Snadná, levná a flexibilní automatizace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Snadná, levná a flexibilní automatizace"

Transkript

1 Snadná, levná a flexibilní automatizace

2 Chopte se automatizace budoucnosti PRŮMĚRNÁ 195 Naše flexibilní a snadno ovladatelné roboty lze velmi jednoduše nainstalovat do stávajících závodů. Proto jsou celkové náklady na nasazení mimořádně nízké. Společnost Universal Robots přepracovala koncept průmyslových robotů. Naši moderní a flexibilní průmysloví roboti otevírají zcela nové možnosti optimalizace výroby i ve vaší společnost. Až doposud mnoho společností zavrhovalo myšlenku automatizace většího počtu úkolů a procesů, protože tradiční roboti jsou příliš velcí, drazí a hluční nebo je jejich použití neflexibilní. Společnost Universal Robots tyto bariéry prolomila. Naši roboti jsou velmi kompaktní a lze je používat, aniž by bylo třeba je odstínit. Každý závod s opakujícími se procesy z nich může profitovat. Roboti mají nízkou váhu bez zátěže a lze je v rámci výroby jednoduše přemísťovat. Programování je skutečně intuitivní: Nastavte rameno robota ručně a ukažte mu pohyb, který má provést. Robot si pak pohyby zapamatuje. Robota lze ovládat prostřednictvím praktické dotykové obrazovky s grafickým uživatelským rozhraním. Na obrazovce můžete volit z široké řady užitečných funkcí. Pokročilá a efektivní technologie Universal Robots je zcela jedinečná v celosvětovém měřítku. Celkové náklady na nasazení jsou mimořádně nízké. Pokud zakoupíte robota s upraveným nástrojem, může být připraven k použití během několik málo hodin od doručení. Objevte nové možnosti, které se před vámi otevírají, a získejte před ostatními náskok. Nová generace průmyslových robotů Produkty Universal Robots automatizují výrobní procesy v různých oborech. Malí a flexibilní roboti od společnosti Universal Robots rychle získali pevnou pozici v celosvětovém měřítku. Malé, středně velké i velké společnosti objevily výhody používání těchto moderních robotů, které se mohou v průběhu výroby jednoduše přemísťovat. Myšlenka zcela nové generace průmyslových robotů vznikla v roce 2003: Dánští výzkumníci robotů zjistili, že trh s roboty byl charakterizován těžkými, drahými a složitými roboty, vyráběnými konstruktéry pro konstruktéry. Z toho důvodu se v roce 2005 rozhodli, že založí společnost Universal Robots, která bude vyrábět robotovou technologii (neboli robotiku) dostupnou pro všechny společnosti. V roce 2008 společnost nabídla plně vyvinuté roboty s jednoduchým ovládáním. Od té doby se roboti společnosti Universal Robots stali z mnoha důvodů velkou inspirací v oboru, zejména kvůli nízkým nákladům za jejich nasazení a rychlé návratnosti počáteční investice.

3 Optimalizace pracovního prostředí Případová studie l Scandinavian Tobacco Group Roboti balení zefektivňují Společnost Scandinavian Tobacco Group neustále optimalizuje výrobu dýmkového tabáku, aby zajistila dobré pracovní prostředí a konkurenceschopnou produkci. Tabákový gigant si nedávno vybrat robota od společnosti Universal Robots pro úkol, jaký nezvládne žádný jiný robot na trhu. Největší závod na dýmkový tabák na světě využívá technologii od společnosti Universal Robots, aby svým zaměstnancům ulevil od vyčerpávajících opakovaných pohybů. Robot převezme manipulaci s víčky plechovek tabáku v momentě, kdy je tabák zabalen. Robot nám umožnil uvolnit 1 nebo 2 zaměstnance, kteří dříve úkony prováděli ručně. Ti mohou nyní pracovat na jiných úkolech, což znamená, že nemusíme utrácet tak vysoké částky za brigádníky, vysvětluje Henning Kristensen, manažer oddělení ve společnosti Scandinavian Tobacco Group. Neměli jsme prostor, abychom robota v závodě jakkoli odstínili. Nakonec jsme si vybrali společnost Universal Robots, protože její roboti jsou jedinými roboty schválenými pro provoz bez odstínění. To nám značně zjednodušilo situaci a také snížilo náklady, doplňuje Henning Kristensen. Závod se nachází ve městě Assens v Dánsku. Musíme zajistit, aby naši majitelé i nadále věřili tomu, že produkce dýmkového tabáku u nás se vyplatí. Proto se neustále snažíme naše procesy optimalizovat, tvrdí Henning Kristensen. Je dobré být soběstačný Co se týče společnosti Scandinavian Tobacco Group, pro závod je nezbytné, aby měl k dispozici prostředky pro správu vlastních strojů. Většina lidí jistě zná situaci, kdy se něco porouchá právě ve chvíli, kdy si programátor vzal den volna. Proto chceme know-how uchovávat přímo v budově, abychom mohli zajistit vysokou dobu provozuschopnosti a nemuseli přitom platit drahé externí poradce. Jeden z našich vlastních techniků sám naprogramoval robota Universal Robots a uchopovací nástroje byly také navrženy našimi techniky, říká Henning Kristensen. O společnosti Scandinavian Tobacco Group: Scandinavian Tobacco Group prodává své produkty ve více než 100 zemích a je největším výrobcem dýmkového tabáku a druhým největším výrobcem doutníků na světě. V celosvětovém měřítku má společnost divize ve více než 15 zemích a čítá přibližně celkem zaměstnanců. Výroba započala v roce 1750, kdy byl v Dánsku otevřen první závod společnosti. 330 Robot byl pro tabákový závod rozumnou investicí, protože umožňuje uvolnění zaměstnanců pro jiné úkoly. S narůstající úrovní automatizace ve výrobě se společnost Scandinavian Tobacco Group ujistila, že výrobní cenu lze udržet i navzdory růstu běžných platů. Celý proces balení pytlíků tabáku do plechovek dříve probíhal manuálně. Nyní se o části procesu, které by byly pro pracovníky náročné, postarají roboti a další zařízení. Když byl robot společnosti Universal Robots zaměstnán ve společnosti Scandinavian Tobacco Group jako neúnavně pracující kolega, byl zaměstnanci přijat velmi kladně.

