pořadatelé generální partner hlavní partneři

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "pořadatelé generální partner hlavní partneři"

Transkript

1 pořadatelé generální partner hlavní partneři významní partneři

2 Garanti akce mediální partneři

3 výstavní hala - schéma

4 seznam vystavovatelů 2013 Vystavovatel číslo stánku AQUATEAM spol. s r.o. 35 Bilfinger Babcock CZ s.r.o. panel Bluetech s.r.o. 42 Bosch Termotechnika s.r.o. 40 ČEZ - Skupina ČEZ 22 Dalkia Česká republika, a.s. 18 Darte, s.r.o. 43 ECOTEX s.r.o. 46 EG-Expert, s.r.o. 14 Ekonox, s.r.o. 12 ENBRA, a.s. 24 ENVIRMINE - ENERGO, a.s. 31 EUTIT s.r.o. 4 EVECO Brno, s.r.o. 5 FINPRO EUROPE 20 FinTherm Praha - KWH Pipe, a.s. 25 Greif-akustika, s.r.o. panel Honeywell International s.r.o. 36 Kamstrup A/S 13 KP MARK s.r.o. 26 Landis + Gyr s.r.o. 1 MARTEK ELEKTRONIK s.r.o. 32 MARTIA a.s. panel MDP GEO, s.r.o. 34 METSO, CEE 21 NOVATO spol.s r.o. 10 ORGREZ, a.s. 33

5 Vystavovatel číslo stánku ORTEP, s.r.o. 23 PAREXPO,s.r.o. 8 PC Help, a.s 2 POKORNÝ, spol. s r. o. 17 POLYTECHNIK, Luft-und Feuerungstechnik GmbH 37 Radeton s.r.o. 19 ROCKWOOL Technical Insulation 28 SECESPOL-CZ, s.r.o. panel Sensit s.r.o. 1 SES Energoprojekt, s.r.o. 39 SOKRA, s.r.o. 16 STROJCONSULT Litvínov s.r.o. 38 SYSTHERM s.r.o. 3 Technodat Elektro, s.r.o. 45 Technoprojekt, a.s. 39 Temati Bohemia s.r.o. 34 TENZA, a.s. 6 TERMS cz s.r.o. 36 TTS energo s.r.o. 2 Vápenka Čertovy schody, a.s. 6 Viessmann, spol. s r.o. 9 VVUÚ, a.s. 30 VWS MEMSEP s.r.o. 29 WEICON ŠAFAŘÍK s.r.o. 27 WILO CS, s.r.o. 15 ZPA Pečky, a.s. 41

6 Energetické využití odpadů a odpady z energetiky (VEP), doplněno exkurzí do SAKO Brno, a.s. 11. dubna 2013 Připraveno ve spolupráci s partnery konference: SAKO Brno, a.s. Jedovnická 2, Brno Tel.: Fax: sako@sako.cz Společnost SAKO Brno, a.s. je dlouhodobě stabilní městskou společností v oboru nakládání s komunálním odpadem. Celorepublikového významu společnost SAKO Brno, a.s. nabyla provozováním jednoho z nejmodernějších zařízení na energetické využívání odpadu. Předmět podnikání svoz komunálního a vybraného průmyslového odpadu energetické využití komunálních a vybraných průmyslových odpadů výroba a prodej tepla a elektrické energie sběr, svoz separovaného skla, papíru, směsi PET lahví, nápojových kartonů a hliníku provozování dotřiďovací linky na vyseparované komodity pronájem a svoz velkoobjemových kontejnerů pronájem a prodej širokého sortimentu odpadových nádob obsluha sběrných středisek odpadu centrální dispečink odvozu odpadů ze sběrných středisek odpadů a sběrných dnů poradenská činnost v oboru nakládání s odpady ekologická likvidace nelegálních skládek Teplárny Brno, a.s. Okružní 25, Brno Tel.: Fax: mail@teplarny.cz Teplárny Brno, a.s., jsou městskou společností s více než 80letou tradicí. Jediným akcionářem společnosti je statutární město Brno. Hlavní činnosti společnosti: výroba tepelné energie rozvod a prodej tepelné energie výroba elektřiny obchod s elektřinou Teplárny Brno, a.s., se transformují z dodavatele tepla a elektřiny v zákaznicky orientovanou společnost, která svou činností zvýší životní komfort a uspokojí energetické potřeby svých zákazníků. Chceme být významným partnerem města Brna v jeho dalším rozvoji. Mediálními partnery konference jsou: Pořádá PAREXPO s.r.o., kontaktní osoba Ing. Hana Ľuptovská, , luptovska@parexpo.cz.

7 SAKO Brno, a.s., partner konference Energetické využití odpadů a odpady z energetiky (VEP), zajišťuje exkurzi s bližším představením projektu Odpadové hospodářství Brno a prohlídkou technologie.

8 MEZINÁRODNÍ DEN dubna 2013, Výstaviště BVV, Brno pavilon E Firemní přednáškou se budou prezentovat firmy: Zplyňování tříděného odpadu pro energetické využití a částečné nahrazování fosilního paliva v práškových /fluidních kotlích, rychlá pyrolýza při extrakci bio olejů, separace ligninu při papírenské výrobě, záložní zdroj na peletách, další zkušenosti s modulárními vícepalivovými zdroji. Metso CEE, Power business line, Pulp, Paper and Power Metso Paper CR s.r.o., Metso Power CZ a SK Kontakt zprostředkuje: Finpro Europe, CEE Region, Finland Trade Center Prague Embassy of Finland, Commercial Department Ing. Josef Král, Dřevná 2, Praha 2, Czech Republic; Mobile: ; Tel.: ; Fax: Kotle na biogenní paliva, dřevní odpad ze zpracování dřeva, od 300 kw do 30 MW tepelného výkonu individuálního kotle, řeší různé režimy podle vlhkosti paliva, podle topného média. Vhodné pro lokální a dálkové vytápění, pro výrobu procesního tepla a pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla (parní a ORC proces) s rozsahem od 200 kw do 20 MW elektrického výkonu. POLYTECHNIK, Luft-und Feuerungstechnik GmbH Hainfelderstrasse 69, A-2564 Weissenbach Tel.: +43/2672/890-0, Fax: +43/2672/890-13, Internet: office@polytechnik.at Sušení a skladování komodit odpadním teplem - pro sušení biomasy pro výrobu paliv, pro výrobu energie se spalováním dřevního odpadu z pil a dřevozpracujícího průmyslu, pro kalová sušení pro speciální spalovací zdroje. PAWLICA s.r.o./stela GmbH Technologie sušení a skladování komodit Opuková 407/12, Praha 6 Tel.: Fax.: Mobil: petr@pawlica.cz, ROCKWOOL Technical Insulation jako nezávislá organizace, která je součástí skupiny ROCKWOOL, je světovým lídrem na trhu s technickými izolacemi. Produktovou skupinou ProRox, pro zpracovatelský průmysl a produktovou skupinou SeaRox pro loďařský průmysl, naši odborníci nabízejí celou škálu výrobků a systémů pro tepelné a protipožární izolace v daných segmentech. ROCKWOOL Technical Insulation Cihelní 769, Bohumín Tel.: Tel.: branislav.kozik@rockwool.com, Pořádá PAREXPO s.r.o., kontaktní osoba Ing. Hana Ľuptovská, , luptovska@parexpo.cz.

9

10 AQUATEAM spol. s.r.o. stánek č. 35 Hegerova Polička Tel./fax Dodáváme přístrojovou měřící techniku pro sledování kvalitativních parametrů vod. On-line analyzátory, CHSK, BSK, celkový P, celkový N, TOC, TIC, TC, TOC v kondenzátu. Měření koncentrace ropných látek ve vodě, měření zákalu. Měření průtoku v otevřených profilech. Stacionární vzorkovače s temperací vzorku, přenosné vzorkovače i s chlazením vzorku. Multiparametrické snímače pro monitorování teploty, vodivosti, hladiny, ph, zákalu a jiných parametrů vod se záznamem do paměti. Bilfinger Babcock CZ s.r.o. panel Křižíkova Brno Tel.: Fax: info.babcock-cz@bilfinger.com Jsme významným dodavatelem parních kotlů a elektrárenských zařízení. Poskytujeme komplexní řešení od technické studie proveditelnosti až po konečnou montáž, zprovoznění zařízení a celkový servis. Naše produktové portfolio: Kotle na využití odpadního tepla Kotle spalující čistou biomasu Kotle spalující uhlí Speciální kotle Komplexní dodávky (na klíč) Servis, rekonstrukce a modernizace, 3D Laser Scanning

11

12 Bluetech s.r.o. stánek č. 42 Žižkova Pacov Tel.: Společnost Bluetech s.r.o., je strojírenská firma s více než 50-ti letou tradicí. Vyrábíme pásové dopravníky pro všechny obory lidské činnosti. Jsme mnoha úspěšnými realizacemi prověření dodavatelé technologických linek pro dotřídění či zpracování separovaného (papír, plasty, folie, sklo...) a komunálního odpadu (domovní i průmyslový). Pro komplexnost našich dodávek úzce spolupracujeme se společností Komptech GmbH - předním světovým výrobcem strojů pro úpravu odpadů. Jsme připraveni být partnery i pro Vaše specifické požadavky. Těšíme se na budoucí spolupráci! Bosch Termotechnika, s.r.o. stánek č. 40 divize průmyslových kotlů Průmyslová 372/ Praha 10 Štěrboholy Tel.: Pod značkou Bosch je nabízen sortiment teplovodních, horkovodních a parních kotlů (doposud známé pod označením Loos), kogenerační jednotky a příslušenství kotelen pokrývající řešení v oblasti velkých průmyslových aplikací. Vysoká kvalita dodávky zaručuje bezproblémový a efektivní provoz kotelny. Nepřetržitý zákaznický servis zajišťuje kromě odstraňování poruch také pravidelnou kontrolu a údržbu včetně poradenství pro modernizaci stávajících zařízení.

