Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2005 o fyzické bezpečnosti

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2005 o fyzické bezpečnosti"

Transkript

1 Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2005 o fyzické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 33 zákona č. /2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti (dále jen zákon ): 1 Předmět úpravy Tato vyhláška stanoví bodové ohodnocení jednotlivých opatření fyzické bezpečnosti 1), nejmenší možnou míru zabezpečení zabezpečené oblasti 2) a jednací oblasti 3), základní metodu hodnocení rizik, požadavky na technické prostředky, podrobnosti režimových opatření, organizační požadavky na provádění ostrahy, obsah provozního řádu a krizového plánu zabezpečení objektů, zabezpečených oblastí a jednacích oblastí a četnost a způsob ověřování, zda použitá opatření fyzické bezpečnosti odpovídají projektu fyzické bezpečnosti a právním předpisům v oblasti ochrany utajovaných informací. 2 Vymezení pojmů Pro účely této vyhlášky se rozumí a) hranicí objektu stěny budovy, oplocení nebo jiné podobné ohraničení objektu, b) hranicí zabezpečené oblasti stavební ohraničení zabezpečené oblasti, c) hranicí jednací oblasti stavební ohraničení prostoru v objektu, d) vstupem do objektu, zabezpečené oblasti nebo jednací oblasti místo určené pro vstup a výstup osob a místo určené pro vjezd a výjezd dopravních prostředků, e) mimořádnou situací stav, kdy bezprostředně hrozí, že dojde k vyzrazení nebo zneužití utajované informace, f) hrozbou možnost vyzrazení nebo zneužití utajované informace při narušení fyzické bezpečnosti, g) rizikem pravděpodobnost, že se určitá hrozba uskuteční, h) technickým prostředkem bezpečnostní prvek, jehož použitím se zabraňuje, ztěžuje nebo oznamuje nerušení ochrany objektu, zabezpečené oblasti nebo jednací oblasti. 3 Zabezpečení objektu (1) Zabezpečení objektu je zajišťováno kombinací opatření fyzické bezpečnosti 1) sloužících k zajištění ochrany hranice objektu, vstupů do objektu a jiných vstupních a průlezných otvorů do objektu. 1) 27 zákona č. /2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti. 2) 24 odst. 3 zákona č. /2005 Sb. 3) 24 odst. 4 zákona č. /2005 Sb.

2 - 2 - (2) Rozsah použití opatření fyzické bezpečnosti k zabezpečení objektu mimo zabezpečené oblasti stanovuje odpovědná osoba nebo jí pověřená osoba, v závislosti na vyhodnocení rizik podle 10 a charakteru hranice objektu. V případě, že hranice objektu je totožná s hranicí zabezpečené oblasti, je rozsah použití opatření fyzické bezpečnosti určen požadavky na zabezpečení zabezpečené oblasti dané kategorie. 4 Zabezpečení zabezpečených oblastí (1) Zabezpečení zabezpečených oblastí je zajišťováno kombinací opatření fyzické bezpečnosti 1). (2) Rozsah použití opatření fyzické bezpečnosti k zabezpečení zabezpečené oblastí je závislý na kategorii dané zabezpečené oblasti a vyhodnocení rizik podle 10. Bodové hodnoty nejnižší míry zabezpečení zabezpečené oblasti v závislosti na vyhodnocení rizik a na kategorii zabezpečené oblasti jsou stanoveny v příloze této vyhlášky. 5 Zabezpečení jednacích oblastí (1) Zabezpečení jednacích oblastí je zajišťováno kombinací opatření fyzické bezpečnosti. (2) Rozsah použití opatření fyzické bezpečnosti k zabezpečení jednací oblasti je závislý na stupni utajení utajovaných informací, které se budou v jednací oblasti projednávat a vyhodnocení rizik podle 10. Bodové hodnoty nejnižší míry zabezpečení jednací oblasti a na druhu jednací oblasti jsou stanoveny v příloze této vyhlášky. 6 Požadavky na technické prostředky a podmínky jejich nasazení (1) Zabezpečené oblasti jsou zabezpečeny technickými prostředky takto a) zabezpečená oblast kategorie Vyhrazené technickými prostředky uvedenými v 30 odst. 1 písm. a) zákona, b) zabezpečená oblast kategorií Důvěrné technickými prostředky uvedenými v 30 odst. 1 písm. a), c) zákona, c) zabezpečené oblasti kategorií Tajné nebo Přísně tajné technickými prostředky uvedenými v 30 odst. 1 písm. a), b), c), e), f) zákona. Technické prostředky uvedené v 30 odst. 1 písm. d) zákona lze použít tam, kde o tom rozhodne odpovědná osoba na základě vyhodnocení rizik podle 10. (2) Zabezpečené oblasti kategorie Důvěrné a vyšší, v nichž je zajištěna trvalá přítomnost zde pracujících osob, jsou zabezpečeny zejména technickými prostředky uvedenými v 30 odst. 1 písm. a) a c) zákona. Plní-li tyto zabezpečené oblasti současně úlohu stanovišť určených pro stálý výkon ostrahy, nemusí být vybaveny technickými prostředky uvedenými v 30 odst. 1 písm. c) zákona. (3) Jednací oblasti, ve kterých jsou pravidelně projednávány utajované informace stupňů utajení Tajné a Přísně tajné, jsou zabezpečeny technickými prostředky uvedenými v 30 odst. 1 písm. b), c), d), e) a f) zákona. Jednací oblasti, kde vyhodnocení rizik podle 10 stanoví

