Vážení studenti, Roman Čermák

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vážení studenti, Roman Čermák"

Transkript

1 Erasmus+

2 Vážení studenti, díky programu Erasmus se vám naskýtá velká životní příležitost v podobě možnosti vyjet studovat do zahraničí na některou z tamních univerzit. Tento krok je pro vás velmi důležitý, chtěl bych vás požádat, abyste svou školu volili velmi pečlivě. K tomu, abyste si zvolili co nejlépe, by měla dopomoci tato brožura, která vám představí jednotlivé školy, na nichž můžete studovat. Nejde totiž jen o to, vybrat si místo, kde si člověk užije co nejvíce slunečných dní na pláži, ale také o to jak vám tento zahraniční pobyt pomůže v budoucí kariéře. Proto se nebojte méně atraktivních destinací, koneckonců nejedete na dovolenou, ale za svou budoucností. Za nejcennější přínos Erasmu považuji především zkušenosti. A tím nemám na mysli jen ty oborové, byť jsou velmi důležité. Delším pobytem v zahraničí se osamostatníte, poznáte nové lidi a dost možná získáte i jiný náhled na život. V neposlední řadě také poznáte, jak věci fungují v mezinárodním prostředí a jak jste na tom ve srovnání s vašimi vrstevníky a oborovými kolegy z jiných zemí. A věřte mi, i ti nejlepší studenti se mohou vždy něčemu přiučit. Pokud se snad necítíte ve své kůži při komunikaci v cizím jazyce, nebojte se, v zahraničí se naučíte dorozumívat velmi rychle, i kdyby to mělo být zpočátku za pomoci končetin a slovníku. Hlavní je to zkusit a snažit nabídnutou šanci využít co jen to jde. Roman Čermák

3 Pomocná ruka Jako při každé cestě do zahraničí se ani během Erasmu nevyhneš řešení neobvyklých situací a problémů. Možná se to nezdá, ale už samotný výběr co nejvhodnější univerzity je docela náročný. A když už si vybereš tu svou vysněnou školu, je potřeba si pro studium vyřídit docela dost dokumentů a samozřejmě si sestavit rozvrh tak, aby se ti co nejlépe hodil i do studia doma ve Zlíně. Uznávání předmětů bývá někdy ošidné. Ale není se čeho bát, rychlé řešení a pomocnou ruku ti nabízí fakultní koordinátorka, která je tu právě proto, aby ti cestu za životní šancí co nejvíce usnadnila. Tak neváhej a přijď se poradit, jak si Erasmus udělat co nejlepší. Mgr. Miroslava Miličková kancelář 319, budova U1 milickova@ft.utb.cz

4 Seznam zemí a univerzit Bulharsko Belgie Estonsko Francie Francie Francie Chorvatsko Itálie Itálie Irsko Litva Maďarsko Makedonie Německo Německo Německo Německo Nizozemsko Polsko Polsko Polsko Portugalsko Rakousko Rumunsko Bulgarian Academy of Sciences KU Leuven Faculty of Engineering Technology Tallinn University of Technology Faculty of Chemical and Materials Technology Ecole Nationale Supériere de Chimie de Clermont-Ferrand Université Montpellier 2 Sciences et Techniques University of Angers Department of Applied Biology IUT Josip Juraj Strossmayer University of Osijek - UNIOS Universita degli Studi di Salerno Universita degli Studi della Tuscia University College Cork Vilnius Gediminas Technical University University of Pannonia Faculty of Engineering Ss. Cyril and Methodius University in Skopje (UKIM) Fachhochschule Kaiserslautern Hochschule Bonn-Rhein-Sieg Technische Universität Chemnitz Westsäschische Hochschule Zwickau Windesheim University of Applied Sciences Agricultural University in Krakow Kazimierz Pulaski University of Technology and Humanities in Radom Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie Instituto Politécnico de Beja Graz University of Technology Gheorghe Asachi Technical University of Iasi

5 Seznam zemí a univerzit Řecko Slovensko Slovensko Slovensko Slovensko Slovinsko Slovinsko Španělsko Španělsko Španělsko Španělsko Švédsko Turecko Turecko Turecko Turecko Turecko Turecko Turecko Technologiko Ekpaideftiko Idryma (TEI) of Sterea Ellada Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Trenčianská univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíně Slovenská Technická Univerzita v Bratislavě Slovenská Poľnohospodárska Univerzita v Nitre Jožef Stefan International Postgraduate School University of Ljubljana University of Córdoba Universidad de Granada Universitat Politecnica de Valencia Universidade de Vigo Chalmers University of Technology Abant Izzet Baysal University Ege University Dokuz Eylul University Univerzity of Gaziantep Selcuk University Tunceli University Trakya University

6 Bulharsko Bulgarian Academy of Sciences Do Bulharska můžeš vyjet nejenom za slunečnou dovolenou, ale také za studiem na univerzitě v hlavním městě Sofii. Škola nabízí praktickou stáž studentům biologie v doktorském studiu. Forma studia: Ph.D.

7 Belgie KU Leuven Faculty of Engineering Technology Na nejstarší belgické univerzitě můžeš získat jedno z nejkvalitnějších vzdělání v oborech, jako jsou zpracování plastů, polymery nebo chemické či potravinářské technologie. V jednom ze sedmi kampusů této univerzity lze studovat bakalářské a magisterské programy a při tom také poznávat krásy Vlámska a třeba se i naučit holandsky. Forma studia: Bc. & Mgr.

8 Estonsko Tallinn University of Technology Faculty of Chemical and Materials Technology O Pobaltí se mluví jako o jedné z nejvíce se rozvíjejících částí EU, studiem na moderní tallinnské univerzitě se můžeš stát součástí tohoto energického a perspektivního regionu. vtallinnská univerzita poskytuje studentům chemie (se zaměřením na polymery) přátelské prostředí a zázemí pro studium i výzkum. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

9 Francie Ecole Nationale Supériere de Chimie de Clermont-Ferrand Mluvíš francouzsky a studuješ chemii? Pokud ano, je pro tebe tato univerzita jako stvořená. V moderním prostředí zde můžeš studovat bakalářský, magisterský i PhD. program. Pokud máš zájem o působení na této škole, ale francouzštinu příliš neovládáš, zkus pracovní stáž, kterou je možné absolvovat i anglicky. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

10 Francie Université Montpellier 2 Sciences et Techniques Montpellier je město na jihu Francie, kde žijí převážně mladí lidé, kteří se starají o bohatý studentský život. Pokud jsi společenský typ, je pro tebe studium na této škole výbornou volbou. Univerzita nabízí studium i pracovní stáže pro bakaláře, magistry i PhD., ale jinak než francouzsky se zde nedomluvíš. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

11 Francie University of Angers Department of Applied Biology IUT Pokud hledáš pracovní stáž, je právě univerzita v Angers, studentské město vzdálené jen 90 km od Paříže, stvořena přímo pro tebe. Tato škola nabízí mnoho možností v biotechnologických a potravinářských oborech. A na rozdíl od mnoha jiných francouzských škol si zde vystačíš i s angličtinou! Forma studia: Bc. & Mgr.