4 Případová studie l Oticon Minimalizace výrobních nákladů Robot manipuluje s mikroskopickými částmi Moderní naslouchátka jsou stále menší, takže si jich v uchu člověka sotva všimnete. To klade velké nároky na přesnost výroby. Výrobce high-tech naslouchátek Oticon nyní využívá roboty společnosti Universal Robots k manipulaci se součástmi, které měří pouze jeden milimetr. Společnost Oticon využívá robotovou technologii již deset let, ale inovativní trend směřující k téměř neviditelným naslouchátkům znamená, že je nutné vyrábět a skládat velmi malé součásti. Součásti moderních naslouchátek jsou často dlouhé pouhý jeden milimetr, potřebujeme tedy řešení, které zvládne z formy vytáhnout velmi malé části. Je nemožné to udělat ručně, říká Arne Oddershede, který řídí jednotku údržby v jednom ze závodů společnosti Oticon. Velcí dvou a tříosoví roboti, které společnost Oticon používala v minulosti, již nebylo možné k úkonu použít. Pohyby pouze směrem dovnitř a ven a nahoru a dolů nestačí. Pokud jsou například malé součásti ve formě, je třeba ji naklonit, říká Lars Gasberg, manažer prodeje ve společnosti Armiga, specialistovi na integraci systémů, která distribuuje produkty Universal Robots. Zaměstnanci jsou s robotem spokojeni, protože nemusí shánět technika, když potřebují robota nastavit pro nový úkol. Arne Oddershede O společnosti Oticon: Společnost Oticon má zaměstnanců na celém světě a distribuuje produkty do více než 130 zemí. Společnost je jedním ze tří největších výrobců naslouchátek na světě. 60 Společnost Oticon je s novým robotickým řešením od společnosti Universal Robots tak spokojena, že je nyní používá ve výrobních závodech společnosti v Dánsku a Polsku. Robot je pevně upevněn ke vstřikovacímu lisovacímu stroji a může se pohybovat nad formou a vytahovat plastové součásti. To vše zvládá pomocí speciálně navrženého vakuového systému, díky kterému nepoškodí jemné součásti. Větší rozsah, menší výrobní série Další výzvou, které společnost Oticon čelí, je potřeba nabízet stále větší množství variant a modelů, ale v menších výrobních sériích, které mají být přirozeně vyrobeny co nejhospodárněji. Přešli jsme na roboty společnosti Universal Robots, protože jsme chtěli flexibilnější řešení, které se však finančně vyplatí také pro menší výrobní série. Je důležité, že robot je snadno dostupný a logicky navržený. Taktéž jeho přeprogramování je velmi jednoduché. Pro práci s tradičními roboty jsou nezbytní odborníci. V tomto případě jsou však schopni robotovi předvést vzor pohybu doslova všichni naši technici, dodává Arne Oddershede. Společnost Oticon robota používá také pro další úkoly ve slévárně, ve kterých byl sací nástroj nahrazen pneumatickým uchopovacím nástrojem používaným k manipulaci se složitějšími odlitky. Robot pracuje v cyklech 4 7 sekund. Instalace robota pro nový úkol ve slévárně společnosti Oticon, kde manipuluje s velmi malými součástmi, jako jsou voskové filtry o délce maximálně jeden milimetr.

5 Případová studie l Thiele Využití výrobní kapacity naplno Robot rozšiřuje kapacitu výroby Každou noc robot od společnosti Universal Robots pilně pracuje, zcela sám, bez obsluhy, vedle frézovacího centra ve společnosti Thiele. Tímto způsobem nyní společnost Thiele vyrábí mnohem více malých řad bez nutnosti navýšení personálu nebo strojů. Celosvětová finanční krize staví před společnost Thiele a většinu malých a středně velkých podniků několik překážek. Aby bylo možné zvýšit produktivitu, hledala společnost nové oblasti podnikání, a proto nyní investuje do frézování malých sérií. Ekonomická situace však nedovolila společnosti Thiele zaměstnat více zaměstnanců ani nakoupit nové stroje. Jako nejlepší řešení se jevila automatizace: po skončení denní směny manuální výroby je vedle frézovacího centra umístěn robot, který bez obsluhy v noci vyrábí malé série. Zaměstnanci jsou tak uchráněni před monotónní prací a mohou místo toho vykonávat mnohem náročnější úkoly. Bez nutnosti ochranného štítu Robot provádí také kontrolu kvality pomocí systému pro zpracování obrazu vyvinutého distributorem Faude a integrovaného do řešení Universal Robots. Společnost Thiele nemusela provádět žádné změny, aby mohla do svého provozu řešení automatizace nasadit: průmyslový robot společnosti Universal Robots je certifikován, aby mohl pracovat vedle lidí bez dalších ochranných prvků. Robotické řešení bylo vyvinuto a integrováno za pouhé čtyři týdny. Od té doby systém běžel bez problémů. Nový pohled na průmyslové roboty Společnost Universal Robots řeší také obvyklé dilema pro menší společnosti. Robot otevírá dvířka, vkládá do nich suroviny, utahuje svěrák stroje, po frézování jej vyjme a odloží na stranu. Malý řemeslný podnik si nemůže prostě koupit robota se standardními nástroji. Potřebuje individuální řešení vhodné pro prostředí společnosti a speciální pracovní prostředí. Až donedávna byla cena robotických systémů pro takový podnik příliš vysoká, ačkoli lehký robot společnosti Universal Robots za třetinu ceny podobných řešení nabídl menším společnostem zcela nový pohled na průmyslové roboty, objasňuje Dieter Faude z distributorské společnosti Faude. O společnosti Thiele: Thiele je klasický výrobce malých nástrojů, Robot zajišťuje také kontrolu kvality pomocí systému pro zpracování obrazu, který vyvinula společnost Faude a integrovala jej do řešení společnosti Universal Robots. který rozvíjí jednotlivá řešení pro navrhování nástrojů pro zpracování, testování, měření a testování prosakování a vyrábí součásti v centrech CNC stroj. Společnost má asi 10 zaměstnanců a primárním artiklem výroby jsou jednotlivé součásti a malé výrobní série pro průmysl. Její zákazníci jsou především společnosti v rámci automobilového průmyslu, aeronautiky a vesmírné technologie a výroby plastů. 300 Pokud robot pracuje večer a v noci, zaplatí se za pouhých 210 dní.

6 Technické údaje Neneseme žádnou odpovědnost za jakékoli tiskové chyby nebo technické změny. 6osové robotické rameno s akčním rádiem 850 mm Hmotnost 18 kg Užitečné zatížení 5 kg Dosah: 850 mm Rozsah kloubů: +/- 360 u všech kloubů Rychlost: Kloub: Max. 180 /s Nástroj: Přibl. 1 m/s Opakovatelnost: +/- 0,1 mm Stopa: Ø149 mm Stupeň volnosti: 6 otočných kloubů Velikost řídicí jednotky (ŠxVxH): 462 mm x 423 mm x 268 mm Porty V/V: 10 digitálních vstupů, 10 digitálních výstupů, 4 analogové vstupy, 2 analogové výstupy Zdroj napájení V/V: 24 V, ma v řídicí jednotce; 12 V/24 V, 600 ma v nástroji Komunikace: TCP/IP Ethernet Modbus TCP Programování: Polyskopické grafické uživatelské rozhraní na 12palcové dotykové obrazovce bez montáže Hluk: Poměrně tichý Klasifikace IP: IP54 Příkon: Přibl. 200 W při použití běžného programu Provoz ve spolupráci: Testován v souladu s částmi a normy EN ISO :2006 Materiály: Hliník, nerezová ocel, plast ABS Teplota: Robot může pracovat při teplotách od 0 do 50 C. Zdroj napájení: V stř., Hz 6 m kabel mezi robotem a řídicí jednotkou 6 m kabel mezi dotykovou obrazovkou a řídicí jednotkou Bezpečná spolupráce Naši roboti splňují evropskou normu bezpečnostních požadavků na průmyslové roboty ISO Roboti mají integrované bezpečnostní funkce, což znamená, že ve většině případů je lze nainstalovat do výroby bez jakéhokoli stínění. To pochopitelně závisí na instalaci a uchopovacích nástrojích, a společnost tedy musí vždy provádět hodnocení rizika celého použití. Video o robotovi Nainstalujte si skenerovou aplikaci do vašeho smartphonu, například ze stránky Poté můžete pomocí fotoaparátu telefonu naskenovat čárové kódy. Kódy se propojí s videem k produktu a sbírkou videoklipů od společností, které produkty společnosti Universal Robots používají. Produkty od společnosti Universal Robots byly navrženy a vyvinuty tak, aby je bylo možné použít v jakékoli formě průmyslu pro automatizaci všech typů úkolů a procesů.

