Následují shrnující informace o výše uvedených realizovaných akcích, které jsou časově řazeny od nejstarší po nejnovější (tedy obráceně).

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Následují shrnující informace o výše uvedených realizovaných akcích, které jsou časově řazeny od nejstarší po nejnovější (tedy obráceně)."

Transkript

1 Název projektu: Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Přidělená dotace: ,68 Kč Doba realizace projektu: 1. dubna prosince 2014 Úspěšný žadatel a příjemce dotace: Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Partnerem projektu bez finančního podílu na rozpočtu byla Základní škola a mateřská škola Přerov nad Labem. Realizace projektu byla založena na 7 klíčových aktivitách. Průběžně po celou dobu uskutečňování projektu byly vytvářeny pracovní listy k tvořivému učení ve všech ročnících 2. stupně v předmětech matematika, fyzika, přírodopis a zeměpis a pro ročníky 1. stupně v předmětu praktické, resp. pracovní činnosti. Pro výuku každého z těchto pěti vyučovacích předmětů bylo vytvořeno 60 pracovních listů. K tomu docházelo ke konání dalších aktivit, které byly určeny pro žáky i pedagogy partnerských škol. Chronologický přehled realizovaných akcí: Závěreční konference v Rožďalovicích Přírodovědná soutěž "Soutěžíme hlavou i rukama" v Přerově nad Labem Vzájemné hospitace v Rožďalovicích Vzájemné hospitace v Přerově nad Labem Exkurze žáků 1. stupně do Národního technického muzea v Praze z Přerova nad Labem Exkurze žáků 1. stupně do Národního technického muzea v Praze z Rožďalovic Dvoudenní exkurze do Liberce z Přerova nad Labem ( ) Dvoudenní exkurze do Liberce z Rožďalovic ( ) Vzájemné hospitace v Přerově nad Labem Vzájemné hospitace v Rožďalovicích Exkurze do Liberce z Přerova nad Labem Exkurze do Liberce z Rožďalovic Beseda pro žáky v Rožďalovicích Vzájemné hospitace v Rožďalovicích Vzájemné hospitace v Přerově nad Labem Beseda pro žáky v Rožďalovicích Přírodovědná soutěž "Soutěžíme hlavou i rukama" v Rožďalovicích Vzájemné hospitace v Přerově nad Labem Vzájemné hospitace v Rožďalovicích Zahajovací konference v Přerově nad Labem Následují shrnující informace o výše uvedených realizovaných akcích, které jsou časově řazeny od nejstarší po nejnovější (tedy obráceně).

2 Zahajovací konference projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Program: 1. Uvítání přítomných Mgr. Yveta Hrušková, ředitelka ZŠ a MŠ Přerov nad Labem 2. Představení škol Mgr. Roman Kotlář, Mgr. Yveta Hrušková 3. Představení realizovaných projektů Mgr. Roman Kotlář, Mgr. Vlasta Karásková 4. Prezentace projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Mgr. Vlasta Karásková, Mgr. Roman Kotlář 5. Prohlídka školy pro hosty Mgr. Yveta Hrušková Dne 22. dubna 2013 se ve 14 hodin pedagogičtí pracovníci zúčastnili zahajovací konference k projektu na podporu přírodních věd. Během setkání jsme se dozvěděli více o klíčových aktivitách, které nás a žáky v rámci tohoto projektu budou čekat. Žáci budou rozvíjet své manuální dovednosti, účastnit se přírodovědných soutěží navštíví přírodovědné exkurze a v závěru projektu představí svoji práci na konferenci, která se bude konat v prosinci Z hostů přijali pozvání Mgr. Jiří Havelka starosta města Lysá nad Labem, PaedDr. Věra Bodnárová vedoucí odboru školství, sociálních věcí, zdravotnictví a kultury města Lysá nad Labem, paní Marie Sitná odbor školství, kultury a památkové péče města Nymburk, RNDr. Darina Kocsisová starostka obce Přerov nad Labem, paní Irena Gregárková místostarostka obce Přerova nad Labem a paní Lenka Sirancová členka školské rady ZŠ a MŠ Přerov nad Labem. Momentky ze zahajovací konference projektu. Součástí akce byla prohlídka budovy školy v Přerově nad Labem.

3 Vzájemné hospitace v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V pondělí 3. června 2013 jsme v naší škole přivítali kolegy ze školy v Přerově nad Labem, kteří přijeli na hospitaci v rámci realizace projektu. Společně jsme zhlédli v 7. třídě výuku přírodopisu pana učitele Jiřího Rejska, pracovní činnosti 5. třídy pana učitele Jana Froňka a matematiky v 8. třídě paní učitelky Markéty Drobečkové. Přírodopis v 7. třídě. Matematika v 8. třídě. Praktické činnosti v 5. třídě.

4 Vzájemné hospitace v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Dne 18. června 2013 v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností navštívili Ilona Sedláčková, Markéta Drobečková a Jiří Rejsek ZŠ a MŠ v Přerově nad Labem, kde se zúčastnili vyučovacích hodin fyziky, matematiky, přírodopisu a praktických činností na 1. stupni. V rámci výuky přírodopisu absolvovali školní naučnou stezku, která přibližuje přírodu v nejbližším okolí školy. Přesto, že třídy byly neúplné, protože se účastnily jiného projektu, výuka byla velmi inspirativní. Momentky z návštěvy v ZŠ a MŠ Přerov nad Labem.

5 Soutěž v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V pondělí 24. června 2013 se na naší škole konala přírodovědná soutěž nazvaná Soutěžíme hlavou i rukama. Tato soutěž proběhla v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností (zkrácený název Tvoříme a spolupracujeme), ve kterém spolupracujeme se ZŠ a MŠ Přerov nad Labem a cílem tohoto projektu je podpořit zájem žáků druhého stupně o přírodovědné předměty (matematika, fyzika, zeměpis a přírodopis) a dále na prvním stupni činnosti vedoucí ke zvýšení manuální zručnosti žáků. Soutěžilo celkem 8 družstev po třech členech, za každou školu jeden tým v daném ročníku 2. stupně. Žáci se měli možnost setkat s úkoly a úlohami jak tradičními, tak i méně standartními. Při soutěži vládla dobrá nálada a žáci byli odměněni knižními cenami.

