RYCHMBURK HLINSKO POLIČKA PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ NAD ORLICÍ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RYCHMBURK HLINSKO POLIČKA PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ NAD ORLICÍ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ"

Transkript

1 JC CR RK HK PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ PA PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ NAD ORLICÍ RYCHMBURK HLINSKO POLIČKA UO

2 TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 PROGRAM PARDUBICKÝ KRAJ PARDUBICE PONDĚLÍ 17/ SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ 17. TÝDNŮ PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 VÝSTAVA: EUGENIO PERCOSSI AFTER VAN GOGH KONCERT: JAN LODI ŠTYNDL A HOST / AKUSTICKÝ ROCK & Klub 29 A: Divadlo 29 / Sv. Anežky České 29 / Pardubice K: Šárka Zahálková / klub@divadlo29.cz / / Srdečně vás zveme na slavnostní zahájení již 17. ročníku Týdnů pro dušení zdraví východní Čechy v Pardubicích. V Klubu 29 vás tradičně přivítá MUDr. Petr Hejzlar, ředitel o. s. Péče o duševní zdraví. Výstavou vás provede její autor. Na závěr zahraje Jan Lodi Štyndl a host. Eugenio Percossi (nar. 1974), rodilý Ital dlouhodobě žijící v České republice, se ve svém výtvarném díle zahrnujícím objekty, fotografie, malby i instalace a performance, zabývá tématy jako je smrt, deprese, lidské obsese či iluze. Cyklus obrazů s názvem After van Gogh obsahuje autorovy drobné autoportréty inspirované Vincentem van Goghem, v nichž se pokouší reflektovat sebevražedné myšlenky. Van Goghovu pastózní olejomalbu Eugenio nahrazuje plastelínou, typicky dětským materiálem. Výstavu lze shlédnout od 11. září do 5. října. Program výstav a doprovodných akcí v Klubu 29 je realizován za podpory Statutárního města Pardubice. ÚTERÝ 18/ DUŠE NA MÍRU TRH SLUŽEB S DOPROVODNÝM PROGRAMEM A: náměstí Republiky / Pardubice K: Leona Hovorková / leona.hovorkova@pdz.cz / / Přijďte se pobavit a získat cenné informace. Před Východočeským divadlem Pardubice jsme si pro vás připravili trh služeb, kde se představí organizace působící na Pardubicku. Po celou dobu poběží doprovodný program, který zakončí Průvod bláznů z Třídy Míru na náměstí Republiky. Průvod bláznů povedou profesionálové v performanci z o. s. Terra Madoda, Jan Komárek a další.

3 JAK NÁM CHUTNÁ EVROPA P: Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o.p.s. A: Pernštýnské náměstí / Pardubice K: Mgr. Hana Štráchalová / strachalova@svitani.cz / / Akce Jak nám chutná Evropa se bude konat na pardubickém Pernštýnském náměstí již počtvrté. Jedná se o ochutnávku tradičních pokrmů zemí Evropské unie, které pro návštěvníky i náhodné kolemjdoucí připraví žáci a studenti pardubických základních a středních škol a školy SVÍTÁNÍ, a letos poprvé také neziskové organizace Pardubického kraje. Kulinářská akce se koná v rámci Dnů evropského dědictví, které jsou celoevropskou kulturně poznávací akcí. Žáci a studenti jedné školy vždy vaří tradiční pokrmy jedné z evropských zemí a tak se hravou formou dozvídají zajímavé informace o jiných evropských kulturách. Vyhledávají recepty a informace o členských státech EU a doslova ochutnají rozdílnost evropských kultur. STŘEDA 19/ SPECIFIKA KLIENTŮ NÍZKOPRAHOVÝCH CENTER S AKCENTEM NA ZNEUŽÍVÁNÍ ALKOHOLU A NOVÝCH SYNTETICKÝCH DROG P: Laxus o. s. A: K-centrum Pardubice / Češkova 2701 / Pardubice Zelené Předměstí zastávka Demokratické mládeže / vchod z ul. Češkova K: Lukáš Gilányi, DiS. / gilanyi@laxus.cz / / Aktuální problematika mísení cílových skupin (uživatelé drog, osoby bez přístřeší aj.) zneužívajících kromě nelegálních drog i alkohol a nové legální syntetické drogy - koupelové soli či syntetické konopí. Nově aplikovaný harm reduction přístup u klientů zneužívajících alkohol. Informace o nových drogách. Uvítáme účast poskytovatelů služeb, s nimiž nás pojí společná klientela. ČTVRTEK 20/ PÁTKŮV ČTVRTEK ZÁBAVNÝ DEN PRO TVOŘIVÉ A: středisko Výměník / Mladých 325 / Pardubice Polabiny K: Leona Hovorková / leona.hovorkova@pdz.cz / / Zveme vás na zábavný a tvořivý den před chráněnou kavárnu Výměník. Celý prostor zaplní originální výrobky chráněných dílen a osobitých tvůrců. Můžete se zúčastnit několika workshopů, ve kterých zapojíte své šikovné ruce. V průběhu celého dne pro vás budou připravené netradiční kulturní vsuvky jako CYKLO KAKO nebo návštěva spanilé jízdy na kolech, která pojede z Třídy Míru k chráněné kavárně Výměník a přiveze překvapení.

