předsednictva ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "předsednictva ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky"

Transkript

1 FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období 86 Návrh předsednictva ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky na volbu místopředsedkyně, náměstka předsedy a soudců Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky Předsednictvo ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky předkládá 1. podle 43 odst. 2, 44 odst. l, 2 zákona č. 36/1964 Sb., o organizaci soudů a o volbách soudců, jehož úplné znění bylo vyhlášeno pod č. 19/1971 Sb., návrh, aby byli zvoleni soudkyní a místopředsedkyní Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky JUDr. Anna Vašková, soudcem a náměstkem předsedy Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky JUDr. Karel Matys 2. podle 43 odst. 2 citovaného zákona návrh, aby byli zvoleni soudci Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky JUDr. JUDr. Emil JUDr. Jozef Miroslav Adam Banič Buzalka JUDr. Ladislav Červenka JUDr. Josef JUDr. Jaroslav Dudek Fara

2 -2 - JUDr. Jan Hlavička JUDr. Milan Pokorný JUDr. Bohumil Řepík, CSc. JUDr. Oldřich Rolenc JUDr. František Vladík plk. JUDr. Jiří Beran plk. JUDr. Jaromír Buršík pplk. JUDr. Václav Horák pplk. JUDr. Vojtěch Lyach pplk. JUDr. František Matějka plk. JUDr. Miroslav Žák. Většina kandidátů byla do funkce soudce zvolena Federálním shromážděním Československé socialistická republiky 27. května 1970 a je navrhována pro další volební období. Pět nových kandidátů splňuje všechny podmínky stanovené v 39 zákona č. 36/1964 Sb., o organizaci soudů a o volbách soudců, jehož úplné znění bylo vyhlášeno pod č. 19/1970 Sb. S kandidaturou souhlasí. Charakteristiky navržených jsou připojeny.

3 Odůvodnění k návrhu voleb místopředsedkyně, náměstka předsedy a soudců Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky Dne 27. května 1970 byla provedena volba soudců nově* ustaveného Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky, jako nejvyššího soudního orgánů československé federace. Současně byla provedena podle 44 odst. l, 2 zák. č. 36/1964 Sb., o organizaci soudů a o volbách soudců, jehož úplné znění bylo vyhlášeno pod č. 19/1970 Sb., volba místopředsedkyně a náměstka předsedy Nejvyššího soudu ČSSR. Volbě předcházelo usnesení 18. schůze předsednictva Federálního shromáždění ČSSR č, 149, které stanovilo počet soudců Nejvyššího soudu ČSSR na 36. Ze soudců zvolených v květnu 1970 mohou znovu kandidovat soudci, jejichž odborné, politické a morální vlastnosti i jejich zdravotní stav odpovídají náročným požadavkům na výběr kandidátů s cílem zabezpečit úspěšný výkon funkce. Těchto soudců navrhujeme k volbám 14. V tomto počtu jsou zahrnuty i dvě shora uvedené řídící funkce. Nadále budou ve funkcích soudců Nejvyššího soudu ČSSR působit soudci, zvolení postupně v průběhu desetiletého funkčního období při kádrovém doplňování stavu soudců. Soudců, jimž dosud neskončilo desetileté funkční období, je rovněž 14. Výběr nových kandidátů k doplnění stavu soudcovských funkcí byl prováděn v souladu se zásadami schválenými programem kádrové a personální práce Nejvyššího soudu ČSSR na léta Ten stanoví, že pro funkci soudců Nejvyššího soudu ČSSR mají být kandidáti vybíráni především z řad předsedů senátů a soudců nejvyšších soudů republik a krajských soudů, nebo pracovníci jiných orgánů a organizací, kteří jsou politicky a ideologicky vyspělí a jejichž dosavadní pracovní výsledky, míra jejich odborných znalostí a praktických zkušeností i osobní vlastnosti dávají záruku, že budou funkci úspěšně vykonávat. Přitom se též sleduje, zda ve své práci prosazují politiku dělnické třídy a KSČ, zejména její právní politiku a zda pracují ve stranických Či veřejných funkcích. Samozřejmostí je splnění zákonných podmínek stanovených v 39 cit. zákona. Podle těchto zásad bylo vybráno 5 nových kandidátů. Jeden z nich je pro vojenské kolegium. /Dr. Buzalka, dr. Červenka, dr. Dudek, dr. Fara, pplk. dr. Matějka. /

4 -2 - Pozornost byla věnována i zajištění podílu soudců slovenské národnosti. Po provedené volbě bude z 33 soudců 8 soudců slovenské národnosti. Dvě funkce soudců ve vojenském kolegiu zůstanou neobsazeny. Výběr soudců pro toto kolegium je obtížný zejména proto, že soudců nižších vojenských soudů není mnoho a uplatnění zmíněných náročných požadavků na kvalitu kandidátů okruh výběru ještě zúží. V Praze dne 8. dubna 1980 Místopředseda ÚV Národní fronty ČSSR: T. Trávníček v. r.

5 JUDr. Anna Vašková nar vdaná, l dítě původní povolání - úřednice národnost slovenská členka KSČ Funkci soudce z povolání vykonává od r. 1956, z toho od r u Nejvyššího soudu. V květnu 1970 byla zvolena Federálním shromážděním ČSSR místopředsedkyní Nejvyššího soudu ČSSR. V desetiletém funkčním období plně osvědčila své politické, koncepční, odborné a organizátorské schopnosti a funkci vykonávala úspěšně. Do své řídící práce promítla závěry z jednání vyšších orgánů KSČ, usnesení orgánů Federálního shromáždění ČSSR a vlády ČSSR a práci občanskoprávního kolegia organizovala a řídila tak, aby úkoly Nejvyššího soudu ČSSR v této právní oblasti byly splněny odpovědně a včas; Dbala zejména o splnění úkolu dozoru nad rozhodováním nižších soudů, pro FS a jeho orgány zpracovalo občanskoprávní kolegium více zobecňujících zpráv a dále zajišťovala důležitý úkol legislativní povahy - zpracování zásad novelizace občanského zákona, zákona o rodině a občanského soudního řádu. Výsledky její práce byly v roce 1978 oceněny státním vyznamenáním "Za vynikající práci" a v roce 1977 resortním vyznamenáním "Vzorný pracovník státních orgánů". Má všechny, předpoklady pro výkon této funkce v dalším volebním období. JUDr. Karel Matys nar ženatý, 3 děti původní povolání - právník Od roku 1954 působí ve funkcích soudce u různých soudů. V roce 1964 se stal soudcem Nejvyššího soudu a v květnu 1970 byl zvolen Federálním shromážděním do funkce náměstka předsedy Nejvyššího soudu ČSSR.

