(Dětský logopedický kalendář 2002)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "(Dětský logopedický kalendář 2002)"

Transkript

1 Léto je roztomilý naháček čvachtající se v zahradním bazénku a ještě se ovlažuje vodou z kropice. Všude, kde otiskne svoje šlápoty je cítit teplo a žár slunečních paprsků. Za pár dní se nám otevřou dveře prázdnin s letními radostmi koupáním, sluněním, výlety, ohníčky, tábory, Také už se těšíte? Červen V červnu pro nás dětičky zrají první třešničky, na stromě jsou pro sladkost, Š zvládneme pro radost. Šlo šídlo do školky našívat si bambulky. Šídlo, šídlo, co tu chceš, koukej, ať nás nepíchneš! Červenec Nad Ž vzdychat nemusíš, když to se mnou vydržíš, v červenci si poradíme, písmenko se naučíme. Žvatlá ježek s žížaličkou, že se živí jen žemličkou. Žížala, že ježek žádný, nemá žemli k pochutnání. Srpen V srpnu povím o R rád, nikde nechce ráčkovat, Zavoláme ryby, raky, naučíme se ho taky. Chytrý ráček radil rybce, hraj si raděj na rybníce, poradíme rybičkám, jak se vyhnout udičkám. (Dětský logopedický kalendář 2002)

2 Poslední příběh od veverky Zrzečky o dětech v dopravním provozu aneb o Klukovi z počítače Niky zůstal u Honzíka a jeho maminky celé prázdniny. Paní Macháčková byla sice leknutím bez sebe, když uviděla Nikiho poprvé vyskočit z počítače, ale brzy si zvykla a místo jednoho hlídala kluky dva. Poslední týden prázdnin chodil Niky jako tělo bez duše. Tušil, že až skončí prázdniny, skončí i jeho dobrodružství mezi lidmi. Když večer zase všichni usedli ke stolu, Niky se smutně usmál a řekl: Chtěl bych tu s vámi zůstat navždycky. Tady je to jiné než v počítači. A v jeho očích se zaleskly slzy. Maminka vzala Nikiho za ruku. Niki, ty se musíš vrátit zpátky do počítače. Vždyť nejsi jen Honzíkův kamarád, ale kamarád všech dětí. Každým dnem se vrátí kluci a holčičky z prázdnin. Pak poběží ke svým počítačům a budou tě tam hledat. To je pravda! ťukl se Niki do čela. Úplně jsem na ostatní děti zapomněl! Chvíli se zamyslel a potom radostně vykřikl: Mám nápad! Přestavím v počítači celou hru! Jak přestavíš? nechápavě kroutil hlavou Honzík. Jednoduše, řekl Niki. Přestavím hru, aby byla jako doopravdy. Jako ve vašem světě. Ty chceš udělat hru, kde budou všichni muset dodržovat pravidla? ptal se překvapený Honzík. Pravidla silničního provozu, řekl důležitě Niki. Když někdo udělá chybu, už to nepůjde vrátit. Bude muset začít hru od začátku. Dokud se nenaučí všechna pravidla, nikdy nedohraje hru do konce. Honzík koukal s pusou otevřenou. Já jsem hned věděla, že jsi chytrý kluk, řekla maminka a přitiskla Nikiho k sobě. Niki už neměl stání. Dám se do toho hned! vyskočil ze židle a nedočkavě objal Honzíka. Potom dal pusu mamince a než by napočítal do tří, zmizel. Chvíli bylo ticho, ale pak to v počítači cvaklo a Niki se objevil na obrazovce. Široce se na Honzíka a maminku usmál, zamával jim a řekl: Možná, že si mi touhle novou hrou podaří ochránit děti před úrazy. Potom obrazovka potemněla a objevil se nápis Konec. Honzík se rozplakal. Neplač, Honzíku, těšila ho maminka. Prázdniny skončí a za pár dnů půjdeš zase do mateřské školy. Tam budeš mít celou kupu kamarádů. A s Nikim se budeš potkávat, kdy budeš chtít v jeho nové hře. Honzík si utřel uplakané oči a malinko se usmál: Maminka má pravdu, pomyslel si. Vlastně je všechno, jak má být.

3 Niki vymyslel pro děti úkol: Kdo pozná a vyjmenuje všechny níže uvedené značky, je velký pašák Kdo se jedenkrát splete, je výborný. Kdo se splete dvakrát až třikrát, je dobrý. Kdo se splete čtyřikrát a vícekrát, tak se musí příště polepšit.

