obecné informace 611 ovládací prvky a konektory, příslušenství minimálni požadavky na systém počítače 614 informace o aplikacích psa 615

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "obecné informace 611 ovládací prvky a konektory, příslušenství minimálni požadavky na systém počítače 614 informace o aplikacích psa 615"

Transkript

1 obsah 609 obecné informace 611 ovládací prvky a konektory, příslušenství minimálni požadavky na systém počítače 614 informace o aplikacích psa 615 informace o instalačním disku CD-ROM 616 instalace softwaru pro uživatele počítačů PC a Mac Windows 98 dodatek použití přehrávače psa" pro velkokapacitní ukládání 620 připojení psa k vašemu počítači 621 odpojení přehrávače psa" od počítače PC 622 informace o aplikacích itunes a MUSICMATCH informace o aplikacích itunes (pouze pro uživatele počítačů Mac) 623 informace o aplikacích MUSICMATCH (pro uživatele počítačů PC) 623 vytvoření a uložení hudebních seznamů 624 stahování hudby z počítače do přehrávače Resample Rate 627 převádění hudebních disků CD na formát MP3 628 aktualizace MUSICMATCH software 629 napětí baterie indikátor vybité baterie 630 nabíječka baterie 631

2 610 obsah zapnutí/ vypnutí, přehrávání 2; vypnutí, 2; 632 pauza, 2; 632 úsporný pohotovostní režim 632 volume, eq, Custom 633 vytvořte si vlastní zvuk: Custom 633 výběr jiné skladby 5, rychlé hledání uvnitř skladby 634 použití zámku tlačítek 634 připevňovací magnety 635 páska na ruce, sluchátek, pásek 636 aktualizace firmwaru formátování přehrávače psa" užitečné rady technická data DŮLEŽITÉ! zálohujte soubory. zajistěte uchování původních souborů, které jste do přehrávače psa" stáhli. společnosti Philips a Nike neodpovídají za žádné ztráty obsahu v případě poškození produktu nebo ztráty čitelnosti dat z pevného disku.

3 obecné informace 611 UPOZORNĚNÍ budete-li ovládací tlačítka používat jinak než je uvedeno v tomto návodu k použití, provedete-li jiná nastavení nebo aplikujete-li jiné postupy než jaké jsou v návodu uvedené, vystavíte se nebezpečí ozáření škodlivými paprsky nebo může dojít k jiné nepředvídané události. uživatelé kardiostimulátorů nebo jiných implantovaných přístrojů by se měli před použitím magnetů nebo zařízení, která mohou způsobovat elektromagnetické rušení poradit se svým lékařem. pro ochranu životního prostředí přístroj není zabalen do nadbytečných obalů. obaly lze snadno rozdělit na tři stejnorodé materiály lepenku (obaly), PS, PE. přístroj je vyroben z materiálů, které lze znovu použít, provádí-li demontáž odborná firma. obalový materiál, použité napájecí články a už nepoužitelný přístroj vložte, prosím, podle místních předpisů a zvyklostí do určených nádob na odpadky. Informace o autorskīch právech všechny ostatní názvy obchodních značek a produktů jsou ochranné známky příslušných společností a organizací. neoprávněné kopírování jakýchkoli záznamů stažených z internetu nebo vytvořených ze zvukových disků CD je porušením zákonů o autorských právech a mezinárodních smluv.

4 612 ovládací prvky a konektory, příslušenství 1 2; zapíná a vypíná přístroj; spouští přehrávání / pauzu 2 5 / 6 přeskočí na začátek předchozí / další skladby 3 - / + adjusts the volume 4 displej s podsvícením. displej se krátce oranžově rozsvítí, pokud stisknete libovolné tlačítko na psa. 5 eq umocněte si prožitek z poslechu. vyberte si ze 4 nastavení zvukového ekvalizéru: Hiphop, Funk, Rock, a Techno vytvořte si vlastní zvuk pomocí volby Custom. 6 p 3.5 mm stereo zdířka pro sluchátka 7 zamkne tlačítka, aby nedošlo k náhodnému stisknutí 8 prostor pro baterie použijte 1 x AAA alkalickou nebo Ni- MH baterii 9 usb (je v prostoru pro baterii) zde připojte dodaný usb kabel, druhý konec připojte k usb portu vašeho počítače dodaná příslušenství přesvědčete se, zda krabice obsahuje uvedené díly. pokud některý z nich chybí, kontaktujte laskavě vašeho prodejce. jeden usb kabel, AY3481 jedno cd rom se softwarem psa a s uživatelskou příručkou jedna sada sluchátek, HJ050 nebo HJ771 jedna sada připevňovacích magnetů jedna páska na ruku, AY3285 jedna pásek, AY3297 AAA alkalickou nebo AY3363 Ni-MH baterii jedna nabíječka baterie Ni-MH, AY4100 jedna připojovací kabel sluchátek, AY4205 typovī đtítek a vīrobní číslo najdete v prostoru pro napájecí články.

5 ovládací prvky 613 přední pohled zadní pohled

6 614 minimálni požadavky na systém počítače požadavky na systém pro Windows musíte mít usb port. počítače, které byly upraveny z Win 95 nemusí být usb kompatibilní! zkontrolujte i další požadavky: procesor Pentium MMX 166MHz nebo rychlejší usb port s Windows 98SE/ Windows 98 Gold/ Me/ 2000 s aktualizací SP3/ XP 96MB ram 50MB ram místa na pevném disku jednotka cd rom video karta zvuková karta Microsoft Internet Explorer 5.0 nebo vyšší verze, Netscape 4.0 nebo vyšší verze a přístup na internet. požadavky na systém pro počítače Mac G3 nebo lepší Mac OS 9 - X

7 informace o aplikacích psa 615 psa128max nebo psa256max je plně elektronický, přenosný, digitální audio přehrávač: přehrává soubory mp3 a windows media audio - např. digitalizované a komprimované skladby z cd, z pásků, zvukové knihy, noviny, zvukové efekty atd., které jsou zakódovány ve formátu mp3 a windows media audio. software lze aktualizovat a může podporovat I budoucí záznamové formáty a softwarová rozšíření, která budou dostupná na informace o autorských právech bezpečnost při poslechu: poslouchejte na střední hlasitost. použití sluchátek při nejvyšším nastavení hlasitosti může poškodit váš sluch. dopravní bezpečnost: nepoužívejte sluchátka při řízení auta nebo kola, protože můžete způsobit dopravní nehodu. obecná údržba abyste zabránili poškození nebo špatné funkci: nevystavujte přístroj nadměrnému teplu od topných těles nebo přímého slunečního záření. psa neupusťte ani nedovolte, aby jiné předměty padly na psa. chraňte psa před ponořením do vody. nevystavujte vodě zdířku sluchátek nebo bateriový prostor, protože voda, která by se dostala do přístroje by mohla způsobit závážnou poruchu. nepoužívejte žádné čistící prostředky, které obsahují líh, čpavek, benzen nebo čistící písky, protože by mohly přístroj poškodit. zapnuté mobilní telefonní přístroje v okolí přístroje mohou způsobit rušení.