4 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ P: Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o.p.s. A: Komenského 432 / Pardubice K: Mgr. Petra Macasová / macasova@svitani.cz / / Den otevřených dveří se bude konat v Základní škole a Praktické škole SVÍTÁNÍ, Speciálně pedagogickém centru a Sociálně terapeutické dílně v budově školy Komenského 432. Dozvíte se informace o formách a metodách výuky, o podpůrných terapiích, o činnosti Speciálně pedagogického centra a Sociálně terapeutické dílny. V průběhu Dne otevřených dveří si bude možné prohlédnout moderní prostory uzpůsobené potřebám dětí se zdravotním postižením, zúčastnit se výuky ve třídách i dílnách, vyzkoušet si účinky muzikoterapie a psychorelaxace, práci s interaktivní tabulí a zapojit se do řemeslných technik společně s klienty Sociálně terapeutické dílny DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V PEDAGOGICKO - PSYCHOLOGICKÉ PORADNĚ PARDUBICE P: Pedagogicko-psychologická poradna Pardubice A: Sukova třída 1260 / Pardubice K: MUDr. Jiří Knoll ředitel / ppp.pce@seznam.cz / / Zveme vás na prohlídku poradny a seznámení s nabídkou služeb DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘEDNÁŠKOVÉ ODPOLEDNE P: Centrum pro zdravotně postižené Pardubického kraje A: Bělehradská 389 / Pardubice K: Hana Jarošová / hana.jarosova@czp-pk.cz / / Srdečně vás zveme na přednáškové odpoledne v rámci Dne otevřených dveří, které se bude konat v provozní místnosti Centra, dále pak na prohlídku zařízení, ukázku rehabilitačních a kompenzačních pomůcek pro tělesně postižené a ukázku kompenzačních pomůcek pro sluchově postižené. PÁTEK 21/ PSYCHOTERAPEUTICKÝ SEMINÁŘ: TZV. ALTERNATIVNÍ PSYCHOTERAPIE / PROF. PHDR. ZBYNĚK VYBÍRAL, PH.D. A: Divadlo 29 / Sv. Anežky České 29 / Pardubice K: Leona Hovorková / leona.hovorkova@pdz.cz / / Lidé vyhledávají ve velké míře nejen pomoc psychologů a psychiatrů, ale obracejí se také na alternativní terapeuty. Co o tomto světě víme? Přestože v této oblasti neexistují profesionálně provedené výzkumy účinnosti, začínají se ozývat hlasy po vzájemném respektování, klidu zbraní a spolupráci. Prof. PhDr. Zbyněk Vybíral, Ph. D. je vedoucí Katedry psychologie FSS MU a garant vysokoškolského oboru Psychoterapeutická studia. Byl šéfredaktorem časopisů Konfrontace a Psychoterapie. Je autorem několika knih, s Janem Roubalem editovali knihu Současná psychoterapie. Pracoval v rodinné

5 poradně a jako psychoterapeut v soukromé praxi. Zabývá se dlouhodobě profesním postavením psychoterapeutů, etikou a výzkumem účinnosti terapeutického procesu OTEVŘENÉ TVOŘIVÉ DÍLNY V CEDRU P: CEDR Pardubice o.p.s. A: Jana Palacha 324 / Pardubice K: Jana Radostová, DiS. / radostova@cedrops.cz / / CEDR Pardubice o.p.s., který již 18 let poskytuje pracovní a psychosociální rehabilitaci pro osoby s duševním onemocněním, pořádá v prostorách organizace tvořivý workshop. Akce je určena pro veřejnost, osoby s psychickým onemocněním a jejich blízké, kteří se rozhodují, zda využijí služby pracovní rehabilitace či jiné sociální služby. Zájemci si mohou prohlédnout jednotlivé sociálně terapeutické dílny, seznámit se s jejich výrobním programem a zkusit si zdarma vyrobit drobné dekorativní předměty v rámci programu pracovní rehabilitace. Můžete si namalovat svůj hrneček v keramické dílně, v šicí dílně si ušít nebo namalovat dárkový sáček a v rehabilitační dílně budete mít příležitost k výrobě originálního šperku. Kdo má rád práci se dřevem, tak si v technické dílně může zkusit vyrobit drobnou dekoraci do květináče KONCERT: ZVA BAND P: Divadlo 29 A: Divadlo 29 / Sv. Anežky České 29 / Pardubice K: Šárka Zahálková / klub@divadlo29.cz / / Zvolenská kapela ZVA Band je unikátem nejen na slovenské a české scéně, ale nepochybně i v evropském měřítku. Tato bluesová formace se za dvacet let své existence, zařadila mezi nejlepší skupiny na československé bluesové scéně. Tradice navlečená do hávu moderního elektro-akustického blues s prvky funky a shuffle & boogie, s autentickými slovenskými texty, s nezaměnitelným zpěvem charismatického kytaristy Noro Červenáka, katapultuje tuto kapelu do evropské třídy. CHRUDIM STŘEDA 19/ VYCHÁZKOVÉ ROZJÍMÁNÍ CHRUDIMSKÝMI PARKY P: Ekocentrum Zelený dům A: Chrudim Městské sady / park Střelnice a Ptačí ostrovy K: Bc. Tibor Schwarz, DiS. / zelenydumchrudim@gmail.com / Putování za zajímavostmi chrudimské přírody: budeme se procházet městskými parky, podél,,stříbrné řeky a náhonu s lemujícími stromořadími a fragmenty lužních porostů, které jsou domovem mnoha zajímavých rostlin a živočichů. Sraz před budovou Ivtasu, Městské sady Chrudim v 9.00 hodin.

