Holandský establishment ukázal, jak se správně mává hadrem před očima voličů. Stačí sehrát divadlo proti Turecku a ukázat svaly Erdoganovi a

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Holandský establishment ukázal, jak se správně mává hadrem před očima voličů. Stačí sehrát divadlo proti Turecku a ukázat svaly Erdoganovi a"

Transkript

1 Holandský establishment ukázal, jak se správně mává hadrem před očima voličů. Stačí sehrát divadlo proti Turecku a ukázat svaly Erdoganovi a vítězství je v kapse. Pozor na Robejška, Macrona, Sobotku i Babiše! Holandský establishment ukázal, jak se správně mává hadrem před očima voličů. Stačí sehrát divadlo proti Turecku a ukázat svaly Erdoganovi a vítězství je v kapse. Pozor na Robejška, Macrona, Sobotku i Babiše! V Holandsku skončily parlamentní volby, které překvapivě vyhrál Mark Rutte a jeho vládnoucí Lidová strana. Z centrály Bruselu už se ozývají oslavné písně a bouchá šampaňské, protože Holanďané prý potvrdili, že chtějí pokrokovou politiku sjednocování Evropy, vylil si srdíčko JeanClaude Juncker. Původně favorizovaný Geert Wilders a jeho strana získala jen 19 mandátů v holandském parlamentu, zatímco lidovci urvali 33 křesel, i když je to o 8 méně, než kolik získali minule [1]. Wildersova strana si polepšila, ale výsledek je zklamáním a my už víme, proč volby takto dopadly. Holandsko je země, které je velmi multikulturně a globalisticky prostoupené, a to už z historického pohledu. I když hrozba migrace a terorismu Holanďany děsí, jejich zkušenost s pronárodní politikou je naprosto minimální. Vládnoucí elity okolo lidové strany si pojistily vítězství ve volbách bravůrně sehranou divadelní scénkou, kdy provařený politik zavěšuje voličům bulíky na nosy způsobem, že mu za to ještě poděkují.

2 Roztržka mezi Tureckem a Holandskou byla účelově naplánována k zajištění vítězství Marka Rutteho. Holandskými lidovci účelově zinscenovaná diplomatická roztržka s Tureckem a silný odpor proti Erdoganovi přinesly Marku Ruttemu rozhodující body. Holandský volič viděl, že premiér vysílá ostré výroky proti muslimskému Turecku, proti Erdoganovi, že zakázal ministrům Erdoganovi strany přistát s letadlem v Holandsku, aby nemohli agitovat za změny turecké ústavy mezi tureckými krajany v Holandsku a na voliče to zabralo. Och, jak je statečný ten náš premiér, postavil se Erdoganovi, tomu despotovi, co chce z Turecka udělat islámskou republiku. To je správný politik, budeme ho volit, ne toho extremistu Wilderse. Nedávno se Rutte s Erdoganem objímali, teď by si oči vyškrábali? Přitom to není tak dávno, kdy Mark Rutte a Tayyip Erdogan rautovali chlebíčky, kaviár a chechtali se společně od ucha k uchu. To bylo v době, kdy Evropa a Turecko vyjednalo kšeft navracení vybraných uprchlíků z EU do Turecka za ohromný ranec unijních peněz. Všechno se zdálo sluncem zalité. Jenže potom přišel vloni na počátku léta pokus o státní převrat v Turecku. Američtí jestřábi se znepokojením sledovali Erdogana, který v Sýrii Američanům házel klacky pod nohy, turecká vojska bez požehnání Pentagonu vtrhla do severního Iráku, vstoupila do Sýrie a začala likvidovat kurdské jednotky, které Pentagon zoufale potřeboval v boji proti Bašáru Assadovi.

3 Vladimir Putin a Tayyip Erdogan. Vztah Ruska a Turecka byl a je trnem v oku USA. Současně s tím se Turecko i přes incident se sestřeleným ruským suchojem začalo znovu sbližovat s Ruskem. A proto americký Pentagon, bez souhlasu Baracka Obamy, provedl vojenskou operaci na sesazení Erdogana v Turecku. Operace skončila fiaskem a dala by se přirovnat k fiasku v Zátoce sviní v 60. letech minulého století na Kubě. Puč zafinancovaný z USA a ze zdrojů Pentagonu a CIA byl šitý horkou jehlou a nebyl dobře naplánovaný. Erdogan byl na dovolené v letním resortu na břehu Egejského moře a nebyl pučisty vůbec zatčen, což ukazuje na naprostou neschopnost provedení pučistické operace. Zřejmě se očekávalo, že nastane tzv. lavinový efekt, když malá skupina vojáků se odhodlá puč v Istanbulu a Ankaře spustit, ostatní generalita ztratí zábrany a k puči se připojí. V takovém případě by Erdogan neměl šanci na udržení moci. Jenže k tomu nedošlo. Generální štáb armády zachoval loajalitu Erdoganovi a my víme proč. Američany koordinovaný puč v Turecku skončil fiaskem jako v Zátoce sviní Turečtí generálové vědí, že po pádu Erdogana by se Turecko stalo loutkovou zemí USA. A generálové sice nemohou Erdogana vystát, ale sdílí s ním pro-národní turecké nacionální teze. Turecká generalita sleduje vlastní cíle a Erdogan potřebuje ke své ochraně mohutnou armádu, potřebuje na obranu Turecka velké ozbrojené síly a tudíž na armádě Erdogan nešetří. Co by se stalo, kdyby puč uspěl? Prvním krokem amerických elit by byl stejný proces, jako po roce 1989 v bývalých zemích Varšavské smlouvy. Dosazení loutkové vlády do čela země a rozpad, rozložení a rozebrání turecké armády na prvočinitele, likvidace obrany a vznik kompletní obranné závislosti země na USA, skrze NATO jako fíkový list.

