Příbalová informace: informace pro uživatele. Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety. Dienogestum/Ethinylestradiolum

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příbalová informace: informace pro uživatele. Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety. Dienogestum/Ethinylestradiolum"

Transkript

1 sp.zn. sukls125607/2013 a sp.zn. sukls115383/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety Dienogestum/Ethinylestradiolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje. - Ponechte si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst znovu. - Máte-li jakékoli další otázky, zeptejte se svého lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry. - Tento přípravek byl předepsán výhradně Vám. Nedávejte jej žádné další osobě. Mohl by jí ublížit, a to i tehdy, má-li stejné známky onemocnění jako Vy. - Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři, lékárníkovi nebo zdravotní sestře. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Co naleznete v této příbalové informaci 1. Co je Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety a k čemu se používá 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety užívat 3. Jak se přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety užívá 4. Možné nežádoucí účinky 5. Jak přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety uchovávat 6. Obsah balení a další informace 1. Co je Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety a k čemu se používá Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety obsahuje progesteron (dienogest) a estrogen (ethinylestradiol). Antikoncepční tablety, které obsahují dva hormony, jsou označované jako kombinovaná pilulka. (Kombinovaná perorální antikoncepce označovaná jako pilulka ). Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety je hormonální léková kombinace používaná u žen jako antikoncepce. Klinické studie prokázaly, že přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety způsobuje zlepšení příznaků akné u žen, které mají zvýšené hladiny mužských hormonů (označované jako androgeny ). Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety se používá jako perorální antikoncepce 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety užívat

2 Neužívejte přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety: jestliže máte (nebo jste v minulosti měla) krevní sraženinu (trombózu) v krevní cévě nohy, v plicích (plicní embolie) nebo v jiném orgánu. jestliže máte (nebo jste v minulosti měla) srdeční záchvat nebo mrtvici. jestliže máte (nebo jste v minulosti měla) onemocnění, které může být indikátorem srdečního záchvatu v budoucnu (například angina pectoris, která způsobuje silnou bolest na hrudi) nebo mrtvice (například přechodná lehká mrtvice bez zbytkových následků). jestliže trpíte onemocněním, které může zvyšovat riziko sraženiny tepen. Jedná se o následující choroby: o diabetes mellitus s poškozenými krevními cévami, o velmi vysoký krevní tlak, o velmi vysoká hladina krevního tuku (cholesterol nebo triglyceridy). jestliže trpíte poruchou krevního srážení (například deficitem proteinu C). jestliže máte (nebo jste měla) určitou formu migrény (s tzv. fokálními neurologickými příznaky). jestliže máte (nebo jste někdy měla) zánět slinivky břišní (pankreatitidu). jestliže máte (nebo jste v minulosti měla) onemocnění jater a funkce Vašich jater není stále normální. jestliže Vaše ledviny nefungují správně (renální selhání). jestliže máte (nebo jste měla) nádor jater. jestliže máte (nebo jste měla) nebo existuje podezření na rakovinu prsu nebo rakovinu pohlavních orgánů. jestliže máte jakékoliv nevysvětlitelné krvácení z vagíny. jestliže jste alergická na ethinylestradiol, dienogest nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6). jestliže existuje závažný rizikový faktor nebo více rizikových faktorů pro vznik krevních sraženin, které mohou být kontraindikací. Upozornění a opatření Před užitím přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety se poraďte se svým lékařem, lékárníkem nebo zdravotní sestrou. Pokud se během užívání přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety objeví poprvé kterákoliv z níže uvedených chorob nebo stavů, musíte přestat užívat přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety. Pokud má nebo měla blízká příbuzná rakovinu prsu. Pokud máte onemocnění jater nebo žlučníku. Pokud máte diabetes. Pokud trpíte depresí. Pokud máte Crohnovu chorobu nebo zánětlivé střevní onemocnění (ulcerózní kolitidu). Pokud máte onemocnění označované jako HUS (hemolyticko uremický syndrom), což je onemocnění, které způsobuje poškození ledvin. Pokud máte krevní onemocnění označované jako srpkovitá anemie. Pokud trpíte epilepsií (viz bod Další léčivé přípravky a přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety ).

3 Pokud máte onemocnění imunitního systému označované jako SLE (systémový lupus erythematodes). Pokud máte chorobu, která se poprvé objevila v těhotenství nebo při předchozím použití pohlavních hormonů (například ztráta sluchu, krevní onemocnění označované jako porfýrie, kožní vyrážka s puchýřky během těhotenství (gestační herpes), onemocnění nervů, při němž dochází k náhlým pohybům těla (Sydenhamova chorea)). Pokud máte nebo jste někdy měla chloasma (změny barvy kůže, zejména tváře nebo krku označované jako těhotenské skvrny ). Pokud ano, vyhýbejte se přímému slunečnímu záření nebo ultrafialovému záření. Pokud trpíte hereditárním angioedémem, mohou produkty obsahující estrogeny indukovat nebo zhoršit příznaky. Měla byste okamžitě navštívit svého lékaře, pokud se u Vás vyskytnou příznaky angioedému, jako je otok tváře, jazyka anebo hrdla anebo potíže s polykáním nebo kopřivka spolu s potížemi s dýcháním. Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety a žilní a tepenná krevní trombóza Použití jakékoliv kombinované pilulky včetně přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety zvyšuje u žen riziko vzniku žilní krevní sraženiny (žilní trombózy) ve srovnání se ženami, které neužívají žádné antikoncepční pilulky. Riziko žilní trombózy u uživatelů kombinovaných antikoncepčních pilulek se zvyšuje: s věkem, pokud máte nadváhu, pokud jeden z Vašich blízkých příbuzných někdy měl krevní sraženinu v dolní končetině, plicích (plicní embolie) nebo jiných orgánech v mladém věku, pokud jste podstoupila operaci, pokud jste měla závažný úraz nebo jste nepohyblivá po delší dobu. Je důležité informovat svého lékaře, že užíváte přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety, protože jej budete možná muset přestat užívat. Váš lékař vám řekne, kdy máte znovu začít. To je obvykle asi dva týdny poté, co začnete znovu chodit. Vaše šance na vznik krevní sraženiny je při užívání tablety zvýšená. - Ze žen, které neužívají pilulku a nejsou těhotné může mít asi 5 až 10 žen krevní sraženinu za rok. - Ze žen užívajících tabletu jako je přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety může mít 30 až 40 žen krevní sraženinu za rok. Přesné číslo není známé. - Ze žen, které jsou těhotné, může mít asi 60 žen krevní sraženinu za rok. Krevní sraženina v žílách může cestovat do plic a může zablokovat krevní cévy (stav označovaný jako plicní embolie). Vznik krevních sraženin v žílách může být fatální u 1 až 2 % případů. Míra rizika se může lišit dle typu pilulky, kterou užíváte. Prodiskutujte se svým lékařem dostupné možnosti. Použití kombinovaných tablet je spojeno se zvýšeným rizikem krevní sraženiny v tepně (arteriální trombóza), například v krevních cévách srdce (srdeční záchvat) nebo mozku (mrtvice). Riziko tepenné arteriální krevní sraženiny u uživatelů kombinovaných pilulek se zvyšuje: Pokud kouříte. Důrazně doporučujeme přestat kouřit, pokud užíváte přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety, zejména jste-li starší než 35 let.