7 CZ Universal Robots ApS Svendborgvej 102 DK-5260 Odense S Denmark sales@universal-robots.com Celosvětová distribuce Na webu si vyhledejte distributora ve vašem okolí.

Robotizace jak má být: Jednoduchá Flexibilní Dostupná

Robotizace jak má být: Jednoduchá Flexibilní Dostupná Robotizace jak má být: Jednoduchá Flexibilní Dostupná TECHNICKÉ SPECIFIKACE: www.universal-robots.com/cs Výrobkyr 195 DNÍ PRŮMĚRNÁ DOBA NÁVRATNOSTI Robotizace je konečně dostupná i pro vás Společnost Universal

Více

On-line datový list FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list FLOWSIC200 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC200 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a

Více

FAST picker TP80. Čtyřosý průmyslový robot picker

FAST picker TP80. Čtyřosý průmyslový robot picker Čtyřosý průmyslový robot picker Jedinečná řada čtyřosých a šestiosých robotů pro všechny aplikace Kdykoliv potřebují výrobní podniky ve své výrobě navýšit rychlost, opakovatelnost a spolehlivost, představují

Více

On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC200 Na vyžádání Tento produkt nespadá podle článku 2 (4) do oblasti

Více

Technologie, která vás nadchne: Drátové řezačky BA Série

Technologie, která vás nadchne: Drátové řezačky BA Série Technologie, která vás nadchne: Drátové řezačky BA Série 2402 215 305 2037 Jednoduché ovládání Snadná údržba Nízké provozní náklady 64-BIT-CNC řízení 3D grafické funkce Optimalizační nástroje Kompaktní

Více

Průmyslové roboty a manipulátory, průmyslové počítače, PLC, řídicí systémy a operátorské panely

Průmyslové roboty a manipulátory, průmyslové počítače, PLC, řídicí systémy a operátorské panely www.elektroprumysl.cz srpen 2017 ročník 7 Zaměřeno na elektrotechniku, průmyslovou automatizaci a nové technologie Průmyslové roboty a manipulátory, průmyslové počítače, PLC, řídicí systémy a operátorské

Více

On-line datový list FLOWSIC60 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC60 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace TNÍ MĚŘENÍ PROUDĚNÍ VZDUCHU PRO BÁŇSKÉM PRŮMYSLU Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku

Více

Nová i řada....beyond your expectations... preciamolen.com

Nová i řada....beyond your expectations... preciamolen.com Nová i řada...beyond your expectations... preciamolen.com NOVÁ i ŘADA beyond your expectations VÝKON NA VYSOKÉ ÚROVNI A JEDINEČNÁ NABÍDKA* METROLOGIE 6 Schváleno pro 2 x 6000 dílků s Vmin na úroveň = 0,5

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list Objednací informace A PRO MĚŘENÍ PLYNU TRAZVUKOVÝCH PLYNOMĚRŮ OD SPOB SICK C D Popis produktu E F Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se

Více

M3A ROB: 7. Konstrukce robotů

M3A ROB: 7. Konstrukce robotů ABB Robotika, září 2016 IRB 1200 Doplněk učebních materiálů SŠSE Brno Trnkova 113 M3A ROB: 7. Konstrukce robotů Ing. Vladimír Vyhňák 2. září 2016 Slide 1 IRB 1200 Program Klíčový přínos Přehled a vize

Více

Ovo. Pohon sekčních vrat do 9 m 2. PRO SEKČNÍ VRATA DO 9 m² HLADKÝ CHOD SPOLEHLIVÁ ELEKTRONIKA

Ovo. Pohon sekčních vrat do 9 m 2. PRO SEKČNÍ VRATA DO 9 m² HLADKÝ CHOD SPOLEHLIVÁ ELEKTRONIKA Ovo Pohon sekčních vrat do 9 m 2 1. 2. 3. PRO SEKČNÍ VRATA DO 9 m² HLADKÝ CHOD SPOLEHLIVÁ ELEKTRONIKA Ovo je nový pohon pro gará žová vrata od firmy KINGgates. Dodává se s několika typy drah. Díky síle

Více

IsoMatch Tellus CHYTŘE EFEKTIVNĚ SNADNĚ. Budoucnost zemědělství

IsoMatch Tellus CHYTŘE EFEKTIVNĚ SNADNĚ. Budoucnost zemědělství IsoMatch Tellus Budoucnost zemědělství IsoMatch Tellus IsoMatch Tellus je nejnovější terminál, vyvinutý společností Kverneland Group. Pomocí rozhraní ISOBUS komunikuje se všemi kompatibilními stroji a

Více

IQ Easy firmy Simco-ION

IQ Easy firmy Simco-ION IQ Easy firmy Simco-ION Nová generace zařízení pro inteligentní ovládání statické elektřiny Firma Simco-ION představuje novou generaci výrobků pro účinnou eliminaci statické elektřiny, elektrostatické

Více

Budoucnost je kolaborativní

Budoucnost je kolaborativní Budoucnost je kolaborativní Seznamte se s jedničkou mezi kolaborativními roboty Universal Robots není pouhá značka. Když říkáme univerzální, myslíme to tak. Ramena UR mohou být implementována prakticky

Více

HCP 20 - specifikace

HCP 20 - specifikace Vlastnosti a výhody: Mobilní laserový a gravírovací systém pro gravírování i velkých forem Nahrazuje i hloubení a mikrofrézování Nový způsob uchycení laserové hlavy Nově motorické pojezdy X,Y,Z Dálkové

Více

E[M]CONOMy. znamená: Nejenom výcvik, skutečná akce! CONCEPT MILL 250. CNC výcvik s průmyslovým výkonem

E[M]CONOMy. znamená: Nejenom výcvik, skutečná akce! CONCEPT MILL 250. CNC výcvik s průmyslovým výkonem [ E[M]CONOMy ] znamená: Nejenom výcvik, skutečná akce! CONCEPT MILL 250 CNC výcvik s průmyslovým výkonem Concept MILL 250 To je výcvik na maximální úrovni, s hlavním pohonem o výkonu 7kW, zásobníkem nástrojů

Více

Výrobní řada. Robotics Man and Machine

Výrobní řada. Robotics Man and Machine Výrobní řada Robotics Man and Machine Průmyslová odvětví a aplikace Elektronika Fotovoltaika Čisté prostředí Polovodiče Medicína Farmacie Strojní průmysl Potravinářství Plastikařina Automotive Montáž Manipulace

Více

On-line datový list MAC800 ANALYZÁTOROVÉ SYSTÉMY DLE SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA

On-line datový list MAC800 ANALYZÁTOROVÉ SYSTÉMY DLE SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA On-line datový list A B C D E F Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci a zákaznické specifikaci.

