NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE"

Transkript

1 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.:

2 2 ÚVOD Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení zahradního čerpadla. Získáváte tak výrobek, který byl vyvinut a vyroben na základě současných technologií. Tento výrobek splňuje nároky platných evropských a národních směrnic. Konformita byla prokázána, odpovídající osvědčení a podklady má k dispozici výrobce. Pro zachování stavu výrobku a zabezpečení bezpečného provozu, musíte, jako uživatel, dbát tohoto návodu k použití! Tento návod k použití je součástí tohoto výrobku. Obsahuje důležité pokyny pro uvedení do provozu a užívání. Dbejte na to i v případě šíření produktu do rukou třetí osoby. Z tohoto důvodu uchovejte návod k použití pro další přečtení. SPRÁVNÉ UŽÍVÁNÍ Rozsah použití tohoto čerpadla je omezen na zavlažování a zalévání zeleně, zeleninových záhonů, jakož i zahrady a je určeno pro čerpání neagresivní směsi bez obsahu pevných částic jakými jsou sladká voda, dešťová voda nebo vodní směs (užitková voda) až do teploty +35 C. Je možný též kombinovaný provoz s kropičem trávníku. Při použití předfiltru je možné čerpat vodu též z rybníků, potoků, studní a cisteren z dešťovou vodou nebo běžných studní. Tento výrobek je přípustné připojit pouze ke zdroji střídavého napětí 230 V / 50 Hz (10 / 16 A) ze zásuvkou s ochranným kolíkem. Je zakázáno čerpat následující směsi: hořlavé, těkavé nebo výbušné tekutiny vodu s cizími tělesy, mořskou vodu nebo znečištěnou vodu agresivní tekutiny potraviny Výrobek není vhodný pro průmyslové využití. Není dovoleno používat výrobek k jiným, než výše popsaným, účelům. To je spojeno z nebezpečím následného ohrožením(např. zkrat, požár, úder elektrickým proudem atd.). Je bezpodmínečně nutné dbát bezpečnostních opatření! BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Při škodách, které vzniknou jako následek nedodržení upozornění v tomto návodu k použití, zaniká nárok na záruku! Za následné škody nepřejímáme žádnou zodpovědnost! Pokud dojde ke škodám na majetku nebo osobách následkem nesprávného užívání nebo nerespektování bezpečnostních upozornění, nepřejímáme žádnou zodpovědnost! V těchto případech zaniká veškerá záruka. Z bezpečnostních důvodů a z důvodu schválení (CE) není povoleno svévolné přestavění a/nebo jakákoli jiná změna na výrobku! Napájení čerpadla je přípustné pouze s proudovým chráničem (max. svodový proud 30 ma podle VDE, směrnice 702)! Napětí uvedené na výrobním štítku přístroje musí odpovídat dostupnému napětí v síti. Elektrické přístroje nepatří do rukou dětem. V přítomnosti dětí proto věnujte zvýšenou pozornost; Děti se mohou pokusit vložit do přístroje předměty. Tím vzniká život ohrožující nebezpečí úderu elektrickým proudem! V čerpané směsi se během provozu přístroje nesmějí nacházet osoby nebo zvířata! Ujistěte se, že se zástrčky nacházejí v prostředí chráněném proti zaplavení a vlivům počasí! Ujistěte se, že čerpadlo nebude nikdy vystaveno přímému proudu vody! Poloha čerpadla nesmí být měněna, dokud je čerpadlo v provozu!