8 616 instalace softwaru pro uživatele počítačů PC a Mac informace o instalačním disku CD-ROM na přibaleném disku CD-ROM naleznete následující instalační software: bonusový software správy zvuku k přenosu souborů aplikace Upgrader a Formatter (viz příslušné kapitoly) ovladače USB (pouze pro uživatele systému Windows 98) chcete-li maximálně využít veškeré funkce přehrávače psa", přečtěte si pozorně příručku k produktu ještě předtím, než začnete zařízení používat. instalace softwaru 1 zapněte počítač. 2 vložte do vaší cd rom jednotky cd rom psa. 3 při instalaci aplikací Upgrader, Formatter a potřebných ovladačů * postupujte podle pokynů průvodce psa256max Jordan InstallShield Wizard zobrazených na obrazovce. pouze pro uživatele systému PC: psa128max nebo psa256max InstallShield Wizard pouze pro uživatele systému Mac: Nike Installer *DŮLEŽITÉ! pouze pro uživatele systému Windows 98 kromě zmíněných dvou softwarových aplikací jsou potřebné ještě ovladače velkokapacitního paměťového zařízení. bez těchto ovladačů nebude v počítači možné rozpoznání vašeho přehrávače psa" ani přenos souborů. k instalaci ovladačů dojde obvykle automaticky během instalace softwaru - postupujte podle kroků 1-3. po zobrazení příslušné výzvy restartujte počítač.

9 instalace softwaru pro uživatele počítačů PC a Mac 617 jestliže v počítači k instalaci ovladačů nedojde, zobrazí se okno Add New Hardware Wizard (průvodce přidáním nového hardwaru). v takovém případě nahlédněte do části Windows 98 -dodatek a při instalaci ovladačů postupujte podle pokynů zobrazených v okně Add New Hardware Wizard (průvodce přidáním nového hardwaru). 4 objeví se úvodní obrazovka. vyberte si jazyk, který vám nejlépe vyhovuje (english, français, italiano, deutsch nebo español). 5 vyberte si váš výrobek. 6 vyberte instalaci nejvhodnějšího softwaru pro správu zvuku (itunes plug-in*, MusicMatch 8.0** nebo MusicMatch plug-in**). můžete také použít stávajícího správce souborů v počítači, přičemž soubory, které chcete mezi přehrávačem psa" a počítačem přenášet, jednoduše přetáhněte myší. ** Moěnosti programu MusicMatch pro PC uěivatele. plug-in pro aktuální MusicMatch uěivatele. * minimální požadavky: platné pro pouze uživatele počítače Mac se softwarem itunes version 2.0 nebo vyšší.

10 618 Windows 98 - dodatek Windows 98 - dodatek jestliže v počítači k instalaci ovladačů nedojde, zobrazí se okno Add New Hardware Wizard (průvodce přidáním nového hardwaru). poznámka, zobrazená okna se mohou od zde uvedených lišit - záleží na verzi systému Windows a modelu přehrávače psa"., kterou právě používáte. 1 klepněte na tlačítko Next > (další) a k vyhledání optimálního ovladače postupujte podle pokynů na obrazovce. 2 vyberte možnost Specify a location (určit další umístění), klepněte na tlačítko Browse (procházet) a vyberte cestu ke složce, do níž jste software nainstalovali. (výchozí cesta umístění softwaru je c:\program Files\Nike\psa128max nebo psa256max.)

11 Windows 98 - dodatek klepněte na tlačítko Next > (další) a instalaci dokončete podle pokynů na obrazovce.

12 620 použití přehrávače psa" pro velkokapacitní ukládání po připojení přehrávače k počítači prostřednictvím portu USB bude přehrávač psa" v počítači rozpoznán jakožto vyměnitelné USB velkokapacitní paměťové zařízení (MSD). přehrávač bude rozpoznán a automaticky umístěn jako složka s názvem Vyměnitelný disk / zařízení (např. na jednotce D). znamená to, že při poslechu oblíbené hudby budete zcela mobilní a přehrávač psa" můžete využít k pohodlnému přenosu pracovních i jiných datových souborů, například dokumentů ve formátu Word, prezentací aplikace Powerpoint, souborů ve formátu PDF atd. po přenesení souborů do počítače lze při manipulaci s nimi použít běžné operace. soubory můžete např. kopírovat, odstraňovat nebo měnit jejich názvy. DŮLEŽITÉ! ABYSTE ZABRÁNILI POÁKOZENÍ SOUBORŮ NEBO ZTRÁTĚ DAT, NEODPOJUJTE KABEL USB V PRŮBĚHU ČINNOSTI PORTU USB - PŘI PŘENOSU SOUBORŮ, FORMÁTOVÁNÍ ANI BĚHEM AKTUALIZACE. PŘEHRÁVAČ PSA" LZE ODPOJIT POUZE V PŘÍPADĚ, ŽE NA DISPLEJI ZCELA USTAL POHYB HLÁÁENÍ.

13 připojení psa k vašemu počítači zapněte počítač. 2 připojte dodaný kabel usb k usb portu vašeho počítače. 3 stiskem 4 (na zadní straně přehrávače psa") otevřete bateriový prostor. připojte druhý konec usb kabelu do usb, (je uvnitř bateriového prostoru.) na psa displeji se objeví:. tlačítka na psa jsou automaticky během usb připojení zamknuta. 4 vyčkejte několik sekund, aby v počítači došlo ke zjištění přehrávače psa". přehrávač psa" se v počítači zobrazí jako vyměnitelná jednotka. poznámka: během připojení přehrávače"psa" prostřednictvím portu USB nemusí být v zařízení baterie, pokud nehodláte provádět aktualizaci přehrávače psa". po připojení se automaticky zobrazí. přehrávač psa" není nutné zapínat.

14 622 odpojení přehrávače psa" od počítače PC DŮLEŽITÉ! ABYSTE ZABRÁNILI POÁKOZENÍ SOUBORŮ NEBO ZTRÁTĚ DAT, NEODPOJUJTE KABEL USB V PRŮBĚHU ČINNOSTI PORTU USB - PŘI PŘENOSU SOUBORŮ, FORMÁTOVÁNÍ ANI BĚHEM AKTUALIZACE. PŘEHRÁVAČ PSA" LZE ODPOJIT POUZE V PŘÍPADĚ, ŽE NA DISPLEJI ZCELA USTAL POHYB HLÁÁENÍ. zálohujte soubory. zajistěte uchování původních souborů, které jste do přehrávače psa" stáhli. společnosti Philips a Nike neodpovídají za žádné ztráty obsahu v případě poškození produktu nebo ztráty čitelnosti dat z pevného disku. pro uživatele systému Windows: 1 na panelu úloh systému Windows klepněte na ikonu Eject Hardware (vysunout zařízení) a v místní nabídce vyberte příkaz Stop USB Mass Storage Device... (vypnout velkokapacitní paměťové zařízení). při odpojení přehrávače psa" postupujte podle pokynů na obrazovce. zobrazí-li se v počítači hlášení Try stopping the device again later (zkuste přehrávač vypnout znovu později), pokuste se ukončit některé aplikace spuštěné v počítači a potom klepněte na. pouze pro uživatele systému Windows 98SE: 1 žádná ikona Eject Hardware (vysunout zařízení) není k dispozici. odpojte kabel USB od přehrávače psa". ujistěte se, zda nejsou spuštěny žádné aplikace, které by k tomuto zařízení mohly mít přístup - včetně prohlížeče Windows Explorer. pouze pro uživatele systému Mac: 1 po dokončení prohlížení souborů přetáhněte myší ikonu přehrávače psa" umístěnou na ploše na ikonu Trash (koš). 2 odpojte kabel USB od přehrávače psa" i od počítače.

