Zápis z habilitačního řízení uchazeče Mgr. Ing. Milana Kvasnicy, CSc.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z habilitačního řízení uchazeče Mgr. Ing. Milana Kvasnicy, CSc."

Transkript

1 Příloha č. 2 Zápis z habilitačního řízení uchazeče Mgr. Ing. Milana Kvasnicy, CSc. Datum a místo konání: , FAI, Nad Stráněmi 4511, Zlín Přítomni: členové Vědecké rady (viz prezenční listina z jednání VR - příloha č. 1), předseda habilitační komise prof. Ing. Jaroslav Balátě, DrSc., oponenti doc. Ing. Jaromír Volf, DrSc. a doc. Dr. Ing. Petr Novák. 1. Prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. přivítal účastníky habilitačního řízení. Poté krátce představil habilitanta, Mgr. Ing. Milana Kvasnicu, CSc., který se uchází o habilitaci v oboru Řízení strojů a procesů. Prof. Vašek informoval Vědeckou radu o převedení akreditace zmíněného oboru z Fakulty technologické na Fakultu aplikované informatiky v souvislosti se vznikem FAI ke dni VR schválila komisi pro hodnocení habilitační přednášky ve složení: prof. Pokorný, prof. Pivoňka a prof. Smutný (21-0-1). Členové VR schválili doc. Zelinku a doc. Šedu skrutátory pro tajné hlasování a pí Doleželovou jako zapisovatelku habilitačního řízení (22-0-0). 3. Děkan FAI seznámil VR se složením habilitační komise a s oponenty předložené habilitační práce. Habilitační komise pracovala ve složení: Předseda prof. Ing. Jaroslav Balátě, DrSc. - FAI UTB ve Zlíně Členové - prof. RNDr. Hynek Biederman, DrSc. MFF KU v Praze prof. Ing. Zdeněk Ehrenberger, DrSc. FSI VUT v Brně doc. RNDr. Antonín Havránek, CSc. MFF Ku v Praze RNDr. Karol Karovič Slovenská akadémia vied v Bratislavě Oponenty habilitační práce byli jmenováni: doc. RNDr. Antonín Havránek, CSc. MFF Ku v Praze doc. Dr. Ing. Petr Novák FS VŠB-TU v Ostravě doc. Ing. Jaromír Volf, DrSc. FS ČVUT v Praze 4. Habilitační přednáška proběhla na téma Počítačové vidění v robotice se zřetelem na využití ve strojírenských a plastikářských výrobách. 5. V rozpravě týkající se habilitační přednášky vystoupili: prof. Hanika - Jaké jsou možnosti využití komerčních programů pro počítačovou analýzu obrazů (např. MATLAB toolbox)? prof. Kučera - V názvu přednášky je uvedeno se zřetelem na využití ve strojírenských a plastikářských výrobách. Jaké aplikace jste vlastně měl na mysli? prof. Smutný - Upřesnění určení přesnosti polohování prostorového umístění objektů pomocí CCD, PSD i kamerových systémů. - Jaké fyzikální veličiny se pomocí systémů počítačového vidění zjišťují a jak jsou aplikovány v oblasti robotických systémů v průmyslu?

2 Příloha č. 2 prof. Pokorný - Jaké jsou možnosti aplikací principů umělé inteligence při řešení daného problému? prof. Pelant - Používá uchazeč při výuce resp. práci se studenty také řádkový CCD detektor pro detekci optického spektra? prof. Vašek - Jaké prostředky by jste doplnil k výkladu pro praktické laboratorní cvičení k přednesené problematice? prof. Řeřucha - Jaké je začlenění tématiky Vaší přednášky do předmětů Vašeho studijního programu a do kterého SP? Na otázky uvedené v rozpravě uchazeč odpověděl uspokojivě. 6. Obhajobu habilitační práce zahájil Mgr. Ing. Milan Kvasnica, CSc. prezentací habilitační práce. 7. Oponenti doc. Volf a doc. Novák přednesli závěry svých oponentních posudků. Závěr oponentského posudku RNDr. Karoviče přednesl doc. Zelinka. Všechny posudky byly kladné a doporučující pokračování habilitačního řízení. Otázky oponentů jsou uvedeny v jednotlivých oponentních posudcích. Ing. Milan Kvasnica na všechny dotazy uvedené v posudcích odpověděl uspokojivě. 8. Prof. Pokorný přednesl hodnocení habilitační přednášky (viz příloha č. 3) se závěrem: Komise doporučuje habilitační přenášku Ing. Kvasnicy Vědecké radě FAI UTB ve Zlíně k přijetí. 9. Předseda habilitační komise prof. Balátě seznámil členy VR s návrhem habilitační komise včetně odůvodnění. Návrh Habilitační komise je přílohou č. 2 tohoto zápisu. 10. V rozpravě k habilitační práci vystoupili: prof. Vašek - Byly některé uvedené příklady realizovány? prof. Mikeš - Citace prací a jejich použití? doc. Šeda - Je některý z Vašich patentů autorsky chráněn v zahraničí? prof. Prokop - Jaké aplikace lze uvést pro prezentovanou 6-DoF snímačů obrazu? - Jak je možno charakterizovat srovnání 6-DoF snímačů práce autora se stavem ve světě? - Jaký je vztah 6-složkového a 6 stupňů volnosti u senzoru? prof. Schauer - Přesnost a chyba měření. - Vliv jevů z oblasti fyzikální optiky na výsledky měření. Prof. Kučera - Jaký impakt faktor mají časopisy Computers and Artificial Intelligence a Human- Friendly Welfare Robotic Systéms. Pochybuji o tom, že jsou v rozmezí 0,1 0,5!

3 Příloha č. 2 Prof. Řeřucha - Jak shrnujete Váš teoretický přínos v dané oblasti? - Jaký přístup (formu) jste zvolil ke zpracování Vaší habilitační práce? 11. V rámci rozpravy byl diskutován zásadní protest, který vznesl prof. Kučera ohledně impact faktoru zmíněných časopisů. Dodatečně bylo zjištěno, že členům VR byla omylem předložena starší verze autoevaluačního hodnocení. V nové (platné) verzi byly publikace zařazeny správně. Dále byla diskutována celoživotní odborná činnost habilitanta a jeho přínosy v předkládané habilitační práci. Na otázky uvedené v rozpravě uchazeč odpověděl uspokojivě. 12. V neveřejné rozpravě bylo konstatováno, že uchazeč prokázal způsobilost pro jmenování docentem v oboru Řízení strojů a procesů. Proběhlo tajné hlasování, kterého se zúčastnili pouze členové VR oprávnění hlasovat. Výsledek hlasování je uveden v protokolu o tajném hlasování (příloha č. 4). Na základě tajného hlasování členů VR (17 kladných hlasů. 4 záporné a 1 neplatný hlas) děkan Fakulty aplikované informatiky v zastoupení Vědecké rady postoupí rektorovi Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně toto kladné stanovisko VR s návrhem na jmenování Mgr. Ing. Milana Kvasnicy, CSc. docentem pro obor Řízení strojů a procesů. Ve Zlíně dne Zapsala: J. Doleželová Prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. děkan FAI Příloha č. 1 prezenční listina z jednání VR č. 2 návrh Habilitační komise č. 3 hodnocení habilitační přednášky č. 4 protokol o tajném hlasování