4 (Marie Adamovská Děti v dopravním provozu aneb o klukovi z počítače)

5 Písnička ptáčka Zpěváčka Kotě a sluníčko V. Bláha/ M.Veselý Tancovala žížala (Jaroslav Stojan Písničky s omalovánkou)

6 Léto se sovičkou Rozárkou Červen Červen má rád květiny, není ale jediný. Se sluníčkem dovádí, tváře vánkem pohladí. Červenec Povídal mravenec, že už je tu červenec. Povídala jeho teta, že už bude půlka léta. Povídala bába, že je tomu ráda. Srpen V srpnu zraje obilí, ohýbá své klasy. Zlatou barvou zahýří právě tyto časy. Se sluníčkem písničku vesele si zpívám, Na tu velkou úrodu s nadšením se dívám. (Zuzana Kopecká Básničky od srdíčka)

7 Pro chytré hlavičky, něco od lišáčka Vuka Ve vodě si tiše pluje, ploutvičkami kormidluje. Pusu špulí, snad se líbá? Ptáte se kdo?přece! Podobá se letadélku, vozí broučky na křidélku. Pozor, hrozí srážka letí další.! Místo rukou klepeta a je velký popleta Chodí totiž naopak! Ano, správně, je to! Místo džusu pijí krev, píchnou nás i přes oděv. Na vše živé doráží, jsou to totiž.! Běhali by? To jen stěží! Bez podkov jsou, bez otěží žijí spíš jak vodníci. Kdopak? Mořští. Jsou to savci s ploutvemi, nežijí jen na zemi a milují čachtání. Ano, jsou to.. V moři také obra mají, před námi ho neutají! S vodotryskem v pohybu, poznáme vždy.! Má veliká kukadla a pod mima chapadla. Vlní se jak tanečnice. Kdopak je to?.. Pod hladinu modrých moří měsíc asi hvězdy modří. Divíte se velice? Jsou z nich mořské.. (Zuzana Pospíšilová Hádám, hádáš, hádáme)

8 Zvědálek se svými kamarády přeje všem dětem k svátku a posílá jim schovaný obrázek, který objeví jen správný malíř - vybarvuj políčka podle nápovědy dole (Mária Tarábková - Moje krůčky ke škole)

9 Úkol od opičáka Smíška: Vybarvi si obrázek podle čísel (Alena a Jiří Nevěční Hrajeme si a cvičíme s dětmi)

10 Úkol od opičáka Smíška: Až kobylce najdeš cestu k největšímu listu, tak si obrázek vybarvi. (Alena a Jiří Nevěční Hrajeme si a cvičíme s dětmi)

11 Slunečný salát připravujeme s Dicky, Dacky a Ducky Rada kuchařů: Na pomoc si přizvi maminku (Walt Disney Kuchařka kačera Donalda)

12 Úkol od opičáka Smíška:

13 (Edita Plicková, Marie Tetourová Abeceda chytrých dětí za pohádkou s námi letí)

14 Co nás v létě čeká Maskoti tříd Krtek, panenka Notička, Pejsek a Kočička a František s Fanynkou s dětmi oslaví mezinárodní den dětí. Dále si budeme hrát a poznávat exotická zvířátka, hmyz, dozvíme se něco o planetě Zemi, vodstvu, vesmíru. Za dveřmi již ťukají prázdniny. navštíví nás příslušníci integrovaných záchranných složek: hasiči, policie, besídka od hod rozloučení s předškoláky na jednotlivých třídách; dopoledne pojedou předškoláci na výlet do Takotína Pěnkavův dvůr krátké pěší výlety do přírody a pozorování letní krajiny, letní hry a radovánky prázdninový provoz: platí jen pro přihlášené děti Týden Středisko MŠ MŠ Masarykova MŠ Masarykova MŠ Masarykova Týden Středisko MŠ MŠ Masarykova MŠ Masarykova MŠ Masarykova Týden Středisko MŠ MŠ Ostrý roh MŠ Ostrý roh MŠ Husova kulturní akce: ,00 hod Indiánská pohádka V pohádce se vydáme za velkou louži, nikoliv ovšem do časů, kdy tehdejšímu kraji vládly kolty a westernoví hrdinové, ale do doby dávno předtím, než první námořník někde v Atlantiku špatně odbočil a dorazil do domnělé Indie. Tehdy totiž tamější indiáni žili po svém a po svém si také vyprávěli podivuhodné příběhy a pohádky. Divadlo Drak Hradec Králové Představení v Dusíkově divadle Čáslav Vstup: 65 Kč Doba trvání: 55 min