15 informace o aplikacích itunes a MUSICMATCH 623 informace o aplikacích itunes (pouze pro uživatele počítačů Mac) z disku CD-ROM, který je součástí dodávky, vyberte a nainstalujte modul itunes plug-in**. poznámka: ** plug-in platné pro pouze uěivatele počítače Mac se softwarem itunes version 2.0 nebo vyšší. nejnovější verzi softwaru itunes si můžete stáhnout z webového serveru chcete-li získat více podrobností o používání aplikace itunes, navštivte webový server na adrese informace o aplikacích MUSICMATCH (pro uživatele počítačů PC) vyzkoušejte si nejnovější produkt ničím neomezeného poslechu hudby, kterou s sebou můžete mít skutečně kdekoli. díky softwaru MUSICMATCH Jukebox nainstalovanému v počítači můžete: snadno přenášet digitální hudbu do vašeho přehrávače psa" (funkce přetažení) vytvářet a ukládat hudební seznamy převádět nebo zaznamenávat zvukové stopy ve formátu MP3 nebo ve formátu zvukových souborů windows media vypalovat vlastní disky CD s vlastní oblíbenou hudbou poznámka: snadný přenos hudby zajistíte nainstalováním softwaru MUSICMATCH Jukebox spolu s modulem plug-in společnosti Nike. obojí je k dispozici na disku CD-ROM, který je součástí dodávky. tento software vám pomůže stahovat hudbu do přehrávače Nike psa". chcete-li získat další podrobnosti o používání softwaru MUSICMATCH, můžete použít tuto možnost: v horní části panelu nabídek softwaru musicmatch klepněte na nabídku Help (nápověda) navštivte webový server na adrese

16 624 vytvoření a uložení hudebních seznamů vytvoření a uložení hudebních seznamů 1 v aplikaci MUSIC CENTER klepněte na položku My Library (knihovna) a otevřete okno My Library (knihovna). 2 poklepáním na stopu v okně My Library ji přidáte do seznamu Playlist, stopy, alba nebo interprety můžete rovněž přetáhnout myší z okna My Library (knihovna) nebo z okna programu Windows Explorer (Průzkumník Windows) do okna Playlist (seznam stop). 3 po přidání všech požadovaných stop byl seznam vytvořen. klepněte na tlačítko Save (uložit) a uložte seznam pro příští použití. poznámka: není-li v knihovně žádná hudba, přejděte na stranu, viz převádění hudebních disků CD na formát MP3.

17 stahování hudby z počítače do přehrávače připojte přehrávač psa" k počítači (viz připojení psa k vašemu počítači). 2 v aplikaci MUSIC CENTER klepněte na položku Files Portable a otevřete okno (PORTABLE DEVICE MANAGER). poznámka: zařízení psa" bude zobrazeno pod složkou Attached Portable Devices jestliže se tak nestane, přesuňte ukazatel na složku a pravým tlačítkem myši klepněte na složku Add Portable Device Plug-in. vyhledejte správný modul plug-in Nike a klepněte na obrázek. modul plug-in se automaticky nainstaluje. názvy zařízení se mohou od názvů uvedených v této publikaci lišit, záleží na používaném operačním systému a modelu přehrávače psa". 3 v okně PDM. zvýrazněte zařízení psa". po pravé straně se zobrazí stopy aktuálně nainstalované v přehrávači psa". (odstranění stop ze zařízení psa" provedete jejich zvýrazněním v okně PDM a klepnutím na tlačítko Remove odebrat ).

18 626 stahování hudby z počítače do přehrávače 4 nyní můžete stopy přetáhnout na ikonu Philips USB. stopy přetažené tímto způsobem na ikonu Philips USB budou staženy do přehrávače psa". stopy můžete přetahovat z následujících zdrojů: Uložené seznamy stop - Playlists (taktéž zobrazené v okně PDM) My Library Průzkumník Windows 5 zařízení psa" odpojíte klepnutím na tlačítko Eject (vysunout) v okně PDM.

19 Resample Rate 627 jestliže chcete, aby se do přehrávače psa" vešlo více hudby, použijte nastavení Resample Rate (vzorkovací frekvence). nastavení Resample Rate (vzorkovací frekvence) sníží velikost souboru, což umožňuje uložení většího objemu hudby do přehrávače psa". 1 v okně PDM zvýrazněte zařízení psa"a potom klepněte na tlačítko Options (možnosti). 2 klepněte na kartu Audio a v části Resample Rates, (vzorkovací frekvence) zaškrtněte příslušné políčko. jezdec bude nastaven na hodnotu 64 kb/s. tím dojde k ke snížení vzorkování u stop přesahujících hodnotu 64 kb/s na hodnotu 64 kb/s. chcete-li zobrazit jiné možnosti kódování přenosové rychlosti, přesuňte jezdec. (hodnota 128 kb/s je považována za kvalitu odpovídající diskům CD.) 3 klikněte OK. 4 nyní přidejte stopy do okna PDM. vzorkování stop bude v průběhu stažení změněno na požadovanou přenosovou rychlost.

20 628 převádění hudebních disků CD na formát MP3 1 v aplikaci MUSIC CENTER klepněte na položku CD Files. 2 vložte zvukový disk CD do jednotky CD-ROM a jednotku zavřete. CD Lookup přečte obsah disku CD a provede pokus o vyplnění informací o albu, interpretu a stopě (Tags). 3 zaškrtněte políčka u stop, jež chcete nahrát, a v okně RECORDER klepněte na tlačítko START.

21 aktualizace MUSICMATCH software* 629 díky aktualizací softwaru můžete vždy využívat poslední dostupnou verzi MUSICMATCH Jukebox. 1 klikněte Options Update Software Continue. 2 během aktualizace se přidají soubory do vašeho počítače a poté se MUSICMATCH Jukebox automaticky restartuje. * vyžaduje aktivní připojení k internetu.