4 Zpackaný puč z 15. července 2016 v Turecku byl ukázkou americké neschopnosti porozumět regionálním systémům řízení. Američané tak zase nepochopili, jak funguje regionální politika a teze řízení. A současné turecké politické odklánění od Evropy a od NATO je čistou ukázkou tureckých pro-národních tezí. Erdogan prosazuje takovou politiku, která je pouze ve prospěch Turecka. Nějaké cizí zájmy ho nezajímají a kašle na ně. Mohli bychom doslova říct, že Erdogan prosazuje politiku jako Trump, analogicky tedy Turecko na prvním místě. Erdogan po potlačeném puči začal provádět mohutné čistky, především v řadách turecké justice, policie a armády. Tvrdě si došlápl na evropské neziskovky, které z Turecka záhy po nezdařeném puči utekly. Globalisté připravili na členské země EU zkoušku Evropská unie se tak dívá na Turecko jako na nepřátelský a antiglobalistický element v Evropě, ovšem to by byl zásadní omyl. Brusel nepochopil, že Turecko se odpoutává od EU, protože je to v plánu globalistů v rámci institucionálního řízení CDR (dobývej, rozděluj a panuj). Turecko se má podle globalistů islamizovat a stát se ventilem pro nasunování islámu do Evropy, ovšem tento ventil nemá řídit Brusel, ale nadnárodní globální elity, které se rozhodly projekt EU zbourat a na jeho troskách vybudovat koncept Nové Evropy. Mark Rutte zjevně pochopil, že jeho vítězství v Holandsku má pomoci Německu vytvořit základy a pilíře nového útvaru v Evropě, projektu Das neue Europa, tedy vize konceptu Evropské federace.

5 Geert Wilder a Mark Rutte. Zkouška nikoliv na voliče, ale na holandské elity, jestli chápou, co je cílem globalizace v EU. Muž jdoucí na popravu si sám plyn do plynové komory nepustí. Proto není z pohledu globalistů žádoucí, aby si sama Evropa a Brusel reguloval příliv islámu do Evropy, ventil musí proto regulovat někdo jiný, mistr popravčí. A budou to globalisté. Plán je nastavený zcela jasně: Nová Evropa bude vytvořena ze zemí, které v roce 2017 ve volbách prokáží, že chápou a rozumí vyšším procesům řízení. Je to zkouška od globalistů. Zkouška spočívá v tom, že politici musí prokázat, že rozumí rozdílu mezi fascia systémem a independentním systémem institucionálního řízení, vysvětlení pojmů v článku zde. Musí prokázat, že chápou, že EU nemůže setrvat v současné podobě, že se musí zbourat (asanace) a znovu postavit, ale na jiných základech. Musí prokázat, že chápou, že vznik Nové Evropy je jediným možným výsledkem globalistických procesů. Musí prokázat, že chápou, že exity a odchody některých zemí z EU jsou součástí plánu, a že ty země budou řízeny jinak, ne fasciálně a integračně (svazkově, centrálně), ale independentně a dezintegračně (skrze odchody z velkých spolků, skrze vnitřní rozpory ve společnosti, skrze rozdělení společnosti, viz. Británie, kde národ je rozdělený půl napůl po Brexitu, viz. USA, kde země je rozdělená voličsky půl napůl po zvolení Trumpa). Globalizace není jen o budování, ale také o bourání projektů Odpůrci globalizace, kteří použijí systém CDR a odtrhnou se od fasciálních projektů jako je EU, se dostanou pod vliv jiných mechanismů vyšších procesů řízení. Takové země budou řízeny poněkud jinými způsoby a bude to ochrana zcela zásadních cílů globalistů: Odpadlé země nesmí globalistickým projektům škodit, i když se na projektech zatím nepodílí Odpadlé země budou rozkládány zevnitř, aby odpor proti globalizaci ochabl a nakonec padl Odpadlé země budou vedeny k rozkladu na menší státní útvary, které globalisté lépe ovládnou A přesně tato CDR pravidla globalisté dodržují. Nejprve rozbili SSSR. Potom chtěli rozbít Rusko, viz. Čečensko, Dagestán, Ingušsko, nestabilita Kavkazu a podporování muslimských teroristů proti ruské armádě. Stejný proces probíhá nyní v USA. Snaha globalistů o odtržení Kalifornie, Hawaiie a dalších států od USA. Nově chtějí rozbít Velkou Británii po Brexitu a odtrhnout Skotsko a poté ho připravit pro vstup do Nové Evropy. Výsledek voleb v Holandsku ukázal, že lidovci v zemi tulipánů zkouškou

6 globalistů prošli a chápou, že jediná cesta globalistů je nyní Evropská federace a management migrace skrze turecký chalífát. Ten teď hraje roli býka a zkouška globalistů spočívá v tom, že politici musí dokázat, že chápou, že býk nesmí být zabit, ale musí vzít do ruky červený hadr a díky bravurnímu tanci toreadora přesvědčit davy vlastních ovčanů, že politik je schopný bojovat s býkem (a potažmo s voliči) obyčejným kusem hadru. Protože roztržka Holandska s Tureckem přesně takovým hadrem a tanečkem s býkem před voliči je. Pokud toto politik před vlastními občany nezvládne, jeho země nebude přijata do projektu Nové Evropy. Je to vstupní test prokazující kontrolu vlastního obyvatelstva. Geert Wilders a Mark Rutte jako dvě nabídky volby. Buď projekt dezintegrace (Wilders) nebo integrace (Rutte). Musím varovat, že přesně tento model bude použit i ve volbách v ČR na podzim. Už nyní vidíme stranu pana Robejška, která se staví do jakési role odporu proti migraci, zatímco za jeho stranou stojí kapitál globalistické společnosti Penta. Stejně tak do stejné role toreadora s červeným hadrem, který bojuje naoko proti migraci, je Milan Chovanec a jeho parťák Bohuslav Sobotka. Jejich tancování proti migrantům na voliče funguje. Přitom to byli oni, kteří od roku 2014 v souladu s Německem koordinují pomoc migrantům, vyčleňují miliardy korun na podporu migrantů, převádí českou armádu pod německé velení, ministra kultury tolerují, že jezdí do Norimberku na Sudetoněmecké slavnosti atd. Stejně tak ve Francii kandidát na prezidenta Emmanuel Macron mluví o nutnosti tvrdého postupu proti Erdoganovi a řízení migrace. Na voliče to bude fungovat. A pozor, ve Francii vypukl další false flag, střelba na škole [2] a v dubnu jsou ve Francii prezidentské volby, připravujeme článek o útoku. Islámský býk v ulici je smrtelně nebezpečný v tom, že nikdy nechodí sám. Scénka s toreadorem spočívá v okouzlení davu čumilů. Jenže proti stádu býků toreadorovi nepomůže ani deset červených hadrů. Volič si musí uvědomit, že nesmí volit komedianty a politické cirkusáky typu Rutte nebo Sobotka, ale musí volit alternativně a skutečně pro-národně. Protože Rutte měl svého Erdogana, Sobotka bude mít svůj odpor proti povinným kvótám a Babiš bude mít odpor proti všem, kteří podle něj kradnou a jenom on maká. Pokud voliči skočí na tato cirkusová čísla s rádoby pro-národními

