VÝROČNÍ ZPRÁVA KOLA PRO AFRIKU. obecně prospěšné společnosti. za rok 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA KOLA PRO AFRIKU. obecně prospěšné společnosti. za rok 2013"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA obecně prospěšné společnosti KOLA PRO AFRIKU za rok 2013

2 Obsah: Historie organizace Lidé organizace Správní rada Dozorčí rada Zaměstnanci organizace Dobrovolníci Cíle projektu v ČR Cíle projektu v Gambii Cesta kola Činnost v roce 2013 Mimořádné akce

3 Historie organizace Společnost Kola pro Afriku, o.p.s. byla založena v únoru 2012 v Ostravě. Inspirací se staly charitativní organizace Jole Rider a hnutí Bicycles for Humanity, stejně tak také osobní zkušenosti zakladatelů českého projektu. Jejím posláním je prostřednictvím iniciativy české společnosti umožnit dětem v Africe cestu ke vzdělání. Tuto cestu dětem umožní kola, která darují lidé v ČR. Kola přivezená do Afriky podpoří celkovou gramotnost a větší možnost pracovního uplatnění, zvýšení občanského statutu lidí v Africe. Společnost funguje na principech dobrovolnictví, spolupráce a vlastní iniciativy lidí v ČR. Výběr kol a jejich cesta do africké Gambie je příležitostí pro naplnění cílů, které se získanými zkušenostmi považujeme za stěžejní cíle celého projektu.

4 Cíle projektu v ČR podpora iniciativy místních komunit prostřednictvím vytváření sběrných míst po celé České republice, ve kterých se kola shromažďují; podpora dobrovolnictví v globálním měřítku - od aktu darování starého kola přes iniciátory sběrů, oprav, benefičních akcí apod.; podpora zaměstnávání lidí, kteří jsou obtížně uplatnitelní na volném trhu práce - spolupráce s lidmi po výkonu trestu; osvětová činnost a podpora smysluplných volnočasových aktivit prostřednictvím přednášek a akcí pořádaných nejen pro žáky a studenty škol, ale i pro veřejnost; šíření myšlenky nezištné pomoci druhým; využití kol, která nesplňují parametry kol možných pohybu v africkém terénu pro benefiční aktivity podpora kulturních a sportovních akcí, jež doplní sportovní a umělecký zážitek o nový rozměr - rozměr pomoci druhým.

5 Cíle projektu v Gambii umožnit dětem v Africe cestu ke vzdělání na kole do školy, kola pro děti podpora vzdělávání v Africe, motivací k úspěšnosti žáka, studenta ve škole tréninkový program pro africké servisní techniky kol, učitele a studenty, tzn. zajištění dlouhodobé udržitelnosti celého projektu

6 Cesta kola Dárce daruje své kolo ve sběrném místě, odtud díky přepravním společnostem putují kola do centrálního skladu v Ostravě. Darovaná kola procházejí Věznicí Heřmanice, kde je odsouzení seřizují. Pravidelně vdechnou život padesátce kol týdně. S přípravou kol pomáhají také lidé ve sdružení Nová šance v Ostravě - to jsou lidé bez domova, po výkonu trestu nebo nacházející se v jiné náročné životní etapě. Samotným to pomáhá vrátit se zpět na správnou cestu, někteří poprvé zažívají, že si jich někdo váží, že někdo ocení jejich práci. Dvakrát do roka proběhne v Ostravě slavnostní nakládka. Po měsíční cestě v lodních kontejnerech se dostanou kola do přístavu v Banjulu. Zde si zástupci společnosti KpA spolu s místní spolupracují

7 organizací Czech Bikes for Gambian Schools zásilku vyzvednou a převezou do zázemí společnosti v městečku Gunjur. Následuje rozdělení kol zástupcům škol a výukový program pro školní mechaniky, kteří budou zajišťovat servis kol v místě jejich určení. Na těchto lidech stojí udržitelnost projektu v Gambii. V budoucnu by tito školní mechanici měli předávat své znalosti také dětem školy, aby se o kolo dokázaly samy postarat. Darovaná kola jsou však majetkem školy, ta je dětem zapůjčuje. Kola jsou pro ně ohromnou hodnotou, jejich předávka je tak vždy velkou slavností.

