JEDNACÍ ŘÁD. Česká asociace geocachingu, z.s. Šikmá Horoměřice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JEDNACÍ ŘÁD. Česká asociace geocachingu, z.s. Šikmá Horoměřice"

Transkript

1 JEDNACÍ ŘÁD 1. ÚVOD 1.1. ČAGeo je spolkem fyzických osob, který vznikl na základě registrace stanov Ministerstvem vnitra České republiky dne 7. února 2012 pod č.j.: VS/1-1/87485/12-R dle zákona č. 83/1990 Sb., O sdružování občanů. Po rekodifikaci občanského práva, transformaci občanských sdružení na spolky a nabytí účinnosti nového občanského zákoníku je od spolkem ve smyslu 214 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a je zapsán ve spolkovém rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze oddíl L, vložka Tento jednací řád (dále jen JŘ) stanovuje způsoby a postupy jednání orgánů ČAGeo. 2. VŠEOBENÉ ZÁSADY 2.1. Veškerá jednání orgánů ČAGeo na všech úrovních se řídí zásadami demokratického řízení, tj.: a) Všechny orgány jsou voleny zdola nahoru. b) Orgány se ve svém jednání řídí zásadou kolektivního rozhodování. c) Rozhodování orgánů je podmíněno většinovou účastí členů orgánu, pokud není stanoveno jinak. d) O ukončení diskuse rozhoduje předsedající zasedání orgánu. e) Usnesení orgánu je platné, hlasuje-li pro jeho přijetí většina přítomných členů orgánu, pokud není stanoveno jinak Členství se při prezencích prokazuje předložením osobních dokladů, případně členských průkazů (jsou-li vydávány), na základě kterých se ověří členství v seznamu členů Zastupování člena není možné. 3. PLATNOST A ÚČINNOST ROZHODNUTÍ 3.1. Každé rozhodnutí orgánů ČAGeo vstupuje v platnost dnem přijetí a nabývá účinnosti po jeho zveřejnění v interním materiálu ČAGeo, není-li v tomto rozhodnutí stanoven pozdější termín V případě odvolání se účinnost rozhodnutí nepozastavuje.

2 4. ODVOLACÍ ŘÍZENÍ 4.1. Každý člen a orgán ČAGeo má právo se odvolat proti rozhodnutí všech orgánů ČAGeo mimo rozhodnutí členské schůze, které má definitivní platnost Odvolání může podat pouze ten, jehož práva mohou být rozhodnutím dotčena, nebo jeho zplnomocněný zástupce Odvolání se podává pouze písemnou formou výkonnému výboru a musí být doručeno prokazatelně ve lhůtě určené pro odvolání Lhůta pro odvolání je stanovena v délce 14 dnů počínaje následujícím dnem po nabytí účinnosti (zveřejněním již platného rozhodnutí v interním materiálu ČAGeo) příslušného rozhodnutí orgánu ČAGeo Výkonný výbor je povinen neprodleně potvrdit přijetí odvolání. Orgán, proti jehož rozhodnutí je odvolání podáváno, do 14 dnů od obdržení přezkoumá svoje rozhodnutí. V případě, že odvolání nebude uspokojivě vyhověno, má člen ČAGeo právo podat odvolání k členské schůzi. 5. ČLENSKÁ SCHŮZE ČAGEO 5.1. Pozvánka na řádnou členskou schůzi (dále jen řádná ČS) ČAGeo musí být zveřejněna v interním materiálu ČAGeo nejpozději 30 dní před jejím konáním V pozvánce na ČS ČAGeo musí být uvedeno alespoň místo, datum a čas konání a program jednání Řádná ČS ČAGeo je usnášeníschopná při účasti nadpoloviční většiny členů. Náhradní ČS je usnášeníschopná vždy Řádná ČS i náhradní ČS se usnáší nadpoloviční většinou přítomných hlasů ČS vede statutární orgán ČAGeo, nebo jím pověřený člen, pokud mu není před začátkem schůze podán protinávrh. V případě podání protinávrhu je volba předsedy ČS zařazena jako první bod programu Pro potřeby ČS se zřizuje komise, která zabezpečuje řádnou prezenci účastníků ČS, případně distribuci volebních lístků a vyhodnocování hlasování a voleb. Komise současně kontroluje, před každým hlasováním usnášeníschopnost a shromažďuje výsledky hlasování. V průběhu hlasování není dovoleno vstupovat do hlasovacího prostoru a opouštět jej Zápis z ČS obsahuje a) Schválený program. b) Záznam všech projednávaných bodů včetně navazujících diskusí. c) Odkazy na provedená hlasování a volby. d) Usnesení.

