obohatí vaše zkušenosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "obohatí vaše zkušenosti"

Transkript

1 obohatí vaše zkušenosti

2 Práce se systémem je velice jednoduchá a nevyžaduje příliš úsilí. Leigh Shahbazian, studentka chemické biologie Stevens Institute of Technology NJ, USA

3 Obohatí zkušenosti vašich uživatelů... Vědečtí pracovníci si neustále stěžují, že jsou zavaleni papíry a že potřebují spolehlivý zdroj odborné literatury. Volně dostupné internetové zdroje bohužel nejsou správnou odpovědí. Oni totiž nehledají více informací, oni hledají ty správné. Pomocí databáze Scopus uživatelé mohou rychle a snadno: vyhledávat související články. provádět rychlé a přesné hledání autorů. identifikovat aktuální témata. sledovat vliv děl daného autora. Nyní si můžete být jisti, že uživatelé neopominou žádný důležitý zdroj odborné literatury, do nějž jste investovali, a že nemusejí ztrácet čas prohledáváním několika databází....abyste mohli dále pokračovat ve své vědecké práci. Databáze Scopus byla vytvořena pro vědecké pracovníky s cílem pomoci při vyhledávání potřebných informací v rámci ohromného objemu odborné literatury po celém světě. Díky databázi Scopus je proces prohledávání odborné literatury mnohem efektivnější a produktivnější. Databáze Scopus má neocenitelný přínos pro každou knihovnu.

4

5 Pomocí databáze Scopus mají uživatelé přístup: časopisů od mezinárodních vydavatelů Více než Více než 500 Zdroje Vaší instituce Stovky milionů vědeckých stránek Desítky milionů patentů z pěti patentových úřadů Databáze Scopus začleňuje zdroje z celého světa a aktivně hledá další obsah od nejrůznějších vydavatelů. Zahrnuje i časopisy v jiných jazycích, než je angličtina, pokud jsou opatřeny abstrakty a nadpisy článků v angličtině. Zahrnuje rovněž zdroje, které jsou k dispozici pouze v elektronické podobě, včetně volně přístupných časopisů.

6 Pomocí databáze Scopus uživatelé mohou: Funkce identifikace autorů Zúžit rozsah hledání a vyhledat relevantní výsledky Vyhledáním nejčastěji citovaných článků a autorů zjistit, co patří mezi nejaktuálnější témata vědecké práce Vyhledat požadovanou osobu rozlišením autorů se stejným nebo podobným jménem Kliknutím zobrazit úplné znění článků, a to pomocí odkazů na předplacené knihovní zdroje Analyzovat citace podle článků nebo podle let Nastavit kanály RSS, upozornění na změnu výsledků hledání a upozornění na nové citace Pomocí profilů vytvořit kanály HTML nebo statistiky citací Databáze Scopus usnadňuje vyhodnocení produktivity vědecké práce Identifikace autorů v databázi Scopus usnadňuje uživatelům vyhledání požadovaných autorů. Mohou ověřit publikace daného autora, jeho citace a případné spoluautory a vliv jeho vědecké práce na patenty, a to vše v rámci jedné stránky! Databáze Scopus, na rozdíl od ostatních databází, využívá k dosažení větší přesnosti hledání nejen jméno autora, ale rovněž další údaje přidružené k jeho článkům, jako jsou například pracoviště, historie publikací, název zdroje, ve kterém publikoval, vědní obor nebo spoluautoři. Použití funkce identifikace autorů v databázi Scopus je velice jednoduché. Při hledání autora se uživatelům zobrazí seznam výsledků seskupený podle jména autora se všemi variantami. Pokud dva nebo více článků přísluší stejnému autorovi, zobrazí se stránka Author Details (Podrobné informace o autorovi) obsahující údaje přidružené k tomuto autorovi. Databáze Scopus usnadňuje vyhodnocení produktivity vědecké práce, neboť umožňuje jednotlivým uživatelům nalézt články daného autora, sledovat jeho citace a analyzovat jejich vliv pomocí h-indexu databáze Scopus.

7 Funkce sledování citací H-index databáze Scopus Sledování citací v databázi Scopus umožňuje uživatelům vyhledat, ověřit a sledovat aktuální témata v daném oboru a zobrazit trendy pro určitý rok nebo delší časové období. Z přehledu citací mohou uživatelé jedním kliknutím přejít k plnému textu příslušných článků nebo k autorovi, o němž se chtějí dozvědět více. H-index (jeden z citačních indexů) byl vyvinut profesorem J. Hirschem z University of California v San Diegu s cílem vyjádřit přínos a objem vědecké práce daného jednotlivce. Databáze Scopus představuje, vzhledem k šíři obsahu a počtu autorů, jejichž články jsou v databázi zahrnuty, optimální zdroj dat pro hodnocení autorů. Hodnocení autora pomocí h-indexu je moderní metrikou, která bere v úvahu všechny články tohoto autora v období od roku 1996 do současnosti, jež byly seskupeny pomocí funkce identifikace autorů v databázi Scopus. H-index databáze Scopus nabízí jednotný a jednoduchý způsob hodnocení autorů. H-graf jednotlivých autorů lze zobrazit kliknutím na ikonu h-graf na stránce Scopus Citation Tracker (Sledování citací) nebo na stránce Author Details (Podrobné informace o autorovi).

8 Pomocí databáze Scopus vědečtí pracovníci mohou: Získat snadno přístup k plnému textu článků Použít odkazy na ostatní autory a zjistit, do jaké míry se liší jejich názor na dané téma Vytvořit pomocí h-indexu graf pro autora nebo skupinu článků a zjistit, jaký je jejich význam v daném oboru Sledovat autory v určité instituci vyhledáním této instituce pomocí pole pracoviště Najít a využít nejčastěji citované články a autory pro danou tématiku a související vědní obory Najít požadovaného autora Sledovat své citace a citace kolegů Najít spolupracovníky a určit nejlepší výzkumná pracoviště a instituce v daném oboru Zjistit aktuální témata vědecké práce, která se právě začala objevovat Zjistit vzájemnou provázanost jednotlivých vědních oborů Sestavovat přesvědčivé žádosti o granty Identifikovat trendy vědeckého výzkumu Najít převratné články, které byly přehlédnuty QuikBib Funkce QuikBib umožňuje uživatelům snadno vytvořit bibliografii, aniž by museli ručně sestavovat seznam pramenů.

