MÖJLIG CZ BG RO CZ BG RO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MÖJLIG CZ BG RO CZ BG RO"

Transkript

1 MÖJLIG CZ BG RO CZ BG RO

2

3 CZ BG RO ESKY 4 17 ROMÂNA 32 Jazyk,, Limba Zem,, ara

4 4 Obsah Bezpe nostní informace 4 Bezpe nostní pokyny 5 Popis spot ebi e 7 Denní pou ívání 7 U ite né rady a tipy 8 išt ní a údr ba 9 Zm ny vyhrazeny. Co d lat, kdy... 9 Technické údaje 10 Instalace Poznámky k ochran ivotního prost edí 14 ZÁRUKA IKEA - CESKÁ REPUBLIKA 15 Bezpe nostní informace Tento návod si pe liv p e t te ješt p ed instalací spot ebi e a jeho prvním Výrobce nezodpovídá za škody a zran ní zp sobená nesprávnou instalací i chybným hovávejte spolu se spot ebi em pro jeho budoucí Bezpe nost d Upozorn ní Hrozí nebezpe í udušení, úrazu nebo jiných trvalých následk. Tento spot ebi smí d ti starší osmi let nebo osoby se fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi nebo osoby bez pat i ných zkušeností a znalostí pouze, pokud tak iní pod dozorem osoby, která je zodpov dná za jejich bezpe nost. Nenechte d ti hrát si se spot ebi em. Všechny obaly uschovejte z dosahu d tí. Je-li spot ebi v provozu nebo pokud chladne, nedovolte d tem a domácím zví at m, aby se k n mu p valy. P ístupné ásti jsou horké. išt ní a u ivatelskou údr bu spot ebi e by nem ly provád t d ti bez dozoru. Všeobecné bezpe nostní informace Spot ebi a jeho dostupné ásti se mohou b hem pou ívání zah át na vysokou teplotu. Nedotýkejte se topných t les.

5 ESKY 5 Spot ebi nepoužívejte spolu s externím asova em nebo samostatným dálkovým ovládáním. P íprava jídel s tuky i oleji na varné desce bez dozoru m že být nebezpe ná a zp sobit požár. Ohe se nikdy nesnažte uhasit vodou, ale vypn te spot ebi a poté plameny zakryjte nap. víkem nebo hasicí rouškou. Nepokládejte v ci na varnou desku. K išt ní spot ebi e nepoužívejte isticí za ízení na páru. Na varnou desku nepokládejte žádné kovové p edm ty jako nože, vidli ky, lžíce nebo pokli ky, protože by se mohly zah át na velmi vysokou teplotu. Bezpe nostní pokyny Instalace Upozorn ní Tento spot ebi smí instalovat jen kvalifikovaná osoba. Odstra te veškerý obalový materiál. Poškozený spot ebi neinstalujte ani nepoužívejte. i te se pokyny k instalaci dodanými spolu s tímto spot ebi em. P i p emis ování spot ebi e bu te vždy opatrní, protože je t žký. Vždy noste ochranné rukavice. Ut sn te vý ez v povrchu pomocí t sniva, abyste zabránili bobtnání z d vodu vlhkosti. Chra te dno spot ebi e p ed párou a vlhkostí. Spot ebi neinstalujte vedle dve í i pod oknem. Zabráníte tak p evržení horkého nádobí ze spot ebi e p i otevírání dve í i okna. Dodržujte minimální vzdálenosti od ostatních spot ebi a nábytku. i te se instala ními pokyny. Pokud je spot ebi instalován nad zásuvkami, ujist te se, že prostor mezi dnem spot ebi e a horní zásuvkou zajiš uje dostate nou cirkulaci vzduchu. i te se instala ními pokyny. Spodek spot ebi e se m že siln zah át. Doporu ujeme proto instalovat neho lavý samostatný panel pod spot ebi em, který bude zakrývat spodek spot ebi e. P ipojení k elektrické síti Upozorn ní Hrozí nebezpe í požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Veškerá elektrická p ipojení musí být provedena kvalifikovaným elektriká em. Spot ebi musí být uzemn n. P ed každou údržbou nebo išt ním je nutné se ujistit, že je spot ebi odpojen od elektrické sít. Použijte správný typ napájecího kabelu. Elektrické kabely nesmí být zamotané. Dbejte na to, aby se elektrické p ívodní kabely nebo zástr ky (jsou-li sou ástí výbavy) nedotýkaly horkého spot ebi e nebo horkého nádobí, když spot ebi p ipojujete do blízké zásuvky. Ujist te se, že je spot ebi nainstalován správn. Volné a nesprávné zapojení napájecího kabelu i zástr ky (je-li sou ástí výbavy) m že mít za následek p eh átí svorky. Ujist te se, že je nainstalována ochrana p ed úrazem elektrickým proudem. Použijte svorku k odleh ení kabelu od tahu.

6 ESKY 6 Dbejte na to, abyste nepoškodili napájecí kabel nebo sí ovou zástr ku (je-li sou ástí výbavy). Pro vým nu napájecího kabelu se obra te na autorizované servisní st edisko nebo elektriká e. Je nutné instalovat vhodný vypína nebo izola ní za ízení k ádnému odpojení všech napájecích vodi spot ebi e. Toto izola ní za ízení musí mít mezeru mezi kontakty alespo 3 mm širokou. Používejte pouze správná izola ní za ízení: ochranné vypína e vedení, pojistky (pojistky šroubového typu se musí odstranit z držáku), ochranné zemnicí jisti e a styka e. P ipojení plynu Veškerá plynová p ipojení by m la být provedena kvalifikovanou osobou. Zkontrolujte, zda kolem spot ebi e m že obíhat chladný vzduch. Informace ohledn p ívodu plynu naleznete na typovém štítku. Tento spot ebi není p ipojen k za ízení na odvod spalin. Ujist te se, že je spot ebi p ipojen dle aktuálních instala ních vyhlášek. Dbejte na požadavky týkající se dostate né ventilace. Použití spot ebi e Upozorn ní Hrozí nebezpe í zran ní, popálení i úrazu elektrickým proudem. Tento spot ebi používejte výhradn v domácnosti. Nem te technické parametry tohoto spot ebi e. Zapnutý spot ebi nenechávejte bez dozoru. Nepracujte se spot ebi em, když máte vlhké ruce nebo když je v kontaktu s vodou. Na varné zóny nepokládejte p íbory nebo pokli ky. Byly by horké. Po použití nastavte varnou zónu do polohy vypnuto. Nepoužívejte spot ebi jako pracovní nebo odkládací plochu. Upozorn ní Hrozí nebezpe í požáru nebo výbuchu. Tuky a oleje mohou p i zah átí uvol ovat ho lavé páry. Když va íte s tuky a oleji, držte plameny a oh áté p edm ty mimo jejich dosah. Páry uvol ované velmi horkými oleji se mohou samovoln vznítit. Použitý olej, který obsahuje zbytky potravin, m že zp sobit požár p i nižších teplotách než olej, který se používá poprvé. Do spot ebi e, do jeho blízkosti nebo na spot ebi neumís ujte ho lavé p edm ty nebo p edm ty obsahující ho lavé látky. Upozorn ní Hrozí nebezpe í poškození spot ebi e. Nepokládejte horké nádoby na ovládací panel. Nenechte vyva it vodu v nádobách. Nezapínejte varné zóny s prázdnými nádobami nebo zcela bez nádob. Na spot ebi nepokládejte hliníkovou fólii. Varná deska nesmí p ijít do styku s kyselými tekutinami jako je ocet, citrónová š áva nebo s prost edky na odstra ování vodního kamene. Mohou totiž zanechat matné skvrny. V míst instalace spot ebi e za i te dobrou ventilaci. Ujist te se, že nejsou ventila ní otvory zakryté. Používejte pouze nádobí se správným tvarem a pr m rem dna v tším než jsou rozm ry ho ák. Hrozí nebezpe í p eh átí a prasknutí sklen né desky (je-li sou ástí spot ebi e). Zkontrolujte, zda plamen nezhasne, oto íte-li ovlada em rychle z maximální do minimální polohy. Ujist te se, že jsou nádoby umíst ny na st edu plotýnek a nep e nívají p es okraje varné desky. Používejte pouze p íslušenství dodávané se spot ebi em. Na ho áky neinstalujte rozptylova plamene.

7 ESKY 7 išt ní a údržba Upozorn ní Hrozí nebezpe í poškození spot ebi e. Spot ebi ist te pravideln, abyste zabránili poškození materiálu jeho povrchu. K išt ní spot ebi e nepoužívejte proud vody nebo páru. Ho áky nemyjte v my ce nádobí. Vy ist te spot ebi vlhkým m kkým hadrem. Používejte pouze neutrální mycí prost edky. Nepoužívejte prost edky s drsnými ásticemi, drát nky, rozpoušt dla nebo kovové p edm ty. Popis spot ebi e Likvidace Upozorn ní Hrozí nebezpe í úrazu i udušení. Pro informace ohledn správné likvidace spot ebi e se obra te na místní ú ady. Odpojte spot ebi od elektrické sít. Od ízn te a vyho te sí ový kabel. Vn jší plynové potrubí slisujte Rychlý ho ák 2 Pomocný ho ák 3 Kohout regulace rychlého ho áku 5 4 Kohout regulace pomocného ho áku 5 Snímatelná m ížka pod nádoby Knoflík regulace ho áku Knoflík regulace ho áku je umíst ný vp edu na varné desce. Denní používání Zapálení ho áku Vždy nejprve zapalte ho ák, a teprve pak na n j postavte nádobu. 4 Symbol Popis bez p ívodu plynu / poloha vypnuto maximální p ívod plynu / poloha pro zapálení minimální p ívod plynu Zapálení ho áku: 1. Úpln stiskn te ovládací knoflík a oto- te jím sm rem doleva do maximální polohy ozna ené.