7 postoji provařených politiků, nedopadne to dobře a ČR bude směřovat do náruče Německa a Nové Evropy. -VKŠéfredaktor AE News

Velvyslance zastřelil člen jeho ochranky, který byl přidělen k jeho ochraně tureckou tajnou službou.

Velvyslance zastřelil člen jeho ochranky, který byl přidělen k jeho ochraně tureckou tajnou službou. VIDEO: Ruského velvyslance v Turecku zastřelil člen turecké tajné služby! Erdogan mluvil po telefonické lince s Putinem a snažil se uhasit hrozbu ruské vojenské odvety! VIDEO: Ruského velvyslance v Turecku

Více

Občané Velké Británie, toho času ve výcvikovém kempu IS v Sýrii. Jak přesvědčit lidi, aby si nechali podřezat krky s úsměvem?

Občané Velké Británie, toho času ve výcvikovém kempu IS v Sýrii. Jak přesvědčit lidi, aby si nechali podřezat krky s úsměvem? VIDEO: Islámský stát cvičí malé děti, jak podřezávat Evropany. Britské neziskovky chtějí jejich reintegraci po návratu ze Sýrie. Česko sebere dávky dlouhodobě nezaměstnaným, aby je mohlo potom dát migrantům?

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 MNICHOV 1938 Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_18 Tématický celek: Evropa a Evropané Autor: Miroslav Finger Datum

Více

Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna

Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna (Peace and Security in 2019: Overview of EU action and outlook for the future) Zdroj: https://www.europarl.europa.eu/regdata/etudes/stud/2019/637894/eprs_stu(2019)6378

Více

důležité věci si dělá zásadně sám, na ty ostatní má lidi

důležité věci si dělá zásadně sám, na ty ostatní má lidi VIDEO: Putin a Trump se dohodli na spolupráci v Sýrii, vytvoří tam společně bezpečné zóny pro Syřany, aby nemuseli utíkat ze země! Konečně! [CZ Titulky] VIDEO: Putin a Trump se dohodli na spolupráci v

Více

Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické komise, která se prezidentovi vymkla z podkontroly!

Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické komise, která se prezidentovi vymkla z podkontroly! AE News Alternativní zpravodajství a komentáře na aktuální témata z našeho (ro)zvráceného světa http://aeronet.cz/news Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické

Více

Německý vicekancléř vyzval ke vzniku 2rychlostní Evropy, což by ale znamenalo konec

Německý vicekancléř vyzval ke vzniku 2rychlostní Evropy, což by ale znamenalo konec Německý vicekancléř vyzval ke vzniku 2rychlostní Evropy, což by ale znamenalo konec Lisabonu a s tím i konec EU v dnešní podobě. Německý projekt Das Neue Europa nabírá reálné obrysy. Brusel končí? Německý

Více

EVROPSKÁ INTEGRACE. G. Petříková, 2005

EVROPSKÁ INTEGRACE. G. Petříková, 2005 EVROPSKÁ INTEGRACE G. Petříková, 2005 Evropa značně rozdrobený světadíl 44 států na ploše 10,5 mil. km 2 počet států se ve 20. století etapovitě zvyšoval dezintegrační tendence konec 20. století další

Více

Ne NATO? USA si již nemohou dovolit provozovat NATO

Ne NATO? USA si již nemohou dovolit provozovat NATO VIDEO: Donald Trump předpovídá konec NATO a varuje před použitím jaderných zbraní jednotlivci a soukromými organizacemi. Disponuje vyhrazenými informacemi? [CZ Titulky] VIDEO: Donald Trump předpovídá konec

Více

Summit Severoatlantické aliance ve Varšavě a ve Walesu. Bc. Michaela Moravcová

Summit Severoatlantické aliance ve Varšavě a ve Walesu. Bc. Michaela Moravcová Ochrana & Bezpečnost 2017, ročník VI., č. 1 (jaro) (2017_B_05), ISSN 1805-5656 Vydává: Ochrana a bezpečnost o. s. IČ: 22746986, Lamačova 825/11, 152 00 Praha 5 http://ochab.ezin.cz, ochab@email.cz Summit

Více

Trump podepsal nový dekret proti muslimským migrantům a americkým radnicím dal pravomoc mít poslední slovo, jestli ve svém katastrálním

Trump podepsal nový dekret proti muslimským migrantům a americkým radnicím dal pravomoc mít poslední slovo, jestli ve svém katastrálním Trump podepsal nový dekret proti muslimským migrantům a americkým radnicím dal pravomoc mít poslední slovo, jestli ve svém katastrálním území běžence chtějí, nebo ne! Dekret je vzorem i pro ČR a Slovensko!

