Buďme světlem - a předávejme plamen Milí farníci Klokot, Dražic, Chýnova, Hartvíkova a Hrobů! Milí farníci oblátských farností! Váš o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Buďme světlem - a předávejme plamen Milí farníci Klokot, Dražic, Chýnova, Hartvíkova a Hrobů! Milí farníci oblátských farností! Váš o."

Transkript

1 Buďme světlem - a předávejme plamen Měsíc únor začínáme svátkem Uvedení Páně do chrámu (lidově Hromnice), který budeme slavit poprvé již o vigilii tohoto svátku, tedy v sobotu 1. února večer a pak v neděli 2. února. Svátek Uvedení Páně do chrámu začneme průvodem se svícemi na začátku slavnostní liturgie. Připomíná nám především, že Kristus sám je "světlo k osvícení pohanům a k slávě tvého izraelského lidu" (srov. Lukášovo evangelium, 2. kapitola). Toto světlo si však při liturgii zapalujeme navzájem - předáváme ho dále. Mějme odvahu dělat totéž i mimo liturgii. Předávat plamen, zapalovat můžeme totiž bez obav, že sami o něco přijdeme, že sami něco ztratíme. Tomu, kdo hoří a předává plamen dál, přece nic neubude... Požehnaný únor přeje a v modlitbě vyprošuje P. Pavel Zahradníček OMI Pro ty z vás, kteří jste si nemohli přečíst pozdrav od otce Günthera na nástěnce: Milí farníci Klokot, Dražic, Chýnova, Hartvíkova a Hrobů! Milí farníci oblátských farností! Chtěl bych vám všem touto cestou poděkovat za milá blahopřání k mým padesátinám, která jste vlastnoručně napsali! Moc jste mne tím potěšili! Zároveň vám chci popřát požehnané Vánoce s tímto obrázkem, který mi poslaly Malé sestry Ježíšovy z Pákistánu a který se mi jako starému oblátu Panny Marie Neposkvrněné samozřejmě líbí. Máme i podobnou sošku z hlíny zde v Bejrútu v kapli: Panna Marie, která nám nabízí malého Ježíše, důkaz Boží něžnosti, abychom ho s obdivem a láskou přijali do svých rukou a do svého života, abychom ho mohli přinést lidem, kteří tak žízní a touží po Boží něžnosti, aniž by o ní měli tušení. Dívej se na Ježíše! Usmívej se na Něho. Přijmi Ho z Mariiných rukou! O tuto radost se s vámi chci podělit! Pán ať vám všem žehná! Váš o. Günther

2 OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2013 Farnost Klokoty V roce 2013 bylo v naší farnosti 29 křtů (21 dětí do 1 roku, 6 dětí do 7 let, 2 dospělí) 2krát udělena svátost biřmování, 9 sňatků, 17 pohřbů Základní informace o hospodaření klokotské farnosti v roce 2013 Některé příjmy farnosti v roce 2013 Sbírky a příjmy za církevní úkony Ostatní příjmy Dary fyzických i právnických osob - tuzemské i zahraniční Příspěvek obecní a státní - na opravy (z toho: město Tábor 250 tis., MK ČR 400 tis. Kč program Záchrany architektonického dědictví) Příspěvek obecní z fondu kultury a cestovního ruchu, soc. fondu Příjmy celkem Některé výdaje farnosti v roce 2013 Ostatní výdaje (režijní, ) Odeslané sbírky a poskytnuté dary Opravy památek (restaurování presbytáře Kč, restaurování lunet Kč) Výdaje celkem Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Farnost Dražice Křty 2 (1 do 1 roku, 1 do 2 let), biřmování 0, sňatky 0, pohřby 0 Finance Některé příjmy farnosti v roce 2013 Sbírky Kč Příspěvek obecní a státní (obec Meziříčí - 3 tis. Kč) Kč Dary fyzických a právnických osob Kč Nájemné Kč Příjmy celkem Kč Některé výdaje farnosti v roce 2013 Opravy --- Ostatní výdaje (režijní, ) Kč Odeslané sbírky diecézi Kč Výdaje celkem Kč Děkujeme Městu Tábor a Ministerstvu kultury a všem dárcům za podporu při renovaci našeho poutního místa v roce Děkujeme i za všechny ostatní dary. Upřímné Pán Bůh zaplať!