13

14 ČEZ - Skupina ČEZ stánek č. 22 Zákaznická linka cez@cez.cz Skupina ČEZ patří do první desítky evropských energetik dle počtu zákazníků i podle výše tržní kapitalizace. Na evropských trzích obchoduje s elektřinou, plynem či povolenkami CO2. Elektřinu, plyn a teplo dodává více než 9 miliónům zákazníkům v zemích střední a východní Evropy a v Turecku. Jen v České republice dodává Skupina ČEZ elektřinu pro téměř 3,5 mil. odběrných míst. Je největším výrobcem elektřiny a tepla, na většině území provozovatelem distribuční soustavy a nejsilnějším subjektem na velkoobchodním i maloobchodním trhu s elektřinou. ČEZ Teplárenská, a.s. cezteplarenska@cez.cz Společnost ČEZ Teplárenská je dynamicky se rozvíjejícím článkem skupiny ČEZ, který portfolio poskytovaných služeb Skupiny rozšiřuje o další trendový segment komfortní, spolehlivé, ekologické a cenově výhodné centrální dodávky tepla. V současné době zajišťuje společnost ČEZ Teplárenská dodávky pro odběratele v sedmi krajích ČR. Aktuálně se rozrostla o další dvě velké lokality, a to Ústí n. L. a Ostravu Vítkovice. Počet odběrných míst tak stoupl z na a celková roční dodávka tepla stoupla na TJ. Vedle typických velkoodběratelů jako jsou nemocnice, úřady, školy a podniky dodává tato společnost teplo i více než domácnostem. Společnost ČEZ Teplárenská zajišťuje a distribuuje tepelnou energii primárně ze zdrojů mateřské společnosti ČEZ, a. s. Toto partnerství umožňuje kombinovanou výrobu elektřiny a tepla, která řadí společnost k nejekologičtějším dodavatelům tepelné energie v České republice.

15

16 Dalkia Česká republika, a.s. stánek č října 3337/7 Moravská Ostrava Ostrava Tel.: Fax: Dalkia Česká republika patří mezi nejvýznamnější energetické společnosti v ČR. Je tradičním výrobcem a dodavatelem tepla, chladu a elektrické energie pro města, obyvatele, průmyslové podniky, zdravotnická zařízení, veřejné instituce i klienty z obchodního sektoru. Teplo a elektřinu vyrábíme převážně v kogeneraci, která je šetrná vůči životnímu prostředí. V tomto oboru jsme jedničkou na českém trhu. Kromě energií poskytujeme zákazníkům také komplexní energetické služby. DARTE s.r.o. stánek č. 43 Levobřežní 10/ Praha 9 - Vysočany Tel.: info@darte.cz Prodej technických izolací pro průmyslové aplikace, pro rozvody vzduchotechniky, chlazení a klimatizace. Prodej stavebních materiálů, obkladů a dlažeb, dveří. Prodejny v Praze a Prostějově.

17

18 ECOTEX s.r.o. stánek č. 46 Dráby 785/IV Vysoké Mýto Ing. Martin Komár, obchodní ředitel, tel.: , GSM: , Ing. Jan Tetera, obchodní manažer pro oblast Čechy tel.: , GSM: , Ing. Aleš Sloboda, obchodní manažer pro oblast Morava tel.: , GSM: , ECOTEX s.r.o. je tradiční výrobce v oblasti průmyslové filtrace plynů a kapalin. Vyrábíme a dodáváme filtrační elementy, jako jsou filtrační hadice, filtrační kapsy a opěrné koše pro filtraci plynů a filtrační plachetky a anodové sáčky pro filtraci kapalin. Svými aktivitami pokrýváme celé spektrum průmyslových odvětví energetika a teplárenství, ocelárny, cementárny, obalovny, dřevařský a potravinářský průmysl a další. Jsme jedním z největších výrobců filtračních elementů v Evropě a jediným, který disponuje výrobou filtračních hadic a opěrných košů pro filtraci plynů pod jednou střechou. ECOTEX s.r.o. provozuje vlastní laboratoř s aplikačními inženýry, jejichž zkušenosti využíváme pro vývoj nových materiálů. Zákazníkům poskytujeme přímou technickou a servisní podporu při instalaci a provozování filtračních zařízení. EG Expert, s.r.o. stánek č. 14 Náchodská Trutnov - Poříčí Tel.: egexpert@egexpert.cz Pověřená osoba: Ing. Petr Šnyta, MBA, obchodní ředitel, tel.: SW firma, která se zaměřuje na provozně-technické informační systémy určené pro utility a zejména pro energetiku. EG Expert je výrobcem a dodavatelem SW řešení esada, které se skládá ze tří částí: Výrobní informační systém (VIS) - pro plánování a energetické bilance výroby Servisní informační systém (SIS) - pro řízení údržby Zákaznický informační systém (ZIS) - pro fakturaci tepla, vody, plynu a elektřiny Zároveň je firma certifikovaným partnerem firmy Microsoft a provádí implementaci i ekonomických systémů na bázi produktu Microsoft Dynamics.

19

20 EKONOX, s.r.o. stánek č. 12 V Ráji Pardubice Tel.: , , info@ekonox.cz Konzultační a poradenská firma pro oblast ekologie, chemie a chemického inženýrství. Poskytujeme komplexní ekologické poradenství v oblasti chemických látek, ovzduší, vod a odpadů. Nabízené služby: Funkce externího ekologa (ekologické audity, provozní řády, havarijní plány, monitorovací plány, poplatková hlášení atd.), Zpracování oznámení/dokumentací EIA, zpracování bezpečnostních zpráv/programů, Studie/poradenství při plánování sekundárních opatření ke snižování emisí, Komplexní služby vyplývající z nařízení REACH (předregistrace, registrace, zastupování v konsorciích), sestavování, revize a překlady bezpečnostních listů., Ostatní činnosti (školení, pořádání odborných seminářů, překlady odborných textů atd). ENBRA, a.s. stánek č. 24 Durďákova 5 Brno Tel.: Fax: brno@enbra.cz Firma ENBRA byla založena roku 1991 a od svých počátků až do dnešní doby se profiluje jako klíčový hráč v oblasti technického zařízení budov. Obchodní a zakázkové aktivity společnosti zahrnují mimo jiné také oblast měření spotřeby tepla a vody, indikace dodaného tepla v bytech, rozúčtování nákladů na vytápění, dodávky bojlerů, kotlů, tepelných čerpadel, termostatických radiátorových ventilů a mnoho dalšího. Společnost ENBRA provozuje rovněž nejrozsáhlejší síť špičkově vybavených autorizovaných metrologických středisek v ČR a SR.

21

22 ENVIRMINE - ENERGO, a.s. stánek č. 31 nám. Jurije Gagarina 233/ Ostrava Tel.: info@envirmine-energo.cz Pracoviště Žamberk Orlická kasárna 733, Žamberk tel.: fax: zamberk@envirenergo.cz Dodávky investičních celků na klíč Naše společnost realizuje většinu svých zakázek formou na klíč, tzn. že kromě vlastních výrobků zajišťuje i potřebné subdodávky (např. elektro a stavební část technologie). Zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení, realizační, studie apod., software CAD 3D Výroba dle dokumentace Nákup subdodávek Montáž Uvedení do provozu, zaškolení obsluhy Záruční a pozáruční servis Pro odvětví energetiky dodáváme : 1.Technologie před kotlem Skládky paliva ( hlubinná, přístřešek..) Třídění a drcení paliva ( třídiče, drtiče, separátory, ) Doprava paliva ( uhlí, biomasa ) Vynášení a dávkování paliva (objemové, hmotnostní) Potlačení prašnosti - odprášení - mlžení přesypů, skládky ( vodní děla ) - centrální průmyslové vysavače 2.Technologie za kotlem Popílkové a škvárové hospodářství ( mokrá či suchá cesta ) Úprava popela ( chlazení, drcení, třídění, ) Dopravní systém ( mechanická či pneumatická doprava ) Expedice popela - zvlhčení popílku a expedice směsi - volná nakládka na auta - suchá plnění autocisteren a vagonů Raj - plavení usazování na kališti, plnění kontejnerů Míchání popílku a produktů odsíření Vápencové hospodářství

23 vydavatelství Svět techniky na stránkách knih a časopisů Právě vyšlo objednávky a předplatné: FCC PUBLIC s. r. o., Pod Vodárenskou věží 4, Praha 8 tel.: , , fax: , public@fccgroup.cz

24 EUTIT s.r.o. stánek č. 4 Stará Voda Mariánské Lázně Tel.: Fax: eutit@eutit.cz odlitky z čediče a eucoru dlouhodobě odolávající abrazi výroba otěruvzdorných potrubních dílů výroba atypických tvarovek dle potřeb uživatelů vyložení zásobníků, odlučovačů, skluzů, dopravníků žlabové trasy pro dopravu abrazivních látek projekty a různá specifická řešení ochrany proti otěru a chemickým vlivům EVECO Brno, s.r.o. stánek č. 5 Březinova Brno Tel.:/fax: / 11 eveco@evecobrno.cz Společnost EVECO Brno je váš dodavatel spolehlivých, ekonomických a ekologických technických řešení pro: energetické využití odpadů, čištění spalin a odpadních plynů, odstraňování dioxinů/furanů, energie z biomasy, hořákové systémy, rekonstrukce, modernizace a ekologizace provozů.

25 Greif-akustika, s.r.o. panel Kubíkova Praha 8 Tel.: Fax: info@greif.cz Projekt, výroba, dodávka protihlukových opatření. Kompletní sortiment protihlukových opatření od návrhu až po montáž. Měření hluku, akustické studie, akustický monitoring. Výroba tlumičů hluku ve vlastním výrobním zařízení. Výrobní program zahrnuje kromě jiného: akustické kryty, akustické zástěny, tlumiče odfuku, tlumiče hluku pro ventilaci, tlumiče do kouřovodů a výfuků, neprůzvučné dveře. Řešení osvědčené mnohaletou praxí.

