STATUT. Ústeckého parlamentu dětí a mládeže. Ústecký parlament dětí a mládeže (dále jen ÚPDM) se 29. ledna 2015 usnesl na statutu obsahujícím:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STATUT. Ústeckého parlamentu dětí a mládeže. Ústecký parlament dětí a mládeže (dále jen ÚPDM) se 29. ledna 2015 usnesl na statutu obsahujícím:"

Transkript

1 STATUT Ústeckého parlamentu dětí a mládeže Ústecký parlament dětí a mládeže (dále jen ÚPDM) se 29. ledna 2015 usnesl na statutu obsahujícím: 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ ÚPDM, jehož právní subjektivitu zajišťuje Krajská rada dětí a mládeže Ústeckého kraje, sídlí na adrese Velká Hradební 1025/19, Ústí nad Labem. 2 CÍLE ÚPDM a) Vytvářet prostor pro konfrontaci a diskusi názorů dětí a mládeže ve městě Ústí nad Labem a jeho okolí s představiteli státní správy a samosprávy. b) Upozorňovat na problematické skutečnosti ve městě Ústí nad Labem a jeho okolí. c) Vyjadřovat zájmy dětí a mládeže v oblasti vzdělání, sportu a kultury. d) Provádět osvětovou činnost mezi dětmi a mládeží v různých oblastech (např. ochrana životního prostředí, lidská práva, drogová problematika). e) Podporovat myšlenku občanské společnosti a výchovu k občanství. 3 FORMY PRÁCE ÚPDM a) Konfrontace názorů s delegáty ÚPDM a poté se zástupci státní správy. b) Vydávání stanovisek a prohlášení pomocí písemné formy. c) Spolupráce s médii, státní správou a jinými subjekty. d) Pořádání workshopů (zábavných přednášek), her či akcí pro děti a mládež. 4 ČLEN A DELEGÁT ÚPDM a) Člen ÚPDM Členem ÚPDM jsou základní a střední školy a jiná zařízení pracující s dětmi a mládeží se sídlem v okrese Ústí nad Labem a se zastoupením v ÚPDM ve formě delegáta ÚPDM. Status člena ÚPDM není doprovázen žádnými povinnostmi.

2 b) Delegát ÚPDM Delegátem ÚPDM je žák základní nebo střední školy nebo člen jiné organizace pracující s dětmi a mládeží se sídlem v okrese Ústí nad Labem. Tento delegát může být do ÚPDM vyslán žákovským parlamentem dané školy. V případě, že na dané škole neexistuje školní parlament, může tento žák ÚPDM oslovit osobně. Status delegáta mu bude (s přihlédnutím k daným okolnostem) udělen. V případě zájmu dvou žáků ze stejné školy bude upřednostněna žádost žáka navštěvujícího školní parlament na dané škole, nevylučuje se však přijetí obou (nebo více) těchto žáků. 5 FUNKCE DELEGÁTA ÚPDM Delegátem ÚPDM se může stát fyzická osoba, která neukončila studium na SŠ a nedovršila věku 27 let, souhlasí se statutem ÚPDM a dodržuje jej. Delegát vyslaný žákovským parlamentem dané školy zastupuje dětí a mládež daného žákovského parlamentu. Delegát bez členství ve školním parlamentu dané školy (a delegát navštěvující školu bez školního parlamentu) vystupuje jako jednotlivec. Tento rozdíl neurčuje sílu volebního hlasu delegáta ÚPDM. a) Vznik funkce delegáta ÚPDM Funkce delegáta ÚPDM vzniká řádným vyplněním přihlášky DDM Ústí nad Labem, odevzdáním této přihlášky koordinátorovi ÚPDM nebo vedení ÚPDM, podepsáním srozumění se statutem ÚPDM a dodáním vyplněného souhlasu s uveřejňováním fotografií a osobních údajů delegáta ÚPDM podepsaného zákonným zástupcem potenciálního delegáta ÚPDM. O přijetí delegáta hlasují delegáti ÚPDM na nejbližším zasedání delegátů ÚPDM vždy veřejně. b) Zánik funkce delegáta ÚPDM Funkce delegáta ÚPDM zaniká odstoupením nebo vyloučením delegáta ÚPDM nebo zánikem ÚPDM. Odstoupení oznamuje delegát ÚPDM ústně (popřípadě písemně se svým podpisem) koordinátorovi ÚPDM nebo vedení ÚPDM. Vyloučit delegáta ÚPDM smí nadpoloviční většina delegátů ÚPDM přítomných danému zasedání ÚPDM (počet delegátů ÚPDM přítomných danému zasedání ÚPDM musí být vyšší nežli je poloviční stav všech delegátů ÚPDM) na návrh kteréhokoliv delegáta ÚPDM návrh odvolání musí obsahovat důvod. Po předložení návrhu na odvolení delegáta ÚPDM započne diskuse a následné hlasování (vždy veřejné).