3 Vaše příspěvky na radio Proglas a TV Noe V roce 2013 bylo z Vašich příspěvků odesláno na rádio Proglas Kč a TV Noe Kč. Chrámový sbor L. Šotek Chrámový sbor měl za rok 2013 celkem 25 vystoupení, z toho bylo 16 bohoslužeb. Největší účast byla na vánočním koncertě v děkanském kostele v Táboře, kdy byl kostel zcela zaplněn. Použité známky MVDr. Rytíř V roce 2013 bylo odesláno 5,9 kg použitých známek na podporu charitativní činnosti. Adopce na dálku za rok 2013: L. Kopřivová Placeno: ,-Kč + 33,-Kč poštovné (Uganda - Irene Nakato) ,- Kč + 33,- Kč poštovné (Indie - Juje Miranda) x 6500,- Kč + 2x37,- Kč poštovné (Haiti - Sofía Carrénard + Mikenley Jaccius) Příspěvek na vánoční dárek pro děti x 500,- Kč + 3x 26,-Kč poštovné celkem výdaje: ,-Kč Klokotská farnost se zapojila do projektu Adopce na dálku již v roce Tehdy jsme začali s podporou ugandské dívky Mary Nasali. Rok poté jsme adoptovali indického chlapce Juje Mirandu. Oba dva ale již svou účast v programu A-N-D ukončili. Mary Nasali v roce přestěhovala se a vzdálenost byla příliš velká pro zajištění všech organizačních věcí souvisejících s jejím vzděláním. Hned týž rok ji nahradila opět dívka z Ugandy. Stali jsme se adoptivními rodiči pro dívku Irene Nakato, kterou podporujeme dodnes. Letos v květnu nám bylo sděleno, že Juje Miranda úspěšně dokončil docházku na základním a středním stupni, a tím se jeho účast v projektu končí. Nyní má větší šanci získat dobré zaměstnání a vymanit se z chudoby. Co se týká dalších našich dětí: když v roce 2005 rozšířila ACCH Olomouc projekt Adopce na dálku také na Haiti, přišlo nám samozřejmé pomoci tímto způsobem ve farnosti, kde tehdy působil český oblát Roman Musil. Osvojili jsme si dívku Sofíi Carrénard a chlapce Mikenleye Jacciuse. Nyní jsou k dispozici také webové stránky: naše přihlašovací údaje pro databázi ( adopce.jsemvidet.eu): Přihlašovací jméno: koprivova a heslo: koprivova285. Naše finanční příspěvky jsou využity na vzdělávání sponzorovaných dětí - platí se školné, školní uniforma, pomůcky, mimoškolní aktivity a zdravotní péče. Závěrem chceme poděkovat Vám všem, kteří na tuto činnost přispíváte, a obracíme se na všechny, kteří by chtěli adopci podpořit. Je to konkrétní adresná pomoc těm, kdo jsou opravdu v bídě. Darujeme-li člověku vzdělání, darujeme mu tím šanci na nezávislost a lepší perspektivu v životě. Upřímné díky všem, kdo přispěli jakoukoli částkou na naše adoptované děti.

4 Tříkrálová sbírka 2014 My tři králové jdeme k Vám... Ing. Marie Sovová Kašpar - Štěpánek, Melichar - Péťa a Baltazar - Vlastík se vydali v pátek 10. ledna 2014 odpoledne do paneláků na Náchodském sídlišti, aby lidem připomněli svátek Tří králů a ti tak mohli finančně přispět na charitu. Tři králové potěšili nejen generaci seniorů, ale i někteří mladí byli mile překvapeni. Jeden adolescent nám vysypal svoji kasičku drobných korun, stařenka přispěla do sbírky, jedna mladá paní za námi vyběhla ze 4. patra až do přízemí, aby koledníkům dala i nějaké sladkosti. Těm pak oči jen zářily. Velmi příjemné a zároveň neobvykle strávené odpoledne to bylo nejen pro nás, ale i pro další koledníky, kteří stejně jako my zazpívali lidem tříkrálovou koledu, rozdali kalendář, cukr a popřáli krásný celý rok 2014 v dalších domech lokality Klokot a Pražského sídliště. Do 7 pokladniček, u kterých se vystřídalo 21 dětí Štěpánka Vocílková, František Vocílka a Honzík Růžička, Monča Havlíková, Péťa Panák a Michalka Panáková, Sára Strunová, Verča Síčová a Terezka Síčová, Marťa Samcová, Vašek Samec a Silva Pechová, Verča Urbanová, Anička Sychová, Jiřík Dušek, Maruška Hejná, Nikol Urbanová a Nelča Candrová, Štěpánek Sova, Vlastík Sova a Péťa Dvořák za doprovodu pí Hejné, Sovové, Růžičkové, Havlíkové, Pecherové, Markétky Frejlachů a Marušky Kulhánkové se dohromady vykoledovalo: na Klokotech a Pražském sídlišti Kč (vloni ). Celkový výtěžek všech 33 pokladniček (vloni 31) táborských koledníků byl Kč (vloni to bylo Kč). Diecézní charita České Budějovice celkem k Kč. Celková sbírka Charity České republiky vynesla k Kč. Velké Pán Bůh zaplať všem dětem a vedoucím za odvahu a ochotu, rodičům za dovoz a odvoz dětí, pomoc při organizaci a VŠEM, kteří jste jakoukoliv částkou přispěli! Kam půjdou prostředky získané Tříkrálovou sbírkou: 35 % vybraných prostředků bude použito na přímou humanitární pomoc doma i v zahraničí (oblasti zasažené přírodními katastrofami, ozbrojenými konflikty nebo dlouhodobě nepříznivými životními podmínkami) 65% vybraných prostředků zůstane ve Farní charitě Tábor - tyto prostředky budou využity ve prospěch následujících projektů: Dobrovolnické centrum Tábor (programy: Senior, Dobrovolníci v Nemocnici Tábor, Našim dětem, Dobrovolníci občanům se zdravotním postižením, Dobrovolnictví nezaměstnaných) Projekt Auritus (pracovní programy, resocializační programy, primárně preventivní programy pro děti ze ZŠ a studenty SŠ, VOŠ a SOU, poradenské centrum, terénní program) Humanitární činnost (nákup potravin a hygienických prostředků lidem v nouzi a bez domova, základní sociální poradenství, krizová intervence)

5 Páteční koledování na Pražském sídlišti a požehnání koledníkům u pošty Nedělní koledování a koleda v podání Vašíka Samce na konci mše svaté A tradiční koledování před kostelem