3 - 3 - hrozbu ve smyslu 2 písm. f) je nutné zabezpečit technickými prostředky uvedenými v 30 odst. 1 písm. h). (4) Technické prostředky uvedené v 30 odst. 1 písm. g) zákona se umisťují v objektu. (5) Jednotlivé varianty použití a bodového hodnocení technických prostředků jsou stanoveny v příloze této vyhlášky. (1) Režimovými opatřeními jsou 7 Režimová opatření a) režim pohybu osob a dopravních prostředků v objektu v pracovní a mimopracovní době, kontrolní opatření při vstupu do objektu, jednacích a zabezpečených oblastí, b) režim manipulace s klíči, identifikačními prostředky kontroly vstupu (dále jen klíč ). Tento režim určuje systém a způsob označování, přidělování a odevzdávání klíčů, jejich úschovy a evidence, uložení duplikátů a způsob jejich použití, c) režim manipulace s technickými prostředky a jejich používání. (2) Seznam osob a dopravních prostředků oprávněných vstupovat a vjíždět do objektu, do zabezpečené oblasti a jednací oblasti je uložen u odpovědné osoby. Oprávnění ke vstupu a vjezdu do objektu, zabezpečené oblasti nebo jednací oblasti vydává odpovědná osoba nebo jí pověřená osoba. (3) Při vstupu osob, které nemají oprávnění pro vstup do objektu, ve kterém se nachází zabezpečená oblast kategorie Přísně tajné, se provádí kontrola technickými prostředky uvedenými v 30 odst. 1 písm. f) zákona. Těmito technickými prostředky se rozumí zařízení sloužící k vyhledávání nebezpečných látek nebo předmětů jako jsou zejména detektory látek a průchozí rámy. (4) V prostorách objektu, kde se zpracovávají utajované informace stupňů utajení Důvěrné, Tajné a Přísně tajné, je prováděna kontrola vstupu a stanoven režim návštěv s doprovodem. (5) Bodové hodnocení režimových opatření je stanoveno v příloze této vyhlášky. 8 Manipulace s klíči (1) Zabezpečená oblast a jednací oblast musí být v době nepřítomnosti osob, které mají povolen vstup do této zabezpečené oblasti nebo jednací oblasti, uzamčeny. Úschovný objekt 4) musí být v době nepřítomnosti osob, které jsou oprávněny seznamovat se s utajenými informacemi, uzamčen. Osoby disponující klíči od zabezpečených oblastí, jednacích oblastí a úschovných objektů ukládají klíče v objektu, kde se zabezpečené nebo jednací oblasti nacházejí, nebo o místě uložení klíčů rozhodne odpovědná osoba nebo jí pověřená osoba. (2) Duplikáty klíčů se ukládají způsobem, který umožňuje kontrolu jejich použití a disponuje s nimi odpovědná osoba nebo jí pověřená osoba. 4) 24 odst. 6 zákona č. /2005 Sb.

4 - 4 - (3) Ztráta klíčů nebo jejich duplikátů musí být neprodleně oznámena odpovědné osobě nebo jí pověřené osobě. 9 Ostraha Bodové hodnocení ostrahy je stanoveno v příloze této vyhlášky. 10 Způsob stanovení a vyhodnocení rizik Vyhodnocení rizik pro objekt, ve kterém se nachází zabezpečená oblast, nebo jednací oblast, provádí odpovědná osoba nebo jí pověřená osoba a) identifikací druhů a zjištěním množství utajovaných informací, které se v objektu, zabezpečené nebo jednací oblasti ukládají, zpracovávají nebo projednávají, zejména z hlediska následku přístupu neoprávněných osob, b) popisem a vyhodnocením hrozeb, kterým jsou tyto utajované informace vystaveny, c) stanovením míry rizika, jako malé, střední nebo velké, na základě vyhodnocení hrozeb utajovaným informacím. 11 Provozní řád Provozní řád obsahuje a) pravidla pro režim pohybu osob včetně návštěv a dopravních prostředků v objektu a zabezpečených oblastech, b) provozní dokumentace k technickým prostředkům, c) pravidla pro manipulaci s klíči, d) popis režimových opatření pro ochranu zabezpečených oblastí kategorií Tajné a Přísně tajné, kde jsou pravidelně projednávány utajované informace, e) pravidla pro výkon ostrahy. 12 Krizový plán zabezpečení objektů, zabezpečených oblastí a jednacích oblastí Krizový plán zabezpečení objektů, zabezpečených oblastí a jednacích oblastí obsahuje pokyny pro ochranu utajovaných informací v případě vzniku mimořádné situace. Tyto pokyny vycházejí z vyhodnocení rizik podle Četnost a způsob ověřování opatření fyzické bezpečnosti (1) Ověření, zda jednotlivá použitá opatření fyzické bezpečnosti a vyhodnocení rizik odpovídají projektu fyzické bezpečnosti a platným právním předpisům, provádí odpovědná osoba nebo jí pověřená osoba a) u objektu, ve kterém se nachází zabezpečená oblast kategorie Vyhrazené nebo Důvěrné nejméně každých 12 měsíců,

