M U S E I O N. SBÍRKOVÝ EVIDENČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce. MUSOFT.CZ, s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "M U S E I O N. SBÍRKOVÝ EVIDENČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce. MUSOFT.CZ, s.r.o."

Transkript

1 M U S E I O N SBÍRKOVÝ EVIDENČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce

2 Obsah MUSEION? 3 MUSEION - vznik a vývoj 4 MUSEION - úvod 5 MUSEION - výhody 5 MUSEION verze systému 6 MUSEION a esbírky.cz 7 MUSEION služby 8 MUSEION technické informace 9 Systémové vlastnosti 9 Vazba na okolní systémy 9 Provoz systému 9 MUSOFT.CZ - Představení společnosti 10 MUSEION - ukázky 11 Vzhled obrazovek systému 12 Závěrem 17

3 MUSEION? Co si představíme pod slovem MUSEION? Starověký chrám devíti múz, v egyptské Alexandrii, založený na konci 4. nebo na počátku 3. století př.n.l., po příští staletí nejvýznamnější starověká helénistická badatelská instituce a centrum soudobého vědění, spojujícího ovšem v této době vědy i umění. Chrám, v jehož blízkosti se nalézala i proslulá Alexandrijská knihovna? Kulturní centrum, definitivně zaniklé v 7. stoletím po dobytí města Araby? Muzeum moderního a současného umění v Jihotyrolském Bolzánu? Muzeum, kde má návštěvník, kromě prohlídky rozsáhlých muzejních expozic možnost sám se stát umělcem, nebo pozorným divákem při promítání unikátních projekcí přímo na kubistickou fasádu muzea? Boha MUSEIONA? Syna Héry a Dia, nevlastního bratra Heracla a Amfitryóna? Boha, před jehož narozením Zeus v Radě bohů prohlásil, že dnes spatří světlo světa nejlepší z nejlepších? Moderní sbírkový evidenční systém, jehož hlavním úkolem je umožnit paměťovým institucím trvale a přesně uchovat poznatky generací minulých pro generace budoucí? Sbírkový evidenční systém MUSEION, nabízející komplexní, moderní a bezpečné řešení pro evidenci sbírek?

4 MUSEION - vznik a vývoj Technický pokrok nelze zastavit. Tento fakt přijímáme někdy s nadšením, někdy neradi. Ve většině případů nám nové technologie, zařízení a produkty zjednodušují a zpříjemňují život. Rychle si na ně zvykneme a často si bez nich již neumíme život představit. Stejně tak je tomu ve všech oblastech okolo nás. Vývoj informačních technologií je toho jasným důkazem. Požadavky na nové funkcionality, ergonomii a bezpečnost se nevyhnuly ani sbírkovým evidenčním systémům. V České republice existuje několik evidenčních systémů, které paměťové instituce více či méně využívají. Vzhledem ke zvyšujícím se nárokům paměťových institucí a uživatelů na snadnost získávání informací, jejich komplexnost, uživatelskou přívětivost a bezpečnost aplikací, započal vývoj zcela nového, multifunkčního sbírkového systému MUSEION. Na počátku vývoje stála řada specialistů z oblasti informačních technologií, zkušených programátorů, ale také odborníků z muzeí a dalších paměťových institucí. Díky této spolupráci se MUSEION stal systémem respektujícím normy, standardy a zákony, systémem uživatelsky příjemným, kvalitním a zároveň i komplexním. Při jeho vývoji byl kladen maximální důraz na bezpečnost, nezaměnitelnost a nesmazatelnost uložených dat. Vývoj MUSEIONU však neskončil. Naším cílem je stále rozšiřovat jeho funkcionalitu a přizpůsobovat ho novým potřebám. Díky úzké spolupráci s odborníky z paměťových institucí je tento proces kvalitní, pružný a efektivní. Všem spolupracujícím odborníkům i institucím za jejich pomoc a rady děkujeme.

5 MUSEION - úvod MUSEION využívá a navazuje na dosavadní výsledky v oblasti vývoje evidence sbírkových evidenčních systémů v České republice. Vážíme si práce metodických center a odborných pracovníků, kteří evidenci sbírek v posledních letech významně rozvinuli. Pokusili jsme se na jejich práci navázat a aplikovat ji na moderní technologie. MUSEION vychází z evropských standardů, respektuje národní normy a spolu s moderními technologiemi posouvá pojem sbírkový evidenční systém dál. Jeho snahou je stát se silným a stabilním evidenčním systémem, který poskytuje uživatelům maximum potřebných funkcí, služeb a vlastností. Uživatelům stávajících evidenčních programů (DEMUS, ESMUS, ProMuseum aj.) garantujeme bezpečný a bezztrátový převod dat do MUSEIONU. Práce, kterou ve starším systému vykonali, bude plně zachována a nový systém ji umožní rozvinout a zefektivnit. MUSEION - výhody je plně kompatibilní s ostatními evidenčními systémy (CES, ISO, Europeana, esbírky.cz aj) poskytuje rozsáhlé možnosti vyhledávání, filtrování a třídění má uživatelsky příjemné ovládání prostřednictvím běžných internetových prohlížečů podporuje multimédia fotografie, video, audio umožňuje snadný export dat do obvyklých formátů (pdf, xml, doc, xls...) nabízí velké množství individuálních nastavení vč. automatizovaných upozornění umožňuje výstupy v různých formátech (tisky, exporty, výstupy do souborů) podporuje systém GIS (geografické informační systémy) umožňuje bezpečnou publikaci sbírek a odborných článků na Internetu podporuje virtualizace expozičních tras i elektronických (audio a video) průvodců umožňuje vyhodnocovat pohyb návštěvníků po výstavních prostorách a podrobně tak referovat o úspěšnosti jednotlivých exponátů nabízí cizojazyčné varianty (AJ, SK, DE )

6 MUSEION verze systému Společnosti MUSOFT.CZ vytvořila moderní sbírkový evidenční systém, který mohou využívat paměťové instituce všech typů a velikostí. I nejmenší muzeum či galerie musí mít stejné evidenční a publikační možnosti jako velká PI. MUSEION proto nabízíme v jedné verzi a cenu navrhujeme pouze podle počtu evidovaných sbírkových předmětů. Pokud se rozhodnete pro MUSEION, dostáváte tedy automaticky plnou verzi, se všemi moduly, výhodami a možnostmi. Prodejem naše služby nekončí, ale začínají. Můžete se spolehnout na plnou uživatelskou podporu a pomoc. Vaše problémy přenechte nám.

