strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5"

Transkript

1 za rok 2014

2 OBSAH strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 4. Odbory Městského úřadu Písek 4.1. Oddělení starosty Odbor vnitřních věcí Odbor rozvoje, investic a majetku města Odbor výstavby a územního plánování Odbor dopravy Odbor finanční Odbor školství a kultury Odbor sociálních věcí Odbor životního prostředí Živnostenský úřad Útvar interního auditu Přílohy - výroční zprávy 5.1. Zpráva o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Zpráva o peticích a stížnostech Zpráva o výsledcích kontrol podle zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole 139 stránka 2 (celkem 143)

3 1. VIZE stránka 3 (celkem 143)

4 2. ÚVOD Vážení spoluobčané, každoročně Městský úřad Písek informuje o své činnosti za uplynulý kalendářní rok, seznamuje veřejnost s tím, čím se jednotlivé odbory zabývaly a s tím, co významného se na radnici událo. Rok 2014 byl rokem volebním. Na jaře proběhly volby do Evropského parlamentu a v podzimních měsících pak do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev obcí. Velká část úředníků se věnovala kromě zajištění svých agend též bezchybnému provedení činností, spojených s volbami. Komunální volby přinesly změny ve vedení města, proběhla i částečná změna organizační struktury úřadu. Jednou z významných oblastí, kterou bych ráda zdůraznila, je zapojení se do získávání finančních prostředků z vypsaných dotačních titulů a následná realizace těchto akcí. Výroční zprávu Městského úřadu Písek za rok 2014 vypracovali zaměstnanci jednotlivých odborů, vedoucí odboru vnitřních věcí společně s tiskovou mluvčí úřadu zajistil grafické zpracování materiálu. Ing. Zlatuše Hofmanová tajemnice Městského úřadu Písek stránka 4 (celkem 143)

5 3. MĚSTSKÝ ÚŘAD PÍSEK 3.1. Všeobecné informace k Počet obyvatel města Písek Počet obyvatel správního obvodu obce s pověřeným úřadem Počet obyvatel správního obvodu obce s rozšířenou působností Počet obyvatel správního obvodu obce s obecným stavebním úřadem Počet obyvatel správního obvodu obce s matričním úřadem Počet obcí správního obvodu obce s pověřeným úřadem 25 Počet obcí správního obvodu obce s rozšířenou působností 49 Počet obcí správního obvodu obce s obecným stavebním úřadem 21 Počet matričních úřadů 8 Počet stavebních úřadů 5 Počet km čtverečních vlastního území obce 63,2371 Počet km čtverečních správního obvodu obce s rozšířenou působností 741,6839 Počet zaměstnanců zařazených do městského úřadu Budovy Radnice, Velké náměstí 114/3 Budova městského úřadu, Budovcova 207/ Správní obvody městského úřadu Pověřený obecní úřad Správní obvod města Písku jako obce s pověřeným obecním úřadem je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Oslov, Ostrovec, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. Obec s rozšířenou působností Správní obvod města Písku jako obce s rozšířenou působností je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Boudy, Cerhonice, Čimelice, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Horosedly, Kestřany, Kluky, Kožlí, Králova Lhota, Křenovice, Lety, Minice, Mirotice, Mirovice, Mišovice, Myslín, Nerestce, Nevězice, Olešná, Orlík nad Vltavou, Oslov, Ostrovec, Paseky, Písek, Podolí I, Probulov, Protivín, Předotice, Putim, Rakovice, Ražice, Slabčice, Skály, Smetanova Lhota, Tálín, Temešvár, Varvažov, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí, Žďár. Matriční úřad Správní obvod matričního úřadu města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Vráž. stránka 5 (celkem 143)

6 Stavební úřad Správní obvod stavebního úřadu města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Oslov, Ostrovec, Písek, Předotice, Putim, Ražice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. Stavební úřad pro vodní stavby Správní obvod stavebního úřadu pro vodní stavby města Písku je vymezen územím obcí Albrechtice nad Vltavou, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Kestřany, Kluky, Křenovice, Olešná, Oslov, Ostrovec, Písek, Podolí I, Předotice, Putim, Ražice, Slabčice, Temešvár, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí. Speciální stavební úřad pro vodní stavby Správní obvod speciálního stavebního úřadu pro vodní stavby je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností. Silniční správní úřad a speciální stavební úřad pro silnice II. a III. třídy Správní obvod silničního správního úřadu a speciálního stavebního úřadu pro silnice II. a III. třídy je shodný se správním obvodem města Písku jako obce s rozšířenou působností. Speciální stavební úřad pro místní komunikace a veř. přístupné účelové komunikace Správní obvod speciálního stavebního úřadu pro místní komunikace a veřejně přístupné účelové komunikace je shodný se správním obvodem stavebního úřadu. Silniční správní úřad pro místní komunikace a veřejně přístupné účelové komunikace Správní obvod silničního správního úřadu pro místní komunikace a veřejně přístupné účelové komunikace je vymezen územím města Písek. stránka 6 (celkem 143)

7 Organizační struktura Městského úřadu Písek k Organizační struktura Městského úřadu Písek Starostka 1. místostarosta 2. místostarosta Tajemnice Odbor finanční Odbor školství a kultury Oddělení starosty Oddělení rozpočtu, daní a poplatků Oddělení účetnictví Oddělení školství Oddělení kultury Odbor dopravy Odbor sociálních věcí Odbor Živnostenský úřad Oddělení dopravy a sil. hospodářství Oddělení dopravně správních agend Oddělení sociálně právní ochrana dětí Oddělení sociální práce a pomoci Oddělení registrace Oddělení kontroly Odbor výstavby a územního plánování Odbor životního prostředí Odbor vnitřních věcí Oddělení výstavby Oddělení územního plánování a památkové péče Oddělení ekologie Oddělení zemědělství Oddělení právní Oddělení matrik Oddělení vodního hospodářství Oddělení správních agend Oddělení provozní Oddělení informatiky Útvar interního auditu Odbor rozvoje, investic a majetku města Oddělení správy majetku Oddělení investic a údržby Oddělení rozvoje stránka 7 (celkem 143)

8 4. ODBORY MĚSTSKÉHO ÚŘADU PÍSEK 4.1. ODDĚLENÍ STAROSTY Personální zajištění oddělení Sekretariát 2 Tiskový mluvčí 1 Personalistika 1 Mzdová účetní, likvidace cestovních dokladů 1 Havarijní a obranné plánování, hospodářská opatření pro krizové stavy, požární ochrana, bezpečnostní ředitel, ekonomika oddělení 1 Celkem Sekretariát Jednání samosprávy Jednání zastupitelstva města se uskutečnilo ve dnech: 30. ledna 6. března 10. dubna 19. června 11. září 9. listopadu 27. listopadu 16. prosince Jednání rady města se uskutečnilo ve dnech: 9. ledna 23. ledna 30. ledna 1) 13. února 6. března 1) 20. března 3. dubna 10. dubna 1) 28. dubna 22. května 5. června 19. června 1) 23. července 1) 7. srpna 4. září 25. září 9. října 30. října 20. listopadu 27. listopadu 1) 11. prosince 1) mimořádné zasedání Významné akce zajišťované sekretariátem Datum Akce Návštěva prezidenta České republiky pana Miloše Zemana Přijetí Lotyšského velvyslance Pietní vzpomínková akce - památník americké armády Pietní vzpomínková akce - Palackého sady, Lesní hřbitov, U Nového mostu Přijetí delegace - Deggendorf stránka 8 (celkem 143)

9 Datum Akce Městská slavnost - přijetí přátel města Písku Zajištění přijetí účastníků Folklorního festivalu v Prácheňském muzeu Přijetí mažoretek - ocenění na Mistrovství světa Přijetí pana premiéra Mgr. Bohuslava Sobotky Přijetí Markovi - Rybářské závody Zajištění pietní akce - Den vzniku samostatného československého státu Zajištění pietního aktu na Vojenském hřbitově u příležitosti Dne veteránů Přijímání zaměstnanců při významných životních výročích a odchodu do důchodu a další akce. Příprava pozvánek, materiálů, zápisů, usnesení a jejich kontrola pro zasedání rady města a zastupitelstva města. Provádění centrálního evidování smluv mezi městem Písek a ostatními subjekty, kdy za rok 2014 jich bylo celkem zapsáno a označeno 723. Dále je prováděna evidence důležitých dokumentů města dle vnitřních předpisů. Návštěva prezidenta České republiky Miloše Zemana Zastupitelstvo města volební období Ustavující zasedání zastupitelstva města Pietní akt na Vojenském hřbitově - Den veteránů stránka 9 (celkem 143)

10 Tiskový mluvčí Pracovní náplní tiskového mluvčího Městského úřadu Písek je zejména zajišťovat styk s médii a veřejností, dozorovat a upravovat webové stránky města, zajišťovat tvorbu a vydávání Zpravodaje města Písku a pravidelně, pro radu a zastupitelstvo města, monitorovat v denním tisku aktuální zprávy o městě Písku. Nedílnou součástí jeho práce je také odpovídat na dotazy občanů města, vydávat tiskové zprávy o aktuálním dění ve městě a organizovat veřejná projednání a pravidelné tiskové konference. Pravidelně se účastní jednání rady a zastupitelstva města. V roce 2014 bylo: vydáno 70 tiskových zpráv pro tato média: ČTK, Mladá Fronta Dnes, Právo, Český rozhlas, Písecký deník, Písecké postřehy, 5+2 dny, Rádio Faktor, TV Nova, Česká televize, Blesk, Jihočeská televize, TV Prima, Písecký svět, Rádio Blaník, Rádio Kiss Jižní Čechy, Rock Rádio, Hospodářské noviny, Lidové noviny, Regiony online, Jihočeské novinky, Parlamentní listy a další média; zodpovězeno 356 dotazů z řad občanů; realizováno více jak 40 vstupů do mluvených médií; zorganizováno 16 tiskových konferencí a 7 veřejných projednání; zajištěny aktuální zprávy a fotogalerie akcí na webových stránkách města; zavěšovány dokumenty a informační materiály na webové stránky města od jednotlivých odborů; zajišťována tvorba a vydávání Zpravodaje města Písku; pravidelná účast na zasedání rady a zastupitelstva města se zajištěním tiskových zpráv Pracoviště PaM Personalistika Počet zaměstnanců 155 Přepočtený evidenční počet zaměstnanců za rok 155,19 Počet žen 97 Počet mužů 58 Počet pracovníků do 20-ti let 0 Počet pracovníků ve věku let 13 Počet pracovníků ve věku let 37 Počet pracovníků ve věku let 47 Počet pracovníků ve věku let 53 Počet pracovníků ve věku 61 let a výše 5 Počet pracovníků se základním vzděláním 0 Počet pracovníků se středním odborným vzděláním (bez maturity) 2 Počet pracovníků s úplným středním odborným vzděláním (s maturitou) 79 Počet pracovníků s vysokoškolským vzděláním a vyšším odborným vzděláním 74 Počet funkčních míst 155 Počet úředníků 134 Počet vedoucích úředníků 29 Počet vedoucích úředníků - žen 16 Počet vedoucích úředníků - mužů 13 Počet vedoucích úředníků do 20-ti let 0 Počet vedoucích úředníků ve věku let 2 Počet vedoucích úředníků ve věku let 3 Počet vedoucích úředníků ve věku let 9 Počet vedoucích úředníků ve věku let 14 stránka 10 (celkem 143)

11 Počet vedoucích úředníků ve věku 61 let a výše 1 Počet vedoucích úředníků se základním vzděláním 0 Počet vedoucích úředníků s úplným středním odborným vzděláním 0 Počet vedoucích úředníků se středoškolským vzděláním (maturitní zkouška) 4 Počet vedoucích úředníků s vysokoškolským vzděláním 25 Počet ostatních zaměstnanců (neúředníků zařazených do úřadu) 21 Počet dnů pracovní neschopnosti Vzdělávání Náklady na vzdělávání celkem (včetně ZOZ) v Kč Z toho náklady na akreditované vzdělávání (včetně ZOZ) v Kč Počet absolventů akreditovaného vzdělávání 127 Náklady na neakreditované vzdělávání v Kč Platy Vyplaceno na platech v Kč (vč. dotací) Průměrný měsíční plat v Kč Pracoviště krizového řízení Agenda pracoviště a činnost Činnost pracoviště lze rozdělit do 4 základních oblastí: krizové řízení (mimořádné události, krizové řízení, hospodářská opatření pro krizové stavy, obranné plánování); ochrana obyvatelstva; ochrana utajovaných informací; požární ochrana Krizové řízení Činnost Provádění výkonu státní správy k připravenosti správního obvodu obecního úřadu obce s rozšířenou působností na mimořádné události, provádění záchranných a likvidačních prací a ochranu obyvatelstva. Poskytování nezbytných podkladů a informací potřebných k aktualizaci Havarijního plánu Jihočeského kraje Hasičskému záchrannému sboru Jihočeského kraje. Organizování přípravy na řešení krizových situací v rámci území správního obvodu obecního úřadu obce s rozšířenou působností Písek. Poskytování podkladů a informací potřebných k aktualizaci Krizového plánu Jihočeského kraje a obce s rozšířenou působností Písek Hasičskému záchrannému sboru Jihočeského kraje. Zajišťování stálé funkčnosti pracoviště krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek a doplňování požadovanou technikou a materiálem. Aktualizace dokumentace krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek. stránka 11 (celkem 143)

12 Činnost Pracovní shromáždění pracovníků krizového řízení obcí s rozšířenou působností, Krajského úřadu Jihočeského kraje a příslušníků Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje ( České Budějovice, 10. až Zbiroh, 30. a Kašperské Hory, 08. a Olšina). Pracovní jednání (zřízen zpracovatelský tým) ke zpracování základní (vzorové) dokumentace obcí v Jihočeském kraji pro řešení mimořádných událostí a krizových situací. Instrukčně metodická zaměstnání příslušníků Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a vybraných pracovníků krizového řízení obecních úřadů ORP a Krajského úřadu Jihočeského kraje proběhla ve dnech a Zpracování Checklistu (kontrolního listu) pro starostu obce Ražice týkající se řešení povodně na správním území obce. Aktualizace Dílčího plánu k zajišťování obrany pro Jihočeský kraj se zaměřením na podmínky správního obvodu ORP Písek, a to: aktualizace katalogových listů v rámci národního systému reakce na krize; aktualizace přehledu sil, prostředků a objektů možného napadení; aktualizace přehledu věcných prostředků; aktualizace seznamu zdravotnických pracovnic; aktualizace dokumentů pro odvodní řízení; aktualizace seznamu zaměstnanců zproštěných mimořádné služby. Aktualizace podkladů pro Plán nezbytných dodávek (dle jen ND ): zadání reálných potřeb ND do IS ARGIS dle analýzy vycházející z typových plánů a analýzy možného vzniku krizových situací na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Písek; zpracování přehledu o účelovém využití ND k překonání krizové situace; stanovení nových dodavatelů ND k provedení oslovení HZS JčK ÚO Písek, přednostně dohledáváni dodavatelé mechanizačních prostředků, vaků pro zesnulé, jídelního nádobí na jedno použití a služeb jako např. deratizace apod.; odstranění dodavatelů nezbytných dodávek, kteří ve svém vlastnictví, držení či zajišťování mají pouze bezvýznamné či minimální množství věcných zdrojů nebo mají více provozoven; zhotovení Bilance zdrojů pro Krajský úřad Jihočeského kraje; doplnění bilance od nových zdrojů poskytnutých ústředními správními úřady. Cvičení pořádané Krajským úřadem Jihočeského kraje a Správou státních hmotných rezerv za pomocí informačního systému KRIZKOM (22.04., a ). Plnění funkce sekretariátu bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek, tzn. zajišťování, organizování, příprava a průběh jednání bezpečnostní rady, kontrola a vlastní plnění úkolů atd. Operativní plnění dalších úkolů stanovených Krajským úřadem Jihočeského kraje při přípravě na krizové situace a jejich řešení, a to na základě Zaměření činnosti obecních úřadů obcí s rozšířenou působností Jihočeského kraje v oblasti přípravy na krizové situace v roce Účast v pracovní skupině (10.02) připravující jednotnou dokumentaci Plánu regulačních opatření pro ORP Jihočeského kraje v rámci hospodářských opatření pro krizové stavy se zaměřením na: dopravu; celostátní regulaci prodeje zboží v obchodní síti; elektronickou komunikaci. stránka 12 (celkem 143)

13 Činnost Zpracování regulačních opatření v dopravě (katalogové listy zadané Ministerstvem dopravy), které jsou součástí Operativní částí Krizového plánu obce s rozšířenou působností Písek. Dle krizového zákona byla v součinnosti s Hasičským záchranným sborem JčK, ÚO Písek provedena kontrola obcí Albrechtice nad Vltavou, Žďár (obě dne ), Tálín, Skály (obě dne ), a to v oblasti krizového řízení a ochrany obyvatelstva. Publikační činnost do sborníků přednášek (s aktivním vystoupením): KUDLÁK, A. Finanční zabezpečení krizových opatření obcí s rozšířenou působností v Jihočeském kraji. In Sborník XIII. mezinárodní konference Ochrana obyvatelstva 2014, Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, 2014, s , ISBN: (ISSN ); KUDLÁK, A. Poznatky a zkušenosti z povodně 2013 ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Písek. In Protipovodňová ochrana Sborník z konference Protipovodňového vzdělávacího a výzkumného centra konaného dne v Hotelu Continental. Brno: Masarykova Univerzita, 2014, s , ISBN (ISBN online : pdf); HAVRÁNKOVÁ, RENATA, JOSEF ŠTOREK, ZUZANA FREITINGER SKALICKÁ, ALEŠ KUDLÁK a MARIE CHARVÁTOVÁ. Zdravotnické zabezpečení evakuace při radiační mimořádné události na jaderných elektrárnách Temelín a Dukovany. In Zborník 10. Medzinárodnej vedecko-odbornej konferencie Manažment - Teória, výučba a prax Liptovský Mikuláš: Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika, 2014, s , ISBN Publikační recenze: KUDLÁK, A. Dobrovolnictví a nestátní neziskové organizace při řešení následků povodní v ČR. Sborník z workshopu a semináře Protipovodňového vzdělávacího a výzkumného centra. Brno: Masarykova Univerzita, s. ISBN ( online : pdf). Činnost bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek Datum a Počet jednání bezpečnostní rady Počet projednaných bodů (opatření) Počet usnesení Počet evidovaných a uložených úkolů Ochrana obyvatelstva Činnost Plnění úkolů v oblasti zajišťování varování, evakuace a ukrytí osob před hrozícím nebezpečím a podílení se na zajištění nouzového přežití obyvatel. Komplexní zpracování dokumentace přijímacího střediska evakuovaných obyvatel ze zóny havarijního plánování Jaderné elektrárny Temelín. stránka 13 (celkem 143)