3 3 Ujistěte se, že všechna elektrická spojení, spojovací kabely od čerpadla a eventuelně prodlužovací kabely odpovídají elektrickým předpisům v souladu s návodem k použití! Je nutné dbát na to, aby nedošlo k přerušení bezpečnostního vodiče (zeleno-žlutý), a to jak v elektrickém vedení, eventuelně v připojeném prodlužovacím kabelu, tak i v přístroji, neboť při přerušeném ochranném vodiči vzniká nebezpečí ohrožení života! Je zakázáno používat přístroj bez bezpečnostního vodiče. Bezpečnostní zařízení nikdy nevyřazujte z provozu! Síťový kabel nikdy neužívejte pro transport čerpadla! Na čerpadlo nikdy nelijte tekutiny! Vzniká tak vysoké nebezpečí požáru nebo životu nebezpečného úderu elektrickým proudem. Pokud přesto k podobnému případu dojde, vysuňte okamžitě zástrčku ze zdířky a obraťte se na odborníka! Zahradní čerpadlo odpojte z elektrické sítě: před čištěním čerpadla pokud je čerpadlo delší dobu mimo provoz Pokud se domníváte, že není možné další používání čerpadla bez rizika, je nutné čerpadlo vyřadit z provozu a zabezpečit před neúmyslným použitím! Vytáhněte zástrčku ze zdířky! Je třeba vzít v potaz, že bezpečný provoze čerpadla není možný v následujících případech: zahradní čerpadlo nebo přípojná vedení vykazují viditelná poškození zahradní čerpadlo nepracuje zahradní čerpadlo bylo skladováno za nevhodných podmínek Následné škody, způsobené zaplavením čerpadla při poruše na čerpadle musí uživatel vyloučit pomocí vhodných opatření (např. instalací výstražného zařízení, rezervní pumpy nebo jiným způsobem)! Čerpadlo nikdy nesmí běžet na sucho nebo být uvedeno do provozu při zavřeném sacím potrubí! Při vzniku škod na čerpadle, způsobených provozem čerpadla na sucho, zaniká záruka. Před čištěním nebo údržbou čerpadla dbejte bezpodmínečně následujících bezpečnostních opatření: pří otevření ochranného krytu nebo sejmutí částí pláště může dojít k obnažení částí pod napětím. Z tohoto důvodu musí být přístroj před údržbou nebo opravou odpojen od všech zdrojů napětí a přípojek. Přesto, že odpojíte přístroj od všech zdrojů napětí, mohou být kondenzátory v přístroji stále nabity. Oprava smí být prováděna pouze odborníkem, který je seznámen se všemi riziky spojenými s opravou resp. příslušnými předpisy. V průmyslových zařízeních je nutné dbát bezpečnostních předpisů asociace průmyslových profesních sdružení pro elektrická zařízení. Pokud Vám není jasné, jak správně zapojit přístroj nebo máte otázky, týkající se provozu přístroje, bezpečnosti nebo zapojení přístroje, na které jste nenašli odpověď v návodu k použití, spojte se prosím z naší technickou informační kanceláří nebo jiným odborníkem! Obalový materiál nenechávejte povalovat bez dozoru, umělohmotné folie/sáčky, tvarované součásti ze styroporu atd. se mohou stát nebezpečnou hračkou pro Vaše děti! OBSLUHA / UVEDENÍ DO PROVOZU Bezpodmínečně dbejte všech bezpečnostních upozornění! Před uvedením do provozu zkontrolujte, zda souhlasí napětí, uvedené na typovém štítku, s napětím v elektrické síti!

