VÝROČNÍ ZPRÁVA. STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, s.r.o. Odl. pracoviště školy Generála Mrázka 3, Jablonec nad Nisou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA. STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, s.r.o. Odl. pracoviště školy Generála Mrázka 3, Jablonec nad Nisou"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2011/2012 STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, s.r.o Macharova 1376, Kolín Odl. pracoviště školy Generála Mrázka 3, Jablonec nad Nisou Zpracovala: JUDr.Vladimíra Procházková, zást. ředitele školy pro ped. činnost

2 Základní údaje o škole: Název školy : Střední odborná škola managementu a práva, s.r.o IČ: , IZO Sídlo školy: Macharova 1376, Kolín Zřizovatelé: JUDr. Emil Ščuka, Pod Strašnickou vinicí 6, Praha 10, PSČ Marta Tulejová ( Raichlová ), Jáchymovská 2929, Česká Lípa PSČ Zřizovací listina vydaná dne Ředitel školy: JUDr.Emil Ščuka Jednatelé školy: JUDr.Emil Ščuka, Marta Raichlová Pracoviště managementu a studijního oddělení: Haštalská Praha 1 sosmap@seznam.cz info:

3 Základní údaje o odl. pracovišti školy Generála Mrázka 3, Jablonec nad Nisou Adresa pobočky školy: Generála Mrázka 3, Jablonec nad Nisou Vedení pobočky školy: Ředitel školy: JUDr.Emil Ščuka Jednatel školy: Marta Raichlová Zástupkyně ředitele školy pro pedagogic.činnost: JUDr.Vladimíra Procházková kontakt sosmap.jablonec@seznam.cz Sekretariát-tel Charakteristika školy, vzdělávací obory, podmínky přijetí ke vzdělávání Vzdělávání na pobočce školy je určeno zejména pro studenty romské menšiny a studenty sociálně znevýhodněné. Z přijetí ke studiu nejsou vyloučeni ani ostatní vážní zájemci o uvedený obor. Přijímací řízení se uskutečňuje formou přijímacího pohovoru při splnění zákonných podmínek a kritérií pro přijetí ke vzdělávání na střední škole. Škola umožňuje studentům získání středního odborného vzdělání zakončeného maturitní zkouškou, ve formě čtyřletého denního studia, nebo pětiletého dálkového studia ve studijním oboru Hotelnictví, kód oboru: M/01 ( od šk. roku 2009/2010 ) nebo získání středního vzdělání zakončeného závěrečnými zkouškami a výučním listem, ve formě denního studia ve dvouletém učebním oboru Práce ve stravování, kód oboru E/02 ( od školního roku 2011/12).

4 Vzdělávání ve studijním oboru Hotelnictví se uskutečňuje podle školního vzdělávacího programu: M/01 Hotelnictví a turismus, vzdělávání ve studijním oboru Práce ve stravování podle školního vzdělávacího programu: E/501 Provoz společného stravování. Průběh studia ve školním roce 2011/2012 Ve školním roce 2011/12 byly na pobočce školy otevřeny 4 třídy denního studia s celkovým počtem 58 studujících. V oboru Hotelnictví bylo k datu evidováno v 1. ročníku, třída 1.A, 15 studentů, ve 2. ročníku, třída 2.A, 14 studentů a ve 3. ročníku, třída 3.A, celkem 13 studentů. V oboru Práce ve stravování, v 1. ročníku, třída 1.B, bylo k datu evidováno celkem 16 studentů. Na konci školního roku, k datu , studovalo na pobočce školy celkem 64 studentů, z toho v 1. ročníku, třída 1.A 18, studentů, ve 2. ročníku, třída 2.A, 16 studentů a ve 3. ročníku, třída 3.A, celkem 16 studentů. V oboru vzdělávání Práce ve stravování, v 1. ročníku, třída 1.B, bylo k datu evidováno celkem 14 studentů. Žádný student neukončil ročník s vyznamenáním a s nárokem na prospěchové stipendium, celkem osm studentů musí opakovat ročník. Během školního roku nejvíce studentů ukončilo vzdělávání, ale také bylo přijato do dvouletého studijního oboru Práce ve stravování. Přehled kázeňských opatření a pochval ve šk. roce 2011/12 NTU 1.pol NTU 2.pol DTU 1.pol. DTU 2.pol. DŘŠ 1.pol. DŘŠ 2.pol. SZzCH SZzCH PV -st.2 -st.2 1.pol. 1.pol 2.pol. POV 2.pol SZzCH SZzCH VYL. -st.3 -st.3 1.pol. 1.pol 2.pol. VYL 2.pol Personální zabezpečení výuky Personální zabezpečení výuky zajištovalo ve školním roce 2011/2012 celkem 17 pedagogů, z toho sedm pedagogů s ukončeným vysokoškolským vzděláním, šest pedagogů plně aprobovaných, dva studující VŠ a sedm s ukončeným středoškolským odborným vzděláním. Všichni učitelé jsou odborně způsobilí, se zkušenostmi se vzděláváním studentů. V souladu s plánem hospitační a kontrolní činnosti byly u vyučujících provedeny hospitace, s výsledky velmi uspokojivými. Zápisy z provedených hospitací jsou uloženy v dokumentaci školy. Na úseku personálního zabezpečení výuky se podařilo vytvořit tým kvalifikovaných a erudovaných pedagogických pracovníků pro zabezpečení stability a kontinuity výchovně vzdělávacího procesu. Zlepšil se vnitřní dialog v organizaci a vytvořením příznivé atmosféry v kolektivu došlo k dalšímu celkovému posílení příznivého klimatu školy. Určitá rezerva je ve vytváření podmínek pro další zvyšování kvalifikace a odbornosti pedagogů ( více školou oragnizovaných odborných školení, e-learningových kurzů apod.).