Více

Nové senzory jsou automaticky. Kontrolér SC 100 pro maximálně dva senzory.

Nové senzory jsou automaticky. Kontrolér SC 100 pro maximálně dva senzory. Nové senzory jsou automaticky identifikovány. Kontrolér SC 100 pro maximálně dva senzory. Kontrolér SC 1000 komunikuje až s osmi senzory najednou. HACH LANGE www.hach-lange.com Spolehlivý přenos dat i

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list A B D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci

Více

Budoucnost je kolaborativní

Budoucnost je kolaborativní Budoucnost je kolaborativní STRANA 2 Seznamte se s jedničkou mezi kolaborativními roboty Universal Robots není pouhá značka. Když říkáme univerzální, myslíme to tak. Ramena UR mohou být implementována

Více

KATALOG ALOG SYSTÉM PRO SPRÁVU A ŘÍZENÍ VÝROBY STLAČENÉHO VZDUCHU

KATALOG ALOG SYSTÉM PRO SPRÁVU A ŘÍZENÍ VÝROBY STLAČENÉHO VZDUCHU KATALOG - 2011 ALOG SYSTÉM PRO SPRÁVU A ŘÍZENÍ VÝROBY STLAČENÉHO VZDUCHU CONCERTO: úplné ovládání a absolutní přizpůsobivost Početná spouštění a zastavování kompresoru, plýtvání energií a velká proměnlivost

Více

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU On-line datový list FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC150 Carflow Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou

Více

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100 SCK Vzduchové kompresory SCK 41-100 ALUP Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma ALUP Kompressoren má více než 85 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet taková

Více

To je ] Trénink při skutečné práci. Concept MILL 450. CNC výcvik s průmyslovým výkonem

To je ] Trénink při skutečné práci. Concept MILL 450. CNC výcvik s průmyslovým výkonem [ To je ] E[M]CONOMy: Trénink při skutečné práci. Concept MILL 450 CNC výcvik s průmyslovým výkonem Concept MILL 450 Zažijte bezkonkurenční obrábění. Concept Mill 450 je kompletní průmyslový stroj pro

Více

Pokročilá průmyslová automatizace

Pokročilá průmyslová automatizace Smart Factory and Industrial IoT Solutions Pokročilá průmyslová automatizace Vstupte do budoucnosti chytré automatizace Až dosud byly špičkové a pokročilé technologie dostupné pouze pro speciální a omezené

Více

Problémy vytvořené velkou rozmanitosti monitorování tlaku v pneumatikách.

Problémy vytvořené velkou rozmanitosti monitorování tlaku v pneumatikách. ALLIGATOR sens.it Programovatelný senzor tlaku v pneumatikách. Evropská komise se rozhodla zavést monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS), ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu, stejně jako ke snížení

Více

e-series OD Universal Robots NEJVĚTŠÍ GLOBÁLNÍ DODAVATEL KOLABORATIVNÍCH ROBOTŮ

e-series OD Universal Robots NEJVĚTŠÍ GLOBÁLNÍ DODAVATEL KOLABORATIVNÍCH ROBOTŮ e-series OD Universal Robots NEJVĚTŠÍ GLOBÁLNÍ DODAVATEL KOLABORATIVNÍCH ROBOTŮ 2 PŘEDSTAVUJEME e-series ZÍSKEJTE NÁSKOK S UNIVERSAL ROBOTS. BUĎTE KOLABORATIVNÍ S ŘADOU e-series JIŽ DNES. 'e' e ve slově

Více

HALTER LoadAssistant

HALTER LoadAssistant CZ HALTER LoadAssistant Zvyšte svoje zisky se správnou automatizací CNC strojů! Halter LoadAssistant je jednoduchý, plně vybavený, připraven pro vaše okamžité nasazení a může být připojen Se správnou automatizací

Více

Jednoduše bezpečný. Nový bezkontaktní bezpečnostní zámek CET

Jednoduše bezpečný. Nový bezkontaktní bezpečnostní zámek CET Jednoduše bezpečný Nový bezkontaktní bezpečnostní zámek CET Bezpečnostní zámek CET CET kombinuje princip mechanického zamykání s elektronicky kódovaným aktuátorem. Všestranný Zámky CET se používají pro

Více

CALL ME COWELDER KOLABORATIVNÍ SVAŘOVACÍ ROBOT VESTAVĚNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM OZNAČENÍ CE P R O G R A M O V Á N Í

CALL ME COWELDER KOLABORATIVNÍ SVAŘOVACÍ ROBOT VESTAVĚNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM OZNAČENÍ CE P R O G R A M O V Á N Í CALL ME COWELDER KOLABORATIVNÍ SVAŘOVACÍ ROBOT MAXIMÁLNÍ FLEXIBILITA S N A D N É P R O G R A M O V Á N Í... VESTAVĚNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM OZNAČENÍ CE... 03 02 01... 03 02 01 OBSAH Co je to kolaborativní

Více

On-line datový list MCS100FT-C SYSTÉMY CEMS

On-line datový list MCS100FT-C SYSTÉMY CEMS On-line datový list A B C D E F Technická data v detailu Systém Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané

Více

On-line datový list VISIC100SF TUNELOVÉ SENZORY A ANALYZÁTOY

On-line datový list VISIC100SF TUNELOVÉ SENZORY A ANALYZÁTOY On-line datový list VISIC100SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. VISIC100SF Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a

Více

IQ Easy firmy Simco-ION

IQ Easy firmy Simco-ION IQ Easy firmy Simco-ION Nová generace výrobků pro ovládání statické elektřiny SOUHRN: Firma Simco-ION představuje novou generaci výrobků pro eliminaci statické elektřiny, elektrostatické nabíjení a měření

Více

SchwankControl. Intuitivní Řídící Technologie pro ještě větší Efektivitu a Komfort. Made in Germany.