4 4 1) Spínač / vypínač 2) Úchop pro přenášení 3) Napojení tlakového vedení 4) Šroubový uzávěr 5) Napojení sacího vedení 6) Šroubový uzávěr 7) Kryt čerpadla 8) Patice pro postavení čerpadla 9) Pouzdro čerpadla Připojení sacího vedení Jako sací hadici používejte pokud možno hadici o průměru 3/4 se spirálovitým sevřením a připevněte ji pomocí 1 šroubového uzávěru na napojení sacího vedení čerpadla. Doporučuje se vložit do sacího vedení sací (patní) ventil nebo zpětný ventil (pokud je to možné). Sací vedení pokládejte vzestupně od místa nasávání do čerpadla! Bezpodmínečně se vyvarujte položení sací hadice nad úroveň čerpadla, vzduchové bubliny v čerpacím vedení zpomalí nebo úplně zamezí čerpání. Sací ventil by měl být ponořen dostatečně hluboko ve vodě, aby se zamezilo chodu čerpadla na sucho v případě poklesu vodní hladiny. Dbejte na těsnost sacího vedení. Netěsnící sací vedení saje vzduch a ne vodu. Vyvarujte se čerpání pevných těles (písek atd.). V případě nutnosti instalujte filtr! Připojení tlakového vedení Jako tlakovou hadici používejte pokud možno hadici o průměru 3/4 se spirálovitým sevřením a připevněte ji pomocí 1 šroubového uzávěru na napojení tlakového vedení čerpadla. Během čerpání je potřeba plně otevřít všechny existující uzávěry (trysky, ventily, atd.), aby mohl vzduch ze sacího vedení volně vycházet. Příprava před uvedením do provozu Postavte čerpadlo na rovnou a pevnou plochu, chráněnou před povětrnostními vlivy (slunce, déšť, sníh, vlhkost, atd.)! Ubezpečte se, že nejsou zakryté větrací štěrbiny! Připevněte hadice podle návodu v odstavcích Připojení sacího vedení a Připojení tlakového vedení! Přesvědčte se, že hadice nijak nezatěžují čerpadlo! Povolte černý šroubový uzávěr (4) na plášti čerpadla a naplňte čerpadlo vodou! Čerpadlo šroubovým uzávěrem (4) uzavřete! Během čerpání je potřeba plně otevřít všechny existující uzávěry (trysky, ventily, atd.), aby mohl vzduch ze sacího vedení volně vycházet. V závislosti na čerpací výšce a podle množství vzduchu v sacím vedení může první čerpání trvat ca. 0,5 až 5 minut. Při delších sacích časech je potřeba čerpadlo znovu naplnit vodou. Pokud čerpadlo po použití uklidíte, musíte ho při příštím připojení a uvedením do provozu bezpodmínečně naplnit vodou. Čerpadlo naplněné vodou nesmí být vystaveno teplotám kolem bodu mrazu a nižším! To by vedlo k zamrznutí vody a následnému prasknutí pláště čerpadla!

5 5 Upozornění! Z důvodu zamezení dlouhým sacím časům a zbytečnému poškození čerpadla kameny a pevnými cizími tělesy, je doporučeno použití předfiltru a sacího zařízení se sací hadicí, sacím košem a zpětným ventilem. Připojení k zdroji napětí Zasuňte síťovou zástrčku do zásuvky s ochranným kontaktem, nainstalované dle platných předpisů! Přístroj zapnete / vypnete vestavěným spínačem. Provozní stav udávají vestavěné kontrolní indikátory. Motor čerpadla je chráněn automatickým vestavěným tepelným vypínačem. Při přehřátí odpojí tepelný vypínač automaticky čerpadlo. Po ochlazení čerpadla na dostatečnou teplotu dojde automaticky k jeho opětovnému zapnutí. Bezpodmínečně se vyvarujte chodu čerpadla na sucho! (provoz bez vody v čerpadle) Při výpadku proudu je nutné odpojit čerpadlo z elektrické sítě buď vypnutím nebo vytažením zástrčky ze sítě! Po přenesení čerpadla z chladné do teplé místnosti neuvádějte přístroj ihned do provozu. Vznikající kondenzovaná voda může čerpadlo za určitých podmínek zničit. Nechte čerpadlo vypnuté a vyčkejte, dokud nedosáhne pokojové teploty a dokud nedojde k odpaření kondenzované vody! Likvidace Pokud nebude čerpadlo schopné dalšího provozu a oprava již nebude možná, zlikvidujte přístroj podle platných zákonných předpisů. Péče a údržba V běžném provozu nevyžaduje přístroj údržbu. Pro zajištění dlouhé životnosti doporučujeme však pravidelnou kontrolu a údržbu. Pokud čerpadlo delší dobu nepoužíváte, např. při přezimování, je nutné čerpadlo důkladně propláchnout vodou, vypustit vodu a suché uložit! Při nebezpečí mrazu je nezbytně nutné čerpadlo důkladně vypustit! Při dlouhodobém skladování přezkoušejte krátkým zapnutím bezvadnou funkci rotoru. Při eventuelním zanesení a ucpání čerpadla připojte tlakové vedení k vedení vody a odpojte sací hadici! Otevřete vedení vody! Několikrát zapněte čerpadlo ca. na 2 vteřiny! Tímto způsobem můžete ve většině případů odstranit nános. Před započetím čištění přístroje si prosím přečtěte bezpečnostní pokyny! Přístroj by měl být čištěn pouze navlhčenou textilií nebo štětečkem. V žádném případě nepoužívejte agresivní čistící prostředky nebo chemické roztoky, jejich použitím by mohlo dojít k poškození výrobku. Odstranění závad Motor se nespustí síť bez napětí lopatkové kolo čerpadla je zablokované Čerpadlo nesaje sací ventil není ve vodě v čerpadle není voda vzduch v sacím vedení netěsný sací ventil ucpaný sací filtr sacího ventilu překročena max. sací výška přezkoušet napětí nechat čerpadlo vychladnout, rozebrat a vyčistit ponořit sací ventil do vody nalít vodu do sacího vývodu utěsnit sací vedení vyčistit sací ventil vyčistit filtr přezkoušet sací výšku