4 Příloha č. 4 Kód: VP/03/2006 Druh: VNITŘNÍ PŘEDPIS FAKULTY APLIKOVANÉ INFORMATIKY Název: Jednací řád Vědecké rady Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně závaznost: Datum vydání: Účinnost: Vydává: prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc., děkan Zpracoval: Ing. Tomáš Sysala, Ph.D., proděkan, prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc., děkan Spolupracoval: Počet stran: 3 Počet příloh: 0 Rozdělovník: děkanát FAI,proděkani FAI, tajemník FAI, předseda AS FAI, ředitelé pracovišť, referátů a oddělení FAI, AS UTB Podpis oprávněné osoby:

5 Příloha č. 4 UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY FAKULTY APLIKOVANÉ INFORMATIKY Akademický senát Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně schválil podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne návrh Jednacího řádu Vědecké rady Fakulty aplikované informatiky a Akademický senát Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne Jednací řád Vědecké rady Fakulty aplikované informatiky. Článek 1 Základní ustanovení (1) Vědecká rada Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (dále jen VR FAI ) je akademický orgán, pro jehož působnost platí zákon č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon ) a článek 19 Statutu Fakulty aplikované informatiky, schváleného Akademickým senátem Fakulty aplikované informatiky (dále jen AS FAI ). (2) Jednací řád VR FAI je v souladu s platným Jednacím řádem Vědecké rady Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. (3) Členové VR FAI jsou významní představitelé oborů, v nichž fakulta uskutečňuje vzdělávací a tvůrčí činnost. Nejméně jedna třetina členů VR FAI jsou jiné osoby než členové akademické obce Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Členství ve VR FAI je nezastupitelné a čestné. (4) Členy VR FAI jmenuje a odvolává děkan po projednání a schválení v AS FAI. Funkční období VR FAI se shoduje s funkčním obdobím děkana, který je jejím předsedou. (5) Kromě členů VR FAI může děkan jmenovat čestné členy VR FAI, kteří se účastní jednání s hlasem poradním. (6) Každý člen VR FAI může písemně požádat děkana o ukončení svého členství ve VR FAI. V takovém případě může děkan bez dalšího řízení členství ukončit a oznámí tuto skutečnost nejpozději do 14 dnů předsedovi AS FAI. (7) Se souhlasem AS FAI může děkan člena VR FAI odvolat a doplnit VR FAI o dalšího člena při dodržení 29 odst. 2 zákona. Článek 2 Jednání Vědecké rady FAI (1) Jednání VR FAI svolává děkan v případě potřeby, nejméně však dvakrát ročně. Děkan je povinen svolat jednání VR FAI, požádá-li o to alespoň jedna třetina členů VR FAI, a to do jednoho měsíce od obdržení žádosti. V naléhavých případech si může děkan vyžádat stanovisko VR FAI korespondenčně a informuje o něm na příštím zasedání VR FAI.

6 Příloha č. 4 (2) Program jednání VR FAI navrhuje děkan. Tento program je uveden v pozvánce, kterou obdrží písemně každý člen VR FAI nejméně dva týdny přede dnem jednání. Doplňky a úpravy programu jednání může každý člen VR FAI uplatnit písemně nebo ústně, nejpozději při zahájení jednání. Program jednání musí být před zahájením jednání schválen VR FAI. (3) Jednání VR FAI zabezpečuje a připravuje pověřený proděkan. Článek 3 Zasedání Vědecké rady FAI (1) Jednání VR FAI řídí děkan, v jeho nepřítomnosti jím pověřený proděkan. (2) Závažná rozhodnutí přijímá VR FAI formou usnesení. VR FAI je schopna usnášení, pokud jsou přítomny nejméně dvě třetiny všech členů VR FAI. Není-li VR FAI schopna usnášení, určí děkan se souhlasem přítomných nový termín zasedání. (3) O přijetí návrhu usnesení se hlasuje. Hlasování může být veřejné (zdvižením ruky) nebo tajné (hlasovacími lístky). Usnesení v případech stanovených zákonem a v personálních záležitostech musí být vždy přijato tajným hlasováním. Tajné hlasování však může být použito i v jiných případech, jestliže je navrhne některý z přítomných členů VR FAI a schválí je nadpoloviční většina přítomných členů VR FAI. (4) Před tajným hlasováním zvolí VR FAI předem dva členy, kteří sečtou odevzdané hlasy, vyplní protokol o tajném hlasování a podepsaný jej spolu s hlasovacími lístky odevzdají předsedajícímu. Předsedající vyhlásí výsledek hlasování tak, že oznámí počet kladných, záporných a neplatných hlasů. (5) Protokol o tajném hlasování se archivuje včetně hlasovacích lístků. Výsledky hlasování se uvádějí v zápise o jednání VR FAI. (6) Usnesení je schváleno, jestliže pro ně hlasuje nadpoloviční většina přítomných členů VR FAI, pokud zákon nestanoví jinak. Zvlášť se evidují poradní hlasy hostů VR FAI. Při usnášení se na návrzích v habilitačním řízení a řízení ke jmenování profesorem je ke schválení nutný souhlas nadpoloviční většiny všech členů VR FAI. Předseda a členové příslušných hodnotících komisí hlasují pouze, jsou-li členy VR FAI. Hlasování v těchto případech je vždy tajné. Nezíská-li návrh v habilitačním řízení a řízení ke jmenování profesorem nadpoloviční většinu hlasů všech členů VR FAI, řízení se zastavuje. (7) Jednání VR FAI je veřejné. Za neveřejné může být prohlášeno jednání celé nebo jeho část pouze při projednávání utajovaných skutečností ve smyslu zákona a při hlasování o návrzích v habilitačním řízení a řízení ke jmenování profesorem. (8) Administrativní agendu VR FAI včetně archivování materiálů zabezpečuje oddělení pro vědu a výzkum fakulty. Za pořízení zápisu z jednání VR FAI odpovídá pověřený proděkan. K zápisu z jednání se přikládá presenční listina. Zápis z každého zasedání VR FAI rozesílá po jeho verifikaci pověřeným proděkanem a podepsání děkanem pověřený pracovník sekretariátu děkana všem členům VR FAI nejpozději do dvou týdnů ode dne zasedání. Připomínky k zápisu mohou členové VR FAI uplatnit do jednoho měsíce po obdržení zápisu. Připomínky k zápisu jsou projednávány na nejbližším zasedání VR FAI. 2

