PARDUBIC ZÁŘÍ CHRUDIM ZÁŘÍ ÚSTÍ N. O. 27. ZÁŘÍ 31. ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PARDUBIC ZÁŘÍ CHRUDIM ZÁŘÍ ÚSTÍ N. O. 27. ZÁŘÍ 31. ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011"

Transkript

1 PARDUBIC ZÁŘÍ CHRUDIM ZÁŘÍ ÚSTÍ N. O. 27. ZÁŘÍ 31. ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011

2 TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY působí na veřejnost, aby neodsuzovala duševně nemocné. Podporujeme lidi v tom, aby se nebáli své potíže přiznat sami sobě, aby se nebáli vyhledat pomoc a aby věděli, kde pomoc mohou najít. PARDUBIC PONDĚLÍ 19. ZÁŘÍ P DAGOGICKO PSYCHOLOGICKÁ PORADNA PARDUBIC DŮM HUDBY (boční vchod) / SUKOVA TŘÍDA 1260 / PARDUBIC D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ V P DAGOGICKO PSYCHOLOGICKÉ PORADNĚ PARDUBIC Kontakt: PaedDr. Bc. Jiří Knoll / ppp.pce@seznam.cz / tel.: Získejte informace o naší činnosti a službách, které nabízíme Č SKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIAC, O.S. SLADKOVSKÉHO 2824 / PARDUBIC D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ INT GRAČNÍHO C NTRA SOCIÁLNÍCH AKTIVIT V PARDUBICÍCH KOSAT C Kontakt: Filip Novotný / filip.novotny@caacz.cz / tel.: Přijďte si prohlédnout zbrusu nové prostory centra Kosatec. Získáte informace o službách, které nabízíme. V keramické dílně si vyzkoušíte práci s keramickou hlínou, pedigem nebo drátky. Ve společenském sále, promítneme film z 19. ročníku národní abilympiády a fotografie z výstavby Kosatce. V tréninkové kavárně můžete k dobré kávě ochutnat ze široké nabídky zákusků. / Za přispění Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severovýchod KLUB 29 SV. AN ŽKY Č SKÉ 29 / PARDUBIC SLAVNOSTNÍ ZAHÁJ NÍ Š STNÁCTÉHO ROČNÍKU TÝDNŮ PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY SPOJ NÉ S V RNISÁŽÍ VÝSTAVY: VÁCLAV RYČL BLU BOY Kontakt: Šárka Zahálková / klub@divadlo29.cz / tel.: / Výstavu zahájí kurátor sbírky fotografie Moravské galerie v Brně Jiří Pátek. Hudební doprovod vokální skupina SUNDAY SEXTET. Václav Ryčl ( ) byl veřejnosti znám spíše jako literát, pouze lidé z jeho nejbližšího okolí věděli, že paralelně s psaním i fotografoval, kreslil a experimentoval s filmovou kamerou. Václav Ryčl trpěl schizofrenií. Roku 1994 se jeho nemoc prudce zhoršila. Trýznivou situaci vyřešil na konci roku dobrovolným utonutím v hostivařské nádrži. / Kurátor výstavy: Jiří Pátek, Moravská galerie v Brně. Výstava v Klubu 29 potrvá do / Otevřeno: út pá / so Akce se koná v rámci projektu výstav v Klubu 29 za podpory Statutárního města Pardubice.

3 PARDUBIC ÚT RÝ 20. ZÁŘÍ PROSTOR PŘ D VÝCHODOČ SKÝM DIVADL M NÁMĚSTÍ R PUBLIKY / PARDUBIC TRH SLUŽ B Kontakt: Leona Hovorková / leona.hovorkova@pdz.cz / tel.: V lidském životě jsou situace, kdy je lepší se obrátit na odborníka. Navštivte trh psychosociálních služeb a dozvíte se, jaké služby nabízíme ve Vašem městě. Zároveň jsme pro Vás připravili kulturní program na Malé scéně, který bude zakončen vystoupením skupiny MYŠTET - lehce dekadentního kabaretního spolku, v jehož čele stojí tři půvabné dámy z Chrudimi DIVADLO 29 SV. AN ŽKY Č SKÉ 29 / PARDUBIC OZVĚNY ANIF STU: ANIMAC A PSYCHICKÉ (N )ZDRAVÍ Kontakt: Šárka Zahálková / klub@divadlo29.cz / tel.: / Poruchy duševního zdraví jsou poměrně častým námětem animovaných filmů. V rámci večera shlédnete výběr krátkých snímků z letošního ročníku mezinárodního festivalu animovaného filmu AniFest. Akce se koná ve spolupráci s mezinárodním festivalem animovaného filmu AniFest v rámci dlouhodobého projektu Divadla 29 AniLAB 2011 za podpory Ministerstva kultury ČR a statutárního města Pardubice. / / Vstupné: zdarma PARDUBIC STŘ DA 21. ZÁŘÍ ZŠ A PŠ SVÍTÁNÍ, O.P.S. KOM NSKÉHO 432 / PARDUBIC D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ V ZŠ, PŠ A SPC SVÍTÁNÍ Kontakt: Mgr. Jana Hanzlíková / hanzlikova@svitani.cz / tel.: Přijďte si prohlédnout Základní školu a Praktickou školu SVÍTÁNÍ, Speciálně pedagogické centrum (SPC) a Sociálně terapeutickou dílnu. Získáte informace o formách a metodách výuky, o podpůrných terapiích, o činnosti SPC a Sociálně terapeutické dílny MIR A D NNÍ STACIONÁŘ, O. P. S. OSTŘ ŠANSKÁ 25 / PARDUBIC N MOŠIC D N H R MIR A D NNÍ STACIONÁŘ, O.P.S. Kontakt: Jitka Šidáková / sidakova@mirea.cz / tel.: Srdečně Vás zveme do prostor stacionáře MIREA, kde jsme pro Vás připravili den her ve sportovně kreativním duchu. Během dne se můžete občerstvit v naší kavárničce.