Více

Na aktuální téma. Bezpečnostní populismus v praxi CEBES, 11. 4. 2016

Na aktuální téma. Bezpečnostní populismus v praxi CEBES, 11. 4. 2016 Bezpečnostní populismus v praxi CEBES, 11. 4. 2016 Kdekoho asi napadne, proč vlastně máme v ČR systém vyhlašování stupňů ohrožení terorismem. Údajně proto, že se to v jiných státech osvědčilo, asi jako

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA 1/[9] Centrum pro výzkum veřejného mínění. CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Technické parametry Naše společnost, v12-11b

TISKOVÁ ZPRÁVA 1/[9] Centrum pro výzkum veřejného mínění. CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Technické parametry Naše společnost, v12-11b TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 28 840 1 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Češi k prezidentským volbám v USA listopad 2012

Více

MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST/VOJENSTVÍ

MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST/VOJENSTVÍ EKONOMIKA Premiér: Český průmysl je tahounem a klíčovým zaměstnavatelem naší ekonomiky/ Vláda České republiky. -- In: www.vlada.cz. -- (14.09.2015) http://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/premier/projevy/premier-cesky-prumysl-je-tahounem-a-klicovymzamestnavatelem-nasi-ekonomiky-134605/

Více

KAPITOLY Z POLITOLOGIE A PRÁVA NATO

KAPITOLY Z POLITOLOGIE A PRÁVA NATO KAPITOLY Z POLITOLOGIE A PRÁVA NATO HISTORIE ORGANIZACE Organizace Severoatlantické smlouvy, kromě zkratky NATO se užívá i zkratka OTAN (francouzská zkratka) vojensko-politická organizace zemí Evropy a

Více

II. SV boje operace Barbarossa

II. SV boje operace Barbarossa Zimní válka napadení Finska SSSR 11/1939 3/1940 tuhé boje, Finové donuceni požádat o příměří Rudá armáda obrovské ztráty (200 tis. vojáků, 2200 tanků a letadel) Německo získává přesvědčení, že SSSR není

Více

Návrh U S N E S E N Í S e n á t u P a r l a m e n t u České republiky

Návrh U S N E S E N Í S e n á t u P a r l a m e n t u České republiky 241 10. funkční období 241 Návrh na působení Leteckého poradního týmu rezortu Ministerstva obrany v Irácké republice v období ode dne schválení Parlamentem České republiky do 31. prosince 2018 v celkovém

Více

VY_32_INOVACE_D5_20_10. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

VY_32_INOVACE_D5_20_10. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_D5_20_10 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT I. SVĚTOV TOVÁ VÁLKA VY_32_INOVACE_D5_20_10 Anotace: materiál obsahuje 3 úvodní listy, 11 listů prezentace Šablona:

Více

10. funkční období. Informace o působení nasaditelného spojovacího modulu v operaci NATO Active Fence v Turecké republice

10. funkční období. Informace o působení nasaditelného spojovacího modulu v operaci NATO Active Fence v Turecké republice 109 10. funkční období 109 Informace o působení nasaditelného spojovacího modulu v operaci NATO Active Fence v Turecké republice 2015 Návrh U S N E S E N Í S e n á t u P a r l a m e n t u České republiky

Více

Seznam Sórošovo neziskovek je venku! Rozvracejí zevnitř i Česko a Slovensko. Magnát si zaplatil i Transparency International!

Seznam Sórošovo neziskovek je venku! Rozvracejí zevnitř i Česko a Slovensko. Magnát si zaplatil i Transparency International! Seznam Sórošovo neziskovek je venku! Rozvracejí zevnitř i Česko a Slovensko. Magnát si zaplatil i Transparency International! Seznam Sórošovo neziskovek je venku! Rozvracejí zevnitř i Česko a Slovensko.

Více

KDY DO NATO VSTOUPILA ČR =? TOTALITA =? NEUTRALITA =? PROPAGANDA =? ŽELEZNÁ OPONA =?

KDY DO NATO VSTOUPILA ČR =? TOTALITA =? NEUTRALITA =? PROPAGANDA =? ŽELEZNÁ OPONA =? STUDENÁ VÁLKA V EVROPĚ STUDENÁ VÁLKA Studená válka = období napětí mezi SSSR a USA, kdy hrozilo vypuknutí třetí světové války (od blokády Berlína do r. 1989). 1949 SSSR vyrobil první atomovou bombu, později

Více

Otázka: Stát a ústavní systém ČR. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): anisim. Stát

Otázka: Stát a ústavní systém ČR. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): anisim. Stát Otázka: Stát a ústavní systém ČR Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): anisim Stát Území Obyvatelstvo Zákony Vláda Suverenita Historie Státní symboly Kultura Rozlišujeme Národní stát ČR, na území

Více

USA v 50. a 60.letech

USA v 50. a 60.letech USA v 50. a 60.letech Anotace:výkladová prezentace věnující se Spojeným státům americkým po druhé světové válce. (politický systém, období studené války, karibská krize, 2.berlínská krize) Dětský diagnostický

Více

Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích

Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského

Více

Global Hawk je špionážní továrna na křídlech.

Global Hawk je špionážní továrna na křídlech. Přelety amerických dronů nad kukaččími hnízdy v Evropě. Sledování ruské vojenské komunikace je dalším krokem k válečnému konfliktu? Tady jde spíš o válku proti evropskému obyvatelstvu! Přelety amerických

Více

POČÁTEK I. SVĚTOVÉ VÁLKY

POČÁTEK I. SVĚTOVÉ VÁLKY POČÁTEK I. SVĚTOVÉ VÁLKY Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_16-14 Tématický celek: Historie a umění Autor: Miroslav

Více

Adolf Hitler. Kdo rozpoutal válku...

Adolf Hitler. Kdo rozpoutal válku... DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA Adolf Hitler Kdo rozpoutal válku... Začátek války (1939-1945) EVROPA Německo USA Itálie V. Británie Maďarsko Bojovali proti SSSR... Rumunsko Bulharsko Slovensko (a dalších 47 států)

Více

Tlak Evropské unie nestačil, aby se dostatek vody přiřadil k základním lidským právům.

Tlak Evropské unie nestačil, aby se dostatek vody přiřadil k základním lidským právům. Tlak Evropské unie nestačil, aby se dostatek vody přiřadil k základním lidským právům. V pásmu od severní Afriky po centrální Asii jsou šířením pouští ohroženy dvě miliardy lidí. Spolu s rozšiřováním pouští

Více

Občanská válka v USA

Občanská válka v USA Občanská válka v USA AUTOR Mgr. Jana Hrubá OČEKÁVANÝ VÝSTUP stanoví hospodářské a sociální rozdíly v severní a jižní části USA, objasní příčiny a výsledky občanské války v USA - práce s textem FORMA VZDĚLÁVACÍHO

Více

Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení!

Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení! Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení! Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou

Více

VÝVOJ ČESKÝCH ZEMÍ - OPAKOVÁNÍ

VÝVOJ ČESKÝCH ZEMÍ - OPAKOVÁNÍ VÝVOJ ČESKÝCH ZEMÍ - OPAKOVÁNÍ Obsahový cíl: - Žák si používá slovní zásobu k tématu Vývoj českých zemí. - Žák prokazuje znalost tématu doplňováním vhodných slovních spojení do vět. Jazykový cíl: - Žák

Více

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D.

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. Obrana pojetí a aktuální vývoj Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. 1 Literatura Relevantní legislativa a dokumenty viz dále (Ústava, Bezpečnostní strategie, resortní zákony) webové stránky příslušných institucí (např.

Více

Bakalářské státní závěrečné zkoušky Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek

Bakalářské státní závěrečné zkoušky Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek Bakalářské státní závěrečné zkoušky 2016-2017 Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek I. Obhajoba bakalářské práce Student v krátkém exposé (1-3 minuty) vyloží základní parametry své

Více

Češi k prezidentským volbám v USA

Češi k prezidentským volbám v USA TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Češi k prezidentským volbám v USA Technické parametry

Více

Zpracoval: Jan Červenka Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ;

Zpracoval: Jan Červenka Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ; Tisková zpráva Občané o konfliktu v Sýrii září 0 O aktuální vývoj válečného konfliktu v Sýrii se zajímá čtvrtina (6 %) české veřejnosti. S výjimkou České republiky, jejíž činnost v souvislosti s aktuálním

Více

Bezpečnostní analýza na téma Afghánistán

Bezpečnostní analýza na téma Afghánistán Europasecura 2012 Bezpečnostní analýza na téma Afghánistán Autoři: Adam Koldinský Klára Šarkovská Petr Šarkovský Gymnázium Dr. Randy V6.A a V8.A Jablonec nad Nisou, 2012 1 Obsah 1 Pozadí konfliktu... 3

Více

Mù¾e se Èeská republika ocitnout v postavení Argentiny? Miroslav Cvrèek, Petr Holec REFLEX

Mù¾e se Èeská republika ocitnout v postavení Argentiny? Miroslav Cvrèek, Petr Holec REFLEX Mù¾e se Èeská republika ocitnout v postavení Argentiny? Miroslav Cvrèek, Petr Holec REFLEX Jak se dìlá státní bankrot? Byl leden 2003. Pod azurovou oblohou se tetelil horký vzduch argentinského léta. Stál

Více

80. letech vznikala k Sovětskému svazu a ještě předtím k Velké Británii.

80. letech vznikala k Sovětskému svazu a ještě předtím k Velké Británii. VIDEO: Výuka dětských džihádistů v afghánské škole. Islámský stát by bez snahy západu o import demokracie do muslimských zemí nikdy neprosperoval! [CZ Titulky] VIDEO: Výuka dětských džihádistů v afghánské

Více

Na aktuální téma. Parlamentní listy, 23. 2. 2016

Na aktuální téma. Parlamentní listy, 23. 2. 2016 Rozhovor s ředitelem Centra bezpečnostních studií - CEBES Salivarem pro server Parlamentní listy k aktuálním problémům migrace a výsledkům posledního summitu EU a jednání V4 Parlamentní listy, 23. 2. 2016

Více

Český stát v tichosti a bleskurychle vyhostil tři mladíky po rvačce v Benešově, aniž by sdělil jejich národnost. My ji ale známe!

Český stát v tichosti a bleskurychle vyhostil tři mladíky po rvačce v Benešově, aniž by sdělil jejich národnost. My ji ale známe! Český stát v tichosti a bleskurychle vyhostil tři mladíky po rvačce v Benešově, aniž by sdělil jejich národnost. My ji ale známe! Český stát v tichosti a bleskurychle vyhostil tři mladíky po rvačce v Benešově,

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Důvěra vybraným politikům v mezinárodním kontextu

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY ROČENKA 2004 VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA NA SVÝCH SCHŮZÍCH (VYBRANÁ JEDNÁNÍ K PROBLEMATICE OBRANY) PROJEDNALA A PŘIJALA USNESENÍ (vyslechla informaci): 21. ledna 2004 k návrhu nařízení vlády o plánování

Více

B8-0008/2015 } Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat za skupinu GUE/NGL

B8-0008/2015 } Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat za skupinu GUE/NGL B8-0029/2015 } RC1/Am. 3 3 Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat Bod 8 a (nový) 8a. vyzývá vládu a parlament (Verchovna rada) Ukrajiny, aby splnily

Více

NATO Organizace severoatlantické smlouvy North Atlantic Treaty Organization

NATO Organizace severoatlantické smlouvy North Atlantic Treaty Organization NATO Organizace severoatlantické smlouvy North Atlantic Treaty Organization Historie vzniku a vývoje NATO Poválečná situace Priority Západu demobilizace snížení početních stavů armád ekonomická přestavba

Více

Rozhovor ředitele Centra bezpečnostních studií Ing. Jaroslava Salivara pro Parlamentní listy na téma migrace

Rozhovor ředitele Centra bezpečnostních studií Ing. Jaroslava Salivara pro Parlamentní listy na téma migrace Rozhovor ředitele Centra bezpečnostních studií Ing. Jaroslava Salivara pro Parlamentní listy na téma migrace CEBES, 2.4. 2015 Řecko a Itálie svou vlastní nečinností, pod dozorem Bruselu, otevřeli Evropu

Více

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky 303 10. funkční období 303 Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Protokol o přístupu Černé Hory k Severoatlantické smlouvě 2016 Návrh U S N E S

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

SSOS_ON_3.09 NATO. Číslo a název projektu Číslo a název šablony

SSOS_ON_3.09 NATO. Číslo a název projektu Číslo a název šablony Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ON_3.09

