Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Balet Praha Junior Nulová gravitace 2015 Divadlo Šumperk 12. března, hod.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Balet Praha Junior Nulová gravitace 2015 Divadlo Šumperk 12. března, 19.00 hod."

Transkript

1 Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Nulová gravitace 2015 Divadlo Šumperk 12. března, hod. je komorní soubor složený ze studentů Tanečního centra Praha konzervatoře na začátku jejich kariéry (věk let). Tradice sahá až do roku 1961, postupně vzniká juniorské umělecké těleso po vzoru Haagu, Paříže či Barcelony. Současný název souboru vznikl z úcty k slavnému Baletu Praha a generaci tvůrců, kteří v 60. letech přinesli na česká jeviště současný tanec. Repertoár vzniká především při workshopech před významnými festivaly a zájezdy: Nyon, Londýn, Paříž, Aberdeen, Tropea, New York, ale také Valtice, a především Praha. Souborem prošlo již několik generací domácích tanečníků a tvůrců, počínaje Jiřím Kyliánem a Vlastimilem Harapesem, přes Františka Pokorného, Jana Hartmanna a Ivanku Kubicovou, až po Petra Zusku a Jana Kodeta. Kromě domácích "hvězd" souborem prošly desítky mladých umělců z Barcelony, Bratislavy, Budapešti, Brna, Lublaně, Ostravy, Paříže, Varšavy v poslední době také Američané a Kanaďané, kteří každoročně nastudují několik jednoaktových choreografií v délce 2-3 hodiny. Významní zahraniční tvůrci značně ovlivňují dramaturgii souboru: Attila Egerházi (HUN), (BEL), Jochen Heckmann (GER), Rui Horta (POR). César Moniz (POR), Ramón Ollér (ESP), Michael Popper (GB), Julio Rivera (USA), Jo Stromgren (NOR), Bruce Taylor (USA), Jiří Voborský (USA), Derek Williams (USA), Lidia Wos (SWE, POL), Viktor Svidró (HUN), Béla Kéri Nagy (HUN) V domácí tvůrčí dílně jsou zastoupeni jak pedagogové: Vlasta Schneiderová, Antonín Schneider, Pavla Königsmarková, Eva Plocková, Agurtzane Peréz, ale již také studenti a absolventi: Anna Jirmanová, Nikol Šneiderová, Šimon Kubáň, Lubomír Kábrt Také hudební složka kmenových choreografií má postmoderní rozměry: od W. A. Mozarta a Charlese Gounoda přes Johna Cage a Arvo Pärta po Jacquese Brela a Dead Can Dance. Kvalitní juniorský soubor, opřený o mladické nadšení a výrazné profesionální výkony, může vytvářet velmi zajímavou a originální dramaturgii především tam, kde si to tradiční kamenná divadla z různých důvodů nemohou dovolit. S nižšími náklady, jednoduššími produkčními a technickými podmínkami se také otevírá cesta do regionálních divadel a nových kulturních center. Těleso je velmi mobilní a může reagovat i na společenskou a komerční objednávku mimo divadelní prostory. Studenti TCP absolvovali v posledních 5 sezónách 386 představení v 62 domácích a 14 zahraničních městech. Zájem o taneční umění postupně graduje a rostou i nároky tvůrců a diváků, naopak v přemíře komerčních impulzů a módních vln se rozmělňuje kvalita současného umění. Proto musíme věnovat výjimečnou pozornost výchově nové profesionální umělecké generace a propagaci, marketingu a osvětě v oblasti současného tanečního divadla.

2 Program Nulová gravitace 2015 Originální kolekce jednoaktových baletů souboru, mapující hranice současného tanečního divadla, připravená pro sezónu 2014 / 2015 Nadějné vyhlídky / Finding Hopes (BEL) Agurtzane Pérez Olóriz (SPA) Johann Sebastian Bach + koláž/collage , Kulturní Dům Vodňany Choreografie se opírá o stroze promyšlenou a zdánlivě chladnou klasicistní hudbu Johanna Sebastiana Bacha, kterou taneční tvůrce doslova roztrhá do fragmentů - scén ze současného neurotického života. Svou pohybovou i prostorovou strukturou představuje jeden z nejtěžších interpretačních úkolů českého tanečního jeviště současnosti mladí tanečníci musí ukázat doslova vše ze svého řemeslného, resp. uměleckého vybavení. Autor zde uměleckými prostředky vyjadřuje postmoderní pocit nejistoty, deformovaných vztahů... a nakonec snad i naděje. Z časů minulých / Pass Ages Attila Egerházi (HUN) Vlasta Schneiderová, Linda Schneiderová Leoš Janáček Roman Šolc Attila Egerházi a Vlastimil Plánička Attila Egerházi , Divadlo Komedie Vizualizace vybraných scén ze života Leoše Janáčka je vytvořena na fragmenty ze slavné klavírní sonáty Po zarostlém chodníčku. Dílo vzniklo v rámci Roku české hudby (2014) k 160. výročí narození hudebního skladatele to bylo striktní dramaturgické zadání pro vynikajícího a citlivého choreografa - rezidentního tvůrce Baletu Praha Junior. Na Janáčka si mnoho tanečních tvůrců netroufne, je plný složitých emocí i záludně jednoduchých hudebních motivů. Pohled z okna zde symbolizuje vzpomínky na mládí, evokuje významná životní setkání a poznání a zklamání a touhy, které stárnoucí umělec touží předat svému vlastnímu obrazu z mládí. Oba Janáčkové starý i mladý tanečník jsou stále obklopováni ženami jako stálou lidskou i uměleckou inspirací! Vstup zakázán / Sens Interdit (BEL) Agurtzane Peréz Olóriz (SPA), Virginia Gimeno (SPA), Qntal a Armand Amar Carlos Iturrioz, 6. září 2008, Praha divadlo ABC První dílo vytvořené pro dalo naplno poznat našim tanečníkům nové evropské nároky na interpretaci současného moderního tanečního opusu. Strhující trio dívky a dvou chlapců je věčným abstraktním ale naprosto čitelným soubojem mezi ženou a mužem. Sledujeme věčné hledání štěstí, úspěchu, pochopení, souznění... nebo alespoň trochu klidu. Pro tanečníky drastická prověrka jejich talentu... a pro diváky vlastně také!