4 STŘ DA 21. ZÁŘÍ DOMOV NA HRADĚ RYCHMBURK PŘ DHRADÍ 17 D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ V DOMOVĚ NA HRADĚ RYCHMBURK Kontakt: Bc. Marie Zelenková / reditel@rychmburk.cz / tel.: , Nabízíme prohlídku našeho zařízení a nově otevřeného Integračního centra, návštěvu hradní věže a expozici výstavy Vodní svět. Ve 13 hodin se bude v hradním sále konat vystoupení Dětského pěveckého sboru Smíšek ze ZŠ Smetanova Skuteč PROSTORY U KAVÁRNY VÝMĚNÍK MLADÝCH 325 / PARDUBIC POLABINSKÉ BLÁZNĚNÍ ZÁBAVNÉ HRY PRO MALÉ I V LKÉ NA Z L NÉ LOUC Kontakt: Mgr. Jan Rybička / jan.rybicka@pdz.cz / tel.: Baví Vás petangue? Ještě jste nehráli člověčí Člověče, nezlob se? Bavilo Vás jako malé hrát čáru o céčka? Přijďte za námi ke kavárně Výměník a vše toto a mnohem víc si užijete společně s námi. Péče o duševní zdraví středisko Výměník si pro Vás připravilo DOPINGO- VOU STANICI kde si budete moci zakoupit povolený doping v podobě drobného občerstvení u milé obsluhy ve stánku Chráněné dílny kavárny Výměník. A pokud ani doping nezažene únavu z herního klání, zakupte si u nás polštář v podobě třeba jezevčíka a můžete se na něm uvelebit ZŠ A PŠ SVÍTÁNÍ, O.P.S. KOM NSKÉHO 432 / PARDUBIC PORAD NSKÉ ODPOL DN Kontakt: Mgr. Jana Hanzlíková / hanzlikova@svitani.cz / tel.: Bude Vám k dispozici poradenství v oblasti logopedie, autismu a sociálně právní problematiky KOC NTRUM Z L NÝ DŮM CHRUDIM CHRUDIM - V ST C VYCHÁZKA DO ŠKOLNÍHO STATKU CHRUDIM - V ST C A ÚTULKU ALÍK U KAPLIČKY Kontakt: Tibor Schwarz, DiS. / zelenydumchrudim@gmail.com / tel: , Odjezd z autobusového nádraží Chrudim, zastávka MHD, ve hodin nebo přistoupit na ulici Poděbradova ve Statkem nás bude provázet pan František Bouček. Uvidíme plemeno českého strakatého skotu, prasata, koně, ovce a kozy. Cestou zpět se vydáme kolem Májova do útulku Alík, který vznikl jako jedna z činností Klubu ochránců SPR Habrov v roce Na závěr si prohlédneme park Střelnice v přírodní památce Ptačí ostrovy. V případě nepříznivého počasí odjezd z Vestce autobusem v

5 PARDUBIC STŘ DA 21. ZÁŘÍ KAVÁRNA VÝMĚNÍK MLADÝCH 325 / PARDUBIC TURNAJ V Č SKÉ DÁMĚ Kontakt: Martin Vondra, člen České unie Dámy / klub.damy@ .cz / tel.: Přijďte si procvičit své strategické myšlení Č SKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIAC, O.S. SLADKOVSKÉHO 2824 / PARDUBIC NA HANDBIKU KŘÍŽ M KRÁŽ M VROPOU Kontakt: Filip Novotný / filip.novotny@caacz.cz / tel.: Neprofesionální handicapovaný sportovec Heřman Volf spolu s režisérem Miloslavem Doležalem budou vyprávět o svých jedinečných cestách na speciálně upraveném kole na ruční pohon. Oba v rámci projektu Cesta za snem již uskutečnili výpravy do Paříže (2009), Banské Bystrice (2010) a Říma (2011). Poutavé vyprávění bude doplněno videoprojekcí. PARDUBIC ČTVRT K 22. ZÁŘÍ LAXUS Č ŠKOVA 2701 / PARDUBIC D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ K C NTRUM PARDUBIC Kontakt: kacko.pardubice@laxus.cz / tel.: K dispozici Vám budou pracovníci centra, kteří Vám představí zařízení a jeho služby, poskytnou informace o nejčastěji užívaných drogách, závislostech a možnostech jejich léčby LAXUS JANA PALACHA 1552 / PARDUBIC D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ AMBULANTNÍ C NTRUM PARDUBIC Kontakt: ambulance.pardubice@laxus.cz / tel.: K dispozici Vám budou pracovníci centra, kteří poskytnou informace o závislostech a možnostech jejich léčby a základní poradenství, např. jak postupovat v případě, že se závislost vyskytne v rodině.