5 - 5 - b) u objektu, ve kterém se nachází zabezpečená oblast kategorie Tajné nebo Přísně tajné nejméně každých 6 měsíců, c) u objektu, ve kterém se nachází jednací oblast, nejméně každých 6 měsíců. (2) Zápisy o ověřeních podle odstavce 1 se přikládají k projektu fyzické bezpečnosti. 14 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. července 2005.

Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů

Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 33 a 53 písm. a), c), d), e), f) a j) zákona č.

Více

j) úschovným objektem trezor nebo jiná uzamykatelná schránka stanovená v příloze č. 1 této vyhlášky,

j) úschovným objektem trezor nebo jiná uzamykatelná schránka stanovená v příloze č. 1 této vyhlášky, Vyhláška č. 528/2005 Sb., ze dne 14. prosince 2005, o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků Změna: 19/2008 Sb. Změna: 454/2011 Sb. Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 33 a 53 písm.

Více

objektu, s ohledem na charakter hranice objektu a v závislosti na vyhodnocení rizik těmito technickými prostředky.

objektu, s ohledem na charakter hranice objektu a v závislosti na vyhodnocení rizik těmito technickými prostředky. Strana 5888 Sbírka zákonů č. 454 / 2011 454 VYHLÁŠKA ze dne 21. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění vyhlášky č.

Více

Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D.

Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. Fyzická bezpečnost Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Fyzická bezpečnost. Téma: Projekt fyzické bezpečnosti. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz

Fyzická bezpečnost. Téma: Projekt fyzické bezpečnosti. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Fyzická bezpečnost Téma: Projekt fyzické bezpečnosti Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu

Více

Fyzická bezpečnost z hlediska ochrany utajovaných informací

Fyzická bezpečnost z hlediska ochrany utajovaných informací Fyzická bezpečnost z hlediska ochrany utajovaných informací Ing. Kamil HALOUZKA, Ph.D. Univerzita obrany Brno Katedra komunikačních a informačních systémů Skupina bezpečnosti informací kamil.halouzka@unob.cz

Více

(2) Zásady bezpečnostní politiky jsou rozpracovány v návrhu bezpečnosti informačního systému

(2) Zásady bezpečnostní politiky jsou rozpracovány v návrhu bezpečnosti informačního systému Strana 5882 Sbírka zákonů č. 453 / 2011 Částka 155 453 VYHLÁŠKA ze dne 21. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 523/2005 Sb., o bezpečnosti informačních a komunikačních systémů a dalších elektronických

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.: BR/6/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Příloha: 1/1 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec

Více

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Klatovy 2011 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada obce s rozšířenou

Více

/2011 Sb. Vyhláška č. 523/2005 Sb., o bezpečnosti informačních a komunikačních. s utajovanými informacemi a o certifikaci stínicích

/2011 Sb. Vyhláška č. 523/2005 Sb., o bezpečnosti informačních a komunikačních. s utajovanými informacemi a o certifikaci stínicích Strana 5730 Sbírka zákonů č. 433 / 2011 433 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění vyhlášky

Více

VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti

VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti Strana 5334 Sbírka zákonů č. 405 / 2011 Částka 142 405 VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 15a odst. 7, 64, 75a odst. 4 a 135 písm. b), d),

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 10. května 2017 č. 360 ve znění usnesení vlády ze dne 18. dubna 2018 č. 247 Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

Čl. I Vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 55/2008 Sb.

Čl. I Vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 55/2008 Sb. 433 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 55/2008 Sb. Národní bezpečnostní

Více

Fyzická bezpečnost. Druhy zajištění ochrany utajovaných informací (OUI) Ing. Oldřich Luňáček, Ph.D.