6 -2 - Trestní kolegium Nejvyššího soudu ČSSR věnovalo pod jeho vedením pozornost otázkám koncepce a problémům, které se vyskytly v praxi nižších soudů a ukazovaly potřebu tato praxi sjednotit. Výsledků zhodnocení rozhodování soudů bylo většinou využito i v činnosti orgánů Federálního shromáždění. Některá hodnocení byla provedena na žádost orgánů Federálního shromáždění. Všechny úkoly jak v oblasti soudního dozoru, tak na úseku zobecňovací činnosti a prohlubování mezirezortní součinnosti, byly pod vedením s. Matyse splněny v duchu závěrů z jednání vyšších orgánů KSČ s vysokou odborností a náročností mu bylo uděleno státní vyznamenání " Za, vynikající práci". Dne resortní vyznamenání "Vzorný pracovník státních orgánů". Má všechny předpoklady k úspěšnému výkonu funkce náměstka i v dalším volebním období. JUDr. Miroslav Adam nar ženatý, 2 děti původní povolání - úředník národnost Česká Jako soudce pracoval od roku 1951 u různých soudů. V době od r do r působil v odboru dohledu ministerstva spravedlnosti a v roce 1970 byl zvolen soudcem Nejvyššího soudu ČSSR. Je odborníkem v oblasti pracovního práva a má velmi dobré znalosti soudy aplikovaných zákonů a jejich předpisů ze všech oblastí občanskoprávních vztahů. Své znalosti si zvyšuje postgraduálním studiem na PF UK. V uplynulých 10 letech si vedl při plnění úkolů tak, že v roce 1977 byl předsedou Nejvyššího soudu ČSSR ustanoven do funkce předsedy senátu. Rovněž tuto funkci vykonává úspěšně. V roce 1976 mu bylo uděleno resortní vyznamenání "Vzorný pracovník státních orgánů". Má všechny předpoklady vykonávat dobře tuto funkci l v příštím volebním období.

7 JUDr. Emil Banič nar svobodný, bezdětný původní povoláni - soudce národnost slovenská -3- kte- U Nejvyššího soudu pracuje od roku V květnu 1970 byl zvolen soudcem Nejvyššího soudu ČSSR. Pracovně je přidělen do senátu práva rodinného a občanského. Pečlivě a důkladně plní svěřené úkoly. Své odborné vědomosti si doplňoval postgraduálním studiem, ré ukončil s výborným prospěchem na právnické fakultě UK v Praze počátkem roku Má všechny předpoklady pro úspěšný výkon této funkce v příštím volebním období. JUDr. nar ženatý, 2 děti původní povolání - učitel národnost slovenská Jozef Buzalka Pochází z dělnické rodiny. V justici pracuje od roku Jako soudce i jako předseda okresního soudu byl vždy hodnocen kladně. Jeho odborná úroveň je velmi dobrá. Velmi odpovědně promítá do práce okresního soudu závěry stranických sjezdů i plenárních zasedání vyšších stranických orgánů. Svých odborných znalostí a zkušeností zpoliticko veřejnépráce využívá i v samotné rozhodovací činnosti. Pracoval převážně ve stranických funkcích jako předseda ZO KSČ, lektor OV KSČ a propagandista stranického vzdělávání. Je členem komise ONV Senica pro veřejný pořádek. Je členem brigády socialistické práce. V letech nepodlehl vlivům pravicového oportunismu a antisocialismu. V tomto období naopak projevoval vždy upřímný přátelský vztah k SSSR a ostatním socialistickým státům. Splňuje odborné, politické i morální předpoklady pro úspěšný výkon funkce soudce Nejvyššího soudu ČSSR.

8 -4- JUDr. Ladislav Červenka nar svobodný původní povolání - technik Soudruh Červenka pochází z dělnické rodiny. Po ukončení studia na právnické fakultě v roce 1974 přijal místo asistenta na katedře trestního práva. V roce 1977 byl jmenován odborným asistentem a v roce 1976 absolvoval devítiměsíční praxi u Nejvyššího soudu ČSR jako konsultant trestního kolegia. Práce spojující prvky právní teorie i praxe se mu líbila a z právnické fakulty odešel. V roce 1979 byl přijat k Nejvyššímu soudu ČSSR jako konsultant trestního kolegia. Jeho znalosti právní teorie, zejména trestního práva hmotného jsou velmi dobré a prohlubuje si je studiem aspirantury. Je seznámen i s problémy soudní praxe. Byl vždy politicky činný. Na právnické fakultě byl předsedou ročníkového výboru SSM, v KSČ vykonával funkce člena výboru ZO a lektora. U Nejvyššího soudu ČSSR je členem výboru odbočky SČSP a pomocníkem vedoucího kolektivu socialistické práce. V letech zůstal věrný zásadám marxismu-leninismu a proletářského internacionalismu. Vzhledem k jeho odborným znalostem, praktickým zkušenostem, zobecňovacím schopnostem, má předpoklady pro úspěšný výkon soudce Nejvyššího soudu ČSSR. JUDr. Josef Dudek nar ženatý původní povolání - právník Pochází z úřednické rodiny. Po skončení právnického studia začal pracovat v soudnictví a prošel řadou funkcí i řídícího charakteru. V roce 1961 začal pracovat jako soudce Nejvyššího soudu. V roce 1964 byl zvolen soudcem krajského soudu v Ostravě a pověřen funkcí předsedy senátu. K Nejvyššímu soudu ČSR byl zvolen v roce 1972.

9 -5- o Vždy pracoval na úseku občanskoprávním a na všech pracovištích byl hodnocen jako soudce s velmi dobrou politicko-odbornou úrovní. Při plnění pracovních úkolů prokázal nejen velmi dobré odborné znalosti, ale též správný politický přístup k rozhodovací Činnosti, schopnosti k činnosti rozborové a zobecňující. Pracoval v různých funkcích. V současné době je lektorem OV KSČ Praha 2, je velitelem družstva LM a vedoucím kolektivu socialistické práce. V dřívějších letech pracoval též jako předseda odbočky SČSP a člen ZV ROH. V letech nesouhlasil s pravicovými tendencemi. Po dubnovém a květnovém usnesení ÚV KSČ se zapojil iniciativně do politické práce. Jeho odborné znalosti ze soudcovské práce a z provádění soudního dozoru jsou zárukou úspěšného výkonu funkce soudce nejvyššího soudu ČSSR. JUDr. Jaroslav Fara nar rozvedený, l dítě původní povolání - právník Pochází z dělnické rodiny. Studia na právnické fakultě University Karlovy dokončil v roce Od ukončení právnického studia pracuje stále v resortu prokuratury se specializací pro občanskoprávní oblast. Jeho odborné znalosti i jeho pracovní výkon byly vždy hodnoceny velmi dobře. Své znalosti si prohlubuje neustálým studiem, které soustřeďuje zejména na problematiku občanského práva procesního. U GP ČSSR do jeho pracovní náplně náleží zejména obecné otázky metodiky občanskosoudníhodozoru, věci občanského soudního řádu, notářského řádu, věci rodinně právní, věci ochrany osobnosti občana a věci právních styků s cizinou, věci hospodaření s byty a otázky stavebních bytových družstev. Vykonával řadu funkcí, zejména byl předsedou ZO KSČ, aktivistou ÚKRK a OV KSČ, je členem výboru ZO KSČ a vedoucím lektorského sboru. Byl členem výboru odbočky SČSP a členem ZV ROH. i

