ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík"

Transkript

1

2 ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci jedno slovo - pět vět Richard Ludvík Text 2016 Richard Ludvík Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, vydání Lukáš Vik, díl ISBN epub formátu: ISBN ISBN mobi formátu: ISBN ISBN PDF formátu: ISBN Konverze do elektronických formátů: webdesignér Lukáš Vik

3 1 present Flower is a nice present. I buy Christmas presents. I like your present. Open your present, please. Your present is in this box. dárek Květina je pěkný dárek. Kupuji vánoční dárky. Líbí se mi tvůj dárek. Otevři tvůj dárek, prosím. Tvůj dárek je v této krabici. clothes I need to buy new clothes. I buy clothes in this shop. Will you change your clothes? She is walking in her new clothes. Where are your clothes?

4 oblečení Potřebuji koupit nové oblečení. Kupuji oblečení v tomto obchodě. Budeš si měnit tvoje oblečení? Ona se prochází v jejím novém oblečení. Kde je tvoje oblečení? about The film is about love. The book is about one old man. It s all about money. I will read about life in New York. The story is about busy people. o (něčem) Ten film je o lásce. Ta kniha je o jednom starém muži. Je to všechno o penězích. Budu číst o životě v New Yorku. Ten příběh je o zaneprázněných lidech.

5 2 find I want to find gold. I cannot find my keys. John will find me. We cannot find our hotel. Let s find Jack. najít Chci najít zlato. Nemohu najít moje klíče. John najde mě. My nemůžeme najít náš hotel. Pojďme najít Jacka. friendly Julia likes friendly people. We will have a friendly meeting. Is your family friendly? Eric is not very friendly. This is a friendly party.

6 přátelský Julia má ráda přátelské lidi. Budeme mít přátelské setkání. Je tvoje rodina přátelská? Eric není velmi přátelský. Toto je přátelská párty. want I want a house at the sea. I don t know what he wants. She wants to kiss me. He wants to have children with me. What do you want? chtít Chci dům u moře. Nevím, co on chce. Ona chce políbit mě. On chce mít děti se mnou. Co chceš?

7 3 will Tomorrow I will visit my parents. I will be busy next week. What will you do tomorrow? Next month I will go on holiday. She will play in London next year. budoucí čas Zítra navštívím moje rodiče. Budu zaneprázdněný příští týden. Co budeš dělat zítra? Příští měsíc pojedu na dovolenou. Ona bude hrát v Londýně příští rok. usually I usually eat 4 times a day. We usually ski in winter. I am usually a friendly woman. I usually have lunch at noon. Do you usually work hard?

8 obvykle Já obvykle jím 4 krát denně. My obvykle lyžujeme v zimě. Já jsem obvykle přátelská žena. Obvykle mám oběd v poledne. Pracuješ obvykle tvrdě? blood I don t give blood. Blood is usually red. Doctors must work with blood. Animals want my blood. We never drink blood here. krev Nedávám krev. Krev je obvykle červená. Doktoři musí pracovat s krví. Zvířata chtějí mojí krev. My nikdy nepijeme krev tady.

9 4 win I want to win today. Can I win quickly? She will win this game. What can I win? David will win a lot of money. vyhrát Chci dnes vyhrát. Mohu vyhrát rychle? Ona vyhraje tuto hru. Co mohu vyhrát? David vyhraje hodně peněz. exercise They only exercise in gym. She likes to exercise every day. People also exercise in water. I am healthy because I exercise. I want to exercise with you.

10 cvičit Oni pouze cvičí v posilovně. Ona ráda cvičí každý den. Lidé také cvičí ve vodě. Jsem zdravý, protože cvičím. Chci cvičit s tebou. times I call my wife two times a day. I run four times a week. I walk in park 3 times a month. I visit my parents 2 times a month. I don t need sex 3 times a day. krát Volám své manželce 2x denně. Běhám čtyřikrát týdně. Procházím se v parku 3x měsíčně. Navštěvuji moje rodiče 2x měsíčně. Nepotřebuji sex třikrát denně.

11 5 next She will come next month. We will visit you next week. Next year I will buy a car. She will win next game. What will you do next week? příští, další Ona přijede příští měsíc. My tě navštívíme příští týden. Příští rok si koupím auto. Ona vyhraje příští hru. Co budeš dělat příští týden? child My child is clever and beautiful. This man is not a child. My child has blue eyes. This child is hungry. Your child will go to school.

12 dítě Moje dítě je chytré a krásné. Tento muž není dítě. Moje dítě má modré oči. Toto dítě je hladové. Tvoje dítě půjde do školy. call I need to call my mother. I will call from your mobile. Call me tomorrow, OK? I am calling from my office. Can I call you back? volat Potřebuji zavolat mé matce. Zavolám z tvého mobilu. Zavolej mi zítra, OK? Volám z mé kanceláře. Mohu zavolat ti zpět?

13 6 alone My mother lives alone. I run alone every evening. You are not alone. I want to be alone. Is Charles there alone? sám Moje máma žije sama. Běhám sám každý večer. Ty nejsi sám. Já chci být sám. Je Karel tam sám? healthy I eat well and I am healthy. It s good to be healthy. Robert eats healthy food. I will buy healthy things. This meat is not healthy.

14 zdravý Jím dobře a jsem zdravý. Je dobré být zdravý. Robert jí zdravé jídlo. Budu kupovat zdravé věci. Toto maso není zdravé. see I want to see your eyes. See you next week. I see you first time. I have glasses and I see well. Do you see this document here? vidět Chci vidět tvoje oči. Uvidíme se příští týden. Vidím tě poprvé. Mám brýle a vidím dobře. Vidíš tento dokument tady?

