Informace z Výroční valné hromady

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace z Výroční valné hromady"

Transkript

1 Informace z Výroční valné hromady SDH Komárov za rok 2012, která se konala dne v restauraci Na Růžku. Program: 1 - Zahájení, přivítání hostů, volba návrhové komise. 2 - Zpráva starosty, velitele, strojníků a mladých hasičů. 3 - Zpráva o hospodaření sboru 4 - Zpráva kontrolní komise. 5 - Ocenění členů. 6 - Diskuze. 7 - Usnesení a závěr. 1) Hosté: ing. Maděra Antonín člen VV SHČMS nadprap. Laube Zdeněk - HZS Hořovice Merhaut Antonín starosta městyse Mgr. Veverka Jiří místostarosta ÚM. Zástupci sborů: Jivina, Osek, Zaječov, Chaloupky, Hvozdec, Žebrák a Cheznovice. 2-4) Zprávy jednotlivých funkcionářů: 5) ocenění členů: ČU SDH Kopečná Zuzana mladí hasiči : Garaničová Veronika, Gregor Jakub, Zeman Vlastimil,Fišer Lukáš, Lizcová Eliška, Šplíchalová Denisa, Vosika Milan. Medaile za věrnost: Čepelák Michal Palek Jiří Danda Aleš Stužky za věrnost za 20 let: Brandejs Kamil Zeman Petr za 30 let: Verner Václav Řád SV. Floriána: Vokáč Bohuslav Čepelák Antonín Členové, kteří v minulosti obdrželi ČU OSH,dostali k němu stužku.

2 6) Diskuze se zúčastnili všichni hosté. Zvláště bylo hodnoceno vystoupení starosty ÚM, člena VV SH ČMS, zástupce HZS a SDH Žebrák. VVH se zúčastnilo 37 členů a 31 hostů. VVH byla dobře připravena jak po stránce organizační, tak i obsahové. Zapsal Vokáč Bohuslav, jednatel SDH Komárov. ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV A JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCE ZA ROK 2012 Činnost Sboru Dobrovolných Hasičů v Komárově (SDH) a Jednotky Sboru Dobrovolných Hasičů Obce (JSDHO) v roce 2012 začala přípravou na Valnou hromadu, která se konala 14. ledna v restauraci Na Růžku v Komárově. Na této valné hromadě, které se zúčastnily delegace okolních sborů, jsme hodnotili výsledky uplynulého roku, co jsme dokázali a co je potřeba v roce 2012 udělat. Nejvíce se diskutovalo o plánované přestavbě hasičské zbrojnice. Rok 2012 pro naší zásahovou jednotku a sbor začal a pokračoval následujícími událostmi: a to v 1. čtvrtletí Technická pomoc Záloha na stanici HZS Hořovice - Požár truhlárny ve Bzové Požár osobního automobilu na Chaloupkách u pí. Vaňkové A Technická pomoc Záloha na stanici HZS Hořovice Požár domu v Bezdědicích Technická pomoc čerpání vody ze sklepa rod. domu pí. Moutellíkové Komárov Záloha Hořovice - DP na D5 u Záluží Požár travního porostu v Cerhovicích Požár travního porostu v Zaječově u Procházků Technická pomoc. Záloha na stanici HZS Hořovice Požár travního a lesního porostu v Běštíně Záloha Hořovice- požár v Libomyšli Technická pomoc Proplach a čištění kanalizace u Patrika Odborářská 368 Komárov.

3 ve 2. čtvrtletí Záloha Hořovice- požár skládky ve Stašově Požár obytné buňky v Olešné. Před výjezdem poplach zrušen, 20.4 Technická pomoc. Čištění kanalizace Kleštěnice. Úprava laviček dětské hřiště na sídlišti Komárov Požár přečerpávací stanice v areálu Cintlovka v Tlustici. Prověřovací cvičení Požár dřevěné boudy v areálu Cintlovka Tlustice. 8.5 Technická pomoc. Provzdušnění vody v rybníčku u DPS. 9.5 Technická pomoc. Provzdušnění vody v rybníčku u DPS Požár lesa po pálení kabelů Dlouhá Leč katastr obce Osek Požár lesa Dlouhá Leč katastr obce Komárov Požár rod. Domu v Osece. u pí. Štochlové. 8.6 Požár skládky na Hrádku Osek Prověřovací cvičení na Hotel Valdek. ve VVP Jince v Brdech TP Likvidace sršní na hřbitově v Mrtníku TP Likvidace sršní a vos na dětském táboře Na Zbirožském potoce. ve3. čtvrtletí 4.7 TP Likvidace obtížného hmyzu v garáži v Jincích 4.7. TP Čištění kanalizace v Komárově u č.p Požár v Jincích. - Záloha na HZS Hořovice Požár balíku sena v Zaječově TP Likvidace obtížného hmyzu v Restauraci Na Cikánce Požár křovin Zaječov TP- odstranění spadlé větve kaštanu na osobní automobil u Lidového Domu. 2.8 Požár balíku slámy Zaječově. 6.8 TP - Likvidace obtížného hmyzu v ulici Záskalská DN - Rejkovice - Záloha na HZS Hořovice TP - Likvidace obtížného hmyzu v Komárově Prověřovací cvičení ve Fa. Mubea Žebrák - Záloha na HZS Hořovice Požár křovin a trávy Zaječově Požár dřevěné kolny v Záluží TP - Likvidace obtížného hmyzu v Komárově na DPS. 2.9 TP - Likvidace obtížného hmyzu ve Hvozdci u p. Švarce. 5.9 Požár Sekurit - Prověřovací cvičení. 7.9 TP - Likvidace obtížného hmyzu ve střeše R.D TP - Likvidace obtížného hmyzu ve střeše R. D. ve Rpetech 14.9 TP- hledání ztraceného dítěte u cihelny v Hořovicích Požár Propan butanové lahve v Komárově č.p. 506.