9 Postgraduální studenti Postgraduální studenti potřebují přístup k recenzovaným vědeckým článkům, aby mohli vypracovat kvalitní disertační práci a dále postupovat ve zvoleném oboru. Databáze Scopus umožňuje získat výsledky cíleného hledání v rámci daného oboru a navede studenty na nejdůležitější články na základě počtu citací. Redaktoři odborných časopisů Potřebují najít recenzenty, autory a členy redakčních rad a vyhodnotit úroveň nejen vlastního časopisu, ale také konkurenčních časopisů. Databáze Scopus umožní šéfredaktorům rychle nalézt odborníky v daném oboru. H-index a funkce sledování citací umožňuje vyhodnotit úroveň časopisů a vědeckých pracovníků. Pomocí databáze Scopus mohou vedoucí ústavů, kateder a vědeckých rad: Zvýšit produktivitu výzkumné práce Určit priority při přidělování prostředků jednotlivým oddělením nebo oborům Informovaně rozhodovat o povýšení či habilitačních a profesorských řízeních Propagovat danou instituci s cílem získat finanční prostředky, nové studenty a členy učitelského sboru Vytvářet zprávy pro majitele a akcionáře Vzájemně porovnávat výkon jednotlivých oddělení Učitelé Učitelé musí vyhodnotit produktivitu vědecké práce u žádostí o habilitační a profesorské řízení. H-index a funkce sledování citací umožňuje vyhodnotit práci vědeckých pracovníků.

10 Pomocí databáze Scopus můžete: Zjistit nejčastěji citované autory a publikace, a vyhodnotit tak výkonnost dané instituce a usnadnit správu knihovního fondu Zvýšit využití díky lepšímu zpřístupnění knihovních zdrojů Nastavit odkazy na další knihovní zdroje, jako je například knihovní katalog Aktivovat odkazy z databáze Scopus do knihovního katalogu a dalších databází, které jste si předplatili Upravit nastavení účtů pro vaši instituci Využít nástroje k propagaci oddělení a autorů v rámci vaší instituce Celá řada knihovních pracovníků uvádí, že po nastavení odkazů v databázi Scopus se výrazně zvýšilo využití plných textů článků, díky čemuž došlo ke zvýšení návratnosti této investice. Podpora a služby databáze Scopus Integrace databáze Scopus s ostatními knihovními zdroji je velice snadná a lze ji přizpůsobit vlastním potřebám. Je možné aktivovat odkazy na plné texty a na další služby, jako jsou například bezplatné internetové a federativní vyhledávače, či odkazy do jiných databází. Databáze Scopus rovněž podporuje prohledávání pomocí nástrojů pro vyhledávání ve federovaných zdrojích Nástroj Admin Tool je jednoduchá webová služba, jejímž prostřednictvím lze: Nastavit vzdálený přístup Nastavit odkazy na plné texty, na další knihovní zdroje a na služby dodávání dokumentů Přizpůsobit uživatelské rozhraní pomocí vlastního loga Získat přístup k statistikám využití Databáze Scopus nabízí následující podporu: Online kontextová nápověda a výukové programy Semináře a školení Uživatelské příručky, brožury a přehledy základních informací v několika jazycích Novinky související s novými verzemi Bulletin, který je vydáván čtvrtletně a obsahuje případové studie a tipy pro uživatele Podpora zákazníků a středisko odborné pomoci, včetně možnosti živého chatování

11 Databáze Scopus je opravdu klíčová pro ty vědce a studenty, kteří chtějí jednoduchý a rychlý přístup k vědeckým článkům. Ger Spikman Oddělení akvizice Wageningen University Nizozemí

12 Severní a Střední Amerika: Elsevier Regional Sales Office Customer Support Department P.O. Box 945 New York, NY USA Tel: ( , pokud nevoláte z území USA a Kanady) Tel: Fax: usinfo@scopus.com Jižní Amerika: Elsevier Regional Sales Office Customer Support Department Rua Sete de Setembro 111/16 Andar Rio de Janeiro-RJ BRAZÍLIE Tel.: Fax: brinfo@scopus.com Japonsko: Elsevier Regional Sales Office Customer Support Department Higashi-Azabu Minato-ku Tokyo Japan Tel: Fax: jpinfo@scopus.com Ostatní oblasti Asie, Tichomoří a Austrálie: Elsevier Regional Sales Office Customer Support Department 3 Killiney Road #08-01 Winsland House 1 Singapore Tel: Fax: sginfo@scopus.com Evropa, Střední východ a Afrika: Elsevier Regional Sales Office Customer Support Department P.O. Box AE Amsterdam NIZOZEMÍ Tel: Fax: nlinfo@scopus.com Informační server databáze Scopus Informační server na adrese info.scopus.com nabízí informace věnované obsahu databáze, aktualizaci produktů, nejčastější dotazy, odkazy na různé části databáze Scopus a pokyny pro úpravu databáze Scopus podle vlastních požadavků Integrace databáze Scopus Webový server integration.scopus.com je navržen pro instituce a knihovny, které chtějí využít možnosti integrace nabízené databází Scopus. Naleznete zde pokyny pro nastavení počítání citací, federovaných hledání, převodníku odkazů, odkazů URL a kanálů RSS a HTML. GB_CZ_0707_Czech

Počet citačních ohlasů

Počet citačních ohlasů Hirschův index PhDr. Hana Skálová Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN v Praze Aktualizace 30_10_2015 Začátek An index to quantify an individual s scientific research output J. E. Hirsch* - Communicated

Více

Elektronické zdroje Národní technické knihovny

Elektronické zdroje Národní technické knihovny Elektronické zdroje Národní technické knihovny http://www.techlib.cz/cs/katalogy-a-databaze/elektronicke-zdroje/ 1 Elektronické zdroje NTK 24 databází obsahují bibliografické informace 15 zdrojů včetně

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

Přebírání ohlasů z WoS a Scopus. Josef Klimeš

Přebírání ohlasů z WoS a Scopus. Josef Klimeš Přebírání ohlasů z WoS a Scopus Josef Klimeš Obsah Úvod, seznámení s projektem Citační databáze Přebírání citací v ARL Úvod Společný projekt Slovenská akadémia vied Slovenská lesnická a drevárska knižnica

Více

Kde hledat odborné články?