3 Důvodem k odvolání delegáta ÚPDM může být neomluvená absence (celkem tři neomluvené absence v řadě nebo 5 omluvených absencí za sebou) nebo hrubé porušení statutu ÚPDM. Výjimkou je dlouhodobé prokázané onemocnění delegáta ÚPDM. c) Povinnosti delegáta ÚPDM Dodržovat statut ÚPDM. Aktivně hájit zájmy ÚPDM a nepodnikat kroky, které by byly v rozporu s cíli ÚPDM. Účastnit se každého zasedání delegátů ÚPDM. Pokud se delegát ÚPDM nemůže zúčastnit zasedání delegátů ÚPDM, omlouvá se předsedovi ÚPDM, nejpozději však v průběhu následujícího zasedání delegátů ÚPDM. Omluva musí obsahovat důvod. Respektovat rozhodnutí vedení ÚPDM a koordinátora ÚPDM. Plnit zadané úkoly. d) Práva delegáta ÚPDM Volit a být volen do vedení ÚPDM a na post zapisovatele ÚPDM. Být s dostatečným předstihem informován o zasedání delegátů ÚPDM. Zveřejňovat své názory v zápisu ze zasedání delegátů ÚPDM. Požadovat po vedení ÚPDM informace související s činností ÚPDM. Nahlédnout do výsledkové listiny voleb vedení ÚPDM a zapisovatele ÚPDM. Možnost odvolat se proti volbám vedení ÚPDM a volbám zapisovatele ÚPDM, ale pouze s pádným argumentem, o jehož pravosti rozhodne koordinátor ÚPDM, o odvolání proti volbám se bude diskutovat a hlasovat (vždy veřejně) na nejbližším zasedání delegátů ÚPDM. O odvolání k volbám vedení ÚPDM a zapisovatele ÚPDM diskutují a hlasují všichni přítomní delegáti ÚPDM. V případě odsouhlasení odvolání k volbám vedení ÚPDM a zapisovatele ÚPDM jsou vyhlášeny předčasné volby daných složek struktury ÚPDM. 6 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Strukturu ÚPDM tvoří koordinátor ÚPDM, vedení ÚPDM, zapisovatel ÚPDM a delegáti ÚPDM. Vedením ÚPDM se rozumí předseda ÚPDM, 1. místopředseda ÚPDM a 2. místopředseda ÚPDM.

4 a) Koordinátor ÚPDM koordinuje ÚPDM, napomáhá k dosažení cílů ÚPDM, organizačně zajišťuje zasedání delegátů ÚPDM, je volen delegáty ÚPDM (viz. 7, bod c), má právo jmenovat prozatímní vedení ÚPDM (viz. 7, bod a, třetí pod bod) je osobou starší 18 let s dřívějšími zkušenostmi s fungováním PDM nebo s dětmi a mládeží, není delegátem ÚPDM, je funkcí bez volebního hlasu, která má povinnost všechna svá rozhodnutí týkající se ÚPDM konzultovat s vedením ÚPDM, může být odvolán nadpoloviční většinou přítomných delegátů ÚPDM na zasedání ÚPDM na návrh a odůvodnění kteréhokoliv delegáta ÚPDM - po předložení návrhu na odvolení koordinátora ÚPDM započne diskuse a následné hlasování (vždy veřejné), má právo odstoupit ze své funkce - v tomto případě oznámí tuto skutečnost písemně se svým podpisem vedení ÚPDM. b) Předseda ÚPDM stojí v čele ÚPDM, prezentuje ÚPDM na veřejnosti spolu s místopředsedy ÚPDM, je volen delegáty ÚPDM (viz. 7, bod a), může být odvolán nadpoloviční většinou přítomných delegátů ÚPDM na zasedání ÚPDM na návrh a odůvodnění kteréhokoliv delegáta ÚPDM - po předložení návrhu na odvolání předsedy ÚPDM započne diskuse a následné hlasování (vždy veřejné), má právo odstoupit ze své funkce - v tomto případě oznámí tuto skutečnost písemně se svým podpisem zbytku vedení ÚPDM a koordinátorovi ÚPDM, přednostně řídí zasedání vedení ÚPDM a zasedání delegátů ÚPDM spolu s místopředsedy ÚPDM, má právo udělit výjimku (zpracovanou do písemné podoby), která upraví znění statutu ÚPDM - tuto výjimku musí odhlasovat nadpoloviční většina delegátů ÚPDM na zasedání delegátů ÚPDM nebo s ní musí souhlasit celé

5 vedení ÚPDM a koordinátor ÚPDM a to jen v akutních případech - o této výjimce bude vedena diskuse na nejbližším zasedání delegátů ÚPDM, která po hlasování (vždy veřejném) může vést ke zrušení této výjimky. c) 1. místopředseda ÚPDM stojí v čele ÚPDM, pokud předseda ÚPDM není přítomen na zasedání delegátů ÚPDM, prezentuje ÚPDM na veřejnosti spolu s předsedou ÚPDM a 2. místopředsedou ÚPDM, je volen delegáty ÚPDM (viz. 7, bod a), může být odvolán nadpoloviční většinou přítomných delegátů ÚPDM na zasedání delegátů ÚPDM na návrh a odůvodnění kteréhokoliv delegáta ÚPDM - po předložení návrhu na odvolání 1. místopředsedy ÚPDM započne diskuse a následné hlasování (vždy veřejné), má právo odstoupit ze své funkce - v tomto případě oznámí tuto skutečnost písemně se svým podpisem zbytku vedení ÚPDM a koordinátorovi ÚPDM, řídí zasedání ÚPDM se svolením předsedy ÚPDM a vědomím 2. místopředsedy ÚPDM. d) 2. místopředseda ÚPDM stojí v čele ÚPDM, pokud předseda ÚPDM ani 1. místopředseda ÚPDM nejsou přítomni na zasedání delegátů ÚPDM, prezentuje ÚPDM na veřejnosti spolu s předsedou ÚPDM a 1. místopředsedou ÚPDM, je volen delegáty ÚPDM (viz. 7, bod a), může být odvolán nadpoloviční většinou přítomných delegátů ÚPDM na zasedání delegátů ÚPDM na návrh a odůvodnění kteréhokoliv delegáta ÚPDM - po předložení návrhu na odvolání 2. místopředsedy ÚPDM započne diskuse a následné hlasování (vždy veřejné), má právo odstoupit ze své funkce - v tomto případě oznámí tuto skutečnost písemně se svým podpisem zbytku vedení ÚPDM a koordinátorovi ÚPDM, řídí zasedání ÚPDM se svolením předsedy ÚPDM a 1. místopředsedy ÚPDM. e) Zapisovatel ÚPDM sepisuje zápis ze zasedání delegátů ÚPDM a akcí ÚPDM,