4 Pokud je obsah tuku ve Vaší krvi zvýšený (cholesterol nebo triglyceridy). Pokud máte nadváhu. Pokud jeden z Vašich blízkých příbuzných někdy měl srdeční záchvat nebo mrtvici v mladém věku. Pokud máte vysoký krevní tlak. Pokud trpíte migrénou. Pokud máte potíže s Vaším srdcem (porucha chlopně, porucha srdečního rytmu). Přestaňte užívat přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety a kontaktujte okamžitě svého lékaře, pokud si všimnete možných známek krevní sraženiny, mezi které patří: silná bolest anebo otok jedné z Vašich končetin, náhlá silná bolest na hrudi, která může zasahovat do levé paže, náhlá dušnost, náhlý kašel bez jednoznačné příčiny, jakékoli neobvyklé, silné bolesti hlavy nebo zhoršující se migréna, částečná nebo kompletní slepota nebo dvojité vidění, potíže s mluvením nebo neschopnost mluvit, závratě nebo omdlévání, slabost, zvláštní pocity nebo pocit necitlivosti jakékoli části těla. Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety a rakovina Rakovina prsu byla pozorována mírně častěji u žen užívajících kombinované tablety, ale není známo, zda je to způsobeno léčbou. Například je možné, že více nádorů je detekováno u žen, které užívají kombinovanou pilulku, protože jsou vyšetřovány lékařem častěji. Incidence nádorů prsu se postupně snižuje po zastavení užívání kombinované hormonální antikoncepce. Je důležité pravidelně kontrolovat Vaše prsy a pokud cítíte jakoukoliv bulku, měla byste se obrátit na svého lékaře. Ve vzácných případech byly u uživatelek tablety hlášené nádory jater a dokonce ve vzácných případech maligní nádory jater. Kontaktujte svého lékaře, pokud máte neobvykle silné bolesti břicha. Krvácení mezi menstruacemi Během prvních několika měsíců, kdy užíváte přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety, se u Vás může vyskytnout neočekávané krvácení (krvácení mimo menstruaci). Pokud toto krvácení trvá déle než několik měsíců nebo pokud vznikne po několika měsících, musí Váš lékař zjistit příčinu. Co musíte udělat, pokud se v týdnu menstruace neobjeví žádné krvácení Pokud jste užívala všechny tablety správně, nezvracela jste nebo neměla jste těžký průjem a neužívala jste žádné další léky, je vysoce nepravděpodobné, že byste byla těhotná. Pokud se očekávané krvácení neobjeví dvakrát po sobě, můžete být těhotná. Kontaktujte okamžitě svého lékaře. Nezahajujte použití dalšího blistru, pokud si nejste jistá, že nejste těhotná. Děti a dospívající Nejsou k dispozici žádné údaje o použití u dospívajících mladších 18 let. Další léčivé přípravky a přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety

5 Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat. Účinnost a tolerance následujících léků může být ovlivněna přípravkem Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety: Cyklosporin (lék užívaný k supresi imunitního systému). Theofylin (lék určený pro léčbu astmatu). Glukokortikoidy (například kortison). Některé benzodiazepiny (trankvilizéry), jako je diazepam, lorazepam. Klofibrát (lék pro snižování tuků v krvi). Paracetamol (lék k léčbě bolesti a teploty). Morfin (velmi silné analgetikum). Lamotrigin (lék pro léčbu epilepsie). Přečtěte si prosím označení na všech dalších produktech, které používáte. U diabetiků (žen s diabetem) se může změnit potřeba léků pro snižování hladin krevního cukru (jako je insulin). Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety s jídlem, pitím a alkoholem Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety se může užívat s jídlem nebo bez jídla, dle potřeby s malým množstvím vody. Těhotenství, kojení a fertilita Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Těhotenství Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety se nesmí používat během těhotenství. Před užitím přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety nesmíte být těhotná. Pokud dojde k otěhotnění během užívání přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety, měla byste okamžitě přestat užívat pilulku a poradit se svým lékařem. Kojení Neměla byste užívat přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety během kojení, protože může snižovat produkci mléka a malé množství léku může přecházet do mateřského mléka. Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety nemá žádný vliv na schopnost řídit a obsluhovat stroje. Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety obsahuje laktózu Pokud Vám Váš lékař řekl, že Vaše tělo netoleruje některé cukry, obraťte se na svého lékaře předtím, než začnete užívat tento lék.