8 ESKY 8 2. Držte knoflík stisknutý po dobu alespo p ti sekund. Za tuto dobu se termo lánek zah eje a bezpe nostní za ízení vypne, a umožní tak nep erušený p ívod plynu. 3. Když je plamen pravidelný, se i te jej podle pot eby. Jestliže se ho ák ani po n kolika pokusech nezapálí, zkontrolujte, zda je korunka a ví ko ho áku ve správné poloze. 1 Ví ko a korunka ho áku 2 Termo lánek 3 Zapalovací sví ka Upozorn ní Nedržte regula ní kohout stisknutý déle než 15 vte in. Jestliže se po uplynutí této doby ho ák nezapálí, uvoln te regula ní kohout, oto te ho do polohy vypnuto a po kejte nejmén jednu minutu, teprve potom zapálení opakujte. Užite né rady a tipy Úspory energie Pokud je to možné, vždy zakrývejte nádoby pokli kou. Jakmile za ne tekutina v ít, ztlumte plamen tak, aby jen zvolna bublala. Používejte nádoby a pánve, jejichž velikost dna odpovídá velikosti použitého ho áku D ležité V p ípad výpadku elektrického proudu m žete ho ák zapálit i bez elektrického za ízení. V takovém p ípad p ibližte k ho áku plamen, stiskn te odpovídající knoflík a oto te jím proti sm ru hodinových ru i ek do polohy plynu pušt ného na maximum. Upozorn ní P ed sejmutím nádoby z ho áku vždy nejd íve ztlumte nebo zhasn te plamen. Výrobce odmítá jakoukoli odpov dnost za chybné použití plamene. Jestliže z n jakého d vodu plamen zhasne, oto te regula ním kohoutem do polohy vypnuto, po kejte nejmén jednu minutu, a teprve potom se pokuste ho znovu zapálit. Po zapnutí elektrické sít, po instalaci spot ebi e nebo po výpadku proudu je normální, že se generátor jisker automaticky spustí. Vypnutí ho ák Chcete-li plamen zhasnout, oto te p íslušným regula ním kohoutem do polohy se symbolem. Upozorn ní P ed sejmutím nádoby z ho áku vždy nejd íve ztlumte nebo zhasn te plamen. Ho ák Minimální pr m r nádob a pánví Maximální pr m r nádob a pánví Rychlý 160 mm 260 mm Pomocný 80 mm 160 mm Dno nádoby musí být co nejsiln jší a nejplošší.

9 ESKY 9 išt ní a údržba Upozorn ní P ed išt ním spot ebi vypn te a nechte ho vychladnout. Upozorn ní Z bezpe nostních d vod ne ist te spot ebi parními nebo vysokotlakými isticí p ístroji. Upozorn ní Nepoužívejte drsné isticí prost edky, kovové drát nky ani kyseliny, protože by poškodily spot ebi. Veškeré zbytky potravin odstra te umytím smaltovaných díl, tj. rozd lova ("korunek") a ví ek ho ák, vlažnou vodou se saponátem. ásti z nerezav jící oceli omyjte vodou a pak osušte m kkým hadrem. Co d lat, když... Tento model je vybaven elektrickým zapalováním pomocí keramické sví ky s elektrodou. Udržujte je v naprosté istot. P edejdete tak potížím p i zapalování. Pravideln si v servisním st edisku objednávejte kontrolu stavu trubky p ívodu plynu a regulátoru tlaku plynu, je-li instalován (tato služba není zdarma). Po vy išt ní je nezapome te ot ít do sucha m kkým had íkem. Problém Možná p í ina ešení P i zapalování plynu není jiskra Plamen zhasíná hned po zapálení Plynový kroužek ho í nerovnom rn Pokud dojde k poruše, pokuste se nejprve závadu odstranit sami. Pokud problém nem žete vy ešit sami, obra te se prosím na místní poprodejní servis. Je p erušena dodávka elektrického proudu Je p erušena dodávka elektrického proudu. Ví ko ho áku a rozd lova plynu jsou nasazeny nesymetricky Termo lánek není zah átý na dostate nou teplotu Rozd lova plynu je ucpaný zbytky jídla Zkontrolujte, zda je zástr ka spot ebi e zasunutá do zásuvky a dodávka elektrického proudu je zapnutá. Zkontrolujte pojistky domovní elektrické instalace. Zkontrolujte, zda jsou ví ka ho ák a rozd lova e plynu nasazeny správn, nap. po išt ní. Po zapálení plamene podržte kohout stisknutý ješt asi 5 vte in. Zkontrolujte, zda není hlavní tryska zanesená a zda na rozd lova i ho áku nejsou zbytky jídel V p ípad chyby v obsluze spot ebi e nebo v p ípad, že instalaci neprovedl autorizovaný technik, budete muset návšt vu technika z poprodejního servisu nebo prodejce zaplatit, i když je spot ebi ješt v záruce.

10 ESKY 10 Technické údaje Rozm ry varné desky Ší ka Hloubka Vestavná výška T ída spot ebi e: 3 Spot ebi kategorie: II2H3B/P Po ívaný plyn: G20 (2H) 20 mbar Druh plynu G20 20 mbar G30/31 30/30 mbar Typový štítek Typ ho áku Rychlý (velký) Rychlý (velký) Pomocný (malý) Pomocný (malý) Trysky 1/100 mm Jmenovitý výkon kw 290 mm 520 mm 45 mm Tento spot ebi je zkonstruován a se ízen pro pou ití se zemním plynem, lze jej však podle ní e uvedené tabulky p estav t na s jiným druhem plynu. Jmenovitý pr tok g/h Sn ný výkon kw Dodate ný vzduch 1/100 mm 120X 2,9-0, ,0-0, , ,0 73 0,33 28 Made In Italy Inter IKEA Systems B.V PQM H3VF20-G/VI S.N. MÖJLIG HGA2K II2H3+ (IT-ES-PT) III1c2E+3+ (FR) II2H3B/P (BG-CZ-HR-RO-SK-TR) 230 V ~ 50 Hz ZO G20 20 mbar = 3.9 kw IT ES PT G20/G25 20/25 mbar = 3.9 kw FR BG CZ G mbar = 269 g/h HR RO G31 37 mbar = 264 g/h SK TR G30/G31 30/30 mbar = 269 g/h 0694 G130 8 mbar = 3.9 kw Na výše uvedené grafice vidíte výrobní štítek spot ebi e (bez sériového ísla, které se p id luje pr b n p i výrob ), který je umíst ný na jeho spodní ásti. Vá ý zákazníku, na tuto stranu nalepte laskav samolepící štítek, který naleznete v samostatném plastovém sá ku vl do balení varné desky. V p ípad zavolání do servisu Vám budeme moci díky p esným údaj m o varné desce lépe pomoci. D kujeme Vám za pomoc!

11 ESKY 11 Instalace Upozorn ní Tento spot ebi smí instalovat, zapojovat i opravovat pouze registrovaná kvalifikovaná osoba podle p íslušného standardu plynové p ípojky. Používejte pouze díly dodané spolu s výrobkem. Používejte výhradn originální náhradní díly. Výrobce nezodpovídá za žádný úraz osob nebo zví at ani za škody na majetku zp sobené nedodržením následujících požadavk. Pozor Pokud p istoupíte k instalaci, i te se pokyny k montáži. Upozorn ní Instalace musí být provedena v souladu se zákony, p edpisy, na ízeními, sm rnicemi a normami platnými v dané zemi (bezpe nostní p edpisy a na ízení pro práci s elektrickými za ízeními, pokyny ke správné recyklaci v souladu s p edpisy apod.)! P ed instalací je nutné zajistit, aby se ízení spot ebi e odpovídalo podmínkám místního rozvodu plynu (druhu plynu a tlaku plynu) Parametry nastavení p izp sobení tohoto spot ebi e jsou uvedeny na typovém štítku (viz kapitola Technické údaje). Upozorn ní Spot ebi musí být uzemn n! Upozorn ní Nebezpe í úrazu elektrickým proudem. P ipojovací svorka elektrické sít je pod nap tím. Zajist te odpojení elektrické p ipojovací svorky od nap tí. Volné a nevhodné spojení zástr ky se zásuvkou m že mít za následek p eh átí vývod. Svorkové spoje si nechejte správn nainstalovat. Na kabel nasa te svorku k odleh ení tahu. D ležité Musíte dodržovat minimální vzdálenosti od ostatních spot ebi a sk ín k nábytku nebo dalších jednotek podle návodu k montáži. Minimální vzdálenost okraje vý ezu od bo ní zdi musí být 100 mm. Není-li pod varnou deskou umíst na trouba, vložte pod ni ve vzdálenosti minimáln 20 mm od dna varné desky odd lující panel. ezné plochy pracovní desky chra te p ed p sobením vlhkosti vhodným tmelem, p iloženým k výrobku v sá ku s instala ním materiálem. T snicí prost edek zajiš uje dokonalé p ilnutí varné desky k pracovní ploše bez jakékoli mezery. Mezi spot ebi a pracovní desku nepoužívejte silikonovou t snící hmotu. Spot ebi neinstalujte vedle dve í ani pod oknem, protože p i otev ení dve í nebo okna by mohly být varné nádoby shozeny z nosné m ížky. P ipojení plynu Upozorn ní Tento spot ebi smí instalovat jen kvalifikovaná osoba. Upozorn ní Tento spot ebi není p ipojen k za ízení na odvod spalin. Instalace musí odpovídat platným místním p edpis m a normám. P ipojení varné desky na rozvod plynu nebo na plynovou tlakovou láhev musí být provedeno neohebnou m d nou nebo ocelovou trubkou a instala ní materiálem, které vyhovují místním p edpis m a normám, nebo hadicí se souvislým povrchem z nerezav jící oceli, která vyhovuje místním p edpis m a normám. Všimnete-li si jakéhokoli neobvyklého stavu, neopravujte trubku a obra te se prosím na místní poprodejní servis (viz kapitola Servis). P ipojení musí být správn nainstalováno a namontováno na p ípojnou tubku varné desky. Jinak bude docházet k úniku plynu.