26 Finpro Europe stánek č. 20 Dřevná Praha 2 Tel: Fax: Finpro je globálně působící expertní organizace, která pomáhá finským podnikům k mezinárodnímu úspěchu. Finpro má v současnosti více než 350 profesionálů, kteří pracují v 66 kancelářích ve více než 40 zemích. V roce 2010 konzultanti Finpro dodali 1139 zákaznických projektů. Nabídka služeb Finpro je unikátní kombinací podrobné znalosti průmyslových sektorů a cílových trhů, předvídavosti (foresight) a odborné znalosti procesu internacionalizace. Finpro bylo založeno finskými firmami v roce Tato asociace je v současnosti tvořena 550 členy: finskými firmami, Konfederací finského průmyslu, Federací finských podniků a Federací finských technologicky vyspělých oborů. Finpro jako veřejno-soukromý (public-private) partner podléhá Ministerstvu práce a hospodářství, přičemž úzce spolupracuje s dalšími představiteli finského inovačního ekosystému Centry pro hospodářský rozvoj, dopravu a životní prostředí (ELY-centers), Finskou agenturou pro technologie a inovace (Tekes) a Ministerstvem zahraničních věcí. Fintherm Praha - KWH Pipe, a.s. stánek č Praha 9 Tel.: Fax: fintherm@fintherm.cz FinTherm Praha - KWH Pipe a.s. je největší český výrobce a dodavatel předizolovaného potrubí, které se používá pro bezkanálové a nadzemní rozvody tepla, chladu, pitné teplé vody, kondenzátu a jiných medií. Sdružené předizolované potrubní systémy minimalizují tepelné ztráty, provozní náklady a prodlužují životnost potrubí. Na stánku Fintherm Praha - KWH Pipe a.s. na Teplárenských dnech vás budou čekat obchodní zástupci a projektanti naší společnosti, kteří vám rádi pomohou s vašimi projekty a dotazy z oboru předizolovaného potrubí. FinTherm Praha - KWH Pipe a.s. tvoří součást mezinárodní koncernové skupiny KWH Pipe Ltd, která mimo jiné vyrábí plastové gravitační a tlakové potrubí, šachty i nádrže. Právě s těmito výrobky se můžete také nově seznámit na našem stánku. Aktuální technické informace naleznete na internetových stránkách:

27

28 Honeywell, spol. s r.o. stánek č. 36 V Parku 2326/ Praha 4 Ing. Vladimír Žaludek Mobil.: Fax: vladimir.zaludek@honeywell.com Honeywell stavíme svět, který je bezpečný a zajištěný, komfortnější a energeticky efektivní, více inovativní a produktivní. Kamstrup A/S organizační složka stánek č. 13 Na Pankráci 1062/ Praha 4 Tel.: Fax: info@kamstrup.cz Dánská společnost Kamstrup A/S se díky svému sortimentu a špičkové technologii právem řadí mezi přední výrobce komplexních řešení v oblasti měření tepla/ chladu, vody, elektřiny a zemního plynu. Řešení zahrnuje hardware, software, provoz a podporu v oblasti měření, automatické odečty dat (AMR/AMM), analýzu a dohled nad spotřebou energie. Našim zákazníkům dodáváme vysoce přesné, ultrazvukové měřiče v nadstandardní kvalitě společně s dlouhodobě stabilní technologií, která zjednodušuje a zefektivňuje jejich odečty a další zpracování dat. Kamstrup A/S má v tomto oboru více než 60-ti leté zkušenosti a má silnou mezinárodní pozici se zastoupením ve více než 60-ti zemích. Vztahy se zákazníky zakládáme nejen na uspokojování jejich potřeb a požadavků v oblasti měření a na technické podpoře, ale zároveň se snažíme, abychom pro ně byli dlouhodobě silným a spolehlivým partnerem.

29

30 KP MARK s.r.o. stánek č. 26 U Nádraží 795/II Jindřichův Hradec Tel,fax: GSM: jh@kpmark.cz Provozovna 2: Bezručova Plzeň Tel,fax: , GSM: plzen@kpmark.cz Provozovna 3: Korytná 1538/ Praha 10 - Strašnice Tel,fax: , GSM: praha@kpmark.cz Nerezové zásobníky (ANTIKOR AKU) a ohřívače (EL, TV, KOM, SOL) vody objem litrů, pevná i snímatelná PUR izolace. Ocelové zásobníky - OZ AKU-TUV - akumulace a ohřev teplé užitkové vody, OZ AKU-V (S) - akumulace pro topné a chladící okruhy, objem litrů. Distributor produktů Alfa Laval pro ČR návrhy, dodávky, servis. Kompletní technologie úpravy vody (elektronické, chemické a fyzikální).

31 Sušíme odpadním teplem Sušení a skladování komodit odpadním teplem - pro sušení biomasy pro výrobu paliv, pro výrobu energie se spalováním dřevního odpadu z pil a dřevozpracujícího průmyslu, pro kalová sušení pro speciální spalovací zdroje. PAWLICA s.r.o./stela GmbH, Technologie sušení a skladování komodit, Opuková 407/12, Praha 6 Tel.: Fax.: Mobil: petr@pawlica.cz

32 Landis+Gyr s.r.o. stánek č. 1 Plzeňská 5a, č.p Praha 5 Tel.: , Fax: petr.ptacek@landisgyr.com Odpovědný zástupce ve vztahu k TS ČR: Ing. Jaroslav Hendrych Pověřený zástupce ve vztahu k TS ČR: Ing. Petr Ptáček Landis+Gyr je předním poskytovatelem integrovaných řešení v oblasti energetiky zaměřených na potřeby energetických společností a je jedinečný ve své schopnosti dodávat moderní měřicí řešení typu end-to-end. Dnes nabízí společnost nejširší sortiment produktů a služeb v oboru měření energie a připravuje cestu pro příští generaci smart grid. Landis+Gyr jako samostatná rostoucí platforma korporace Toshiba (TKY:6502) a z 40% vlastněná společností Innovation Network Corporation of Japan, vyvíjí Landis+Gyr činnost ve 30 zemích v pěti světadílech a zaměstnává více než lidí se základním cílem pomáhat lidem lépe hospodařit s energií manage energy better. Landis+Gyr představuje svou integrovanou platformu zvanou GRIDSTREAM, která zahrnuje vlastní řešení AMM, včetně nejnovějších multi-energy řešení, technologie řízení sítí a osobní řízení energií. V rámci platformy Gridstream se společnost Landis+Gyr se zabývá dodávkami ultrazvukových měřičů Ultraheat UH50, který je dodáván v provedení měřič tepla, měřič kondenzátu, kombinovaný měřič chladu/tepla a ve verzi Ultracold pro čistě chladicí zařízení jako měřič chladu. Novinkou roku 2012 je počítadlo T550 Ultraheat (UC50), které je navrženo pro měření spotřeby energie v systémech dálkového a místního vytápění. Je také vhodné pro měření chladu (směsi vody s glykolem jsou možné, k-factor je přednastaven při objednávce). Připojit lze ultrazvukové měřiče průtoku T150 Ultraheat (2WR7), nebo Sitrans FUE380/FUS080 a další průtokoměry magneticko-induktivní, případně i mechanické s REED kontaktem. Pro měření tepla v bytech byla vyvinuta nová generace ultrazvukových měřičů tepla a chladu ULTRAHEAT/ULTRACOLD T230. Pro měření tepla v rodinných domcích nabízí společnost Landis+Gyr kompaktní ultrazvukové měřiče tepla nebo chladu Ultraheat XS 2WR6 (T350). Důležitou součástí dodávek jsou nové komunikační moduly pro měřiče Ultraheat UH50: GPRS moduly odesílající , ukládající na ftp, http, transparent M-BUS, bezdrátové M-BUS moduly s přenosem dle standardu OMS/NTA a stávající M-Bus moduly 4. generace, radiomoduly nebo GSM moduly, většinou vybavené dvojicí impulsních vstupů, zejména pro vodoměry na teplou a studenou vodu. Připravujeme modul komunikace Zigbee. Velice významnou součástí platformy Gridstream jsou měřicí systémy dálkové akvizice a zpracování dat, systém pro analýzu a vizualizaci energetických dat, systémy odečítající data z měřičů v průmyslu i domácnosti, systém pro předávání dat a výměnu informací na Operátora trhu s elektřinou ČR. Tradičně dodáváme elektroměry pro průmysl, domácnosti i velkoodběratele, dále kodéry, komunikační interface a také plynoměry. Samozřejmostí je kompletní technická podpora, vývoj aplikací a online servis pro všechny produkty. Komplexní řešení Landis+Gyr jsou významnou součástí projektů smart metering a smart grid, naším cílem je vytvoření budoucí smart community. Podrobnější informace naleznete na adrese

33

34 MARTEK ELEKTRONIK s.r.o. stánek č. 32 Martinovská Ostrava Martinov Tel.: Fax: Průmyslová automatizace, regulace a měření pro technologická zařízení. Nabízíme komplexní dodávku řídicích systémů pro energetické zdroje. A to vše od vytvoření projektové dokumentace, dodávky a montáže, programového vybavení a oživení, včetně následného servisu. Firma disponuje vlastními týmy projektantů, programátorů, montérů a vlastním servisním oddělením. Zajišťujeme projektování elektrických zařízení, programování PLC regulátorů a vizualizací, montáže elektrických rozváděčů nízkého napětí a montáž v místě realizace včetně seřízení prvků polní instrumentace. MARTIA a.s. panel Mezní 2854/ Ústí nad Labem Tel.: , Tax: martia@martia Nabízíme komplexní řešení a individuální přístup při návrhu, dodávce, programování a zprovoznění řídicích systémů pro výměníkové stanice a kotelny, předávací a směšovací stanice, VZT zařízení, čistírny odpadních vod, řízení výrobních linek, monitoring technologických procesů, komunikace, přenosy dat a jejich zpracování, archivace a vizualizace.

