Směrnice pro certifikaci podle Zásad pro odborné ošetření prádla

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Směrnice pro certifikaci podle Zásad pro odborné ošetření prádla"

Transkript

1 Směrnice pro certifikaci podle Zásad pro odborné ošetření prádla 1. Úvod Předpokladem pro udělení certifikátu je dodržování Zásad pro odborné ošetření prádla ze strany prádelny. Zásady budou rozšiřovány a doplňovány v souvislosti se stavem poznání v oboru 2. Propůjčení 2.1. Asociace prádelen a čistíren (dále jen APaČ) vydává Zásady pro odborné ošetření prádla ze zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče, Zásady pro odborné ošetření prádla z potravinářských provozů a Zásady pro odborné ošetření hotelového prádla (dále jen Zásady ). Podle článku 6 stanov APaČ jmenuje předseda APaČ na návrh předsednictva Certifikační komisi, která dbá na nestrannost procesu certifikace a uděluje prádelnám právo používat certifikáty Odborné ošetření prádla ze zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče, Odborné ošetření prádla z potravinářských provozů nebo Odborné ošetření hotelového prádla Prádelna zašle svou žádost na adresu: Asociace prádelen a čistíren, El. Voračické 27, Brno. K žádosti je nutné přiložit podepsanou listinu viz přílohy č. 1, 2 nebo 3, která bude po podepsání právně závazná Žádost bude bezprostředně předána Certifikační komisi. Ta potvrdí žadateli zaregistrování žádosti a zahájí proces certifikace prostřednictvím pověřeného certifikačního orgánu. Certifikační orgán uzavře se žadatelem smlouvu o kontrolní činnosti. Vzor smlouvy je v příloze č. 4. Náklady na certifikaci nese žadatel Podá-li žadatel žádost o propůjčení obou certifikátů, bude zahájeno pouze jedno certifikační řízení pro oba certifikáty Budou-li splněny podmínky Zásad, propůjčí Certifikační komise žadateli právo používat příslušný certifikát. Pokud budou výsledky certifikačního řízení záporné, bude žádost žadateli vrácena s připojeným zdůvodněním Proces certifikace musí být dokončen do tří měsíců od uzavření smlouvy. 3. Používání 3.1. Právo používat certifikát se vydává na 3 roky. Poté musí pro obnovení práva užívat certifikát proběhnout nové certifikační řízení Žadatel, jemuž byl certifikát propůjčen, ho smí používat jen v souvislosti s provozovnou a se službami, ke kterým se vztahuje Právo na užívání přísluší pouze certifikované provozovně 3.4. Předsednictvo APaČ je oprávněno vydat zvláštní předpisy týkající se reklamního využití certifikátu, případně loga, aby bylo možné zabránit jeho zneužití. Tímto není možné zabránit vlastní reklamě. Platí pro ni však zásady fair play Pokud certifikát žadateli odebrán, musí ho vrátit spolu ostatními podklady a logem, které potvrzovaly kvalitu nabízených služeb. Totéž platí, pokud platnost certifikátu zanikne jiným způsobem. 4. Kontrola

2 4.1. Živnostenské společenstvo je oprávněno a zavázáno prostřednictvím Certifikační komise kontrolovat dodržování ustanovení Zásad a správnost užívání certifikátu Každý uživatel certifikátu je zavázán k dodržování ustanovení Zásad Dozor nad uživatelem certifikátu vykonává certifikační orgán na základě uzavřené smlouvy o kontrolní činnosti. Dozor se provádí jedenkrát ročně po celou dobu platnosti certifikátu Osoby, oprávněné k dozoru, mají právo dohodnout si kdykoliv v provozní době v provozovně provedení dozoru nebo ho provést. Držitel certifikátu je povinen dozor umožnit a musí být o jeho výsledku informován Bude-li výsledek dozoru záporný nebo bude-li jedna ze služeb shledána nevyhovující, nařídí Certifikační komise opakování dozoru. Držitel certifikátu je rovněž oprávněn požadovat opakování dozoru Certifikační orgán je povinen vystavit o výsledku dozoru osvědčení a zaslat jej APAČ a držiteli certifikátu. 5. Řešení sporů a postihování přestupků 5.1. Veškeré námitky, odvolání a rozhodnutí musí být v písemné formě. Rozhodnutí musí učinit příslušný orgán do 30 dnů od doručení podnětu Dojde-li ke sporu mezi žadatelem a certifikačním orgánem, řeší se na úrovni Certifikační komise Odvolacím orgánem vůči rozhodnutí Certifikační komise je předsednictvo APaČ. Rozhodnutí předsednictva APaČ je konečné Budou-li Certifikační komisí zjištěny nedostatky v zajišťování kvality, uplatní Certifikační komise dle závažnosti nedostatků patřičné opatření: Písemnou výstrahu s uvedením nedostatků a termínem na jejich odstranění Pozastavení platnosti certifikátu Trvalé odebrání certifikátu Platnost certifikátu je pozastavena do odstranění nedostatků, nejvýše však 6 měsíců. Nebudou-li do té doby nedostatky odstraněny, odebere Certifikační komise trvale právo užívat certifikát Držitel certifikátu je oprávněn odvolat se proti rozhodnutí do 14 dnů od jeho doručení V naléhavých případech může předseda APaČ pozastavit platnost certifikátu jeho držiteli ihned. Toto musí pak v průběhu čtrnácti dnů odsouhlasit předsednictvo APaČ. 6. Opětovné udělení certifikátu Po odebrání certifikátu je možné zažádat nejdříve po 6 měsících o jeho opětovné udělení. U závažných přestupků má předsednictvo APaČ právo tuto lhůtu prodloužit. 7. Změny Tato ustanovení včetně vzorů jsou odsouhlasena předsednictvem APaČ. Jakékoliv změny, i redakčního charakteru, vyžadují souhlas předsednictva APaČ. V platnost vstoupí v přiměřené lhůtě poté, co budou předsednictvem APaČ schváleny.

3 Příloha č. 1 Přihláška k certifikaci 1. Podepsaný/ firma.... tímto žádá Asociaci prádelen a čistíren o udělení certifikátu Odborné ošetření prádla ze zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče. 2. Podepsaný potvrzuje, že si je vědom požadavků - přílohy č. 4 k vyhlášce Ministerstva zdravotnictví č 195/2005 Sb. - Zásad pro odborné prádla ze zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče - Směrnice pro certifikaci dle Zásad pro odborné ošetření prádla - Uvedených technických norem: - ČSN P ENV Textilie ve zdravotnictví - PNJ Prádlo pro zdravotnictví. Technické požadavky - PNJ Textilie. Hodnocení jakosti praní. Vliv praní na textilie - PNJ Prádlo pro zdravotnictví. Zásady pro výkon zdravotního dozoru při zacházení s prádlem a při praní prádla. a že je tímto bezvýhradně uznává za závazné pro sebe a svou společnost. 3. Podepsaný potvrzuje, že nejméně 4 měsíce provádí a dokumentuje všechny kontrolní postupy uvedené v Zásadách. místo a datum razítko a podpis (u firem podle zápisu v obchodním rejstříku)