4 a ve 4. čtvrtletí TP- čištění odtoku kašny na náměstí v Komárově Požár v Hořovicích - Planý poplach 9.11 TP Prořezání křovin na stavbě kanalizace na Ptákov 15.11TP - Čištění kanalizace na stavbě kanalizace na Ptákov 22.11TP - Dodávka vody na stavbu kanalizace na Ptákov 28.11TP - Čištění kanalizace na stavbě kanalizace na Ptákov 28.11TP - Čištění kanalizace na stavbě kanalizace na Ptákov Požár balíků slámy Osek. Hašení TP - Monitoring. Zabezpečení adventního odpoledne a ohňostroje v Komárově TP - Čištění kanalizace a dodávka vody na stavbu kanalizace na Ptákov 6.11 TP - Čištění kanalizace a dodávka vody na stavbu kanalizace na Ptákov TP asistence u otevření bytu pí. Kolářové v DPS Komárov. Vynešení zraněné paní do sanitky ZZS TP asistence u otevření bytu pí. Molkové v DPS Komárov. Vynešení zraněné paní do sanitky ZZS TP Čištění splavu a čerpacího stanoviště u školy od naplavenin. Čerpání vody ze sklepa HZ. a to: 36 výjezdů na žádost KOIS Kladno se ZOZ 15 výjezdů na žádost zřizovatele Úřad Městyse 9 výjezdů na žádost občanů na jejich náklady 1 planý poplach CELKEM 60 VÝJEZDŮ! Kromě těchto zásahů, se jednotka v souladu s příslušnými zákony a předpisy, musela po celý rok věnovat zvyšování své akce schopnosti výcvikem a školeními, kondičními jízdami řidičů, seznamováním se s novou technikou, technickými prostředky a s jejich údržbou a opravami. A to: 14. ledna a 21. ledna Školení řidičů v autoškole Kubec Hořovice 14. ledna Kontrola dokumentací, jmenování a početních stavů jednotky. Řád CHS,TTD dýchacích přístrojů u JPO. Závěrečné testy za rok dubna Taktické cvičení. Hašení velkokapacitních nádrží s hořlavými kapalinami v areálu Cintlovka Tlustice. 25. dubna Hašení velkokapacitních nádrží, poskytování posttraumatické péče, dálková doprava vody. Seznámení s objektem DPS. 6. května Taktické cvičení okrsku Komárov. Dálková doprava vody pomocí PPS od čerpacího stanoviště u školy na sídliště v Komárově.

5 11. května Práce s PPS 12, přívodní a dopravní vedení. Nácvik PS. 12. června Prověřovací cvičení na Hotel Valdek ve VVP Jince, rozvinutí bojového vedení v DT do 1 a 2 patra hotelu. Ochlazování evakuačních cest, prohledávání pokojů, nalezení osoby vynešení z budovy, předání záchranné službě. Plnění cisteren při kyvadlové dopravě vody na požářiště. 5. září Prověřovací cvičení na F. A. SEKURIT SAINT GOBAIN HOŘOVICE Masarykova 1404/34a. C do druhého nadzemního podlaží po evakuačním schodišti od CAS K 25 LIAZ. Průzkum 2 podlaží v DT a prohledání kanceláří. Ochlazování PB lahve a následné vynesení mimo objekt. 19. listopadu Požáry sazí v komínech, konstrukce komínů. N. V. č.91/2010, bezpečnost provozu komínů a kouřovodů. Nové poplachové plány kraje. Zásahy s přítomností tlakových lahví. 24. listopadu Okrskové školení na Jivině. Dálková doprava vody na požářiště, nebezpečí při požáru. Mnoho dalších hodin, věnovali členové jednotky údržbě techniky a materiálu, mezi jednotlivými výjezdy a školeními, aby technika a materiál nám svěřený, byl vždy připraven k ochraně osob a majetku nás všech. Zásahová jednotka čítala ke konci roku dvacet členů, a má jednoho velitele jednotky, tři velitele družstva, šest strojníků a deset hasičů. Od Nového roku vstoupil do zásahové jednotky David Vilt (profesionální hasič v Praze v Krči)jako řidič, v průběhu roku byl jmenován strojníkem spolu s Michalem Čepelákem a Alešem Dandou. V měsíci červenci vstoupil do zásahové jednotky pan Richard Ante Radonič. Členům, Michalu Humlovi a Kamilu Brandejsovi, kteří se během loňského roku odstěhovali z Komárova, bylo zrušeno členství v zásahové jednotce. V současné době naše jednotka funguje jako záloha stanice HZS Hořovice. Vyjíždí na jejich místo a zastupuje je, kdy na jejich stanici nikdo nezůstane. Členové jednotky postupně slouží v rámci výcviku směny na stanici HZS. Všichni členové během roku prošli zdravotními prohlídkami, a jsou řádně vycvičeni a připraveni k ochraně majetku a životů všech občanů. I v roce 2012 obdržela naše JSDHO účelovou dotaci na dovybavení jednotky od Krajského Úřadu ve výši Kč. Z těchto prostředků bylo zakoupeno: 2Ks hadice C 52 Techmatex 5 465,50 Kč 1 Ks sekero motyka hasičská 570,00 Kč 1 Ks naviják elektrický Hunter ,00 Kč 1 Ks mobilní havarijní souprava 8 527,00 Kč 2 ks norná stěna ,00 Kč 2 Ks hydrofobní had 8 208,00 Kč 4 páry vysoké boty (prsačky) Dunlop 4 555,00 Kč 1 Ks proudnice Rambo Jet 9 268,00 Kč 4 Ks hadice C ,00 Kč 2 Ks koše na hadice C ,00 Kč 1 Ks duální svítilna DL ,00 Kč 2 Ks svítilna Streamlight 1 833,60 Kč

6 1 Ks megafon 10 SH 787,32 Kč 8 Ks brašna na masku 2 088,60 Kč 8 Ks obal na tlakovou lahev 2 052,00 Kč a další drobný materiál. V roce 2012 probíhala údržba a nutná oprava provozuschopnosti zásahové techniky a prostředků strojní služby. Na technice bylo odpracováno spoustu hodin. Bohužel i tak stanovené cíle na repase a rekonstrukce nebyly splněny, z důvodu nabitého časového harmonogramu činností členů zásahové jednotky, plnění úkolů na úseku požární ochrany a zásahové činnosti. Zásahová technika nesplňuje novodobé požadavky na umístění a uložení zásahového materiálu a dovoz na místo, s následným věcným a rychlím použitím. Dále technický stav karosérií a nástavbové části je neuspokojivý. Například: na obou vozidlech se projevuje silná koroze, CAS K 24 Liaz-děravé výfukové potrubí (výfukové plyny unikají do nástavby a do místa ovládaní obsluhy, s tím souvisí i nefunkčnost vývěvy pro nasátí vody z vnějšího zdroje), stav původních rolet je havarijní (nedají se otevírat nebo se naopak za jízdy otevírají sami), čerpadlu dosluhují těsnění, ucpávky a vzduchové rozvody ovládání příslušenství jsou netěsné a takto by se mohlo pokračovat, ale v nejlepším se má přestat. Všichni jmenovaní strojníci a řidiči plnili úkoly na úseku strojní služby vyplívající z řádu strojní služby, platných vyhlášek, zákonů a interních nařízení. Z hlavních oprav na zásahové technice bylo provedeno: CAS K 24 Liaz úprava kabiny posádky a montáž DT do sedaček posádky, výměna hadice chlazení, DA12 AVIA 31 problémy se startováním - výměna startéru, autobaterie PS 12 AVIA Provizorní oprava plynu karburátoru NÁKLADNÍ PŘÍVĚS zrekonstruován, chybí dodělat pouze drobné úpravy Spotřeba PHM za poslední dva roky klesá, paradoxem je, že náklady na PHM narůstají a to vlivem stoupajících cen u čerpacích stanic. Spotřebováno bylo 837 litrů motorové NAFTY, 79 litrů benzinu NATURAL. Ujeté kilometry a motohodiny zásahové techniky: UJETÉ KM CAS K 24 LIAZ CELKEM 905 KM, ČERPADLO ODPRACOVALO- CELEKM 25,75 hodin (1545 min) UJETÉ KM DA12 A 31 CELKEM 914 KM, PS12 ODPRACOVALA CELKEM 40 minut EL. CENTRÁLA HERON EGH 60 AVR 3 CELKEM 75 minut EL. CENTRÁLA CMI 2700 (LIAZ) ODPRACOVALA CELKEM minut MOTOROVÁ PILA HUSQVARNA 257 (LIAZ) ODPRACOVALA CELKEM 25,2 hodin(1510 min) MOTOROVÁ PILA JONSERED 2159 (AVIA) ODPRACOVALA- CELKEM 10,08 hodin (605 min) PLOVOUCÍ ČERPADLO NIAGARA (LIAZ) ODPRACOVALO CELKEM 162 minut PLOVOUCÍ ČERPADLO KRAKEN (AVIA) ODPRACOVALO CELKEM 15 minut MOTOROVÉ KALOVÉ ČERAPDLO HERON (AVIA) CELKEM 180 minut