35

36 MDP GEO, s.r.o. stánek č. 34 Masarykova Luhačovice Tel.: Fax: GSM: Jsme česká obchodní a poradenská společnost. Na trhu geoinformací působíme 18 let. Dáváme geoinformacím smysl a tím pomáháme teplárenským společnostem a distributorům tepla se správou a rozvojem distribuční sítě, majetku a technologi ckých celků. Zaměřujeme se na: Zavádění GIS a jeho úprava dle požadavků klienta Převod technických dat do GIS Integrace GIS s ostatními informačními systémy a databázemi uvnitř firmy Tvorba uživatelských aplikací (poruchová služba, správa majetku, vyjadřování k sítím a mnohé další) Výpočet tepelné bilance a zajištění energetického štítku Tvorba geometrických plánů a smluv pro vyřízení vkladu věcného břemene do katastru nemovitostí Trasování (identifikace polohy) tepelných rozvodů (v III. třídě přesnosti) Zajistíme komplexní geoinformační servis, který vám rádi přiblížíme u našeho stánku! METSO, CEE stánek č Kontakt v ČR zprostředkuje: Finpro Europe, CEE Region, Finland Trade Center Prague Embassy of Finland, Commercial Department Ing. Josef Král, Dřevná 2, Praha 2, Czech Republic; Mobile: ; Tel.: ; Fax: METSO představuje automatizaci, výrobu pellet pro soustavy zásobování teplem, zdroje kombinované výroby elektřiny a tepla, řešení s technologiemi výroby biopaliv a bioplynu, zplyňování tříděného odpadu pro energetické využití, částečné nahrazování fosilního paliva (uhlí) v práškových/fluidních kotlích, zkušenosti z projektů v Lahti ( Vaasa a Göteborg Energy, Joensuu (rychlá pyrolýza v anaerobním prostředí při extrakci bio olejů), Domtar Plymounth (separace ligninu při papírenské výrobě), Tampere (záložní zdroj na peletách a LTO). Představí řešení pro podnikové energetiky zejména pro dřevozpracující průmysl. Pro projekty zásobování teplem představí nabídku modulárních zdrojů na biomasu a kombinaci paliv.

37

38 NOVATO spol. s r.o. stánek č. 10 Uralská 770/ Praha 6 Tel.: Fax: obchod@novato.cz Firma NOVATO spol. s r.o. je česká obchodní společnost zaměřená na výrobky pro opravárenství a údržbu. Část výrobků sami vyvíjíme a vyrábíme. Produkty firmy Novato přinášejí našim zákazníkům úsporu nákladů, času a zjednodušení práce. Patříme ke společnostem, které kladou důraz na kvalitní předvedení a odzkoušení produktů přímo na provozech a dílnách. Naši odborníci jsou také při osobních návštěvách schopní diskutovat problémy, které se u našich zákazníků vyskytují a případně navrhnout a odzkoušet konkrétní řešení. Svým zákazníkům poskytujeme komplexní službu a poradenství v oblasti oprav a údržby. Součástí našich služeb je také čištění okruhů různých zařízení (např. výměníků tepla) od vodního kamene a dalších nečistot. Tuto problematiku řešíme komplexně jako službu s využitím našeho vlastního zařízení, případně jsme schopní nabídnout prodej čistícího zařízení NOVATO, včetně nabídky dalších služeb a dodávek odzkoušených chemických produktů. Naše společnost nabízí pracovní oděvy předního evropského koncernu KWINTET, který patří mezi největší producenty špičkového pracovního oblečení v Evropě. Díky tomu Vám můžeme nabídnout oblečení značek: FRISTADS, WORKER, SNIKKI. Ve snaze poskytovat co nejkvalitnější a maximální služby si naši zákazníci mohou vybírat profesionální nářadí z kompletních výrobních programů různých společností např. STANLEY, BESSEY, TONA, PARAT, WERA, aj.

39

40 ORGREZ, a.s. stánek č. 33 Hudcova Brno Tel.: , Fax: Značka ORGREZ reprezentuje profesionalitu, zkušenost, kvalitu a inovace více než půl století. Firma ORGREZ, a.s. působí v řadě oborů energetiky a tepelné techniky, obecně v celém procesu přeměny energií paliv a výroby a distribuce tepla i elektřiny. Firma nabízí a realizuje služby a dodávky v těchto oborech : Měření, diagnostika a optimalizace tepelných oběhů Diagnostika el. zařízení, elektroizolačních systémů traf včetně regenerace transformátorových olejů Automatické vzorkovače paliv a sypkých hmot Technologie pro ochranu ovzduší, autorizovaná měření a monitoring emisí a imisí Životní prostředí a problematika skleníkových plynů, vykazování emisí CO 2 Projekční práce a inženýring, energetické audity a posudky ORTEP, s.r.o. stánek č. 23 Braunerova Praha 8 Tel: , Fax: ortep@ortep.cz Software pro výpočty tepelných sítí (pára, voda) Software pro řízení provozu teplárenských soustav Provozní analýzy zdrojů, rozvodů a předávacích stanic Studie rozvoje, obnovy a restrukturalizace soustav CZT Technická podpora při tvorbě strategií a podnikových plánů Energetické audity zdrojů, tepelných rozvodů a budov Územní energetické koncepce krajů, měst a obcí

41

42 PC HELP, a.s. stánek č. 2 Karlovo nám. 44/ Třebíč Tel.: Fax: obchod@pchelp.cz Společnost PC HELP se orientuje na vývoj a implementaci software pro výrobce, distributory a obchodníky s teplem, elektřinou, plynem, vodou a dalšími médii. Software poskytuje: evidenci a správu odběratelů, smluv, obchodních ujednání, ceníků, dodatků a zpracování dalších organizačních agend, evidenci a správu měřidel, odběrných míst, odečtů měřených hodnot, údržbu technologických objektů apod., řešení platebních a zúčtovacích mechanizmů platebních kalendářů, záloh, faktur, zpracování úhrad, konečné vyúčtování, aj. přípravu nákladových kalkulací podle kalkulačních vzorců a předpisů (ERU). Reference: České teplo a.s., ČEZ Energo, s.r.o., TTS energo s.r.o., TEPVOS, spol. s r.o., ERDING, a.s. POKORNÝ spol. s r.o. stánek č. 17 Trnkova Brno Tel.: Fax.: tesneni.cz Výroba a prodej průmyslových těsnění, spojovacího materiálu, řešení problematických přírubových spojů a výroba dílů dle výkresové dokumentace.

43 montáž, opravy, revize a zkoušky vyhrazených eletrických zařízení

44 POLYTECHNIK, Luft-und Feuerungstechnik GmbH stánek č. 37 Hainfelderstrasse 69, A-2564 Weissenbach Tel. +43/2672/890-0, Fax: +43/2672/890-13, Kotle na biogenní paliva, dřevní odpad ze zpracování dřeva, od 300 kw do 30 MW tepelného výkonu individuálního kotle, řeší různé režimy podle vlhkosti paliva, podle topného média. Vhodné pro lokální a dálkové vytápění, pro výrobu procesního tepla a pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla (parní a ORC proces) s rozsahem od 200 kw do 20 MW elektrického výkonu. Všechna zařízení z produkce POLYTECHNIK mají vysokou kvalitu a zajištěnu servisní síť, která poskytuje rychlé komplexní služby zákazníkům. Radeton s. r. o. stánek č. 19 Mathonova Brno Tel.: Zabýváme se trasováním inženýrských sítí a vyhledáváním úniků vody. ROCKWOOL Technical Insulation stánek č. 28 Cihelní Bohumín Tel Tel branislav.kozik@rockwool.com ROCKWOOL Technical Insulation jako nezávislá organizace, která je součástí skupiny ROCKWOOL, je světovým lídrem na trhu s technickými izolacemi. Produktovou skupinou ProRox, pro zpracovatelský průmysl a produktovou skupinou SeaRox pro loďařský průmysl, naši odborníci nabízejí celou škálu výrobků a systémů pro tepelné a protipožární izolace v daných segmentech. Naši odborníci nabízejí komplexní sortiment technik a systémů pro tepelné a protipožární izolace pro průmyslové použití.

45

46 SECESPOL-CZ, s.r.o. panel Na Hůrce 1041/ Praha 6 Tel.: Fax: info@secespol.cz Společnost SECESPOL vyrábí a prodává původní tzn. originální spirální výměníky tepla typu JAD. Dále vyrábí pájené deskové výměníky tepla ve třech produktových řadách a to L-line, R-line a SafePlate-line. V neposlední řadě také výměníky pro ohřevy bazénů B-line. Pro oblast energetiky a teplárenství SECESPOL vyrábí a dodává trubkové výměníky tzv. klasické konstrukce, např. topné výměníky, kondenzátory. SECESPOL-CZ je držitelem certifikátu ČSN EN ISO 9001:2009 SENSIT s.r.o. stánek č. 1 Školní Rožnov pod Radhoštěm Tel.: Fax : ondryasova@sensit.cz, obchod@sensit.cz V současnosti je společnost SENSIT s.r.o. nejvýznamnější výrobce snímačů teploty do 600 C na českém trhu. Svůj sortiment v posledních letech rozšířila o snímače vlhkosti, snímače proudění a nově o snímače teploty pro měření kryogenních teplot s vysokou přesností. Dodávaný sortiment snímačů tak pokrývá všechny hlavní obory měření a regulace v průmyslových podmínkách. Jejich spolehlivost je již dlouhodobě prověřována v nejrůznějších energetických, chemických, farmaceutických, potravinářských a dalších provozech. Ve spolupráci s českými i zahraničními výrobci měřičů tepla/chladu popř. měřičů kondenzátu se naše společnost stala jedním z hlavních výrobců a dodavatelů párovaných snímačů teploty. Pro aplikace vyžadující záznam rychlých dynamických změn teploty bude představena typová řada TP13 ve všech nabízených variantách provedení. Jako značnou konkurenční výhodu si SENSIT s.r.o. udržuje svou schopnost malosériové, popř. kusové výroby, kdy vysoká flexibilita ve vztahu k speciálním požadavkům zákazníků firmě umožňuje pružně reagovat na jejich potřeby jak ve skladbě zakázkového sortimentu, tak v časovém plnění.