Fyzická bezpečnost. Druhy zajištění ochrany utajovaných informací (OUI) Ing. Oldřich Luňáček, Ph.D. Fyzická bezpečnost Druhy zajištění ochrany utajovaných informací (OUI) Ing. Oldřich Luňáček, Ph.D. oldrich.lunacek@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní

Více

Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek

Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2012 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2012-3 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 5/2 (7) Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Jednací řád krizového

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Změna:

Více

226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh

226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh 226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje v návaznosti na přímo použitelný

Více

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy Metodika zpracování plánů krizové připravenosti podle 17 až 18 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový

Více

Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim

Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada Města Vlašim ( dále jen bezpečnostní rada ) byla zřízena starostou Města Vlašim v souladu s ustanovením zákona č. 240/2000

Více

N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV. č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV

N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV. č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV 2016 verze 3 strana 1/8 OBSAH: ČÁST PRVNÍ Statut Bezpečnostní

Více

462 Nařízení vlády. ze dne 22. listopadu 2000

462 Nařízení vlády. ze dne 22. listopadu 2000 SBÍRKA ZÁKONŮ částka 132 rozeslána dne 29.12.2000 462 Nařízení vlády ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový

Více

Vzor jednacího protokolu a způsob jeho vedení

Vzor jednacího protokolu a způsob jeho vedení Vzor jednacího protokolu a způsob jeho vedení Příloha č. 1 k vyhlášce č. 529/2005 Sb. DATUM JEDNACÍ PROTOKOL pro PŘÍSNĚ TAJNÉ dokumenty TAJNÉ DŮVĚRNÉ VYHRAZENÉ Označení orgánu státu nebo právnické osoby

Více

412/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 21. září 2005 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

412/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 21. září 2005 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy Změna: 119/2007 Sb. Změna: 177/2007 Sb. Změna: 296/2007 Sb. Změna: 32/2008 Sb. Změna: 124/2008 Sb., 126/2008 Sb. Změna: 250/2008 Sb. Změna: 41/2009 Sb. Změna: 227/2009 Sb. Změna: 281/2009 Sb. Změna: 255/2011

Více

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 24. listopadu 2008 č. 1500 Statut Ústředního krizového štábu Článek 1 Úvodní ustanovení Ústřední krizový štáb (dále jen Štáb ) je pracovním orgánem

Více

525 VYHLÁŠKA o provádění certifikace při zabezpečování kryptografické ochrany utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 434/2011 Sb.

525 VYHLÁŠKA o provádění certifikace při zabezpečování kryptografické ochrany utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 434/2011 Sb. 525 VYHLÁŠKA ze dne 14. prosince 2005 o provádění certifikace při zabezpečování kryptografické ochrany utajovaných informací, ve znění vyhlášky č. 434/2011 Sb., Národní bezpečnostní úřad stanoví podle

Více

153/1994 Sb. ZÁKON. ze dne 7. července 1994. o zpravodajských službách České republiky. Úvodní ustanovení

153/1994 Sb. ZÁKON. ze dne 7. července 1994. o zpravodajských službách České republiky. Úvodní ustanovení 153/1994 Sb. ZÁKON ze dne 7. července 1994 o zpravodajských službách České republiky Změna: 118/1995 Sb. Změna: 53/2004 Sb. Změna: 290/2005 Sb. Změna: 530/2005 Sb. Změna: 342/2006 Sb. Změna: 80/2006 Sb.

Více

VYHLÁŠKA. č. 229/2015 Sb.

VYHLÁŠKA. č. 229/2015 Sb. VYHLÁŠKA č. 229/2015 Sb. ze dne 24. srpna 2015 o způsobu zpracování návrhu ročního plánu kontrol a náležitostech obsahu informace o výsledku kontroly a zprávy o kontrole Ministerstvo životního prostředí

Více

SPISOVÝ, ARCHIVAČNÍ A SKARTAČNÍ ŘÁD

SPISOVÝ, ARCHIVAČNÍ A SKARTAČNÍ ŘÁD Vnitřní směrnice č. 8 SPISOVÝ, ARCHIVAČNÍ A SKARTAČNÍ ŘÁD 1. Základní ustanovení 1. Spisový, archivační a skartační řád (dále jen řád) je vnitřní předpis, který sjednocuje postup při nakládání s písemnostmi

Více

412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ.

412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. 412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září 2005 o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti Změna: 119/2007 Sb. Změna: 177/2007 Sb. Změna: 296/2007 Sb. Změna: 32/2008 Sb. Změna: 124/2008 Sb.,

Více

Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti

Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti Dům dětí a mládeže Rautenkrancova 1241 Hradec Králové 500 03 Čj.: 2/2015 1. Identifikační údaje 1.a. Základní údaje

Více

Stanovení požadavků pro výkon služby a stanovení požadavků pro řádný výkon práce

Stanovení požadavků pro výkon služby a stanovení požadavků pro řádný výkon práce Číslo SP-2/2015/Ř Úř OSK SOJ 30. června 2015 2 Stanovení požadavků pro výkon služby a stanovení požadavků pro řádný výkon práce K provedení ustanovení 25 odst. 5 zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Označení vnitřního předpisu Směrnice č. S063 Provozní řád školy Platnost vnitřního předpisu od 1.9.2016 Zpracoval