6 Soupisky soutěžních družstev: Družstvo č. 1: Šárka Švarcová, Filip Kapal, Jirka Gabriel (6. ročník), R Družstvo č. 2: Marek Kašpar, Káťa Hůlková, Martin Buryan (6. ročník) R Družstvo č. 3: Jaromír Štěpánek, Matyáš Máslík, Václav Hofman (7. ročník) R Družstvo č. 4: Tereza Gregárková, Lukáš Milaniak, Dominik Milaniak (7. ročník) P Družstvo č. 5: Zdena Bílková, Daniel Jiroň, Kateřina Kodešová (8. ročník) P Družstvo č. 6: Lukáš Drobeček, Antonín Hofman, Marcela Sasková (8. ročník) R Družstvo č. 7: Radek Veselý, Jan Klicpera, Jaroslav Jíra (9. ročník) P Družstvo č. 8: Petr Pešava, Miroslav Hůlek, Martin Košťák (9. ročník) R Výsledky: V kategorii 6. ročníků zvítězilo družstvo č. 2. Družstvo č. 1 celkem získalo 11,5 bodů a družstvo č. 2 celkem získalo 13 bodů. V kategorii 7. ročníků zvítězilo družstvo č. 3. Družstvo č. 3 celkem získalo 18,5 bodů a družstvo č. 4 celkem získalo 13,5 bodů. V kategorii 8. ročníků zvítězilo družstvo č. 5. Družstvo č. 5 celkem získalo 15,5 bodů a družstvo č. 6 celkem získalo 13,5 bodů. V kategorii 9. ročníků zvítězilo družstvo č. 7. Družstvo č. 7 celkem získalo 17,5 bodů a družstvo č. 8 celkem získalo 15 bodů.

7 Beseda pro žáky v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Pro žáky druhého stupně byl na čtvrtek 17. října 2013 připraven v dopoledních hodinách program s panem Vaňkem ze záchranné stanice v Pátku. Beseda o činnosti Záchranné stanice zraněných živočichů v Pátku se uskutečnila ve všech třídách druhého stupně. Besedu vedl vedoucí stanice Luboš Vaněk se svojí spolupracovnicí a postupně žáky seznámil s historií stanice, s údaji o zachráněných a odchovaných druzích, nejčastějšími pacienty stanice a zejména příčinami jejich zranění. Vzhledem k blížící se zimě rovněž věnoval pozornost zimnímu přikrmování živočichů, hlavně ptáků. V této souvislosti ale zmínil i ochranu ježků, kteří v naší oblasti žijí a v této době se připravují na zimní spánek. Oba naše druhy ježka západního i východního si žáci mohli prohlédnout. V druhé části představili ještě některé živočichy, se kterými se ve volné přírodě můžeme setkat jen vzácně výra velkého, netopýra pestrého a sovu pálenou. Zapsal Jiří Rejsek

8 Vzájemné hospitace v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V úterý 3. prosince 2013 Markéta Drobečková, Naděžda Hrnčířová a Jiří Rejsek odjeli do ZŠ a MŠ v Přerově nad Labem. V rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností měli možnost shlédnout hodiny matematiky, přírodopisu nebo anglického jazyka. Příští týden je naplánovaná podobná návštěva na naší škole.

9 Vzájemné hospitace v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V úterý 10. prosince 2013 přivítala naše škola pedagogy ze ZŠ a MŠ Přerov nad Labem. V rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností se přišli podívat na výuku matematiky, přírodopisu a pracovních činností.

10 Beseda pro žáky v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Ve čtvrtek 6. února 2014 se dopoledne uskutečnila druhá beseda s panem Vaňkem o činnosti Záchranné stanice pro zraněné živočichy v Pátku.

11 Exkurze pro žáky v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V úterý 4. března 2014 žáci druhého stupně dnes aktivně poznávali v IQParku v Liberci tajnosti fyziky a chemie. Exkurze do IQparku v Liberci se uskutečnila v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností. Po příjezdu do Centra Babylon měli žáci krátký čas na prohlídku Centra a od hod. začal vlastní program v IQparku. Žáci měli možnost se volně pohybovat v celém areálu, ale přednostně plnili úkoly z pracovních listů, které obdrželi. Pracovní listy byly tematicky zaměřeny na látku, kterou probírají v daném ročníku zejména ve fyzice: 6. třída: Jednoduché stroje. Poznej sám sebe. 7. třída: Síla a pohyb. Voda. 8. třída: Elektrická energie. Zeměpis. 9. třída: Optika. Opakování fyzikálních zákonů. Po krátkém obědě byla od hod. zajištěna Zábavná Science show - cca hodinová přehlídka zábavných a atraktivních fyzikálních a chemických pokusů. Do některých z nich se zapojili dobrovolníci a celkově se program setkal s velmi příznivým ohlasem. Vzhledem k bezproblémové dopravě se návrat uskutečnil o něco dříve proti původnímu plánu. Zapsal Jiří Rejsek

12 Momentky z exkurze do Liberce. Zvláštní pocit měli návštěvníci, když měli možnost postavit se vedle figuríny nejvyššího člověka, která byla zhotovena v poměru 1 : 1. Přírodovědné besedy a exkurze na 2. stupni Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností - to je název projektu, do kterého je naše škola zapojena již druhým rokem. Projekt s poněkud krkolomným názvem má, kromě vytváření a realizace různých pracovních listů, i zábavnější části. K nim bezesporu patří soutěže, besedy a exkurze. V letošním školním roce absolvovali žáci II. stupně dvě besedy s pracovníky Záchranné stanice pro zraněné živočichy v Pátku. Říjnová beseda byla věnována především historii a činnosti Stanice, únorová pak zejména jarnímu tahu ptáků a odchovu mláďat. Obě besedy byly doplněny ukázkami chovaných živočichů, a tak žáci měli možnost na vlastní oči vidět (a příp. si pohladit) např. netopýra, ježky, výra nebo vzácného raroha. Z besed vyplynul zájem žáků o chované živočichy a ten byl nakonec završen adopcí veverky obecné. Tato forma spolupráce se Stanicí byla realizována ve spolupráci s Rodičovským sdružením Rožďalovice V současné době má naše škola ve Stanici svoji veveřičku, která bude na konci školního roku vypuštěna do volné přírody. Zatím poslední akcí, která se v rámci projektu uskutečnila, byla exkurze do iqparku v Liberci. Zde žáci absolvovali několik desítek interaktivních exponátů, věnovaných hlavně různým fyzikálním zákonům. Po obědě pak pro ně byla zajištěna zábavná Science show - asi hodinová přehlídka atraktivních chemických a fyzikálních pokusů, do nichž se někteří dobrovolníci zapojili. Opět se ukázalo, že besedy i exkurze vhodně doplňují učivo přírodních věd a žáci o ně mají zájem. Jistě tomu tak bude i v červnu, kdy se připravuje dokonce exkurze dvoudenní. Napsal Jiří Rejsek

13 Exkurze pro žáky v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Dne 12. března 2014 odjeli na exkurzi do Liberce žáci druhého stupně ZŠ a MŠ Přerov nad Labem.