15 7 November November is not a last month. I will buy a new pc in November. November has thirty days. Next month will be November. I will be busy in November. listopad Listopad není poslední měsíc. Koupím nový počítač v listopadu. Listopad má třicet dní. Příští měsíc bude listopad. Budu zaneprázdněný v listopadu. wait I am waiting at bus station. She is waiting in your office. Please, wait here five minutes. I don t want to wait two years. I cannot wait long time.

16 čekat Čekám u autobusového nádraží. Ona čeká ve vaší kanceláři. Prosím, počkej tady pět minut. Nechci čekat dva roky. Nemůžu čekat dlouho. tired Our dog is tired. Look at her. She is tired. I am tired and I will go to bed. Why are you tired? You must be tired. unavený Náš pes je unavený. Podívej se na ní. Ona je unavená. Jsem unavený a půjdu do postele. Proč jsi unavený? Ty musíš být unavený.

17 8 need I need to find a hotel. We need your help. I don t need it but I want it. What information do you need? We need to buy tickets. potřebovat Potřebuji najít hotel. My potřebujeme tvojí pomoc. Nepotřebuji to, ale chci to. Jaké informace potřebujete? My potřebujeme koupit lístky. chair This chair is from wood. Where is my chair? Can I sit on this chair? We need four chairs in our kitchen. I will buy a new chair to my office.

18 židle Tato židle je ze dřeva. Kde je moje židle? Mohu sedět na této židli? Potřebujeme čtyři židle v naší kuchyni. Koupím si novou židli do mé kanceláře. try Let s try it again. I like to try new things. You can try it again and again. Try to be nice and friendly. I will try new pizza. zkusit, zkoušet Pojďme to zkusit znovu. Rád zkouším nové věci. Můžeš to zkusit znovu a znovu. Zkus být milý a přátelský. Vyzkouším novou pizzu.

19 9 also I also want to travel. I also know this man. Bill is also from Canada. I am also young. You can also wait here. také Já také chci cestovat. Já také znám tohoto muže. Bill je také z Kanady. Já jsem také mladá. Ty můžeš také počkat tady. people Old people don t work here. Do you speak with new people? You will study with young people. Rich people want money. People are looking at you.

20 lidé Staří lidé tady nepracují. Mluvíš s novými lidmi? Budeš studovat s mladými lidmi. Bohatí lidé chtějí peníze. Lidé koukají na tebe. stand I can t stand long time. Please, stand up. Why are you standing here? I am standing at the window. She is standing at the bar. stát Nemůžu stát dlouho. Prosím, vstaň. Proč stojíš tady? (teď) Já stojím u okna. (teď) Ona stojí u baru. (teď)

21 10 color What color is your mobile? Golf players love green color. She loves pink color. I see a lot of colors. Your eyes have brown color. barva Jaké barvy je tvůj mobil? Golfový hráči milují zelenou barvu. Ona miluje růžovou barvu. Vidím hodně barev. Tvoje oči mají hnědou barvu. have I have a new guitar. We have trees on the garden. We have a problem. Do you have ketchup? I don t have cigarettes.

22 mít Mám novou kytaru. My máme stromy na zahradě. My máme problém. Máte kečup? Nemám cigarety. last Last number is seven. Last song is for you. It is her last book. Her last album is my favorite. What is your last name? poslední Poslední číslo je sedm. Poslední píseň je pro tebe. To je její poslední kniha. Její poslední album je moje oblíbené. Jaké je tvoje příjmení?

23 11 brown I love your brown hair. Do you see brown shoes? Chocolate is brown. We have a little brown dog. I want this brown cake. hnědý Miluji tvé hnědé vlasy. Vidíš hnědé boty? Čokoláda je hnědá. Máme malého hnědého psa. Chci tento hnědý koláč. clean I will clean the bathroom. I cannot clean today. You must clean your room. Let s clean the floor now. I don t like to clean.

24 uklízet Uklidím koupelnu. Nemůžu dneska uklízet. Musíš uklidit tvůj pokoj. Pojďme uklidit tu podlahu teď. Nerad uklízím. swimming pool I will be at the swimming pool. Jump to the swimming pool. She is sitting at the swimming pool. At the hotel is swimming pool. I go to swimming pool on Friday. bazén Budu u bazénu. Skoč do bazénu. Ona sedí u bazénu. (teď) U hotelu je bazén. Chodím do bazénu v pátek.

25 welcome Welcome home. Welcome to our house. Welcome back. Welcome to our team. Welcome to California. vítat Vítej doma. Vítejte v našem domě. Vítej zpátky. Vítej v našem týmu. Vítejte v Kalifornii. can I can also cook well. Can I help you? Can I open this box? You can run with me. Can you help me? 12

26 moci, umět Umím také vařit dobře. Mohu vám pomoci? Mohu otevřít tuto krabici? Můžeš běžet se mnou. Můžeš mi pomoci? client I have clients from Europe. Sharon is my favorite client. This company is our big client. My clients are usually rich. I will visit my client tomorrow. klient Mám klienty z Evropy. Sharon je moje oblíbená klientka. Tato firma je náš velký klient. Moji klienti jsou obvykle bohatí. Navštívím mého klienta zítra.

27 13 her I am her driver. Where is her luggage? It is her problem. Her clothes are in the bedroom. It s her favorite restaurant. její Já jsem její řidič. Kde je její zavazadlo? To je její problém. Její oblečení jsou v ložnici. To je její oblíbená restaurace. change We need to change money. Change your life today. Some things we cannot change. You can change your job. You can t change your parents.