14 Činnost Průběžná aktualizace web stránek města Písek, sekce Ochrana a bezpečnost a jejím prostřednictvím seznamování fyzických a právnických osob s charakterem možného ohrožení, s připravenými záchrannými a likvidačními pracemi, krizovými opatřeními včetně způsobu jejich provedení a s ochranou obyvatelstva. Aktualizace SW systému pro rozesílání hromadných SMS zpráv spojené s aktualizací mobilních telefonních čísel. Zadávání nových telefonních čísel do systému na základě požadavků občanů. Přednášky žákům základní školy a studentům středních škol ve městě Písku týkající se ochrany obyvatelstva Střední odborná škola a SOU Písek ( a 03.04, cca 120 učňů); Gymnázium Písek (13.06., cca 100 studentů); Vyšší odborná škola lesnická a Střední lesnická škola Bedřicha Schwarzenberga Písek (24.06., 58 studentů); Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám (24.10., cca 55 žáků). Informování právnických, podnikajících fyzických a fyzických osob ve městě Písku o vzniku možných mimořádných událostí na území města Písku dle 15, odst. 2, písm. a) a c) a odst. 4, zákona č. 239/2000 Sb. a 21, odst. 2, písm. a) zákona č. 240/2000 Sb. (dle potřeby). Poskytování odborných rad a zkušeností z řízení mimořádných událostí a krizových situací posluchačům Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (průběžně celý rok). Pravidelná poslechová a SW kontrola akustického přezkoušení sirén na území města Písek vč. záplavového území (stěžejní oblast - Pražské a Václavské Předměstí). Provedená komplexní revize (v měsíci listopadu a prosinci) varovného systému v záplavovém území řeky Otavy. Kontrola funkčnosti materiálu humanitární pomoci ve skladu pro postižené obyvatele města Písek mimořádnou událostí. Zajištění údržby STOÚ v majetku města Písek (DVÚ kino Portyč) Utajované informace V budově městského úřadu v Budovcově ulici č. p. 207 jsou vytvořeny podmínky pro ukládání utajovaných informací kategorie DŮVĚRNÉ, a to vybudováním zabezpečené oblasti (včetně odpovídající dokumentace objektové bezpečnosti). Prostory budovy byly stanoveny objektem kategorie D ; aktualizovaná dokumentace k administrativní a fyzické bezpečnosti; aktualizován přehled pracovních míst a funkcí MěÚ Písek, u kterých je nezbytné se seznamovat s utajovanými informacemi, provedeno oznámení o splnění podmínek pro přístup k utajované informaci stupně utajení Vyhrazené - 9 fyzických osob. 1 fyzická osoba má prověrku II. stupně na ktg. D ; bylo provedeno poučení vybraných fyzických osob podle 9 odst. 1 a 11 odst. 2 zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, seznámení s předpisy vztahujícími se k ochraně utajovaných informací a s následky jejich porušení. stránka 14 (celkem 143)

15 Požární ochrana Město Písek v samostatné působnosti vydává nebo zpracovává: obecně závaznou vyhlášku č. 1/2002, Požární řád města Písek, ve které stanovuje také podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob; Plán preventivně výchovné činnosti na rok 2014; Zprávu o stavu požární ochrany ve městě Písku za 1. půlrok a celý kalendářní rok 2014; základní pravidla používání přenosných hasicích přístrojů. Město Písek má zřízeno 5 jednotek sborů dobrovolných hasičů, které v loňském roce vybavilo: dlouhodobý drobný majetek (do 40 tisíc Kč) Kč osobními ochrannými pracovními prostředky v hodnotě Kč Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Písek (dále jen JSDHM Písek ) se zúčastnila celkem 42 zásahů, přičemž: u požáru zasahovala 7krát; technickou pomoc poskytovala 32krát; planý poplach ji byl vyhlášen 3krát. Z výše uvedených zásahů byla JSDHM Písek povolána k 39 činnostem na území města Písku a k 3 mimo jeho správní obvod. Statistika zásahů za loňský rok a posledních čtrnáct let je uvedena na obrázcích 1 až 3 Počet zásahů JSDHM Písek v létech 2001 až 2014 stránka 15 (celkem 143)

16 Počet událostí v roce 2014, které JSDHM Písek musela řešit Počet činností v roce 2014, které JSDHM Písek prováděla Jednotka sboru dobrovolných hasičů Hradiště zasahovala u jednoho požáru a prováděla evakuaci osob. Aktivaci provedlo operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. stránka 16 (celkem 143)

17 4.2. ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ Personální zajištění odboru Vedoucí odboru 1 Oddělení právní Vedoucí oddělení, stanoviska 1 Přestupky, správní delikty, stanoviska 3 Vyšetřování, zápisy, vedení přestupkové agendy, petice a stížnosti 1 Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích 3 Oddělení matrik Vedoucí oddělení, matrika 1 Matrika 2 Oddělení správních agend Vedoucí oddělení, cestovní doklady 1 Evidence obyvatel 2 Občanské průkazy 2 Cestovní doklady 1 Trvalý pobyt 1 Oddělení provozní Vedoucí oddělení, ekonomika, majetek 1 Recepce, podatelna, úřední deska 6 Pokladna, podatelna 1 Domovník 1 Řidiči 1 Oddělení informatiky Vedoucí oddělení 1 Informatici 4 Celkem Právní oddělení V souladu s Organizačním řádem právní oddělení: zajišťuje právní službu v otázkách výkonu státní správy a samosprávy; zastupuje město před soudy a notáři v otázkách samostatné působnosti; do účinnosti nového občanského zákoníku realizuje právní ochranu občanů při zjevném zásahu do pokojného stavu; eviduje sbírky zákonů a právních předpisů kraje; stránka 17 (celkem 143)

18 eviduje právní a vnitřní předpisy města; vede přestupkovou agendu ve věcech, které nejsou svěřeny jiným odborům; projednává přestupky a správní delikty na úseku provozu na pozemních komunikacích, dopravy a silničního hospodářství; projednává správní delikty a ukládá pokuty ve věcech samostatné působnosti města; vede centrální evidenci vyřizování stížností a petic; zajišťuje právní stránku pojištění majetku města; zajišťuje šetření pro státní orgány; vymáhá pohledávky z obchodních vztahů a občanskoprávní povahy vzniklé ze smluvních závazkových vztahů (například nájemné, cena díla, smluvní pokuta, sankční úrok, půjčka apod.); vede evidenci soudních rozhodnutí, které neevidují ostatní odbory; vede agendu přísedících okresního soudu; zajišťuje agendu práva shromažďovacího; vede agendu komisí a výborů - zpracovává materiály pro jednání rady a zastupitelstva města, zveřejňuje zápisy v systému městského úřadu a na webových stránkách města; koordinuje agendu poskytování informací podle zvláštního předpisu; vydává stanovisko k žádosti o udělení státního občanství České republiky. V roce 2014 právní oddělení zajišťovalo agendu, která pro něj vyplývá z organizačního řádu. Zastupovalo město před soudy a notáři v otázkách samostatné působnosti. V soudních řízeních vedlo řízení jak u pohledávek za dlužníky, tak i spory občanskoprávní (žaloba o náhradu škody, žaloba o vyklizení pozemku), kdy město vystupovalo jak na straně žalobců, tak i žalovaných. V roce 2014 byly veškeré soudem přiznané pohledávky vymáhány prostřednictvím Exekutorského úřadu v Písku, pokud nebyly dobrovolně uhrazeny. Exekutorskému úřadu bylo nově předáno k vymožení 17 pohledávek. Důvodem spolupráce s Exekutorským úřadem je předpoklad dosažení větší úspěšnosti ve vymáhání pohledávek. I přes značnou obtížnost vymožení pohledávek již Exekutorský úřad několik pohledávek vymohl, takže lze říci, že tato spolupráce je účelná. Město Písek mělo k uzavřeno 36 veřejnoprávních smluv o zajištění výkonu přestupkové agendy s okolními obcemi. V průběhu roku 2014 bylo uzavřeno 7 nových veřejnoprávních smluv. Na základě uzavření veřejnoprávních smluv bylo zasláno 70 oznámení o přestupku. Převážná část této agendy je zaměřena na projednávání přestupků proti občanskému soužití, přestupků proti majetku a přestupků proti veřejnému pořádku. Právní oddělení spolupracuje mimo jiné s Dopravním inspektorátem Policie ČR Písek, jednotlivými obvodními odděleními Policie ČR, Okresním státním zastupitelstvím a Městskou policií Písek. Značně obsáhlé je zajišťování šetření pro státní orgány, soudy, policii a ostatní správní orgány. V roce 2014 bylo podáno žádostí o zprávu z místa bydliště a 991 žádostí o sdělení k žádostem o zbrojní průkaz. Právní oddělení poskytuje právní konzultace pro jednotlivé odbory Městského úřadu Písek či pro další subjekty. stránka 18 (celkem 143)

19 Stanoviska právního oddělení 2014 Odbor Celkem posouzených Připomínkované Bez připomínek Odbor rozvoje, investic a majetku města Odbor sociálních věcí Odbor školství a kultury Odbor výstavby a územního plánování Oddělení starosty Odbor životního prostředí Odbor vnitřních věcí Městská policie Písek Pečovatelská služba a jesle města Písku Celkem Přestupky zejména dle 21, 30, 31 a zákona č. 200/1990 Sb. Počet přestupků došlých během roku Počet všech přestupků ke zpracování v období roku Počet podnětů nevyřízených k převod do roku Vyřízeno v blokovém řízení 77 Vyřízeno v příkazním řízení 127 Počet odvolání 6 Podíl podaných odvolání k celkovému počtu projednaných přestupků (v %) 0,94 Počet zrušených rozhodnutí 2 Vyřízeno ve správním řízení 79 Počet odložených podnětů 268 Prekluze 33 Součet uložených pokut (v Kč) Spolu s přestupky proti občanskému soužití, majetku a veřejného pořádku je součástí právního oddělení i řešení přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Dopravní přestupky Počet přestupků došlých během roku Počet všech přestupků ke zpracování v období roku Počet podnětů nevyřízených k převod do roku Počet odvolání 13 Podíl podaných odvolání k celkovému počtu projednaných přestupků (v %) 1,72 Počet zrušených rozhodnutí 0 Počet zrušených rozhodnutí a věcí vrácených k novému projednání 4 Předepsané pokuty celkem (v Kč) stránka 19 (celkem 143)

20 Statistické údaje Počet správních deliktů došlých během roku Počet všech správních deliktů ke zpracování v období roku Počet podnětů nevyřízených k převod do roku Součet uložených pokut u pravomocných rozhodnutí (v Kč) náhrada řízení Počet veřejnoprávních smluv na projednání přestupků 36 Počet zaevidovaných stížností 23 Počet oprávněných stížností 4 Počet částečně oprávněných stížností 2 Počet neoprávněných stížností 17 Počet zaevidovaných petic Oddělení matrik Vykonává státní evidenci narození, uzavření manželství a úmrtí. V návaznosti na to vede matriční knihy a sbírky listin pro obec, v níž má sídlo, a pro obce patřící do jeho správního obvodu. Provádí zápisy matričních událostí, dodatečné záznamy, změny a opravy zápisů v matričních knihách rukopisně a souběžně pomocí výpočetní techniky. Zabezpečuje svatební obřady. Provádí kontrolu vedení matričních knih a sbírek listin, ověřování matričních dokladů, vede a aktualizuje sbírku listin a provádí metodickou činnost. K této agendě oddělení matrik vede a aktualizuje podpisové vzory a otisky úředních razítek matrikářek matričních úřadů v územním obvodu, které dále předává Krajskému úřadu Jihočeského kraje. V návaznosti na to vede archiv těchto sbírek listin. Na začátku roku předává sbírky listin krajskému úřadu a podává návrh na skartaci písemností a předání matričních knih k trvalému uložení do Státního oblastního archivu v Třeboni. Vydává matriční doklady (rodné, oddací a úmrtní listy), stejnopisy matričních dokladů, potvrzení o údajích z matriční knihy, doslovné výpisy z matriční knihy, vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství, ke vstupu do partnerství a osvědčení k církevnímu sňatku. Přijímá prohlášení o volbě jména, žádosti o užívání příjmení žen v mužském tvaru a oznámení užívání příjmení po rozvodu manželství. Rozhoduje ve správním řízení o žádosti o změny jména a příjmení, uzavření manželství na kterémkoli vhodném místě nebo mimo stanovenou dobu a prominutí dokladu k zavření manželství. Provádí vidimaci a legalizaci, vede evidenci vidimací a legalizací, provádí zkoušky úředníků zařazených do obecních úřadů. Provádí identifikaci podle 2 odst. 6 zák. č. 61/1996 Sb. Podává informace a kontakty o vydání osvědčení o státním občanství České republiky. Zajišťuje složení státoobčanského slibu před tajemnicí úřadu. Žádosti o zápis do zvláštní matriky (narození, uzavření manželství a úmrtí občanů ČR v cizině) postupuje k vyřízení Úřadu městské části Brno-střed. Zasílá matriční doklady v rámci výměny matrik mezi státy. Obstarává vypravení pohřbu městem osob zemřelých v Písku. Vybírá správní poplatky na úseku matriční agendy, vidimace a legalizace. Splňuje oznamovací povinnosti soudu, Všeobecné zdravotní pojišťovně, České správě sociálního zabezpečení, Českému statickému úřadu, cizinecké policii. stránka 20 (celkem 143)

21 Odevzdává úřadům obcí s rozšířenou působností občanské průkazy zemřelých. V případě změny skutečností zapisovaných do občanského průkazu, odděluje vyznačenou část a vydává potvrzení o změně těchto údajů a zasílá oznamovací povinnost úřadu obce s rozšířenou působností. Matriční úřad je povinen zapisovat údaje do Informačního systému evidence obyvatel (IS EO). K zapisování údajů do systému a přidělování rodných čísel je využíván systém Czech POINT@office. IS EO je využíván k ověřování údajů. Úřednice se zkouškou, potřebnou k znalosti na úseku voleb, zabezpečuje koordinaci občansko-správních záležitostí v obci volby, místní referendum. Oddělení matrik v roce 2014 zajišťovalo organizační a technickou přípravu: volby do Evropského parlamentu, které se konaly ve dnech 23. a 24. května 2014; volby do zastupitelstev obcí, které se konaly ve dnech 10. a 11. října 2014; volby do Senátu Parlamentu České republiky, které se konaly ve dnech 10. a 11. října 2014; druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu České republiky, které se konaly ve dnech 17. a 18. října Od vyhlášení výše uvedených voleb, volební štáb zajišťoval úkoly dle povinností a lhůt, vyplývajících ze zákona č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcí vyhlášky č. 409/2003 Sb., zákona č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcí vyhlášky č. 59/2002 Sb., zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcí vyhlášky č. 233/2000 Sb. Mezi důležité úkoly dle výše uvedených zákonů bylo jmenování zapisovatelů okrskových volebních komisí a složení slibu. Městský úřad Písek pro výše uvedené typy voleb přijal delegace politických stran členů okrskových volebních komisí, kteří na svém prvním zasedání složili slib a vylosovali předsedu a místopředsedu jednotlivých okrskových komisí. Dále byly uzavřeny dohody na místnosti okrskových volebních komisí a hlasovacích místností. Dále byly průběžně zabezpečovány obecní úřady, tj. 24 obcí, volebními materiály (obálky, pokyny, zákony, voličské průkazy, aj.). Od vyhlášení voleb do Evropského parlamentu bylo přijato a vyřízeno 26 žádostí o vystavení voličského průkazu, na první a i druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu České republiky bylo přijato a vyřízeno 12 voličských průkazů. Pro tyto volby byly přijaty i žádosti o zápis do zvláštního seznamu voličů, kterého využili především pověřené sociální pracovnice příslušných ústavů, tj. Nemocnice Písek, a. s., Domov důchodců Světlo, Prácheňské sanatorium, Psychiatrická léčebna U Honzíčka, Domovinka, Seniorský dům Čelakovského, Čechova 454/11 Český červený kříž. Pro volby do zastupitelstev obcí Městský úřad Písek přijímal, projednával a registroval kandidátní listiny obcí náležejících do jeho územního obvodu, tj. 24 obcí a pro město Písek. Pro volby do zastupitelstva města Písek bylo přijato, projednáno a zaregistrováno 13 kandidátních listin a pro 24 obcí celkem 74 kandidátních listin. Před korekcí a tiskem hlasovacích lístků byli pozváni zmocněnci politických stran k vylosování pořadí na hlasovacím lístku dle jednotlivých obcí včetně města Písku. Po vylosování a spolupráci s regionálními pracovníky tiskárny Moraviapress a.s., byla prováděna korekce hlasovacích lístků Dále bylo zajišťováno a prováděno společně s pověřeným pracovníkem Českého statistického úřadu školení pro zapisovatele a předsedy okrskových volebních komisí. Průběh a ukončení voleb byl zajišťován volebním štábem ve spolupráci s informatiky úřadu. Po ukončení voleb byly dle prováděcích vyhlášek k zákonům o volbách všechny volební materiály řádně zarchivovány. stránka 21 (celkem 143)

22 Statistické údaje Počet zápisů matriční událostí narození 827 manželství 131 úmrtí 509 souhlasné prohlášení o určení otcovství 262 Počet změn v matričních zápisech, dodatečné záznamy 392 Počet vydaných duplikátů matričních dokladů 560 Počet vydaných matričních dokladů do ciziny 59 Vystavení vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství 9 Žádost o vydání potvrzení ze sbírky listin 0 Osvědčení k církevnímu sňatku 15 Nahlédnutí do matriky a doslovné výpisy z matričních knih 63 Volba jména, uvedení cizojazyčného jména v českém jazyce 5 Výměna matrik 30 Správní řízení o prominutí dokladu k uzavření manželství 4 Správní řízení ve věci uzavření manželství na kterémkoli vhodném místě 63 Správní řízení ve věci uzavření manželství mimo stanovenou dobu 1 Přijetí dřívějšího příjmení po rozvodu 7 Žádosti o užívání příjmení žen v mužském tvaru 16 Správní řízení ve věci změna jména a příjmení 21 Žádosti o zápis do zvláštní matriky 22 Žádosti o vystavení osvědčení o SO ČR ÚMČ Praha 1 3 Oznámení o nabytí SO ČR 11 Ověřovací doložka do ciziny na doklady vydaných matričními úřady v územním obvodu 1 Příprava a přezkoušení matrikářů, vidimace a legalizace 0 Kontroly matriční agendy úřadů ve svém územním obvodu 8 Předání Listiny o udělení státní občanství ČR, státoobčanský slib 8 Identifikace 7 Obstarání pohřbu městem (celkem 4 šetření) 4 Oddělení matrik vybralo na správních poplatcích v Kč Do IS EO zadáno: přidělení rodného čísla 830 u osob změna údajů narození 827 manželství 131 úmrtí 509 Datovými schránkami zaslány oznamovací povinnosti (soudy, ČSSZ, VZP) Vydána potvrzení o změně údajů zapisovaných do OP 244 Svatební obřady uzavřeno sňatků v obřadní síni Velké náměstí 54 v Koncertní a výstavní síni Nejsvětější Trojice 22 na kterémkoli vhodném místě 63 mimo stanovenou dobu radou obce 1 z nichž jeden snoubenec byl cizinec 7 oba snoubenci cizinci 2 sňatek před starostou obce, která není matričním úřadem 1 uzavřeno církevních sňatků 14 stránka 22 (celkem 143)