14

15

16 Vzájemné hospitace v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V pondělí 28. dubna 2014 naši školu navštívili kolegové z Přerova nad Labem a to v rámci klíčové aktivity Vzájemné hospitace projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností. Během dopoledne navštívili výuky některých z nás, abychom příště i my mohli v jejich prostředí nasbírat podněty k naší práci. Momentky jsou z hodin pana učitele Jana Froňka v 1. třídě a paní učitelky Markéty Drobečkové v 9. třídě.

17 Vzájemné hospitace v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V pondělí 5. května 2014 v rámci Projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností se uskutečnila hospitace našich pracovníků v Přerově nad Labem.

18 Exkurze pro žáky v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V úterý a ve středu 10. a 11. června 2014 strávili žáci druhého stupně na dvoudenní přírodopisnou exkurzi do Liberce, v rámci které se vydali na Ještěd, navštívili zoologickou a botanickou zahradu.

19

20 Exkurze pro žáky v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Ve dnech 17. a 18. června 2014 absolvovali žáci druhého stupně ZŠ a MŠ Přerov nad Labem na dvoudenní přírodopisnou exkurzi do Liberce.

21

22

23 Exkurze pro žáky v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V úterý 14. října 2014 odjeli žáci třídy na exkurzi do Národního technického muzea v Praze, kde shlédli celkem 5 expozic, kterými byly Doprava, Měření času, Hornictví, Tiskařství a Technika v domácnosti.

24 Následně po návratu do školy se žáci věnovali novým poznatkům získaných na exkurzi i ve výuce. Dne 14. října žáci 3. ročníku v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností navštívili Národní technické muzeum v Praze. V muzeu je vystaveno přes předmětů, například dobové automobily. Nejvíce žáky zaujala dopravní hala, kde jsme mohli zhlédnout leteckou a lodní dopravu či úsek z dějin železniční dopravy. Žáky zaujala expozice hasičské techniky, měli možnost vidět historická vozidla, která se vyskytovala na území České republiky. Navštívili jsme také fotografický atelier, kde žáci sledovali vývoj fotografií. Dále jsme zhlédli exponáty v halách: měření času, tiskařství a interkamera. Žáky pobyt v muzeu zajímal, mnozí si dělali poznámky do svého bločku. Z této exkurze si žáci odnesli spoustu nových poznatku i zážitku. Hodnotím tuto akci jako zdařilou a především poučnou. Program byl pestrý, zábavný a měl velmi příznivé ohlasy u žáků. Přikládám hodnocení žáků a jejích obrázky. Mgr. Nina Dyčenková, třídní učitelka 3. třídy

25

26

27

28 Exkurze pro žáky v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Ve středu 21. října 2014 (obdobně jako z Rožďalovic) odjeli žáci třídy ZŠ a MŠ Přerov nad Labem na exkurzi do Národního technického muzea v Praze. Momentka z muzea, z prací na výstupech z exkurze a z jejich prezentace.

29 Vzájemné hospitace v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Ve čtvrtek 13. listopadu 2014 se v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností uskutečnila hospitace našich pracovníků v Základní škole a mateřské škole Přerov nad Labem.

30 Vzájemné hospitace v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V úterý 18. listopadu 2014 naši školu navštívili kolegové z Přerova nad Labem. V rámci klíčové aktivity Vzájemné hospitace projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností shlédli vybrané vyučovací hodiny. Následně jsme o navštívených hodinách diskutovali a čas jsme si našli i na sdílení našich zkušeností s běžnými provozními záležitostmi, které ve svých školách prožíváme a řešíme.

31 Soutěž v rámci projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností V úterý 25. listopadu 2014 se v Základní škole a Mateřské škole Přerov nad Labem konala druhá přírodovědná soutěž nazvaná Soutěžíme hlavou i rukama. V rámci této soutěže se mezi sebou utkala dvě tříčlenná družstva v každém ročníku 2. stupně ve čtyřech částech. Těmito částmi byly matematika, fyzika, zeměpis a přírodopis. Celkově tedy soutěžilo celkem 8 družstev. Žáci se měli možnost setkat s úkoly a úlohami jak tradičními, tak i méně standartními. Důležité je, že si účasti na soutěži vážili a podle toho k ní také přistupovali.

32 Soupisky soutěžních družstev: Družstvo č. 1: Dana Kopecká, Nikol Zímová, Tomáš Vyhnal (6. ročník), R1 Družstvo č. 2: Patrik Hajas, Patrik Pažout, Dalibor Došek (6. ročník) R2 Družstvo č. 3: Jiří Kudroň, David Kubín, Tadeáš Novák (7. ročník) R Družstvo č. 4: Tereza Mlchová, David Martínek, Jana Bílková (7. ročník) P Družstvo č. 5: Kateřina Hůlková, Marek Kašpar, Martin Buryan (8. ročník) R1 Družstvo č. 6: Michaela Mikulová, Filip Kapal, Šárka Švarcová (8. ročník) R2 Družstvo č. 7: Denisa Dušková, Matyáš Máslík, Pavel Buryan (9. ročník) R Družstvo č. 8: Tereza Gregárková, Lukáš Malaniak, Ondřej Dovalil (9. ročník) P Výsledky: V kategorii 6. ročníků zvítězilo družstvo č. 1. Družstvo č. 1 celkem získalo 73 bodů a družstvo č. 2 celkem získalo 52 body. V kategorii 7. ročníků zvítězilo družstvo č. 3. Družstvo č. 3 celkem získalo 61 bod a družstvo č. 4 celkem získalo 58,25 bodu. V kategorii 8. ročníků zvítězilo družstvo č. 6. Družstvo č. 5 celkem získalo 47 bodů a družstvo č. 6 celkem získalo 54 body. V kategorii 9. ročníků zvítězilo družstvo č. 8. Družstvo č. 7 celkem získalo 62 body a družstvo č. 8 celkem získalo 66,75 bodu.