5 Předmět Vyučující ON, PR JUDr.Vladimíra Procházková (VŠ, ped. způsobilost ) ON, D Mgr. Josef Urbánek ( VŠ, aprob), Mgr. Alexandra Pacholíková ( VŠ aprob.) ČJ, EVL Mgr. Eva Kousalová, Mgr. Alexandra Pacholíková (obě VŠ, aprob.) M, ZCR, OBK Lenka Krupičková ( stud. VŠ ) ŠJ Renata Jansová, Andrea Jansová ( SOŠ) AJ, TV, VPT, ICT Pavel Jirků ( stud. VŠ) TCHPP, TOS, PX, HOT Štěpánka Havlíková, Jan Mužíček, Kamilka Coufalová SU,TP Viktor Skořepa ( všichni SOŠ) ZPV, NOV Mgr. Josef Urbánek ( VŠ, aprob) Mgr. Václav Řehák ( VŠ aprob.) Mgr. Josef Urbánek ( VŠ, aprob) Ing. Hana Tryznová ( VŠ, ped.zp. ) Lenka Otradovcová, Mgr. Věra Papoušková Mgr. Věra Papoušková ( VŠ, aprob.) Jan Mužíček, Viktor Skořepa ( oba SOŠ ) Eva Kalendová ( SOŠ ) EKO CER MCV UCE VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY PODLE UČEBNÍHO PLÁNU VE VZDĚLÁVACIM OBORU M/01 Hotelnictví pro školní rok 2011/2012 Předměty Český jazyk Anglický jazyk Španělský jazyk Dějepis Občanská nauka Základy přírodních věd Nauka o výživě Matematika Tělesná výchova Výpočetní technika a administrativa Estetická výchova a literatura Ekonomika Účetnictví Právo Značka CJ AJ SJ D ON ZPV NOV M TV VPT EVL EKO UCE PR

6 Technologie přípravy pokrmů Technika obsluhy služeb Cestovní ruch Zeměpis cestovního ruchu Obchodní korespondence Hotelnictví Praxe Matematická cvičení TCHPP TOS CER ZCR OBK HOT PX MCV VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY PODLE UČEBNÍHO PLÁNU VE VZDĚLÁVACÍM OBORU E/02 Práce ve stravování pro školní rok 2011/2012 Vyučovací předměty Značka Český jazyk a literatura ČJL Občanská nauka ON Společenská výchova SV Matematika M Tělesná výchova TV Informační a komunikační technologie ICT Suroviny SU Technika provozu TP Odborný výcvik OV ODBORNÁ PRAXE STUDENTŮ Souvislá odborná praxe studentů probíhala v prvním pololetí škol. roku 2011/12 pro všechny studenty studijního oboru Hotelenictví v jednotném termínu od do Studenti 1. a 2. ročníků vykonávali převážně pomocné práce v kuchyních gastronomických provozů a pomáhali při obsluze hostů v restauracích, hotelech a jídelnách. Studenti 3. ročníku většinou pracovali jako recepční v hotelech, referenti v cestovních kancelářích, pomocní administrativní pracovníci v ekonomickoprovozních úsecích.

