NÁVOD K OBSLUZE. Plynová varná deska TE 1016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE. Plynová varná deska TE 1016"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Plynová varná deska TE 1016

2 2 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku BRANDT. Naše společnost vkládá všechny své vědomosti a know-how do realizace každého spotřebiče tak, aby nejlépe vyhovoval Vašim potřebám a představám. Naše spotřebiče navrhujeme tak, aby se daly snadno používat. V nabídce výrobků BRANDT najdete široký výběr trub, mikrovlnných trub, varných desek, odsávačů, sporáků, myček nádobí, praček, sušiček, ledniček a mrazáků, kterými můžete doplnit vybavení vaši domácnosti. Navštivte naše internetové stránky kde najdete všechny naše výrobky a také další podrobné informace. BRANDT OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 EKOLOGICKY VHODNÁ LIKVIDACE... 3 POPIS VARNÉ DESKY... 4 INSTALACE SPOTŘEBIČE... 5 Volba umístění... 5 Vestavba... 5 Doporučení pro vestavbu... 6 Elektrické připojení... 6 Připojení plynu... 7 Změna druhu plynu... 9 Nastavení průtoku plynu Umístění trysek podle druhu plynu Hodnocení plynu POUŽITÍ SPOTŘEBIČE Popis plynové varné desky Zapnutí plynových hořáků Výběr odpovídajícího nádobí Průvodce vařením na plynových varných deskách Několik doporučení ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ VARNÉ DESKY Čištění spotřebiče Postupy při čištění některých části spotřebiče Řešení případných potíží SERVIS... 19

3 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento výrobek je určen pouze pro použití v domácnosti. Vzhledem k neustálému zlepšování našich výrobků si vyhrazujeme právo změn jejich technických a funkčních parametrů a vzhledu, způsobených technickým vývojem. Varné desky jsou určeny výhradně pro přípravu jídel a nápojů. Neobsahují žádný azbest. Před instalací a použitím tohoto přístroje si prostudujte tento návod. Použití plynové desky v místnosti vede ke vzniku vlhkosti a tepla. Zajistěte dostatečné větrání kuchyně, ať už otevřením oken nebo pomocí odsávače s minimálním výkonem 2m 3 /hod na 1 kw výkonu hořáku. Na vaření je nutno neustále dohlížet. Nikdy neukládejte pod desku ČISTÍCÍ NEBO HOŘLAVÉ PROSTŘEDKY (aerosoly a jiné tlakové a uzavřené nádobky, papíry, knihy apod.). Pokud v blízkosti varné desky zapínáte elektrický spotřebič, ujistěte se, zda přívodní šňůra tohoto spotřebiče není v dosahu hořáků. Před prováděním údržby odpojte desku od elektrického napájení a od plynu. Z bezpečnostních důvodů nezapomeňte uzavřít hlavní uzávěr plynu u vestavěných rozvodů nebo ventil na tlakové nádobě s propan/ butanem. Všechny desky nesou označení o shodě CE. EKOLOGICKY VHODNÁ LIKVIDACE Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly a balicí prostředky elektrospotřebičů Brandt, s výjimkou dřevěných materiálů, jsou recyklovatelné, a zásadně by měly být vráceny k novému zhodnocení. Obal z kartonu lze odevzdat do sběren starého papíru. Obal z polyetylénu (PE, PE-HD, PE-LD) a polystyren (PS) odevzdejte do sběren PE, PS k opětnému zužitkování. Po ukončení životnosti spotřebič zlikvidujte prostřednictvím k tomu určených recyklačních středisek. Pokud má být spotřebič definitivně vyřazen z provozu, doporučuje se po odpojení napájecího přívodu od elektrické sítě jeho odříznutí, přístroj tak bude nepoužitelný. Informujte se laskavě u Vaší obecní správy o recyklačním středisku, ke kterému příslušíte. Symbol na výrobku nebo jeho balení udává, že tento výrobek nepatři do domácího odpadu. Je nutné odvézt ho do sběrného místa pro recyklaci elektrického a elektronického zařízení. Zajištěním správné likvidace tohoto výrobku pomůžete zabránit negativním důsledkům pro životní prostředí a lidské zdraví, které by jinak byly způsobeny nevhodnou likvidaci tohoto výrobku. Podrobnější informace o recyklaci tohoto výrobku zjistíte u příslušného místního úřadu, služby pro likvidaci domovního odpadu nebo v obchodě, kde jste výrobek zakoupili. Jestliže na povrchu desky zjistíte praskliny, okamžitě zařízení vypněte a kontaktujte poprodejní servis. Deska se dodává v provedení pro použití zemního plynu.

4 4 POPIS VARNÉ DESKY Rada Tento návod k obsluze je shodný pro více modelů. Proto se může stát, že se setkáte s rozdílnostmi ve vybavení vašeho spotřebiče a těmi uvedenými v návodu.