Kde hledat odborné články? Kde hledat odborné články? Martina Machátová E-mail: machat@mzk.cz Tel.: 541 646 170 Poslední aktualizace: 8. června 2015 The Free Library http://www.thefreelibrary.com/ Obsahuje skoro 25 milionů článků

Více

Nástroje pro hodnocení vědy a výzkumu od Thomson Reuters. Ing. David Horký Country Manager Central & Eastern Europe david.horky@thomsonreuters.

Nástroje pro hodnocení vědy a výzkumu od Thomson Reuters. Ing. David Horký Country Manager Central & Eastern Europe david.horky@thomsonreuters. Nástroje pro hodnocení vědy a výzkumu od Thomson Reuters Ing. David Horký Country Manager Central & Eastern Europe david.horky@thomsonreuters.com Obsah Thomson Reuters a Web of Science Politika výběru

Více

Možnosti využití databáze Scopus pro hodnocení vědeckého výkonu. Iva Prochásková Univerzita Pardubice

Možnosti využití databáze Scopus pro hodnocení vědeckého výkonu. Iva Prochásková Univerzita Pardubice Možnosti využití databáze Scopus pro hodnocení vědeckého výkonu Iva Prochásková Univerzita Pardubice 27. 5. 2010 INFORUM 2010 O čem bude řeč Scopus v Česku Význam zařazení primárního zdroje do databáze

Více

EBSCO. EBSCOhost Web. Databáze je přístupná na adrese http://search.epnet.com Poté se můžete buď přihlásit, nebo vstoupit jako host.

EBSCO. EBSCOhost Web. Databáze je přístupná na adrese http://search.epnet.com Poté se můžete buď přihlásit, nebo vstoupit jako host. EBSCO Databáze je přístupná na adrese http://search.epnet.com Poté se můžete buď přihlásit, nebo vstoupit jako host. Pod EBSCO spadají tyto databáze: Historical Abstracts with Full Text Central & Eastern

Více

The bridge to knowledge 28/05/09

The bridge to knowledge 28/05/09 The bridge to knowledge DigiTool umožňuje knihovnám vytvářet, administrovat, dlouhodobě uchovávat a sdílet digitální sbírky. DigiTool je možno využít pro institucionální repozitáře, sbírky výukových materiálu

Více

Tovek Tools. Tovek Tools jsou standardně dodávány ve dvou variantách: Tovek Tools Search Pack Tovek Tools Analyst Pack. Připojené informační zdroje

Tovek Tools. Tovek Tools jsou standardně dodávány ve dvou variantách: Tovek Tools Search Pack Tovek Tools Analyst Pack. Připojené informační zdroje jsou souborem klientských desktopových aplikací určených k indexování dat, vyhledávání informací, tvorbě různých typů analýz a vytváření přehledů a rešerší. Jsou vhodné pro práci s velkým objemem textových

Více

SCOPUS a WEB OF SCIENCE

SCOPUS a WEB OF SCIENCE SCOPUS a WEB OF SCIENCE 7. února 2012 Osnova 1. Typy ve vyhledávání v databázi SCOPUS 2. Typy ve vyhledávání v databázi Web of Science 3. Nástroje pro vyhledávání v jednom vyhledávacím prostředí: Metavyhledávače

Více

Práce mladého vědce aneb krátká přednáška o metodologii vědy v podmínkách České republiky. Tadeusz Sikora

Práce mladého vědce aneb krátká přednáška o metodologii vědy v podmínkách České republiky. Tadeusz Sikora Práce mladého vědce aneb krátká přednáška o metodologii vědy v podmínkách České republiky Tadeusz Sikora Program přednášky Proč publikovat? Hodnocení vědeckých výkonů v ČR Rešerše Zdroje informací pro

Více

Web of Science. Přednáška kurzu informační a databázové systémy v rostlinolékařství

Web of Science. Přednáška kurzu informační a databázové systémy v rostlinolékařství Web of Science Přednáška kurzu informační a databázové systémy v rostlinolékařství O čem jsme si povídali Představení nejvýznamnějších databází přístupných na JU Práce s databází CAB Abstracts přístup

Více

Podpora využívání elektronických informačních zdrojů na ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ

Podpora využívání elektronických informačních zdrojů na ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ Podpora využívání elektronických informačních zdrojů na ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ trtikova@vc.cvut.cz Knihovny ČVUT systém knihoven ČVUT knihovny fakult, VŠ ústavů + oddělení knihoven VIC jednotné online služby

Více

CSA Library School Program RefWorks v ČR. Eva Marvanová Národní knihovna ČR

CSA Library School Program RefWorks v ČR. Eva Marvanová Národní knihovna ČR CSA Library School Program RefWorks v ČR Eva Marvanová eva.marvanova@nkp.cz Národní knihovna ČR Společnost RefWorks byla založena v roce 2001 týmem odborníků v oblasti bibliografických databází. RefWorks

Více

ISI WEB OF SCIENCE - manuál

ISI WEB OF SCIENCE - manuál ISI WEB OF SCIENCE - manuál Obsahuje především bibliografické údaje a abstrakty článků cca 8 000 vědeckých a odborných časopisů z oblasti přírodních a společenských věd od roku 1945 do současnosti. U některých