7 MUSEION a esbírky.cz Portál esbirky.cz uvedlo do provozu Národní muzeum v roce 2010 jako internetovou aplikaci, která představuje návštěvníkům ve virtuálním světě umělecké sbírky z českých muzeí a galerií. Laická i odborná veřejnost zde nalezne informace k jednotlivým sbírkovým předmětům, doplněnými o fotografie nebo audionahrávky. V roce 2011 MUSOFT.CZ a Národní muzeum navázali spolupráci s cílem portál modernizovat. Výsledkem spolupráce byla v květnu 2012 nová verze portálu esbírky.cz. Jádro nových esbirky.cz využívá informační systém MUSEION - PUBLIC. Tato varianta je svým rozsahem a funkcionalitou shodná s plným MUSEIONem, rozšířeným o rozsáhlé publikační možnosti. N Jako pomoc české kultuře a zejména těm nejmenším institucím jsme umožnili využít portál esbirky.cz jako hlavní evidenční systém pro malá muzea (do 3000 evidovaných sbírkových předmětů) zcela zdarma. Instituce využívající plnou verzi MUSEIONu mají automaticky zajištěn on-line přenos dat o sbírkových předmětech do portálu esbírky.cz a Europeany. MUSOFT.CZ navrhl nové logo a kompletní grafiku portálu esbirky.cz, aplikaci vytvořil a provozuje ji na vlastních systémových technologiích. Náhled designu nových esbirky.cz

8 MUSEION služby Prodejem licence naše služby nekončí, ale začínají. Ať už MUSEION máte nebo o něm jen uvažujete, kdykoli se na nás obraťte. Jsme tu pro Vás. Prezentace MUSEIONU Pravidelně se účastníme odborných konferencí a seminářů, navštěvujeme jednotlivá muzea, galerie a knihovny. Představení, ukázce a diskuzi nad možnostmi MUSEIONU klademe velký důraz. Rádi za vámi přijedeme. Implementace MUSEION je systém široce konfigurovatelný s rozsáhlými definicemi práv a slovníků. Nastavíme ho tak, aby přesně vyhovoval vašim potřebám a přáním. Nejste-li si jisti potřebným HW vybavením, nastavením serverů, zálohováním dat atd. nevadí.. Svěřte odborné práce nám. Školení V rámci implementace je vždy zahrnuto rozsáhlé školení správců i běžných uživatelů. Naučíme vás s MUSEIONem pracovat. Budete-li však potřebovat následnou pomoct, budete mít vždy k dispozici ochotnou podporu. Technická podpora MUSEION není jen software. Jsme připraveni vám pomoci vyřešit i problémy na stanicích a serverech, hw i sw. Odborná podpora MUSOFT.CZ se nezabývá jen programováním. Serverům a sítím. Bezpečností. Databázemim. Čas od času budete potřebovat poradit i s odbornými tématy například jak zapisovat datace, jak zajistit rozpad jednoho přírůstkového čísla na více inventárních. I na tyto dotazy jsme připraveni. Zavolejte nám. Import a export dat Pracujete řadu let v evidenčním systému. Naplnili jste ho množstvím dat. Je za vámi spousta práce. Jsme si toho vědomi. Vaše data bezpečně zazálohujeme a do MUSEIONU naimportujeme. Na vás bude kontrola a schválení. Zálohování Nemáte prostředky na kvalitní IT? Bojíte se o data? Nevadí. Máme vybavení i znalosti jak vaše data zabezpečit. Obraťte se na nás. 2D a 3D digitalizace Digitalizace je synonymem dneška. MUSEION data ukládá a zpřístupňuje. Potřebujete-li však sbírky nejprve digitalizovat, poskytneme vám komplexní digitalizaci ve 2D i 3D formátu.

9 MUSEION technické informace Systémové vlastnosti Autentizace a autorizace přístupu k systému Uživatelské role a oprávnění - kumulace rolí pro jednoho uživatele Horizontální oprávnění práva jen na definovanou podmnožinu dat Systémové a uživatelské parametry Podpora pracovního kontextu Záznam historie změn logování Indikace změny hodnoty údaje při editaci dat na formulářích Rychlý výstup z přehledů quick report na tiskárnu / do souboru On-line nápověda na jednotlivé údaje na formulářích Kontextová nápověda na jednotlivé procesy Podpora práce s písmeny řecké abecedy - podpora kódování Unicode Možnost uložení uživatelského nastavení prostředí systému Možnost tvorby vlastních menu, tvorba odkazů do Oblíbených položek Podpora průvodců systém vede uživatele při definované posloupnosti kroků Šifrovaná komunikace při přístupu uživatelů z terénu Bezpečné uložení všech dat databázová i souborová data podpora pro použití webových služeb Web Services Vazba na okolní systémy Technický interface (monitoring prostředí v depozitářích teplota, vlhkost ) Wifi sítě monitoring pohybu návštěvníků Audio a video průvodce Provoz systému Evidenční systém MUSEION je možno provozovat buď na vlastních technických prostředcích nebo jako komplexní službu poskytovanou společností MUSOFT.CZ. MUSEION jako služba, podpora pro provoz v datovém centru Garance nezměnitelnosti a nesmazatelnosti dat (digitální depozitář, spisová služba, HW archiv např. EMC CENTERA, DELL Compellent...) Přístup do aplikace prostřednictvím běžného Internetového prohlížeče Centrální správa aplikace Podpora automatizovaných aktualizací systému (update, ptf) Jednoduchá rozšiřitelnost funkcionality systému Snadná lokalizace systému do cizích jazyků Garance dostupnosti systému 24x7 (HA cluster, replikace) Zabezpečení komunikace SSL protokoly Podpora nejrozšířenějších internetových prohlížečů