33 Závěrečná konference projektu Přírodní vědy spoluprací a rozvojem manuálních dovedností Program: 1. Uvítání přítomných Mgr. Roman Kotlář, ředitel ZŠ a MŠ G. A. Lindnera Rožďalovice 2. Slovo ředitelky partnerské školy Mgr. Yveta Hrušková, ZŠ a MŠ Přerov nad Labem 3. Dopady realizace projektu do života školy Mgr. Roman Kotlář, Mgr. Vlasta Karásková 4. Představení realizovaných klíčových aktivit a výstupů projekt žáci obou škol 5. Prohlídka výstavy výstupů projektu Mgr. Vlasta Karásková, Mgr. Roman Kotlář 6. Zakončení konference s výhledem do budoucna Mgr. Roman Kotlář Dne 4. prosince 2014 byla ve 14 hodin zahájena závěrečná konference, které se zúčastnili pedagogové i žáci obou partnerských škol. Průběh konference se řídil výše uvedeným programem. Z hostů přijali pozvání pan Petr Kapal starosta Rožďalovic, pan Petr Buryan předseda školské rady ZŠ a MŠ G. A. Lindnera Rožďalovice a předseda Sdružení rodičů Rožďalovice, Mgr. Pavel Berný ředitel ZŠ a MŠ Kopidlno, Mgr. Jana Hladíková zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Kopidlno, Mgr. Iveta Krejčí ředitelka ZŠ a MŠ Dětenice i zástupce tzv. sedmé velmoci redaktor Nymburského deníku. Momentky ze závěrečné konference, které postupně i společně vstoupili Roman Kotlář, Vlasta Karásková a Yveta Hrušková. Pro prezentaci postupné realizace i výstupů projektu jsme vybrali žáky našich škol, kteří na sebe byli schopni vzít zodpovědnost a vystoupit před přítomnými účastníky.

34 Velmi přítomné překvapila okamžitá reakce žákyně 6. třídy Venduly Čurejové, které se spontánně pustila do řešení technického problému při spouštění natočeného videa. Překvapením pro přítomné ženy bylo to, že v téměř samotném závěru obdržely růži. Na úplný závěr přišla nabídka na další spolupráci ZŠ a MŠ G. A. Lindnera Rožďalovice a ZŠ a MŠ Přerov nad Labem, kterou ředitelé obou škol odsouhlasili a potvrdili podáním ruky. A ještě ukázky z výstavy výstupů projektu.

35 Prezentační panely k tvořivému učení v přírodopisu a k dvoudenní exkurzi do Liberce. Prezentační panely k tvořivému učení v praktických činnostech a k exkurzi do Národního technického muzea.

36 Prezentační panely k přírodovědné soutěži Soutěžíme hlavou i rukama. Prezentační panely k tvořivému učení v matematice a k návštěvě IQparku v Liberci.

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci.

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci. Obsah P. č. Popis strana 1. Školní kolo 2-5 1.1. 1. kategorie 3 1.2. 2. kategorie 3 1.3. 3. kategorie 4 1.4. 4. kategorie 4 1.5. 5. kategorie 5 2. Výběrové kolo 6 3. Meziškolní kolo 7-12 3.1. 1. kategorie

Více

Přehled zapojených škol do projektu. Vzdělávání učitelů

Přehled zapojených škol do projektu. Vzdělávání učitelů Rozvoj klíčových kompetencí a celoživotního vzdělávání učitelů Key competences development and lifelong learning of teacher Přehled zapojených škol do projektu Vzdělávání učitelů Jednotlivé akce byly realizovány

Více

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce:

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Ve školním roce 2016-2017 byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Výtvarná soutěž Příroda v obrazech, Týden na podporu a ochranu životního prostředí, tematicky zaměřené

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Brožíkova síň Staroměstské radnice v Praze patřila první prosincový čtvrtek dětským hrdinům,

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Rozpis žáků u maturitní zkoušky

Rozpis žáků u maturitní zkoušky Termín: pondělí 16. 5. 2016 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:05 Denní vyhlášení výsledků: 12:10 Šárka Žáčková sp. - Český jazyk a literatura 8:15 8:35 Mgr. Dana Vepřková / PaedDr. Jiří Posselt /

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - 4.A

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - 4.A První české gymnázium Karlovy Vary, Národní 25 Třída: 4.A - čtvrtá A (rok nástupu 2012) Termín: pondělí 16. 5. 2016 dopoledne Předseda: Mgr. Andrea Krejčová Místopředseda: Mgr. Michal Wirth Třídní: Mgr.

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe

Ekologické aktivity, exkurze, praxe Ekologické aktivity, exkurze, praxe 10. 9. Kvinta, sexta, 3. ročník návštěva výstavy Ligy proti rakovině Každý svého zdraví strůjcem Mgr. M. Šverma 10. 10. Porada k projektu ENERSOL 2014 - RNDr. H. Pokorná,

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932 Termín: pondělí 18. 5. 2015 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:10 Denní vyhlášení výsledků: 12:15 sp. - Anglický jazyk 8:15 8:35 Mgr. Jana Svobodová / Mgr. Ladislav Douša / sp. - Anglický jazyk 8:35

Více

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po Žákovský parlament - zhodnocení práce za školní rok 2014 / 2015 Dne 24. června 2015 proběhlo na naší škole 20. zasedání Žákovského parlamentu, které bylo posledním jednáním v tomto školním roce, proto

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

Rozpis žáků u maturitní zkoušky

Rozpis žáků u maturitní zkoušky Termín: čtvrtek 16. 5. 2019 dopoledne Tereza Náhlovská pr. - Základy společenských věd 8:15 8:30 sp. - Anglický jazyk 9:00 9:20 sp. - Český jazyk a literatura 10:00 10:20 pr. - Biologie 11:00 11:15 Klára

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932 Termín: pondělí 18. 5. 2015 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:10 Denní vyhlášení výsledků: 12:15 sp. - Český jazyk a literatura 8:15 8:35 PaedDr. Jiří Posselt / Mgr. Monika Peková / sp. - Český jazyk

Více

" Poznáváme svět našich přátel" Fotokniha projektu

 Poznáváme svět našich přátel Fotokniha projektu Mikroprojekt Regionu Bílé Karpaty Realizace 9/2013-6/2014 " Poznáváme svět našich přátel" CZ/FMP.10/0293 Spolufinancován EU, celkový rozpočet 7 743,- Eur. Fotokniha projektu FOND MIKROPROJEKTŮ Projekt

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932 Termín: pondělí 19. 5. 2014 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:05 Denní vyhlášení výsledků: 12:10 Pavla Krtilová pr. - Anglický jazyk 8:15 8:30 Mgr. Štěpánka Králová / Mgr. Ladislav Douša / Martina

Více

ZÁPIS O VÝSLEDKU VOLEB DO ZASTUPITELSTVA OBCE 1) Ve volbách do zastupitelstva obce (městysu, města, městské části, městského obvodu)

ZÁPIS O VÝSLEDKU VOLEB DO ZASTUPITELSTVA OBCE 1) Ve volbách do zastupitelstva obce (městysu, města, městské části, městského obvodu) ZÁPIS O VÝSLEDKU VOLEB DO ZASTUPITELSTVA OBCE ) Ve volbách do zastupitelstva obce (městysu, města, městské části, městského obvodu)... Přerov nad Labem okres... Nymburk konaných ve dnech (dne)... 0.0.