SchwankControl. Intuitivní Řídící Technologie pro ještě větší Efektivitu a Komfort. Made in Germany. SchwankControl. Intuitivní Řídící Technologie pro ještě větší Efektivitu a Komfort. Made in Germany. Transparentní informace o Vašem topném systému. Zpracování dat je základ každého účinného řídícího systému

Více

KATALOG. automatické pohony bran. www.automaticgates.cz. E-mail: Info@automaticgates.cz www.automaticgates.cz

KATALOG. automatické pohony bran. www.automaticgates.cz. E-mail: Info@automaticgates.cz www.automaticgates.cz KATALOG automatické pohony bran KOVÁRNA SVOBODA s.r.o. Komenského 674, 281 61 Kouřim Tel. : +420 721 862 600 E-mail: Info@automaticgates.cz www.automaticgates.cz www.automaticgates.cz Úvod Úvod OBSAH 1

Více

On-line datový list. SHC500 SHC500 Gravimat GRAVIMETRICKÉ PRACHOMĚRY

On-line datový list. SHC500 SHC500 Gravimat GRAVIMETRICKÉ PRACHOMĚRY On-line datový list SHC500 SHC500 Gravimat A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 13284-1 certified Objednací informace Typ Výrobek č. SHC500 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku

Více

VESTAVĚNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM OZNAČENÍ CE CHYTRÉ ŘEŠENÍ S MINIMÁLNÍMI ROZMĚRY CALL ME COWELDER 1 KOLABORATIVNÍ SVAŘOVACÍ ROBOT

VESTAVĚNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM OZNAČENÍ CE CHYTRÉ ŘEŠENÍ S MINIMÁLNÍMI ROZMĚRY CALL ME COWELDER 1 KOLABORATIVNÍ SVAŘOVACÍ ROBOT VESTAVĚNÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM OZNAČENÍ CE...... CHYTRÉ ŘEŠENÍ S MINIMÁLNÍMI ROZMĚRY CALL ME COWELDER 1 KOLABORATIVNÍ SVAŘOVACÍ ROBOT OBSAH Nový svařovací asistent 3 Technická data svařovacích strojů 4

Více

Automatizace je naší motivací

Automatizace je naší motivací Automatizace je naší motivací 02 Springer Automatizace je naší motivací Společnost Springer GmbH inovativní společnost pro váš úspěch v automatizaci Springer Automatizace je naší motivací Silou inovace,

Více

Kolaborativní robotika

Kolaborativní robotika Kolaborativní robotika Získejte větší kontrolu nad svým podnikáním s kolaborativními roboty Společnost Universal Robots se zavázala dodávat bezpečné, flexibilní a snadno použitelné kolaborativní roboty

Více

PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD

PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD PRŮMYSLOVÁ AUTOMATIZACE REGULOVANÉ POHONY ROBOTICKÁ PRACOVIŠTĚ KAMEROVÉ SYSTÉMY OBCHOD ӏ Svařování ӏ Manipulace ӏ Broušení, frézování, řezání ӏ Lepení ӏ Robotické buňky ӏ Jednotlivá pracoviště ӏ Robotické

Více

Vysoce dynamické lineární osy řady HL

Vysoce dynamické lineární osy řady HL Vysoce dynamické lineární osy řady HL Lineární osy řady HL nabízejí nekompromisní, nejmodernější integrovaný způsob pohonu a jsou připraveny pro velmi jednoduchou zástavbu do širších celků. Jejich razantní,

Více

Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy

Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy STEMAN Sensors s.r.o. Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy Přehled snímačů tlaku www.steman.cz Dokonalý snímač vyrobený s odborným know-how Typický snímač tlaku obsahuje tři

Více

Trubkové pohony, s mech. koncovými spínači

Trubkové pohony, s mech. koncovými spínači Trubkové pohony, s mech. koncovými spínači Neo MH Ø 45 mm S manuálním bezpečnostním odblokováním a mechanickými koncovými spínači. Ideální pro rolety a markýzy Mechanické konc. spínače Ukončení motoru

Více

ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9. Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK

ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9. Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9 Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK Jiný způsob komunikace Telefony Alcatel-Lucent SÉRIE 9 přinášejí novou úroveň kvality zvuku, designu, produktivity komunikace a péče o zákazníky.

Více

HCP 20 - specifikace

HCP 20 - specifikace Vlastnosti a výhody: Mobilní laserový a gravírovací systém pro gravírování i velkých forem Nahrazuje i hloubení a mikrofrézování Nový způsob uchycení laserové hlavy Nově motorické pojezdy X,Y,Z Dálkové

Více

On-line datový list FLOWSIC30 FLOWSIC30 / FLOWSIC30 PLYNOMĚR

On-line datový list FLOWSIC30 FLOWSIC30 / FLOWSIC30 PLYNOMĚR On-line datový list FLOWSIC30 FLOWSIC30 / FLOWSIC30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC30 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku

Více

Trubkové pohony, s el. koncovými spínači

Trubkové pohony, s el. koncovými spínači Trubkové pohony, s el. koncovými spínači Neostar MT Ø 45 mm S elektronickými koncovými spínači a enkodérem řízení pohybu. Ideální pro markýzy s hliníkovým boxem Rychlokonektor se 6 piny Ideální motor pro

Více

Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic.

Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic. Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic. testo 380: inovativní a komplexní řešení pro měření na spalovacích zařízeních pro pevná paliva, olej a plyn. testo 380

Více

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI Přehled produktových řad OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru Výhody A DENÍ V DRÁZE V PLNÉM SPEKTRU B C D Přesná detekce v rozsahu mikrometrů E F OL1 je díky svému 10 mm širokému světelnému pásu s

Více

AUBO. Neúnavný parťák do výroby. i10

AUBO. Neúnavný parťák do výroby. i10 AUBO Neúnavný parťák do výroby i10 i7 i5 i3 Jmenuji se AUBO, těší mě Jsme si vědomi, že automatizace už dávno není doménou pouze firem z automobilového průmyslu naopak. Tzv. koboty stále častěji využívají

Více

Kontrolní váhy Kontrolní váhy řady C Globální řešení Přizpůsobená Vašim potřebám Nadčasová investice

Kontrolní váhy Kontrolní váhy řady C Globální řešení Přizpůsobená Vašim potřebám Nadčasová investice Kontrolní váhy Kontrolní váhy řady C Globální řešení Přizpůsobená Vašim potřebám Nadčasová investice Řada C Vysoce výkonné řešení pro kontrolní vážení Kontrolní váhy Kontrolní váhy řady C Vaše podnikání

Více

GF Piping Systems Malé & lehké. Elektrické pohony typu EA15-250

GF Piping Systems   Malé & lehké. Elektrické pohony typu EA15-250 GF Piping Systems www.titan-plastimex.cz Malé & lehké Elektrické pohony typu EA15-250 Plně utěsněné Hřídel pro integrované nouzové manuální ovládání LED trubice Motor Slot pro příslušenství Displej chybové

Více

Klimatizace. 160 2012/ročník 44. první časopis českých vzduchotechniků

Klimatizace. 160 2012/ročník 44. první časopis českých vzduchotechniků větrání vytápění chlazení měření a regulace větrání vytápění chlazení měření a regulace větrání vytápění chlazení měření a regulace měření a regulace větrání vytápění chlazení měření a regulace 4 160 vytápění

Více

J SÉRIE PARKOVACÍCH SLOUPŮ. Praktické řešení pro kontrolu přístupu vozidel a městské dopravy.