10 MUSOFT.CZ - Představení společnosti MUSOFT.CZ s.r.o. je ryze českou společností specializující se na analýzy a programování databázových informačních systémů. Hlavním cílem společnosti je vývoj moderního sbírkového evidenčního systému pro paměťové instituce (muzea, galerie, archivy, knihovny, památkové ústavy aj.) MUSOFT.CZ s.r.o. byla založena v roce Zakládajícími členy jsou představitelé dvou společností, které mají v oblasti informačních technologií a programování mnohaleté zkušenosti - NetAdmin s.r.o. a Mikros a.s. NetAdmin s.r.o. je přední firma z oblasti správy počítačových sítí, softwarových řešení, hostingových a virtuálních služeb. Společnost sídlí v Praze. Mikros a.s. je přední programátorská společnost, která se specializuje na výrobu a vývoj databázových informačních systémů. Společnost sídlí v Brně. Dlouholetá praxe a odborné znalosti nám umožňují, spolu s využitím nejmodernějších databázových a webových technologií, poskytovat našim zákazníkům vysokou kvalitu nabízených služeb a produktů. Klademe důraz především na užitnou hodnotu, komfort, stabilitu a bezpečnost systémů. Disponujeme silným, 25 členným týmem odborníků. Naším cílem je nabízet zákazníkům nejenom špičkové služby, ale i kvalitní, osobní přístup a jednání. Veškeré naše služby poskytujeme v souladu s platnou legislativou a zavedenými standardy. MUSOFT.CZ s.r.o. Vedení společnosti: Sídlo společnosti: Mgr Pavel Mlčoch - ředitel společnosti Na Radosti 106/64 Ing. Jiří Sýkora - prokurista Praha 5 Ing. Karel Fritz - obchodní ředitel Identifikační údaje: Kontakt: IČ: Tel: DIČ: CZ číslo účtu: /5500 musoft@musoft.cz zapsána u: Městský soud v Praze, spis. zn. C číslo účtu: /5500

11 MUSEION - ukázky

12 Vzhled obrazovek systému KATALOG SLOVNÍK DATACE - výřez

13 KATALOG SYSTÉMOVÉ SLOUPCE - detail SLOVNÍK ADRESY - rychlý filtr v přehledu

14 PROCES FILTROVÁNÍ dialogové okno pro nastavení filtru SLOVNÍK OBORY systémové funkce historie změn, kopie záznamu

15 SLOVNÍK ADRESY adresář JAZYKOVÉ MUTACE SYSTÉMU - ruština

16 MODUL FOTODOKUMENTACE - výřez

17 Závěrem Děkujeme Vám za seznámení se se sbírkovým evidenčním systémem MUSEION a těšíme se na shledání při živé ukázce systému. V případě jakýchkoliv dotazů či nejasností se, prosím, s důvěrou obraťte na naše pracovníky. S pozdravem Mgr. Pavel Mlčoch ředitel společnosti MUSOFT.CZ Kontakt: Na Radosti 106/ Praha 5 telefon: musoft@musoft.cz

M U S E I O N. INFORMAČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce. MUSOFT.CZ, s.r.o.

M U S E I O N. INFORMAČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce. MUSOFT.CZ, s.r.o. M U S E I O N INFORMAČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce Obsah MUSEION? 3 MUSEION - vznik a vývoj 4 MUSEION - úvod 5 MUSEION služby 9 MUSEION technické informace 10 Systémové vlastnosti

Více

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Prezentace CRMplus Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Obsah prezentace Představení společnosti Technodat Develop, s.r.o. CRMplus základní charakteristika

Více

Národní portál pro prezentaci digitalizovaných sbírkových objektů muzeí a galerií. Marie Vítková www.esbirky.cz

Národní portál pro prezentaci digitalizovaných sbírkových objektů muzeí a galerií. Marie Vítková www.esbirky.cz Národní portál pro prezentaci digitalizovaných sbírkových objektů muzeí a galerií Marie Vítková www.esbirky.cz Historie esbírek Současný stav Budoucnost Historie? esbírky 2010 Nárůst počtu předmětů 2011-2014

Více

Pro malé i obří projekty

Pro malé i obří projekty Pro malé i obří projekty CO PŘINESE GULLIVER VÁM A VAŠIM UŽIVATELŮM Olga Čiperová, AiP Beroun s.r.o. GULLIVER CO JE TO? Gulliver je vyhledávací a prezentační rozhraní typu digitální knihovna. Zpřístupňuje

Více

ebadatelna Zlínského kraje

ebadatelna Zlínského kraje ebadatelna Zlínského kraje Portál pro zpřístupnění digitálního obsahu paměťových institucí Zlínského kraje Ing. Vítězslav Mach, Krajský úřad Zlínského kraje, oddělení informatiky PhDr. Blanka Rašticová,

Více

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa. Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa. Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP Příloha č. 1 Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP 1. Způsob prokázání splnění požadavků minimálního plnění 1.1. Zadavatel požaduje, aby uchazečem

Více

Portál ebadatelna Zlínského kraje a zpřístupnění map. Prezentace historických map z fondu paměťových institucí Zlínského kraje

Portál ebadatelna Zlínského kraje a zpřístupnění map. Prezentace historických map z fondu paměťových institucí Zlínského kraje Portál ebadatelna Zlínského kraje a zpřístupnění map Prezentace historických map z fondu paměťových institucí Zlínského kraje Realizované projekty Digitalizace pořízení digitálních fondů Krajský digitální

Více

Digitalizace a zveřejnění sbírkových fondů paměťových institucí Zlínského kraje

Digitalizace a zveřejnění sbírkových fondů paměťových institucí Zlínského kraje Digitalizace a zveřejnění sbírkových fondů paměťových institucí Zlínského kraje Realizované projekty Digitalizace pořízení digitálních fondů Krajský digitální repozitář (KDR) systém pro uložení digitálního

Více

Kontextové dokumenty

Kontextové dokumenty Příručka uživatele systému Museion Kontextové dokumenty Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby Příloha č. 1 Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby 1. Způsob prokázání splnění požadavků minimálního plnění 1.1.