5 5 INSTALACE SPOTŘEBIČE Volba umístění Deska musí být vestavěna do pracovní plochy nosné skříňky. Tato plocha musí být nejméně 3 cm silná a odolná proti teplu nebo alespoň pokryta materiálem odolným proti vysoké teplotě. Na levé i pravé straně musí být zachován volný prostor do vzdálenosti 30 cm od desky. Vysoké skříňky nebo jiné části kuchyně v blízkosti desky by překážely obsluze desky a vaření. Pokud je pod deskou vodorovná přepážka, musí být bezpodmínečně umístěna 10 až 15 cm od spodní plochy desky. V žádném případě do tohoto prostoru nikdy neumisťujte žádné tlakové nádoby (spreje) ani jiné uzavřené nádoby. Vestavba Pro zajištění těsnosti mezi varnou pracovní deskou připevněte na ni těsnění dodávané se spotřebičem před samotnou instalaci desky: postupujte podle nákresu (obr. 01). Odstraňte mřížky, víka hořáků a hořákové hlavy, ale poznamenejte si jejich umístění. Otočte desku a položte opatrně do otvoru v nábytku tak, abyste neponičili voliče a trysky. Pro zajištění těsnosti mezi varnou deskou a pracovní plochou připevněte po vnějším obvodu skříně pěnové těsnění. Min 70 cm Min 30 cm Min. 5,8 cm Min. 3 cm 56 cm / 26,5 cm 48 cm m ini Min 30 cm Obr. 01

6 6 Doporučení pro vestavbu Elektrické připojení Tato deska musí být připojena k jednofázové elektrické síti V pomoci třípólové zástrčky, (kabel H05VVF-T105 nebo H05V2V2F T90) nebo přes vypínač, přerušující všechny póly se vzdáleností kontaktů alespoň 3 mm. Zásuvka (případně vypínač) musí být po instalaci přístupná. Průřezy použitých kabelů Kabel H05V2V2F-T90 Ref: ND: V ~ - 50 Hz 3 vodiče, z toho 1 ochranný Průřez vodičů v mm 2 1 Pojistka 10 A A - Fixační otvory Umístěte varnou desku do otvoru v korpusu s opatrností tahem k sobě. Vložte hořákové hlavice, víka a mřížky. Připojte varnou desku na plyn (viz kapitola Připojení na plyn) a k elektrické síti (viz kapitola Elektrické připojení). Pokud chcete zamezit pohybu desky, můžete ji zafixovat pomocí svorek a šroubků (Obr. 2), které se připevňují po stranách skříně. Použijte přednostně otvory určené pro tento účel a postupujte podle schématu na obr. 01. Ukončete šroubování, když se svorka začíná deformovat. Nepoužívejte šroubovák. Ochranný vodič je připojen na ochrannou svorku desky a musí být připojen k uzemňovacímu kontaktu rozvodu. Použijte pojistku 10 A. Pokud je kabel poškozen, smí jej vyměnit pouze autorizovaný ser vis nebo jiná kvalifikovaná osoba. Zabrání se tak úrazu elektrickým proudem. Rada Při použití plynové varné desky se produkuje teplo a vlhkost v místnosti, kde je spotřebič instalovaný. Zajistěte dobré větrání kuchyně: nechte otevřené ventilační otvory nebo nainstalujte odsávač par. Intenzivní a dlouhodobé použití přístroje vyžaduje dodatečné větrání; např. otevření okna, nebo intenzivnější odtah. ( min. odtah je 2 m3/h na kw výkonnosti varné desky). Příklad: 60 cm 4 plynové varné hořáky Celkový příkon: 0,85 + 1,5 + 2,5 + 3,1 = 7,7 kw 7,7 kw x 2 = odtah 15,4 m 3 /h min.

7 7 Připojení plynu Pokud je deska instalována nad troubu nebo je v blízkosti jiný zdroj tepla, který může ohrozit přívodní trubku plynu, použijte pevný přívod. Pokud používáte ohebný přívod (v případě použití butanu), nesmí být umístěn v prostoru, kde se jej mohou dotýkat pohyblivé součásti kuchyně nebo může být vystaven nečistotě nebo tlaku. Plynové připojení musí být provedeno podle předpisů platných v zemi instalace. Plyn distribuovaný plynovodem Pro vaši bezpečnost musíte zvolit výhradně jednu ze 3 možností: Připojení neohebnou měděnou rourou s mechanickým šroubováním (podle normy G1/2). Proveďte napojení přímo na konec kolena umístěného na spotřebiči. Připojení ohebnou kovovou hadicí s mechanickým uzávěrem (odpovídající normě NF D ) s neomezenou dobou životností (obr. A). Připojení na ohebnou gumovou hadici vyztuženou mechanickým uzávěrem (odpovídající normě NF D ) s dobou životností 10 let (obr. B). Při připojení plynu k varné desce, pokud jste provedli změnu vytočení kolena: 1. Změňte těsnící kroužek. 2. Zašroubujte matku, nepřekračujte přitom označení 17 N.m.