Více

Předmět úpravy. Dispečerské řízení

Předmět úpravy. Dispečerské řízení VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2012 o dispečerském řízení plynárenské soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení Ministerstvo průmyslu a obchodu stanoví podle 98a odst. 1 písm. b) zákona č. 458/2000

Více

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy. Vymezení pojmů

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy. Vymezení pojmů Plné znění: 412 ZÁKON ze dne 21. září 2005 Zákon č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti Parlament se

Více

Statut Bezpečnostní rady státu http://www.vlada.cz/cs/rvk/brs/statut/statut.html Vláda ČR svým usnesením vlády ČR ze dne 10. června 1998 č. 391 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění

Více

Vytvoření projektu fyzické bezpečnosti, zabývající se přepravou jaderného materiálu

Vytvoření projektu fyzické bezpečnosti, zabývající se přepravou jaderného materiálu Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity Bakalářská práce: Vytvoření projektu fyzické bezpečnosti, zabývající se přepravou jaderného materiálu Vypracoval: Stanislav Růžička Školitel: Ing. Petr Šedivý

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

(1) Vzor prohlášení fyzické osoby o způsobilosti k právním úkonům podle 7 zákona je uveden v příloze č. 1 k této vyhlášce.

(1) Vzor prohlášení fyzické osoby o způsobilosti k právním úkonům podle 7 zákona je uveden v příloze č. 1 k této vyhlášce. Částka 127 Sbírka zákonů č. 363 / 2011 Strana 4535 363 VYHLÁŠKA ze dne 23. listopadu 2011 o personální bezpečnosti a o bezpečnostní způsobilosti Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 7 odst. 3, 9 odst.

Více

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti Strana 348 32 VYHLÁŠKA ze dne 18. ledna 2010 o platebních systémech s neodvolatelností zúčtování Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, (dále jen zákon ) k provedení

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení o změně některých zákonů (krizový zákon) Vláda nařizuje podle 40 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb.,

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 66 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil: Bc. Petr

Více

Směrnice. Záměrná a standardní ochrana osobních údajů. Platnost a účinnost od: Mgr. Milan KRÁL

Směrnice. Záměrná a standardní ochrana osobních údajů. Platnost a účinnost od: Mgr. Milan KRÁL Směrnice Záměrná a standardní ochrana osobních údajů Platnost a účinnost od: 24.5. 2018 Vydal: Mgr. Milan KRÁL 1 OBSAH 1 Úvod... 5 1.1 Úvodní ustanovení... 5 1.2 Rozsah působnosti... 5 1.3 Odpovědnost

Více

412/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 21. září 2005. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ.

412/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 21. září 2005. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Systém ASPI - stav k 20.11.2014 do částky 108/2014 Sb. a 31/2014 Sb.m.s. - RA642 412/2005 Sb. - o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti - poslední stav textu nabývá účinnost až od

Více

412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září 2005. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti

412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září 2005. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti Změna: 119/2007 Sb., Změna: 177/2007 Sb., Změna: 296/2007 Sb., Změna: 32/2008 Sb., Změna: 124/2008 Sb., Změna: 126/2008 Sb., Změna: 250/2008 Sb., Změna: 41/2009 Sb., Změna: 227/2009 Sb., Změna: 281/2009

Více

Vyhláška č. 363/2011 Sb., o personální bezpečnosti a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších předpisů

Vyhláška č. 363/2011 Sb., o personální bezpečnosti a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 363/2011 Sb., o personální bezpečnosti a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších předpisů Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 7 odst. 3, 9 odst. 8, 64, 85 odst. 5 a 135 písm. a)

Více

Podrobnosti o označování písemností a jiných materiálů obsahujících zvláštní skutečnosti. Stanovení režimu evidence písemností

Podrobnosti o označování písemností a jiných materiálů obsahujících zvláštní skutečnosti. Stanovení režimu evidence písemností 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) ve znění nařízení vlády č.

Více

Ověření spolehlivosti fyzických osob

Ověření spolehlivosti fyzických osob Ověření spolehlivosti fyzických osob V důsledku teroristických činů, spáchaných v USA dne 11. září 2001 a v následující době i v dalších oblastech světa přijala většina států řadu bezpečnostních opatření

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Statut Vláda ČR svým usnesením vlády ze dne 16. února č. 195 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění bezpečnosti ČR kromě jiného schválila Statut Bezpečnostní rady státu. Článek 1

Více

kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E

kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2001 kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E Zastupitelstvo obce Žihobce se podle 10 písm. a) a

Více

VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2012 o dispečerském řízení plynárenské soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení

VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2012 o dispečerském řízení plynárenské soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení Strana 4553 345 VYHLÁŠKA ze dne 10. října 2012 o dispečerském řízení plynárenské soustavy a o předávání údajů pro dispečerské řízení Ministerstvo průmyslu a obchodu stanoví podle 98a odst. 1 písm. b) zákona

Více

412/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 21. září o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ.