Více

Příloha č. 1. k zadávací dokumentaci veřejné zakázky DATOVÝ SKLAD. Technická specifikace

Příloha č. 1. k zadávací dokumentaci veřejné zakázky DATOVÝ SKLAD. Technická specifikace Příloha č. 1 k zadávací dokumentaci veřejné zakázky DATOVÝ SKLAD Technická specifikace Zpracovatel: Ivo Šicner, odbor vnitřní správy MěÚ Jindřichův Hradec Květen 2015. Registrační číslo projektu: CZ.1.06/2.1.00/22.09640

Více

Kopírování katalogizační karty

Kopírování katalogizační karty Příručka uživatele systému Museion Kopírování katalogizační karty Autorská práva Copyright 2012-2013 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

3D Johny. AFORTI IT s.r.o. Nám. Míru 12, Šumperk

3D Johny. AFORTI IT s.r.o. Nám. Míru 12, Šumperk 3D Johny AFORTI IT s.r.o. Nám. Míru 12, Šumperk www.3djohny.cz 3D Johny představení firmy s.r.o. společnost založená v roce 2014 v ŠUMPERKU jeden se směrů činnosti 3D tisk a skenování (3D printing & scanning)

Více

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona Identifikační údaje zadavatele: Úplný název: ČESKÁ REPUBLIKA - ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Sídlo: nábř. Edvarda Beneše 128/4, 118 01 Praha 1 - Malá Strana IČO:

Více

Modul Aspe. Vyšší agregace. Postup Novinky spuštění verze Aspe a přihlášení 9.5 k webovému on-line školení Aspe

Modul Aspe. Vyšší agregace. Postup Novinky spuštění verze Aspe a přihlášení 9.5 k webovému on-line školení Aspe Modul Aspe Vyšší agregace Parametry stavby byly rozšířeny o funkci použití vyšších agregací, které mění pohled na stavbu. Po aktivaci jsou všechny stavební díly ve stromové struktuře, tiskových sestavách

Více

On-line katalog On-line digitální knihovna

On-line katalog On-line digitální knihovna On-line katalog On-line digitální knihovna zpřístupnění dat formou služby (AiP Beroun s.r.o.) Základní funkce vyhledávání v záznamech zobrazení popisných záznamů obrazů videozáznamů audiozáznamů uživatelské

Více

Digitalizace a Digitální archiv Státního oblastního archivu v Třeboni po čtyřech letech. Výsledky a perspektivy dalšího vývoje

Digitalizace a Digitální archiv Státního oblastního archivu v Třeboni po čtyřech letech. Výsledky a perspektivy dalšího vývoje Digitalizace a Digitální archiv Státního oblastního archivu v Třeboni po čtyřech letech Výsledky a perspektivy dalšího vývoje Struktura příspěvku Definice projektu Základní data z historie projektu Základní

Více

Informační systém pro správu sbírek idemus. Popis projektu vývoje nové generace informačního systému pro správu sbírek idemus

Informační systém pro správu sbírek idemus. Popis projektu vývoje nové generace informačního systému pro správu sbírek idemus Informační systém pro správu sbírek idemus Popis projektu vývoje nové generace informačního systému pro správu sbírek idemus Projekt vývoje nové generace informačního systému pro správu sbírek idemus si

Více

Praha6.cz. Správa moderního portálu

Praha6.cz. Správa moderního portálu Praha6.cz Správa moderního portálu Praktické detaily Ochrana emailů před roboty. Formát např.: jméno{zavináč}praha6{tečka}.cz Účinné a praktické, ale chce to použít včas (ještě před kompromitací emailové

Více

P@wouk nástroj pro jednoduchou správu a vedení agendy studentských počítačových sítí na kolejích SU OPF Karviná Ing.

P@wouk nástroj pro jednoduchou správu a vedení agendy studentských počítačových sítí na kolejích SU OPF Karviná Ing. P@wouk nástroj pro jednoduchou správu a vedení agendy studentských počítačových sítí na kolejích SU OPF Karviná Ing. Tomáš Petránek tomas@petranek.eu Karviná, 21. 10. 2011 Obsah prezentace 1. Okolnosti

Více

Podnikový informační systém

Podnikový informační systém Podnikový informační systém PROFIS 2016 CRM Profis 2016 Profis CRM je podnikový informační systém pro komplexní řízení vztahu se zákazníky. Díky rozsáhlé funkcionalitě a připraveným modulům lze systém

Více

Systém JSR představuje kompletní řešení pro webové stránky malého a středního rozsahu.

Systém JSR představuje kompletní řešení pro webové stránky malého a středního rozsahu. Redakční systém JSR Systém pro správu obsahu webových stránek Řešení pro soukromé i firemní webové stránky Systém JSR představuje kompletní řešení pro webové stránky malého a středního rozsahu. Je plně

Více

PROJEKT INTERPI INFORUM Marie Balíková, Miroslav Kunt, Jana Šubová, Nadežda Andrejčíková

PROJEKT INTERPI INFORUM Marie Balíková, Miroslav Kunt, Jana Šubová, Nadežda Andrejčíková PROJEKT INTERPI INFORUM 2016 24. 25. 5. 2016 Marie Balíková, Miroslav Kunt, Jana Šubová, Nadežda Andrejčíková Obsah praktické výsledky projektu (výsledky aplikovaného výzkumu) Metodika tvorby znalostního

Více

Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7

Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7 3.4.2013 Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7 Komplexní řešení od firmy GORDIC Ing. Radomír Botek, MČ Praha 7 1. Pracovníci MČ Praha 7 pracující v IS GINIS : Pracují s daty ISZR pomocí

Více

Paměťové instituce v CADR a SK ČR

Paměťové instituce v CADR a SK ČR Paměťové instituce v CADR a SK ČR Mgr. Jana Militká 30. 11. 2017 - CADR - Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR 1996 Adresář knihoven a informačních institucí (báze ADR) sloučeny databáze

Více

Digitální konkordance a Registr digitalizace v Manuscriptoriu,

Digitální konkordance a Registr digitalizace v Manuscriptoriu, Digitální konkordance a Registr digitalizace v Manuscriptoriu, aneb, Jak identifikovat a trvale zpřístupnit digitální kopie fyzických exemplářů historických dokumentů Olga Čiperová, AiP Beroun s.r.o. 25.5.2016

Více

Konzervace, restaurování 2

Konzervace, restaurování 2 Příručka uživatele systému Museion Konzervace, restaurování 2 úvod, evidence požadavků na zásahy Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna

Více

E-ŘEŠENÍ INTERNETOVÉ APLIKACE NAD SOFT-4-SALE

E-ŘEŠENÍ INTERNETOVÉ APLIKACE NAD SOFT-4-SALE E-ŘEŠENÍ E-řešení je společným názvem pro skupinu internetových nadstaveb. V systému Soft-4-Sale poskytují podporu e-řešením, která Vám pomohou s prodejem a propagací zboží a služeb na internetu. Systém