47

48 SES Energoprojekt, s.r.o. stánek č. 39 Gajova 4, Bratislava, Slovenská republika Tel.: Fax: Projekční a inženýrská společnost, založena v roku 1996, zabezpečující: Technicko ekonomické studie plánovaných energetických staveb Všechny úrovně projektové a předprojektové dokumentace energetických staveb Kompletní dokumentaci pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA) Konstrukční dokumentace vybraných části technologických staveb Kompletní inženýrské služby v procesu environmentálního posuzování staveb, povolováni staveb a uvedení staveb do provozu Předmětem činnosti společnosti jsou všechny druhy tepelně - energetických systémů (vyjma primárních okruhů jaderných elektráren) - výměníkové stanice pro soustavy CZT a průmysl,, elektrárny, teplárny, výtopny, zdroje na obnovitelné druhy paliva s kogenerační výrobou elektřiny tepelné rozvody soustav centralizovaného zásobování teplem, spalovny odpadu, čerpací a kompresorové stanice a podobně. SOKRA, s.r.o. stánek č. 16 Na Návsi Čestlice,Praha -východ Tel.: Fax: info@sokra.cz Rozsah nabídky zařízení a služeb pokrývá veškeré požadavky a potřeby našich zákazníků pro realizaci chlazení, vytápění, větrání, vzduchotechniky, rekuperace, odvlhčování, regulace atd. včetně servisního a montážního příslušenství pro instalaci, údržbu a servis klimatizace v základním a silně znečištěném prostředí. V rozsahu naší nabídky naleznete projekci, poradenství, dodávky, instalaci, prodejní a po prodejní servis, včetně internetového obchodu, katalogu a ceníku na e-klimatizace.cz. Nabízené produkty jsou exkluzivně dodávány společností SOKRA do České a Slovenské republiky. Cílem prezentace je seznámení s trendy a technicky nejvyspělejší technologií absorpčních chladicích strojů BROAD, technologií využívající solární energii a s nabídkou tepelných čerpadel. Výstavní novinkou pro letošní rok je absorpční tepelné čerpadlo BROAD pro aplikaci v energetice, teplárenství a obdobných provozech s cílem zvýšení účinnosti výroby tepla a elektrické energie (pro KVET).

49 STROJCONSULT Litvínov s.r.o. stánek č. 38 Žižkova 492, Litvínov Tel./Fax: mobil: S využitím materiálů BELZONA jsme schopni opravit či zrenovovat takové části strojů a zařízení, které jsou v mnoha provozech zbytečně nahrazovány novými díly, jež později bez povrchové úpravy skončí stejným způsobem jako jejich předchůdci. Technická vybavenost a flexibilita našeho týmu nám umožňuje ihned reagovat na vzniklý problém a díky zkušenostím získáných mnohaletým působením v průmyslovém servisu najít efektivní řešení. SYSTHERM s.r.o. stánek č. 3 K Papírně Plzeň Tel.: Fax: info@systherm.com Výroba, dodávka a montáž zdrojů tepla, rozvody systémů ústředního vytápění, liniové rozvody teplovodů a parovodů v klasickém a předizolovaném potrubí. Přední evropský výrobce kompaktních předávacích stanic tepla pod obchodním názvem SYMPATIK - certifikace pro tlakové sestavy modul H. Pro své technologie a realizovaná díla SYSTHERM využívá své vlastní návrhové SW, které jsou v sedmi jazykových mutacích pro obchodní partnery. HESCOpro návrhový program pro systémy předávání tepla a chlazení s databází komponentů a technologií zapojení odladěnou pro daného výrobce a distributora tepla. HESCOnet návrhový program pro optimalizaci rozvodů CZT, návrh dimenze potrubí, výpočet tepelných ztrát, výpočet čerpací práce. HESCOgas návrhový program pro plynové kotelny s výstupem o provozních nákladech.

50 Technodat Elektro, s.r.o. stánek č. 45 Tř. T. Bati 3295, , Zlín Tel: M: Databázová digitalizace elektro a MaR dokumentace prostřednictvím překreslení do CAE systému. Převod grafických a datových formátů. Technická a obchodní podpora pro elektro CAE systémy: ELCAD,RUPLAN, AUCOPLAN a Engineering Base. Tvorba firemních předpisů a metodik. Technoprojekt, a.s. stánek č. 39 Havlíčkovo nábřeží Ostrava Tel.: , Marketing: Obchodní ředitel: Bc. Lumír Kudela info@technoprojekt.cz Projekční a inženýrská společnost poskytující komplexní služby v oblasti investiční výstavby. Poskytované služby: Studie proveditelnosti, průzkumy, dokumentace EIA, dokumentace IPPC Optimalizace energetických rozvodů, sítí a spotřeby Zpracování projektové dokumentace stavby (pro územní rozhodnutí a stavební povolení, pro změnu účelu / užívání stavby) Inženýrská činnost vyřízení potřebných povolení na úřadech Dokumentace pro výběr dodavatele stavby a realizační dokumentace Dokumentace skutečného provedení stavby Autorský dozor, Technický dozor

51 Temati Bohemia s.r.o. stánek č. 34 Brigádnická České Budějovice Tel.: , Fax: info@tematibohemia.cz TEMATI nekovové ochrany izolací TEMKET šitá textilní izolační pouzdra a matrace, pro zařízení s vysokými teplotami. Jednoduše snímatelná a znovupoužitelná. Určena pro izolování armatur, filtrů, turbín a zařízení v procesu vytápění a transportu tepla. TENZA, a.s. stánek č. 6 Svatopetrská Brno Tel.: Fax: tenza@tenza.cz TENZA, a.s. je významná česká společnost zajišťují komplexní činnosti a služby činnosti a služby zejména ve strojírenském a stavebním průmyslu se zaměřením na energetiku. Klíčové místo ve výrobním programu společnosti zaujímají výstavba a rekonstrukce zdrojů pro výrobu tepla a elektrické energie. Neméně důležitým oborem činností je realizace pozemních staveb, inženýrských sítí a vodohospodářských staveb, zahrnujících výstavbu vodovodů, kanalizací a čističek odpadních vod. Hlavní oblasti činností: komplexní zpracování všech stupňů projektové dokumentace včetně studií, koncepcí a auditů výstavba a rekonstrukce zdrojů tepla a elektrické energie (výtopny, teplárny, elektrárny, spalovny, bioplynové stanice) distribuční soustavy (rozvody tepla, výměníkové stanice, TZB) technologie (kotle, nízkoemisní hořáky, zařízení pro čištění spalin, parní motory, sušárny, kompaktní předávací stanice) provozování soustav zásobování teplem vodohospodářské, inženýrské a pozemní stavby dodávky moderních technologií od předních zahraničních výrobců i z vlastní produkce (předizolované potrubní systémy LOGSTOR, armatury BROEN a kompaktní předávací stanice vlastní výroby) financování realizovaných projektů

52 TERMS CZ s.r.o. stánek č. 36 Krokova 17/ České Budějovice Tel.: , Fax: Jsme jedna z nejvýznamnějších společností Českobudějovického regionu zabývající se měřící, regulační a automatizační technikou. Hlavními obory naší činnosti jsou vedle měření, regulace a průmyslové automatizace také technická zařízení budov a obnovitelné zdroje energie. Na veškeré realizované projekty poskytujeme záruční i pozáruční servis s nonstop havarijní linkou. Realizujeme zakázky v ČR i v rámci celé EU, zejména pak: Řídicí systémy výroby, distribuce a spotřeby energií teplárenských soustav Centrální dispečinky, sběr, přenos, vizualizace a archivace dat Dálkové odečty a přenosy dat z měřičů tepla, elektroměrů, plynoměrů ad. Regulační a řídicí systémy pro optimalizaci vnitřního klima budov Solární systémy, kogenerační jednotky, tepelná čerpadla Energetické audity a Průkazy energetické náročnosti budov TTS energo s.r.o. stánek č. 2 Průmyslová Třebíč Tel.: Fax: E- mail: info@tts.cz Kotle na biomasu: výroba, dodávka a montáž průmyslových kotlů na spalování biomasy kotle na spalování dřevní biomasy VESKO-B 1 až 10 MW (různorodá frakce, vlhkost paliva až 60%!) kotle na spalování slámy VESKO-S 2 až 5 MW (hranaté balíky) kogenerace z biomasy systémem ORC, kondenzační výměníky spalin, termoolejové kotle. V provozu již téměř 50 průmyslových kotlů u zákazníků!!! Energetika v Třebíči - systém SZTE provoz a dodávka tepla ze systému SZTE ve městě Třebíči, pro více jak 9800 domácností, objekty občanské vybavenosti a průmyslové odběratele. výroba tepla z více jak 86% pomocí kotlů na spalování biomasy (dřevní hmota, sláma). Využití biomasy s účinností min. 85%! V roce 2012 získala TTS za projekt Zásobování teplem a kombinované výroby elektřiny a tepla z biomasy ocenění PROJEKT DESETILETÍ!

53 Vápenka Čertovy schody a.s. stánek č Tmaň Kontakt: Ing. Roman Hubálek Tel.: roman.hubalek@lhoist.com Společnost Vápenka Čertovy schody a. s. je členem belgické skupiny Lhoist, největšího světového producenta vápna, vápenců a dolomitu. Společnost zajišťuje výrobu a prodej širokého sortimentu vápenných výrobků, kusových a mletých vápenců, včetně technické pomoci a servisu pro zákazníky. Nejvýznamnějším segmentem uplatnění výrobků společnosti Vápenka Čertovy schody a. s. je oblast ekologie, především pak čištění kouřových plynů elektráren, tepláren, spaloven a specifických průmyslových zdrojů. Paleta vyráběných sorbentů plně pokrývá celé spektrum dnes využívaných technologii čištění spalin. Konkrétně se jedná o vápna a vápence pro mokré technologie čištění, vápna pro přípravu vápenného mléka u polosuchých a hydráty u fluidních polosuchých technologií, speciální sorbenty na bázi hydrátu pro uplatnění v suchých technologiích, v neposlední řadě mleté vápence pro fluidní kotle. Další využitím výrobků společnosti v oblasti ekologie je příprava pitné, případně procesní vody, úprava odpadních vod a stabilizace kalů a odpadů (např. popelovin). Hlavní náplň činnosti: Výroba a prodej vápna, vápenného hydrátu, kusového a mletého vápence. Technická pomoc zákazníkům se zaměřením na aplikaci vápenných výrobků pro ekologii. Výroba a prodej sorbentů na bázi vápna a hydrátu (Sorbacal Q, Sorbacal AC a Sorbacal SP) pro odsiřování a čištění kouřových plynů.