7 PŘETLAKOVÝ VENTILÁTOR PAPIN 500 CELKEM 135 minut MOTOROVÉ KALOVÉ ČERPADLO HERON EMPH 80W(PŘÍVĚS)- 10 minut Velmi kladně hodnotíme spolupráci s úřadem městyse, ale co se týká přestavby hasičského domu, oznámené na předloňské VVH, nedošlo během uplynulého roku k dalšímu posunu. Nebýt pana Pacáka a pana Dandy, kteří v současné době požární zbrojnici obývají a starají se o její provoz a života schopnost, byla by už za pár let ruinou. Do garáží zatéká, opadává promočená omítka. Provozem okolo zbrojnice směrem k panu Vaníčkovi praskají obvodové zdi a je jen otázkou času jejich zhroucení. Uvnitř budovy postupně odcházejí části vybavení a bylo by třeba je vyměnit (záchody, umyvadla, linolea nábytek apod.) Kotlům ústředního topení také dochází doba udržitelnosti. Nejhorší je, že se už pět let mluví o rekonstrukci a tím pádem se do oprav neinvestuje nebo se neprovádí. Stále se čeká na schválení dotace ministerstvem pro místní rozvoj. Pokud nebude tato celková rekonstrukce započata v letošním roce, je třeba se zamyslet nad tím, zda by nebylo lépe rozdělit rekonstrukci na několik, méně finančně nákladných etap. Zvlášť zbourat a postavit nové garáže, pak postavit přístavbu se zázemím a nakonec rekonstruovat stávající objekt. Se zrušením vojenského výcvikového prostoru dojde ke změně plošného pokrytí a část Brd spadne do našeho hasebního obvodu. S tímto bude souviset i obdržení hasičské techniky na tyto účely a my nakonec zjistíme, že sem k nám nic nedostaneme, protože budou garáže a zbrojnice pro tuto techniku nevyhovující. Výbor sboru se scházel pravidelně každých čtrnáct dní. Účast na schůzích byla dle pracovního vytížení členů dobrá. Během roku jednotka odpracovala mnoho hodin na údržbě techniky, zbrojnice i materiálu. Vlastními silami a prostředky jsme renovovali přívěsný vozík na odvoz materiálu a techniky. Jednalo se dále o zalévání zeleně pro OÚ, prořezáni stromů okolo cesty na Ptákov, sběr železného šrotu, sekání trávy a úprava nového cvičiště pod Vápenicí, které jsme obdrželi od Úřadu Městyse do výhradního užívání. K tomuto účelu byla pořízena z rozpočtu úřadu nová sekačka na trávu. Také se prováděly opravy na hasičské boudě. Zástupci výboru sboru navštívili VVH sborů v našem okrsku, v Žebráce a výroční schůzi Sokola Komárov. Sbor čítal k členů, 69 mužů, 32 žen, z toho 28 dětí. 12 května se konala okrsková soutěž v PS v Oseku na fotbalovém hřišti, družstvo mužů obsadilo 4 místo a tak nepostoupilo do okresního kola. To se konalo 26. května již tradičně na stadionu v Hořovicích, kde několik našich členů pomáhalo jako technická četa. Jako každý rok se stará garda účastnila memoriálu v Záluží 9. června a skončila na šestém místě. 16. června jsme se zúčastnili memoriálu v Radouši. Na memoriálu JK a JP, který jsme pořádali na kynologickém cvičišti v Sokolovicíhc 15.9, družstvo mužů skončilo na 6 místě a družstvo staré gardy na 9 místě. Družstvo žen se totálně rozpadlo a žádných soutěží se během roku neúčastnilo. 16. srpna ukázku pro letní tábor v Mrtníce. Dne 2. června jsme společně s Chovateli, pejskaři a Domečkem Hořovice, uskutečnili Dětský den v areálu Kynologického klubu. Kde jsme též 8. září jsme společně s Domečkem Hořovice uskutečnily pro děti akci Ukončení prázdnin. V průběhu roku někteří naši členové oslavili významná osobní jubilea pan Mudra František 70 let, Vokáč Bohuslav 65 let a pánové Černý Jan, Palek Jiří a Hrabák Jaroslav

8 60. let. Také jsme se svojí technikou zúčastnili oslav výročí založení sborů a to ve Skořicích 125 let, 8.9 oslav ve Hvozdci 110 let a v Zaječově let. Pro naše mladé hasiče jsme zajistili tábor na Zbirožském potoce, patřící Domečku Hořovice a naši mladí tam strávili poslední týden prázdnin. O jejich stravu, pohodlí a zábavu se starali naši členové a vedoucí mládeže jsme společně Domečkem Hořovice organizovali pochod přes tři pekla a zabezpečili adventní večer, kde jsme na Náměstí Míru odpalovali ohňostroj. Před koncem roku jsme uskutečnili malý výšlap do blízkých Brdských kopců. Na listopadovém shromáždění představitelů sborů okresu Beroun, byl pan Vokáč Bohuslav zvolen do výkonného výboru okresu. Pro naše členy, sponzory a příznivce jsme si u pana Marcela Filipa nechali zhotovit kalendáře na rok 2013 s motivy z činnosti našeho sboru. Za co mu náleží naše poděkování. O materiál uložený ve zbrojnici jak v majetku SDH, tak majetku Úřadu Městyse je řádně pečováno. Byla provedena inventarizace majetku ve vlastnictví SDH. Inventuru majetku ÚM, který je v užívání našeho sboru, provedla komise Úřadu městyse a neshledala žádných nedostatků a závad. Příjmy SDH Komárov za rok 2012 byly členské příspěvky a dotace SH ČMS a dotace od Městyse Komárov. Hlavní výdaje za rok 2012 byly nákupy materiálu, občerstvení, kancelářských potřeb a výdaje na zajištění tábora. Žádné nepředpokládané výdaje se v roce 2012 neuskutečnily. Celkové příjmy sboru v roce 2012 činily 60024,24 Kč. Výdaje v tomto roce zahrnující veškeré potřeby sboru činily ,30 Kč. I přesto, že se výdaje stále postupně zvyšují, je stav finančních prostředků na dobré úrovni vzhledem k aktivní práci celého výboru sboru a velmi dobré spolupráci se všemi složkami, s kterými se při své činnosti setkává. Stav hotovosti v pokladně je k ,- Kč. Celkový stav finančních prostředků sboru, který zahrnuje pokladnu, běžný účet a spořící účet činí k ,05 Kč. ČEPELÁK ANTONÍN