Více

Technologický seminář Simac Technik ČR, a.s. Praha, 21.4. 2010

Technologický seminář Simac Technik ČR, a.s. Praha, 21.4. 2010 Technologický seminář Simac Technik ČR, a.s. Praha, 21.4. 2010 Petr Kolda Petr.kolda@simac.cz 1 Program 9.00 Představení společnosti Simac TECHINIK ČR a.s. 9.15 Unified Fabric konsolidace sítí v datových

Více

MIS. Manažerský informační systém. pro. Ekonomický informační systém EIS JASU CS. Dodavatel: MÚZO Praha s.r.o. Politických vězňů 15 110 00 Praha 1

MIS. Manažerský informační systém. pro. Ekonomický informační systém EIS JASU CS. Dodavatel: MÚZO Praha s.r.o. Politických vězňů 15 110 00 Praha 1 MIS Manažerský informační systém pro Ekonomický informační systém EIS JASU CS Dodavatel: MÚZO Praha s.r.o. Politických vězňů 15 110 00 Praha 1 Poslední aktualizace dne 5.8.2014 MÚZO Praha s.r.o. je certifikováno

Více

Excel pro začátečníky

Excel pro začátečníky Excel pro začátečníky (12-14 hodin) 1. Základy práce s tabulkami (2 hodiny) Aktivní buňka Vkládání dat do buňky Řádek vzorců Oprava zapsaných údajů Pohyb po tabulce a listech Výběr oblasti Výška řádku

Více

MZDY 7 PROFI - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM CENÍK

MZDY 7 PROFI - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM CENÍK JÍDELNA PŘÍSTUPY DOCHÁZKA PERSONALISTIKA MZDY SKLAD MAJETEK ZAKÁZKY RON PORTÁL JÍDELNA PŘÍSTUPY DOCHÁZKA DOCHÁZKA MINI PERSONALISTIKA MZDY SKLAD MAJETEK ZAKÁZKY MZDY 7 - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM Mzdový

Více

Přínos SEKM pro NIKM

Přínos SEKM pro NIKM Start Přínos SEKM pro NIKM Ing. Roman Pavlík Výchozí stav Stav v době podání projektu NIKM základ softwarových aplikací z doby vzniku systému, tj. 1996 nezávislý provoz aplikací v lokálních sítích a na

Více

Aplikační software III. ročník. Archivace dat. Praha březen Zpracoval: Ing. Pavel Branšovský. pro potřebu VOŠ a SŠSE

Aplikační software III. ročník. Archivace dat. Praha březen Zpracoval: Ing. Pavel Branšovský. pro potřebu VOŠ a SŠSE Aplikační software III. ročník Archivace dat Praha březen 2014 Zpracoval: Ing. Pavel Branšovský pro potřebu VOŠ a SŠSE 1 Obsah Archivace] české archivy Zkratky Archivní časopisy Archivní pomůcky 2 Archiv

Více

INSPIRE konference Inspirujme se otevřeností. GIS Jihomoravského kraje blíž uživateli

INSPIRE konference Inspirujme se otevřeností. GIS Jihomoravského kraje blíž uživateli INSPIRE konference Inspirujme se otevřeností GIS Jihomoravského kraje blíž uživateli Geodata Jihomoravského kraje 1. data sbírána a vytvářena jednou a spravována na takové úrovni, kde se tomu děje nejefektivněji

Více

Manuscriptorium v roce 2013

Manuscriptorium v roce 2013 Manuscriptorium v roce 2013 Betaverze Olga Čiperová AiP Beroun s.r.o. Změny v celém Manuscriptoriu kompletně přepracován vzhled, funkčnost a ovládání systému ve stylu desktopové aplikace nové vyhledávací

Více

Verze 1.x 2.x 3.x 4.x 5.x. X X X X uživatelům (správcům) systému Řazení dat v přehledech podle jednotlivých sloupců

Verze 1.x 2.x 3.x 4.x 5.x. X X X X uživatelům (správcům) systému Řazení dat v přehledech podle jednotlivých sloupců Verze 1.x 2.x 3.x 4.x 5.x 6.x P@wouk Termín vydání 09/2004 01/2005 10/2005 10/2006 02/2007 10/2007 A D M I N I S T R Á T O R S K É W E B O V É R O Z H R A N Í Nastavení různé úrovně přístupových práv do

Více

Webové informační systémy Ing. Jiří Šilha, LANius s.r.o.

Webové informační systémy Ing. Jiří Šilha, LANius s.r.o. Webové informační systémy Ing. Jiří Šilha, LANius s.r.o. Hlavní rozdíly lokálního informačního systému pro knihovny a webového řešení Software jako služba. Osnova prezentace Vysvětlení základních pojmů

Více

Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky,

Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky, ODok Efektivní systém oběhu dokumentů pro jednání vlády www.odok.cz Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky, který slouží jako technická a organizační podpora legislativního

Více

Digitalizace pramenů k moderním dějinám Slezska

Digitalizace pramenů k moderním dějinám Slezska Digitalizace pramenů k moderním dějinám Slezska Mgr. David Váhala Oddělení památkové péče a muzeologie, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě vahala@uhv.cz

Více

Datace, popis a příklady použití

Datace, popis a příklady použití Příručka uživatele systému Museion Datace, popis a příklady použití Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu

Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu V.9.3. Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu Vzdělávací oblast: Inormatika a informační a komunikační technologie Vyučovací předmět: Informatika Ročník: 1. ročník + kvinta chápe a používá základní termíny

Více

Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ - I

Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ - I Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ - I Nové trendy v meziknihovních výpůjčních službách (MVS), platformě Získej - I Luboš Chára, NTK lubos.chara@techlib.cz

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 3 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 7 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 Popis rozhraní egon Service Bus Centrální Místo Služeb 2.0 (dále jen CMS

Více

Manuál pro uživatele aplikace FUEL 2000 Enterprise

Manuál pro uživatele aplikace FUEL 2000 Enterprise aplikace FUEL 2000 Enterprise Zpracoval: Ondřej Bejšovec JS Petrol s.r.o. Autor programu: UNICODE Systems, s.r.o. Ruská ul.14 674 01 Třebíč IČO: 26224992-1 - Úvod a přihlášení do systému 1) O systému Srdcem