22 630 napětí baterie 1 stisknutím 4 se otevře bateriový prostor a můžete podle obrázku vložit jednu baterii velikosti AAA, nejlépe alkalickou nebo Ni-MH. 2 dvířka bateriového prostoru zavřete zasunutím spodního okraje dvířek podle obrázku. DŮLEŽITÉ! baterii vyjměte, pokud je baterie vybitá nebo pokud nebudete alespoň 2 týdny psa používat. napájecí články obsahují chemikálie, proto je odhazujte pouze do nádob na odpadky, které jsou pro tento účel určené. indikátor vybité baterie počet bloků uvnitř ikony baterie ukazuje zbylou kapacitu baterie. když je baterie slabá, začne ikona baterie blikat. pokud se během 2 minut nic neudělá pro výměnu baterie, objeví se na displeji BATT LOW! sekund poté se psa automaticky vypne.

23 1 otevřte prostor pro baterii. vložte baterii jak naznačeno. nabíječka baterie zastrčte nabíječku do zásuvky. indikátor na nabíječce se při nabíjení rozsvítí červeně. zelené světlo znamená, že nabíjení skončilo. maximální doba nabíjení: přibližně 4 hodiny. poznámka: pokud nabíječku baterií nepoužíváte, vždy ji vypojte ze síťové zásuvky. baterie nelze nabíjet, pokud jsou vloženy do přehrávače.

24 632 zapnutí/ vypnutí, přehrávání 2; zapnutí a přehrávání, 2; zapnutí: stiskněte a držte 2; stisknuté alespoň 2 sekundy. přehrávání se automaticky spustí přesně v bodě, kde bylo naposled vypnuto. pokud jsou dostupné nějaké podrobnosti o stopě, zobrazí se na displeji. no File se objeví, pokud v psa nebylo nic uloženo. přehrávač psa" se automaticky vypne po uplynutí 30 sekund. poznámka: budete-li mít více než 99 stop, zobrazí se namísto čísla stopy symbol. power off, 2; vypnutí: během přehrávání stiskněte 2; a držte stisknuté alespoň po 3 sekundy. na displeji se objeví: OFF než se přístroj vypne. pauza, 2; zapnutí pauzy: během přehrávání stiskněte 2; stiskněte 2; znovu a přehrávání opět začne. displej: během režimu pauza se objeví a podrobnosti o skladbě blikají, bliká uplynulý čas skladby a podrobnosti o skladbě se zastaví. úsporný pohotovostní režim psa se automaticky vypne pokud je přehrávání přerušeno na déle jak 30 sekund a pokud se nezmáčknou nějaká další tlačítka.

25 volume, eq, Custom 633 hlasitost stiskněte - / + pro zvýšení/ snížení hlasitosti. při nastavování hlasitosti a po zapnutí zařízení se krátce zobrazí panel nastavení hlasitosti. poznámka: po každém vypnutí a zapnutí přehrávače se hlasitost automaticky upraví na výchozí optimální úroveň. možnosti ekvalizéru zvuku - zvýrazněte si basy nebo rozezvučte výšky! stiskněte opakovaně eq a zvolte si možnosti ekvalizéru pro zvýraznění basů, pro všechny tóny stejné, pro přidání výšek apod. displej: Hiphop, Funk, Rock, Techno, Off nebo Custom vytvořte si vlastní zvuk: Custom pokud jste si vybrali Custom, objeví se na displeji 4 frekvenční pruhy ekvalizéru. 1 použijte 5 / 6 a vyberte si frekvenční pruh, který chcete přizpůsobit. 2 použijte /+ a pozměňte frekvenční úroveň. 3 stiskněte znovu eq a potvrďte vaše požadované nastavení. displej: vrátí se zpět a zobrazí podrobnosti o přehrávané skladbě

26 634 5 / 6, výběr jiné skladby 5, 6 stiskněte 5 / 6 a vyberte si požadovanou skladbu. rychlé hledání uvnitř skladby během přehrávání stiskněte 5 / 6 a krátce je držte stisknuté. psa bude přehrávat skladbu vysokou rychlostí dokud tlačítko neuvolníte. použití zámku tlačítek deaktivuje ostatní tlačítka, aby nedošlo k nechtěnému zapnutí. pro zapnutí/ vypnutí zámku tlačítek stiskněte a držte stisknuté 2 sekundy. pokud je zámek kláves aktivní, na displeji se objeví.

27 připevňovací magnety 635 uchyťte si kabel od sluchátek pomocí "motýlové" magnetické příchytky. DŮLEŽITÉ! ZABRAňTE NEBEZPEŐÍ SPOLKNUTÍ NEBO UDUÁENÍ! KDYŽ MAGNETY NEPOUŽÍVÁTE, UKLÁDEJTE JE NA BEZPEŐNÉ MÍSTO, MIMO DOSAH MALÝCH DŮTÍ. MAGNETY NEPŘIBLIŽUJTE KE KREDITNÍM KARTÁM, K PÁSKŮM A KE VÁEM PŘEDMŰTŮM, KTERÉ MOHOU BÝT NA MAGNETY CITLIVÉ.

28 636 páska na ruce, sluchátek, pásek digitální audio přehrávač si připevněte pomocí dodávané pásky na ruku a můžete jej nosit i při sportování. 1 zasuňte psa do gumové přezky. tak, aby se zdířka sluchátek kryla s otvorem pro konektor v přezce. 2 upevněte si pásku kolem paže. provlečte pásek a utáhněte jej, aby dobře přiléhal. poznámka: přehrávač uchovávejte v čistotě a suchu jestliže zařízení nepoužíváte, vždycky je vyjměte z upevňovací pásky. přehrávač i pryžovou upevňovací pásku očistěte od potu či nadměrné vlhkosti měkkou navlhčenou tkaninou. 3 spojte připojovací kabel sluchátek a sluchátka (viz obrázek). pásek chcete nosit psa kolem pasu? provlékněte řemínek a utáhněte, ať dobře drží. použijte prodloužený řemínek jako pásek.

29 aktualizace firmwaru 637 chcete-li zjistit, zda je k dispozici nejnovější verze firmwaru ke stažení, navštivte webové stránky. existuje-li nový firmware, použijte aktualizační aplikaci Upgrader a aktualizujte přehrávač psa" novým firmwarem. poznámka: provádíte-li aktualizaci použitím firmwaru z webového serveru ujistěte se, zda stahovaný soubor odpovídá vašemu modelu. při uložení a načtení firmwaru nezapomeňte použít tutéž cestu. DŮLEŽITÉ! zálohujte soubory. zajistěte uchování původních souborů, které jste do přehrávače psa" stáhli. společnosti Philips a Nike neodpovídají za žádné ztráty obsahu v případě poškození produktu nebo ztráty čitelnosti dat z pevného disku. Upgrader pro uživatele počítačů Windows 1 nejlepších výsledků dosáhnete vložením nové baterie do přehrávače psa" ještě před připojením. 2 USB kabel, který je součástí dodávky, připojte k portu USB počítače a k zařízení psa". 3 na panelu nabídky Start klepněte na Programs Nike psa128max nebo psa256max Upgrader. zobrazí se dialogové okno:

30 638 aktualizace firmwaru 4 po stažení souboru firmwaru klepněte nejdříve na a procházením vyberte stažený soubor.ebn klepněte na Start a pokračujte. 5 v dalších dialogových oknech klepněte na tlačítko OK. 6 pokud je na hlavním panelu dostupná ikona hardwaru, klepněte na ni. přehrávač psa" tím vypnete a vysunete. 7 na přehrávači psa" krátce stiskněte tlačítko 2;, aby mohlo dojít k aktualizaci přehrávače psa". na displeji přehrávače psa" se krátce zobrazí: FUpgrade. poznámka:...file not found. Firmware upgrade failed zobrazí-li se na obrazovce počítače toto dialogové okno, může být příčinou ztráta nebo přerušení spojení USB, anebo nedostatečné napětí baterie. zkontrolujte propojení USB. opakujte postup aktualizace a ujistěte se, zda jste do přehrávače vložili novou baterii. zařízení psa" odpojte pouze v případě, že na displeji zcela ustal pohyb symbolu. při stahování aktualizačního souboru také neopomeňte stáhnout takový soubor, který odpovídá používanému modelu. pamatujte na uložení a načtení souboru použitím téže cesty. Battery too low. Upgrade Refused zobrazí-li se toto hlášení na displeji přehrávače psa" po FUpgrade, znamená to, že bude třeba aktualizaci opakovat z důvodu nedostatečného napětí baterie. při provádění aktualizace vždy použijte novou baterii. názvy zařízení se mohou od názvů uvedených v této publikaci lišit, záleží na používaném operačním systému a modelu přehrávače psa".

31 aktualizace firmwaru 639 Upgrader pro uživatele počítačů Mac 1 nejlepších výsledků dosáhnete vložením nové baterie do přehrávače psa" ještě před připojením. 2 připojte dodaný kabel usb k usb portu vašeho počítače. 3 ve složce Applications/ psa128max nebo psa256max klepněte na Upgrader. zobrazí se dialogové okno: 4 po stažení souboru firmwaru klepněte nejdříve na Choose File a procházením vyberte stažený soubor.ebn klepněte na.ebn klepněte na Start a pokračujte. 5 v dalších dialogových oknech klepněte na tlačítko OK.

32 640 aktualizace firmwaru 6 odpojte zařízení psa". (odpojení můžete provést na ploše přetažením ikony přehrávače psa" na ikonu Trash.) 7 na přehrávači psa" krátce stiskněte tlačítko 2;, aby mohlo dojít k aktualizaci přehrávače psa". na displeji přehrávače psa" se krátce zobrazí: FUpgrade. poznámka: Battery too low. Upgrade Rejected zobrazí-li se toto hlášení na displeji přehrávače psa" po FUpgrade, znamená to, že bude třeba aktualizaci opakovat z důvodu nedostatečného napětí baterie. při provádění aktualizace vždy použijte novou baterii. názvy zařízení se mohou od názvů uvedených v této publikaci lišit, záleží na používaném operačním systému a modelu přehrávače psa".

33 formátování přehrávače psa" 641 dojde-li při přehrávání k potížím, použijte k vymazání všech dat uložených v přehrávači psa" aplikaci Formatter. DŮLEŽITÉ! zálohujte soubory. zajistěte uchování původních souborů, které jste do přehrávače psa" stáhli. společnosti Philips a Nike neodpovídají za žádné ztráty obsahu v případě poškození produktu nebo ztráty čitelnosti dat z pevného disku. Formatter pro uživatele počítačů Windows 1 připojte dodaný kabel usb k usb portu vašeho počítače. 2 na panelu nabídky Start klepněte na Programs Nike psa128max nebo psa256max Formatter zobrazí se dialogové okno:

34 642 formátování přehrávače psa" 3 klepněte na rozevírací kurzor Device. zobrazí se název zařízení psa" připojeného k počítači. ostatní pole budou automaticky vyčíslena. (aplikace vytvoří pouze výčet zařízení, která jsou v systému souborů správně namapována použitím písmene jednotky podle systému Windows.) poznámka: celá kapacita paměti nemusí být k dispozici, protože některá část paměti může být rezervována pro audio přehrávač. názvy zařízení se mohou od názvů uvedených v této publikaci lišit, záleží na používaném operačním systému a modelu přehrávače psa". 4 klikněte Start. zobrazí se dialogové okno aplikace Formatter s dotazem, zda si opravdu přejete pokračovat:

35 formátování přehrávače psa" chcete-li v použití formátovací aplikace pokračovat, klepněte na tlačítko OK. po skončení formátování se zobrazí dialogové okno Formatting done (formátování bylo dokončeno).

36 644 formátování přehrávače psa" Formatter pro uživatele počítačů Mac 1 připojte dodaný kabel usb k usb portu vašeho počítače. 2 ve složce Applications/ psa128max nebo psa256max klepněte na Upgrader. zobrazí se dialogové okno: 3 klepněte na rozevírací kurzor Device. zobrazí se název zařízení psa" připojeného k počítači. ostatní pole budou automaticky vyčíslena. (aplikace vytvoří pouze výčet zařízení, která jsou v systému souborů správně namapována.) poznámka: celá kapacita paměti nemusí být k dispozici, protože některá část paměti může být rezervována pro audio přehrávač. názvy zařízení se mohou od názvů uvedených v této publikaci lišit, záleží na používaném operačním systému a modelu přehrávače psa".

37 formátování přehrávače psa" klikněte Start. zobrazí se dialogové okno aplikace Formatter s dotazem, zda si opravdu přejete pokračovat: 5 chcete-li v použití formátovací aplikace pokračovat, klepněte na tlačítko OK.

38 646 formátování přehrávače psa" po skončení formátování se zobrazí dialogové okno Please eject the device to complete the format!!!

39 užitečné rady v případě jakékoliv závady, předtím než odnesete přístroj do opravny, zkontrolujte ho podle níže uvedených bodů. neotvírejte kryt přístroje, abyste neriskovali zásah elektrickým proudem. nepodaří-li se Vám problém podle našich návrhů vyřešit, obraťte se na prodejnu nebo na servis. upozornění: nikdy se nepokoušejte sami opravit přístroj, v tomto případě totiž ztratíte nárok na záruku. problém žádný zvuk během přehrávání na psa zvuk přeskakuje řešení užitečné rady 647 slabá baterie/ nesprávně vložená. vložte novou baterii správným způsobem. psa tlačítka byla příliš rychle stisknuta. zkuste pomaleji. pevně stiskněte. indikátor se rozsvítí. sluchátka nejsou správně připojena. zasuňte pořádně sluchátkový konektor do zdířky. mp3 soubor byl vytvořen s úrovní komprese přesahující 320kbps. při nahrávání skladby ve formátu mp3 použijte nižší úroveň komprese. elektrické rušení z jiných spotřebičů, např. z mobilních telefonů, zářivek, sloupů elektrického vedení. přesuňte se z dosahu zdroje elektrického rušení. popis nahrávky krátce nahrávka mp3 zakódována jiným softwarem než zobrazen a "přeskočen" psa tím, který používá musicmatch. použijte musicmatch pro uložení souboru mp3 a stáhněte nahrávku znovu: 1. otevřete musicmatch. 2. v okně My Library klepněte na Add Files. Zobrazí se dialogové okno Add Tracks to Music Center. 3. vyhledejte a zjistěte přeskočenou" skladbu a potom klepněte na tlačítko Add (přidat). klepněte na tlačítko Exit (konec). 4. v okně My Library klepněte pravým tlačítkem na soubor nahrávky. zvolte Edit Track Tag(s) = OK pro uložení skladby jako souboru musicmatch mp3. 5. přetáhněte skladbu z okna My Library do okna Playlist. 6. stáhněte upravenou skladbu do přístroje psa (viz stahování hudby z počítače do přehrávače)