23 Vidimace a legalizace počty podle pracovišť: oddělení matrik 3 evidence obyvatel 1 recepce Budovcova ul recepce Velké náměstí odbor rozvoje, investic a majetku města 237 celkem Oddělení správních agend Zajišťuje agendu evidence obyvatel, občanských průkazů, cestovních dokladů, ohlašovnu pobytu a agendu ztrát a nálezů. Na úseku evidence obyvatel se evidují všichni občané ČR, hlášeni k trvalému pobytu ve správním obvodu obce s rozšířenou působností. V informačním systému evidence obyvatel se k nim vedou veškeré změny trvalého pobytu, změny rodinného stavu a další údaje. Evidence obyvatel zajišťuje správnost údajů v agendovém informačním systému evidence obyvatel (dále jen AISEO). Pracovnice evidence obyvatel poskytuje na žádost obyvatele údaje z AISEO k jeho osobě, a to jak pro použití v České republice, tak i pro použití v cizině. V součinnosti se stavebním úřadem provádí opravy nesprávných údajů, odstraňování reklamací a zavádí nové názvy ulic do systému ISUI informačního systému územní identifikace, který je součástí základního registru RUIAN registru územní identifikace adres a nemovitostí. Pro účely samosprávy úřadu zprostředkovává pracovnice evidence obyvatel pro jednotlivé odbory podávání žádostí o využití údajů z Registru obyvatel a agendového informačního systému evidence obyvatel prostřednictvím elektronického formuláře na Portálu veřejné správy. Agenda ohlašovny pobytu eviduje všechny občany ČR přihlášené k pobytu ve městě Písek. Pracovnice ohlašovny pobytu při ohlášení změny trvalého pobytu odděluje vyznačenou část občanského průkazu a vydává potvrzení o změně těchto údajů. Je povinna bezodkladně (nejpozději do 3 pracovních dnů) zapsat tuto změnu do AISEO. Ohlašovna zasílá hlášení čísla potvrzení o změně místa trvalého pobytu spolu s údaji o jménu, příjmení a datu narození občana obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který občanský průkaz vydal. Dále ohlašovna ve lhůtě 15 dnů od zaevidování změny trvalého pobytu oznámí vlastníkovi objektu změnu v počtu přihlášených osob k TP. Na písemnou žádost vlastníka objektu sděluje ohlašovna jména, příjmení a data narození občanů hlášených k trvalému pobytu na adrese dané nemovitosti. V případě nemohoucnosti občanů přihlašuje k trvalému pobytu pracovnice ohlašovny i v domovech důchodců a pečovatelských domech. Pracovnice ohlašovny pobytu přijímá žádosti vlastníků nemovitostí o výrobu tabulek s čísly popisnými nebo evidenčními. Na základě těchto žádostí a také sdělení stavebního úřadu MěÚ Písek, o nově přidělených číslech popisných, či evidenčních zajišťuje objednávku výroby tabulek a následné předání vlastníkům. Ohlašovna také vykonává činnost na úseku správního řízení o zrušení údaje o místu trvalého pobytu. Nejčastějším důvodem podání návrhu na zrušení údaje o místu trvalého pobytu jsou obavy rodičů z dluhů dětí (ochrana před exekutory), rozvody manželství a změna nájemního vztahu (nový nájemce ruší údaj o místu TP předchozímu nájemci, který se odstěhoval, skončila mu nájemní smlouva a nepřehlásil se k TP jinam). Těchto návrhů bylo v roce 2014 podáno 160. stránka 23 (celkem 143)

24 Návrhy musí být řešeny ve správním řízení, kdy navrhovatel je povinen prokázat existenci důvodů pro zrušení TP odpůrce. K tak bylo na úřední adrese Písek, Vnitřní Město, Velké náměstí č. p. 114/3 hlášeno 669 občanů (včetně nezletilých dětí). Na úseku ztrát a nálezů bylo v roce 2014 zaevidováno 206 nálezů, což je proti předchozímu roku nárůst o 23 nálezů. Zvýšení je způsobeno především novou právní úpravou ztrát a nálezů v občanském zákoníku, podle něhož do evidence ztrát a nálezů nově spadají i nalezená zvířata určena k zájmovému chovu a naopak opuštěnou věc již nelze považovat za nález. Nejčastějším nálezcem je Městská policie Písek s počtem 185 nálezů. Občané města Písek přinesli 13 nálezů a Policie ČR pouze 5 nalezených věcí. Zbylé 3 nálezy byly zaslány poštou ze Zastupitelských úřadů. Nálezů věcí za rok 2014 bylo 146. Z toho 47 bylo navráceno vlastníkovi, jednalo se zejména o peněženky, ze kterých bylo možné zjistit vlastníka věci a tedy existovala možnost vlastníka kontaktovat. 10 nálezů bylo postoupeno vydávající organizaci (jednalo se o různé karty MHD, karty bankovních institucí). Nejčastějším nálezem byly klíče (56 nálezů), avšak jen 10 jich bylo vráceno majiteli. Dalšími častými nálezy jsou jízdní kola (12 nálezů), ale ani jedno nenašlo svého majitele. Oznámení o nálezu věci je vyhlášeno na úřední desce po dobu 1 měsíce, avšak u nálezů věcí nový občanský zákoník stanovil tříletou lhůtu od vyhlášení nálezu, po jejímž uplynutí nabývá nálezce nebo město Písek k věci vlastnické právo. Za prodej nálezů nalezených ještě v roce 2013 bylo v roce 2014 inkasováno 610,- Kč. Na účet Města Písek za stejné období bylo převedeno 2.604,- Kč. Zvířat, tedy koček a psů bylo nalezeno 60. Nález zvířete stejně jako nález věci je vyhlášen na úřední desce 1 měsíc. Od data vyhlášení oznámení o nálezu zvířete na úřední desce běží 4 měsíční lhůta, od které přechází právo volně se zvířetem nakládat na provozovatele útulku pro zvířata, v případě, že se do té doby nepřihlásí vlastník. Koček bylo celkem nalezeno 16, ty byly umístěny do Zvířecího azylu Sirius v Záhoří. Podobně jsou umísťováni i psi do Psího útulku ve Strakonicích, kterých bylo 44. Z tohoto počtu bylo celkem 13 psů navráceno původnímu majiteli a 22 psů našlo nového majitele pomocí adopce, což bylo zjištěno díky měsíčním protokolům z Psího útulku ve Strakonicích. Na úseku občanských průkazů se vydávají občanské průkazy se strojově čitelnými údaji a s kontaktním elektronickým čipem nebo bez čipu a občanské průkazy bez strojově čitelných údajů. Větší množství vydaných OP je zapříčiněno tím, že při jakékoliv změně údajů musí občané původní OP vyměnit. V souvislosti s výkonem volebního práva bylo vydáno 38 OP bez strojově čitelných údajů a 9 OP bez strojově čitelných údajů na žádost občanů bezprostředně po nabytí státního občanství. Na žádost zákonného zástupce se vydávají občanské průkazy i občanům mladším 15 let. K imobilním občanům, kteří mají zákonný důvod k výměně OP je nutná osobní návštěva pracovnic, při které musí pořídit digitální podobu občana a jeho podpisu pomocí off-line procesu a též je nutno pak vyhotovený OP osobně předat. Při převzetí občanského průkazu si musí každý občan zvolit bezpečnostní osobní kód. Takto pořízených žádostí v roce 2014 bylo 97, což je proti roku 2013 skoro 50% nárůst. Nejčastěji bylo žádáno v seniorských domech a domech s pečovatelskou službou ale čím dál víc žádostí přibývá také od občanů žijících v soukromých domech a bytech. Každý měsíc se tiskne seznam skartovaných občanských průkazů, které se následně fyzicky likvidují. Vzhledem k tomu, že s účinností novely zákona o občanských průkazech nedošlo na našem úřadě k navýšení pracovišť, musí toto zabezpečit na pracovištích cestovních dokladů. Zatímco dříve byly dvě pracoviště na OP a dvě na CD, nyní musí vše zvládnout dvě kombinovaná pracoviště na cestovních dokladech a jedno výdejové pracoviště na OP. stránka 24 (celkem 143)

25 Zvláště v letních měsících, kdy je větší zatížení na cestovních dokladech, dochází k delší čekací době občanů na tyto služby. Také z tohoto důvodu došlo k rozšíření služeb pro veřejnost a to tak, že si občané mohou rezervovat čas pro vyřízení cestovních dokladů a občanských průkazů. Rezervace je možná v úterý a ve čtvrtek tedy mimo úřední dny a to od hodin. Této možnosti využilo celkem 306 občanů, z toho 246 na cestovní doklady a 91 na občanské průkazy. Této možnosti využívá také více rodičů s malými dětmi (kojenci), neboť pořízení jejich fotografie je časově náročnější. Na úseku cestovních dokladů se vydávají cestovní pasy se strojově čitelnými údaji a nosičem dat s biometrickými údaji a cestovní pasy bez SČÚ a bez nosiče dat s BÚ (typ blesk). V roce 2014 byl zaznamenán větší zájem o vydání cestovních pasů ze strany občanů, který byl zapříčiněn tím, že v roce 2004 bylo vydáno téměř cestovních pasů, kterým končila platnost. S tím souvisí nárůst odevzdaných neplatných cestovních pasů ke skartaci, kterých bylo o více, než v roce Velký zájem je stále o cestovní pasy pro děti do 15 ti let, zejména do jednoho roku a také kojence. Tím se zvýšila náročnost na snímání jejich podoby tak, aby byly splněny požadavky na kvalitu biometrického údaje. V roce 2014 byl největší zájem o vydání cestovního pasu opět v letních měsících, kdy dochází k velkému zatížení dvou pracovišť. Každý měsíc se tiskne seznam skartovaných cestovních dokladů, které se následně fyzicky likvidují. Ve 2 případech byly na žádost občana poskytnuty údaje, které jsou k jeho osobě vedeny v evidenci cestovních dokladů. V roce 2014 bylo odpovězeno 45 dotazů zaslaných občany em nebo prostřednictvím datové schránky. Více občanů žádá o vyhotovení druhého platného cestovního pasu z důvodu vyřízení vízových záležitostí souvisejících s cestou do zahraničí a potřeby dalšího k jiné cestě do zahraničí. I nadále si občané žádají o vydání nového pasu z důvodu cesty do USA, kdy jim pak nový biometrický pas umožňuje vycestovat bez vyřízení víza. Zastupitelské úřady zasílají hlášení o ztrátě nebo odcizení CD, nalezené CD nebo žádosti předaných CD a vrácené neplatné cestovní pasy ke skartaci. V roce 2014 bylo na zastupitelských úřadech podáno 24 žádostí což je o 50% více než v roce Spolupráce se zastupitelskými úřady je i nadále na velmi dobré úrovni. Na oddělení správních agend bylo v roce 2014 vybráno na správních poplatcích a pokutách celkem ,- Kč. I když je práce na jednotlivých odděleních odlišná, je zajištěna vzájemná zastupitelnost úřednic tak, aby v době dovolených nebo nemoci nedocházelo k uzavírání přepážek. Statistické údaje Počet změn trvalého pobytu na území obce Počet hlášení čísla potvrzení o změně místa trvalého pobytu úřadům 227 Počet vydaných potvrzení občanů o změně místa trvalého pobytu 933 Počet oznámení vlastníkům objektů o změně v počtu přihlášených osob 311 Zavedení zrušení trvalého pobytu do AISEO 135 Zavedení doručovací adresy do AISEO 11 Zavedení zákazu pobytu do AISEO 6 Počet podaných žádostí o zprostředkování kontaktu 4 Poskytnutí údajů z AISEO oprávněným subjektům 42 Poskytnutí údajů z AISEO fyzickým osobám 62 Využití údajů z AISEO pro výkon působnosti ( 4 zák.133/2000sb.) 12 Sdělení vlastníkovi objektu údaje o občanech přihlášených k TP 19 Žádost o poskytnutí informace ( dotazy) 36 Ukončení trvalého pobytu na území ČR 4 Zavedení volebních okrsků do AISEO 73 stránka 25 (celkem 143)

26 Opravy a doplnění údajů v AISEO 123 Řešení reklamací v AISEO 460 Kontrola a řešení nesouladů mezi AISEO a RUIAN 156 Počet žádostí o výrobu čísla popisného (novostavby) 17 Počet žádostí o výrobu čísla popisného (na žádost vlastníka) 29 Vybráno na poplatcích za čísla popisná v Kč Vybráno na správních poplatcích v Kč Počet žádostí o OP celkem Počet žádostí o e-op Počet vydaných OP blesk 186 Počet žádostí o e-op off-line a předání e-op off-line 97 Počet vydaných potvrzení o OP Počet vydaných potvrzení o změně údajů zapisovaných do OP 213 Počet skartovaných OP Počet přestupků na úseku OP 878 Počet předvolaných osob k vyřízení přestupku 126 Počet nalezených OP 177 Poskytnutí údajů z EOP 6 Zapůjčení materiálů z manuální evidence OP 2 Vyřazení materiálů z evidence OP zemřelých osob 577 Vyřazení materiálů z evidence OP odstěhovaných osob 595 Počet uložených blokových pokut 77 Vybráno na pokutách v Kč Vybráno na správních poplatcích v Kč Vypraveno obchodních balíků ks 87 Počet žádostí o CD celkem Počet žádostí o CD s biometrickými údaji celkem Počet žádostí o CD s biometrickými údaji občanům do 15 let 962 Počet žádostí o CD ve zkrácené lhůtě celkem 122 Počet žádostí o CD ve zkrácené lhůtě občanům do 15 let 72 Počet žádostí o CD ze zastupitelských úřadů 35 Počet vydaných cestovních průkazů na ZÚ 24 Počet vydaných druhých CD 29 Počet vydaných třetích a více CD 2 Počet předvolaných osob k vrácení CD po zemřelém 163 Počet předvolaných osob k vrácení CD 3 měsíce po sňatku 86 Počet skartovaných CD Počet přestupků na úseku CD 106 Počet přestupků vyřešených domluvou 65 Počet uložených blokových pokut 41 Vybráno na pokutách v Kč Vybráno na správních poplatcích v Kč Provozní oddělení Z akcí, které oddělení zařizovalo, lze uvést realizaci vybavení novým nábytkem čtyř kanceláří, nákup a montáž regálů do archivů, oprava garáží na sídlišti Portyč, nákup osobního vozu Mercedes VITO, organizace voleb. Dále: budova Budovcova o výměna světel a oprava elektrické instalace; o opravy podlah, výměna podlahových krytin; o malování archivů; stránka 26 (celkem 143)

27 o stěhování odboru sociálních věcí; budova Radnice o malování kanceláří; o oprava podlah a výměna podlahových krytin; o stěhování odboru RIMM; o oprava elektrické instalace; o oprava topení; o oprava místnosti obřadníků. Statistické údaje Počet budov pro styk s veřejností 2 Podlahová plocha (v m 2 ) Počet kanceláří 122 Výdaje na teplo (v Kč) Výdaje na plyn (v Kč) Výdaje na vodu (v Kč) Výdaje na elektřinu (v Kč) Výdaje na běžné opravy v daném roce celkem (v Kč) Pokladna počet příjmových a výdajových pokladních operací celkem Telefony Celkové výdaje na používání telefonů (v Kč) pevné linky Počet mobilních telefonů 50 Celkové výdaje na úhradu telefonních hovorů (v Kč) mobilní telefony Úklid Výdaje na dodavatelský úklid celkem (v Kč) Autoprovoz Výdaje na autoprovoz (v Kč): pohonné hmoty opravy služby (výměna kol, defekty aj.) Činnost recepcí Legalizace a vidimace (počet celkem) Vybráno na správních poplatcích (v Kč) - vidimace a legalizace Počet pokladních operací Datová schránka Počet přijatých datových zpráv Počet odeslaných datových zpráv Oddělení informatiky Oddělení informatiky zajišťuje provoz informačních systémů Městského úřadu Písek a Městské policie Písek. Hlavní činností oddělení je správa hardware a software pro provozované informační systémy a zajištění jejich funkčnosti, dostupnosti a dalšího rozvoje. Pro některé organizace města a obce ve správním území města Písek jako obce s rozšířenou působností také provozuje hostovanou elektronickou spisovou službu. stránka 27 (celkem 143)

28 Uvedené činnosti jsou vykonávány v souladu se zákonem č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a navazujícími právními předpisy. Oddělení informatiky spravuje i telekomunikační prostředky přístup do veřejného internetu, speciální datové sítě, telefonní linky a ústředny, telefony a mobilní zařízení. Mezi další činnosti oddělení patří technické zajištění jednání rady a zastupitelstva města, správa audiovizuální techniky, úkoly z oblasti interních procesních analýz a provozování vyvolávacího systému v budově městského úřadu v Budovcově ulici. Pracovníci oddělení informatiky také udržují orientační systém v budovách městského úřadu a identifikační systém zaměstnanců. V průběhu roku 2014 byla provedena aktualizace informační koncepce a souvisejících dokumentů dle výše zmíněného zákona č. 365/2000 Sb. a byl získán atest dlouhodobého řízení informačních systémů veřejné správy. Pracovníci oddělení měli v roce 2014 ve správě 280 osobních počítačů a notebooků, 160 tiskáren a multifunkčních zařízení, 9 serverů, 2 digitální telefonní ústředny, 150 interních telefonních linek a 60 mobilních telefonů a zařízení. V rámci průběžné obnovy bylo vyměněno za nové 50 osobních počítačů a notebooků a 15 tiskáren a multifunkčních zařízení. Došlo také k výměně poštovního serveru a internetové brány. Pokračovala přestavba datové sítě v budovách městského úřadu s cílem zvýšit propustnost dat a vyměnit zastaralé aktivní prvky. K dalším větším investicím patřila obnova hlasovacího a audio zařízení pro jednání rady a zastupitelstva města a výměna audio techniky v zasedací místnosti městského úřadu v Budovcově ulici. Pracovníci oddělení informatiky zajišťovali v roce 2014 výpočetní techniku pro okrskové volební komise a pro pořizovací místo Českého statistického úřadu při volbách do Evropského parlamentu, do zastupitelstev obcí a do Senátu parlamentu České republiky. stránka 28 (celkem 143)

29 Zakoupený Mercedes Vito pro 9 osob, s reklamním polepem Nové vývěsní skříňky na sídlišti Jih Nový sklad volebního materiálu v Třebízského ul. Nové slavnostní vlajky města Písku Rekonstrukce místnosti obřadníka na radnici stránka 29 (celkem 143)

30 Umístění modelu lávky Hradiště Sv. Václav Oprava věžních hodin na radnici Tým Písku na sportovních hrách jihočeských měst ve Strakonicích stránka 30 (celkem 143)