412/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 21. září o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. 412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září 2005 o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1 Předmět úpravy

Více

PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU

PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU Domov mládeže Střední školy průmyslové, Krnov, příspěvkové organizace, Soukenická 137/27, Krnov Označení vnitřního předpisu Č. j. SSPKR/0812/2016 Platnost vnitřního předpisu od 1.9.2016

Více

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Pardubice, květen 2018 Rada Pardubického kraje za účelem naplnění ustanovení Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob

Více

VYHLÁŠKA ze dne o řízení rizik v systému vnitřního řízení a kontroly. Předmět vyhlášky. Vymezení pojmů

VYHLÁŠKA ze dne o řízení rizik v systému vnitřního řízení a kontroly. Předmět vyhlášky. Vymezení pojmů VYHLÁŠKA ze dne o řízení rizik v systému vnitřního řízení a kontroly VIII. Ministerstvo financí stanoví podle 14 odst. 2 zákona č..../... Sb., o řízení a kontrole veřejných financí: 1 Předmět vyhlášky

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s.

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s. ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o. p. s. PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ

Více

Vydání č. 1 (07/07) Strana: 1/11 OTÁZKY K ÚSTNÍMU POHOVORU

Vydání č. 1 (07/07) Strana: 1/11 OTÁZKY K ÚSTNÍMU POHOVORU Strana: 1/11 1. Rozsah Rozsah ověřovaných znalostí je zpracován pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik podle přílohy 1 nařízení vlády č. 592/2006 Sb. a) znalost právních

Více

DOPORUČENÍ NÚKIB. k ustanovení 10a zákona o kybernetické bezpečnosti a utajení informací podle zákona o ochraně utajovaných informací

DOPORUČENÍ NÚKIB. k ustanovení 10a zákona o kybernetické bezpečnosti a utajení informací podle zákona o ochraně utajovaných informací DOPORUČENÍ NÚKIB k ustanovení 10a zákona o kybernetické bezpečnosti a utajení informací podle zákona o ochraně utajovaných informací Verze 1.2, platná ke dni 29. 1. 2019 Obsah Úvod... 3 1 Informace s hodnocením

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení Státní úřad pro jadernou bezpečnost stanoví podle 236 zákona č..../... Sb., atomový zákon, k provedení 24 odst. 7, 29 odst. 7 a 30 odst. 9:

Více

M Ě S T O Č E L Á K O V I C E

M Ě S T O Č E L Á K O V I C E M Ě S T O Č E L Á K O V I C E V y h l á š k a č. 21/94 o jednotné evidenci technického vybavení a digitální technické mapě města Čelákovic. Zastupitelstva města Čelákovice se na svém zasedání dne 19.09.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠTÍTARY číslo 2/2001

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠTÍTARY číslo 2/2001 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ŠTÍTARY číslo 2/2001 o nakládání s komunálním odpadem na území obce Štítary Obecní zastupitelstvo obce Štítary vydává dne 29.listopadu 2001 v souladu s ustanovením 10 písm.

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Změna:

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY Systém ASPI - stav k 8.1.2012 do částky 1/2012 Sb. a 2/2012 Sb.m.s. Obsah a text 462/2000 Sb. - poslední stav textu 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst.

Více

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk Směrnice pro nakládání s osobními údaji Městský úřad Vamberk Copyright Pro IT, a. s., 2010 Obsah 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Citlivé údaje... 4 3. Pověřené osoby... 5 4. Bezpečnost informací... 6 4.1.

Více

300/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 24. srpna o centrální evidenci účtů. Předmět a účel úpravy

300/2016 Sb. ZÁKON. ze dne 24. srpna o centrální evidenci účtů. Předmět a účel úpravy 300/2016 Sb. ZÁKON ze dne 24. srpna 2016 o centrální evidenci účtů Změna: 183/2017 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět a účel úpravy Tento zákon upravuje práva a povinnosti

Více

Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Obsah: Čl. 1 Základní ustanovení... 2 Čl. 2 Postavení a působnost MěÚ... 2 Čl. 3 Organizační

Více

Jednací řád rozkladové komise České národní banky úplné znění po změně č. 2

Jednací řád rozkladové komise České národní banky úplné znění po změně č. 2 Jednací řád rozkladové komise České národní banky úplné znění po změně č. 2 Změna č. 1 ze dne 1. prosince 2011, účinná od 1. ledna 2012 Změna č. 2 ze dne 8. června 2017, účinná od 1. července 2017 Článek

Více

412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září 2005 o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti

412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září 2005 o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti 412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září 2005 o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti (platí od 1. 87. 2017 do 31. 7. 2017) ve znění zákona č. 119/2007 Sb., zákona č. 177/2007 Sb., zákona