3 přestávka / interval Důvěrná místa / Intimate Spaces (BEL) Agurtzane Peréz Olóriz (SPA), Meri Ahmaniemi (FIN) Leoš Janáček Evelyna Martirosyan Buglak, Mireia Agustí Ferrando, Markéta Kubíčková , Divadlo Komedie Dramaturgické zadání k Roku české hudby (2014) a k 160. výročí narození Leoše Janáčka bylo striktní: Vizualizace vybraných scén ze života našeho hudebního génia - choreografie je vytvořena na fragmenty ze slavné klavírní Kreutzerovy sonáty. Mladý ale již velmi zkušený a mimořádně talentovaný belgický umělec dlouho Janáčka studoval doslova s ním bojoval a samotná choreografie se rodila dlouho a bolestně. O to překvapivější byl výsledek jednoho z nejvýraznějších objevů evropského taneečního umění současnosti. Nehledejte v tom ale Janáčkův životopis je to velmi drastická, ale velmi stylizovaná a abstraktní sonda spíše do Janáčkovy hudby, než do jeho života... je to spíše poklona velkému hudebnímu géniovi, pro kterého byl ženský element vždy sžíravou a věčně nenaplněnou inspirací. Opona nahoru / Curtain Up Attila Egerházi (HUN) Antonín Schneider Charles Gounod Markéta Kubíčková - FAMOOD Attila Egerházi Attila Egerházi , Nová scéna Národního divadla Valpuržinu noc dobře zná každý hudební fajnšmekr - je jedním z vrcholů pátého jednání slavného operního Fausta Charlese Gounoda. V našem baletu ale nenajdete mystický sabat všech krás a rozkoší světa, které Mefisto nabízí Faustovi, aby zapomněl na Markétku! Choreograf využil tuto dramatickou hudbu vlastně také k jakémusi sabatu ale tanečnímu, který je ale naopak naivně upřímnou oslavou vzniku strhujícího tanečního díla a jeho inscenování za oponou i před ní. Autor rozehrává složité a vtipné pohybové kánony, naivní pantomimu, drastické manipulace s těly tanečníků, hraje si s oponou i jevištními světly... V bláznivém závěrečném finále se účinkující musí rychle převléci do nesmyslně pestrých kostýmů, protože fantastické baletní představení vlastně teprve začíná!

4 Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Producent: Mezinárodní centrum tance o.s. Spolupořadatel: Taneční centrum Praha konzervatoř o.p.s. Ing. Antonín Schneider, umělecký šéf a dramaturg Mgr. Vendula Skalická, DiS., vedoucí produkce, jednatelka MCT Vladimír Sojka, DiS., vedoucí techniky Richard Bučina, jevištní technik Kristýna Stránská DiS., kostymérka Asistenti choreografů a pedagogové: Natálie Housková, Béla Kéri Nagy, Pavla Königsmarková, Petra Padriánová, Eva Plocková, Agurtzane Pérez Olóriz, Jan Schneider, Vlasta Schneiderová TANČÍ: Sabina Bočková, j.h. - členka Baletu Jihočeského divadla Tereza Hloušková, j.h. - členka Baletu Jihočeského divadla Kristýna Stránská Veronika Coufalová Nikola Faltusová Tereza Mikalová Anežka Dědková Kristýna Kronovetrová Eliška Nováková Aleš Krátký, j.h. - člen Baletu Jihočeského divadla Aleš Hanzlík Marek Strýček Evgenii Kolomiiets Ihor Bezděněžnych

5 Attila Egerházi Scénář, režie, choreografie Vzdělání: - Klasický balet a moderní techniky v Budapešti - Studium moderních technik a jazzu (skupina Matta Mattoxe) v Paříži - Maďarská taneční akademie, obor pedagogika (absolvoval 1998) Profesionální praxe: - Spoluzakladatel Budapest Táncszinház - Vienna Dance Laboratory (pod vedením Ismaela Iva) - Maďarský národní balet, Budapešť - Umělecký ředitel Pécsi Balett - Umělecký ředitel Debreceni Balett - Ředitel Hungarian Ballet Theatre - Umělecký ředitel Baletu Jihočeského divadla, České Budějovice Pedagogická praxe: Tanz Forum Wien és Move On Vienna (Rakousko) Let s Dance, Reggio Emilia (Itálie), Gandersheim Tanz und Bewegung Schule, Bad Gandersheim (Německo), Tolly s Dance Company, Bern (Švýcarsko), Letní taneční škola, Mezinárodní týdny tance, Balet Jihočeského divadla (Česká republika), Pécsi Balett, Debreceni Balett, Hungarian Ballet Theatre Gödöllő (Maďarsko) Choreografické práce: Budapest Dance Theatre (The Home, Four Seasons, Apollo and Some Venus) Central Europe Dance Theatre (Budapest, Anno) Hungarian National Ballet (Game, Porzellan Wiege, Closed Curtains, Talking Bodies) Taneční centrum Praha (Closed Curtains, Lost Senses, Dream Parts, Glass Engels, Addiction, Flash Back, Painted Rainbow, Zero Gravity, Serenáda, Hungarian Dances, Mirabell, Kouzelná flétna) Balleto Argentina Julio Bocca (Featherless - Winged Angels) Virginia Ballet Theatre (Lost Senses) Pécsi Balett, Debreceni Balett (Carmen, Pták ohnivák, Podivuhodný Mandarin, ) Hungarian Ballet Theatre (Pozdravy z Mirabell, Bolero, ) Jihočeský balet (Carmen, Podivuhodný Mandarin, Pták ohnivák, BOOM, Run Through, Painted Rainbow, Bolero, Frozen Roses, Hungarian Dance, )