12 ESKY 12 Upozorn ní Po dokon ení instalace zkontrolujte dokonalou t snost každého spoje potrubí. Použijte mýdlovou vodu, nikdy ne plamen. P ipojení k elektrické síti Elektriká ské práce, nutné pro zapojení tohoto spot ebi e, smí provád t pouze kvalifikovaný elektriká nebo osoba s p íslušným oprávn ním v souladu s platnými na ízeními. P ed p ipojením zkontrolujte, zda jmenovité nap tí spot ebi e uvedené na typovém štítku odpovídá napájecímu nap tí, které je k dispozici v síti. Zkontrolujte také jmenovitý výkon spot ebi e a zajist te, aby p ívodní vodi e byly dimenzovány tak, aby odpovídaly jmenovitému p íkonu spot ebi e (viz kapitola Technické údaje). Typový štítek je umíst n na spodní stran t lesa varné desky. Spot ebi se dodává s p ipojovacím kabelem. Ten musí být opat en správnou zástr kou vhodnou pro danou zát ž vyzna enou na typovém štítku (viz kapitola Technické údaje). Zástr ka musí být zasunuta do správné zásuvky. V p ípad p ímého p ipojení k elektrické síti je nutné instalovat mezi spot ebi a elektrickou sí dvoupólový spína s minimální vzdáleností mezi kontakty 3 mm. Typ dvoupólového spína e musí být vhodný pro požadovanou zát ž a musí odpovídat aktuálním p edpis m. P ipojovací kabel musí být umíst n tak, aby v žádném bod nemohla jeho teplota dosáhnout hodnoty 90 C. Nulový vodi zbarvený mod e musí být p ipojen ke svorce ozna ené písmenem "N". Hn d (nebo ern ) zabarvený fázový vodi (p ipojený ve svorkovnici ke kontaktu ozna enému písmenem "L") musí být vždy p ipojen k fázi (živý). Požadavky pro elektrické p ipojení Výrobce odmítá jakoukoli odpov dnost v p ípad nedodržení t chto bezpe nostních opat ení. Tato varná deska je ur ena k p ipojení do elektrické sít 230 V/50 Hz, st ídavý proud. Spot ebi musí být p ipojen k síti až po ov ení, že nap tí a frekvence uvedené na typovém štítku odpovídají nap tí v síti. Typový štítek je umíst n na spodní stran varné desky. Tato varná deska se dodává s t ížílovým ohebným napájecím kabelem. Po dokon ení zkontrolujte, zda v zástr ce nejsou žádné od íznuté nebo vinoucí se žíly vodi e a svorka kabelu je p ipevn na p es vn jší pláš. Vým na elektrického kabelu Upozorn ní Vým nu elektrického kabelu musí provést autorizované servisní st edisko nebo kvalifikovaný elektriká, a to v souladu s pokyny výrobce a platnými místními bezpe nostními p edpisy. Je-li nutné sí ový kabel vym nit, musí se vym nit pouze za kabel typu H05V2V2-F T90. Pr ez kabelu musí odpovídat nap tí a provozní teplot. Zemnící vodi zbarvený žlutozelen musí být p ibližn o 2 cm delší než hn dý (nebo erný) fázový vodi. P estavba a zm na nastavení na jiný plyn Tento model je zkonstruován a se ízen pro použití se zemním plynem. Lze jej však p estav t pro použití s plynným butanem nebo propanem, za p edpokladu, že seženete správné trysky. Takové trysky nejsou dodány spolu s tímto spot ebi em a je nutno je objednat u poprodejního servisu (viz kapitola Servis). Údaje o vým n trysek uvádí kapitola Technické údaje. Upozorn ní P estavbu nebo vým nu smí provád t pouze registrovaný instalatér. Vým na trysek: 1. Sejm te m ížku nesoucí nádoby. 2. Sejm te ví ko ho áku a rozd lova. 3. Pomocí nástr ného klí e 7 odšroubujte a vyjm te trysky a nahra te je tryskami pot ebnými pro použitý druh plynu.

13 13 4. Stejným postupem v opa ném po adí zase jednotlivé ásti sl. D é P ed ut sn ním vestavby spot ebi e vym te typový štítek (umíst ný v blízkosti p ívodního plynového potrubí) za jiný, který odpovídá novému druhu dodávaného plynu. Je-li vestavba spot ebi e ji ut sn na, nalepte duplikát typového štítku p ímo na návod k pou ití za kapitolu Technické údaje, obrázku typového štítku. Tento štítek m najít v balí ku dodávaném se spot ebi em. Pokud je tlak rozvodu plynu jiný po adovaný tlak anebo kolísá, je nutné za adit do p ívodu plynu vhodný regulátor tlaku plynu, který není dodáván spolu s výrobkem a je nutné jej objednat zvláš u poprodejního servisu (viz kapitola Servis). Regulátor tlaku plynu musí být nainstalován do potrubí p ívodu plynu v souladu s platnými p edpisy. Výrobní štítek je umíst n na spodní stran varné desky. Se ízení plamene Kdy byla varná deska kompletn nainstalována, je nutné zkontrolovat se ízení minimálního plamene (sporo): 1. Oto te kohoutem regulace plynu do maximální polohy a zapalte plyn. 2. Nastavte kohout regulace plynu do polohy nejmenšího plamene (na sporo) a pak oto te n kolikrát regula ním kohoutem z minimální do maximální polohy. Je-li plamen nestabilní, postupujte podle následujících krok. 3. Znovu zapalte ho ák a nastavte jej na minimum (na sporo). 4. Demontujte regula ní knoflík. 5. Pro se ízení pou ijte šroubovák s tenkým b item a otá ejte se izovacím šroubem, dokud není plamen stálý a nezhasíná, kd je kohout otá en z minimální do maximální polohy a zp t (viz následující obrázek). 6. Tento postup zopakujte u všech ho ák. 7. Op t nasa te knoflíky zp t. Upozorn ní Je-li spot ebi p ipojen na kapalný plyn (propan G31 nebo butan G30), musí být se izovací šroub dota en co nejvíce. IKEA Švédsko AB SE Älmhult

14 k y p a z a y a zna n p y z a teriá V y a y p y P ebi e rn n P p p V z z z y zn a

15 15 ZÁRUKA IKEA - CESKÁ REPUBLIKA Jak dlouho záruka IKEA platí? Tato záruka platí po dobu p ti (5) let od data nákupu spot ebi e v IKEA; pokud však jde o spot ebi LAGAN, platí pouze dvouletá (2 roky) záruka. Jako doklad o koupi se vy aduje originální ú tenka. se v dob záruky provádí servisní oprava, tato innost neprodlu záru ní dobu na spot ebi ani na nové díly. Na jaké spot ebi e se nevztahuje p tiletá (5 let) záruka IKEA? Na adu spot ebi LAGAN a všechny spot ebi e zakoupené v IKEA do 1. srpna Kdo provádí servisní slu bu? Poskytovatel servisu IKEA zajiš uje servisní prost ednictvím svých vlastních servisních provoz nebo sít autorizovaných servisních partner. eho se záruka týká? Záruka se týká závad spot ebi e, který byly zp sobené vadnou konstrukcí nebo vadným materiálem po datu zakoupení v IKEA. Tato záruka se vztahuje pouze na domácí vání. Výjimky jsou uvedené v ásti "Na co se nevztahuje záruka?". B hem záru ní doby se záruka vztahuje na náklady k odstran ní závady, nap. opravu, díly, práci a cestu pracovníka za p edpokladu, e je tento spot ebi dostupný pro opravu bez zvláštních náklad a e závada byla zp sobena vadnou konstrukcí nebo vadným materiálem, na které se vztahuje záruka. Za t chto podmínek se uplat ují sm rnice EU (. 99/44/ES) a p íslušné místní p edpisy. Vym n né díly se stávají majetkem IKEA. Jak bude IKEA p i odstran ní závady postupovat? Ur ený poskytovatel servisu IKEA prozkoumá výrobek a dle svého vlastního uvá ení rozhodne, zda se na n j vztahuje tato záruka. Jestli rozhodne, e záruka platí, poskytovatel servisu IKEA nebo jeho autorizovaný servisní partner prost ednictvím svých vlastních servisních provoz dle vlastního uvá ení bu vadný výrobek opraví, nebo ho vym ní za stejný nebo srovnatelný výrobek. Na co se nevztahuje záruka? Na normální opot ebení a od ení. Na poškození zp sobené úmysln nebo nedbalostí, nedodr návodu k pou- í, nesprávnou instalací nebo p ipojením k nesprávnému nap tí, poškození zp sobené chemickou nebo elektrochemickou reakcí, rzí, korozí nebo vodou v etn, ale nikoli výhradn omezené na nadm rné mno ství vápence v p ivád né vod, poškození zp sobené abnormálními podmínkami okolního prost edí. Na spot ební materiál v etn baterií a rovek. Na nefunk ní a ozdobné ásti, který nemají vliv na normální ívání spot ebi- e v etn jakéhokoli poškrábání a mo- rozdíl v barv. Na náhodné poškození zp sobené cizími p edm ty nebo látkami a išt ním nebo uvoln ním filtr, vypoušt cích systém nebo zásuvek na isticí prost edek. Na poškození následujících díl : keramického skla, p íslušenství, koš na nádobí a p íbory, p ívodní a vypoušt cí trubky, t sn ní, árovky a kryty árovek, filtry, ovlada e, oplášt ní a jeho ásti. S výjimkou p ípad, kdy lze prokázat, tato poškození byla zp sobena vadnou výrobou. Na p ípady, kdy technik p i své návšt v nenalezl závadu. Na opravy, které neprovád li naši k tomu ur ení poskytovatelé slu eb a/nebo autorizovaní smluvní servisní partne i, nebo na opravy, p i nich nebyly originální náhradní díly. Na opravy zp sobené instalací, která není správná, nebo neodpovídá technickým údaj m. Na pou ití spot ebi e mimo domácnost, tedy k profesionálnímu p ití. Poškození p i doprav. Jestli zákazník dopravuje výrobek sám do svého bytu nebo na jinou adresu, neodpovídá spole nost IKEA za poškození, ke kterému mohlo p i doprav dojít. Pokud ale dopraví výrobek na uvedenou adresu zákazníka spole nost IKEA, pak je p ípadné poškození p i doprav kryto touto zárukou.