40 648 užitečné rady problém usb není připojeno/ nefunguje aktualizaci firmwaru nelze provést na psa displeji se objeví "Battery too low. Upgrade Refused" řešení používáte nevhodný kabel usb. používejte pouze dodaný kabel usb. kabelové spojení není v pořádku/ je volné. zkontrolujte, zda jsou všechna spojení mezi přehrávačem psa a počítačem v pořádku a pevně spojena. usb ovladač není nainstalován. zkontrolujte, zda máte nainstalován plug-in ovladač usb, který byl dodán na instalačním cd rom psa. špatná verze Windows/ MacOS version. váš počítač musí být vybaven Windows 98/ SE/ Me/ Windows 98 Gold/ 2000 & SP3 / XP nebo MacOS 9-X. usb není povoleno. zkontrolujte nastavení BIOSu: usb musí být povoleno. došlo k výběru a stažení chybného aktualizačního souboru. vyberte a stáhněte pouze takový aktualizační soubor, jenž odpovídá používanému modelu zařízení. model. kabelové spojení není v pořádku/ je volné. zkontrolujte, zda jsou všechna spojení mezi přehrávačem psa a počítačem v pořádku a pevně spojena. zobrazí-li se toto hlášení na displeji přehrávače psa" po FUpgrade, znamená to, že bude třeba aktualizaci opakovat z důvodu nedostatečného napětí baterie. při provádění aktualizace vždy použijte novou baterii. nedokončený přenos skladby během přenosu se přerušilo usb spojení. zkontrolujte usb spojení, odstraňte soubor na psa pomocí musicmatch a skladbu si stáhněte znovu. žádná odezva na je aktivován. stisknutí ovládacích prvků vypněte. elektrický výboj. odstraňte baterii a po několika sekundách ji znovu vložte.

41 technická data 649 zesilovač audio výstup x 5mW poměr signál/šum >80dB frekvenční odezva Hz - 16KHz kapacita paměti zabudovaná nebo 256MB* *celá kapacita paměti nemusí být k dispozici, protože některá část paměti může být rezervována pro audio přehrávač. podporovaný formát mp kbps-320kbps windows media audio kbps-160kbps firmware uživatel si jej může aktualizovat ano vstupní/výstupní rozhraní pinový mini usb konektor ekvalizér nastavitelný a se 4 přednastaveními.... Hiphop, Funk, Rock, Techno a Custom displej LCD textová grafika, ikony podsvícení barva oranžová

42 650 technická data napájení baterie x AAA/ UM4/ LRO3 alkalická/ akumulátor Ni-MH hrací doba baterie 10 hodin při použití alkalické AAA 6 hodin při použití akumulátorů Ni-MH obecné rozměry mm(w) x 68 mm(h) x 27 mm(d) hmotnost g (bez baterie) Společnost PHILIPS si vyhrazuje právo provědűt bez předchozího oznámení zműny v provedení a specifikacích z důvodů zdokonalování výrobku. Windows, Internet Explorer a Windows Media Audio je registrovanou obchodní známkou společnosti Microsoft. Pentium je registrovanou obchodní známkou společnosti Intel. Acrobat Reader je registrovanou obchodní známkou společnosti Adobe. itunes, PowerPC, Mac, G3 je registrovanou obchodní známkou společnosti Apple. všechna práva vyhrazena. všechna uvedená obchodní jména jsou servisní známky, obchodní známky nebo zapsané obchodní známky jednotlivých výrobců.

DŮLEŽITÉ! Společnost PHILIPS si vyhrazuje právo provědűt bez předchozího oznámení zműny v provedení a specifikacích z důvodů zdokonalování

DŮLEŽITÉ! Společnost PHILIPS si vyhrazuje právo provědűt bez předchozího oznámení zműny v provedení a specifikacích z důvodů zdokonalování obecné informace 1 UPOZORNĚNÍ budete-li ovládací tlačítka používat jinak než je uvedeno v tomto návodu k použití, provedete-li jiná nastavení nebo aplikujete-li jiné postupy než jaké jsou v návodu uvedené,

Více

Vaše uživatelský manuál PHILIPS ACT215/00C http://cs.yourpdfguides.com/dref/975538

Vaše uživatelský manuál PHILIPS ACT215/00C http://cs.yourpdfguides.com/dref/975538 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. CZ FM16 P/NO:MBM37748516 Obsah Bezpečnostní pokyny...3

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

Stručný návod k rychlému použití

Stručný návod k rychlému použití Audiopřehrávač Philips GoGear SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16 Stručný návod k rychlému použití Potřebujete pomoc? Na stránkách www.philips.com/welcome najdete kompletní sadu nápomocných materiálů,

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky)

Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky) Vodotěsný multimediální přehrávač 1. Seznámení s přístrojem 1.1 Obsah balení Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky) - Digitální vodotěsný MP3 přehrávač - Vodotěsná

Více

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05)

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Než začnete aktualizovat, ujistěte se, že je zařízení úplně nabité. Nezapomeňte zálohovat před započetím aktualizace

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Přehrávač MP300 - příručka

Přehrávač MP300 - příručka Přehrávač MP300 - příručka Základní operace Dobíjení baterie 1. Přepněte vypínač do pozice OFF. 2. Zapojte malý konec USB kabelu do miniusb portu na zařízení MP300. Pak připojte větší konec kabelu do volného

Více

Funkce. Stiskněte pro rychlý přístup k naposledy používaným aplikacím nebo naposledy prohlížené stránky. Pro záznam zvuku. 4.

Funkce. Stiskněte pro rychlý přístup k naposledy používaným aplikacím nebo naposledy prohlížené stránky. Pro záznam zvuku. 4. Funkce Funkce Vlastnosti Držením tlačítko tablet zapnete nebo vypnete. 1. Tlačítko Power (zapnutí/vypnutí) Stisknutím tlačítka vypnete nebo zapnete displej. 2. Tlačítko nastavení hlasitosti Stisknutím

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 5 6. Tlačítka... 5 7. APP zásuvky... 6 8. Nastavení systému... 6 9. Instalace,

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

V.1.0. Music Mover. Návod k použití Strana 1-10 CZ

V.1.0. Music Mover. Návod k použití Strana 1-10 CZ V.1.0 Music Mover Návod k použití Strana 1-10 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. O tomto návodu... 2 3. Poznámky... 2 4. Funkce... 2 5. Obsah balení... 2 6. Před použitím... 3 7. Obsluha... 4 8. Hlavní menu...