7 Příloha č. 4 Článek 4 Zvláštní ustanovení (1) Členům VR FAI, kteří nejsou pracovníky fakulty, budou uhrazeny cestovní náklady. Tyto a další nezbytné náklady na činnost VR FAI hradí fakulta ze svého rozpočtu. (2) Tento Jednací řád VR FAI byl schválen AS FAI dne (3) Jednací řád VR FAI nabývá platnosti dnem schválení Akademickým senátem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Ing. Bronislav Chramcov, v.r. předseda Akademického senátu FAI prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc., v.r. děkan FAI Ing. Alena Macháčková, CSc., v.r. předsedkyně Akademického senátu UTB prof. Ing. Petr Sáha, CSc., v.r. rektor UTB 3

8 Příloha č. 5 Kód: DS/01/2006 Druh: VNITŘNÍ NORMA FAKULTY APLIKOVANÉ INFORMATIKY Název: Jednací řád oborové rady v doktorském studiu Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně závaznost: Datum vydání: Účinnost: Vydává: prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc., děkan Zpracoval: Spolupracoval: Počet stran: 3 Počet příloh: 0 Rozdělovník: proděkani FAI, tajemník FAI, předseda akademického senátu FAI, ředitelé pracovišť FAI, členové OR DS Podpis oprávněné osoby: Článek 1 Základní ustanovení a činnost oborové rady (1) Činnost oborové rady v doktorském studiu (dále jen OR DS ) Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně (dále jen FAI ) je vymezena 47 Zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), odst. 6 a čl. 33 Studijního a zkušebního řádu UTB (dále jen SZŘ ). (2) Členové OR DS jsou významní představitelé oborů, v nichž FAI uskutečňuje doktorské studium a tvůrčí činnost. Počet členů OR DS, jejich jmenování a odvolání se řídí čl. 33 odst. 1 SZŘ po projednání ve Vědecké radě FAI. Funkční doba OR DS je shodná s funkčním obdobím děkana. (3) Předsedu, příp. místopředsedu OR DS jmenuje děkan a ustanoví jej do funkce na základě kladného hlasování nadpoloviční většiny všech členů OR DS. Hlasování je tajné a lze je provést v naléhavých případech korespondenčně.

9 Příloha č. 5 Článek 2 Jednání oborové rady (1) Jednání OR DS svolává její předseda v případě potřeby, nejméně však jednou za rok dle čl. 33 odst. 5 SZŘ. V naléhavých případech si předseda může vyžádat stanovisko členů OR DS korespondenčně a informuje o něm na příštím zasedání OR DS. Jednání OR DS jsou veřejná, mimo část zabývající se tajným hlasováním. (2) Program jednání OR DS navrhuje její předseda. Tento program je uveden na pozvánce, kterou obdrží písemně každý člen OR DS v dostatečném předstihu. Doplňky a úpravy programu jednání může navrhnout každý člen OR DS nejpozději při zahájení jednání. (3) Členové OR DS jsou povinni se jednání zúčastnit, resp. se řádně omluvit, nemohou-li se ze závažných důvodů osobně dostavit. Účast na jednání OR DS je nezastupitelná. OR DS je schopná se usnášet, pokud je přítomna nejméně polovina všech členů. (4) Jednání OR DS řídí její předseda, v jeho nepřítomnosti jím pověřený člen. (5) Usnesení přijímá OR DS při neveřejném hlasování nadpoloviční většinou přítomných členů. Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy. Tajné hlasování může být použito, jestliže je navrhne některý z přítomných členů OR DS a schválí je nadpoloviční většina přítomných členů OR DS. Výsledky hlasování se uvádějí v zápisu o jednání OR DS. (6) Ze zasedání OR DS je pořizován zápis, jehož kopie obdrží děkan a referát příslušného proděkana, dle čl. 33 odst. 5 SZŘ. Jednotliví členové obdrží zápis prostřednictvím elektronické pošty. (7) Mezi zasedáními OR DS zastupuje oborovou radu předseda dle čl. 33 odst. 6 SZŘ. (8) Administrativní agendu OR DS vede její předseda, který spolupracuje s pověřenou referentkou oddělení vědy a výzkumu FAI. Agenda je archivována v oddělení pro vědu a výzkum FAI po dobu danou vnitřním předpisem. Článek 3 Jiná ustanovení

10 Příloha č. 5 (1) Každý člen OR DS může písemně požádat děkana o ukončení svého členství v OR DS. V takovém případě může děkan bez dalšího řízení členství ukončit a oznámí tuto skutečnost na nejbližším zasedání OR DS. (2) Členové OR DS nemají nárok na úhradu nákladů spojených s jejich členstvím. Článek 4 Platnost Toto rozhodnutí nabývá platnost od Ing. Bronislav Chramcov předseda AS FAI prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. děkan FAI

11 Příloha č. 6 A Žádost o akreditaci/rozšíření/prodl. doby platnosti Dr SP a jeho oborů Vysoká škola Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Součást vysoké školy Fakulta aplikované informatiky Název studijního Inženýrská informatika programu Původní název SP --- předchozí platnost - Typ žádosti akreditace druh rozšíření - Název studijního oboru Inženýrská informatika Profil absolventa oboru (SP) & cíle studia Navrhovaný doktorský SP navazuje v rámci strukturovaného studia na bakalářské a magisterské obory akreditované v rámci SP Inženýrská informatika (Informační technologie, Automatické řízení a informatika a Bezpečnostní technologie, systémy a management). Navrhovaný DSP bude pokrývat teoretickou i praktickou problematiku aplikací moderních informačních technologií do celého komplexu aplikačního prostoru se zdůrazněním oblasti počítačového automatického řízení výrobních procesů, oblasti komunikačních a zabezpečovacích systémů a oblasti datové bezpečnosti. Absolvent tohoto studijního oboru bude odborníkem ve výše uvedených oblastech se schopností uplatnit se jak ve vědeckovýzkumné práci v rámci VŠ, výzkumných ústavů či oddělení, tak v oblasti odborného působení ve firmách, popř. státních institucí vzhledem k široké aplikační oblasti výpočetní a komunikační techniky. Název studijního oboru Profil absolventa oboru (SP) & cíle studia Zajištění odb. literaturou Uvedenou problematikou se pracoviště FAI, dříve Institutu řízení procesů a aplikované informatiky zabývá dlouhodobě. Prostřednictvím výzkumné činnosti výzkumné záměry, grantové projekty tuzemské i zahraniční je pracoviště vybaveno moderní knižní i časopiseckou odbornou literaturou včetně sborníků mezinárodních konferencí zaměřených na předmětnou tématiku. Tyto zdroje jsou umístěny v příruční odborné knihovně. Dále je studentům k dispozici univerzitní knihovna s bohatým knižním fondem a přístupem k elektronickým informačním zdrojům. Charakteristika změny Nový SP Adresa www stránky Heslo k přístupu na www Schváleno VR / UR podpis datum dne rektora