8 8 Připojení láhve nebo zásobníku (PROPAN- BUTAN) Pro vaši bezpečnost musíte zvolit výhradně jednu ze 3 možností: Připojení neohebnou měděnou rourou s mechanickým šroubováním (podle normy G1/2). Proveďte napojení přímo na konec kolena umístěného na spotřebiči. Připojení ohebnou kovovou (nerez) vlnitou hadicí s mechanickým uzávěrem (odpovídající normě NF D ) s neomezenou dobou životností (obr. 01). Připojení na ohebnou gumovou hadici vyztuženou mechanickým uzávěrem (odpovídající normě P D ) s dobou životností 10 let (obr. 02). U dosavadní instalace může být použitá ohebná roura vybavena takovouto objímkou (odpovídající normě P D ) s dobou životnosti 5 let. V tomto případě je nezbytné použít spoj a těsnicí kroužek mezi spojem a kolenem desky (obr. 03). Rada Spoj a těsnicí kroužek můžete zakoupit v servise. Zašroubujte spoj, nepřekračujte přitom označení 25 N.m. A Těsnicí kroužek (není součásti balení) B Spoj (není součásti balení) C Objímka (není součásti balení) Všechny ohebné roury a trubky s omezenou dobou životností musí být dlouhé maximálně 2 m a zkontrolované po celé délce. Musí být vyměněny před vypršením doby použití (vyznačené na rouře). Po jakémkoli způsobu připojení ujistěte se o její těsnosti pomocí vody s přídavkem čisticího prostředku.

9 9 Změna druhu plynu Deska se dodává v provedení pro zemní plyn. Trysky pro přestavbu na propan/butan jsou přiloženy spolu s adaptérem a těsněním v sáčku s návodem. Při každé změně na jiný druh plynu je třeba postupně: Přizpůsobit připojení plynu Vyměnit trysky Seřídit průtok ventilů Změňte připojení plynu: postupujte podle kapitoly Připojení plynu. Vyměňte trysky hořáků, postupujte takto: Sejměte všechny částí hořáku. Pomocí přiloženého klíče vyšroubujte trysky všech hořáků a vyměňte je (obr. 01). Nahraďte vyjmuté trysky tryskami, které jsou součásti příslušenství, postupujte přitom podle tabulky hodnocení plynu na konci kapitoly. Stejný postup zvolte u všech hořáků: Našroubujte trysku a utáhněte ji rukou na doraz. Nasaďte na trysku klíč. Tužkou obtáhněte obrys levé hrany klíče na misku hořáku (obr. 02). Utáhněte klíč doprava, až se nakreslená čára objeví na druhé straně klíče (obr. 03). Neutahujte více, může dojít k poškození. Vraťte všechny části hořáků na svá místa.

10 10 Nastavení průtoku plynu Seřízení plynových kohoutů pod ovládacími voliči (obr. 04). Potáhněte za ovládací knoflíky a sejměte je z panelu. Uvolněte voliče, těsnící kroužky jejich vytažením nahoru. Přechod z přírodního plynu na propan/ butan Pomocí plochého šroubováku zašroubujte na doraz regulační mosazný šroubek (žlutý) (Obr.05) ve směru hodinových ručiček. Nasaďte opět těsnící kroužky, voliče ve správném směru a zajistěte, aby byly správně usazeny. Přechod z propan butanu na přírodní plyn Odšroubujte regulační mosazný šroubek (žlutý) (Obr.5) pomocí šroubováku dvou otvorů v protisměru hodinových ručiček. Vložte zpět voliče. Zapněte hořák na maximální výkon a snižte výkon. Odstraňte opět voliče, otočte regulační šroubek ve směru hodinových ručiček až k nejnižší pozici Nasaďte těsnící kroužek na voliče. Proveďte několik operací počínaje od maximálního výkonu: není třeba, aby plamen zhasl; jinak odšroubujte regulační šroubek tak, abyste nastavili správný výkon plamene. Nasaďte hořákové hlavice, víko hořáku a rošty pod nádobí.