6 PARDUBIC ČTVRT K 22. ZÁŘÍ LAXUS JANA PALACHA 1552 / PARDUBIC TISKOVÁ KONF R NC K PŘÍL ŽITOSTI 5 L T PŮSOB NÍ LAXUS O. S. V PARDUBICÍCH A PARDUBICKÉM KRAJI Kontakt: Lukáš Gylányi, DiS. / gilanyi@laxus.cz / tel.: Historie působení Laxus o. s. v regionu, rozvoj služeb, dosavadní výsledky práce a zhodnocení situace na drogové scéně města a kraje. Diskuse nad vývojem a budoucností služeb pro uživatele drog se zástupci Pardubického kraje a města Pardubice / C NTRUM DON BOSCO SAL SIÁNSKÝ KLUB MLÁD Ž ZBOROVSKÉ NÁM / PARDUBIC D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ V C NTRU DON BOSCO SKM Kontakt: Bc. Radek Červinka / cervinka@dozivota.cz / tel.: Jak rané trauma a následná ústavní výchova ovlivní život dítěte a jeho socializaci? O své zkušenosti se s Vámi podělí pracovníci CENTRA DON BOSCO, kteří představí organizaci a její práci s touto cílovou skupinou C DR PARDUBIC, O. P. S. JANA PALACHA 324 / PARDUBIC D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ SOCIÁLNĚ T RAP UTICKÝCH DÍL N C DR PARDUBIC, O. P. S. Kontakt: Bc. Linda Bizzarriová / bizzarriová@cedrops.cz / tel: , CEDR Pardubice, o. p. s. Vás srdečně zve na den otevřených dveří Sociálně terapeutických dílen. Přijďte si prohlédnout naše zařízení, prodejní výstavu výrobků klientů a popovídat s pracovníky organizace KAVÁRNA VÝMĚNÍK MLADÝCH 325 / PARDUBIC PŘÍBĚH N MOCNÉ DUŠ PROMÍTÁNÍ FILMU S D BATOU Kontakt: Mgr. Jan Rybička / jan.rybicka@pdz.cz / tel.: PŘÍBĚH NEMOCNÉ DUŠE / Česko, 2011, 25 min. / režie: Pavel Lukáš / produkce: BulvarART Unikátní film je vytvořen pomocí animace obrázků dokumentujících historický vývoj pohledu na duševní choroby a ošetřování duševně nemocných. Čtený komentář stručnou a zábavnou formou popisuje tuto společensky významnou kapitolu kulturní historie lidstva.

7 PARDUBIC ČTVRT K 22. ZÁŘÍ C NTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽ NÉ PARDUBICKÉHO KRAJ BĚL HRADSKÁ 389 / PARDUBIC PŘ DNÁŠKOVÉ ODPOL DN Kontakt: Hana Jarošová / hana.jarosova@czp-pk.cz / tel.: , Nabízíme přednáškové odpoledne které bude probíhat v provozní místnosti Centra, dále pak prohlídku zařízení, ukázku rehabilitačních a kompenzačních pomůcek pro tělesně postižené a ukázku kompenzačních pomůcek pro sluchově postižené PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO VÝMĚNÍK MLADÝCH 325 / PARDUBIC BYLINKOVÝ PODV Č R Kontakt: Bc. Radka Chudomská / radka.chudomska@pdz.cz / tel.: Připravili jsme pro Vás, ve spolupráci s Ekocentrem Paleta, povídání o bylinkách. Dozvíte se o jejich využití v kuchyni, jejich pěstování a účincích. Poradíme, jak si připravit bylinkový čaj či namíchat vlastní bylinkovou směs. Příspěvek: 20,- Kč PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO VÝMĚNÍK DRUŽST VNÍ 120 / PARDUBIC WORKSHOP PŘÍPRAVA BYLINKOVÉHO MÝDLA Kontakt: Mgr. Tomáš Retka / tomas.retka@pdz.cz / tel.: Příspěvek: 20,- Kč DIVADLO 29 SV. AN ŽKY Č SKÉ 29 / PARDUBIC KONC RT SKUPINY TARA FUKI Kontakt: vstupenky@divadlo29.cz / tel.: / Hudba z pavoučích vláken země snů tiše rozplétá melancholický eros krajiny... V něm odkrývá hlasy, které konejší... Hudba Tara Fuki je naprosto svébytná. Své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány. Je křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek vytváří originální krasohled ženského nitra. Dorota Barová violoncello, zpěv / Andrea Konstankiewiczová violoncello, zpěv. Koncert je pořádán v rámci projektu Etnoconnexion za finanční podpory Statutárního města Pardubice. / Vstupné: 140,- Kč / studentské: 100,- Kč

8 PARDUBIC PÁT K 23. ZÁŘÍ DIVADLO 29 SV.AN ŽKY Č SKÉ 29 / PARDUBIC V LKÉ MALIČKOSTI PSYCHOT RAP UTICKÝ S MINÁŘ přednáší PhDr. MARTIN HAJNÝ / Vstupné 140,- Kč DIVADLO 29 SV.AN ŽKY Č SKÉ 29 / PARDUBIC PSYCHOT RAP UTICKÝ WORKSHOP Kontakt: Leona Hovorková / leona.hovorkova@pdz.cz / tel.: Vstupné 190,-Kč PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO VÝMĚNÍK DRUŽST VNÍ 120 / PARDUBIC P DIG WORKSHOP Kontakt: Mgr. Tomáš Retka / tomas.retka@pdz.cz / tel.: Zveme Vás na workshop, na kterém se můžete zdokonalit ve výrobě dekorativních předmětů z tohoto přírodního materiálu. Z kapacitních důvodů je nutné svou účast nahlásit uvedené kontaktní osobě. / Příspěvek: 25,- Kč CHRUDIM PONDĚLÍ 26. ZÁŘÍ KLUB POLÁRKA U PARKU 828 / CHRUDIM D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ V KLUBU POLÁRKA Zveme Vás k nám na návštěvu. Můžete si prohlédnout prostory, dozvědět se novinky z naší organizace, shlédnout sociální spot k tématu duševních nemocí a mnoho dalšího KLUB POLÁRKA U PARKU 828 / CHRUDIM PROMÍTÁNÍ FILMU PŘÍBĚH N MOCNÉ DUŠ A NÁSL DNÁ DISKUS S PSYCHIATR M Kontakt: Mgr. Věra Pinkasová / vera.pinkasova@pdz.cz / tel.: PŘÍBĚH NEMOCNÉ DUŠE / Česko, 2011, 25 min. / režie: Pavel Lukáš / produkce: BulvarART Tento unikátní film je vytvořen pomocí animace obrázků dokumentujících historický vývoj pohledu na duševní choroby a ošetřování duševně nemocných. Čtený komentář stručnou a zábavnou formou popisuje tuto společensky významnou kapitolu kulturní historie lidstva.