28 změnit, vyměnit Potřebujeme vyměnit peníze. Změň svůj život dnes. Nějaké věci nemůžeme změnit. Můžeš změnit tvojí práci. Nemůžeš vyměnit tvé rodiče. boy He is a boy with blue eyes. This boy is very clever. We want a boy, not a girl. It s a boy. Boys, come here. kluk, chlapec On je kluk s modrýma očima. Tento kluk je velmi chytrý. Chceme kluka, ne holku. Je to kluk. Kluci, pojďte sem.

29 14 favorite Golf is my favorite hobby. Bruce is my favorite actor. What is your favorite drink? Jazz is her favorite music. Where is your favorite place? oblíbený Golf je můj oblíbený koníček. Bruce je můj oblíbený herec. Jaký je tvůj oblíbený nápoj? Jazz je její oblíbená hudba. Kde je tvoje oblíbené místo? and Do you want coffee and water? I speak English and Spanish. Good evening ladies and gentlemen. I am watching Tom and Jerry. I have a son and daughter.

30 a Chceš kávu a vodu? Mluvím anglicky a španělsky. Dobrý večer dámy a pánové. Sleduji Toma a Jerryho. (teď) Mám syna a dceru. Tuesday We have a meeting on Tuesday. Second day is Tuesday. Can I come on Tuesday? It will start on Tuesday. See you on Tuesday afternoon. úterý Máme setkání v úterý. Druhý den je úterý. Můžu přijít v úterý? To začne v úterý. Uvidíme se v úterý odpoledne.

31 15 cigarette I smoke 15 cigarettes a day. I need coffee and a cigarette. Buy also cigarettes. Can you give me a cigarette? Where can I buy cigarettes? cigareta Kouřím 15 cigaret denně. Potřebuji kafe a cigaretu. Kup také cigarety. Můžete mi dát cigaretu? Kde můžu koupit cigarety? live I live in France. People live in cities. My brother lives in village. Do you live and work here? We cannot live in water.

32 žít Žiji ve Francii. Lidé žijí ve městech. Můj bratr žije na vesnici. Žiješ a pracuješ tady? Nemůžeme žít ve vodě. driver I am not a good driver. Are you a taxi driver? He is an old bus driver. Driver is in the toilet. She is a young driver. řidič Nejsem dobrý řidič. Jste řidič taxíku? On je starý řidič autobusu. Řidič je na záchodě. Ona je mladá řidička.

33 16 orange You have new orange shoes. Coffee is brown, not orange. Orange has orange color. Her hair is now orange. Between red and yellow is orange. oranžová Ty máš nové oranžové boty. Kafe je hnědé, né oranžové. Pomeranč má oranžovou barvu. Její vlasy jsou teď oranžové. Mezi červenou a žlutou je oranžová. sleep I sleep at night. Look, she is sleeping. You can sleep on the floor. He cannot sleep in a bus. I sleep from 11 p.m. to 6 a.m.

34 spát Spím v noci. Podívej, ona spí. Můžeš spát na podlaze. On nemůže spát v autobuse. Spím od jedenácti do šesti ráno. up Will you go up? She cannot stand up. I will run up. Look up. He wants to go up. nahoru Půjdeš nahoru? Ona nemůže vstát. Já poběžím nahoru. Podívej se nahoru. On chce jít nahoru.

35 17 February In February is a lot of snow. I will ski in February. Second month is February. Summer is not in February. February has usually 28 days. únor V únoru je hodně sněhu. Budu lyžovat v únoru. Druhý měsíc je únor. Léto není v únoru. Únor má obvykle 28 dní. lesson Ladies, lesson number one. We will have a French lesson. I will buy ten lessons. I love our dance lessons. Our lesson will start at eleven.

36 lekce, hodina (vyučovací) Dámy, lekce číslo jedna. Budeme mít hodinu francouštiny. Koupím si deset lekcí. Miluji naše taneční hodiny. Naše hodina začne v jedenáct. today I will speak English today. Today is not my day. Today also has 24 hours. Start today and you will see. What s the day today? dnes Budu mluvit anglicky dnes. Dnes není můj den. Dnešek také má 24 hodin. Začni dnes a uvidíš. Jaký den je dnes?

37 18 wife He has a new young wife. Can I speak with your wife? She is a mother and wife. Jack will come with his wife. Now you are husband and wife. manželka On má novou mladou manželku. Mohu mluvit s tvou manželkou? Ona je matka a manželka. Jack přijde s jeho manželkou. Teď jste manžel a manželka. are I am here but you are there. They are not stupid. You are my new friends. Where are we now? Children are on the garden.

38 jsou, jsi, jsme, jste Já jsem tady, ale ty jsi tam. Oni nejsou hloupý. Vy jste moji noví přátelé. Kde jsme my teď? Děti jsou na zahradě. brother My wife has three brothers. My brother is a bus driver. You cannot change your brother. Do you have a brother or sister? Big brother is watching you. bratr Moje manželka má tři bratry. Můj bratr je řidič autobusu. Ty nemůžeš vyměnit tvého bratra. Máš bratra nebo sestru? Velký bratr tě sleduje. (teď)

39 19 university I am a teacher at the university. What will you study at the university? University has a lot of students. From high school you go to university. The university is in London. vysoká škola Já jsem učitel na vysoké škole. Co budeš studovat na vysoké škole? Vysoká škola má hodně studentů. Ze střední školy jdeš na vysokou školu. Ta vysoká škola je v Londýně. but I have tea but I want coffee. He is old but I am not. He needs me but why? Yes, but not now. She is rich but I am not.