12 Příloha č. 6 B Doktorský studijní program (obor) a návrh témat disertačních prací Vysoká škola Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Součást vysoké školy Fakulta aplikované informatiky Název studijního programu Inženýrská informatika Název studijního oboru Inženýrská informatika Vstupní požadavky Obor Inženýrská informatika má interdisciplinární charakter a inspiruje se zobecňováním popisu systémů, specializovaných zkušeností a znalostí. Jako pracovní metodu používá přenos zkušeností z jednoho oboru aplikace do jiného. Tím se zdůrazňuje studium obecnějších principů před specializací či úzkým zaměřením. Hlavními oblastmi zájmu jsou na jedné straně principy, prostředky a postupy technické kybernetiky soustředěné na jedné straně do informačních technologií, na straně druhé pak jejich využití v oblasti automatického řízení a měření netradičních fyzikálních veličin zejména v oblasti bezpečnostních technologií a zpracování těchto měření. Vstupní požadavky do doktorského studijního programu jsou ukončené magisterské vzdělání v jednom z oborů studijního programu Inženýrská informatika nebo v oboru příbuzném a složení přijímací zkoušky. O příbuznosti absolvovaného studijního oboru rozhoduje oborová rada navrhovaného DSP. Uchazeč musí prokázat základní znalosti z oblasti obecné teorie systémů, teorie informace, technických prostředků potřebných pro realizace kybernetických systémů, komunikace, programovací jazyky, implementaci hardwarových zařízení, atp. Studijní předměty Studijní předměty oboru sledují cíl studovat nové výsledky v oblasti technické kybernetiky se zaměřením na oblast teoretické informatiky, umělé inteligence, algoritmizace, zpracování multimediálních dat, databází a informačních systémů dále pak na komplexní oblast automatického řízení a na oblast aplikací v bezpečnostním průmyslu. Nejčastější aplikace metod jsou při řízení výroby, v diagnostice a zvyšování spolehlivosti, při návrhu obvodů a systémů počítačů a aplikací ve zdravotnické technice, v oblasti spotřební elektronice, ve spotřebním průmyslu v energetice a v ekologii, optimalizace i řízení komplexních systémů včetně řízení stochastických procesů a řízení mikropočítačových, komunikačních informačních a diagnostických systémů a počítačových sítí. Seznam studijních předmětů je uveden v Příloze č.1.

13 Příloha č. 6 Další povinnosti Doktorský studijní program Inženýrská informatika umožňuje dosažení nejvyššího vzdělání studiem v daném oboru. Výuka doktorského studia je zaměřena na vybraná aktuální témata oboru. Studium má charakter výzkumné práce a je od počátku zaměřeno na řešení konkrétního výzkumného tématu. Vedle základních povinností, tj. dodržování studijního plánu se budou studenti podílet na výuce vybraných předmětů, majících vztah ke studované problematice, budou publikovat výsledky svých výzkumných aktivit v časopisech a na konferencích. V případě možnosti budou absolvovat krátkodobé stáže v tuzemsku i zahraničí. Studenti doktorského studijního programu budou vedeni k samostatnému vystupování a prezentování výsledků svého výzkumu na mezinárodním fóru při výše zmíněných studijních pobytech v zahraničí a konferencích. Názvy témat prací Softcomputing a deterministický chaos Šifrování a přenos informace pomocí deterministického chaosu Softcomputing ve vybraných problémech bioinformatiky Optimalizace metod návrhu neuronových sítí pro systémy zpracování obrazu Návrh metodiky hodnocení funkčních aspektů komplexního vybavování inteligentních budov Metody návrhu kódových zabezpečení založené na evolučních algoritmech Moderní metody řízení výrobních systémů Identifikační metody pro potřeby popisu dynamických systémů Hierarchické, distribuované počítačové řídicí systémy a jejich vzájemná komunikace Moderní metody identifikace osob pro bezpečnostní průmysl Monitorovací a komunikační systémy v oblasti bezpečnostního průmyslu Matematické modelování reálných technologických procesů

14 Příloha č. 6 Příloha č. 1 Seznam školitelů pro akreditaci doktorského studijního programu Inženýrská informatika Jméno doc. Ing. Radim Farana, CSc. doc. Ing. Ivan Zelinka, Ph.D. prof. Ing. Karel Vlček, CSc. doc. Ing. Josef Hurta, CSc. doc. Ing. Vojtěch Křesálek, CSc. prof. Ing. Petr Dostál, CSc. doc. Ing. František Hruška, Ph.D. prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. prof. Ing. Vladimír Bobál, CSc. prof. Ing. Jaroslav Balátě, DrSc. doc. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. prof. Ing. Karel Kolomazník, DrSc. prof. Ing. Roman Prokop, CSc. doc. Ing. Luděk Lukáš, CSc. doc. Mgr. Ing. Milan Kvasnica, CSc. Pracoviště Katedra automatizační techniky a řízení, Fakulta strojní, VSB- TU Ostrava Ústav aplikované informatiky, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav aplikované informatiky, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav podnikové ekonomiky, Fakulta managementu a ekonomiky, UTB Ústav elektrotechniky a měření, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav řízení procesů, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav elektrotechniky a měření, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav automatizace a řídicí techniky, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav řízení procesů, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav automatizace a řídicí techniky, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav automatizace a řídicí techniky, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav automatizace a řídicí techniky, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav automatizace a řídicí techniky, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav elektrotechniky a měření, Fakulta aplikované informatiky, UTB Ústav elektrotechniky a měření, Fakulta aplikované informatiky, UTB