11 11 Umístění trysek podle druhu plynu Níže uvedená tabulka znázorňuje pozici trysek na varné desce podle typu použitého plynu. Každé číslo je označeno na trysce. Hodnocení plynu Kategorie spotřebiče: II2E+3+ Výkonnost: při 15 C a tlaku 1013 mbar Propan G31 37 mbar Zemní plyn G20 20 mbar Zemní plyn G25 25 mbar Rychlý hořák Označení trysky Jmenovitý tepelný výkon (kwh) Nejnižší výkon (kw) Hodinová spotřeba (g/h) Hodinová spotřeba (l/h) 7R 2, R 2,25 0, R 2,25 0, Velmi rychlý hořák Označení trysky Jmenovitý tepelný výkon (kwh) Nejnižší výkon (kw) Hodinová spotřeba (g/h) Hodinová spotřeba (l/h) 88A 3, ,05 0, ,05 0, Středně rychlý hořák Označení trysky Jmenovitý tepelný výkon (kwh) Nejnižší výkon (kw) Hodinová spotřeba (g/h) Hodinová spotřeba (l/h) 62 1, ,5 0, ,5 0, Pomocný hořák Označení trysky Jmenovitý tepelný výkon (kwh) Nejnižší výkon (kw) Hodinová spotřeba (g/h) Hodinová spotřeba (l/h) 45 0, A 0,85 0, A 0,85 0, Deska se 4 plynovými hořáky Celkový nominální tepelný výkon (kw) Maximální výkon (g/h) Maximální výkon (l/h) 7, , ,65 847

12 12 POUŽITÍ SPOTŘEBIČE Popis plynové varné desky Zapnutí plynových hořáků Každý hořák má vlastní plynový ventil, který se otevírá zatlačením voliče a následným otočením proti směru hodinových ručiček. Značka ( ) označuje uzavření ventilu. Podle symbolů umístěných před voliči zvolte požadovaný hořák. (příklad: přední levý hořák ). Varná deska je vybavena integrovaným zapalováním hořáků. Pro rozžhavení hořáků stiskněte volič a otočte jim směrem k maximálnímu výkonu ( ). Ponechte volič stisknutý, aby se spustila série jisker, až do zažehnutí hořáku. Regulace k nižšímu výkonu se provádí směrem od symbolu ( ) až k ( ). Po rozžhavení hořáku přidržte voliče na několik sekund stisknuté pro vypnutí bezpečnostního systému. Obr. 01 Rada Jakmile voliče budou stěží ovladatelné, nesnažte se je ovládat násilně. Požádejte o intervenci opraváře. V případě náhodného zhasnutí plamene, postačí hořák opět rozžhavit podle instrukcí.

13 13 Výběr odpovídajícího nádobí Doporučené velikosti nádob Průměr nádoby Průměr hořáku Použití 18 až 28 cm Velmi rychlý Fritování vaření 16 až 28 cm Rychlý Vaření 12 až 24 cm Středně rychlý Omáčky ohřívání Pomocný Dušení Nastavte plamen tak, aby nešlehal po stranách nádob. (obr. 01) Nepoužívejte nádoby s vypuklým nebo vydutým dnem. (Obr. 02) Nepoužívejte nádoby, které byť částečně zakrývají voliče. (Obr. 03) Nenechávejte běžet plynovou varnou desku s prázdnou nádobou. Nepoužívejte kovové plotýnky pro rozvod tepla, pánve na toasty, železné grily nebo hrnce na nožkách, které by mohly přijít do kontaktu se skleněným povrchem.

14 14 Průvodce vařením na plynových varných deskách PŘÍPRAVA DOBA VELMI RYCHLÝ RYCHLÝ STŘEDNĚ RYCHLÝ POMOCNÝ POLÉVKY Masový vývar Zahušťované polévky 8 10 min x RYBY Vývar Grilované 8 10 min 8 10 min OMÁČKY Holandská, bearnská, bešamelová 10 min ZELENINA Špenát Hrášek Rajčata Brambory Těsto min min MASO Steak Dušené maso Řízek Pečené hovězí maso 90 min min 10 min x FRITOVÁNÍ Hranolky Koblihy DESERTY Mléčná rýže Ovocné kompoty Palačinky Čokoláda Anglický krém Káva (v malé konvici) 25 min 3 4 min 3 4 min 10 min

15 15 Několik doporučení Zapnutí Použití nádob Obecné zásady údržby Doporučení Nechte volič stisknutý několik sekund po rozžhavení, aby se předešlo bezpečnostnímu zhasnutí hořáku. V případě výpadku proudu, můžete k zapnutí hořáků použít zápalku pro vybraný hořák a přidržet ne několik sekund odpovídající volič. Použijte vždy stabilní nádoby s rovným dnem odolné vůči teplu. Použijte vhodné nádoby: průměr dna nádoby musí být stejný nebo přesahující průměr hořáku. Hořáky čistěte pravidelně: je to nezbytné pro správné fungování a pro zajištění stálého a pravidelného pramene. Nezapomínejte na zapalovače. Osušte dobře hořáky a víka před jejich opětovným vložením na místo. Nakonec otřete varnou desku suchým hadříkem pro odstranění vlhkosti. Jakmile začne voda vařit, ztlumte hořák; zamezíte riziku přetečení. Pro větší úsporu položte na nádobu poklici. Rada V každém případě, pro více informací čtěte pozorně každou stránku návodu.