40 ale Mám čaj, ale chci kávu. On je starý, ale já ne. On potřebuje mě, ale proč? Ano, ale ne teď. Ona je bohatá, ale já ne. know Do you know this company? I don t know. I know it because I use it. 5 things which you need to know. Of course I know it. znát, vědět Znáš tuto společnost? Nevím. Znám to, protože to používám. 5 věcí, které potřebuješ znát. Samozřejmě, že to znám.

41 20 police Police will find it. I see a police car. Are you a policeman? I will call the police. Policeman is on the horse. policie, policejní Policie najde to. Vidím policejní auto. Jste policista? Zavolám policii. Policista je na koni. parents My parents are from Europe. Do you live with your parents? I don t know your parents. Parents are mother and father. Nicole is waiting for her parents.

42 rodiče Moji rodiče jsou z Evropy. Žiješ s tvými rodiči? Neznám tvé rodiče. Rodiče jsou matka a otec. Nicol čeká na její rodiče. (teď) meeting We have a meeting with our boss. Jerry will also come to the meeting. Meeting is in the second room. We need 20 chairs for the meeting. The meeting will start at 4 p.m. setkání My máme setkání s naším šéfem. Jerry také přijde na setkání. Setkání je ve druhé místnosti. Potřebujeme 20 židlí na setkání. To setkání začne ve 4 odpoledne.

43 21 bike I travel on my bike. Will you come on bike? This bike is for two people. I can t sleep on bike. I know my bike very well. kolo Cestuji na mém kole. Přijedeš na kole? Toto kolo je pro dva lidi. Nemůžu spát na kole. Znám moje kolo velmi dobře. April She has birthday in April. Call me in April. Next meeting will be in April. My favorite month is April. I can t ski in April.

44 duben Ona má narozeniny v dubnu. Zavolej mi v dubnu. Příští setkání bude v dubnu. Můj oblíbený měsíc je duben. Nemůžu lyžovat v dubnu. flat We have 3 rooms in our flat. This flat is in New York. Is your flat on the second floor? What do you see from your flat? I cannot find your flat. byt My máme 3 pokoje v našem bytě. Tento byt je v New Yorku. Je tvůj byt na druhém poschodí? Co vidíš z tvého bytu? Nemůžu najít tvůj byt.

45 22 boyfriend Melisa has a new boyfriend. He is her first boyfriend. I don t live with my boyfriend. My boyfriend is an actor. Where is my boyfriend? přítel (intimní) Melisa má nového přítele. On je její první přítel. Já nežiji s mým přítelem. Můj přítel je herec. Kde je můj přítel? milk I drink little milk every day. I like coffee with milk. Milk is in a box or glass. Cow can give you milk. My cats love milk.

46 mléko Já piju trochu mléka každý den. Mám rád kávu s mlékem. Mléko je v krabici nebo sklenici. Kráva může dát tobě mléko. Moje kočky milují mléko. spell Spell your name. I have a problem with spelling. We play spelling games. Can you spell it? Spell it quickly. hláskovat Hláskuj tvé jméno. Mám problém s hláskováním. My hrajeme hláskovací hry. Můžeš to vyhláskovat? Hláskuj to rychle.

47 23 dinner Where is my dinner? I am cooking dinner. Dinner is usually at seven. Will you come for dinner? I only eat lunch and dinner. večeře Kde je moje večeře? Vařím večeři. (teď) Večeře je obvykle v sedm. Přijdeš na večeři? Já jím jen oběd a večeři. cottage Cottage is a small house. The cottage is by wood. We don t need a cottage. I relax in the cottage. Party is in the cottage.

48 chata Chata je malý dům. Ta chata je u lesa. My nepotřebujeme chatu. Odpočívám v chatě. Večírek je v chatě. October It s first Monday in October. I will fly to Mexico in October. Halloween is in October. October has thirty-one days. Why in October? říjen Je první pondělí v říjnu. Poletím do Mexika v říjnu. Halloween je v říjnu. Říjen má třicet jedna dní. Proč v říjnu?

49 24 look at Look at the picture. People, look at this. Look at me now. Can I look at it? Look at my new glasses. podívat se na Podívej se na ten obrázek. Lidi, podívejte se na tohle. Podívej se na mě teď. Mohu se na to podívat? Podívej se na moje nové brýle. son I play with my son. My son is small but fast. Eric is my second son. Is your son Bruce? This is our son Justin.

50 syn Hraji si s mým synem. Můj syn je malý, ale rychlý. Eric je můj druhý syn. Je tvůj syn Bruce? Tohle je náš syn Justin. mushrooms Pizza with mushrooms is very good. Do you eat mushrooms? Mushrooms are in wood. Do you know all mushrooms? I like to find mushrooms. houby Pizza s houbama je velmi dobrá. Jíš houby? Houby jsou v lese. Znáš všechny houby? Rád nacházím houby.

51 25 lake Lake is in wood. In lake is a lot of water. Hotel is at the lake. I love swimming in lake. I am relaxing at the lake. jezero Jezero je v lese. V jezeře je hodně vody. Hotel je u jezera. Miluji plavání v jezeře. Odpočívám u jezera. (teď) to I must go to garage. Do you go to wood? She will fly to New York. I don t go to school. Look to the left.

52 Toto je pouze náhled elektronické knihy. Zakoupení její plné verze je možné v elektronickém obchodě společnosti ereading.

ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík

ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci jedno slovo - pět vět Richard Ludvík Text 2016 Richard Ludvík Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2016 1. vydání Lukáš Vik, 2016 1. díl ISBN epub formátu: ISBN

Více

ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík

ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci jedno slovo - pět vět Richard Ludvík Text 2016 Richard Ludvík Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2016 1. vydání Lukáš Vik, 2016 1. díl ISBN epub formátu: ISBN

Více

Angličtina pro radost I. Začátečníci

Angličtina pro radost I. Začátečníci Angličtina pro radost I. Začátečníci Richard Ludvík 1. vydání vydáno v červnu 2017 jako 53. publikace vydal Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN 978-80-7570-044-5 (epub) ISBN 978-80-7570-045-2 (mobi) ISBN

Více

Angličtina pro radost I. Začátečníci

Angličtina pro radost I. Začátečníci Angličtina pro radost I. Začátečníci Richard Ludvík 1. vydání vydáno v červnu 2017 jako 53. publikace vydal Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN 978-80-7570-044-5 (epub) ISBN 978-80-7570-045-2 (mobi) ISBN

Více

Angličtina pro radost II. Mírně pokročilí

Angličtina pro radost II. Mírně pokročilí Angličtina pro radost II. Mírně pokročilí Richard Ludvík 1. vydání vydáno v září 2017 jako 59. publikace vydal Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN 978-80-7570-062-9 (epub) ISBN 978-80-7570-063-6 (mobi) ISBN

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: PESYF) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 40

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_30 Jméno autora: Lenka Korenová Vestková Třída/ročník:

Více

Kód DUM : VY_22_INOVACE_CJ_III/2. 19 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162 / 4, Dobronín

Kód DUM : VY_22_INOVACE_CJ_III/2. 19 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162 / 4, Dobronín Kód DUM : VY_22_INOVACE_CJ_III/2. 19 Škola: Číslo projektu: Název projektu: Název šablony: Název materiálu: Autor materiálu: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162

Více

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_18_16_Prověrka 2.pololetí

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_18_16_Prověrka 2.pololetí Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0716 utor: Jana Vlčková Název: V_32_INOVCE_18_16_Prověrka 2.pololetí Téma: Prověrka z probraného učiva na konci čtvrtého

Více

Angličtina pro radost II. Mírně pokročilí

Angličtina pro radost II. Mírně pokročilí Angličtina pro radost II. Mírně pokročilí Richard Ludvík 1. vydání vydáno v září 2017 jako 59. publikace vydal Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN 978-80-7570-062-9 (epub) ISBN 978-80-7570-063-6 (mobi) ISBN

Více

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno-Tuřany Název práce: Half term test, 6yr Pořadové číslo: III_2-05_54 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. B Téma hodiny: Pololetní písemná práce Vyučující: Ing. Olga

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: GSZUTIZ) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 04 02 07 08 02 Obecná škola Otázka

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: ZLZJOGGV) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace

Více

Happy House 2 - lekce 5

Happy House 2 - lekce 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - lekce (happy_house unit_.jbb) Happy House - lekce Lekce: Lekce Cvičení: Strana - poslech Lunchtime! Lunch is on the table in the

Více

Přeložit věty v přítomném čase prostém Pomůcky: Kartičky s větami Zdroje: Vlastní Počet příloh: 2 Název příloh:

Přeložit věty v přítomném čase prostém Pomůcky: Kartičky s větami Zdroje: Vlastní Počet příloh: 2 Název příloh: Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno -Tuřany Název práce: Test your English Pořadové číslo: III_2-05-46 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. AC Téma hodiny: Přítomný čas prostý Vyučující: Mgr. Milena

Více

www.czenglish.net/czenglish-1/tri/ Czenglish 1 (201-300)

www.czenglish.net/czenglish-1/tri/ Czenglish 1 (201-300) 1 201 Where's your school bag? Kde je tvoje aktovka? 202 Is she married? Je vdaná? 203 Are you tired? Jste unavení? 204 Aren't you tired? Nejsi unavený? 205 This dog is big but that dog is small. Tento

Více

Chit Chat 2 - Unit 7. Lekce: STRANA 34. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět

Chit Chat 2 - Unit 7. Lekce: STRANA 34. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Unit 7 (ch_unit7.jbb) Chit Chat - Unit 7 Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit English angličtina Maths matematika It s nine o clock.

Více

Czenglish 1 ( )

Czenglish 1 ( ) 1 1 I am Czech. Jsem Češka. 2 I am Czech. Jsem Čech. 3 Is he English? Je to Angličan? 4 He is English. Je Angličan. 5 She is English. Je Angličanka. 6 What is it? Co to je? 7 It is a good book. Je to dobrá

Více

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Present simple "to have, to be"

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Present simple to have, to be Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Present simple "to have, to be" Anotace Pracovní list k procvičování tvarů přítomného času prostého sloves

Více

PS 1 - LEKCE 5. Lekce: 5.1 Předložky místa. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na židli, pod židlí. Cvičení: Před krabicí, za krabicí.

PS 1 - LEKCE 5. Lekce: 5.1 Předložky místa. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na židli, pod židlí. Cvičení: Před krabicí, za krabicí. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE 5 (ps lekce_5.jbb) PS - LEKCE 5 Lekce: 5. Předložky místa Cvičení: Na židli, pod židlí. on the chair na židli The cat is on the chair.