4 Příloha č. 2 Přihláška k certifikaci 1. Podepsaný/ firma tímto žádá Asociaci prádelen a čistíren o udělení certifikátu Odborné ošetření prádla z potravinářských zařízení. 3. Podepsaný potvrzuje, že si je vědom požadavků - Zásad pro odborné ošetření prádla z potravinářských provozů - Směrnice pro certifikaci dle Zásad pro odborné ošetření prádla - Uvedených technických norem: - PNJ Textilie. Hodnocení jakosti praní. Vliv praní na textilie - PNJ Prádlo pro zdravotnictví. Zásady pro výkon zdravotního dozoru při zacházení s prádlem a při praní prádla. a že je tímto bezvýhradně uznává za závazné pro sebe a svou společnost. 3. Podepsaný potvrzuje, že nejméně 4 měsíce provádí a dokumentuje všechny kontrolní postupy uvedené v Zásadách. místo a datum razítko a podpis (u firem podle zápisu v obchodním rejstříku)

5 Příloha č. 3 Přihláška k certifikaci 2. Podepsaný/ firma tímto žádá Asociaci prádelen a čistíren o udělení certifikátu Odborné ošetření hotelového prádla. 4. Podepsaný potvrzuje, že si je vědom požadavků - Zásad pro odborné ošetření hotelového prádla - Směrnice pro certifikaci dle Zásad pro odborné ošetření prádla - Uvedených technických norem: - PNJ Prádlo pro hotely a restaurace. Technické požadavky - PNJ Textilie. Hodnocení jakosti praní. Vliv praní na textilie - PNJ Prádlo pro zdravotnictví. Zásady pro výkon zdravotního dozoru při zacházení s prádlem a při praní prádla. a že je tímto bezvýhradně uznává za závazné pro sebe a svou společnost. 3. Podepsaný potvrzuje, že nejméně 4 měsíce provádí a dokumentuje všechny kontrolní postupy uvedené v Zásadách. místo a datum razítko a podpis (u firem podle zápisu v obchodním rejstříku)

6 Příloha č. 4 S M L O U V A Tuto smlouvu o kontrolní činnosti podle 591 až 600 obchodního zákoníku č. 513/1991 Sb. uzavírají objednavatel: DIČ Reg.: zastoupený: vykonavatel: Textilní zkušební ústav s.p. Václavská 6, Brno DIČ: CZ Reg.: Krajský obchodní soud v Brně, oddíl A XXIX, vložka 100, ze dne zastoupený: RNDr. Pavlem Malčíkem, ředitelem ústavu Preambule Textilní zkušební ústav je ve smyslu Směrnice pro certifikaci dle Zásad pro odborné ošetření prádla (dále jen Směrnice) a na základě smlouvy s Asociací prádelen a čistíren, (dále jen Asociací) pověřeným certifikačním orgánem. I. Předmět smlouvy Předmětem smlouvy je nestranné prověřování a posuzování provozu prádelny objednavatele podle Zásad pro odborné ošetření zdravotnického prádla (dále jen Zásady), přijatých Asociací, při němž se vykonavatel řídí pravidly uvedenými ve Směrnici. II. Obsah sjednané činnosti 1. Vykonavatel provede certifikační audit provozu prádelny objednavatele a posoudí dodržování všech požadavků uvedených v Zásadách. 2. Zjistí-li vykonavatel při prověrce neshody oproti požadavkům Zásad, vystaví objednavateli záznamy o neshodě a prověří, jak byly neshody odstraněny, případně jaká opatření k zamezení neshod byla přijata. Protokol o prověrce zašle vykonavatel objednavateli do 14 dnů po ukončení prověrky, tj. v případě zjištěných neshod po prověření nápravných opatření. 3. Osvědčení o výsledcích prověrky bude zasláno objednavateli a Certifikační komisi při Asociaci (dále jen Certifikační komise) do čtrnácti dnů po ukončení prověrky. 4. Po dobu platnosti certifikátu bude vykonavatel provádět dozor nad provozem prádelny objednavatele formou prověrek prováděných minimálně jednou ročně, případně formou mimořádných prověrek při zjištění nedostatků oproti požadavkům Zásad.

7 III. Rozsah a termíny provedení prací 1. Certifikační prověrka bude provedena v rozsahu potřebném pro ověření všech požadavků Zásad v provozech objednavatele uvedených v přihlášce k certifikaci. 2. Stanovení prověrkové skupiny, termínu, místa a času příslušné prověrky bude provedeno formou oboustranně potvrzeného plánu prověrky. 3. Pro každou dozorový audit zpracuje vykonavatel plán prověrky upřesňující její rozsah v závislosti na rozsahu neshod zjištěných při certifikační prověrce, resp. při předchozí dozorové prověrce. 1. Vykonavatel se zavazuje: IV. Závazky plynoucí z certifikace 1.1 Považovat skutečnosti zjištěné o objednavateli v procesu certifikace a dozoru za důvěrné a nesdělovat je žádné třetí straně, s výjimkou osvědčení o výsledcích prověrky, které bude předáno Certifikační komisi. 1.2 Poskytnout objednavateli sjednané plnění s nejvyšší péčí a v souladu s aktuálními předpisy upravujícími certifikaci. 1.3 Splní-li systém jakosti objednavatele požadavky uvedené v Zásadách a v příslušných normách, doporučit Certifikační komisi udělení Certifikátu. 2. Vykonavatel je oprávněn: 2.1 Vyžadovat od objednavatele poskytnutí veškeré potřebné součinnosti ke splnění předmětu smlouvy. 2.2 Ponechat si vždy jeden výtisk plánu prověrky a protokolu z prověrky. 2.3 Zveřejňovat informaci o certifikátu, který udělila objednavateli Certifikační komise. 3. Objednavatel se zavazuje: 3.1 Poskytnout vykonavateli potřebnou součinnost, zejména umožnit vstup na prověřovaná pracoviště, předložit požadované doklady a poskytnout vyžádané informace. 3.2 Umožnit vykonavateli pořízení fotodokumentace pro doložení jednotlivých zjištění v protokolech a závěrečných zprávách. 3.3 Podávat vykonavateli průběžně všechny informace o změnách podmínek, za kterých byl vydán certifikát, zejména informace o stavebních úpravách, změnách strojního vybavení, změnách technologie praní a významném rozšíření poskytovaných služeb. 3.4 Evidovat všechny stížnosti odběratelů/zákazníků, které se vztahují ke službám poskytovaným objednavatelem v rámci certifikované provozovny a předkládat jejich evidenci a záznamy o nápravných opatřeních vykonavateli při každé certifikační nebo dozorové prověrce. 3.5 Zaplatit vykonavateli úplatu za práce provedené v rámci této smlouvy podle cen uvedených v článku VI.