16 16 ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ VARNÉ DESKY Čištění spotřebiče Doporučujeme pravidelné čištění povrchu varné desky. Pro čištění použijte vlhký hadřík nebo houbičku. Pokud nebudete přístroj pravidelně čistit jeho povrch se zanese, poškodí a může být původcem případného nebezpečí. Přístroj nečistěte pomocí páry. Nepoužívejte abrazivní prostředky nebo na bázi alkoholu či ředidla; mohou poškodit povrch některých části spotřebiče. Pro údržbu vašeho spotřebiče v perfektní kondici doporučujeme používat čistící prostředky Clearit. Clearit - Profesionální péče o vaše spotřebiče Clearit nabízí profesionální produkty a řešení pro každodenní péči o vaše spotřebiče. Jsou k dostání v prodejní a servisní síti Brandt.

17 17 Postupy při čištění některých části spotřebiče Údržba Jak postupovat Produkty / příslušenství vhodné k použití Svíček a vstřikovačů Roštů a hořáků Skleněné varné desky Pokud se znečistí zapalovač, očistěte jej tuhým nekovovým kartáčkem. - Plynové trysky jsou ve středu hořáků ve formě misky. Ujistěte se, že nejsou znečistěné a že při čistění desky nedošlo k zanesení otvoru trysky, výkon hořáku se tím sníží. V případě odolných skvrn použijte neabrazivní krém, poté opláchntěte vodou. Než začnete hořáky opět používat, otřete důkladně každou část hořáku. Čistěte teplou vodou, poté otřete. V případě odolných skvrn použijte speciální produkty vhodné pro sklokeramické desky. Kartáček s drsnými štětinami. Špendlík nebo zavírací špendlík. Jemně brusný krém. Čisticí houbička. Čisticí houbička. Speciální produkty pro čištění sklokeramických desek. Nikdy nečistěte spotřebič během provozu. Vždy uveďte všechny voliče do pozice 0. Pokud je deska prasklá, odpojte spotřebič od přívodu elektrické energie pro zamezení rizika elektrického šoku. Kontaktujte servis. Rada Jednotlivé částí spotřebiče čistěte raději ručně než v myčce nádobí. K čištění varné desky nepoužívejte brusnou houbičku. K čištění nepoužívejte parní přístroje.

18 18 Řešení případných potíží Pokud zjistíte, že: Při zapalování plamene, po stisknutí tlačítka nedávají zapalovače jiskru. Při zapalování hořáku se objevují jiskry na všech zapalovačích. Při zapalování hořák zhasne, a nebo je slabý plamen. Plamen je nestabilní. Během vaření se voliče zahřívají Při zapalování hořáku plamen se rozžhaví, ale zhasne po uvolnění voliče. Co je třeba udělat: - Zkontrolujte přívod elektrické energie do desky. - Zkontrolujte čistotu zapalovačů. - Zkontrolujte, zda jsou hořáky čisté a správně sestavené na svých místech. - Zkontrolujte, zda varná deska je správně umístěna; zkontrolujte, zda fixační svorky nejsou deformované. - Prověřte, zda těsnící kroužky jsou na svém místě. - To je normální. Zapalovací systém je centrální a všechny zapalovače dávají jiskru současně. - Zamezte prudkému větrání v místnosti. - Podle typu použitého plynu zkontrolujte správnost zvolených trysek (viz kapitola změna plynu). : varná deska je dodávána v provedení pro zemní plyn. - Zkontrolujte správné utažení šroubků. - Zkontrolujte čistotu trysek a hořáků a správné sestavení hořáků. - Zkontrolujte, zda je v zásobníku dostatek plynu. - V blízkosti ovládacích knoflíků používejte raději menší nádoby. Nádobu umístěte na střed roštu. Nesmí přesahovat k voličům. - Stiskněte dobře volič a přidržte jej na několik sekund, dokud se hořák nerozžhaví. - Zkontrolujte, zda částí hořáku jsou správně uloženy. - Zkontrolujte, těsnící kroužky pod voliči. - Zamezte průvanu v místnosti. - Zapněte hořák před uložením na něm nádoby.

19 19 SERVIS Pokud jste již provedli kontrolu všech uvedených závad a problém vašeho spotřebiče stále přetrvává, NEPOKOUŠEJTE SE PROVÁDĚT ŽÁDNÉ OPRAVY SAMI. Kontaktujte váš nejbližší technický servis. Jakýkoliv zásah na vašem spotřebiči smí provádět pouze kvalifikovaný pracovník. Budete-li volat servis, nezapomeňte si, prosím, předem nachystat kompletní informace o vašem spotřebiči (model, typ, sériové číslo), tyto informace jsou uvedeny ve vašem záručním listu a na výrobním štítku (obr. 01), umístěném na vašem spotřebiči. Pokud byl na spotřebiči proveden jakýkoliv zásah údržby nebo opravy, požadujte, aby byly použity pouze originální náhradní díly.