9 ZPRÁVA MLADÝCH HASIČŮ Oddíl mladých hasičů měl k členů, kdy jejich počet oproti roku 2011 opět nepatrně narostl. Může se zdát, že rozdíl je pouze minimální, nás naopak těší, že se složení děti víceméně nemění a většina z nich k nám chodí již řadu let. I v roce 2012 jsme zachovali termín čtvrtečních schůzek. Ve vedení se k Michalu Čepelákovi, Markovi Kratochvílovi a Michaela Kratochvílové přidali ještě Jirka Palek se Zuzkou Kopečnou a samozřejmě s technickou pomocí při trénincích, dopravě na cvičiště na Chaloupkách nebo v Oseku pomáhali i ostatní členové zásahové jednotky. Děkujeme! Počátkem roku je nutné tak trochu bilancovat, zamyslet se nad tím, co jsme v loňském roce dokázali, jakých chyb bychom se měli pro příště vyvarovat, vzít si ponaučení, zhodnotit výsledky, a tak i naší práci. My jsme se v loňském roce pustili do projektu, který byl pro nás nový, byla to výzva, do které jsme se pustili s odvahou a s nadějí, že by to nemusela být akce tohoto typu poslední. Řeč je samozřejmě o týdenním táboře konaným poslední týden o prázdninách na Zbirožském potoce, kterého se účastnilo 30 dětí a to nejen z řad členů SDH Komárov a zhruba polovina dospělých. Léto s hasičem, tak zněl název tábora, kde měly děti možnost přípravy hravou formou na podzimní kolo hry Plamen, výrazným zpestřením byly nepochybně simulované skutečné události, které mohou nastat při práci skutečných hasičů, ať už to byl pád letadla, ztracené děti v lese, povodeň a jiné, do všech těchto situací byla zařazena například zdravověda, azimut nebo jen společná spolupráce dětí ve skupině. SOUTĚŽE V ROCE 2012 Jako každoročně i v roce 2012 jsme se účastnili soutěží v okolních obcích, tradiční Velikonoční motání hadic na Chaloupkách, kdy je každý rok vidět velký pokrok a neustálé zlepšování výkonu jednotlivých závodníků, což jsme dokázali 2. místem v pořadí družstev a mezi jednotlivci jsme plnili přední příčky, kdy se dokonce zablýskla i nějaká ta zlatá, stříbrná a bronzová medaile. Čtvrtou červnovou sobotu rovněž na Chaloupkách Memoriál Adolfa Jandy, kde jsme nasadili 3 družstva, kdy dvě nastoupili v kategorii mladších žáků a třetí družstvo v kategorii žáků starších. Všechny naše družstva skončili na medailové pozici a krásným výsledkem je určitě první místo mladších žáků, či místa 3. u druhého družstva mladších a družstva starších. Zajisté největšími soutěžemi v roce je Plamen, ať už jeho podzimní, nebo naopak druhá jarní část. A právě ta se konala v sobotu 2. června přes počáteční problémy s místem konání na fotbalovém stadionu v Hořovicích. Mimo standardní disciplíny byla novinkou štafeta CTIF u starších žáků, kteří se v konečném pořadí umístili na 9. místě, mladší na místě 5. V sobotu 9. června pořádal Sbor dobrovolných hasičů v Záluží již 12. ročník Poháru vítězů, naši mladší žáci se tentokrát umístili na 2. místě, starší na místě čtvrtém. Měřením sil s ostatními okresními sbory v podzimní části soutěže Plamen vyústilo naše týdenní soustředění na letním táboře na Zbirožském potoce. Pořadatelství, se v sobotu 6. října tentokrát zhostilo samo Okresní sdružení hasičů Beroun a umístilo svůj závod

10 mezi Hořovice a Podluhy, do Dražovky. Toto klání bylo předpremiérou na krajskou soutěž konající se na témže místě v příštím roce. Do soutěže jsme tentokrát vyslali celkem 20 dětí, rozdělených do 5-ti členných hlídek, kdy 2 hlídky soutěžili v kategorii mladších žáků (11 let a mladší) a 2 hlídky starších žáků (11-15 let). Do celkového hodnocení se však započítává výsledek pouze lépe umístěné hlídky. První hlídka obsadila konečné 7 místo, druhá hlídka obsadila krásné 14 místo z 19 hlídek, což je převážně na prvňáčky a jejich první soutěžní zážitek na okresní úrovni krásný výsledek. Štafetu požárních dvojic a branný závod, který stejně tak jak mladší žáci plnili i ti starší, zkušenější, ostřílenější a obsadili tak konečné 6. a 14. místo, z 28 sborů. Celkové šesté a sedmé místo je výborným výsledkem a krásnou výchozí pozicí pro druhé jarní kolo soutěže v roce VÝLETY V sobotu 15. dubna jsme pořádali výlet do aqvaparku Kladno, kdy měli možnost jet dospělí, děti popřípadě i se svými rodiči. Doprava objednaným autobusem byla hrazena z grantu městyse Komárov, vstupné do aqvaparku si hradil každý sám. Závěr měsíce dubna, konkrétně 30. jsou pořádány společné čarodějnice, kde si mají děti možnost opéct buřty a následně zapálit vlastnoručně vyrobené čarodějnice, ty se nám letos sešly hned tři, jedna byla od chlapců, druhá od dívek a třetí si vyrobili nejmladší děti společně. 8. květen je už po několik let spjat s Pešíkovým pochodem, naše letošní účast byla rekordní a troufáme si říct, že jako skupina jsme byli i nejpočetnější. Celkem 22 dětí bylo rozděleno do malých skupinek a cestou vyplňovali kvíz, kde vybírali správnou možnost na otázky týkající se historie, současnosti Komárova nebo byl cvičen jejich postřeh při 13-ti kilometrové pěší trase. Cestou jsme se zastavili na hřišti na Kleštěnici, kde jsme si opekli vuřty a využili místní hřiště ke společným sportovním aktivitám. OSTATNÍ AKCE V sobotu 2. června a 8. září jsme společně s Domečkem Hořovice, Kynologickou organizací a Městysem Komárov pořádali na kynologickém cvičišti akci s názvem Pohádkový les a UŽ ZVONILO.? Rozloučení s prázdninami. Nejednalo se o první spolupráce s Domečkem a stejně jako všechny předešlé měly u dětí obrovský úspěch. Vždyť počasí nám zvláště na druhé z akcí hrálo do karet a plnění disciplín šlo dětem opravdu od ruky, za což si v závěru mohli vyzvednout krásné ceny a jako již tradičně opéct vuřty. Předvedená ukázka požárního útoku byla vizitkou naší práce s dětmi. V závěru roku jsme jako již tradičně vyrobili draky a zaslali jejich fotografie do soutěže O nejkrásnějšího draka Soptíka, ani letos se nám společnými draky nepodařilo získat medailový výsledek, pouze v jednotlivcích drak Marka Kratochvíla se umístil na třetím místě. SHRNUTÍ ROKU 2012