6 6 Nedostatečné množství vysávané směsi (pomalé čerpání) přílišná sací výška zkontrolovat sací výšku znečištěný sací koš vyčistit sací koš vodní hladina klesá příliš rychle ponořit sací ventil hlouběji do vody snížený výkon čerpadla vyčistit čerpadlo, odstranit škodlivé látky TECHNICKÉ ÚDAJE Zdroj napětí : 230V AC / 50 Hz Odebíraný výkon : ca W Max. množství vysávané směsi : l/h Max. čerpací výška : 50 m Max. hloubka sání : ca. 8m Max. teplota vody : + 35 C Třída ochrany : IP 68 Hmotnost : 8.6 kg Tento návod k použití je publikace firmy Conrad Electronics. Návod odpovídá technickému stavu při tisku. Změny vyhrazeny! 1/2006 Plec

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20 CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS 20 -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Více

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20/50/75/120 R CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS R -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031918 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ 10029182 10029183 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si prosím přečtěte tento návod a věnujte zvýšenou pozornost upozorněním jak předejít vzniknutí

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 07/04 Obj. č.: 57 01 00 Toto malé ponorné čerpadlo s neuvěřitelným výkonem představuje ideální řešení pro pokojové fontánky a vodotrysky (vodní hry), neboť zabírá velice málo místa.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 Dveřní domovní hovorové zařízení s elektrickým zámkem je komfortní zařízení, umožňující hovořit na dálku s návštěvníkem,nacházejícím se před dveřmi rodinného domku nebo

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Napájecí zdroj PS 303 Pro. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Napájecí zdroj PS 303 Pro. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/02 Napájecí zdroj PS 303 Pro ÚVOD Obj. č.: 51 00 77 Vážený zákazníku, konstrukce odpovídá směrnicím nízkého napětí 73/23/EWG. Proto je kontrolována podle směrnic EMC a odpovídá

Více

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54 Kapesní akumulátorová svítilna Obj.č.: 84 00 54 Tento návod k obsluze náleží k tomuto výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a údržbě. Budete jej také potřebovat, budete-li tento výrobek

Více

Solární okrasná zahradní fontána

Solární okrasná zahradní fontána 10031398 Solární okrasná zahradní fontána Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám

Více

Návod k pouïití. HWW 3000/20 S HWW 3300/20 S HWW 4000/20 S HWW 4000/20 S Plus

Návod k pouïití. HWW 3000/20 S HWW 3300/20 S HWW 4000/20 S HWW 4000/20 S Plus Návod k pouïití HWW 3000/20 S HWW 3300/20 S HWW 4000/20 S HWW 4000/20 S Plus Technické údaje Napětí Frekvence Jmenovitý příkon Nominální proud Pojistka Kondenzátor Otáčky Max. dopravované množství Max.

Více

Návod k pouïití. HWW 3300/20 K HWW 3300/20 N HWW 4000/20 N HWW 4000/20 N Plus HWW 5500/20 M HWW 5500/ 50 M

Návod k pouïití. HWW 3300/20 K HWW 3300/20 N HWW 4000/20 N HWW 4000/20 N Plus HWW 5500/20 M HWW 5500/ 50 M Návod k pouïití HWW 3300/20 K HWW 3300/20 N HWW 4000/20 N HWW 4000/20 N Plus HWW 5500/20 M HWW 5500/ 50 M Technické údaje Napětí Frekvence Jmenovitý příkon Nominální proud Pojistka Kondenzátor Otáčky Max.