6 3. Jak se přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety užívá Doporučená dávka přípravku je: 1 pilulka přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety každý den. Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem, lékárníkem nebo zdravotní sestrou. Jak a kdy byste měla užívat přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety Užijte jednu tabletu přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety každý den a případně zapijte malým množstvím vody. Tablety můžete užívat s jídlem nebo bez jídla, ale měla byste je užívat každý den zhruba ve stejnou dobu. Blistr obsahuje 21 tablet. Vedle každé tablety je vytisknut den v týdnu, kdy by se měla užít. Pokud například začnete ve středu, užijte tabletu, vedle níž je napsáno St. Postupujte dle směru šipky na blistru, dokud neužijete všech 21 tablet. Potom neužívejte žádné tablety po dobu 7 dnů. V průběhu těchto 7 dní bez tablety (jinak označovaných jako týden bez léčby nebo týden vynechání) by mělo dojít ke krvácení. Toto tzv. krvácení z vysazení se objevuje obvykle 2. nebo 3. den v týdnu vynechání. 8. den po poslední tabletě přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety (tzn. po 7denním vynechání) byste měla zahájit užívání následujícího blistru, bez ohledu na to, zda Vaše krvácení ustalo nebo ne. To znamená, že byste měla zahájit užívání každého blistru stejný den v týdnu a že krvácení z vysazení by se mělo objevit ve stejný den každého měsíce. Kdy zahájit užívání přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety Pokud jste neužívala antikoncepci s hormony v předcházejícím měsíci Začněte s užíváním přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety v první den cyklu (to je první den Vaší menstruace). Pokud začnete užívat přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety první den Vaší menstruace, budete okamžitě chráněna před otěhotněním. Také můžete začít 2. až 5. den cyklu, ale potom musíte užívat další ochranná opatření (například kondom) po dobu prvních 7 dnů. Přechod z kombinované hormonální antikoncepce nebo z kombinovaného antikoncepčního vaginálního kroužku nebo náplasti S užíváním přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety můžete začít nejlépe v následující den po užití poslední účinné tablety (poslední tableta obsahující léčivou látku) Vaší předchozí tablety, ale nejpozději v den, který následuje po období bez užívání Vaší předchozí pilulky (nebo po poslední neaktivní tabletě Vaší předchozí tablety). Pokud provádíte změnu z kombinovaného antikoncepčního vaginálního kroužku nebo náplasti, postupujte dle doporučení Vašeho lékaře. Přechod z metody pouze s progestogenem (progestogenová pilulka, injekce, implantát nebo nitroděložní tělísko uvolňující progestogen).

7 Kterýkoliv den můžete přejít z tablety obsahující pouze progestogen (z implantátu nebo nitroděložního tělíska v den jeho vyjmutí, z injekčního přípravku, když má být podána další injekce), ale ve všech těchto případech musíte používat další ochranná opatření (například kondom) po dobu prvních 7 dnů užívání tablety. Po porodu Můžete zahájit užívání Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety mezi 21. a 28. dnem po porodu. Pokud začnete později než 28. den, musíte během prvních sedmi dnů použití přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety používat tzv. bariérovou metodu (například kondom). Pokud jste po porodu měla pohlavní styk před (opětovným) zahájením podávání přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety, ujistěte se, že nejste těhotná nebo počkejte do Vaší další menstruace. Po spontánním potratu nebo umělém přerušení těhotenství Poraďte se svým lékařem o možnosti užívání přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety. Délka užívání Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety se může užívat tak dlouho, jak je třeba užívat hormonální antikoncepci a pokud nejsou žádná zdravotní rizika (viz bod Neužívejte přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety ). Děti a dospívající Nejsou k dispozici žádné údaje o použití u dospívajících mladších 18 let. Jestliže jste užila více přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety, než jste měla Neexistují žádné zprávy o závažných nežádoucích účincích užití příliš mnoha tablet přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety. Pokud užijete několik tablet najednou, potom můžete trpět nevolností nebo zvracením. Mladé dívky mohou mít krvácení z vagíny. Pokud jste užila velká množství, musíte se poradit s lékařem. Jestliže jste zapomněla užít přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety Pokud se s užitím tablety opozdíte o méně než 12 hodin, ochrana před těhotenstvím není snížena. Užijte tabletu, co nejdříve si vzpomenete, a pak užijte následující tablety znovu v obvyklou dobu. Pokud se s užitím tablety opozdíte o více než 12 hodin, ochrana před těhotenstvím může být snížena. Čím vyšší počet zapomenutých tablet, tím vyšší je riziko otěhotnění. Riziko nekompletní ochrany před otěhotněním je nejvyšší, pokud zapomenete tabletu na začátku nebo na konci blistru. Proto byste měla dodržovat následující pravidla (viz níže uvedený diagram): Zapomenula jste užít více než jednu tabletu v tomto blistru Kontaktujte svého lékaře.

8 Zapomenula jste jednu tabletu v 1. týdnu Užijte zapomenutou tabletu co nejdříve, jakmile si vzpomenete, i když by to znamenalo, že musíte užít dvě tablety ve stejnou dobu. Pokračujte s užíváním tablet v obvyklou dobu a používejte zvláštní opatření po dobu dalších 7 dnů, například kondom. Pokud jste měla pohlavní styk v týdnu před zapomenutím tablety, můžete být těhotná. V takovém případě kontaktujte svého lékaře. Zapomenula jste jednu tabletu v 2. týdnu Užijte zapomenutou tabletu co nejdříve, jakmile si vzpomenete, i když by to znamenalo, že musíte užít dvě tablety ve stejnou dobu. Pokračujte v užívání tablet v obvyklý čas. Ochrana proti těhotenství není snížená a Vy nemusíte užívat zvláštních opatření. Zapomenula jste jednu tabletu v 3. týdnu Vzhledem k blížící se 7denní pauze není plně zajištěna antikoncepční ochrana. Antikoncepční účinek může být zachován upravením režimu podávání. Pokud podstoupíte jeden z níže uvedených dvou postupů, není nutné použití dalších antikoncepčních opatření, ale pouze pokud bylo podávání pilulky v průběhu 7 dnů před prvním vynechání tablety správné. Pokud tomu tak nebylo, měla byste pokračovat tak, jak je uvedeno v níže uvedeném bodě 1. V následujících 7 dnech byste navíc měla používat další bariérovou antikoncepční metodu (jako jsou kondomy). Můžete si zvolit mezi dvěma možnostmi: 1. Užijte zapomenutou tabletu co nejdříve, jakmile si vzpomenete, i když by to znamenalo, že musíte užít dvě tablety ve stejnou dobu. Pokračujte v užívání tablet v obvyklém čase. Místo intervalu bez tablety zahajte užívání dalšího blistru. Velmi pravděpodobně budete menstruovat na konci druhého blistru, ale můžete mít i špinění nebo menstruaci podobné krvácení během užívání druhého blistru. 2. Můžete také ukončit blistr a přejít přímo na období bez užívání tablety trvající 7 dnů (zaznamenejte den, kdy jste zapomněla svou tabletu). Pokud chcete zahájit nový blistr ve Vašem obvyklém dni pro zahájení, zkraťte období bez léčby na méně než 7 dnů. Pokud budete postupovat podle těchto dvou doporučení, budete nadále chráněna před otěhotněním. Pokud jste zapomněla jakoukoliv tabletu v blistru a nedojde u Vás ke krvácení v prvním období bez tablety, může to znamenat, že jste těhotná. Kontaktujte svého lékaře před zahájením dalšího blistru. Více než jedna vynechaná tableta Poraďte se s lékařem. Ano