16 16 Náklady na provedení první instalace spot ebi e IKEA Jestli e poskytovatel servisu IKEA nebo jeho autorizovaný servisní partner opraví nebo vym ní spot ebi v rámci této záruky, poskytovatel servisu IKEA nebo jeho autorizovaný servisní partner v p ípad pot eby znovu instalují opravený spot ebi nebo instalují nový spot ebi. Toto omezení se nevztahuje na práce provád né bez zjišt ní závady, které provedl náš vyškolený technik s itím našich originálních díl za ú elem p izp sobení spot ebi e technickým bezpe nostním po- adavk m v jiné zemi EU. Uplatn ní zákon dané zem Záruka IKEA Vám poskytuje zvláštní zákonná práva, která pokrývají nebo p esahují všechny místní zákonné která se v r zných zemích liší. Rozsah platnosti Pro spot ebi e, které jsou zakoupeny v jedné zemi EU a p evezeny do jiné zem EU, budou servisní provád ny v rámci záru ních podmínek obvyklých v nové zemi. Povinnost provést servisní v rámci záruky existuje jen tehdy, pokud: je spot ebi v souladu s technickými po- zem, ve které byl záru ní po- vznesen, a je podle nich instalován; je spot ebi v souladu s návodem k mon- i a bezpe nostními informacemi návodu k pou ití a je podle nich instalován; Vyhrazený poprodejní servis pro spot ebi e IKEA: Budeme rádi, kdy se obrátíte na poprodejní servis IKEA: 1. v rámci záruky; 2. dotazu na vysv tlení instalace spot ebi- e IKEA do ur eného kuchy ského nábytku IKEA. Tento servis neposkytuje vysv tlení týkající se: celkové instalace kuchyn IKEA; p ipojení k elektrické síti (pokud se spot ebi dodává bez zástr ky a kabelu), vod a plynu, tato p ipojení má provést autorizovaný servisní technik. 3. dotazu na vysv tlení obsahu návodu k a technických parametr spot ebi IKEA. P ed zavoláním do servisu si prosím pozorn p e t te návod k a/nebo návod k v této p íru ce, abychom Vám mohli co nejlépe pomoci. Jak nás najdete, pot ebujete naši servisní slu Na poslední stran tohoto návodu je uveden úplný seznam ur ených kontaktních míst IKEA a p íslušná vnitrostátní telefonní ísla. D é Abychom Vám mohli rychleji pomoci, doporu ujeme v dy ít zvláštní telefonní ísla uvedená na konci tohoto návodu. Pokud pot ebujete servisní slu bu, y ísla uvedená v p íru ce k danému spot ebi i. P ed zavoláním si ov te, máte pro spot ebi, který vy aduje naši opravu, p ipravené íslo pol IKEA (kód z 8 íslic) D é USCHOVEJTE SI Ú TENKU! Je to Váš doklad o koupi a je nutný k uplatn ní záruky. Všimn te si, na ú tence je uvedeno také íslo polo y IKEA (kód z 8 íslic) pro zakoupený spot ebi. Pot ebujete jinou pomoc? V p ípad všech dalších dotaz, které se netýkají poprodejního servisu nebo vašeho spot ebi e, se prosím obra te se na telefonickou sl zákazník m našeho ho obchodního domu IKEA. Ne se nás obrátíte, p e t te si prosím pozorn dokumentaci ke spot ebi i.

17 , IKEA 30. -,..!,. 8- -,, - -,,...,.. -,.

18 , -., ,, -,.!...,.,,. -., , ,, , -.

19 19!. -.., -, , - ( - ),.,. ( ).,.. - ( ). -., : -, ( - ), -. -., !,..., " - "..!.

20 20. -,.,,.,, - -,, -. -, -,,.! , , -., , ( - ).,, - -., - -., -. -.!., ,,.!

21 ,. : ; - -,. 4 / / - 3., -., -.

22 ! , -, -,.!, ;,,.,,., ,.!,.., 1, -. -,, - -.,.!,

23 23 -.!,.!.!,,. -,, " " " ",. -., -, " " -.,. - -, ( - ) , -. -, 5.

24 24,,, -. -, -. : 3 : II2H3B/P : G20 (2H) 20 G20 20 G30/31 30/30 - ( - ) - - ( - ) ( - ) - - ( - ) 1/100 -, kw , -, ,,. - -, / - -, kw - 1/ X

25 25 Made In Italy Inter IKEA Systems B.V PQM H3VF20-G/VI S.N. MÖJLIG HGA2K II2H3+ (IT-ES-PT) III1c2E+3+ (FR) II2H3B/P (BG-CZ-HR-RO-SK-TR) 230 V ~ 50 Hz ZO G20 20 mbar = 3.9 kw IT ES PT G20/G25 20/25 mbar = 3.9 kw FR BG CZ G mbar = 269 g/h HR RO G31 37 mbar = 264 g/h SK TR G30/G31 30/30 mbar = 269 g/h 0694 G130 8 mbar = 3.9 kw - ( -, ),., -,, -. -,, -.!!,.,.. -, -.!,.!,, (,.)!,, ( - ) -. -, ( - ).!!

26 26! !,,., , , - -., -.., -,.!.! , - -, -,.,, - - ( - ). -,.,!,.,., -, - -, -. -, -,. - - ( - ).

27 ,, - ( ). -. -, - -, 3 -., -,.,, - 90 C. -, -, "N". ( ) ( -, "L"), -. -, V, 50 Hz. -, !., H05V2V2-F T90.. / ( ) -. -, -, -., -, - ( - )., " "!, -. :

28 ,. 4.,.!, ( ).,,,. -,,, -, - - ( ). - -,. -., - : ,. -, , -, -, - - ( - ) ! ( G31 G30),,,. IKEA AB SE Älmhult

29 ..,.,

30 30,.... IKEA IKEA? - (5) - IKEA, - LAGAN, (2). - -., - -. (5) IKEA? LAGAN, IKEA ? IKEA ! :. -.?, -, IKEA.. " -?". -,,,, - - -,. - ( 99/44/ ) -. IKEA. IKEA,? IKEA -.,, IKEA -,.

31 31?. -,, - -, - -,, - -,, -,,, - -,,.,. -,,.,, -,. : -,,, -,, - -,, -., - -., -., - / -., -, -.,,.. -.., IKEA, -. IKEA -,, -,. - IKEA. IKEA -, -,., - -. IKEA -, -, -.,, - -,. - :

32 32 -, - ; IKEA: IKEA - : 1. ; 2. - IKEA - IKEA., : IKEA; - ( ), -, IKEA. -, - / " - ",.,, IKEA,.! -,.,,., IKEA (8- ),.!!,., IKEA (8- ),.?, -, - - IKEA.,.

33 ROMÂNA 33 Cuprins Ne re er ãm r a mo Informa ii privind siguran a a en o oa m ne ra r re Siguran a copiilor i a persoanelor vulnerabile Avertizare mare a e 8 an a f r no e a e e en a r ran a a e oa e ra a a e e e r n e a efe Aspecte generale privind siguran a r e e e a e e n e emen e e e

34 ROMÂNA 3 A nu se folosi aparatul prin intermediul unui cronometru extern sau cu un sistem telecomandat separat. G tirea neasistat la plit folosind gr simi sau ulei poate fi periculoas i poate provoca un incendiu. Nu încerca i niciodat s stinge i focul cu ap. Opri i aparatul i acoperi i flac ra cu un capac sau cu o p tur anti-incendiu. Nu depozita i nimic pe suprafe ele de g tit. Nu folosi i un aparat de cur at cu abur pentru a cur a aparatul. Obiectele de metal, de ex. cu itele, furculi ele, lingurile i capacele nu trebuie puse pe suprafa a plitei, deoarece se pot înfierbânta. Instruc iuni privind siguran a Instalarea Avertizare Doar o persoan calificat trebuie s instaleze acest aparat. Îndep rta i toate ambalajele. Dac aparatul este deteriorat, nu îl instala i sau utiliza i. Respecta i instruc iunile de instalare furnizate împreun cu aparatul. Proceda i cu aten ie sporit atunci când muta i aparatul deoarece acesta este greu. Purta i întotdeauna m nu i de protec ie. Închide i etan suprafe ele t iate cu un agent de etan are pentru ca umezeala s nu umfle materialul. Proteja i partea de jos a aparatului de abur i umezeal. Nu a eza i aparatul lâng o u sau sub o fereastr. Astfel, vesela fierbinte de pe aparat nu va c dea atunci când u a sau fereastra va fi deschis. Respecta i distan ele minime fa de alte aparate i corpuri de mobilier. Consulta i instruc iunile de montare. Dac aparatul este a ezat deasupra unor sertare, verifica i dac spa iul dintre partea de jos a aparatului i sertarul de sus este suficient pentru a permite circula- ia aerului. Consulta i instruc iunile de montare. Baza aparatului poate deveni fierbinte. V recomand m s instala i sub aparat un panou de separare ignifug pentru a preveni accesarea bazei acestuia. Conexiunea la re eaua electric Avertizare Pericol de incendiu i electrocutare. Toate conexiunile electrice trebuie realizate de c tre un electrician calificat. Aparatul trebuie legat la o priz cu împ mântare-cp. Înainte de a efectua orice tip de opera ie, asigura i-v c a i deconectat aparatul de la sursa de curent. Folosi i un cablu de alimentare electric adecvat. Nu permite i încâlcirea cablurilor electrice.

35 ROMÂNA 3 Nu l sa i cablul de alimentare sau techerul (dac exist ) s ating aparatul fierbinte sau vase fierbin i atunci când conecta i aparatul la prizele din vecin tate Verifica i dac aparatul a fost instalat corect. Cablurile de alimentare electric i techerele (dac exist ) sl bite sau incorecte pot s provoace înc lzirea excesiv a terminalului. Verifica i dac este instalat protec ia la electrocutare. Pentru cablu, folosi i o clem pentru reducerea tension rii. Proceda i cu aten ie pentru a nu deteriora techerul (dac exist ) sau cablul de alimentare electric. Contacta i centrul de service sau un electrician pentru a schimba un cablu de alimentare deteriorat. Instala ia electric trebuie s fie prev zut cu un dispozitiv de izolare, care s v permit s deconecta i aparatul de la re ea la to i polii. Dispozitivul izolator trebuie s aib o deschidere între contacte de cel pu in 3 mm. Folosi i doar dispozitive de izolare adecvate: întrerup toare pentru protec ia liniei, siguran e (siguran e înfiletabile scoase din suport), contactori i declan atori la protec ie împ mântare. Racordul la gaz Toate racordurile la gaz trebuie realizate de c tre o persoan calificat. Verifica i dac aerul circul în jurul aparatului. Informa iile despre alimentarea cu gaz se g sesc pe pl cu a cu datele tehnice. Acest aparat nu este conectat la un dispozitiv care s evacueze produsele rezultate în urma combustiei. Aparatul se racordeaz în conformitate cu reglement rile în vigoare privind instalarea. Acorda i o deosebit aten ie aspectelor referitoare la ventila ia adecvat. Utilizarea Avertizare Pericol de v t mare, arsuri sau electrocutare. Utiliza i acest aparat într-un mediu casnic. Nu modifica i specifica iile acestui aparat. Nu l sa i aparatul nesupravegheat în timpul func ion rii. Nu ac iona i aparatul având mâinile umede sau când acesta este în contact cu apa. Nu pune i tacâmuri sau capace de oale pe zonele de g tit. Acestea devin fierbin- i. Dup utilizare, opri i zona de g tit. Nu utiliza i aparatul drept suprafa de lucru sau de depozitare. Avertizare Pericol de explozie sau incendiu. Gr simile i uleiul, atunci când sunt înc lzite, pot elibera vapori inflamabili. ine i fl c rile sau obiectele înc lzite departe de gr simi i uleiuri atunci când g ti i. Vaporii pe care îi elibereaz uleiul foarte fierbinte pot s se aprind spontan. Uleiul folosit, care con ine resturi de mâncare, poate lua foc la temperaturi mai mici decât uleiul care este utilizat pentru prima dat. Produsele inflamabile sau obiectele umezite cu produse inflamabile nu trebuie introduse în aparat, nici puse adiacent sau deasupra acestuia. Avertizare Pericol de deteriorare a aparatului. Nu ine i vase pe panoul de comand. Nu permite i evaporarea complet a lichidului din vase. Nu activa i zonele de g tit dac pe acestea nu se afl vase sau vasele sunt goale. Nu pune i folie din aluminiu pe aparat. Nu permite i lichidelor acide, precum o etul, sucul de l mâie sau agen ii detartran- i s intre în contact cu plita. Aceste produse pot conduce la apari ia de zone m tuite. Asigura i o bun ventilare a camerei în care aparatul este instalat. Nu bloca i fantele de ventila ie.