11 Především mi dovolte poděkovat úřadu Městyse Komárov za poskytnutí finančních dotací, díky nimž mohla být úroveň tábora na takové pozici, mimo jiné jsme z dotace zakoupili vybavení, které rozhodně zlepšilo zázemí dětí například na soutěžích, a věříme, že své uplatnění si najde i u dospělých. Dále poděkování patří panu Gregorovi za poskytnutí finančního obnosu, který byl rovněž využit pro potřeby dětí a věcného daru. MICHALA KRATOCHVÍLOVÁ

18. 4. 08.31 10.17 Technická pomoc čištění kanalizace na Náměstí Míru v Komárově. Účast: DANDA Aleš, Technika: CAS 25 K,

18. 4. 08.31 10.17 Technická pomoc čištění kanalizace na Náměstí Míru v Komárově. Účast: DANDA Aleš, Technika: CAS 25 K, zásahy 2013 1čtvrtletí 7.1 16.20 18.30 TP čištění znečištěné komunikace ulice Zahradní Komárov. Účast: MACOUREK David, PACÁK Jindřich, ZEMAN Petr, ŠVARC Jakub. PL. ČERPADLO NIAGARA, 18.1 14.43 16.32 Technická

Více

ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010

ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010 ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010 Činnost Sboru Dobrovolných Hasičů v Komárově (SDH) a Jednotky Sboru Dobrovolných Hasičů Obce (JSDHO) v roce 2010 začala přípravou na Valnou hromadu,

Více

ZÁSAHY JSDH MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2011

ZÁSAHY JSDH MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2011 ZÁSAHY JSDH MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2011 5. ledna 17.07 14.30 Poţár Zaluţí planý poplach. Záloha na stanici Komárov. Účast: ČEPELÁK Antonín, PACÁK Jindřich, HRABÁK Miloš, VOKÁČ Bohuslav, HAVRÁNEK Vladimír,

Více

29. ledna 9.45 10.25 Technická pomoc vyproštění havarované dodávky Karízek Účast: PACÁK Jindřich, ŠMÍD Antonín,

29. ledna 9.45 10.25 Technická pomoc vyproštění havarované dodávky Karízek Účast: PACÁK Jindřich, ŠMÍD Antonín, ZÁSAHY JSDH MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2010 11. ledna 15.00 18.30 Technická pomoc- čištění střechy, okapů a svodů na škole T. G. Masaryka Komárov. Účast: PACÁK Jindřich, ŠMÍD Antonín, ČEPELÁK Michal, MRAČEK

Více

Informace z Výroční valné hromady SDH Komárov za rok 2009 konané 16. 1. 2010 V restauraci Na Růžku

Informace z Výroční valné hromady SDH Komárov za rok 2009 konané 16. 1. 2010 V restauraci Na Růžku Informace z Výroční valné hromady SDH Komárov za rok 2009 konané 16. 1. 2010 V restauraci Na Růžku Účast: 40 členů, 19 hostů včetně zástupců okolních sborů, Českého Červeného Kříţe, člena výkonného výboru

Více

Rok 2007 byl pro náš sbor ve srovnání s ostatními roky zcela odlišný. Začátkem roku, nabídl Úřad městyse, správci hasičské zbrojnice panu Jiřímu

Rok 2007 byl pro náš sbor ve srovnání s ostatními roky zcela odlišný. Začátkem roku, nabídl Úřad městyse, správci hasičské zbrojnice panu Jiřímu 2007 Rok 2007 byl pro náš sbor ve srovnání s ostatními roky zcela odlišný. Začátkem roku, nabídl Úřad městyse, správci hasičské zbrojnice panu Jiřímu Palkovi, jiný, větší byt. Byli jsme postaveni před

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 4. 1. 2014 Vážení bratři hasiči, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2013. K dnešnímu dni má náš sbor 45 členů.

Více

ZÁSAHY JSDHO MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2007

ZÁSAHY JSDHO MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2007 ZÁSAHY JSDHO MĚSTYSE KOMÁROV V ROCE 2007 1.Ledna 00.11-01.11 Požár tújí a cypřišů v Zaječově č.p. 86 od pyrotechniky hašení, účast: Moutelík Jan, Garanič Roman, Vokáč Bohuslav, Brandejs Kamil, Fišer František,

Více

Jednotka SDH Havířov Město

Jednotka SDH Havířov Město Jednotka SDH Havířov Město Zřizovatelem jednotky je dle zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně je Statutární město Havířov. Organizačně jednotka spadá pod kancelář primátora. Hlavní činností je hašení

Více

Výroční zpráva SDH Suhrovice. Rok 2014. Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice

Výroční zpráva SDH Suhrovice. Rok 2014. Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice Výroční zpráva SDH Suhrovice Rok 2014 Vypracoval Ladislav Bartoň, starosta SDH Suhrovice Dovolte mi, abych Vás informoval prostřednictvím výroční zprávy o stavu a činnosti SDH Suhrovice v uplynulém roce

Více

Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2017.

Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2017. Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2017. Na začátek bych chtěl všechny přítomné přivítat na Valné hromadě sboru dobrovolných hasičů ve Velkých Žernosekách (výroční schůze). Dále bych

Více

Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne

Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne 20. 5. 2019 Porada Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice (dále jen OORS) byla svolána na den 20.

Více

Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012

Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012 Zpráva o činnosti JSDH Troubky za rok 2012 Dovolte mi, abych vám v této zprávě přiblížil činnost JSDH Troubky za rok 2012. Jako již tradičně začnu svou zprávu zásahovou činností a výčtem zásahů za uplynulý

Více

Požární řád obce R P E T Y. Vyhláška č. 2 / 2015

Požární řád obce R P E T Y. Vyhláška č. 2 / 2015 Požární řád obce R P E T Y Vyhláška č. 2 / 2015 Obec Rpety na základě usnesení zastupitelstva ze dne 26. 2. 2015 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o.

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. na rok 2012 _ 27.01. Bezpečnost práce členů JSDH při výkonu služby /pátek/

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Program: 1) Zahájení: p. Dolejš 2) Volba návrhové komise p. Dolejš 3) Zpráva o činnosti okrsku p. Dolejš 4) Zpráva velitele okrsku

Více

Informace o činnosti duben 2015

Informace o činnosti duben 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti duben 2015 24. března 2015 v 16:07 hodin Jednotka SDH Mirovice vyjela s CAS 32 Tatra 815 k technické pomoci do Husovy

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 23.2.2013

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 23.2.2013 Program: 1) Zahájení: p. Dolejš 2) Volba návrhové komise p. Dolejš 3) Zpráva o činnosti okrsku p. Dolejš 4) Zpráva velitele okrsku p. Odvody 5) Zpráva hospodáře p. Kruml František 6) Zpráva strojníka p.