6 Husitské muzeum v Táboře, Česká křesťanská akademie a Společnost pro zachování husitských památek zvou na přednášku "Mistr Jan Hus v ideologii Komunistické strany Československa", která se koná v úterý 11. února 2014 od 17:30 hodin v přednáškovém sále Husitského muzea. Přednáší teolog a historik Prof. PaedDr. ThLic. Martin WEIS, Th.D., vedoucí katedry Teologických věd TF JČU Církve byly za doby vlády komunismu vnímány jako ideologický nepřítel a proto existovaly snahy o jejich postupnou likvidaci. Jedním ze způsobů proticírkevního boje bylo i využití historických postav těchto církví komunistickou ideologií. V přednášce proto bude poukázáno na ideologické využití postavy M. Jana Husa, který byl vyobrazován téměř výlučně jako sociální revolucionář a buřič proti starému řádu. Přednáška chce vzhledem k blížícímu se výročí 600 let smrti M. Jana Husa poukázat na toto využití postavy M. Jana Husa k ideologickému boji a formování nového národního povědomí poplatného komunistickému režimu. Přednáška tak hodlá dílčím způsobem přispět k širší popularizaci a poznání jedné z kapitol takzvaného druhého života M. Jana Husa. A ještě větu k Chrámovému sboru. Myslím, že nejenom lidový zpěv, ale i sborový zpěv patří a povznáší více k duchovnímu prožitku. Prosím všechny ty, kteří mají zpěváckou hřivnu, jsou ochotni se naučit noty, nevyjímaje mladší generaci, aby se k nám přidali. Víte i naší povinností je evangelizovat. A tento způsob není nezanedbatelný. Při koncertu Chrámového sboru se podařilo např. naplnit táborský děkanský kostel tak, jak se nepodařilo na žádné bohoslužbě či akci celého roku a připomnělo mi to tak návštěvu půlnoční bohoslužby v roce 1989, kdy jak se říká kostel praskal ve švech! L. Šotek Klokotský karneval 2. března h. Brzy bude velký bál, chystá se tu karneval. Na Klokotech v neděli nafoukneme balóny. Za masky se schováme, tančit, zpívat budeme. Zahrajem si na obry, na draky i na myši zveme tě, přijď - pospěš si! Tradiční klokotská burza věcí Sběr těchto věcí se bude konat v měsíci březnu, burza bude v dubnu. Vše na ní bude zdarma nebo za dobrovolný příspěvek

7 Setkání charismatické obnovy Martina Koubová Jsou tomu již dva roky, kdy proběhla v naší farnosti tříměsíční charismatická obnova vedená otcem Romanem Dvořákem z Ktiše. Tato pravidelná každonedělní odpoledne nás vytrhovala z uspěchaného koloběhu všedního života a stala se vítaným zdrojem duchovní potravy pro mnohé farníky. Otec Roman, občas posílený charismatiky z Písku a Českých Budějovic, poutavě přednášel a byl zde i prostor k osobním modlitbám, k prosbám o dary Ducha svatého a ke vzájemnému sdílení v malých skupinkách. Původní pravidelná nedělní setkávání v Emauzích se na konci plánovaného tříměsíčního cyklu nechtělo mnohým opustit. Díky ochotě o. Romana Dvořáka pokračovat v alespoň občasných setkáváních v Emauzích i nadále se původní společenství (postupně doplňované dalšími farníky) schází zhruba jedenkrát měsíčně na dvě hodiny v nedělním podvečeru. Emauzy tou dobou ožijí radostným zpěvem všech zúčastněných s kytarovým doprovodem o. Romana. Setkání charismatické obnovy jsou vždy spojena s jedním ústředním tématem, které o. Roman nastíní, vyloží, přečte odpovídající pasáže z Bible a následně rozdělí příchozí do několika menších skupinek, ve kterých pod vedením určeného moderátora mají jednotlivci možnost (nikoli povinnost) o daném tématu hovořit. Při posledním setkání jsme se kupříkladu zamýšleli nad tématem jednoty křesťanů a nad tím, jak se osobně k ekumenismu stavíme. Důležitou a pravidelnou součástí každého setkání charismatické obnovy jsou modlitby - rozdělné do třech okruhů (chvály, díky a prosby ), prokládané písněmi a zakončené společným - "Otče náš". Protože při setkáních charismatické obnovy pouštíme naplno Ducha svatého do našich srdcí, nechce se zpravidla po vymezených dvou hodinách nikomu odcházet. A tak někteří ještě využijí vzácnou přítomnost o. Romana k osobnímu rozhovoru nebo ke sv. zpovědi. Nikdy neodcházíme s prázdnou, ale vnitřně velmi obohaceni, nasyceni duševně, ale i fyzicky (díky obětavým sestrám, které upečou něco k čaji) a vyzbrojeni domácím úkolem - doporučenou četbou příslušné pasáže z Bible, o které se bude mluvit na příštím setkání. Vzhledem k tomu, že se jedná o otevřené společenství, jsou vítáni všichni mezi nás. KRÁTKÁ OZNÁMENÍ A POZVÁNÍ První pátek v měsíci celodenní adorace v Emauzích h. v kostele h. s modlitbami a zpěvem, h. tichá adorace. Prosíme, napište se v zákristii na adorační službu (také na páteční adorace) neděle -Uvedení Páně do chrámu - přineste si svíčky (také v sobotu 1.2.) pondělí - svatoblažejské požehnání také v neděli úterý - P. Marie Lurdská udělování svátosti pomazání nemocných středa h. - Emauzy posezení u čaje nad Biblí neděle 16 h. - Setkání CHO Emauzy neděle 16 h. Řeckokatolická mše sv Emauzy h. - Setkání seniorů Loňské posvěcené kočičky na popelec přineste, prosíme, do neděle 2.března 2014.