54 Viessmann, spol. s r.o. stánek č. 9 Chrášťany Rudná Tel.: Fax: viessmann@viessmann.cz Skupina Viessmann Group patří k předním mezinárodním výrobcům systémů tepelné techniky. Rodinný podnik založený roku 1917 vede správní rada, které předsedá jednající společník Dr. Martin Viessmann. Hromadný obrat činí 1,7 miliardy Euro, firma má asi zaměstnanců. Skupina Viessmann má mezinárodní působnost, patří k ní 23 společností na výrobu popř. stavbu zařízení v 11 zemích, vyvíjí prodejní aktivity v 74 zemích s 32 vlastními společnostmi a po celém světě má 120 prodejních poboček. 56 % obratu připadá na zahraničí. Kompletní nabídka pro všechny energetické nosiče a oblasti použití Ať už pro rodinné nebo dvougenerační domy, pro velké obytné budovy, podnikání a průmysl nebo sítě centrálního vytápění firma Viessmann má pro každé použití vhodné řešení systému, její výrobky jsou vhodné pro všechny energetické nosiče a pokryjí výkony od 1,5 do kw. Ke kompletní nabídce Viessmann patří nástěnné kondenzační kotle od 1,9 do 105 kw a stacionární kotle od 3,8 do kw stejně tak kogenerační jednotky pro provoz na zemní plyn nebo bio zemní plyn od 1,0 do 401 kwel popř. od 6,0 do 549 kwth. Součástí nabídky regenerativních energetických systémů jsou termické solární systémy s plochými a vakuovými trubicovými kolektory na ohřev pitné vody, podporu vytápění a chlazení budov, speciální kotle a topná zařízení od 4 do kw na kusové dřevo, štěpku a dřevěné pelety, tepelná čerpadla od 1,5 do kw k využití tepla ze země, spodní vody nebo okolního vzduchu a také fotovoltaické systémy. Kromě toho má Viessmann kompletní nabídku v oblasti bioplynové technologie a to od vývoje projektu přes engineering až po management surovin a řízení provozu. Firma nabízí zcela nový koncept pro kogenerační jednotky Vitobloc nyní v balíčku i se smlouvou o dodávkách ekologického bio-zemního plynu. Provozovatelé ocení kromě odlehčení životnímu prostředí navíc i velmi výhodný ekonomický aspekt. Komponenty regulační techniky a datové komunikace jsou v programu rovněž jako celá systémová periférie od skladování paliva až po radiátory a podlahové topení. Obsáhlá nabídka služeb Viessmann poskytuje svým obchodním partnerům obsáhlou paletu služeb, které jim usnadňují každodenní práci. Ty sahají od podpory servisními pracovníky, zahrnují nabídku softwaru podle poptávky, mimo jiné pro projektování topných zařízení, podporu prostřednictvím reklamy a prodeje, až po systém informací a objednávek na internetu, který je k dispozici po 24 hodin denně a dá se jednoduše obsluhovat. Akademie Viessmann Struktura trhu zabývajícího se výrobou tepla se mění a směřuje k efektivním technologiím a regenerativním energetickým systémům. To vede k rozšíření technologického spektra a současně se také zvyšuje potřeba kvalifikovaných obchodních partnerů. Tuto výzvu má na zřeteli akademie Viessmann. Ta poskytuje obsáhlý program školení a dalšího vzdělávání pro topenářské firmy, projektanty, architekty, firmy zabývající se výstavbou bytů, kominíky, technické vzdělávací instituce ale i vlastní zaměstnance. Každoročně se těchto akcí akademie Viessmann, které jsou zaměřené na zvyšování kvalifikace, zúčastní okolo odborníků. Projekt trvale udržitelného rozvoje Efektivita Plus Jako rodinná firma ve třetí generaci se Viessmann hlásí nejen ke společenské zodpovědnosti, ale pamatuje také na jistou budoucnost příštích generací. Plynule zlepšuje opatření na ochranu zdrojů a životního prostředí a podstatnou součástí podnikové filozofie je jednání ve smyslu trvale udržitelného rozvoje. Současné aktivity zaměřené na trvalou udržitelnost odráží projekt Efektivita Plus, jehož základem je celkový koncept na ochranu ovzduší, efektivitu zdrojů a udržení pracovních míst. Tento projekt dokazuje, že se dají politické cíle Spolkové vlády pro rok 2020 (snížení energetické potřeby o 20 %, zvýšení podílu obnovitelných energií na 20 % a snížení množství vyloučeného CO2 o 40 % nyní vztaženo na hodnoty z roku 1990), které jsou zaměřené na energii a ovzduší, dosáhnout již dnes pomocí techniky, která je na trhu dostupná. Za projekt Efektivita Plus byla firma Viessmann vyznamenána Německou cenou za trvalou udržitelnost a cenou Energy Efficiency Award.

ENERGETICKÉ STAVBY. TENZA, a.s.

ENERGETICKÉ STAVBY. TENZA, a.s. ENERGETICKÉ STAVBY ENERGETICKÉ STAVBY Tenza, a.s. patří v současné době mezi nejvýznamnější české společnosti zabývající se dodávkami velkých energetických celků v oblasti výstavby a rekonstrukce zdrojů

Více

EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU

EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU Sídlo/kancelář: Březinova 42, Brno Pobočka: Místecká 901, Paskov Česká Republika eveco@evecobrno.cz www.evecobrno.cz INTRODUCTION Společnost EVECO

Více

Představení společnosti

Představení společnosti TOPENÍ VODA PLYN MĚŘENÍ A REGULACE ELEKTROINSTALACE PROJEKTOVÁ ŘÍZENÍ V OBORU TZB Představení společnosti www.esl.cz 04 / 2012 Přinášíme nové systémy pro technická a technologická zařízení budov. Základní

Více

Služby a činnosti společnosti se zaměřují na realizaci vyšších dodávek v oborech:

Služby a činnosti společnosti se zaměřují na realizaci vyšších dodávek v oborech: Společnost ENERGOCHEM a. s. je mladá, dynamicky se rozvíjející společnost, která je součástí skupiny SAFICHEM GROUP. Navazuje na dlouholeté zkušenosti a odbornost společností ve skupině. Služby a činnosti

Více

o společnosti teplo elektřina produkty a služby životní prostředí zákazníci zaměstnanci a bezpečnost

o společnosti teplo elektřina produkty a služby životní prostředí zákazníci zaměstnanci a bezpečnost o společnosti teplo elektřina produkty a služby životní prostředí zákazníci zaměstnanci a bezpečnost o společnosti Teplárny Brno, a.s., jsou městskou společností s více než 80letou tradicí. Jediným akcionářem

Více

PROENERGY KONTEJNEROVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. Modelová řada ProGAS 90-840. ProSun - alternative energy systems s.r.o.

PROENERGY KONTEJNEROVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. Modelová řada ProGAS 90-840. ProSun - alternative energy systems s.r.o. PROENERGY ProSun - alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie využíváme v oblasti dodávky a instalace plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel,

Více

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty. Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.. Green Mikro- kogenerační jednotky na Zemní plyn Bioplyn a LPG a Spirálové větrné turbíny Green s alternativními

Více

PROSUN KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ESS. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ESS. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

21 let. Teplárenské dny. 8. - 9. dubna 2015. Katalog vystavovatelů. www.teplarenske-dny.cz KONGRESOVÉ CENTRUM NOVÉ ADALBERTINUM. 8. - 9.

21 let. Teplárenské dny. 8. - 9. dubna 2015. Katalog vystavovatelů. www.teplarenske-dny.cz KONGRESOVÉ CENTRUM NOVÉ ADALBERTINUM. 8. - 9. 8. - 9. dubna HRADEC KRÁLOVÉ KONGRESOVÉ CENTRUM NOVÉ ADALBERTINUM Energetické & fórum Teplárenské dny již od roku 1994 8. - 9. dubna 2015 KONGRESOVÉ CENTRUM NOVÉ ADALBERTINUM Katalog vystavovatelů 21 let

Více

Profil společnosti Největší výrobce a dodavatel ekologického tepla a elektřiny ve Strakonicích 1954 Ekologický provoz využívající biopalivo až 40%

Profil společnosti Největší výrobce a dodavatel ekologického tepla a elektřiny ve Strakonicích 1954 Ekologický provoz využívající biopalivo až 40% Profil společnosti Největší výrobce a dodavatel ekologického tepla a elektřiny ve Strakonicích Stabilní dodavatel tepla od roku 1954. Ekologický provoz využívající biopalivo ( až 40% ) Máme pět zastupitelných

Více

Servisní středisko. www.esl.cz 06 / 2010

Servisní středisko. www.esl.cz 06 / 2010 Servisní středisko www.esl.cz 06 / 2010 Autorizované zastoupení firmy Alfa Laval PROVÁDÍME SERVIS výrobků Alfa Laval deskové výměníky výměníkových stanic plynových kotelen předávací stanice Alfa Laval

Více

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti Ing. Jiří Krist předseda sdružení MAS Opavsko Bc. Petr Chroust - manažer MAS Opavsko www.masopavsko.cz Energetická koncepce území MAS Opavsko Podklad pro

Více

R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y

R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y HISTORIE Historie společnosti 1993 - založena společnost s ručením omezeným 1999 - TENZA transformována na akciovou společnost 2000 zavedení systému managementu

Více

Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice

Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice 2 Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice Vše má jeden cíl: Efektivní využívaní energie Efektivní

Více

Integrovaná soustava získávání energie využitím domácích obnovitelných a alternativních zdrojů

Integrovaná soustava získávání energie využitím domácích obnovitelných a alternativních zdrojů Integrovaná soustava získávání energie využitím domácích obnovitelných a alternativních zdrojů Prof. Ing. Petr Stehlík, CSc. Vysoké učení technické v Brně Ústav procesního a ekologického inženýrství Ing.