6 je volen delegáty ÚPDM (viz. 7, bod b), veškeré písemné projevy související s ÚPDM konzultuje s vedením ÚPDM, může být odvolán nadpoloviční většinou přítomných delegátů ÚPDM na zasedání delegátů ÚPDM na návrh a odůvodnění kteréhokoliv delegáta ÚPDM - po předložení návrhu na odvolení zapisovatele ÚPDM započne diskuse a následné hlasování (vždy veřejné), má právo odstoupit ze své funkce - v tomto případě oznámí tuto skutečnost písemně se svým podpisem vedení ÚPDM a koordinátorovi ÚPDM na nejbližším zasedání delegátů ÚPDM, 7 VOLBY Volby v ÚPDM se konají dle statutu ÚPDM. a) Volby vedení ÚPDM Volby vedení ÚPDM se konají na druhém zasedání delegátů ÚPDM v daném školním roce. Pokud dojde k rezignaci nebo odvolání 1 člena vedení ÚPDM, stane se 1. místopředseda ÚPDM (pokud nutno a s jeho souhlasem) předsedou ÚPDM a 2. místopředseda ÚPDM se stane 1. místopředsedou ÚPDM. V následných doplňovacích volbách je pak volen nový 2. místopředseda ÚPDM. Pokud 1. místopředseda ÚPDM nesouhlasí s posunem postů ve vedení ÚPDM v případě odvolání 1 z členů vedení ÚPDM, má 2. místopředseda ÚPDM možnost stát se automaticky předsedou ÚPDM. V případě nesouhlasu obou místopředsedů ÚPDM je v doplňovacích volbách na nejbližším zasedání delegátů ÚPDM zvolen nový předseda ÚPDM. Pokud dojde k rezignaci nebo odvolání 2 členů vedení ÚPDM, je stávající vedení ÚPDM rozpuštěno. Na nejbližším zasedání ÚPDM se uskuteční předčasné volby vedení ÚPDM. Do doby konání tohoto zasedání delegátů ÚPDM připadají veškerá práva a povinnosti vedení ÚPDM koordinátorovi ÚPDM, který má právo jmenovat prozatímní vedení ÚPDM (ve složení pověřený předseda ÚPDM). Mandát prozatímního vedení ÚPDM končí zvolením nového vedení ÚPDM na nadcházejícím zasedání delegátů ÚPDM. Odvolaný nebo rezignující člen vedení ÚPDM nemůže být jmenován členem prozatímního vedení ÚPDM. V případě, že by se této pravomoci koordinátor ÚPDM zřekl a v případě, že při volbách nového vedení ÚPDM nebude zvoleno celé nové vedení ÚPDM, přechází na neurčito vedení ÚPDM na vedení KPDM ÚK, které tím získává veškeré pravomoci vedení ÚPDM.

7 Pokud dojde k předčasným volbám vedení ÚPDM, řídí předčasné volby vedení ÚPDM jeden z rezignujících členů vedení ÚPDM nebo veřejně zvolený delegát ÚPDM. Odvolaný člen vedení ÚPDM nemůže řídit předčasné volby vedení ÚPDM. Volit smí všichni delegáti ÚPDM. Volby vedení ÚPDM probíhají tajnou nebo veřejnou volbou. O způsobu volby se hlasuje vždy veřejně. b) Volby zapisovatele ÚPDM 1. Tajná volba: Je volba, při níž delegáti ÚPDM píší jméno kandidáta, pro kterého hlasují. Zvolená volební komise následně hlasy spočte a vyhlásí vítěze, tedy kandidáta, který obdržel nejvíce hlasů. 2. Veřejná volba: Je volba, při níž delegáti ÚPDM vysloví veřejně jméno kandidáta, pro kterého hlasují. Zvolená volební komise následně sepíše vyslovená jména a vyhlásí vítěze veřejné volby. Volby zapisovatele ÚPDM se konají na každém zasedání delegátů ÚPDM. Pokud dojde k rezignaci nebo odvolání zapisovatele ÚPDM, uskuteční se okamžitě volby nového zapisovatele ÚPDM. Pokud dojde k předčasným volbám zapisovatele ÚPDM, řídí předčasné volby zapisovatele ÚPDM předseda ÚPDM nebo jiný člen vedení ÚPDM. Pokud dojde k remíze v počtu hlasů při volbách zapisovatele ÚPDM, opakují se volby a otevírá se dodatečná diskuse o zvolení daného delegáta ÚPDM. Volit smí všichni delegáti ÚPDM. Volby zapisovatele ÚPDM probíhají tajnou nebo veřejnou volbou. O způsobu volby se hlasuje vždy veřejně. 1. Tajná volba: Je volba, při níž delegáti ÚPDM píší jméno kandidáta, pro kterého hlasují. Zvolená volební komise následně hlasy spočte a vyhlásí vítěze, tedy kandidáta, který obdržel nejvíce hlasů. 2. Veřejná volba: Je volba, při níž delegáti ÚPDM vysloví veřejně jméno kandidáta, pro kterého hlasují. Zvolená volební komise následně sepíše vyslovená jména a vyhlásí vítěze veřejné volby.

8 c) Volby koordinátora ÚPDM Volby koordinátora ÚPDM se konají pouze v případě rezignace či odvolání předešlého koordinátora ÚPDM na nejbližším zasedání delegátů ÚPDM. Výjimkou je volba dalšího koordinátora ÚPDM. Volby koordinátora ÚPDM řídí předseda ÚPDM nebo jiný člen vedení ÚPDM. Pokud dojde k remíze v počtu hlasů při volbách koordinátora ÚPDM, opakují se volby a otevírá se dodatečná diskuse o zvolení daného kandidáta. Volit smí všichni delegáti ÚPDM. Volby koordinátora ÚPDM probíhají tajnou nebo veřejnou volbou. O způsobu volby se hlasuje vždy veřejně. d) Volby volební komise ÚPDM 1. Tajná volba: Je volba, při níž delegáti ÚPDM píší jméno kandidáta, pro kterého hlasují. Zvolená volební komise následně hlasy spočte a vyhlásí vítěze, tedy kandidáta, který obdržel nejvíce hlasů. 2. Veřejná volba: Je volba, při níž delegáti ÚPDM vysloví veřejně jméno kandidáta, pro kterého hlasují. Zvolená volební komise následně sepíše vyslovená jména a vyhlásí vítěze veřejné volby. Volby volební komise se konají na každém zasedání delegátů ÚPDM, které má ve svém programu volby. Volební komise je vždy dvoučlenná. Volit smí všichni delegáti ÚPDM. Zvolením do volební komise se zvolení delegáti ÚPDM zříkají hlasovacího práva. Volby probíhají vždy veřejně. 8 ZASEDÁNÍ ÚPDM Mezi zasedání ÚPDM se zařazuje zasedání delegátů ÚPDM a zasedání vedení ÚPDM. a) Svolání zasedání Zasedání ÚPDM svolává předseda ÚPDM nebo jiný člen vedení ÚPDM uveřejněním data a místa konání zasedání ÚPDM na webových stránkách ÚPDM ( případně na dalších sociálních sítích.