10 - 6 - Jeho politické postoje v letech byly hodnoceny pozitivně. Vzhledem k politickým a odborným znalostem, životními a pracovními zkušenostmi a morálními vlastnostmi má předpoklady pro úspěšný výkon funkce soudce Nejvyššího soudu ČSSR. JUDr. Jan Hlavička nar ženatý, 2 děti původní povolání - dělník národnost Česká Soudcovskou funkci vykonává od roku V roce 1955 se stal soudcem a předsedou senátu Nejvyššího soudu a v roce 1970 byl zvolen soudcem Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky. Je odborníkem v oblasti trestního práva a má bohaté soudcovské zkušenosti, které dobře uplatňuje při plnění služebních úkolů. V uplynulém desetiletém volebním období s úspěchem vykonával jak funkci soudce, tak funkci předsedy senátu trestního kolegia Nejvyššího soudu ČSSR na úseku rozhodovací činnosti i v činnosti, zobecňovaní. Přes vyšší věk má všechny odborné i politické předpoklady pro výkon funkce soudce Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky. JUDr. Milan Pokorný nar rozvedený, l dítě původní povolání - soudce V soudcovských funkcích pracuje od ukončení právnického vysokoskolského studia. Od roku 1957 je soudcem Nejvyššího soudu a v květnu 1970 se stal soudcem Nejvyššího soudu ČSSR. Má hluboké znalosti ze všech oblastí občanskoprávních vztahů. Své znalosti prohlubuje studiem externí aspirantury na PF UK v Praze.

11 -7- V roce 1974 dostal resortní vyznamenání "Vzorný pracovník státních orgánů". Výsledky jeho práče byly oceněny ustanovením do funkce předsedy senátu v roce Jeho senátu jsou svěřovány náročné úkoly; jejich kvalitní a včasné splnění vždy zajistí. Splňuje všechny předpoklady pro výkon funkce i v příštím volebním období. JUDr. Bomunil Repík, CSc. nar ženatý, l dítě původní povolání - právník národnost slovenská Po skončení vysokoškolského právnického studia v roce 1953 pracoval jako podnikový právník, od roku 1956 vykonává funkci soudce u různých soudů, od roku 1964 u Nejvyššího soudu. Do této funkce byl znovu zvolen l v roce 1970 pro Nejvyšší soud Československé socialistické republiky. Má hluboké teoretické znalosti trestního práva a bohaté zkušenosti ze soudcovské praxe. Na práci trestního kolegia se podílí všestranné a velmi aktivně, zejména pak v zobecňovací činnosti. Kromě odborných článků v právnických časopisech připravil a odevzdal rukopis publikace "Zahlazení odsouzení z hlediska srovnávacího a z hlediska kriminologie". Má všechny předpoklady pro další výkon funkce soudce u Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky. JUDr. Oldřich Role nc nar svobodný, bezdětný původní povolání - právník Soudcem Nejvyššího soudu se stal v roce 1949, když předtím již funkci soudce vykonával u nižších soudů od roku V květnu 1970 byl Federálním shromážděním ČSSR zvolen do funkce soudce Nejvyššího soudu ČSSR a v témže roce ustanoven do funkce předsedy senátu.

12 -8- Má rozsáhlé teoretické znalosti z oboru trestního práva a zkušenosti z rozhodovací praxe soudů. Proto se podstatně podílí na Činnosti trestního kolegia jak v rámci senátního rozhodování, tak i při zobecňování a sjednocování soudní praxe. Je mimořádně expeditivní a své bohaté zkušenosti nezištně předává mladším spolupracovníkům. V roce 1973 byl vyznamenán státním vyznamenáním "Za zásluhy o výstavbu". Nadále splňuje všechny předpoklady pro úspěšný výkon dosavadní funkce u Nejvyššího soudu ČSSR. JUDr. František Vladík nar ženatý, bezdětný původní povolání - dělník V československém soudnictví pracuje od roku U Nejvyššího soudu vykonává funkci soudce od roku V květnu 1970 byl zvolen soudcem Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky. Vzhledem ke svým velmi dobrým znalostem trestního práva a značným soudcovským zkušenostem podílí se významně na rozhodovací a zobecňovací činnosti trestního kolegia. Má vytříbený smysl pro logickou argumentaci a přesné formulace. V roce 1977 byl vyznamenán státním vyznamenáním "Za vynikající práci". Splňuje všechny předpoklady pro výkon funkce soudce Nejvyššího soudu Československé socialistické republiky. plk. JUDr. Jiří Beran nar ženatý, 2 děti původní povolání - strojní zámečník Do funkce soudce Nejvyššího soudu ČSSR byl zvolen v květnu V témže roce byl ustanoven předsedou senátu a od roku 1972 je zástupcem předsedy vojenského kolegia Nejvyššího soudu ČSSR. S ohledem na zhoršení zdravotního stavu byl v roce 1978 dočasně přidělen k výkonu funkce na správě vojenských soudů MNO. Jeho zdravotní stav se upravil.

13 -9- Jde o politicky l odborně připraveného, zkušeného pracovníka. V oblasti' rozhodovací činnosti a v činnosti dozorové uplatňoval své dosavadní zkušenosti z vojenského soudnictví. Vzhledem k jeho dosavadním dlouholetým odborným zkušenostem a vzhledem k výsledkům práce má předpoklady zastávat úspěšně funkci soudce Nejvyššího soudu ČSSR l v dalším funkčním období. plk. JUDr. laromír Buršík nar ženatý, 3 děti původní povolání - úředník Ve funkci soudce Nejvyššího soudí pracuje od roku Do funkce soudce Nejvyššího soudu ČSSR byl zvolen v květnu Zabývá se převážně rozhodováním o opravných prostředcích do rozhodnutí nižších vojenských soudů, má však předpoklady pro hlubší uplatnění svých odborných znalostí a Životních zkušeností i v činnosti analyticko-zevšeobecnovecí v rámci působnosti vojenského kolegia Nejvyššího soudu ČSSR. Má všechny předpoklady pro výkon, funkce soudce Nejvyššího soudu ČSSR i v dalším funkčním období. pplk. JUDr. Václav Horák nar ženatý, 2 děti původní povolání - strojní zámečník Je dlouholetým pracovníkem vojenského soudnictví a od roku 1970 vykonává funkci předsedy senátu vojenského kolegia Nejvyššího soudu ČSSR. V poslední době byl dočasně pověřen řízením vojenského kolegia. Po odborně politické stránce jde o zkušeného, prakticky i teoreticky dobře připraveného soudce. V práci prokazuje vysokou aktivitu a odpovědnost. Všechny úkoly plnil dobře. Splňuje všechny předpoklady k výkonu funkce l v dalším funkčním období.