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: XVUFOKXS) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech / Čtení s porozuměním Slovní zásoba / Gramatika / Konverzace / / 0/4 0/2 0/8 0/7 0/2 Obecná

Více

www.czenglish.net/czenglish-1/ctyri/ Czenglish 1 (301-400)

www.czenglish.net/czenglish-1/ctyri/ Czenglish 1 (301-400) 1 301 Larry is a kind boy. Larry je milý chlapec. 302 Julian's an undisciplined boy. Julian je neukázněný chlapec. 303 David is a nice boy. David je milý chlapec. 304 Tina's a nice girl. Tina je milá dívka.

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA

ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/808 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁSLEDUJÍCÍ POKYNY, PAK PODLE NICH JEDNOTLIVÁ CVIČENÍ VYPRACUJTE ČÁST I. SLOVNÍ ZÁSOBA 1) DOPLŇ DO KAŽDÉ ŘÁDKY 1 SLOVO,

Více

PS 2 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Přítomný čas průběhový - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já se dívám na televizi.

PS 2 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Přítomný čas průběhový - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já se dívám na televizi. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Přítomný čas průběhový - oznamovací věty Cvičení: Já se dívám na televizi. 8 9 I am watching TV.

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Sylva Máčalová Tematický celek : Gramatika Cílová skupina : mírně pokročilý - pokročilý Anotace Materiál má podobu pracovního listu, který obsahuje cvičení, pomocí nichž si žáci procvičí rozdíly

Více

Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník. Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Dobré odpoledne

Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník. Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Dobré odpoledne Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Hello Bye Good morning Children Yes No Good afternoon Good night Good evening Dobrý den děti Ahoj Ano Dobrou noc Dobré

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - I. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - I. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Vyškrtni jedno slovo ze tří v každém sloupci, které se liší výslovností samohlásky. four father sister add tailor badge watch brother

Více

ČASOVÁNÍ SLOVESA "TO HAVE"

ČASOVÁNÍ SLOVESA TO HAVE ČASOVÁNÍ SLOVESA "TO HAVE" Časování slovesa TO HAVE je o něco jednodušší než časování slovesa TO BE, protože má jen dva tvary. Ve 3.osobě j.č. je tvar HAS, ve všech ostatních osobách je HAVE. V hovorové

Více

PS 2 - LEKCE 1. Lekce: 1.1 Přítomný čas prostý - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já bydlím na farmě.

PS 2 - LEKCE 1. Lekce: 1.1 Přítomný čas prostý - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já bydlím na farmě. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Přítomný čas prostý - oznamovací věty Cvičení: Já bydlím na farmě. I live on a farm. Já bydlím

Více

Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9, VY_INOVACE_ANJ_741. Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9

Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9, VY_INOVACE_ANJ_741. Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: XVUFOKXS) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 04 02 08 07 02 Obecná škola Otázka

Více

VY_22_INOVACE_60 MODAL VERBS CAN, MUST

VY_22_INOVACE_60 MODAL VERBS CAN, MUST VY_22_INOVACE_60 MODAL VERBS CAN, MUST Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník: 9. MODAL VERBS CAN, MUST, SHOULD 1/ Connect the verbs to their future forms.

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Sylva Máčalová Tematický celek: Gramatika Cílová skupina: začátečník mírně pokročilý Anotace Materiál má podobu pracovního listu, který obsahuje celkem 5 různých cvičení a závěrečný překlad, pomocí

Více

ANGLICKÝ JAZYK 5. TŘÍDA

ANGLICKÝ JAZYK 5. TŘÍDA NEOTVÍREJ ZADÁNÍ, DOKUD NEDOSTANEŠ POKYN ANGLICKÝ JAZYK 5. TŘÍDA jméno: (Napiš své jméno ČITELNĚ TISKACÍM PÍSMEM.) OTÁZKY PŘED TESTEM. Vybranou odpověď dej celou do kroužku. 1. Jak dobře podle tvého názoru

Více

Present Simple and Continuous Přítomný čas prostý a průběhový Pracovní list

Present Simple and Continuous Přítomný čas prostý a průběhový Pracovní list VY_32_INOVACE_AJ_131 Present Simple and Continuous Přítomný čas prostý a průběhový Pracovní list PhDr. Zuzana Žantovská Období vytvoření: květen 2013 Ročník: 1. 4. ročník SŠ Tematická oblast: Gramatika

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1) K obrázkům přiřaďte následující číslovky, členy nebo ukazovací zájmena tak, aby dvojice dávaly věcný smysl a byly zároveň mluvnicky

Více

Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list

Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list VY_32_INOVACE_AJ_133 Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list PhDr. Zuzana Žantovská Období vytvoření: květen 2013 Ročník: 1. 4. ročník SŠ Tematická oblast: Gramatika slovesa

Více

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0716 Autor: Jana Vlčková Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí Téma: Prověrka z probraného učiva po pololetí

Více

Happy House 2 - Unit 2

Happy House 2 - Unit 2 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - Unit (hh_unit.jbb) Happy House - Unit Lekce: Unit Cvičení: Strana - poslech Good morning, everybody! Dobré ráno, všichni! Hello,

Více

PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ PRESENT SIMPLE

PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ PRESENT SIMPLE PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ PRESENT SIMPLE PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ (PRESENT SIMPLE) TVOŘENÍ PRO VŠECHNY OSOBY EXISTUJE V PODSTATĚ JEN JEDEN TVAR SLOVESA A TO JE TEN, KTERÝ NAJDETE VE SLOVNÍKU (ČILI INFINITIV BEZ TO)

Více

Angličtina hravě - první stupeň

Angličtina hravě - první stupeň INV E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme šanci