12 Chorvatsko Josip Juraj Strossmayer University of Osijek - UNIOS Chorvatsko to nejsou jen letní dovolené strávené na plážích, ale také kvalitní studium a bohatý studentský život. Univerzita v Osijeku umožňuje studovat bakalářské a magisterské programy převážně v oborech chemie a technologie potravin. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

13 Itálie Universita degli Studi di Salerno Univerzita v Salernu je jednou z nejstarších univerzit v Evropě a proto v sobě spojuje mnohaletou tradici s moderním myšlením a prostředím a je tudíž ideálním místem pro zaujaté studenty. Tato škola ti nabízí nejen nepřeberné množství inženýrských oborů pro všechny stupně studia, ale také spoustu pracovních stáží. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

14 Itálie Universita degli Studi della Tuscia Miluješ Itálii? Pak zkus studium na této univerzitě. Leží ve městě Viterbo, z něhož je blízko jak do Říma, tak k moři či do Toskánska. V tomto nádherném historickém prostředí můžeš studovat mikrobiologické a potravinářské obory, které jsou k dispozici pro všechny stupně studia. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

15 Irsko University College Cork Pokud studuješ doktorský program technologie potravin, máš možnost strávit až dva semestry na univerzitě ve druhém největším městě Irska. Tato moderní univerzita ti nabízí moderní prostředí vhodné pro studium i výzkum, ale také spoustu zážitků, které jinde než na Smaragdovém ostrově nezažiješ. Forma studia: Ph.D.

16 Litva Vilnius Gediminas Technical University Máš zájem o studium v jednom z nejmodernějších vysokoškolských prostředí střední a východní Evropy? Univerzita z hlavního města největšího pobaltského státu nabízí studentům magisterských a doktorských programů mnoho možností studia v oblasti technologií ochrany životního prostředí. Forma studia: Mgr. & Ph.D.

17 Maďarsko University of Pannonia Faculty of Engineering Dříve se lidé jezdili k Balatonu hlavně koupat, ty tam teď můžeš studovat. Panonská univerzita z města Veszprém je ideální volbou hlavně pro studenty chemie a technologie materiálů, kterým kromě studijních programů na všech stupních studia nabízí i praktické stáže. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

18 Makedonie Ss. Cyril and Methodius University in Skopje (UKIM) Lákají tě méně prošlapané cesty? Pak zkus studovat na univerzitě v hlavním městě Makedonie, kde jsou k dispozici rozličné inženýrské obory pro bakalářské magisterské i PhD. obory. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

19 Německo Fachhochschule Kaiserslautern Kaiserslautern, město velmi silně spojené s průmyslem Porýní-Falce, je ideální volbou pro studenty bakalářských a magisterských programů výrobního inženýrství. Studentům tato univerzita poskytuje mnoho možností a praktických zkušeností v oblastech výzkumu a vývoje. Forma studia: Bc. & Mgr.

20 Německo Hochschule Bonn-Rhein-Sieg Mluvíš německy a studuješ magisterský program chemie a technologie materiálů? Pak máš jedinečnou možnost studovat na moderní a dynamicky se rozvíjející univerzitě v Severním Porýní-Vestfálsku. Protože je tento region centrem německého průmyslu, získáš jedinečnou možnost učit se od světových špiček. Forma studia: Mgr.

21 Německo Technische Universität Chemnitz Univerzita z jednoho z největších saských měst získává v posledních letech stále větší věhlas nejen pro výborný studentský život, ale také díky mezinárodním úspěchům tamních studentů. Mezi ně se teď můžeš zařadit i ty a v jednom z mnoha prakticky zaměřených bakalářských a magisterských programů. Forma studia: Bc. & Mgr. Photo: TU Chemnitz / Dirk Hanus

22 Německo Westsäschische Hochschule Zwickau Studovat v zahraniční a přesto blízko domovu? I to je možné, pokud si vybereš například univerzitu ve Zwickau. Tato škola v živém historickém městě plném průmyslu nabízí množství inženýrských programů pro studenty bakalářských i magisterských oborů. Forma studia: Bc. & Mgr.

23 Nizozemsko Windesheim University of Applied Sciences Moderní prostředí a tak trochu jiný přístup, to je univerzita Windesheim z nizozemského města Zwolle. Pokud studuješ bakalářský obor chemie materiálů a máš zájem dělat věci jinak, je právě jedna z největších nizozemských univerzit zabývajících se aplikovanými vědami tou správnou volbou. Forma studia: Bc.

24 Polsko Agricultural University in Krakow Krakov je jedním z nejkrásnějších měst v Polsku. Ale je to také místo, kde sídlí mnoho vysokých škol, a proto je toto město jako stvořené pro bohatý studentský život. Studenti chemie a potravinářských oborů magisterského stupně zde ale najdou i moderní a přátelské prostředí pro studium a výzkum. Forma studia: Mgr.

25 Polsko Kazimierz Pulaski University of Technology and Humanities in Radom Láká tě studovat v jednom z nejvíce se rozvíjejících univerzitních studentských měst? Studiem na univerzitě v Radomi rozhodně neuděláš chybu. Studentům z bakalářských a magisterských oborů se naskýtá možnost studovat chemické obory v kulturním centru Mazovského vojvodství. Forma studia: Bc. & Mgr.

26 Polsko Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie Mladá a rozvíjející se univerzita z přístavního města na řece Odře je skvělou volbou pro studenty bakalářských a magisterských oborů chemie a chemického inženýrství. Tato škola se snaží studenty podporovat nejen ve vědecké činnosti a studiu, ale také v aktivní účasti na studentském a společenském životě ve Štětíně. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

27 Portugalsko Instituto Politécnico de Beja Menší město obklopené vinicemi a olivovými háji, to je ideální prostředí pro studium technologií ochrany životního prostředí nebo potravinářských oborů. Pokud máš chuť, můžeš v regionu Alentejo strávit až dva semestry. Forma studia: Bc. & Mgr.

28 Rakousko Graz University of Technology V historických kulisách Štýrského Hradce se nachází jedna z nejuznávanějších technických univerzit, která spojuje kvalitní výuku s vědeckou činností. Na TU Graz můžeš studovat magisterské obory chemie a díky tomu spolupracovat s odborníky v oboru a také využívat tamní špičkové laboratorní prostředí. Forma studia: Mgr.

29 Rumunsko Gheorghe Asachi Technical University of Iasi Iasi je jedno z největších měst a kulturních center Rumunska a zdejší technická univerzita patří mezi nejuznávanější v celé východní Evropě. Moderní prostředí univerzity se projevuje ve kvalitní výuce i výzkumných projektech. Studovat zde můžeš chemické obory v bakalářských i magisterských programech. Forma studia: Bc. & Mgr.