Více

Jak mohou specializované informační zdroje pomáhat vědě, výzkumu a inovacím

Jak mohou specializované informační zdroje pomáhat vědě, výzkumu a inovacím Jak mohou specializované informační zdroje pomáhat vědě, výzkumu a inovacím Albertina icome Praha s.r.o. Indispensable tools for research at its best Společnost RefWorks-COS Založeno 2001 Služby usnadňující

Více

České internetové medicínské zdroje v Národní lékařské knihovně

České internetové medicínské zdroje v Národní lékařské knihovně České internetové medicínské zdroje v Národní lékařské knihovně Kateřina Štěchovská Národní lékařská knihovna, Praha stechovs@nlk.cz INFORUM 2005: 11. konference o profesionálních informačních zdrojích

Více

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale je serverová aplikace určená pro efektivní zpracování velkého objemu sdílených nestrukturovaných dat. Umožňuje automaticky indexovat data z různých informačních zdrojů, intuitivně vyhledávat informace,

Více

EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO KOMUNIKACI EVROPSKÁ DOKUMENTAČNÍ STŘEDISKA PŘÍLOHA III POKYNY K DOHODĚ O PARTNERSTVÍ

EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO KOMUNIKACI EVROPSKÁ DOKUMENTAČNÍ STŘEDISKA PŘÍLOHA III POKYNY K DOHODĚ O PARTNERSTVÍ Ref. Ares(2018)3007463-08/06/2018 EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO KOMUNIKACI Komunikace s občany Kontakt s občany Brusel COMM.C.3.002/RCA EVROPSKÁ DOKUMENTAČNÍ STŘEDISKA PŘÍLOHA III POKYNY K

Více

Nápověda 360 Search. Co je 360 Search? Tipy pro vyhledávání

Nápověda 360 Search. Co je 360 Search? Tipy pro vyhledávání 1 z 5 Nápověda 360 Search Co je 360 Search? 360 Search je metavyhledávač, který slouží k paralelnímu prohledávání všech dostupných informačních zdrojů prostřednictvím jednotného rozhraní. Nástroj 360 Search

Více

2017 CARAT "New design"

2017 CARAT New design 2017 CARAT "New design" Stručný průvodce verzí CARAT New Design Tato příručka poskytuje informace o základech programu CARAT New Design. Další podrobné informace jsou k dispozici na úvodní stránce online

Více

Otevřený přístup (Open Access) v Akademii věd ČR

Otevřený přístup (Open Access) v Akademii věd ČR Otevřený přístup (Open Access) v Akademii věd ČR Iva Burešová buresova@knav.cz Úvodní část tohoto článku čtenáře stručně seznamuje s Politikou otevřeného přístupu Akademie věd České republiky (AV ČR),

Více

Seminář pro vedoucí knihoven asviústavů AV ČR ASEP

Seminář pro vedoucí knihoven asviústavů AV ČR ASEP Seminář pro vedoucí knihoven asviústavů AV ČR ASEP 5. 5. 2016 ASEP bibliografická databáze repozitář Online katalog Repozitář Analytika ASEP Novinky ASEP Evidence výsledků vědecké práce ústavů AV ČR od

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 08. Citace a správa zdrojů Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona:

Více

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC THOMSON SCIENTIFIC EndNote Web Stručné informace Web je webový nástroj navržený tak, aby poskytoval studentům a výzkumníkům pomoc při psaní výzkumných prací. Databáze ISI Web of Knowledge a nástroje EndNote

Více

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word Díky doplňku Cite While You Write pro nástroj EndNote Web máte možnost reference a formátované citace či bibliografie při psaní vaší práce v aplikaci

Více

Studijní informační zdroje

Studijní informační zdroje Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Informační blok k předmětu Jazykový projev (2012/13) http://knihovna.jabok.cz/doc/jp/informace.ppt http://knihovna.jabok.cz/doc/jp/informace.odp Důležité

Více

Oborová brána TECH tech.jib.cz

Oborová brána TECH tech.jib.cz Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? Praha, NTK 2.12.2014 PhDr. Lenka Hvězdová Příběh oborové brány TECH, tech.jib.cz - * 2008,

Více

Nástroje pro správu bibliografických citací

Nástroje pro správu bibliografických citací 7.2.2012 Hodnocení Vědy a výzkumu v ČR citační databáze metriky Citační norma ČSN ISO 690:2010 základní informace Nástroje pro správu bibliografických citací WEB OF KNOWLEDGE Web of Science Journal Citation

Více

ArcGIS Online Subscription

ArcGIS Online Subscription ArcGIS Online Subscription GIS pro organizace ArcGIS Online je GIS v cloudu. Poskytuje služby GIS v prostředí internetu, ať už se jedná o úložné místo, publikaci mapových a geoprocessingových služeb, nebo

Více

INFORMAČNÍ ZDROJE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU KNIHOVNY.CZ. Ing. Petr Žabička, PhDr. Iva Zadražilová Moravská zemská knihovna v Brně

INFORMAČNÍ ZDROJE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU KNIHOVNY.CZ. Ing. Petr Žabička, PhDr. Iva Zadražilová Moravská zemská knihovna v Brně INFORMAČNÍ ZDROJE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU KNIHOVNY.CZ Ing. Petr Žabička, PhDr. Iva Zadražilová Moravská zemská knihovna v Brně Informační zdroje Národní zdroje (lokální) vs. zahraniční zdroje: lokální

Více

PRODUKTY. Tovek Tools

PRODUKTY. Tovek Tools Analyst Pack je desktopovou aplikací určenou k vyhledávání informací, tvorbě různých typů analýz a vytváření přehledů a rešerší. Jsou vhodné pro práci i s velkým objemem textových dat z různorodých informačních

Více

David Horváth Ústav informačních studií a knihovnictví Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze 12. 9. 2013

David Horváth Ústav informačních studií a knihovnictví Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze 12. 9. 2013 David Horváth Ústav informačních studií a knihovnictví Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze 12. 9. 2013 Místo konání výzkumu: Ústav vědeckých informací 2. LF UK a FN Motol (Knihovna 2. LF UK

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Budete snadno k nalezení na hlavní stránce

Více

Projekt zaměřený na vybudování sociální sítě informatiků (ve smyslu sociálního webu) ve všech regionech ČR jako základny pro partnerství a spolupráci.