Více

Odbor obrany. 6 - zajišťuje činnosti umožňující přijetí regulačních opatření, při vyhlášení nouzového stavu nebo stavu nebezpečí

Odbor obrany. 6 - zajišťuje činnosti umožňující přijetí regulačních opatření, při vyhlášení nouzového stavu nebo stavu nebezpečí Odbor obrany v přenesené působnosti 1 - zajišťuje v oblasti obrany ČR plnění úkolů podle zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany České republiky, v platném znění (při plnění těchto úkolů využívá práva

Více

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany JEDNOTKY PO Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči), požární technikou (automobily) a věcnými prostředky požární ochrany

Více

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé Jednotky PO Jednotky požární ochrany Systém jednotek požární ochrany Jednotky požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými

Více

Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Obsah: Čl. 1 Základní ustanovení... 2 Čl. 2 Postavení a působnost MěÚ... 2 Čl. 3 Organizační

Více

Jednotky PO. 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany

Jednotky PO. 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany Jednotky PO 1. Jednotky požární ochrany 2. Systém jednotek požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči),

Více

VYHLÁŠKA ze dne 8. září 2010 o inventarizaci majetku a závazků

VYHLÁŠKA ze dne 8. září 2010 o inventarizaci majetku a závazků 270 VYHLÁŠKA ze dne 8. září 2010 o inventarizaci majetku a závazků Ministerstvo financí stanoví podle 37b zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění zákona č. 437/2003 Sb. a zákona č. 304/2008 Sb.,

Více

Organizační řád obce

Organizační řád obce Organizační řád obce Obec Rájec Adresa: Rájec č. 98, 789 01 Zábřeh Směrnici zpracovala: Marie Linhartová, účetní obce Směrnici schválila: LudmilaBalcárková, starostka obce Projednáno a schváleno na vřejném

Více

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Klatovy 2011 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností

Více

Organizační řád Obce Novosedly

Organizační řád Obce Novosedly Organizační řád Obce Novosedly Část 1. Úvodní ustanovení Organizační řád obce Novosedly upravuje zásady činnosti a řízení obce Novosedly a Obecního úřadu Novosedly. Je vnitřním organizačně právním předpisem,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Základní škola Praha 10 Hostivař, Hornoměcholupská 873, 102 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Pořadové číslo - číslo jednací: Zpracoval: Schválil: 43-POR/33/2007

Více

Mgr. Jiří Doutnáč, ředitel školy

Mgr. Jiří Doutnáč, ředitel školy Základní škola Praha 10 Hostivař, Hornoměcholupská 873, 102 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ĚRNICE PRO PRÁCI SE ŠKOLNÍ MATRIKOU Pořadové číslo - číslo jednací: Zpracoval: Schválil: 55 - POR/01/2009 Směrnice nabývá

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 12. října 2015,

VYHLÁŠKA. ze dne 12. října 2015, 275 VYHLÁŠKA ze dne 12. října 2015, kterou se mění vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění pozdějších předpisů Národní bezpečnostní úřad stanoví

Více

216/2011 Sb. VYHLÁŠKA

216/2011 Sb. VYHLÁŠKA 216/2011 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. července 2011 o náležitostech manipulačních řádů a provozních řádů vodních děl Ministerstvo zemědělství stanoví podle 59 odst. 1 písm. a) zákona č. 254/2001 Sb., o vodách

Více

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT GRANTOVÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY (úplné znění) (zrušeno usnesením vlády ze dne 7. srpna 2002 č. 770) P ř í l o h a č. 2 k usnesení vlády ze dne 13. června 2001 č. 590 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Více

Pokladní operace a režim pokladní služby

Pokladní operace a režim pokladní služby B3-05/2-PK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍKAZ KVESTORA UP (PK) B3-05/2-PK Pokladní operace a režim pokladní služby na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: Zpracoval: Platnost a účinnost: Tento příkaz

Více

12. 6a včetně nadpisu zní: 6a Příjem zásilky

12. 6a včetně nadpisu zní: 6a Příjem zásilky Strana 3476 Sbírka zákonů č. 275 / 2015 Částka 112 275 VYHLÁŠKA ze dne 12. října 2015, kterou se mění vyhláška č. 529/2005 Sb., o administrativní bezpečnosti a o registrech utajovaných informací, ve znění

Více

Návrh pracovní verze pro informaci PS PČR NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne o zacházení s pyrotechnickými výrobky

Návrh pracovní verze pro informaci PS PČR NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne o zacházení s pyrotechnickými výrobky Návrh pracovní verze pro informaci PS PČR NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne. 2013 o zacházení s pyrotechnickými výrobky Vláda nařizuje podle 24 odst. 2 písm. b) zákona č. 156/2000 Sb., o ověřování střelných zbraní,