8 KLOKOTY - události - únor 2014 jinak, mše sv. 1.2 sobota mše sv. v 17 h. průvod a žehnání svíček, přineste si svíčky každý den 2.2. neděle Svátek Uvedení Páně do chrámu (Hromnice) po-so 17.00, žehnání svíček a průvod, přineste si svíčky ne hod po-stř Program pro děti o jarních prázdninách 3.2. pondělí Sv. Blažeje, biskupa a mučedníka mše svatá v 17 h. se svatoblažejským požehnáním 4.2. úterý 5.2. středa 6.2. čtvrtek Společenství Modlitby matek v h. v Emauzích Památka sv. Agáty, panny a mučednice Památka sv. Pavla Mikiho a druhů, mučedníků h. mše sv. v nemocnici 7.2. pátek První pátek v měsíci - celodenní adorace v Emauzích h., v kostele od h. do h. adorace s modlitbami a zpěvem, h. - tichá adorace svátost smíření h., h. mše svatá v 17 h sobota První sobota v měsíci, po mši sv. požehnání 9.2. neděle pondělí 5. neděle v mezidobí Památka sv. Scholastiky, panny mše svatá v 10 hod. se svatoblažejským požehnáním úterý Panny Marie Lurdské svátost pomazání nemocných Světový den nemocných Emauzy - 18 h. Farní rada středa čtvrtek Emauzy - Posezení u čaje nad Biblí - v h. Fatimský den h. mše sv. v nemocnici pátek svátost smíření, výstav Nejsvětější svátosti h neděle 6. neděle v mezidobí Emauzy - 16 h. - Setkání CHO dětská mše svatá v 10 hod pondělí OMI - výročí schválení kongregace středa pátek sobota h. mše sv. v nemocnici svátost smíření, výstav Nejsvětější svátosti h. Svátek Stolce sv. Petra, apoštola neděle 7. neděle v mezidobí sbírka na svatopetrský haléř mše svatá v 10 hod. 16 h. řeckokatolická mše sv středa Emauzy h. - Setkání seniorů h. mše sv. v nemocnici pátek svátost smíření, výstav Nejsvětější svátosti h. březen neděle Dětský karneval - Emauzy - 15 h. Přineste kočičky na popelec Možnost ke sv. zpovědi Po-So h., v pátek nebo kdykoliv po domluvě. Římskokatolická farnost Tábor-Klokoty, Staroklokotská 1, Tábor , tel: klokotyomi@volny.cz Dary na opravy a provoz našeho poutního místa můžete zasílat na účet Poštovní spořitelny /0300, VS Na požádání vystavíme potvrzení. Administrátor farnosti: P. Pavel Zahradníček, OMI, tel.: Farní vikáři na Klokotech: P. Karl Zaiser, OMI, tel.: P. Mariusz Piwowarczyk, OMI, tel.: Pastorační asistent: Janka Pecherová, telefon: Mgr. Hana Koukalová, tel.: Diecézní ředitelka PMD Můžete vhodit do kasičky v kostele. Pokud není uvedeno Děkujeme za dobrovolný příspěvek na tisk našeho Fiatu, výrobní náklady na 1 výtisk činí téměř 5 Kč.

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

Páteční křížové cesty v našem kostele v postní době - 16.30 h. Loňské posvěcené kočičky na popelec přineste, prosíme, do neděle 15. 2. 2014.

Páteční křížové cesty v našem kostele v postní době - 16.30 h. Loňské posvěcené kočičky na popelec přineste, prosíme, do neděle 15. 2. 2014. Poděkování a rozloučení Tak, jak jsem Vás již v loňském roce informoval, 14. února vyprší mé časné řeholní sliby v Kongregaci misionářů oblátů Panny Marie Neposkvrněné. Nyní je již i jmenován k 1. únoru

Více

Co mě zaujalo: Až přijde jaro, pozná se rozdíl Mám bývalého spolužáka z kněžského semináře, P. Ludvíka Bradáče. Řadu let působil v Rusku.

Co mě zaujalo: Až přijde jaro, pozná se rozdíl Mám bývalého spolužáka z kněžského semináře, P. Ludvíka Bradáče. Řadu let působil v Rusku. Co mě zaujalo: Až přijde jaro, pozná se rozdíl Mám bývalého spolužáka z kněžského semináře, P. Ludvíka Bradáče. Řadu let působil v Rusku. Vyprávěl mi následující podobenství ruského světce Tichona Zadonského

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty

Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty Milí farníci a farnice. Rád bych se ještě ohlédl zpět, k neděli 15. ledna 2017, kdy jsme si připomínali Světový den migrantů a uprchlíků a podělil

Více

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné 17. prosince 2013 Úterý před Štědrým dnem 15 00 Vánoční SVATOST SMÍŘENÍ (zpověď) 23. prosince 2013 Pondělí před Štědrým dnem 14 30 15 30 Betlémské světlo 16

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

Farní shromáždění 2017

Farní shromáždění 2017 Farní shromáždění 2017 Obsah 1) Úkony duchovní správy za rok 2016 (křty, pohřby, svátosti, ) 2) Hospodaření farnosti Stav financí Příjmy sbírky, dary, dotace, nájmy, Výdaje rekonstrukce, energie, akce,