30 Řecko Technologiko Ekpaideftiko Idryma (TEI) of Sterea Ellada V Řecku najdeš kromě letní dovolené i dobré vzdělání. A právě na jednu z řeckých univerzit můžeš vyjet studovat procesní inženýrství v magisterských a PhD. programech nebo zde získat i pracovní stáž. Forma studia: Bc.

31 Slovensko Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Chceš vyjet za studiem do zahraničí, ale v angličtině si nevěříš? Na Slovensku se určitě domluvíš. V Košicích můžeš studovat chemické obory v bakalářských i magisterských programech. Nebo si zde domluv stáž a začni pracovat na diplomové práci. Forma studia: Bc. & Mgr.

32 Slovensko Trenčianská univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíně Pokud studuješ magisterský nebo doktorský program procesního inženýrství, vyjeď za studiem do historií prodchnutého Trenčína. Na zdejší univerzitě přátelský přístup a moderní prostředí, které ti pomůže v dalším rozvoji. Forma studia: Mgr. & Ph.D.

33 Slovensko Slovenská Technická Univerzita v Bratislavě Z hlavního města Slovenska je to všude blízko. Vyzkoušej si to! Zdejší univerzita nabízí možnosti pracovních stáží a samozřejmě i studií bakalářských, magisterských i PhD. programů v mnoha potravinářských a chemických oborech. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

34 Slovensko Slovenská Poľnohospodárska Univerzita v Nitre Nitra bývá označována jako centrum potravinářství na Slovensku a právě v tomto historickém městě si můžeš vyzkoušet zahraniční studium. Bakalářské, magisterské i PhD. programy jsou ti k dispozici v mnoha oborech potravinářského, mikrobiologického a biotechnologického zaměření. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

35 Slovinsko Jožef Stefan International Postgraduate School Pokud tě zajímá studium chemie materiálů, zejména nanomateriálů, je tato škola tou správnou volbou. V mezinárodním prostředí se zde snoubí teorie s praxí silně navázanou na místní průmysl. Studovat na škole můžeš v magisterském a doktorském studiu. Forma studia: Mgr. & Ph.D.

36 Slovinsko University of Ljubljana I když je Lublaň hlavním městem Slovinska, udržuje si lokální styl života, který mnoha lidem chybí. Pokud mezi ně patříš, je pro tebe studium na zdejší univerzitě výbornou volbou. V moderním prostředí je pro studenty bakalářských, magisterských a PhD. programů k dispozici studium chemie a materiálů. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

37 Španělsko University of Córdoba Cordoba je město, kde na tebe historie dýchá na každém kroku, takže není překvapivé, že je zapsána na seznamu UNESCO a je hlavním kandidátem na titul European Capital of Culture A právě v těchto kulisách stojí zdejší prestižní univerzita, která je proslulá svou kvalitní výukou i výzkumnými výsledky. A ty zde můžeš studovat inženýrství ochrany životního prostředí nebo chemické obory. Forma studia: Bc.

38 Španělsko Universidad de Granada Tradiční španělská univerzita, stará téměř pět století, je jednou z nejoblíbenějších studentských destinací. I ty, pokud mluvíš španělsky, si můžeš zamilovat zdejší nádherné prostředí, bohatý studentský život a moderní studijní podmínky. Magisterským studentům granadská univerzita nabízí studium mikrobiologie a biotechnologií. Forma studia: Mgr.

39 Španělsko Universitat Politecnica de Valencia V prosluněné a moderní Valencii můžeš strávit část studia, pokud se domluvíš španělsky a studuješ bakalářský, magisterský nebo PhD. obor zaměřený na mikrobiologii nebo biotechnologie. Jestli si ale ve španělštině dostatečně nevěříš, můžeš ve Valencii získat i pracovní stáž, kde ti bude stačit i angličtina. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

40 Španělsko Universidade de Vigo Vigo je přímořské město téměř u hranic s Portugalskem, takže o studentský život plný zážitků tady máš postaráno. Zdejší mladá a moderní univerzita nabízí bakalářům možnost studovat procesní inženýrství. Forma studia: Bc.

41 Švédsko Chalmers University of Technology Chceš jet spíš někam na sever? Vyzkoušej Švédsko! Göteborská Chalmers University of Technology se v současné době stává jedním z nejatraktivnějších míst pro studium a nabízí nepřeberné množství oborů, které tu můžeš studovat. Forma studia: Mgr. & Ph.D.

42 Turecko Abant Izzet Baysal University Bolu je město ležící mezi Istanbulem a Ankarou, které obklopuje množství lesů, hor a jezer, které tvoří netradiční kulisu vysokoškolskému životu. Zdejší mladá univerzita se snaží stát jedním z nejmodernějších vysokoškolských zařízení v Turecku a díky tomu ti může nabídnout perfektní podmínky pro studium biochemických a potravinářských oborů. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

43 Turecko Ege University V Izmiru, jednom z nejstarších měst na pobřeží Egejského moře, sídlí Ege University. Zdejší moderní prostředí a vybavení světové úrovně je k dispozici studentům bakalářských a magisterských programů procesního inženýrství a chemických oborů. Forma studia: Bc. & Mgr.

44 Turecko Dokuz Eylul University Další z vysokých škol sídlících ve třetím největším městě Turecka, Izmiru. Tato menší univerzita nabízí ideální podmínky pro seznámení se s tureckou kulturou a také pro studium či pracovní stáž v oboru inženýrství ochrany životního prostředí. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

45 Turecko Univerzity of Gaziantep Gaziantep byl odedávna obchodním a průmyslovým centrem Turecka a jedním z významných měst na hedvábné stezce, proto se i zdejší univerzita snaží k těmto tradicím odkazovat. Studentům bakalářských a magisterských programů poskytuje možnost studovat potravinářské obory. Forma studia: Bc. & Mgr.

46 Turecko Selcuk University Chceš studovat na jedné z největších univerzit v Turecku? Selcuk University je určitě dobrou volbou, na jihu Turecka najdeš bohatý studentský život i kvalitní vzdělání a moderní zázemí, které této škole zajistily mezinárodní věhlas. Studovat zde můžeš chemické obory na bakalářském, magisterském i doktorském stupni. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

47 Turecko Tunceli University Mladá univerzita z východní části Turecka, která nabízí velmi dobré podmínky pro studenty technologie potravin a životního prostředí na bakalářských, magisterských i doktorských stupních studia. Forma studia: Bc. & Mgr. & Ph.D.

48 Turecko Trakya University Univerzita, která se nachází blízko hranic s Řeckem a Bulharskem a není to z ní daleko do Istanbulu. V tomto studentský život a zážitky podporujícím prostředí můžeš studovat biologické a biochemické obory na bakalářském a magisterském stupni. Forma studia: Bc. & Mgr.