14 -10- pplk. JUDr. Vojtech L y a c h nar ženatý, 2 děti původní povoláni - soudce Funkci soudce Nejvyššího soudu vykonává od roku 1964, když předtím pracoval několik let jako soudce obecného soudu a od roku 1961 ve vojenské justici. Je zkušeným a erudovaným právníkem. Jeho odborné kvality se zejména v posledních letech intenzivněji projevily v oblasti zevšeobecňovaní a rozborové. Aktivně je zapojen do veřejně politické činnosti v místě bydliště. Jako aktivní účastník bojů 1. čs. armádního sboru je držitelem několika Československých medailí a medaile SSSR "Za vítězství nad Německem". Vzhledem k jeho odborným znalostem, zobecňovacím schopnostem a vzhledem k výsledkům práce dosaženým za uplynulé desetileté volební období, po které vykonává funkci soudce Nejvyššího soudu ČSSR, má všechny předpoklady k výkonu této funkce i v dalším funkčním období. pplk. JUDr. František nar ženatý, l dítě původní povolání - úředník národnost Česká Matějka Pochází z hornické rodiny. Po ukončení vysokoškolského právnického studia pracoval jako právník Lidového družstva. V roce 1951 nastoupil vojenskou základní službu, v armádě zůstal a od roku 1953 pracuje ve vojenské justici v různých funkcích, zejména však ve funkci předsedy senátu vojenského obvodového soudu. Od roku 1976 je též zástupcem náčelníka vojenského obvodového soudu. Po celou dobu služby v armádě je hodnocen kladně. Jeho teoretické znalosti, zejména trestního práva jsou na odpovídající výši. Má také značné praktické zkušenosti ze soudcovského rozhodování. Vždy se účastnil politické práce v různých funkcích. Byl vedoucím stranické skupiny, členem výboru ZO KSČ a dosud je lektorem OV KSČ, propagandistou ZO KSČ a je členem občanského výboru.

15 V letech se nedopustil politických chyb. Splňuje politické i odborné předpoklady pro úspěšný výkon funkce soudce Nejvyššího soudu ČSSR. plk. JUDr. Miroslav Žák nar ženatý, 1 dítě původní povolání - úředník Ve vojenském soudnictví je zařazen od roku Na základě předcházející dlouholeté praxe v civilních právnických funkcích v lidosprávě, prokuratuře a advokacii se velmi brzy zapracoval a velmi úspěšně vykonával funkce soudce a později předsedy senátu vyššího vojenského soudu. V květnu 1970 byl z volen do funkce soudce Nejvyššího soudu ČSSR. Patří k nejzkušenějším vojenským soudcům. Vzhledem k prokázaným bohatým soudcovským a politickým zkušenostem a odborným znalostem má všechny předpoklady k výkonu stejné funkce i v dalším funkčním období.

16

Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1971 I. v. o. Návrh

Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1971 I. v. o. Návrh Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1971 I. v. o. 74 Návrh předsednictva ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky na volbu soudců Nejvyššího soudu

Více

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období Návrh předsednictva ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky na volbu soudců z povolání

Více

Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1972. II. v. o. Návrh

Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1972. II. v. o. Návrh Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1972 II. v. o. 9 Návrh předsednictva ústředního výboru Národní fronty Československé socialistické republiky na volbu soudců Nejvyššího soudu

Více

Organizace státního zastupitelství

Organizace státního zastupitelství Organizace státního zastupitelství Organizace justice JUDr. Ing. Radovan Dávid Státní zastupitelství Orgán zastupující veřejnou žalobu Vazba na trestní řízení Zakotven v čl. 80 Ústavy ČR Základním pramenem

Více

Federální shromáždění Československé socialistické republiky I v. o. Návrh. ústavně právních výborů Sněmovny lidu a Sněmovny národů

Federální shromáždění Československé socialistické republiky I v. o. Návrh. ústavně právních výborů Sněmovny lidu a Sněmovny národů Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1969 I v. o. 6 Návrh ústavně právních výborů a na vydání ústavního zákona, Ústavně právní výbory a navrhují podle čl. 45 ústavního za kona č.

Více

Profesní životopisy funkcionářů Městského soudu v Brně

Profesní životopisy funkcionářů Městského soudu v Brně Profesní životopisy funkcionářů Městského soudu v Brně JUDr. Zdeněk Sýs předseda Městského soudu v Brně 1. 5. 2012 dosud předseda soudu 1. 10. 2011 30. 4. 2012 pověřený zastupováním předsedy soudu 1. 7.

Více

Státní správa krajského soudu

Státní správa krajského soudu Státní správa krajského soudu Předseda krajského soudu JUDr. Jan Čipera: Vykonává státní správu krajského soudu včetně jeho pobočky v Pardubicích a okresních soudů v jeho obvodu v rozsahu uvedeném v 126

Více

ČESKÁ NÁRODNÍ RADA 1983 IV. volební období. Návrh

ČESKÁ NÁRODNÍ RADA 1983 IV. volební období. Návrh 1 z 5 18.8.2008 13:33 ČESKÁ NÁRODNÍ RADA 1983 IV. volební období 77 Návrh předsednictva ústředního výboru Národní fronty České socialistické republiky na volbu některých soudců z povolání k soudům České

Více

V l á d n í n á v r h ZÁKON. ze dne 2014,

V l á d n í n á v r h ZÁKON. ze dne 2014, V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2014, kterým se mění zákon č. 6/2002 Sb., o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů a o změně některých dalších zákonů (zákon o soudech a soudcích), ve znění

Více

Spr 1505/2017 V České Lípě dne 18. září 2017

Spr 1505/2017 V České Lípě dne 18. září 2017 OKRESNÍ SOUD V ČESKÉ LÍPĚ Děčínská 390, PSČ: 470 52 Telefon: 487072111 Telefax:487523223 E-mail: podatelna@osoud.cli.justice.cz IČO 024 821 Bankovní spojení 429-421/0710 Spr 1505/2017 V České Lípě dne

Více

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ III. volební období REPUBLIKY 40 Vládní návrh ZÁKON ze dne kterým se mění a doplňuje branný zákon Federální shromáždění Československé socialistické republiky

Více

Historie české správy. SPRÁVNÍ VÝVOJ V ČSR (1918 1938) 6. část

Historie české správy. SPRÁVNÍ VÝVOJ V ČSR (1918 1938) 6. část Historie české správy SPRÁVNÍ VÝVOJ V ČSR (1918 1938) 6. část Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek Téma Druh učebního materiálu Metodický pokyn SOŠ InterDact s.r.o. Most

Více

Důvodová zpráva: projednání návrhu volby šesti stávajících přísedících na další období zastupitelstva krajů končí funkční období dne

Důvodová zpráva: projednání návrhu volby šesti stávajících přísedících na další období zastupitelstva krajů končí funkční období dne Důvodová zpráva: Na hejtmana Olomouckého kraje pana Ladislava Oklešťka se dopisem č.j. Spr 887/2018 + Spr 3235/2018 ze dne 1. 11. 2018 (doručeno 5. 11.) obrátila předsedkyně Krajského soudu v Ostravě JUDr.