8 4. Objednavatel je oprávněn: 4.1 Být na vyžádání seznámen s průběhem prověřování, plnění požadavků Zásad a dodržování závazků podmiňujících užívání certifikátu a loga. 4.2 Vyžadovat od vykonavatele součinnost při řešení vzájemných nejasností. V. Řešení sporů 1. Pokud nebude objednavatel souhlasit s průběhem nebo výsledkem prověrky, může podat do třiceti dnů písemné odvolání. Vykonavatel se zavazuje vyjádřit se k tomuto odvolání buď tak, že zruší napadený výrok nebo odvolání zamítne ve lhůtě třiceti dnů. 2. Nebude-li objednavatel souhlasit s výsledkem odvolání, může jako opravný prostředek proti rozhodnutí certifikačního orgánu podat odvolání k Certifikační komisi. VI. Ceny 1. Ceny za činnosti provedené v rámci této smlouvy jsou ceny sjednané dohodou v souladu se zákonem o cenách v platném znění. 2. Objednavatel se zavazuje zaplatit vykonavateli za činnosti sjednané podle článků II.1 až 4 a III.1 až 3 cenu: za předcertifikační audit ve výši za certifikační audit ve výši,- Kč slovy: Kč,- Kč slovy: Kč za zpracování podkladů a závěrečné zprávy pro certifikační komisi za každý dozorový audit,- Kč slovy: Kč,- Kč slovy: Kč 3. Ceny jsou uvedeny bez DPH. Jsou sjednány na dobu platnosti certifikátu vydaného Certifikační komisí na základě dohodnuté činnosti. 4. V ceně za certifikační audit je zahrnut poplatek za činnost Certifikační komise, který činí 15% ze sjednané ceny. Vykonavatel po obdržení platby převede poplatek na účet Asociace. 5. Cena nezahrnuje případný poplatek za registraci přihlášky. 6. Fakturaci provádí vykonavatel po ukončení dohodnuté činnosti. 7. Faktury jsou splatné do 14 dnů od jejich vystavení. Na žádost objednavatele je možno dohodnout delší termín splatnosti formou dodavatelského úvěru. Výše úroku z prodlení a poplatku z prodlení se stanovuje v souladu s 369 obchodního zákoníku.

9 VII. Závěrečná ustanovení 1. Smlouva se uzavírá na dobu platnosti certifikátu. Požádá-li objednavatel před ukončením platnosti certifikátu o obnovení certifikátu, uzavírá se na základě přihlášky nová smlouva k recertifikaci podle podmínek platných v době přihlášky. 2. Smlouva může být v době platnosti certifikátu vypovězena jen na základě neplnění některého ze závazků plynoucích z certifikace (viz. čl. IV) každou ze smluvních stran, a to jen písemně a s udáním důvodu. 3. Změny a dodatky ke smlouvě mohou být provedeny pouze písemně. 4. Závazky plynoucí z této smlouvy přecházejí na právní nástupce obou stran. 5. Smlouva je vyhotovena ve dvou stejnopisech, po jednom pro každou ze smluvních stran. V Brně dne xx. xx. 200x V.. RNDr. Pavel Malčík ředitel ústavu

10 CENÍK pro certifikaci dle zásad pro odborné ošetření prádla Cena za certifikaci a následný dozor je cenou smluvní. Její výše je určována dále uvedeným postupem. Cena za certifikaci sestává z následujících dílčích etap: I. Činnost certifikační komise: 1) registrace: bez poplatku pro členy Asociace 2 000,- Kč pro nečleny Asociace 2) činnost certifikační komise - vydání rozhodnutí (certifikátu, zamítnutí certifikace): 15% z celkové ceny za prověřování II. Činnost prověřující organizace: 1) Posouzení dokumentace 2) Prověrka na místě v certifikovaném subjektu Počet auditorů vyplývá z velikosti provozu a případně složitosti zavedené technologie, základní sazby jsou uvedeny v tabulce: 3) Zpracování podkladů pro certifikační komisi a vydání protokolu o prověrce: 3 000,- Kč (počet zaměstnanců do 100) Kč (počet zaměstnanců nad 100) III. Základní cena za certifikaci a dozorové prověrky Počet zaměstnanců Cena za prověření (Kč) Podklady pro komisi (Kč) Činnost komise (Kč) Celkem cena za certifikaci (Kč) Cena dozor (Kč) do do do do do do nad 200 od od 4950 od Ing. Milan Venclík RNDr. Pavel Malčík president APaČ ředitel Textilního zkušebního ústavu

Směrnice pro certifikaci podle Oborových specifikací Praní Odborné ošetření prádla

Směrnice pro certifikaci podle Oborových specifikací Praní Odborné ošetření prádla Směrnice pro certifikaci podle Oborových specifikací Praní Odborné ošetření prádla 1. Úvod Předpokladem pro udělení certifikátu je dodržování Oborových specifikací Praní Odborné ošetření prádla ze strany

Více

Smlouva č. o Atestaci dlouhodobého řízení ISVS

Smlouva č. o Atestaci dlouhodobého řízení ISVS Smlouva č. o Atestaci dlouhodobého řízení ISVS Smluvní strany: obchodní jméno: Město Černošice adresa: Riegrova 1209 252 28 Černošice stát: Česká republika statutární zástupce: Mgr. Filip Kořínek Kontaktní

Více

Smlouva o provádění certifikace (producent registrační číslo: M1 P )

Smlouva o provádění certifikace (producent registrační číslo: M1 P ) Smlouva o provádění certifikace (producent registrační číslo: M1 P ) Níže uvedené smluvní strany uzavřely níže uvedeného dne ve smyslu příslušných ustanovení Občanského zákoníku v platném znění následující

Více

Informace pro žadatele o certifikaci produktu

Informace pro žadatele o certifikaci produktu Certifikační orgán pro posuzování shody produktů EUROSIGNAL Mstětice 34, 250 91 Zeleneč Strana: 1 z 7 Verze: 1.0 Informace pro žadatele o certifikaci produktu Posuzování shody produktů podle ČSN EN 45011

Více

Státní ústav pro kontrolu léčiv tel.: Šrobárova 48, Praha 10 fax: web:

Státní ústav pro kontrolu léčiv tel.: Šrobárova 48, Praha 10 fax: web: SMLOUVA o kontrolní činnosti Certifikace procesů ústavu dle normy ISO 9001:2000 uzavřená podle 591 a násl. zákona 531/1991 obchodní zákon, ve znění pozdějších změn Tato smlouva kontrolní činnosti Certifikace

Více

STŘEDISKO PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI LABORATOŘÍ PRO ZKOUŠKY PŘI PROVÁDĚNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ MP 002/2007

STŘEDISKO PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI LABORATOŘÍ PRO ZKOUŠKY PŘI PROVÁDĚNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ MP 002/2007 ASPK, s.r.o. STŘEDISKO PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOBILOSTI LABORATOŘÍ PRO ZKOUŠKY PŘI PROVÁDĚNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ MP 002/2007 Pravidla dohledu nad laboratořemi s odbornou způsobilostí Brno březen 2007 I. Všeobecná

Více

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smluvní strany: uzavřená podle 269 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník,

Více

Všeobecné podmínky PRO CERTIFIKAČNÍ ORGÁN SYSTÉMOVÉ CERTIFIKACE S.R.O.