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka č. 00201518039 Montážní partner : E-mail: Tel.: Zadavatel: Jaroslav Škeřík Rabštejnská

Více

Global Brand Local Services

Global Brand Local Services Global Brand Local Services TEDOM Group je skupina firem majetkově spjatá se společností TEDOM, která se zabývá vývojem, výrobou, instalací a provozováním kogeneračních jednotek a dalších vysoce účinných

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 25032037 Zadavatel: VODAPLYNTOPENÍ HOLICE s.r.o. Jiří Kamenický Email: votopholice@seznam.cz

Více

Spolupráce s RWE 2012

Spolupráce s RWE 2012 Spolupráce s RWE 2012 Velká modernizační kampaň RWE a Viessmann. Nabídka platná od 20. srpna do 31. prosince 2012. Úvod 2/3 Viessmann ve spolupráci s RWE připravil na období od 20. srpna do 31. prosince

Více

Představení BASE-ING. GmbH Člen skupiny BASE

Představení BASE-ING. GmbH Člen skupiny BASE Představení BASE-ING. GmbH Člen skupiny BASE Mnichov, Září 2009 Krátké představení skupiny BASE Začátek: Výchozí bod: Založení BASE CONSULT GmbH 1996 v Mnichově Vlastníkem řízená, samostatně financovaná

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 05052046 Investor: Roman a Iveta Králíkovi RD Běštín par.22/7 Email: Tel.: Zadavatel:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 00210406101 Montážní partner: Investor: Jaromír Šnajdr 252 63 Roztoky Tel: 603422858

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2904201411 Investor: paní Klára Černá RD Veltrusy email: klara.cerna@rebo-n.cz

Více

VÝROBCE VZDUCHOTECHNICKÝCH, CHLADICÍCH A ELEKTRONICKÝCH ZAŘÍZENÍ

VÝROBCE VZDUCHOTECHNICKÝCH, CHLADICÍCH A ELEKTRONICKÝCH ZAŘÍZENÍ VÝROBCE VZDUCHOTECHNICKÝCH, CHLADICÍCH A ELEKTRONICKÝCH ZAŘÍZENÍ PŘESNÁ KLIMATIZACE KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY INŽENÝRING VZDUCHOTECHNIKY A KLIMATIZACE PROJEKČNÍ SLUŽBY AUTORSKÝ DOZOR STAVEB ŘÍDICÍ SYSTÉMY

Více

Akční sestavy Vitosol 100-F

Akční sestavy Vitosol 100-F Akční sestavy Vitosol 100-F Platný od 1. února do 30. června 2011 Akční sestavy Vitosol 100-F 2/3 Nečekejte na zelenou, ušetřete již dnes! Moderní a úsporné vytápění to je více než jen úsporný kotel.

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 4042044 Investor: pan Zdeněk Weber RD Malá Hraštice email: WeberZ@pvs..cz GSM:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 010420143 Investor: fa: Marek Poljak RD Bratřínov Email: M.Poljak@seznam.cz Tel.:

Více

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D.

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. Kotle Úvod do problematiky Základní způsoby získávání energie Spalováním

Více

Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F

Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F Platný od 1. června do 31. prosince 2012. Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F 2/3 Nové zvýhodněné solární sestavy pro rok 2012 Moderní a úsporné vytápění to je více než jen

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2904201418 Montážní partner: Investor: Petr Nedvěd K Nové škole 1293 Praha 5,

Více

ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov. 125ESB Energetické systémy budov. prof. Ing. Karel Kabele, CSc. ESB1 - Harmonogram

ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov. 125ESB Energetické systémy budov. prof. Ing. Karel Kabele, CSc. ESB1 - Harmonogram ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov 125ESB Energetické systémy budov prof. Ing. Karel Kabele, CSc. prof.karel Kabele 1 ESB1 - Harmonogram 1 Vytápění budov. Navrhování teplovodních

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2310201319 Investor: pan Peter Kovalčík RD Ruda 15, Velké Meziříčí email: peter.kovalcik@seznam.cz

Více

Elektroměry Elektroměry pro rozvodné a přenosové sítě. Landis+Gyr E880 ZMQ802. Jak měřit energii, když napětí a proud již nejsou analogovými hodnotami

Elektroměry Elektroměry pro rozvodné a přenosové sítě. Landis+Gyr E880 ZMQ802. Jak měřit energii, když napětí a proud již nejsou analogovými hodnotami Elektroměry Elektroměry pro rozvodné a přenosové sítě Landis+Gyr E880 ZMQ802 Jak měřit energii, když napětí a proud již nejsou analogovými hodnotami V souladu s tradicí poskytování špičkových inovací v

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136247893 Investor : Hrstka Rd Podsedice Tel: Email: Montážní firma: Tomáš Mach

Více

AHK-obchodní cesta do České republiky Využití bioplynu k výrobě tepla a elektřiny 21.-25. října 2013. Kogenerační jednotky a zařízení na úpravu plynu

AHK-obchodní cesta do České republiky Využití bioplynu k výrobě tepla a elektřiny 21.-25. října 2013. Kogenerační jednotky a zařízení na úpravu plynu AHK-obchodní cesta do České republiky Využití bioplynu k výrobě tepla a elektřiny 21.-25. října 2013 Kogenerační jednotky a zařízení na úpravu plynu Dreyer & Bosse Kraftwerke GmbH, Streßelfeld 1, 29475

Více

Vícepalivový tepelný zdroj

Vícepalivový tepelný zdroj Vícepalivový tepelný zdroj s kombinovanou výrobou elektrické energie a tepla z biomasy systémem ORC v Třebíči Historie projektu vícepalivového tepelného zdroje s kombinovanou výrobou el. energie a tepla

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2015090201 Montážní partner: Investor: David Kamenický Rajhrad email: Tel.:

Více

Projekty a reference

Projekty a reference Projekty a reference Energetické centrum Globus Ostrava - jedinečná realizace ostrovního provozu v Evropě V rámci smluvního vztahu s developerskou společností Praha West Investment, k.s., dceřinou společností

Více

Electricity Meters Residential. Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby

Electricity Meters Residential. Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby Electricity Meters Residential Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby Rozšiřitelnost pro budoucí funkce Rozšiřitelnost pro budoucí komunikační

Více

TRONIC CONTROL. Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic.

TRONIC CONTROL. Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic. TRONIC CONTROL Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic.cz Firemní program Výrobní oblast vývoj a výroba řídicích systémů

Více

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě.

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Úvod EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Poskytujeme komplexní služby pro architekty, investory,

Více

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0014000264 Montážní partner: E-mail: Tel.: Investor: Jiří Seifert Ranná E-mail: seifert24@seznam.cz tel.: 603263820 Vytvořil:

Více

Rok / Modulové Biofermentory. Postavte si malou BPS.

Rok / Modulové Biofermentory. Postavte si malou BPS. Rok / 2016. Modulové Biofermentory Moduly pro stavbu a realizaci malé BPS Moduly pro zpracování BRKO kompostárny Využití pro intenzivní chov ryb. Využití modulového systému BPS V intenzivním chovu ryb.

Více

Pobo Sídlo spole nosti

Pobo Sídlo spole nosti ENVIRMINE spol. s.r.o. Moderní technologie pro energetiku Pobočka Sídlo společnosti PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI Založena v roce 1992 - dodávky technologií na zpracování popelovin V roce 1998 založena pobočka

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2014852124 Montážní partner: Investor: Radek Kousko RD Pohoří, Dobruška email:

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

JUDr. Kateřina Eichlerová, Ph. D.

JUDr. Kateřina Eichlerová, Ph. D. JUDr. Kateřina Eichlerová, Ph. D. Tepelná energie teplo chlad Dálková dodávka tepelné energie uzavřený systém uzavřený trh Dodávku tepelné energie zajišťuje provozovatel přímo připojeného zařízení (zdroj/rozvodné

Více

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010.

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010. XVII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM

DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM 184 Zdroj tepla Distribuční soustava Předávací stanice Otopná soustava Dálkové vytápění Zdroj tepla

Více

PODPOROVANÁ OPATŘENÍ. Systémy měření a regulace Výroba energie pro vlastní spotřebu

PODPOROVANÁ OPATŘENÍ. Systémy měření a regulace Výroba energie pro vlastní spotřebu POPIS OBVYKLÝCH ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ PODPOROVANÁ OPATŘENÍ Rozvody elektřiny, plynu a tepla v budovách Systémy měření a regulace Výroba energie pro vlastní spotřebu Osvětlení budov a průmyslových areálů Snižování

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136248654 Investor : Montážní firma: ENVIRA Group s.r.o. Petr Gajdoš E-mail :

Více

Energetické služby se zárukou

Energetické služby se zárukou Energetické služby se zárukou BANKA BUSINESS CENTRUM Poskytovatel komplexních energetických služeb a spolehlivý dodavatel elektřiny Skupina Enel 40 98 1,9 61 73 42 zemí GW milionu milionu tisíc % na ctyrech

Více

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014. Funkce, výhody a nevýhody CZT. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o.

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014. Funkce, výhody a nevýhody CZT. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014 Funkce, výhody a nevýhody CZT Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. Zdroje tepla Historie rozvoje teplárenství v ČR a jeho současná pozice na energetickém trhu OBDOBÍ

Více

Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků

Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků [ Vzduch ] [ Voda ] Family Komplety [ Země] [ Buderus ] Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků Family Komplet GB162 Family Komplet GB172 Logamax plus GB172 T Family Komplet GB072 Family Komplet U052/U054

Více

Energetické využití odpadů. Ing. Michal Jirman

Energetické využití odpadů. Ing. Michal Jirman Energetické využití odpadů Ing. Michal Jirman KOGENERAČNÍ BLOKY A SPALOVÁNÍ ODPADŮ Propojení problematiky odpadů, ekologie a energetiky Pozitivní dopady na zlepšení životního prostředí Efektivní výroba

Více

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov 1. Klimatické poměry a prvky (přehled prvků a jejich význam z hlediska návrhu a provozu otopných systémů) a. Tepelná

Více

Akční plán energetiky Zlínského kraje

Akční plán energetiky Zlínského kraje Akční plán energetiky Zlínského kraje Ing. Miroslava Knotková Zlínský kraj 19/12/2013 Vyhodnocení akčního plánu 2010-2014 Priorita 1 : Podpora efektivního využití energie v majetku ZK 1. Podpora přísnějších

Více

Aliance Czech Energy Team se představuje

Aliance Czech Energy Team se představuje Aliance Czech Energy Team se představuje Aliance CET byla založena v roce 2007 podnikatelskými subjekty působícími v tržním segmentu dodavatelů zařízení do energetiky. Specializujeme se zejména, avšak

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact Protože myslí dopředu. ecocompact revoluce ve vytápění

Více

Modernizace systémů potravinářského chlazení

Modernizace systémů potravinářského chlazení Modernizace systémů potravinářského chlazení Základníúdaje o společnosti(1) je jednou z významných českých firem zabývající se: Automatizací procesů a technologií Průmyslovou informatikou Kvalifikační

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 02032 Investor: Gubytska Nataliya, Hubytskyy Petro RD Nová Ves pod Pleší, parc.č.