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/00 DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY Obj. č.: 12 01 44 Vaše kompaktní konstrukce a váš velký rozsah měření předurčují tuto váhu pro mnoho oblastí použití. S touto váhou můžete vážit nejen

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Aktualizováno 15.4.2013 GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Popis VELMI DŮLEŽITÉ: VÝROBEK JE URČEN PRO INSTALACI VE VODOROVNÉ POLOŽENÉ POLOZE NA ZEMI!! NIKDY JEJ NAINSTALUJTE NA STĚNU! VÝROBEK SE SMÍ PROVOZOVAT,

Více

Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set

Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set BP 4 Garden Set obsahuje sadu sacích hadic, díky čemuž může být výkonné zahradní čerpadlo s dlouhou životností a s vestavěnou tepelnou pojistkou ihned použito k zavlažování

Více

Návod k obsluze Před uvedením do provozu si důkladně přečtěte tento návod k obsluze!!!

Návod k obsluze Před uvedením do provozu si důkladně přečtěte tento návod k obsluze!!! Návod k obsluze Před uvedením do provozu si důkladně přečtěte tento návod k obsluze!!! KRANZLE SPOL. S R. O. hlavní dovozce strojů Kranzle a Columbus pro Českou republiku komplexní nabídka čisticí a úklidové

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Čerpadlo ponorné 1000 W 10.86-CP-1000

Čerpadlo ponorné 1000 W 10.86-CP-1000 Čerpadlo ponorné 1000 W R PROTECOR 10.86-CP-1000 obr.1 6 PROTECOR 5 obr.2 1 4 A - nejvyšší úroveň hladiny pro sepnutí plováku B - nejnižší úroveň hladiny pro vypnutí plováku C - aretace přívodního kabelu

Více

Starnberg. Zahradní fontána

Starnberg. Zahradní fontána Starnberg Zahradní fontána 10033352 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ

SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ ČERPADLA OPTIMA WINNER - PREVA 1. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY TÝKAJÍCÍ SE OSOB A VĚCÍ Tento symbol udává spolu

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031917 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Halogenový ohřívač. Návod k obsluze

Halogenový ohřívač. Návod k obsluze Halogenový ohřívač 436 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 85 24 04 2 Obr. 1 T25 Obr. 2 T30 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Před uvedením do provozu si prosím přečtěte kompletní návod, obsahuje důležitá upozornění ke správnému provozu,

Více

Návod k pouïití HWW 3000/20 G HWW 4000/20 GL

Návod k pouïití HWW 3000/20 G HWW 4000/20 GL Návod k pouïití HWW 3000/20 G HWW 4000/20 GL Technické údaje HWW 3000/20 G, HWW 4000/ 20 GL Napětí Frekvence Jmenovitý příkon Nominální proud Pojistka Kondenzátor Otáčky Max. dopravované množství Max.

Více

Cascada Doble. Zahradní fontána

Cascada Doble. Zahradní fontána Cascada Doble Zahradní fontána 10033351 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM

Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM 1. Bezpečnost provozu Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat při instalaci, provozu a údržbě čerpadla. Proto

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

VR 71. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

VR 71. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH ávod k instalaci Pro instalatéra ávod k instalaci VR 71 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de www.vaillant.de

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Objednací číslo: M01650

NÁVOD K OBSLUZE. Objednací číslo: M01650 NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo: M01650 Ušetřete si čas a neutrácejte zbytečně peníze! Toto malé čerpadlo Vám usnadní výměnu motorového oleje ve Vašem automobilu bez problémů a bez velkých nákladů. Vyčerpání

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 826 885 Model č. 123 55 Tato elektrická vrtačka je určena pro vrtání do různých materiálů jako je kov, dřevo, kámen,umělohmotné materiály, nebo keramické předměty a pro zašroubování

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Tlaková řídící jednotka PPC15-5 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 03.05.2018, 1 rev.3 Obsah 1 VLASTNOSTI... 3 2 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY...