9 b) Příprava zasedání Zasedání ÚPDM připravuje a konzultuje vedení ÚPDM s koordinátorem ÚPDM. Vedení ÚPDM zpravidla připravuje i program zasedání ÚPDM. c) Běh zasedání Běh zasedání ÚPDM zpravidla řídí předsedající (přednostně předseda ÚPDM nebo jiný člen vedení ÚPDM). 1. Zahájení zasedání ÚPDM Předsedající prezentuje program zasedání ÚPDM. Započnou volby zapisovatele ÚPDM (viz. 7, bod b). Jsou sdělovány důležité informace k zasedání ÚPDM. 2. Průběh zasedání Uskuteční se několik prezentací k aktuálním tématům. Uskuteční se několik diskusí ohledně aktuálního tématu. Tyto rozpravy řídí předsedající, který má pravomoc udělit či odebrat slovo kterémukoliv z delegátů ÚPDM. 3. Ukončení zasedání Ukončení zasedání nastává, pokud je přítomna jen podpoloviční většina delegátů ÚPDM nebo pokud byly splněny všechny body programu zasedání ÚPDM. 9 PROGRAM ZASEDÁNÍ ÚPDM a) Body programu zasedání Program zasedání ÚPDM zpravidla obsahuje: různé (aktuální témata zasedání ÚPDM), termín, čas a místo konání zasedání ÚPDM, seznam diskusí a prezentací daného zasedání ÚPDM.

10 10 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ÚPDM a) Body zápisu ze zasedání ÚPDM Zápis ze zasedání ÚPDM zpravidla obsahuje: různé (aktuální témata zasedání ÚPDM) odpovědnost za splnění zadaných úkolů delegáty ÚPDM veškeré workshopy a diskuze, které se uskutečnily na zasedání ÚPDM veškeré projekty, které byly naplánovány na zasedání ÚPDM veškeré úkoly zadané na zasedání ÚPDM vedení ÚPDM výsledky voleb a hlasování uskutečněných v průběhu zasedání ÚPDM 11 HLASOVÁNÍ a) Usnášeníschopnost Zasedání delegátů ÚPDM i zasedání vedení ÚPDM jsou usnášeníschopné, pokud je na zasedání ÚPDM přítomna nadpoloviční většina delegátů ÚPDM. b) Přednesení návrhů O návrzích (změnách návrhů) může rozhodnout pouze nadpoloviční většina přítomných delegátů ÚPDM. c) Pravidla hlasování Pokud byly předneseny pozměňovací návrhy jakéhokoliv materiálu ÚPDM, dá předsedající vždy hlasovat nejprve o přednesených změnách (nebo protinávrzích) a to vždy v pořadí opačném, než byly předneseny. O shodných návrzích se hlasuje pouze jednou. Nehlasuje se o návrhu, který je v protikladu s jiným již přijatým a hlasováním schváleným návrhem (na daném zasedání ÚPDM). d) Schválený a zamítnutý návrh Jestliže předložený návrh nezískal potřebnou většinu hlasů, považuje se za zamítnutý a nelze o něm na probíhajícím zasedání ÚPDM dále diskutovat. Jestliže předložený návrh získal potřebnou většinu hlasů, považuje se za schválený a lze o něm na probíhajícím zasedání ÚPDM dále diskutovat.

11 12 DOTAZY A PODNĚTY Delegáti ÚPDM mají právo vznášet dotazy, připomínky a podněty. Vedení ÚPDM na svém zasedání rozhodne podle obsahu, komu podnět předá nebo koho požádá o spolupráci při jeho řešení. O výsledku vedení ÚPDM informuje předkladatele na příštím zasedání delegátů ÚPDM. 13 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI a) Obecné ustanovení Všechny dokumenty ÚPDM potvrzuje svým podpisem předseda ÚPDM. b) Ověření dokumentů vypracovaných delegáty ÚPDM Zápis ze zasedání ÚPDM nebo jiné materiály vypracované delegáty ÚPDM a určené k publikaci upravuje a dále potvrzuje předseda ÚPDM svým podpisem. c) Uložení dokumentů ÚPDM Dokumenty ÚPDM jsou ukládány u koordinátora ÚPDM. Je povinností všech členů vedení ÚPDM a delegátů ÚPDM získat z vlastní iniciativy kopie těchto dokumentů, chtějí-li s nimi pracovat. Materiály odkazující na status člena struktury ÚPDM představují i souhlas s jejich zněním, všichni členové struktury ÚPDM tak na základě schválení těchto materiálů souhlasí s jejich vlivem na strukturu (práva a povinnosti) v ÚPDM. d) Komunikace s ÚPDM Pro komunikaci s ÚPDM lze využívat ovou adresu usti@kpdmuk.cz. 14 ZMĚNY STATUTU ÚPDM Všechny změny týkající se statutu ÚPDM je nutno konzultovat s vedením ÚPDM nebo s koordinátorem ÚPDM. Všechny změny statutu ÚPDM musí být odhlasovány nadpoloviční většinou všech delegátů ÚPDM přítomných na nejbližším zasedání delegátů ÚPDM. Martin Votroubek předseda ÚPDM Bc. Jaroslav Černý koordinátor ÚPDM