31 4.3. ODBOR ROZVOJE, INVESTIC A MAJETKU MĚSTA Odbor rozvoje, investic a majetku města zajišťuje nakládání s nemovitým majetkem města, který není svěřen do správy jinému odboru nebo organizaci města. Realizuje tedy koupě, prodeje či směny a pronájmy pozemků a budov, zřizování věcných břemen a uzavírání dohod o omezení užívání nemovitostí. Dále zabezpečuje pronájmy nebytových prostor a bytovou agendu. V rámci investiční činnosti zajišťuje vybrané akce investiční, dále pak opravy a běžnou údržbu svěřeného majetku. Při opravách a rekonstrukcích místních komunikací úzce spolupracuje se správcem těchto komunikací Městskými službami Písek s.r.o. Odbor také zajišťuje nakládání s pronajatým majetkem vodohospodářského fondu a tepelného hospodářství. Rovněž připravuje strategii rozvoje města, obstarává dotační tituly a podává žádosti o dotace. Personální zajištění odboru Vedoucí odboru 1 Oddělení správy majetku 7 Oddělení investic a údržby 5 Oddělení rozvoje od Celkem Oddělení správy majetku Oddělení se zabývá vyřizováním žádostí o prodej, případně koupi pozemků včetně zajišťování evidence pozemků a dohledávání historického majetku. Připravuje podklady pro jednání zastupitelstva města, přičemž každá žádost o prodej pozemku musí být projednána zastupitelstvem minimálně dvakrát (záměr, konečné schválení smlouvy), ve skutečnosti ale vícekrát, z důvodů změn v žádostech, zpracování geometrických plánů, dodatečných žádostí o slevu z kupní ceny apod. Proto může trvat vyřízení žádosti o prodej i více než 1 rok, stejně tak jako výkupu nebo bezúplatného převodu od státu, kde smlouvy procházejí náročným schvalovacím procesem na obou stranách. Oddělení rovněž zajišťuje aukční výběry kupců stavebních pozemků a vybraných nemovitostí města a kupní smlouvy o prodeji objektů, které nejsou bytovými domy. Od nabyly účinnosti nové Zásady prodeje městských pozemků určených územním plánem k podnikatelské činnosti. Uzavřené smlouvy kupní, darovací, směnné 64 Celkové příjmy za rok 2014 z prodeje pozemků (v Kč) z prodeje pozemků s budovou (v Kč) Oddělení dále řeší agendu věcných břemen a omezení užívání nemovitostí vztahující se k pozemkům v majetku města nebo v návaznosti na investiční činnost města. Tato agenda je vzhledem k ustanovením stavebního zákona velmi náročná na pečlivost, navíc od , kdy se město Písek stalo plátcem DPH, podléhají přijatá plnění této dani a musí být odpovídajícím způsobem fakturována. Uzavřené smlouvy o věcných břemenech a omezení užívání nemovitostí 104 stránka 31 (celkem 143)

32 V oblasti pronájmu pozemků jsou kromě zahrádek pronajímány i pozemky pod stánky, pro podnikání, pro rekreační využití v katastrech mimo město Písek, pro další účely (zajištění vjezdu, pozemky pod stavbami atd.). Postup při zpracování žádosti o pronájem odpovídá zákonu, tj. zveřejnění, předložení radě města, sepsání nájemní smlouvy, kontrola plateb. Uzavřené smlouvy na pronájem pozemků v roce Celkem platných smluv 824 Příjmy za pronájem pozemků v roce 2014 (v Kč) Oddělení zpracovává materiály pro radu i zastupitelstvo města, vyřizuje korespondenci, provádí kontrolu plateb, návrhy na změny rozpočtu v oblasti příjmů i výdajů, inventarizaci pozemků, přiznání k daním. Materiály předložené do rady města 213 Materiály předložené do zastupitelstva města 140 Podaná daňová přiznání k dani z převodu nemovitostí na FÚ v Písku 46 Celková výměra pozemků, které jsou ve vlastnictví města Písek, je m 2 o celkové hodnotě ,50 Kč. Bytová problematika Oddělení dále zajišťuje úkony v oblasti bytů - úkony vztahující se k výběru nájemce (zveřejňování výběrových řízení, příprava podkladů pro jednání bytové komise, příprava materiálů do rady města) uvolněného městského bytu. Dále přijímá žádosti občanů, potvrzuje přechody nájmů a výměny bytů, doplňuje a kontroluje evidenci bytů v majetku města. V průběhu roku rada města přijala s účinností od nová Pravidla o přidělování bytů do nájmu občanů. Bytová problematika je rozdělena mezi odbor RIMM a Domovní a bytovou správu města Písku. Celkový počet bytů 1389 Přidělené byty v domech s pečovatelskou službou 43 Ostatní přidělené a vydražené byty 70 Počet bytových záležitostí projednaných v radě města 119 Nájem nebytových prostor V oblasti nebytových prostor je zajišťován příjem žádostí, zpracování materiálů do rady města, vyhotovení nájemních smluv, případně smluv o výpůjčce, sledování plateb nájemného, návrhy na výpověď z nájmu. Dále je zajišťována inventarizace veškerého majetku ve správě odboru. Počet zveřejněných záměrů 100 Počet materiálů projednaných v radě města 55 Celkový počet platných smluv 87 Společenství vlastníků jednotek (SVJ) Na základě usnesení Rady města Písek č. 41/14 ze dne , pověřilo město Písek paní Ivanu Adámkovou, k zastupování města Písek v plném rozsahu pro výkon vlastnických práv k jednotkám ve vlastnictví města Písek podle zákona č. 72/1994 Sb., zákon o vlastnictví bytu ve znění pozdějších předpisů a podle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník o bytovém spoluvlastnictví, ve znění pozdějších předpisů. Rozsah a problematika spojená s činností a existencí SVJ je velmi rozsáhlá a založená na pozitivní komunikaci s vlastníky jednotek a spolupráci se správcem DBS Písek. stránka 32 (celkem 143)

33 Počet společenství vlastníků jednotek, kde město Písek vykonává činnost pověřeného vlastníka (předsedy): 139 SVJ. Počet společenství vlastníků jednotek, kde město Písek nevykonává činnost pověřeného vlastníka (předsedy), ale má majetkovou účast: 34 SVJ. Prakticky v převážné většině všech společenství mají prioritní podíl vlastníci fyzické osoby, které rozhodují o správě domu (opravy a rekonstrukce majetku). V roce 2014 bylo v rámci dotačních titulů Integrovaného plánu rozvoje města Písek dokončeno 7 projektů na rekonstrukci výtahů a regeneraci panelových domů. U projektů v rámci již dokončených dotačních titulů Panel, Zelená úsporám a Integrovaného plánu rozvoje města Písek, je příjemce dotace povinen dodržovat tzv. dobu udržitelnosti projektu a zasílat průběžné zprávy poskytovali dotace Oddělení investic a údržby Správa vodohospodářského fondu města Vodohospodářský fond města Písku pro rok 2014 činil 40,860 mil. Kč. Společnost ČEVAK a.s. uhradila za pronájem vodohospodářského majetku města Písku 56,598 mil. Kč s DPH. Hlavní akcí tohoto roku, hrazenou z vodohospodářského fondu města Písku, je rekonstrukce vodovodního a kanalizačního řadu v ulici Šafaříkova a Dobrovského I. etapa (úsek Erbenova ul. ulice Na Houpačkách). Z dalších vodohospodářských akcí většího rozsahu je třeba zmínit rekonstrukci aerace na čistírně odpadních vod, nový výtlačný řad splaškové kanalizace z průmyslové zóny Čížovská do Purkratic (zde je nový výtlačný řad napojen na stávající gravitační kanalizaci), rekonstrukce vodovodního řadu v části města Nábřeží 1. máje a byly zahájeny práce na pokládce nového vodovodního řadu DN 250, uloženého na chodníku železničního mostu přes řeku Otavu u Jitexu. Během roku byly dále provedeny běžné opravy na technologických zařízeních úpravny vody a čistírny odpadních vod. Z hlediska přípravy nových akcí je na rok 2015 připravena projektová dokumentace stavby rekonstrukce vodovodu, kanalizace a nové dešťové kanalizace v Dobrovského ulici (úsek ulice Na Houpačkách Jiráskovo nábřeží). Rok 2014 skončil s úsporou vodohospodářského fondu města Písku ve výši přes 16 mil. Kč Cvičební park u Letního kina v Písku V prostoru Výstaviště vzniklo první workoutové hřiště na veřejném prostranství. Veřejná zakázka byla zadána v souladu s vypracovanou studií regenerace areálu letního kina. Zakázku (návrh prvků + dodávka), s předpokládanou hodnotou ,- Kč včetně DPH a zadanou v otevřeném řízení (pět podaných nabídek), zhotovila společnost Enuma Elis s. r. o., Lannova 2061/8, Praha 1, za cenu ,- Kč bez DPH. Hodnocení nabídek proběhlo ve spolupráci se zástupci spolku FREE WORKOUT PÍSEK z. s. Hřiště bylo slavnostně otevřeno dne stránka 33 (celkem 143)

34 Cvičební park u Letního kina v Písku Vybudování nového sběrného dvora v lokalitě sídliště Portyč Smlouva o dílo na "Vybudování nového sběrného dvora v lokalitě sídliště Portyč - Písek" byla uzavřena se společností Casta dopravní stavby s. r. o., Pražská 467, Písek. Cena dle smlouvy o dílo činila ,- Kč bez DPH. Slavnostní otevření dvora proběhlo dne Sběrný dvůr v lokalitě sídliště Portyč stránka 34 (celkem 143)

35 Sběrný dvůr v lokalitě sídliště Portyč Strojové dovybavení kompostárny v Písku Předmětem dodávky bylo technologické zařízení - kolový nakladač Caterpillar 930 K s příslušenstvím, dodavatelem je Zeppelin CZ s. r. o., Lipová 72, Modletice. Dodávka stroje s příslušenstvím pro kompostárnu vyšla na cenu ,- Kč bez DPH, pořizovaná dodávka byla hrazena 90% za finanční podpory Státního fondu životního prostředí ČR. Příjemce dotace je město Písek, zařízení provozují Městské služby Písek s. r. o. Kolový nakladač Caterpillar 930 K Chodník pro pěší na Putimské Vysoké v Písku Stavba chodníku pro pěší byla zrealizována z důvodu větší bezpečnosti chodců od přejezdu u hl. nádrží (od bývalého areálu podniku Pozemní stavby) k lokalitě rodinných domků na Putimské Vysoké. Chodník v délce cca 300 bm je ze zámkové dlažby, podél chodníku vede veřejné osvětlení. Projektovou dokumentaci zpracoval Ing. Petr Zítek IP Projekt Plzeň. Stavbu provedla firma STRABAG a.s. v ceně ,28 včetně DPH. stránka 35 (celkem 143)

36 Chodník pro pěší na Putimské Vysoké v Písku před stavbou Chodník pro pěší na Putimské Vysoké v Písku po realizaci Povrchová oprava části ulice Za Nádražím v Písku Předmětem této akce byla úprava povrchu místní komunikace v ulici Za Nádražím. Projektovou dokumentaci zpracoval Ing. Zdeněk Herch autorizovaný inženýr dopravních staveb, stavbu provedla firma SWIETELSKY stavební s. r. o. v ceně ,72 Kč včetně DPH. Ulice Za Nádražím v Písku před opravou stránka 36 (celkem 143)

37 Ulice Za Nádražím v Písku po opravě Akce zahájené v roce 2014 s termínem dokončení v roce 2015: Rekonstrukce a modernizace ulic Šafaříkova a Dobrovského I. etapa v Písku Předmětem rekonstrukce je oprava komunikací (komunikace a chodníky pro pěší) a inženýrských sítí (plyn, vodovod, kanalizace, veřejné osvětlení) v úseku od Kolárovy ulice po křižovatku ulic Dobrovského a Na Houpačkách. Projektovou dokumentaci zpracoval Ing. Petr Kaplan (Vera Iconica), České Budějovice, stavbu provádí firma Casta dopravní stavby spol s r. o., cena díla je ,12 Kč. Předpokládaný termín dokončení stavby je na jaře roku Rekonstrukce a modernizace ulic Šafaříkova a Dobrovského stránka 37 (celkem 143)

38 Schrenkův pavilon oprava střechy, omítek a zábradlí Provedena celková rekonstrukce střechy, spočívající v odstranění původní krytiny včetně záklopu, prohlídky a lokální opravy podpůrné konstrukce. Provedení nového záklopu, izolace a nové krytiny z modřínových šindelů. Dále oprava omítek s obnovou nápisu a oprava litinového zábradlí. Zhotovitelem akce byla firma Vertigo Písek s. r. o. Celkové náklady činily ,- Kč, z čehož částku ,- Kč tvořila dotace Jihočeského kraje. Schrenkův pavilon Oprava přemostění v Čechově ulici Byla provedena částečná oprava přemostění mezi kinem Portyč a bytovým domem č. p. 449 v Čechově ulici v Písku. Rozsah opravy: nátěr ocelové konstrukce schodišť, výměna okapního plechu s hydroizolací na krajích přemostění nad vozovkou, výměna odtokového žlábku na straně u bytového domu. Dodavatelem prací byla společnost ROBSTAV k.s. Celkové náklady: ,94 Kč. Oprava přemostění v Čechově ulici Výměna oken a dveří v objektu Nábřeží 1. Máje 2404 Provedena výměna stávajících, již nevyhovujících ocelových oken a dveří za výplně moderní konstrukce, včetně všech souvisejících prací. Dodavatel TODOK s. r. o., celkové náklady ,- Kč. stránka 38 (celkem 143)

39 Oprava objektu Nábřeží 1. Máje 2404 Ostatní akce Akce Dodavatel Náklady [Kč] Oprava zdi u domu U Slona ROBSTAV, k. s ,- Oprava WC radnice II. patro č. p. 112 Ing. Petr Skala ,- Oprava střechy a fasády Tyršova 28 (DPČ) Renostav, s. r. o., Petr Skala ,- Oprava kanalizační přípojky Putimská 156 RE-ING, s. r. o ,- Oprava oken radnice východní průčelí SID Interier, s. r. o ,- Rozvoj Severní průmyslové zóny Písek - Čížová Město Písek založilo průmyslovou zónu v roce 1995 v severní části města v těsné blízkosti silnici I/20 směrem na Prahu, která se postupem času rozrostla na plochu 78 ha (I. etapa 24 ha, II. etapa 39 ha a III. etapa 15 ha). Do současnosti zde vybudovalo své areály 12 společností: ČMO České a Moravské obalovny, s. r. o., Schneider Electric, a.s., HEYCO WERK ČR, s. r. o., s.n.o.p. cz, a.s., BROTEX Z&J, s. r. o., AISIN EUROPE MANUFACTURING CZECH, s. r. o., CSS Spedition, s. r. o., Faurecia Automotive Czech Republic, s. r. o., Kunststoff - Fröhlich GmbH a SMOM CZ, s. r. o., LOVATO, s. r. o. a společnost Grosshauser Invest, s. r. o. Tyto firmy ke konci roku 2014 nabízely pracovní příležitosti pro zaměstnanců. Městu Písek zůstávají ještě volné pozemky pro průmyslovou zástavbu o celkové rozloze cca 12 ha, které jsou v majetku města Písku. Tyto plochy pro průmyslovou výrobu jsou v lokalitě mezi silnicí III/1219 (Písek-Čížová) a Purkraticemi. Pozemky jsou určeny územním plánem k průmyslové zástavbě. stránka 39 (celkem 143)

40 Severní průmyslová zóna Písek - Čížová Oddělení rozvoje Dle znění organizačního řádu s účinností od oddělení rozvoje: zajišťuje přípravu, zadávání, evidenci a kontrolu veřejných zakázek; zajišťuje podklady pro čerpání dotací dle uzavřených smluv; plní úkoly při realizaci strategického plánu rozvoje města; zpracovává materiály koncepčního charakteru dle požadavku orgánů města; připravuje podklady a zpracovává žádosti o dotace, zajišťuje administraci a udržitelnost dotací; koordinuje aktivity jednotlivých odborů při realizaci projektů dotovaných Evropskou unií, je-li toho třeba. Oddělení rozvoje v průběhu roku 2014 zajistilo administraci 50 veřejných zakázek, z nichž zadané zakázky v počtu 36 činily celkovou hodnotu ,57 Kč. Práce s dotačními tituly V uplynulém období byly podány tyto žádosti do operačních programů Strukturálních fondů EU a ostatních programů, v rámci kterých byly z části již přiznány dotace: Regionální operační program NUTS II Jihozápad o Regenerace plovárny u Svatého Václava 1. etapa přiznaná o Rekonstrukce Sladovny 7. etapa Galerie dětský svět přiznaná stránka 40 (celkem 143)

41 o Rekonstrukce a modernizace ulic Šafaříkova a Dobrovského 1. etapa Operační program životní prostředí o Zateplení a výměna oken budovy Městského úřadu, Budovcova 207/6 Program podpory bydlení o Regenerace panelového sídliště Jih v Písku 2. etapa Grantový program JČ kraje o Obnova nemovité kulturní památky Schrenkův pavilon nepřiznaná nepřiznaná přiznaná přiznaná Projekty realizované z dotačních titulů: Cyklostezka Písek Smrkovice dokončeno Odbahnění a obnova a oprava hráze rybníka Karvašinský dokončeno Živec srdce Píseckých hor dokončeno Regenerace panelového sídliště Jih v Písku 2. etapa dokončeno Obnova nemovité kulturní památky Schrenkův pavilon dokončeno Rekonstrukce technické památky Sladovna na expozici sladovnictví 2015 Rekonstrukce Sladovny 7. etapa Galerie dětský svět 2015 Regenerace plovárny u Svatého Václava 1. etapa 2015 Po ukončení realizace projektů podpořených dotací oddělení sleduje dobu udržitelnosti: Revitalizace ploch Na Výstavišti v Písku 1. etapa do roku 2014 Výstavba autobusové zastávky v Budějovické ulici v Písku do roku 2014 Písek regenerace centrální zóny Bakaláře do roku 2014 Obnova soustavy retenčních nádrží na Americe do roku 2014 Obnova soustavy Klášterských rybníků do roku 2015 Vybudování stanovišť podzemních kontejnerů na tříděný odpad do roku 2015 Písek zpřístupnění věže Děkanského kostela do roku 2015 Technologické centrum a elektronická spisová služba města Písek do roku 2017 Vybudování Sportovně komunitního centra v Písku do roku 2017 Písek Otavská cyklostezka - 1. etapa do roku 2018 Písek Otavská cyklostezka - 2. etapa do roku 2019 Písek Otavská cyklostezka - 3. etapa do roku 2019 Cyklostezka Písek Smrkovice do roku 2019 Odbahnění a obnova a oprava hráze rybníka Karvašinský do roku 2019 Živec srdce Píseckých hor do roku 2019 Integrovaný plán rozvoje města Písek zóna Portyč do roku 2021 Zelené brány Píseckých hor 1. část do roku 2023 Integrovaný plán rozvoje města Písek zóna Portyč (IPRM) Revitalizace sídliště Portyč 2. etapa začala předáním staveniště v říjnu Po několikaměsíčních průtazích s výběrovým řízením na zhotovitele stavby byla podepsána Smlouva o dílo s firmou STRABAG, a. s., cena skutečně provedených stavebních prací je ,27 Kč. Cena projektu Revitalizace sídliště Portyč Písek 2. etapa činí ,53 Kč. Projekt je realizován v rámci Integrovaného programu města Písek zóna Portyč a je z 85% hrazen z Integrovaného operačního programu. Podíl města Písku je ,88 Kč, jedná se tak o největší projekt, který město Písek dokončilo v letošním roce. Revitalizace sídliště spočívá v úpravách veřejných prostranství, komunikací, parkovacích míst a chodníků, osazuje se nové veřejné osvětlení a upravuje zeleň, včetně chodníčků v zeleni a odpočinkových ostrůvků, které budou osazeny lavičkami, přístřešky na kontejnery pro tříděný a směsný odpad. stránka 41 (celkem 143)

42 V této etapě bude dále přemístěna a nově vybudována autobusová zastávka na ulici Pražská, nově vytvořeno 50 parkovacích míst. Ve vnitrobloku Pěník vznikne nové dětské hřiště. Revitalizace sídliště Portyč 2. etapa V roce 2015 zahájí město realizaci projektu Revitalizace sídliště Portyč Písek 3. etapa s celkovými náklady 6,3 mil. Kč. Projekt bude dokončen do Regenerace panelového sídliště Jih 1. etapa Dne byla zahájena Regenerace panelového sídliště Jih v Písku - 2. etapa. V rámci této investiční akce, jejíž realizace probíhala v období červenec prosinec Regenerována byla oblast centrální části prostranství ohraničená ulicemi Truhlářská a třídou Přátelství a od bývalé kašny až po ulici Nádražní. stránka 42 (celkem 143)