Více

Chit Chat 2 - Lekce 2

Chit Chat 2 - Lekce 2 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit bedroom ložnice bathroom koupelna kitchen kuchyně living

Více

VY_22_INOVACE_CJ_III/2.21

VY_22_INOVACE_CJ_III/2.21 Kód DUM : Škola: Číslo projektu: Název projektu: Název šablony: Název materiálu: Autor materiálu: VY_22_INOVACE_CJ_III/2.21 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162

Více

VY_22_INOVACE_číslo přílohy 1_AJ_6A_29. Úvodní část seznámení s cílem hodiny pohádka The Ugly Ducklings

VY_22_INOVACE_číslo přílohy 1_AJ_6A_29. Úvodní část seznámení s cílem hodiny pohádka The Ugly Ducklings VY_22_INOVACE_číslo přílohy 1_AJ_6A_29 Úvodní část seznámení s cílem hodiny pohádka The Ugly Ducklings Hlavní část žák čte text s porozuměním, s textem pracuje, odpovídá na otázky, které se k textu vztahují,

Více

U DOKTORA. U DOKTORKY

U DOKTORA. U DOKTORKY U DOKTORA. U DOKTORKY Je mi špatně. Jakou máte teplotu? Je mi dobře. Máte pojištění? Co tě bolí? Co vás bolí? Neboj se. Nebojte se. Bolí mě hlava. Otevři ústa. Otevřete ústa. Bolí mě v krku. Svlékni se.

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - II. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2015 - II. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Vyškrtni jedno slovo ze tří v každém sloupci, které se liší výslovností samohlásky. draw son slim hat bike dad long class finish best

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: PESYF) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 37 Poslech / Čtení s porozuměním Slovní zásoba / Gramatika / Konverzace

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Test

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Test Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Sylva Máčalová Tematický celek : Gramatika Cílová skupina : začátečník mírně pokročilý Anotace Materiál má podobu pracovního listu, který obsahuje 6 různých cvičení včetně krátkého překladu, pomocí

Více

PS 1 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Předložky - in, at, for. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: V parku. Cvičení: V práci. Tom is in the park.

PS 1 - LEKCE 2. Lekce: 2.1 Předložky - in, at, for. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: V parku. Cvičení: V práci. Tom is in the park. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Předložky - in, at, for Cvičení: V parku. Tom is in the park. Tom je v parku. 7 8 9 Adam and Pavel

Více

Unit 3 podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií

Unit 3 podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Unit podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií (II_UNIT _namluveno.jbb) Unit podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro

Více

ČÁST I MLUVNICE A SLOVÍČKA

ČÁST I MLUVNICE A SLOVÍČKA ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/808 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: ČÁST I MLUVNICE A SLOVÍČKA Pečlivě přečtěte následující pokyny, pak podle nich jednotlivá cvičení vypracujte. 1. Vyberte vždy jedno slovo

Více

Přítomný čas prostý/ průběhový. Present simple/ present continuous. Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz

Přítomný čas prostý/ průběhový. Present simple/ present continuous. Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz Přítomný čas prostý/ průběhový Present simple/ present continuous Výhradní výukový materiál portálu onlinejazyky.cz Present continuous Přítomný čas průběhový použijeme pro situace, které: 1) Probíhají

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Hello, let s play! VY_32_INOVACE_STE_05-14_AJ-4. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Anglický jazyk

Hello, let s play! VY_32_INOVACE_STE_05-14_AJ-4. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Anglický jazyk Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Hello,

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Vyškrtni jedno slovo ze tří, které do skupiny nepatří na základě jiné výslovnosti samohlásky. mad short find long six good bad sport

Více

Věty k překladu From Unit 3 part A, Project 2

Věty k překladu From Unit 3 part A, Project 2 Věty k překladu From Unit 3 part A, Project 2 Unit 3, part A - translation practice 1. Kde jsi byla minulý týden? Byla jsem na svatbě mé sestřenice. Byla to legrace. Where were you last week? I was at

Více

PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení

PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení Předmět Ročník a obor Kód sady Kód DUM Autor Anglický jazyk Všechny ročníky střední školy všech oborů AJ/ZA+SC+OS/01+02+03+04/01

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Emily?

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03. Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace

VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03. Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03 Autor: Růžena Krupičková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Sada: Pololetní písemná práce pro 5. ročník Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A11 Pořadové číslo: 11. Ročník: 5. ročník Datum vytvoření: 10. ledna 2012 Datum ověření:

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Emily?

Více

PS 1 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Have got - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já mám králíka (plné tvary).

PS 1 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Have got - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já mám králíka (plné tvary). www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Have got - oznamovací věty Cvičení: Já mám králíka (plné tvary). I have got a rabbit. Já mám králíka.

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Oliver?

Více

Verb + -ing or infinitive

Verb + -ing or infinitive Verb + -ing or infinitive Verb + -ing or infinitive There are 3 groups of verbs: 1. Verbs followed by ing form 2. Verbs followed by infinitive 3. Verbs that can have ing form or infinitive, but the meaning

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-1-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1. Doplň křížovku. Tajenka: anglicky - počítač 2. Přiřaď slova z rámečku k následujícím slovesům. Každé slovo můžeš použít jen jednou.