8 Lidé organizace Správní rada: Richard Gazda, předseda správní rady, spoluzakladatel společnosti Kola pro Afriku, o.p.s., člen Executive Committee Czech Bikes for Gambian Schools. Nositel myšlenky pomoci a podpory tam kde je zapotřebí. Svobodný člověk. Několik let docházel jako dobrovolník do školy pro děti s postižením a také jako dobrovolník do domu s pečovatelskou službou. Je zakladatelem a koordinátorem projektu Žebříkových obchodů v Ostravě. Volný čas = dobrovolnictví a sport. Setkání s ním je velmi inspirativní a motivující. Ing. Martin Posolda, člen správní rady Mgr. Miloš Krist, Ph.D., člen správní rady Dozorčí rada: Mgr. Olga Posoldová, členka dozorčí rady Miroslav Fiala, člen dozorčí rady Mgr. Martin Loučka, člen dozorčí rady

9 Zaměstnanci organizace: Roman Posolda, ředitel a spoluzakladatel společnosti Kola pro Afriku, o.p.s. Člen Executive Committee Czech Bikes for Gambian Schools Cestovatel, dobrodruh, sportovec, otec tří dětí. Člověk, který se neskutečně rád setkává s lidmi. Objel svět na kole a několik let pobýval v Anglii, kde pracoval v komunitě s lidmi s postižením. Jako dobrovolník také pracoval pro anglickou organizaci Jole Rider, která vozí kola do Gambie z Anglie:-). Petr Plachký, vedoucí centrálního skladu Dagmar Stodůlková, administrace projektu, weby, komunikace se sběrnými místy Zaměstnanci centrálního skladu v Ostravě-Koblově: Během roku 2013 se v centrálním skladu vystřídalo 6 zaměstnanců. Ti zde pracovali díky podpoře úřadu práce jako pracovníci VPP.

10 Dobrovolníci: Ondřej Heřman, vedoucí africké sekce - koordinátor projektu v Gambii, člen Executive Committee Czech Bikes for Gambian Schools. Manažer benefiční půjčovny kol na Colours of Ostrava Michaela Böhmová, neúnavná organizátorka benefičních aktivit pro Kola pro Afriku - nejslavnější Sněhulačka v ČR, cyklistka tělem i duší. To vše dělá ve svém volném čase, když zrovna neučí na hrabůveckém gymnáziu. Mirek Fiala, člověk s velkou a otevřenou duší, poskytuje neocenitelnou technickou podporu.

11 Činnost v roce 2013 Během roku 2013 se podařilo sesbírat téměř kol z celé ČR. V průběhu celého roku byla kola opravována v centrálním skladu v Ostravě Koblově klienty organizace Nová šance a ve věznici v Heřmanicích muži ve výkonu trestu.

12 V únoru se uskutečnila první nakládka kol, v březnu pak proběhla předávka 351 kol mezi čtyři gambijské školy. V březnu byla v Gambii založena sesterská organizace Czech Bikes for Gambian Schools, která zastřešuje činnost Kol pro Afriku v Gambii. V prosinci proběhla další nakládka 6.prosince bylo v centrálním skladu v Ostravě-Koblově naloženo kol, které byly dopraveny do gambijského Gunjuru.

13 Mimořádné akce Mimo běžné aktivity spojené se sběrem a opravou kol se uskutečnila i řada mimořádných akcí: ledna Kola pro Afriku v Cooltouru prodejní výstava designových kol se závěrečnou dražbou Začátek roku jsme zahájili spoluprací s multižánrovým kulturním centrem Cooltour v Ostravě. Dohromady se spojilo hned několik věcí práce s mladými výtvarníky, kulturní večer a benefiční dražba. Umělecký zpracovaná kola byla několik dnů vystavena v galerii Cooltour a při benefičním večeru jich byla většina vydražena za celkovou částku asi Kč. Více zde:

14 29.ledna Sněhuláci pro Afriku - benefiční stavba a prodej sněhuláků ve spolupráci s ostravskými školami Cílem akce, do níž se zapojilo na 1500 dětí, pedagogů a rodičů z 11 škol a dvou školek, bylo postavit v jeden den co nejvíce sněhuláků. Přínos pro organizaci Kola pro Afriku spočíval v tom, že se za každého sněhuláka vybíralo startovné ve výši 50 Kč. Postavilo se cca 700 sněhuláků. Vybralo se přibližně Kč.

15 12.února Založení sesterské organizace Czech Bikes for Gambian Schools Byla založena partnerská organizace, jejímiž členy jsou místní občané i významné gambijské osobnosti. Více zde: 14.února Nakládka kol v Ostravě-Koblově Historicky první nakládka kol do lodního kontejneru hodně kol vyžadovalo hodně dobrovolníků a teplé oblečení. Odměnou všem byl dobrý pocit a výborné občerstvení, připravené (jak jinak) dobrovolnicemi. Více zde: 12.března - 3.dubna Předávka kol v Gambii Tato první mise byla vyvrcholením roční práce nejen úzkého týmu společnosti Kola pro Afriku, ale všech dobrovolníků a dárců, kteří projektu věří a podporovali jej. Díky mnoha lidem, kteří tuto podporu vyjádřili, se projekt dostal k úžasnému momentu a tím je obdarování dětí v africké zemi Gambii. Více zde:

16 25.dubna Otevření charitativního obchodu MOMENT Jednou z aktivit, která podporuje naši činnost, je i kamenný obchod v Ostravě "na Baníku". Přijďte si vybrat něco na sebe nebo pro své blízké a milé - z vašeho příspěvku hradíme přepravu darovaných kol po ČR, přípravu kol v centrálním skladu v Ostravě - Koblově a přepravu kol školákům do Gambie. Více zde:

17 25.května Běh pro Gambii Ostrava benefiční aktivita Myšlenka akce je velmi jednoduchá. Každý mladý běžec měl za úkol najít si na svůj běh sponzory. Ti se upsali libovolnou částkou, kterou zaplatí za každé uběhnuté kolečko. Pak už to bylo jen na samotném účastníkovi, kolik koleček uběhne a jakou celkovou částkou tedy k převozu kol přispěje. Vyběhalo se přibližně Kč, uběhlo se přes 600 kol, nejmladší účastník měl 2,5 roku. Více zde:

18 července Colours of Ostrava benefiční půjčovna kol Pro návštěvníky hudebního festivalu Colours of Ostrava byla v centrálním skladu z darovaných kol opravena a nachystána více jak stovka kol k půjčování. Uživatelé byli velmi nadšeni nabídkou půjčování kol a ocenili tuto službu dobrovolnými příspěvky ve výši přibližně Kč. Čtyřdenní maraton se mohl uskutečnit pouze díky neocenitelné pomoci asi 20 dobrovolníků. Více zde: 6.prosince podzimní nakládka kol v Ostravě-Koblově Bylo nás něco k 70, naložilo se 1144 kol do 3 kontejnerů společnosti Maersk Česká republika s.r.o., upeklo se 13 buchet, nabalilo 80 mikulášských balíčků, vypilo se mnoho litrů čaje i kávy a snědlo se okolo 60 litrů výborného guláše, byla zima, ale krásně svítilo sluníčko... Více zde: 18.prosince Řetěz pro Afriku benefiční akce Stejně, jako se začátek roku zahajoval stavbou benefičních sněhuláků, poslední předvánoční dny ožily v ostravských školách a školkách slepováním dlouhatánského afrického vánočního řetězu. Asi šedesátka žáků a studentů z 11 ostravských mateřských, základních i středních škol se svými kantory, paní náměstkyně hejtmana MS kraje Mgr. Věra Palková, reportéři České televize, TV Polar, Českého

19 rozhlasu, spoluzakladatel společnosti Kola pro Afriku Richard Gazda a jiní. Ti všichni zavítali v tento den na Gymnázium, Ostrava-Hrabůvka, aby společně slavnostně zakončili akci Vánoční řetěz pro Afriku. Výsledný řetěz dosáhl úctyhodné délky 200 metrů a vybralo se přes Kč na převoz kol do gambijských škol. Více zde:

20 DĚKUJEME VŠEM, FIRMÁM I JEDNOTLIVCŮM, KTEŘÍ NÁS V NAŠÍ ČINNOSTI PODPOROVALI A POMÁHALI NÁM.

VÝROČNÍ ZPRÁVA KOLA PRO AFRIKU. obecně prospěšné společnosti. za rok 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA KOLA PRO AFRIKU. obecně prospěšné společnosti. za rok 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA obecně prospěšné společnosti KOLA PRO AFRIKU za rok 2014 Obsah: Historie organizace Lidé organizace Správní rada Dozorčí rada Zaměstnanci organizace Dobrovolníci Cíle projektu v ČR Cíle

Více

KOLA PRO AFRIKU, o.p.s.

KOLA PRO AFRIKU, o.p.s. KOLA PRO AFRIKU, o.p.s. Naše motto Jsou na světě místa, ke kterým se můžete přiblížit pouze pěšky nebo na kole. V Africe jsou pro děti takto obtížně dostupné i školy. Bez kola se některé děti do školy

Více

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc.

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. Výroční zpráva 2014 Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. ABC o.p.s. Telefon 720 183 128 Karola Šmidkeho 1823/9 708 00 Ostrava - Poruba www.autistickedite.cz info@abc-ops.cz

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013

Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013 Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013 Obsah Úvodní slovo Občanské sdružení ABC Poslání společnosti Základní údaje Personální složení občanského sdružení ABC Změna právní formy Základní údaje

Více

Posláním společnosti je zakládání a provoz charitativních obchodů pod názvem MOMENT, které svou činností podporují další neziskové organizace.

Posláním společnosti je zakládání a provoz charitativních obchodů pod názvem MOMENT, které svou činností podporují další neziskové organizace. Společnost MOMENT ČR, o.p.s. vznikla v roce 2012 inspirací západoevropským systémem komunitního financování veřejně prospěšných projektů, tzv. Charity Shops. Jednoduchý a účinný model propojuje podporu

Více

Zpráva o společenské odpovědnosti. Sberbank CZ, a.s.