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

CHRIST - LIFE Světové dny mládeže (WYD) 2011 v Madridu 16. do 21. srpna 2011 V modlitbě váš otec Jiří,omi

CHRIST - LIFE Světové dny mládeže (WYD) 2011 v Madridu 16. do 21. srpna 2011 V modlitbě váš otec Jiří,omi Milí Boží přátelé! Tentokrát bych se rád obrátil na naše mladé farníky. Diecézní centrum mládeže v Českých Budějovicích připravilo kurz CHRIST - LIFE. Je určen mladým od 14 do 3O let. Budeme odkrývat,

Více

Tříkrálové koledování 2015. Neděle 1. 1. 2015 v 15.30 Novoroční koncert Ladislav Šotek

Tříkrálové koledování 2015. Neděle 1. 1. 2015 v 15.30 Novoroční koncert Ladislav Šotek Upřímné Pán Bůh zaplať vám všem, kteří jste i letos pomohli připravit a prožít požehnané a krásné klokotské Vánoce. Děkuji Vám také za vše, co jste pro farnost udělali v uplynulém roce 2014 za Vaše modlitby,

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

HROMNIČNÍ POUŤ OTCŮ A MATEK NA KLOKOTECH SOBOTA

HROMNIČNÍ POUŤ OTCŮ A MATEK NA KLOKOTECH SOBOTA Milí rodiče, kmotři, prarodiče a vychovatelé, na konci roku 2018 vyšel v českém překladu nový katolický katechismus pro děti a rodiče YOUCAT pro děti. Obracím se na vás slovy papeže Františka z předmluvy

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté, neděle v 15 h. (18. 5. Májovou pobožnost povedou děti)

Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté, neděle v 15 h. (18. 5. Májovou pobožnost povedou děti) Milí přátelé! Měsíc květen, který je tradičně zasvěcený Panně Marii, je letos celý součástí Velikonoční doby. Rozlévá se do něj velikonoční radost ze zmrtvýchvstání: z nového života, ke kterému mám všem

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 Jít ve stopách Ježíšových, to je naším povoláním. Ony jsou jedinou cestou,

Více

Páteční křížové cesty v našem kostele v postní době h.

Páteční křížové cesty v našem kostele v postní době h. Milí farníci! 2. února budeme slavit svátek Uvedení Páně do chrámu Světový den zasvěceného života. Papež Jan Pavel II. v roce 1997 spojil liturgický svátek Uvedení Páně do chrámu, který připomíná Ježíšovo

Více

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to nejlepší, nejkrásnější už skončilo a teď už nemáme co očekávat.

Více

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už není ten stejný život, neboť my už nejsme tak úplně stejní.

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

7.12.2013. SEDM PŘEKÁŽEK ŠŤASTNÉHO ŽIVOTA III. část ThLic. Mgr. Jaroslav Lorman, ThD. Průvodce adventem. První prosincová sobota na Klokotech

7.12.2013. SEDM PŘEKÁŽEK ŠŤASTNÉHO ŽIVOTA III. část ThLic. Mgr. Jaroslav Lorman, ThD. Průvodce adventem. První prosincová sobota na Klokotech Průvodce adventem Je řada míst, která jsem již vícekrát prošel. Líbila se mi a rád jsem se na ně vracel. A pak jsem měl jednou štěstí, že jsem si je prošel s nějakým výborným průvodcem. A teprve jsem užasl,

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa 27.12. 10:45 Za Josefa Prokeše, rodiče Kouřilovy a Boží ochranu pro živou rodinu 28.12. Svátek sv. Mláďátek, mučedníků 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží

Více

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 1 Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 Úvodní slovo Vážení a milí čtenáři našeho farního zpravodaje Zdiva s troškou heřmánku. Rád bych o těchto Vánocích a na závěr roku 2011 poděkoval všem, kteří přispívají

Více

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 sobota 1. prosinec 17.00 Kryštofovo Údolí náves; Otvírání Jírova Betléma 18.00 Liberec, kostel sv. Antonína Vel mše sv. se žehnáním adventních věnců

Více

informace polenské farnosti prosinec 2013

informace polenské farnosti prosinec 2013 informace polenské farnosti prosinec 2013 Děkujeme ti, Pane, že nám v době adventního očekávání připomínáš falešnost naší zbožnosti, jsmeli spokojeni sami se sebou. Děkujeme ti za prorocké slovo, které

Více

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB 2/2011 Dostává se Vám do rukou další číslo Benjamína. Tradičně přináší informace ohledně Velikonoc časy bohoslužeb i příležitostí ke zpovědi. Jsem rád, že mnohé věci jako umývání nohou, otevření kostela

Více

Střešovický. evangelík. na červen 2013

Střešovický. evangelík. na červen 2013 Střešovický evangelík na červen 2013 Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Praze 6 Střešovicích Náměstí Před Bateriemi 22, 162 00 Telefon fary a faráře Pokorného 224 312 107, kurátora Fendrycha

Více

Postní duchovní obnova na Klokotech sobota 17. března 2018 P. Günther Ecklbauer, OMI. kde tuto tradici založili. Popeleční

Postní duchovní obnova na Klokotech sobota 17. března 2018 P. Günther Ecklbauer, OMI. kde tuto tradici založili. Popeleční Milí farníci, farnice a poutníci. kde tuto tradici založili. Popeleční Rád bych zavedl novou tradici, a to středou pak 14. 2. vstoupíme do doby Hromniční pouť otců a matek. postní. V postní době jsme podněcováni