Prof. Ing. Zdeněk Peroutka, Ph.D. Ing. Jan Michalík Ph.D. Výběrové řízení pro studium v zahraničí akademický rok 2018/2019

Prof. Ing. Zdeněk Peroutka, Ph.D. Ing. Jan Michalík Ph.D. Výběrové řízení pro studium v zahraničí akademický rok 2018/2019 Prof. Ing. Zdeněk Peroutka, Ph.D. Ing. Jan Michalík Ph.D. Aalto University School of Science and Technology, 2 místa (stáž 5 měsíců) Aalto, Finsko University of Vigo, Vigo, Španělsko 4 místa (stáž 5 měsíců)

Více

Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+

Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+ Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+ Statistiky za akademický rok 4/5 Student mobility for studies ERASMUS+ Statistics of the academic year 4/5 Statistika výjezdů na studijní pobyty ERASMUS+ 4/5 Mobility

Více

Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+

Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+ Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+ Statistiky za akademický rok 5/6 Student mobility for studies ERASMUS+ Statistics of the academic year 5/6 Statistika výjezdů na studijní pobyty ERASMUS+ 5/6 Mobility

Více

Erasmus+ Info Day. Daniel Suchánek Erasmus koordinátor

Erasmus+ Info Day. Daniel Suchánek Erasmus koordinátor Erasmus+ Info Day Daniel Suchánek Erasmus koordinátor Program Erasmus mezivládní program při Evropské unii umožňující mobilitu vysokoškolských studentů v r. 2007 ŠAVŠ získala Erasmus Extended University

Více

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Reálný HDP na obyvatele v Eurech Belgie 27500 27700 27800 28600 29000 29500 30200 30200 29200 29600 29800 29009 Bulharsko 2300 2500 2600 2800 3000 3200

Více

9.11.2014 5.11.2014. Pavlína Bínová, Ondřej Krpal. Erasmus+: Erasmus. Mobility studentů jsou rozděleny na. studijní pobyt praktická stáž

9.11.2014 5.11.2014. Pavlína Bínová, Ondřej Krpal. Erasmus+: Erasmus. Mobility studentů jsou rozděleny na. studijní pobyt praktická stáž Fakulta pedagogická 5.11.2014 Pavlína Bínová, Ondřej Krpal Erasmus+: Erasmus Mobility studentů jsou rozděleny na studijní pobyt praktická stáž 1 Erasmus + / student Kdo se může zapojit podmínky: Student

Více

Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+

Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+ Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+ Statistiky za akademický rok / Student mobility for studies ERASMUS+ Statistics of the academic year / Statistika výjezdů na studijní pobyty ERASMUS+ / Mobility statistics

Více

Jak do zahraničí v akademickém roce 2010/11?

Jak do zahraničí v akademickém roce 2010/11? Jak do zahraničí v akademickém roce 2010/11? Nejnovější nabídky od aia AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA i programu Erasmus LLP (Lifelong Learning Programme) naleznete na www.mechatronika.cz Standardní nabídky

Více

3. září 2009. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Ing. Lenka Petrášková

3. září 2009. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Ing. Lenka Petrášková Stipendia do EU 3. září 2009 RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Ing. Lenka Petrášková Pravidla Stipendium paušální částka na měsíc stanovena na národní úrovni Délka pobytu Min. 3 měsíce Max. 12 měsíců Výběr

Více

PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019

PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019 PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019 Vypisuji výběrové řízení na pracovní stáže a absolventské pracovní stáže v zahraničí

Více

Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+

Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+ Výjezdy na studijní pobyty ERASMUS+ Statistiky za akademický rok / Student mobility for studies ERASMUS+ Statistics of the academic year / Statistika výjezdů na studijní pobyty ERASMUS+ / Mobility statistics

Více

Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018

Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018 Program Erasmus+ Prezentace pro studenty 11. prosince 2018 1 Program Erasmus+ program pro období 2014 2020, rozpočet 14,7 mld. Eur zapojeno je 33 evropských zemí (28 členských států EU, země EHP, Turecko,

Více

Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě

Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě 1. O programu Erasmus Program Erasmus je součástí Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme LLP).

Více

MOŽNOSTI STUDIA A PRÁCE V ZAHRANIČÍ V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS+

MOŽNOSTI STUDIA A PRÁCE V ZAHRANIČÍ V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS+ AGRONOMICKÁ FAKULTA Seminář pro studenty Agronomické fakulty MOŽNOSTI STUDIA A PRÁCE V ZAHRANIČÍ V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS+ Na studium nebo na stáž? STUDIJNÍ POBYT Studium předmětů na univerzitě Řídí se

Více

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY Finanční prostředky určené na aktivitu mobilita studentů - studijní pobyty v rámci programu Erasmus budou použity v souladu s následujícími podmínkami.

Více

Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016

Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016 Program Erasmus+ Presentace pro studenty 15. prosince 2016 1 Program Erasmus+ program pro období 2014 2020, rozpočet 14,7 mld. Eur zapojeno je 33 evropských zemí (28 členských států EU, země EHP, Turecko,

Více

Zahraniční vztahy, Univerzitní 20, přízemí Pro studenty všech fakult ZČU zajišťuje: - Poradenství týkající se zahraničních stáží - Organizační a

Zahraniční vztahy, Univerzitní 20, přízemí Pro studenty všech fakult ZČU zajišťuje: - Poradenství týkající se zahraničních stáží - Organizační a Zahraniční vztahy, Univerzitní 20, přízemí Pro studenty všech fakult ZČU zajišťuje: - Poradenství týkající se zahraničních stáží - Organizační a smluvní přípravu studijních a pracovních stáží - Finance

Více

Mobility pro studenty AR 2015/16

Mobility pro studenty AR 2015/16 Mobility pro studenty AR 2015/16 Bc. et Bc. Kateřina Pavlíčková koordinátorka studentských mobilit Sekretariát prorektora pro vědu, výzkum a zahraniční vztahy Obsah Program Erasmus+ - studijní a praktické

Více

Informace ohledně studijního programu ERASMUS v akademickém roce 2013/2014

Informace ohledně studijního programu ERASMUS v akademickém roce 2013/2014 Informace ohledně studijního programu ERASMUS v akademickém roce 2013/2014 Historické ústavy (ÚSD, ÚČD a ÚHSD) společně otevírají VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA STIPENDIJNÍ POBYTY v rámci programu ERASMUS. Zájemci

Více

Prof. Ing. Zdeněk Peroutka, Ph.D. Ing. Jan Michalík Ph.D. Výběrové řízení pro studium v zahraničí akademický rok 2016/2017

Prof. Ing. Zdeněk Peroutka, Ph.D. Ing. Jan Michalík Ph.D. Výběrové řízení pro studium v zahraničí akademický rok 2016/2017 Prof. Ing. Zdeněk Peroutka, Ph.D. Ing. Jan Michalík Ph.D. Aalto University School of Science and Technology, 2 místa (stáž 5 měsíců) Aalto, Finsko University of Vigo, Vigo, Španělsko 4 místa (stáž 5 měsíců)

Více

Možnosti studia v zahraničí

Možnosti studia v zahraničí Možnosti studia v zahraničí Kancelář zahraničních styků UP http://www.upol.cz/fakulty/zarizeni-asluzby/zahranicni-styky/uvodni-strana/ poskytuje informace o studiu v zahraničí, o možnostech získat zahraniční

Více

Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám. 1532.

Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám. 1532. Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám. 1532. Historie Základy budoucí fakulty logistiky a krizového řízení byly položeny již v roce 2006. Vzniklo Regionální vzdělávací centrum Fakulty technologické,

Více

Stipendia do EU 17.4.2014. doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Michaela Plašilová

Stipendia do EU 17.4.2014. doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Michaela Plašilová Stipendia do EU 17.4.2014 doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Michaela Plašilová Pravidla Stipendium paušální částka na měsíc stanovena Národní agenturou dle cílové země Délka pobytu Min. 3 měsíce Max. 12

Více

II.3 Toky lidských zdrojů v oblasti vědy a technologií

II.3 Toky lidských zdrojů v oblasti vědy a technologií II.3 Toky lidských zdrojů v oblasti vědy a technologií Lidské zdroje ve vědě a technologiích jsou monitorovány nejen jako zásoba (viz předchozí kapitola) k určitému časovému okamžiku, ale také jako toky

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou

Více

Jak do zahraničí v akademickém roce 2014/15?

Jak do zahraničí v akademickém roce 2014/15? Jak do zahraničí v akademickém roce 2014/15? (tj. na období od 1.9.2014 do 31.8.2015) Nejnovější nabídky programů Erasmus+ a AIA naleznete na serveru: www.mechatronika.cz Společné magisterské studijní

Více

Jak do zahraničí v akademickém roce 2011/12? (tj. na období od 1.9.2011 do 31.8.2012)

Jak do zahraničí v akademickém roce 2011/12? (tj. na období od 1.9.2011 do 31.8.2012) Jak do zahraničí v akademickém roce 2011/12? (tj. na období od 1.9.2011 do 31.8.2012) Nejnovější nabídky od AIA i programu Erasmus LLP naleznete na: www.mechatronika.cz Akademická informační agentura (AIA)

Více

Směrnice děkana HGF č. 1/2018. Motivační odměňování doktorandů a studentů prezenční formy studia Hornicko-geologické fakulty VŠB-TUO

Směrnice děkana HGF č. 1/2018. Motivační odměňování doktorandů a studentů prezenční formy studia Hornicko-geologické fakulty VŠB-TUO Účinnost dokumentu od: 1.1.2019 Směrnice děkana HGF č. 1/2018 Motivační odměňování doktorandů a studentů prezenční Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

SKLADBA OBORU STAVEBNĚ MATERIÁLOVÉ INŽENÝRSTVÍ

SKLADBA OBORU STAVEBNĚ MATERIÁLOVÉ INŽENÝRSTVÍ SKLADBA OBORU STAVEBNĚ MATERIÁLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Bc. Ing. (Stavebně materiálové inženýrství) Ph.D. (Fyzikální a stavebně materiálové inženýrství) Historie: v roce 1951 založen obor Průmyslová výroba stavebních

Více

Seminář dne 16.11.2011 Lektor: doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SPŠ stavební Opava, Mírova 3

Seminář dne 16.11.2011 Lektor: doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SPŠ stavební Opava, Mírova 3 Seminář dne 16.11.2011 Lektor: doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SPŠ stavební Opava, Mírova 3 Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních oborů v Moravskoslezském kraji Vysoká škola

Více

Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě

Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě Příručka LLP/Erasmus pro studenty Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě 1. O programu Erasmus Program Erasmus je součástí Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme LLP).

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů jsme tou správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou k

Více

Semestrální výměnné pobyty bakalářské 2015/2016: počty uchazečů a min/max body

Semestrální výměnné pobyty bakalářské 2015/2016: počty uchazečů a min/max body Semestrální výměnné pobyty bakalářské : počty a min/max body míst (1 1 Athens University of Economics and Business Řecko angličtina 4 43 116,1 82,95 2 Audencia Nantes School of Management Francie angličtina

Více

Jak a kde získat finance na studium v Evropě?

Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) funguje od 1.1.2007 při Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, vznikla

Více

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ pro studenty SPŠ Autor: Hana Petrušková 24. a 27. 9.2019 FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší

Více

Jak do zahraničí v akademickém roce 2016/17?

Jak do zahraničí v akademickém roce 2016/17? Jak do zahraničí v akademickém roce 2016/17? (tj. na období od 1.9.2016 do 31.8.2017) Nejnovější nabídky programů Erasmus+ a AIA naleznete na serveru: www.mechatronika.cz Společný magisterský studijní

Více

DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ

DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA STUDIJNÍ POBYTY A PRAKTICKÉ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V AKADEMICKÉM ROCE 05/06 Vypisuji dodatečné výběrové řízení na následující studijní pobyty a praktické stáže v zahraničí v letním

Více

STRATEGIE ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ NA OBDOBÍ

STRATEGIE ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ NA OBDOBÍ STRATEGIE ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ NA OBDOBÍ 2016-2020 Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo průběžně plní cíle, které si klade v rámci Dlouhodobého záměru. Působí tedy v regionu jako centrum vysokoškolského

Více

Dům m zahraničních služeb MŠMTM. MT a NAEP

Dům m zahraničních služeb MŠMTM. MT a NAEP Dům m zahraničních služeb MŠMTM MT a NAEP Kdo jsme? DZS MŠMT Dům zahraničních služeb - příspěvková organizace, zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Akademická informační

Více

Socrates / Erasmus Studentské a učitelské mobility ve školním roce 2006/07

Socrates / Erasmus Studentské a učitelské mobility ve školním roce 2006/07 Socrates / Erasmus Studentské a učitelské mobility ve školním roce 2006/07 Francie Španělsko Velká Británie European Masters in Vision and Robotics www.vibot.org Spoluúčast na programu Erasmus Mundus 2-3

Více

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací Plán určen pro stanice podnikové/ bytové/ Nabito 350 Měrná jednotka Cena včetně DPH [Kč] 1 Připojení k síti (zřízení, aktivace)

Více

DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ

DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA STUDIJNÍ POBYTY A PRAKTICKÉ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V AKADEMICKÉM ROCE 06/07 Vypisuji dodatečné výběrové řízení na následující studijní pobyty a praktické stáže v zahraničí v letním

Více

Nabídka stáží při Evropské unii AKTUALIZOVÁNO!

Nabídka stáží při Evropské unii AKTUALIZOVÁNO! Nabídka stáží při Evropské unii AKTUALIZOVÁNO! Cílem této aktivity je poskytnout studentům navazujícího magisterského a doktorského studia možnost absolvovat pracovní stáž v zahraniční instituci mezinárodního

Více

*+, -+. / 0( & -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / "

*+, -+. / 0( & -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / !"!#$ %" &' ( ) *+, -+. / 0(123! " ## $%%%& %' 45 6& -.7,7 8 (((!# / (' 9., /,.: (; #< # #$ (((!# / " * = < & ' ; '.: '. 9'= '= -+. > 8= '7 :' ' '.8 55, 5' 9'= '= -?7 +., '+.8 @ A:.. =. 0(1237 7 : :' @.