3 e) Zpráva komise (hlasování, volby). f) Schválené dokumenty o činnosti, hospodaření apod. g) Odkazy na provedená hlasování a volby. h) Přílohy. Zápis ověřuje předseda ČS Průběh jednání se řídí těmito pravidly: a) K bodům, které ČS projednala nebo odhlasovala, se jednání ČS nevrací. b) Pokud předseda ČS udělí slovo, nesmí být vystupující přerušován s výjimkou oprávnění předsedy ČS. c) V případě, že se vystupující odchyluje od projednávaného bodu programu ČS, vyzve jej předseda ČS, aby se držel programu. Po druhé výzvě je oprávněn vystupujícímu odejmout slovo. d) V zájmu hladkého průběhu ČS může předseda ČS kdykoliv v průběhu jednání předložit ČS návrh na procedurální opatření a nechat o něm hlasovat. Předseda ČS je oprávněn rozhodnout o přestávce v jednání. e) Pokud se počínání nebo výroky účastníka ČS příčí pravidlům slušného chování nebo porušuje-li tento jednací řád nebo jiným způsobem narušuje průběh jednání, je předseda ČS oprávněn takovéto jednání účastníku vytknout, případně mu odebrat slovo či vykázat jej z ČS. f) Požadovaná vysvětlení, návrhy a protinávrhy k jednotlivým bodům programu podává účastník ČS písemně, s výjimkou bodů, kde předseda ČS umožní je podávat ústně. Písemné návrhy a protinávrhy účastníků ČS se předávají na předsednický stůl, a to neprodleně po přečtení projednávaného bodu. Předseda ČS je oprávněn v případě potřeby lhůtu prodloužit. g) Na písemném podání je účastník ČS povinen uvést jméno a příjmení, zda se jedná o požadované vysvětlení, návrh či protinávrh, vlastní obsah podání, vlastnoruční podpis. h) Dle charakteru písemného podání bude o tomto hlasováno nebo podáno vysvětlení v průběhu projednávaného bodu programu, a to vždy před vyhlášením hlasování. Předseda ČS může požádat osobu podávající podání o ústní doplnění nebo upřesnění návrhu. i) V případech, kdy ČS nemůže schválit některý z dokumentů v definitivním znění nebo kdy se přijatá změna týká většího počtu dokumentů, může předseda ČS pověřit některého člena, aby zajistil dopracování těchto dokumentů Hlasování je rozhodování ČS o všech věcech s výjimkou voleb a řídí se těmito pravidly: a) Hlasovat mohou všichni přítomní členové. b) Hlasování se provádí zvednutím hlasovacího lístku v hlasovacím prostoru. Vyhodnocování jednotlivých hlasování zajišťuje určená komise. Před každým hlasováním se provede kontrola počtu přítomných účastníků ČS s možností hlasovat a komise oznámí počet hlasů

4 potřebných pro odhlasování. Přítomnost účastníků se zkontroluje zvednutím hlasovacích lístků. c) Výsledky hlasování vyhlašuje předseda ČS. Pokud by čekání na výsledky neúměrně prodlužovalo jednání ČS, je předseda ČS oprávněn pokračovat v dalším jednání dle schváleného programu jednání. d) S ohledem na povahu věci, o které se má hlasovat, a s přihlédnutím k časovým aspektům hlasování a jeho vyhodnocování, může předseda ČS rozhodnout se souhlasem ČS v jednotlivém případě o hlasování v celku. Při tomto postupu se v rámci jednoho bodu programu spojují dílčí návrhy a protinávrhy v jedno hlasování. e) Hlasování k danému bodu ukončuje předseda ČS. f) Komise vede záznam o všech hlasováních a připojuje jej k zápisu z ČS. Záznam musí obsahovat pořadové číslo hlasování, předmět hlasování, výsledek hlasování (počet oprávněných, počet pro, počet proti, výsledek SCHVÁLENO/NESCHVÁLENO) Volba je specifický způsob hlasování. 6. VOLBY 6.1. Výkonný výbor (dále jen VV) je volen na pětileté funkční období Každý člen ČAGeo má právo podílet se na volbě VV jedním hlasem Každý z členů ČAGeo má právo navrhnout kandidáta z řad plnoletých členů ČAGeo. Tento návrh se podává písemně nejpozději 7 dní před konáním voleb. VV zajistí souhlas navrženého Komise sestaví z navržených kandidátů volební lístek s uvedením kandidátů v abecedním pořadí. Tento lístek obdrží při prezenci každý člen ČAGeo Volba VV je přímá a vyhlašuje a ukončuje ji předseda ČS Volba VV se provádí zakroužkováním pořadového čísla u odpovídajících kandidátů na volebním lístku. Lze označit maximálně tolik kandidátů, kolik bude členů VV Za neplatné jsou považovány ty volební lístky, na kterých není označen žádný kandidát, na kterých je označeno více kandidátů, než je povoleno. Za neplatné jsou rovněž považovány lístky silně mechanicky poškozené nebo svévolně upravované Po ukončení odevzdávání volebních lístků provede komise vyhodnocení voleb a nejpozději do ukončení ČS provede vyhlášení výsledků voleb. Do zápisu z ČS se uvedou počty hlasů u všech kandidátů z volebního lístku Při shodě počtu hlasů ve spodní hranici je předseda ČS vyzván komisí k vyhlášení dodatečné volby kandidátů, kterých se shoda hlasů týká. Tato volba se provádí formou hlasování. Při opětovné shodě hlasů bude předsedou ČS provedeno losování.