9 1. týden Měla jste pohlavní styk v týdnu před vynecháním tablet? Pouze 1 vynechaná tableta (Opoždění o více než 12 hodin) 2. týden Ne - Užijte vynechanou tabletu; - 7 dnů používejte další antikoncepční opatření; - dokončete užívání z balení. - Užijte vynechanou tabletu. - Dokončete užívání z balení. - Užijte vynechanou tabletu; - dokončete užívání z balení; - vynechejte interval bez užívání; - pokračujte v dalším balení. 3. týden nebo - Přerušte užívání z balení; - zahajte interval bez užívání (max. 7 dní včetně vynechané tablety); - pokračujte v dalším balení. Jak postupovat... pokud trpíte zvracením nebo průjmem Pokud zvracíte během 3 až 4 hodin od užití tablety nebo se u Vás vyskytne těžký průjem, existuje riziko, že se léčivá látka v pilulce zcela nevstřebá do Vašeho těla. Situace je téměř stejná jako při zapomenutí tablety. Po zvracení nebo průjmu užijte co nejdříve jinou tabletu z náhradního blistru. Pokud je to možné, užijte ji během 12 hodin od doby, kdy normálně užíváte svou tabletu. Pokud to není možné nebo již 12 hodin uplynulo, měla byste postupovat dle doporučení uvedeného v části Jestliže jste zapomněla užít přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety.... pokud chcete oddálit své menstruační krvácení I když to není doporučeno, můžete oddálit své menstruační krvácení tím, že pokračujete přímo novým blistrem přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety namísto období bez tablety až

10 do jeho dobrání. Může se u Vás vyskytnout mírné nebo menstruaci podobné krvácení při užívání tohoto druhého blistru. Po obvyklém období bez tablety délky 7 dnů pokračujte dalším blistrem. Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety: Užívání přípravku Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety můžete ukončit kdykoliv po spotřebování blistru. Pokud nechcete otěhotnět, zeptejte se svého lékaře na další spolehlivé metody antikoncepce. Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka. 4. Možné nežádoucí účinky Podobně jako všechny léky může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. V klinických studiích s přípravkem Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety byly pozorovány následující nežádoucí účinky: Časté nežádoucí účinky (1 až 10 uživatelek ze 100 může být postiženo): - Bolesti hlavy - Bolesti na hrudi zahrnující potíže na hrudi a citlivost prsů. - Změny nálady Méně časté nežádoucí účinky (1 až 10 uživatelek z 1000 může být postiženo): - Kandida (mykotická infekce) - Zvýšení chuti k jídlu - Deprese, nervozita, poruchy spánku - Závratě - Migréna - Vysoký nebo nízký krevní tlak, ve vzácných případech zvýšení diastolického krevního tlaku (nižší hodnota krevního tlaku) - Bolesti břicha (zahrnující bolesti horní a dolní části břicha, diskomfort nebo nadýmání) - Nevolnost, zvracení nebo průjem - Akné - Ztráta vlasů (alopecie) - Kožní vyrážka (zahrnující skvrnitou kožní vyrážku) - Svědění (někdy na celém těle) - Nepravidelné krvácení při čištění, zahrnující těžké krvácení (menorrhagie), mírné krvácení (hypomenorrhoea), vzácné krvácení (oligomenorrhoea) a absenci krvácení (amenorrhoea) - Krvácení mezi jednotlivými menstruacemi (metrorrhagie a vaginální krvácení) - Bolestivá menstruace (dysmenorrhoea), bolesti pánve - Zvětšení prsu, otok prsu, edém prsu - Výtok z pochvy - Ovariální cysty - Vyčerpanost zahrnující slabost, únavu a celkovou malátnost - Změny hmotnosti (zvýšení, snížení nebo fluktuace) Vzácné nežádoucí účinky (1 až 10 uživatelek z může být postiženo): - Zánět vejcovodů nebo vaječníků

11 - Zánět hrdla děložního (cervicitida) - Infekce močových cest, zánět měchýře (cystitida) - Infekce prsu (mastitida) - Mykotické infekce (například infekce kandidou), virové infekce, opary - Chřipka (influenza), bronchitida, infekce horních cest dýchacích, zánět dutin (sinusitida) - Astma - Zvýšení dechové frekvence (hyperventilace) - Benigní nádory v děloze (myomy) - Benigní nádory prsní tukové tkáně (lipom prsu) - Anémie - Alergické reakce (reakce z přecitlivělosti) - Maskulinizace (virilismus) - Ztráta chuti k jídlu (anorexie) - Deprese, změny nálady, podrážděnost, agrese - Nespavost, poruchy spánku - Poruchy krevního oběhu v mozku nebo srdci, mrtvice - Dystonie (svalové poruchy, které mohou způsobovat určité abnormální postavení) - Suchost nebo podrážděnost očí - Neostré vidění - Náhlá ztráta sluchu, porucha sluchu - Tinitus - Poruchy rovnováhy - Rychlá srdeční akce - Trombóza, plicní embolie - Flebitida (tromboflebitida) - Křečové žíly, žilní problémy nebo bolesti - Závratě nebo omdlévání při postavení ze sedu nebo lehu (ortostatická hypotenze) - Návaly horkosti - Zánět žaludeční sliznice (gastritida), zánět střeva (enteritida) - Poruchy trávení (dyspepsie) - Kožní reakce nebo onemocnění kůže zahrnující alergickou kožní reakci, neurodermatitidu / atopickou dermatitidu, ekzém, lupénku - Zvýšené pocení - Zlato-hnědé pigmentové skvrny (tzv. těhotenské skvrny), zejména na tváři (chloasma), poruchy pigmentace / zvýšená pigmentace - Mastná kůže (seborrhoea) - Lupy - Mužský typ ochlupení (hirsutismus) - Pomerančová kůže (celulitida) - Pavoučkový angiom (retikulární krevní cévy s centrální červenou skvrnou na kůži) - Bolesti zad, bolesti na hrudi - Problémy s kostmi a svaly, bolesti svalů (myalgie), bolesti horních a dolních končetin - Cervikální dysplázie (abnormální růst buněk na povrchu děložního hrdla) - Bolesti nebo cysty v děložních přívěscích (vaječníky a vejcovody) - Prsní cysty, benigní nádory v prsou (fibrocystická mastopatie), otok prsních žláz mimo vrozené nadpočetné bradavky (polymastie). - Bolesti během pohlavního styku. - Sekrece z prsní žlázy, výtok z prsu - Menstruační poruchy - Periferní otok (akumulace tekutiny v těle) - Chřipkové onemocnění, zánět, pyrexie (horečka).