Projekt zaměřený na vybudování sociální sítě informatiků (ve smyslu sociálního webu) ve všech regionech ČR jako základny pro partnerství a spolupráci. Projekt zaměřený na vybudování sociální sítě informatiků (ve smyslu sociálního webu) ve všech regionech ČR jako základny pro partnerství a spolupráci. Více na portálu projektu: http://www.sosirecr.cz/index.php

Více

PRODUKTY. Tovek Tools

PRODUKTY. Tovek Tools jsou desktopovou aplikací určenou k vyhledávání informací, tvorbě různých typů analýz a vytváření přehledů a rešerší. Jsou vhodné pro práci i s velkým objemem textových dat z různorodých informačních zdrojů.

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Budete snadno k nalezení na hlavní stránce

Více

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat.

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat. PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME Microcat je ultimativní systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte se na hlavní obrazovky. Hledání vozidla Panel Hledání vozidla umožňuje vyhledávat vozidlo podle čísla

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem Českérepubliky. Internet

Více

Co je nového v aplikaci PaperPort 12?

Co je nového v aplikaci PaperPort 12? Vítejte! Aplikace PaperPort společnosti Nuance je softwarový balíček pro správu dokumentů pracovní plochy, který vám usnadní skenování, uspořádání, sdílení, správu a přístup k papírovým a digitálním dokumentům

Více

Portál sociální sítě informatiků a jeho strukturované profily znalostí

Portál sociální sítě informatiků a jeho strukturované profily znalostí Portál sociální sítě informatiků a jeho strukturované profily znalostí Kamil Matoušek, Jiří Kubalík, Martin Nečaský 12. června 2012 Hovory s informatiky, 12. června 2012, 1 Portál Síť IT Vyhledávání výzkumných

Více

Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby. PhDr. Ondřej Fabián

Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby. PhDr. Ondřej Fabián Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr. Ondřej Fabián Krajská knihovna Františka Bartoše --Elektronické služby knihoven 5. května 2009 Skladba informačních zdrojů Jiná skladba než

Více

OPUS vzdělanostní síť k výrobním technologiím. Vyhledávání v databázi Web of Science (WoS)

OPUS vzdělanostní síť k výrobním technologiím. Vyhledávání v databázi Web of Science (WoS) OPUS vzdělanostní síť k výrobním technologiím (reg. č. CZ.1.07/2.4.00/12.0029) Klíčová aktivita č. 2 Vzdělávací a školicí aktivity, peer review meetings Vyhledávání v databázi Web of Science (WoS) Autor:

Více

Správa účtu ResearcherID (RID)

Správa účtu ResearcherID (RID) Správa účtu ResearcherID (RID) Podpora KNAV Jedinečný účet RID, duplicity v účtu RID Afiliace autorů, zápis více afiliací Zobrazení záznamů v účtu RID WOS: - chybná afiliace, aktualizace záznamů z WOS,

Více

Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová, Národní knihovna ČR

Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová, Národní knihovna ČR http://www.knihovny.cz Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová, Národní knihovna ČR Knihovny v České republice poskytují širokou paletu veřejných knihovnických a informačních služeb. Každá větší knihovna

Více

NTK Discovery. Od katalogu k centralizovanému vyhledávání

NTK Discovery. Od katalogu k centralizovanému vyhledávání NTK Discovery Od katalogu k centralizovanému vyhledávání Strategie NTK v oblasti zpřístupňování fondů Strategická priorita 3.4.2: Optimalizace uživatelské přívětivosti všech knihovních služeb NTK Implementace

Více

Novinky v ASEPu a zkušenosti s vkládáním plných textů

Novinky v ASEPu a zkušenosti s vkládáním plných textů Novinky v ASEPu a zkušenosti s vkládáním plných textů Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Seminář pro pracovníky knihoven a SVI ústavů AV ČR Praha, 17. 6. 2013 Nová interní směrnice č. 4 / 2013 Tvorba

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Mzdy Optimum základy ovládání

Mzdy Optimum základy ovládání Mzdy Optimum základy ovládání Spuštění a přihlášení Mzdy Optimum spustíte prostřednictvím stejnojmenného zástupce na ploše nebo v nabídce Start. Zástupce se objeví po zahájení instalace, a dokud není celý

Více

Žádost o zahájení profesorského jmenovacího řízení

Žádost o zahájení profesorského jmenovacího řízení Žádost o zahájení profesorského jmenovacího řízení na Univerzitě Karlově v Praze, Pedagogické fakultě v oboru :... Příjmení, jméno, tituly... Rodné příjmení:... Stav:... Rodné číslo:... Trvalé bydliště:...

Více

IMPLEMENTACE A PROVOZ DISCOVERY SYSTÉMU UKAŽ NA UNIVERZITĚ KARLOVĚ. Mgr. Martin Ledínský, Univerzita Karlova , Praha, NTK

IMPLEMENTACE A PROVOZ DISCOVERY SYSTÉMU UKAŽ NA UNIVERZITĚ KARLOVĚ. Mgr. Martin Ledínský, Univerzita Karlova , Praha, NTK IMPLEMENTACE A PROVOZ DISCOVERY SYSTÉMU UKAŽ NA UNIVERZITĚ KARLOVĚ Mgr. Martin Ledínský, Univerzita Karlova 4.10.2016, Praha, NTK 1 ÚVOD Mnoho let se na UK nedařilo zajistit discovery systém, který by

Více

XERXES Portál informačních zdrojů. Ing. Lukáš Budínský PhDr. Ondřej Fabián

XERXES Portál informačních zdrojů. Ing. Lukáš Budínský PhDr. Ondřej Fabián XERXES Portál informačních zdrojů Ing. Lukáš Budínský PhDr. Ondřej Fabián Inforum Inforum 2011 2011 24. 24. května května 2011 2011 Obsah Východiska projektu Proč portál informačních zdrojů? Metavyhledávání