7 Stejně jako každý rok byly součástí vybavení studenta: docházkový list, denní výkaz práce, deník praxe a výstupní list- hodnocení teoretických a praktických dovedností studenta- vyplněný a potvrzený provozovatelem gastroslužeb.

8 Studenti měli možnost prověřit si praxí školou nabyté vědomosti z předmětů technologie přípravy pokrmů, technika obsluhy služeb, hotelnictví, ale i z ekonomie a účetnictví. Ve 2.pololetí šk. roku 2011/12 se pro studenty 2. a 3. ročníku v termínu od konala odborná praxe ve vzdělávacím středisku Mezinárodní konzervatoře Praha, v Hájemství u Dvora Králové. Celodenním zaměstnáním studentů po dobu osmi dnů bylo pečovat o gastronomický provoz zařízení pro cca 80 ubytovaných hostů v komplexu vzdělávacího střediska, což znamenalo pro studenty vedle přípravy snídaní, svačin, obědů, večeří, rautů i úklid ubytovacích prostor a recepční služby. Praxe byla úspěšná, studenti přesvědčili profesionálním vystupováním, odbornými znalostmi, chutně připravenými pokrmy ( včetně výběru menu) o kvalitě výuky na pobočce školy V Jablonci nad Nisou.

9 Ve chvílích volna měli možnost využívat zařízení a vybavení střediska pro relaxaci a odpočinek. Vybavení a zařízení střediska pro oddech a relaxaci

10 Přestože prostory pro praktickou výuku gastro předmětů na pobočce školy v Jablonci nad Nisou neodpovídají počtu studentů přijatých ke studiu ve šk. roce 2012/13, stejně tak ani materiálně technické vybavení školní kuchyně, které je zastaralé, nedostačující, přesto vykazují studenti při praxích mimo objekt školy vysoké pracovní nasazení, profesionalitu i odbornost. ODBORÝ VÝCVIK UČŇŮ UČEBNÍHO OBORU PRÁCE VE STRAVOVÁNÍ Odborný pracovní výcvik učňů v roce 2010/2011 probíhal v souladu s tématickým plánem výuky SOŠ, dle platného školního rozvrhu, každý lichý týden v roce, mimo období prázdnin, státních svátků a ředitelského volna, v gastronomických zařízeních u smluvních partnerů.

11 Praktické vyučování je prováděno pod vedením učitele odborného výcviku, a majitelem firmy ( gastro zařízení ) jmenovaného instruktora vybraného ze zkušených pracovníků, pokud tuto činnost nevykonává sám majitel. Pedagogickou činnost instruktorů řídí a kontroluje učitel odborného výcviku, který také provádí kontroly pracovišť nejméně jedenkrát měsíčně. Do dvouletého studijního oboru Práce ve stravování bylo během školního roku přijato nejvíce studentů, ale stejně tak i velké procento přijatých studentů vzdělávání během roku ukončilo. AKCE ŠKOLY Během školního roku se mohli studenti zúčastnit celé řady zajímavých kulturních, sportovních, společenských i vzdělávacích akcí, a to buď jako účastníci, či jako organizátoři a spolupracovníci. Vedle naplnění výchovně vzdělávacích cílů přispěly tyto akce i k vytvoření přátelských vztahů mezi studenty a k příznivému klima školy Mikulášská show moderovaná studenty v Music klubu Woko Vánoční večírek s občerstvením a společenským programem pro studenty a pedagogy Přednáška Městské policie v Jablonci nad Nisou a Orgánu sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu v Jablonci nad Nisou, na téma: záškoláctví, kriminalita mládeže, prevence sociálně patologických jevů

12 Valentýnská párty Harmonizační a kontaktní dny uskutečněné na skautské základně Modrá hvězda v Tanvaldě Přednáška na téma multikulturní soužití, specifika etnik, adaptace cizinců v ČR vědomostní Soutěž,, O chytrého delfínka s udělením cen Exkurze do pivovaru Konrád ve Vratislavicích nad Nisou Odborná praxe ve Vzdělávacím středisku MK Praha, Hájemství u Dvora Králové PEDAGOGICKÉ RADY A RODIČOVSKÉ SCHŮZKY V souladu se směrnicemi ředitele školy proběhly na pobočce školy v Jablonci nad Nisou pedagogické rady a třídní schůzky. Program a zápis z jednání je uložen v dokumentaci školy. Termíny ped. rad a třídních schůzek: Ttřídní schůzky probíhaly vždy v den konání ped rady, od 17 hod. 30 min.,nebo od 18 hod. PREZENTACE ŠKOLY A DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Prezentace školy, zabezpečení informovanosti veřejnosti a preferování naší školy u potencionálních uchazečů se uskutečňovala celou řadou instrumentů: jednak pravidelným obměňováním webových stránek pobočky, aktualizací informací, seznamováním s možnostmi studia a vzdělávání na pobočce ( podmínky přijetí, obory vzdělávání, zájmová činnost, roční plány školy, personální zabezpečení výuky, materiálně technické vybavení a zařízení školy, akce pro studenty, akce pro veřejnost, apod.).