15 Děti si hrají v obchodě. Filípek je prodavač, Terezka si hraje na zákazníka. Co potřebujete paní?, ptá se prodavač. Terezka požádá: Já bych prosila jabla a mandelinky. Děti na zahradě uklízejí hračky z pískoviště a postupně si vysypávají písek z botiček. Proč si nevysypeš písek z bot, Péťo? říká paní učitelka. Péťa odpoví: Já si botičky nevysypu a písek si odnesu, protože doma nemám žádné pískoviště. Tvořivá dílnička letní koláž Co budeme potřebovat? tvrdé papíry nasbírané předměty z přírody nůžky lepidlo a štětec Jak postupovat při tvorbě? 1) nejdříve si nachystáme potřebný materiál 2) na papír natřeme štětcem lepidlo 3) poté po papíře rozprostřeme přírodní materiál (vše přenecháme fantazii dítěte) 4) pokud budeme chtít danou koláž chránit před prachem, lze na ni umístit průhlednou folii. Pro rám můžeme využít různé větvičky, zakoupené laťky, popřípadě lišty z PVC (Alena a Jiří Nevěční Hrajeme si a cvičíme s dětmi)

16

Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy

Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy Eva Dienerová Daniela Ondreičková KNIŽ N Í K LU B mravenecek vetsi.indd 1 16/11/16 14:14 ÚVOD Malované čtení je barevné vyprávění pro děti. Mohou si je

Více

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce:

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Někteří se ptají, co by dělali s knihou. Já se spíš ptám, co bych dělal bez knihy. Ivo Ondráček SPgŠ Znojmo Jaro, léto, podzim, zima, číst si knížku

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5

VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5 VŠEZNÁLKOVY NOVINYČ. 5 Třídy 5.B Milé děti, Přišlo k vám další číslo Všeználkových novin. Máme však pro vás jednu záhadu. V časopise najdete text, ve kterém se ukryla zvířata. Kromě schovaných zvířat,

Více

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary 1. Identifikační údaje Oficiální název : Školní vzdělávací program pro

Více

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Královské pohádky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz František Zacharník Královské pohádky e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva vyhrazena.

Více

Program Klubu Krteček na rok 2019

Program Klubu Krteček na rok 2019 Program Klubu Krteček na rok 2019 Leden 2.1. povídáme si o vánocích, co jsme dostali pod stromeček 3.1. malujeme, co jsem dostal pod stromeček 7.1. keramika dárek 9.1. cvičíme 10.1. zimní krajina 14.1.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Františkova ptačí škola Stránka 1

Františkova ptačí škola Stránka 1 Františkova ptačí škola Stránka 1 2 Terezi A p. Kučera Františkova ptačí škola podle J+J Denemarkových a JK Baby Františkova ptačí škola Stránka 2 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ

PRACOVNÍ LISTY. Inspirace. každý den si můžeš cvaknout... a témata pro MŠ PRACOVNÍ LISTY Inspirace a témata pro MŠ každý den si můžeš cvaknout... Spojování Rozebírání Když spojujete dva dílky k sobě, cvaknutím se přesvědčíte, že jsou pevně spojeny. Pokud chcete rozebrat dva

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE:

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE: KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE: ----------------------------------------------------------- 6.6. MYŠKA ROZUMKA divadlo v MŠ 7.6. VÝLET DO ZOO Hluboká nad Vltavou 9.6. ekologická vycházka II. třída 15.6. ZAHRADNÍ

Více

Červenec 1t - Počasí a znaky léta - Sluníčko Dokresli druhou půlku sluníčka, potom sluníčko vybarvi. Tereza Bartošová

Červenec 1t - Počasí a znaky léta - Sluníčko Dokresli druhou půlku sluníčka, potom sluníčko vybarvi. Tereza Bartošová Červenec 1t - Počasí a znaky léta - Sluníčko Dokresli druhou půlku sluníčka, potom sluníčko vybarvi. Tereza Bartošová Červenec 1t - Počasí a znaky léta - Deštníky Najdi dva stejné deštníky a vybarvi je

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2018 Naše velikonoční výzdoba. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více