Statut Teplického parlamentu mládeže

Statut Teplického parlamentu mládeže Statut Teplického parlamentu mládeže 1 Název a sídlo Teplický parlament mládeže (dále jen TPM), jehož právní subjektivitu zajišťuje DDM Teplice, sídlí na adrese. 2 Cíle TPM a) Vytvářet prostor pro konfrontaci

Více

Statut Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK)

Statut Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) Statut Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) 1. Základní ustanovení... 2 2. Cíle zastupitelstva... 2 3. Členství... 2 a) Vznik členství... 2 b) Kooptace... 3 c) Doplňující volby... 3 d) Zánik

Více

Stanovy. Studentský parlament SŠ TRIVIS Jihlava

Stanovy. Studentský parlament SŠ TRIVIS Jihlava Stanovy Studentský parlament SŠ TRIVIS Jihlava 1 Preambule My, řádně zvolení zástupci jednotlivých tříd TRIVIS Střední škola veřejnoprávní Jihlava, jsme si vědomi toho, že škola je společenství rovnoprávných,

Více

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK)

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) 1. Základní ustanovení... 2 2. Cíle zastupitelstva... 2 3. Členství... 2 a) Vznik členství... 2 b) Kooptace (odstoupení)... 3 c) Doplňující volby...

Více

KPDM ZK JEDNACÍ ŘÁD 01

KPDM ZK JEDNACÍ ŘÁD 01 KPDM ZK JEDNACÍ ŘÁD 01 JEDNACÍ ŘÁD REVIDOVANÉ ZNĚNÍ ÚČINNÉ K 9. 12. 2011 Krajský parlament dětí a mládeže Zlínského kraje (dále jen KPDM) se dne 29. září 2005 usnesl na tomto jednacím řádu: Článek 1. Úvodní

Více

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK)

Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) Stanovy Zastupitelstva mládeže Olomouckého kraje (ZMOK) 1. Základní ustanovení... 2 2. Cíle zastupitelstva... 2 3. Členství... 2 a) Vznik členství a doplňující volby... 2 b) Zánik členství... 4 c) Práva

Více

Statut Městského zastupitelstva dětí a mládeže v Olomouci Obsah: 1. Základní ustanovení str. 2 2. Cíle MZDM str. 2 3. Formy práce MZDM str. 2 4.

Statut Městského zastupitelstva dětí a mládeže v Olomouci Obsah: 1. Základní ustanovení str. 2 2. Cíle MZDM str. 2 3. Formy práce MZDM str. 2 4. Statut Městského zastupitelstva dětí a mládeže v Olomouci Obsah: 1. Základní ustanovení str. 2 2. Cíle MZDM str. 2 3. Formy práce MZDM str. 2 4. Členství str. 2-3 4.1. Vznik str. 2-3 4.2. Zánik str. 3

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Ústí nad Labem, únor 2018 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY

Více

STATUT ŽÁKOVSKÉ RADY GYMNÁZIA KROMĚŘÍŽ

STATUT ŽÁKOVSKÉ RADY GYMNÁZIA KROMĚŘÍŽ STATUT ŽÁKOVSKÉ RADY GYMNÁZIA KROMĚŘÍŽ Jakub Merc V Kroměříži dne 13.10.2010 STATUT ŽÁKOVSKÉ RADY GYMNÁZIA KROMĚŘÍŽ Tento aktualizovaný Statut Žákovské rady (dále jen ŽR) Gymnázia Kroměříž (dále jen GKM),

Více

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 ČÁST 1 Úvod Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro

Více

O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á K O M O R A

O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á K O M O R A O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á K O M O R A Jednací řád Okresní hospodářské komory Děčín typ základní dokument kód ZD_02 platnost od 30.4.2002 verze 01 název Jednací řád OHK Děčín počet stran 4 výtisk

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel DDM Chrudim Sídlo: Palackého 418, 537 01, Chrudim Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 31. KVĚTNA 2017

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 31. KVĚTNA 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 31. KVĚTNA 2017 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Právní postavení

Více

Krajský parlament dětí a mládeže Plzeňského kraje STATUT

Krajský parlament dětí a mládeže Plzeňského kraje STATUT Krajský parlament dětí a mládeže Plzeňského kraje STATUT Současní vykonavatelé funkcí v KPDM 1. Předsednictvo 1.1. Předseda: Amáta Vohradská 1.2. Místopředseda: Jakub Štěpánek 1.3. Tereza Janičinová 1.4.

Více

Jednací řád Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Úvodní ustanovení Základní ustanovení

Jednací řád Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Úvodní ustanovení Základní ustanovení Jednací řád Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity (Ve znění účinném od 1. 9. 2017) Část první Úvodní ustanovení Článek 1 Základní ustanovení (1) Jednací řád Akademického senátu Lékařské

Více

Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice

Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice STANOVY Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice Čl. I. Základní ustanovení spolku 1. Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice 2. Sídlem a doručovací adresou je: Hradecká 390, Nová Bystřice,

Více

Hlasovací a jednací řád

Hlasovací a jednací řád Hlasovací a jednací řád I Základní ustanovení článek 1 Jednací a volební řád Společenství vlastníků jednotek Puškinova č.o/č.p 523/45, 524/47 a 525/49 Vyškov ( dále jen SVJ) upravuje postup orgánů družstva

Více

Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze

Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze Článek 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ (1) Jednací řád Akademického senátu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické

Více

Volební a jednací řád akademického senátu fakulty. Část II. Základní ustanovení. Volební řád

Volební a jednací řád akademického senátu fakulty. Část II. Základní ustanovení. Volební řád Vnitřní předpis fakulty Technická univerzita v Liberci Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Volební a jednací řád akademického senátu fakulty Část I. Základní ustanovení Článek 1 Úvodní