Více

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta Doporučení Nevystavujte Sweex 7.1 externí USB zvukovou kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo nebo do blízkosti topných těles.

Více

10030449 10030450 10030451 10030452 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0 QCZ63 A639 Průvodce 5G06A45Z0 SD SD Seznámení s MyPal Přední část Boční část Indikátor napájení/oznámení Činnost Oznámení MyPal A636: Bluetooth / Wi-Fi / GPS dioda MyPal A63: Bluetooth/GPS dioda Bluetooth

Více

Návod pro aktualizaci software. telefonu ALIGATOR A311

Návod pro aktualizaci software. telefonu ALIGATOR A311 Návod pro aktualizaci software telefonu ALIGATOR A311 Obsah Návod pro aktualizaci SW telefonu ALIGATOR A311... 1 Než začnete... 2 Stažení a příprava programu pro aktualizaci... 2 Instalace USB ovladačů...

Více

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku.

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. Začněte zde Vyrovnání tiskových kazet bez počítače Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. 1 Zkontrolujte, zda je v

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy:

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy: Číslo dílu: 92P1924 Děkujeme, že jste si zakoupili počítač IBM ThinkPad X Series. Porovnejte položky tohoto seznamu s položkami v krabici. Pokud některá z těchto položek chybí, obraťte se na svého prodejce.

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

Aktualizace firmwaru bezdrátových dálkových ovládání WR-R10

Aktualizace firmwaru bezdrátových dálkových ovládání WR-R10 Aktualizace firmwaru bezdrátových dálkových ovládání WR-R10 Děkujeme, že jste si vybrali výrobek Nikon. Tato příručka popisuje postup při aktualizaci firmwaru bezdrátových dálkových ovládání WR-R10. Jestliže

Více

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky Funkce: Čte a přehrává soubory ve formátu MP3/WMA z karty SD/MMC a USB flash disku LCD displej zobrazuje informace o audio souboru a frekvenci Funkce LINE-IN (Linkový vstup) umožňuje poslech hudby z externího

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Příručka uživatele 1

Příručka uživatele 1 Příručka uživatele 1 Pro vaši bezpečnost Varování Tento výrobek nedemontujte ani znovu nesestavujte, aby se zabránilo úrazu elektrickým proudem nebo jinému zranění. Nepoužívejte tento výrobek ve vlhkém

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol Seznámení s MyPal Power Notification Tlačítko spuštění Tlačítko Poznámky (záznam hlasu) Tlačítko kontakty Reproduktor Navigační tlačítko Přední část Indikátor napájení/oznámení Bluetooth Wi-Fi GPS LCD

Více

Aktualizace firmware fotoaparátu

Aktualizace firmware fotoaparátu Aktualizace firmware fotoaparátu Děkujeme, že jste si vybrali výrobek Nikon. Tato příručka popisuje postup při aktualizaci firmware. Jestliže si nejste jisti, zda dokážete aktualizaci úspěšně provést,

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0 Kapitola 1. Úvod (1) 2. Instalace a aktivace (3) Odebrání starých ovladačů (3.1) Instalace v systémech Windows 98 SE / Windows

Více

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB. Pokud některá z těchto.součástí chybí, kontaktujte prosím dodavatele.

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB. Pokud některá z těchto.součástí chybí, kontaktujte prosím dodavatele. MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB Úvod Především vám děkujeme za zakoupení tohoto přehrávače MP3 Sweex. S tímto kompaktním přehrávačem MP3 si můžete vychutnat

Více

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem Návod k použití Přečtěte si pozorně tento návod před použitím přístroje. 1 POPIS OVLÁDACÍCH PRVKŮ ~AC IN 1. Madlo k přenášení 2. Teleskopická anténa 3.

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Aktualizace firmwaru pro bezdrátová dálková ovládání WR-1/WR-R10

Aktualizace firmwaru pro bezdrátová dálková ovládání WR-1/WR-R10 Aktualizace firmwaru pro bezdrátová dálková ovládání WR-1/WR-R10 Děkujeme vám, že jste si zvolili výrobek Nikon. Tato příručka popisuje postup při aktualizaci firmwaru pro bezdrátová dálková ovládání WR-1

Více

Aktualizace firmware digitálního SLR fotoaparátu

Aktualizace firmware digitálního SLR fotoaparátu Aktualizace firmware digitálního SLR fotoaparátu Děkujeme, že jste si vybrali výrobek Nikon. Tato příručka popisuje postup při aktualizaci firmware. Jestliže si nejste jisti, zda dokážete aktualizaci úspěšně

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Stručný návod k rychlému použití

Stručný návod k rychlému použití Audiopřehrávač Philips GoGear SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Stručný návod k rychlému použití Potřebujete pomoc? Na stránkách www.philips.com/welcome najdete kompletní sadu nápomocných materiálů,

Více

CZ Návod k obsluze MP3 NAITECH MPN-606

CZ Návod k obsluze MP3 NAITECH MPN-606 CZ Návod k obsluze MP3 NAITECH MPN-606 Děkujeme za zakoupení přístroje NAITECH. Jeho vývoji jsme věnovali nemálo prostředků, a proto Vám můžeme zaručit jeho prvotřídní kvalitu a 100% funkčnost. Abyste

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1 www.apacer.com Důležité upozornění Pokud kupujete přehrávač s interním flash diskem, tak i když jsou jeho funkce téměř stejné jako u těch bez disku, měli byste vědět toto: 1. V případě, že karta SD/MMC

Více

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2.

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Popisy uvedené v této příručce jsou založeny na operačních systémech Windows 7 a Mac OS X Mountain Lion. Přečtěte

Více

Firmware Ver.1.10 pro fotoaparát DiMAGE X1

Firmware Ver.1.10 pro fotoaparát DiMAGE X1 www.konicaminolta.com www.konicaminoltasupport.com Firmware Ver.1.10 pro fotoaparát DiMAGE X1 Tato příručka popisuje instalaci firmwaru verze 1.10 pro fotoaparát DiMAGE X1 (firmware je software používaný

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Tato karta umožní jednoduchým způsobem

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele.

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele. PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI card. Tato karta umožní jednoduchým způsobem

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat

Více

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7 Návod k použití 1 Před prvním použitím se prosím nejprve pečlivě seznamte s bezpečnostními pokyny a upozorněními. Pozornost věnujte všem upozorněním na výrobku a v

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje.

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje. Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a kamerou DVR-156 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod S tímto profesionálním diktafonem zaznamenáte naprosto čistý

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Česky. BT-02N uživatelská příručka

Česky. BT-02N uživatelská příručka Česky BT-02N uživatelská příručka 1 Česky Rejstřík 1. Přehled......3 2. Začínáme....5 3. Připojení náhlavní sady headset Bluetooth.....5 4. Používání náhlavní sady headset Bluetooth... 9 5. Technické specifikace...