5 Nový VV se po svém zvolení sejde odděleně od ČS a provede volbu předsedy a místopředsedy. Volba je možná pouze v případě přítomnosti všech nově zvolených členů VV. Do této volby zůstává ve funkci stávající VV včetně předsedy a místopředsedy V případě odstoupení či odvolání některého z členů VV je na zbytek funkčního období VV na jeho místo kooptován VV člen ČAGeo s přihlédnutím k výsledku předchozích voleb. Kooptace musí být potvrzena nejbližší ČS Předseda ČAGeo a místopředseda ČAGeo jsou voleni VV Volbu předsedy a místopředsedy řídí losem určený člen VV Každý člen VV má právo navrhnout ze zvolených členů VV jednoho kandidáta na funkci předsedy ČAGeo a jednoho kandidáta na funkci místopředsedy ČAGeo. Návrhy jsou podávány ústně Po ukončení návrhů je hlasováno aklamací o každém návrhu zvlášť. Předsedou ČAGeo se stává kandidát s největším počtem hlasů při volbě předsedy a místopředsedou ČAGeo se stává kandidát s největším počtem hlasů při volbě místopředsedy. Obdrží-li dva kandidáti shodný počet hlasů, provede se druhé kolo hlasování, týkající se pouze těchto kandidátů. 7. VÝKONNÝ VÝBOR 7.1. VV ČAGeo se schází nejméně 3x ročně. Schůze VV je přístupná všem členům ČAGeo Svolávající člen VV oznámí každou schůzi VV všem členům VV nejméně 7 dní předem, pokud nenastane závažný důvod ke zrychlenému svolání mimořádné schůze VV je usnášeníschopný při účasti nadpoloviční většiny členů VV. Pro platnost usnesení je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných členů VV. Hlasování se provádí veřejně O každém jednání VV se provádí písemný zápis, který je zveřejněn v interním materiálu ČAGeo. Součástí zápisu musí být výsledky všech hlasování v početním vyjádření. 8. PLATNOST A ÚČINNOST JEDNACÍHO ŘÁDU 8.1. Tento jednací řád je platný a účinný dnem jeho schválení členskou schůzí ČAGeo Tento jednací řád může být měněn pouze členskou schůzí ČAGeo. V Praze, dne 7. listopadu 2015

schválil: MVK ČSTS dne: Úplné znění zveřejněno: účinnost od: Jednací řád ČSTS

schválil: MVK ČSTS dne: Úplné znění zveřejněno: účinnost od: Jednací řád ČSTS 1 - Všeobecné zásady 2 - Platnost a účinnost rozhodnutí 3 - Odvolací řízení 4 - Udělování výjimek 5 - Vyřizování písemností 6 - Výroční konference ČSTS 7 - Výkonná rada ČSTS 8 - Dozorčí rada ČSTS 9 - Rozhodčí

Více

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s.

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s. Landseerklub České republiky, z.s. IČ 62537253, se sídlem U Kostela 166, Ratboř, 28141, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddíle L, vložce 6181 (dále jen LKČR nebo Spolek

Více

ČESKÁ ASOCIACE TELEKOMUNIKACÍ, z.s. Volební řád

ČESKÁ ASOCIACE TELEKOMUNIKACÍ, z.s. Volební řád ČESKÁ ASOCIACE TELEKOMUNIKACÍ, z.s. Volební řád Volební řád byl schválen Valnou hromadou ČAT dne 10. 6. 2016 Čl. 1 - Základní ustanovení 1) Volební řád ČESKÉ ASOCIACE TELEKOMUNIKACÍ, z.s., (dále jen ČAT)

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD Lesnicko-dřevařské komory ČR Článek 1 Obecná ustanovení Jednací a volební řád stanovuje práva členů LDK ČR uplatňovaná na valné hromadě, předsednictvu a dozorčí radě, způsob jednání

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO JESENÍK

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO JESENÍK STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO JESENÍK 28. října 9/891, 790 01 Jeseník, IČ: 00 05 35 71, DIČ: CZ 00 05 35 71 spoluvlastník a správce domů Zapsáno v obchodním rejstříku Krajského soudu v Ostravě, oddíl Dr XXII

Více

VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk

VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Šumperk (dále jen družstvo ) na svém jednání konaném dne 21.4.2016 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b)

Více

IČO: , KOŠÍKY JEDNACÍ ŘÁD. orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s.