20 Výhradní dovozce: ELMA STORE a.s. Horní Těrlicko TĚRLICKO tel.: CENTRÁLNÍ DISPEČINK SERVISU tel.: , 254

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax:

Více

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1

Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Vestavné spotřebiče Sklokeramická varná deska PPV 604/1 PPV 605/1 Návod k obsluze zařízení Vážený uživateli, děkujeme za výběr našeho výrobku. Jsme si jisti, že tato sklokeramická varná deska bude zcela

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X NÁVOD K OBSLUZE Dekorativní odsavač par AD 1079X 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás novou gene

Více

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax: 559 529

Více

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Plynová varná deska TE 1416X

NÁVOD K OBSLUZE. Plynová varná deska TE 1416X NÁVOD K OBSLUZE Plynová varná deska TE 1416 2 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku BRANDT. Naše společnost vkládá do realizace každého spotřebiče všechny své vědomosti a technologické zkušenosti

Více

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze Kuchyňský odsavač par DIC 2440 Návod k obsluze 2 Před instalaci a použitím spotřebiče si prosím důkladně přečtěte tento návod k obsluze. Vážený zákazníku, doufáme, že Vám tento výrobek, vyrobený v moderních

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

VÝROBEK JE URČEN POUZE PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ.

VÝROBEK JE URČEN POUZE PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ. CZ Vážený zákazníku, Děkujeme vám za důvěru projevenou nákupem výrobku značky gorenje. Produkt je navržený a vyrobený tak, aby plně uspokojil vase požadavky. Prosíme věnujte pozornost instrukcím uvedeným

Více

R-825. Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR. česky. Stojanový ventilátor R-825

R-825. Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR. česky. Stojanový ventilátor R-825 Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR R-825 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Obsah. Montážní schéma

Obsah. Montážní schéma 2 7 Obsah Montážní schéma Úvod 1 Ekologicky vhodná likvidace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Ovládání odsávače 3 Instalace odsávače 4 Sestavení odsávače 4 Připojení odsávače 4 Sestavení komínu 5 Výměna žárovky

Více

D 302 Domino. Elektrická varná deska. Návod k instalaci a obsluze

D 302 Domino. Elektrická varná deska. Návod k instalaci a obsluze D 302 Domino Elektrická varná deska Návod k instalaci a obsluze D 302 Domino Elektrická varná deska Návod k instalaci a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti MERLONI

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

TECHNICKÉ CHARAKTERISTIKY

TECHNICKÉ CHARAKTERISTIKY V e s t a v n é s p o t ř e b i č e P l y n o v á v a r n á d e s k a P G 6 4 0,, P G 6 4 4,, P M 74 1 S V,, P G 7 5 0,, P G 2 D 6 4 0 I n s t a l a c e,, p o u ž i t í,, ú d r ž b a Vážený zákazníku,

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

OBSAH Bezpečnostní pokyny 33 Chovejte se šetrně k životnímu prostředí 34 Popis spotřebiče 35

OBSAH Bezpečnostní pokyny 33 Chovejte se šetrně k životnímu prostředí 34 Popis spotřebiče 35 OBSAH Bezpečnostní pokyny 33 Chovejte se šetrně k životnímu prostředí 34 Popis spotřebiče 35 1 / INSTALACE SPOTŘEBIČE Výběr umístění 36 Před instalací 36 Rady pro vestavění 37 Případ vestavění nad zásuvku,

Více

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ

RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM VARNÉ DESKY RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 14 PŘED POUŽITÍM

Více

Chladnička

Chladnička Chladnička 10010816 10033190 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Kontaktní grily KG-01, KG-02

Kontaktní grily KG-01, KG-02 Kontaktní grily KG-01, KG-02 Výrobky moderního designu a kvalitní nerezové oceli. Výrobky jsou vybaveny elektrickými prvky od nejznámějších výrobců, energeticky úsporné a bezpečné. Teplota plotny pánve

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 EXIHAND spol. s r.o. Výrobce číslo ZÁRUČNÍ LIST KALORIK MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 Datum vyskladnění Záruční doba 24 měsíců VYPLNÍ PRODEJNA Název výrobku Multifunkční trouba Typ OT 1014 Výrobní číslo

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba SE 2612

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba SE 2612 NÁVOD K OBSLUZE Mikrovlnná trouba SE 2612 2 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku BRANDT. Naše společnost vkládá všechny své vědomosti a know-how do realizace každého spotřebiče tak, aby

Více

Varná deska Vestavná plynová varná deska CZ Montáž použití údržba

Varná deska Vestavná plynová varná deska CZ Montáž použití údržba Varná deska Vestavná plynová varná deska CZ Montáž použití údržba CZ Vážený zákazníku, děkujeme vám a blahopřejeme k provedenému výběru. Tento nově zkonstruovaný výrobek, zhotovený z materiálů nejvyšší