36 ROMÂNA 3 Folosi i doar vase stabile cu forma corect i diametrul mai mare decât dimensiunile arz toarelor. Exist riscul de supraînc lzire i fisurare a pl cii de sticl (dac este disponibil ). Când roti i brusc butonul din pozi ia de maxim în cea de minim, asigura i-v c flac ra nu se stinge. Pozi iona i vasele central pe inele i nu le l sa i s ias în afara marginii suprafe ei de g tit. Utiliza i doar accesoriile furnizate împreun cu aparatul. Nu instala i adaptoare de flac r pe arz tor. Între inerea i cur area Avertizare Pericol de deteriorare a aparatului. Cur a i regulat aparatul pentru a preveni deteriorarea materialului de la suprafa. Descrierea produsului Nu folosi i ap pulverizat i abur pentru cur area aparatului. Nu cur a i arz toarele în ma ina de sp lat vase. Cur a i aparatul cu o lavet moale, umed. Utiliza i numai detergen i neutri. Nu folosi i produse abrazive, bure i abrazivi, solven i sau obiecte metalice. Gestionarea de eurilor dup încheierea ciclului de via al aparatului Avertizare Pericol de v t mare sau sufocare. Contacta i autoritatea local pentru informa ii privind aruncarea adecvat a acestui aparat. Deconecta i aparatul de la sursa de alimentare electric. T ia i cablul electric i arunca i-l. Turti i evile externe de gaz. Buton de control al arz torului Butonul de control al arz torului se afl în partea din fa a plitei. 1 Arz tor rapid 2 Arz tor auxiliar 5 3 Butonul de control al arz torului rapid 4 Butonul de control al arz torului auxiliar 5 Suportul t vii deta abile 4 Simbol Descriere nu exist alimentare cu gaz / pozi ia oprit alimentarea cu gaz este maxim / setare aprindere

37 ROMÂNA 3 Simbol Descriere alimentarea cu gaz e minim Utilizarea zilnic Aprinderea arz torului Întotdeauna aprinde i arz torul înainte de a pune vasele de g tit. Pentru a aprinde arz torul: 1. Ap sa i complet butonul de control i roti i-l spre stânga în pozi ia maxim marcat cu. 2. ine i butonul ap sat timp de aproximativ 5 secunde; acest lucru va permite termocuplului s se înc lzeasc i dispozitivului de siguran s se dezactiveze, altfel alimentarea cu gaz va fi întrerupt. 3. Dup ce flac ra este constant, regla io dup dorin. Dac dup câteva încerc ri, arz torul nu se aprinde, verifica i coroana i capacul arz torului s fie corect pozi ionate. 1 Capac i coroan arz tor 2 Termocuplu Bujie de aprindere Avertizare Nu ine i ap sat butonul de control mai mult de 15 secunde. Dac arz torul nu se aprinde nici dup 15 secunde, elibera i butonul de control, roti i-l pe pozi ia "off" i a tepta i cel pu in 1 minut înainte de a încerca s aprinde i din nou arz torul. Important În lipsa curentului electric, aprinderea se poate face i f r dispozitivul electric; în acest caz, apropia i o flac r de arz tor, ap sa i butonul respectiv i roti i-l în sens antiorar pân când ajunge pe pozi ia de "maxim". Avertizare Mic ora i întotdeauna flac ra sau stinge i-o înainte de a lua vasele de pe arz tor. Produc torul nu î i asum nicio responsabilitate în cazul utiliz rii necorespunz toare a fl c rii. Dac arz torul se stinge din întâmplare, roti i butonul de control pe pozi ia "off" i a tepta i cel pu in 1 minut înainte de a încerca s -l aprinde i din nou. Când se recupleaz sursa de curent, dup instalare sau dup o pan de curent, este normal ca generatorul de scântei s se activeze automat. Stingerea arz toarelor Pentru a stinge flac ra, roti i butonul de control relevant pe simbolul. Avertizare Mic ora i întotdeauna flac ra sau stinge i-o înainte de a lua vasele de pe arz tor.

38 ROMÂNA 3 Sfaturi utile Economia de energie Pe cât posibil, pune i întotdeauna capace pe oale. De îndat ce lichidul începe s fiarb, reduce i intensitatea fl c rii astfel încât lichidul s fiarb lini tit. Utiliza i numai oale i crati e cu fundul potrivit m rimii arz torului folosit. Arz to r diametrul minim al oalelor i crati elor diametrul maxim al oalelor i crati elor Rapid 160 mm 260 mm Îngrijirea i cur area Avertizare Înainte de cur are, opri i aparatul i l sa i-l s se r ceasc. Avertizare Din motive de siguran, nu cur a i cuptorul cu un aparat de cur at cu jet de abur sau cu presiune mare. Avertizare Nu utiliza i substan e de cur are abrazive, bure i de sârm sau acizi, deoarece pot deteriora suprafa a. Pentru a îndep rta toate alimentele r mase sp la i elementele ate, "capacele" i "arz toarele", cu ap cald cu s pun. Sp la i elementele din o el inoxidabil cu ap, i apoi usca i cu o cârp moale. Ce trebuie f cut dac... Arz to r diametrul minim al oalelor i crati elor diametrul maxim al oalelor i crati elor Auxiliar 80 mm 160 mm Baza vasului trebuie s fie cât mai groas i cât mai plat posibil. Acest model este prev zut cu aprindere electric, care este ob inut printr-o "lumânare" ceramic cu electrod. P stra i-le curate pentru a evita aprindere dificil. Cere i periodic service-ului autorizat local s verifice starea de func ionare a evii de alimentare cu gaz i a regulatorului de presiune, dac este prev zut (acest serviciu nu este gratuit). Dup cur are, usca i cu o cârp uscat i moale. Problem Cauz posibil Remediere Nu se produce scânteie la aprinderea gazului Nu exist alimentare cu curent Nu exist alimentare cu curent electric Capacul i coroana arz torului sunt a ezate neuniform Verifica i conectarea la sursa de energie electric i dac energia electric este pornit. Verifica i siguran a instala- iei electrice a casei. Verifica i a ezarea corect a capacului i coroanei arz torului dup cur are, de exemplu.

39 ROMÂNA 3 Problem Cauz posibil Remediere Flac ra se stinge imediat dup aprindere Flac r nu este constant Dac apare un defect, încerca i întâi s g si i chiar dvs. o solu ie. Dac nu pute i g si singur o solu ie a problemei, adresa iv distribuitorului sau centrului de service local. Date tehnice Dimensiunile plitei l ime adâncime în l ime de încastrare Clasa aparatului: 3 Categoria aparatului: II2H3B/P Alimentare cu gaz a aparatului: G20 (2H) 20 mbari Tip de gaz G20 20 mbari G30/31 30/30 mbari Tip de arz tor Rapid (mare) Auxiliar (mic) Rapid (mare) Auxiliar (mic) Termocuplul nu înc lze te suficient Coroana arz torului este blocat cu resturi de alimente Injectoare 1/100 mm Putere nominal kw Dup aprinderea fl c rii, ine i ap sat butonul timp de aproximativ 5 secunde. Verifica i ca injectorul principal s nu fie blocat i coroana arz torului s nu fie obstruc ionat cu resturi alimentare. Dac a i utilizat aparatul în mod gre it, sau dac instalarea nu a fost efectuat de un tehnician autorizat, este posibil ca vizita tehnicianului de service sau a distribuitorului s nu fie gratuit, chiar i pe durata perioadei de garan ie. 290 mm 520 mm 45 mm Acest aparat este destinat a fi utilizat cu gaz natural, dar poate fi convertit pentru a fi utilizat cu alt tip de gaz, în conformitate cu tabelul de mai jos. Debit nominal g/h Putere redus kw by-pass 1/100 mm 120X

40 ROMÂNA 40 Pl cuta cu datele tehnice Made In Italy Inter IKEA Systems B.V PQM H3VF20-G/VI S.N. MÖJLIG HGA2K II2H3+ (IT-ES-PT) III1c2E+3+ (FR) II2H3B/P (BG-CZ-HR-RO-SK-TR) 230 V ~ 50 Hz ZO G20 20 mbar = 3.9 kw IT ES PT G20/G25 20/25 mbar = 3.9 kw FR BG CZ G mbar = 269 g/h HR RO G31 37 mbar = 264 g/h SK TR G30/G31 30/30 mbar = 269 g/h 0694 G130 8 mbar = 3.9 kw Imaginea de mai sus prezint pl cu a cu datele tehnice ale aparatului (f r num rul de serie care este generat dinamic pe durata procesului de produc ie), care se g se te în partea de jos a carcasei. Stima i clien i, v rug m s aplica i aici întro parte eticheta pe care o g si i în punga de plastic dedicat, introdus în interiorul ambalajului plitei. Acest lucru v va fi de ajutor la identificarea precis a plitei dvs., în cazul în care ve i avea nevoie de asisten în viitor. V mul umim pentru ajutor! Instalarea Avertizare Acest aparat trebuie instalat, racordat sau reparat doar de o persoan competent autorizat pentru standardul de gaz relevant. Utiliza i doar piesele care au înso it aparatul. Utiliza i numai piese de schimb originale. Produc torul nu este responsabil pentru v t marea persoanelor sau animalelor sau pentru distrugerea bunurilor, ca urmare a nerespect rii urm toarelor cerin e. Aten ie Pentru instalare, urma i instruc iunile de asamblare. Avertizare Procesul de instalare trebuie s respecte legile, ordonan ele, directivele i standardele în vigoare (reglement rile privind siguran a, reciclarea corect în conformitate cu reglement rile etc.) în ara de utilizare! Înainte de instalare, verifica i dac condi iile locale de distribu ie (gaz/ presiune a gazului) i reglarea aparatului sunt compatibile. Parametrii pentru reglarea acestui aparat sunt men iona i pe pl cu a cu date tehnice (consulta i capitolul Date tehnice). Avertizare Aparatul trebuie împ mântat!