Zpráva o společenské odpovědnosti. Sberbank CZ, a.s. Zpráva o společenské odpovědnosti 2012 Sberbank CZ, a.s. Rostoucí význam společensky odpovědného jednání si uvědomuje i naše banka, a proto v roce 2012 představila dlouhodobou strategii společenské odpovědnosti

Více

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Uplynulý rok 2014 byl pro nás náročnou zkouškou vše kompletně zvládnout, starosti o chráněnou dílnu, odborné sociální poradenství, tlumočnické služby a též i o pokračující projekty

Více

Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE. Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí. reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31.

Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE. Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí. reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31. Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31.0027 Jméno a příjmení účastníka: Adéla Chlumecká Jméno a příjmení

Více

Výroční zpráva Šance podaná ruka, z.ú.

Výroční zpráva Šance podaná ruka, z.ú. Výroční zpráva 2017 Šance podaná ruka, z.ú. OBSAH Obsah... 2 Založení zapsaného ústavu... 3 Zakladatelé... 3 Účel ústavu a předmět jeho činnosti... 3 Převzetí aktivit... 4 Závěr... 5 2 Datum vzniku a zápisu:

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Nadační fond Jendy Rajmana založen pod záštitou paní Zuzany Švabinské pro správu uměleckého odkazu Mistra knihaře Jendy Rajmana, obnovu a provozování knihařské dílny a pořádání setkání knihařů IČO 26 70

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Milí přátelé,

ÚVODNÍ SLOVO. Milí přátelé, ÚVODNÍ SLOVO Milí přátelé, rok 2013 se staví jako první a odvážný rok do řady našich plánů. Misericordia o.p.s. zahájila svou činnost a pomalu se rozhlíží jako dítě, které právě objevilo něco nového. Stejně

Více

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017 www.adventplnykridleni.cz facebook / křídlení nadační fond FOTOKNIHA 2017 Projekt má silný emoční náboj, je v něm uloženo mnoho dobrého. Sjednocuje zvláštně lidi, vytváří síť dobrovolníků a propojuje subjekty

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE 4. POHLED DO HISTORIE str. 3. 5. ČINNOST V ROCE 2011..str. 5. 6. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ Krása v srdci o.s. o.s. Krása

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Okresní organizace Trutnov Výroční zpráva za rok 2007 Vážení členové, milí přátelé, naši sponzoři, dobrovolníci a příznivci,

Více

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6.

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. PODĚKOVÁNÍ Výroční zpráva za rok 2014 Strana 2 (celkem

Více

Novinky pro běžce dobré vůle č. 2/2015

Novinky pro běžce dobré vůle č. 2/2015 Novinky pro běžce dobré vůle č. 2/2015 Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Vážení a milí běžci Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové, děkuji Vám, že se připojujete k našemu úsilí o pomoc a podporu pro

Více

Leden Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, Čertovské rejdění

Leden Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves,   Čertovské rejdění Leden 2017 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Čertovské rejdění S příchodem měsíce prosince se děti z celé školy i školky těšily a netrpělivě (ty menší s obavami) očekávaly datum 5. prosince,

Více

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva 2014. Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2014 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Spolek pro založení waldorfské školy Wlaštovka o.s. Výroční zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013

Spolek pro založení waldorfské školy Wlaštovka o.s. Výroční zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Spolek pro založení waldorfské školy Wlaštovka o.s. Výroční zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Úvod Vznik a cíle Spolek pro založení Waldorfské školy Wlaštovka o.s. (dále jen Wlaštovka)

Více

Nakladatelství. PASPARTA, o.p.s. fungování sociálního podniku, praxe v ČR. Martin Mařík

Nakladatelství. PASPARTA, o.p.s. fungování sociálního podniku, praxe v ČR. Martin Mařík Nakladatelství PASPARTA, o.p.s. fungování sociálního podniku, praxe v ČR Martin Mařík Co je Nakladatelství PASPARTA? nakladatelství odborné literatury, poskytovatel služeb v oblasti grafiky založeno v

Více

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni Bulletin obecně prospěšné společnosti Zajíček na koni Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni www.zajiceknakoni.cz Obsah: Úvodní slovo... 3 Podzim v Bleu de Ciel... 4 KPZ nezná zimní spánek... 5 Kavárna

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 O NÁS Cílem spolku je posilování hodnoty rodiny, úlohy rodičů a mateřské role ženy ve společnosti, podpora právní ochrany rodiny, mateřství a rovných příležitostí mužů a žen.

Více

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 1. Úvod Pobočka ADRA vznikla jako 10. pobočka ADRY v ČR v roce 2009 a je součástí Občanského sdružení ADRA se sídlem v Praze. V současné době má ADRA

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Obsah výroční zprávy: 1. Charakteristika společnosti 2. Aktivity v roce 2009 3. Poděkování sponzorům 4. Hospodaření Helias Ústí nad Labem o.p.s 5. Přílohy Úvod: Organizace: Helias

Více

Vila Vančurova o.p.s.