Více

VYHLÁŠKA ze dne 17. října 2016 o zabezpečení jaderného zařízení a jaderného materiálu

VYHLÁŠKA ze dne 17. října 2016 o zabezpečení jaderného zařízení a jaderného materiálu Strana 5690 Sbírka zákonů č. 361 / 2016 Částka 143 361 VYHLÁŠKA ze dne 17. října 2016 o zabezpečení jaderného zařízení a jaderného materiálu Státní úřad pro jadernou bezpečnost stanoví podle 236 zákona

Více

Úplné znění zákona č. 412/2005 Sb. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších předpisů

Úplné znění zákona č. 412/2005 Sb. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších předpisů Úplné znění zákona č. 412/2005 Sb. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších předpisů 412/2005 Sb. ZÁKON ze dne 21. září 2005 o ochraně utajovaných informací a

Více

Žádost. ANO NE mailu 4

Žádost. ANO NE mailu 4 Označení a adresa služebního orgánu, kterému je žádost adresována Žádost o přijetí do služebního poměru a zařazení na služební místo o zařazení na služební místo 1 Údaje o žadateli Jméno(a) a příjmení,

Více

(2) Klasifikace výrobku označovaného CE, který je podstatnou součástí vodních děl ohlášených podle 15a zákona, je uvedena v příloze č.

(2) Klasifikace výrobku označovaného CE, který je podstatnou součástí vodních děl ohlášených podle 15a zákona, je uvedena v příloze č. Strana 562 Sbírka zákonů č. 57 / 2016 57 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 3. února 2016 o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění odpadních vod a náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod podzemních

Více

JEDNACÍ ŘÁD KONTROLNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 21

JEDNACÍ ŘÁD KONTROLNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 21 JEDNACÍ ŘÁD KONTROLNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 21 1 Schválený Usnesením Zastupitelstva městské části Praha 21 č. 3/0036/15 ze dne 23. 3. 2015. Preambule Zastupitelstvo městské části

Více

238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY

238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 ČÁST PRVNÍ HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ČESKÉ REPUBLIKY 238/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Změna: 586/2004 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 362/2003 Sb., 264/2006 Sb. Změna: 189/2006

Více

Město Město Albrechtice

Město Město Albrechtice Město Město Albrechtice Jednací řád výborů Zastupitelstva města Článek 1. Úvodní ustanovení Jednací řád výborů upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování výborů a způsob práce s přijatými

Více

BEZPEČNOSTNÍ POLITIKA PRO BEZPEČNOST INFORMACÍ V ORGANIZACI

BEZPEČNOSTNÍ POLITIKA PRO BEZPEČNOST INFORMACÍ V ORGANIZACI BEZPEČNOSTNÍ POLITIKA PRO BEZPEČNOST INFORMACÍ V ORGANIZACI Název organizace Identifikační číslo 60153351 Sídlo organizace Datum zpracování 18. 5. 2018 Platnost a účinnost 25. 5. 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A

Více

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest 1 Účel zkoušky Účelem kvalifikační zkoušky je ověřit, zda má žadatel potřebné odborné znalosti a způsobilost vykonávat samostatně

Více

Nařízení STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM. Statut a jednací řád Krizového štábu obce Opatovice nad Labem

Nařízení STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM. Statut a jednací řád Krizového štábu obce Opatovice nad Labem Nařízení starosty obce Opatovice nad Labem č. 1 / 2014 ze dne 6. ledna 2014 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM V souladu s ustanovením 106 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy Metodika zpracování krizových plánů podle 15 až 16 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon),

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.:br/5/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec starosta ORP

Více

Zásady řízení dokumentů

Zásady řízení dokumentů Masarykova univerzita Pedagogická fakulta MU-IS/7392/2014/69850/PdF-1 Směrnice děkana č. 7/2010 Zásady řízení dokumentů (ve znění účinném od 1. 2. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

POMŮCKA K AUDITU BEZPEČNOSTNÍCH OPATŘENÍ PODLE ZÁKONA O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI. Verze 2.1

POMŮCKA K AUDITU BEZPEČNOSTNÍCH OPATŘENÍ PODLE ZÁKONA O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI. Verze 2.1 POMŮCKA K AUDITU BEZPEČNOSTNÍCH OPATŘENÍ PODLE ZÁKONA O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Verze 2.1 Obsah 1. Úvod... 4 2. Vymezení pojmů... 5 3. Bezpečnostní opatření... 7 3.1. Organizační opatření... 7 3.1.1.

Více

VYHLÁŠKA ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek

VYHLÁŠKA ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek VYHLÁŠKA ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek Ministerstvo financí stanoví podle 37b odst. 1 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví,

Více

ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek

ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek Strana 2075 220 VYHLÁŠKA ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek Ministerstvo financí stanoví podle 37b odst. 1 zákona č. 563/1991 Sb.,

Více