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno 1927 Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení

Více

Výroční okrskový aktiv Hotel u Novotných 9.1.2004

Výroční okrskový aktiv Hotel u Novotných 9.1.2004 Reg.č. 3201237 IČO: 66132878 Výroční okrskový aktiv Hotel u Novotných 9.1.2004 Dne 9.1.2004 byl náš sbor pověřen organizací Výročního okrskového aktivu. Aktiv byl uspořádán v hotelu U Novotných. Na aktivu

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření JSDH Popůvky za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření JSDH Popůvky za rok 2014 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření JSDH Popůvky za rok 2014 Pro rok 2014 byly stanoveny tyto hlavní úkoly: 1. Zabezpečovat průběžné plnění práce sboru na rok 2014. 2. Podílet se na zabezpečování akceschopnosti

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2014

Cvičení jednotek SDH v roce 2014 Cvičení jednotek SDH v roce 2014 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán cvičení jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále

Více

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o.

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. na rok 2013 25.01. bezpečnost práce členů JSDH při výkonu služby /pátek/

Více

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Spolupráce s obcemi plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Integrovaný záchranný systém systém koordinace složek IZS při přípravě na MU a při záchranných a likvidačních

Více

Oficiální statistika zásahů JSDHO Dobrá Voda u Českých Budějovic v letech 2002 2015

Oficiální statistika zásahů JSDHO Dobrá Voda u Českých Budějovic v letech 2002 2015 Oficiální statistika zásahů JSDHO Dobrá Voda u Českých Budějovic v letech 2002 2015 Obec: Starosta obce: Dobrá Voda u Českých Budějovic U Domova důchodců 33 37316 Dobrá Voda u Českých Budějovic Mgr. Jiří

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané 17. 1. 2015 v 17 00 v hostinci U Šodka 1. Zahájení, uvítání hostů, minuta ticha, program schůze Vedením schůze byl pověřen Ing. Dalibor Vlček.

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2013

Cvičení jednotek SDH v roce 2013 Cvičení jednotek SDH v roce 2013 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále jen DZP

Více

Poslední valná hromada se konala 7. února 2014 zde v hasičské zbrojnici v Kateřinicích.

Poslední valná hromada se konala 7. února 2014 zde v hasičské zbrojnici v Kateřinicích. Vážení bratři a setry, vážení hosté. máme za s sebou začátek nového roku 2015. V lednu se každý rok setkáváme zde v hasičárně na výroční valné hromadě, abychom zhodnotili rok minulý a začali se zabývat

Více

VZOR. Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.

VZOR. Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. VZOR základních znalostí členů jednotek SDH Základní odborná příprava členů JSDH k 72 odst.2 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. 1. - základní znalosti zákona a

Více

Organizace hasičů SDH Sbor dobrovolných hasičů - občanské sdružení pracující na úseku požární ochrany - preventivní a výchovná činnost mezi občany a mládeží - výchova nových členů do JSDH JSDH jednotka

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov.

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov. Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Bozkov za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA

Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA Město Kojetín Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA Zastupitelstvo města Kojetína se usneslo na svém zasedání dne 02.04.2019, usnesením č. Z 89/04-19, vydat

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012 Obec Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice schvaluje a vydává dne 9. 2. 2012 v souladu

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2014

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2014 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2014 3. 1. 2015 Vážení bratři hasiči, sestry hasičky, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2014. K dnešnímu dni má náš

Více

MĚSTO MANĚTÍN Obecně závazná vyhláška č. /2013 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

MĚSTO MANĚTÍN Obecně závazná vyhláška č. /2013 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO MANĚTÍN Obecně závazná vyhláška č. /2013 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo města Manětín se na svém zasedání dne usnesením č. /13 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

OBEC JANOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Článek 1 Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci

OBEC JANOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Článek 1 Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci OBEC JANOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Janovice se na svém zasedání konaném dne 05.06.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č 133/1985 Sb.,

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky Obecní úřad Bratkovice obecně závazná vyhláška obce č.1/2008 Zastupitelstvo obce Bratkovice se sídlem v Dominikálních Pasekách schválilo dne 19.3.2008 svým usnesením č. 1/2008 v souladu s 29, odst. 1,

Více

POZARNI RAD OBCE UHERCE

POZARNI RAD OBCE UHERCE \ Obecně závazná vyhláška obce Úherce v,, 'V r r POZARNI RAD OBCE UHERCE Zastupitelstvo obce vydává podle 10 a 84 zákona Č. 128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších novel a v souladu s 29, odst. I, písmo

Více

Vzor dokumentů k zajištění výročních valných hromad SDH

Vzor dokumentů k zajištění výročních valných hromad SDH Vzor dokumentů k zajištění výročních valných hromad SDH - tento vzor není závazný a slouží pouze pro upřesnění jednotlivých kroků konání VVH SDH a to SDH, kteří nemají tolik zkušeností z konáním VVH -

Více

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává řád obce Zastupitelstvo obce Opatov se na svém zasedání konaném dne 29. 9. 2015 usneslo vydat na základě 29

Více

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Tato soutěž má za úkol motivovat všechny sbory dobrovolných hasičů, potažmo okrsky k zvýšení své aktivity v oblasti represe, prevence, ochrany obyvatelstva, činnosti

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠUMPERKA č. 3/2004

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠUMPERKA č. 3/2004 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ŠUMPERKA Zastupitelstvo města Šumperka na svém zasedání ze dne 18.11.2004 usnesením č. 1000/04 vydává na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2006. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2006.

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2006. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2006. Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2006 Vážení hosté, bratři a sestry Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2006. Zpráva začíná stavem naší

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2003. Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2003. Požární řád obce JSI OBEC UHRICICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Uhřičice vydává dne 27.3.2003 v souladu s 29, odst.l, písm. o), zákona č.133/85 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

Výroční zpráva. SDH Morkovice. za rok 2015

Výroční zpráva. SDH Morkovice. za rok 2015 za rok 2015 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2015 a končící dnem 31. prosince 2015 na základě vyhodnocení činnosti SDH Morkovice a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné

Více

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, Mirovice

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, Mirovice Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Zpráva o činnosti SDH Mirovice za duben, květen a červen 2018 Dne 6. dubna se Mirovičtí hasiči

Více

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR Druhy jednotek PO - 65 zákona o PO jednotka hasičského záchranného sboru kraje jednotka hasičského záchranného sboru podniku jednotka sboru dobrovolných hasičů obce jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku

Více

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil:

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Ing. Fešar Tomáš Klimek Petr Podpis: Podpis: Plán odborné přípravy pro rok 2014 vychází ze Sbírky interních aktů řízení Generálního ředitele Hasičského záchranného

Více

Požární řád obce. Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014

Požární řád obce. Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Vavřinec se na svém zasedání dne 16.04.2014 usneslo vydat v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h)