Více

Možnosti studia v zahraničí (2013)

Možnosti studia v zahraničí (2013) Možnosti studia v zahraničí (2013) Oddělení mezinárodních vztahů UP http://www.upol.cz/struktura-up/rektorat/usekyprorektoru/oddeleni-mezinarodnichvztahu/oddeleni-mezinarodnich-vztahu/ poskytuje informace

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Expanze českého vysokého školství a uplatnění absolventů na pracovním trhu

Expanze českého vysokého školství a uplatnění absolventů na pracovním trhu Expanze českého vysokého školství a uplatnění absolventů na pracovním trhu REFLEX a jiné ochutnávky Jan Koucký REFLEX 2013: uplatnění absolventů vysokých škol Seminář MŠMT, SVP PedF UK a vysokých škol.

Více

A ICT odborníci. Více informací o ICT odbornících naleznete na: https://www.czso.cz/csu/czso/lidske_zdroje_pro_informacni_technologie

A ICT odborníci. Více informací o ICT odbornících naleznete na: https://www.czso.cz/csu/czso/lidske_zdroje_pro_informacni_technologie Počty a mzdy ICT odborníků Od roku 2011 se v ČR odborníci v oblasti informačních a komunikačních technologií (dále jen ICT odborníci) dělí dle Klasifikace zaměstnání (CZ- ISCO) do dvou hlavních kategorií:

Více

FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÉHO VÝZKUMU A VÝVOJE

FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÉHO VÝZKUMU A VÝVOJE FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÉHO VÝZKUMU A VÝVOJE Marek Štampach Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách, 22. dubna 2015, Technologické centrum AV ČR ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha

Více

Státní zřízení: konstituční monarchie. Návrh: EPP-ED S&D ALDE ZELENÍ/EFA ECR GUE/NGL EFD NEZ.

Státní zřízení: konstituční monarchie. Návrh: EPP-ED S&D ALDE ZELENÍ/EFA ECR GUE/NGL EFD NEZ. Belgie Státní zřízení: konstituční monarchie Belgie v EK (2004-2009): Komisař pro rozvoj a humanitární pomoc Počet hlasů v Radě EU: 12 Počet obyvatel: 10 660 800 (k 1. lednu 2008) z 493 mil. obyvatel EU,

Více

Mobility pro studenty AR 2016/17

Mobility pro studenty AR 2016/17 Mobility pro studenty AR 2016/17 Bc. et Bc. Kateřina Pavlíčková koordinátorka studentských mobilit Sekretariát prorektora pro vědu, výzkum a zahraniční vztahy Obsah Program Erasmus+ - studijní pobyty a

Více

Možnosti studia v zahraničí 2014/5

Možnosti studia v zahraničí 2014/5 Možnosti studia v zahraničí 2014/5 Studijní pobyty v zahraničí administrované UP Mimo jiné: Mezinárodní výměnné programy (např. Erasmus+, CEEPUS) Pobyty sponzorované jednotlivci nebo institucemi (Merrillův

Více

První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, 8.10.2013

První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, 8.10.2013 Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, 8.10.2013 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem

Více

Výjezdy na pracovní stáže ERASMUS+

Výjezdy na pracovní stáže ERASMUS+ Výjezdy na pracovní stáže ERASMUS+ Statistiky za akademický rok 3/4 ERASMUS+ traineeship Statistics of the academic year 3/4 Statistika výjezdů na pracovní stáže ERASMUS+ 3/4 Mobility statistics for traineeship

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 21.12.2016 COM(2016) 829 final ANNEX 1 PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ Přizpůsobení stropu vlastních zdrojů a stropu prostředků na závazky v souvislosti

Více

Ceník přepravce BALIKSERVIS Doba přepravy

Ceník přepravce BALIKSERVIS Doba přepravy Ceník přepravce BALIKSERVIS 1 2 3 5 10 15 20 25 30 40 50 70 100 150 200 300 400 500 700 1-1 1 55 550 596 685 716 974 1 236 1 565 1 893 2 469 2 993 SK SK 1 SK 5 90 179 180 190 211 232 239 255 272 304 349

Více

Seznam bilaterálních smluv pro akademický rok 2013/14

Seznam bilaterálních smluv pro akademický rok 2013/14 Seznam bilaterálních smluv pro akademický rok 2013/14 Katedra PedF Stát Zahr. VŠ/Univerzita počet stud. celkem stud./měsíc celkem učit./týdnů KČJ Bulharsko Uni. Sofia 1 5 1 KČL Slovensko Uni. Mateja Bela,

Více

Proč se rozhodnout PRO ERASMUS

Proč se rozhodnout PRO ERASMUS Proč se rozhodnout PRO ERASMUS Pokud váháte, zda se o Erasmus pobyt ucházet, nebo ne, níže naleznete argumenty, které by Vás mohly přesvědčit o tom, že realizace studijního zahraničního pobytu přináší

Více

Environmentální mikrobiologie - MO550P06 Letní semestr 2/0 Zk Rozsah za školní rok: 24 hodiny. Letní semestr 2/0 Z Rozsah za školní rok: 24 hodiny

Environmentální mikrobiologie - MO550P06 Letní semestr 2/0 Zk Rozsah za školní rok: 24 hodiny. Letní semestr 2/0 Z Rozsah za školní rok: 24 hodiny Doc. RNDr. Tomáš Cajthaml, Ph.D. Pedagogická činnost Studijní program Ekologie a ochrana prostředí 2004/2005 Přednáška - přednášející 2004/2005 Přednáška - přednášející 2005/2006 Přednáška - přednášející

Více

Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia

Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia Martina Lichovníková Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Tato

Více

Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů

Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů Opatření Ekonomicko-správní fakulty č. 5/2017 Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 sb., o vysokých školách

Více

E R A S M U S + pro akademický rok 2016 / 2017

E R A S M U S + pro akademický rok 2016 / 2017 V Y H L Á Š K A K O N K U R Z U E R A S M U S + pro akademický rok 2016 / 2017 Fakulta právnická ZČU vyhlašuje konkurz na studijní pobyty garantované meziinstitucionálními smlouvami PROGRAMU ERASMUS+ na

Více

Informace ohledně studijního programu ERASMUS v akademickém roce 2015/2016

Informace ohledně studijního programu ERASMUS v akademickém roce 2015/2016 Informace ohledně studijního programu ERASMUS v akademickém roce 2015/2016 Historické ústavy (ÚSD, ÚČD a ÚHSD) společně otevírají VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA STIPENDIJNÍ POBYTY v rámci programu ERASMUS+. Zájemci

Více

ŠPANIELSKO. Andorra. Francúzsko. Španielsko Stredozemné more. Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid MONAKO. Belgicko Nemecko