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Záhlaví Schválení AS FSI: 27. 4. 2017 Schválení AS VUT: 30. 5. 2017 Platnost: Účinnost: Odpovědnost: Závaznost:

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2017

Více

Obec Habřina. Jednací řád zastupitelstva obce Habřina

Obec Habřina. Jednací řád zastupitelstva obce Habřina Obec Habřina Jednací řád zastupitelstva obce Habřina Zastupitelstvo obce Habřina se usneslo podle ust. 96 zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

Jednací řád Zastupitelstva obce Lipová pro volební období

Jednací řád Zastupitelstva obce Lipová pro volební období Jednací řád Zastupitelstva obce Lipová pro volební období 2018-2022 Zastupitelstvo obce Lipová (dále jen zastupitelstvo) se dne 2. 11. 2018 usneslo podle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

IČO: , KOŠÍKY JEDNACÍ ŘÁD. orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s.

IČO: , KOŠÍKY JEDNACÍ ŘÁD. orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. JEDNACÍ ŘÁD orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Místní akční skupina Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. se řídí obecně závaznými právními předpisy,

Více

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno

Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Vnitřní předpisy Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity Brno VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Akademický senát Farmaceutické

Více

Stanovy Unie studentu Vysoke s koly ekonomicke v Praze, z.s.

Stanovy Unie studentu Vysoke s koly ekonomicke v Praze, z.s. Stanovy Unie studentu Vysoke s koly ekonomicke v Praze, z.s. Článek 1 Název a sídlo 1. Název: Unie studentů Vysoké školy ekonomické v Praze, z.s. (dále jen Unie ) 2. Sídlo: náměstí Winstona Churchilla

Více

Stanovy klubu Sincoolka

Stanovy klubu Sincoolka Stanovy klubu Sincoolka Čl. 1. Úvodní ustanovení (a) Plný název klubu je Sincoolka, oficiální zkratka je SIN. (b) Klub Sincoolka (dále jen SIN ) je kolejním klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU ).

Více

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu

Více

JEDNACÍ ŘÁD Rady Ústavu pro studium totalitních režimů

JEDNACÍ ŘÁD Rady Ústavu pro studium totalitních režimů JEDNACÍ ŘÁD Rady Ústavu pro studium totalitních režimů Siwiecova 2 130 00 Praha 3 IČ: 75112779 Ústav pro studium totalitních režimů Č. j. USTR 465/2015 JEDNACÍ ŘÁD Rady Ústavu pro studium totalitních režimů

Více

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. JEDNACÍ ŘÁD místní akční skupiny (MAS) Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. Preambule Jednací řád MAS upravuje přípravu a svolání jednání Valné hromady spolku, Rady spolku a Kontrolního a monitorovacího

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PLATNÉ KE DNI

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PLATNÉ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI MŠ BLATENSKÁ 2145, PRAHA 4 dle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) ÚPLNÉ ZNĚNÍ PLATNÉ KE DNI 17.9.2015 Čl. I Název a sídlo spolku, založení a registrace

Více

Obec Nevřeň Jednací řád zastupitelstva obce Nevřeň

Obec Nevřeň Jednací řád zastupitelstva obce Nevřeň Jednací řád zastupitelstva obce Nevřeň Zastupitelstvo obce se usneslo vydat dne 8.1.2013 podle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích ), tento svůj jednací

Více

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení

Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích. Čl. 1. Úvodní ustanovení Jednací a volební řád zemědělského družstva se sídlem v Kojčicích Čl. 1 Úvodní ustanovení Jednací a volební řád je jedním ze základních družstevních předpisů, který v souladu se stanovami družstva podrobněji

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ VOLBY

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ VOLBY VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ Akademický senát Fakulty architektury VUT v Brně se dne 9. 6. 2005 podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č.111/1998

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s.

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s. Stanovy Článek I Název a sídlo spolku (1) (dále jen spolek ) má své sídlo v Hradci Králové, na adrese Tylovo nábřeží 682, 500 02 Hradec Králové. Článek II Účel spolku (1) Účelem spolku je sdružování aktivních

Více

JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S.

JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. JEDNACÍ ÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. Čl.1. Úvodní ustanovení Jednací řád Valné hromady MAS Lanškrounsko, z.s. upravuje zejména přípravu, svolání a průběh jednání, usnášení a

Více

J E D N A C Í Ř Á D AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

J E D N A C Í Ř Á D AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů, dne. Jednací řád Akademického

Více

JEDNACÍ ŘÁD. Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3

JEDNACÍ ŘÁD. Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3 JI28 ÚMO Plzeň 3 Vydání č.: 02 Počet stran: 7 Počet příloh: 1 Účinnost od: 1.12.2011 JEDNACÍ ŘÁD Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3 Zpracovatel Garant Schvalovatel Jméno, funkce Datum Podpis Ing.

Více

Zastupitelstva města Stříbra

Zastupitelstva města Stříbra J e d n a c í ř á d Zastupitelstva města Stříbra Zastupitelstvo města Stříbra vydává v souladu s ustanovením 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších právních úprav, tento jednací řád.

Více

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Vymezení některých pojmů. Článek 3 Orgány AS FIS. Článek 4 Ustavující zasedání AS FIS

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Vymezení některých pojmů. Článek 3 Orgány AS FIS. Článek 4 Ustavující zasedání AS FIS J E D N A C Í Ř Á D A K A D E M I C K É H O S E N Á T U F A K U L T Y I N F O R M A T I K Y A S T A T I S T I K Y V Y S O K É Š K O L Y E K O N O M I C K É V P R A Z E Článek 1 Všeobecná ustanovení (1)

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FLD Akademický senát Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE FAKULTY DOPRAVNÍ Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil dne 28. června 2017 vnitřní předpis Českého vysokého učení technického v Praze doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. předseda Akademického senátu

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada ČJF na základě ust. 10.2.3 Stanov ČJF schvaluje tento Jednací a volební řád Konference ČJF, který upravuje přípravu, obsah jednání,

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 19. 9. 2017 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Právní postavení Akademického

Více

HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD

HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD SVJ, Otrokovice HLASOVACÍ A JEDNACÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. I Hlasovací a jednací řád Společenství vlastníků jednotek, Otrokovice (dále jen SVJ) upravuje postup orgánů SVJ při jejich volení,

Více

Stanovy spolku. Znění stanov č. 2/2015. Přijato I. valnou hromadou konanou 12.7.2015 v Brně.