6 narozen , Belgie Taneční zkušenosti: Tanztheater Nürnberg byl od roku 2003 do roku 2006 členem španělského souboru IT Dansa, v součastné době působí v Tanztheater Nürnberg. Tančil v dílech Wim Vandekeybuse, Rui Horty, Gustavo Ramireze, Petra Zuzky, Daniely Kurz, Stijn Celise, Nacho Duata, Jo Stromgrena, Tony Fabreho, Jiřího Kyliána, Ramona Quer, Jormy Elo a dalších. Company Tanztheater Osnabrück Germany ( ) umělecký ředitel Nanine Linning Company Theater St Gallen Switzerland ( ) umělecký ředitel Philipp Egli Company Tanztheater Nürnberg Germany ( ) umělecký ředitel Daniela Kurz Company IT DANSA Barcelona/Spain ( ) umělecký ředitel Catherine Allard Company Passerelles 03 Brussels/Belgium ( ) umělecký ředitel Alix Riga Choreografie: Nacho Duato (Jarditancat, Cor perdut), Jiří Kylian (Sechs tanze), Wim Vandekeybus (Hands), Tony Fabre (Complices), Stijn Celis (Stations, Neuland, Practice paradise), Jo Stromgren (Fievre), Ramon Oller (Manolo&Friends), Rui Horta (Wolfgang bitte, Nest, Great originals), Daniela Kurz (Fuge, Galileo Galilei, Zooming 4: The sea is a skin, Les emfants terribles, Näechster alt: Freiheit, Zooming 3: Im auge des kalligraphen), Petr Zuzka (Les bras de mer), Gustavo Ramirez (TI.TO), Gustavo Ramirez (Flabbergast), Nick Hobbs (Wake), Philipp Egli (City rhythm, Contredanse), Uri Ivgi & Johann Greben (Far from now), André Gingras (Nel foco che gli Affina), Jorma Elo (Slice to core), Asun Noales and Gustavo Ramirez (Entre), Ted Stoffer (Mind not touching), Yasuyuki Endo (Haoto) Festivaly: Festival Dansa Valencia 2005 (Španělsko), Festival Tanec Praha 2005 (Česká republika), La Dansa balla pels nens del Tsunami (Španělsko) Ocenění: lst Price XVIII Certamen Internacional Coreográfico de Madrid (2004, porota Rui Horta, Laune Uprichard, Yvona Kreuzmannová, Jordi Cortés, Fernando Uma) lst Price Concurs Coregráfic-Salt (2005, porota Belén Cabanes, Thomas Noon, Lali Mello) Finalist Dansa Mes A Prop-Barcelona (2005) Finalist IV Certamen International de Coreográfia en Danza Moderna Burgas (2005) Semi-Finalist 19 Internationaler Wettbewerb für Choreographen Hannover (2005)

Taneční centrum Praha konzervatoř. celovečerní rodinný balet o dvou jednáních. Antonín Schneider

Taneční centrum Praha konzervatoř. celovečerní rodinný balet o dvou jednáních. Antonín Schneider Realizační tým Producent: Koproducent: Formát: Námět a libreto: Scénář, režie a choreografie: Hudba: Scénografie, kostýmy: Světelný design: Asistenti choreografa: Vedoucí produkce: Vedoucí techniky: Projekce:

Více

Letní taneční workshop

Letní taneční workshop Taneční centrum Praha - konzervatoř obecně prospěšná společnost Letní taneční workshop retrospektiva 1994-2009 aktualizováno 27. listopadu 2009 Letní taneční workshop 1994 2009 Cílem je spolupráce vybraných

Více

Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Balet Praha Junior Nulová gravitace 2017

Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Balet Praha Junior Nulová gravitace 2017 Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Balet Praha Junior Nulová gravitace 2017 Program Nulová gravitace 2017 Originální kolekce jednoaktových baletů souboru Balet Praha Junior, mapující

Více

Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Nulová gravitace 2014

Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Nulová gravitace 2014 Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance Nulová gravitace 2014 Balet Praha Junior ve staronové sestavě nastudoval během jubilejního 20. ročníku Letního tanečního workshopu na přelomu

Více

Balet Praha Junior Seznam repertoáru 2013-14

Balet Praha Junior Seznam repertoáru 2013-14 Balet Praha Junior Seznam repertoáru 2013-14 1) Dialogy beze slov Chasin / Honička 4:52 hudba: D. Albarn&M. Nyman premiéra: 4. 9. 2011, Nová scéna Národního divadla v Praze Allegretto v modrém 8:02 hudba:

Více

umělecké těleso studentů a absolventů konzervatoře - gymnázia Taneční centrum Praha Sezóna 2017/2018

umělecké těleso studentů a absolventů konzervatoře - gymnázia Taneční centrum Praha Sezóna 2017/2018 Balet Praha Junior umělecké těleso studentů a absolventů konzervatoře - gymnázia Taneční centrum Praha Sezóna 2017/2018 Mezinárodní centrum tance, z.s. Pod Žvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel.: + 420 220

Více

umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2015/2016

umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2015/2016 Balet Praha Junior umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2015/2016 Taneční centrum Praha konzervatoř, o.p.s. Pod Žvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel. / Fax: + 420 220 611 980

Více

Balet Praha Junior. umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha. Sezóna 2016/2017

Balet Praha Junior. umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha. Sezóna 2016/2017 Balet Praha Junior umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2016/2017 Taneční centrum Praha konzervatoř, z.ú. Pod Ţvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel.: + 420 220 611 980 e-mail:

Více

umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2014/2015

umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2014/2015 Balet Praha Junior umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2014/2015 Taneční centrum Praha konzervatoř, o.p.s. Pod Žvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel. / Fax: + 420 220 611 980