13 Dále realizací naplánovaných,,dnů otevřených dveří pro veřejnost dle plánu školy a neméně významných návštěv uskutečněných přímo na konkrétních základních školách v regionu Liberec, Jablonec nad Nisou a Tanvald, kde jsme vystoupili v rámci výuky svět práce či občanské nauky formou besed se žáky 8. a 9. tříd na téma:,, Volba povolání a seznamovali žáky se studiem na naší škole i s možnostmi uplatnění po jejím absolutoriu. Také jsme navázali spolupráci s libereckou firmou Rengl-plakátovací služby, inzerovali jsme v místních periodikách, zpracovaný prezentační materiál školy jsme předali poradci pro volbu povolání na Úřadu práce v Liberci a Jablonci nad Nisou. Významnou prezentací školy je i výkon odborné praxe studentů v gastro zařízeních v rámci celého Libereckého kraje. ( Hotel Zlatý lev v Liberci, hotel Liberec, La fabrica v Liberci, hotel Merkur, Rehavital, Skleněnka, penzion Půlměsíc v Jablonci nad nisou, Epocha apod.) Záměrem vedení pobočky školy bylo uskutečnit speciální kurzy vaření i pro širší veřejnost ( mezinárodní kuchyně -indická, italská, mexická, barmanský kurz ). Tento záměr se nepodařilo zrealizovat z důvodu nedostatečného vybavení a kapacity gastronomického zařízení školy. Ve školním roce 2012/13 se uskuteční maturitní ples našeho prvního maturitního ročníku, který bude současně i plesem seznamovacím. ( Pozváni budou významní političtí a společenští činitelé veřejného života v regionu) VÝCHOVNÉ PORADENSTVÍ A PREVENCE SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Externím spolupracovníkem školy je výchovný poradce a metodik pravence sociálně patologických jevů PaeDr. Ladislav Urbánek, který při své činnosti vychází z náplně práce a plánu činnosti na školní rok. Na téma prevence sociálně patologických jevů proběhla dne na pobočce školy přednáška Městské policie v Jablonci nad Nisou, ve spolupráci s kurátory orgánu sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu v Jablonci nad Nisou, kteří seznámili studenty s následky protizákonného chování mladistvých ( s možnými postihy, nápravnými opatřeními, včetně umístění do ústavní výchovy ) s nebezpečím a riziky požívání drog včetně zdravotních sociálních a společenských dopadů. S kurátory OSPODu byla během školního roku navázána trvalá spolupráce, a to v případech řešení konkrétních konfliktních, náročných i nestandardních situací studentů, zejm. při zjištění jejich závadného chování, časté absence při vyučování a nedostačujících studijních výsledků z důvodu nesprávně nastavených vnitřních hodnot, negativního vlivu rodinného prostředí, nevhodné společnosti a přátel a nevhodného způsobu života. MATERIÁLNÉ TECHNICKÉ ZABEZPEĆENÍ ŚKOLY Pobočka školy se nachází v objektu budovy č. 3, ul. Generála Mrázka, Jablonec n. N. Pronajaté prostory školy celkem vyhovují potřebám výuky a poskytování vzdělávání dětí z Liberce, Jablonce n. Nisou a okolí. Učebny jsou vybaveny standardním nábytkem a zařízením vyhovujícím potřebám výuky a odpovídajícím technickým i hygienickým normám. Ve vybavení a zařízení školy nedošlo ke změnám - oproti údajům uvedeným ve výroční zpávě za minulý školní rok.