6 VÝSTAVA BÁSNÍ V MĚSTSKÉM PARKU CHRUDIM A: Městský park, Chrudim K: Mgr. Věra Pinkasová / vera.pinkasova@pdz.cz / / Výstavu básní lidí s duševním onemocněním můžete shlédnout kdykoliv při svých procházkách od středy do čtvrtka ÚTERÝ 25/ KOMUNIKUJEME S LIDMI S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM BEZ OBAV A: Městský úřad Chrudim / Pardubická 67 / Chrudim K: Mgr. Věra Pinkasová / vera.pinkasova@pdz.cz / / Zveme vás na vzdělávací seminář, kterým vás provedou pracovnice Péče o duševní zdraví. Hlavním tématem bude základní informování o duševních nemocech. Dále se zaměříme na poskytnutí rad a tipů pro bezproblémovou komunikaci s lidmi s duševním onemocněním. Představíme služby sdružení a možnosti vzájemné spolupráce. Seminář se uskuteční v budově Městského úřadu Chrudim, ve II. patře, v zasedací místnosti č STŘEDA 26/ AUTORSKÉ ČTENÍ A: PDZ / U Parku 828 / Chrudim K: Mgr. Věra Pinkasová / vera.pinkasova@pdz.cz / / Srdečně vás zveme na autorské čtení Zdeňka Jiráska, člena Východočeského střediska Obce spisovatelů, pořadatele Laskavých večerů (spojení poezie a hudby) a vydavatele své knihy Dívka s koblížky. Zároveň bude prezentována literární tvorba lidí s duševním onemocněním.

7 ÚSTÍ NAD ORLICÍ ÚTERÝ 25/9 PUTOVNÍ VÝSTAVA: UMĚNÍ OČIMA DUŠEVNĚ NEMOCNÝCH A: Kavárna Café MAX / Komenského 160 / Ústí nad Orlicí K: Mgr. Jana Jiřelová / jana.jirelova@pdz.cz / / Zveme vás na putovní výstavu autorských děl lidí s duševním onemocněním. Na uspořádání výstavy se podílely všechny regionální pobočky sdružení Péče o duševní zdraví. V Orlickoústeckém regionu zavítá do 5 měst a svoji trasu odstartuje v Ústí n. O. Výstava potrvá od do a shlédnout ji lze v otevírací době kavárny Po So 9 21 / Ne Výstavu můžete dále shlédnout v těchto městech: / Česká Třebová, Kavárnička U tygra, Klácelova / Lanškroun, Městská knihovna, nám. A. Jiráska / Žamberk, Městská knihovna, Nádražní / Vysoké Mýto, Městská knihovna, Litomyšlská 70 ČTVRTEK 27/ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ P: CEDR Pardubice o. p. s. / pobočka Ústí nad Orlicí A: T.G. Masaryka 115 / Ústí nad Orlicí K: Mgr. Zlata Stejskalová / / Srdečně vás zveme do naší sociálně-terapeutické dílny. V rámci dne otevřených dveří je možné prohlédnout si naše prostory, zakoupit výrobky našich uživatelů a vyzkoušet si pod vedením pracovníků některé činnosti z programu dílny. Den otevřených dveří opakujeme a Zveme vás rovněž na výstavu výtvarných prací, které můžete shlédnout v letohradské knihovně do ÚTERÝ 2/ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V PÉČI O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ SE VZDĚLÁVACÍM SEMINÁŘEM PTEJTE SE, NA CO CHCETE A: PDZ / Malé Hamry 355 / Ústí nad Orlicí K: Bc. Lenka Papáčková/ lenka.papackova@pdz.cz / / Zveme vás na návštěvu do naší organizace, kde si můžete prohlédnout prostory, dozvědět se novinky z naší organizace, ochutnat drobné pohoštění a zároveň se účastnit vzdělávacího semináře, který opět povede MUDr. Petr Hejzlar, psychiatr a ředitel sdružení Péče o duševní zdraví.