15 Příloha č. 6 Příloha č. 2 Seznam členů oborové rady pro akreditaci doktorského studijního programu Inženýrská informatika prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. Katedra mikroelektroniky, Fakulta elektrotechnická, ČVUT Praha, husak@fel.cvut.cz doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. Ústav počítačových systémů, Fakulta informačních technologií, VUT Brno kotasek@fit.vutbr.cz doc. RNDr. Vojtěch Křesálek, CSc. Ústav elektrotechniky a měření, Fakulta aplikované informatiky, UTB ve Zlíně kresalek@fai.utb.cz JUDr. Vladimír Laucký Ústav elektrotechniky a měření, Fakulta aplikované informatiky, UTB ve Zlíně laucky@fai.utb.cz doc. Ing. Pavel Ošmera, CSc. Ústav automatizace a informatiky, Fakulta strojního inženýrství, VUT Brno osmera@fme.vutbr.cz doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. Ústav počítačových systémů, Fakulta informačních technologií, VUT Brno schwarz@fit.vutbr.cz prof. RNDr. Václav Snášel, CSc. Katedra informatiky, Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB-TU Ostrava vaclav.snasel@vsb.cz doc. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. Ústav automatizace a informatiky, Fakulta strojního inženýrství, VUT Brno seda@fme.vutbr.cz doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. Ústav výrobních strojů, systémů a robotiky, Fakulta strojního inženýrství, VUT Brno vasek@fme.vutbr.cz prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. Ústav automatizace a řídicí techniky, Fakulta aplikované informatiky, UTB ve Zlíně vasek@fai.utb.cz prof. Ing. Karel Vlček, CSc. Ústav aplikované informatiky, Fakulta aplikované informatiky, UTB ve Zlíně vlcek@fai.utb.cz doc. Ing. Ivan Zelinka, Ph.D. Ústav aplikované informatiky, Fakulta aplikované informatiky, UTB ve Zlíně zelinka@fai.utb.cz prof. Ing. Roman Prokop, CSc. Ústav automatizace a řídicí techniky, Fakulta aplikované informatiky, UTB ve Zlíně prokop@fai.utb.cz doc. Ing. Radim Farana, CSc. Katedra automatizační techniky a řízení, Fakulta strojní, VSB-TU Ostrava, Radim.farana@vsb.cz

16 Příloha č. 6 Příloha č. 3 Seznam předmětů pro akreditaci doktorského studijního programu Inženýrská informatika Předmět Angličtina Matematika Vybrané kapitoly z umělé inteligence Zobecněná teorie informace Moderní teorie informatiky Bioinformatika Teorie algoritmů Zpracování multimediálních dat Teorie digitální komunikace Bezpečnostní technologie ochrany informačních systémů Bezpečnostní management v organizaci Technické prostředky bezpečnostních systémů Návrh a implementace elektronických obvodů a systémů Vybrané kapitoly z teorie řízení Technické prostředky automatizace Teorie automatického řízení Experimentální identifikace systémů Obecná teorie systémů Předmět oboru* Vyučující doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. Mgr. Lenka Radová, Ph.D doc. Ing. Ivan Zelinka, Ph.D. doc. Ing. Ivan Zelinka, Ph.D. doc. Ing. Ivan Zelinka, Ph.D. prof. Ing. František Schauer, DrSc. doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. prof. Ing. Karel Vlček, CSc. prof. Ing. Karel Vlček, CSc. doc. Mgr. Roman Jašek, Ph.D. doc. Ing. Josef Hurta, CSc. doc. Ing. Vojtěch Křesálek, CSc. doc. Ing. Vojtěch Křesálek, CSc. prof. Ing. Petr Dostál, CSc. doc. Ing. František Hruška, Ph.D. prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. prof. Ing. Vladimír Bobál, CSc. prof. Ing. Roman Prokop, CSc. předseda OR DSP *Předmět oboru navržený školitelem a schválený předsedou oborové rady doktorského studijního programu (může být i z jiné VŠ)

17 Příloha č. 7 A Žádost o akreditaci / rozšíření nebo prodloužení doby platnosti akred. bakalář. / magisterského stud. programu Vysoká škola Universita Tomáše Bati Součást vysoké školy Fakulta aplikované informatiky st. doba titul Název studijního programu Inženýrská informatika 2 roky Ing. Původní název SP Inženýrská informatika platnost předchozí akred. druh rozšíření Typ žádosti akreditace X prodloužení akreditace druh rozšíření SO, pres. Typ studijního programu bakalářský magisterský navazující magisterský X rigorózní řízení Forma studia presenční X kombinovaná distanční KKOV Názvy studijních oborů Počítačové a komunikační systémy Adresa www stránky heslo k přístupu na www Schváleno VR /UR /AR podpis datum Dne rektora

18 Příloha č. 7 Bb Rozšíření akreditace SP / prodloužení doby platnosti akreditace SP Vysoká škola Universita Tomáše Bati Součást vysoké školy Fakulta aplikované informatiky Název studijního programu Inženýrská informatika Název studijního oboru Počítačové a komunikační systémy Charakteristika žádané změny Studijní program Inženýrská informatika v současné době zahrnuje v bakalářském i magisterském stupni tři studijní obory: Automatické řízení a informatika, Informační technologie a Bezpečnostní technologie, systémy a management. Tato žádost obsahuje rozšíření nabídky studijních oborů o další navazující magisterský obor, vycházející vstříc požadavkům trhu pracovních příležitostí. Cílem akreditace studijního oboru Počítačové a komunikační systémy je reagovat na soudobé trendy rozvoje oborů informačních technologií. Název představuje prostoupení výpočetních a sdělovacích systémů do jednoho celku. Oba původní obory propojením získávají nové vlastnosti. Pro výpočetní techniku přináší přirozené a mobilní začlenění do reálného prostředí, pro komunikace přináší možnost zpracování pohyblivého obrazu a vícekanálového zvuku v místě jejich vzniku, možnost využití nových elektronických a optických záznamových medií pro archivování a zpracování obrazových sekvencí a zvukových záznamů. Pro sdělovací techniku se digitalizací zvukových a obrazových signálů nabízí mnoho nových způsobů zpracování, zejména kompresí zvuku a obrazu, které vedou ke zvýšení rychlosti přenosu, efektivnímu záznamu i novým algoritmům zpracování obrazu a zvuku číslicovými modulacemi, ať již předběžným nebo dodatečným zpracováním signálů. Rozšíření počítačů do oblasti multimedií prodělává velmi dynamický rozvoj. Nové způsoby zpracování a postupy jejich technické realizace jsou podpořeny vznikem nových doporučení standardů. Výše uvedená problematika je zahrnuta ve stávajících oborech jen okrajově. Existence nového studijního oboru na Universitě Tomáše Bati ve Zlíně bude zajišťovat výchovu a vzdělávání technických odborníků schopných spolupracovat na mezinárodních mezioborových projektech řešených na obdobně zaměřených oborech na universitách a vysokých školách v Německu, v Itálii, v Belgii, ve Francii, ve Velké Británii i jinde v zemích Evropské unie. Název studijního oboru Charakteristika žádané změny Prostorové zabezpečení studijního programu Budova ve vlastnictví VŠ ano Budova v nájmu doba platnosti nájmu Informační zabezpečení studijního programu Adresa www stránky s původními charakteristikami předmětů /kontaktní osoba