Stanovy spolku. Znění stanov č. 2/2015. Přijato I. valnou hromadou konanou 12.7.2015 v Brně. Stanovy spolku Znění stanov č. 2/2015 Přijato I. valnou hromadou konanou 12.7.2015 v Brně. Hlava I: Základní údaje spolku Čl. 1 Název spolku Název spolku je Nugis Finem, z.s.. Tento název bude používán

Více

Jednací řád zastupitelstva obce Rostěnice-Zvonovice

Jednací řád zastupitelstva obce Rostěnice-Zvonovice Jednací řád zastupitelstva obce Rostěnice-Zvonovice Zastupitelstvo obce Rostěnice-Zvonovice se na svém zasedání konaném dne 22.12.2010 usneslo v souladu s ustanovením 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů ZŠ Merklín u Přeštic Sídlo: Školní 249, 334 52 Merklín Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů ZŠ Merklín (dále jen Spolek

Více

Jednací řád zastupitelstva obce Přezletice

Jednací řád zastupitelstva obce Přezletice Jednací řád zastupitelstva obce Přezletice Zastupitelstvo obce Přezletice (dále jen zastupitelstvo obce) se usneslo podle ustanovení 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění na tomto jednacím

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně schválil podle

Více

JEDNACÍ ŘÁD Rady Městské části Praha - Ďáblice

JEDNACÍ ŘÁD Rady Městské části Praha - Ďáblice Městská část Praha - Ďáblice Dne 6. 10. 2015 Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 1651/2015-MCPD/TAJ JEDNACÍ ŘÁD Rady Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní ustanovení 2) Příprava zasedání Rady

Více

J E D N A C Í Ř Á D zastupitelstva obce Maršov u Úpice. ===================================================================

J E D N A C Í Ř Á D zastupitelstva obce Maršov u Úpice. =================================================================== J E D N A C Í Ř Á D zastupitelstva obce Maršov u Úpice. =================================================================== Zastupitelstvo obce Maršov u Úpice ( dále jen zastupitelstvo ) se usneslo podle

Více

Jednací řád Členské schůze ČADG

Jednací řád Členské schůze ČADG Jednací řád Členské schůze ČADG Obsah Článek 1: Úvodní ustanovení Článek 2: Příprava zasedání ČS Článek 3: Jednání ČS Článek 4: Hlasování ČS Článek 5: Volby orgánů spolku Článek 6: Zápis ČS Článek 7: Závěrečné

Více

STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku 1 HARANT - Hry a rozmanité aktivity nadšených táborníků, z. s., stanovy STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Název a sídlo Název: HARANT - Hry a rozmanité aktivity nadšených táborníků, z. s. Sídlo: U

Více

Jednací řád obce Roseč. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Pravomoci zastupitelstva obce

Jednací řád obce Roseč. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Pravomoci zastupitelstva obce Jednací řád obce Roseč Zastupitelstvo obce Roseč (dále jen zastupitelstvo obce) vydává dle 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, jednací řád zastupitelstva obce Roseč. Čl.

Více

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive Stanovy klubu efdrive Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název klubu je efdrive. 2. Zkrácený název klubu je EFD. 3. efdrive je zájmovým klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU). 4. Nedílnou součástí stanov efdrive

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0910/17-R z jednání č. 71 ze dne 10.10.2017 1 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Verze pro předložení AS PF UK dne 6. dubna 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a

Více

Stanovy klubu Pod-O-Lee

Stanovy klubu Pod-O-Lee Pod-O-Lee Čl. 1 Úvodní ustanovení I. Název klubu je Pod-O-Lee, jeho zkratka je POD. Klub Pod-O-Lee (dále jen POD ) je kolejním klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU ). Nedílnou součástí stanov POD jsou

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. I. Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Omská, z. s. 2. Sídlo spolku: Gymnázium, Omská 1300, 100 00 Praha 10. 3. Spolek je

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Verze schválená AS PF UK dne 25. května 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33

Více

STANOVY SPOLKU. Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ).

STANOVY SPOLKU. Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ). STANOVY SPOLKU Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ). 2. Sídlo Spolku: Černošická 168, 155

Více

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Kontrolní výbor Zastupitelstva města Chropyně Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Zpracovatel: Odbor vnitřních věcí MěÚ Chropyně, tajemnice Kontrolního výboru ZM Chropyně Schváleno:

Více

S T A N O V Y. spolku Sojka - spolek mladých" sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

S T A N O V Y. spolku Sojka - spolek mladých sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění S T A N O V Y spolku Sojka - spolek mladých" sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Článek 1 Úvodní ustanovení Na základě této listiny se zřizuje spolek.

Více

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S.

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY LANŠKROUNSKO Z.S. Čl.1. Úvodní ustanovení Jednací řád Valné hromady MAS Lanškrounsko, z.s. upravuje zejména přípravu, svolání a průběh jednání, usnášení a

Více

Jednací řád Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Jednací řád Akademického senátu Fakulty technologie ochrany prostředí Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

Město Jevišovice. Jednací řád zastupitelstva města Jevišovice

Město Jevišovice. Jednací řád zastupitelstva města Jevišovice Město Jevišovice Jednací řád zastupitelstva města Jevišovice Zastupitelstvo města Jevišovice se usneslo podle ust. 96 zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

STANOVY SPOLKU VÝLUKA

STANOVY SPOLKU VÝLUKA STANOVY SPOLKU VÝLUKA www.vyluka.org / info@vyluka.org Obsah Obsah...2 Preambule...3 Článek I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku...4 Článek II. Cíle, náplň a formy činnosti...5 Článek III. Členství

Více

Stanovy klubu Sincoolka

Stanovy klubu Sincoolka Stanovy klubu Sincoolka Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Plný název klubu je Sincoolka, oficiální zkratka je SIN. 2. Klub Sincoolka (dále jen SIN ) je kolejním klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU ). 3.