Více

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH MŠE SVATÁ S ŽEHNÁNÍM ÚRODY NEDĚLE - 10 H

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH MŠE SVATÁ S ŽEHNÁNÍM ÚRODY NEDĚLE - 10 H Milé farnice a farníci, v Klokotech nabízíme každý pátek od 17:30 h do 20:30 h (od listopadu do dubna pouze do 20 h) možnost adorace a sv. smíření. Chtěl bych vás k častější adoraci pozvat slovy papeže

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorační priority brněnské diecéze R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorace Posláním pastorace je zabývat se konkrétními situacemi

Více

Veřejné zasedání farní rady

Veřejné zasedání farní rady Veřejné zasedání farní rady Jedna z řady věcí, které mě před rokem hned po mém příchodu na Klokoty velmi potěšily, je, že farní rada je vlastně takové společenství lidí, kteří se v nejrůznějších oblastech

Více

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 ZPRAVODAJ FARNOSTÍ Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 Drazí a milí farníci, v prosinci jsme začali nový církevní rok, zároveň s ním jsme vstoupili do adventu, do Roku víry a Roku eucharistie. Advent je dobou

Více

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB TÝDNU od 26. 8. do 2. 9. 2018 www.farnostunicov.cz fb. Farnost, a Den Liturgická oslava Hodina Úmysl 21. neděle v mezidobí Za farníky Mše svatá v ě 26 Mše svatá

Více

informace polenské farnosti leden - únor 2014

informace polenské farnosti leden - únor 2014 informace polenské farnosti leden - únor 2014 Ve spěchu a chvatu všedního dne přichází mnoho starostí. Trápí naše srdce a berou nám vnitřní pokoj. Bůh nás však povzbuzuje k důvěře. Tak jako dítě věří milujícím

Více

Svatý rok milosrdenství V neděli 13. prosince 2015 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Táboře-Klokotech v 10.00 hod.,

Svatý rok milosrdenství V neděli 13. prosince 2015 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Táboře-Klokotech v 10.00 hod., Svatý rok milosrdenství 15. března 2015 papež František oznámil slavení mimořádného Svatého roku milosrdenství, který začne otevřením Svaté brány ve vatikánské bazilice sv. Petra o slavnosti Neposkvrněného

Více

Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo

Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo Zvu každého křesťana na jakémkoli místě a v jakékoli situaci k tomu, aby se hned dnes navrátil ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem, nebo alespoň aby učinil rozhodnutí, že se s ním chce setkat a

Více

leden 2018

leden 2018 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz leden 2018 Leden v naší farnosti Ohlédnutí za rokem 2017 v naší farnosti 17. 1. 2017 - ve farním kostele sv. Františka bylo setkání kněží příbramského vikariátu mší

Více

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Roční pastorační plán (říjen 2014 srpen 2015) CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Plakátek pastoračního roku PÍSMO Změňte smýšlení! A každý z vás ať se dá pokřtít ve jménu Ježíše Krista, aby

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

1. ČERVNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ČERVNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milá farní rodino. Chci vás pozvat na Diecézní pouť 2018 v Sušici, která se uskuteční v sobotu 9. 6. od 9:30 do 16:30 (8. 6. od 18:00 do 23:00 Večer mladých). Bližší informace na www.bcb.cz. V neděli 17.

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

Advent na Klokotech. Jaká příprava - taková oslava

Advent na Klokotech. Jaká příprava - taková oslava Jaká příprava - taková oslava Jedna stará moudrost říká: Jaká příprava taková oslava. Platí to i o přípravě Vánoc - radostné oslavě Kristova narození. Když bude mít příprava na Vánoce jen materiální rozměr,

Více

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční C S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme za ukončení válečných

Více

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov ŘÍJEN 2011 Modlíte se roztržitě? Pak hlavu vzhůru! I umět řídit vyžaduje čas a praxi Pokud máte s modlením stejné zkušenosti jako já, pak hlavu vzhůru, mám pro

Více

Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento

Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento dar jen s postupem času dále rozvíjejí. Vznik mariánského

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 26.3.2011 12/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 26.března 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od v týdnu od 2. 12. - 9. 12. 2018 49. týden 1. SOBOTA V MĚSÍCI Památka sv. Edmunda Kampiána, kněze 1 VIGILIE ZA POČATÝ ŽIVOT 1. 12. 2. 12. 3. 12. 4. 12. 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. 9. 12. 1. NEDĚLE 10:00

Více

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milé farnice a farníci, 30. listopadu 2019 uběhne 100 let od vydání apoštolského listu Maximum illud, kterým chtěl dát tehdejší papež Benedikt XV. po zničujícím světovém konfliktu nový impuls misijnímu

Více

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk uspoří, má věnovat sám sobě. Každá aktivita vyžaduje

Více

Ježíš Kristus obraz pravého Boha Postní duchovní obnova 21. března 2015, sobota

Ježíš Kristus obraz pravého Boha Postní duchovní obnova 21. března 2015, sobota Milí farníci, prožíváme dobu postní, čas milosti nabízený křesťanovi, příležitost k obrácení a návratu k Bohu. Je třeba odvrátit naše pohledy od tolika model, které nás svádějí, a obrátit je k jedinému

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1. v týdnu od 30.12.2018 do 6.1.2019 Neděle 30.12. Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa Pondělí 31.12. Sedmý den v oktávu Narození Páně 15.00 16.00 Za dcery, manžela a oboje rodiče a za požehnání pro