19 Příloha č. 7 D Pravidla pro vytváření studijních plánů SP (oboru) a návrh témat prací Vysoká škola Universita Tomáše Bati Součást vysoké školy Fakulta aplikované informatiky Název studijního programu Inženýrská informatika Název studijního oboru Počítačové a komunikační systémy navazující magisterské Název předmětu rozsah způsob zak. druh přednášející P-S-C před. Vybrané kapitoly z z, zk p, Z doc. Novák 1 matematiky Provoz počítačových sítí z, zk p, Ob Ing. Matýsek, PhD. 1 Teorie spolehlivosti z, zk p, A doc. Šuba 1 Hradlová pole kl p, Ob prof. Vlček 1 Diagnostika číslicových kl p, Ob Ing. Neumann, PhD. 1 systémů Telekomunikační systémy z, zk p, Ob prof. Vlček 1 Teorie zpracování dat z, zk p, Ob Ing. Prokopová, 1 CSc.* Matematická informatika z, zk p, Z doc. Zelinka 1 Vybrané kapitoly z algebry z, zk p, A prof. Prokop 1 Pokročilé architektury z, zk p, A prof. Vlček 1 procesorů Mobilní technologie kl p, Ob Ing. Matýsek, PhD. 1 Zpracování signálů z, zk p, Ob doc. Křesálek 1 Digitální komunikace z, zk p, Z prof. Vlček 2 Technika počítačů a z, zk p, Ob doc. Křesálek 2 komunikací Multimedia z, zk p, Ob Ing. Dulík 2 Softcomputing z, zk p, Ob doc. Zelinka 2 Standardizace v komunikacích kl p, Os externista 2 Diplomový seminář v z v, Os PhDr. Vaculíková 2 angličtině Diplomová práce obhajoba p, Ob individuální 2 dop. roč. Předměty SZZ Matematická informatika Pokročilé architektury procesorů Ddigitální komunikace Požadavky na přij. řízení Absolvování bakalářského studia inženýrské informatiky nebo příbuzných oborů. Další povinnosti / odb. praxe Návrh témat prací

20 Příloha č. 7 Využití specializovaných architektur procesorů pro obecné výpočty Komprese multimedií fraktálními algoritmy při waveletové transformaci Návrh architektury a optimalizace řízení data-flow procesoru Optimalizace linky výkonných jednotek procesoru pro algoritmy ztrátové komprese Návrh metodiky komprese a kódového zabezpečení při přenosu multimediálních dat Návaznost na další stud. pr. Navazuje na bakalářský studijní program inženýrská informatika * v habilitačním řízení p povinný předmět Z předmět teoretického základu A předmět aplikovaného základu Ob oborový předmět Os ostatní předmět

21 Příloha č. 8 Seznam pracovníků bez titulu docent nebo profesor pro schválení k přednášení a členství ve SZZ Ústav automatizace a řídicí techniky Ústav matematiky Ústav řízení procesů Ing. Tomáš Sysala, Ph.D.* RNDr. Miloslav Fialka, CSc.* Ing. Marek Kubalčík, Ph.D. Ing. Pavel Navrátil, Ph.D. RNDr. Jan Ostravský, CSc.* Ing. František Gazdoš, Ph.D.* Ing. Martin Zálešák, CSc.* Mgr. Vladimír Polášek, Ph.D. Ing. Karel Perůtka Ing. Petr Dostálek Mgr. Jana Řezníčková, Ph.D. Ing. Jan Dolinay RNDr. František Včelař, CSc. Ing. Radek Matušů Pozn.: Všichni uvedení pracovníci jsou schváleni jako členové komisí pro SZZ. Pracovníci označení * jsou schváleni navíc pro vedení přednášek.

22 Příloha č. 8 Seznam pracovníků bez titulu docent nebo profesor pro schválení k přednášení a členství ve SZZ Ústav aplikované informatiky Ing. Michal Bližňák* Ing. Tomáš Dulík* Ing. Karel Hlavizna Ing. Bronislav Chramcov* RNDr. Ing. Miloš Krčmář* Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D.* Ing. Zuzana Oplatková Ing. Pavel Pokorný, Ph.D.* Ing. Zdenka Prokopová, CSc.* Ing. Martin Sysel, Ph.D.* Ing. Pavel Vařacha RNDr. Jaroslav Tupý Ústav elektrotechniky a měření Mgr. Milan Adámek, Ph.D.* Ing. Rudolf Drga* Ing. Stanislav Goňa, Ph.D. Ing. Ján Ivanka* Ing. Mgr. Milan Kvasnica, CSc.* Ing. Lubomír Macků, Ph.D. Ing. Milan Navrátil Ing. Petr Neumann, Ph.D.* Pozn.: Všichni uvedení pracovníci jsou schváleni jako členové komisí pro SZZ. Pracovníci označení * jsou schváleni navíc pro vedení přednášek.

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ U n i v e r zita o brany v B r n ě F a kulta vojenského zdravotnictví Třebešská 1575, Hradec Králové, PSČ 500 01, datová schránka hkraife JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC

Více

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 23. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Milan

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LF OU

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LF OU Vnitřní předpis Lékařské fakulty OU 2017 JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LF OU Schváleno AS LF OU: 23. 10. 2017 Schváleno AS OU dne 20. 11. 2017 Platnost: Dnem schválení AS OU Účinnost: Dnem schválení AS OU Akademický

Více

Jednací řád Vědecké rady Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze

Jednací řád Vědecké rady Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Jednací řád Vědecké rady Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Článek 1 Úvodní ustanovení Vědecká rada Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen vědecká

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 4. dubna 2017

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 4. dubna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2017

Více

Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech a jednací řád oborových rad

Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech a jednací řád oborových rad Účinnost dokumentu od: 3. 1. 2017 Směrnice EkF_SME_07_ 003 ke studiu v doktorských studijních programech Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně Brno 2017 Obsah Čl. 1 Úvodní ustanovení... 2 Čl. 2 Orgány vědecké rady... 2 Čl. 3 Tajemník... 3 Čl. 4 Zasedání vědecké rady...