Více

Den bez ú razú 12. 6. 2015

Den bez ú razú 12. 6. 2015 Den bez ú razú 12. 6. 2015 V pátek 12. 6. se konal již 6. ročník akce Den bez úrazů na dětském dopravním hřišti v Říčanech. Akce je pořádána pod záštitou Zdravého města Říčany, hlavním realizátorem akce

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 Třída: 4.C - 7941K41 (rok nástupu 2014) Předseda: Mgr. Aleš Zima Místopředseda: Mgr. Dana Havlíková Třídní: Mgr. Eva Tomajková Místnost: Uč5E - Učebna 5.E - B25 Slavnostní

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - V8.A

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - V8.A Termín: pondělí 19. 5. 2014 dopoledne Radim Kryštov pr. - Chemie 8:30 8:45 Mgr. Lenka Spilková / Ing. Věra Čapková / pr. - Biologie 10:00 10:15 Mgr. Kateřina Pavlasová / Halina Hendruková / Katrin Sedláčková

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Třída: 6.N - sexta N (rok nástupu 2009) Termín: pondělí 18. 5. 2015 dopoledne Předseda: RNDr. Veronika Kvapilová Místopředseda: Mgr. Ivana Opálková Třídní: Mgr. Martin Šnévajs Místnost: A28 - kmenová 313

Více

Duben oborový den

Duben oborový den Duben 2007 3.oborový den Dne 13.dubna se konal v pořadí už třetí oborový den. Je to příležitost pro žáky 2.stupně seznámit se hlouběji se zvolenou oblastí. První a druhý oborový den se konal v 1.pololetí.

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH

PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH Základní škola JIH, Mariánské Lázně, Komenského 459, příspěvková organizace PROJEKT SPOLUPRÁCE ZÁKLADNÍ ŠKOLY JIH S MATEŘSKÝMI ŠKOLAMI V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH 2013 / 2014 0 1. CÍL PROJEKTU Předškolní vzdělávání

Více

P L Á N. Časový plán maturitních zkoušek

P L Á N. Časový plán maturitních zkoušek P L Á N maturitních zkoušek IV. A ročníku oboru Agropodnikání na Střední škole zemědělské a přírodovědné Rožnov pod Radhoštěm ve školním roce 2012 2013. Legislativní zázemí maturitní zkoušky tvoří zákon

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932 Termín: pondělí 18. 5. 2015 dopoledne Denní porada vyučujících: 13:05 Denní vyhlášení výsledků: 13:10 pr. - Dějepis 8:15 8:30 Mgr. Dana Vepřková / PhDr. Lukáš Provaz / pr. - Dějepis 8:30 8:45 Mgr. Dana

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Gymnázium České Budějovice, Jírovcova 8 Třída: 4.A - 4.A (rok nástupu 2010) Termín: pondělí 19. 5. 2014 dopoledne Předseda: Mgr. Soňa Hřídelová Místopředseda: Mgr. Miroslav Habrovanský Třídní: RNDr.Ing.

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Gymnázium Kojetín, Svatopluka Čecha 683 Třída: 4. - 4.ročník (rok nástupu 2012) Termín: pondělí 23. 5. 2016 dopoledne Předseda: Mgr. Vladimír Böhm Místopředseda: PhDr. Taťána Dohnalová Třídní: Mgr. Marcela

Více

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

Rozpis žáků k maturitní zkoušce

Rozpis žáků k maturitní zkoušce Třída: 4.A - Zdravotnický asistent (rok nástupu 2011) Třída: *4.A - Zdravotnický asistent (rok nástupu 2010) Termín: úterý 21. 4. 2015 dopoledne Předseda: Mgr. Zuzana Volná Místopředseda: Mgr. Štěpánka

Více

Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha. 12.9.2014 www.ntm.cz 1

Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha. 12.9.2014 www.ntm.cz 1 Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha 12.9.2014 www.ntm.cz 1 Národní technické muzeum 15. 2. 2011 znovuotevření NTM po rekonstrukci 8. 10. 2013 budova NTM po 75 letech plně dokončená a zařízená

Více

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 19. května 211 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. Ve čtvrtek 19. května 211

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Gymnázium, Český Brod, Vítězná 616 Termín: pondělí 24. 5. 2010 dopoledne denní porada vyučujících: 11:45 Štěpán Votava Anglický jazyk 8:30 8:45 Mgr. Miroslava Jonášová / Mgr. Natalia Zapalačová / Matematika

Více

PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014

PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014 Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice PLÁN AKCÍ pro školní rok 2013/2014 strana 1 Rozdělení témat Kalendáře školy na školní rok 2014/2015 Téma Rožďalovičtí školáci aneb odkud pocházíme

Více

Rozpis žáků u maturitní zkoušky

Rozpis žáků u maturitní zkoušky Termín: pondělí 28. 5. 2012 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:00 Denní vyhlášení výsledků: 12:05 Markéta Jirkovská pr. - Základy společenských věd 8:15 8:30 Mgr.,Ing. Zdeněk Maňák, Ph.D. / Mgr. Ilona

Více

Základní škola a Mateřská škola při Priessnitzových léčebných lázních a.s., Jeseník Kalvodova 360, Jeseník

Základní škola a Mateřská škola při Priessnitzových léčebných lázních a.s., Jeseník Kalvodova 360, Jeseník Základní škola a Mateřská škola při Priessnitzových léčebných lázních a.s., Jeseník Kalvodova 360, Jeseník 790 03 www.zspll.cz e-mail: reditel@zspll.cz 584 401 047//584 411 066 1. Základní informace o

Více

PONDĚLÍ 4. ČERVEN, MATEŘSKÁ ŠKOLA V pondělí proběhne fotografování tříd (1. 4. třída) a pedagogického sboru mateřské školy.