14 ZÁVĚR: Ve smyslu motta školy,, Vzdělání pro každého... je cílem školy vytvořit optimální podmínky pro zdárný průběh vzdělávacího procesu, vytvoření příznivého klima školy, aby studenti zdárně ukončili studium úspěšným vykonáním maturity, či závěrčených zkoušek a mohli se uplatnit jako plně kvalifikovaní a plně hodnotní členové společnosti na trhu práce. V Jablonci nad Nisou dne JUDr.Emil Ščuka ředitel školy JUDr.Vladimíra Procházková zást. řed. pro ped. činnost

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok / Střední odborné školy managementu a práva, s.r.o Macharova 376, Kolín V, 8 odl.pracoviště Generála Mrázka 3, Jablonec n.nisou 466 Zpracovala zástupkyně ředitele pro ped. činnost

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Chyba!Chyba! Záložka není definována. ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Střední Čechy Inspekční zpráva Romská střední škola sociální, s.r.o. Macharova, 280 00 Kolín Identifikátor školy: 610 450

Více

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy.

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy. Žáci a zaměstnanci školy Vás zvou na Dny otevřených dveří, které se konají ve čtvrtek 3. prosince 2015 od 10:30 do 16:00 hodin ve čtvrtek 14. ledna 2016 od 14: 00 do 16:30 hodin Den otevřených dveří je

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy.

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy. Žáci a zaměstnanci školy Vás zvou na Den otevřených dveří, který se koná ve čtvrtek 14. ledna 2016 od 14: 00 16:30 hodin Den otevřených dveří je ideální příležitostí jak získat maximum informací o přijímacím

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-42-M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-42-M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS OBSAH ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 5 UČEBNÍ PLÁN... 6 OBSAH

Více

Školní vzdělávací program Obchodní akademie Lysá nad Labem, obor M/02 Obchodní akademie

Školní vzdělávací program Obchodní akademie Lysá nad Labem, obor M/02 Obchodní akademie Dodatek č. 6 Školního vzdělávacího programu Obchodní akademie Lysá nad Labem, obor 63-41-M/02 Obchodní akademie, platného od 1. 9. 2012 - platnost od 1. 9. 2016 Učební plán Název a adresa školy: Obchodní

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-42-M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-42-M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-42-M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS OBSAH ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7 OBSAH

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2007

Zpráva o činnosti organizace za rok 2007 Zpráva o činnosti organizace za rok 2007 Zpracování je uloženo 59, písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.. Charakteristika organizace: Název organizace:

Více

Charakteristika školy a její vybavení

Charakteristika školy a její vybavení Charakteristika školy a její vybavení Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky je krajská příspěvková organizace. Škola má celkem 26 učeben, 18

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

2012/2013 INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ

2012/2013 INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ Zlínská 991, 769 01 Holešov, tel.: 974 685 111, e-mail:

Více

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ dálková forma vzdělávání OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC MODERNÍ ŠKOLA S VÍCE NEŽ 150LETOU TRADICÍ

OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC MODERNÍ ŠKOLA S VÍCE NEŽ 150LETOU TRADICÍ OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC MODERNÍ ŠKOLA S VÍCE NEŽ 150LETOU TRADICÍ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 20. LEDNA 2018 STUDIJNÍ OBORY EKONOMICKÉ LYCEUM 78-42 - M/02 OBCHODNÍ AKADEMIE 63-41 - M/02 VEŘEJNOSPRÁVNÍ ČINNOST

Více

Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105

Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105 Základní škola a mateřská škola Raškovice, příspěvková organizace, Raškovice 18, 739 07 Raškovice IZO: 600134105 Plán výchovného poradce na školní rok 2012/2013 Konzultační hodiny pro studenty a jejich

Více

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016 Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, Adresa : 794 01 Krnov, Opavská 49 NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016 Telefon : 552 304 079 554 611 557 Fax : 554 625 946 E-mail : Internet

Více

Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace

Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace školní vzdělávací program 65-51-H/01 Kuchař-číšník Kvalitní jídlo a obsluha - vše pro spokojenost hosta Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Škola Název

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Ekonomika a informatika v podnikání Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace

Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace školní vzdělávací program 65-51-H/01 Kuchař Kvalitní jídlo a obsluha - vše pro spokojenost hosta Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Škola Název ŠVP

Více

Informace o vzdělávání

Informace o vzdělávání Informace o vzdělávání obor vzdělání: Bezpečnostně právní činnost (kód 68-42-M/01) délka vzdělávání: 4 roky Vzdělávání je určeno pro chlapce a dívky vycházející z 9. tříd ZŠ. Obsah vzdělávání: - všeobecně

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 Karta procesu Název procesu R10 - Řízení školy R10-FO-01 Vypracoval: Platnost od: Schválil: 1.4.2008 Mgr.Eva Matoušková R10-1 Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 1. Stav na škole k zahájení školního roku

Více

Školní vzdělávací program (ŠVP): STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY. Učební obor (kód a název): 65-51-E/01 STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY

Školní vzdělávací program (ŠVP): STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY. Učební obor (kód a název): 65-51-E/01 STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY Havlíčkova 1223/17, 697 37 Kyjov (zřizovatel: Jihomoravský kraj, Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82) Školní vzdělávací program (ŠVP): STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY Učební obor (kód a název): 65-51-E/01

Více

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ dálková forma vzdělávání OBSAH ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2010/2011 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA MANAGEMENTU A PRÁVA, s.r.o. pobočka Rumburk Žitná 1119/12, Rumburk 408 01 Obsah : Základní údaje o škole, zřizovatel, součásti školy Materiálně

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 OBSAH A FORMA MATURITNÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100,

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Platnost 1.9.2008 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma 1 ročníkový Povinné předměty 1. ročník 2. ročník 3. ročník 4.

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec tel.: 415 726 003, fax: 415 726 003, www.soazatec.cz, e-mail: soa@soazatec.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019 SRPEN

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 je státní školou (v žádném typu studia

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka. Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11. Identifikátor školy: 600 035 411

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka. Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11. Identifikátor školy: 600 035 411 Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11 Identifikátor školy: 600 035 411 Termín konání inspekce:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov. www.gykovy.cz

Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov. www.gykovy.cz Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov www.gykovy.cz Kontaktní údaje Ředitel: RNDr. Václav Klement Komenského 16/5 682 01 Vyškov info@gykovy.cz tel.: 517 307 010 Gymnaziální

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-667/10-J. Rantířovská 4375/9, Jihlava. školská právnická osoba

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-667/10-J. Rantířovská 4375/9, Jihlava. školská právnická osoba Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIJ-667/10-J Název kontrolované osoby: Sídlo: MATEŘSKÁ ŠKOLA KVÍTEK Rantířovská 4375/9, 586 05 Jihlava IČO: 71 341 196 Identifikátor:

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019

Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019 Plán výchovného poradenství školní rok 2018/2019 zpracovala: Mgr. Lenka Stojanová výchovná poradkyně Jméno výchovného poradce: Mgr. Lenka Stojanová Konzultační dny: pátek 10.00 11.30 hod. (pracovna v I.

Více

Právo a řízení firem. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2009/10 počínaje 1. ročníkem.

Právo a řízení firem. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2009/10 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma vzdělávání: Stupeň poskytovaného vzdělávání: Právo a řízení firem 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání čtyřleté denní studium střední vzdělávání s maturitní

Více

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ

75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-31-M/02 PEDAGOGIKA PRO ASISTENTY VE ŠKOLSTVÍ dálková forma vzdělávání OBSAH ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 4 ZDRAVOTNÍ

Více

75-41-M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST PRO NÁRODNOSTNÍ MENŠINY

75-41-M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST PRO NÁRODNOSTNÍ MENŠINY ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-41-M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST PRO NÁRODNOSTNÍ MENŠINY dálková forma vzdělávání OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7

Více

Školní vzdělávací program (ŠVP): TESAŘSKÉ PRÁCE. Učební obor (kód a název): 36-64-E/01 TESAŘSKÉ PRÁCE. Platnost ŠVP od 1.9.2011 č.j.

Školní vzdělávací program (ŠVP): TESAŘSKÉ PRÁCE. Učební obor (kód a název): 36-64-E/01 TESAŘSKÉ PRÁCE. Platnost ŠVP od 1.9.2011 č.j. Havlíčkova 1223/17, 697 37 Kyjov (zřizovatel: Jihomoravský kraj, Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82) Školní vzdělávací program (ŠVP): TESAŘSKÉ PRÁCE Učební obor (kód a název): 36-64-E/01 TESAŘSKÉ PRÁCE

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

MATURITNÍ ZKOUŠKA 2011 65-42-M/004 Hotelnictví a turismus. Profilová část maturitní zkoušky 2 povinné zkoušky 3 povinné zkoušky

MATURITNÍ ZKOUŠKA 2011 65-42-M/004 Hotelnictví a turismus. Profilová část maturitní zkoušky 2 povinné zkoušky 3 povinné zkoušky 1. povinná zkouška Společná část maturitní zkoušky sub) MATURITNÍ ZKOUŠKA 2011 65-42-M/004 Hotelnictví a turismus Profilová část maturitní zkoušky 2 povinné zkoušky 3 povinné zkoušky I. Ekonomika před

Více

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018 NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018 Telefon: 552 304 079 554 611 557 Fax: 554 625 946 E-mail: skola@ssa-krnov.cz Internet: http://www.ssa-krnov.cz KONTAKTNÍ OSOBY: Ing. Věra Predikantová ředitelka