Více

Předseda senátu Samosoudce Zástupce. Mgr. Karolina Tylová, LL.M. 1. Mgr. Lucie Trejbalová 2. JUDr. Pavel Vacek

Předseda senátu Samosoudce Zástupce. Mgr. Karolina Tylová, LL.M. 1. Mgr. Lucie Trejbalová 2. JUDr. Pavel Vacek SPRÁVNÍ ÚSEK pobočka Liberec Soudní odd. Věci Obor a vymezení působnosti 58 Az 1) Rozhodování ve věcech azylových, mezinárodní ochrany z obvodu Libereckého kraje (vyjma okresu Semily) Ad 2) Rozhodování

Více

OBSAH ( ) Úvodní poznámka ke IV. dílu Komentovaných dokumentů k ústavním dějinám Československa... 13

OBSAH ( ) Úvodní poznámka ke IV. dílu Komentovaných dokumentů k ústavním dějinám Československa... 13 OBSAH ( 1989-1992) Úvodní poznámka ke IV. dílu Komentovaných dokumentů k ústavním dějinám Československa... 13 V III. Československá federace od listopadu 1989 do z á n ik u společného státu Čechů a Slováků

Více

65/1952 Sb. ZÁKON ze dne 30. října o prokuratuře. Úkoly generálního prokurátora

65/1952 Sb. ZÁKON ze dne 30. října o prokuratuře. Úkoly generálního prokurátora 65/1952 Sb. ZÁKON ze dne 30. října 1952 o prokuratuře Národní shromáždění republiky Československé usneslo se na tomto zákoně: 1 Úkoly generálního prokurátora (1) Generální prokurátor střeží, prosazuje

Více

Kdo stál v čele vysoké školy v Pardubicích?

Kdo stál v čele vysoké školy v Pardubicích? Kdo stál v čele vysoké školy v Pardubicích? Vysoká škola chemická v Pardubicích vznikla Vládním nařízením č. 81 z 27. června 1950. Výuka byla zahájena 15. října 1950 v adaptovaných prostorách pekařské

Více

117/1995 Sb. ZÁKON ze dne 26. května 1995 o státní sociální podpoře

117/1995 Sb. ZÁKON ze dne 26. května 1995 o státní sociální podpoře 117/1995 Sb. ZÁKON ze dne 26. května 1995 o státní sociální podpoře (platí od 15. 81. 7. 2017 do 30. 914. 8. 2017) ve znění zákona č. 137/1996 Sb., zákona č. 132/1997 Sb., zákona č. 242/1997 Sb., v úplném

Více

451/1991 Sb. ZÁKON ze dne 4. října 1991,

451/1991 Sb. ZÁKON ze dne 4. října 1991, Systém ASPI - stav k 17.5.2007 do částky 42/2007 Sb. a 20/2007 Sb.m.s. Obsah a text 451/1991 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2009 451/1991 Sb. ZÁKON ze dne 4. října 1991, kterým se

Více

Dějiny slovenského práva. Ladislav Vojáček

Dějiny slovenského práva. Ladislav Vojáček Dějiny slovenského práva Ladislav Vojáček Ústavní vývoj 1945 1989 Příprava a přijetí Košického vládního programu první přímý kontakt: E. Beneš v Moskvě (prosinec 1943) vlastní jednání: březen 1945 v Moskvě

Více

16. maturitní otázka (A)

16. maturitní otázka (A) 16. maturitní otázka (A) 16) Právní instituce soustava obecných soudů,druhy soudní moci Ústavní soud, státní zastupitelství, advokacie, notářství Soudnictví, státní zastupitelství, advokacie, notářství

Více

Způsobu použití výukového materiálu ve vyučování:

Způsobu použití výukového materiálu ve vyučování: Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Název školy: Střední odborné učiliště Valašské Klobouky Autor : Ing. Jaroslava Pospíšilová

Více

Dějiny českého a československého práva. Ladislav Vojáček

Dějiny českého a československého práva. Ladislav Vojáček Dějiny českého a československého práva Ladislav Vojáček Ústavní vývoj 1945 1989 Příprava a přijetí Košického vládního programu první přímý kontakt: E. Beneš v Moskvě (prosinec 1943) vlastní jednání: březen

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Statut Vláda ČR svým usnesením vlády ze dne 16. února č. 195 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění bezpečnosti ČR kromě jiného schválila Statut Bezpečnostní rady státu. Článek 1

Více

66/1952 Sb. ZÁKON ze dne 30. října 1952. o organisaci soudů HLAVA PRVNÍ. Výkon soudnictví. Obecné soudy. Zvláštní soudy

66/1952 Sb. ZÁKON ze dne 30. října 1952. o organisaci soudů HLAVA PRVNÍ. Výkon soudnictví. Obecné soudy. Zvláštní soudy 66/1952 Sb. ZÁKON ze dne 30. října 1952 o organisaci soudů Národní shromáždění republiky Československé usneslo se na tomto zákoně: HLAVA PRVNÍ Výkon soudnictví 1 Obecné soudy Obecnými soudy jsou nejvyšší

Více

Statut Bezpečnostní rady státu http://www.vlada.cz/cs/rvk/brs/statut/statut.html Vláda ČR svým usnesením vlády ČR ze dne 10. června 1998 č. 391 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1980. Uverejnené: 25.08.1980 Účinnosť od: 01.09.1980

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1980. Uverejnené: 25.08.1980 Účinnosť od: 01.09.1980 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1980 Uverejnené: 25.08.1980 Účinnosť od: 01.09.1980 111 V Y H L Á Š K A Ministerstva školství České socialistické republiky ze dne 21. července 1980 o postupu

Více

*UOHSX00AJHSY* UOHSX00AJHSY

*UOHSX00AJHSY* UOHSX00AJHSY *UOHSX00AJHSY* UOHSX00AJHSY Číslo jednací: OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA SLUŽEBNÍ MÍSTO ŘEDITELE/ŘEDITELKY ODBORU METODIKY A KONTROLY TRŽNÍ SÍLY Vyřizuje: ÚOHS-H0014/2017/HR-27312/2017/640/EVy

Více

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1983 IV. volební období. Návrh

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1983 IV. volební období. Návrh FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1983 IV. volební období 117 Návrh usnesení Federálního shromáždění Československé socialistické republiky k vnějším vztahům československé ekonomiky

Více

Instrukce Ministerstva spravedlnosti ze dne 25. července 2014, č. j. 100/2014 OJ-ORGV/3, o postupu při navrhování a jmenování funkcionářů soudu

Instrukce Ministerstva spravedlnosti ze dne 25. července 2014, č. j. 100/2014 OJ-ORGV/3, o postupu při navrhování a jmenování funkcionářů soudu Instrukce Ministerstva spravedlnosti ze dne 25. července 2014, č. j. 100/2014 OJ-ORGV/3, o postupu při navrhování a jmenování funkcionářů soudu Ministerstvo spravedlnosti stanoví: ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

AKTUÁLNÍ ROZVRH PRÁCE ÚSTAVNÍHO SOUDU

AKTUÁLNÍ ROZVRH PRÁCE ÚSTAVNÍHO SOUDU AKTUÁLNÍ ROZVRH PRÁCE ÚSTAVNÍHO SOUDU (Ke stažení ve formátu.pdf) Rozvrh práce Ústavního soudu na období roku 2009 (úplné znění účinné od 1. září 2009) Dle 16 zákona č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu,

Více

Československá novinářská cena

Československá novinářská cena ARCHIV KANCELÁŘE PREZIDENTA REPUBLIKY Československá novinářská cena (zřízena zákonným opatřením předsednictva Národního shromáždění č. 171/1964 Sb. ze dne 26. srpna 1964) SEZNAM NOSITELŮ podle matriky

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo náměstka ministra vnitra pro státní službu