Více

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanovení (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty, statutem

Více

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Jednací řád Vědecké rady Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Jednací řád Vědecké rady Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Jednací řád Vědecké rady Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze Praha 2017 Akademický senát Fakulty tropického zemědělství České zemědělské

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

JEDNACÍ ŘÁD OBOROVÝCH RAD Fakulty vojenského leadershipu

JEDNACÍ ŘÁD OBOROVÝCH RAD Fakulty vojenského leadershipu Ev.č. 120/6/16/2014-2994 UNIVERZITA OBRANY Fakulta vojenského leadershipu V Brně dne 2. 2. 2011 Výtisk jediný Počet listů: 7 JEDNACÍ ŘÁD OBOROVÝCH RAD Fakulty vojenského leadershipu ve znění 1. změny Brno

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Kód: SD/01/18 Druh: Směrnice děkana Název: Pokyny pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č. 769 + P o Statutu Rady pro výzkum a vývoj a o jmenování členů Rady pro výzkum a vývoj V l á d a I. s c h v a l u j e Statut

Více

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem

Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Účinnost dokumentu od: 3.10.2014 Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 Čl. 1

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně ze dne 19. 6. 2017, č. j. 11784/2017-591 Článek 1 Úvodní ustanovení Vědecká rada Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Záhlaví Schválení AS FSI: 27. 4. 2017 Schválení AS VUT: 30. 5. 2017 Platnost: Účinnost: Odpovědnost: Závaznost:

Více

Zápis z 8. jednání Vědecké rady FA VUT v Brně dne

Zápis z 8. jednání Vědecké rady FA VUT v Brně dne Zápis z 8. jednání Vědecké rady FA VUT v Brně dne 16.10.2018 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení a schválení programu, volba skrutátorů pro celé jednání VR Děkan FA VUT v Brně doc. Ing. arch. Jan

Více

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ RIGORÓZNÍ ŘÁD FAKULTY HUMANITNÍCH STUDIÍ Akademický senát Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně podle čl. 6 odst. 1 písm. a) Statutu Univerzity Tomáše

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

Volba Vědecké rady FS ČVUT

Volba Vědecké rady FS ČVUT ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Volba Vědecké rady FS ČVUT verze 01 leden 06 Koncept konstituce VR FS ČVUT a projednávání v AS Úkoly VR

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Kód: SR č.38/2004 Druh: SMĚRNICE REKTORA Název: Pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem Organizační Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Kód: SR č.38/2004 Druh: SMĚRNICE REKTORA Název: Pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem Organizační Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Kód: SR č.38/2004 Druh: SMĚRNICE REKTORA Název: Pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem Organizační Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně závaznost: Datum vydání: 11. 5. 2004 Účinnost: 11. 5.

Více

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2019 Akademický senát Fakulty lesnické

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ze dne 24.

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ze dne 24. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 24. května 2012

Více

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Filozofická fakulta Na Mlýnské stoce 35, 370 01 České Budějovice, tel.: (+420) 38 777 1111, 38 777 4801 fax: (+420) 38 777 4812 e-mail: dekan@ff.jcu.cz OPATŘENÍ

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY Směrnice č. 9/2014 Věc: Obhajoba disertačních prací v doktorském studijním programu P2612 Elektrotechnika a informatika na Fakultě elektrotechniky

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ SMĚRNICE Č. 54/2017 POSTUP PŘI JMENOVACÍM ŘÍZENÍ NA VUT

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ SMĚRNICE Č. 54/2017 POSTUP PŘI JMENOVACÍM ŘÍZENÍ NA VUT VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Datum vydání: 1. 5. 2017 Účinnost: 1. 5. 2017 Odpovědnost: Odbor tvůrčí činnosti Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Vydává: rektor VUT Zrušuje: Směrnici rektora č.

Více

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 12. 6. 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. ZÁŘÍ 2017

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 1. ZÁŘÍ 2017 Vnitřní předpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. v. r.

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. v. r. Kód: Druh: Název: SD/05/2016 SMĚRNICE DĚKANKY Jednací řád zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání:

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 27.2.2013 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Vyzval je k uctění památky zesnulého člena VR FBI doc.

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE. Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty N Á V R H JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU NÁRODOHOSPODÁŘSKÉ FAKULTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Akademický senát jako orgán fakulty (1) Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy

Více

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. součást název místnosti ústav personální obsazení hmotně odpovědná osoba

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. součást název místnosti ústav personální obsazení hmotně odpovědná osoba Příloha č. m. plocha [m 2 ] součást název místnosti ústav personální obsazení hmotně odpovědná osoba U52-101 56,70 FAI PRACOVNA DOKTORANDŮ Ing. Bronislav Chramcov, Ph.D. U52-102 117,40 FAI PRACOVNA DOKTORANDŮ

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 28. DUBNA 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 17. června 1999

Více

ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA

ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA 1 Organizace doktorského studia (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty a statutem OU,

Více

Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP

Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 21. Přítomni:

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Verze pro předložení AS PF UK dne 6. dubna 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU

Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU Příloha a) Studijního a zkušebního řádu FAMU ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU FAMU 1. Obecná ustanovení 1.1. Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti

Více

Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava

Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava Účinnost dokumentu od: 30.6.2006 Volební a jednací řád Akademického senátu VŠB-TU Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 Volební

Více

Z á p i s. z jednání vědecké rady Fakulty strojní VŠB-TU Ostrava dne 15. dubna 2003

Z á p i s. z jednání vědecké rady Fakulty strojní VŠB-TU Ostrava dne 15. dubna 2003 Děkanát Fakulty strojní VŠB - Technická univerzita Ostrava Z á p i s z jednání vědecké rady Fakulty strojní VŠB-TU Ostrava dne 15. dubna 2003 Přítomni: dle prezenční listiny Program: Zahájení 1. Zpráva

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 Článek 1 Úvodní

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Verze schválená AS PF UK dne 25. května 2017 JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Právnické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33

Více

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne

Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne Zápis z jednání Vědecké rady Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice konaného dne 5. 12. 2018 Přítomno: 26 členů z 31 (viz prezenční listina, k jednání se připojili: 13:04 doc. Soušek a doc.

Více

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: SD/11/15 Druh: Směrnice děkana Název: Směrnice k veřejně vyhlášenému 1. kolu přijímacího řízení pro akademický rok 2016/2017 pro bakalářský studijní program Inženýrská informatika Organizační Fakulta

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava Garant dokumentu: Proděkan pro vědu a výzkum FAST_SME_10_005 Verze:H Účinnost dokumentu od: 10.6.2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Podmínky přijetí

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. října 2017 pod

Více

J E D N A C Í Ř Á D AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

J E D N A C Í Ř Á D AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ARCHITEKTURY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Akademický senát Českého vysokého učení technického v Praze schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů, dne. Jednací řád Akademického

Více

PRAVIDLA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ PARDUBICE ZE DNE 9. června 2017

PRAVIDLA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ PARDUBICE ZE DNE 9. června 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 9. června 2017

Více

Statut Institutu environmentálních technologií

Statut Institutu environmentálních technologií Účinnost dokumentu od: 25. 9. 2018 Statut Institutu environmentálních technologií Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/9 Čl. 1 Obecná ustanovení

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 22.5.2013 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Předal jmenovací dekret nově jmenované člence VR FBI,

Více

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace

Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Statut Rady pro výzkum, vývoj a inovace Platné znění Statutu Rady pro výzkum, vývoj a inovace, schváleného usnesením vlády České republiky ze dne 30. listopadu 2009 č. 1457, ve znění usnesení vlády ze

Více

Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: Název: SD/03/2018 VNITŘNÍ NORMA FAKULTY TECHNOLOGICKÉ Rámcová kritéria uplatňovaná při habilitačním řízení a řízení ke jmenování

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č.