41 ROMÂNA 4 Avertizare Risc de r nire din cauza curentului electric. Borna racordului de re ea se afl sub tensiune. Ave i grij ca racordul de re ea s nu aib tensiune. Conectori slabi sau nepotrivi i pot supraînc lzi borna. Conexiunile cu cleme trebuie realizate în mod corect. Pentru cablu, folosi i o clem pentru reducerea tension rii. Important Trebuie respectate distan ele minime fa de alte aparate i corpuri de mobilier sau alte unit i, în conformitate cu instruc iunile de asamblare. Distan a minim care trebuie men inut între marginea separ rii i peretele lateral trebuie s fie de 100 mm. Dac nu exist un cuptor sub plit, introduce i un panou separator la o distan minim de 20 mm de partea de jos a plitei. Suprafe ele decupate ale blatului de lucru trebuie s fie protejate împotriva umezelii folosindu-se un agent de etan are adecvat furnizat în punga cu fitinguri a produsului. Agentul de etan are etan eaz complet aparatul de suprafa a de lucru, f r a l sa niciun spa iu liber. Nu folosi i silicon ca agent de etan are între aparat i suprafa a de lucru. Evita i instalarea aparatului lâng u i sau sub ferestre, deoarece vesela fierbinte poate fi îndep rtat de pe suportul t vii când se deschid u ile sau ferestrele. Racordul la gaz Avertizare Doar o persoan calificat trebuie s instaleze acest aparat. Avertizare Acest aparat nu este conectat la un dispozitiv de evacuare a produselor de combustie. Instalarea trebuie s corespund reglement rilor locale în vigoare. Racordarea suprafe ei de g tit la re eaua de conducte de gaz sau la butelia de gaz trebuie efectuat prin intermediul unei evi rigide din cupru sau o el, în conformitate cu reglement rile locale, sau prin intermediul unui furtun din o el inoxidabil cu suprafa continu care s respecte reglement rile locale. În cazul în care constata i orice fel de anormalit i, nu repara i eava, contacta i centrul de service local (consulta i capitolul Service). Racordul trebuie efectuat corect, fixat în eava de racordare a plitei. În caz contrar va cauza scurgeri de gaz Avertizare Dup ce instalarea s-a terminat, verifica i etan eitatea perfect a fiec rui fiting al evii. Folosi i ap cu detergent, niciodat o flac r. Conexiunea la re eaua electric Lucr rile electrice necesare pentru instalarea acestui aparat trebuie efectuate de c tre un electrician calificat sau de o persoan competent, în conformitate cu reglement rile în vigoare. Înainte de conectare, verifica i dac tensiunea nominal a aparatului specificat pe pl cu a cu datele tehnice coincide cu tensiunea de alimentare a re elei electrice disponibile. De asemenea, verifica i puterea nominal a aparatului i asigura i-v c re- eaua este calibrat adecvat pentru puterea nominal a aparatului (consulta i capitolul Date tehnice). Pl cu a cu datele tehnice se afl pe bordura inferioar a plitei. Aparatul este furnizat cu un cablu de racordare. Acesta trebuie s fie dotat cu un techer adecvat, care s poat suporta înc rcarea indicat pe pl cu a de identificare (consulta i capitolul Date tehnice).

42 ROMÂNA 4 techerul trebuie introdus într-o priz corespunz toare. Dac aparatul va fi racordat direct la sistemul electric, trebuie s instala i un întrerup tor bipolar între aparat i sursa de alimentare cu energie electric, cu o deschidere minim de 3 mm între contactele întrerup torului. Întrerup torul bipolar trebuie s fie de tipul potrivit pentru sarcina necesar, în conformitate cu reglement rile în vigoare. Cablul de racordare trebuie plasat astfel încât, în fiecare parte, s nu ating temperatura de 90 C. Cablul neutru albastru trebuie racordat la blocul de conexiuni marcat cu "N". Cablul de culoare maro (sau negru) pentru faz (montat în contactul marcat cu "L" din blocul de conexiuni) trebuie s fie conectat întotdeauna la faza re elei. Specifica ii electrice Produc torul nu î i asum nicio responsabilitate dac aceste m suri de siguran nu sunt respectate. Aceast plit este proiectat pentru a fi conectat la o surs de electricitate de 230 V 50 Hz AC. Înainte de a conecta aparatul la sursa de alimentare cu electricitate, asigura i-v c tensiunea i frecven a indicate pe pl cu a cu datele tehnice corespund cu tensiunea sursei. Pl cu a cu datele tehnice se afl pe partea inferioar a plitei. Aceast plit este furnizat cu un cablu de alimentare flexibil cu 3 fire. La terminare nu trebuie s existe nicio t ietur, iar li ele parazite ale firului i clema de cablu trebuie fixate peste înveli ul exterior. Înlocuirea cablului electric Avertizare Înlocuirea cablului electric trebuie efectuat numai de c tre serviciul post-vânzare sau de personal cu competen e similare, în conformitate cu reglement rile în vigoare În cazul în care este necesar înlocuirea cablului de racordare, acesta trebuie s fie de tipul H05V2V2-F T90. Sec iunea cablului trebuie s fie adecvat pentru voltaj i pentru temperatura de func ionare. Firul galben/verde de împ mântare trebuie s fie cu aproximativ 2 cm mai lung decât firul de faz maro (sau negru). Conversia set rii de gaz Acest model este proiectat pentru utilizarea cu gaz natural dar poate fi convertit la utilizarea cu butan sau propan dac se instaleaz injectoarele corecte. Injectoarele care nu sunt furnizate cu aparatul trebuie comandate de la centrul de service local (consulta i capitolul Service). Pentru date cu privire la înlocuirea injectoarelor, consulta i capitolul "Date tehnice" Avertizare Conversia sau înlocuirea pot fi efectuate numai de un instalator autorizat. Pentru a înlocui injectoarele: 1. Îndep rta i suportul t vii. 2. Îndep rta i capacul i coroana arz torului. 3. Cu o cheie tubular de 7, de uruba i i scoate i injectoarele, i înlocui i-le cu cele necesare pentru tipul de gaz utilizat. 4. Monta i la loc piesele, urmând aceea i procedur în ordine invers. Important Înlocui i eticheta cu datele tehnice (aflat lâng eava de alimentare cu gaz) cu cea corespunz toare pentru noul tip de gaz înainte de etan area aparatului. Dac aparatul este deja etan at, v rug m lipi i-o direct pe bro ura cu manualul de utilizare de dup capitolul Date tehnice, aproape de desenul cu pl cu a cu datele tehnice. Aceast etichet se g se te în pachetul livrat împreun cu aparatul

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE Nejprve si pečlivě přečtěte návod k použití a myslete na to, že ho ještě můžete později potřebovat. Zkontrolujte, zda napětí v síti odpovídá napětí, pro které

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE. Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C.

NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE. Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C. NÁVOD K POUŽITÍ PRO VAŘIČE TOP-LINE NÁVOD PLYNOVÉ VAŘIČE TOP-LINE Kat.13+ Kat.12h Kat.II 2h3+ 1 Hořákové modely: 5318 5321C.100C 2 Hořákové modely: 5326C 2002C 200C 5325C.5522 2 Hořákové modely+grill:

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS

ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS Elektrické sporáky 1 ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS Elektrické sporáky 2 Všeobecné informace: Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si vybral tento spotřebič. Před použitím

Více

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu

Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu Obecné pokyny pro instalaci, používání a údržbu PLYNOVÁ OPÉKACÍ PLOTNA Model: FTG6-05L, FTG6-05R FTG6-10L, FTG6-10R, FTG/C9-05L, FTG/C9-10 L FTG6-05L,FTG6-05R,FTG/C6-05L Obr. 1a G: Připojení plynu M: Plynový

Více

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru.

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru. Výrobek nesmí být používán dětmi a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem zkušené osoby nebo nebyli poučeni

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu

Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu MODELY: SPORÁKY SNACKOVÉ CG 210 CG 310 CG 210 G CG 310 G CG-310/CG-310-G CG-210/CG-210-G CG-300S CG-200S Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Fig. 4 Obr. 6 Obr. 7 Obr.

Více

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-EC 1183 Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Návod k použití. Kuchyňská digestoř. Typ: OKC 6661 I IO 00208/1

Návod k použití. Kuchyňská digestoř. Typ: OKC 6661 I IO 00208/1 Návod k použití CZ Kuchyňská digestoř Typ: OKC 6661 I IO 00208/1 Vážení kupující, Stali jste se uživateli nejnovější generace kuchyňských digestoří OKC 6661 I. Digestoř byla zaprojektována a vyrobena především

Více

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI P eklad p vodního návodu k obsluze OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 2 NÁZVY ČÁSTÍ... 3 MS-E18AI... 3 MS-E24AI, MS-E28AI... 3 TECHNICKÉ

Více

ST-EC 1075. Elektrická trouba

ST-EC 1075. Elektrická trouba ST-EC 1075 Elektrická trouba Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane

Více

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu LUCY COOK Obr. 1 Obr. 2 otevřená zavřená vzduchová klapka Obsah 1. Technické údaje str.2 2. Důležité informace str.2 3. Obsluha krbových kamen

Více

Návod k použití. Model Millennio P/L

Návod k použití. Model Millennio P/L Návod k použití Model Millennio P/L Důležitá upozornění Vážený zákazníku, děkujeme za Vaši důvěru při výběru odsavače par. Tento výrobek byl navržen a vyroben s maximální péčí, na základě dlouholeté tradice,

Více

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Version 1.2 česky Kompresor BKP1500-24 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR HVSD 970 B ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 OBSAH Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Instalace na zeď... 3 Ovládání... 7 Údržba... 8 Odstranění možných problémů... 9 ÚVOD Děkujeme za výběr

Více

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1 Přístroj pro přípravu vařící vody K5 Návod pro obsluhu a montáž CZ hospodárně teplá voda. 1 Obsah CZ Popis přístroje.. strana 3 Technické údaje..4 Základní informace 4 Bezpečnostní instrukce.4 Příprava...5

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

Odsavač par se může vzhledově lišit od obrázků znázorněných v této brožuře. Pokyny k používání, údržbě a instalaci však zůstávají stejné.! Tuto broţuru je třeba uchovat k nahlédnutí, kdykoliv bude potřeba.