J SÉRIE PARKOVACÍCH SLOUPŮ. Praktické řešení pro kontrolu přístupu vozidel a městské dopravy. J SÉRIE PARKOVACÍCH SLOUPŮ Praktické řešení pro kontrolu přístupu vozidel a městské dopravy. J SÉRIE PRAKTICKÉ ŘEŠENÍ PRO KONTROLU PŘÍSTUPU VOZIDEL A MĚSTSKÉ DOPRAVY J 275 parkovací sloup představuje kovový

Více

DIGITÁLNÍ JEŘÁBOVÁ VÁHA Typ: KPZ 402

DIGITÁLNÍ JEŘÁBOVÁ VÁHA Typ: KPZ 402 Průmyslové provedení DIGITÁLNÍ JEŘÁBOVÁ VÁHA Typ: KPZ 402 Vhodná pro všechny průmyslové aplikace Jasný, velký LED displej Tára po celém vážícím rozsahu Kompaktní design Bateriový provoz cca 150 hod. Kontrola

Více

Osa s lineárním motorem řady HN

Osa s lineárním motorem řady HN Osa s lineárním motorem řady HN Nekompromisní a vysoce dynamická lineární osa s pevnou základnou-integrována a připravena k použití. Kompaktní a precizní vedení, i absolutní měřící systém - to vše patří

Více

On-line datový list GM960 PROCESNÍ ŘEŠENÍ

On-line datový list GM960 PROCESNÍ ŘEŠENÍ On-line datový list A B C D E F Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci a zákaznické specifikaci.

Více

Sloupové otočné jeřáby. Nástěnná otočná jeřábová ramena. Portálové jeřáby

Sloupové otočné jeřáby. Nástěnná otočná jeřábová ramena. Portálové jeřáby jeřáby Jsou zařízení s vodorovným otáčením výložníku pro přepravu břemene vhodné na jakékoliv pracoviště, kde optimálně doplňují další zařízení manipulační techniky Usnadňují a zefektivňují práci, nahrazují

Více

Machines. HELLER Obráběcí centra. Měřítko pro obrábění v 5 -ti osách. Nová řada F.

Machines. HELLER Obráběcí centra. Měřítko pro obrábění v 5 -ti osách. Nová řada F. Machines HELLER Obráběcí centra Měřítko pro obrábění v 5 -ti osách. Nová řada F. V krátkosti FT 2000/4000 Dvě velikosti strojů s různými pracovními prostory: FT 2000 (630/630/830) a FT 4000(800/800/1000)

Více

Kroužek pro přírodovědné talenty při Hvězdárně Valašské Meziříčí Lekce 17 ROBOTIKA II

Kroužek pro přírodovědné talenty při Hvězdárně Valašské Meziříčí Lekce 17 ROBOTIKA II Kroužek pro přírodovědné talenty při Hvězdárně Valašské Meziříčí Lekce 17 ROBOTIKA II POHLEDY BĚŽNÉHO ČLOVĚKA JAKÉ ZNÁTE ROBOTY? - nejrůznější roboti se objevují už v kreslených filmech pro nejmenší -

Více

Vysokorychlostní 7000 Hz vzorkovací frekvence přesně vystihuje špičkové hodnoty točivého momentu.

Vysokorychlostní 7000 Hz vzorkovací frekvence přesně vystihuje špičkové hodnoty točivého momentu. Katalogový list www.abetec.cz Zkušební přístroj momentových nástrojů MTT02-50E Obj. číslo: 106001893 Výrobce: Mark-10 Corporation Popis Kapacita přístroje 570,0 Ncm (50,0 lbin). Rozlišení 0,5 Ncm (0,02

Více

»pro všechny sterilizační aplikace«

»pro všechny sterilizační aplikace« Sterilizace tekutin, pevných materiálů a odpadu»pro všechny sterilizační aplikace«12-45 litrů Ohebný teplotní senzor Sterilizace pevných látek, tekutin a odpadu Automatická dokumentace Instalace nezávisle

Více

FS390 Serie Ovinovací stroj na palety Systém na 400% předepnutí folie

FS390 Serie Ovinovací stroj na palety Systém na 400% předepnutí folie FS390 Serie Ovinovací stroj na palety Systém na 400% předepnutí folie Standardní technické specifikace Otočný disk: Ø 1,650 mm / Ø 1,800 mm / Ø 2200 mm Maximální velikost palety: 1,100 x 1.200 mm pro Ø

Více

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky Elektrosvařovací jednotky Nová generace jednotek Nová rukojeť Ochrana kabelů proti poškození Grafický displej Dobře čitelný, s nastavitelným kontrastem Jednoduchá klávesnice pro snadné ovládání v uživatelském

Více

jeřáby Sloupové otočné jeřáby Nástěnná otočná jeřábová ramena Alu - Portálové jeřáby Jeřáby

jeřáby Sloupové otočné jeřáby Nástěnná otočná jeřábová ramena Alu - Portálové jeřáby Jeřáby jeřáby Jsou zařízení s vodorovným otáčením výložníku pro přepravu břemene vhodné na jakékoliv pracoviště, kde optimálně doplňují další zařízení manipulační techniky Usnadňují a zefektivňují práci, nahrazují

Více

VYHODNOCOVACÍ JEDNOTKA A VELMI RYCHLÝ PŘEVODNÍK

VYHODNOCOVACÍ JEDNOTKA A VELMI RYCHLÝ PŘEVODNÍK SWIFT VYHODNOCOVACÍ JEDNOTKA A VELMI RYCHLÝ PŘEVODNÍK Vysoké rozlišení : 24 bitů AD převodníku s 16 000 000 interních dílků a 100 000 externích dílků Velká rychlost čtení: 2400 měření za sekundu Displej

Více

[ Vy máte profil - my jej opracujeme! ] [ Pouze kvalita vyrábí kvalitu ] Tříosová centra pro obrábění tyčí. Čtyřosová centra pro obrábění tyčí

[ Vy máte profil - my jej opracujeme! ] [ Pouze kvalita vyrábí kvalitu ] Tříosová centra pro obrábění tyčí. Čtyřosová centra pro obrábění tyčí [ Pouze kvalita vyrábí kvalitu ] Tříosová centra pro obrábění tyčí Čtyřosová centra pro obrábění tyčí Pětiosová centra pro obrábění tyčí elumatec Česká republika >CZ-25241 Zlatniky 143 >Praha-západ >Tel.