43 V rámci stávající druhé etapy byla provedena celková rekonstrukce chodníků. Nevyhovující stav chodníků, spočívající v nerovném krytu z betonových dlaždic, byl nahrazen povrchem z betonové zámkové dlažby. V projektu regenerace sídliště bylo pamatováno i na obnovu veřejného osvětlení, kdy pro osvětlení hlavního chodníku jsou použita LED svítidla se silniční optikou. Prostor byl doplněn také o nový mobiliář (lavičky, odpadkové koše atd.). Čekárna na autobusové zastávce taktéž doznala změn. Nevyhovující přístřešek byl odstraněn a byl nahrazen novým modulovým přístřeškem. Povrch chodníku od silnice byl opatřen liniovým vedením pro zrakově postižené osoby navádění k zastávce MHD. Neméně významnou změnou byla sanace rampy u zastávky Nádražní. Byla zhotovena nová bezbariérová rampa, zbudovaný chodník navazuje na upravený chodník u autobusové zastávky pod rampou a stávající chodník do sídliště. Do Domu služeb je tak umožněn oboustranný bezbariérový přístup. Regenerace sídliště byla završena ozeleněním ploch. Betonové plochy s truhlíky byly nahrazeny plochami s vegetací, nízkými a středně vysokými výsadbami keřů, volně rostoucími skupinami keřů, solitérními stromy. Podél hlavního chodníku je vysázená jednostranná alej, která tvoří dominantu centra této části sídliště. Zhotovitelem díla byla stavební firma Casta dopravní stavby, s. r. o. Náklady na regeneraci panelového sídliště této druhé etapy činily ,- Kč včetně DPH. Z dotačního programu Ministerstva pro místní rozvoj Město Písek obdrželo částku 4 mil. Kč; ostatní prostředky byly plně hrazeny z rozpočtu města. Regenerace panelového sídliště Jih 1. etapa stránka 43 (celkem 143)

44 Regenerace panelového sídliště Jih 1. etapa ŽIVEC SRDCE PÍSECKÝCH HOR usměrnění návštěvnosti a bezpečnosti v oblasti lokality Živec-Písecké hory Dne město Písek zahájilo realizaci výstavby zpřístupnění bývalého živcového lomu v Píseckých horách včetně vybudování přístupového chodníčku s vyhlídkovou terasou a dřevěného oplocení po celém obvodu lomu. Město taktéž pamatovalo na návštěvníky, turisty a cyklisty v případě nepříznivého počasí. V rámci projektu bylo vybudováno kryté cykloparkoviště, které má podobu dřevěného altánu s otevřeným ohništěm a posezením. Vše bylo vybudováno již Slavnostní otevření proběhlo dne Cílem projektu je zvýšení společenské hodnoty lesů, posílení rekreační funkce lesa, rozšíření návštěvnosti území, posílení turistické infrastruktury a vytvoření nových turistických produktů pro všechny návštěvníky lesního komplexu Živec. Zhotovitelem díla byla společnost KAISER s. r. o. Náklady tohoto projektu činily ,- Kč včetně DPH. Z Programu rozvoje venkova ČR byla prostřednictvím Státního zemědělského intervenčního fondu přiznaná dotace ve výši ,- Kč; ostatní prostředky byly hrazeny z rozpočtu města. Projektový zásobník města Písku Projektový zásobník schválila rada města a následně zastupitelstvo města v lednu Nově bude projektový zásobník sloužit jako podklad Strategického plánu a stane se jeho součástí. stránka 44 (celkem 143)

45 ŽIVEC SRDCE PÍSECKÝCH HOR usměrnění návštěvnosti a bezpečnosti v oblasti lokality Živec-Písecké hory Strategický plán rozvoje města V roce 2013 započala příprava na zpracování nového strategického plánu rozvoje města. Vzhledem k stavu příprav nového programovacího období pro Českou republiku byly práce na dokumentu strategického plánu v roce 2013 přerušeny a opětovně zahájeny v průběhu roku V polovině roku 2014 byly realizovány kroky vedoucí k výběru zhotovitele projektu Strategický plán a tvorba koncepce města Písek do roku Na základě usnesení č. 712/14 rady města o určení dodavatele byly před koncem roku zahájeny činnosti na tvorbě strategického plánu města Písek. Program obnovy venkova Ve spolupráci s Jihočeským krajem a v rámci obcí s rozšířenou působností Písek, byly administrovány žádosti o dotaci čtyřiceti devíti obcí a pěti svazků obcí směřovaných do Programu obnovy venkova na rok 2014 v počtu 79 žádostí. Na tuto činnost poskytl Jihočeský kraj městu Písek dotaci ve výši ,- Kč. Do tohoto programu bylo celkem podáno 79 žádostí a jednotlivé obce a svazky obcí získaly dotační finanční prostředky v celkové výši cca tis. Kč. Od roku 2015 administruje Program obnovy venkova Krajský úřad Jihočeského kraje. stránka 45 (celkem 143)

46 4.4. ODBOR VÝSTAVBY A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Odbor výstavby a územního plánování plnil v roce 2014 úlohu nejen obecného stavebního úřadu na správním území města (včetně osad Hradiště, Nový Dvůr, Semice, Smrkovice) a na území dalších 20 obcí s 51 osadami od Albrechtic přes Předotice až na Zvíkovské Podhradí, ale zajišťoval i výkon funkce státní památkové péče, pořizovatele územně plánovacích dokumentací a územně plánovacích podkladů pro město Písek a v rámci přenesené působnosti obce i pro celé správní území zahrnující kromě města Písek 48 okolních samosprávných obcí. Personální zajištění odboru Vedoucí odboru 1 Oddělení výstavby města a obcí 8 Oddělení územního plánování a památkové péče 6 Úsek dokumentace a správy archivu 2 Celkem Oddělení výstavby města a obcí Odbor vede (a rozhoduje při nich) zejména následující správní řízení: územní řízení pro všechny druhy staveb (umístění staveb a jejich změn, využití území, ochranná pásma a chráněná území, stavební uzávěra, dělení a zcelování pozemků); ohlašování staveb; stavební řízení; povolování reklamních a propagačních zařízení; řešení údržby a užívání staveb (při kolaudačních řízeních, změnách v užívání staveb, nařizování údržby); výkon státního stavebního dozoru; řešení správních deliktů a přestupků za porušování stavebního zákona; vyvlastňovací řízení; vydávání posudků a vyjádření; spravování archivu dokumentace staveb na celém správním území a poskytování informací včetně nahlížení do dokumentace oprávněným osobám; uzavírá se stavebníky veřejnoprávní smlouvy o umístění a provedení stavby. Celkový počet podání za rok 2014 byl Od začátku roku 2007 pravomoci obcí, které vydávaly stavební povolení na úpravy jednoduchých staveb a ty následně i kolaudovaly, přijímaly ohlášení a zajišťovaly výkon státního stavebního dohledu, přešly v plném rozsahu na stavební úřad MěÚ Písek. Zdejší stavební úřad vede a rozhoduje správní řízení ve stavebních záležitostech jak pro město Písek a jeho části (Hradiště, Nový Dvůr, Semice, Smrkovice, Purkratice), tak i pro 20 samostatných obcí a jejich 51 osad. Celkový počet podání včetně struktury je patrný v níže uvedené tabulce. Odbor výstavby řeší i značnou část sousedských sporů, kdy pod záminkou stavební činnosti, a to někdy již dávno minulé, jsou řešeny vzájemné několikaleté spory. stránka 46 (celkem 143)

47 Celkový počet podání za rok Z toho územní řízení 185 územní souhlas 224 stavební řízení 215 ohlašování staveb 228 kolaudační rozhodnutí a souhlas 278 odstraňování staveb 25 ostatní rozhodnutí 51 Provedení zápisů nových staveb a jejich změn do RUIAN 368 Oddělení výstavby archivuje úřední spisové složky včetně projektové dokumentace jak ve svých kancelářích na MěÚ Písek, tak i v nově přiděleném archivu v budově města Písek, na Velké náměstí č. p. 1. Jako obecný stavební úřad v roce 2013 řešil mnoho staveb investiční výstavby, ať již vydáním územního rozhodnutí, tak i vydáním stavebního povolení souhlasů, kolaudací či jiných rozhodnutí. K těm významnějším v jednotlivých kategoriích bytové, občanské i technické vybavenosti a průmyslové patří například: Bytové stavby Stavby územně rozhodnuté o RD, garáže, přístavby a nástavby Písek, Heřmaň, Kestřany, Smrkovice, Oldřichov, Semice, Čížová, Albrechtice nad Vltavou, Nová Třešně, Dobev. Stavby povolené o Viladomy ulice Pod Horami, Písek změna stavby; o Zateplení bytového domu ul. dr. M. Horákové 1642 a 1720; o Obytné soubory RD Hradiště, Smrkovice, Sv. Václav, Písek město; o Samostatné RD Vrcovice, Nová Třešně, Heřmaň, Oslov, Albrechtice nad Vltavou, Kluky, Čížová, Oldřichov a další; o Chaty Újezd u Albrechtic nad Vltavou; o Statické zajištění domu U slona o RD přístavby, nástavby, drobné stavby a vedlejší stavby. Stavby kolaudované o Obytný soubor rodinných domků lokalita Svatý Václav a Hradiště; o Rodinné domy Kluky, Humňany, Oslov, Ražice, Zvíkov a další; o Rodinné domy Písek, půdní vestavby a nástavby bytových domů; o Chaty Újezd u Albrechtic nad Vltavou; o Zateplení bytového domu Dr. M. Horákové; o Obytný soubor rodinných domků Čížová; o 8 b. j. Lesnická ulice Písek; o Rodinné domy Neklanova ulice; o RD Albrechtice nad Vltavou. stránka 47 (celkem 143)

48 Rodinný dům Pod Šobrovnou Rodinný dům Neklanova ul. Viladomy v ulici Pod Horami Stavba chaty Újezd u Albrechtic nad Vltavou Zateplení bytového domu 8 b. j. Lesnická ul. Písek stránka 48 (celkem 143)

49 Chata Újezd u Albrechtic nad Vltavou Rodinný dům Semice Stavby občanské vybavenosti Stavby územně rozhodnuté o Čerpací stanice CNG Písek; o Vydlaby skládka TKO, 5. etapa; o Novostavba prodejny nábytku Písek. Stavby povolené o Oprava plaveckého stadionu Písek; o Horní Záhoří rekonstrukce kostela sv. Michaela; o Novostavba prodejny nábytku Písek; o Vydlaby skládka TKO, 4. etapa; o Ražice přestavba špejcharu na volnočasové aktivity; o Čerpací stanice CNG Písek; o Propojovací chodba ZŠ Edvarda Beneše; o Umělé hřiště Putim. Stavby kolaudované o Revitalizace sídliště Portyč 2. etapa; o SOU Samoty modernizace; o Prodejna automobilů Nepodřice; o Čerpací stanice CNG Písek; o Propojovací chodba ZŠ Edvarda Beneše; o ZŠ Záhoří zateplení budovy, o Umělé hřiště Putim; o Vinotéka Žižkova; o Rekonstrukce ZUŠ Písek; o Sběrný dvůr Topělecká. Vinotéka Žižkova Restaurace Kozlovna stránka 49 (celkem 143)

50 Sběrný dvůr Topělecká Umělé hřiště Putim Prodejna automobilů Kápl Nepodřice Rekonstrukce ZUŠ Písek Stavby dopravní a technické vybavenosti Stavby územně rozhodnuté o Rozšíření rychlostní silnice R4 u Mirotic; o Připojovací pruh I/20 u hřebčince; o Hradiště lávka pro pěší; o Optická síť Twigonet ; o Veřejné osvětlení sídliště Portyč; o Infrastruktura Putim; o Rekonstrukce ulic Šafaříkova Dobrovského; o Revitalizace sídliště Portyč 3. etapa. Stavby kolaudované o Revitalizace sídliště Portyč 2. etapa; o Regenerace panelového sídliště JIH; o Nové rozvody VN, NN a trafostanice el. energie; o Veřejné osvětlení Svatý Václav. stránka 50 (celkem 143)

51 Připojovací pruh silnice I/29 na I/20 u hřebčince Veřejné osvětlení Svatý Václav Regenerace panelového sídliště JIH Infrastruktura Putim Stavby pro průmysl a zemědělství Stavby územně rozhodnuté o Výrobní hala AISIN. Stavby povolené o Výrobní hala AISIN; o Novostavba areálu Švec Nepodřice; o Hala PROLOOK Písek; o Přístavba teletníku Zlivice; o Výrobní hala UNITERM Putim; o Výstavba skladových sil Vlastec. Stavby kolaudované o Výrobní hala AISIN; o Výrobní hala RIVETEC Písek; o Výrobní hala Tukleky; o Výrobní hala UNITERM Putim; o Hala HEYCO; o Zkušební stanice Kluky; o AGRO Záhoří sila Vlastec; o Výstavba skladových sil Vlastec. stránka 51 (celkem 143)

52 Výstavba skladových sil Vlastec Hala HEYCO Písek Výrobní hala UNITERM Putim Výrobní hala AISIN Písek Oddělení územního plánování a památkové péče Oddělení zajišťuje: úřad územního plánování výkon státní správy pro území ORP Písek podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (stavebního zákona). Úřad územního plánování zajišťuje výkon pořizovatele územně plánovacích podkladů pro ORP Písek (územně analytické podklady - ÚAP), územně plánovacích podkladů (územní studie - ÚS) pro město Písek, územně plánovacích podkladů (ÚS) na základě žádosti obcí správního území ORP Písek, územně plánovacích dokumentací (ÚPD) pro město Písek a ÚPD pro obce správního území ORP Písek na základě jejich žádosti. Dále pořizuje vymezení zastavěného území na žádost obcí ve správním území, je dotčeným orgánem z hlediska uplatňování záměrů územního plánování. Spravuje archiv územně plánovací dokumentace a na základě pověření krajského úřadu vkládá data do evidence územně plánovací činnosti za ORP Písek; orgán státní památkové péče výkon státní správy pro území ORP Písek podle zákona č. 20/1987 Sb. o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Z hlediska samosprávy zajišťuje péči o údržbu památek vedených na kapitole odboru výstavby a územního plánování, zajišťuje agendu příslušných programů Ministerstva kultury (program Regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón a program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností). Z hlediska státní správy pracovníci památkové péče také vedou evidenci válečných hrobů a pietních míst podle zákona č. 122/2004 Sb., o válečných hrobech a pietních místech, ve znění pozdějších předpisů; stránka 52 (celkem 143)

53 činnost městského architekta pro území města Písek, zejména při posuzování investičních aktivit na území města Písek, reklamních a obdobných zařízení, zpracovávání územních a jiných podkladů a vyhlašování architektonických soutěží, zajišťuje funkci sekretáře komise pro urbanismus a rozvoj města; vydávání koordinovaných stanovisek a koordinovaných závazných stanovisek za MÚ Písek; správu a údržbu geografického informačního systému Úřad územního plánování Aktivity na úseku územního plánování pro město Písek Přehled pořizování územně plánovací dokumentace 1 2 Název ÚPD - na základě usnesení č. 128/12 zastupitelstva města Písek ze dne pořídil úřad územního plánování Návrh územního plánu Písek - podle 52 odst. (1) stavebního zákona ve vazbě na ustanovení 171 až 174 zákona č. 500/2004 Sb., o správním řízení, ve znění pozdějších předpisů (správní řád) se dne konalo veřejné řízení o návrhu územního plánu Písek - na základě usnesení č. 568/14 zastupitelstva města Písek ze dne pořídil úřad územního plánování návrh územní studie Písek - Nad Cihelnou proběhlo veřejné projednání této územní studie Fáze pořízení Datum schválení návrh - Urbanistická koncepce Hlavní zásadou urbanistické koncepce ÚP Písek je zachování kontinuity vývoje výjimečné sídelní struktury a obnova dochovaných hodnot při nabídce možností jejího adekvátního rozvoje s respektováním vysokých kvalit přírodního prostředí. Návrh tak sestává nejen z vymezení zastavitelných ploch pro novou výstavbu, ale přednostně z návrhu regenerace stávajících fondů i ostatních tradičních prvků a hodnot urbanistické struktury. Zároveň návrh ÚP Písek vychází z urbanistických a kompozičních zásad, zakotvených již v předcházející bohaté územně plánovací dokumentaci (první regulační plán byl schválen již roku 1882!), které jsou kontinuálně naplňovány a koncepčně rozvíjeny podle současných potřeb a možností. Základní koncepce rozvoje řešeného území tedy potvrzuje návrh uspořádání území, respektující dané limity a přesto vytvářející dostupnými územně technickými prostředky podmínky pro udržitelný rozvoj území. ÚP řeší správní území města, zahrnuje tedy celé správní území města Písek, tzn. k. ú. Písek, Hradiště u Písku, Nový Dvůr u Písku, Semice u Písku a Smrkovice. Žádná plocha ve správním území města nezůstane bez funkční náplně. Řešené území je vymezeno hranicí správního území. stránka 53 (celkem 143)

54 Hlavní výkres pro veřejné projednání návrhu územního plánu Písek Urbanistická koncepce územní studie Písek Nad Cihelnou Cílem územní studie Písek Nad Cihelnou je prověřit možnosti a podmínky realizace staveb v řešeném území a zároveň stanovit podmínky pro rozhodování v území. Jedná se zejména o vymezení ploch a jejich využití, umístění a prostorové uspořádání staveb ve vztahu k ochraně krajinného rázu, řešení veřejné dopravní a technické infrastruktury a veřejných prostranství včetně zeleně. Územní studie bude tedy po schválení možnosti jejího využití a implementace do nového Územního plánu Písek sloužit jako podklad pro rozhodování v daném území. stránka 54 (celkem 143)

55 Územní studie Písek Nad Cihelnou Přehled administrativní činnosti: vyjádření z hlediska ÚPnSÚ Písek 75 vyjádření; materiál do rady města , , , ; materiál do zastupitelstva města: o vyhodnocení připomínek k návrhu ÚP Písek (informace), územní studie; o podnět ke zrušení RP Výstaviště; o určení zastupitele ke spolupráci na pořizování ÚPD. Aktivity na úseku územního plánování pro obce ORP Písek Obce, pro které úřad územního plánování vykonává funkci pořizovatele územně plánovací dokumentace, územně plánovacích podkladů a dotčeného orgánu z hlediska uplatňování záměrů územního plánování: Albrechtice nad Vltavou, Boudy, Cerhonice, Čimelice, Čížová, Dobev, Dolní Novosedly, Drhovle, Heřmaň, Horosedly, Kestřany, Kluky, Kožlí, Králova Lhota, Křenovice, Lety, Minice, Mirotice, Mirovice, Mišovice, Myslín, Nerestce, Nevězice, Olešná, Orlík nad Vltavou, Oslov, Ostrovec, Paseky, Podolí I, Probulov, Protivín, Předotice, Putim, Rakovice, Ražice, Slabčice, Skály, Smetanova Lhota, Tálín, Temešvár, Varvažov, Vlastec, Vojníkov, Vráž, Vrcovice, Záhoří, Zvíkovské Podhradí, Žďár. stránka 55 (celkem 143)