Vila Vančurova o.p.s. Vila Vančurova o.p.s. Výroční zpráva 2015 1 Obsah Úvodní slovo ředitele... 3 Vila Vančurova o.p.s.... 4 Základní údaje o Vile Vančurově o.p.s.... 4 Domov pro seniory Vila Vančurova... 5 Základní údaje...

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 občanského sdružení Um sem um tam IČO: 22740783 Brdičkova 1911/21 Praha 13 - Stodůlky, 155 00 Česká republika www.umsemumtam.cz Obecné informace o sdružení Občanské sdružení

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Kruh rodiny, o. p. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Kruh rodiny, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Kruh rodiny, o. p. s. KRUH RODINY, o. p. s. Sídlo společnosti: Prosecká 64, 190 00 Praha 9 IČ: 2083094 www.kruh-rodiny.cz Správní rada Předsedkyně: Ing. Helena Svárovská Člen: Monika

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2010 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Zpráva o společenské odpovědnosti. Sberbank CZ, a.s.

Zpráva o společenské odpovědnosti. Sberbank CZ, a.s. Zpráva o společenské odpovědnosti 2013 Sberbank CZ, a.s. Ucelenou dlouhodobou strategii společenské odpovědnosti představila Sberbank CZ v roce 2012. V rámci ní byly zahájeny dva hlavní projekty charitativní

Více

********************************* Výroční zpráva 2014 *************************

********************************* Výroční zpráva 2014 ************************* ********************************* Výroční zpráva 214 ************************* Kontaktní údaje Sídlo organizace : Náměstí Svobody 1963/4 75 2 Přerov 2 Telefon : 581 26 925, mobil + 42 739 54 512 Email:

Více

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy PROJEKT ROMA Česká republika Karviná Sdružení Romů Severní Moravy 1 AKTIVITY V RÁMCI PROJEKTU Průběžné aktivity pro děti: Volnočasové aktivity pro děti a mláděž (zvláště z cílové skupiny) kroužky: počítačový,

Více

Konference Ruku v ruce formy spolupráce škol a neziskového sektoru

Konference Ruku v ruce formy spolupráce škol a neziskového sektoru Konference Ruku v ruce formy spolupráce škol a neziskového sektoru 21.9.2017 Strategické priority pro období 2017-2023 Vzdělávání = rovnost pro všechny Kniha ve všech podobách = brána k vědění Matematika

Více

Ul. Zavadilská 2842, Tábor Tel : 728 760 274, 723 978 272 e-mail : osverdan@seznam.cz

Ul. Zavadilská 2842, Tábor Tel : 728 760 274, 723 978 272 e-mail : osverdan@seznam.cz Ul. Zavadilská 2842, Tábor Tel : 728 760 274, 723 978 272 e-mail : osverdan@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2006 Poslání a cíle organizace Poslání Náplní organizace je poskytovat sociální poradenství a pomoc

Více

Vážení přátelé, Partnerem projektu Colours bez bariér je Nadace OKD.

Vážení přátelé, Partnerem projektu Colours bez bariér je Nadace OKD. Vážení přátelé, v rámci projektu Colours bez bariér, který je pořádán v rámci 12. ročníku hudebního festivalu Colours of Ostrava (18. 21. července) již potřetí, si Vás dovolujeme informovat o servisu,

Více

Oblastní Spolek Českého Červeného Kříže Praha 1

Oblastní Spolek Českého Červeného Kříže Praha 1 Oblastní Spolek Českého Červeného Kříže Praha 1 Hellichova 11b/632 118 00 Praha 1 (Malá Strana) 75095343 213422506/0300 776 113 953 praha1@cervenykriz.eu 257 217 899 www.cckpraha1.cz Český červený kříž

Více

Dobrovolnictví jako cesta k inkluzi Mgr. Eva Urbanovská Mgr. Eliška Vymazalová Dobrovolník je člověk, který si dostatečně věří v tom, že může sám změnit věci, se kterými není spokojen. Je to člověk, který

Více

PROSINEC NA FRÝDLANTSKU

PROSINEC NA FRÝDLANTSKU PROSINEC NA FRÝDLANTSKU KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 2. 12. 2010 - DDM 3. 12. 2010 - DDM VÁNOČNÍ KONCERT Program: vystoupení pěveckého sboru Hlásek posezení u kávy, čaje a cukroví prodej adventních věnců, drobné

Více

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S.