Program Klubu Krteček na rok 2018

Program Klubu Krteček na rok 2018 Program Klubu Krteček na rok 2018 Leden 3.1. - povídáme si o Vánocích, malujeme dárky 4.1. cvičíme 8.1. keramika co jsem dostal pod stromeček 10.1. zimní krajina se sněhuláky společná práce 11.1. ruční

Více

Ondřej, mamka a děda Meda se třemi psy

Ondřej, mamka a děda Meda se třemi psy Ondřej, mamka a děda Meda se třemi psy Když bylo Ondřejovi pět a mamka se ho zeptala, co by si přál k narozeninám, okamžitě vyhrkl: Mami, kup mi psa! Ale Ondro, moc dobře víš, že pejsek potřebuje péči,

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 Březen 2013 1 ZŠ Jarní 4 5 6 7 8 Téma: MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA 11 Téma: Z POHÁDKY DO POHÁDKY 12 13 14 15 DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 18 19 20 21 22 Téma: CESTUJEME ZA ZVÍŘÁTKY Z CELÉHO SVĚTA Dráčci

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2015...všichni se při výrobě originálních klobouků opravdu vyřádili... Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu

Více

Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá. pá celý den děti v Jablonci Dýňobraní Dům vína Jablonec

Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá. pá celý den děti v Jablonci Dýňobraní Dům vína Jablonec KALENDÁŘ AKCÍ NA ŠKOLNÍ ROK 2018-2019 Datum Čas Třída / Cena Představení Místo Pořádá Poznámka, kontakt, etc. ZÁŘÍ St 12.9. 9:00 celá Cesta na Sever tělocvična Divadélko Ondřej pohádka pro děti čt 20.9.

Více

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Mateřská škola Oáza v Praze 12 Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Název: Zvídálkovo putování Naše motto: JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA Jaro chystá radovánky, pro naše kluky i holky Léto sluncem

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ

PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ KinderGarten Střížkov, Habartická 576/1b, 190 00 Praha 9 LETNÍ PROGRAM 2017 PIKNIKOVÝ TÝDEN 3. 7. 7. 7. 2017 (zavřeno 5. 7. 6. 7.) - osvojení si poznatků důležitých k podpoře zdraví,

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE

KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE I.oddělení KDYŢ SLUNÍČKO HŘEJE, KAŢDÝ SE RÁD SMĚJE Témata na červen Na světě je plno dětí Pozor,to se nesmí Máme se jak v pohádce Už jedeme na prázdniny Písničky Opičí kapela Svátek zvířátek Pohybové hry

Více

Mateřská škola SEDMIKRÁSKA KROKOVA ul...rodičům LETNÍ

Mateřská škola SEDMIKRÁSKA KROKOVA ul...rodičům LETNÍ Mateřská škola SEDMIKRÁSKA KROKOVA ul...rodičům NAŠE ŠKOLIČKA LETNÍ školní rok 2010/2011 1 KULTURNÍ, SPORTOVNÍ A DALŠÍ AKCE Červen: 1.6.- Slavíme den dětí Naučná stezka (Malý výlet) 2.6.- Dopolední ŠOU

Více

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice Odloučené pracoviště: Mateřská škola Tyršova 304 Tetčice 664 17 Názvy měsíčních tematických celků

Více

Habermaaß-hra 5589. Klasické kostky Kravička Karla

Habermaaß-hra 5589. Klasické kostky Kravička Karla CZ Habermaaß-hra 5589 Klasické kostky Kravička Karla Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ Dlouho se na ten výlet těšily a říkaly si, že i jim se něco pěkného přihodí, jak už to na výletě bývá. A přihodilo se. Bylo velice krásné červnové jitro,

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová

Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová Září 1t - Já a moje školka - Dvojice Najdi dvojice slov s opačným významem:

Více

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem úterý 25. 12. 1. svátek vánoční 10:00 10:45 Rozcvička Ranní protažení celého těla Tělocvična s Mamutíkem 11:00 12:30 Andělíček strážníček Tvoříme závěsné třpytivé andělíčky Dětský svět z papíru a vaty

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2016-2017: Září 8. 9. Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy 16. 9. Divadelní představení pohádky,,skřítek, který to nevzdal Divadlo,,100 dortíků Říjen 5. 10.