Více

Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva

Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva Miloš Gregor (mgregor@fss.muni.cz), Petra Vejvodová (vejvodov@fss.muni.cz) Sledované servery: parlamentnilisty.cz, ac24.cz,

Více

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. - a počátkem 20. století v oblasti hospodářské, - společenské, kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny vzniku ohnisek napětí v Evropě - a v

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT Dokument ze zasedání B8-0137/2014. v souladu s čl. 123 odst. 2 jednacího řádu

EVROPSKÝ PARLAMENT Dokument ze zasedání B8-0137/2014. v souladu s čl. 123 odst. 2 jednacího řádu EVROPSKÝ PARLAMENT 2014-2019 Dokument ze zasedání 16.9.2014 B8-0137/2014 NÁVRH USNESENÍ předložený na základě prohlášení místopředsedkyně Komise, vysoké představitelky Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní

Více

Delegace naleznou v příloze závěry, které přijala Evropská rada na výše uvedeném zasedání.

Delegace naleznou v příloze závěry, které přijala Evropská rada na výše uvedeném zasedání. Evropská rada Brusel 16. října 2015 (OR. en) EUCO 26/15 CO EUR 10 CONCL 4 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Generální sekretariát Rady Příjemce: Delegace Předmět: Zasedání Evropské rady (15. října 2015) závěry

Více

Nová Smlouva o stabilitě, koordinaci a správě v hospodářské a měnové unii: zabrání budoucím krizím eurozóny?

Nová Smlouva o stabilitě, koordinaci a správě v hospodářské a měnové unii: zabrání budoucím krizím eurozóny? Nová Smlouva o stabilitě, koordinaci a správě v hospodářské a měnové unii: zabrání budoucím krizím eurozóny? Ing. Jan Mládek, CSc. předseda představenstva FONTES RERUM, družstvo pro ekonomická, politická

Více

Stínová vláda ČSSD. Vláda společenské odpovědnosti. www.cssd.cz

Stínová vláda ČSSD. Vláda společenské odpovědnosti. www.cssd.cz Stínová vláda ČSSD Vláda společenské odpovědnosti www.cssd.cz 14.7.2010 www.cssd.cz 1 Stínový předseda vlády Mgr. Bohuslav Sobotka Věk 38 Rodinný stav ženatý, 2 děti Vzdělání Právnická fakulta Masarykovy

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0392/1. Pozměňovací návrh. Harald Vilimsky, Mario Borghezio za skupinu ENF

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0392/1. Pozměňovací návrh. Harald Vilimsky, Mario Borghezio za skupinu ENF 5.12.2018 A8-0392/1 1 Bod odůvodnění G G. vzhledem k tomu, že s globalizací vzrostla vzájemná závislost, kdy rozhodnutí přijatá v Pekingu nebo Washingtonu přímo ovlivňují naše životy; vzhledem k tomu,

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT. Výbor pro zahraniční věci NÁVRH STANOVISKA. pro Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci

EVROPSKÝ PARLAMENT. Výbor pro zahraniční věci NÁVRH STANOVISKA. pro Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci EVROPSKÝ PARLAMENT 2004 ««««««««««««Výbor pro zahraniční věci 2009 PŘEDBĚŽNÉ ZNĚNÍ 2004/2214(INI) 24. 2. 2005 NÁVRH STANOVISKA Výboru pro zahraniční věci pro Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a

Více

Bakalářské státní závěrečné zkoušky Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek

Bakalářské státní závěrečné zkoušky Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek Bakalářské státní závěrečné zkoušky 2014-2016 Jednotlivé části bakalářské státní zkoušky a okruhy otázek I. Obhajoba bakalářské práce Student v krátkém exposé (1-3 minuty) vyloží základní parametry své

Více

Mezinárodní humanitární právo

Mezinárodní humanitární právo Mezinárodní humanitární právo T7a) Právní regulace a závazky z členství ČR v NATO a EU institucionální vymezení organizaci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského

Více

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D.

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. Obrana pojetí a aktuální vývoj Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. 1 Literatura Relevantní legislativa a dokumenty viz dále (Ústava, Bezpečnostní strategie, resortní zákony) webové stránky příslušných institucí (např.

Více

Seznam analytiků Asociace pro mezinárodní otázky (AMO)

Seznam analytiků Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Seznam analytiků Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) je nevládní nezisková organizace založená v roce 1997 za účelem výzkumu a vzdělávání v oblasti mezinárodních

Více

Problémové oblasti světa

Problémové oblasti světa Problémové oblasti světa 1 Problémové oblasti Afrika (Alžírsko, Keňa, Mosambik, Súdán, Zimbabwe, Rwanda) Amerika (Kolumbie, Mexiko, Peru) Asie (Afghánistán, Čečensko, Irák, Írán, Kašmír, Timor) Evropa

Více

Velká francouzská revoluce (1789 1794) Doplň pojmy do textu, pracuj s učebnicí: Konstituční monarchie ve Francii

Velká francouzská revoluce (1789 1794) Doplň pojmy do textu, pracuj s učebnicí: Konstituční monarchie ve Francii Velká francouzská revoluce (1789 1794) Doplň pojmy do textu, pracuj s učebnicí: Konstituční monarchie ve Francii Ústava schválena r., král mohl zákony pouze., volí jen občané, volí se i v. a v.... Politické

Více

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST OSVOBOZENÍ ČESKOSLOVENSKA Osvobozování začalo od východu a trvalo zhruba 7 měsíců. Začalo v září 1944 KARPATSKO-DUKELSKOU OPERACÍ, ve

Více

Dějiny od konce 19.století do 1. světové války. Průmyslová revoluce v Evropě. Trojspolek,Dohoda. Vývoj v koloniálních a závislých zemích

Dějiny od konce 19.století do 1. světové války. Průmyslová revoluce v Evropě. Trojspolek,Dohoda. Vývoj v koloniálních a závislých zemích Dějiny od konce 19.století do 1. světové války - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. a počátkem 20.století v oblasti hospodářské, společenské,kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny

Více

GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA Sociální problémy Problém globální bezpečnosti Bc. Hana KUTÁ, Brno, 2011 Klíčové pojmy OSNOVA 1. VÁLKA A MÍR Světová geopolitika ve 20. století Současný stav 2. OBCHOD SE ZBRANĚMI

Více

Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.

Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34. Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_351 Škola: Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad

Více

Dějiny Sovětského svazu

Dějiny Sovětského svazu Dějiny Sovětského svazu Sovětský svaz (zkr. SSSR) bylo dřívější Rusko. Sovětským svazem se stalo v roce po ruské bolševické revoluci v roce 1917 za První světové války vedením Vladimíra Iljičem Lenina.

Více

I. Základní informace. II. Útok. III. Konspirační teorie

I. Základní informace. II. Útok. III. Konspirační teorie I. Základní informace II. Útok III. Konspirační teorie I. ZÁKLADNÍ INFORMACE Co je to terorismus? je užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka je v posledních letech celosvětový problém

Více

Předseda plzeňské TOP09 mluví o okupantech z východu, ale současně vítá vlajkou NATO ty z Německa. Máme pro něj nemilé překvapení!

Předseda plzeňské TOP09 mluví o okupantech z východu, ale současně vítá vlajkou NATO ty z Německa. Máme pro něj nemilé překvapení! Předseda plzeňské TOP09 mluví o okupantech z východu, ale současně vítá vlajkou NATO ty z Německa. Máme pro něj nemilé překvapení! Co je horší? Kolona Strykerů nebo pátá kolona v české politice? Předseda

Více

Dělení států. Autor: Mgr. Václav Štěpař Vytvořeno: listopad 2013

Dělení států. Autor: Mgr. Václav Štěpař Vytvořeno: listopad 2013 Dělení států Autor: Mgr. Václav Štěpař Vytvořeno: listopad 2013 ANOTACE Kód DUMu: Číslo projektu: VY_6_INOVACE_2.ZSV.6 CZ.1.07/1.5.00/34.0851 Vytvořeno: listopad 2013 Ročník: 4. ročník střední zdravotnická

Více

[VIDEO] Donald Trump: Miluji Čínu, mám rád Čínu, kdo by neměl rád Čínu? Všichni milují Čínu

[VIDEO] Donald Trump: Miluji Čínu, mám rád Čínu, kdo by neměl rád Čínu? Všichni milují Čínu Donald Trump vs. Hillary Clinton je ve skutečnosti boj komplementářů na ose Nacionalismus vs. Globalismus. Proč nemá smysl čekat na výsledek americké prezidentské volby? Třetí skupina světové moci mění

Více

Obsah. 2. Bezpečnostní politika SRN Utváření základů: Znovuvyzbrojení Německa Přijetí branné ústavy 56

Obsah. 2. Bezpečnostní politika SRN Utváření základů: Znovuvyzbrojení Německa Přijetí branné ústavy 56 Obsah Úvod 11 1. Spolkový sněm v politickém systému SRN 26 1.1 Funkce parlamentu jako instituce politického systému 26 1.1.1 Volební funkce parlamentu 27 1.1.2 Zákonodárná funkce parlamentu 28 1.1.3 Kontrolní

Více

Budu-li napaden, nikdo mě nezachrání

Budu-li napaden, nikdo mě nezachrání Budu-li napaden, nikdo mě nezachrání Jaroslav Salivar, 9.3. 2015 Není ještě doba, nemá-li jít pouze o zjevný a nic neřešící populismus, dělat závěry, co všechno bylo z pohledu zásahu v Uherském Brodě špatně.

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY ROČENKA 2004 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY VÝBOR PRO OBRANU A BEZPEČNOST POSLANECKÉ SNĚMOVNY ČR NA SVÝCH SCHŮZÍCH (VYBRANÁ JEDNÁNÍ K PROBLEMATICE OBRANY) PŘIJAL USNESENÍ (vyslovil souhlas, doporučil): 21.

Více

Soutěže od Kvida Polívky

Soutěže od Kvida Polívky Soutěže od Kvida Polívky Velká Británie Celý název: Spojené království Velké Británie a Severního Irska Hlavní město: Londýn Rozloha: 243 610 km² (77. největší země na světě) Nejvyšší bod: Ben Nevis (1343

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 SJEDNOCENÍ NĚMECKA Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_06 Tématický celek: Evropa a Evropané Autor: Miroslav Finger

Více

Historie 12. Otázka číslo: 1. V roce 1956 poskytla Francie nezávislost: Egyptu. Maroku. Tunisku. Nové Kaledonii (je možno více správných odpovědí)

Historie 12. Otázka číslo: 1. V roce 1956 poskytla Francie nezávislost: Egyptu. Maroku. Tunisku. Nové Kaledonii (je možno více správných odpovědí) Historie 12 Otázka číslo: 1 V roce 1956 poskytla Francie nezávislost: Egyptu Maroku Tunisku Nové Kaledonii (je možno více správných odpovědí) Otázka číslo: 2 V roce 1962 si vymohlo Alžírsko nezávislost

Více

VOJENSKÁ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY Praha 2002

VOJENSKÁ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY Praha 2002 VOJENSKÁ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY Praha 2002 Obsah A. ÚVOD 2 B. HODNOCENÍ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE 3 C. POSLÁNÍ A ÚKOLY OZBROJENÝCH SIL ČESKÉ REPUBLIKY 5 D. STRATEGIE VOJENSKÉ OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY 8 E.