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 Společnost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s. Mateřské centrum Sedmikráska Žatec o.s. Svatováclavská 1931, 438 01 Žatec e-mail: mcsedmikraska@seznam.cz http://www.mc-sedmikraska-zatec.estranky.cz

Více

Tisková zpráva. Asociace nestátních neziskových organizací v ČR ocenila osobnost neziskového sektoru pro rok 2018

Tisková zpráva. Asociace nestátních neziskových organizací v ČR ocenila osobnost neziskového sektoru pro rok 2018 Osobnost neziskového sektoru 2018 je součástí projektu ANNO ČR podpora nevládního sektoru Tisková zpráva Asociace nestátních neziskových organizací v ČR ocenila osobnost neziskového sektoru pro rok 2018

Více

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner Výroční zpráva 2012 Dobrovolnictví není oběť, ale přirozený projev občanské zralosti. Přináší konkrétní pomoc tomu, kdo ji potřebuje, zároveň poskytuje dobrovolníkovi pocit smysluplnosti, je zdrojem nových

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Výroční zpráva 2013 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Bwindi Orphans, o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Bwindi Orphans, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 úvodem V roce 2016 jsme měli na základních školách 132 dětí, na středních školách 28 dětí, na učilištích a odborných kurzech 21 dětí a univerzitě jednu studentku. Na přelomu února

Více

Výroční zpráva spolku Ekocentra Restart za rok 2016

Výroční zpráva spolku Ekocentra Restart za rok 2016 Výroční zpráva spolku Ekocentra Restart za rok 2016 Název: Sídlo: Právní forma: IČ: Předmět podnikání: Den vzniku spolku: "Ekocentrum Restart", spolek Loutí - Rabyně 4, PSČ 252 08, Slapy nad Vltavou spolek

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE. str. 3. 4. ČINNOST V ROCE 2009.. str. 4. 5. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK Krása v srdci o.s. o.s. Krása v srdci vzniklo dne 16. 3.

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Nadační fond Základní školy a Mateřské školy Dubné Dubné 35 373 84 Dubné IČ 038 01 535 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI za rok 2018 Vypracoval: PhDr. Václav Meškan, Ph.D. 1 Identifikační údaje o nadačním fondu

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 KRPŠ při ZUŠ Bohumín

Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 KRPŠ při ZUŠ Bohumín Klub rodičů a přátel Základní umělecké školy, Bohumín Nový Bohumín, Žižkova 620 IČO: 26645556 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 KRPŠ při ZUŠ Bohumín OBSAH Základní údaje... 3 Charakteristika a členství

Více

po roce se Vám opět dostává do ruky výroční zpráva, tentokrát však za rok 2015.

po roce se Vám opět dostává do ruky výroční zpráva, tentokrát však za rok 2015. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Dívejme se pozorně, zda jsme nepotkali někoho, kdo zrovna potřebuje pomoc. Pevně doufáme, že budeme úspěšní, že najdeme způsob, jak pomoci bližním v nouzi, bez rozdílu národnosti, náboženství,

Více

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT (dále jen NIŽ) je státem zaregistrovaná obecně prospěšná společnost, jejíž cílem je ochrana základního lidského práva,

Více

Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce

Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce Společný regionální operační program Monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti akce Číslo zprávy 1 Období 1. 11. 2007 31. 10. 2008 1. Údaje o akci: Priorita č. 3 Rozvoj lidských zdrojů Podopatření

Více

Vážení přátelé, kolegové, spolupracovníci, klienti,

Vážení přátelé, kolegové, spolupracovníci, klienti, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 1 ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, kolegové, spolupracovníci, klienti, Je za námi opět další rok a tím pádem nastal opět čas zhodnotit výsledky naší píle a práce. Jak jistě víte, i tento

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Středisko rané péče SPRP Plzeň Organizační jednotka SPRP, o.s., s právní subjektivitou Od 1.1.2011 Středisko pro ranou péči Plzeň, o.p.s. OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2010 Slovo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ABC o.p.s., Karola Šmidkeho 1823/9, 708 00 Ostrava- Poruba OBSAH Obsah Úvodní slovo 1 Poslání společnosti 2 Organizační struktura 3 Aktivity v roce 2015 4-6 Výsledky hospodaření

Více

KŘESADLO. Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

KŘESADLO. Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA KŘESADLO Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Úvodem Motto: Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci Hlavním cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit práci dobrovolníků,

Více

Ergotep, družstvo invalidů, sídlo Ergotep CSR Institutu o.p.s. Mgr. Lenka Pokorná ředitelka Ergotep CSR Institutu o.p.s. www.ergotepcsr.