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Obecně závazná vyhláška obce Zdechovice č. 1/ 2018, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Zastupitelstvo obce Zdechovice se na svém zasedání dne 23.7.2018 usnesením č.4/2018/4 usneslo vydat na základě

Více

Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži

Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži Pořadatel soutěže: Sbor dobrovolných hasičů Dobřany Datum konání soutěže: 7. září 2019 Místa konání: areál Kynologického klubu Dobřany

Více

Plošné pokrytí. Radim Paloch

Plošné pokrytí. Radim Paloch Plošné pokrytí Radim Paloch Plošné pokrytí Prvním dokumentem k plošnému pokrytí v ČR bylo Usnesení vlády č. 646 z roku 1994 Zákonná úprava stávající podoby plošného pokrytí nabyla účinnosti 01.01.2001

Více

VYHLÁŠKA č. 1 / 2010

VYHLÁŠKA č. 1 / 2010 VYHLÁŠKA č. 1 / 2010 Obec Bedřichov na základě usnesení zastupitelstva č. 274/2010 ze dne 15.4.2010 podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Výroční zpráva SDH Mniší za rok 2018

Výroční zpráva SDH Mniší za rok 2018 za rok 2018 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2018 a končící dnem 31. prosince 2018 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné hromady konané

Více

Výroční zpráva. SDH Lužany. za rok 2016

Výroční zpráva. SDH Lužany. za rok 2016 Výroční zpráva Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů Lužany (dále jen ) a

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Obec Olešná Olešná čp. 94, 393 01 Pelhřimov IČO 00 515 761 bankovní spojení KB Pelhřimov 305 212 61/0100 telefon 565 323 772 mobil starosta 724 787 489 e-mail ou.olesna@seznam.cz případně ou.olesna@quick.cz

Více

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE OBECTASOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2012 v r, v r POZARN RAD OBCE Zastupitelstvo obce Tasov se na svém zasedání dne 27. 11. 2012 usnesením č. 437/26 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) zákona

Více

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Vážená paní starostko Okresního sdružení, vážení hosté. Vážení zástupci jednotlivých sborů našeho okresu. Dovolte mi, abych Vás ve stručnosti seznámil s

Více

Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2014.

Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2014. Výroční zpráva velitele J SDH Velké Žernoseky za rok 2014. Na začátek bych chtěl všechny přítomné přivýtat na Valné hromadě sboru dobrovolných hasičů ve Velkých Žernosekách (výroční schůzy). Dále bych

Více

= 1 = O B E C P U S T I N A. Obecně závazná vyhláška obce Pustina č. 1/2005, kterou se vydává Požární řád

= 1 = O B E C P U S T I N A. Obecně závazná vyhláška obce Pustina č. 1/2005, kterou se vydává Požární řád = 1 = O B E C P U S T I N A Obecně závazná vyhláška obce Pustina č. 1/2005, kterou se vydává Požární řád Zastupitelstvo obce Pustina se na svém zasedání dne 3.6.2005 usneslo usnesením č. 2/2005 vydat na

Více

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise Zápis se Shromáždění představitelů sborů dobrovolných hasičů okresu Znojmo konaného dne 23.3.2019 v 9:30hod, v Blížkovicích V 9:30 hod. všechny přítomné pozdravil a přivítal ing. Novosad, jmenovitě přivítal

Více

ČINNOST JEDNOTKY SDH PÍSKOVÁ LHOTA V ROCE 2017

ČINNOST JEDNOTKY SDH PÍSKOVÁ LHOTA V ROCE 2017 ČINNOT JEDNOTKY DH PÍKOVÁ LHOTA V ROCE 2017 Rok 2017 byl zahájen přípravou podrobného plánu odborné přípravy, zejména pak časový harmonogram školení. Byly dohodnuty další činnosti jednotky, soupis oprav

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Havlíčkův Brod. Zajištění hodnotících valných hromad SDH a okrsků pro rok 2018/2019

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Havlíčkův Brod. Zajištění hodnotících valných hromad SDH a okrsků pro rok 2018/2019 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Havlíčkův Brod Zajištění hodnotících valných hromad SDH a okrsků pro rok 2018/2019 Výroční valné hromady okrsků se uskuteční po skončení všech VVH SDH (termín

Více

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0 Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov HZSJX0037UG2 HZSJX0037UG2 prvotní identifikátor DRESÁT: Městský úřad, Městys, Obecní úřad, DDL Lukavec, Nemocnice

Více

Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne v hostinci Na Ostrově v Pustovětech

Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne v hostinci Na Ostrově v Pustovětech Zápis z výroční valné hromady zájmového sdružení Sboru dobrovolných hasičů Pustověty konané dne 12. 1. 2013 v hostinci Na Ostrově v Pustovětech Přítomni: dle přiložené prezenční listiny Za nadřízenou složku:

Více

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce OBEC STARÝ KOLÍN Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Starý Kolín se na svém zasedání konaném dne 22. 5. 2018 Usnesením č. 03/33/18 usneslo vydat na

Více

Výroční zpráva SDH Horní Ředice za rok 2016

Výroční zpráva SDH Horní Ředice za rok 2016 za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné

Více

Výroční zpráva. SDH Morkovice. za rok 2016

Výroční zpráva. SDH Morkovice. za rok 2016 za rok 2016 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SDH Morkovice a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné

Více

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014,

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, MĚSTO VELKÉ HAMRY Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, kterou se vydává Požární řád města Velké Hamry, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo

Více

Město Nasavrky POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Nasavrky POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY v souladu s ustanovením 29 zákona č. 33/985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o požární ochraně ), a 5 ODST nařízení vlády č. 72/200

Více

Výroční zpráva. SDH Pavlínov. za rok 2017

Výroční zpráva. SDH Pavlínov. za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem

Více

Ú Ř A D M Ě S T S K É H O O B V O D U M I C H Á L K O V I C E Z A S T U P I T E S T V O M Ě S T S K É H O O B V O D U

Ú Ř A D M Ě S T S K É H O O B V O D U M I C H Á L K O V I C E Z A S T U P I T E S T V O M Ě S T S K É H O O B V O D U Ú Ř A D M Ě S T S K É H O O B V O D U M I C H Á L K O V I C E Z A S T U P I T E S T V O M Ě S T S K É H O O B V O D U Program jednání Zastupitelstvo městského obvodu Michálkovice 21. jednání 12.02.2014

Více

Obec Kamenné Zboží. Obecně závazná vyhláška obce Kamenné Zboží. číslo 03/2004 ze dne 22. dubna Požární řád obce

Obec Kamenné Zboží. Obecně závazná vyhláška obce Kamenné Zboží. číslo 03/2004 ze dne 22. dubna Požární řád obce Obec Kamenné Zboží Obecně závazná vyhláška obce Kamenné Zboží číslo 03/2004 ze dne 22. dubna 2004 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Kamenné Zboží příslušné podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