12 - Zvýšení hladin triglyceridů a cholesterolu v krvi (hypertriglyceridémie, hypercholesterolémie). U uživatelek tablety byly pozorovány další vedlejší účinky, jejichž přesná incidence není známá: zvýšení nebo snížení sexuální touhy (libida), intolerance kontaktních čoček, urtikarie, erythema nodosum nebo multiforme. Pokud trpíte hereditárním angioedémem, mohou léčivé přípravky obsahující estrogeny indukovat nebo zhoršovat potíže při angioedému (viz bod 2 Upozornění a opatření ). Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři, lékárníkovi nebo zdravotní sestře. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. 5. Jak přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety uchovávat Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí. Nepoužívejte tento přípravek po uplynutí doby použitelnosti uvedené na krabičce za EXP. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Tento léčivý přípravek nevyžaduje žádné zvláštní teplotní podmínky pro uchovávání. Uchovávejte v původním obalu, aby byl přípravek chráněn před vlhkostí a světlem. Nevyhazujte žádné léčivé přípravky do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak naložit s přípravky, které již nepoužíváte. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí. 6. Obsah balení a další informace Co přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety obsahuje Léčivými látkami jsou dienogestum a ethinylestradiolum. Jedna potahovaná tableta obsahuje 2 miligramy dienogestu a 0,03 miligramu ethinylestradiolu. Dalšími pomocnými látkami jsou: Jádro tablety: Laktóza, monohydrát laktózy, povidon (E1201), tokoferol-alfa, kukuřičný škrob, magnésiumstearát (E572) Potah tablety: Potahová soustava Opadry 03F58750 bílá (obsahující hypromelózu 2910/6(E464), oxid titaničitý (E171), makrogol 6000, mastek (E553b)) Jak přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety vypadá a co obsahuje toto balení Přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety jsou bílé až téměř bílé, bikonvexní, potahované tablety s vyraženým značením D na jedné straně a na druhé straně hladké.

13 Každé blistrové balení obsahuje 21 tablet. Přípravek Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety se prodává v krabičkách po 1, 3, 6 nebo 13 blistrech. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení. Držitel rozhodnutí o registraci a výrobce Držitel rozhodnutí o registraci AV Medical Consulting s.r.o., Svojsíkova 1591/5, Ostrava-Poruba, Česká republika Výrobce Accord Healthcare Limited, North Harrow, Middlesex, Velká Británie Tento léčivý přípravek je v členských státech EHP registrován pod těmito názvy: Portugalsko: Dienogest + Etinilestradiol Famy Care 2.0 mg mg comprimidos revestidos por pelicula Německo: Dienogest / Ethinylestradiol Famy 2.0/0.03 mg Filmtabletten Česká republika: Stylia 2 mg/0,03 mg potahované tablety Rakousko: Ethinylestradiol/Dienogest Famy 0,03 mg/2 mg Filmtabletten Tato příbalová informace byla naposledy revidována

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky sp.zn. sukls227576/2009 Příbalová informace: informace pro pacienta Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky alcohol dichlorobenzylicus, amylmetacresolum, levomentholum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls143589/2012 a příloha ke sp.zn.sukls114150/2010, sukls226808/2012

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls143589/2012 a příloha ke sp.zn.sukls114150/2010, sukls226808/2012 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls143589/2012 a příloha ke sp.zn.sukls114150/2010, sukls226808/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Maitalon 3 mg/0,03 mg potahované

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa sp.zn. sukls113741/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA 20 mg, enterosolventní tablety escinum alfa Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky sp.zn. sukls74884/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky (tribenosidum, lidocaini hydrochloridum monohydricum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn.sukls93493/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA BRONCHIPRET TYMIÁN A PRVOSENKA, POTAHOVANÉ TABLETY 160 mg/60 mg Thymi extractum siccum, Primulae extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Viru-Merz je účinný při léčbě infekce způsobené virem herpes simplex, ale pouze do fáze vzniku puchýřků.

Viru-Merz je účinný při léčbě infekce způsobené virem herpes simplex, ale pouze do fáze vzniku puchýřků. sp.zn.: sukls106117/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Viru-Merz, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum

Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum sp.zn. sukls122313/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete APO-DONEPEZIL užívat

2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete APO-DONEPEZIL užívat Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls122778/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE APO-DONEPEZIL 5 mg potahované tablety APO-DONEPEZIL 10 mg potahované tablety Přečtěte si

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum sp.zn.sukls103902/2015, sukls103869/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DAISENETTE 75 MCG potahované tablety. desogestrelum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DAISENETTE 75 MCG potahované tablety. desogestrelum Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn.sukls122999/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DAISENETTE 75 MCG potahované tablety desogestrelum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele Binabic 150 mg, potahované tablety Bicalutamidum

Příbalová informace: informace pro uživatele Binabic 150 mg, potahované tablety Bicalutamidum Sp.zn. sukls91007/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Binabic 150 mg, potahované tablety Bicalutamidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum

Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum Příloha č. 1 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls212727/2012, sukls212733/2012 a sukls212739/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum

Více

sp.zn.sukls78453/2015

sp.zn.sukls78453/2015 sp.zn.sukls78453/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Viru-Merz, 10 mg/g, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE. NEOFOLLIN Injekční roztok Estradioli valeras

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE. NEOFOLLIN Injekční roztok Estradioli valeras sp. zn. sukls75049/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE NEOFOLLIN Injekční roztok Estradioli valeras Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Sp.zn.sukls118606/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. GRACIAL tablety k perorálnímu podání (desogestrelum, ethinylestradiolum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. GRACIAL tablety k perorálnímu podání (desogestrelum, ethinylestradiolum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE GRACIAL tablety k perorálnímu podání (desogestrelum, ethinylestradiolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Více

Sp.zn.sukls133559/2018

Sp.zn.sukls133559/2018 Sp.zn.sukls133559/2018 Příbalová informace: informace pro uživatele Betahistin Actavis 24 mg tablety betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls172883/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Dracenax 2,5 mg Letrozolum potahované tablety Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum sp.zn.sukls289285/2018 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

sp.zn. sukls107935/2012

sp.zn. sukls107935/2012 sp.zn. sukls107935/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta Mucoplant proti kašli s jitrocelem a medem sirup Plantaginis extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TORVACARD 10 TORVACARD 20 TORVACARD 40 potahované tablety Atorvastatinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TORVACARD 10 TORVACARD 20 TORVACARD 40 potahované tablety Atorvastatinum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls96605/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TORVACARD 10 TORVACARD 20 TORVACARD 40 potahované tablety Atorvastatinum Přečtěte si pozorně

Více

1. Co je přípravek Maltofer Fol žvýkací tablety a k čemu se používá. Maltofer Fol se používá k léčbě a prevenci nedostatku železa v organismu.