Více

SVĚTOVÝ DEN ŠETŘENÍ V HURCO VÝHODNÁ NABÍDKA! POUZE PO OMEZENOU DOBU.

SVĚTOVÝ DEN ŠETŘENÍ V HURCO VÝHODNÁ NABÍDKA! POUZE PO OMEZENOU DOBU. SVĚTOVÝ DEN ŠETŘENÍ V HURCO VÝHODNÁ NABÍDKA! POUZE PO OMEZENOU DOBU. www.hurco.cz SPOLEČNOST 50 LET SPOLEČ NOSTI HURCO Mezinárodně působící společnost HURCO Companies Inc. založili v roce 1968 Gerald Roch

Více

EEEEE. U-Base. U-Base. Řada

EEEEE. U-Base. U-Base. Řada Určeno pro specifické potřeby instalačního technika pro jednodušší správu a údržbu vlastních zařízení, inovativní software se vyznačuje bezprostředním a intuitivním uživatelským rozhraním a je schopen

Více

SEIATSU - FORMOVACÍ STROJ HSP

SEIATSU - FORMOVACÍ STROJ HSP SEIATSU - FORMOVACÍ STROJ HSP Hospodárná a technologická alternativa ke konvenčnímu střásání s dolisováním Tiché, k životnímu prostředí příznivé formování do max. 85 db (A) Formování horního a spodního

Více

Osy s lineárním motorem řady HN a HG

Osy s lineárním motorem řady HN a HG HN HG Osy s lineárním motorem řady HN a HG Nekompromisní a vysoce dynamická lineární osa HN s pevnou základnou-integrována a připravena k použití. Kompaktní a precizní vedení, i absolutní měřící systém

Více

Jednotky přesné klimatizace

Jednotky přesné klimatizace Jednotky přesné klimatizace Přinášíme vám technologii úpravy vzduchu pro IT 130 Telekomunikační aplikace @DNOVA 2,5 26 132 Jednotky přesné klimatizace INNOV@ 6 128 134 Jednotky přesné klimatizace INNOV@

Více

Technologie pro automatizaci procesů skladování

Technologie pro automatizaci procesů skladování Konference Logistika Technologie pro automatizaci procesů skladování Bratislava, 28.2.2012 www.kredit.cz 1 AUTOMATIZACE PROCESŮ SKLADOVÁNÍ Obsah prezentace : automatizace - trend módní nebo trhem vynucený

Více

Modulární mixážní pulty Řady 52. Digitální broadcast technologie

Modulární mixážní pulty Řady 52. Digitální broadcast technologie Modulární mixážní pulty Řady 52 Digitální broadcast technologie Základní vlastnosti Modularita jako základ Všechny řídicí moduly jsou propojeny pomocí standardní CAT 5/6 kabeláže s využitím napájení Power

Více

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky Elektrosvařovací jednotky Nová generace jednotek Nová rukojeť Ochrana kabelů proti poškození Grafický displej Dobře čitelný, s nastavitelným kontrastem Jednoduchá klávesnice pro snadné ovládání v uživatelském

Více

Inteligentní a energeticky úsporný pohon

Inteligentní a energeticky úsporný pohon Logo spoločnosti - JPG rozlíšenie 200x200 pxl. Názov spoločnosti: Wittmann Battenfeld CZ, spol. s r.o. Komodita:(vypísať slovom) Vstrekovacie lisy a periférne zariadenia Základné informácie o spoločnosti:

Více

RMB & RMB IVR kw

RMB & RMB IVR kw RMB & RMB IVR 22-37 kw Přímý pohon / Převodovka Olejem mazané šroubové kompresory s pevnou nebo proměnnou rychlostí Robustní, spolehlivé, efektivní RMB 22-37 Pohon pomocí převodovky RMB 22-37 IVR Přímý

Více

Vzduchotechnické jednotky. Systemair Access. Snadný přístup k pokročilým technologiím

Vzduchotechnické jednotky. Systemair Access. Snadný přístup k pokročilým technologiím Vzduchotechnické jednotky Systemair Access Snadný přístup k pokročilým technologiím SNADNÝ PŘÍSTUP K POKROČILÝM TECHNOLOGIÍM Systemair Access V Systemairu děláme vše pro to, abychom našim zákazníkům co

Více

NASTAVOVACÍ PŘÍSTROJE

NASTAVOVACÍ PŘÍSTROJE NASTAVOVACÍ PŘÍSTROJE Firma Trimos jako jedna z mála na světě vyrábí komplexní program kontrolních a nastavovacích přístrojů. Jsou nezbytným pomocníkem při kontrole, seřízení a nastavení nástrojů a jejich

Více

ANTÉNY. antech. antény ANTÉNA DIGINOVA ANTÉNA UHF - NOE-095 ANTÉNA UHF - FLASHD

ANTÉNY. antech. antény ANTÉNA DIGINOVA ANTÉNA UHF - NOE-095 ANTÉNA UHF - FLASHD ANTÉNY ANTÉNA DIGINOA ANTÉNA UHF - NEO-09 ANTÉNA UHF - FLASHD ANTÉNA UHF - NOE-09 UHF ANTÉNY - BU PÁSMOÉ ANTÉNY UHF - BU OSTATNÍ ANTÉNY AKTINÍ DB-T/DAB ANTÉNY str.2 str.3 str.4 str. str.6 str.7 str.8 str.9

Více

FRENTECH CLAMPING SYSTEM

FRENTECH CLAMPING SYSTEM FRENTECH CLAMPING SYSTEM 2010 Frentech Aerospace s.r.o., Jarní 48, 614 00 Brno, Česká republika mailbox@frentech.eu, www.frentech.eu PŘESNÉ SVĚRÁKY PRO PĚTIOSÉ OBRÁBĚNÍ B B1 D 70 mm 52 mm 12F7 H3 K L 10

Více

Co-Cr, titan 5, zirkon, akrylát PMMA, vosk, kompozit Pracovní plocha - osy X; Y; Z. 50 x 200 x 70 mm Pracovní plocha - osy A; B 360 ; +/-25 Pohon osy

Co-Cr, titan 5, zirkon, akrylát PMMA, vosk, kompozit Pracovní plocha - osy X; Y; Z. 50 x 200 x 70 mm Pracovní plocha - osy A; B 360 ; +/-25 Pohon osy INTERDENT 2015 CAD/CAM systémy Po více než 35 letech zkušeností v oblasti stomatologie, během nichž bylo hlavním cílem společnosti a jejích zaměstnanců vyrábět kvalitní výrobky a rozhodující význam hrál

Více

On-line datový list. RFMS Pro SYSTÉMY TRACK AND TRACE

On-line datový list. RFMS Pro SYSTÉMY TRACK AND TRACE On-line datový list RFMS Pro A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti Frekvenční pásmo MTBF MTTR Aplikace Oblast použití Výkon Počet kódů na čtecí bránu Objednací informace

Více

On-line datový list VICOTEC450 TUNELOVÉ SENZORY A ANALYZÁTOY

On-line datový list VICOTEC450 TUNELOVÉ SENZORY A ANALYZÁTOY On-line datový list VICOTEC450 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. VICOTEC450 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a

Více

Ovládací prvky DGT 61 SAPE 69 CHIS 37 CHIS-E 37 DOPLŇKOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO DGT 61 / SAPE 69 / CHIS 37 / CHIS-E FADINI. str.