8 STŘEDA 3/ INTEGRAČNÍ SETKÁNÍ ZDRAVÝCH LIDÍ S LIDMI SE ZDRAVOTNÍM HANDICAPEM P: Pracovní skupina osob se zdravotním postižením KPSS UO A: Náměstí ČSA / Ústí nad Orlicí K: Jana Kašparová / j.kasparova@a-trend.cz / Baví vaše děti soutěžit? Potřebujete se dozvědět více o službách pro lidi se zdravotním handicapem? Potom za námi přijďte na náměstí v Ústí nad Orlicí a užijte si společně s námi příjemný den. Pracovní skupina osob se zdravotním postižením komunitního plánování pro vás připravila integrační odpoledne. Pro vaše ratolesti jsou připraveny rozmanité soutěže se sladkou odměnou a pro vás jsou přichystány v prezentačních stáncích organizací poskytující služby osobám ze zdravotním handicapem zajímavé zážitkové programy (kvízy, workshopy, chůze ve tmě apod.). K příjemné atmosféře budou přispívat i kulturní vystoupení či ukázky canisterapie. Občerstvení zajištěno. ČTVRTEK 4/ VELETRH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V REGIONU A: Kulturní dům Ústí nad Orlicí / Smetanova 510 / Ústí nad Orlicí K: Mgr. Iva Sedláčková / iva.sedlackova@pdz.cz / / Zveme vás na veletrh sociálních služeb, kde naleznete informační stánek Péče o duševní zdraví, ve kterém budeme prezentovat naše služby pro duševně nemocné například formou sociálního spotu, informačních materiálů a také nabídneme ke koupi výrobky chráněné dílny Výměník. Připraveno pro vás bude i zdravé občerstvení z chráněné kavárny Výměník. ŘÍJEN BLÁZNÍM. A CO? A: VOŠ A SŠT / Habrmanova 1540 / Česká Třebová K: Mgr. Iva Sedláčková / iva.sedlackova@pdz.cz / / Besední program pro střední školy: o schizofrenii je málo známé, že postihuje především mladé lidi a nejohroženější jsou lidé ve věku let, kdy se připravují na samostatný život a plánují svoji budoucnost.

9 RYCHMBURK STŘEDA 19/ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V DOMOVĚ NA HRADĚ RYCHMBURK P: Domov na hradě Rychmburk A: Hrad Rychmburk / Předhradí 17 K: Bc. Marie Zelenková / reditel@rychmburk.cz / / Zveme vás na prohlídku našeho zařízení včetně integračního centra, návštěvu hradního sklepení s expozicí výstavy Ze života hmyzu. Ve 13 hodin se bude v klubu konat vystoupení Dětského pěveckého sboru Smíšek ze ZŠ Smetanova Skuteč. HLINSKO PÁTEK 14/ KONCERT PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ P: FOKUS Vysočina / středisko Hlinsko A: Salonek restaurace Rychtář / Poděbradovo nám. 301 / Hlinsko K: Michaela Růžičková / misa.ruzickova@fokusvysocina.cz / Koncert pro duševní zdraví je hudební akce, na které se představí kapely Jazzibaba, Saxer a U2 bono revival. Záštitu převzala starostka města Hlinska PhDr. Magda Křivanová. POLIČKA SOBOTA 6/ KONCERT PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ P: Oblastní charita Polička Otevřené dveře A: Divadelní klub Polička / Vrchlického 53 / Polička K: Bc. Štěpán Plecháček / otevrenedvere@policka.cz / / Hudební akce, na které se představí Originál banjo punk future jazz band Poletíme? Originální texty prozrazující lásku k možnostem češtiny i chuť pobavit sebe i druhé, stejně jako neotřelá kombinace hudebních žánrů představují záruku nevšedního zážitku. Kapela patřící k současným klubovým a festivalovým jistotám hraje s posluchačem hru, kterou lze buď nepochopit a odmítnout, nebo nadšeně přijmout a využít k relaxaci a pobavení.

10 PÁTEK 12/ BESEDA PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ P: Oblastní charita Polička Otevřené dveře A: Centrum Bohuslava Martinů / Tylova 114 / Polička K: Mgr. Jana Dobrovolná / otevrenedvere@policka.cz / / Beseda pro veřejnost s MUDr. Martinem Hollým, psychiatrem, sexuologem a ředitelem Psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích na téma Transformace systému péče o vážně duševně nemocné. Zbytečný luxus, nebo nutnost? Diskuse nad otázkou minimalizace počtu lůžek v léčebnách, zkrácení doby na lůžku a maximální podpora komunitní péče a léčby v přirozeném prostředí člověka. SOBOTA 13/10 NEDĚLE 14/ / PSYCHOEDUKAČNÍ KURZ - PŘEDNÁŠKA A WORKSHOP K DUŠEVNÍMU ZDRAVÍ P: Oblastní charita Polička A: Vrchlického 22 / Polička K: Mgr. Jana Dobrovolná / otevrenedvere@policka.cz / / Pořádáme kurz s tématem: Krizové situace v psychiatrii a možnosti jejich řešení. Již třetí běh úspěšného semináře, který je určený pro klienty Otevřených dveří a jejich blízké. Tentokrát se zaměříme na význam léčby v psychiatrii, postoj pacienta k léčbě, naléhavé situace v psychiatrii, ataku choroby a vytvoření krizového plánu, dále pak na krizové situace v partnerství a v rodině a řešení akutní krize z pohledu blízké osoby.