Více

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Microsoft SharePoint Portal Server 2003 Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Velkoobchod Profil zákazníka

Více

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BEZPLATNÁ INFOLINKA 800 400 226 WWW.AGERIT.CZ Agerit s.r.o. Stará pošta 750 664 61 Rajhrad u Brna POPTÁVKA +420 547 230 530 obchod@agerit.cz SERVIS +420 547 230 528 servis@agerit.cz PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA

Více

Administrátorská příručka uživatele systému Museion. Nastavení systému

Administrátorská příručka uživatele systému Museion. Nastavení systému Administrátorská příručka uživatele systému Museion Nastavení systému Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY Společnost WEBCOM a. s. Vám nabízí kompletní pokrytí Vašich požadavků na zajištění služeb technické podpory Microsoft Dynamics přesně podle Vašich potřeb a v požadovaném

Více

MBI - technologická realizace modelu

MBI - technologická realizace modelu MBI - technologická realizace modelu 22.1.2015 MBI, Management byznys informatiky Snímek 1 Agenda Technická realizace portálu MBI. Cíle a principy technického řešení. 1.Obsah portálu - objekty v hierarchiích,

Více

GIS a správa majetku a dokumentů

GIS a správa majetku a dokumentů VARS BRNO a.s. Mgr. Iva Klímková Lovochemie, a.s. Ing. Milan Pičman GIS a správa majetku a dokumentů VÝVOJ A STAV IMPLEMENTACE PROJEKTU V LOVOCHEMII Původní mapování, kresba papírové mapy (1984 2000) Naskenování

Více

Evidence a správa kanalizace v GIS Kompas 3.2

Evidence a správa kanalizace v GIS Kompas 3.2 IČ: 25472593 MK Consult, v.o.s. Drážďanská 493/40, 40007 Ústí nad Labem tel.,fax 47550500408, e-mail info@mkconsult.cz Evidence a správa kanalizace v GIS Kompas 3.2 Základní popis programu Kompas 3.2 Systém

Více

přes webový prohlížeč pomocí P@wouka Ing. Tomáš Petránek tomas@petranek.eu

přes webový prohlížeč pomocí P@wouka Ing. Tomáš Petránek tomas@petranek.eu Open Sourceřešení správy studentských počítačových sítí na kolejích SU OPF Karviná aneb cesta, jak efektivně administrovat síť a její uživatele přes webový prohlížeč pomocí P@wouka Ing. Tomáš Petránek

Více

Redakční systémy 1. pro správu obsahu

Redakční systémy 1. pro správu obsahu > Analýzy a poradenství > Internetové prezentace a portály > Internetové obchody > Servis a správa webu > Intranety, firemní portály Redakční systémy pro správu obsahu Penframe CMS je uživatelsky přívětivý

Více

Evidence městského mobiliáře v GIS Kompas 3.2

Evidence městského mobiliáře v GIS Kompas 3.2 MK Consult, v.o.s. IČ 254 72 593 Drážďanská 493/40, 400 07 Ústí nad Labem tel.:475500408, 603145698; info@mkconsult.cz, www.mkconsult.cz Evidence městského mobiliáře v GIS Kompas 3.2 Základní popis programu

Více

Allegro framework. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Framework

Allegro framework. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Framework Allegro framework Všechny Allegro produkty jsou postaveny na společné vývojové platformě Allegro Framework. Jedná se o programové a uživatelské rozhraní, které jsme vytvořili s cílem získat společnou webovou

Více

Jak pomáháme našim klientům

Jak pomáháme našim klientům Jak pomáháme našim klientům Praha 6. 10. 2015 Bc. Ludmila Stuchlá Lékařská knihovna Fakultní nemocnice Ostrava Fakultní nemocnice Ostrava Lékařská knihovna FN Ostrava Lékařská knihovna FN Ostrava Počet

Více

Výměnný formát XML DTM DMVS PK

Výměnný formát XML DTM DMVS PK Výměnný formát XML DTM DMVS PK Představení partnerským krajům Praha 8. 2. 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Koncept etapizace tvorby výměnného formátu XML aktualizačních zakázek Digitální

Více

Kernun Clear Web. Nejúčinnější URL filtr pro české prostředí. seminář - hotel Barcelo 23.2.2012. Radek Nebeský, TNS a.s.

Kernun Clear Web. Nejúčinnější URL filtr pro české prostředí. seminář - hotel Barcelo 23.2.2012. Radek Nebeský, TNS a.s. Kernun Clear Web Nejúčinnější URL filtr pro české prostředí seminář - hotel Barcelo 23.2.2012 Radek Nebeský, TNS a.s. 2012, Praha Agenda Úvod Představení TNS a.s. Představení Kernun Clear Web (KCW) Funkcionalita

Více

Koncept řešení EOS EVIDENCE ORGANIZAČNÍ STRUKTURY

Koncept řešení EOS EVIDENCE ORGANIZAČNÍ STRUKTURY Koncept řešení EOS komplexní řešení informačních systémů EVIDENCE ORGANIZAČNÍ STRUKTURY Městský rok informatiky v Olomouci Datum: 12.6. 2009 MARBES CONSULTING s.r.o. Brojova 16, 326 00 Plzeň Jaroslav PEROUTKA

Více

1 Vytvoření oboustranné informační platformy MČ občan (mobilní aplikace + rozhraní API pro přenos informací do webových stránek městské části)

1 Vytvoření oboustranné informační platformy MČ občan (mobilní aplikace + rozhraní API pro přenos informací do webových stránek městské části) PŘÍLOHA Č. 1 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA 1 Vytvoření oboustranné informační platformy MČ občan (mobilní aplikace + rozhraní API pro přenos informací do webových stránek městské

Více

Milé kolegyně, milí kolegové,

Milé kolegyně, milí kolegové, Zpravodaj 1/2015 Milé kolegyně, milí kolegové, rád bych Vám představil Zpravodaj portálu esbírky. Ten budou v online podobě dostávat všichni partneři a přátelé této online aplikace. Každého čtvrt roku

Více

Jádrem systému je modul GSFrameWork, který je poskytovatelem zejména těchto služeb:

Jádrem systému je modul GSFrameWork, který je poskytovatelem zejména těchto služeb: Technologie Marushka Základním konceptem technologie Marushka je použití jádra, které poskytuje přístup a jednotnou grafickou prezentaci geografických dat. Jádro je vyvíjeno na komponentním objektovém