Ovládací prvky DGT 61 SAPE 69 CHIS 37 CHIS-E 37 DOPLŇKOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO DGT 61 / SAPE 69 / CHIS 37 / CHIS-E FADINI. str. Ovládací prvky CZ Ovládací prvky DGT 61 Digitální kódovací klávesnice str. 118 SAPE 69 Snímač karet nebo magnetických klíčů str. 119 CHIS 37 Klíčový spínač str. 120 CHIS-E 37 Klíčový spínač str. 121 DOPLŇKOVÉ

Více

Úvod do průmyslové robotiky. Aleš Pochylý. Co je to robot? Robotizované pracoviště. Znalosti v robotice. Robotický systém

Úvod do průmyslové robotiky. Aleš Pochylý. Co je to robot? Robotizované pracoviště. Znalosti v robotice. Robotický systém Průmyslové roboty: sériová kinematika Nejvíce používané typy robotů: 6 DOF robot (základní struktura 6R + speciální typy: svařovací, ) 4 DOF robot SCARA (3R + T) 4 DOF robot paletizační (4R), pochyly.a@fme.vutbr.cz

Více

Nejenom výcvik, skutečná akce! Reálný výcvik s průmyslovým výkonemt

Nejenom výcvik, skutečná akce! Reálný výcvik s průmyslovým výkonemt [ To je ] E[M]CONOMy: Nejenom výcvik, skutečná akce! Concept turn 250 Reálný výcvik s průmyslovým výkonemt Concept TURN 250 Nekompromisní kvalita do posledního šroubku, a to za nepřekonatelnou cenu. Stroj

Více

HISTORIE KOVU OPRAVDU ROZUMÍME ROSTEME DÍKY VAŠIM NÁROKŮM! Optimont 2000 s.r.o.

HISTORIE KOVU OPRAVDU ROZUMÍME ROSTEME DÍKY VAŠIM NÁROKŮM! Optimont 2000 s.r.o. HISTORIE 1995 1995 Rodinná firma s 8 zaměstnanci v pronajatých prostorech, zabývající se zakázkovou výrobou konstrukčních prvků instalační techniky s exportem do zahraničí. 1998 Stavba první vlastní firemní

Více

On-line datový list TTK70-HXA0-K02 TTK70 LINEÁRNÍ MOTOR FEEDBACK SYSTÉMY HIPERFACE

On-line datový list TTK70-HXA0-K02 TTK70 LINEÁRNÍ MOTOR FEEDBACK SYSTÉMY HIPERFACE On-line datový list TTK70-HXA0-K02 TTK70 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Obrázek je pouze ilustrační Technická data v detailu Výkon Pulzů na otáčku Měřená délka Objednací informace Další provedení

Více

PXM50. Dotykový panel 15.6 DESIGO. Pro použití s webovým rozhraním PXG3.W100

PXM50. Dotykový panel 15.6 DESIGO. Pro použití s webovým rozhraním PXG3.W100 s 9 293 DESIGO Dotykový panel 15.6 Pro použití s webovým rozhraním PXG3.W100 PXM50 Kompaktní konstrukce s malou vestavnou hloubkou, pro montáž do dveří rozvaděče TFT displej s vysokým rozlišením, 16,7

Více

Českomoravská elektrotechnická asociace, MSV 2015, 15.9.2015

Českomoravská elektrotechnická asociace, MSV 2015, 15.9.2015 Českomoravská elektrotechnická asociace, MSV 2015, 15.9.2015 KUKA Roboter GmbH Strana 2 KUKA a Industry 4.0 KUKA je 1898 1956 Společnost KUKA byla založena v Augsburgu jako výrobce acetylénových lamp.

Více

SafeMove2 Přehled produktu

SafeMove2 Přehled produktu ABB Robotics Product Management, květen 2016 SafeMove2 Přehled produktu Snímek 1 Základy Roboty se pohybují rychle a pro lidi představují potenciální riziko Bezpečnostní bariéry (ploty, klece, světelné

Více

efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily

efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily 2 Bystar L velký, přesný a autonomní Vzhledem k velikosti pracovní oblasti překračují univerzálně

Více

Detektory kovů řady Vistus

Detektory kovů řady Vistus Technické údaje Detektory kovů řady Vistus Dotykový displej Multifrekvenční technologie Vyšší vyhledávací citlivost Kratší bezkovová zóna Větší odolnost proti rušení 1 Základní popis zařízení Detektory

Více

Uživatelská příručka v 1.2

Uživatelská příručka v 1.2 Uživatelská příručka v 1.2 Prosinec 2013 TRIUMPH BOARD Mobile Stand with Electric Lift for LED LCD s Mobilní stojan se zvedacím systémem pro LED LCD Monitory TRIUMPH BOARD a.s., Neklanova 122/15, 128 00

Více

Nový typ vláknového laseru HXP 30

Nový typ vláknového laseru HXP 30 Nový typ vláknového laseru HXP 30 Složení laserového systému Tento typ laserového popisovacího a gravírovacího systému HXP 30 se skládá ze tří částí: - Zdrojové jednotky, obsahující: o řídící jednotku

Více

ŘADA ARA600 S 3-BODOVÝM ŘÍZENÍM

ŘADA ARA600 S 3-BODOVÝM ŘÍZENÍM S 3-BODOVÝ ŘÍZENÍ Servopohony řady ARA600 jsou určeny k motorizování otočných směšovacích ventilů dimenzí DN 15-50 mm, mají operační úhel 90 a mohou být snadno ovládány v případě nutnosti i manuálně. Patentovaná

Více

Systémové sledování polohy Nové kompaktní polohové spínače PS116

Systémové sledování polohy Nové kompaktní polohové spínače PS116 Systémové sledování polohy Nové kompaktní polohové spínače PS116 Polohové spínače PS116 Kompaktní Na první pohled zřejmé přednosti nových polohových spínačů: kompaktní konstrukce umožňuje montáž s velmi

Více

On-line datový list. UE410-EN3 Flexi Classic BEZPEČNOSTNÍ JEDNOTKY / KOMUNIKAČNÍ SÍŤOVÉ JEDNOTKY

On-line datový list. UE410-EN3 Flexi Classic BEZPEČNOSTNÍ JEDNOTKY / KOMUNIKAČNÍ SÍŤOVÉ JEDNOTKY On-line datový list UE410-EN3 Flexi Classic A B C D E F Obrázek je pouze ilustrační Objednací informace Gateways Průmyslová sběrnice, průmyslová síť Počet výstupů pro hlášení Druh připojení Diagnostické

Více