Více

Věty k překladu From Unit 1 part A, Project 2

Věty k překladu From Unit 1 part A, Project 2 Věty k překladu From Unit 1 part A, Project 2 Unit 1 part A - translation practice 1. Jmenuji se Jessica Poole. Mám dvanáct let a žiji v Londýně. My name's Jessica Poole. I'm twelve years old and I live

Více

Future. V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous

Future. V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous Future Future V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous 1. Will Will používáme, když: 1. mluvíme o faktech v budoucnosti. I will be fifteen

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY II. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: V každém sloupečku vyškrtni slovo, které se liší výslovností samohlásky. blue box eight head shirt clock who home my red work hall two

Více

Chit Chat 2 - Lekce 3

Chit Chat 2 - Lekce 3 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit a doctor lékař Drink this. Vypij toto. Drink this.

Více

VY_INOVACE_61 MODAL VERBS

VY_INOVACE_61 MODAL VERBS VY_INOVACE_61 MODAL VERBS Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník:8. 1. Choose the correct pronunciation and translate MUST /must/ /moust/ /mast/ /most/ MUSTN

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních

Více

1, Žáci dostanou 5 klíčových slov a snaží se na jejich základě odhadnout, o čem bude následující cvičení.

1, Žáci dostanou 5 klíčových slov a snaží se na jejich základě odhadnout, o čem bude následující cvičení. Moje hlavní město Londýn řešení: 1, Žáci dostanou 5 klíčových slov a snaží se na jejich základě odhadnout, o čem bude následující cvičení. Klíčová slova: capital, double decker bus, the River Thames, driving

Více

Název projektu: Multimédia na Ukrajinské

Název projektu: Multimédia na Ukrajinské Základní škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 1533, příspěvková organizace Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Multimédia na Ukrajinské číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/21.3759

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to George?

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková Aj5-usk-hej-psa-05.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Mike is describing his holiday in the Czech Republic. M e t o d i c k

Více

Věty k překladu From Unit 4 part A, Project 2

Věty k překladu From Unit 4 part A, Project 2 Věty k překladu From Unit 4 part A, Project 2 Unit 4 part A - translation practice 1. Máš rád kávu? Ne, nemám. Nikdy ji nepiji. Do you like coffee? No, I don't. I never drink it. 2. Můžu, prosím, mít sendvič

Více

Skripta k poslechovému kurzu

Skripta k poslechovému kurzu Skripta k poslechovému kurzu Obsah Slovesa pro začátečníky blok první slovní zásoba poslouchejte!... 2 Slovesa pro začátečníky blok první slovní zásoba přeložte!... 3 Slovesa pro začátečníky blok první

Více

Hvězda v angličtině. Lekce: 1- Jedna, dva, tři. Lekce: 2 - Ahoj. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na straně 4. Cvičení: Na straně 5

Hvězda v angličtině. Lekce: 1- Jedna, dva, tři. Lekce: 2 - Ahoj. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na straně 4. Cvičení: Na straně 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Hvězda v angličtině (hvezda.jbb) Hvězda v angličtině Lekce: - Jedna, dva, tři Cvičení: Na straně one two three four five Cvičení: Na straně six

Více

Vzor: You have breakfast at 7 o clock. Do you have breakfast at 7 o clock? You go to school at 8 o clock. We get up at 6 o clock.

Vzor: You have breakfast at 7 o clock. Do you have breakfast at 7 o clock? You go to school at 8 o clock. We get up at 6 o clock. 1. Utvoř otázky (pomocí slovesa DO) a opověz kladně i záporně. Vzor: You have breakfast at 7 o clock. Do you have breakfast at 7 o clock? Yes, I do. No, I don t. You go to school at 8 o clock. We get up

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma Slovenská 2. stupeň základní Angličtina Překladová

Více

seznamu nepravidelných sloves, osvojuje si správnou výslovnost, vede jednoduchý rozhovor

seznamu nepravidelných sloves, osvojuje si správnou výslovnost, vede jednoduchý rozhovor VY_22_INOVACE_číslo přílohy 1_AJ_6A_23 Úvodní část seznámení s cílem hodiny - nepravidelná slovesa Hlavní část nepravidelná slovesa vyhledávání v seznamu, správná výslovnost Závěrečná část zpětná vazba

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Autor: Mgr. Iveta Milostná Sada: VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20. Ročník: 4. ročník Datum vytvoření: 10. června 2012 Datum ověření:

Více

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : ČTENÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Eva Řebíčková aj5-doc-pro-cte-03 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : M y f a v o u r i t e d a y My name is Peter Johnson and

Více

Past simple. = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v. Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday

Past simple. = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v. Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday Past simple Past simple = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v minulosti Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday Past simple of to be Minulý čas slovesa to be

Více

M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Č T E N Í Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Ludmila Jožáková aj5-kap-joz-cte-05 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : Přečtěte si následující text a odpovězte na otázky.

Více

www.czenglish.net/czenglish-1/pet/ Czenglish 1 (401-500)

www.czenglish.net/czenglish-1/pet/ Czenglish 1 (401-500) 1 401 Is Mrs Brown youngish? Yes, she is. Je paní Brownová poměrně mladá? Ano, je. 402 This garden shed is wooden but that one is brick. Tento zahradní domek je dřevěný, ale tamten je cihlový. 403 My garage

Více

POSLECH. Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big party for her friends. She met her friend John.

POSLECH. Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big party for her friends. She met her friend John. POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-pos-14 Z á k l a d o v ý t e x t : Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut

Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_AJPS2_4860CZE Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření:

Více

Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2

Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2 Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2 Unit 2 part B - translation practice 1. Proč jsou Mickey a Millie doma odpoledne? Why are Mickey and Millie at home in the afternoon? 2. Proč nejde Mut do

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3149 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_140 Jméno autora: Marina Hozmanová Třída/ročník:

Více