Více

TTW 25000 S / TTW 35000 S

TTW 25000 S / TTW 35000 S TTW 25000 S / TTW 35000 S CS NÁVOD K OBSLUZE VENTILÁTOR TRT-BA-TTW25000S35000S-TC-001-CS OBSAH 01. Všeobecný popis........................ 01 02. Bezpečnostní pokyny.................... 01 03. Návod na

Více

VR 70. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

VR 70. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k instalaci Pro instalatéra Návod k instalaci VR 70 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de www.vaillant.de

Více

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022

ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4022 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 18 49 85 K přímému provozu světelné diody (LED) nebo nízkonapěťové světelné diody (low-current-led) na 230 V/AC síťové napětí. Technické údaje: Napájecí napětí 230 V/AC

Více

Víceúčelový průmyslový vysavač

Víceúčelový průmyslový vysavač Víceúčelový průmyslový vysavač 10029117 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68 Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům Obj. č.: 61 03 68 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Uvedení do provozu... 3 Montáž... 3 Připojení...

Více

Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G

Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................

Více

Ponorné čerpadlo. Série XV, XD INSTRUKCE PRO INSTALACI A PROVOZ

Ponorné čerpadlo. Série XV, XD INSTRUKCE PRO INSTALACI A PROVOZ Ponorné čerpadlo Série XV, XD XV série XD série INSTRUKCE PRO INSTALACI A PROVOZ 1. MANIPULACE S výrobkem je možné manipulovat a zvedat ho pouze pomocí rukojeti nebo šroubu s okem. Jakékoliv osové namáhání

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži MG Návod k obsluze a montáži technické parametry Jm. výkon (W) Průtok max. (l/min) Výtlak l/min 20 40 60 80 100 max. (m) m3/hod 1,2 2,4 3,6 4,8 6,0 MG 3/800 800 100 36 H (m) 32 25 18 13 1 MG 4/1000 1000

Více

CENERIX ref. CEN003 NÁVOD K OBSLUZE 2 CENERIX 230 V 50 Hz 600W ref.cen003 1 Elektromotor CEP01 2 Vypínač CEP02 3 Krytka ventilátoru motoru CEP03 4 Filtr CEP04 5 Napájecí kabel CEP05 6 Páčka pro čištění

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

GARDENA Zahradní čerpadlo. 3000/4 Jet č. výrobku 1422 4000/4 Jet č. výrobku 1429 3000/5 Jet č. výrobku 1432

GARDENA Zahradní čerpadlo. 3000/4 Jet č. výrobku 1422 4000/4 Jet č. výrobku 1429 3000/5 Jet č. výrobku 1432 GARDENA Zahradní čerpadlo 3000/4 Jet č. výrobku 1422 4000/4 Jet č. výrobku 1429 3000/5 Jet č. výrobku 1432 Zahradní čerpadlo GARDENA 3000/4 Jet; 4000/4 Jet; 4000/5 Jet Vítejte v zahradě GARDENA... Pročtěte

Více

ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ

ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÝ KRBOVÝ VYSAVAČ PM-ESP-1650 PŘEKLAD NÁVODU Obsah 1. Popis symbolů... 3 2. Použití zařízení v souladu s určením... 4 3. Všeobecné bezpečnostní podmínky... 4 4. Parametry zařízení...

Více

Napájecí zdroj Typ 5311.0

Napájecí zdroj Typ 5311.0 NÁVOD K OBSLUZE Napájecí zdroj Typ 5311.0 Obj. č.: 51 77 90 Přečtěte si pečlivě před prvním použitím napájecího zdroje tento návod k obsluze. Vzniknou-li škody nedodržením tohoto návodu, zaniká nárok na

Více

Čerpadlo MINI DELFINO. Typ: M33, M50, M80, M100 MICRO DELFINO - M25. Uživatelský návod

Čerpadlo MINI DELFINO. Typ: M33, M50, M80, M100 MICRO DELFINO - M25. Uživatelský návod Čerpadlo MINI DELFINO Typ: M33, M50, M80, M100 MICRO DELFINO - M25 Uživatelský návod Použití: Pouze pro cirkulaci vody v bazénech. Návod pro instalaci: z praktických důvodů nainstalujte čerpadlo co nejblíže

Více

MAR-POL Mini čerpací stanice CPN 12V a 24 V

MAR-POL Mini čerpací stanice CPN 12V a 24 V MAR-POL Mini čerpací stanice CPN 12V a 24 V Návod k použití Vážený uživateli! Děkujeme Vám, že jste si koupili náš výrobek a přejeme Vám spoustu úspěchu s jeho používáním. Jste vlastníkem distributoru