Ergotep, družstvo invalidů, sídlo Ergotep CSR Institutu o.p.s. Mgr. Lenka Pokorná ředitelka Ergotep CSR Institutu o.p.s. www.ergotepcsr. Výroční zpráva 2013 Ergotep, družstvo invalidů, sídlo Ergotep CSR Institutu o.p.s. Mgr. Lenka Pokorná ředitelka Ergotep CSR Institutu o.p.s. www.ergotepcsr.cz Vážení přátelé, dovolte mi v této výroční

Více

IP1 DŮM NA PŮL CESTY

IP1 DŮM NA PŮL CESTY Projekt Dům na půl cesty je podpořen z projektu IP1 Služby sociální prevence v Libereckém kraji, který je financován z Evropského sociálního fondu z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

Nadační fond Šestý smysl Výroční zpráva 2013

Nadační fond Šestý smysl Výroční zpráva 2013 Nadační fond Šestý smysl Výroční zpráva 2013 3 Obsah Úvodní slovo předsedy správní rady 4 Základní údaje o nadačním fondu 6 Přehled činností nadačního fondu v roce 2013 8 Soupis nadačních příspěvků v roce

Více

PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ. Karlovarský kraj

PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ. Karlovarský kraj PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ Karlovarský kraj Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. založeno 1994 27 zaměstnanců 150 externích spolupracovníků 10 000 klientů/40 projektů Poslání a

Více

Výroční zpráva. roku 2013

Výroční zpráva. roku 2013 Výroční zpráva roku 2013 Výroční zpráva chcipomoci.info o.p.s. za rok 2013 je zpracována v souladu s ustanovením 21 zákona číslo 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech I. INFORMACE O SPOLEČNOSTI

Více

Helpion, o.p.s. Javornická 927 Rychnov nad Kněžnou. www.helpion.cz

Helpion, o.p.s. Javornická 927 Rychnov nad Kněžnou. www.helpion.cz Helpion, o.p.s. Javornická 927 Rychnov nad Kněžnou www.helpion.cz KDO JSME? Obecně prospěšná společnost Helpion, o. p. s. byla založena 27. 8. 2009 a snaží se pomáhat lidem, kteří jsou v nouzi z různých

Více

Nadace RACEK. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Nadace RACEK

Nadace RACEK. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Nadace RACEK Nadace RACEK Výroční zpráva 2010 2010 Výroční zpráva Nadace RACEK Výroční zpráva Nadace RACEK za rok 2010 OBSAH ÚVODNÍK............................... 3 POSLÁNÍ NADACE....................... 4 ZPRÁVA O

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s.

Výroční zpráva Via Roseta o.p.s. Výroční zpráva 2015 Via Roseta o.p.s. Via Roseta o.p.s. Obecně prospěšná společnost Via Roseta o.p.s. byla založena 12.7.2011 v Praze. Posláním této společnosti je poskytování obecně prospěšných služeb.

Více

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ ROK 2010 Výsledky hospodaření Územního sdružení v roce 2010 Příjmy: Výdaje: 634 567,- Kč 613 590,- Kč Výsledek hospodaření:

Více

Nabídka kurzů v rámci udržitelnosti

Nabídka kurzů v rámci udržitelnosti Nabídka kurzů v rámci udržitelnosti Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s. nabízí v roce 2013 v rámci udržitelnosti projektů financovaných z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Základní škola a Mateřská škola Brandýs n.l.- St. Boleslav Palachova 337 Rozvoj čtenářství, podpora výuky CJ, M, PŘV předm

Základní škola a Mateřská škola Brandýs n.l.- St. Boleslav Palachova 337 Rozvoj čtenářství, podpora výuky CJ, M, PŘV předm Výzva OPVK č. 56 Číslo Prioritní osy: Oblast podpory: 1.1 Příjemce: Název projektu: 1. Počáteční vzdělávání Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.0338 Základní škola a Mateřská škola Brandýs n.l.-

Více

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ FOND STÁŘÍ JE ETAPOU ŽIVOTA, KTERÁ ČEKÁ KAŽDÉHO Z NÁS A PROTO BYCHOM JI NEMĚLI IGNOROVAT. VYBRANÉ AKTIVITY, AKCE VESELÉHO SENIORA 2006-2010 MALOVÁNÍ NA PALMOVCE 28. 10. 2006 Charitativní

Více

OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA

OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ FAKTA A CÍLE ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 PLÁNY NA ROK 2017 DĚKUJEME OBRAZOVÁ PŘÍLOHA 2 ÚVOD Achilleus, z. s., sdružuje rodiče dětí narozených

Více

Výroční zpráva 2012/2013

Výroční zpráva 2012/2013 Výroční zpráva 2012/2013 Obecně prospěšné společnosti při Gymnáziu Aloise Jiráska, Litomyšl 1 O B E C N Ě P R O S P Ě Š N Á S P O L E Č N O S T P Ř I G Y M N Á Z I U A L O I S E J I R Á S K A, L I T O

Více

Výroční zpráva SPRŠ HM 2015/16. Spolek rodičů a přátel školy Horní Moštěnice, z.s Ročník 1, číslo 1

Výroční zpráva SPRŠ HM 2015/16. Spolek rodičů a přátel školy Horní Moštěnice, z.s Ročník 1, číslo 1 Výroční zpráva SPRŠ HM 2015/16 Spolek rodičů a přátel školy Horní Moštěnice, z.s. 13.9.2016 Ročník 1, číslo 1 Obsah Účel a cíle spolku Akce uspořádané za poslední školní rok 2015/16 Akce plánované na rok

Více

POSLÁNÍ A CÍLE POMOC V PRAVÝ ČAS. Vážení přátelé, kamarádi a příznivci.