Více

obecně prospěšná společnost Sezóna 2014/2015 Taneční centrum Praha konzervatoř, o.p.s. Pod Žvahovem 463, Praha 5 Tel. / Fax:

obecně prospěšná společnost Sezóna 2014/2015 Taneční centrum Praha konzervatoř, o.p.s. Pod Žvahovem 463, Praha 5 Tel. / Fax: Taneční centrum Praha konzervatoř obecně prospěšná společnost Sezóna 2014/2015 Taneční centrum Praha konzervatoř, o.p.s. Pod Žvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel. / Fax: + 420 220 611 980 e-mail: produkce@tanecnicentrum.cz

Více

Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium Stavovské divadlo, 18. června 2017 v 19,00 hodin

Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium Stavovské divadlo, 18. června 2017 v 19,00 hodin Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium Stavovské divadlo, 18. června 2017 v 19,00 hodin Winter choreografie: Natálie Housková Antonio Vivaldi, ar. The Piano Guys 18. prosince 2016, Vánoční taneční

Více

Taneční centrum Praha Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium

Taneční centrum Praha Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium Taneční centrum Praha konzervatoř - gymnázium Sezóna 2016/2017 Taneční centrum Praha, konzervatoř gymnázium, z.ú. Pod Žvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel.: + 420 220 611 980 e-mail: produkce@tanecnicentrum.cz

Více

repertoár Baletu Praha Junior v roce 2009 analýza

repertoár Baletu Praha Junior v roce 2009 analýza repertoár Baletu Praha Junior v roce 2009 analýza premiéry 2009: Allegorica 12:00 asistent: Pavla Königsmarková hudba: Michael W. Smith, John Powell, Bedřich Smetana Badinerie 7:30 asistent: Pavla Königsmarková

Více

Kauza Prométheus a jiné příběhy

Kauza Prométheus a jiné příběhy Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium Mezinárodní centrum tance Smíchovská komorní filharmonie Balet Praha Junior Smíchovská komorní filharmonie a hosté Kauza Prométheus a jiné příběhy Choreografii

Více

Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance. Vánoční taneční scéna 2014

Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance. Vánoční taneční scéna 2014 Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance uvádějí Vánoční taneční scéna 2014 Taneční centrum Praha konzervatoř (TCP) připravilo nejen pro příznivce tanečního umění závěrečné představení

Více

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Tisková zpráva 420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Letošní 23. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Brno nabídne pozoruhodný program. Představíme

Více

Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance. Vánoční taneční scéna 2014

Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance. Vánoční taneční scéna 2014 Taneční centrum Praha konzervatoř Mezinárodní centrum tance uvádějí Vánoční taneční scéna 2014 Taneční centrum Praha konzervatoř (TCP) připravilo nejen pro příznivce tanečního umění závěrečné představení

Více

Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium Závěrečné představení 2017 Divadlo ABC, 25. června 2016 v 19,00 hodin

Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium Závěrečné představení 2017 Divadlo ABC, 25. června 2016 v 19,00 hodin Taneční centrum Praha, konzervatoř - gymnázium Závěrečné představení 2017 Divadlo ABC, 25. června 2016 v 19,00 hodin Variace choreografie: Linda Svidró, Aleš Krátký hudba: Petr Iljič Čajkovský Na pianě

Více

Sezóna 2018/2019. Taneční centrum Praha, konzervatoř gymnázium Pod Žvahovem 463, Praha 5 Tel.:

Sezóna 2018/2019. Taneční centrum Praha, konzervatoř gymnázium Pod Žvahovem 463, Praha 5 Tel.: Taneční centrum Praha konzervatoř - gymnázium Sezóna 2018/2019 Taneční centrum Praha, konzervatoř gymnázium Pod Žvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel.: + 420 220 611 980 e-mail: produkce@tanecnicentrum.cz web:

Více

Archiv video MTT 1987-2009 (Bočková 09-11-22)

Archiv video MTT 1987-2009 (Bočková 09-11-22) Archiv video MTT 1987-2009 (Bočková 09-11-22) číslo čas rok datum místo choreografie choreograf hudba pozn. Str. 1 1 1988 Lekce Bruno Genty Francie Lekce Helder de Carvallo Francie Lekce Olga Tarasovova

Více

od 20. července do 16. srpna 2009

od 20. července do 16. srpna 2009 Třetí ročník Ballet & Dance Workshop Ostrava PROJEKT SE KONÁ POD ZÁŠTITOU NÁMĚSTKA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY L U B O M Í R A P O S P Í Š I L A od 20. července do 16. srpna 2009 Class Pointe

Více

Taneční učitelé roku 2018

Taneční učitelé roku 2018 Taneční centrum Praha, konzervatoř gymnázium Taneční učitelé roku 2018 festival přehlídka choreografií pro mládež Proč? Kvalita taneční výchovy v žákovských věkových kategoriích má pro náš žánr výjimečný

Více

Baby Balet Praha. umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha. Sezóna 2016/2017

Baby Balet Praha. umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha. Sezóna 2016/2017 Baby Balet Praha umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2016/2017 Taneční centrum Praha konzervatoř, z.ú. Pod Ţvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel.: + 420 220 611 980 e-mail: produkce@tanecnicentrum.cz

Více

Absolventské představení

Absolventské představení Absolventské představení Letošní absolventské představení bude prezentovat nejen díla určená pro studenty 8. ročníku, ale současně uvidíme i nejlepší choreografické etudy nižších ročníků. Právě vrcholící

Více

Taneční centrum Praha konzervatoř Absolventské představení 2015

Taneční centrum Praha konzervatoř Absolventské představení 2015 Taneční centrum Praha konzervatoř Absolventské představení 2015 Další školní rok se chýlí ke konci a čeká nás další sklizeň za celou uplynulou sezónu. To je vlastně hlavní charakteristika práce TCP: školní

Více

Taneční centrum Praha konzervatoř Balet Jihočeského divadla

Taneční centrum Praha konzervatoř Balet Jihočeského divadla Taneční centrum Praha konzervatoř Balet Jihočeského divadla Dnešní absolventské představení TCP se týká našich čerstvých absolventů jen z poloviny během uplynulé sezóny měli v rámci hracího plánu Baletu