56 Stav územně plánovací dokumentace obcí K závěru roku 2014 měla platný územní plán sídelního útvaru (ÚPnSÚ) 1 obec, územní plán obce (ÚPO) 32 obcí, územní plán (ÚP) 9 obcí, rozpracováno bylo 23 územních plánů, 2 změny ÚPO, 1 změna ÚP a 1 územní studie. Zpracovány byly 2 zprávy o uplatňování ÚP. V průběhu roku 2014 požádaly o pořízení nového územního plánu 3 obce, 1 obec o pořízení úpravy směrné části ÚPO, 1 obec o pořízení územní studie. Byl vydán 1 územní plán, 2 změny ÚPO a schválena 1 zpráva o uplatňování ÚP. Stav územně plánovací dokumentace Územní plány sídelních útvarů a územní plány obcí musí být nejpozději do nahrazeny územními plány ve smyslu stavebního zákona, jinak pozbývají platnosti. Přehled administrativní činnosti pro obce správního území: vyjádření z hlediska územně plánovací dokumentace 290 vydaná koordinovaná závazná stanoviska 2 vydaná koordinovaná stanoviska 2 stránka 56 (celkem 143)

57 Územně analytické podklady Během roku 2014 došlo, v souladu se stavebním zákonem, k úplné aktualizaci územně analytických podkladů (dále jen ÚAP) včetně rozboru udržitelného rozvoje území. Výstupy z úplné aktualizace ÚAP jsou k dispozici na webových stránkách města Písku: Odbory městského úřadu > Odbor výstavby a územního plánováni > Oddělení územního plánování a památkové péče > Územně analytické podklady. Úplnou aktualizaci ÚAP obdržely všechny stavební úřady ORP Písek a byly aktualizované ÚAP předány Krajskému úřadu Jihočeského kraje v souladu se stavebním zákonem. V průběhu roku 2014 byly ÚAP průběžně aktualizovány a zpřesňovány na základě nových údajů o území poskytované vlastníky technické a dopravní infrastruktury a průzkumu území. Bylo provedeno celkem 195 aktualizací a u řady jevů byla zpřesněna nebo doplněna atributová část. ÚAP byly v průběhu roku 2014 poskytovány k pořízení změny nebo nového územního plánu. Celkem byly pro tento účel vydány patnácti obcím a městům datové sady ÚAP ve formátech GIS a CAD. Výřez z problémového výkresu 2014 stránka 57 (celkem 143)

58 V průběhu roku 2014 jsme se podíleli na přípravě nového celokrajského portálu územně analytických podkladů. V září 2014 byly Krajskému úřadu Jihočeského kraje poskytnuty veškeré jevy územně analytických podkladů tak, aby mohl být zahájen přechod na zcela nový datový model pro digitální zpracování sledovaných jevů územně analytických podkladů v GIS, který si vyžádal připravovaný celokrajský portál ÚAP a jehož zahájení zkušebního provozu je plánováno na počátek roku Orgán státní památkové péče Výkon státní památkové péče Správní území pro výkon agendy státní památkové péče zahrnuje celé území ORP Písek a nachází se v něm 2 městské památkové zóny, 6 vesnických památkových zón a 2 krajinné památkové zóny a dále 21 památkových ochranných pásem. V rámci ORP Písek je také evidováno 358 nemovitých a 392 movitých kulturních památek. V rámci této agendy bylo v roce 2014 vydáno: Všech správních rozhodnutí 200 Závazných stanovisek 44 Vyjádření archeologie 297 Vyjádření ostatní 42 Počet všech úkonů celkem 583 Počet podaných odvolání 1 potvrzeno Péče o památky na kapitole odboru výstavby a územního plánování V rámci péče o památky ve městě bylo vynaloženo celkem ,- Kč: Pomník Padlým u Melegnana a Solferina v Písku celkový restaurátorsko-konzervační zásah; Kříž na Kamenném mostě (kopie) očištění a konzervace; Originál plastiky Neptuna z Palackého sadů - restaurátorsko-konzervační zásah. Administrace programů ministerstva kultury S cílem získat finanční prostředky ze státního rozpočtu jsou Programy regenerace Městské památkové zóny Písek Ministerstvu kultury ČR předkládány od roku Za tuto dobu Město Písek získalo ze státního rozpočtu finanční prostředky ve výši ,- Kč. Zařazeno v rámci Programu regenerace 2014 Státní příspěvek Příspěvek města soukromým vlastníkům Podíl vlastníků Celkem náklady 3 akce ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč Od roku 2008 administruje město Písek také program Podpory obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností. Za tuto dobu bylo pro území ORP poskytnuto celkem ,- Kč. stránka 58 (celkem 143)

59 Zařazeno v rámci programu Podpora obnovy KP 2014 Státní příspěvek Podíl vlastníků Celkem náklady 3 akce ,- Kč ,- Kč ,- Kč Válečné hroby Agenda válečných hrobů na území v působnosti města Písku obsahuje evidenci 332 hrobů. Tato evidence je průběžně doplňována Kontrolní činnost Odbor výstavby a územního plánování provádí kontrolní činnost dle ustanovení příslušných speciálních zákonů. Na úseku obecného stavebního úřadu a úřadu územního plánování je prováděn statní stavební dohled dle zákona č. 183/2006 Sb., zákona o územním plánování a stavebním řádů, ve znění pozdějších předpisů a na úseku státní památkové péče podle ustanovení zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. stránka 59 (celkem 143)

60 4.5. ODBOR DOPRAVY Odbor dopravy zajišťuje v přenesené působnosti výkon státní správy a úseku dopravy, silničního hospodářství a provozu na pozemních komunikacích. Agendu odboru dopravy v roce 2014 vykonávalo, včetně vedoucího odboru, 16 úředníků, kteří jsou rozděleni do dvou oddělení: oddělení dopravy a silničního hospodářství; oddělení dopravně správních agend. Personální zajištění odboru Vedoucí odboru 1 Oddělení dopravy a silničního hospodářství 5 Oddělení dopravně správních agend registr vozidel 5 Oddělení dopravně správních agend registr řidičů 3 Oddělení dopravně správních agend zkušební komisaři 2 Celkem Oddělení dopravy a silničního hospodářství Vykonává agendu: silničního správního úřadu pro silnice II. a III. třídy a pro místní a veřejně přístupné účelové komunikace; speciálního stavebního úřadu pro silnice II. a III. třídy a pro místní a veřejně přístupné účelové komunikace; dopravního úřadu pro městskou hromadnou dopravu, taxislužbu a stanice měření emisí; stanovuje místní a přechodnou úpravu provozu (dopravní značení a dopravní zařízení) na silnicích II: a III. třídy a na místních komunikacích; vykonává agendu BESIP; řeší správní delikty zjištěné při nízkorychlostním kontrolním vážení silničních vozidel na silnicích I. až III. třídy. Základní statistické údaje činnosti oddělení dopravy a silničního hospodářství: Celkem vypraveno písemností Počet vydaných rozhodnutí 519 Počet odvolání 2 Počet zrušených rozhodnutí 0 Z toho některé konkrétní úkony vykonávané oddělením dopravy a SH: Státní odborný dozor v SH 19 Počet stanovení místní a přechodné úpravy provozu (dopravní značení) 207 Správní úkony v taxislužbě a stanicích měření emisí 109 Státní odborný dozor v taxislužbě a stanicích měření emisí 14 Státní dozor a ostatní opatření v městské hromadné dopravě 3 stránka 60 (celkem 143)

61 Silniční hospodářství Poměrně novým a stále častěji vyžadovaným úkonem na úseku silničního hospodářství je osvědčování existujícího právního stavu anebo rozhodování sporů mezi zúčastněnými stranami o právních otázkách spojených s existencí a užíváním veřejně přístupných účelových komunikací. K tomu nově přistupuje i obdobná agenda v souvislosti se zákonem o církevních restitucích, kdy Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Lesy ČR a jiné státní instituce požadují vydávání osvědčení o způsobu užívání pozemků jako veřejné dopravní cesty a o existenci staveb pozemních komunikací na těchto pozemcích. Jelikož se výsledek těchto řízení obvykle dotýká majetkových práv zúčastněných osob, jedná se vesměs o velmi náročná, složitá a zdlouhavá řízení končící zpravidla podáním řádných či mimořádných opravných prostředků a nezřídka i podáním žalob u soudu, v jejichž rámci jsou pak naše prvoinstanční rozhodnutí zevrubně a velmi podrobně přezkoumávána. Takovýto složitější případ byl v roce 2014 řešen v lokalitě Nový Dvůr. Další spory byly posuzovány například v katastrálním území Mirotice, Rakovice, Nová Ves u Čížové, Slabčice, Svatonice, Křenovice, Písecká Smoleč, atd. Taktéž složitější a časově náročnější postup je na základě metodiky ministerstva dopravy a související judikatury aplikován v případech stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích, kdy je zasahováno do práv a povinností zúčastněných stran v souvislosti s umísťováním dopravních značek a zařízení. Postup s využitím tzv. opatření obecné povahy podle části VI. správního řádu bylo nutno užít v roce 2014ve 12 případech Vraky a dlouhodobě odstavená vozidla Také v roce 2014 pokračoval pozitivní trend z předchozího období let 2011 až 2013, kdy jsme se intenzivně věnovali dlouhodobému a systematickému řešení problematiky vraků a dalších vozidel nesplňujících předpisy k provozu na pozemních komunikacích, které byly dlouhodobě odstaveny na místních komunikacích na území města. Z níže uvedeného grafu jsou jednoznačně patrné pozitivní výsledky systematické práce odboru v předchozích letech, cíleně zaměřené do uvedené oblasti. Tomuto trendu napomáhá i dobrá spolupráce s Městskou policií v oblasti prevence. V roce 2014 bylo vlastní činností řešeno jedno dlouhodobě odstavené vozidlo, které bylo dočasně technicky nezpůsobilé k provozu z důvodu neplatné technické kontroly vozidla na místních komunikacích v územním obvodu města Písek. Zjištěnému vlastníku vozidla byla odeslána výzva k odstranění vozidla z pozemní komunikace, na kterou vlastník vozidla obratem zareagoval a vozidlo z komunikace odstranil. V dalším případě se pak zjištěnému vlastníkovi vozidla výzvu nepodařilo doručit a případ zůstává v řešení. Klesající trend v počtu oznámených vraků a dlouhodobě odstavených vozidel je nejlépe patrný z přiloženého grafu ve srovnání počtu případů z let 2010 až Lze však očekávat, že v roce 2015 se situace výrazně zhorší, a to v důsledku novely zákona č. 56/2001 Sb., o technických podmínkách provozu, neboť do musí všichni vlastnící a provozovatelé motorových vozidel, kteří doposud nesplnili svou registrační povinnost a jejich vozidla se nacházejí v tzv. polopřevodu, tento registrační úkon dokončit. Vozidlům, jejichž vlastníci tuto povinnost ve stanovené lhůtě nesplní, registrace k provozu na pozemních komunikacích ze zákona trvale a nevratně zanikne a lze důvodně předpokládat, že tato vozidla pak zůstanou odložená na veřejných prostranstvích. stránka 61 (celkem 143)

62 Počet oznámených a odstraněných vozidel Taxislužba V oblasti taxislužby nadále pokračuje přeregistrace dopravců podle tzv. velké novely zákona o silniční dopravě č. 111/1194 Sb. z května Co se týče působnosti zdejšího odboru dopravy jako dopravního úřadu pro taxislužbu, byla do naší působnosti nově zahrnuta i smluvní osobní doprava vozidly do 9 osob včetně řidiče (mikrobusy). Dále byl do taxislužby zahrnut i odvoz zákazníka jeho vlastním vozidlem, což je služba známější pod pojmem drink servis. Zatím spíše kuriozitou, kterou však novelizovaný zákon o silniční dopravě také umožňuje, je poskytování taxislužeb na motocyklu, popřípadě na čtyřkolce nebo na sněžném skútru. K zásadní změně došlo i v oblasti evidence, když se od dopravců provozujících taxislužbu oddělila skupina řidičů vozidel taxislužby, což v praxi znamená, že držitel průkazu řidiče taxi-služby může být nově zaměstnán jako řidič u více dopravců současně. Novým problémem při vyřizování žádostí o vydání oprávnění a průkazu pro řidiče taxislužby se stala skutečnost, že zákon požaduje, aby příští řidič vozidla taxislužby byl spolehlivý ve smyslu ustanovení 9 zákona o silniční dopravě. Je přitom poměrně alarmující skutečnost, že nemalá část žadatelů o vydání oprávnění a průkazu řidiče taxislužby tyto podmínky nesplňuje. V současné době je v evidenci našeho odboru dopravy registrováno 46 dopravců (z toho 22 aktivních), 46 vozidel taxislužby a 88 řidičů taxislužby Městská autobusová doprava (MHD) Rok 2014 byl již čtvrtým rokem s fungujícím systémem elektronického odbavování cestujících ve vozidlech MHD Písek pomocí čipových karet. Systém čipových karet umožňuje mimo jiné získat úplný přehled o počtu přepravených cestujících a o obsazenosti jednotlivých spojů a nejméně vytížené spoje je pak možné navrhnout z ekonomických důvodů ke zrušení. Koncem roku 2014 byly uvedeny do provozu dvě zrekonstruované autobusové zastávky MHD s čekárnami, a to v ulicích Nádražní a Pražská, které byly vybudovány v souvislosti se stavbami Regenerace panelového sídliště JIH v Písku 2. etapa a Revitalizace sídliště Portyč Písek - 2. etapa. Nejen tyto, ale všechny nově budované zastávky jsou již standardně vybaveny speciálními obrubníky určenými pro obsluhu zastávky nízkopodlažními autobusy. Současně byly na těchto nových autobusových zastávkách a dále též na stávající zastávce v ulici Na Houpačkách osazeny prosklené čekárny s lavičkami jako zázemí pro cestující. stránka 62 (celkem 143)

63 MHD - nové autobusové zastávky a čekárny Speciální stavební úřad Do působnosti speciálního stavebního úřadu v roce 2014 citelně zasáhla novela stavebního zákona a nutno říci, že velmi nešťastně, protože úpravou ustanovení 105 je stavebník nově povinen k ohlášení stavebních úprav připojit mimo jiné také písemný souhlas všech vlastníků sousedních pozemků. Délka liniových komunikačních staveb přitom často bývá i několik kilometrů, takže se počet sousedních pozemků v tomto úseku se může pohybovat v řádu stovek. V praxi to znamená, že stavebník i při běžné opravě krytu vozovky musí opatřit písemné souhlasy stovek fyzických a právnických osob, přičemž při podání žádosti o vydání stavebního povolení tuto podmínku paradoxně splnit nemusí. Tato vada zákona se v důsledku projevuje tak, že stavebník i v případě drobné stavební úpravy, pro kterou by stačilo ohlášení, raději požádá o stavební povolení, neboť podmínku písemného souhlasu tolika sousedů není schopen splnit. stránka 63 (celkem 143)

64 To však má značné dopady do práce zdejšího odboru vyjádřené v přiložené tabulce nárůstem počtu administrativně složitých a tím i časově náročných stavebních řízení i následných kolaudací a naopak snížením počtu podstatně jednodušších ohlášení stavebních úprav. Typ řízení Stavební řízení a změny staveb Trvalé a předčasné užívání staveb Ohlášení stavebních úprav Opatření podle stavebního zákona celkem Z námi povolovaných dopravních staveb se v roce 2014 podařilo zahájit či zrealizovat několik významných projektů, významné dopravní stavby realizované ve městě Písek: revitalizace komunikací na sídlišti Portyč; regenerace chodníků a komunikací na sídlišti Jih; výstavba chodníku do lokality Putimská Vysoká; úprava křižovatky na Putimské Vysoké; rekonstrukce Šafaříkovy ulice; povrchové opravy ulic a další. O větších stavbách investiční povahy je podrobný popis podán v kapitole odboru investic, rozvoje a majetku města, proto zde připomínáme realizaci jednotlivých komunikačních staveb pouze ilustračně fotodokumentací. Revitalizace komunikací na sídlišti Portyč stránka 64 (celkem 143)

65 Regenerace chodníků a komunikací na sídlišti Jih Výstavba chodníku do lokality Putimská Vysoká stránka 65 (celkem 143)

66 Výstavba chodníku do lokality Putimská Vysoká Úprava křižovatky na Putimské Vysoké stránka 66 (celkem 143)

67 Rekonstrukce Šafaříkovy ulice Povrchové opravy ulic - U Vodárny stránka 67 (celkem 143)

68 Povrchové opravy ulic Nádražní ul. Další dopravní stavby byly v roce 2014 realizovány na silnicích II. a III. třídy v ORP Písek, například: modernizace silnice II/140 Písek Putim Ražice; silnice III/1385 Chrastiny Kluky; silnice III/1219 Vráž Zlivice; rekonstrukce mostu Vráž: stránka 68 (celkem 143)

69 Povrchové opravy silnic 140,1385,1219 stránka 69 (celkem 143)

70 Rekonstrukce mostu Vráž V zájmu zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu a zlepšení podmínek zejména pro místní řidiče byla v roce 2014 v součinnosti s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR dokončena stavba připojovacího pruhu při výjezdu z Hradišťské ulice na Prahu a do předčasného užívání byla uvedena stavba dalšího připojovacího pruhu na silnici I/20, a to při výjezdu z mimoúrovňové křižovatky se silnicí I/29 u hřebčince ve směru na České Budějovice. Nejdůležitějším záměrem ŘSD České Budějovice na silnicích I. třídy na území města Písek je však rekonstrukce Šrámkova mostu přes řeku Otavu, která se bude po následující dva roky citelně dotýkat nejen místní dopravy, ale zejména dopravy tranzitní. Rekonstrukce Šrámkova mostu stránka 70 (celkem 143)

71 Rekonstrukce Šrámkova mostu Zajímavým počinem byla i zkušební pokládka tzv. tichého asfaltu na průtahu frekventované silnice II. třídy č. 139 na Václavském Předměstí v ulicích Burketova a Strakonická, což se projevilo snížením hlukové zátěže přilehlých obytných domů. stránka 71 (celkem 143)

72 Pokládka tzv. tichého asfaltu v ulicích Burketova a Strakonická Nízkorychlostní kontrolní vážení silničních vozidel Novelizací zákona o pozemních komunikacích č.13/1997 Sb. byla z krajských úřadů na obce nově přenesena i povinnost řešit správní delikty zjištěné při tzv. nízkorychlostním kontrolním vážení na silnicích I., II. a III. třídy. Při nízkorychlostním kontrolním vážení jsou silniční vozidla, zejména pak nákladní vozidla, soupravy a tahače s návěsem, navedena na vážní místo, kde se pomocí přejezdových vah kontroluje celková hmotnost a zatížení jednotlivých náprav vozidla. Součástí nízkorychlostního kontrolního vážení je také kontrola celkových rozměrů vozidla a přepravovaného nákladu. Za rok 2014 jsme na úseku nízkorychlostního kontrolního vážení přijali celkem 19 oznámení, z toho jsme u našeho správního orgánu řešili 17 správních deliktů, zbývající 2 případy jsme postoupili z důvodu nepříslušnosti jinému správnímu orgánu. V 17 řešených případech bylo vydáno 15 pravomocných rozhodnutí, ve dvou případech bylo proti vydanému rozhodnutí podáno odvolání, o kterém nadřízený správní orgán doposud nerozhodl. stránka 72 (celkem 143)