Více

Úvod do elektronických informačních zdrojů

Úvod do elektronických informačních zdrojů Ústřední knihovna FSS MU Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, 2. 4. 2011 Osnova Stručně o EIZ Tvorba dotazu a vyhledávání E-databáze E-knihy Portál e-časopisů a Metalib

Více

BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 2. JAK VYHLEDAT ZDROJE A PRÁCE S NIMI. Ing. Maryna Garan

BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 2. JAK VYHLEDAT ZDROJE A PRÁCE S NIMI. Ing. Maryna Garan BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 2. JAK VYHLEDAT ZDROJE A PRÁCE S NIMI Ing. Maryna Garan Zdroje informace 1. Váš vedoucí 2. Knihy 3. Internet 4. Vědecké články 5. Patenty 6. Závěrečné práce jiných studentů Zdroje informace

Více

icc Next Generation atlantis Copyright 2011, atlantis

icc Next Generation atlantis Copyright 2011, atlantis icc Next Generation atlantis Copyright 2011, atlantis Zaměření icc zdravotnická zařízení výrobní podniky instituce a samospráva jednotky až stovky agentů malé, střední a velké organizace kontextově zaměřený

Více

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku Úvodní příručka Zvládněte toho více, ať jste kdekoli, se zabezpečeným přístupem, sdílením a ukládáním souborů. Přihlaste se ke svému předplatnému Office 365 a ve spouštěči aplikací vyberte SharePoint.

Více

Tutoriál. DynaMed ~ Jednoduché prohledávání. http://support.ebsco.com/training/resources.php

Tutoriál. DynaMed ~ Jednoduché prohledávání. http://support.ebsco.com/training/resources.php Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání http://support.ebsco.com/training/resources.php Vítejte v tutoriálu zaměřeném na vyhledávání v nástroji DynaMed. Tentokrát se zaměříme na jednoduché vyhledávání,

Více

FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna

FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna ZÁKLADNÍ MYŠLENKA JE STÁLE PLATNÁ Umožnit přístup ke službám, fondům a informacím o českých knihovnách z jednoho

Více

ASEP pracovní setkání. 13. 2. 2014 Praha 14. 2. 2014 Brno

ASEP pracovní setkání. 13. 2. 2014 Praha 14. 2. 2014 Brno ASEP pracovní setkání 13. 2. 2014 Praha 14. 2. 2014 Brno Osnova RIV 2014 Formuláře, klient úpravy ARL Na co se ptáte?! Knihy povinný výtisk. Kontroly dat postup Termíny Hodnocení 2015 a ASEP Týmy, obory,

Více

ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INTERPI Interoperabilita v paměťových institucích Program aplikovaného výzkumu a vývoje národní kulturní identity

Více

V praxi se může jednat například o procesní instrukce, pracovní instrukce a podobný druh dokumentace.

V praxi se může jednat například o procesní instrukce, pracovní instrukce a podobný druh dokumentace. Aplikace pro správu dokumentace malého rozsahu Řešení pro správu dokumentace malého rozsahu je vhodné pro správu dokumentace v rozsahu desítek až stovek dokumentů. Je vhodné pro pracovní skupiny, které

Více

Webová verze ITV. Uživatelská příručka

Webová verze ITV. Uživatelská příručka Webová verze ITV Uživatelská příručka Přihlášení... 2 Uživatelské prostředí... 3 Živé vysílání a volba programu... 5 Procházení programové nabídky... 8 Informace o pořadu, podobné pořady...11 Vyhledávání

Více

KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT

KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT KDE HLEDAT KNIHU Informace o knihách, které je možné najít a půjčit si v knihovnách, můžete hledat v katalozích knihoven, v souborných katalozích, v České národní bibliografii

Více

Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WOS)

Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WOS) Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WOS) Petr Boldiš Stanislava Kohoutová Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2004 Tento materiál byl vytvořen v rámci grantu FRVŠ

Více

Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR

Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR ASEP bibliografická databáze - online katalog, analytika ASEP repozitář pro plné texty výsledků datový repozitář ASEP bibliografická databáze, repozitář

Více

VYTVOŘENÍ OSOBNÍHO UŽIVATELSKÉHO ÚČTU V COS PIVOT A NASTAVENÍ ZASÍLÁNÍ NOVINEK NA E-MAIL

VYTVOŘENÍ OSOBNÍHO UŽIVATELSKÉHO ÚČTU V COS PIVOT A NASTAVENÍ ZASÍLÁNÍ NOVINEK NA E-MAIL VYTVOŘENÍ OSOBNÍHO UŽIVATELSKÉHO ÚČTU V COS PIVOT A NASTAVENÍ ZASÍLÁNÍ NOVINEK NA E-MAIL COS Pivot je online databáze s údaji o více než 26 000 finančních příležitostech, která obsahuje i více než 3 miliony

Více

Ústřední knihovna ČVUT. Mgr. Lenka Němečková PhDr. Marta Machytková Mgr. Věra Pilecká Mgr. Ilona Trtíková

Ústřední knihovna ČVUT. Mgr. Lenka Němečková PhDr. Marta Machytková Mgr. Věra Pilecká Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Mgr. Lenka Němečková PhDr. Marta Machytková Mgr. Věra Pilecká Mgr. Ilona Trtíková Závisí na kvalitě vzdělávací a VaV činnosti Jaké faktory jsou měřitelné? Publikované výsledky VaV

Více

Elektronické informační zdroje. Dřevařství a příbuzné obory

Elektronické informační zdroje. Dřevařství a příbuzné obory Elektronické informační zdroje Dřevařství a příbuzné obory 2. 11. 2010 Osnova 1. Elektronické informační zdroje (EIZ) na MENDELU Abstraktové databáze Plnotextové databáze 2. Základy tvorby rešeršního dotazu

Více

Athena Uživatelská dokumentace v

Athena Uživatelská dokumentace v Athena Uživatelská dokumentace v. 2.0.0 OBSAH Obsah... 2 Historie dokumentu... 3 Popis systému... 4 Založení uživatele... 5 Přihlášení uživatele... 7 První přihlášení... 8 Založení profilu zadavatele/dodavatele...