IČO: , KOŠÍKY JEDNACÍ ŘÁD. orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. JEDNACÍ ŘÁD orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Místní akční skupina Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. se řídí obecně závaznými právními předpisy,

Více

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Členská schůze se koná ve smyslu Nového občanského zákoníku a platných Stanov sdružení čl. VIII. Valná hromada. Koná se za období od 3.

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE OBLASTI ČJF Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada ČJF na základě ust. 10.2.3 Stanov ČJF schvaluje tento Jednací a volební řád Konference oblasti ČJF, který upravuje přípravu,

Více

Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů

Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů Jednací řád Sněmu a Schůze delegátů 1 Svolávání Sněmu 1. Sněm svolává Předseda nebo Místopředseda oznámením zveřejněným na internetových stránkách Unie a rozeslaném Delegátům a Komisařům na e-maily zřízené

Více

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. Preambule Jednací řád MAS upravuje přípravu a svolání jednání Valné hromady spolku, Rady spolku a Kontrolního a monitorovacího

Více

Jednací řád Členské schůze ČADG

Jednací řád Členské schůze ČADG Jednací řád Členské schůze ČADG Obsah Článek 1: Úvodní ustanovení Článek 2: Příprava zasedání ČS Článek 3: Jednání ČS Článek 4: Hlasování ČS Článek 5: Volby orgánů spolku Článek 6: Zápis ČS Článek 7: Závěrečné

Více

Volební řád Klastr MECHATRONIKA, o.s. Článek 1 Úvodní ustanovení

Volební řád Klastr MECHATRONIKA, o.s. Článek 1 Úvodní ustanovení Volební řád Klastr MECHATRONIKA, o.s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Právo volit na Valné hromadě občanského sdružení Klastr MECHATRONIKA, o.s. (dále jen Klastr nebo sdružení ) má každý člen občanského

Více

Volební řád. Hospodářské komory České republiky. účinný od 1. 1. 2009. Část první. Základní ustanovení

Volební řád. Hospodářské komory České republiky. účinný od 1. 1. 2009. Část první. Základní ustanovení Volební řád Hospodářské komory České republiky účinný od 1. 1. 2009 Legenda: - text, který je uveden též v zákoně Část první Základní ustanovení 1 (1) Volební řád Hospodářské komory České republiky (dále

Více

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s.

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. Čl. 1 Název a sídlo Název spolku : Tenisový klub Bzenec z.s. (dále jen spolek) Sídlo spolku : Sportovní 1585, Bzenec, PSČ 696 81 IČ : 26633825 Čl. 2 Postavení spolku

Více

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích Čl. 1 Úvodní ustanovení Jednací a volební řád je jedním ze základních družstevních předpisů, který v souladu se stanovami družstva podrobněji

Více

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s.

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, 130 00 Praha 3. Čl. 3

Více

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ JEDNACÍ ŘÁD Gymnazijní společnosti z.s. ČÁST PRVNÍ Všeobecná ustanovení Základní ustanovení 1. Jednací řád rozvádí některá ustanovení Statutu Gymnazijní společnosti z.s. (dále jen GS) a podrobně upravuje

Více

Návrh VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

Návrh VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení Návrh VOLEBNÍ ŘÁD Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Třinec (dále jen družstvo ) na svém jednání konaném dne 24.06.2015 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b) stanov družstva schválilo tento

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ schváleno Akademickým senátem Mendelovy univerzity v Brně dne 13. prosince 2010 pod č. j. 11598/2011-291 Článek

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada ČJF na základě ust. 10.2.3 Stanov ČJF schvaluje tento Jednací a volební řád Konference ČJF, který upravuje přípravu, obsah jednání,

Více

JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S.

JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. Čl.1. Úvodní ustanovení Jednací řád Valné hromady MAS Lanškrounsko, z.s. upravuje zejména přípravu, svolání a průběh jednání, usnášení a

Více

Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise

Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise Příloha č. 8 Jednací řád výběrového orgánu místního partnerství MAS 21 Výběrové komise I. Úvodní ustanovení 1) Nejvyšší orgán místního partnerství MAS 21 (dále jen Plénum) vydává tento jednací řád. 2)

Více

Volební řád. Hospodářské komory České republiky. účinný od Část I. Základní ustanovení

Volební řád. Hospodářské komory České republiky. účinný od Část I. Základní ustanovení Volební řád Hospodářské komory České republiky účinný od 1. 1. 2017 Část I. Základní ustanovení 1 (1) Volební řád Hospodářské komory České republiky (dále jen hospodářská komora) upravuje volby do orgánů

Více

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH ŠKOL

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH ŠKOL VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH ŠKOL Rada města Turnova v souladu s ustanovením 167 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

STANOVY SPOLKU HARMONIE - spolek přátel Střední zdravotnické školy Kroměříž

STANOVY SPOLKU HARMONIE - spolek přátel Střední zdravotnické školy Kroměříž STANOVY SPOLKU HARMONIE - spolek přátel Střední zdravotnické školy Kroměříž Článek I. Název a sídlo Oficiální název spolku je HARMONIE - spolek přátel Střední zdravotnické školy Kroměříž (dále jen spolek

Více

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY SDRUŽENÍ PRO INTERNETOVÝ ROZVOJ V ČESKÉ REPUBLICE

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY SDRUŽENÍ PRO INTERNETOVÝ ROZVOJ V ČESKÉ REPUBLICE JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY SDRUŽENÍ PRO INTERNETOVÝ ROZVOJ V ČESKÉ REPUBLICE 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tento jednací řád upravuje zásady a způsob přípravy, svolávání a jednání Valné hromady Sdružení pro internetový

Více

NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty NÁVRH VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

S B Í R K A P Ř E D P I S Ů. Bytové družstvo 265. Číslo předpisu: 01/2011 Datum schválení:

S B Í R K A P Ř E D P I S Ů. Bytové družstvo 265. Číslo předpisu: 01/2011 Datum schválení: S B Í R K A P Ř E D P I S Ů Bytové družstvo 265 Číslo předpisu: 01/2011 Datum schválení: 18. 10. 2011 Schvalující orgán: Členská schůze Bytového družstva 265 Datum účinnosti: 18. 10. 2011 VOLEBNÍ ŘÁD PRO

Více

Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor

Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 14.6.2007 14.6.2007 0 Dne: 14.6.2007 Dne: 14.6.2007 1 / 6 Výklad pojmů

Více

Volební řád do školské rady

Volební řád do školské rady Volební řád do školské rady Rakouské gymnázium v Praze o.p.s., se sídlem na adrese Praha 7, U Uranie 14, PSČ: 170 00, Česká republika, IČ: 261 55 281, zapsané v rejstříku obecně prospěšných společností

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

Volební řád základní organizace Odborového svazu KOVO Automotive Lighting Jihlava

Volební řád základní organizace Odborového svazu KOVO Automotive Lighting Jihlava Volební řád základní organizace Odborového svazu KOVO Automotive Lighting Jihlava Čl. I Tento volební řád je platný pro volby funkcionářů Základní organizace Odborového svazu KOVO Automotive Lighting Jihlava

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S.

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. Čl.1. Úvodní ustanovení Jednací řád Valné hromady MAS Lanškrounsko, z.s. upravuje zejména přípravu, svolání a průběh jednání, usnášení a

Více

Lidové bytové družstvo v Plzni V O L E B N Í Ř Á D

Lidové bytové družstvo v Plzni V O L E B N Í Ř Á D Lidové bytové družstvo v Plzni V O L E B N Í Ř Á D I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Tento volební řád je vnitřním předpisem Lidového bytového družstva v Plzni, IČO: 00055891, se sídlem Plzeň, Prokopova 13/15,

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise VOLEBNÍ ŘÁD Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva KRUMLOVAN (družstvo dále jen SBD nebo družstvo, shromáždění delegátů dále jen SD ) na svém jednání konaném dne 7. 6. 2016 ve smyslu čl. 66

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2019 Akademický senát Fakulty lesnické

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení Shromáždění delegátů stavebního bytového družstva VESELSKO, sídlem Hutník 1497, 698 01 Veselí nad Moravou (družstvo dále jen SBD nebo družstvo, shromáždění delegátů dále jen SD ) na svém jednání konaném

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Všeobecná ustanovení (1) Tento řád stanoví zejména počet členů Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů

Více

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád Jednací řád strana 1 z 5 Jednací řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Jednací řád stanovuje pravomoci jednotlivých orgánů Pionýra, z. s. - Pražské organizace Pionýra (dále jen POP) a pravidla pro přípravu a průběh

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s.