73 V řízeních ukončených v roce 2014 byly uloženy sankce a poplatky v celkové výši ,- Kč. Z této částky jsou však obce povinny odvádět větší část příjmů Státnímu fondu dopravní infrastruktury a příslušnému kraji, takže na účtu města zůstane jen cca 15% z této částky Bezpečnost silničního provozu (BESIP) V rámci dopravně bezpečnostních aktivit a programu prevence bezpečnosti silničního provozu se odbor dopravy ve spolupráci s Jihočeským krajem a Domem dětí a mládeže v Písku každoročně podílí na organizování dětské dopravní soutěže a soutěže hlídek mladých zdravotníků žáků základních a středních škol na území ORP Písek, která proběhla v květnu BESIP 2014 stránka 73 (celkem 143)

74 Oddělení dopravně správních agend Vykonává agendu: vedení registru vozidel, vedení registru řidičů, vedení agendy bodového systému hodnocení přestupků, schvalování technické způsobilosti jednotlivě dovezených silničních vozidel, povolování a schvalování individuálních staveb a přestaveb silničních vozidel, vydávání a evidence paměťových karet pro digitální tachografy, výběr poplatků na podporu ekologické likvidace vyřazených silničních vozidel do fondu životního prostředí, vedení registru autoškol, vykonávání zkoušek odborné způsobilosti k řízení silničních vozidel Registr vozidel Základní statistické údaje činnosti registru vozidel Počet vozidel v registru vozidel Počet obsloužených klientů Průměrná čekací doba (min:sek) 4:05 Počet úkonů provedených v registru vozidel Počet žádostí o schválení jednotlivě dovezených vozidel Počet vydaných rozhodnutí stavby, přestavby, změny vozidel 49 Počet ostatních správních rozhodnutí 310 Po zásadních problémech při spuštění nového Centrálního registru vozidel (CRV) v roce 2012 došlo v uplynulých letech ke krátkodobému přerušení či omezení provozu CRV pouze několikrát, zejména v souvislosti s poruchami internetového připojení. Systém byl provozovatelem odladěn a v roce 2014 již fungoval stabilně. Přetrvávají však problémy způsobené nevhodným uživatelským prostředím, kdy je vkládání jednotlivých údajů do registru daleko komplikovanější a tím i časově náročnější, než tomu bylo ve starém registru, jakož i nutnost neustále opravovat chybně převedená data ze starého registru vozidel do nového, kdy se mimo jiné objevují duplicity dokladů i samotných vozidel. To vše výrazně snižuje produktivitu práce úředníků na přepážkách a prodlužuje čekací dobu klientů. Veškeré změny a vylepšení, které byly v CRV v roce 2014 provedeny, souvisejí především s nabytím účinnosti zákona č. 239/2013 Sb., kterým se mění zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Tato novela nabyla účinnosti dne a zásadním způsobem mění způsob evidence, registrace a systém převodů motorových vozidel. Ve správním obvodu města Písek jako obce s rozšířenou působností bylo ke konci roku 2014 registrováno vozidel, což je téměř o 2 tisíce vozidel více než v roce V předcházejících letech docházelo k nárůstu počtu registrovaných vozidel v průměru o 2,5 tisíce vozidel ročně a úměrně s tím pak narůstá i počet spisových složek ukládaných v archivu úřadu. Proto v současné době účinná právní úprava předpokládá elektronizaci této spisové části registru vozidel, kdy nejpozději od mají všechny ORP povinnost skenovat a posílat všechny relevantní dokumenty do datového úložiště CRV. Tuto jednorázovou hromadnou digitalizaci celého současného archivu registru vozidel však nebude možné zajistit stávajícími pracovníky registru, kteří průběžně odbavují další nové klienty na přepážkách. Ostatní statistické údaje týkající se výkonu agendy registru vozidel pak zůstávají přibližně na úrovni roku stránka 74 (celkem 143)

75 Poplatky na podporu sběru a využití autovraků Od roku 2009 registr vozidel provádí též výběr poplatků na podporu sběru a využití autovraků. Poplatky se vybírají za převod vozidel, která neplní alespoň emisní normu EURO 3 (u nově vyráběných vozidel se přitom za současný standard považuje norma EURO 6). Tyto poplatky však nejsou na rozdíl od ostatních správních poplatků příjmem obce, protože jsou odváděny ve prospěch Státního fondu životního prostředí, odbor výběr těchto poplatků pouze administruje. Počet a výši poplatků vybraných v roce 2014 udává následující tabulka. Emisní norma Sazba poplatku Počet poplatků Vybráno [Kč] EURO EURO EURO Celkem Porovnáme-li údaje o výši ekologických poplatků vybraných v roce 2014 s roky předchozími, lze pozorovat pozitivní trend snižování celkového objemu vybraných poplatků za neplnění nejnižších emisních norem EURO 0 a EURO 1, z čehož lze dovodit pokles prodeje vozidel nadměrně zatěžujících životní prostředí. Poprvé od roku 2009 však došlo k meziročnímu zvýšení celkového objemu vybraných ekologických poplatků, a to především z důvodu nabytí účinnosti zákona č. 169/2013 Sb., kterým se změnil zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech. Novela tohoto zákona, která nabyla účinnosti dne , změnila podmínky při vybírání ekologických poplatků a zrušila zánik účelu dalšího využití při trvalém vyřazení vozidla z registru silničních vozidel. Skokový nárůst výše vybraných poplatků před koncem roku pak souvisí s chystanou novelou zákona č. 56/2001 Sb., která nabyla účinnosti od Celkově se však předpokládá, že se objem vybraných ekologických poplatků bude i přes tyto výkyvy dále snižovat, a proto se zvažuje možnost zavedení výběru ekologického poplatku i za převod vozidel, která neplní alespoň emisní normu EURO 4, takže by se placení ekologického poplatku vztahovalo i na novější vozidla s datem výroby do roku Sestupný trend ve výběru ekologických poplatků je patrný z následujícího grafu. Výběr poplatků na podporu sběru a využití autovraků stránka 75 (celkem 143)

76 Registr řidičů Základní statistické údaje činnosti registru řidičů Počet řidičů v registru řidičů Počet obsloužených klientů Průměrná čekací doba (min:sek) 2:22 Počet úkonů provedených v registru řidičů Počet přestupků zapsaných do bodového systému Počet vybodovaných v roce Vydaná záznamová zařízení (paměťové karty pro digitální tachografy) 176 Povinná výměna řidičských průkazů Dílčím úkolem na úseku registru řidičů v roce 2014 bylo dokončení procesu povinné výměny řidičských průkazů. Řidičské průkazy vydávané v období si byli jejich držitelé povinni vyměnit nejpozději do , kdy tyto řidičské průkazy pozbyly platnosti. Výměna těchto průkazů pokračovala i v I. čtvrtletí roku 2014, kdy si mnozí řidiči přicházeli vyměnit svůj řidičský průkaz už po uplynutí jeho platnosti. Přesto však v ORP Písek zůstalo nevyměněno celkem 538 kusů ŘP. Průběh povinné výměny ŘP v ORP Písek počet zbývajících průkazů k výměně V souvislosti s povinnými výměnami řidičských průkazů a doběhem pětileté platnosti průkazů profesní způsobilosti řidiče, na které se vážou paměťové karty pro digitální tachografy, lze však rok 2015 bez nadsázky označit za rok hromadné výměny průkazů profesní způsobilosti a paměťových karet pro digitální tachografy. Současný typ řidičského průkazu má již vyznačenou omezenou platnost a je tedy jisté, že po uplynutí jejich platnosti opět dojde k hromadným výměnám řidičských průkazů a paměťových karet pro digitální tachografy tak, jak bude postupně končit jejich platnost. stránka 76 (celkem 143)

77 Bodový systém Do agendy registru řidičů patří i vedení tzv. bodového systému hodnocení řidičů. Body jsou v registru zaznamenávány každému, kdo se dopustí přestupku při řízení motorového vozidla, tedy jak těm, kteří jsou držiteli řidičského oprávnění (řidiči), tak i těm, kteří držiteli řidičského oprávnění, ať již z jakéhokoliv důvodu, nejsou (tzv. neřidiči ). Počty vybodovaných řidičů měly od roku 2011 klesající tendenci. V uplynulém roce se však jejich počet opět zvýšil a dostal se téměř až na úroveň roku Počet vybodovaných ORP Písek Sledované období rok Počet vybodovaných celkem z toho držitelů řidičského oprávnění z toho bez řidičského oprávnění Počet vybodovaných v ORP Písek Řízení o odnětí nebo o podmínění zdravotní způsobilosti S účinností od vstoupila v platnost novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, podle které lékař, který zjistí, že žadatel o řidičské oprávnění nebo držitel řidičského oprávnění není zdravotně způsobilý k řízení motorových vozidel, nebo je k řízení motorových vozidel zdravotně způsobilý jen s podmínkou, je povinen o této skutečnosti neprodleně informovat příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností. Na základě této novely zákona č. 361/2000 Sb. došlo již v roce 2012 ke skokovému nárůstu počtu námi vedených správních řízení o odnětí nebo o podmínění zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel z 6 řízení v roce 2011 na 167 řízení v roce 2012 a 180 řízení v roce stránka 77 (celkem 143)

78 V roce 2014 sice došlo k nepatrnému snížení počtu vedených řízení, avšak do budoucnosti lze předpokládat, že se počet těchto řízení bude vzhledem ke zdravotnímu stavu populace i nadále meziročně zvyšovat. Tato řízení se navíc obvykle vyznačují velkou časovou náročností, protože se vesměs jedná o starší a nemocné klienty, s nimiž je jednání značně zdlouhavé, komplikované a psychicky náročné. Jelikož v souvislosti s uvedenou novelou zákona nedošlo k personálnímu posílení registru řidičů, probíhají jednání s těmito klienty na úkor obsluhy ostatních příchozích klientů na přepážkách. Počet vedených řízení o odnětí nebo o podmínění zdravotní způsobilosti v ORP Písek Získávání odborné způsobilosti k řízení silničních vozidel Základní statistické údaje činnosti na úseku autoškol Počet autoškol ve správním obvodu 22 Počet školících středisek profesní způsobilosti řidiče ve správním obvodu 4 Počet všech zkoušek, včetně opravných Počet úspěšných žadatelů u první zkoušky (v %) 53,5 V roce 2014 bylo v našem správním obvodu stejně jako v roce předcházejícím registrováno celkem 22 autoškol. V našem správním obvodu dále působí 4 školicí střediska. Tato školící střediska školí tzv. řidiče profesionály, kteří jsou povinni zúčastnit se každý rok sedmihodinového školení, na jehož základě jim může být prodloužena profesní způsobilost řidiče na další období. Noví zájemci o vydání průkazu profesní způsobilosti řidiče (PPZŘ) jsou povinni zúčastnit se vstupního školení s následným přezkoušením zkušebním komisařem. V roce 2014 jsme zaznamenali téměř stoprocentní nárůst počtu zájemců o vydání průkazu profesní způsobilosti řidiče oproti průměru v předešlých letech. Sledované období rok Počet žadatelů o PPZŘ stránka 78 (celkem 143)

79 Počet žadatelů o průkaz profesní způsobilosti řidiče Také v roce 2014 přetrvával dlouhodobě nepříznivý trend velmi nízké úrovně připravenosti žadatelů o řidičské oprávnění, kdy u první zkoušky neuspěje téměř polovina žadatelů; přesto zde poprvé od roku 2009 došlo k meziročnímu nárůstu v počtu úspěšných žadatelů u první zkoušky, a to o 1,6 % z 51,9 % v roce 2013 na 53,5 % v roce Přitom ještě před pěti lety přesahovala úspěšnost u první zkoušky 65 %. Sledované období rok Úspěšnost u 1. zkoušky (%) 61,9 65,6 63,6 59,8 52,9 51,9 53,5 Úspěšnost žadatelů u 1. zkoušky Přezkoušení odborné způsobilosti a dopravně psychologickému vyšetření se musí podrobit také řidiči, kteří dosáhli v bodovém hodnocení řidičů 12 bodů nebo kterým byl uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu delší než jeden rok. Jak je vidět z přiloženého grafu, tak nevětší počet žadatelů o tento typ přezkoušení jsme zaregistrovali v roce 2010; od roku 2012 pak zaznamenáváme mírně sestupnou tendenci. Sledované období rok Počet žadatelů o přezkoušení stránka 79 (celkem 143)

80 Počet žadatelů o přezkoušení Příjmy a poplatky do rozpočtu města vybrané odborem dopravy v roce 2014 Místní poplatky za užívání veřejného prostranství [ Kč ] Správní poplatky na úseku dopravy a silničního hospodářství [ Kč ] Sankce za přestupky na úseku dopravy a silničního hospodářství [ Kč ] Poplatky vybrané za úkony na úseku registru vozidel [ Kč ] Poplatky vybrané za úkony na úseku registru řidičů [ Kč ] Poplatky vybrané za úkony na úseku zkušebních komisařů [ Kč ] Prodej druhotných surovin (vyřazené registrační značky) [ Kč ] Příjmy za odbor dopravy do rozpočtu města celkem [ Kč ] stránka 80 (celkem 143)

stránka 1 (celkem 154)

stránka 1 (celkem 154) stránka 1 (celkem 154) stránka 2 (celkem 154) OBSAH strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 4. Odbory Městského úřadu Písek 4.1. Kancelář úřadu 8 4.2. Odbor vnitřních

Více

strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5

strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 OBSAH strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 4. Odbory Městského úřadu Písek 4.1. Oddělení starosty 8 4.2. Odbor vnitřních věcí 20 4.3. Odbor rozvoje, investic a majetku

Více

strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5

strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 OBSAH strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 4. Odbory Městského úřadu Písek 4.1. Oddělení starosty 8 4.2. Odbor vnitřních věcí 21 4.3. Odbor rozvoje, investic a majetku

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky 1. Zpracování osobních údajů za účelem uzavření inominátní smlouvy

Více

OBSAH. stránka 1 (celkem 163)

OBSAH. stránka 1 (celkem 163) OBSAH stránka 1 (celkem 163) strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 4. Odbory Městského úřadu Písek 4.1. Kancelář úřadu 8 4.2. Odbor vnitřních věcí 18 4.3. Odbor investic

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) Rada města Uherský Brod dne 7. září 2011 schválila

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Kancelář úřadu V Písku dne: 05.12.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření veřejnoprávní smlouvy na projednávání přestupků za město Mirotice NÁVRH

Více

Odbor správních a vnitřních věcí

Odbor správních a vnitřních věcí Odbor správních a vnitřních věcí Matrika vedení knih narození, manželství a úmrtí a souvisejících sbírek listin a vydávání výpisů z těchto knih podle zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení

Více

Odbor správních a vnitřních věcí

Odbor správních a vnitřních věcí Odbor správních a vnitřních věcí M a t r i k a 1) vedení knih narození, manželství a úmrtí a souvisejících sbírek listin a vydávání výpisů z těchto knih podle zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu

Více

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Rozsah zpracování osobních údajů kancelář tajemníka Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Účel zpracování: zajištění pracovně-právních vztahů a všech povinností s nimi spojených

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Kancelář úřadu V Písku dne: 05.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.10.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření veřejnoprávních smluv na projednávání přestupků za město Mirovice a obec

Více

Odbor legislativy a vnitřních věcí

Odbor legislativy a vnitřních věcí Přehled účelů zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších Vedení správního řízení na úseku přestupků 10 let 0307,

Více

strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5

strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 OBSAH strana 1. Vize 3 2. Úvod 4 3. Městský úřad Písek 3.1. Všeobecné informace 5 4. Odbory Městského úřadu Písek 4.1. Oddělení starosty 8 4.2. Odbor vnitřních věcí 16 4.3. Odbor rozvoje, investic a majetku

Více

Registr osobních údajů zpracovávaných Městským úřadem Hostinné

Registr osobních údajů zpracovávaných Městským úřadem Hostinné Registr osobních zpracovávaných Městským úřadem Hostinné Informace o zpracování osobních zpracovávaných na základě zmocnění ve zvláštních zákonech, vztahujících se k působnosti Městského úřadu Hostinné

Více

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Příloha č. 2 MĚSTO LANŽHOT POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Starosta 1. stojí v čele úřadu a za svou činnost odpovídá zastupitelstvu 2. zastupuje město navenek 3. připravuje, svolává a řídí schůze

Více

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8.

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8. Správce: Úřad městské části Praha, Zenklova 1/35, Praha Libeň, 00, IČO: 0003, telefon: 05 111, email: posta@praha.cz pověřenec pro ochranu osobních údajů: JUDr. Eva Janečková, tel.: 05 53, email: eva.janeckova@praha.cz

Více

Uzavření manželství - formou občanského nebo církevního sňatku

Uzavření manželství - formou občanského nebo církevního sňatku 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Uzavření manželství - formou občanského nebo církevního sňatku 04. Základní informace k životní situaci Uzavřít manželství na území

Více

Odbor vnitřní správy

Odbor vnitřní správy Odbor vnitřní správy 1. MATRIKA vedení knih narození, manželství a úmrtí a souvisejících sbírek listin a vydávání výpisů z těchto knih podle zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně

Více

Odbor výstavby. STAVEBNÍ ŘÍZENÍ SPECIÁLNÍ PRO STAVBY SILNIC, KOMUNIKACÍ Účel zpracování: vedení stavebního řízení

Odbor výstavby. STAVEBNÍ ŘÍZENÍ SPECIÁLNÍ PRO STAVBY SILNIC, KOMUNIKACÍ Účel zpracování: vedení stavebního řízení Informace dle čl. 13 a čl. 14 Nařízení evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice

Více

Odbor kancelář tajemníka

Odbor kancelář tajemníka Odbor kancelář tajemníka vedoucí odboru zastupuje tajemníka v oblasti řízení úřadu, ve spolupráci s tajemníkem zabezpečuje komplexní agendu v oblastech pracovních vztahů zaměstnanců města, personalistiky,

Více

Kategorie osobních Kategorie subjektu údajů. Kategorie příjemců Doba uchování A. B. C. D. E. F.

Kategorie osobních Kategorie subjektu údajů. Kategorie příjemců Doba uchování A. B. C. D. E. F. Úsek tajemníka Městského úřadu Oslavany Informace o zpracování osobních údajů dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších P. č. Účel

Více

Odbor správní a obecní živnostenský úřad

Odbor správní a obecní živnostenský úřad Odbor správní a obecní živnostenský úřad Hlavní činnosti: Úseky: 1. matrika 2. přestupky 3. cestovní doklady (CD) 4. občanské průkazy (OP) 5. evidence obyvatel (EO) 6. vnitřní správa 7. informační technologie

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

Odbor správních činností

Odbor správních činností Odbor správních činností 1 - zajišťuje komplexní výkon agendy evidence obyvatel v působnosti OÚORP 2 - zajišťuje komplexní výkon agendy OP v působnosti OÚORP pro občany ČR 3 - zajišťuje komplexní výkon

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 2010 MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM ODBOR KANCELÁŘE STAROSTY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU KANCELÁŘE STAROSTY ZA ROK 200 BŘEZEN 20 PŘEDKLÁDÁ: ING. BOŽENA KOŘENKOVÁ VEDOUCÍ OKS I. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Obec Čížkov, se sídlem Čížkov 53, 39301 Čížkov, IČ 00511323 Zákonnost zpracování POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA č. 106/1999 Sb. Poskytování informací dle zákona

Více

Občanské průkazy k Porada konaná dne

Občanské průkazy k Porada konaná dne Občanské průkazy k 1.1.2012 Porada konaná dne 17.1.2012 Změny zákona č. 328/1999 Sb. zákon č. 227/2009 Sb. (čl. LXXXI LXXXII) změny: 101/2010 Sb., 306/2009 Sb., 424/2010 Sb.) zákon č. 424/2010 Sb. (čl.