Více

BIBLIOMETRIE PRO MĚŘENÍ KVALITY INFORMACÍ

BIBLIOMETRIE PRO MĚŘENÍ KVALITY INFORMACÍ BIBLIOMETRIE PRO MĚŘENÍ KVALITY INFORMACÍ J. Potomková Knihovna LF UP v Olomouci potomkov@tunw.upol.cz Programové vybavení ordinace zubního lékaře Definice bibliometrie Bibliometrie je vědní disciplína,

Více

FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ. PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna

FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ. PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna ZÁKLADNÍ MYŠLENKA Umožnit přístup ke službám, fondům a informacím o českých knihovnách z jednoho místa KOMUKOLIV

Více

Bibliografických manažerů je celá řada. Tento materiál popisuje práci s nástrojem zvaným EndNote Basic.

Bibliografických manažerů je celá řada. Tento materiál popisuje práci s nástrojem zvaným EndNote Basic. ENDNOTE BASIC Bibliografické, nazývané také citační nebo referenční, manažery jsou užitečné nástroje sloužící k vytváření osobních bibliografií, a to především pomocí jednoduchého stažení vybraných záznamů

Více

Podpora informačních služeb scientometrickými postupy a nástroji

Podpora informačních služeb scientometrickými postupy a nástroji Podpora informačních služeb scientometrickými postupy a nástroji IKI 2009 20.1.2009 Mgr. Lucie Vavříková Cíl přidaná hodnota citačních databází interpretace rešerší, jejich postupů a výsledků vcitačních

Více

LINKOVÁNÍ NA RELEVANTNÍ PŘIDANÉ SLUŽBY V RÁMCI JEDNOTNÉ INFORMAČNÍ BRÁNY

LINKOVÁNÍ NA RELEVANTNÍ PŘIDANÉ SLUŽBY V RÁMCI JEDNOTNÉ INFORMAČNÍ BRÁNY LINKOVÁNÍ NA RELEVANTNÍ PŘIDANÉ SLUŽBY V RÁMCI JEDNOTNÉ INFORMAČNÍ BRÁNY Jiří Pavlík, UK v Praze, Ústav výpočetní techniky Nástroje použité v Jednotná informační bráně (JIB) nabízí několik možností linkování

Více

FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna

FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna FUNKCE A VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLE KNIHOVNY.CZ PhDr. Iva Zadražilová, Moravská zemská knihovna ZÁKLADNÍ MYŠLENKA Umožnit přístup ke službám, fondům a informacím o českých knihovnách z jednoho místa KOMUKOLIV

Více

Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR

Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR http://www.knihovny.cz Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR Na základě zkušeností a zpětné vazby z referenčních služeb poskytovaných i v rámci služby Ptejte se

Více

Bibliografické databáze umění vyhledávat v záplavě pramenů relevantní informace

Bibliografické databáze umění vyhledávat v záplavě pramenů relevantní informace Bibliografické databáze umění vyhledávat v záplavě pramenů relevantní informace Jitka Stejskalová Ústav vědeckých informací 1. LF UK Jak si obstarám informace? informační exploze mnoho informací a jak

Více

Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem. na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1.

Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem. na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1. Rámcová hlediska hodnocení pro řízení ke jmenování profesorem na UK v Praze, Farmaceutické fakultě v Hradci Králové platná od 1. ledna 2015 Následující hlediska hodnocení vycházejí ze zákona č. 111/98

Více

Impaktované časopisy. Citační index

Impaktované časopisy. Citační index Impaktované časopisy Jedním z přístupů k hodnocení vědecké práce jsou scientometrické ukazatele. Jejich základní východiska jsou prostá: Každý autor používá při vzniku článku, příspěvku do sborníku aj.

Více

Zahraniční zdroje šedé literatury 3. PhDr. Martina Machátová Moravská zemská knihovna v Brně Tel.:

Zahraniční zdroje šedé literatury 3. PhDr. Martina Machátová Moravská zemská knihovna v Brně Tel.: Zahraniční zdroje šedé literatury 3 PhDr. Martina Machátová Moravská zemská knihovna v Brně Tel.: 541 646 170 E-mail: machat@mzk.cz Poslední aktualizace: 4. června 2019 OSF Preprints https://osf.io/preprints/

Více

Jednotná informační brána jako nástroj vyhledávání informací Jindřiška Pospíšilová, Karolína Košt álová, Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR

Jednotná informační brána jako nástroj vyhledávání informací Jindřiška Pospíšilová, Karolína Košt álová, Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR Jednotná informační brána jako nástroj vyhledávání informací Jindřiška Pospíšilová, Karolína Košt álová, Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR Projekt Jednotné informační brány vznikl v roce 2002 jako

Více

Mission of NTK s Bibliometrics Support and Services

Mission of NTK s Bibliometrics Support and Services Mission of NTK s Bibliometrics Support and Services part 2 Alena Pavelová Bibliometrics Working Group National Library of Technology Bibliometrická pracovní skupina NTK 2 Bibliometrická pracovní skupina

Více

č. 4/8 - Elektronická podpora výuky a vědeckého působení v oblasti práva a bezpečnosti

č. 4/8 - Elektronická podpora výuky a vědeckého působení v oblasti práva a bezpečnosti Elektronický časopis Právo-Bezpečnost-Informace" ISSN 2336-3657 Anotace: Příspěvek čtenáři poskytuje úvodní seznámení s výstupem dílčího výzkumného projektu č. 4/8 - Elektronická podpora výuky a vědeckého