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. Článek I. Název, působnost, sídlo 1. Název: Šumava domovem, z. s. 2. Působnost: Členské státy Evropské unie 3. Sídlo: Kubova Huť 1, 385 01 Vimperk Článek II. Charakter,

Více

KPDM ZK JEDNACÍ ŘÁD 01

KPDM ZK JEDNACÍ ŘÁD 01 KPDM ZK JEDNACÍ ŘÁD 01 JEDNACÍ ŘÁD REVIDOVANÉ ZNĚNÍ ÚČINNÉ K 9. 12. 2011 Krajský parlament dětí a mládeže Zlínského kraje (dále jen KPDM) se dne 29. září 2005 usnesl na tomto jednacím řádu: Článek 1. Úvodní

Více

Stanovy odborové organizace Odbory veřejné dopravy

Stanovy odborové organizace Odbory veřejné dopravy Stanovy odborové organizace Odbory veřejné dopravy Čl. 1. Název a sídlo 1. Název odborové organizace je: Odbory veřejné dopravy 2. Sídlo odborové organizace je: Praha Čl. 2 Povaha a cíl odborové organizace

Více

Vnitřní řád České Federace Kendó. Jednací řád valné hromady ČFK

Vnitřní řád České Federace Kendó. Jednací řád valné hromady ČFK Vnitřní řád České Federace Kendó sekce V. Jednací řád valné hromady ČFK (rev. 3 ze dne 28.1.2016) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Účast na valné hromadě 3. Program a řízení jednání 4. Prezentace a ověřování

Více

Jednací řád Valné hromady MAS Rozvojové partnerství Regionu Hranicko, o.s.

Jednací řád Valné hromady MAS Rozvojové partnerství Regionu Hranicko, o.s. Jednací řád Valné hromady MAS, o.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tento jednací řád valné hromady místní akční skupiny Rozvojové partnerství Regionu Hranicko (dále jen MAS) byl schválen na její valné hromadě

Více

Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL

Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL Článek I. Název a sídlo spolku 1) Název zní Spolek BOSMA ANGEL. 2) Spolek sídlí na adrese Hasova 3094/3, 143 00 Praha 4 Modřany. 3) IČ: 22708537, registrace provedena

Více

Jednací a Volební řád

Jednací a Volební řád Jednací a Volební řád Valné hromady spolku TJ Sokol Družba Suchdol z.s., IČ 447 02 957. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád upravuje zásady jednání valné hromady výše uvedeného spolku. 2. Valná hromada

Více

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Vymezení některých pojmů. Článek 3 Vyhlašování voleb do AS FIS

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Vymezení některých pojmů. Článek 3 Vyhlašování voleb do AS FIS V O L E B N Í Ř Á D A K A D E M I C K É H O S E N Á T U F A K U L T Y I N F O R M A T I K Y A S T A T I S T I K Y V Y S O K É Š K O L Y E K O N O M I C K É V P R A Z E Článek 1 Všeobecná ustanovení Tento

Více

Jednací řád Valné hromady IPMA Česká republika, z. s.

Jednací řád Valné hromady IPMA Česká republika, z. s. Jednací řád Valné hromady IPMA Česká republika, z. s. ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Základní údaje o spolku 1. S účinností do 31.12.2017 zní název spolku: Společnost pro projektové řízení, z. s.

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

Jednací řád Valné hromady MAS Hranicko z. s.

Jednací řád Valné hromady MAS Hranicko z. s. Jednací řád Valné hromady MAS Hranicko z. s. I. Úvodní ustanovení 1. Tento jednací řád Valné hromady místní akční skupiny Hranicko je schválen Valnou hromadou dne 20. 4. 2015 a nabývá účinnosti okamžikem

Více

Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice

Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice Zastupitelstvo města se usneslo dne 5. 11. 2014 v souladu s ustanovením 96, zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), (dále jen zákon o obcích ) na

Více

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Článek I Základní ustanovení 1) Název: Létejme z Ostravy, o.s. (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Maďarská 1456/10, 0strava, 708 00. 3) Oficiální web: www.letejmezostravy.cz

Více

JEDNACÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva POKROK. I. Společná ustanovení

JEDNACÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva POKROK. I. Společná ustanovení JEDNACÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva POKROK I. Společná ustanovení Čl. 1 Vymezení obsahu jednacího řádu Tento jednací řád upravuje postup orgánů družstva (shromáždění delegátů, představenstva, kontrolní

Více

Vnitřní předpisy Fakulty filozofické Univerzity Pardubice

Vnitřní předpisy Fakulty filozofické Univerzity Pardubice VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY FILOZOFICKÉ UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 6. ČERVNA 2017 Článek 1 Základní ustanovení (1) Akademický senát Fakulty filozofické (dále jen senát ) je volen akademickou

Více

JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Tišnova

JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Tišnova JEDNACÍ ŘÁD Rady města Tišnova Rada města Tišnova (dále jen "rada") vydává v souladu s 101 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích

Více

kandidátů. Volby může přípravný výbor organizovat i jiným způsobem, pokud bude zajištěna jejich věrohodnost a demokratičnost. (5) Volba členů školské

kandidátů. Volby může přípravný výbor organizovat i jiným způsobem, pokud bude zajištěna jejich věrohodnost a demokratičnost. (5) Volba členů školské Volební řád pro volby členů Školské rady při 25. ZŠ v Plzni, Chválenická 17 Zřízení školské rady vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Volební a jednací řád. Stavebního bytového družstva "Mír" Teplice

Volební a jednací řád. Stavebního bytového družstva Mír Teplice Volební a jednací řád Stavebního bytového družstva "Mír" Teplice Čl. 1 Základní ustanovení... 3 Čl. 2 Působnost orgánů a členství v nich... 3 Čl. 3 Řízení orgánů... 3 Čl. 4 Rozhodování orgánů... 3 Čl.

Více

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

Jednací a volební řád

Jednací a volební řád Strana 1 z 5 Jednací a volební řád Velkého sněmu Spolku Matfyzák Čl. 1 Tento Jednací a volební řád (dále jen Řád ) upravuje průběh zasedání Velkého sněmu Spolku Matfyzák (čl. 12 stanov; dále jen Velký

Více

Organizační a volební řád Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s.

Organizační a volební řád Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Organizační a volební řád Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Část I. Základní ustanovení 1. Organizační a volební řád Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. (dále jen asociace )

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku Během uplynulých let ztratilo už několik generací naší země povědomí o středoevropském charakteru naší kultury, o německy psané pražské literatuře, o židovské

Více

Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze

Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Článek 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ (1) Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení VOLEBNÍ ŘÁD Shromáždění delegátů Okresního stavebního bytového družstva Bruntál (družstvo dále jen BD nebo družstvo, shromáždění delegátů dále jen SD ) na svém jednání konaném dne 16. června 2015 ve smyslu

Více

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 ČÁST 1 Úvod Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro

Více

VOLEBNÍ ŘÁD OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU ČÁST PRVNÍ. Základní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU ČÁST PRVNÍ. Základní ustanovení VOLEBNÍ ŘÁD OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení 1 Volební řád Okresní hospodářské komory v Jablonci nad Nisou (dále jen komora, nebo OHK) upravuje podmínky voleb

Více

VOLEBNÍ ŘÁD Podkrušnohorského bytového družstva pro volbu do orgánů družstva

VOLEBNÍ ŘÁD Podkrušnohorského bytového družstva pro volbu do orgánů družstva VOLEBNÍ ŘÁD Podkrušnohorského bytového družstva pro volbu do orgánů družstva Základní ustanovení čl. 1 1) Do orgánů družstva mohou být voleni jen členové starší 18-ti let, s plnou způsobilostí k právním

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

Článek 1 Postavení a složení Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Článek 1 Postavení a složení Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s par. 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s.

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s. JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY společnosti O2 Czech Republic a.s. schválený na zasedání dozorčí rady dne 19. července 2013 I. Základní ustanovení 1. Jednací řád dozorčí rady upravuje zásady jednání dozorčí rady

Více

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace Stanovy APEK 1 Název a sídlo Asociace 1.1 Název Asociace je "Asociace pro elektronickou komerci", zkráceně APEK. 1.2 Sídlem Asociace je Praha, Sokolská 23, 120 00 Praha 2. 2 Právní postavení Asociace 2.1

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009

Volební a jednací řád Akademického senátu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ze dne 19. března 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. března 2009

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE ZE DNE 19. ČERVENCE 2017 Článek 2 Ustavující zasedání a volba předsedy a místopředsedy 1. Po každých volbách do senátu se do jednoho měsíce

Více

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY Výzkumný ústav pro hnědé uhlí akciová společnost M o s t JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY Výzkumný ústav pro hnědé uhlí akciová společnost M o s t předkládáno valné hromadě dne 18. května 2015 Část A - Úvod Jednací

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze

Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze Volební a jednací řád Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze Ve smyslu zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen

Více

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s.