Více

Správce: Pověřenec: Zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje; zpracování je oprávněným zájmem správce.

Správce: Pověřenec: Zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje; zpracování je oprávněným zájmem správce. Výkon státní zprávy na úseku občanských průkazů zákon č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech; zákon č. 500/2004 Sb., správní řád; zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich; zákon

Více

Organizační řád obce Míchov

Organizační řád obce Míchov Obec Míchov, č. p. 50, 679 61 Letovice, IČ: 00840521, Tel.: 724 187 907; www.obecmichov.cz; email: podatelna@obecmichov.cz Organizační řád obce Míchov ČL.1 Všeobecná ustanovení a zásady činnosti Organizační

Více

OBEC VELKÁ POLOM. kategorie osobních údajů. Kategorie subjektů a. Mzdová evidence zaměstnanců Obce Velká Polom zařazených do obecního úřadu

OBEC VELKÁ POLOM. kategorie osobních údajů. Kategorie subjektů a. Mzdová evidence zaměstnanců Obce Velká Polom zařazených do obecního úřadu Zpracovávané osobní údaje podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Účel zpracování Mzdová evidence zaměstnanců Obce Velká Polom zařazených

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

Odbor vnitřních věcí

Odbor vnitřních věcí Odbor vnitřních věcí Odbor tvoří matrika, evidence obyvatel, oddělení přestupkové agendy. Na těchto úsecích bylo v roce 2012 vyřizováno 2472 podání. Součástí odboru je dále sekretariát a informační středisko.

Více

Jmenné, identifikační, podpisy

Jmenné, identifikační, podpisy Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda, odměny zastupitelů, odměny BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel volebních komisí Účel zpracování Vedení mzdové

Více

Publikační činnost (2000 až 2016)

Publikační činnost (2000 až 2016) Příručky, pomůcky: Publikační činnost (2000 až 2016) HORÁK, J., KUDLÁK, A. Co dělat při mimořádných událostech, V.M.PRESS Písek, 2000, 12 stran. HORÁK, J., KUDLÁK, A. Co dělat při vzniku mimořádné události,

Více

Popis agendy zpracovávaných údajů Účel zpracování Přesný popis účelu zpracování Oblast zpracovávaných údajů

Popis agendy zpracovávaných údajů Účel zpracování Přesný popis účelu zpracování Oblast zpracovávaných údajů Souhrnný název agendy zpracovávaných údajů Popis agendy zpracovávaných údajů Účel zpracování Přesný popis účelu zpracování Oblast zpracovávaných údajů podklady RM a ZM osobní data žadatelů, jednatelů a

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí V souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších změn a doplnění (dále jen zákon o obcích

Více

Jmenné, identifikační, podpisy

Jmenné, identifikační, podpisy Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

Odbor správních činností

Odbor správních činností Odbor správních činností činnosti byly aktualizovány k 1. 1. 2018 na základě usnesení schůze RMB č. R7/141 1 - zajišťuje komplexní výkon agendy evidence obyvatel v působnosti OÚORP 2 - zajišťuje komplexní

Více

Účel zpracování osobních údajů: evidence fyzických osob z důvodu ověřených podpisů

Účel zpracování osobních údajů: evidence fyzických osob z důvodu ověřených podpisů Odbor správní Matrika Účel zpracování osobních údajů: vedení matrik, změny jména a příjmení adresní a identifikační údaje Stanoveno zákonem č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých

Více

Informace o zpracování osobních údajů správcem Obcí Dětmarovice

Informace o zpracování osobních údajů správcem Obcí Dětmarovice Informace o zpracování osobních údajů správcem Obcí Dětmarovice 1. Poskytování informací dle zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím písm. c) zákon o obcích, zákon o svobodném přístupu k

Více

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

MĚSTO KOPIDLNO náměstí Hilmarovo 13, Kopidlno

MĚSTO KOPIDLNO náměstí Hilmarovo 13, Kopidlno MĚSTO KOPIDLNO náměstí Hilmarovo 13, 507 32 Kopidlno NAŠE ZN.: 645/2018/MUK-3 POČ. LISTŮ: 9 POČ. LISTŮ PŘÍLOH: 0 VYŘIZUJE: Kropáčková L. TEL: 493 655 681 E-MAIL: tajemnik@kopidlno.cz DATUM: 11. 6. 2018

Více

Odbor obrany. 6 - zajišťuje činnosti umožňující přijetí regulačních opatření, při vyhlášení nouzového stavu nebo stavu nebezpečí

Odbor obrany. 6 - zajišťuje činnosti umožňující přijetí regulačních opatření, při vyhlášení nouzového stavu nebo stavu nebezpečí Odbor obrany v přenesené působnosti 1 - zajišťuje v oblasti obrany ČR plnění úkolů podle zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany České republiky, v platném znění (při plnění těchto úkolů využívá práva

Více

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení:

Více

Zpracování osobních údajů občanů:

Zpracování osobních údajů občanů: Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů a podle Obecného nařízení Evropského parlamentu a rady č. 2016/679 - obecné

Více

Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky

Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Uzavření manželství státního občana České republiky s cizincem na území České republiky 04. Základní informace k životní situaci Občan

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel volebních komisí Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Vyplácení cestovních náhrad, evidence cestovních dokladů Evidence obyvatel včetně přihlašovacích lístků Účel zpracování Vedení

Více

INFORMACE O PLNĚNÍ NAŘÍZENÍ (EU)

INFORMACE O PLNĚNÍ NAŘÍZENÍ (EU) GDPR INFORMACE O PLNĚNÍ NAŘÍZENÍ (EU) 2016/679 Právní předpis Nařízení (EU) 2016/679 (GDPR) Pořizovatel dokumentace Obec Proseč pod Ještědem Právní subjektivita Obec DPO ANO Analýza rizik ANO DPIA NE Dokumentace

Více

Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí

Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí Mzdová a personální agenda vč. odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních dokladů Kategorie

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

Rodná čísla Novelizace zákonů Datové schránky. Peter Garláthy

Rodná čísla Novelizace zákonů Datové schránky. Peter Garláthy Rodná čísla Novelizace zákonů Datové schránky Peter Garláthy 26.11.2009 1 Předání sestav rodných čísel V případě sestav rodných čísel v elektronické podobě je nutné popisovat CD názvem výdejového místa,

Více

Odbor dopravy. Hlavní činnosti odboru dopravy Úseky:

Odbor dopravy. Hlavní činnosti odboru dopravy Úseky: Odbor dopravy Hlavní činnosti odboru dopravy Úseky: 1. Dopravně správní agendy Evidence řidičů a řidičských oprávnění Evidence vozidel Schvalování technické způsobilosti vozidel Zkušební komisaři žadatelů

Více

Správní odbor a obecní živnostenský úřad

Správní odbor a obecní živnostenský úřad Správní odbor a obecní živnostenský úřad Vedoucí odboru Oddělení matriky Oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů vedoucí oddělení Oddělení přestupkové Oddělení obecní živnostenský

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Vyplácení cestovních náhrad, evidence cestovních dokladů Evidence obyvatel včetně přihlašovacích lístků Účel zpracování Vedení

Více

Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí

Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda, odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel, vč. mrtvá evidence Účel

Více

Záznamy o činnostech zpracování

Záznamy o činnostech zpracování Záznamy o činnostech zpracování Správce osobních údajů Pověřenec na ochranu osobních údajů Účel zpracování Obecný popis technických a organizačních bezpečnostních opatření uvedených v čl. 32 odstav. 1

Více

Mzdová a personální agenda vč. odměny zastupitelů, odměny volebních komisí. Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí

Mzdová a personální agenda vč. odměny zastupitelů, odměny volebních komisí. Zaměstnanci obce, zastupitelé, dohodáři, členové volebních komisí Mzdová a personální agenda vč. odměny zastupitelů, odměny volebních komisí BOZP Cestovní doklady Evidence obyvatel Účel zpracování Vedení mzdové a personální agendy Bezpečnost na pracovišti Vedení cestovních

Více

Spisový a skartační plán

Spisový a skartační plán Příloha č. 1 Spisový a skartační plán Ukládací znak Název dokumentu Skartační znak a lhůta Všeobecné věci a organizace 101 Zápisy ze zasedání včetně usnesení 101.1 - obecního zastupitelstva A 10 101.2

Více

Všechny odbory ve své působnosti

Všechny odbory ve své působnosti Všechny odbory ve své působnosti sestavují návrh rozpočtu příjmů a výdajů spravovaných rozpočtových oblastí a na základě prvotních dokladů (faktur) vedou řádnou evidenci o čerpání rozpočtu, předkládají

Více

Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče. Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti:

Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče. Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti: Příloha č. 2 - Náplně činností odborů MěÚ Hustopeče Majetkoprávní odbor (8 zaměstnanců) Činnosti: zajišťuje prodeje, pronájmy a výkupy nemovitostí, jiné dispozice s majetkem města (směny, věcná břemena

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Změna:

Více

Odbor správní. Kategorie osobních Kategorie subjektu údajů. A B C D E F Agenda matriky v souladu se: - zákonem č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu

Odbor správní. Kategorie osobních Kategorie subjektu údajů. A B C D E F Agenda matriky v souladu se: - zákonem č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu Informace o zpracování osobních dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních a o změně některých zákonů, ve znění Odbor správní P. č. Účel zpracování Kategorie osobních Kategorie subjektu

Více

OBČANSKÉ PRŮKAZY. Od 01. 01. 2012 se vydává. - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji. (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti)

OBČANSKÉ PRŮKAZY. Od 01. 01. 2012 se vydává. - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji. (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti) OBČANSKÉ PRŮKAZY Od 01. 01. 2012 se vydává - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji a s kontaktním elektronickým čipem (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti) - občanský průkaz se strojově čitelnými

Více

OBEC BLAZICE Evidence obyvatel Volby

OBEC BLAZICE Evidence obyvatel Volby OBEC BLAZICE Evidence obyvatel Volby Poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb. CzechPOINT Správce / zpracovatel osobních údajů správce/zpracovatel správce správce správce/zpracovatel Účel zpracování

Více

Všechny odbory ve své působnosti

Všechny odbory ve své působnosti Všechny odbory ve své působnosti sestavují návrh rozpočtu příjmů a výdajů spravovaných rozpočtových oblastí a na základě prvotních dokladů (faktur) vedou řádnou evidenci o čerpání rozpočtu, předkládají

Více

- občanský průkaz, cestovní doklad, nebo průkaz o povolení k pobytu cizince

- občanský průkaz, cestovní doklad, nebo průkaz o povolení k pobytu cizince Narodilo se vám dítě? a/ dítě z manželství jeden z rodičů předloží: - souhlasné prohlášení rodičů o jménu /jménech/ dítěte - oddací list - občanský průkaz, cestovní doklad, nebo průkaz o povolení k pobytu

Více

ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD

ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD OBČANSKÉ PRŮKAZY Občanský průkaz je veřejná listina, kterou občan prokazuje své jméno, příjmení, rodné číslo, podobu

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 1/2015 ze dne 5. 2. 2015, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

O r g a n i z a č n í ř á d

O r g a n i z a č n í ř á d O r g a n i z a č n í ř á d Městského úřadu ve Vracově Úvod: První část: Úvodní ustanovení Organizační řád Čl. 1 Organizační řád Druhá část: Právní postavení orgánů obce Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Postavení městského

Více

Přehled o činnosti správního odboru Městského úřadu Odolena Voda za rok 2014

Přehled o činnosti správního odboru Městského úřadu Odolena Voda za rok 2014 Přehled o činnosti správního odboru Městského úřadu Odolena Voda za rok 2014 Správní odbor zajišťuje provoz infocentra, podatelny, pokladny, výkon správních činností na úseku matriky, evidence obyvatel,

Více

Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz?

Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz? Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz? Cestovní doklady Konec platnosti zápisu dětí do CD. Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 444/2009, které je závazné pro všechny státy

Více

Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD Rada města Nové Hrady vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích), Organizační

Více

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství Působnost odboru dopravy a silničního hospodářství ve vztahu k občanům má charakter státní správy. Zajišťuje svoji činnost ve správním území obce Rýmařov, Břidličná,

Více

Vydávání cestovních dokladů

Vydávání cestovních dokladů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání cestovních dokladů 4. Základní informace k životní situaci Doba platnosti cestovního pasu Cestovní pas se vydává občanům ve

Více

JUDr. Jana Jurníková, Ph.D. Vnitřní správa

JUDr. Jana Jurníková, Ph.D. Vnitřní správa Správní právo JUDr. Jana Jurníková, Ph.D. Vnitřní správa Vnitřní správa V absolutistickém státě správa policejní - představovala veškerou vnitřní správní činnost Liberální právní stát vyčlenění specializovaných

Více

Organizační řád Obce Novosedly

Organizační řád Obce Novosedly Organizační řád Obce Novosedly Část 1. Úvodní ustanovení Organizační řád obce Novosedly upravuje zásady činnosti a řízení obce Novosedly a Obecního úřadu Novosedly. Je vnitřním organizačně právním předpisem,

Více

fyzická osoba, podnikající fyzická osoba, statutární orgán právnické osoby

fyzická osoba, podnikající fyzická osoba, statutární orgán právnické osoby Správce Správce osobních Městský úřad Kralupy nad Vltavou Palackého nám. 1 278 01 Kralupy nad Vltavou (MÚ) Zástupce správce Ing. Jaroslav Zdich tajemník Městského úřadu Kralupy nad Vltavou jaroslav.zdich@mestokralupy.cz

Více

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ochrana Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Město Kojetín provádí následující zpracování, které mu ukládá zvláštní zákon,

Více

STATUT Krizového štábu ORP Rosice

STATUT Krizového štábu ORP Rosice STATUT Krizového štábu ORP Rosice Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Krizový štáb obce s rozšířenou působností Rosice (dále jen Štáb ) je stálým pracovním orgánem starosty obce s rozšířenou působností k řešení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

OPAKOVANÉ VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY ve volebním obvodu č. 4 Sídlo: Most. 27. a 28. ledna 2017 (I. kolo) Harmonogram úkolů a lhůt *)

OPAKOVANÉ VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY ve volebním obvodu č. 4 Sídlo: Most. 27. a 28. ledna 2017 (I. kolo) Harmonogram úkolů a lhůt *) OPAKOVANÉ VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY ve ním obvodu č. 4 Sídlo: Most 27. a 28. ledna 2017 (I. kolo) Harmonogram úkolů a lhůt *) vyplývajících ze zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu

Více

Informace o zpracování osobních údajů městem Mimoň

Informace o zpracování osobních údajů městem Mimoň Informace o zpracování osobních údajů městem Mimoň Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Odkazy Zákon č. 101/2000

Více

Občanské průkazy. Požádat o e-op může občan na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností (dále jen ORP).

Občanské průkazy. Požádat o e-op může občan na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností (dále jen ORP). Občanské průkazy Upravuje zákon č. 328/1999 Sb., zákon o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů Nové elektronické občanské průkazy (dále jen e-op), upravuje zákon č. 328/1999 Sb., zákon o občanských

Více

Příloha č. 4 Agendy odborů Městského úřadu Koryčany

Příloha č. 4 Agendy odborů Městského úřadu Koryčany Příloha č. 4 Agendy odborů Městského úřadu Koryčany Kancelář starosty a tajemníka Registrace agend a orgánů veřejné moci pro výkon agendy Ochrana utajovaných informací a bezpečnostní způsobilost Knihovní

Více

Jmenné, identifikační, podpisy

Jmenné, identifikační, podpisy Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Mzdová a personální agenda odměny zastupitelů, odměny BOZP a školení Cestovní příkazy Evidence obyvatel volebních komisí Účel zpracování

Více

odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik Příloha č. 2. g. ZÁPIS ÚMRTÍ Oznamovací povinnost matričních úřadů září 2018

odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik Příloha č. 2. g. ZÁPIS ÚMRTÍ Oznamovací povinnost matričních úřadů září 2018 odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik Příloha č. 2. g. ZÁPIS ÚMRTÍ Oznamovací povinnost matričních úřadů září 2018 Zápis úmrtí - SO ČR Kdo oznamuje MÚ, který provedl zápis do knihy

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii,

Více

Č. agendy Název agendy Vedené MěÚ Právní základ zpracování Účel zpracování Přenositelnost Námitka Archivní doba 1 Poskytování informací dle zákona č.

Č. agendy Název agendy Vedené MěÚ Právní základ zpracování Účel zpracování Přenositelnost Námitka Archivní doba 1 Poskytování informací dle zákona č. Analýza působnosti Města Loštice z hlediska obecného nařízení o ochraně osobních údajů Přehled agend zpracovávajících osobní údaje v Lošticích k 18.4.2018 Č. agendy Název agendy Vedené MěÚ Právní základ

Více

Czech Point. Evidence nálezců a majitelů nalezených věcí. Evidence obyvatel

Czech Point. Evidence nálezců a majitelů nalezených věcí. Evidence obyvatel Czech Point Číslo dokladu totožnosti (Osobní údaj), Datum narození (Osobní údaj), Jméno (Osobní údaj), Místo narození (Osobní údaj), Podpis (Osobní údaj), Příjmení (Osobní údaj), Rodné číslo (Rodné číslo),

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

JUDr. Jana Jurníková, Ph.D. Vnitřní správa

JUDr. Jana Jurníková, Ph.D. Vnitřní správa Správn vní právo JUDr. Jana Jurníková, Ph.D. Vnitřní správa Vnitřní správa 1. Zabezpečení osobního stavu obyvatelstva Matriky, jméno a příjmení Evidence obyvatel Občanské průkazy a cestovní doklady Cizinecké

Více

Odbor dopravy. 1) Registr vozidel

Odbor dopravy. 1) Registr vozidel Odbor dopravy 1) Registr vozidel a) evidence vedená výpočetní technikou, b) část pro vedení evidence písemná (spis vozidla), c) evidence technických průkazů silničních motorových vozidel a přípojných vozidel,

Více

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Změna:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, 763 12 Vizovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU OBECNÍ ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD VIZOVICE ZA ROK 2017 Leden 2018 PŘEDKLÁDÁ: Ing. David

Více

Harmonogram úkolů a lhůt pro volby do Senátu Parlamentu České republiky

Harmonogram úkolů a lhůt pro volby do Senátu Parlamentu České republiky Harmonogram úkolů a lhůt pro volby do Senátu Parlamentu České republiky Volby do Senátu Parlamentu České republiky konané ve dnech 15. a 16. října 2010 harmonogram úkolů a lhůt vyplývajících ze zákona

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY Systém ASPI - stav k 8.1.2012 do částky 1/2012 Sb. a 2/2012 Sb.m.s. Obsah a text 462/2000 Sb. - poslední stav textu 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst.

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017 NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 3/2017 ze dne 17. 8. 2017, kterým se vydává požární poplachový plán Jihočeského kraje Rada Jihočeského kraje v souladu s ustanovením 7 a 59 odst. 1 písm. k) zákona č. 129/2000

Více

Cestovní pas bez strojově čitelných údajů a bez nosiče dat s biometrickými údaji se vydává:

Cestovní pas bez strojově čitelných údajů a bez nosiče dat s biometrickými údaji se vydává: Životní situace Název: Vydání cestovního dokladu Základní informace: Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat s biometrickými údaji se vydává: občanům ve věku do 15 let s dobou platnosti

Více