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 113 39/99-02201 Signatura: bk4vs301 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Třebíč INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Soukromá střední odborná škola a Střední

Více

Setkání s rodiči. 7. dubna 2014. Třídy: 1. AM, 2. AN, 3. AN, 4. AN

Setkání s rodiči. 7. dubna 2014. Třídy: 1. AM, 2. AN, 3. AN, 4. AN Setkání s rodiči 7. dubna 2014 Třídy: 1. AM, 2. AN, 3. AN, 4. AN Obsah setkání: Výsledky klasifikace - třetí čtvrtletí Bodovací systém - vyhodnocení Akce školy a žáků Co nás čeká ve 4. čtvrtletí Souvislá

Více

Střední škola podnikatelská HERMÉS MB s.r.o. Laurinova 1049, 293 01 Mladá Boleslav IČO: 25 602 951 IZO: 110 012 895 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Střední škola podnikatelská HERMÉS MB s.r.o. Laurinova 1049, 293 01 Mladá Boleslav IČO: 25 602 951 IZO: 110 012 895 VÝROČNÍ ZPRÁVA Střední škola podnikatelská HERMÉS MB s.r.o. Laurinova 1049, 293 01 Mladá Boleslav IČO: 25 602 951 IZO: 110 012 895 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2011 / 2012 V Mladé Boleslavi dne 26. září 2012 Mgr. Vilma

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1. 1. Týdenní ročníkový

Více

INFORMACE O STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE Vyšší policejní škola a Střední policejní škola Ministerstva vnitra v Praze

INFORMACE O STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE Vyšší policejní škola a Střední policejní škola Ministerstva vnitra v Praze INFORMACE O STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE Vyšší policejní škola a Střední policejní škola Ministerstva vnitra v Praze Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 Hrdlořezy, tel.: 974 845 371, e-mail: vpspraha@skolamv.cz,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí Adresa: Komenského 873, 517 41 Kostelec nad

Více

75-41-M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST PRO NÁRODNOSTNÍ MENŠINY

75-41-M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST PRO NÁRODNOSTNÍ MENŠINY ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-41-M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST PRO NÁRODNOSTNÍ MENŠINY dálková forma vzdělávání OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm. nábř. Dukelských hrdinů 570, Rožnov pod Radhoštěm

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm. nábř. Dukelských hrdinů 570, Rožnov pod Radhoštěm Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábř. Dukelských hrdinů 570, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Identifikátor: 600 018 202

Více

Plán školního poradenského pracoviště

Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2018/2019 1 Obsah Základní informace... 3 Školní poradenské pracoviště... 3 Personální obsazení ŠPP... 3 Cíle poradenského a konzultačního servisu ŠPP... 4 Výchovný poradce... 5 Hlavní úkoly

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Dodatek č. 1. ke školnímu vzdělávacímu programu Prodavač a výrobce lahůdek platnost od 1. 9. 2013. Kód a název oboru: 66 51 H/01 Prodavač

Dodatek č. 1. ke školnímu vzdělávacímu programu Prodavač a výrobce lahůdek platnost od 1. 9. 2013. Kód a název oboru: 66 51 H/01 Prodavač Střední škola pro tělesně postižené GEMINI, Brno, Vaculíkova 14 Dodatek č. 1 ke školnímu vzdělávacímu programu Prodavač a výrobce lahůdek platnost od 1. 9. 2013 Kód a název oboru: 66 51 H/01 Prodavač Vypracoval:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM H/01 CUKRÁŘ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM H/01 CUKRÁŘ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 29-54-H/01 CUKRÁŘ OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 5 UČEBNÍ PLÁN... 6 ROZPRACOVÁNÍ OBSAHU

Více

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Dny otevřených dveří - 29. a 30. listopadu 2013 a 17. a 18. ledna 2014 1 Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Obsah 1. Základní charakteristika školy... 2 2. Vzdělávací program školy... 3 2. 1 Vzdělávací programy školy... 3 2. 2 Nabídka volitelných předmětů...