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD

HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD SVJ, Otrokovice HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. I Hlasovací a jednací řád Společenství vlastníků jednotek, Otrokovice (dále jen SVJ) upravuje postup orgánů SVJ při jejich volení,

Více

JEDNACÍ ŘÁD MAS MORAVSKÁ BRÁNA, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD MAS MORAVSKÁ BRÁNA, z.s. JEDNACÍ ŘÁD MAS MORAVSKÁ BRÁNA, z.s. Tento jednací řád upravuje pravomoci, postupy a způsoby jednání a voleb v orgánech MAS a upřesňuje jejich vztah k orgánům MAS Moravská brána. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Valná

Více

JEDNACÍ ŘÁD KONFERENCE DELEGÁTŮ ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE

JEDNACÍ ŘÁD KONFERENCE DELEGÁTŮ ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE JEDNACÍ ŘÁD KONFERENCE DELEGÁTŮ ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE Konference delegátů České seniorské golfové asociace (dále jen ČSGA ) se usnesla podle čl. VII., odst. 9 stanov ČSGA na tomto jednacím řádu:

Více

Volební řád

Volební řád Volební řád 1 007 1116 Základní ustanovení čl. 1 1) Do orgánů družstva mohou být voleni jen členové družstva (fyzické osoby) starší 18- ti let, se způsobilostí k právnímu jednání, kteří splňují podmínky

Více

Jednací řád. řádné valné hromady společnosti, konané dne 16. května 2014

Jednací řád. řádné valné hromady společnosti, konané dne 16. května 2014 Jednací řád řádné valné hromady společnosti, konané dne 16. května 2014 Článek 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Valná hromada je nejvyšším orgánem společnosti, který schvaluje a rozhoduje všechny záležitosti uvedené

Více

Volby do školské rady

Volby do školské rady Volby do školské rady 2015-2018 Základní škola Dolní Beřkovice Nádražní 250 277 01 Dolní Beřkovice Tel:315 692 010, 737 839 822 E-mail:skola@zsdolniberkovice.cz Vážení rodiče zákonní zástupci žáků, Vyhlášení

Více

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s.

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. 1 STANOVY ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. V souvislosti se změnami příslušných právních předpisů vydává se dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, toto

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SNĚMU AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY Akademický sněm Akademie věd České republiky (dále jen Sněm ) přijal na svém XXXVII. zasedání dne 14. prosince 2010 v souladu se Stanovami

Více

VOLEBNÍ ŘÁD Akademického senátu LF OU

VOLEBNÍ ŘÁD Akademického senátu LF OU Vnitřní předpis Lékařské fakulty OU 2017 VOLEBNÍ ŘÁD Akademického senátu LF OU Schváleno AS LF OU: 6. 12. 2017 Schváleno AS OU dne: 18. 12. 2017 Platnost: Dnem schválení AS OU Účinnost: Dnem schválení

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

Volební řád. pro volby do školských rad škol zřizovaných městem Česká Lípa

Volební řád. pro volby do školských rad škol zřizovaných městem Česká Lípa Volební řád pro volby do školských rad škol zřizovaných městem Česká Lípa 1 OBSAH : Úvod Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Čl. 8 Čl. 9 Rozsah působnosti Složení a činnost školské rady Členství

Více

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze

Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze způsob usnášení, usnáší se AS AMU aklamací. Na návrh kteréhokoli člena se však AS AMU může usnést na tajném hlasování k jakékoli otázce. K přijetí návrhu o tajném způsobu hlasování stačí nadpoloviční většina

Více

JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018

JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018 JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018 Článek 1. Zahájení shromáždění delegátů 1. Jednání shromáždění delegátů zahájí pověřený člen představenstva

Více

Volby do školské rady 2017

Volby do školské rady 2017 Volby do školské rady 2017 Základní škola Velký Borek Školní 11 277 31 Velký Borek Tel:315 624 195, 737 839 822 E-mail: zs.velkyborek seznam.cz Vyhlášení voleb do školské rady Vážení rodiče zákonní zástupci

Více

Hlasovací a jednací řád

Hlasovací a jednací řád Hlasovací a jednací řád I Základní ustanovení článek 1 Jednací a volební řád Společenství vlastníků jednotek Puškinova č.o/č.p 523/45, 524/47 a 525/49 Vyškov ( dále jen SVJ) upravuje postup orgánů družstva

Více

Odborové sdružení železničářů ZO OSŽ žst. Liberec Nákladní Liberec 2. Volební řád ZO OSŽ žst. Liberec. Hlava 1 Volební řád

Odborové sdružení železničářů ZO OSŽ žst. Liberec Nákladní Liberec 2. Volební řád ZO OSŽ žst. Liberec. Hlava 1 Volební řád Volební řád NÁVRH Hlava 1 Volební řád 1. Členská schůze nebo konference (dále jen konference ) Základní organizace Odborového sdružení železničářů žst. Liberec (dále jen ZO ) upravuje a schvaluje způsob

Více

Obec Osečná VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÉ RADY

Obec Osečná VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÉ RADY Obec Osečná VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÉ RADY 1 Úvod OBSAH : Čl. 1 Rozsah působnosti Čl. 2 Složení a činnost školské rady Čl. 3 Členství ve školské radě Čl. 4 Nominace kandidátů školské rady Čl. 5

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více