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BLUETOOTH SLUCHÁTKA F5A. Bluetooth EDR, apt-x, ANC

NÁVOD K POUŽITÍ BLUETOOTH SLUCHÁTKA F5A. Bluetooth EDR, apt-x, ANC NÁVOD K POUŽITÍ BLUETOOTH SLUCHÁTKA F5A Bluetooth 4.0 + EDR, apt-x, ANC Děkujeme, že jste si zakoupili bluetooth sluchátka CEL-TEC F5A. Před použitím si pečlivě přečtěte tento návod. Obsah 1. Hlavní vlastnosti...

Více

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod.

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Pozor! 1.Tento výrobek je citlivé zařízení, zacházejte s ním opatrně. Chcete-li ochránit

Více

Návod k obsluze DX50

Návod k obsluze DX50 Návod k obsluze DX50 Obsah 1. Obsah balení 2. Popis přístroje a jeho funkcí 3. Základní obsluha 4. Uživatelské rozhraní přehrávače Obsah balení DX50 Micro USB kabel / Koaxiální kabel Pouzdro Ochranná fólie

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele.

PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele. PU001 Sweex 1 Port Parallel PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači paralelní

Více

Pro Windows 98. Pro rozhraní USB

Pro Windows 98. Pro rozhraní USB CZ Návod k použití softwaru Pro Windows 98 Pro rozhraní USB Pokyny v návodu předpokládají základní znalost práce s operačním systémem Windows. Pokud Vám práce s operačním systémem činí problémy, přečtěte

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Na kartě Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card naleznete následující připojení:

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Na kartě Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card naleznete následující připojení: PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Tato karta umožní jednoduchým způsobem

Více

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Začínáme Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Anywhere 5.

Více

DataStation. Mobilní pevný disk pro rozhraní USB 2.0. Uživatelská příručka

DataStation. Mobilní pevný disk pro rozhraní USB 2.0. Uživatelská příručka DataStation Mobilní pevný disk pro rozhraní USB 2.0 Uživatelská příručka Úvod Děkujeme za zakoupení TrekStor DataStation. Jsme přesvědčeni, že splní veškeré vaše požadavky. DataStation je přenosný pevný

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

ThinkPad Wireless WAN Card. Stručná úvodní příručka

ThinkPad Wireless WAN Card. Stručná úvodní příručka ThinkPad Wireless WAN Card Stručná úvodní příručka Kapitola 1. Popis produktu Pokud váš počítač ThinkPad podporuje kartu bezdrátové sítě WAN (Wide Area Network), můžete tuto kartu bezdrátové sítě WAN

Více

Uživatelská příručka Obsah

Uživatelská příručka Obsah Uživatelská příručka Store n Go 5 in 1 Obsah 2 Rychlý start 4 Ovládací prvky 4 Příslušenství 5 Minimální systémové požadavky 5 Nabití baterie 5 Zapnutí / vypnutí napájení 6 Indikátor LCM 7 Indikátor LED

Více

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772...

Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772... Návod k aktualizaci firmwaru pro Web Server OZW672... a OZW772... Informace Připojení Dostupnost Uživatelské rozhraní 1 Rozdíl mezi aktualizací aplikačních souborů přístrojů a aktualizací firmwaru Aktualizace

Více

LASERJET PRO 400 MFP. Stručná referenční příručka M425

LASERJET PRO 400 MFP. Stručná referenční příručka M425 LASERJET PRO 400 MFP Stručná referenční příručka M425 Optimalizace kvality kopírování K dispozici jsou následující možnosti nastavení kvality kopírování: Autom. výběr: Toto nastavení použijte, pokud nemáte

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB.

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB. 2011 Všechna práva vyhrazena Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011 Acer ICONIA TAB Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení: Informace o

Více

Návod k prvnímu použití zařízení

Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení Kapitola 1. Odinstalování starších ovladačů a zařízení (4.1) 2. Připojení (4.2) 3. Instalace v systému Windows (4.3) 4. Kontrola po dokončení instalace (5)! 1 Úvod Tento

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Aktualizace firmware fotoaparátu

Aktualizace firmware fotoaparátu Aktualizace firmware fotoaparátu Děkujeme, že jste si vybrali výrobek Nikon. Tato příručka popisuje postup při aktualizaci firmware. Jestliže si nejste jisti, zda dokážete aktualizaci úspěšně provést,

Více

3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L

3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L 3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L (Příručka uživatele) AnyTime AnyPlace AnyWireless Data Solutions 2/21 Specifikace k řadě modemů AnyDATA Copyright 2009 AnyDATA Corporation. Všechna práva

Více

Aktualizace firmware digitálního SLR fotoaparátu

Aktualizace firmware digitálního SLR fotoaparátu Aktualizace firmware digitálního SLR fotoaparátu Děkujeme, že jste si vybrali výrobek Nikon. Tato příručka popisuje postup při aktualizaci firmware. Jestliže si nejste jisti, zda dokážete aktualizaci úspěšně

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera.

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. Upozornění : V E-book můžete prohlížet pouze sobory v textovém formátu (TXT). Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. 1) Focus control : Pro zooming použijte klávesy PREVIOUS/NEXT. 2)

Více

Instalační příručka pro Windows Vista

Instalační příručka pro Windows Vista Instalační příručka pro Windows Vista Než je možno tiskárnu použít, musíte připravit hardware a instalovat ovladač. Ve Stručném návodu k obsluze a v této Instalační příručka pro Windows Vista naleznete

Více

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce.

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce. Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows 2000 a XP. PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows 2000 a XP. PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta PU007V2 Sweex 1-portová paralelní a 2-portová sériová PCI karta Úvod Nevystavujte PU007V2 vysokým teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU007V2

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 4 6. Tlačítka... 5 7. Nastavení Systému... 5 8. HDMI... 7 9. Instalace, odinstalace

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Čeština Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně.

Více

Aktualizace firmwaru vybraných fotoaparátů s podporou dat o poloze

Aktualizace firmwaru vybraných fotoaparátů s podporou dat o poloze Aktualizace firmwaru vybraných fotoaparátů s podporou dat o poloze Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti Nikon. Tato příručka popisuje, jak aktualizovat firmware následujících fotoaparátů s

Více

Aktualizace firmware fotoaparátu

Aktualizace firmware fotoaparátu Aktualizace firmware fotoaparátu Děkujeme, že jste si vybrali výrobek Nikon. Tato příručka popisuje postup při aktualizaci firmware. Jestliže si nejste jisti, zda dokážete aktualizaci úspěšně provést,

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou v USA registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Důležité

Více

Rozšiřovací jednotka DX517. Instalační příručka hardwaru

Rozšiřovací jednotka DX517. Instalační příručka hardwaru Rozšiřovací jednotka DX517 Instalační příručka hardwaru Obsah Kapitola 1: Než začnete Obsah balení 3 Stručné informace o rozšiřovací jednotce 4 Bezpečnostní pokyny 5 Kapitola 2: Příprava hardwaru Nářadí

Více

ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3

ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3 ŘÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.3 Program Vývojové prostředí RJK Řízení automatické kotelny počítač ESRAK 02.3 je určen k řízení oběhových čerpadel, směšovacích ventilů, zónových ventilů, bojlerů,

Více