Více

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI Neděle, 08 Únor 2009 20:12 Aktualizováno Sobota, 14 Říjen 2017 18:51 ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI Mateřská škola Pionýrská se od nového školního roku 2017/2018 snaží do svých vzdělávacích

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Vypracovala: Nováková Renata, vychovatelka ŠD Září Říjen Listopad seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Šimonovy pracovní listy 16

Šimonovy pracovní listy 16 Barevné počítání pro prvňáčky 2 / 28 Portál pro rodiče a učitelky Školáci.com Slovo úvodem Proč vznikla e-kniha Barevné počítání pro prvňáčky? Aby byla volně a zdarma šířena pro nekomerční účely. Komu

Více

Habermaaß-hra 5656A /4676N. Moje první hra Večer na farmě

Habermaaß-hra 5656A /4676N. Moje první hra Večer na farmě CZ Habermaaß-hra 5656A /4676N Moje první hra Večer na farmě Moje první hra Večer na farmě Hra na dobrou noc se zvířátky pro 1-4 děti od 2 let. Obsahuje i soutěžní variantu. Autor a design: Anna Lena Räckers

Více

PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY. jaro, léto, podzim 2010. Bílá - BESKYDY

PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY. jaro, léto, podzim 2010. Bílá - BESKYDY PROGRAMOVÁ NABÍDKA PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY jaro, léto, podzim 2010 Výlety pro MŠ Školky v přírodě Adaptační kurzy Bílá - BESKYDY SUN Outdoor o.s. Bílá 149, 739 15 pošta Staré Hamry, tel.: 774155550, e-mail:

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

FOGLIK. Květen 2009. Časopis žáků Základní školy v Hněvošicích

FOGLIK. Květen 2009. Časopis žáků Základní školy v Hněvošicích FOGLIK Květen 2009 Časopis žáků Základní školy v Hněvošicích MŠ MATEŘSKÁ ŠKOLA - školní rok 2008/2009 září - schůzka KRPŠ říjen - vánoční foto - beseda s Mgr. Zuzanou Pavelovou na téma Grafomotorické dovednosti

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2018 Projekt MŠ Výuka se zvířátky Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz www.msbroucek.eu Platby

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 30.9.2016 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Mateřská škola SEDMIKRÁSKA KROKOVA ul...rodičům LETNÍ

Mateřská škola SEDMIKRÁSKA KROKOVA ul...rodičům LETNÍ Mateřská škola SEDMIKRÁSKA KROKOVA ul...rodičům NAŠE ŠKOLIČKA LETNÍ školní rok 2013/2014 1 Červen: 2.6.- Fotografování dětí (společná foto + foto na tablo) 3.6.- Velká dopolední šou na zahradě MŠ 4.6.-

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2012 2013 ZÁŘÍ Září klepe na vrátka! Konečně se otevřely dveře školky. Děti se nemohly dočkat a do školky se moc těšily. Pomáhaly s adaptací nově příchozích dětí,

Více

Květen 1t - Maminka má svátek - Kabelka Dokonči zdobení maminčiny kabelky. Obtáhni přerušované a tečkované čáry. Veronika Baudyšová

Květen 1t - Maminka má svátek - Kabelka Dokonči zdobení maminčiny kabelky. Obtáhni přerušované a tečkované čáry. Veronika Baudyšová Květen 1t - Maminka má svátek - Kabelka Dokonči zdobení maminčiny kabelky. Obtáhni přerušované a tečkované čáry. Veronika Baudyšová Květen 1t - Maminka má svátek - Náušnice Mamince se smíchaly náušnice.

Více

A l b A t r o s zlom_vnitrni_ce_v2.indd :37

A l b A t r o s zlom_vnitrni_ce_v2.indd :37 A l b a t r o s Alena Čálková Borůvky na prodej Alena Čálková i l u s t r o v a l a a n n a m a s t n í k o v á Borůvky na prodej A l b a t r o s Alena Čálková, 2015 Illustrations Anna Mastníková, 2015

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

Hanička jde do školy

Hanička jde do školy Hanička jde do školy kapitola 11 z knihy Hanička a skřítek Rozmarýnek Autorka textu i ilustrací: Irena Kovářová Kniha byla napsána před 20 lety autorkou, pro její milovanou dceru Haničku. V roce 2018 vydáno

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, Kdo to může jít 6. ledna večer Ahoj, holky a kluci, ano, je to tak, v letošním roce slavím své desáté narozeniny.