Všeobecné podmínky PRO CERTIFIKAČNÍ ORGÁN SYSTÉMOVÉ CERTIFIKACE S.R.O. strana 1/12 VŠEOBECNÉ PODMÍNKY DOKUMENT: PRO CERTIFIKAČNÍ ORGÁN SYSTÉMOVÉ CERTIFIKACE S.R.O. Vypracoval: Schválil: funkce: představitel managementu funkce: vedoucí CO jméno: Markéta Roupcová jméno: Ivana

Více

*crdux003n1mc* Drážní úřad. 121 06 Praha 2. Č.j.: DUCR-59416/11/Jr. Metodický pokyn. pro uznávání certifikačních orgánů

*crdux003n1mc* Drážní úřad. 121 06 Praha 2. Č.j.: DUCR-59416/11/Jr. Metodický pokyn. pro uznávání certifikačních orgánů Drážní úřad Wilsonova 300/8 *crdux003n1mc* CRDUX003N1MC 121 06 Praha 2 Č.j.: DUCR-59416/11/Jr Metodický pokyn pro uznávání certifikačních orgánů pro certifikaci výrobců železničních kolejových vozidel

Více

N Á V R H KUPNÍ SMLOUVY KRPK-9142/ČJ VZ. I. Smluvní strany

N Á V R H KUPNÍ SMLOUVY KRPK-9142/ČJ VZ. I. Smluvní strany N Á V R H KUPNÍ SMLOUVY KRPK-9142/ČJ-2010-1900VZ dle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen obchodní zákoník ) I. Smluvní strany 1. Prodávající: Název..

Více

Článek 1. Předmět smlouvy

Článek 1. Předmět smlouvy S M L O U V A o dílo kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely ve smyslu ustanovení 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, tyto smluvní strany: Psychiatrická léčebna v Dobřanech

Více

Příručka pro klienty COP

Příručka pro klienty COP Příručka pro klienty COP Státní veterinární ústav Olomouc Certifikační orgán pro produkty Jakoubka za Stříbra1, 77900, Olomouc www.svuolomouc.cz verze 2, vydáno 28.4.2016 Příručka pro klienty COP 1/5 verze

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO V souladu s ustanovením 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále jen Občanský zákoník ), níže uvedené smluvní strany uzavřely tuto smlouvu o dílo

Více

S M LO UVA O D Í LO podle 536 a následujících zákona 513/1991 Sb., Obchodní zákoník v platném znění

S M LO UVA O D Í LO podle 536 a následujících zákona 513/1991 Sb., Obchodní zákoník v platném znění S M LO UVA O D Í LO podle 536 a následujících zákona 513/1991 Sb., Obchodní zákoník v platném znění 1. jméno, sídlo: Oblastní charita Most, P. Jilemnkcého 2457, 424 01 Most IČ: 70828920 zastoupení: Mgr.

Více

uzavřená dle 536 a následujících obchodního zákoníku (zákon č. 513/1991 Sb.) Článek 1

uzavřená dle 536 a následujících obchodního zákoníku (zákon č. 513/1991 Sb.) Článek 1 Příloha č.1 Obchodní podmínky (následně smlouva) uzavřená dle 536 a následujících obchodního zákoníku (zákon č. 513/1991 Sb.) č. smlouvy objednatele: č. smlouvy zhotovitele: Článek 1 Smluvní strany Objednatel:

Více

s m l o u v u o d í l o

s m l o u v u o d í l o SMLOUVA O DÍLO o provedení realizace stavby pro akci Rekonstrukce střešního pláště Kryté haly jízdárny (uzavřená podle ustanovení 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších

Více

KUPNÍ SMLOUVA.j. MV-62107/SIK uzav ená na základ rámcové smlouvy . MV /P-2010 Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA.j. MV-62107/SIK uzav ená na základ rámcové smlouvy . MV /P-2010 Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA č.j. MV-62107/SIK5-2011 (dále jen smlouva ) uzavřená na základě rámcové smlouvy č. MV-74773-80/P-2010 (dále jen rámcová smlouva ) dle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník,

Více

SMLOUVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI PODLE 591 AŽ 600 OBCHODNÍHO ZÁKONÍKU, korporátní Č. 5244

SMLOUVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI PODLE 591 AŽ 600 OBCHODNÍHO ZÁKONÍKU, korporátní Č. 5244 SMLOUVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI PODLE 591 AŽ 600 OBCHODNÍHO ZÁKONÍKU, korporátní Č. 5244 Smluvní strany Město Černošice Riegrova 1209 252 28 Černošice DIČ: CZ00241121 - Zastoupená Mgr. Filipem Kořínkem Dále

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PRACOVNĚ LÉKAŘSKÝCH SLUŽEB

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PRACOVNĚ LÉKAŘSKÝCH SLUŽEB SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PRACOVNĚ LÉKAŘSKÝCH SLUŽEB uzavřená ve smyslu a za podmínek daných:. zákonem 372/2011 Sb., o zdravotních službách, v aktuálním znění. zákonem č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních

Více

POSTUP PŘI ODVOLÁNÍ, STÍŽNOSTI A SPORU

POSTUP PŘI ODVOLÁNÍ, STÍŽNOSTI A SPORU číslo dokumentace: S 1/96 list: 1/5 Název: POSTUP PŘI ODVOLÁNÍ, STÍŽNOSTI A SPORU Datum platnosti: od 29. března 2016 Rozdělovník výtisků: Příloha č. 11 PJ - 1/96 paré č. 1 (archivní paré) Nahrazuje: Směrnici

Více

Smlouva o dílo. sjednaná dle 2586 až 2635 Občanského zákona č. 89/ SMLUVNÍ STRANY

Smlouva o dílo. sjednaná dle 2586 až 2635 Občanského zákona č. 89/ SMLUVNÍ STRANY Smlouva o dílo sjednaná dle 2586 až 2635 Občanského zákona č. 89/2012 1. SMLUVNÍ STRANY 1. OBJEDNATEL: : Statutární město Teplice oddělení magistrátu města sídlo : nám. Svobody 2, 415 95 Teplice IČ : 00266621

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 666/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 611 ze dne 16.09.2013 Smlouva o provedení průběžného a závěrečného přezkoumání hospodaření Městské části Praha 3, průběžného auditu

Více

ŽÁDOST. Část 1: Údaje o žadateli

ŽÁDOST. Část 1: Údaje o žadateli SILMOS-Q s. r. o. Certifikační orgán pro certifikaci výrobků a systém certifikovaných stavebních dodavatelů akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN 45011 Křižíkova 70, 612 00

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená ve smyslu 409 a násled. zákona č. 513/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů (obchodní zákoník)

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená ve smyslu 409 a násled. zákona č. 513/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů (obchodní zákoník) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená ve smyslu 409 a násled. zákona č. 513/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů (obchodní zákoník) mezi: Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Vídeňská 800 140 59 Praha 4, Zapsaná

Více

Smlouva o dodávce pracovního centra na posílení zručnosti

Smlouva o dodávce pracovního centra na posílení zručnosti Smlouva o dodávce pracovního centra na posílení zručnosti Střední škola - Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Se sídlem: Pulická 695, Dobruška 518 01 IČ: 71340726, není plátce DPH Bankovní spojení:

Více

COV-EUROSIGNAL Certifikační orgán pro výrobky Mstětice 34, 250 91 Zeleneč

COV-EUROSIGNAL Certifikační orgán pro výrobky Mstětice 34, 250 91 Zeleneč COV-EUROSIGNAL Certifikační orgán pro výrobky Mstětice 34, 250 91 Zeleneč Strana: 1 z 7 Verze: 1.0 Certifikace výrobků podle ČSN EN ISO/IEC 17065 je jednou ze služeb, které poskytuje společnost EUROSIGNAL,

Více

(Vzor) Smlouva o provádění závodní preventivní péče

(Vzor) Smlouva o provádění závodní preventivní péče (Vzor) Smlouva o provádění závodní preventivní péče uzavřená podle 51 a 491 odst. 1 a 2 zák. č. 40/1964 Sb., občanský zákoník v platném znění, a ve smyslu 18a, 35a a 40 zák. č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví

Více

Návrh kupní smlouvy. uzavřené ve smyslu ustanovení 2085 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( občanský zákoník ) ( smlouva )

Návrh kupní smlouvy. uzavřené ve smyslu ustanovení 2085 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( občanský zákoník ) ( smlouva ) Příloha č. 1 zadávací dokumentace Návrh kupní smlouvy uzavřené ve smyslu ustanovení 2085 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( občanský zákoník ) ( smlouva ) Nákup nádob na odpad pro obec Vranovice

Více

Článek I Smluvní strany

Článek I Smluvní strany Příloha č. 1 Návrh kupní smlouvy K U P N Í S M L O U V A uzavřená podle 409 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) Článek I Smluvní strany Kupující:

Více

Informace pro žadatele

Informace pro žadatele F001/2018-2 Strana 1 z 6 Informace pro žadatele o posouzení odborné způsobilosti k výkonu metrologické funkce 2 Průběh certifikace 2.1 Základní rozsah certifikace Rozsah certifikace pro všechny funkce

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 71 ze dne 12.02.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 71 ze dne 12.02.2014 č.j.: 82/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 71 ze dne 12.02.2014 "MŠ V Zahrádkách - výstavba nového objektu" - výkon technického dozoru investora Rada městské části I. s c

Více

"INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA PRO SEKTOR SOCIÁLNĚ-ZDRAVOTNÍ, SRBSKO, 2008 2009"

INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA PRO SEKTOR SOCIÁLNĚ-ZDRAVOTNÍ, SRBSKO, 2008 2009 SMLOUVA o realizaci bilaterálního projektu zahraniční rozvojové spolupráce "INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA PRO SEKTOR SOCIÁLNĚ-ZDRAVOTNÍ, SRBSKO, 2008 2009" (dále jen "smlouva") SMLUVNÍ STRANY Česká

Více

Smlouva o poskytnutí dat

Smlouva o poskytnutí dat Smlouva o poskytnutí dat Subjekt Lesy České republiky, s.p. se sídlem: Hradec Králové, Přemyslova 1106, PSČ 501 68 zapsaný: v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl AXII, vložka

Více

SMLOUVA O AUTORSKÉM DOZORU ( zak.č. zhotovitele: ) Smluvní strany. (dále jen objednatel)

SMLOUVA O AUTORSKÉM DOZORU ( zak.č. zhotovitele: ) Smluvní strany. (dále jen objednatel) SMLOUVA O AUTORSKÉM DOZORU ( zak.č. zhotovitele: 012 037 12 00 ) uzavřená podle 536 a násl. zák. č. 513/1991 Sb. obchodní zákoník v platném znění Smluvní strany 1. Objednatel: Město Manětín se sídlem:

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená ve smyslu 409 a násled. zákona č. 513/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů (obchodní zákoník) (dále jen smlouva )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená ve smyslu 409 a násled. zákona č. 513/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů (obchodní zákoník) (dále jen smlouva ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená ve smyslu 409 a násled. zákona č. 513/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů (obchodní zákoník) (dále jen smlouva ) mezi: Thomayerova nemocnice Se sídlem: Vídeňská 800, 140 59 Praha

Více

Smlouva o dílo. uzavřená dle 2582 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Smlouva o dílo. uzavřená dle 2582 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník I. Smluvní strany Smlouva o dílo uzavřená dle 2582 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Obec Zvole se sídlem OÚ: Hlavní 33 252 45 Zvole jednající: Ing. Miroslavem Stoklasou starostou obce IČ 00241890

Více

Smlouva o reklamě a propagaci. č. X-00X-2009

Smlouva o reklamě a propagaci. č. X-00X-2009 Smlouva o reklamě a propagaci č. X-00X-2009 Smluvní strany: se sídlem: IČO: DIČ: Zastoupeno: Zapsaná u (dále jen odběratel ) a Bulldogs Brno občanské sdružení se sídlem: Hybešova 19, 602 00 Brno IČ: 26539012

Více

KUPN Í SMLO UV A. Článek I Smluvní strany

KUPN Í SMLO UV A. Článek I Smluvní strany Příloha č. 5 Návrh kupní smlouvy KUPN Í SMLO UV A uzavřená podle 409 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) Článek I Smluvní strany Kupující:

Více

Smlouva o zajištění služeb praní prádla uzavřená dle 1746 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění

Smlouva o zajištění služeb praní prádla uzavřená dle 1746 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Smlouva o zajištění služeb praní prádla uzavřená dle 1746 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Zhotovitel: Fakultní nemocnice Hradec Králové se sídlem: Sokolská 581, 500 05

Více

Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Předmět a účel smlouvy

Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Předmět a účel smlouvy PŘÍKAZNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2430 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Číslo smlouvy: 15/181-0 Česká republika Úřad vlády České republiky se sídlem nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1 IČ: 00

Více

Všeobecné podmínky pro certifikaci systémů managementu

Všeobecné podmínky pro certifikaci systémů managementu 1. Povinnosti certifikačního místa a zákazníka 1.1 Povinnosti certifikačního místa Certifikační místo se zavazuje zacházet se všemi poskytnutými informacemi o společnosti zákazníka důvěrně v souladu s

Více

Smlouva o poskytnutí služby provedení školení

Smlouva o poskytnutí služby provedení školení Smlouva o poskytnutí služby provedení školení Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Se sídlem: Pulická 695, Dobruška 518 01 IČ: 71340726, není plátce DPH Bankovní spojení: č. ú. 208768342/0600

Více

KUPNÍ SMLOUVA. podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen zákon ) č. xxxxxxxxx. I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen zákon ) č. xxxxxxxxx. I. Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA Kupní smlouva č. podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen zákon ) č. xxxxxxxxx I. Smluvní strany Obec Měšice Se sídlem: Hlavní 55, 250 64 Měšice IČ: 00240451

Více

SMLOUVA O DÍLO. uzavřená dle 2586 a následných ustanovení Občanského zákoníku č.89/2012 Sb. smluvní strany

SMLOUVA O DÍLO. uzavřená dle 2586 a následných ustanovení Občanského zákoníku č.89/2012 Sb. smluvní strany SMLOUVA O DÍLO uzavřená dle 2586 a následných ustanovení Občanského zákoníku č.89/2012 Sb smluvní strany MČ Praha Kunratice K Libuši 7/10 148 23 Praha 4 Kunratice IČ 00231134 DIČ CZ00231134 Zastoupené

Více

Žádost o posouzení. Jméno statutárního zástupce:

Žádost o posouzení. Jméno statutárního zástupce: TECHNICKÝ ÚSTAV POŽÁRNÍ OCHRANY Certifikační orgán pro certifikaci výrobků č. 3080 Žádost o posouzení Identifikační údaje o žadateli : Obchodní jméno: IČO: DIČ: výrobce dovozce distributor Adresa, tel.,

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE. Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE. Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ DAŇOVÉ EVIDENCE Milevský software s.r.o. - účetní a poradenská kancelář 1 Smlouva o zpracování daňové evidence uzavřená mezi zadavatelem firma, jméno sídlo: IČ: na straně jedné a zpracovatelem

Více

KUPNÍ SMLOUVA. dle ust. 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen obchodní zákoník )