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

NÁVOD K OBSLUZE FXDQ15A2VEB FXDQ20A2VEB FXDQ25A2VEB FXDQ32A2VEB FXDQ40A2VEB FXDQ50A2VEB FXDQ63A2VEB

NÁVOD K OBSLUZE FXDQ15A2VEB FXDQ20A2VEB FXDQ25A2VEB FXDQ32A2VEB FXDQ40A2VEB FXDQ50A2VEB FXDQ63A2VEB NÁVOD K OBSLUZE Klimatizační systémy s převodníkem FXDQ15A2VEB FXDQ20A2VEB FXDQ25A2VEB FXDQ32A2VEB FXDQ40A2VEB FXDQ50A2VEB FXDQ63A2VEB Děkujeme vám za vaše rozhodnutí koupit si toto klimatizační zařízení

Více

Montážní návod LC 45... S-15-02

Montážní návod LC 45... S-15-02 Montážní návod LC 45... S-15-02 2 Při čtení přihlížejte k vyobrazení na posledních stranách. Důležitá upozornění Starý odsavač není bezcenným odpadem. Jeho likvidací, příznivou k životnímu prostředí, můžete

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více

RADY A DOPORU ENÍ CZ 9 96 INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA

RADY A DOPORU ENÍ CZ 9 96 INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA RADY A DOPORU ENÍ INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA 2 CZ 9 96 HLAVNÍ PARAMETRY Prostorový rozm r Díly Odk. Mn. Díly spot ebi e 1 2 2.1 2.2 8 9 1 Reduk ní p íruba ø 150-120 mm 14 Odk. Mn. Díly k instalaci 11 11a

Více

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model:

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: Pokyny Než začnete výrobek používat, pečlivě pročtěte návod k obsluze. K tomu, aby výrobek náležitě

Více

KÁVOVAR R-918. Návod k použití. česky. Kávovar R-918

KÁVOVAR R-918. Návod k použití. česky. Kávovar R-918 Návod k použití KÁVOVAR R-918 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Stolní automatický výrobník ledu

Stolní automatický výrobník ledu Stolní automatický výrobník ledu HZB-12/A HZB-12/SA Návod k použití Je důležité, abyste si tento návod před použitím pečlivě prostudovali a stroj používali dle tohoto návodu. Obsah TABLE OF CONTENTS Důležité

Více

Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000. Obj.č. 571010,571011, 571012. Návod k použití

Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000. Obj.č. 571010,571011, 571012. Návod k použití Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000 Obj.č. 571010,571011, 571012 Návod k použití Rozbalování Jestliže při rozbalování zjistíte, že je výrobek poškozený, ihned kontaktujte dodavatele. Kde se

Více

PL CZ SK H BG RO SL HR GB

PL CZ SK H BG RO SL HR GB CZ NÁVOD K INSTALACI Poznámka k instalaci: minimální vzdálenost mezi plotýnkami nádob na sporáku a nejnižší částí kuchyňského odsavače par nesmí bý t menší než 50 cm u elektrických sporáků a 75 cm u plynových

Více

ST-EC1078. Elektrická trouba. Návod k použití Záruční podmínky

ST-EC1078. Elektrická trouba. Návod k použití Záruční podmínky ST-EC1078 Elektrická trouba Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

Sendvičovač Návod k obsluze

Sendvičovač Návod k obsluze Sendvičovač Návod k obsluze CZ Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním spotřebičů podobného typu. Spotřebič používejte

Více

Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE

Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE 6 720 608 552 CZ (2007.01) JS Seznam Seznam 1 Bezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů 3 1.1 Bezpečnostní pokyny 3 1.2 Použité symboly

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE s vnořeným zásobníkem TV

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE s vnořeným zásobníkem TV Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE s vnořeným zásobníkem TV DUO 390/130 CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3 Tepelná izolace... 3 1.4 Balení...

Více

Návod k obsluze Sušák na ruce

Návod k obsluze Sušák na ruce Sušák na ruce 850.000 1 Informace k návodu použití Návod popisuje instalaci, obsluhu a údržbu přístroje a zároveň slouží k nahlédnutí při nejasnostech. Znalost návodu a dodržování jeho bezpečnostních podmínek

Více

Návod na obsluhu. Fig. 1 PI-KO

Návod na obsluhu. Fig. 1 PI-KO Návod na obsluhu Fig. 1 PI-KO Obr. 1 Obr. 2 Otevřeno - Zavřeno Regulace primárního a sekundárního vzduchu Obsah 1. Techn. údaje str. 2 2. Důležité informace str. 2 3. Obsluha krbových kamen str. 3 4. Přehled

Více

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Katalogové číslo: 157043 Obecné údaje Použití podle určení Dieselové čerpadlo se smí používat pouze k čerpání motorové nafty Nikdy nečerpejte výbušné kapaliny, jako

Více

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 2 3 4 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám za zakoupení zařízení Aroma Decor značky LANAFORM. Difuzér esenciálních olejů Aroma Decor je spojení špičkové technologie, pohodlí

Více

ČR SATURN HOME APPLIANCES

ČR SATURN HOME APPLIANCES ST-EC1070 Elektrická trouba Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele Toustovací trouba TO 2038 Příručka uživatele Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před instalací, zapnutím a nastavováním trouby si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité informace

Více

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŢBĚ VERTICAL

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŢBĚ VERTICAL ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŢBĚ VERTICAL Upozornění: Před spuštěním kompresoru prostudujte pozorně tento návod k obsluze a údrţbě. 1/10 OBSAH OBSAH TECHNICKÁ DATA DŮLEŢITÉ

Více

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 Návod k obsluze Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 1 Při čtení návodu si nechejte otevřené stránky 3 a 4, abyste mohli snadněji identifikovat jednotlivé součásti. Doporučujeme, abyste před použitím spotřebiče

Více

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace)

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) a seřízení CZ BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) Dodatečná montáž elektrické topné vložky (volitelné) Popis a určení spotřebiče Zásobníky BC1S, BC2S jsou určeny pro ohřev teplé

Více

NÁVOD k montáži, provozu a údržbě zařízení

NÁVOD k montáži, provozu a údržbě zařízení NÁVOD k montáži, provozu a údržbě zařízení Topidlo TP 400V 02.1 Elektrické vytápění a větrání kabin obsluh strojů Elektrodílna Dalecký, s.r.o. Čáslavská 1257 537 01 Chrudim IV Czech Republic Tel./fax:

Více

Plazmová řezačka BSP40

Plazmová řezačka BSP40 Verze 1.1 Plazmová řezačka BSP40 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 112 50 Označení výrobku: BSP40 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Uvedení

Více

GARDENA. 4000/6 Inox č.v. 1474. Návod na použití Čerpadlo pro čerpání vody z hlubokých studní

GARDENA. 4000/6 Inox č.v. 1474. Návod na použití Čerpadlo pro čerpání vody z hlubokých studní GARDENA 4000/6 Inox č.v. 1474 Návod na použití Čerpadlo pro čerpání vody z hlubokých studní GARDENA Čerpadlo pro čerpání vody z hlubokých studní 4000/6 Inox Vítejte v zahradě GARDENA... Přečtěte si pozorně

Více

Návod k instalaci a obsluze

Návod k instalaci a obsluze CORREX MP Anoda s cizím zdrojem napětí CZ Návod k instalaci a obsluze MAGONTEC Group MAGONTEC GmbH Obsah Strana 1 Bezpečnostní pokyny...3 2 Používání v souladu s určením...5 3 Funkce...5 4 Objem dodávky...5

Více

HM-5021. Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ. česky. Vysoušeč vlasů HM-5021

HM-5021. Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ. česky. Vysoušeč vlasů HM-5021 Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ HM-5021 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2 Radlice VARES VARES Mnichovice a. s. Ondřejovská 699 251 64 Mnichovice info@vares.cz www.vares.cz Tel : 323 640 413,323 640 607,323 640 613 Fax: 323 640466 Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70

Více

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR Strana 1 INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou zapnout konvektor nebo na něm vykonat údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny. Nedodržení pokynů

Více

MLÝNEK NA MASO S LISEM R-540 PLUS

MLÝNEK NA MASO S LISEM R-540 PLUS Návod k použití MLÝNEK NA MASO S LISEM R-540 PLUS Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah 9. Automatické vypnutí Pro prodloužení životnosti baterie je poskytována funkce automatického vypínání. V případě nečinnosti (ovládání tlačítek), změny rozsahu po dobu 15 minut se multimetr automaticky

Více

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8665. Dynamic Volume Brush. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8665. Dynamic Volume Brush. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8665 Dynamic Volume Brush CS Příručka pro uživatele A B C D E F G H I Čeština 1 Úvod Gratulujeme k nákupu a vítáme Vás mezi uživateli

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3 Tepelná izolace... 3 1.4 Přípojná

Více

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití Masážní a zeštíhlovací pás H4304 Návod k použití Vážení zákazníci, před použitím výrobku si prosím důkladně přečtěte instrukce v tomto návodu. Najdete zde důležitá bezpečnostní upozornění ohledně používání

Více

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu Návod k obsluze Vážený zákazníku, Předtím než začnete přístroj používat, přečtěte si prosím pečlivě následující

Více

9565CLR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI. RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI

9565CLR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI. RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL UA PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI DE Winkelschleifer BEDIENUNGSANLEITUNG HU SK CZ 9565CLR 1 1 002978 2 001035 3

Více

POKYNY K INSTALACI R E C Y C L I N G T E C H N O L O G Y OBECNÁ DOPORUČENÍ K INSTALACI

POKYNY K INSTALACI R E C Y C L I N G T E C H N O L O G Y OBECNÁ DOPORUČENÍ K INSTALACI POKYNY K INSTALACI OBECNÁ DOPORUČENÍ K INSTALACI 1. Pečlivě si prostudujte pokyny k přípravě výrobku a podkladové vrstvy, záruku a další prohlášení před zahájením instalace. 2. Povrch, na který budete

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM. Návod Na instalaci a obsluhu

VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM. Návod Na instalaci a obsluhu Bollard VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM Návod Na instalaci a obsluhu Model MPIE2 bez osvělení led MPIE10 s osvětlením led MotoR WiNG400 WiNG400 Napájecí napětí 12vdc 12vdc Jmenovitý výkon 60 W 60 W Příkon 1,2 a

Více

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595 Návod na údržbu a obsluhu Sponkovačky Profifix 90/25 Obj. č. D 200 595 Listopad 2001 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze dříve,

Více

Odložte si tento návod pro použití v budoucnosti. Odevzdejte jej také p ípadnému novému majiteli spot ebi e.