ŠPANIELSKO. Andorra. Francúzsko. Španielsko Stredozemné more. Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid MONAKO. Belgicko Nemecko Atlantický oceán Portugalsko PORTUGALSKO ŠPANIELSKO ANDORRA Andorra Španielsko Španielsko Počet obyv.: 10,5 mil. Hlavné mesto: Lisabon Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid Počet obyv.: 84,5 tisíc

Více

UNIVERZITA OBRANY. Fakulta vojenského leadershipu. Pravidla pro obsazování míst mobilit pro stáže programu ERASMUS+ na Fakultě vojenského leadershipu

UNIVERZITA OBRANY. Fakulta vojenského leadershipu. Pravidla pro obsazování míst mobilit pro stáže programu ERASMUS+ na Fakultě vojenského leadershipu UNIVERZITA OBRANY Fakulta vojenského leadershipu Pravidla pro obsazování míst mobilit pro stáže programu ERASMUS+ na Fakultě vojenského leadershipu pro letní semestr akademického roku 2015/2016 Brno, 2015

Více

VĚDA A VÝZKUM V NEJNOVĚJŠÍCH ČÍSLECH

VĚDA A VÝZKUM V NEJNOVĚJŠÍCH ČÍSLECH VĚDA A VÝZKUM V NEJNOVĚJŠÍCH ČÍSLECH Martin Mana Tisková konference, 18. září 2012, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 czso.cz 1/23 Roční šetření o výzkumu a vývoji VTR 5-01

Více

Podmínky pro výjezd studentů do zahraničí. ERASMUS+ a další programy

Podmínky pro výjezd studentů do zahraničí. ERASMUS+ a další programy České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní 24. Října 2018 Podmínky pro výjezd studentů do zahraničí ERASMUS+ a další programy Ing. Patrik Horažďovský Koordinátor ERASMUS+ ČVUT v Praze Fakulta

Více

II.3 Toky lidských zdrojů v oblasti vědy a technologií

II.3 Toky lidských zdrojů v oblasti vědy a technologií II.3 Toky lidských zdrojů v oblasti a technologií Lidské zdroje ve vědě a technologiích jsou monitorovány jako zásoba (viz předchozí kapitola) k určitému časovému okamžiku a jako toky (potenciální množství

Více

Demografické trendy a regionální diferenciace terciárního vzdělávání

Demografické trendy a regionální diferenciace terciárního vzdělávání Demografické trendy a regionální diferenciace terciárního vzdělávání Jitka Rychtaříková Tým TA01 konference KREDO, Praha, 24. 9. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Tým TA01: Jitka Rychtaříková - vedoucí týmu

Více

Výjezdy na pracovní stáže ERASMUS+

Výjezdy na pracovní stáže ERASMUS+ Výjezdy na pracovní stáže ERASMUS+ Statistiky za akademický rok 5/6 ERASMUS+ traineeship Statistics of the academic year 5/6 Statistika výjezdů na pracovní stáže ERASMUS+ 5/6 Mobility statistics for traineeship

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Uplatnění mladých lidí na trhu práce po ukončení svého studia, Ondřej Nývlt prezentace IPN KREDO. www.kredo.reformy-msmt.cz

Uplatnění mladých lidí na trhu práce po ukončení svého studia, Ondřej Nývlt prezentace IPN KREDO. www.kredo.reformy-msmt.cz Uplatnění mladých lidí na trhu práce po ukončení svého studia, Ondřej Nývlt prezentace IPN KREDO www.kredo.reformy-msmt.cz Osoby ve věku 30-34 let podle vybraných typů dosaženého vzdělání a pohlaví (1995-2013)

Více

Nabídka zahraničních odborných stáží Erasmus+ na školní rok

Nabídka zahraničních odborných stáží Erasmus+ na školní rok Nabídka zahraničních odborných stáží Erasmus+ na školní rok 2019-2020 Zájemci o stáž předkládají jako žádost o účast na stáži motivační dopis. V dopise je dobré uvést: proč máte o účast na stáži zájem,

Více

Informace ohledně studijního programu ERASMUS

Informace ohledně studijního programu ERASMUS Informace ohledně studijního programu ERASMUS Historické ústavy (ÚSD, ÚČD a ÚHSD) společně otevírají VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA STIPENDIJNÍ POBYTY v rámci programu ERASMUS+ pro akademický rok 08/09. Zájemci mohou

Více

VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie

VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie Kód vzdělávacího materiálu: Název vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie Datum vytvoření: 23. 10. 2013 Jméno aurora: Předmět: Ročník: Anotace způsob použití ve výuce: Ing. Martina

Více

Postavení českého trhu práce v rámci EU

Postavení českého trhu práce v rámci EU 29. 7. 2016 Postavení českého trhu práce v rámci EU Pravidelná analýza se zaměřuje na mezinárodní porovnání vybraných indikátorů trhu práce v členských zemích EU. V 1. čtvrtletí roku 2016 se téměř ve všech

Více

Univerzita obrany AR 2015/2016

Univerzita obrany AR 2015/2016 Univerzita obrany AR 2015/2016 kpt. Mgr. Lenka ZÁRYBNICKÁ, Ph.D. Erasmus koordinátor FVZ UO Erasmus+ Mobility studentů Mobility zaměstnanců Pravidla a dokumenty 2 nový program Evropské unie na období 2014

Více

Mediánový věk populace [demo_pjanind] 41,1 40,8 41,0 40,6 40,4 40,3 40,2 40,0

Mediánový věk populace [demo_pjanind] 41,1 40,8 41,0 40,6 40,4 40,3 40,2 40,0 Demografie SOUHRN Nejstaršími státy Evropy, kde mediánový věk jejich obyvatel je 42 a více let, jsou Rakousko, Řecko, Finsko, Itálie a Německo. Nejmladšími státy z tohoto pohledu jsou Irsko, Island a Makedonie,

Více

EVROPSKÁ UNIE ENERGETIKA & DOPRAVA V ČÍSLECH. Část doprava

EVROPSKÁ UNIE ENERGETIKA & DOPRAVA V ČÍSLECH. Část doprava EVROPSKÁ UNIE ENERGETIKA & DOPRAVA V ČÍSLECH 2004 Část doprava Kapitola 5: Infrastruktura Evropská komise Generální ředitelství pro energetiku a dopravu ve spolupráci s Eurostatem 1.5.1 Železnice: hustota

Více

AIA. Akademická informační agentura a možnosti studia v zahraničí. Zpracovala: Eva Jermanová

AIA. Akademická informační agentura a možnosti studia v zahraničí. Zpracovala: Eva Jermanová AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v zahraničí Zpracovala: Eva Jermanová NABÍDKY STIPENDIJNÍCH POBYTŮ V ZAHRANIČÍ AIA Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv pro

Více

Místopředsednictví v Evropské asociaci LEADER pro rozvoj venkova (ELARD)

Místopředsednictví v Evropské asociaci LEADER pro rozvoj venkova (ELARD) Místopředsednictví v Evropské asociaci LEADER pro rozvoj venkova (ELARD) LEADER approach today and after 2013 new challenges Petri Rinne ELARD Ing. Radim Srsen, Ph.D. Zástupce NS MAS ČR v ELARD http://www.elard.eu