1. Co je přípravek Maltofer Fol žvýkací tablety a k čemu se používá. Maltofer Fol se používá k léčbě a prevenci nedostatku železa v organismu. sp.zn. sukls238178/2016 Příbalová informace: Informace pro uživatele Maltofer Fol tablety 100 mg / 0,35 mg, žvýkací tablety železo ve formě polymaltosum ferricum / kyselina listová Přečtěte si pozorně

Více

PROVERA 5 mg tablety (medroxyprogesteroni acetas)

PROVERA 5 mg tablety (medroxyprogesteroni acetas) Příbalová informace: Informace pro uživatele PROVERA 5 mg tablety (medroxyprogesteroni acetas) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Ethinylestradiolum, Levonorgestrelum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Ethinylestradiolum, Levonorgestrelum Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn.sukls108940/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ethinylestradiol/ Levonorgestrel mibe 30 mikrogramů/150 mikrogramů potahované tablety Ethinylestradiolum,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky. Calcii dobesilas monohydricus

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky. Calcii dobesilas monohydricus sp.zn. sukls178298/2011 a sp.zn. sukls285789/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky Calcii dobesilas monohydricus Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.sukls83901/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Přečtěte si pozorně celou

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Zarelle 75 mikrogramů potahované tablety. desogestrelum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Zarelle 75 mikrogramů potahované tablety. desogestrelum Sp.zn.sukls59895/2013 Příbalová informace: Informace pro uživatele Zarelle 75 mikrogramů potahované tablety desogestrelum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Livial tablety tibolonum

Livial tablety tibolonum Livial tablety tibolonum Příbalová informace - RP Informace pro použití, čtěte pozorně! Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. Ponechte si příbalovou

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls55068/2009

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls55068/2009 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls55068/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE AGOFOLLIN Injekční roztok (Estradioli dipropionas) Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Voltaren ActiGo Extra

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Voltaren ActiGo Extra sp. zn. sukls96703/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Voltaren ActiGo Extra obalené tablety diclofenacum kalicum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta. UTROGESTAN 100 mg, měkké tobolky progesteronum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta. UTROGESTAN 100 mg, měkké tobolky progesteronum sp.zn. sukls125023/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta UTROGESTAN 100 mg, měkké tobolky progesteronum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum

Příbalová informace: informace pro pacienta. ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum sp.zn. sukls97553/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta ZOXON 2 ZOXON 4 tablety doxazosinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Mistra 2 mg/0,03 mg potahované tablety Dienogestum a ethinylestradiolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Mistra 2 mg/0,03 mg potahované tablety Dienogestum a ethinylestradiolum Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls59932/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Mistra 2 mg/0,03 mg potahované tablety Dienogestum a ethinylestradiolum Přečtěte si pozorně celou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Betahistin Actavis 24 mg Tablety. Betahistini dihydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Betahistin Actavis 24 mg Tablety. Betahistini dihydrochloridum sp.zn.sukls161321/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Tablety Betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO PACIENTA. Levocetirizin Cipla 5 mg potahované tablety levocetirizini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO PACIENTA. Levocetirizin Cipla 5 mg potahované tablety levocetirizini dihydrochloridum sp.zn. sukls220559/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO PACIENTA Levocetirizin Cipla 5 mg potahované tablety levocetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Panadol Rapide potahované tablety paracetamolum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Panadol Rapide potahované tablety paracetamolum sp. zn. sukls190639/2016 Příbalová informace: informace pro pacienta Panadol Rapide potahované tablety paracetamolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum sp.zn. sukls95495/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Penester 5 mg, potahované tablety finasteridum k použití u mužů

Příbalová informace: informace pro pacienta. Penester 5 mg, potahované tablety finasteridum k použití u mužů Sp.zn. sukls134476/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta Penester 5 mg, potahované tablety finasteridum k použití u mužů Přečtete si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bronchostop sirup. Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bronchostop sirup. Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt Sp.zn.sukls391511/2017 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bronchostop sirup Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

sp.zn.sukls239871/2012

sp.zn.sukls239871/2012 sp.zn.sukls239871/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Letrozol Mylan 2,5 mg potahované tablety Letrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Fosfomycin LadeePharma 3 g granule pro perorální roztok fosfomycinum trometamoli

Příbalová informace: informace pro uživatele. Fosfomycin LadeePharma 3 g granule pro perorální roztok fosfomycinum trometamoli Sp.zn.sukls207380/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Fosfomycin LadeePharma 3 g granule pro perorální roztok fosfomycinum trometamoli Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta Desloratadin +pharma 5 mg potahované tablety Léčivá látka: desloratadinum

Příbalová informace: informace pro pacienta Desloratadin +pharma 5 mg potahované tablety Léčivá látka: desloratadinum Příbalová informace: informace pro pacienta Desloratadin +pharma 5 mg potahované tablety Léčivá látka: desloratadinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety. betahistini dihydrochloridum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety. betahistini dihydrochloridum sp.zn. sukls175357/2017 a sukls175360/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Finpros 5 mg potahované tablety finasteridum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Finpros 5 mg potahované tablety finasteridum Příbalová informace: informace pro pacienta 5 mg potahované tablety finasteridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp. zn.:sukls107262/2011

Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp. zn.:sukls107262/2011 Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp. zn.:sukls107262/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE LAMYA 0,075 mg desogestrelum tablety Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum sp.zn. sukls221673/2011 Příbalová informace: Informace pro uživatele NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Finasterid Zentiva 5 mg potahované tablety finasteridum k použití u mužů

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Finasterid Zentiva 5 mg potahované tablety finasteridum k použití u mužů sp. zn. sukls167586/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Finasterid Zentiva 5 mg potahované tablety finasteridum k použití u mužů Přečtete si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele

Příbalová informace: informace pro uživatele Příbalová informace: informace pro uživatele Parsabiv 2,5 mg injekční roztok Parsabiv 5 mg injekční roztok Parsabiv 10 mg injekční roztok Etelcalcetidum Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní

Více

sp. zn. sukls180859/2015

sp. zn. sukls180859/2015 sp. zn. sukls180859/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta DONA 1500 mg, prášek pro perorální roztok glucosamini sulfas cristallicus Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum) sp.zn. sukls8590/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio sp.zn. sukls264215/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn. sukls115134/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Voltaren ActiGo 12,5 mg potahované tablety diclofenacum kalicum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa sp.zn. sukls193227/2011 Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA 20 mg, enterosolventní tablety escinum alfa Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele Coltowan 10 mg tablety

Příbalová informace: Informace pro uživatele Coltowan 10 mg tablety Příbalová informace: Informace pro uživatele 10 mg tablety Ezetimibum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje.