11 ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA POŘÁDÁ: občanské sdružení Péče o duševní zdraví HLAVNÍ PARTNER: Divadlo 29 PARTNEŘI: Statutární město Pardubice / Klub 29 / o. s. Offcity / o. s. Terra Madoda Dům techniky Pardubice TENTO PROJEKT FINANČNĚ PODPOŘILI: Statutární město Pardubice / Město Chrudim Město Ústí nad Orlicí / Eli Lilly ČR, s. r. o. SPOLUPOŘÁDAJÍCÍ ORGANIZACE: CEDR Pardubice o.p.s. / Centrum pro zdravotně postižené Pardubického kraje / Česká abilympijská asociace, o. s. / Domov na hradě Rychmburk / Dům techniky Pardubice / Ekocentrum Zelený dům / Kavárna u Tygra Česká Třebová / Klub 29 / LAXUS o. s. / Městská knihovna Ústí n. O. / Městská knihovna Lanškroun / Městská knihovna Žamberk / Městská knihovna Vysoké Mýto MIREA Denní stacionář, o.p.s. / Oblastní charita Polička - Otevřené dveře Okresní myslivecký spolek UO / Pedagogicko - psychologická poradna Pardubice Východočeské divadlo Pardubice / Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o.p.s. Chrudim Ústí nad Orlicí

12 TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 Akce má za cíl působit na veřejnost, aby neodsuzovala duševně nemocné. Podporujeme lidi v tom, aby se nebáli své potíže přiznat sami sobě, nebáli se vyhledat pomoc a věděli, kde pomoc mohou najít. PÉČE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Více jak 16 let se zabýváme pomocí lidem s duševním onemocněním a jejich rodinám. Sociální služby poskytujeme na Pardubicku, Královéhradecku, Chrudimsku, Jičínsku, Rychnovsku a Orlickoústecku. Organizujeme akreditované vzdělávací kurzy nejen pro pracovníky v pomáhajících profesích. Pořádáme osvětové a kulturní akce na podporu společenského povědomí o životě lidí s duševním onemocnením. Samostatná organizační jednotka VÝMĚNÍK podporuje lidi se zdravotním handicapem k návratu na běžný trh práce. Pracovní uplatnění nabízí v chráněné kavárně, dílně a obchodu Výměník. POMÁHÁME LIDEM ŽÍT S DUŠEVNÍ NEMOCÍ POMOCI MŮŽETE I VY. Zašlete na číslo jednorázovou SMS ve tvaru DMS PEDEZET Cena DMS je 30,- Kč, Péče o duševní zdraví obdrží 27,- Kč Více informací získáte na nebo grafický design: VÍCE INFORMACÍ NA nebo

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O PŘEDHRADÍ POLIČKA HLINSKO Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE HLINSKO CHRUDIM HEŘMANŮV MĚSTEC POLIČKA PŘEDHRADÍ ÚSTÍ NAD ORLICÍ PROGRAM PARDUBICKÝ KRAJ PARDUBICE PONDĚLÍ 22/9 16.30

Více

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ PO 7/10 ČT 10/10 2013 grafický design: www.purpure.cz Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ

Více

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU JC CR HK RK PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ PA HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU UO TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 PROGRAM KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ HRADEC KRÁLOVÉ PONDĚLÍ 1/10 17.00 19.00 SLAVNOSTNÍ

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2015 PARDUBICKÝ KRAJ

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2015 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2015 PARDUBICKÝ KRAJ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE HLINSKO CHRUDIM POLIČKA PŘEDHRADÍ ÚSTÍ N/O PARDUBICE PÁTEK 18/9 9.00 12.00 seminář / 13.00 15.00 workshop Divadlo 29 /

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2016 PARDUBICKÝ KRAJ

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2016 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2016 PARDUBICKÝ KRAJ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O HLINSKO PŘEDHRADÍ POLIČKA VYSOKÉ MÝTO ŽAMBERK PŘEDHRADÍ NEDĚLE 18/9 13.00 17.00 Domov na Hradě Rychmburk

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby

Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok 2018 Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby Přehled žadatelů: Poř. 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči

Více

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Přehled příjemců dotací z Programu podpory v soc. a zdrav. oblasti 2019 - registrované sociální služby ŽADATELÉ: 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě)

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě) Program podpory v sociální oblasti 2017 ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi ne

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2017 Pardubický kraj září říjen

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2017 Pardubický kraj září říjen Každý... máme hlavu... na něco jiného. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Východní Čechy 2017 Pardubický kraj září říjen Pardubice / Chrudim Ústí nad Orlicí / Hlinsko Předhradí / Polička PARDUBICE STŘEDA 13/9 13.00

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2018 Pardubický kraj září říjen

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2018 Pardubický kraj září říjen Každý... máme hlavu... na něco jiného. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Východní Čechy 2018 Pardubický kraj září říjen Pardubice / Chrudim Ústí nad Orlicí / Skuteč Žamberk / Hlinsko Polička / Česká Třebová Svitavy