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo náměstka ministra vnitra pro státní službu Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo náměstka ministra vnitra pro státní službu Vláda České republiky vyhlašuje výběrové řízení na služební místo náměstka pro státní službu. Posuzovány

Více

www.zlinskedumy.cz Autor: Tematický celek: Učivo (téma): Stručná charakteristika: Použité zdroje a odkazy: Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZSV_2_37

www.zlinskedumy.cz Autor: Tematický celek: Učivo (téma): Stručná charakteristika: Použité zdroje a odkazy: Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZSV_2_37 Autor: Tematický celek: Učivo (téma): Stručná charakteristika: Jaroslava Šedová Občan a právo Soudnictví, státní zastupitelství, advokacie, notářství Materiál má podobu pracovního listu, pomocí něhož se

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo vedoucího personálního oddělení

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo vedoucího personálního oddělení OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo vedoucího personálního oddělení Č.j.: PUNC-S 17/3/2018 Praha 24. dubna 2018 Předsedkyně Puncovního úřadu, jako služební orgán příslušný podle 10

Více

STÁTNÍ FOND KINEMATOGRAFIE. Orgány Fondu. 8. března 2013

STÁTNÍ FOND KINEMATOGRAFIE. Orgány Fondu. 8. března 2013 1 STÁTNÍ FOND KINEMATOGRAFIE Orgány Fondu 8. března 2013 Ředitel Fondu 2 Rada Dozorčí výbor Kancelář Fondu Orgány fondu ředitele fondu jmenuje a odvolává ministr kultury Statut funkční období ředitele

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 26. září 2018 v 08:00 h v gobelínovém sále, Hrzánský palác, Praha 1 - Hradčany V Praze 19. září 2018 Čj. 2278/18 B. K

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1974 Vyhlásené: 10.06.1974 Časová verzia predpisu účinná od: 10.06.1974 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 58 Z Á S A D Y jimiž se stanoví organizace,

Více

Č. 10. N á l e z. Ústavního soudu České a Slovenské Federativní Republiky (pléna) ze dne 17. září 1992 sp. zn. Pl. ÚS 72/92

Č. 10. N á l e z. Ústavního soudu České a Slovenské Federativní Republiky (pléna) ze dne 17. září 1992 sp. zn. Pl. ÚS 72/92 Č. 10 Ze skutečnosti, že zákonem na nějž odkazuje 242 zák. práce ( zák. č. 65/ 65 Sb. ) ve znění zák. 231/92 Sb., kterým se mění a doplňuje zákoník práce a zákon o zaměstnanosti může být i zákon národní

Více

Platné znění dotčených ustanovení zákona o státním zastupitelství s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění dotčených ustanovení zákona o státním zastupitelství s vyznačením navrhovaných změn Platné znění s vyznačením navrhovaných změn Platné znění dotčených ustanovení zákona o státním zastupitelství s vyznačením navrhovaných změn (1) Nejvyššího státního zástupce jmenuje vláda na návrh ministra

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

Předseda Nejvyššího soudu prof. JUDr. Pavel Šámal, Ph. D.

Předseda Nejvyššího soudu prof. JUDr. Pavel Šámal, Ph. D. Předseda Nejvyššího soudu prof. JUDr. Pavel Šámal, Ph. D. V Brně dne 22. ledna 2015 Rozvrh práce Nejvyššího soudu na rok 2015 takto: S účinností od 22. 1. 2015 do funkce předsedy Nejvyššího soudu nastupuje

Více

Historie české správy. Správní vývoj v letech část

Historie české správy. Správní vývoj v letech část Historie české správy Správní vývoj v letech 1945 1989 2. část Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek Téma Druh učebního materiálu Metodický pokyn SOŠ InterDact s.r.o. Most

Více

Zkušební okruhy z předmětu organizace justice

Zkušební okruhy z předmětu organizace justice Zkušební okruhy z předmětu organizace justice Okruhy ke zkoušce: 1. Soudnictví (pojem, druhy, prameny právní úpravy) 1 Stavinohová Hlavsa, s. 61 74 Winterová 15 29 2 Zahradníková s. 17 26, 33 čl. 81 až

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo personálního ředitele sekce pro státní službu

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo personálního ředitele sekce pro státní službu Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo personálního ředitele sekce pro státní službu Vláda České republiky vyhlašuje výběrové řízení na služební místo personálního ředitele sekce pro

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení bezpečnosti, krizového řízení a řízení rizik (kód SM )

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení bezpečnosti, krizového řízení a řízení rizik (kód SM ) Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení bezpečnosti, krizového řízení a řízení rizik (kód SM 195 000) Praha 9. února 2016 Č. j. 2016/5317-161/SZ/VŘ Státní tajemník v Ministerstvu

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Schváleno usnesení vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332, ve znění usnesení vlády ze

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 11. zasedání zastupitelstva města dne: 17. 12. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh na volbu do funkce přísedících Okresního soudu v Liberci na funkční období 2016-2020

Více

Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Statut Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (dále jen Rada ) je stálým poradním orgánem vlády ČR v oblasti

Více

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY IV. volební období. o výsluhovém přídavku ve stavebnictví

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY IV. volební období. o výsluhovém přídavku ve stavebnictví FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY IV. volební období 158 Zásady zákona o výsluhovém přídavku ve stavebnictví Zásada č. l Výsluhový přídavek se poskytuje pracovníkům, kteří vykončívali

Více

Profesní životopisy funkcionářů a vedoucích zaměstnanců. Krajský soud v Brně

Profesní životopisy funkcionářů a vedoucích zaměstnanců. Krajský soud v Brně PŘÍLOHA Č. 3: Profesní životopisy funkcionářů a vedoucích zaměstnanců Krajského soudu v Brně aktualizace k 01.07.2019 JUDr. Milan BOŘEK předseda Krajského soudu v Brně 1. října 2014 dosud předseda Krajského

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma 2. stupeň ZŠ základní Občanská nauka Soudní moc

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo, U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava NÁVRH KANDIDÁTKY

Rozvoj, stavební bytové družstvo, U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava NÁVRH KANDIDÁTKY Rozvoj, stavební bytové družstvo, U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava NÁVRH KANDIDÁTKY pro volby členů PŘEDSTAVENSTVA a KONTROLNÍ KOMISE v roce 2016 PŘEDSTAVENSTVO KONTROLNÍ KOMISE Návrh projednán

Více

Čj. SOAA 3184/2016 Praha, Přílohy: 6

Čj. SOAA 3184/2016 Praha, Přílohy: 6 STÁTNÍ OBLASTNÍ ARCHIV V PRAZE Archivní 4/2257, 149 00 Praha 4 Čj. SOAA 3184/2016 Praha, 11. 4. 2016 Přílohy: 6 OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo odborný rada vedoucí Oddělení Státní

Více

R O Z H O D N U T Í. t a k t o :

R O Z H O D N U T Í. t a k t o : 13 Kss 9/2012-51 R O Z H O D N U T Í Kárný senát Nejvyššího správního soudu pro řízení ve věcech soudců rozhodl dne 22. 5. 2013 v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Valentové a jeho členů JUDr.