9 ÚSTÍ NAD ORLICÍ ÚT RÝ 27. ZÁŘÍ MALÁ SCÉNA, O.S. HRAD BNÍ 37 / ÚSTÍ NAD ORLICÍ SLAVNOSTNÍ ZAHÁJ NÍ TÝDNŮ PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ V ÚSTÍ NAD ORLICÍ V RNISÁŽ VÝSTAVY DUŠ VNĚ N MOCNÝ. N VADÍ! Zveme Vás na slavnostní zahájení Týdnů pro duševní zdraví v Ústí nad Orlicí spojené s otevřením výstavy výtvarné tvorby lidí s duševním onemocněním. Kulturní zpestření si pro Vás připravili obyvatelé Domova na hradě Rychmburk, děti z pěveckého kroužku Zlatý klíček při ZŠ Komenského a děti s maminkami z Mateřského centra Medvídek. V besedě s psychologem se dozvíte, jak nejlépe komunikovat s duševně nemocným člověkem. CHRUDIM ÚT RÝ 27. ZÁŘÍ KLUB POLÁRKA U PARKU 828 / CHRUDIM KONC RT SKUPINY DOUBL BUBBL Kontakt: Mgr. Věra Pinkasová / vera.pinkasova@pdz.cz / tel.: Z hudební kuchyně Petra Bíny, Ondřeje Stiebera a Petra Mifka, kteří Vám k dobré náladě zahrají ve stylu funky, soulu a jazzu. ÚSTÍ NAD ORLICÍ ČTVRT K 29. ZÁŘÍ KULTURNÍ DŮM SM TANOVA 510 / ÚSTÍ NAD ORLICÍ V L TRH SOCIÁLNÍCH SLUŽ B V R GIONU Zveme Vás na veletrh sociálních služeb. Naleznete zde také informační stánek sdružení Péče o duševní zdraví, kde Vám budeme prezentovat naše služby pro duševně nemocné, sociální spot k tématu duševních nemocí a výstavu výrobků Sociálně terapeutické dílny Výměník z Pardubic.

10 ÚSTÍ NAD ORLICÍ PÁT K 30. ZÁŘÍ C DR PARDUBIC, O. P. S. T.G. MASARYKA 115 / ÚSTÍ NAD ORLICÍ D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ V SOCIÁLNĚ T RAP UTICKÉ DÍLNĚ C DR PARDUBIC O. P. S. V ÚSTÍ NAD ORLICÍ Kontakt: Mgr. Zlata Stejskalová / stejskalova@cedrops.cz / tel.: Srdečně Vás zveme na den otevřených dveří Sociálně terapeutické dílny CEDR v Ústí nad Orlicí. Můžete shlédnout výstavu artefiletické práce klientů, zúčastnit se výtvarného workshopu a zakoupit výrobky zhotovené v dílně. ÚSTÍ NAD ORLICÍ ÚT RÝ 4. ŘÍJNA PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ MALÉ HAMRY 355 / ÚSTÍ NAD ORLICÍ D N OT VŘ NÝCH DV ŘÍ V PÉČI O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ S VZDĚLÁVACÍM S MINÁŘ M JS M DUŠ VNĚ N MOCNÝ. N ROZUMÍM VÁM. Zveme Vás na návštěvu do naší organizace. Můžete si prohlédnout prostory, dozvědět se novinky z naší činnosti, ochutnat drobné pohoštění a třeba se i zúčastnit vzdělávacího semináře, který povede MUDr. Petr Hejzlar, psychiatr a ředitel sdružení Péče o duševní zdraví. Č SKÁ TŘ BOVÁ ÚT RÝ 11. ŘÍJNA KAVÁRNIČKA U TYGRA KLÁC LOVA 80 / Č SKÁ TŘ BOVÁ SLAVNOSTNÍ OT VŘ NÍ KONTAKTNÍHO MÍSTA PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ V Č SKÉ TŘ BOVÉ Díky zapůjčení prostoru Městského úřadu v České Třebové můžeme mít kontaktní místo i v tomto městě a tak účinněji pomáhat lidem s duševním onemocněním. Zveme Vás na slavností přestřihnutí pásky a následný kulturní program.