POSLÁNÍ A CÍLE POMOC V PRAVÝ ČAS. Vážení přátelé, kamarádi a příznivci. Výroční zpráva 2012 Vážení přátelé, kamarádi a příznivci. Rok dvoutisící dvanáctý byl pro nás rokem zrodu. Zrození mnohdy předchází hlubší uvažování nad tím, jak nově zrozený bude svou existenci prožívat

Více

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 1. Základní informace 2. Zpráva o činnosti 3. Hospodaření 1 1. Základní informace Organizace: Hrádeček Červený Hrádek o. s. Se sídlem: Červený Hrádek

Více

Vzdělání od NFOZP na míru pro firmy i jednotlivce další krok k zaměstnávání OZP na volném trhu práce

Vzdělání od NFOZP na míru pro firmy i jednotlivce další krok k zaměstnávání OZP na volném trhu práce Vzdělání od NFOZP na míru pro firmy i jednotlivce další krok k zaměstnávání OZP na volném trhu práce 2 Sociální pilíř Environmentální pilíř Ekonomický pilíř Sociální pilíř CSR 3 Rovné příležitosti Rozmanitost

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL MENTAL MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, který pořádá a organizuje HENDAVER, o.s. POWER PRAGUE FILM FESTIVAL Hlavní myšlenkou

Více

ICM Český Brod. Akce v ICM (počet účastníků)

ICM Český Brod. Akce v ICM (počet účastníků) ICM Český Brod Tabulka č. 1: Návštěvnost ICM Fyzické osoby v ICM (počet osob) Akce v ICM (počet účastníků) Web ICM (počet návštěv) Leden 161 242 Únor 141 206 Březen 210 276 Duben 242 83 283 Květen 216

Více

Úspěšné projekty Prahy 10

Úspěšné projekty Prahy 10 Úspěšné projekty Prahy 10 Praha 10 Město stromů 2012/2013 Městská část Praha 10 se v roce 2012 stala vítězem celorepublikové soutěže, kterou každoročně pořádá Nadace Partnerství ve spolupráci s městem

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 2. etapa 20.5.-20..9. 2011 Název MAS: Uničovsko, o.p.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce):ing. Iveta Kopcová, projektový manažer kontakt:

Více

PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE,

PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE, PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE, 29. 8. 2016 Co se dnes dozvíte a kdo bude hovořit Projekt zaměstnávání odsouzených společně představí: Robert Pelikán, ministr spravedlnosti Martin Kučera,

Více

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová

Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě. Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Služby a podpora osob po poškození mozku v komunitě Mgr. Marcela Janečková Mgr. Tereza Žílová Obsah prezentace Principy a předpoklady poskytování služeb v komunitě Základní rozdělení služeb v komunitě

Více

Partnerský program 2018

Partnerský program 2018 Partnerský program 2018 www.stcostrava.cz Vážení partneři, dovolte mi, abych Vám touto cestou upřímně poděkoval za Vaši dosavadní podporu a přízeň. I díky Vám můžeme každý den usilovně pracovat na rozvoji

Více

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2012 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6.

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2012 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2012 OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2012 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. PODĚKOVÁNÍ Výroční zpráva za rok 2010 Strana 2 (celkem

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 Obsah Stěžejní aktivity v roce 2014 Valná hromada Finanční zpráva Členství ve sdruženích Poděkování Stěžejní aktivity v roce 2014 Rok 2014 přinesl v mnohaleté

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

Nadační fond Julinka Výroční zpráva 2015

Nadační fond Julinka Výroční zpráva 2015 Nadační fond Julinka Výroční zpráva 2015 Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje o Nadačním fondu Julinka 3. Struktura fondu 4. Poslání a účel fondu 5. Akce pořádané Nadačním fondem Julinka v roce 2014

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Střediska rané péče EDUCO ZLÍN z. s. ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, Když se ohlédnu za minulým rokem, mohu říci, že byl bohatý. Jak na práci, tak na zážitky, spokojené rodiny, velké množství

Více

Výroční zpráva Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: OBSAH

Výroční zpráva Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: OBSAH Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: 22664742 Výroční zpráva 2015 OBSAH Úvodní slovo Poslání a cíle Základní informace o organizaci Historie Naši činnost podpořili Činnost v roce

Více

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Společnost GAUDEAMUS o.p.s byla založena dle zakládací smlouvy ze dne 5. 11. 1998 těmito

Více