Více

Jak se v parku narodil dráček

Jak se v parku narodil dráček Jak se v parku narodil dráček Klárka a Matýsek jsou dobří kamarádi. Nejradši chodí ven do parku. Hrají si s dalšími kamarády na schovku SCHOVKA POD DEKOU, na honěnou HONIČKA SE ZÁCHRANOU nebo si jen tak

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE :

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2018-2019: Září 10.9. Informativní schůzka pro rodiče od 16,00 25.9. Divadelní představení pohádky 9,30,,Koblížkovi 26.9. Polytechnický program,,hraní Rybičky s vlnou

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platby budou prováděny

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

L E T N Í Č E K 2 0 1 5

L E T N Í Č E K 2 0 1 5 MŠ S E D M I K R Á S K A Špálova ul. rodičům L E T N Í Č E K 2 0 1 5 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE: ----------------------------------------------------------- 3.6. ZAHRADNÍ BESÍDKA pro rodiče 4.6. 7. lekce

Více

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm Blahopřání M33-033 Tvůj šťastný den je tady a já Ti přeji tolik štěstí, aby Ti vystačilo na celý rok. M33-067 Jeho snem byl zlatý píst, že vyhraje ho, byl si jist. Nejrychlejší na trati, věděl, že se neztratí.

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček březen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková

Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková Červen 1t - Svátek dětí - Kuličky Vyznač trasu, kterou se dostane kulička do dolíku. Červeně zakroužkuj

Více

LOGOHRÁTKY S ŘÍKADLY ( MŠ Butovická ukázka pro rodiče )

LOGOHRÁTKY S ŘÍKADLY ( MŠ Butovická ukázka pro rodiče ) LOGOHRÁTKY S ŘÍKADLY ( MŠ Butovická ukázka pro rodiče ) Příprava a realizace: Irena Klečková, Bc. Jana Tomášková logopedický preventista Termín: 6.5.2016 od 15.00 hodin Úvod přivítání, seznámení s logopedickou

Více

Výměnný fond z knihovny v Jihlavě. Mládež beletrie. Adams,Georgie Berger,Margot. Tři malé čarodějky Naděje v hedvábné hřívě.

Výměnný fond z knihovny v Jihlavě. Mládež beletrie. Adams,Georgie Berger,Margot. Tři malé čarodějky Naděje v hedvábné hřívě. Výměnný fond z knihovny v Jihlavě Mládež beletrie Abedi,Isabel Adams,Georgie Berger,Margot Berger,Margot Blacker,Terence Blyton,Enid Březina,Thomas Březinová,Ivona Dickens,Charles Grimm,Jacob Ludwig GrufíkovKopecká

Více

Projekt Technické školky. MŠ Ostrovačice, květen 2015

Projekt Technické školky. MŠ Ostrovačice, květen 2015 Projekt Technické školky MŠ Ostrovačice, květen 2015 V tomto domě je umístěna naše mateřská škola, obecní úřad a také zde sídlí pan starosta Tomáš Hájek, který nás má rád a často se za námi chodí podívat.

Více

RODINNÉ PUTOVÁNÍ ZA KUŇKOU A ŽBLUŇKEM RODINNÁ AKTIVITA V RÁMCI PROGRAMU EKOŠKOLKA

RODINNÉ PUTOVÁNÍ ZA KUŇKOU A ŽBLUŇKEM RODINNÁ AKTIVITA V RÁMCI PROGRAMU EKOŠKOLKA RODINNÉ PUTOVÁNÍ ZA KUŇKOU A ŽBLUŇKEM RODINNÁ AKTIVITA V RÁMCI PROGRAMU EKOŠKOLKA Kdo je Kuňka a Žbluňk? Všechny školičkové děti se v průběhu celého školního roku setkávali se žabičkami jménem Kuňka a

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás Na kluky a na holčičky čeká dráček u školičky. Učí se tu barvičky, zpívají se písničky, ještě

Více

MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem. VÍTÁNÍ JARA Pověst o Krokovi a jeho dcerách (konec zimy, vítání jara)

MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem. VÍTÁNÍ JARA Pověst o Krokovi a jeho dcerách (konec zimy, vítání jara) INTEGROVANÝ BLOK: JARO ŤUKÁ NA VRÁTKA TÉMA Z POHÁDKY DO POHÁDKY PODTÉMA MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem slovesné umění, kultura, divadlo pozitivní vztah Národní