11 Č SKÁ TŘ BOVÁ ÚT RÝ 11. ŘÍJNA Po slavnostním otevření pokračujeme projekcí filmu a následující přednáškou. ČISTÁ DUŠE / USA, 2001, 135 min / režie: Ron Howard Film inspirovaný autentickým životním příběhem Johna Forbese Nashe ml., nositele Nobelovy ceny za ekonomii. V roce 1947 byl John přijat na prominentní univerzitu v Princetonu s pověstí zcela mimořádně talentovaného matematika. Nepodobá se svým vrstevníkům. Neúčastní se jejich zábav, žije ve vlastním, uzavřeném světě a dokonce nechodí ani na přednášky. Je doslova posedlý touhou po objevu originální myšlenky. LANŠKROUN ŘÍJ N 2011 DOMOV PRO S NIORY JANÁČKOVA 1003 / LANŠKROUN OT VŘ NÍ VOLNOČASOVÉHO KLUBU PRO KLI NTY PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VYSOKÉ MÝTO ŘÍJ N 2011 C NTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽ B B DŘICHA SM TANY 92 / VYSOKÉ MÝTO OT VŘ NÍ VOLNOČASOVÉHO KLUBU PRO KLI NTY PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ ÚSTÍ NAD ORLICÍ ŘÍJ N MĚSTSKÁ KNIHOVNA PŘÍKOPY 376 / ÚSTÍ NAD ORLICÍ POKRAČOVÁNÍ VÝSTAVY DUŠ VNĚ N MOCNÝ. N VADÍ! V Městské knihovně Ústí nad Orlicí pokračuje výstava výtvarné tvorby klientů sociálních služeb Péče o duševní zdraví a pacientů psychiatrického oddělení Albertinum Žamberk.

12 ÚSTÍ NAD ORLICÍ ŘÍJ N 2011 B S DA PRO STŘ DOŠKOLÁKY BLÁZNÍM? A CO? O schizofrenii je málo známé, že postihuje především mladé lidi. Nejohroženější jsou lidé ve věku 18 až 25 let, což je doba, kdy se připravujeme na samostatný život a plánujeme svoji budoucnost. TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011 HLAVNÍ POŘADAT L občanské sdružení Péče o duševní zdraví HLAVNÍ PARTN R Divadlo 29 SPOLUPOŘADAT LÉ AniFest / BulvarART / CEDR Pardubice o.p.s. / Centrum Don Bosco SKM / Centrum pro zdravotně postižené Pardubického kraje / Česká abilympijská asociace / Domov na hradě Rychmburk / Dům techniky Pardubice / Ekocentrum Zelený dům / Kavárna u Tygra Česká Třebová / Klub 29 / LAXUS o. s. / Malá scéna Ústí n. O. / Městská knihovna Ústí n. O. Městský úřad Česká Třebová / MIREA denní stacionář, o. p. s. / Momo Chrudim, o.p.s. Oblastní charita Polička - Otevřené dveře / Okresní myslivecký spolek UO Pedagogicko - psychologická poradna Pardubice / SKP CENTRUM o.p.s. / VIDA CENTRUM Východočeské divadlo Pardubice / Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o.p.s. PROJ KT PODPOŘILI Statutární město Pardubice / ELI LILLY ČR, s. r. o. / město Chrudim / město Ústí nad Orlicí Pekárna Letohrad s.r.o. / Hypermarket Globus Pardubice KONTAKTNÍ OSOBA Leona Hovorková / leona.hovorkova@pdz.cz / tel.: ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZ NA. Více informací naleznete:

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O PŘEDHRADÍ POLIČKA HLINSKO Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU JC CR HK RK PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ PA HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU UO TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 PROGRAM KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ HRADEC KRÁLOVÉ PONDĚLÍ 1/10 17.00 19.00 SLAVNOSTNÍ

Více

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě)

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě) Program podpory v sociální oblasti 2017 ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi ne

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE HLINSKO CHRUDIM HEŘMANŮV MĚSTEC POLIČKA PŘEDHRADÍ ÚSTÍ NAD ORLICÍ PROGRAM PARDUBICKÝ KRAJ PARDUBICE PONDĚLÍ 22/9 16.30

Více

HRAD C KRÁLOVÉ ŘÍJNA RYCHNOV N. KN ŘÍJNA JIČÍN ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011

HRAD C KRÁLOVÉ ŘÍJNA RYCHNOV N. KN ŘÍJNA JIČÍN ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011 HRAD C KRÁLOVÉ 10. 18. ŘÍJNA RYCHNOV N. KN. 17. 20. ŘÍJNA JIČÍN 17. 26. ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011 TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY působí na veřejnost, aby neodsuzovala

Více

Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby

Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok 2018 Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby Přehled žadatelů: Poř. 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči

Více

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Přehled příjemců dotací z Programu podpory v soc. a zdrav. oblasti 2019 - registrované sociální služby ŽADATELÉ: 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Program podpory v sociální oblasti na Výše finančních prostředků na : Kč 5 758 800,00 Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel 1 26647214 Amalthea o.s. Podpora pro rodinu a dítě NE 0

Více

Akční plán reálná varianta. optimální varianta. 21 21 lůžko OZP, senioři Králíky. 8 8 lůžko OZP, senioři Žamberk

Akční plán reálná varianta. optimální varianta. 21 21 lůžko OZP, senioři Králíky. 8 8 lůžko OZP, senioři Žamberk Financováno z individuálního projektu na sociální Nově navržená kapacita/ Identifikátor Druh reálná 9524318 AESKULAP spol.s r.o. sociální poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče 21 21 lůžko

Více

RYCHMBURK HLINSKO POLIČKA PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ NAD ORLICÍ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ

RYCHMBURK HLINSKO POLIČKA PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ NAD ORLICÍ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ JC CR RK HK PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ PA PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ NAD ORLICÍ RYCHMBURK HLINSKO POLIČKA UO TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 PROGRAM PARDUBICKÝ KRAJ PARDUBICE PONDĚLÍ 17/9 17.00 18.00

Více

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ PO 7/10 ČT 10/10 2013 grafický design: www.purpure.cz Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ

Více

Osoby s mentálním postižením

Osoby s mentálním postižením Hodnocení činnosti pracovní za rok Osoby s mentálním postižením Zapojené organizace Centrum pro zdravotně postižené Pardubického kraje o.s. Česká abilympijská asociace, Pardubice, o.s. Denní centrum SVÍTÁNÍ,