Zápis č. 5 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 20.1.2015

Zápis č. 5 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 20.1.2015 Zápis č. 5 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 20.1.2015 Přítomni: Antonín Merhaut, Radim Šíma, Bohuslav Ernest, Jiří Havlík, Ing. Jan Křikava, Hosté : Ing. František Sojka, zástupci JSDHO Komárov

Více

Vyhláška města Golčův Jeníkov č. 4/2008,

Vyhláška města Golčův Jeníkov č. 4/2008, Vyhláška města Golčův Jeníkov č. 4/2008, Požární řád města. Zastupitelstvo města Golčův Jeníkov se na svém zasedání dne 3. 0. 2008, usnesením č. 59/2008 usneslo vydat na základě 29 odst. písm. o), zákona

Více

Dílčí zpráva o zásahu

Dílčí zpráva o zásahu ECUD: 3217000666 Datum: 2.2.2017 Jednotka PO: Třemošná SMS, AMDS 325218 Velitel: Petr Homolka Adresa: Plzeň-sever, Třemošná Specifikace zásahu: rozpálený komín, u hřbitova Ohlášení jednotce: 2.2 2017 06:55

Více

Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012

Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012 Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012 Místo konání 21.1.2012 Restaurace U Trojánků Přítomni: S. Balík, F. Hatle, F. Kolář, L. Kolář ml., F. Král, O. Křehlík, M. Machata, J. Pikous, V. Plíhal,

Více

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje

Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Technika Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Stanice Vysoké Mýto Jednotka SDHO Vysoké Mýto mimo své techniky může v případě potřeby nebo na vyžádání krajského operačního a informačního střediska

Více

SDH LIPŮVKA 1879-2009

SDH LIPŮVKA 1879-2009 OBEC LIPŮVKA Z historie obce První písemnou zmínku o Lipůvce nalézáme roku 1371 v Moravských zemských deskách. Z archeologických nálezů však víme, že zde žili lidé již mnohem dříve. Dá se předpokládat,

Více

Výroční valná hromada. České federace požárního sportu o.s

Výroční valná hromada. České federace požárního sportu o.s Výroční valná hromada České federace požárního sportu o.s Přítomní: viz. prezenční listina příloha č.1 Body výroční valné hromady: 1. Zhodnocení projektu soustředění 2. Krajská dotace 3. Účast na podzimním

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Desná č. 2/2006

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Desná č. 2/2006 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Desná č. 2/2006 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA DESNÁ Zastupitelstvo města Desná se na svém zasedání dne 22.2.2006 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

Zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Tišnova za rok 2017

Zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Tišnova za rok 2017 Materiál číslo: 8 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 16.04.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-3270-7/PO-OVL-2014 Praha 8. ledna 2014 Počet listů: 5 S c h v a l u j i : Generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav

Více

Sbor dobrovolných hasičů

Sbor dobrovolných hasičů Sbor dobrovolných hasičů V sobotu 12. ledna 2013 se v místním pohostinství konala od 16 hod. Výroční valná hromada SDH Lhoty u Potštejna. Za práci s mládeží bylo uděleno Čestné uznání Janu Havlovi, Lukáši

Více

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy MĚSTYS NEHVIZDY Zastupitelstvo městyse NEZHVIZDY Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 kterou se vydává požární řád městyse Zastupitelstvo městyse Nehvizdy se

Více

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 OBEC HLAVEČNÍK Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 Požární řád obce Hlavečník Schváleno na zasedání zastupitelstva obce Hlavečník dne : Účinnost od : OBEC HLAVEČNÍK Zastupitelstvo obce Hlavečník

Více

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností kpt. Ing. Jan Pecl MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2011 1 Některé

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2010. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SRNÍ a jejích místních částí: Hrádky, Mechov, Rokyta, Sedlo a Staré Srní

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2010. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SRNÍ a jejích místních částí: Hrádky, Mechov, Rokyta, Sedlo a Staré Srní OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/21 Zastupitelstvo obce Srní se na svém zasedání dne 31. května 21 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Popis akce/projektu. Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl

Popis akce/projektu. Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl 111 1 SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Kostelec na Hané 12. ročník soutěže hasičské všestrannosti O hanáckó sekyrko a prezentace techniky a dovedností pro veřejnost Jakubské náměstí 552 79841 Kostelec

Více

Vzor dokumentů k zajištění řádných valných hromad u SDH a okrsků pro roky

Vzor dokumentů k zajištění řádných valných hromad u SDH a okrsků pro roky Vzor dokumentů k zajištění řádných valných hromad u SDH a okrsků pro roky 2016 2020 (tento vzor není závazný a slouží pouze pro upřesnění jednotlivých kroků konání řádných VH SDH a okrsků, a to pro ty,

Více

Obec Janovice OBEC JANOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Janovice OBEC JANOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBEC JANOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Janovice se na svém zasedání konaném dne 4. prosince 2015 usnesením č. 11_6/2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1

Více

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Obec Dubno Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Zastupitelstvo obce Dubno schvaluje a vydává dne 21.2.2011 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2)

Více

NÁKUP DOPRAVNÍHO VOZIDLA

NÁKUP DOPRAVNÍHO VOZIDLA SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOHUMÍN KOPYTOV SH ČMS Sbor Dobrovolných Hasičů Bohumín Kopytov Sídlo: Šunychelská 34 Bohumín Kopytov 735 81 IČO: 75060779 e-mail:sdhkopytov@seznam.cz

Více

OBEC CHOTUSICE, Chotusice CHOTUSICE

OBEC CHOTUSICE, Chotusice CHOTUSICE OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE IČO 00 23 61 28, DIČ CZ 00 23 61 28 tel.: 327 399 223, 739 435 041, www.chotusice.cz, e-mail:urad@chotusice.cz ID: smmaqfz Obecně závazná vyhláška č. 2/2016,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007 Požární řád obce Pátek Platná na územním obvodu obce Pátek Zastupitelstvo obce Pátek schválilo a vydává dne 25. 9. 2007 v souladu s ust. 10 písm.d), 84 odst.

Více

Schvaluji: Starosta obce Budětice Huda Antonín. Plán taktického cvičení. Vedoucí cvičení: velitel jednotky Petr Huda Velitel zásahu: VD Roman Melka

Schvaluji: Starosta obce Budětice Huda Antonín. Plán taktického cvičení. Vedoucí cvičení: velitel jednotky Petr Huda Velitel zásahu: VD Roman Melka Schvaluji: Starosta obce Budětice Huda Antonín Plán taktického cvičení Vedoucí cvičení: velitel jednotky Petr Huda Velitel zásahu: VD Roman Melka Zpracoval: Roman Melka Dne: 5.11.2014 I. Účel cvičení:

Více

č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce

č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce Obec Dřínov, Dřínov č.p. 38, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Dřínov schvaluje a vydává dne 26. 6. 2007 v souladu s ust. 10 písm. d),

Více

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí

P R A V I D L A. pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí P R A V I D L A pro úhradu výdajů jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje tato pravidla pro

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Požární řád obce Lužnice Vyhláška č.1/2011 Obec Lužnice na základě usnesení zastupitelstva ze dne29. 8. 2011 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více