Více

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta aplikovaných věd

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta aplikovaných věd Západočeská univerzita v Plzni Fakulta aplikovaných věd Úvod do Geografických Informačních Systémů 3.seminární práce Představení organizace Jana Bittnerová Plzeň, 2004 Osnova: 1. vznik asociace 2. organizační

Více

Dobrý SHOP Popis produktu a jeho rozšíření

Dobrý SHOP Popis produktu a jeho rozšíření Dobrý SHOP Popis produktu a jeho rozšíření 501M012.N01 11/11/2011 www.dlaex.cz info@dlaex.cz OBSAH 1 Úvod...3 2 Účel produktu...3 3 Vlastnosti produktu...3 3.1 Koncepce...3 3.2 Základní y...3 3.3 Doplňkové

Více

Mobilní aplikace pro prezentaci kulturního dědictví paměťových institucí

Mobilní aplikace pro prezentaci kulturního dědictví paměťových institucí Mobilní aplikace pro prezentaci kulturního dědictví paměťových institucí (pohledem uživatele) Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2015 4.12.2015 Olga Čiperová, AiP BEROUN s.r.o. Aplikace a mobilní

Více

POZVÁNKA NA KURZY. Literatura Ke všem kurzům jsou poskytovány metodické příručky pro školství v elektronické podobě.

POZVÁNKA NA KURZY. Literatura Ke všem kurzům jsou poskytovány metodické příručky pro školství v elektronické podobě. POZVÁNKA NA KURZY Dovolujeme si zaměstnance Vaší školy pozvat na bezplatná školení sponzorovaná firmou Microsoft, která se konají na naší škole. Tato nabídka se týká všech zaměstnanců školství pedagogů

Více

Registr sbírek výtvarného umění a Muzejní autority

Registr sbírek výtvarného umění a Muzejní autority Registr sbírek výtvarného umění a Muzejní autority Připravili: Jarmila Podolníková (CITeM MZM) Vlaďka Mazačová (Rada galerií ČR) Praha 31. 1. 2012 Obsah O Registru Registr - trochu statistiky Sjednocování

Více

univerzální konektor pro napojení internetových obchodů a dalších aplikací na systém Altus Vario.

univerzální konektor pro napojení internetových obchodů a dalších aplikací na systém Altus Vario. Vario Web Service univerzální konektor pro napojení internetových obchodů a dalších aplikací na systém Altus Vario. Autor: Ing. Přemysl Gütler, pgutler@4profit.cz, tel.: 608 044 042 Konektor Vario Web

Více

Hardware Různé počítačové platformy (personální počítače, pracovní stanice, víceuživatelské systémy) Požadavek na konkrétní vstupní a výstupní zařízen

Hardware Různé počítačové platformy (personální počítače, pracovní stanice, víceuživatelské systémy) Požadavek na konkrétní vstupní a výstupní zařízen Základy teorie GIS Tomáš Řezník Vymezení pojmů Kartografie je věda, technologie a umění tvorby map, včetně jejich studia jako vědeckých dokumentů a uměleckých prací (International Cartographic Association,

Více

Lékaři léčí, my se staráme

Lékaři léčí, my se staráme Lékaři léčí, my se staráme Informační technologie pro zdravotnictví David Doležal Jan Chroust Kdo jsme? Cílem společnosti MD Access je nabídnout lékařům nejmodernější informační technologie, které zefektivní

Více

Svět mapových služeb. Vladimír Špaček, Sr. consultant Intergraph ČR

Svět mapových služeb. Vladimír Špaček, Sr. consultant Intergraph ČR Svět mapových služeb Vladimír Špaček, Sr. consultant Intergraph ČR Obsah Svět mapových služeb v pojetí Intergraph Geoportál ZÚ Význam, využití, přínosy Tenký klient LČR Integrace dat, editace na webu Geoportál

Více

Založení nové karty se subčíslem

Založení nové karty se subčíslem Příručka uživatele systému Museion Založení nové karty se subčíslem Autorská práva Copyright 2012-2013 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar

Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar Obsah Co znamená být online ve škole? Rizika online přístupu Skryté náklady na straně školy Jak snížit rizika a náklady? Koncepce SaaS (Software as a Service)

Více

Příloha č. 1. Návrh aplikace pro správu a archivaci XML dokumentů Zpracoval: Ing. Jan Smolík, CSc

Příloha č. 1. Návrh aplikace pro správu a archivaci XML dokumentů Zpracoval: Ing. Jan Smolík, CSc Příloha č. 1 Návrh aplikace pro správu a archivaci XML dokumentů Zpracoval: Ing. Jan Smolík, CSc Praha, listopad 2006 Obsah: I. Specifikace zadání II. Popis řešení II.1 Popis výchozího stavu II.2 Způsob

Více

Informace pro uchazeče o zaměstnání

Informace pro uchazeče o zaměstnání Informace pro uchazeče o zaměstnání Produkty a služby společnosti OKsystem a.s. OKsystem je česká softwarová společnost, která se dlouhodobě zaměřuje na vývoj aplikačních programových systémů, dodávky

Více

Kulturně -mědiá lní komisě MČ Práhá-Kolovráty

Kulturně -mědiá lní komisě MČ Práhá-Kolovráty Kulturně -mědiá lní komisě MČ Práhá-Kolovráty Kulturně-mediální komise MČ Praha-Kolovraty vyhlašuje poptávku na dodavatele webu pro MČ Praha- Kolovraty. Nabídky na tuto poptávku je možné zasílat: - elektronicky

Více

SEKCE J INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ SLUŽBY

SEKCE J INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ SLUŽBY SEKCE J INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ SLUŽBY 58 Vydavatelské služby 58.1 Vydávání knih, periodických publikací a ostatní vydavatelské služby 58.11 Vydávání knih 58.11.1 Knihy v tištěné podobě 58.11.11 Učebnice

Více

čtyřleté gymnázium a vyšší stupeň osmiletého gymnázia

čtyřleté gymnázium a vyšší stupeň osmiletého gymnázia DODATEK Č. 1 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU čtyřleté gymnázium a vyšší stupeň osmiletého gymnázia Proč?... Proč ne? Škola: Ředitelka školy: Mgr. Ivana Vitisková Platnost dokumentu: od 1. 9. 2015 Dodatek