Více

Síť sociálních služeb Pardubického kraje na rok 2018

Síť sociálních služeb Pardubického kraje na rok 2018 Sť sociálnch služeb Pardubického kraje na rok 2018 Cl Územ poskytn 8375799 ABATAB sociálně aktivizačn pro 6,75 6,75 úvazek 1.1.2018 31.12.2019 9524318 AESKULAP spol.s r.o. sociáln poskytované ve zdravotnických

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 21 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Pardubický kraj Komenského náměstí

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

16:00 17:00 Dobrovolnická kalkulačka Prezentace projektu DCHB: videa, rozhovory, fotografie

16:00 17:00 Dobrovolnická kalkulačka Prezentace projektu DCHB: videa, rozhovory, fotografie Brno 13:00 20:30 16:00 19:00 od 19:00 Blansko 16.9.2011 od 20:00 13:00 16:00 Dobrovolně s námi Prezentace neziskových organizací pracujících s dobrovolníky: Diecézní charita Brno (DCHB), Bezmezí o.s.,

Více

Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT

Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT V Pardubicích dne 29. 6. 2015 Vyhodnocení zajištění 3. ročníku akcí zaměřených na zvýšení povědomí o autismu MÁM SVŮJ SVĚT, ALE MÁM VÁS RÁD, ANEB CHCEME SE DOMLUVIT Od 20. 3. 2015 byly zveřejněny vzkazy

Více

16. 9. 8. 10. 2009. TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem

16. 9. 8. 10. 2009. TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem 16. 9. 8. 10. 2009 TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem 1 16. 9. 2009 / středa / 15 17 hod DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ÚSTÍ NAD LABEM Prohlídka zařízení s možností

Více

Plán aktivit Denního stacionáře Pohoda na II. čtvrtletí 2019

Plán aktivit Denního stacionáře Pohoda na II. čtvrtletí 2019 Plán aktivit Denního stacionáře Pohoda na II. čtvrtletí 2019 termín konání akce popis akce Místo konání akce DUBEN 2019 1. 4. 2019 9:00-10:00 Beseda - Velikonoce Denní stacionář Pohoda 2. 4. 2019 10:00-11:00

Více

Kontrolovaný subjekt. Stránka 1 z 25

Kontrolovaný subjekt. Stránka 1 z 25 PLÁN VNĚJŠÍCH KONTROL NA ROK Krajský úřad Pardubického kraje Předmět 1 P R OF vybrané obce I. a II. typu 2 P 001 90 560 OZ Léčebna dlouhodobě nemocných Rybitví kontrola dle zák. č. 111/2009, o základních

Více

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb / říjen - listopad 2007

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb / říjen - listopad 2007 TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb / říjen - listopad 2007 40. týden Po 1.10. 9:30 12:00 HapAteliér 14:00 16:00 Happening u Smrku (v rámci HapAteliéru) Út 2.10. 10:00 11:00 Cvičení na židlích

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více

Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok 2016

Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok 2016 Příloha č. 1 Výroční zpráva o činnosti Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic za rok Název komise: Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic Působnost komise: Poradní

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437, mob. 777 929 215 e-mail: info.dusevnizdravi@gmail.com web: www.dusevnizdravi.com Ředitelka organizace: Bc. Kateřina

Více

Doprovodný program k výstavě

Doprovodný program k výstavě Galerie Emila Filly v Ústí nad Labem Velká Hradební 19, Ústí nad Labem tel.: +420 475 211 830 e-mail: fillovka@volny.cz, gallery@gef.cz www.gef.cz Doprovodný program k výstavě Výstavní program Galerie

Více

- Cvičení/Plavání/Výtvarka/Zpívánky s hýbánky na plavání záloha 100,-Kč, možné zakoupit

- Cvičení/Plavání/Výtvarka/Zpívánky s hýbánky na plavání záloha 100,-Kč, možné zakoupit Program září 2014 30.8. 2014 sobota od 12,30 hod Půlmaraton Moravským krasem Nám Republiky Blansko- přijďte podpořit běh za OCH Blansko, budeme mít i stánek s vyráběním a aroma poradnou!!! 1.září 2014

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské infocentrum

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce 1. Předškolní vzdělávání a péče 1.1 Motivovaný, inspirovaný a vzdělaný pedagogický sbor; spolupráce v oblasti odborné pedagogické

Více

středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace

středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace výroční zpráva 2014 středisko výměník o nás Zařízení

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2011 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2011 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 211 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Pardubický kraj Komenského náměstí

Více

TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014

TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014 PŘEDNÁŠKY Zdravé město Krnov ve spolupráci s komunitním plánováním Krnov a ostatními orgranizacemi Vás zve na TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014 7. ŘÍJNA, ÚTERÝ 18:00, studovna Městské

Více

VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI

VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI 1 DNY ZDRAVÍ 2018 VE ZDRAVÉM MĚSTĚ PELHŘIMOV - OHLÉDNUTÍ ZA AKCEMI Město Pelhřimov se i v letošním roce prostřednictvím Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Pelhřimov připojilo ke komunitní kampani

Více

DOTACE. Účelové dotace v oblasti sociální péče pro rok 2015 (rozdělováno celkem Kč 400.000,--)

DOTACE. Účelové dotace v oblasti sociální péče pro rok 2015 (rozdělováno celkem Kč 400.000,--) Název organizace Požadované Poskytnutá Obsah projektu Kč 1. Sdružení zdravotně postižených občanů a jejich přátel Rehabilitační pobyt 20.000,-- 10.000,-- - doprava 2. Asociace rodičů a přátel zdravotně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází z