Více

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Návod k použití ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO

CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO Návod k použití CYKLONOVÝ BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ R-142n ECO Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Bezpečnostní upozornění Aby byla zajištěna trvalá bezpečnost a nízké riziko úrazu elektrickým proudem, dodržujte prosím veškeré bezpečnostní pokyny

Více

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05

NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05 NÁVOD K OBSLUZE (k montáži) Obj. č.: 85 23 05 Kompaktní nabíječka olověných akumulátorů (autobaterií) s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V s nastavitelným nabíjecím proudem do 30 A (2 polohy přepínače)

Více

ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100

ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100 Návod k použití ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití AS 1200 ASA 1202

Návod k použití AS 1200 ASA 1202 Návod k použití AS 1200 ASA 1202 K: Víceúčelová hubice 30328 L: Přechodka 30316 (Ø 35/38) M: Koncovka 30898 Servis Upozorňujeme, že opravy el. nářadí smí provádět pouze odborná opravna. Elektrické nářadí

Více

ZÁHRADNÍ FONTÁNA Manuál

ZÁHRADNÍ FONTÁNA Manuál ZÁHRADNÍ FONTÁNA Manuál 10029039 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Saunové osvětlení A-910

Saunové osvětlení A-910 Saunové osvětlení A-910 max. 40 W/IP54 NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Česky CS Verze 02/19 Ident. č. BA-A910 Návod k montáži a použití S. 2/8 Obsah 1 Všeobecná bezpečnostní upozornění a pokyny k montáži 3 2

Více

Návod k obsluze Obj.č.: 571 023

Návod k obsluze Obj.č.: 571 023 1 Návod k obsluze Obj.č.: 571 023 Toto ponorné čerpadlo je určeno pro vytváření vodotrysku v uzavřených místnostech nebo i ve volném prostoru např. na zahradě v umělém zahradním jezírku. Je napájeno z

Více

Zahradní solární fontána

Zahradní solární fontána 10031000 Zahradní solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58 NÁVOD K OBSLUZE Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami Obj. č.: 58 13 58 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101

Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101 Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268 1 NÁVOD K OBSLUZE MINIKAMERA Obj.č.: 750 268 1. ÚVOD Vážený zákazníku, děkujeme Vám za koupi hodnotné mini-kamery. S tímto systémem jste obdržel výrobek, který je vyroben podle současného stavu techniky.tento

Více

SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550

SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550 Návod k použití SÁČKOVÝ VYSAVAČ 4AAAA R-1550 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Vysavač SC7060. Návod k obsluze. Před používáním tohoto přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento návod a uložte jej pro případ potřeby v budoucnu.

Vysavač SC7060. Návod k obsluze. Před používáním tohoto přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento návod a uložte jej pro případ potřeby v budoucnu. Vysavač SC7060 Návod k obsluze Před používáním tohoto přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento návod a uložte jej pro případ potřeby v budoucnu. 1 1. Sestavení součástí vysavače 3 Příslušenství se může

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 07/03 Obj. č.: 81 25 37 Tato horkovzdušná pistole představuje ideální přístroj k provádění opalování laků, k jemnému pájení, ke svařování, k vysoušení a jiným aplikacím. Na této horkovzdušné

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce VYSAVAČ 10030310 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně přečtěte

Více

Lakeside Powerplus. Čistič jezírek

Lakeside Powerplus. Čistič jezírek 10033423 10033424 Lakeside Powerplus Čistič jezírek Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

VOLUME HOOD DRYER HS 6780

VOLUME HOOD DRYER HS 6780 VOLUME HOOD DRYER HS 6780 F E C B D A 2 BEZPEČNOST Při používání přístroje dodržujte následující pokyny: 7 Tento přístroj je určen výhradě k domácímu použití. 7 Přístroj nikdy nepoužívejte ve vaně, sprše,

Více

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK 0011 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P CS Pokyny k obsluze Elektrické vodní topení ethermo Top Eco 20 P ethermo Top Eco 30 P 1 O tomto dokumentu 1.1 Účel dokumentu Tyto pokyny k obsluze jsou součástí produktu a obsahují informace pro uživatele

Více

Tlaková čerpadla BP 3 Garden

Tlaková čerpadla BP 3 Garden Tlaková čerpadla BP 3 Garden Výkonné zahradní čerpadlo BP 3 Garden s dlouhou životností vyjadřuje ekologické a ekonomické zahradní zavlažování s vodou z alternativních zdrojů, jako jsou cisterny nebo sudy.