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Program podpory v sociální oblasti na Výše finančních prostředků na : Kč 5 758 800,00 Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel 1 26647214 Amalthea o.s. Podpora pro rodinu a dítě NE 0

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

16. 9. 8. 10. 2009. TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem

16. 9. 8. 10. 2009. TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem 16. 9. 8. 10. 2009 TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem 1 16. 9. 2009 / středa / 15 17 hod DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ÚSTÍ NAD LABEM Prohlídka zařízení s možností

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz Program aktivit

Více

Akční plán reálná varianta. optimální varianta. 21 21 lůžko OZP, senioři Králíky. 8 8 lůžko OZP, senioři Žamberk

Akční plán reálná varianta. optimální varianta. 21 21 lůžko OZP, senioři Králíky. 8 8 lůžko OZP, senioři Žamberk Financováno z individuálního projektu na sociální Nově navržená kapacita/ Identifikátor Druh reálná 9524318 AESKULAP spol.s r.o. sociální poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče 21 21 lůžko

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

PROGRAM TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ PARDUBICKÝ KRAJ

PROGRAM TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ PARDUBICKÝ KRAJ PROGRAM TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ PARDUBICKÝ KRAJ PARDUBICE 16. 9. 2018 / 14:00 20:00 / Café Robinson / Mladých 325 Výměňák Akce vytvořená k setkání lidí bez předsudků a bez vnímání rozdílů, která otevírá

Více

TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014

TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014 PŘEDNÁŠKY Zdravé město Krnov ve spolupráci s komunitním plánováním Krnov a ostatními orgranizacemi Vás zve na TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014 7. ŘÍJNA, ÚTERÝ 18:00, studovna Městské

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov )

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Psychiatrická klinika VFN a 1.LF UK, Praha MUDr. Martin Černý Seminář: Trendy v péči o duševně nemocné. Komunitní péče. Výbor

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT

Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT V Pardubicích dne 29. 6. 2015 Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT Od 20. 3. 2015 byly zveřejněny vzkazy

Více

Výroční zpráva za první rok provozu DS PLB Charakteristika, statistika, praktické fungování

Výroční zpráva za první rok provozu DS PLB Charakteristika, statistika, praktické fungování Výroční zpráva za první rok provozu DS PLB Charakteristika, statistika, praktické fungování (zahájení provozu v březnu 2011) za tým DS vypracovaly PhDr. Lenka Havlíčková a Mgr. Eliška Hrbková Charakteristika

Více

16:00 17:00 Dobrovolnická kalkulačka Prezentace projektu DCHB: videa, rozhovory, fotografie

16:00 17:00 Dobrovolnická kalkulačka Prezentace projektu DCHB: videa, rozhovory, fotografie Brno 13:00 20:30 16:00 19:00 od 19:00 Blansko 16.9.2011 od 20:00 13:00 16:00 Dobrovolně s námi Prezentace neziskových organizací pracujících s dobrovolníky: Diecézní charita Brno (DCHB), Bezmezí o.s.,

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

INFORMÁTOR ČERVEN 2017

INFORMÁTOR ČERVEN 2017 INFORMÁTOR ČERVEN 2017 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok 2016

Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok 2016 Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok Název komise: Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic Působnost komise: Poradní

Více

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE Zotavení jako koncept péče o osoby se závažným duševním onemocněním pro 21.století Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje 2. OZNÁMENÍ

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet. (školní rok 2015/2016)

Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet. (školní rok 2015/2016) Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet (školní rok 2015/2016) Jméno školy: Základní umělecká škola Pardubice-Polabiny, Lonkova 510 Adresa: Lonkova 510, PSČ 530 09 Pardubice Tel.: 466 415 701, fax:

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 18. týden

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Doprovodný program k výstavě

Doprovodný program k výstavě Galerie Emila Filly v Ústí nad Labem Velká Hradební 19, Ústí nad Labem tel.: +420 475 211 830 e-mail: fillovka@volny.cz, gallery@gef.cz www.gef.cz Doprovodný program k výstavě Výstavní program Galerie

Více

Pondělí 7.9.2015. Kde: Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Palackého 211/3, Mladá Boleslav (hudební sál)

Pondělí 7.9.2015. Kde: Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Palackého 211/3, Mladá Boleslav (hudební sál) Pondělí 7.9.2015 Kde: Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Palackého 211/3, Mladá Boleslav (hudební sál) 17,00 19,00 Josef Formánek - spisovatel, zakladatel geografického magazínu Koktejl Zveme Vás na autorské

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 21 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Pardubický kraj Komenského náměstí

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Příloha č. 1. Datum jednání komise v roce Jméno a příjmení

Příloha č. 1. Datum jednání komise v roce Jméno a příjmení Příloha č. 1 Jméno a příjmení Datum jednání komise v roce 2013 19.02. 14.03. 11.04. 16.05. 17.06. 03.09. 24.10. 19.11. 21.11. 26.11. 12.12. Rychtecký Jakub x x x x x x x x x x x Linhart Zdeněk x x x x