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2009 jsou:

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2009 jsou: Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Vlastní hodnocení školy 1. Právní vymezení Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. zpracovává na základě 11 a 12 odst. 2 zákona č. 561/2004

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-41-M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7 ROZPRACOVÁNÍ

Více

Učební plán denní formy vzdělávání platný od UČEBNÍ PLÁN

Učební plán denní formy vzdělávání platný od UČEBNÍ PLÁN Učební plán denní formy vzdělávání platný od 1. 9. 2016 UČEBNÍ PLÁN Název vzdělávacího Kód a název oboru vzdělání programu Forma Cestovní ruch 65-43-N/.. Cestovní ruch denní Názvy vyučovacích 1. ročník

Více

Školní vzdělávací program (ŠVP): MALÍŘSKÉ A NATĚRAČSKÉ PRÁCE. Obor vzdělání (kód a název): 36-57-E/01 MALÍŘSKÉ A NATĚRAČSKÉ PRÁCE

Školní vzdělávací program (ŠVP): MALÍŘSKÉ A NATĚRAČSKÉ PRÁCE. Obor vzdělání (kód a název): 36-57-E/01 MALÍŘSKÉ A NATĚRAČSKÉ PRÁCE Havlíčkova 1223/17, 697 37 Kyjov (zřizovatel: Jihomoravský kraj, Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82) Školní vzdělávací program (ŠVP): Obor vzdělání (kód a název): 36-57-E/01 Platnost ŠVP od 1.9.2011

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 75-41-M/01 SOCIÁLNÍ ČINNOST OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7 ROZPRACOVÁNÍ

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary. Ondřejská 56, Karlovy Vary. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary. Ondřejská 56, Karlovy Vary. Identifikátor: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary Ondřejská 56, 360 21 Karlovy Vary Identifikátor: 600 009 106 Termín konání inspekce:

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Informatika v ekonomice Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty 1. ročník 2.

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013 SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice Organizace školního roku 2012/2013 PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor EK1 Ekonomika

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou Týdenní ročníkový plán

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 13 Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. p. 321, Velký Újezd

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 13 Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. p. 321, Velký Újezd Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 132 354/98-05035 Inspektorát č 13 Olomouc Signatura: am2hs301 Okresní pracoviště Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Střední odborné učiliště

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 010 164/99-5009 Oblastní pracoviště: č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 010 164/99-5009 Oblastní pracoviště: č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 010 164/99-5009 Oblastní pracoviště: č. 1 Signatura: ba4os201 Obvodní pracoviště: Praha INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Střední odborná škola pro sluchově postižené,

Více

I N F O R M A C E. - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího řízení

I N F O R M A C E. - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího řízení Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Družec, okres Kladno. Ke Kostelu 77, Družec. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Družec, okres Kladno. Ke Kostelu 77, Družec. Identifikátor: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Družec, okres Kladno Ke Kostelu 77, 273 62 Družec Identifikátor: 600 044 203 Termín konání inspekce: 11. a

Více

Multimediální a propagační tvorba

Multimediální a propagační tvorba Školní vzdělávací program Tvorba Školního vzdělávacího programu (ŠVP) každého vyučovaného oboru trvala téměř dva roky a každý ŠVP má přibližně 250 stran. Na jeho tvorbě se podíleli vyučující všech předmětů

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM E/01 PROVOZNÍ SLUŽBY

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM E/01 PROVOZNÍ SLUŽBY Název ŠVP: provozní služby ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 69-54-E/01 PROVOZNÍ SLUŽBY OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST...

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2013 2014 Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Schváleno školskou radou dne 25.8.2014 1 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název

Více

Učební plány 2013/2014

Učební plány 2013/2014 Střední odborná škola, Český Těšín, přísp. org. od 1. 1. 2014 ALBRECHTOVA střední škola, Český Těšín, p.o. Učební plány 2013/2014 p. č. číslo oboru obor ročník 1 65-42-M/01 HOTELNICTVÍ 1.-4. ŠVP: Hotelnictví

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM J/01 OBCHODNÍ ŠKOLA

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM J/01 OBCHODNÍ ŠKOLA ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 63-51-J/01 OBCHODNÍ ŠKOLA OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 5 UČEBNÍ PLÁN... 6 ROZPRACOVÁNÍ

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. PhDr. Milan Just MŠMT ČR ŠÚ Olomouc

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. PhDr. Milan Just MŠMT ČR ŠÚ Olomouc Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 93/99-11017 Oblastní pracoviště č.13 Signatura: am2ws203 Okresní pracoviště Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Gymnázium Olomouc - Hejčín, Tomkova 45 Tomkova

Více

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA, ČÁSLAV, SADOVÁ 1234 286 01 Čáslav, tel.: 327/312631, fax : 327/312637 e-mail : skola@szescaslav.cz IZO 600007278 IČO 49797999 zřizovatel: Školní poradenské pracoviště program

Více