Více

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru Pražská energetika a EnBW Komplexní energetická řešení šitá na míru Kdo jsme? Akcionářská struktura společnosti PRE Pražská energetika Holding, a.s. - 57,87 % Fyzické a právnické osoby - 0,87 % Spolupráce

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu a ceník 2009 / 3 www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla C země / voda C je nejprodávanějším kompaktním tepelným čerpadlem

Více

KONTEJNEROVÉ MIKRO-KOGENERAČNÍ JEDNOTKY

KONTEJNEROVÉ MIKRO-KOGENERAČNÍ JEDNOTKY KONTEJNEROVÉ MIKRO-KOGENERAČNÍ JEDNOTKY Energie pro budoucnost Brno 8/10/2013 1/14 Michal Schrimpel, Roman Mašika Skupina ČKD GROUP je společenství inženýrských a výrobních firem podnikajících v segmentech:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 02032052 Investor: pan Jakub Fiala RD Plzeň, Křimická 32 email: jakub_fiala@

Více

XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ. Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o.

XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ. Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. Teplárenství v ČR Zdroje SZT Téměř 2000 centrálních zdrojů tepla 650 licencí na výrobu

Více

Plynové kotle. www.viadrus.cz

Plynové kotle. www.viadrus.cz Plynové kotle www.viadrus.cz Plynové kotle G36 stacionární samotížný plynový kotel G42 (ECO) stacionární plynový nízkoteplotní kotel vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost litinového tělesa vysoká

Více

Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků - Family Komplety: Teplo je náš živel. Family Komplety

Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků - Family Komplety: Teplo je náš živel. Family Komplety [ Vzduch ] [ Voda ] Family Komplety [ Země] [ Buderus ] Zvýhodněné sestavy kotlů a zásobníků - Family Komplety: Family Komplet GB162 Family Komplet GB172 Family Komplet GB022 Family Komplet U052/U054 Teplo

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0910201319 Investor: sl. Trnková RD Dyšiná email: GSM: Vyhotovil: Daniel Pytlík

Více

PROSUN BIOPLYNOVÉ STANICE BIOFERM. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN BIOPLYNOVÉ STANICE BIOFERM. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Stacionární kondenzační kotel s vestavěným solárním zásobníkem VSC ecocompact VSC S aurocompact ecocompact - revoluce ve vytápění Pohled na vnitřní

Více

DODAVATELSKÝ PROGRAM

DODAVATELSKÝ PROGRAM DODAVATELSKÝ PROGRAM HLAVNÍ ČINNOSTI DODÁVKY KOTELEN NA KLÍČ Projekty, dodávka, montáž, zkoušky a uvádění do provozu Teplárny Energetická centra pro rafinerie, cukrovary, papírny, potravinářský průmysl,chemický

Více

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Setkání EKIS a odborný seminář Litomyšl, 17. září 2018 Komora obnovitelných zdrojů energie (o nás) Největší

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 050820144 Investor: pan Zdeněk Klejna RD Tachlovice, Na Vrškách 17 email: z.klejna@seznam.cz

Více

JAK FUNGUJE SLUNEČNÍ ZAŘÍZENÍ PRO OHŘEV UŽITKOVÉ VODY A PRO PŘITÁPĚNÍ?

JAK FUNGUJE SLUNEČNÍ ZAŘÍZENÍ PRO OHŘEV UŽITKOVÉ VODY A PRO PŘITÁPĚNÍ? Sluneční zařízení Energie slunce patří mezi obnovitelné zdroje energie (OZE) a můžeme ji využívat různými způsoby a pro rozdílné účely. Jedním ze způsobů využití energie slunce je výroba tepla na ohřev

Více

PROSUN PLYNOVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN PLYNOVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Teplo komfort. 1 Komu je Teplo komfort určeno 2 Charakteristika produktu 3 Varianty produktu 4 Výhody produktu 5 Další služby

Teplo komfort. 1 Komu je Teplo komfort určeno 2 Charakteristika produktu 3 Varianty produktu 4 Výhody produktu 5 Další služby Teplo komfort 1 Komu je Teplo komfort určeno 2 Charakteristika produktu 3 Varianty produktu 4 Výhody produktu 5 Další služby Teplo komfort Teplo komfort značí produkt, který spojuje bezpečnou a spolehlivou

Více

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Z jakých podprogramů lze podpořit pořízení kogenerační

Více

Kotle na biopaliva. KSM-Multistoker XXL 350 1000 kw. dřevní štěpka, pelety, brikety

Kotle na biopaliva. KSM-Multistoker XXL 350 1000 kw. dřevní štěpka, pelety, brikety Kotle na biopaliva dřevní štěpka, pelety, brikety KSM-Multistoker XXL 350 1000 kw Plně automatické kotle na štěpku, dřevěné a slaměné pelety a brikety s výkonem 350 1000 kw Kotle značky KSM-Stoker vyrábí

Více

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005 www.cerpadla-ivt.cz Švédská tepelná čerpadla pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci 5 5 let garance 5 let záruka na tepelné čerpadlo, včetně nákladů na záruční opravu. Tato záruka

Více

VITOLIGNO. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw

VITOLIGNO. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw VITOLIGNO Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw 2 Vitoligno: Využívání obnovitelných zdrojů energií pro vytápění Odpovědný ekologický přístup s sebou přináší narůstající poptávku po

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VCC ecocompact VSC ecocompact VSC D aurocompact VKK ecocraft exclusiv ecocompact elegantní design Stacionární

Více

Moduly pro stavbu a realizaci malé BPS. Postavte si malou BPS. Nevozte peníze na skládku

Moduly pro stavbu a realizaci malé BPS. Postavte si malou BPS. Nevozte peníze na skládku 2016 Moduly pro stavbu a realizaci malé BPS. Postavte si malou BPS. Nevozte peníze na skládku Více stupňový systém zpracování BRKO a BRO včetně živnostenských vybraných odpadů a hygienizace Svoz BRKO a

Více

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY 2. VLNA INVESTIČNÍHO ROZVOJE MĚST A OBCÍ Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY PŘINÁŠÍ DO ČR V PODOBĚ ALTERNATIVNÍHO SCHÉMATU 80 MLD. KČ EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Vaillant roční prohlídka

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Vaillant roční prohlídka Vaillant roční prohlídka Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Celková kontrola výrobku dle doporučení výrobce Originální náhradní díly Vaillant Prováděno vyškolenými servisními

Více

Město Příbram rekonstrukce kulturního domu

Město Příbram rekonstrukce kulturního domu VYBRANÉ REFERENCE Město Slaný Kompletní rekonstrukce šesti městských kotelen, dodávka předávacích stanic, hlavních technologických prvků pro ostatní tepelné zdroje, realizace teplovodních předizolovaného

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Ondřej Pašek Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Dohoda o partnerství Schválena Vládou ČR 9. 4. 2014, odeslána k formálním vyjednáváním s Evropskou

Více

Naše služby, které Vám rádi zajistíme a přizpůsobíme dle vašich požadavků: Zajištění financování projektů zefektivnění Vaší energetiky.

Naše služby, které Vám rádi zajistíme a přizpůsobíme dle vašich požadavků: Zajištění financování projektů zefektivnění Vaší energetiky. ... Karla Energize to jsou flexibilní řešení projekcí, dodávek, provozu a údržby kogeneračních jednotek a trigeneračních jednotek ve výkonovém rozsahu od 40 kwe do 4300 kwe. Díky spolupráci se světovými

Více

Aktuality z oblasti využívání pevné biomasy. Ing. Richard Horký, TTS Group

Aktuality z oblasti využívání pevné biomasy. Ing. Richard Horký, TTS Group Aktuality z oblasti využívání pevné biomasy Ing. Richard Horký, TTS Group Vícepalivové zdroje - Třebíč Teplárna SEVER Teplárna ZÁPAD Teplárna JIH Teplárna Sever Vícepalivový tepelný zdroj Kotel Vesko-B

Více

Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy

Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy Energetické zhodnocení komunálního odpadu, plastů, kalů ČOV, kyselých kalů, gudrónov, gumy a biomasy obsah Prezentace cíl společnosti Odpadní komodity a jejich složení Nakládání s komunálním odpadem Thermo-katalitická

Více

ZARUČENÉ ÚSPORY ENERGIE

ZARUČENÉ ÚSPORY ENERGIE ZARUČENÉ ÚSPORY ENERGIE Česká společnost m2 INVEST je zaměřená na kompletní realizace projektů pro zaručenou úsporu energie nyní s cílem vyvíjet, organizovat a následně realizovat projekty v oblasti tepelného

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 05042034 Zadavatel: fa: Král a syn s.r.o. Kréta 342, Terezín Email: kralasynsro@

Více

TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB

TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB PROJEKT DPS Doplnění ohřevu teplé vody v kotelně v objektu Kulturního domu ve Vítkově. Vítkov, Dělnická ul. č.p. 746, parc.č. 1787, 1788/3, kat.úz. Vítkov D.1.4 TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB D.1.4.b ZDRAVOTNĚ

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte

Více

Vyhodnocení programu Efekt 2007

Vyhodnocení programu Efekt 2007 Vyhodnocení programu Efekt 2007 Program EFEKT (dále jen Program) je součástí Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie vyhlašovaného každoročně vládou ČR. Program

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny a jednak rozdílnými nároky při sprchování a

Více