Více

OBSAH TECHNICKÁ DATA PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

OBSAH TECHNICKÁ DATA PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, KLARSTEIN Nl31S \fl)i TEIN Nl31S \f l)i KLAR KLARSTEIN Nl31S \fl)i TEIN Nl31S \f l)i KLAR KLARSTEIN Nl31S \fl)i TEIN Nl31S \f l)i KLAR KLARSTEIN Nl31S \fl)i KLARSTEIN Kuchyňský robot 10006254 10006255

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně

Více

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce VYSAVAČ 10030310 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer CZ Návod k použití Zpěňovač mléka Milchaufschäumer Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 5 Před prvním použitím... 5 Zpěnění mléka... 5 Horká čokoláda a instantní nápoje...

Více

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Myčka nářadí - 80 litrů Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní, v pořádku

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu ELEKTRICKÁ OPÉKACÍ DESKA Model: FTE9-05L, FTE9-05R FTE/C9-05L, FTE/C9-05R FTE9-10L, FTE9-10R, FTE9-10L+R FTE/C9-10L, FTE/C9-10R, FTE/C9-10L+R FTE7-05L, FTE7-05R

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Pokynů pro instalaci modely s integrovanou v plynových

Pokynů pro instalaci modely s integrovanou v plynových Instalační manuál instalace autorizovaným servisem Doporučujeme pozorně přečíst a postupovat pouze podle pokynů v této příručce. Jakékoli nesrovnalosti na které narazíte během instalace nebo údržby by

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu PLYNOVÁ TROUBA Model: HG9-10 HG9-15 HG9-20 HG9-10 HG9-20 HG9-15 G: Připojení plynu VH: Ovladač trouby 1 Obr. 1 Obr. 1a Obr. 3 Obr. 5 Obr. 2 Obr. 4 2 Vážený

Více

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky

R-251. Návod k použití GRIL. Gril R-251 česky Návod k použití GRIL R-251 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT 2016-08 334 063 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je

Více

Elektrický sporák. Index. Návod k použití Instalace, Používání, Údržba, Návod pro instalujícího, Instalace, Umístění, Elektrické připojení, Podpora,

Elektrický sporák. Index. Návod k použití Instalace, Používání, Údržba, Návod pro instalujícího, Instalace, Umístění, Elektrické připojení, Podpora, Elektrický sporák Index Návod k použití Instalace, Používání, Údržba, Návod pro instalujícího, Instalace, Umístění, Elektrické připojení, Podpora, DZ 02 (IX)/HA DZ 02 (WH)/HA TOTO ZAŘÍZENÍ JE KONCIPOVÁNO

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu SKLOKERAMICKÝ SPORÁK Model: CV6-20 CV6-40 J246501 CV6-20 E = Připojení el. proudu M = Ovladač L = Kontrolka ohřevu Obr. 1a CV6-40 E = Připojení el. proudu

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i

ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu ELEKTRICKÁ OPÉKACÍ DESKA Model: FTE6-05L, FTE6-05R FTE/C6-05L, FTE6-10L, FTE6-10R FTE/C6-10L, FTE6-05 L, FTE6-05 R, FTE/C6-05 L Obr. 1a E: Elektrické připojení

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně přečtěte

Více

Ohřívač vody

Ohřívač vody Ohřívač vody 10031879 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití GRIL R-253

Návod k použití GRIL R-253 Návod k použití GRIL R-253 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

KLARSTEIN GEHEIMVERSTECK 17 L, 50 W, A +, MINIBAR, MINI LEDNIČKA

KLARSTEIN GEHEIMVERSTECK 17 L, 50 W, A +, MINIBAR, MINI LEDNIČKA KLARSTEIN GEHEIMVERSTECK 17 L, 50 W, A +, MINIBAR, MINI LEDNIČKA 10028010 10028011 10030496 Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste se rozhodli zakoupit si produkt značky Klarstein. Prosíme, při používání

Více

Návod k použití. Model F03MK

Návod k použití. Model F03MK Návod k použití Model F03MK Bezpečnostní pokyny Čtěte POZORNĚ následující pokyny! Vyhnete se tak nebezpečí úrazy a poškození výrobku. Tento napěňovač mléka je určený na použití v domácím prostředí, například:

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FP 1264 FP 1061 2 3 4 5 6 7 NÁVOD K POUŽITÍ ř č Odstraňte dokumentaci a příslušenství z vnitřku trouby. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY - Přečtěte si

Více

KÁVOVAR R-920. Návod k použití. česky. Kávovar R-920

KÁVOVAR R-920. Návod k použití. česky. Kávovar R-920 Návod k použití KÁVOVAR R-920 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05

Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Návod k použití RÝŽOVAR RC-05 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Clean Turbo Vysavač