PONDĚLÍ 4. ČERVEN, MATEŘSKÁ ŠKOLA V pondělí proběhne fotografování tříd (1. 4. třída) a pedagogického sboru mateřské školy. ORGANIZACE MĚSÍCE ČERVNA 2018 PÁTEK 1. ČERVEN, ZÁKLADNÍ ŠKOLA V pátek 1. 6. proběhne fotografování tříd a pedagogického sboru základní školy. Organizace o odpovědnost: Vladimír Vlk. PÁTEK 1. ČERVEN Nepřítomnost:

Více

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012 Plán EVVO Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice na školní rok 2011/2012 Zpracovala Mgr. Nina Dyčenková, školní koordinátorka environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Počet žáků:

Více

Rozpis žáků u maturitní zkoušky

Rozpis žáků u maturitní zkoušky Termín: čtvrtek 16. 5. 2019 dopoledne Vojtěch Charvát pr. - Biologie 8:15 8:30 sp. - Český jazyk a literatura 9:00 9:20 sp. - Anglický jazyk 9:55 10:15 pr. - Chemie 10:55 11:10 David Dolejší pr. - Biologie

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Termín: pondělí 16. 5. 2016 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:10 Denní vyhlášení výsledků: 12:15 Tereza Kohlová sp. - Český jazyk a literatura 8:10 8:30 PaedDr. Jindra Bártová / Mgr. Libuše Mikulecká

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Gymnázium Jevíčko, A.K.Vitáka 452 Třída: 4.B - čtvrtá B (rok nástupu 2015) Termín: pondělí 20. 5. 2019 dopoledne Předseda: Mgr. Petr Andrle Místopředseda: Mgr. Dita Šponerová Třídní: Mgr. Jana Janečková

Více

Maturitní zkoušky. Gymnázium Praha 6, Arabská 14/682

Maturitní zkoušky. Gymnázium Praha 6, Arabská 14/682 Třída: 4.A - čtvrtá A (rok nástupu 2014) Předseda: Mgr. Filip Dušek Místopředseda: Mgr. Alena Krumpová Třídní: PhDr. Alena Horáčková Místnost: DĚ - DĚ pr. DLIT Dějiny literatury - PaedDr. Markéta Šlegerová

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Radvanice, okres Trutnov Adresa: 542 12 Radvanice v Čechách 171 Identifikátor školy: 650 060 831 Vedoucí týmu: Mgr. Pavel

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Gymnázium Kojetín, Svatopluka Čecha 683 Třída: V8 - oktáva (rok nástupu 2009) Termín: úterý 16. 5. 2017 dopoledne Předseda: Mgr. Petr Spisar Místopředseda: Mgr. Dagmar Juřenová Třídní: Mgr. Jana Rotreklová

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom Ekologické aktivity, exkurze, praxe 2. 9. Prima až 4. ročník program Ornity Desatero sov 8. 10. Exkurze do Botanické zahrady, septima - Ing. Mgr. H. Kadlecová 9. 10. Porada k projektu ENERSOL 2015 - RNDr.

Více

NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM V PRAZE JAKO INFORMAČNÍ A MOTIVAČNÍ ZDROJ PRO UCHAZEČE O STUDIUM NA TECHNICKÝCH ŠKOLÁCH

NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM V PRAZE JAKO INFORMAČNÍ A MOTIVAČNÍ ZDROJ PRO UCHAZEČE O STUDIUM NA TECHNICKÝCH ŠKOLÁCH NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM V PRAZE JAKO INFORMAČNÍ A MOTIVAČNÍ ZDROJ PRO UCHAZEČE O STUDIUM NA TECHNICKÝCH ŠKOLÁCH Luboš FLÉGL Katedra technických předmětů PdF UHK 2015 NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM Jedná se

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram. Malá Hraštice 57, Nový Knín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Malá Hraštice, okres Příbram Malá Hraštice 57, 262 03 Nový Knín Identifikátor školy: 600 054 659 Termín konání

Více

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Zhodnocení práce předmětové komise základů společenských věd a občanské výchovy za školní rok 2016/2017 Ve školním roce 2016/2017 předmět

Více

Týden vědy a techniky podpoří i pardubická univerzita 5.11.2013 5plus2.cz str. 0 stalo se

Týden vědy a techniky podpoří i pardubická univerzita 5.11.2013 5plus2.cz str. 0 stalo se Týden vědy a techniky podpoří i pardubická univerzita 5.11.2013 5plus2.cz str. 0 stalo se Monika Suchá Univerzita Pardubice PARDUBICE - Pardubická univerzita se letos poprvé zapojí do Týdne vědy a techniky,

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Termín: pondělí 28. 5. 2018 dopoledne Petra Němečková sp. - Český jazyk a literatura 8:10 8:30 Mgr. Libuše Mikulecká / PaedDr. Jindra Bártová / pr. - Anglický jazyk - ÚZ 9:10 9:25 Mgr. Věra Voborová /

Více

Rozpis žáků u maturitní zkoušky

Rozpis žáků u maturitní zkoušky Termín: pondělí 25. 5. 2015 dopoledne Denní porada vyučujících: 15:10 Denní vyhlášení výsledků: 15:25 Viktorie Jindrová (4.CG) pr. - Zeměpis 7:45 8:00 pr. - Anglický jazyk 9:30 9:45 sp. - Německý jazyk

Více

Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského, Praha 1, Truhlářská 22

Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského, Praha 1, Truhlářská 22 Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského, Praha 1, Truhlářská 22 Třída: G8.A - oktáva A (rok nástupu 2008) Termín: pondělí 16. 5. 2016 dopoledne Předseda: ThDr. Martin Chadima, Th.D. Místopředseda: Mgr. Vlasta

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Školní rok 2014/2015 byl slavnostně zahájen 1. září, tentokrát za deště. Do školy nastoupilo 120 žáků. Zahájení se zúčastnil také pan starosta, ing. Lubomír

Více

Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30

Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30 Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30 Ve školním roce 2009/2010 se konaly tyto akce související s problematikou EVVO. Září: - Příprava plánu EVVO

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Obchodní akademie Praha 10, Heroldovy sady 1 Třída: 4AL (rok nástupu 2010) Předseda: Mgr. Zdislava Chmelová Místopředseda: Ing. Lenka Bečvářová Třídní: Ing. Eva Nakládalová Místnost: 301-301 Lucie Bažoutová

Více

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš.