Více

O nás. Univerzita s TRADICÍ založena jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE

O nás. Univerzita s TRADICÍ založena jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE O nás Univerzita s TRADICÍ založena 1999 jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE s řadou významných PARTNERŮ: Apogeo, ČSOB, J&T Banka, Kooperativa pojišťovna, Škoda AUTO, Lidové noviny, Mladá Fronta Dnes, Hospodářské

Více

Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55

Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55 Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55 PŘÍLOHY Příloha 1 Datová dostupnost počtu rozvodů a hrubé míry rozvodovosti v evropských uskupeních... 56 Příloha 2 Datová dostupnost počtu rozvodů v

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 VZDĚLÁVÁNÍ V EU A ČR 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Vzdělávání v EU a ČR

Více

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVEN 2015. Studium a stáže v zahraničí

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVEN 2015. Studium a stáže v zahraničí Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVEN 2015 Studium a stáže v zahraničí OBSAH Aktuality... 3 Studium v zahraničí- Evropa... 4 Studium v zahraničí mimo Evropu... 5 Stipendia... 7 Letní

Více

PŘÍLOHA C. Tabulka se jmény studentů. PŘÍLOHA C. Tabulka se jmény studentů. pro 8 hráčů. pro 10 hráčů. stát projekt jméno e-mail Německo Více Evropy

PŘÍLOHA C. Tabulka se jmény studentů. PŘÍLOHA C. Tabulka se jmény studentů. pro 8 hráčů. pro 10 hráčů. stát projekt jméno e-mail Německo Více Evropy pro 8 hráčů Velká Británie Nizozemí Rakousko PŘÍLOHA C. pro 10 hráčů Velká Británie Nizozemí Rakousko pro 12 hráčů Velká Británie Nizozemí Rakousko pro 14 hráčů Velká Británie Nizozemí Rakousko pro 15

Více

E R A S M U S + pro akademický rok 2019 / 2020

E R A S M U S + pro akademický rok 2019 / 2020 V Y H L Á Š K A K O N K U R Z U E R A S M U S + pro akademický rok 2019 / 2020 Fakulta právnická ZČU vyhlašuje konkurz na studijní pobyty garantované meziinstitucionálními smlouvami PROGRAMU ERASMUS+ na

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ROZLOHA A OBYVATELÉ EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Rozloha a obyvatelé

Více

Dosavadní zapojení subjektů ČR do výzev WIDESPREAD. Informační den v oblasti Šíření excelence a podpora účasti v programu Horizont 2020

Dosavadní zapojení subjektů ČR do výzev WIDESPREAD. Informační den v oblasti Šíření excelence a podpora účasti v programu Horizont 2020 Dosavadní zapojení subjektů ČR do výzev WIDESPREAD Informační den v oblasti Šíření excelence a podpora účasti v programu Horizont 2020 Anna Vosečková 12. 11. 2015 VÝZVY 2014 2015 TÉMA OZNAČENÍ OTEVŘENÍ

Více

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI 10 2012 PRACOVIŠTĚ FAKULTY V CHEBU A PLZNI Budova fakulty v Plzni Univerzitní centrum v Plzni Budova fakulty v Chebu ROZVOJ FAKULTY A JEJÍ SOUČASNÝ

Více

TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017

TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017 TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017 země původu skot prasata ovce kozy drůbež Belgie 0 0 0 0 0 Bulharsko 0 0 0 0 0 Dánsko 0 11 227 0 0 0 Francie 0 0 0 42 13 810 Chorvatsko 0 0 0 0 0 Itálie 0 0

Více

KEI. je KLÍČ k budoucnosti..!

KEI. je KLÍČ k budoucnosti..! PODEJ SI PŘIHLÁŠKU NA VYSOKOU ŠKOLU Perspektivní obory Čeká tě studium nejaktuálnějších problémů současnosti. Stipendium Pokud budeš mít dobré výsledky, odměna tě nemine. Máme pro tebe připravené prospěchové

Více

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015. Studium a stáže v zahraničí

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015. Studium a stáže v zahraničí Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015 Studium a stáže v zahraničí OBSAH Aktuality... 3 Studium v zahraničí- Evropa... 4 Studium v zahraničí mimo Evropu... 6 Stipendia...

Více

První stupeň základních škol ročník základních škol; ISCED 1

První stupeň základních škol ročník základních škol; ISCED 1 Údaje o počtu počítačů celkem a s připojením k internetu na 100 žáků/studentů jednotlivých stupňů škol v ČR pocházejí z datových zdrojů Ústavu pro informace ve vzdělávání (ÚIV), který sbírá tyto údaje

Více

Seznam interinstitucionálních dohod VFU Brno - Erasmus+ FVL Universiteit Gent Belgie B GENT X ano BG STARA- Z01

Seznam interinstitucionálních dohod VFU Brno - Erasmus+ FVL Universiteit Gent Belgie B GENT X ano BG STARA- Z01 Fakulta Seznam interinstitucionálních hod - Erasmus+ Trvání SMS Univerzita Stát Erasmus kód smlouvy Katholieke Universiteit Leuven Belgie B LEUVEN 2021 1 6 Universiteit Gent Belgie B GENT 2021 2 6 + Namur

Více

FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany

FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany Historie fakulty Fakulta vojenského leadershipu Univerzity obrany vznikla dne 1. září 2003 pod názvem: Fakulta ekonomiky a managementu Dne 1. září 2014

Více

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE 2009 MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE 2009 STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE Obsah Úvod... 2 1. Studenti VŠEM... 3 1.1 Studijní pobyty - Erasmus... 3 1.2 Krátkodobé studijní pobyty... 3 1.3 Intenzivní jazykové

Více

Dům zahraniční spolupráce. EURAXESS Roadshow 19. 3. 2014

Dům zahraniční spolupráce. EURAXESS Roadshow 19. 3. 2014 Dům zahraniční spolupráce EURAXESS Roadshow 19. 3. 2014 Dům zahraniční spolupráce příspěvková organizace MŠMT zaměřená na podporu mezinárodní spolupráce v oblasti školství a vzdělávání DZS administruje:

Více

Univerzita obrany AR 2016/2017

Univerzita obrany AR 2016/2017 Univerzita obrany AR 2016/2017 kpt. Mgr. Lenka ZÁRYBNICKÁ, Ph.D. Erasmus koordinátor FVZ UO Erasmus+ Mobility studentů Mobility zaměstnanců Pravidla a dokumenty 2 nový program Evropské unie na období 2014

Více

TĚLESNÁ VÝCHOVA ZEMĚPIS PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015

TĚLESNÁ VÝCHOVA ZEMĚPIS PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 Katedra geografie + Přírodovědecká fakulta Univerzita Palackého v Olomouci Skupina: A Číslo uchazeče (nevyplňujte): PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 Přijímací zkouška ze zeměpisu a všeobecného

Více