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 20. Přítomni:

Více

Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 11/2015 (124) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 5. 10. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Roman Prokop, CSc., doc. Ing. František

Více

PODROBNOSTI POSTUPU PŘI HABILITAČNÍM ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM

PODROBNOSTI POSTUPU PŘI HABILITAČNÍM ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 5. Června 2017

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Článek 1 Obecná ustanovení 1. Tento řád vychází ze zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách (zákon o vysokých školách) v platném znění

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019 Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019 1. Doktorský studijní program P2301 Strojní inženýrství

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: B Účinnost dokumentu od: 1.12.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze

Volební řád Akademického senátu Fakulty chemicko-inženýrské Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Akademický senát Vysoké školy chemicko-technologické v Praze schválil v souladu s 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách)

Více

Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem

Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem Směrnice Dokument Název dokumentu Typ dokumentu Garant dokumentu Vymezení působnosti FES_SME_2017_004/A Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem

Více

doc. Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D., Mgr. Libor Marek, Ph.D. doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D., v. r.

doc. Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D., Mgr. Libor Marek, Ph.D. doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D., v. r. Kód: Druh: Název: SD/03/2014 SMĚRNICE DĚKANKY Jednací řád zkušebních komisí pro státní závěrečné zkoušky Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání:

Více

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ČÁST I. OBECNÁ ČÁST Čl. 1 Předmět úpravy Jednací řád Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/ ze dne 28.

Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/ ze dne 28. Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/2013-1 ze dne 28. června 2013 Statut Ceny ministra/ministryně školství, mládeže a tělovýchovy

Více

STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE STATUT FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Článek 1 Postavení fakulty (1) Fakulta mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen fakulta ) byla zřízena rozhodnutím

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 20.

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 20. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 5. června 2017

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ schváleno Akademickým senátem Mendelovy univerzity v Brně dne 13. prosince 2010 pod č. j. 11598/2011-291 Článek

Více

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN FILOZOFICKÁ FAKULTA UP SMĚRNICE DĚKANA SD-01/2013 SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN Obsah: Směrnice stanoví podrobnosti konání rigorózního řízení na FF UP Zpracoval: doc. PhDr.

Více

Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, Opava

Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, Opava Matematický ústav v Opavě, Bezručovo nám. 13, 746 01 Opava Zápis z 9. zasedání Vědecké rady Matematického ústavu v Opavě dne 19. června 2002 Přítomni: Ger, Klapka, Lenc, Marvan, Mikeš, Smítal, Smítalová,

Více

Děkan fakulty seznámil vědeckou radu s programem zasedání: VR FM návrh programu schválila.

Děkan fakulty seznámil vědeckou radu s programem zasedání: VR FM návrh programu schválila. Z á p i s ze 4. zasedání vědecké rady Fakulty mechatroniky a mezioborových inženýrských studií Technické univerzity v Liberci 1. funkční období děkana, konané ve středu 3. října 2018 Celkový počet členů

Více

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát České zemědělské univerzity v Praze schválil podle 9, odst.1, písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a ve znění pozdějších změn a doplňků dne.. a Rektorát České zemědělské

Více

VŠB-TUO, Fakulta strojní Záznam z jednání Vědecké rady Fakulty strojní Garant dokumentu: 300 Děkan FS

VŠB-TUO, Fakulta strojní Záznam z jednání Vědecké rady Fakulty strojní Garant dokumentu: 300 Děkan FS ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ Pracoviště Vědecká rada Fakulty strojní VŠB TU Ostrava Zaznamenal Ing. Zdeňka Kmitová Funkce tajemnice Vědecké rady Spojení Telefon: 59 732 1216 Fax: 59 691 6490 E-mail: zdenka.kmitova@vsb.cz

Více

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í N O R M A FZV UP FZV-B-17/09 Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci.

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I Česká geologická služba Praha 20. května 2010 KIárov 3, Praha 1 č.j. CGS110/10/0684 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD OPONENTNÍ RADY ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY Článek I Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Oponentní rady

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I. Úvodní ustanovení

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I. Úvodní ustanovení Česká geologická služba Praha 24. února 2011 KIárov 3, Praha 1 č.j.: ČGS 110/11/363 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY Článek I Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Komise

Více

P1.5 Habilitační řízení

P1.5 Habilitační řízení Účinnost dokumentu od: 19.12.2011 Popis procesu Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/19 Zákazník procesu: Proces: Vymezení platnosti: Garant

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: A Účinnost dokumentu od: 1.5.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ

ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS ŘÁD HABILITAČNÍHO ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ OBRANY V

Více

ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY

ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY ČÁST TŘETÍ DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY Článek 17 Individuální studijní plán (1) Doktorský studijní program (dále jen DSP ) je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 19. 12. 2017 Účinnost: 19. 12. 2017 Odpovědnost: prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává: děkan FP Zrušuje:

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Akademický senát Fakulty životního

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.: BR/6/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Příloha: 1/1 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec

Více

Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci

Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Vnitřní předpis Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Název: Jednací řád akademického senátu Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TU v Liberci Jméno:

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

Zápis ze 1. zasedání vědecké rady Fakulty mechatroniky a mezioborových inženýrských studií konané ve středu 2. března funkční období děkana

Zápis ze 1. zasedání vědecké rady Fakulty mechatroniky a mezioborových inženýrských studií konané ve středu 2. března funkční období děkana Děkanát Fakulty mechatroniky a mezioborových inženýrských studií Technické univerzity v Liberci Zápis ze 1. zasedání vědecké rady Fakulty mechatroniky a mezioborových inženýrských studií konané ve středu

Více

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Část první Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád ) upravuje postavení a činnost jednotlivých

Více

SMĚRNICE REKTORA Č. 13/2007 POSTUP PŘI VYDÁVÁNÍ PUBLIKACÍ V NAKLADATELSTVÍ VUTIUM

SMĚRNICE REKTORA Č. 13/2007 POSTUP PŘI VYDÁVÁNÍ PUBLIKACÍ V NAKLADATELSTVÍ VUTIUM Vysoké učení technické v Brně Datum vydání: č. j.: 1624/90330/07 Za věcnou stránku odpovídá: prorektor pro informační a komunikační technologie VUT v Brně Za oblast účetnictví odpovídá: - Za oblast právní

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/04/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 27. 2. 2013 Ú: 1. 2. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 9 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová prezentace

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 6. prosince 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 6. prosince 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 6. prosince 2016 Čas konání: 14:00 17:00 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 35 členů (dle prezenční

Více

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Klatovy 2011 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada obce s rozšířenou

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více