Více

BALET A MODERNÍ BALET

BALET A MODERNÍ BALET BALET A MODERNÍ BALET Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: HUDEBNÍ VÝCHOVA NA 2.STUPNI ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2015/2016

umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2015/2016 Baby Balet Praha umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2015/2016 Taneční centrum Praha konzervatoř, o.p.s. Pod Žvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel. / Fax: + 420 220 611 980 e-mail:

Více

umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2014/2015

umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2014/2015 Baby Balet Praha umělecké těleso studentů konzervatoře Taneční centrum Praha Sezóna 2014/2015 Taneční centrum Praha konzervatoř, o.p.s. Pod Žvahovem 463, 152 00 Praha 5 Tel. / Fax: + 420 220 611 980 e-mail:

Více

Kritiky a recenze z portálu www.tanecniaktuality.cz

Kritiky a recenze z portálu www.tanecniaktuality.cz Kritiky a recenze z portálu www.tanecniaktuality.cz Dialogy beze slov (14.11.2012 00:00) Poprvé v nové sezóně se ve Stavovském divadle představil soubor Tanečního centra Praha Balet Praha Junior. Zdaleka

Více

34 šestidenních výukových rozvrhů x (40-58 školních hodin týdně)

34 šestidenních výukových rozvrhů x (40-58 školních hodin týdně) Povinně vyučované předměty 34 šestidenních výukových rozvrhů x (40-8 školních hodin týdně) Kategorie a názvy vyučovacích předmětů Počet týdenních vyučovaných hodin ročníky. 2. 3. 4.. 6. 7. 8. týdně Vyučované

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 58 PROSINEC 2015 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz On se stejně ten tvrdý boj celý odehrál

Více

Organizátor: Art 4 People. Termín: 29. dubna Místo realizace: Střelecký ostrov. Oslava mezinárodního svátku tance

Organizátor: Art 4 People. Termín: 29. dubna Místo realizace: Střelecký ostrov. Oslava mezinárodního svátku tance Organizátor: Art 4 People Termín: 29. dubna 2019 Místo realizace: Střelecký ostrov Oslava mezinárodního svátku tance Oslava mezinárodního svátku tance Historie MDT 2014 Náplavka cca 400 návštěvníků MDT

Více

design Petra Jakešová, Motýl Media s. r. o. photo Jakub Sobotka, Marek Tihelka, Dan Husek, archiv Klub Tempo www.tanecvalmez.cz WWW.TANECVALMEZ.

design Petra Jakešová, Motýl Media s. r. o. photo Jakub Sobotka, Marek Tihelka, Dan Husek, archiv Klub Tempo www.tanecvalmez.cz WWW.TANECVALMEZ. WWW.TANECVALMEZ.CZ Pořádá Klub Tempo, občanské sdružení. Ve spolupráci s mezinárodním festivalem Tanec Praha. Milada Borovičková, ředitelka festivalu Tanec 2010 Vážení návštěvníci, loni jsem poprvé vyslovila

Více

Mezinárodní týdny tance 2011 jubilejní 25. ročník

Mezinárodní týdny tance 2011 jubilejní 25. ročník Mezinárodní týdny tance 2011 jubilejní 25. ročník Je to přesně čtvrt století, kdy se vedení Tanečního centra Univerzity Karlovy rozhodlo sloučit neperiodické semináře, workshopy a pobyty zahraničních hostů,

Více

Nová scéna Národního divadla v Praze

Nová scéna Národního divadla v Praze Nová scéna Národního divadla v Praze 11-06-13/ROČ Právě vrcholí jubilejní 50. sezóna, ve které Taneční centrum Praha podrobně bilancuje vše, co jeho tvůrci, učitelé, členové a studenti za poslední půlstoletí

Více

MEZINÁRODNÍ TÝDNY TANCE 2018 (32. ročník)

MEZINÁRODNÍ TÝDNY TANCE 2018 (32. ročník) MEZINÁRODNÍ TÝDNY TANCE 2018 (32. ročník) Producent: Ředitelka a metodička Koproducent: Manažer a dramaturg: Statutární zástupce a ekonom: Produkce: Vedoucí techniky: Zahraniční styky: Tajemnice Taneční

Více

TANEC PRALESA (s amazonskými indiány za tajemstvím života)

TANEC PRALESA (s amazonskými indiány za tajemstvím života) Taneční centrum Praha konzervatoř uvádí Baby Balet Praha v tanečním příběhu o dvou dějstvích TANEC PRALESA (s amazonskými indiány za tajemstvím života) Námět, scénář a režie: Vít Pokorný Choreografie:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS......6 Repertoár DDS v roce 2017......7-9 Repertoár souboru KLAP v roce

Více

KYLIÁN. Mosty času TISKOVÁ ZPRÁVA

KYLIÁN. Mosty času TISKOVÁ ZPRÁVA KYLIÁN Mosty času První premiéra nové sezony Baletu Národního divadla s názvem KYLIÁN Mosty času je především poctou významnému českému choreografovi Jiřímu Kyliánovi a jeho rozsáhlé tvorbě, která inspirovala

Více

BALET GALA aneb Setkání v Praze TISKOVÁ ZPRÁVA. Jediné představení: 2. února 2006. V Národním divadle

BALET GALA aneb Setkání v Praze TISKOVÁ ZPRÁVA. Jediné představení: 2. února 2006. V Národním divadle ředitel ND akad. arch. Daniel Dvořák umělecký šéf baletu ND Petr Zuska TISKOVÁ ZPRÁVA BALET GALA aneb Setkání v Praze Jediné představení: 2. února 2006 V Národním divadle 1 OBSAH: Úvodní slovo str. 3 Baletní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

Stavovské divadlo, 14. června 2018 v 19,00 hodin

Stavovské divadlo, 14. června 2018 v 19,00 hodin Stavovské divadlo, 14. června 2018 v 19,00 hodin Láska s otazníkem choreografie: Eva Plocková hudba: Ed Sheeran tančí: studenti 7. a 8. ročníku Pšššt choreografie: Pavla Königsmarková hudba: spirituál