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zinkorot 25 mg tablety zincum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zinkorot 25 mg tablety zincum 1 sp.zn. sukls264417/2017 Příbalová informace: informace pro uživatele Zinkorot 25 mg tablety zincum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele ANAYA 1 mg potahované tablety anastrozolum

Příbalová informace: Informace pro uživatele ANAYA 1 mg potahované tablety anastrozolum sp.zn.: sukls234027/2012 a sp.zn.: sukls218862/2013 Příbalová informace: Informace pro uživatele ANAYA 1 mg potahované tablety anastrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Letrozol Apotex 2,5 mg potahované tablety letrozolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Letrozol Apotex 2,5 mg potahované tablety letrozolum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Letrozol Apotex 2,5 mg potahované tablety letrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Elziette 0,15 mg/0,03 mg potahované tablety. Levonorgestrelum / Ethinylestradiolum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Elziette 0,15 mg/0,03 mg potahované tablety. Levonorgestrelum / Ethinylestradiolum Sp. zn. sukls97605/2012 Příbalová informace: informace pro pacienta Elziette 0,15 mg/0,03 mg potahované tablety Levonorgestrelum / Ethinylestradiolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. AIDEE 2 mg / 0,03 mg potahované tablety Dienogestum / ethinylestradiolum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. AIDEE 2 mg / 0,03 mg potahované tablety Dienogestum / ethinylestradiolum Příloha č. 1 k rozhodnutí o registraci sp.zn.sukls32762/2011 Příbalová informace: Informace pro uživatele AIDEE 2 mg / 0,03 mg potahované tablety Dienogestum / ethinylestradiolum Přečtěte si pozorně celou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bromhexin 8 Berlin-Chemie 8 mg, obalené tablety (Léčivá látka: bromhexini hydrochloridum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bromhexin 8 Berlin-Chemie 8 mg, obalené tablety (Léčivá látka: bromhexini hydrochloridum) sp.zn. sukls162249/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bromhexin 8 Berlin-Chemie 8 mg, obalené tablety (Léčivá látka: bromhexini hydrochloridum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci

Více

Příbalová informace - informace pro pacienta Jovesto 5 mg potahované tablety desloratadinum

Příbalová informace - informace pro pacienta Jovesto 5 mg potahované tablety desloratadinum Sp.zn.sukls223310/2015 Příbalová informace - informace pro pacienta Jovesto 5 mg potahované tablety desloratadinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sp.zn. sukls190258/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Astexana 25 mg Potahované tablety Exemestanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. URIFOS 3 g granule pro perorální roztok fosfomycinum trometamoli

Příbalová informace: informace pro uživatele. URIFOS 3 g granule pro perorální roztok fosfomycinum trometamoli Příbalová informace: informace pro uživatele URIFOS 3 g granule pro perorální roztok fosfomycinum trometamoli Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Likarda 2,5 mg potahované tablety letrozolum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Likarda 2,5 mg potahované tablety letrozolum Příbalová informace: informace pro pacienta Likarda 2,5 mg potahované tablety letrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE- VP

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE- VP Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls237631/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE- VP ZODAC potahované tablety (cetirizini dihydrochloridum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer, 10 mg/ml sirup. polymaltosum ferricum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer, 10 mg/ml sirup. polymaltosum ferricum sp.zn. sukls65847/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta Maltofer, 10 mg/ml sirup polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Hyplafin 5 mg Potahované tablety Finasteridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Hyplafin 5 mg Potahované tablety Finasteridum Příbalová informace: informace pro uživatele 5 mg Potahované tablety Finasteridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Desloratadin STADA 5 mg potahované tablety desloratadinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Desloratadin STADA 5 mg potahované tablety desloratadinum Sp.zn.sukls143884/2017 Příbalová informace: informace pro uživatele Desloratadin STADA 5 mg potahované tablety desloratadinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele Soledum 100 mg enterosolventní měkké tobolky. Cineolum

Příbalová informace: informace pro uživatele Soledum 100 mg enterosolventní měkké tobolky. Cineolum sp.zn. sukls147813/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Soledum 100 mg enterosolventní měkké tobolky Cineolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls13612/2011

Příloha č. 1 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls13612/2011 Příloha č. 1 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls13612/2011 Příbalová informace: Informace pro uživatele Alvotadin 0,5 mg/ml perorální roztok Desloratadinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls197996/2010

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls197996/2010 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls197996/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Anaprex 1 mg potahované tablety anastrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Bromhexin Berlin-Chemie 8 mg obalené tablety bromhexini hydrochloridum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Bromhexin Berlin-Chemie 8 mg obalené tablety bromhexini hydrochloridum sp. zn. sukls212749/2018 Příbalová informace: Informace pro uživatele Bromhexin Berlin-Chemie 8 mg obalené tablety bromhexini hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. MYGREF 250 MG tvrdá tobolka. mofetilis mycophenolas

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. MYGREF 250 MG tvrdá tobolka. mofetilis mycophenolas Sp.zn. sukls82417/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE MYGREF 250 MG tvrdá tobolka mofetilis mycophenolas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. ANASTAR 1 mg potahované tablety. anastrozolum

Příbalová informace: informace pro uživatele. ANASTAR 1 mg potahované tablety. anastrozolum sp.zn. sukls111437/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele ANASTAR 1 mg potahované tablety anastrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Sinela 0,15 mg/0,02 mg tablety. desogestrelum a ethinylestradiolum