Clean Turbo Vysavač Clean Turbo Vysavač 10032948 10032949 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Kuchyňský odsavač par DKP 2160 DKP Návod k obsluze

Kuchyňský odsavač par DKP 2160 DKP Návod k obsluze Kuchyňský odsavač par DKP 2160 DKP 5160 Návod k obsluze 2 Před instalaci a použitím spotřebiče si prosím důkladně přečtěte tento návod k obsluze. Vážený zákazníku, doufáme, že Vám tento výrobek, vyrobený

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

Multifunkční elektrická pánev

Multifunkční elektrická pánev Multifunkční elektrická pánev DPP-3840 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Při ignorování bezpečnostních pokynů není výrobce odpovědný za případná poškození Nepoužívejte tento spotřebič s poškozeným přívodním

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu ELEKTRICKÁ VODNÍ LÁZEŇ Model: BME9-05 BME9-10 BME7-05 BME7-10 H 366501 (1) BME9-05 Obr. 1 E : P ř i p o j e n í e l e k t ř i n y A : E: Připojení elektřiny

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

KÁVOVAR R-920. Návod k použití. Kávovar R-920

KÁVOVAR R-920. Návod k použití. Kávovar R-920 Návod k použití KÁVOVAR R-920 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441

Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441 Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441 Obsah Rady a pokyny 3 Montáž 4 Obsluha 5 Údržba 5 Ochrana zdraví a životního prostředí Symbol na výrobku nebo na obalu upozorňuje na skutečnost, že materiál

Více

Varování: Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Varování: Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Návod na ovládání chladničky

Návod na ovládání chladničky Návod na ovládání chladničky CAS-60 Absorpční chladnička CAS-60 Rejstřík Bezpečnostní pokyny 3 Ovládací panel 3 Druhy provozu 3 Upozornění 4 Instalace 4 Napájení 12V 4 Provoz na plyn 5 Výroba ledu 5 Údržba

Více

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ 10029113 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si prosím pozorně následující manuál a postupujte podle návodu k obsluze, aby se předešlo možnému poškození.

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

Horkovzdušná fritéza

Horkovzdušná fritéza Horkovzdušná fritéza 10028288 10028289 10028290 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání:

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání: Úvod: Pečlivě, prosím, prostudujte tento návod k použití včetně přiložených nákresů s číselnými a abecedními odkazy v textu. Výrobce neručí za případné poškození věci, ublížení na zdraví nebo možnost požáru

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5952

Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5952 Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5952 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ČR SATURN HOME APPLIANCES

ČR SATURN HOME APPLIANCES ST-EC 1077 Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane věrným a spolehlivým

Více

GAMAT Návod k obsluze

GAMAT Návod k obsluze GAMAT Návod k obsluze Konvekční kamna RGA 35/373 RGA 50/471 RGA 50/473 CZ NO 18/06 OBSLUHA Topidlo je vybaveno plynoventilovou kombinací italské firmy SIT s indikací nebo bez indikace.hoření 1. Zapnutí

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití GRIL R-256

Návod k použití GRIL R-256 Návod k použití GRIL R-256 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742

Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742 Návod k použití SMOOTHIE MIXÉR R-5741, R-5742 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII Lustr cs Návod k montáži 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno v tomto

Více

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR Návod k obsluze TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR 4012 ECO Ceramic CFH1-100 TECHNICKÉ ÚDAJE NÁVOD K OBSLUZE TEPLOVZDUŠNÉHO VENTILÁTORU Vážený zákazníku, děkujeme Vám jménem společnosti IMETEC za zakoupení tohoto

Více

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK 0011 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny - Pro zamezení poruch si tento

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Raclette Gril

Raclette Gril Raclette Gril 10020025 10030026 10030027 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k použití MS 75001

Návod k použití MS 75001 Návod k použití MS 75001 EKOLOGICKÁ LIKVIDACE Obalový materiál ekologicky zlikvidujte. Tento spotřebič je označen v souladu s evropskou směrnicí 2002/96/EG o elektrických a elektronických vysloužilých

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9503

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9503 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9503 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Zitruspresse orange. Topinkovač

Zitruspresse orange. Topinkovač Zitruspresse orange Topinkovač 10011146 10011147 10022989 10022990 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Solární fontána

Solární fontána 10032286 Solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600

Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Uživatelská příručka CZ 14 201-070726 1 CZ Obsah Důležité bezpečnostní pokyny 14 Vybalení a instalace 14 Elektrické zapojení 15 Uvedení zařízení do provozu 15

Více

MATFER 3kW indukční vařič NÁVOD K POUŽITÍ

MATFER 3kW indukční vařič NÁVOD K POUŽITÍ MATFER 3kW indukční vařič NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH 1. Popis... 4 2. Bezpečnostní opatření... 4 3. Popis funkce výrobku... 5 4. Technické údaje... 6 5. Poruchy funkce: Příčiny a jejich odstranění... 7 6. Údržba...

Více