Více

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu Prezentace - Komunitní centrum Háta Háta, o.p.s. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu BC. MIROSLAV KRAJCIGR, DIS. PROJEKTOVÝ MANAŽER KOMUNITNÍ CENTRUM

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

Přehled poskytovatelů služeb pro děti a mládež do 26 let s mentálním a kombinovaným postižením. Otrokovicko

Přehled poskytovatelů služeb pro děti a mládež do 26 let s mentálním a kombinovaným postižením. Otrokovicko Přehled poskytovatelů služeb pro děti a mládež do 26 let s mentálním a kombinovaným postižením Otrokovicko NADĚJE o.s., Pobočka Otrokovice Služby: Domov pro osoby se zdravotním postižením, Chráněné bydlení,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Srdečně Vás

Více

Příloha č. 1. Datum jednání komise v roce Jméno a příjmení

Příloha č. 1. Datum jednání komise v roce Jméno a příjmení Příloha č. 1 Jméno a příjmení Datum jednání komise v roce 2013 19.02. 14.03. 11.04. 16.05. 17.06. 03.09. 24.10. 19.11. 21.11. 26.11. 12.12. Rychtecký Jakub x x x x x x x x x x x Linhart Zdeněk x x x x

Více

MULTIKLUB POD MOSTEM CZ 1.07/01.2.29/02.0007

MULTIKLUB POD MOSTEM CZ 1.07/01.2.29/02.0007 MULTIKLUB POD MOSTEM CZ 1.07/01.2.29/02.0007 MOST PRO o. p. s. Obecně prospěšná společnost 2013 (o. s. Most pro lidská práva 1998 ) odborné sociální poradenství (2007) CÍLOVÁ SKUPINA PORADNA PRO CIZINCE

Více

A DA DORIS ŠUMPERK ZÁŽITEK TANEC EKOLOGIE HUDBA ZÁBAVA SEMINÁŘE TÁBORY. Středisko volného času VOLNÝ ČAS PŘÍRODA SPORT

A DA DORIS ŠUMPERK ZÁŽITEK TANEC EKOLOGIE HUDBA ZÁBAVA SEMINÁŘE TÁBORY. Středisko volného času VOLNÝ ČAS PŘÍRODA SPORT Komenského 810/9 787 01 Šumperk www.doris.cz Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk POČÍTAČE PŘÍRODA ZÁŽITEK HUDBA ZÁBAVA SEMINÁŘE TANEC EKOLOGIE

Více

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Platný k 1.3.2012. I. Školství

Platný k 1.3.2012. I. Školství Přehled organizací Pardubického kraje Platný k 1.3.2012 I. Školství IČO 1 75061074 Název a sídlo Centrum celoživotního vzdělávání zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Pardubického kraje;

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2016 PARDUBICKÝ KRAJ

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2016 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2016 PARDUBICKÝ KRAJ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O HLINSKO PŘEDHRADÍ POLIČKA VYSOKÉ MÝTO ŽAMBERK PŘEDHRADÍ NEDĚLE 18/9 13.00 17.00 Domov na Hradě Rychmburk

Více

INFORMÁTOR ČERVEN 2017

INFORMÁTOR ČERVEN 2017 INFORMÁTOR ČERVEN 2017 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART 5. 6. října 2007, Kino Art Brno, Cihlářská 19 Filmovou přehlídku pořádá Sdružení Podané ruce, o. s., které od roku 1991 pomáhá drogově závislým aktivně řešit

Více

Plán pravidelných volnočasových aktivit domova mládeže v rámci primární prevence sociálně patologických jevů ve školském zařízení

Plán pravidelných volnočasových aktivit domova mládeže v rámci primární prevence sociálně patologických jevů ve školském zařízení Plán pravidelných volnočasových aktivit domova mládeže v rámci primární prevence sociálně patologických jevů ve školském zařízení Školní rok SPORT A ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL Zájmová činnost: Vychovatel: Budova:

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

Plán aktivit denního stacionáře Jitřenka na čtvrté čtvrtletí 2018

Plán aktivit denního stacionáře Jitřenka na čtvrté čtvrtletí 2018 Termín konání akce Plán aktivit denního stacionáře Jitřenka na čtvrté čtvrtletí 2018 Popis akce ŘÍJEN 2018 - Téma: Rizika v každodenním životě Místo konání akce 2. 10. 2018 9:00-10:00 Beseda na téma: Domácí

Více

Kontrolovaný subjekt. Stránka 1 z 25

Kontrolovaný subjekt. Stránka 1 z 25 PLÁN VNĚJŠÍCH KONTROL NA ROK Krajský úřad kého kraje Předmět 1 P R OF vybrané obce I. a II. typu 2 S 601 58 981 KŘÚ 3 P 002 74 046 OSV 4 P 002 74 046 OOPKŽÚ 5 S 481 59 638 KŘÚ 6 S 601 03 370 KŘÚ 7 S 481

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017 www.adventplnykridleni.cz facebook / křídlení nadační fond FOTOKNIHA 2017 Projekt má silný emoční náboj, je v něm uloženo mnoho dobrého. Sjednocuje zvláštně lidi, vytváří síť dobrovolníků a propojuje subjekty

Více

krajská koordinační skupina Karlovarský kraj Pardubický kraj 24.4.2014 Praha

krajská koordinační skupina Karlovarský kraj Pardubický kraj 24.4.2014 Praha krajská koordinační skupina Karlovarský kraj Pardubický kraj 24.4.2014 Praha PK program setkání 1. BLOK: SOUČASNÝ STAV zahájení, představení účastníků setkání, krajů minitendry: analýza leden duben 2014