Více

SUŠIČKA PRÁDLA NÁVOD NA POUŽITÍ Před použitím si prosím pozorně přečtěte návod na použití.

SUŠIČKA PRÁDLA NÁVOD NA POUŽITÍ Před použitím si prosím pozorně přečtěte návod na použití. SUŠIČKA PRÁDLA NÁVOD NA POUŽITÍ Před použitím si prosím pozorně přečtěte návod na použití. pure clothing dryer pure clothing dryer L. Likvidace použitých elektrických a elektronických zařízení SUŠIČKA

Více

Solární fontána

Solární fontána 10032286 Solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

Návod k pouïití TBP 4000 M TBP 5000 M

Návod k pouïití TBP 4000 M TBP 5000 M Návod k pouïití TBP 4000 M TBP 5000 M 2 Technické údaje Napětí Frekvence Jmenovitý příkon Nominální proud Pojistka Kondenzátor Otáčky Max. dopravované množství Max. dopravní výška Max. tlak Max. výška

Více

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10]

CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] CZ Ponorná čerpadla [v1_2015 03 10] Návod k použití a údržbě POZOR: Pečlivě si přečtěte tento návod k použití před prvním použitím tohoto přístroje. Chybná obsluha může způsobit zranění a/nebo poškození.

Více

TECHNICKÁ DATA PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

TECHNICKÁ DATA PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, Vysavač Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením instrukcí

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 53 35 17

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 53 35 17 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 53 35 17 2 ÚVOD Aby se zajistilo odborné uvedení do provozu, bezpodmínečně si přečtěte kompletně a pozorně před použitím tento návod k obsluze! Tento prvek byl testován

Více

Tlaková čerpadla BP 3 Garden Set Plus

Tlaková čerpadla BP 3 Garden Set Plus Tlaková čerpadla BP 3 Garden Set Plus BP 3 Garden Set Plus je díky sadě sacích a zahradních hadic okamžitě připravený k použití. Vysoce výkonné zahradní čerpadlo s dlouhou životností je vhodné pro zavlažování

Více

Domácí vodárny DV Návod k obsluze a montáži

Domácí vodárny DV Návod k obsluze a montáži Domácí vodárny DV Návod k obsluze a montáži technické parametry TYP U (V) P (kw) I (A) Průtok (m3/hod) 0.0 0.5 1.0 1.5 2.0 2.5 3.0 3.5 4.0 4.5 5.0 5.2 EUROPUMPS DV (40, 50, 80) 230V 1.3 5.0 H (m)= 57 55

Více

Tlaková čerpadla BP 5 Home & Garden

Tlaková čerpadla BP 5 Home & Garden Tlaková čerpadla BP 5 Home & Garden BP 5 Home & Garden, čerpadlo nejlepší kvality s dlouhou životností, s účinným 4-stupňovým pohonem pro zahradní zavlažování a zásobování domácností vodou (např. dešťovou

Více

Stereofonní radiová sluchátka

Stereofonní radiová sluchátka Stereofonní radiová sluchátka Obj. č.: 35 01 15 Tento návod k obsluze náleží k produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k zacházení. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/99 Obj. č.: 85 17 44 Hlídač napětí automobilových baterií MW728 chrání autobaterii s připojeným spotřebičem před jejím podvybitím (úplným vybitím). Při vypnutém motoru hlídá tento

Více

Technická data. Bezpečnostní pokyny

Technická data. Bezpečnostní pokyny Konvice 10031479 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv selhání

Více

Clean Turbo Vysavač

Clean Turbo Vysavač Clean Turbo Vysavač 10032948 10032949 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k pouïití PS 24000 SG

Návod k pouïití PS 24000 SG Návod k pouïití PS 24000 SG 2 Technické údaje Napětí Frekvence Jmenovitý příkon Nominální proud Pojistka Kondenzátor Otáčky Max. dopravované množství Max. dopravní výška Max. tlak Max. hloubka ponoru Max.

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více