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš. Julie Kubrychtová Milady Horákové1 Praha 17000 Kateřina Hejlíková Studentská2 Praha 16000 Selma Faustusová Kaprova3 Praha 11000 Tereza Vogničová Milady Horákové4 Praha 17000 Dominika Juričková Studentská5

Více

JMENNÝ SEZNAM ŽÁKŮ V UČEBNĚ

JMENNÝ SEZNAM ŽÁKŮ V UČEBNĚ Anglický jazyk, vyšší - didaktický test U1 u.. 120 - zadavatel Mgr. Daniel Martinek 3.5.2012 08:00 1. Faistaver Patrik Anglický jazyk, vyšší - písemná práce U1 u.. 120 - zadavatel Mgr. Daniel Martinek

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - jaro 2019

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - jaro 2019 Třída: DE4A (rok nástupu 2015) Termín: pondělí 27. 5. 2019 dopoledne Třídní: Mgr. Petra Rubešová Slavnostní zahájení: pondělí 27. 5. 2019 7:30 Denní porada vyučujících: 12:45 Denní vyhlášení výsledků:

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

Kontakt: Hana Zahradníčková 737 846 193, zahradnickova.hana@gmail.com. Zápis z jednání Školské rady při ZŠ a MŠ Miličín konané dne 20.4.

Kontakt: Hana Zahradníčková 737 846 193, zahradnickova.hana@gmail.com. Zápis z jednání Školské rady při ZŠ a MŠ Miličín konané dne 20.4. Školská rada Předseda Zřizovatelská sekce: Rodičovská sekce: Pedagogická sekce: Hana Zahradníčková Jana Vaňková Alena Sobíšková Hana Zahradníčková Hana Beranová Dana Dostálová Pravidelně zvaní hosté Věra

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - jaro 2017

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - jaro 2017 Třída: DN3 (rok nástupu 2014) kom. 1 (DN) Třída: 3R (rok nástupu 2009) kom. 1 (DN) Termín: pondělí 22. 5. 2017 dopoledne Třídní: RNDr. Naděžda Končelíková Slavnostní zahájení: pondělí 22. 5. 2017 7:45

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - V8.B

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - V8.B První české gymnázium v Karlových Varech Třída: V8.B - oktáva B (rok nástupu 2004) Termín: pondělí 21. 5. 2012 dopoledne Předseda: Mgr. Lenka Těžká Místopředseda: Mgr. Kateřina Pavlasová Třídní: RNDr.

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty na školní rok 2012/2013 plán Evvo základní škol a Mateřské škol G. A. Lindnera Rožďalovice na

Více

Organizace školního roku 2012/2013

Organizace školního roku 2012/2013 Organizace školního roku 2012/2013 Časový plán zahájení školního roku pondělí 3. září 2012 podzimní prázdniny čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 vánoční prázdniny sobota 22. prosince 2012 až středa

Více

Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel

Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel Den a místo konání: Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel Čtvrtek 6. 10. 2016 od 19.00 hodin v restauraci Valaška, ActivityPark Hotel Všemina, Všemina 300 Program sezení:

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2016/2017 začne ve čtvrtek 1. září 2016. Vyučování

Více

Rozpis žáků u maturitní zkoušky

Rozpis žáků u maturitní zkoušky Třída: 4.AG - Gymnázium (rok nástupu 2011) Předseda: Mgr. Ivan Šupík Místopředseda: Mgr. Věra Houdková Třídní: Mgr. Eva Plhová Místnost: D5 - pečovatelství sp. ANJ Anglický jazyk - Mgr. Milena Šmehlíková

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

Zápis č. 5 z jednání Komise pro sociální politiku a zdravotnictví rady městské části

Zápis č. 5 z jednání Komise pro sociální politiku a zdravotnictví rady městské části MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Komise pro sociální politiku a zdravotnictví RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis č. 5 z jednání Komise pro sociální politiku a zdravotnictví rady městské části Datum jednání: 25. 5. 2016 Místo

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky První české gymnázium Karlovy Vary, Národní 25 Třída: 4.A - čtvrtá A (rok nástupu 2014) Termín: pondělí 21. 5. 2018 dopoledne Předseda: Mgr. Lenka Herzogová Místopředseda: RNDr. Jaroslav Potácel Třídní:

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Září 29. 8. 31. 8. GO KURZ třídy 1. A 31. 8. 2. 9. GO KURZ třídy 1. C 1. 9. zahájení nového školního roku 5. 9. 11. 9. poznávací zájezd do Anglie

Více

Krajské kolo. Dopravní soutěţe mladých cyklistů. Karlovy Vary 15. května 2012

Krajské kolo. Dopravní soutěţe mladých cyklistů. Karlovy Vary 15. května 2012 Krajské kolo Dopravní soutěţe mladých cyklistů Karlovy Vary 15. května 2012 Dne 15. května 2012 hostilo dopravní hřiště v Karlových Varech krajské kolo dopravní soutěž mladých cyklistů, jež je vyvrcholením

Více

Dolnobrannský zpravodaj

Dolnobrannský zpravodaj Číslo 9 Dolnobrannský zpravodaj Strana 5 Zpravodaj se mračí Co s ním? O čem chci psát? O potřebě, kterou vykonávají naši nejlepší přátelé - pejsci. Minulý týden přišel pan. Radoň ml. s ústní stížností

Více

o činnosti školy za školní rok 1999/2000

o činnosti školy za školní rok 1999/2000 o činnosti školy za školní rok 1999/2000 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 1999/2000 dle 3, odst.1 zákona č.139/95 Sb. 1. Charakteristika školy Základní škola G. A. Lindnera Rožďalovice, okres

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - jaro 2018

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - jaro 2018 Termín: úterý 5. 6. 2018 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:35 Denní vyhlášení výsledků: 12:40 Dávid Kohút (DI4D) sp. - Anglický jazyk 7:55 8:15 pr. - Teorie a praxe sportu 9:00 9:15 sp. - Český jazyk

Více

MEZINÁRODNÍ DEN ZVÍŘAT

MEZINÁRODNÍ DEN ZVÍŘAT Vyhodnocení programu MEZINÁRODNÍ DEN ZVÍŘAT s podtitulem Chov zvířat v péči člověka konaného dne 4. 10. 2012 ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě Ekoporadna ORSEJ ve spolupráci s Vlastivědným muzeem

Více

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku V květnu tohoto roku se zúčastnilo 9 žáků tří různých oborů (Zdravotnický asistent, Ošetřovatel, Sociální činnost) v doprovodu dvou pedagogů zahraniční stáže ve finském