Více

BYL JEDNOU JEDEN DOMEČEK,

BYL JEDNOU JEDEN DOMEČEK, 1. Vzdělávací obsah BYL JEDNOU JEDEN DOMEČEK, Smyslem tohoto tematického celku je : - vytvářet povědomí o vlastní sounáležitosti se světem, s živou a neživou přírodou, lidmi, společenstvím a planetou Zemí,

Více

Datum: Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět. Vzdělávací obor: Pstruh potoční se představuje

Datum: Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět. Vzdělávací obor: Pstruh potoční se představuje Autor: Diana Kotová Datum: 15. 11. 2011 Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rozmanitost přírody Pstruh potoční se představuje Anotace:

Více

Naší mateřské škole se říká:

Naší mateřské škole se říká: Naší mateřské škole se říká: Každá třída má svojí barevnou kombinaci, se kterou ladí výmalba tříd, barevné dekorace a doplňky. Barvě tříd odpovídají i pytle v šatnách na ukládání osobních věcí. U každé

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Reklama, sleva Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_39_14 Tématický celek: Rodina a finance Autor: Mgr. Ivo Šenk Datum

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček únor 2018 Děti z MŠ Brouček sportují. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více

SKŘÍTEK A KNIHA. aneb PODÍVÁNKY

SKŘÍTEK A KNIHA. aneb PODÍVÁNKY 1. Vzdělávací obsah SKŘÍTEK A KNIHA aneb PODÍVÁNKY František Nepil: Už jste si toho všimli? Že se každé okno podobá trošku knížce? Okno i knížka se otevírá i zavírá skoro stejně.a když je otevřete, objeví

Více

Pracovní list Jdeme do divadla 3/01. Toto je Stavovské divadlo. Byl/a jsi tu někdy na nějakém představení? vybarvi

Pracovní list Jdeme do divadla 3/01. Toto je Stavovské divadlo. Byl/a jsi tu někdy na nějakém představení? vybarvi Jméno žáka:... Pracovní list Jdeme do divadla Milé děti, společně nás teď čeká velká slavnostní událost. Půjdeme totiž do divadla! Divadlo je místo, kam se můžeme jít podívat na pěknou pohádku, balet,

Více

Podle Českého statistického úřadu žilo na konci roku 2015 v České republice lidí s indickým občanstvím.

Podle Českého statistického úřadu žilo na konci roku 2015 v České republice lidí s indickým občanstvím. Indická republika je sedmá největší a druhá nejlidnatější země na světě. Nachází se na indickém subkontinentu v jižní Asii. Ačkoliv indická ekonomika rychle roste, v zemi jsou velké sociální rozdíly a

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček červen 2018 Co my vše nemáme na naší školní zahradě, minule velbloud... teď zase bagr... Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail:

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Malované čtení z pohádky do pohádky

Malované čtení z pohádky do pohádky Malované čtení z pohádky do pohádky také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Marie Tetourová, Antonín Šplíchal Malované čtení z pohádky do pohádky e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ A) Téma oborové (= téma OSV č. 1) Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Tematický okruh OSV Dodržujeme základní

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 63 Autor: Mgr. Petra Elblová Datum: 15.12.2011 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Tematický okruh:

Více

Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch.

Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch. Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch. Zdeněk Baudyš Březen 1t - Příchod jara - Spirály Namaluj

Více

Environmentální výchova v naší školce

Environmentální výchova v naší školce Environmentální výchova v naší školce Environmentální výchova je nauka o světě o prostředí a člověku v něm. Je to tedy něco, co se dotýká každého z nás. Náš vztah k prostředí odráží naše potřeby i to,

Více

OD 13 DO 17 HODIN MĚSÍC LISTOPAD PLNÝ PŘEKVAPENÍ A ZÁBAVY A TAKÉ POZNÁVÁNÍ

OD 13 DO 17 HODIN MĚSÍC LISTOPAD PLNÝ PŘEKVAPENÍ A ZÁBAVY A TAKÉ POZNÁVÁNÍ OD 13 DO 17 HODIN MĚSÍC LISTOPAD PLNÝ PŘEKVAPENÍ A ZÁBAVY A TAKÉ POZNÁVÁNÍ Přivítali jsme opět mezi nás své kamarády z lesa, vody a vůbec z celé přírody. VÁŽENÍ RODIČE, V MĚSÍCI ŘÍJNU JSME VÁS NESVOLALI,

Více