Více

Taneční centrum Praha konzervatoř Závěrečné představení 2015

Taneční centrum Praha konzervatoř Závěrečné představení 2015 Taneční centrum Praha konzervatoř Závěrečné představení 2015 Další školní rok se chýlí ke konci a čeká nás poslední sklizeň za celou uplynulou sezónu. To je vlastně hlavní charakteristika práce TCP: školní

Více

FESTIVAL SOUDOBÉ TANEČNÍ TVORBY / POŘÁDÁ TANEČNÍ DIVADLO ZÓNA A DIVADLO LOUTEK V OSTRAVĚ

FESTIVAL SOUDOBÉ TANEČNÍ TVORBY / POŘÁDÁ TANEČNÍ DIVADLO ZÓNA A DIVADLO LOUTEK V OSTRAVĚ TANEC OSTRAVA VE SPOLUPRÁCI S FESTIVALEM TANEC PRAHA 2005 4., 5. a 19. června 2005 v DLO FESTIVAL SOUDOBÉ TANEČNÍ TVORBY / POŘÁDÁ TANEČNÍ DIVADLO ZÓNA A DIVADLO LOUTEK V OSTRAVĚ sobota 4. 6. 2005» 19 hod»

Více

Letní divadelní škola pro pedagogy

Letní divadelní škola pro pedagogy Letní divadelní škola pro pedagogy při Národním divadle moravskoslezském 27. srpna 2013 Divadlo Antonína Dvořáka, Divadlo Jiřího Myrona, umělecko-dekorační dílny NDM PROGRAM (k 9. 5. 2013) Divadlo Antonína

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

BALET 21. STOLETÍ. Premiéra 20. únor 2009, Janáčkovo divadlo

BALET 21. STOLETÍ. Premiéra 20. únor 2009, Janáčkovo divadlo BALET 21. STOLETÍ Premiéra 20. únor 2009, Janáčkovo divadlo První část večera D.M.J. 1953 1977 Hudba: Antonín Dvořák Largo z IX. symfonie e moll Z nového světa Bohuslav Martinů 2. věta ze III. symfonie

Více

Mezinárodní centrum tance a Taneční centrum Praha konzervatoř uvádí. v tanečním příběhu o dvou dějstvích. (s amazonskými indiány za tajemstvím života)

Mezinárodní centrum tance a Taneční centrum Praha konzervatoř uvádí. v tanečním příběhu o dvou dějstvích. (s amazonskými indiány za tajemstvím života) Mezinárodní centrum tance a Taneční centrum Praha konzervatoř uvádí Baby Balet Praha v tanečním příběhu o dvou dějstvích TANEC PRALESA (s amazonskými indiány za tajemstvím života) Sezóna 2014/2015 Taneční

Více

Umělecké akce MCT - sezóna 2015/16

Umělecké akce MCT - sezóna 2015/16 Umělecké akce MCT - sezóna 2015/16 1. 7. 25. 8. letní prázdniny 24. 8. 28. 8. Praha Ţvahov Letní taneční škola 2015 24. 8. 4. 9. Praha Ţvahov Letní taneční workshop 2015 4. 9. předváděčka LTW BPJ 11.9.

Více

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a 25. zasedání 17. 5. 2018 53/25Z/2018 žadatele ART ZLÍN z. s. (IČ: 22726306), 60200 Kč, JAZZ DO REGIONU, červenec

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Mezinárodní týdny tance

Mezinárodní týdny tance Taneční centrum Praha - konzervatoř obecně prospěšná společnost Mezinárodní týdny tance festival současného tance retrospektiva 1987-2009 aktualizováno 20. července 2008 MEZINÁRODNÍ TÝDNY TANCE PRAHA 2

Více

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2017

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2017 ČASOPISY ODEBÍRANÉ KNIHOVNOU DÚ V ROCE 2017 Seznam časopisů obsahuje abecedně seřazený soupis titulů, které budou k dispozici v knihovně Divadelního ústavu v roce 2017. Soupis je rozdělen do tří částí

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016

Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016 Základní umělecká škola E. Marhuly, Hudební 6, Ostrava Mar. Hory Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016 MIMOŘÁDNOU CENU ŘEDITELE ŠKOLY Mladý talent Anně Pražákové za dlouhodobou

Více

CONTEMPORARY z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

CONTEMPORARY z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA CONTEMPORARY z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 Spolek Contemporary Tanec povznášející umění i pohybová aktivita, která prospívá dětem, dospělým, mužům i ženám. Generacemi tanečníků k dokonalosti dovedené krokové

Více

III. Současný AUTOR HUDBY ZUŠ DIPLOM - OCENĚNÍ KAT. DISCIPL. NÁZEV SKLADBY CHOREOGRAF

III. Současný AUTOR HUDBY ZUŠ DIPLOM - OCENĚNÍ KAT. DISCIPL. NÁZEV SKLADBY CHOREOGRAF KAT. Dětské KOMÁŘI I. taneční hry Zora Breczková nefolklór. II. Dětské CO DOBRÉHO DO BŘICHA lidové tan.hry Marcela Látalová a tance lidová-komáři se ženili Zdeněk Král-Pšt úprava lidových písní Květa Hurťáková

Více

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2015

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2015 ČASOPISY ODEBÍRANÉ KNIHOVNOU DÚ V ROCE 2015 Seznam časopisů obsahuje abecedně seřazený soupis titulů, které budou k dispozici v knihovně Divadelního ústavu v roce 2015. Soupis je rozdělen do tří částí

Více

SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky.

SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky. Ředitel ND: Ondřej Černý Umělecký šéf baletu ND: Petr Zuska SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky. CHOREOGRAFIE: PETR ZUSKA ČESKÉ PREMIÉRY: 11. A 12. 11. 2010

Více

Městský dům dětí a mládeže Čelákovice, příspěvková organizace. tel , mobil:

Městský dům dětí a mládeže Čelákovice, příspěvková organizace. tel , mobil: POŘADATEL SOUTĚŽE: Městský dům dětí a mládeže Čelákovice, příspěvková organizace TERMÍN SOUTĚŽE: 6. května 2017 /sobota/ MÍSTO KONÁNÍ: Kulturní dům Čelákovice VEDOUCÍ SOUTĚŽE: Pokorná Naďa MDDM Čelákovice

Více

Úspěchy školního roku 2017/2018

Úspěchy školního roku 2017/2018 Úspěchy školního roku 2017/2018 15. ročník Písňové soutěže Bohuslava Martinů 2017 20. 22. 10. 2017, Gymnázium a Hudební škola hl. m. Prahy Pavel Janečka - 4. ročník zpěv 3. cena v kategorii II C K+G Pedagogické

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER 2017 Zpracovala: Jana Polívková, Česká centra Dne: 26.7.2018 1 Jsme partnery řady soutěží. Jejich vítězové, mladí umělci a vědci, mohou získat rezidenční stáž v jednom

Více

PROPOZICE. Časový harmonogram /předběžný/: Taneční kategorie: Věkové kategorie: Technické podmínky:

PROPOZICE. Časový harmonogram /předběžný/: Taneční kategorie: Věkové kategorie: Technické podmínky: Termín konání: Pátek 16. 3. 2012 Otrokovická Beseda, Náměstí 3. Května 1302, Místo konání: Otrokovice Pořadatel: DOMINO cz, o.s. NIPOS - ARTAMA A předškolní děti ( nepostupová kategorie ) B od 6 ti do

Více

CZECH THEATRE 1x ročně Časopis vychází v angličtině a představuje české divadlo zahraniční divadelní veřejnosti.

CZECH THEATRE 1x ročně Časopis vychází v angličtině a představuje české divadlo zahraniční divadelní veřejnosti. ČASOPISY ODEBÍRANÉ KNIHOVNOU DÚ V ROCE 2019 Seznam časopisů obsahuje abecedně seřazený soupis titulů, které budou k dispozici v knihovně Divadelního ústavu v roce 2019. Soupis je rozdělen do tří částí

Více

ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ve školním roce 2015/2016

ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ve školním roce 2015/2016 ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ve školním roce 2015/2016 ZUŠ Adolfa VOBORSKÉHO Botevova 3114, 143 00 Praha 4 Modřany Obsah 1. KRAJSKÁ KOLA SOUTĚŽE POŘÁDANÁ MINISTERSTVEM ŠKOLSTVÍ... 2 2. CELOSTÁTNÍ KOLA SOUTĚŽE POŘÁDANÁ

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

TANEČNÍ SDRUŽENÍ ČESKÉ REPUBLIKY

TANEČNÍ SDRUŽENÍ ČESKÉ REPUBLIKY TANEČNÍ SDRUŽENÍ ČESKÉ REPUBLIKY pořádá / organizing 8. 1. 2017 BURZU MLADÝCH TANEČNÍKŮ Burza je určena absolventům tanečních konzervatoří, kteří hledají uplatnění v oblasti profesionální taneční praxe,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec Pět let Dětského studia v divadle Ponec Dětské studio divadla Ponec září 2004-2009 1 Tanec Praha a divadlo Ponec Tanec Praha o.s. je nevládní neziskovou organizací občanským sdružením, které vzniklo v

Více

MEZINÁRODNÍ TÝDNY TANCE 2018 (32. ročník) Junior Gala Divadlo na Vinohradech, 15. dubna 2018 od 19:00 hodin

MEZINÁRODNÍ TÝDNY TANCE 2018 (32. ročník) Junior Gala Divadlo na Vinohradech, 15. dubna 2018 od 19:00 hodin MEZINÁRODNÍ TÝDNY TANCE 2018 (32. ročník) Junior Gala Divadlo na Vinohradech, 15. dubna 2018 od 19:00 hodin Dnešní představení věnujeme zakladateli prvního centra současného tance ve Střední Evropě Františku

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Základní umělecká škola BONIFANTES. Gorkého 2658, Pardubice. Výroční zpráva

Základní umělecká škola BONIFANTES. Gorkého 2658, Pardubice. Výroční zpráva Základní umělecká škola BONIFANTES Gorkého 2658, Pardubice Výroční zpráva o činnosti ve školním roce 2010/2011 1 Motto: Chlapecký sborový zpěv je to nejkrásnější, co může hudba člověku dát Prof. Jiří Skopal

Více

Cube: hudba, obraz a pohyb v kostce Laterna magika přichází s novým projektem

Cube: hudba, obraz a pohyb v kostce Laterna magika přichází s novým projektem Cube: hudba, obraz a pohyb v kostce Laterna magika přichází s novým projektem V Praze 26. srpna 2016 Laterna magika připravuje novou inscenaci, která vychází z programové řady LaternaLAB laboratoře určené

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

Školní areál Žvahov 463

Školní areál Žvahov 463 Úřad Městské části Praha 5 správce školního areálu Taneční centrum Praha konzervatoř nájemce a autor dokumentace Školní areál Žvahov 463 podklady pro výběrové řízení na nájemce volné poloviny areálu od

Více

Mezinárodní týdny tance

Mezinárodní týdny tance Taneční centrum Praha konzervatoř-gymnázium z.ú. Mezinárodní týdny tance festival současného tance retrospektiva 1987-2017 aktualizováno 31. března 2016 2 MEZINÁRODNÍ TÝDNY TANCE PRAHA Tradice Mezinárodního

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

FESTIVAL SOUDOBÉ TANEČNÍ TVORBY

FESTIVAL SOUDOBÉ TANEČNÍ TVORBY FESTIVAL SOUDOBÉ TANEČNÍ TVORBY TANEC OSTRAVA POŘÁDÁ TANEČNÍ DIVADLO ZÓNA A DIVADLO LOUTEK V OSTRAVĚ Neděle 4. 6. 2006 / 19.00 / Divadlo loutek Václav Kuneš & Edd Schouten / TODANCE COMPANY OK Jan Kodet

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Divadlo Feste je nezávislé profesionální divadlo. Ve svých inscenacích se zaměřuje na nejednoznačná témata společensko-politických diskusí. Jedná se o jediné nezávislé divadlo u nás, které

Více

Zpráva o činnosti Společnosti tance při Taneční konzervatoři Praha, o.s.