Více

Síť sociálních služeb Pardubického kraje na rok 2018

Síť sociálních služeb Pardubického kraje na rok 2018 Sť sociálnch služeb Pardubického kraje na rok 2018 Cl Územ poskytn 8375799 ABATAB sociálně aktivizačn pro 6,75 6,75 úvazek 1.1.2018 31.12.2019 9524318 AESKULAP spol.s r.o. sociáln poskytované ve zdravotnických

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace

středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace výroční zpráva 2014 středisko výměník o nás Zařízení

Více

Osoby s mentálním postižením

Osoby s mentálním postižením Hodnocení činnosti pracovní za rok Osoby s mentálním postižením Zapojené organizace Centrum pro zdravotně postižené Pardubického kraje o.s. Česká abilympijská asociace, Pardubice, o.s. Denní centrum SVÍTÁNÍ,

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

Výroční zpráva. CETERAS Centrum terapeutických služeb, z. s. Vedena ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Ostravě oddíl L, vložka 14896

Výroční zpráva. CETERAS Centrum terapeutických služeb, z. s. Vedena ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Ostravě oddíl L, vložka 14896 Dvorní 756/9, Poruba, 708 00 OSTRAVA Výroční zpráva 2016 CETERAS Centrum terapeutických služeb, z. s. Vedena ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Ostravě oddíl L, vložka 14896 Fio banka a.s. IČ:

Více

TECHNOhrátky. Projekt na podporu technického vzdělávání v Pardubickém kraji

TECHNOhrátky. Projekt na podporu technického vzdělávání v Pardubickém kraji Projekt na podporu technického vzdělávání v Pardubickém kraji 2014 - charakteristika projektu Projekt Odboru školství a kultury KÚ Pardubického kraje, garantem Centrum celoživotního vzdělávání Pardubického

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 30. 11. - 6. 12. 2013 Zveme Vás na bohatou nadílku kulturních akcí na Hradecku. Druhý adventní víkend: Královéhradecké informační centrum spolu s Hradeckou kulturní a vzdělávací

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2017 Královéhradecký kraj září říjen. Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn.

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2017 Královéhradecký kraj září říjen. Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn. Každý... máme hlavu... na něco jiného. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Východní Čechy 2017 Královéhradecký kraj září říjen Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn. HRADEC KRÁLOVÉ STŘEDA 27/9 10.00 & 14.00

Více

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54 Výstavami, přednáškami, koncerty a dalšími akcemi ve školách, v muzeu, na náměstí Přemysla Otakara II. i na jiných místech Vysokého Mýta si v průběhu letošního roku připomínáme 100. výročí vzniku republiky.

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

Rehabilitace v psychiatrii. MUDr. Helena Reguli

Rehabilitace v psychiatrii. MUDr. Helena Reguli Rehabilitace v psychiatrii MUDr. Helena Reguli Pojem rehabilitace (ze středověké latiny, rehabilitatio = obnovení) snaha navrátit poškozeného člověka do předešlého tělesného stavu či sociální a právní

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. 44. týden Čt 1.11. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

Program. CZ 11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví. PA 27-1 Psychiatrická péče. Výsledek programu zlepšení péče o duševní zdraví

Program. CZ 11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví. PA 27-1 Psychiatrická péče. Výsledek programu zlepšení péče o duševní zdraví Program CZ 11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví PA 27-1 Psychiatrická péče Výsledek programu zlepšení péče o duševní zdraví Registrační číslo projektu NF-CZ11-OV-02-032-2015 Název projektu: Psychiatrická

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013

PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013 PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013 V týdnu 10. 14.6. 2013 nebude v Mens Saně (ani ve své ordinaci v Hrabyni) MUDr. Markéta Dobrá, nebudou tedy probíhat skupiny ani psychiatrická poradna. Je-li paní doktorka

Více

PARDUBIC ZÁŘÍ CHRUDIM ZÁŘÍ ÚSTÍ N. O. 27. ZÁŘÍ 31. ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011

PARDUBIC ZÁŘÍ CHRUDIM ZÁŘÍ ÚSTÍ N. O. 27. ZÁŘÍ 31. ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011 PARDUBIC 19. 23. ZÁŘÍ CHRUDIM 26. 27. ZÁŘÍ ÚSTÍ N. O. 27. ZÁŘÍ 31. ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011 TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY působí na veřejnost, aby neodsuzovala duševně

Více

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 1. Základní informace 2. Zpráva o činnosti 3. Hospodaření 1 1. Základní informace Organizace: Hrádeček Červený Hrádek o. s. Se sídlem: Červený Hrádek

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

Dobrovolníci v sociálních zařízeních MS kraje 692 134 189 000 občanské sdružení

Dobrovolníci v sociálních zařízeních MS kraje 692 134 189 000 občanské sdružení Strana 1 Neposkytnutí účelových neinvestičních dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje na rok 2005 nestátním neziskovým organizacím poskytujícím na území Moravskoslezského kraje sociální služby seniorům

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014. Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014. Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014 Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek Aktivity (řazeno podle abecedy): Angličtina začátečníci každá ST

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz Program aktivit

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle drogerie

Více

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Datum konání: 20. 3. 2018 Místo konání: Zasedací místnost budovy č. 1 Městského úřadu Pelhřimov