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od v týdnu Od 1. 12. 8. 12. 2013 I. NEDĚLE Žehnání adventních věnců za ochranu Boží a P. Marie pro rodinu Tůmovu a Snášelovu za + manžela Jana Mifka, snachu a sestru za + Miloše Štursu a rodiče za živé a

Více

PROGRAM úterý 14. srpna

PROGRAM úterý 14. srpna PROGRAM úterý 14. srpna příjezd nabídka mše svaté v kostele sv. Prokopa (č. 4) 16.00 celebruje Mons. František Lobkowicz 17.30 celebruje Mons. Jiří Mikulášek 19.30 zahájení setkání, hlavní pódium u Zimního

Více

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015 od 24. května do 31. května 2015 24.5. Seslání Ducha svatého - slavnost Úterý 26.5. 18.00 Mše svatá L. Bělohrad Středa 27.5. 19.00 Mše svatá + Májová pobožnost Červená Třemešná Čtvrtek 28.5. 18.00 Mše

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

DRAŽICE NEDĚLE 4. LISTOPADU v 8.30 h mše sv. za zemřelé

DRAŽICE NEDĚLE 4. LISTOPADU v 8.30 h mše sv. za zemřelé Milá farní rodino, chtěl bych jménem oblátské komunity i celé farnosti velmi poděkovat otci Mariuszovi Piwowarczykovi za jeho obětavou službu na Klokotech! Zároveň mu přeji hodně Božího požehnání v jeho

Více

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688 Všemohoucí, věčný Bože, když se tvůj jednorozený Syn stal člověkem, byl ti představen v chrámě; my si to dnes připomínáme a pokorně prosíme: očisti naše nitro, abychom mohli předstoupit před tebe. 1.čt.:

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara 581 616 139, o.radomír 731 626 515 V týdnu od 28.1. 2018 Partutovice - sv.mikuláš Potštát - sv. Bartoloměj SO 27.1. Slavíč 17:00 Drahotuše 8:00 NE

Více

Tříkrálové koledování 2014

Tříkrálové koledování 2014 Děkuji za vše a přeji požehnaný nový rok! Kardinál John Henry Newman (1801-1890, nedříve anglikánský a potom katolický teolog a filosof prohlášený Benenediktem XVI. za blahoslaveného) napsal: Bůh mě stvořil

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od 22. 5. - 29. 5. 2016 21. týden 21. 5. Památka sv.kryštofa Magallanese, kněze, a jeho druhů, mučedníků 7:30 MÁJOVÁ Za syna Jana Klvánka, živou a Klvánkovu a Orságovu, duše v očistci a nová kněžská

Více

Otevřené brány. Vážení spoluobčané,

Otevřené brány. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, přinášíme Vám desáté a poslední číslo Obecního zpravodaje v letošním roce. Advent jsme zahájili akcí Rozvěcování vánočního stromku. Tato akce se konala 29. 11. 2014 a nutno podotknout,

Více

1. červnová sobota na Klokotech MISIJNÍ POUŤ KLOKOTY

1. červnová sobota na Klokotech MISIJNÍ POUŤ KLOKOTY Milá farní rodino, v měsíci květnu jsme prožili Festival víry Pošli to dál na Klokotech. Velmi děkuji všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili do vytváření společenství, které si víru nenechává pro

Více

Bohoslužby Svatého týdne a o Velikonocích 2014

Bohoslužby Svatého týdne a o Velikonocích 2014 Odvaha k lásce "V pohádkách dívky svou láskou vysvobozují prince zakleté do všelijakých zvířat, obludných medvědů a tygrů, aniž vědí, že z nich budou princi. A chlapeček přijme od dědečka kameny a neví,

Více

FARNÍ LIST SRPEN 2016

FARNÍ LIST SRPEN 2016 FARNÍ LIST SRPEN 2016 Milí farníci, srdečně Vás zdravím i touto cestou. Jsem rád, že již necelé dva měsíce mohu spolu s Vámi putovat na cestě k Bohu. Rád bych Vám poděkoval za to, jak se dáváte k dispozici

Více

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b)

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ Zpravodaj Svatý týden 02/2016 Úvodní slovo Dobrovolný příspěvek na tisk 10Kč Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) Milí farníci,

Více

ZPRAVODAJ Diecézní charity České Budějovice

ZPRAVODAJ Diecézní charity České Budějovice ZPRAVODAJ Diecézní charity České Budějovice Číslo 2/2015 diecéze českobudějovická 1.4.2015 Tříkrálová sbírka poprvé překonala pětimilionovou hranici Letos dosáhla Tříkrálová sbírka v českobudějovické diecézi

Více

ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI

ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI SOBĚSLAV, CHOUSTNÍK, BUDISLAV, JANOV, DÍRNÁ, NEDVĚDICE, TUČAPY PŘEHLED AKCÍ V ADVENTNÍ A VÁNOČNÍ DOBĚ 2016 Adventní hymnus Rorate coeli Rosu dejte nebesa shůry a jako déšť vydejte

Více

Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna

Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna Farní sbor Evangelické církve (ČCE) v Kloboukách u Brna Kontakt: Brněnská 218/30 691 72 Klobouky u Brna tel.: 608 579 839 https://www.facebook.com/cceklobouky/ http://klobouky.evangnet.cz/ Přehled bohoslužeb