KUPNÍ SMLOUVA. dle ust. 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen obchodní zákoník ) KUPNÍ SMLOUVA dle ust. 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen obchodní zákoník ) Níže uvedeného dne, měsíce a roku byla uzavřena mezi smluvními stranami

Více

Valná hromada. Oblastní ředitelé

Valná hromada. Oblastní ředitelé Příloha č. 1 Organizační struktura společnosti ABC a. s. Valná hromada Dozorčí rada Představenstvo Ekonomický úsek Ředitel společnosti Úsek nákupu Oblastní ředitelé Příloha č. 2 Vzor faktura daňový doklad

Více

neoprávněných zásahů do práv třetích osob, a to zejména do práv autorských, průmyslových a jiných práv duševního vlastnictví Dodavatel se zavazu

neoprávněných zásahů do práv třetích osob, a to zejména do práv autorských, průmyslových a jiných práv duševního vlastnictví Dodavatel se zavazu Smluvní strany SMLOUVA O DÍLO uzavřená v souladu s 536-565 zákona č. 513/1991 Sb. ve znění platném ke dni podpisu smlouvy 1. Objednatel Obchodní firma: Počítačová služba s.r.o. se sídlem: Stupkova 413/1a,

Více

Příloha č. 4 SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ SLUŽEB

Příloha č. 4 SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ SLUŽEB Příloha č. 4 SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ SLUŽEB uzavřená podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů I. SMLUVNÍ STRANY: Objednatel Základní škola, Základní

Více

Všeobecné podmínky pro certifikovanou službu

Všeobecné podmínky pro certifikovanou službu Všeobecné podmínky pro certifikovanou službu TÜV SÜD Czech s.r.o. Novodvorská 994 142 21 Praha 4 ( s o u č á s t s m l u v) 1. Všeobecně Certifikační orgán nabízí objednavatelům zájemcům o certifikaci

Více

1 Postupy pro certifikaci a dozor

1 Postupy pro certifikaci a dozor Poslední aktualizace 16.3.2015 1 Postupy pro certifikaci a dozor 1.1 Doručení a zaregistrování žádosti o certifikaci Žádost o certifikaci je přijímána pouze v písemné formě, doručena poštou nebo e-mailem.

Více

S M L O U V A O D Í L O

S M L O U V A O D Í L O Toto je vzorová smlouva, jejíž text si musí každý upravit dle konkrétních podmínek a svých potřeb S M L O U V A O D Í L O uzavřená podle 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších

Více

NÁVRH KUPNÍ SMLOUVY. Smluvní strany. Kupující: Sídlo: Žlutava 271, Napajedla Jejímž jménem jedná: Ing. Stanislav Kolář - starosta

NÁVRH KUPNÍ SMLOUVY. Smluvní strany. Kupující: Sídlo: Žlutava 271, Napajedla Jejímž jménem jedná: Ing. Stanislav Kolář - starosta NÁVRH KUPNÍ SMLOUVY Kupující: Smluvní strany Název: Obec Žlutava Sídlo: Žlutava 271, 763 61 Napajedla Jejímž jménem jedná: Ing. Stanislav Kolář - starosta E-mail: obeczlutava@volny.cz Telefon/fax: 577

Více

K U P N Í S M L O U V A

K U P N Í S M L O U V A K U P N Í S M L O U V A Příloha č. 1 ÚZSVM ÚP České Budějovice č. /2015 uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) na veřejnou zakázku s názvem

Více

592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 12. prosince 2006

592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 12. prosince 2006 592/2006 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince 2006 o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Vláda nařizuje podle 21 písm. b) zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další

Více

ŽÁDOST O PŘEVOD CERTIFIKACE SM

ŽÁDOST O PŘEVOD CERTIFIKACE SM SILMOS-Q s. r. o. Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17021 Křižíkova 70, 612 00 Brno + 541 633 291 e-mail:

Více

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ TECHNICKÉHO DOZORU NA STAVBĚ dle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ TECHNICKÉHO DOZORU NA STAVBĚ dle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník SMLOUVA O ZAJIŠTĚNÍ TECHNICKÉHO DOZORU NA STAVBĚ dle ust. 2430 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník 1. Smluvní strany A. Příkazce: Město Zbiroh Sídlo: Masarykovo nám. 12, 338 08 Zbiroh Zastoupené:

Více

SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ HŘIŠŤ A STADIONŮ

SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ HŘIŠŤ A STADIONŮ směrnice číslo: 11/01/2017 schválena dne: 26. 06. 2017 směrnice kategorie: A platná od: 01. 07. 2017 SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ HŘIŠŤ A STADIONŮ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice stanovuje

Více

S M L O U V A č. M S N / 2 0 1 5 / O ZŘÍZENÍ MÍSTA ZPĚTNÉHO ODBĚRU

S M L O U V A č. M S N / 2 0 1 5 / O ZŘÍZENÍ MÍSTA ZPĚTNÉHO ODBĚRU S M L O U V A č. M S N / 2 0 1 5 / O ZŘÍZENÍ MÍSTA ZPĚTNÉHO ODBĚRU EKOLAMP s.r.o., se sídlem náměstí I.P.Pavlova 1789/5, 120 00 Praha 2, IČO: 27248801, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem

Více

CERTIFIKAČNÍ ORGÁN PRO CERTIFIKACI SYSTÉMŮ MANAGEMENTU, S 3103 TÁBORITSKÁ 23, 130 87 PRAHA

CERTIFIKAČNÍ ORGÁN PRO CERTIFIKACI SYSTÉMŮ MANAGEMENTU, S 3103 TÁBORITSKÁ 23, 130 87 PRAHA D - 02/2012 INFORMACE PRO ŽADATELE O CERTIFIKACI SYSTÉMŮ MANAGEMENTU Zpracoval: Přezkoumal: Schválil: Platnost od: Jméno: Podpis: Jméno: Podpis: Jméno: Podpis: 1. 11. 2012 Ing. Blanka Sodomková Ing. Lubomír

Více

KUPNÍ SMLOUVA Č.j. KRPP /ČJ VZ. I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA Č.j. KRPP /ČJ VZ. I. Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA Č.j. KRPP- 64307/ČJ-2011-0300VZ I. Smluvní strany 1. Prodávající: Název: IMPROMAT CZ spol. s r.o. Sídlo: U Hellady 697/4, PSČ 140 00 Praha 4 Pobočka: Kreuzmannova 18, PSČ 318 00 Plzeň Zastoupená:

Více

SMĚRNICE č. 1/2014 pro přípravu a zadávání veřejných zakázek v rámci Kolejí a menz Univerzity Karlovy v Praze OBJEDNÁVKA

SMĚRNICE č. 1/2014 pro přípravu a zadávání veřejných zakázek v rámci Kolejí a menz Univerzity Karlovy v Praze OBJEDNÁVKA OBJEDNÁVKA č. Smluvní strany Objednatel: UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE KOLEJE A MENZY se sídlem: Voršilská 144/1, 116 43 Praha 1 IČ: 00216208 CZ00216208 Bankovní spojení: Komerční banka Praha 1 Číslo účtu:

Více

SMLOUVA O DÍLO. Zpracování digitálního povodňového plánu pro ORP Vlašim

SMLOUVA O DÍLO. Zpracování digitálního povodňového plánu pro ORP Vlašim SMLOUVA O DÍLO (dále jen Smlouva ) uzavřená podle 2586 a násl. ve spojení s 2631 s násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném a účinném znění na akci: Zpracování digitálního povodňového

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 12. prosince 2006 o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Vláda nařizuje podle 21 písm. b) zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti

Více

uzavírají dle ust. 536 Obchodního zákoníku a následných úprav tuto smlouvu o dílo (o projektové činnosti) evidenční číslo smlouvy SOU01511

uzavírají dle ust. 536 Obchodního zákoníku a následných úprav tuto smlouvu o dílo (o projektové činnosti) evidenční číslo smlouvy SOU01511 Objednavatel: Obec Staré Město se sídlem: Staré Město 66, 793 33 Staré Město IČ: 00576051 zastoupená: Antonínem Směšným, starostou obce a Zhotovitel: Bc. Pavel Chudý se sídlem: Malá 295, 503 41 Hradec

Více

Obchodní podmínky (platné od 1. 1. 2015) 1. Smluvní vztah

Obchodní podmínky (platné od 1. 1. 2015) 1. Smluvní vztah Obchodní podmínky (platné od 1. 1. 2015) 1. Smluvní vztah 1.1. Smluvní vztah vzniká mezi osobou, která v souladu s těmito obchodními podmínkami vystaví zhotoviteli závaznou objednávku (dále jen objednatel

Více

vedená u. Jednatel: Sídlo:. IČ:., DIČ:. Dále jen Dodavatel

vedená u. Jednatel: Sídlo:. IČ:., DIČ:. Dále jen Dodavatel Česká agentura na podporu obchodu/czechtrade obchodní rejstřík: příspěvková organizace nezapsaná v obchodním rejstříku Generální ředitel: Ing. Radomil Doležal, MBA Sídlo: Dittrichova 21, 128 01 Praha 2

Více

zastoupená: Ing. Stanislavem Loskotem vedoucím odboru veřejných zakázek Policejního prezidia České republiky (dále jen kupující ) na jedné straně

zastoupená: Ing. Stanislavem Loskotem vedoucím odboru veřejných zakázek Policejního prezidia České republiky (dále jen kupující ) na jedné straně Příloha č. 2 k č.j.: PPR-885-12/ČJ-2011-0099EC Počet listů: 6 Závazný vzor kupní smlouvy Kupující: ČESKÁ REPUBLIKA Ministerstvo vnitra sídlo: 170 34 Praha 7, Nad Štolou 936/3 IČ: 00007064 DIČ: CZ00007064

Více

Příloha č. 3 Návrh smlouvy

Příloha č. 3 Návrh smlouvy Příloha č. 3 Návrh smlouvy Tyto obchodní podmínky je uchazeč povinen zapracovat do návrhu na uzavření smlouvy předkládaného jako součást nabídky na realizaci zakázky. Obsah obchodních podmínek může uchazeč

Více

Smlouva o dodávkách potravin

Smlouva o dodávkách potravin Smlouva o dodávkách potravin Níže uvedeného dne, měsíce a roku byla uzavřena mezi uvedenými smluvními stranami smlouva ve smyslu ust. 1746 odst. 2 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., obchodní zákoník, ve znění

Více

Příloha č. 1 Zadávací dokumentace: Závazný návrh smlouvy o dílo

Příloha č. 1 Zadávací dokumentace: Závazný návrh smlouvy o dílo Smlouva o dílo (dále SoD) č.. uzavřená podle zákona č. 89/2012 Sb. nový občanský zákoník v platném znění (dále též NOZ ), konkrétně ustanoveními 2586 a následujícími I. Smluvní strany Objednatel: Obec

Více

KUPNÍ SMLOUVA - RÁMCOVÁ uzavřená podle 2079 a násl. zák. 89/2012 Sb. občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů

KUPNÍ SMLOUVA - RÁMCOVÁ uzavřená podle 2079 a násl. zák. 89/2012 Sb. občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů KUPNÍ SMLOUVA - RÁMCOVÁ uzavřená podle 2079 a násl. zák. 89/2012 Sb. občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů Níže označené smluvní strany ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

SMLOUVA O PORADENSKÉ A AUDITORSKÉ ČINNOSTI podle 1746 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

SMLOUVA O PORADENSKÉ A AUDITORSKÉ ČINNOSTI podle 1746 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník SMLOUVA O PORADENSKÉ A AUDITORSKÉ ČINNOSTI podle 1746 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník uzavřená mezi 1. Nemocnice Ivančice, příspěvková organizace Široká 16 664 95 Ivančice IČO: 00225827

Více

Smlouva o zajištění společného plnění s provozovatelem FVE

Smlouva o zajištění společného plnění s provozovatelem FVE Smlouva o zajištění společného plnění s provozovatelem FVE uzavřená podle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku a podle 37p odst. 1 a 2 a 37h odst. 1, písm. c) zákona č. 185/2001 Sb.,

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2006 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády o podmínkách akreditace a provádění zkoušek z odborné způsobilosti Citace: 592/2006 Sb. Částka: 188/2006 Sb.

Více

Smlouva. Uzavřená mezi těmito smluvními stranami:

Smlouva. Uzavřená mezi těmito smluvními stranami: Smlouva Uzavřená mezi těmito smluvními stranami: 1. Obec Prackovice nad Labem adresa: Prackovice nad Labem 54, 411 33 Prackovice nad Labem IČ: 00264229 Za obec jednající: Mgr. Andrea Svobodová Křešová,

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Aqua holding s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Aqua holding s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky společnosti Aqua holding s.r.o. Se sídlem: Holečkova 789/49, 150 00 PRAHA 5 IČ: 29136491 DIČ: CZ29136491 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl

Více

SMLOUVA O DÍLO (zhotovení, oprava nebo úprava stavby)

SMLOUVA O DÍLO (zhotovení, oprava nebo úprava stavby) Platné číslo smlouvy zhotovitel Platné číslo smlouvy objednatel SMLOUVA O DÍLO (zhotovení, oprava nebo úprava stavby) uzavřená dle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění

Více

SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM PRONÁJMU MOVITÝCH VĚCÍ č. M6100/N/2017/0041 dle 2316 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM PRONÁJMU MOVITÝCH VĚCÍ č. M6100/N/2017/0041 dle 2316 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Pronajímatel: SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM PRONÁJMU MOVITÝCH VĚCÍ č. M6100/N/2017/0041 dle 2316 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník PREměření, a.s. Smluvní strany Se sídlem: Praha 10, Na Hroudě

Více

RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM

RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM RÁMCOVÁ DENNÍ SMLOUVA O USKLADŇOVÁNÍ PLYNU S PEVNÝM VÝKONEM uzavřená ve smyslu ustanovení zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon a zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník SPP Storage, s.r.o. se sídlem

Více

Článek I. Smluvní strany. Česká spořitelna, a.s., pobočka Opava Bc. Martinem Vítečkem, primátorem Mgr. Bc. Pavel Vltavský

Článek I. Smluvní strany. Česká spořitelna, a.s., pobočka Opava Bc. Martinem Vítečkem, primátorem Mgr. Bc. Pavel Vltavský 1 STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA MMOPP00GDAOR SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTI uzavřená podle 2430 a násl. občanského zákoníku Článek I. Smluvní strany Vlastník: Sídlo: Statutární město Opava Horní náměstí 69, 746