Více

Dodatek č. 5 rozvrhu práce pro rok Odůvodnění :

Dodatek č. 5 rozvrhu práce pro rok Odůvodnění : Okresní soud v Ostravě 0 Spr 482/2014 Dodatek č. 5 rozvrhu práce pro rok 2014 A/ S účinností od 1.3.2014 se rozvrh práce pro rok 2014 mění takto : 1/ V části Občanskoprávní úsek ( věci dle občanského zákoníku

Více

1867 prosincová ústava rakouskouherské vyrovnání (dualismus) konstituční monarchie

1867 prosincová ústava rakouskouherské vyrovnání (dualismus) konstituční monarchie Otázka: Ústavní vývoj v ČR Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): Marťas charakteristika ústav v letech 1918 2014 1500 Vladislavské zemské zřízení 1627 obnovení zemského zřízení dědičná moc Habsburků

Více

1) Okresní soud v Hradci Králové

1) Okresní soud v Hradci Králové KRAJSKÝ SOUD V HRADCI KRÁLOVÉ správa soudu Československé armády 218, 502 08 Hradec Králové tel.: 498016111, 495065111, fax: 495514021, e-mail: sekretariat@ksoud.hrk.justice.cz, ID datové schránky: ep7abae

Více

kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, ve znění pozdějších předpisů

kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, ve znění pozdějších předpisů PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2010 VI. volební období 144 Návrh poslanců Stanislava Křečka, Miroslava Váni a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů,

Více

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Schváleno usnesením vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332. Statut Rady vlády pro nestátní

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 263/2018 Sb. ze dne 14. listopadu 2018,

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 263/2018 Sb. ze dne 14. listopadu 2018, NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 263/2018 Sb. ze dne 14. listopadu 2018, kterým se mění některá nařízení vlády v oblasti odměňování zaměstnanců ve veřejných službách a správě a státních zaměstnanců Vláda nařizuje podle

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení volného služebního místa

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení volného služebního místa Energetický regulační úřad Masarykovo náměstí 5, Jihlava Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení volného služebního místa ředitel odboru organizace a veřejných zakázek odborný rada Č. j.: 03481-1/2016-ERU

Více

ZÁKON ze dne ,

ZÁKON ze dne , ZÁKON ze dne... 2003, kterým se mění zákon č. 6/2002 Sb., o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů a o změně některých dalších zákonů (zákon o soudech a soudcích), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení volného služebního místa

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení volného služebního místa Energetický regulační úřad Masarykovo náměstí 5, Jihlava Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení volného služebního místa ředitel odboru organizace a veřejných zakázek odborný rada 3. kolo Č.

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA STATUT

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA STATUT VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA STATUT Ústavu oceňování majetku při Ekonomické fakultě VŠB-TU Ostrava 1 Děkan Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské - Technické univerzity

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 10. října 2001 č. 1033 o zřízení Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů V l á d a I. z ř i z u j e Radu vlády pro rovné příležitosti žen

Více

N á v r h NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2018,

N á v r h NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2018, N á v r h NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 2018, III. kterým se mění nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, a některá další nařízení vlády Vláda nařizuje

Více

Profesní životopisy funkcionářů a vedoucích zaměstnanců. Krajský soud v Brně

Profesní životopisy funkcionářů a vedoucích zaměstnanců. Krajský soud v Brně PŘÍLOHA Č. 3: Profesní životopisy funkcionářů a vedoucích zaměstnanců Krajského soudu v Brně aktualizace k 01.11.2018 JUDr. Milan BOŘEK předseda Krajského soudu v Brně 1. října 2014 dosud předseda Krajského

Více

Ing. Petra Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka

Ing. Petra Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka Podklady pro jednání zastupitelstva města Lanškroun dne: 13.04.2016 Číslo jednání: 2 Název materiálu: Číslo materiálu: Druh zařazení: Typ materiálu: Přísedící okresního soudu - návrh na zvolení 43/ZM/2016/MAT

Více

Historie české správy. Správní vývoj v letech část

Historie české správy. Správní vývoj v letech část Historie české správy Správní vývoj v letech 1945 1989 6. část Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek Téma Druh učebního materiálu Metodický pokyn SOŠ InterDact s.r.o. Most

Více

Úplné znění. rozvrhu práce Ústavního soudu. na období od 21. srpna 2003 do 31. prosince 2003

Úplné znění. rozvrhu práce Ústavního soudu. na období od 21. srpna 2003 do 31. prosince 2003 Předseda Ústavního soudu, Joštova 8, 660 83 Brno Tel.: +420-542214360, e-mail: pavel.rychetsky@concourt.cz Úplné znění V Brně dne 18. prosince 2003 Č.j. Org. 54/03 rozvrhu práce Ústavního soudu na období

Více

Instrukce Ministerstva spravedlnosti ze dne 2015, č. j. MSP-686/2014-OJ-SO/, o výběru kandidátů na funkci soudce okresních a krajských soudů

Instrukce Ministerstva spravedlnosti ze dne 2015, č. j. MSP-686/2014-OJ-SO/, o výběru kandidátů na funkci soudce okresních a krajských soudů Instrukce Ministerstva spravedlnosti ze dne 2015, č. j. MSP-686/2014-OJ-SO/, o výběru kandidátů na funkci soudce okresních a krajských soudů Cílem Instrukce je stanovit pravidla základního stupně výběru

Více

WEB portál justice ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

WEB portál justice   ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ WEB portál justice https://portal.justice.cz/justice2/soud/soud.aspx?j=32&o=22&kat=364&d=8810 ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ Okresního soudu v Děčíně Následující informace podle ustanovení čl. 13

Více

Kontrolní zpráva o plnění úkolů uložených vládou České republiky s termínem plnění v průběhu měsíce dubna 2011

Kontrolní zpráva o plnění úkolů uložených vládou České republiky s termínem plnění v průběhu měsíce dubna 2011 Kontrolní zpráva o plnění úkolů uložených vládou České republiky s termínem plnění v průběhu měsíce dubna 2011 Úřad vlády provedl kontrolu 65 úkolů s předpokládaným termínem splnění v průběhu měsíce dubna

Více

Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví

Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví Příloha usnesení vlády ze dne 7. prosince 2015 č. 1011 Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví Vláda stanoví, podle 186

Více

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI WEB portál justice obecná informace ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI Následující informace podle ustanovení čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení kolektivního vyjednávání (SM )

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení kolektivního vyjednávání (SM ) Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení kolektivního vyjednávání (SM 523 000) Praha 13. listopadu 2018 Č. j.: MPSV-2018/224187-111 Státní tajemník v Ministerstvu práce

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632. 32 - Využití ICT při hodinách občanské nauky

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632. 32 - Využití ICT při hodinách občanské nauky VÝUKOVÝ MATERIÁL Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Bratislavská 2166, 407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632

Více

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období

FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období FEDERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLIKY 1980 III. volební období 108 Vládní návrh ZÁKON ze dne prosince 1980 o státním rozpočtu československé federace na rok 1981 Federální shromáždění