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek Kuskoles

STANOVY SPOLKU. Spolek Kuskoles STANOVY SPOLKU Spolek Kuskoles Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Kuskoles (dále jen spolek ) je dobrovolným spolkem fyzických a právnických osob ve smyslu ustanovení 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s STANOVY SPOLKU Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s Čl. I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ U n i v e r zita o brany v B r n ě F a kulta vojenského zdravotnictví Třebešská 1575, Hradec Králové, PSČ 500 01, datová schránka hkraife JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

JEDNACÍ ŘÁD. Zastupitelstva městské části Praha - Slivenec

JEDNACÍ ŘÁD. Zastupitelstva městské části Praha - Slivenec JEDNACÍ ŘÁD Zastupitelstva městské části Praha - Slivenec Zastupitelstvo městské části Praha - Slivenec (dále jen "zastupitelstvo") svým usnesením č. 104/9/2011 ze dne 2. 11. 2011 a usnesením č. 124/10/2011

Více

STANOVY. Článek 1 Základní údaje

STANOVY. Článek 1 Základní údaje STANOVY Článek 1 Základní údaje Název sdružení: Asociace ředitelů gymnázií České republiky, z. s. Zkrácené označení: AŘG ČR Sídlo: Gymnázium Nad Štolou, Nad Štolou 1, 170 00 Praha 7 Článek 2 Poslání a

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

JEDNACÍ ŘÁD výborů Zastupitelstva města Tišnova

JEDNACÍ ŘÁD výborů Zastupitelstva města Tišnova JEDNACÍ ŘÁD výborů Zastupitelstva města Tišnova Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Zastupitelstvo města Tišnov (dále také zastupitelstvo ), v souladu s ustanovením 117 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Jednací řád zastupitelstva obce Lhota-Vlasenice

Jednací řád zastupitelstva obce Lhota-Vlasenice Obec Lhota-Vlasenice Vlasenice 18 IČ 00584088 Jednací řád zastupitelstva obce Lhota-Vlasenice Zastupitelstvo obce Lhota-Vlasenice se usneslo v souladu s ustanovením 96 zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

J E D N A C Í Ř Á D zastupitelstva obce Žitenice

J E D N A C Í Ř Á D zastupitelstva obce Žitenice J E D N A C Í Ř Á D zastupitelstva obce Žitenice Zastupitelstvo obce Žitenice se podle 96 zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, usneslo na tomto svém jednacím

Více

Společnost pro dějiny Němců v Čechách

Společnost pro dějiny Němců v Čechách Sídlo Společnosti pro dějiny Němců v Čechách: Muzeum města Ústí nad Labem Masarykova 1000/3 Ústí nad Labem 400 01 Kontakt: tel.: +420 475 210 937 +420 475 201 116 fax: +420 475 211 260 www.muzeumusti.cz

Více

VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk

VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Šumperk (dále jen družstvo ) na svém jednání konaném dne 21.4.2016 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b)

Více

Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice

Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice Zastupitelstvo města se usneslo dne 5. 11. 2014 v souladu s ustanovením 96, zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), (dále jen zákon o obcích ) na

Více

STANOVY SPOLKU. DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Název, forma a sídlo

STANOVY SPOLKU. DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Název, forma a sídlo STANOVY SPOLKU DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Dětský lesní klub Letokruh z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD Lesnicko-dřevařské komory ČR Článek 1 Obecná ustanovení Jednací a volební řád stanovuje práva členů LDK ČR uplatňovaná na valné hromadě, předsednictvu a dozorčí radě, způsob jednání

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU Název, sídlo a IČO Úvodní ustanovení 1 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia F. M. Pelcla Rychnov nad Kněžnou (dále jen

Více

Jednací řád Okresní hospodářské komory Šumperk. Část první Základní ustanovení

Jednací řád Okresní hospodářské komory Šumperk. Část první Základní ustanovení Jednací řád Okresní hospodářské komory Šumperk Část první Základní ustanovení 1 1. Okresní hospodářská komora Šumperk (dále jen Komora) je jedním ze základních strukturálních a organizačních článků Hospodářské

Více

JEDNACÍ ŘÁD zastupitelstva Obce Otaslavice

JEDNACÍ ŘÁD zastupitelstva Obce Otaslavice JEDNACÍ ŘÁD zastupitelstva Obce Otaslavice Zastupitelstvo Obce Otaslavice vydává v souladu s 96, zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení) jednací řád zastupitelstva Obce Otaslavice 1. Úvodní ustanovení

Více

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel Stanovy zapsaného spolku KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel V Lipníku nad Bečvou dne 22. prosince 2016 I. Úvodní ustanovení 1. Klub rodičů a přátel Sluníčka, dále jen ve zkratce KRPS, z.s., je nezávislým

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AKADEMIE VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE ZE DNE 19. ČERVENCE 2017 Článek 2 Ustavující zasedání a volba předsedy a místopředsedy 1. Po každých volbách do senátu se do jednoho měsíce

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Patristická společnost České republiky (dále jen sdružení ) Sídlo: Univerzitní 22, CZ 771 11 Olomouc Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné

Více

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s.

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. Článek 1. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Keplera, z.s. (dále jen Spolek

Více

JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA MĚSTA NEJDKU

JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA MĚSTA NEJDKU JEDNACÍ ŘÁD ZASTUPITELSTVA MĚSTA NEJDKU Zastupitelstvo obce se podle 96 zákona číslo 128/2000 Sb. O obcích, v platném znění, se usneslo na tomto jednacím řádu: Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád zastupitelstva

Více