Více

Smlouva na provedení evaluace projektu Vzdělávejte se pro růst! - rekvalifikace

Smlouva na provedení evaluace projektu Vzdělávejte se pro růst! - rekvalifikace Smlouva na provedení evaluace projektu Vzdělávejte se pro růst! - rekvalifikace Příloha č. 3 Výzvy uzavřená podle 269 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

KUPNÍ SMLOUVA. (společně dále také jen smluvní strany, nebo jednotlivě smluvní strana )

KUPNÍ SMLOUVA. (společně dále také jen smluvní strany, nebo jednotlivě smluvní strana ) KUPNÍ SMLOUVA Číslo smlouvy kupujícího: PPR-7074-29/ČJ-2016-990656 Smluvní strany: Česká republika Ministerstvo vnitra Sídlo: Nad Štolou 936/3, PSČ 170 34, Praha IČO: 00007064 DIČ: CZ00007064 Zastoupená:

Více

Obchodní podmínky. Čl. 1 Předmět plnění

Obchodní podmínky. Čl. 1 Předmět plnění Příloha objednávky Obchodní podmínky Čl. 1 Předmět plnění Zhotovitel se zavazuje provést na svůj náklad a nebezpečí pro objednatele za podmínek níže uvedených dílo : viz objednávku (dále jen Dílo ) specifikované

Více

PŘÍKAZNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2430 a násl. Zákona 89/2012 Sb., občanského zákoníku

PŘÍKAZNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2430 a násl. Zákona 89/2012 Sb., občanského zákoníku PŘÍKAZNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2430 a násl. Zákona 89/2012 Sb., občanského zákoníku Město Strakonice Sídlo: Velké nám. 2, 386 01 Strakonice zastoupené: smluvních: Mgr. Břetislav Hrdlička, starosta města

Více

Podivín, Dolní Valy II, Inženýrské sítě k RD, SO 01 - Komunikace

Podivín, Dolní Valy II, Inženýrské sítě k RD, SO 01 - Komunikace 1. Smluvní strany: Smlouva o dílo o dodávce stavebních prací uzavřená dle 2587 občanského zákoníku Objednatel : Město Podivín Adresa : Masarykovo nám. 180/20, 691 45 Podivín Zastoupený : Stanislav Machovský,

Více

SMLOUVA O DÍLO č.../2016

SMLOUVA O DÍLO č.../2016 SMLOUVA O DÍLO č..../2016 uzavřená podle ustanovení 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Objednatel: Hotelová

Více

KUPNÍ SMLOUVA DODÁVKA TECHNOLOGIÍ PRO MONITORING A TRASOVÁNÍ KANALIZAČNÍHO POTRUBÍ

KUPNÍ SMLOUVA DODÁVKA TECHNOLOGIÍ PRO MONITORING A TRASOVÁNÍ KANALIZAČNÍHO POTRUBÍ Příloha č. 2 zadávací dokumentace KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle ust. 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( občanský zákoník ) DODÁVKA TECHNOLOGIÍ PRO MONITORING A TRASOVÁNÍ KANALIZAČNÍHO

Více

SMLOUVA O DÍLO č. (uzavřená dle 536 a násl. obchodního zákoníku) Článek 1 Smluvní strany

SMLOUVA O DÍLO č. (uzavřená dle 536 a násl. obchodního zákoníku) Článek 1 Smluvní strany SMLOUVA O DÍLO č. (uzavřená dle 536 a násl. obchodního zákoníku) Článek 1 Smluvní strany 1.1. Objednatel: Obchodní jméno Sídlo : Město Semily : Husova 82, 513 01 Semily Zastoupený : Mgr. Jan Farský, starosta

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB PŘÍSTUPU K SÍTI INTERNET

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB PŘÍSTUPU K SÍTI INTERNET Evidenční číslo smlouvy: SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB PŘÍSTUPU K SÍTI INTERNET v souladu s ust. 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) uzavřená

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Shean s.r.o. k Servisní smlouvě

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Shean s.r.o. k Servisní smlouvě Všeobecné obchodní podmínky společnosti Shean s.r.o. k Servisní smlouvě I.Úvodní ustanovení 1. Obchodní společnost Shean s.r.o., se sídlem Svitavská 500, 678 01 Blansko, IČ 26768479, zapsaná v Obchodním

Více

SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE ČLENA KONTROLNÍ KOMISE

SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE ČLENA KONTROLNÍ KOMISE SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE ČLENA KONTROLNÍ KOMISE Bytové družstvo Ohradní 1344/51, se sídlem Praha 4, Ohradní 1344/51, PSČ 140 00, IČ: 266 90 934, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze

Více

SERVISNÍ SMLOUVA Č.j. KRPK-4111/ČJ VZ

SERVISNÍ SMLOUVA Č.j. KRPK-4111/ČJ VZ Česká republika - Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje se sídlem Sokolovská 108/A, 360 01 Karlovy Vary Zastoupená plk. Mgr. Oldřichem Tomáškem ředitelem Krajského ředitelství policie Karlovarského

Více

(dle ustanovení 566 an. zák. č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů)

(dle ustanovení 566 an. zák. č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů) MANDÁTNÍ SMLOUVA NA KONTROLNÍ ČINNOSTI V PROGRAMU ZELENÁ ÚSPORÁM ČÁST 1: KONTROLY DODRŽENÍ PODMÍNEK PROGRAMU ZE STRANY PŘÍJEMCŮ PODPORY V PROGRAMU ZELENÁ ÚSPORÁM V OBLASTI PODPORY A, B, C SFZP 168898/2012

Více

SMLOUVA O DÍLO. ev. číslo smlouvy:

SMLOUVA O DÍLO. ev. číslo smlouvy: ev. číslo smlouvy: SMLOUVA O DÍLO 1. Karlovarský kraj Sídlo: Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary IČO: 70891168 DIČ: CZ70891168 Zastoupený: Osoba oprávněná jednat jménem zadavatele: Jakub Pánik, náměstek

Více

SPS SPRÁVA NEMOVITOSTÍ

SPS SPRÁVA NEMOVITOSTÍ SMLOUVA O BUDOUCÍ KUPNÍ SMLOUVĚ Smluvní strany: 1. EURO DEVELOPMENT JESENICE, s.r.o., IČ 282 44 451, se sídlem Ječná 550/1, Praha 2, PSČ 120 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v

Více

Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi

Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi Schváleno radou kraje usnesením

Více

Smlouva o investičním zprostředkování

Smlouva o investičním zprostředkování Smlouva o investičním zprostředkování Jméno a příjmení/firma: Rodné číslo/ič: Bydliště/Sídlo: Číslo OP/pasu: Telefon/fax: Email: Bankovní spojení: Jednající: Dále jen Zákazník a Investiční zprostředkovatel:

Více

Článek 1 Smluvní strany. Mírové náměstí 35, Louny Mgr. Pavlem Jandou, starostou města

Článek 1 Smluvní strany. Mírové náměstí 35, Louny Mgr. Pavlem Jandou, starostou města Příloha č. 3 PŘÍKAZNÍ SMLOUVA č. MULNCJ.. ev. č. o výkonu autorského dozoru uzavřená podle 2430 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) Příkazce Sídlo: Zastoupený:

Více