Více

ÚSTAVNÍ SOUD. Rozvrh práce Ústavního soudu. na období roku 2008

ÚSTAVNÍ SOUD. Rozvrh práce Ústavního soudu. na období roku 2008 ÚSTAVNÍ SOUD Rozvrh práce Ústavního soudu na období roku 2008 Dle 16 zákona č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů, stanovuji na základě rozhodnutí o ustavení senátů čj. Org. 1/05,

Více

(1) Tento zákon stanoví některé další předpoklady pro výkon funkcí obsazovaných volbou, jmenováním nebo ustanovováním

(1) Tento zákon stanoví některé další předpoklady pro výkon funkcí obsazovaných volbou, jmenováním nebo ustanovováním Zákon č. 451/1991 Sb., kterým se stanoví některé další předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích ČSFR, ČSR Plné znění: 451 ZÁKON ze dne 4. října 1991, kterým se stanoví

Více

Pravidla pro výběr kandidátů na soudce Nejvyššího soudu

Pravidla pro výběr kandidátů na soudce Nejvyššího soudu NEJVYŠŠÍ SOUD Burešova 20, 657 37 Brno Pravidla pro výběr kandidátů na soudce Nejvyššího soudu Spisová značka: S 219/2017 Předseda Nejvyššího soudu po projednání s místopředsedou Nejvyššího soudu, s předsedy

Více

ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled

ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. PRINCIP DĚLBY MOCI moc ve státě je rozdělena

Více

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu neurčitou.

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu neurčitou. Oznámení o vyhlášení 1. kola výběrového řízení na služební místo odborný rada vedoucí oddělení aktualizace a dokumentace katastru nemovitostí Katastrálního pracoviště Náchod Č. j.: KÚ-00040/2019-660-1001

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru ochrany práv dětí (SM )

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru ochrany práv dětí (SM ) Státní tajemník v Ministerstvu práce a sociálních věcí příslušný podle 10 odst. 1 písm. f) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), vyhlásil oznámením ze

Více

Čj. SOAA-4913/2016 Praha, Přílohy: 6

Čj. SOAA-4913/2016 Praha, Přílohy: 6 STÁTNÍ OBLASTNÍ ARCHIV V PRAZE Archivní 4/2257, 149 00 Praha 4 Čj. SOAA-4913/2016 Praha, 7. 6. 2016 Přílohy: 6 OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo odborný rada vedoucí oddělení Státní

Více

Kandidátka pro volbu předsedy OFS Klatovy

Kandidátka pro volbu předsedy OFS Klatovy Kandidátka pro volbu předsedy OFS Klatovy Volební období 2013-2017 Jméno a příjmení Naroz./ ID Zaměstnání Bydliště Člen klubu Do VV navrhuje ČERVENÝ Jan 9.6.1951 51060042 státní zaměstnanec Klatovy, Měchurova

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo vedoucího oddělení puncovní kontroly a zkušebních laboratoří Praha

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo vedoucího oddělení puncovní kontroly a zkušebních laboratoří Praha OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo vedoucího oddělení puncovní kontroly a zkušebních laboratoří Praha Č.j.: PUNC-S 16/1/2018 Praha 4. dubna 2018 Předsedkyně Puncovního úřadu, jako

Více

Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů

Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů Statut Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů III. schválený usnesením vlády ze dne 10. října 2001 č. 1033 a změněný usnesením vlády ze dne 12. prosince 2007 č. 1386 a usnesením vlády ze dne 3. listopadu

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru ochrany práv dětí (SM )

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru ochrany práv dětí (SM ) Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru ochrany práv dětí (SM 230 000) Praha 22. března 2018 Č. j.: MPSV-2018/57722-111 Státní tajemník v Ministerstvu práce a sociálních

Více

(2) O dočasném přidělení podle odstavce 1 rozhoduje ministr spravedlnosti. 70b Za dočasné přidělení ke kárnému soudu se též považuje výkon funkce soud

(2) O dočasném přidělení podle odstavce 1 rozhoduje ministr spravedlnosti. 70b Za dočasné přidělení ke kárnému soudu se též považuje výkon funkce soud 314/2008 Sb. ZÁKON ze dne 16. července 2008, kterým se mění zákon č. 6/2002 Sb., o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů a o změně některých dalších zákonů (zákon o soudech a soudcích),

Více

Ing. Jaroslava Syrovátkov. tková Ústava. Sbírky zákonů k jednotlivým oblastem veřejné správy, např.

Ing. Jaroslava Syrovátkov. tková Ústava. Sbírky zákonů k jednotlivým oblastem veřejné správy, např. Veřejn ejná správa Ing. Jaroslava Syrovátkov tková Veřejn ejná správa Sbírky zákonů k jednotlivým oblastem veřejné správy, např. Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích Zákon č. 129/2000 Sb., o krajích Zákon č.

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení právní podpory státní služby (SM )

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení právní podpory státní služby (SM ) Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení právní podpory státní služby (SM 332 000) Praha 2. listopadu 2018 Č. j.: MPSV-2018/215004-111 Státní tajemník v Ministerstvu práce

Více

Rozvrh práce Ústavního soudu. na období od 1. ledna 2004 do 31. prosince 2004

Rozvrh práce Ústavního soudu. na období od 1. ledna 2004 do 31. prosince 2004 JUDr. Pavel Rychetský Předseda Ústavního soudu, Joštova 8, 660 83 Brno Tel.: 00420-542214360, e-mail: pavel.rychetsky@concourt.cz V Brně dne 18. prosince 2003 Č.j. Org. 3/04 Rozvrh práce Ústavního soudu

Více

Příloha 8 ATLASOVÁ TVORBA

Příloha 8 ATLASOVÁ TVORBA ATLASOVÁ TVORBA Vyjádřením a uznáním vysoké úrovně znalostí a tvůrčích schopností příslušníků Vojenského zeměpisného ústavu v oborech kartografie, geografie a kartografická polygrafie byla účast jeho redaktorů,

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího Úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího Úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího Úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Datum: 11. září 2015 Č.j.: MV-128346-3/OSK-2015 Náměstek ministra vnitra pro státní službu

Více

k a n d i d á t ů 123. jmenovací etapa

k a n d i d á t ů 123. jmenovací etapa S e z n a m k a n d i d á t ů 123. jmenovací etapa obvod Městského soudu v Praze kandidáti z jiné právní praxe Mgr. Marcela T o v a r y š o v á Obvodní soud pro Prahu 2 Mgr. Miroslava D r a h o t o v á

Více

Rozvrh práce Ústavního soudu. na období od 21. srpna 2003 do 31. prosince 2003

Rozvrh práce Ústavního soudu. na období od 21. srpna 2003 do 31. prosince 2003 Předseda Ústavního soudu, Joštova 8, 660 83 Brno Tel.: 00420-542214360, e-mail: pavel.rychetsky@concourt.cz V Brně dne 21. srpna 2003 Č.j. Org. 9/2003 Rozvrh práce Ústavního soudu na období od 21. srpna

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č. 769 + P o Statutu Rady pro výzkum a vývoj a o jmenování členů Rady pro výzkum a vývoj V l á d a I. s c h v a l u j e Statut

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od:

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 29.11.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1993 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 483 Z Á K O N České národní rady ze

Více