Zpráva o činnosti Společnosti tance při Taneční konzervatoři Praha, o.s. Zpráva o činnosti Společnosti tance při Taneční konzervatoři Praha, o.s. za školní rok 2011/2012 a hospodaření za rok 2011 Občanské sdružení Společnosti tance při Taneční konzervatoři Praha působí na škole

Více

Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Soutěžní přehlídka Mozart opět v Olomouci 2009:

Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Soutěžní přehlídka Mozart opět v Olomouci 2009: Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Josefína Janková 1. 4. MgA. Jana Šumníková Marie Šumníková 1. 6. MgA. Jana Šumníková Lada Soldánová 3. 4. Valérie Vaculíková Čestné uznání 4. Josefína

Více

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+ 4 2 0 P E O P L E v ý r o č n í z p r á v a 2 0 1 3 o b s a h +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+ 4 2 0 P E O P L E v ý r o č n í z p r á v a 2 0 1 3 o b s a h +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+ 7777III7III7II?II777$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$7$$$$$7777?????++====~~~~~~~~~~~=========+++++++?????????????????IIIIIIII77777777777IIIIIIII??????????????? 7$77II??IIIII77II777$$$$$7$$$$$$$$$$$$$$$$$7$$7$$$$$$7$777III??++===~~~~~~~~~=~====++++++++?????????????IIIIIIIIIIIIII7777777777777777777I?????????++????

Více

Zpráva o činnosti Společnosti tance při Taneční konzervatoři Praha, o.s.

Zpráva o činnosti Společnosti tance při Taneční konzervatoři Praha, o.s. Zpráva o činnosti Společnosti tance při Taneční konzervatoři Praha, o.s. za školní rok 2010/2011 a hospodaření za rok 2010 Občanské sdružení Společnosti tance při Taneční konzervatoři Praha působí na škole

Více

FENOMÉN ŠMOK. Mimořádný večer Pražského komorního baletu věnovaný choreografovi prof. Pavlu Šmokovi při příležitosti jeho nedožitých 90. narozenin.

FENOMÉN ŠMOK. Mimořádný večer Pražského komorního baletu věnovaný choreografovi prof. Pavlu Šmokovi při příležitosti jeho nedožitých 90. narozenin. FENOMÉN ŠMOK Kalendář akcí Litoměřice-info.cz Litoměřice-info.cz > Kalendář akcí FENOMÉN ŠMOK GPS: 50 31'58.832"N, 14 7'54.106"E Datum konání: 12.11.2018 Začátek: 19:00 Konec: 22:00 Obvyklá doba trvání:

Více

Duben út Kráska a zvíře / B. Kéri Nagy, T. Vondrovic taneční pohádka / v JD sk. 10

Duben út Kráska a zvíře / B. Kéri Nagy, T. Vondrovic taneční pohádka / v JD sk. 10 Duben 2018 03 út Kráska a zvíře / B. Kéri Nagy, T. Vondrovic taneční pohádka / 19.00 v JD sk. 10 04 st Shakespeare v Hollywoodu / K. Ludwig komedie / 19.00 v JD Derniéra 05 čt Muž sedmi sester / M. Glaser,

Více

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Představení projektu na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Obsah co znamená projekt Evropské hlavní město kultury přehled programu klíčové události časový harmonogram představení společnosti Plzeň

Více

Mezinárodní festival. Romale

Mezinárodní festival. Romale Mezinárodní festival Romale Naši drazí přátelé a milovníci romské hudby, dovolte, abych vás všechny tímto pozvala na další ročník mezinárodního romského festivalu "ROMALE" romská oslava / Gypsy Celebration,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 22.11.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Režisérské osobnosti Slováckého divadla v Uherském Hradišti Čtvrtý Režisérské

Více

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma

Salsa ÁNTRÉ komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem Jesus Escobar Castillo v Ateliéru 3D za kavárnou Kuloár vstup zdarma BŘEZEN 2016 01 út Saturnin / Z. Jirotka poetická 02 st Škola základ života / J. Žák hudební retro Země úsměvů / F. Lehár klasická opereta / 19.00 v DK sk. 18A, 18B 03 čt Zakletý princ / V. Hřímalý komická

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 2 Obsah 1. Charakteristika školy str. 3 2. Vzdělávací programy školy str. 4-5 3. Údaje o zaměstnancích školy str. 6-12 4. Přijímání žáků do ZUŠ str. 13 5. Údaje o zařazování žáků str. 14-15 6. Výsledky

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í U M Ě L E C K Á Š K O L A Ž I R O V N I C E VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY PEDAGOGICKÁ ČÁST ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 V ŽIROVNICI DNE 30. 6. 2012 a/ Charakteristika školy: V Základní umělecké

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Instrukce pro zápis školní rok Bakalářské studium

Instrukce pro zápis školní rok Bakalářské studium Instrukce pro zápis školní rok 2016 2017 Pro 2., 3. Bc a 1., 2. NMg pokud si chcete jako volitelný zapsat předmět, který není v nabídce, je třeba zkonzultovat s vyučujícím a s tajemnicí katedry; je možné

Více

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň Třeboňská nocturna Třeboň 10. 14. 7. 2007 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Václava

Více

NABÍZÍME VÁM Náš repertoár je různorodý, každý si z něj může vybrat podle charakteru připravované akce a prostorových možností.

NABÍZÍME VÁM Náš repertoár je různorodý, každý si z něj může vybrat podle charakteru připravované akce a prostorových možností. PROGRAMOVÁ NABÍDKA 2017 Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ je poloprofesionální umělecké těleso zřizované Ministerstvem obrany ČR. Zpracovává především materiál etnografických regionů České republiky, nebojí

Více