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

CAFÉ PRÁH Galerie Vaňovka. PaedDr. Blanka Veškrnová, ředitelka organizace

CAFÉ PRÁH Galerie Vaňovka. PaedDr. Blanka Veškrnová, ředitelka organizace CAFÉ PRÁH Galerie Vaňovka PaedDr. Blanka Veškrnová, ředitelka organizace Café Práh CAFÉ PRÁH Letos slaví 10 let existence Vybudována z fondů EU jako kavárna v níž budou obsluhovat lidé s duševním onemocněním

Více

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí v roce 2016) - registrované sociální služby a primární podpora rodin

Více

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2016 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým

Více

Pondělí 7.9.2015. Kde: Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Palackého 211/3, Mladá Boleslav (hudební sál)

Pondělí 7.9.2015. Kde: Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Palackého 211/3, Mladá Boleslav (hudební sál) Pondělí 7.9.2015 Kde: Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Palackého 211/3, Mladá Boleslav (hudební sál) 17,00 19,00 Josef Formánek - spisovatel, zakladatel geografického magazínu Koktejl Zveme Vás na autorské

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

Základní veřejné prohlášení

Základní veřejné prohlášení Domov sociálních služeb Slatiňany Základní veřejné prohlášení Domova sociálních služeb Slatiňany Druh sociální služby Chráněné bydlení Poslání sociální služby Motto: Ukaž mi směr, cestu už najdu sám Posláním

Více

PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012

PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012 PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012 PO CELÉ ODPOLEDNE A VEČER VSTUP ZDARMA!!! OD 12:15 FAKULTATIVNĚ SPOLEČNÝ OBĚD ESPERANTSKÝCH NÁVŠTĚVNÍKŮ V RESTAURACI ASTRA - v návaznosti na příjezd

Více

KONCEPCE A IMPLEMENTAČNÍ PLÁN

KONCEPCE A IMPLEMENTAČNÍ PLÁN Péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje KONCEPCE A IMPLEMENTAČNÍ PLÁN O.Pěč 17.3.2011 Karlovy Vary Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím

Více

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením Sociální služby pro osoby se zdravotním Osoby s mentálním Osoby s tělesným Osoby s duševním onemocněním Osoby s chronickým onemocněním Osoby se sluchovým Osoby se zrakovým Osoby s kombinovaným Osoby s

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 6. týden

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: Pondělí: -kroužek ručních prací -instruktorky sociální péče - aktivity s uživateli na 1. a 4. odd. Úterý -čtení

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 14. týden St 1.4. Čt 2.4. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 9:00 13:00 Kurz vaření pro přihlášené 7:45 17:00 VESELÝ APRÍLOVÝ VÝLET pro přihlášené 13:00 18:00 Psychologická

Více

Síť sociálních služeb Pardubického kraje na rok 2016

Síť sociálních služeb Pardubického kraje na rok 2016 Síť sociálních služeb Pardubického kraje na rok 2016 Identifikátor Druh (dle 8375799 ABATAB 26 35 rodina 9524318 AESKULAP spol.s r.o. 7435014 Albertinum, odborný léčebný ústav v u sociální poskytované

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Občanské sdružení

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 18. týden

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI , Pardubice

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI , Pardubice +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 22. 3. 2012, Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon SKP-CENTRUM, o.p.s., Jungmannova 2550, Ing. Michael Skalický, Ph.D. ředitel společnosti,

Více

Aktivita 04 - systém minitendrů , 2015

Aktivita 04 - systém minitendrů , 2015 Pardubický kraj Karlovarský kraj Aktivita 04 - systém minitendrů - 2014, 2015 Aktivita č. 4 Podpora rozvoje služeb pro ohrožené děti a rodiny Identifikace, podpora a rozvoj sítě služeb pro ohrožené rodiny

Více

SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI

SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI Výroční zpráva 2015 SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI Správní rada předseda: člen: Jiří Herynek (do 16. 12. 2015) Bc. Petr Herynek (od 16. 12. 2015) Jiří Herynek Ing. Jarmila Menšíková Dozorčí rada

Více

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: listopad - prosinec 2008

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: listopad - prosinec 2008 TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: listopad - prosinec 2008 45. týden Po 3.11. Út 4.11. St 5.11. Čt 6.11. 46. týden Po 10.11. Út 11.11. St 12.11. 16:00 17:00 Beseda o zdravém životním stylu

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. 1. týden TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státní rozpočtu pro rok 2009 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státní rozpočtu pro rok 2009 na poskytování sociálních služeb DOTACE ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU OBSAH FORMULÁŘE: Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státní rozpočtu pro rok 2009 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje Evidenční číslo 2. Informace

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Příloha č. 2 Síť sociálních služeb Pardubického kraje pro rok 2015

Příloha č. 2 Síť sociálních služeb Pardubického kraje pro rok 2015 Nežádající služba (součást sítě) Vznik nové služby - předpokládaný vznik v souladu s akčním plánem Financováno z individuálního projektu na sociální služby Financováno z projektu integrace příslušníků

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE Zotavení jako koncept péče o osoby se závažným duševním onemocněním pro 21.století Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje 2. OZNÁMENÍ

Více

Souhrnná zpráva Den s Technickými službami

Souhrnná zpráva Den s Technickými službami Souhrnná zpráva Den s Technickými službami 2010 1 Tisková zpráva Den s Technickými službami na Školním náměstí v Chrudimi Strojní vybavení Technických služeb Chrudim 2000 spol. s r.o. v akci 10. září 2010

Více