Odložte si tento návod pro použití v budoucnosti. Odevzdejte jej také p ípadnému novému majiteli spot ebi e. Vážený zákazník, P ed uvedením Vaší nové chladni ky/mrazáku do provozu si p e t te d kladn tyto pokyny. Obsahují d ležité informace pro bezpe né použití, instalaci a údržbu spot ebi e. Odložte si tento

Více

Návod na instalaci a použití. Model SAL500 / SAL600 ELEKTRICKÝ SALAMANDR

Návod na instalaci a použití. Model SAL500 / SAL600 ELEKTRICKÝ SALAMANDR Návod na instalaci a použití Model SAL500 / SAL600 ELEKTRICKÝ SALAMANDR Všeobecná upozornění Přístroje popsané v tomto návodu k použití byly zkonstruovány podle předpisů: 73/23/CEE, 93/68/CEE Nízké napětí,

Více

REGULÁTOR MINI NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ

REGULÁTOR MINI NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ DŮLEŽITÉ Před instalací a použitím regulátoru si pečlivě přečtěte tento návod a uschovejte si ho pro další použití Regulátor pro regulaci elektrických sušáků ručníků

Více

9561CR 9561CVR 9562CR 9562CVR 9564CR 9564CVR 9565CR 9565CVR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI

9561CR 9561CVR 9562CR 9562CVR 9564CR 9564CVR 9565CR 9565CVR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL UA PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI DE Winkelschleifer BEDIENUNGSANLEITUNG HU SK CZ 956CR 956CVR 956CR 956CVR 9564CR

Více

Hnětače těsta UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VŠEOBECNÉ INFORMACE PŘEDSTAVENÍ PŘÍSTROJŮ INSTALACE POKYNY PRO UŽIVATELE ÚDRŽBA POPRODEJNÍ SERVIS

Hnětače těsta UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VŠEOBECNÉ INFORMACE PŘEDSTAVENÍ PŘÍSTROJŮ INSTALACE POKYNY PRO UŽIVATELE ÚDRŽBA POPRODEJNÍ SERVIS Hnětače těsta UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VŠEOBECNÉ INFORMACE PŘEDSTAVENÍ PŘÍSTROJŮ INSTALACE Známka od prodejce pro platnost záruky POKYNY PRO UŽIVATELE ÚDRŽBA POPRODEJNÍ SERVIS 17.12.2010 1 z 18 Hnětače IR_IF_IRM_IFM

Více

SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN

SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN UŽIVATELSKÝ NÁVOD SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN ADA TERRIER OBSAH 1.1 Všeobecné bezpe nostní zásady 1 1.2 Instalace 2 A. Standardní instalace 2 B. Tabulka rozm 2 C. Instalace servomotoru 3 D. Elektrické

Více

Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus

Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus Návod k použití Strana 1 PODĚKOVÁNÍ Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky BEEM od společnosti EURONAKUPY.CZ a přejeme Vám, abyste byli

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 autorizovaný distributor NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 AA 5000 AA 3080 ATMOS Chrást, s.r.o.; Plzeňská 168;

Více

Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX

Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX Čtěte pozorně a uschovejte návod pro budoucí použití DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY ČTĚTE POZORNĚ A USCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ

Více

REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ

REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ 2250 REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ Radiátor neinstalujte s regulátorem FORTE nahoře. Radiátor neinstalujte pod nebo před síťovou zásuvku nebo svorkovnici. Regulátor se nesmí dotýkat

Více

Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu. ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou. Pool Jet

Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu. ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou. Pool Jet Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou Pool Jet DODÁVKA PROTIPROUDÉHO ZAŘÍZENÍ OBSAHUJE: - návod na instalaci a uvedení do provozu -

Více

1 / PRO UŽIVATELE Bezpečnostní údaje 44 84 Ochrana životního prostředí 85 45 Popis přístroje 86 46

1 / PRO UŽIVATELE Bezpečnostní údaje 44 84 Ochrana životního prostředí 85 45 Popis přístroje 86 46 OBSAH CZ 1 / PRO UŽIVATELE Bezpečnostní údaje 44 84 Ochrana životního prostředí 85 45 Popis přístroje 86 46 2 / INSTALACE VAŠEHO PŘÍSTROJE Instalace Ochrana životního Vašeho odsavače prostředí 87 47 3

Více

Kompresor pro Airbrush BAK25

Kompresor pro Airbrush BAK25 Verze 1.1 Kompresor pro Airbrush BAK25 Návod k obsl uze Čísl o artiklu: 146 88 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy 3 Popis přístroje 6 Uvedení

Více

GA 20 l # 16742 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen

GA 20 l # 16742 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen GA 20 l D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH # 16742 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen www.guede.com Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers www.guede.com

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více

Elektrický parní sterilizátor

Elektrický parní sterilizátor Obsah Úvod... 2 Bezpečnostní pokyny a důležitá upozornění.... 3 Popis.... 6 Příprava na sterilizaci... 7 Použití... 7 Čištění přístroje a odstranění vodního kamene... 8 Technické specifikace.... 8 Vysvětlení

Více

ND-180-BL NÁVOD K OBSLUZE

ND-180-BL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČESKY 1. POKYNY K SESTAVENÍ 2. SPUŠTĚNÍ STROJE Před začátkem práce s pilou si pozorně přečtěte všechny bezpečnostní pokyny a ujistěte se, že jim rozumíte. Před opuštěním výrobního závodu

Více

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu k použití 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE A JEHO FUNKCE 3 2. DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 3 3. POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ PŘÍSTROJE 5 4. INSTALACE

Více

Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D

Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D UPOZORNĚNÍ! Před instalací a používáním ohřívače si pečlivě přečtěte pokyny uvedené v návodu! Požadavky a doporučení uvedená v něm

Více

Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER. s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX

Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER. s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX Strana 1 Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER Konstrukční řada KVN DN 10-50 s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX 1 Pouzdro 2 Horní část 3 Ruční kolečko 5

Více

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605 CS Příručka pro uživatele HP8605 a b c d e f g h i j 10 sec. Čeština 1 Gratulujeme Gratulujeme k nákupu a vítáme vás mezi uživateli

Více

NINPHAEA Návod k obsluze a montáži

NINPHAEA Návod k obsluze a montáži NINPHAEA Návod k obsluze a montáži VŠEOBECNÉ CHARAKTERISTIKY NINPHAEA 700 1100 2500 3800 5000 Příkon (W) 13 20 45 75 95 Průtok max (l/hod) 700 1100 2500 3800 4800 Výtlak max (m) 1,45 1,90 2,35 2,60 3,70

Více

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250 w w w. e a t o n. c o m Nova AVR 625 Nova AVR 1250 UPS - zdroj nepřerušeného napájení zálohovaného z baterie Instalační a uživatelská příručka DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Čtěte před instalací produktu!

Více

nábytek z tvrdého masivu

nábytek z tvrdého masivu nábytek z tvrdého masivu Jacques & partner, s.r.o., Libe 167, 25241 Dolní B e any, DI CZ26191113 Reklama ní ád nábytek z tvrdého masivu 1. Záru ní doba za íná b et dnem p evzetí zbo í a iní 24 m síc.

Více

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem Návod k obsluze BluSpeaker Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem 1 1 Předmluva Tato příručka vám pomůže vhodně a bezpečně používat váš BluSpeaker 11 Kdo by si měl tento návod přečíst Příručka je

Více

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU a Záruční list CityLam A3 1 Děkujeme, vybrali jste si laminovací stroj OPUS. Můžete si být jistí, že jste zvolili správně. Před použitím přečtěte návod na obsluhu a řiďte se

Více

Salus ERT20RF CZ_89 09.05.2014 14:01 Strona 1. Bezdrátový manuální termostat Model: ERT20RF NÁVOD K OBSLUZE

Salus ERT20RF CZ_89 09.05.2014 14:01 Strona 1. Bezdrátový manuální termostat Model: ERT20RF NÁVOD K OBSLUZE Salus ERT20RF CZ_89 09.05.2014 14:01 Strona 1 Bezdrátový manuální termostat Model: ERT20RF NÁVOD K OBSLUZE Salus ERT20RF CZ_89 09.05.2014 14:01 Strona 2 2 ERT20RF Salus ERT20RF CZ_89 09.05.2014 14:01 Strona

Více

POWAIR0013. Fig. A. Fig 1

POWAIR0013. Fig. A. Fig 1 3 2 POWAIR0013 4 1 Fig. A 10 11 Fig 1 Copyright 2014 VARO www.varo.com POWAIR0013 Fig. 2 Fig. 3 Copyright 2014 VARO www.varo.com 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS (OBR. A)...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 BEZPEČNOSTNÍ

Více

potravin. Mohlo by dojít k jeho poškození. Tento přístroj je určen výhradně pro domácí

potravin. Mohlo by dojít k jeho poškození. Tento přístroj je určen výhradně pro domácí BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před zahájením používání přístroje si pozorně přečtěte tento návod. Tento návod pečlivě uschovejte. Pokud je napájecí kabel poškozen, musí být nahrazen výrobcem nebo jeho servisním

Více

Návod k obsluze. Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360. Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena.

Návod k obsluze. Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360. Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena. Návod k obsluze Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360 Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena. Bezpečnostní informace Čtěte nejdříve Bezpečnostní informace Abyste se vyhnuli

Více