Více

Muzea a digitalizace Zvukové a filmové záznamy Národní technické muzeum 24./25. 1. 2012

Muzea a digitalizace Zvukové a filmové záznamy Národní technické muzeum 24./25. 1. 2012 Muzea a digitalizace Zvukové a filmové záznamy Národní technické muzeum 24./25. 1. 2012 Mgr. David Váhala Oddělení památkové péče a muzeologie, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta,

Více

pátek, 31. května 13

pátek, 31. května 13 Obsah prezentace Elektronická kniha Elektronická knihovna Přínos, zpracování, realizace Distribuce a monitoring Reference Masarykova Univerzita, Univerzita Palackého Code Creator kdo jsme Reference aplikace,

Více

Osnovy kurzů. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ. Systém dalšího vzdělávání veřejnosti. počítačová gramotnost

Osnovy kurzů. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ. Systém dalšího vzdělávání veřejnosti. počítačová gramotnost Osnovy kurzů pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ Systém dalšího vzdělávání veřejnosti počítačová gramotnost Začínáme s počítačem Úvod...5 Co je to počítač, informace, použití...10 Hlavní

Více

Specifikace požadavků. POHODA Web Interface. Verze 1.0. Datum: Autor: Ondřej Šrámek

Specifikace požadavků. POHODA Web Interface. Verze 1.0. Datum: Autor: Ondřej Šrámek Specifikace požadavků POHODA Web Interface Verze 1.0 Datum: 29.12. 2008 Autor: Ondřej Šrámek Copyright 1999 by Karl E. Wiegers. Permission is granted to use, modify, and distribute this document. Strana

Více

Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU:

Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU: AMU = DAMU + FAMU + HAMU Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU: Od sběru dat po zpřístupnění plných verzí v elektronické podobě Iva Horová, Radim Chvála. stav do roku 2006; 2. vstupní podmínky inovace

Více

Novinky v oborové bráně Umění a architektura (ART) http://art.jib.cz

Novinky v oborové bráně Umění a architektura (ART) http://art.jib.cz Novinky v oborové bráně Umění a architektura (ART) http://art.jib.cz Květa Hartmanová Uměleckoprůmyslové museum v Praze Petr Novák Ústav výpočetní techniky UK Brána ART se představuje navazuje na projekt

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č.1 výzvy Technická dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu Obsah Technická dokumentace... 1 Předmět zadání k podání cenové nabídky:... 3 Dodávka a služby budou zahrnovat:... 3 Specifikace

Více

Založení nové karty - základy

Založení nové karty - základy Příručka uživatele systému Museion Založení nové karty - základy Autorská práva Copyright 2012-2013 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

TECHNICKÁ DOKUMENTACE

TECHNICKÁ DOKUMENTACE TECHNICKÁ DOKUMENTACE Dle ustanovení 44 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Druh veřejné zakázky: Druh zadávacího řízení Obchodní společnost nebo

Více

Software pro analýzu energetických dat W1000

Software pro analýzu energetických dat W1000 Software pro analýzu energetických dat W1000 Data pro snadný život vašich zákazníků Manage energy better Mít správné informace ve správný čas je základem úspěchu každého snažení, tedy i řízení spotřeby

Více

Digitalizace a vytěžování dat jako služba

Digitalizace a vytěžování dat jako služba Digitalizace a vytěžování dat jako služba Jiří Rogalewicz, Solution Architect Petr Šedivý, Senior Service Delivery Manager Siemens IT Solutions and Services ISSS Hradec Králové 4.dubna 2011 Siemens IT

Více

Software a související služby

Software a související služby Software a související služby Webové technologie, přístup uživatele do systému přes webový prohlížeč Software na zakázku Webové stránky a e-shopy s plnou administrací Intranet, webové aplikace, informační

Více

Webový knihovní systém. Ing. Jiří Šilha, LANius s.r.o.

Webový knihovní systém. Ing. Jiří Šilha, LANius s.r.o. Webový knihovní systém Ing. Jiří Šilha, LANius s.r.o. Co všechno nabízíme? ISHARE REKS Smartkatalog www.lanius.cz www.skat.cz RFID UHF Carmen Clavius Požadavky na moderní KIS Základní: zajištění provozu

Více

Data v pohybu. Cloud hosting od Master Internet jsme zvolili též kvůli nadstandardnímu přístupu a rychlosti při řešení našich požadavků.

Data v pohybu. Cloud hosting od Master Internet jsme zvolili též kvůli nadstandardnímu přístupu a rychlosti při řešení našich požadavků. Cloud hosting od Master Internet jsme zvolili též kvůli nadstandardnímu přístupu a rychlosti při řešení našich požadavků. Eduard Hlava, Neternity.cz, projekt Nová zelená úsporám Data v pohybu Data a informace

Více

Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice

Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace na realizaci veřejné zakázky

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

Setkání s Daňovkou MIBCON - ERP HCM: zlepšení , Praha, Pavel Janoušek

Setkání s Daňovkou MIBCON - ERP HCM: zlepšení , Praha, Pavel Janoušek Setkání s Daňovkou MIBCON - ERP HCM: 100+1 zlepšení 21.5.2019, Praha, Pavel Janoušek Agenda 1. Představení společnosti 2. Daňovka celkový přehled 3. Živá ukázka 4. Otázky a odpovědi 20 + 20 + 20 minut

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č. 1 k veřejné zakázce malého rozsahu Technická dokumentace Obsah 1 Předpoklady... 3 1.1 Účel... 3 1.2 Přínosy pro uživatele... 3 2 Popis předmětu plnění... 3 2.1 Funkční specifikace řešení...

Více

Workshop DSP 2013. Jan Medek, DiS. Data Agentura INFOPHARM s.r.o.

Workshop DSP 2013. Jan Medek, DiS. Data Agentura INFOPHARM s.r.o. Workshop DSP 2013 Jan Medek, DiS. Data Agentura INFOPHARM s.r.o. Co je to imos? Aplikace umožňující snadnou a efektivní práci s výsledky zpracovaných dat Datové sběrné pošty. Online Pro všechna zařízení

Více

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení 30.3.2010 konference EAM, Brno Boris Soukeník ředitel Synergit s.r.o. Agenda prezentace

Více