Více

RÁMCOVÁ KRITÉRIA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ

RÁMCOVÁ KRITÉRIA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická Datum vydání: 29. 6. 2018 Za věcnou stránku odpovídá: prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D. Účinnost: od 1. 7. 2018 Závaznost: FCH VUT v Brně Vydává: děkan FCH

Více

Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2009

Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2009 Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2009 Doplňování knihovního fondu Knihovní fond ÚK byl v souladu s rámcovým plánem akvizice doplňován převážně koupí z prostředků přidělených ÚK

Více

Příručka pro vyhledávání v digitálním archivu Aip Safe III

Příručka pro vyhledávání v digitálním archivu Aip Safe III Příručka pro vyhledávání v digitálním archivu Aip Safe III OBSAH PŘÍRUČKA PRO VYHLEDÁVÁNÍ V DIGITÁLNÍM ARCHIVU AIP SAFE III OBSAH 1. UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ 1.1. HLAVNÍ STRÁNKA 1.2. HORIZONTÁLNÍ MENU 1.3.

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Snadno dohledatelní budete v rámci vyhledávání

Více

Bibliometrie v praxi. Lucie Boudová

Bibliometrie v praxi. Lucie Boudová Bibliometrie v praxi Lucie Boudová 1 Agenda Co je bibliometrie shrnutí Uplatnění bibliometrie Zdroje dat pro bibliometrii Bibliometrické indikátory Databáze Scopus Další nástroje 2 Bibliometrie opakování

Více

Nastavení alertů u vybraných EIZ UJEP

Nastavení alertů u vybraných EIZ UJEP Nastavení alertů u vybraných EIZ UJEP Chcete být pravidelně informováni o novinkách? Můžete si to sami zařídit pomocí služby alert. ALERT je automaticky opakované vyhledávání (rešerše), jehož výsledky

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Snadno dohledatelní budete v rámci vyhledávání

Více

PŘÍRUČKA K PRÁCI S DATABÁZÍ CAB REVIEWS

PŘÍRUČKA K PRÁCI S DATABÁZÍ CAB REVIEWS PŘÍRUČKA K PRÁCI S DATABÁZÍ CAB REVIEWS Tatiana Oldřichová Srpen 2007 Příručka byla vytvořena v rámci projektu 1N04151 Informační zdroje pro zemědělský a potravinářský výzkum podporovaného Ministerstvem

Více

Kč / 1 rok zobrazení. Personální agentury.cz Staňte se součástí nejnavštěvovanějšího katalogu personálních agentur na českém internetu.

Kč / 1 rok zobrazení. Personální agentury.cz Staňte se součástí nejnavštěvovanějšího katalogu personálních agentur na českém internetu. Personální agentury.cz Staňte se součástí nejnavštěvovanějšího katalogu personálních agentur na českém internetu. 14.900 Kč / 1 rok zobrazení (bez 21% DPH) CO ZÍSKÁTE DÍKY zápisu u nás? přístup k poptávkám

Více

Informace pro vědu a výzkum zkušenosti z kurzu ÚK ČVUT pro doktorandy. Věra Pilecká, Ústřední knihovna ČVUT Seminář IVIG, 25. 9.

Informace pro vědu a výzkum zkušenosti z kurzu ÚK ČVUT pro doktorandy. Věra Pilecká, Ústřední knihovna ČVUT Seminář IVIG, 25. 9. Informace pro vědu a výzkum zkušenosti z kurzu ÚK ČVUT pro doktorandy Věra Pilecká, Ústřední knihovna ČVUT Seminář IVIG, 25. 9. 2014, Praha Kontext ČVUT nejstarší česká technika (1707) 8 fakult, 5 vysokoškolských

Více

prof. Ing. Zdeněk Plíva, Ph.D. děkan Mgr. Michal Prokop právník doc. Ing. Zbyněk Koldovský, Ph.D. proděkan 24.8.

prof. Ing. Zdeněk Plíva, Ph.D. děkan Mgr. Michal Prokop právník doc. Ing. Zbyněk Koldovský, Ph.D. proděkan 24.8. Název: Garant: Právní kontrola: Odborný pracovník: Schválil: Směrnice děkana č. 1/2017 Upřesnění postupu při přípravě podkladových materiálů pro habilitační a jmenovací řízení na Fakultě mechatroniky,

Více

Webová verze Selfnet TV

Webová verze Selfnet TV Webová verze Selfnet TV Uživatelská příručka Přihlášení... 2 Uživatelské prostředí... 3 Živé vysílání a volba programu... 5 Procházení programové nabídky... 8 Informace o pořadu, podobné pořady...11 Vyhledávání

Více

KFC/CHL Chemická literatura. Rozvrh, Čt 15:00, LP O čem bude předmět, Informační zdroje Odpadá. Obsah Předmětu 9/22/2016

KFC/CHL Chemická literatura. Rozvrh, Čt 15:00, LP O čem bude předmět, Informační zdroje Odpadá. Obsah Předmětu 9/22/2016 KFC/CHL Chemická literatura Markéta Paloncýová 3.004 Katedra fyzikální chemie, Regionální centrum pokročilých technologií a materiálů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci Rozvrh, Čt

Více

Vyhledávání a orientace ve vědeckých informacích z pohledu citační analýzy

Vyhledávání a orientace ve vědeckých informacích z pohledu citační analýzy Vyhledávání a orientace ve vědeckých informacích z pohledu citační analýzy Mgr. Jakub Szarzec Národní technická knihovna Searching Session 2014 7. 10. 2014 Národní technická knihovna Úvodem Vědecká informace.

Více

NEJVYŠŠÍ SPRÁVNÍ SOUD

NEJVYŠŠÍ SPRÁVNÍ SOUD NEJVYŠŠÍ SPRÁVNÍ SOUD NÁPOVĚDA PRO VYHLEDÁVÁNÍ V DATABÁZI JUDIKATURY SPRÁVNÍCH SOUDŮ OBSAH 1. Popis hledání... 2 1.1 Základní formulář... 2 Náhled na základní formulář... 2 Vyhledávací pole... 2 Oblast

Více