Sinela 0,15 mg/0,02 mg tablety. desogestrelum a ethinylestradiolum Sp.zn.sukls73829/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Sinela 0,15 mg/0,02 mg tablety desogestrelum a ethinylestradiolum Důležité věci, které je třeba vědět o kombinované hormonální antikoncepci

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls266850/2011

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls266850/2011 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls266850/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELKY Přečtěte si pozorně celou příbalovou informace dříve, než začnete tento přípravek užívat

Více

Levocetirizin Dr.Max 5 mg potahované tablety Pro dospělé a děti od 6 let Levocetirizini dihydrochloridum

Levocetirizin Dr.Max 5 mg potahované tablety Pro dospělé a děti od 6 let Levocetirizini dihydrochloridum sp.zn. sukls312264/2018 Příbalová informace: informace pro uživatele Levocetirizin Dr.Max 5 mg potahované tablety Pro dospělé a děti od 6 let Levocetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Lotera 5 mg potahované tablety desloratadinum

Lotera 5 mg potahované tablety desloratadinum Sp.zn.sukls191610/2017 Příbalová informace: informace pro uživatele Lotera 5 mg potahované tablety desloratadinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ASUMATE 0,10 mg/0,02 mg potahované tablety. Levonorgestrelum/Ethinylestradiolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ASUMATE 0,10 mg/0,02 mg potahované tablety. Levonorgestrelum/Ethinylestradiolum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ASUMATE 0,10 mg/0,02 mg potahované tablety Levonorgestrelum/Ethinylestradiolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ACCOLATE 20, potahované tablety. {zafirlukastum}

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ACCOLATE 20, potahované tablety. {zafirlukastum} PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ACCOLATE 20, potahované tablety {zafirlukastum} Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Anaprex 1 mg potahované tablety anastrozolum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Anaprex 1 mg potahované tablety anastrozolum Sp.zn. sukls2923/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Anaprex 1 mg potahované tablety anastrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok sp.zn.: sukls229282/2011 Příbalová informace: informace pro pacienta Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příloha č. 1 ke sdělení sp. zn. sukls161430/2011 a příloha ke sp. zn. sukls161393/2011

Příloha č. 1 ke sdělení sp. zn. sukls161430/2011 a příloha ke sp. zn. sukls161393/2011 Příloha č. 1 ke sdělení sp. zn. sukls161430/2011 a příloha ke sp. zn. sukls161393/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DUPHASTON, 10 mg, potahované tablety dydrogesteronum Přečtěte si pozorně

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn. sukls67042/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Zynzol 1 mg potahované tablety anastrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. DAISENETTE 75 MCG potahované tablety. desogestrelum

Příbalová informace: informace pro uživatele. DAISENETTE 75 MCG potahované tablety. desogestrelum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls224251/2012 a příloha k sp.zn. sukls162703/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele DAISENETTE 75 MCG potahované tablety desogestrelum

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Feminegi 0,02 mg/3 mg potahované tablety. ethinylestradiolum/drospirenonum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Feminegi 0,02 mg/3 mg potahované tablety. ethinylestradiolum/drospirenonum Sp. zn. sukls40623/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Feminegi 0,02 mg/3 mg potahované tablety ethinylestradiolum/drospirenonum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE PRO UŽIVATELE. Venoruton Forte tablety oxerutinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE PRO UŽIVATELE. Venoruton Forte tablety oxerutinum sp.zn. sukls196192/2016 a sp.zn. sukls201258/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE PRO UŽIVATELE Venoruton Forte tablety oxerutinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Mertenil 40 mg potahované tablety. rosuvastatinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Mertenil 40 mg potahované tablety. rosuvastatinum Sp.zn.sukls55651/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Mertenil 10 mg potahované tablety Mertenil 20 mg potahované tablety Mertenil 40 mg potahované tablety rosuvastatinum Přečtěte si pozorně

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o registraci sp.zn.sukls94253/2011

Příloha č. 1 k rozhodnutí o registraci sp.zn.sukls94253/2011 Příloha č. 1 k rozhodnutí o registraci sp.zn.sukls94253/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE Yosefinne 0,02 mg/3mg potahované tablety Ethinylestradiolum/ Drospirenonum Přečtěte si pozorně

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls106502/2011, sukls106531/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls106502/2011, sukls106531/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls106502/2011, sukls106531/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TORVACARD 10 TORVACARD 20 Potahované tablety Atorvastatinum

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Flavamed 30 mg tablety. Ambroxoli hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Flavamed 30 mg tablety. Ambroxoli hydrochloridum Sp.zn.sukls136302/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta Flavamed 30 mg tablety Ambroxoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum sp.zn.sukls205603/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Bromhexin 8 Berlin-Chemie 8 mg, obalené tablety bromhexini hydrochloridum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Bromhexin 8 Berlin-Chemie 8 mg, obalené tablety bromhexini hydrochloridum sp.zn.sukls34096/2016 Příbalová informace: Informace pro uživatele Bromhexin 8 Berlin-Chemie 8 mg, obalené tablety bromhexini hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele

Příbalová informace: informace pro uživatele Sp.zn.sukls7954/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele TORRI 0,075 mg tablety Desogestrelum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu sp.zn. sukls179376/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu Chamomilla vulgaris 9 CH, Phytolacca decandra 5 CH, Rheum 5 CH Přečtěte si pozorně tuto

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta Příbalová informace: informace pro pacienta Otezla 10 mg potahované tablety Otezla 20 mg potahované tablety Otezla 30 mg potahované tablety Apremilastum Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Mispregnol 400 mikrogramů tablety Misoprostolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Mispregnol 400 mikrogramů tablety Misoprostolum Sp.zn. sukls125115/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Mispregnol 400 mikrogramů tablety Misoprostolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Protevasc 35 mg tablety s prodlouženým uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Protevasc 35 mg tablety s prodlouženým uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum Příbalová informace: informace pro uživatele Protevasc 3 mg tablety s prodlouženým uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum % Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Aripiprazol Alpha 10 mg tablety Aripiprazol Alpha 15 mg tablety aripiprazolum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Aripiprazol Alpha 10 mg tablety Aripiprazol Alpha 15 mg tablety aripiprazolum sp.zn. sukls98861/2014, sukls98862/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Aripiprazol Alpha 10 mg tablety Aripiprazol Alpha 15 mg tablety aripiprazolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls214130/2012

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls214130/2012 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls214130/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ONCOZOL 2,5 MG, potahované tablety (letrozolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více