Více

VELIKONOCE. Pán vstal z mrtvých, aleluja! DUBEN 2012. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň

VELIKONOCE. Pán vstal z mrtvých, aleluja! DUBEN 2012. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň DUBEN 2012 Pán vstal z mrtvých, aleluja! Drazí přátelé, prožíváme závěr postní doby a připravujeme se

Více

Farní charita Jindřichův Hradec

Farní charita Jindřichův Hradec Farní charita Jindřichův Hradec Výroční zpráva 2011 FARNÍ CHARITA JINDŘICHŮV HRADEC je evidovaná právnická osoba na Ministerstvu kultury ČR, č.evidence 8/1-05-701/1999 Byla zřízena r. 1992 dekretem českobudějovického

Více

Fiat adventní 2015. Adventní zamyšlení. Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí

Fiat adventní 2015. Adventní zamyšlení. Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí Fiat adventní 2015 Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí Adventní zamyšlení Za svých pár let působení ve farnostech českobudějovické diecéze píšu každý rok touto dobou nějaká adventní

Více

1. SOBOTA NA KLOKOTECH

1. SOBOTA NA KLOKOTECH Výjimečná událost - výjimečná příležitost Jak již jistě víte, hostem letošní hlavní klokotské poutě bude Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský a primas český. Všichni jste srdečně zváni. Je to zvláštní

Více

KONEČNĚ NASTAL ČAS HOUSENEK!

KONEČNĚ NASTAL ČAS HOUSENEK! Vyjdi si s Ježíšem! Ježíš se často odebíral na "opuštěné místo" do přírody, aby se zotavil. Neboj se s ním proto vyjít ani ty! Najdi si klidné místo v přírodě, v zahradě, v parku, v lese, u potoka, nebo

Více

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince S vírou v Ježíše Krista, který nás všechny vykoupil svou krví, prosme za církev a za spásu celého světa. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme,

Více

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 28. května 2011 9.30 10.30 Sobotní škola - uvádí Liebl Petr Společná píseň č.

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 23.4.2011 16/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 23.dubna 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

Emauzy - 5. září 2019 čtvrtek - 18 h PŘÍPRAVA KE SVÁTOSTI BIŘMOVÁNÍ

Emauzy - 5. září 2019 čtvrtek - 18 h PŘÍPRAVA KE SVÁTOSTI BIŘMOVÁNÍ Milí farníci, věřím, že jste si v prázdninovém čase odpočinuli, poznali něco nového a navštívili své blízké. Od neděle 1. 9. vám chceme na Klokotech nabídnout možnost vybrat si ze dvou mší svatých. Obvyklou

Více

I: Astronomicky a meteorologicky

I: Astronomicky a meteorologicky Rok spásy 2014 po Kristu ve farnosti Moutnice anno salutis bis millesimo quarto decimo post Christum natum parochiae moutniensis Přehled roku spásy MMXIV v moutnické farnosti, 31.12. 2014 I: Astronomicky

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí 29.12. Úterý 30.12.

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí 29.12. Úterý 30.12. Svátek sv. Rodiny Ježíše, Marie a Josefa 28.12. 10:45 Za Jaroslava Melichara a syna 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Jakešovu a duše v očistci

Více

Bůh zaplať! Za vás všechny bude obětována letošní půlnoční mše svatá.

Bůh zaplať! Za vás všechny bude obětována letošní půlnoční mše svatá. Markéta 12/2004 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři mobil: 776 887 907; tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz 1. Advent a Vánoce

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus C 6. neděle v mezidobí Oči Hospodinovy jsou obráceny k spravedlivým. (Ž 34, 16a) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Jer 17,5-8) Tak praví Hospodin:,,Člověk, který

Více

Milé farnice a farníci! Chci vám všem poděkovat za vaše modlitby a pomoc přeji pokojné prožití adventu a doby vánoční

Milé farnice a farníci! Chci vám všem poděkovat za vaše modlitby a pomoc přeji pokojné prožití adventu a doby vánoční Milé farnice a farníci! Pomalu nám končí rok 2011. Mohli jsme se v něm ponořit do tajemství a daru křtu. Následující rok je rokem svátosti biřmování. Dá-li Pán, budeme mít od ledna do Velikonoc možnost

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Příměstský tábor Vesmír 13. 8. 2018 až 17.8.2018, Rodinné centrum Vikýrek - Přátelé KOPRETIN z.s. Vikýřovice, Sportovní 273, Vikýřovice, 788 13 Prázdniny plné dobrodružství pro děti ve věku 3-6let. XXVIII.

Více

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ 44/2010 Modlitebna CASD - Londýnská 30 - Praha 2 - Vinohrady CÍRKEV ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE P r o g r a m s o b o t n í b o h o s l u ž b y 6. listopadu 2010 9.30-10.30 Sobotní škola

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve. 3. ročník / 4. číslo. Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky.

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve. 3. ročník / 4. číslo. Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky. Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve duben 2009 3. ročník / 4. číslo Kristus svou smrtí smrt zrušil. Beránek obětovaný žije na věky. Slovo úvodem Milé sestry, milí bratři, začíná nejdůležitější

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie zasvětili své farnosti Neposkvrněnému Srdci Panny Marie V sobotu 19.

Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie zasvětili své farnosti Neposkvrněnému Srdci Panny Marie V sobotu 19. Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie. Měsíc květen bývá oblíben z různých hledisek. Na naší polokouli pokračuje jaro svými četnými a barvitými květy; klima je vhodné na procházky

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více