocholové

Hana Štancová 9. A Pod vedením Mgr. Anny Chocholové Hana Štancová 9. A Pod vedením Mgr. Anny Chocholové Označení dobrovolnického hasičského sboru Doplňují činnost profesionálních hasičů V Česku příspěvkové profesionální sbory tvoří dohromady Hasičský záchranný

Více

Obec VERUŠIČKY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, kterou se vydává požární řád obce Verušičky. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec VERUŠIČKY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, kterou se vydává požární řád obce Verušičky. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec VERUŠIČKY Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, kterou se vydává požární řád obce Verušičky. Zastupitelstvo obce Verušičky se na svém 16. zasedání dne 06. 06. 2012 usnesením č. 16/16/2012 usneslo vydat

Více

V ý r o č n í z p r á v a 2004 Občanského sdružení na záchranu kostela sv. Anny v Sedleci Sídlo sdružení: Otovická 59, , K.

V ý r o č n í z p r á v a 2004 Občanského sdružení na záchranu kostela sv. Anny v Sedleci Sídlo sdružení: Otovická 59, , K. V ý r o č n í z p r á v a 2004 Občanského sdružení na záchranu kostela sv. Anny v Sedleci Sídlo sdružení: Otovická 59, 360 10, K. Vary Cílem sdružení je pomoci s odstraněním havarijního stavu památky a

Více

Obecně závazná vyhláška Města Roztoky

Obecně závazná vyhláška Města Roztoky Obecně závazná vyhláška Města Roztoky O organizaci požární ochrany - požární řád č. 7/2003 Zastupitelstvo města Roztoky se usneslo na svém jednání dne 17.9.2003 vydat v souladu s ustanovením 29 odst. 1

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Svinařov konaného dne v 18:00 hod.

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Svinařov konaného dne v 18:00 hod. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Svinařov konaného dne 11.5.2011 v 18:00 hod. Pozn.: v zápise jsou přítomní zasedání OÚ uváděni bez akadem. titulu. Program zasedání: 1. Uvítání členů zastupitelstva

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2013

Cvičení jednotek SDH v roce 2013 Cvičení jednotek SDH v roce 2013 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále jen DZP

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, Praha 414

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, Praha 414 *MVCRX040166Q* MVCRX040166Q MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-65497-2/PO-IZS-2018 Praha

Více

VÝCVIKOVÝ ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ PLÁN VÝCVIKU A ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY MĚSTA KLECANY ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECANY

VÝCVIKOVÝ ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ PLÁN VÝCVIKU A ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY MĚSTA KLECANY ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECANY VÝCVIKOVÝ ROK 2018 JEDNOTK SBORU DOBROVOLNÝCH HSIČŮ MĚST KLECNY PLÁN VÝCVIKU ŠKOLENÍ ODBORNÉ PŘÍPRVY ZÁSHOVÉ JEDNOTKY SDH KLECNY Jednotka SDH města Klecany jako součást IZS SCK Do Klecánek 52, 250 67 Klecany

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Strojní služba A (T-STS A) Platnost od 1. 1. 2006 2005 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. PO-1429/IZS-2006 Praha 20. července 2006 listů: 4 S c h v a l u j e : genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r...... Generální ředitel

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Desná č. 2/2006

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Desná č. 2/2006 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Desná č. 2/2006 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA DESNÁ Zastupitelstvo města Desná se na svém zasedání dne 22.2.2006 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C. Lubomír Popp, vedoucí oddělení krizového řízení. Ing. Jiří K i t t n e r, primátor města

S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C. Lubomír Popp, vedoucí oddělení krizového řízení. Ing. Jiří K i t t n e r, primátor města S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 4. 2007 Bod pořadu jednání: Věc: Pořízení cisternové automobilové stříkačky CAS pro jednotku sboru dobrovolných hasičů

Více

Obecně závazná vyhláška Města Milovice č. 2/2012 Požární řád Města Milovice

Obecně závazná vyhláška Města Milovice č. 2/2012 Požární řád Města Milovice Obecně závazná vyhláška Města Milovice č. 2/2012 Požární řád Města Milovice Zastupitelstvo města Milovice vydalo dne 6. 2. 2012 svým usnesením číslo 6/2012 podle 29 odst. 1, písm. o) zákona č. 133/1985

Více