Více

Postoje občanů ČR k NATO a USA

Postoje občanů ČR k NATO a USA Tisková konference pořádaná v rámci 15. výročí vstupu České republiky do NATO Postoje občanů ČR k NATO a USA CEVRO Institut, úterý 11. března 2014 Pozadí a cíle výzkumu V souvislosti s 15. výročím vstupu

Více

Nekrolog jedné nelásky

Nekrolog jedné nelásky Nekrolog jedné nelásky AM S bolestí v srdci oznamuje se všem, že ve středu 29.3. byl doručen na Evropskou komisi dopis z Velké Británie žádající o vystoupení z EU. Po devíti měsících od

Více

Češi odmítají výstavbu mešit

Češi odmítají výstavbu mešit Češi odmítají výstavbu mešit S náboženskými konflikty, které byly mnohdy příčinou velkého krveprolití, se potýká lidstvo odnepaměti. Nejinak je tomu i v současnosti, kdy např. na Blízkém východě přetrvávají

Více

Mezinárodn. rodní organizace

Mezinárodn. rodní organizace rodní organizace OSN založena 1945 Organizace spojených národů anglická zkratka UN (United Nations) http://www.osn.cz/ http://cs.wikipedia.org/wiki/organizace_spojených_národů OSN Organizace spojených

Více

Mnichovská dohoda 30.září 1938

Mnichovská dohoda 30.září 1938 Mnichovská dohoda 30.září 1938 XI 29 19:08 1 Opakování: podzim 1937 12.3.1938 jaro 1938 duben 1938 20.5.1938 podzim 1938 12.9.-13.9.1938 1. pokus anšlus Rakouska karlovarský sjezd SDP 2. pokus částečná

Více

Metodické listy pro kombinované studium předmětu Ústavní systémy evropských států

Metodické listy pro kombinované studium předmětu Ústavní systémy evropských států Metodické listy pro kombinované studium předmětu Ústavní systémy evropských států Metodický list č. 1 Název tématického celku: ÚSTAVNÍ SYSTÉMY OBECNĚ Předmětem prvního soustředění je vysvětlení základních

Více

ZAHRANIČNÍ ODBOJ, pracovní list

ZAHRANIČNÍ ODBOJ, pracovní list ZAHRANIČNÍ ODBOJ, pracovní list Mgr. Michaela Holubová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. ZAHRANIČNÍ ODBOJ, pracovní list V Čechách vládla neobyčejně

Více

Newsletter Forex Edge je připravován a rozesílán společností LYNX jednou za dva týdny.

Newsletter Forex Edge je připravován a rozesílán společností LYNX jednou za dva týdny. Newsletter Forex Edge je připravován a rozesílán společností jednou za dva týdny. Cílem je ukázat čtenářům praktické principy analýzy měnových párů a ukázat potenciálně zajímavé aktuální příležitosti.

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s poválečným uspořádáním Evropy

Více

MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST/VOJENSTVÍ

MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST/VOJENSTVÍ MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST/VOJENSTVÍ MINISTERSTVO OBRANY ČR V České republice proběhlo školení evropských expertů na vyzbrojování/ Ministerstvo obrany ČR. -- In: www.mocr.army.cz. -- (02.12.2014) http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/v-ces

Více

Význam spolupráce zemí Visegrádské skupiny

Význam spolupráce zemí Visegrádské skupiny Význam spolupráce zemí Visegrádské skupiny V poslední době se zintenzivnila jednání v rámci zemí Visegrádské skupiny, kterou tvoří společně s Českou republikou Maďarsko, Polsko a Slovensko. Dané země mají

Více

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA.

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA. Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce! Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si

Více

Aktuálně. Junckerův ruský recept pro Evropu v tísni úterý 13. října 2015 Právo. A uprchlíci dál přibývají... pátek 9.

Aktuálně. Junckerův ruský recept pro Evropu v tísni úterý 13. října 2015 Právo. A uprchlíci dál přibývají... pátek 9. Aktuálně 11. Pražská bezpečnostní konference Středisko bezpečnostní politiky IPS FSV UK pořádá 11. Pražskou bezpečnostní konferenci "Evropská unie Česko Asie: Výzvy a příležitosti pro ekonomiku, obchod

Více

https://vimeo.com/

https://vimeo.com/ VIDEO: Nigel Farage bude pracovat pro Trumpa jako spojka britské vlády! Posilování struktury NYLON na úkor globalizačním doktrínám! Trump opět zaútočil na Írán. Jeho židovský zeť bude jeho nejvyšším poradcem

Více

Zapojení ČR do systému obrany proti balistickým raketám pohled veřejnosti

Zapojení ČR do systému obrany proti balistickým raketám pohled veřejnosti Zapojení ČR do systému obrany proti balistickým raketám pohled veřejnosti Základní údaje o výzkumu: zadavatel výzkumu: koncepce, analýza: sběr dat (dotazování): terénní sběr dat: od 21. 9. do 2. 10. 2006

Více

Člověk a společnost Geografie Zeměpis Sekundér a terciér 4.ročník vyššího gymnázia

Člověk a společnost Geografie Zeměpis Sekundér a terciér 4.ročník vyššího gymnázia Název vzdělávacího materiálu: Číslo vzdělávacího materiálu: Autor vzdělávací materiálu: Období, ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Vzdělávací předmět: Tematická

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 4) U Lesa, Karviná

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

STÁTY A JEJICH HRANICE

STÁTY A JEJICH HRANICE STÁTY A JEJICH HRANICE STÁT politické uspořádání společnosti vytváří si vlastní mezinárodní vztahy s jinými státy, zajišťuje bezpečnost a obranu svého území podmínkou pro existenci státu je jeho uznání

Více

- revoluce urychlena krizí v Anglii, neúroda nedostatek brambor

- revoluce urychlena krizí v Anglii, neúroda nedostatek brambor Otázka: Revoluční rok 1848 1849 Předmět: Dějepis Přidal(a): Pavla příčiny: - vliv průmyslové revoluce na politiku - rozvoj kapitalismu - odpor k vládě šlechta a přežitkům feudalismu - požadavek konstituce

Více

Historie migrace do ČR a aktuální výzvy. Mgr. Eva Dohnalová evadohnal@yahoo.com

Historie migrace do ČR a aktuální výzvy. Mgr. Eva Dohnalová evadohnal@yahoo.com Historie migrace do ČR a aktuální výzvy Mgr. Eva Dohnalová evadohnal@yahoo.com Historický a evropský kontext migrace Situace po 2. světové válce Evropa se mění v kontinent imigrace 1.období v letech 1950-1973/4

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více