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

Motto: Pohyb správným směrem Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Pohyb správným směrem Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Pohyb správným směrem 16. 22. 9. 2012 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility připomíná problémy s narůstající automobilovou dopravou a je určena všem obyvatelům měst

Více

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí v roce 2016) - registrované sociální služby a primární podpora rodin

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Identifikační údaje o veřejné zakázce a zadavateli

Identifikační údaje o veřejné zakázce a zadavateli Identifikační údaje o veřejné zakázce a zadavateli Název veřejné zakázky: Poskytování sociální služby sociální rehabilitace pro duševně nemocné v Pardubickém kraji Evidenční číslo veřejné zakázky: VZ 229615

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. Prosinec 2015 Aktivity (řazeno podle abecedy): Akce plánované v prosinci 2015 více u jednotlivých dnů: o Prodej na vánočním jarmarku Vyšší odborné školy sociální 1.12. 2015 o Návštěva

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 Výroční zpráva za rok 2008 Základní údaje: Název organizace: Právní forma: Sídlo: Bankovní účet: ZÁBLESK - sdružení rodičů a přátel hluchoslepých dětí občanské sdružení Lubina 338, 742 21 Kopřivnice 1771452309

Více

Buskers fest 2013 festival pouličního umění

Buskers fest 2013 festival pouličního umění Buskers fest 2013 festival pouličního umění České Budějovice 27. 28. 6. 2013 Busking je označení pro jakékoli pouliční vystupování ať už hudební, divadelní či třeba artistické. Vystupující člověk se nazývá

Více

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz LINKA DŮVĚRY ML. BOLESLAV S S 326 741 481 Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz Naším hlavním úkolem je poskytování pomoci klientům, kteří se dostali do krizových stavů v souvislosti

Více

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ??

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? Takový je příští věk, jak jsou vychováváni příští jeho občané. Jan Ámos Komenský Místo konání : Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem, prostory Krajského úřadu Ústeckého

Více

Program Klubíčka Kroměříž,z.s.

Program Klubíčka Kroměříž,z.s. Program Klubíčka Kroměříž,z.s. listopad 2018 Aktivity projektu Mateřství není handicap 2018 jsou podpořeny z dotačního programu Rodina MPSV. Veškeré osobní údaje, které požadujeme o všech, kdo se účastní

Více

PRACOVNÍ SKUPINA PRO KLIENTY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM A PSYCHOSOCIÁLNÍMI OBTÍŽEMI

PRACOVNÍ SKUPINA PRO KLIENTY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM A PSYCHOSOCIÁLNÍMI OBTÍŽEMI PRACOVNÍ SKUPINA PRO KLIENTY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM A PSYCHOSOCIÁLNÍMI OBTÍŽEMI SLOŽENÍ SKUPINY Celkem 22 členů Z toho 4 zástupci sociálních odborů městských obvodů, 17 zástupců NNO + 1 zástupce SMO CHARITA

Více

Chcete nahlédnout do života lidí s duševním onemocněním? Tento materiál vznikl za finanční. DOBROVOLNÍCI V DOBRODUŠI Chcete pomáhat? Máte čas?

Chcete nahlédnout do života lidí s duševním onemocněním? Tento materiál vznikl za finanční. DOBROVOLNÍCI V DOBRODUŠI Chcete pomáhat? Máte čas? DOBROVOLNÍCI V DOBRODUŠI Chcete pomáhat? Máte čas? Chcete nahlédnout do života lidí s duševním onemocněním? Tento materiál vznikl za finanční podpory Operačního programu Praha Adaptabilita, který je spolufinancován

Více

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 13/9 ze dne 28. 1. 216 "Sdružení SOS dětských vesniček" 47933 3451962 "Sdružení SOS dětských vesniček" Identifikátor Název IČ Druh AC Facility, s.r.o. 2424931

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 18. týden

Více

O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco.

O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco. Monitoring z akcí 2012 O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco. Letošní, již pátý ročník, si dal za úkol pomoci dětem bez rodiny. V současnosti žije v České

Více

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí Kurz je doporučen odbornou radou SOFT (Society of Family Therapy) v rámci tzv. malých programů. Kurz je akreditován MPSV. Východiska kurzu : Základním východiskem rodinného poradenství/terapie je předpoklad,

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK PROSINEC 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Foto Josef Gerhát RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU NABÍDKOU V OBCÍCH

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2019 Pardubický kraj září říjen

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2019 Pardubický kraj září říjen Každý... máme hlavu... na něco jiného. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Východní Čechy 2019 Pardubický kraj září říjen Pardubice / Chrudim Ústí nad Orlicí / Hlinsko Předhradí / Polička Česká Třebová / Svitavy

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

Tato prezentace je součástí KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ v regionu Rakovnicko

Tato prezentace je součástí KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ v regionu Rakovnicko Tato prezentace je součástí KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ v regionu Rakovnicko Rádi bychom Vám tímto způsobem představili poskytovatele sociálních služeb působících v regionu Rakovnicko. Z přehledu zjistíte, jaké

Více