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Třída: 8. A - oktáva (rok nástupu 2008) Termín: pondělí 16. 5. 2016, dopoledne Předseda: Mgr. Hana Novotná Místopředseda: Mgr. Dušan Drexler Třídní: Mgr. Bohdana Hellmichová Místnost: 305 Slavnostní zahájení:

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 Třída: 4.C - 7941K41 (rok nástupu 2015) Předseda: Mgr. Aleš Zima Místopředseda: Mgr. Sylva Zajícová Třídní: Mgr. Michaela Stodůlková Místnost: Uč4D - Učebna 4.D+2.A -

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440 Resslova 440, 387 01 Volyně Identifikátor: 600 020 312 Termín konání inspekce:

Více

Výsledková listina 42. ročníku Běhu 17. listopadu

Výsledková listina 42. ročníku Běhu 17. listopadu Výsledková listina 42. ročníku Běhu 17. listopadu Kategorie Ročník Počet startujících MŠ a 1. st. ZŠ dívky 2002-2008 28 MŠ a 1. st. ZŠ chlapci 2002-2008 32 Nejmladší žákyně Nejmladší žáci 2000-2001 2000-2001

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky.

Rozpis studentů u maturitní zkoušky. Gymnázium Sušice, Fr.Procházky 324 Třída: 4A4 - čtvrtá A (rok nástupu 2013) Třída: *4A4 - čtvrtá A (rok nástupu 2012) kom. 4A4 úterý 16. 5. 2017 dopoledne Předseda: Mgr. Jaroslav Stýskal Místopředseda:

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2014/2015 V Chrudimi dne 28.srpna 2014 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Pelhřimov, Friedova 1469

Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Pelhřimov, Friedova 1469 Termín: pondělí 28. 5. 2018 dopoledne Vít Karásek sp. - Český jazyk a literatura 8:05 8:30 Radek Ján sp. - Český jazyk a literatura 8:30 8:50 Kryštof Jantač sp. - Český jazyk a literatura 8:50 9:10 Jakub

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA 2. Projekt Zahrady u Splavu zahajují další část projektu: Zakládáme komunitní zahradu na pozemku zámku v Doudlebách nad Orlicí.

TISKOVÁ ZPRÁVA 2. Projekt Zahrady u Splavu zahajují další část projektu: Zakládáme komunitní zahradu na pozemku zámku v Doudlebách nad Orlicí. TISKOVÁ ZPRÁVA 2 Sídlo sdružení: 517 03 Skuhrov nad Bělou 84 kancelář: 517 41 Kostelec nad Orlicí, Palackého n. 23 Ing. arch. Kateřina Holmová kontaktní osoba Tel. +420 494 323 650, katerina@sdruzenisplav.cz

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace. Adresa: České mládeže 230/2, Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace. Adresa: České mládeže 230/2, Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, České mládeže 230/2, příspěvková organizace Adresa: České mládeže 230/2, 400 01 Ústí nad Labem Identifikátor: 600

Více

Přehled opravných zkoušek

Přehled opravných zkoušek Antoňuk Milan P3A učebna Základy informačních systémů 29.08.2014 09:15 uč. 301 zkouška v náhradním Účetnictví a daně 29.08.2014 12:00 uč. 304 1. opravná zkouška Bilka Olaf P3A učebna Český jazyk a rétorika

Více

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 V pátek 28. dubna 2017 se opět po roce zcela zaplnil sál Zastupitelstva Jihočeského kraje žáky, studenty a

Více

Rozpis žáků u maturitní zkoušky

Rozpis žáků u maturitní zkoušky Termín: středa 16. 5. 2018 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:45 Denní vyhlášení výsledků: 13:00 Ondřej Vopat pr. - Základy společenských věd 7:55 8:10 Mgr. Tomáš Veber, ThD. / Mgr. Petra Klee / pr.

Více

Třída: 4.A - 4.A (rok nástupu 2007) Termín: pondělí dopoledne

Třída: 4.A - 4.A (rok nástupu 2007) Termín: pondělí dopoledne Třída: 4.A - 4.A (rok nástupu 2007) Termín: pondělí 23. 5. 2011 dopoledne Martin Pavlík pr. - Anglický jazyk 8:20 8:35 Mgr. Miloš Sedlák / Ing. Dagmar Čadová / Josef Kolář pr. - Matematika 8:35 8:50 Mgr.

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky.

Rozpis studentů u maturitní zkoušky. Třída: 8A8 - oktáva A (rok nástupu 2009) úterý 16. 5. 2017 dopoledne Předseda: Mgr. Radka Pytlíková Místopředseda: Mgr. Libuše Chalupková Třídní: Mgr. Libuše Potužáková Místnost: 5A8 - kvinta A Slavnostní

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky.

Rozpis studentů u maturitní zkoušky. Gymnázium Sušice, Fr.Procházky 324 Třída: 8A8 - oktáva A (rok nástupu 2010) Třída: *8A8 - oktáva A (rok nástupu 2009) kom. 8A8 středa 16. 5. 2018 dopoledne Předseda: Mgr. Šárka Fišrová Místopředseda: Mgr.

Více

Pozvánka. čtvrtek 5. listopadu 2015 od 9.00 do 16.00 hodin, Praha (palác Rytířská) Mozky odcházejí, firmy pláčou. aneb

Pozvánka. čtvrtek 5. listopadu 2015 od 9.00 do 16.00 hodin, Praha (palác Rytířská) Mozky odcházejí, firmy pláčou. aneb Pozvánka Če ská škola 21. století již 3. Ročník konference česká škola 21. století se zaměří na téma Rozvoje tvořivého myšlení a objevitelského vzdělávání z Pohledu českých škol, možností jejich zřizovatelů,

Více

ŠKOLY PRO REGION - modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska

ŠKOLY PRO REGION - modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska ŠKOLY PRO REGION - modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/02.0037 Datum zahájení projektu: 1. 1. 2010 Datum ukončení projektu: 30. 6. 2012

Více

Rozpis žáků u maturitní zkoušky

Rozpis žáků u maturitní zkoušky Termín: středa 16. 5. 2018 dopoledne Denní porada vyučujících: 13:05 Denní vyhlášení výsledků: 13:10 Michaela Batelková sp. - Anglický jazyk 8:10 8:30 Mgr. Jana Svobodová / Mgr. Ladislav Douša / pr. -

Více